Két hölgy — egy kiállítás: A Fényszobrászok

2018 szeptember 3 2:55 du.1 comment

Különleges kiállításra invitálok mindenkit. Aki Újpesten jár, feltétlenül menjen fel a napokban átadott Újpesti Kulturális Központ harmadik szintjén lévő Jáde terembe.

Két hölgy, Antal Andrea és Valkai Réka fényszobor kiállítását tekinthetjük meg.

Antal Andrea így vall magáról:

Talán úgy jellemezném a legjobban, hogy csatorna vagyok, egy közvetítő eszköz, aki az agyagon keresztül a fény eszközével próbál „varázsolni”. A szavakon túli kifejezéssel alkotok meg, hozok világra olyan formákat, melyek ihletett állapotomban kikívánkoznak belőlem, gyógyító energiákat közvetítve a világ felé. Ilyenkor hagyom, hogy átáramoljon rajtam az univerzum és mindenfajta előzetes elképzelés nélkül alkotok. (…)

Még úton vagyok. Bertók Éva keramikus művészetterápiás óráin szerettem bele az agyagba. Annyira sokrétű, ezernyi változat, forma, lehetőség rejlik benne, hogy ha 100 évig élnék, az is kevés lenne, hogy kitanuljam alakításának csínját-bínját. Megtaláltam a teremtés és születés misztériumát az agyagban, s egyben művészi kifejezésmódomat, amely a fény és a forma határmezsgyéjén mozog.”

Valkai Réka:

„Amióta az eszemet tudom, rajongtam minden kézműves foglalkozásért: origamiztam, ékszereket készítettem, varrtam, rajzoltam, majd 17 évesen beleszerettem a fotográfiába és azóta is a vizuális művészetek töltik ki a napjaimat. (…)

Fényszobraim stílusa nagyjából 3 kategóriába sorolható: minimalista, szecessziós ihletésű alkotások, illetve mese- és fantáziavilágból vett figurák – a „Fly me to the Moon” című kiállítás ez utóbbiakból válogat.”

Az Újpesti Kulturális Központ címe:  Budapest, István út 17, 1042

Fotók: Gergely Bea  

 

1 Comment