Dúró: büszkén embertelenül

2018 szeptember 7 7:25 de.35 hozzászólás

Dúró Dórában összeért, ami összetartozik. A Népszava közöl legalább is egy írást arról, hogy a nevezett homoid az abortusz kapcsán leginkább a magzat szívhangját hallgattatná a mesterséges terhességmegszakítást kérővel. A jelzett forrás, a Népszava nagyjából elmeséli, hogy ez miért minősülne etikátlannak, illetve alapvetően gonosznak.

Alkalmasint egyfajta lelkiismereti zsarolás is, ami alapvetően embertelen is. Ugyanakkor azért persze emlékezhetünk arra, hogy Dúró Dóra egykori pártjában, vele egy időben megfordult, nem egy esetben ott is maradt figurák szájából mik bírtak előtüremkedni az idők során. Igen, kérem, a Jobbikról van szó. Arról a pártról amelynek sorait a zsidók listázását, a cigányok kasztrálását felvető figurák pártolták, illetve erősítették. Igen, tudom. A középre törekedő Jobbik ideiglenesen parkoló pályára helyezte Novákot, és Toroczkai önálló párttá szervezte a Jobbik jobboldalát. Azonban nem árt talán figyelembe venni néhány aprócska mellékkörülményt. Az egyik, hogy a média nem Dúró Dóra elhatárolódásaitól volt hangos. A válóperétől sem. Márpedig azt ugye senki nem gondolja egészen komolyan, hogy miközben a férjeurát látványosan félre tették a Jobbikban, és Dúró megtartotta mind a popárttagságát, mind a jól fizető megbízását, akkor szóba sem álltak egymással.

Életszerűbbnek tűnik, hogy Novák kiállítása a partvonalra egy ócska színjáték része volt csupán. Amit a Jobbik pillanatnyi helyzete tett egyelőre véglegessé, és aligha a nagy ideológiai szakítások a szélsőséges nézetekkel. Ugyanakkor pontosan tudható, hogy Dúró kiállt Toroczkai mellett. Felvállalva ezzel a rasszista retorika melletti kiállást is. Márpedig a szerintük nem kívántak sterilizálását is elvárni kívánó nézetek már nem is állnak olyan messze attól, amelyet a harmadik birodalom ideológiai keretei között is lelkesen hirdettek egyesek. Azt is tudjuk, hogy az emberek pszichológiai, valamint fizikai kínzása sem volt egy eleve elutasított eszköz. Az, hogy ezt a későbbi korokban is alkalmazták korántsem menti a lágerek, a verőszobák alkalmazottait. Már csak azért sem, mert éppen a hazai példa azt mutatja, hogy az ÁVH szakmányban vette át a korábbi verőlegényeket is.

Amikor Dúró Dóra, kiáll egy alapvetően embertelen ötlettel a nyilvánosság elé, akkor valószínűleg nem tesz mást, mint kinyilvánítja azt, ami a lényege. Elvégre a biológiai ember, illetve a szociális ember nem okvetlenül esik egybe. Egy pillanatig nem vonhatjuk kétségbe, hogy biológiailag kétségtelenül ember. Minden tekintetben eleget tesz a biológiai fajfogalom egyedekre elfogadott ismérvének. Ahogy rajta kívül, még sok-sok milliárdan a Föld nevű bolygón. Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy eléri azt a szocializációs minimumot, ami alapján elvárható lenne a sok-sok milliárd másik emberben az ember tisztelete. Ebből a szempontból Novák Előd neje egy embertelen proto-kápó. Nem ő az egyetlen.

Az egyetlen pozitívum a megnyilatkozásában, hogy eloszlat minden kétséget arra nézve, hogy valójában milyen szemlélet jellemzi a szélsőjobboldali politika szereplőit. Azt a szélsőjobboldalt, amelynek megnyerésére egyébként Orbán is számos gesztust gyakorolt. A jelenlegi tendenciákat, az egészségügy lerohadását, az oktatás szétverését, a hatalom centralizálását nézve nem is csak a szavak szintjén. Dúróban összeért az embertelenség a politikussal. Orbán gesztusaival pedig összeért az embertelenség a hatalommal is. Ha figyelembe veszem, hogy Dúró Dóra több gyermekes családanya, akkor kicsit csodálkozom. De lehet, hogy csak státusz-anya. Abból a hitből táplálkozva, hogy példamutató lombikként kell szolgálni. Mely esetben azonban nagyon sajnálom a gyermekeit.

Azokat azonban kicsit jobban, akiknek nincs esélyük az emberhez méltó életre, a bennük rejlő lehetőségek kibontakozására. Ebből a szempontból sajnálok minden meg nem született gyermeket. Valamint sajnálom azokat az anyákat is, akik bármely okból az abortusz mellett döntenek. Különösen azokat, akik azért döntenek így, mert gyermekük erőszakba fogant, vagy esélyét sem látják annak, hogy emberhez méltó életet élhet. Természetesen el lehetne várni Dúró Dórától, hogy az embertelen ötletelések helyett, politikusként, a gyermekek emberhez méltó életéért tegyen meg mindent. Azok származásától függetlenül. Azonban, figyelembe véve a politikai elkötelezettségét, belátom, hogy ez egy igen meddő elvárás lenne.

35 hozzászólás

  • Súlytalan kirakatpolitikus. Nem érdemes rá karaktereket pazarolni.

  • Hiába no! A rasszista az rasszista. A kápó meg kápó!
    Dórából milyen jó felügyelő lett volna Recsken. De későn született.

  • En NEM sajnalom Dorat! inkabb a cikk irojat!
    Ir egy norol akinek elvei vannak,.Lehet, hogy ez neki nem tetszik, de amit idezett Dora szavaival egyetertek. Ha ennel rosszabbat nem tett, mint az aboruszt kritizalta, minden nonek peldaja lehetne!

    Mellesleg, az idezett mondata MIERT rasszista???

  • A Jobbik már elég régen csűri-csavarja az eszméit. Nem érdemes disztingválni, ki mikor mit mond éppen. Meggyőződésem, hogy Magyarországon annyi híve sohasem lesz – sajátságosan éppen a NYILTSÁGA miatt – hogy komolyan labdába rúgjanak. Orbán Viktor ugyanezt sunyin csinálja, és úgy még hatásos, mint látjuk, mert a butaság mindenek felett…

  • Duro Dora melto utoda lehetne Irma Grese ex SS Aufseherin-nek aki Birkenau rettegett SS felugyelonoje volt!!

  • -persze lehet hogy csak Ilse Koch a peldakepe Duro kisasszonynak!!
    Ilse Koch a Buchenwald-i bestia aki emnernorbol lampaernyot keszittetett!

  • Nos a Jobbiknak van szélsőséges antiszemita,rasszista szárnya és van a „néppártosodást” követő szárnya,akik egymást is irtják rendesen…/(egyiknek sincs igaza,széles támogatottsága)hogy mi is lesz a vége,ugye teljesen mellékes,akkor is,ha bármelyik fut be,meg akkor is ha jelenleg az ellenzéki pártok közül még mindig ők vezetnek a szavazói listán…)a többi ellenzéki párt a megszűnés határán,ill.nagyon alacsony szinten áll!!
    Természetesen mind Dúró Dórának,mind egyes jobbikosoknak vannak jó normális,emberi céljaik,csak az a helyzet,hogy mostanság senki nem jegyzi őket,kormányra jutásukra pedig semmi esélyük a
    szavazók részéről!

  • Figyelo
    2018 szeptember 7
    12:05 du.

    Dorkát én sem sajnálom.
    a gyerekeit annál inkább.

    Amúgy lehet, hogy vannak elvei.
    Egy fasiszta trógerinának is lehetnek elvei. Legfeljebb megvetendők…

  • Amúgy Figyelő.
    Szerinted, ha ennek a spiének a lányát, unkáját nénikéjét, vagy akár őt ,agát egy szifiliszes barom megerőszakolja, akkor a szerinted elmenne/küldené az illetőt abortuszra, vagy talán még a gyógyszert is visszautasítaná,

    Te hogyan döntenél a családtagod esetében?

  • Na, álljon meg a díszlépés egy szóra!
    Itt – nemcsak itt – mindenki úgy viselkedik, mintha a gyermekvállalás kizárólag a nők ügye lenne. Dúró nyomán vajon mit kéne közben tennie a nemkívánt terhességet előidézőnek? Esetleg egy érzékeny testrészénél fogva pörgethetnék, miközben ezerrel nyomatnak a fülébe lakodalmas rockot – vagy Kurtágot.
    Tényleg nagy szükség lenne a genderizé oktatására – de nem egyetemen, hanem kötelező jelleggel, mint annak idején a légó-oktatás volt.
    Alma 2:02: Pontosan!!!

  • Nem tudom ki ez az Endre István Simay, de amikor elolvastam a cikkét a protó-kápó homoid három kisgyerekes Duró Dóráról, egy időre elkezdtem szégyellni magamat, hogy zsidó családapa vagyok.

  • Boda Marcsi
    2018 szeptember 7
    4:14 du.

    Némá hogy szajkózza az ostoba banya a hivatalos FIDESZ-ews szócsövek folyamatos hasbadumálásait.

    JOBBIK = náci párt és slussz.
    Nincs mellébeszélés: Hitler és Szálasi a példaképük.

    Igy tehát Bodának is aki fenntebb fényezni próbálja ezeket az alja-embereket.

    Mindig is gyanús volt nekem ez a Boda.
    Most kibújt a szög a zsákból:
    egy ócska náci-szimpatizáns volt komcsi ez.

  • Egy banda ez mind.
    Kapparásznak a hatalom után és közben megpróbálják érvényesíteni embertelen és alja nézeteiket.

    Ezt csinálták anno Németországban és most itt ismételni próbálják,

    A recept adott és van egy tanulatlan féleszű , a múltból megfeleő konzekvenciákat levonni képtelen társadalom.

    Az út nyitva áll előttük.

  • Figyelo
    2018 szeptember 7
    12:05 du.

    Csak tudnám miért szakérted azt amihez lövésed sincs…

  • Bernstein
    2018 szeptember 8
    3:41 de.

    Melyik kifejezést nem érted?
    Az emberalakú, de embertelen akadt meg, vagy az, hogy Dóra elindult azon az úton, amelynek a végén egyszer már haláltáborok álltak?
    A három kisgyerek felnőve egyszer még lehet, hogy szégyellni fogja, hogy ki az anyja.
    A három kisgyerek megléte amúgy semmit sem indokol és bizonyíték is csak annyira, hogy Duró Dóra a Homo sapiens faj egy másik példányával szaporodási közösséget alkotott. Azt meg senki sem vitatta, hogy biológiailag a Homo sapiens faj tagja.

  • Geyza
    2018 szeptember 8
    6:23 de.

    ” Ezt csinálták anno Németországban és most itt ismételni próbálják,

    A recept adott és van egy tanulatlan féleszű , a múltból megfeleő konzekvenciákat levonni képtelen társadalom.

    Az út nyitva áll előttük.”

    Sajnos igazad van Geyza! Sokáig nem akartam belátni, mentegettem még magam előtt is a menthetetlen, de van amit nem lehet megmagyarázni – megérteni még úgy sem!

  • Geyza!
    Dugulj be…te azt sem érted amit kérdeznek,amit meg a hozzám hasonló tárgyilagos és értelmes emberek írnak,azt meg pláne nem fogod fel…..ne erőlködj feleslegesen!

  • Bernstein!

    Ne szégyelld,hogy zsidó vagy(nincs miért)ha itthon élsz teljes biztonságban vagy és senki nem fenyegethet!!!!!
    Az,hogy a Jobbikban hatalmi harcok dúlnak az tény,de egyik szárny sem rúg labdába sem most sem a közeljövőben!!!
    A mai kormány garantálja minden itthoni állampolgár biztonságát szabad vallásgyakorlását!Ez a lényeg!
    Amúgy Dúro Dóra sem szörnyeteg antiszemita,csak több dologban nem ért egyet a régi a jelenlegi oszlásnak indult Jobbikkal…..
    Egyébként a cikk szerzője is alaptalanul,feleslegesen riogat benneteket,meg ugye több hozzászóló sem érti a lényeget,de feleslegesen uszít,riogat….Minek?

  • Amúgy az jó kérdés,hogy ki is Endre István Simay?….ezt már többen felvetették,de sajnos pontos,hiteles választ nem kaptak…
    Ő a fórum rendszeres kulturált cikkírója,de aki sajnos nincs mindig képben….így olyanokat is állít,ami nem fedi a valóságot!

  • El;nezest, de most mar ertem, miert haragszanak Dorara! Megertem. mar! Viszont nekem 4 gyerekem van, es mint no szoltam a temahoz! Fogalmam se volt, hogy ki az illeto!

  • Boda Marcsi
    2018 szeptember 8
    2:23 du.

    Mi lenne, ha állításod alátámasztására nekiállnál a tételes cáfolatnak. Chris talán még önálló cikként is lehozná.

    Jó és szép, hogy ex cathedra kijelented, hogy mindenki nem normális, meg az összes cikk hazudik, valótlant állít, de soha semmit nem cáfolsz tényszerűen.

  • Andrew!

    Mindenki leírhatja a véleményét én igyekszem tájékozódni,tényeket
    írni,meg ugye tanultam történelmet is,meg értelmezni…..
    Bem kívánok cikket írni …pláne „tévedhetetlen” mindig(??) hiteles cikkírókkal vitatkozni,se időm,se kedvem hozzá,különösen
    hogy Geyza szerint én egyszerre vagyok náci és komcsi…..na ezen
    már csak röhögni lehet,többet nem ér meg!

  • Andrew!

    Azt sem szabad elfelejteni,hogy mint írtam tanultam történelmet,de ugye mikor is??? a komcsik,szocik alatt,amit akkor gyerekként el is hittem,belénk sulykoltak sok valótlan hazugságot!Ezt a rendszerváltás után a tárgyilagos,normális baloldaliak sem vitatták….
    Aztán jóval később több dologról kiderült a hazugság,amire nem csak én,de a normális ítélő képességű ,józan emberek rájöttek,és
    nem csak a jobboldaliak,hanem az értelmes baloldaliak is!
    Ezek után manapság már nehéz „megetetni” a tájékozott közben felnőtt… emberek többségét,kivéve a fanatikus,önkritikátlan „párt leszármazottakat”!

  • Még egy utolsó kiegészítés Andrewnek!

    Soha nem írtam,hogy senki nem normális,mindenki hazudik és ezt a cikkírókról sem állítottam!!!!!
    De ugye senki nem „Isten”,és mindenki tévedhet(én is,a cikkíró is)csak ugye be kellene látni(én többször megtettem),de aki ok,tények nélkül csupán vak politikai elkötelezettségében acsarkodik,gyűlölködik azt továbbra sem tudom elfogadni!

  • Boda Marcsi
    2018 szeptember 9
    10:54 de.

    Aztatotat én nemmontam hogy eccerre vagy komcsi meg náci-szimpatizáns.

    Szépen sorban jöttek ezek nálad, mikor miből reméltél nagyobb hasznot.

    Speciel nácinak sem vagy igazán jó mert még halk fokhagymaszagú fingásod sincsen a nemzetiszocializmus mibenlétéről, csak éppen véded foggal körömmel a nácikat.

    Náciszimpatizáns vagy te ostoba,
    Demivel itten NET-en vagyunk, ezért lehagyom a titulusod második részét a rövidség kedvéért.

    A többiek így is értik, a nácik meg örülnek neked.

    Te ostoba.

  • Geyza!
    ha azt sem tudod mit is akarsz írni….fogd vissza magad,mert
    mindenki rajtad röhög…..és jogosan!
    Nagy a zavar a fejedben,de ha lehet ne terhelj vele senkit!

  • Geyza!
    Bizony mondtad,(!!!!)csak a deléríumodban, ugye nem emlékszel rá…sebaj!
    Lapozz vissza…megtalálod!ma nincs több időm az ilyen terheltekre,akiknek a kezelése egyébként sem az én dolgom,meg ugye nem a szakterületem!

  • Geyza!

    Tegnap írtad,hogy náci és komcsi is vagyok…(ráadásul egyszerre..)biztosan részeg voltál…hogy ma nem emlékszel rá,de oda se neki nem jegyezlek!
    Pihizz!

  • Boda Marcsi
    2018 szeptember 9
    10:54 de.

    Az, hogy mit tanultál az egy dolog.
    Az, hogy szerinted egy szerző részben hülye, részben tájékozatlan az egy másik dolog.

    A felvetésem arra irányult, hogy a vélemnényedet támazd alá tényekkel. Tényszerű cáfolatokkal.
    Ez láthatóan nem megy.
    Ebben az esetben a Te véleményed mennyire is megalapozott? Ja, semennyire

  • Boda Marcsi
    2018 szeptember 9
    3:14 du.

    Mit tehetek én arról hogy annyira gyagyás vagy nem fogod fel amit hozzád írnök/írnak.

    Mennyé’ el szövegértelmező akadémiára.
    Felcsúton biztos van az is.
    Örömmel fogadnának.

    Ott szeretik az ilyen
    együgyű magyarkodó kereszénykedő gyagyásokat.

  • *nem „irnök” hanem írok

  • OIM* :

    Mellékesen mondom csak idáig nem tudtam hogy náci szimpatizáns vagy.

    Azt tudtam hogy egy alja antiszemita némber vagy de az antiszemitizmus nem feltétlenül jár együtt a náci eszmék befogadásával.

    Tegnap „letetted a garast” a náci eszméket hirdetők mellett.
    Tagadhatod de jópárszázan látták, hacsak nem ezrek is.

    Per pillanat MÉG nem tartalak nácinak mert nem ismered és igy vallani sem tudod a nemzetiszocializmus filozófiáját, úgy mint pl. tanult „barátunk” neonáci Charlie.

    De náci-szimpatizáns vagy.
    Ezt mondtam tegnap. És ma is. Meg holnap is. Meg ezentúl mindig.

    Alkoholos befolyásoltság alatt pediglen tegnap nem álltam.

    Most állok alatta hehehehe … te idióta.

  • Na ez a sok zagyva hiteltelenség,alaptalan vádaskodás,rágalom
    egy kicsit már sok……
    Andrew szerint a cikkírók tévedhetetlenek és persze pártatlanok,
    a baloldali fanatikus hozzászólók meg pláne……
    Jó,hogy ennyi tökéletes ember dícséri magát!
    Sem bizonygatni,sem magyarázni nincs kedvem,időm az itthoni tényeket,valóságot,és ugye kinek,minek?ha úgysem értik!
    Meg ugye nem kötelező? legalább maguknak vallják be a tévedéseiket!
    Nézzenek utána hiteles forrásokból ezt javaslom egyes szerzőknek, egyes hozzászólóknak!

  • Boda Marcsi
    2018 szeptember 10
    3:07 du.
    „Na ez a sok zagyva hiteltelenség,alaptalan vádaskodás,rágalom
    egy kicsit már sok……”
    Egyetértünk. Örülök, hogy belenéztél a tükörbe.

    „Andrew szerint a cikkírók tévedhetetlenek és persze pártatlanok,
    a baloldali fanatikus hozzászólók meg pláne……”
    Hol is állítottam, hogy tévedhetetlenek? Idézd. Utána, vagy akár előtte, nekiállhatsz a tételes cáfolatnak. A tévedést nem az jelzi, hogy bemondásra hazugságnak állítod, hanem az, hogy cáfolsz valamit. Ha erre képtelen vagy, akkor Te vagy tévedésben.

    Alkalmasint pont erre a viselkedésre, módszerre írtam többször, hogy pontosan úgy viselkedsz, mint egy fizetett pártaktivista troll.