A Fidesz teljesen átvette az uralmat az észak-amerikai magyar rádiók felett

2018 szeptember 25 8:07 de.87 hozzászólás

Figyelemmel kísérem a kanadai rádiók magyar nyelvű adásait, mint Fairchild Vancouver, a RED 93.1 FM Vancouver vagy a Független Magyar Rádió Torontóban és az USA-beli Bocskai Rádió. Műsoraik értékelése alapján tapasztalom, hogy a Fidesz teljesen átvette az uralmat a magyar nemzetiségi adások felett és azokat a hazugságokat közli, ami belföldön ma már néhány kivétellel, csak a kormányhű véleményeket sugározza. Vagyis folytatódik az u.n. „szoclib” vélemények kiirtása ahogy az ma belföldön is érvényesül.

Orbán nem mondott igazat, amikor egy utóbbi parlamenti válaszában azt mondta, hogy ők nem korlátozzák a sajtó-és véleményszabadságot! Nézzük a tényeket (DigiTV)!

Jelenleg a Fidesz rendelkezésére áll 12 tv-csatorna + 5 Vajna-csatorna, az ellenzéknek maradt a RTL Klub + ennek 4 szórakoztató csatornája, de ez kereskedelmi csatorna, aminek lenyúlásáról Orbán még nem mondott le. Az ATV, amely a legjelentősebb ellenzéki csatorna volt ,Németh Sándor kormányhű hitszónok fiának a kezében van… Az Euronews magyar nyelvű adását másfél évvel ezelőtt a szolgáltatók „önként és dalolva” levették a kínálatukból ,amit a hazai ellenzék észre sem vett! Ennyi csatorna maradt az ellenzéknek! A Klubrádiót Orbán meg akarta szüntetni (pl. frekvencia- megvonással), de az erős nemzetközi tiltakozás hatására erről egyelőre lemondott… A Klubrádió lefedettsége kis területre terjed ki…

A napilapok közül a Népszava maradt az ellenzéknek, lenyúlták a Magyar Hírlapot, a Magyar Nemzetet, kiirtották a Népszabadságot, valamennyi megyei napilap (19 megye + Budapest) a Fidesz irányítása alatt áll. A hetilapok közül most nyomult be a 168 órába a kormány, a Szombat című izraelita lap is jobbra nyitott. Jelenleg a Vasárnapi Hírek az egyetlen ellenzéki hetilap!

Érdemes lenne a tisztelt „jobboldali” kanadai magyaroknak laptopjukon megnézni Gyurcsány Ferenc (DK),Szabó Tímea (Párbeszéd), Szél Bernadett (független), Gyöngyösi Márton(Jobbik) és Tóth Bertalan (MSZP) hétfői parlamenti felszólalását, hogy kezdjenek tisztába jönni az ország valóságos, sanyarú helyzetével!

Vuics Tibor

87 hozzászólás

  • T. Szerző, régen rossz, ha a „ballib” sajtó fellegvárai az RTL meg a Népszava.

    168 meg a Népszabi még valamiféle szakmai színvonalat képviselt, de még ez sem ellensúlyozta az állandó elfogultságot, pártoskodást, rémhírterjesztést. Magyar Nemzet meg sohasem volt
    elfogadva az ellenzéki oldalon, tehát most már késő sírni utána …

  • Lélfai Szilárd

    Vuics Tibor

    Sajnos tényleg vége azoknak a szép időknek amikor a Népszavát és a Népszabadságot másolta a magyar sajtó, és kötelező jelleggel megrendelte minden vállalat, hivatal, stb.! Ami a baloldali újságok megszűnését illeti, ha valamire nincs igény az igy jár!
    „… kezdjenek tisztába jönni az ország valóságos, sanyarú helyzetével!..” Nem annyira az ország helyzete sanyarú mint inkább az ellenzéki pártoké!

  • Hogy a diaszpórában erősen vevők Orbán Viktor szövegére, azon nem csodálkozom. És ez nem is elsősorban a fideszes anyagi támogatás kérdése. Nem feltételezem, hogy akármilyen átlagos polgár olyan nagyon igényelné azokat a pitiáner anyagi előnyöket.
    Hanem azt tudni kell, hogy akik a kádárrendszer alatt kimentek az országból, azoknak csak egészen icipici töredéke ment azért, mert neki tényleg valamiféle üldöztetésben volt része. Hanem természetesen a jobb életminőség reményében mentek ki. De ezt mindmáig nem lehet bevallani, pláne, hogy ma már erősen megkülönböztetjük a muszlim menekülteket a muszlim migránsoktól. Tehát az egész diaszpóra szükségképpen „üldözött volt”, kommunistaellenes, baloldalellenes, és mióta a rendszerváltás óta a konzervatívok összeakasztották a bajuszt az MSZMP-ből kiszármazott liberális SZDSZ-szel, azóta magától értetődően liberalizmusellenes is. Bármennyire is az ő életük a nyugati liberalizmus kiaknázása és meglovagolása következtében olyan jó, mint amilyen…
    Figyelő például üldözöttként ment ki, de ezt szinte minden lehető alkalommal erősen hangsúlyozza is, hogy őt még utána is kereste az ÁVÓ… (mellesleg 56 után már nem is volt ÁVÓ. 🙂 ) De az mindegy, neki ezt hangsúlyozni kell, nehogy megkérdőjeleződjön az ő jogos kimenekülése. Amit én nem kérdőjelezek meg se nála, se az anyagi érvényesülés érdekében kimenekülteknél, mert a jobb élet reményét is jogos oknak tartom. Ámde a „hazafiság” legtöbbjükben valamiféle lelkiismereti probléma, ezért szükséges annyira az üldöztetéstudat.

    Ehhez egy pici történet: Egy barátom rokona is kiment valamikor a 60-as években. Szép karriert csinált, családja, pénze, háza, kutyája, macskája, mindene olyan, amit itt sohasem érhetett volna el. A rendszerváltáskor viszont nagyon fel volt háborodva, és méltatlankodva dörmögött, hogy milyen disznóság, hogy ő mennyit gürcölt, hogy valamit elérjen, az otthon ülő magyaroknak pedig most minden az ölükbe fog hullani…

    Hát, úgy látszik, nem hullt az ölünkbe…

  • Objektíven.

    A (média-) inga most van vissza billenőben. Nemde?

    ps: Egyszer fenn, egyszer lenn. El kell viselni ezt is, meg azt is.

  • ALMASI ALMA;

    Tudna maga csak egyetlen esetrol aki a boldogsag es a jolet elol menekult magyarorszagrol ???

    S hanyan vesztettek eletuket azt meg csak probalni is ?

    Remelhetoen maga, es senki mas, soha nem fog ahoz hasonlo helyzetben lenni !

    De ha az valaha is tortenne, biztos vagyok hogy azutan maga soha tobbe NEM gyalazna Figyelot megirni a sajat elet-tapasztalatait.

  • Göllner András

    Az itteni alúljáróban tébláboló hajléktalanoknak úgy fexik az Orbán rendszer mint Katiban a baba. Akik itt átutazunk tudjuk mi folyik az alúljárón kívűl. Az új info-tech korszakában, szárnyra kapott az a vírus amelyik egyszer már levette lábáról Európát és a világot a 20. század első felében. Ahhoz is úgy tapsoltak a tömegek, mint ehhez. Az emberiséget, még a magyarokat is, mesékkel és tényekkel lehet legjobban mozgósítani, etetni. Az okostelefonok, a facebook, a twitter, az új médiumok úgy bejöttek a mesemondóknak mint a csiga a házába. Konyec filma.

  • KISS FERENC;

    Igen, az talan a jelen helyzet ottan De nem a normalis elet lenne mindenki ohaja ? Minden ellensegeskedesek nelkulli elet mindenki szamara? De miert az elkepzelhetetlen meg ma is ottan ?

  • Göllner András

    Bocsánat – az előbbi beszólésomból kimaradt egy lényeges szó – az emberiséget mesékkel és NEM tényekkel lehet legjobban mozgósítani.

    Elnézését kérem a figyelmeseknek. További jó szórakozást és nyugalmat a bentlakóknak.

  • Clara Bencsics Figyelo

    Almasi Alma,
    Ne is haragudj, soha nem irtam vagy mondtam., hogy az AVO keresett! azt irtam, hogy ket civil ferfi keresett otthon, Apam irta ezt meg.

    Ma mar mindegy, de ferjem, akkori volegenyem akart kimenni! En , NEM akartam oreg Nagyanyamat es Apamat ott hagyni! Volegenyem akkor azt mondta, akkor O sem megy! viszont erre fel, igent mondtam, mert nem vettem lelkemre, ha valami baja szarmazna abbol! Ezek belso reszletek amit nem szelloztettem itt, a nyilvanssag elott!

  • Clara Bencsics Figyelo

    Feltetlenul, nem a jobb kereseti lehetoseg miatt jottunk ki , 1957 ben. Itt is mint gyarimunkas kezdtem, ferjem meg taxit berelt es azt vezette felevig! Mindkettonket ismeroseink juttattak magasabb allasokba!

  • Figyelő, én rád semmi rosszat nem mondok, legfeljebb annyit, hogy néha összekeversz dolgokat. Nincs miért mentegetőznöd.

  • Ami külön pikantériája a Fidesz rátelepedésének a kanadai-amerikai magyar rádiókra, hogy mindegyik kapott magyar állami támogatást. A Bocskai Rádió esetében a főszerkesztő nem régen kapott magas magyar állami kitüntetést. A torontói Független Magyar Rádió szintén kapott jelentős anyagi támogatást a magyar kormánytól a propaganda terjesztésére, aminek a rádió maximálisan eleget is tesz, október 1-től a heti 2 órás adásidőt 1 órára csökkenti. Mire megy az állami támogatás?

  • Hazai, Lélfai, Kis Ferenc:
    Egy szó nem igaz, amit írtok!
    Ha nem lenne rá igény, akkor nem tenne meg a diktátor mindent ellenük. Megtett és megtesz.
    99%-os kormány propaganda van itthon is és kint is. Ez az újság kivétel, mégis Ti itt sziporkáztok. Ne olvassátok! Mi nem olvassuk már rég a Ti ótvarotokat.
    Objektív? Te tudod, mit jelent a szó egyáltalán?
    Még a 2002-2010-ben is Fideszes média többség volt, mert az ellenzék nem értette, hogy ezzel el is temeti magát, szerintük a demokrácia fontosabb volt. Ennek isszuk az árát. Érdekes, hogy 10 évvel ezelőtt is az irodákban a jobboldali újságok voltak a kötelezőek – tehát Gyurcsányék alatt is és nem a baloldali újságok. Simicskának volt miből finanszíroznia még ellenzékből is azt a sok szennyet. 1998 óta nincs egyszer lent, egyszer fent. Azóta teljes Fidesz demagógia lepi be az országot, ma már abszolút ködbe és sötétbe borítva… Hogy lesz ennek vége? Hirtelen és nagyon… Akkor majd lesz igazi lent is..

  • Clara Bencsics Figyelo

    Vuics Tibor En semmifele magyar radiot, Tv t nem nezek vagy hallgatok. Egyetlen magyar hirforrasom a KMH!

  • Fogadhatnak el a valosagot, a nyomtatott sajtonak mar reg vege lett, hasonloan mint a vasutaknak, a tejkigordasanak es sok sok mas dolgoknak, amit minden ugy velt annak idejen ,hogy azoknelkul az elet lehetetlen lett volna.

    Se meg az electromos media is a penzhianyaban nem kepes mukodni.

    Hogy mi a media esete ottan,hat az tisztan lathato ugy az „Alaptorvenyeik”-ben mint minden mas torvenyeik es a korulmenyek azt csupan hazug maszlagokkal takatjak.

    Ahol egyeniszabadsag leg-alapvetobb gyakorlatai is korlatozva vannak, hat mi mast kepzelhetnenek el ???

    Az”igeret”, az „elismeres” az egyenlo a teljes semmivel.
    A lakossag korlatlan jogaiknak biztositasa csupan a kormany-hatalom korlatozasaval lehetseges.

    De azt meg mind az itteniek csak „marhasagnal” es nevetes-lehetosegenek vesznek.

    Hat hogy a feneben is erdemelne mast az aki azt csak ugy ertelmezi ?

    Boldogok voltak azzal az elso ezer evben,elvezzek azt egy masik ezer-evig.

  • Sajnos,igyekezetem ellenére, viszonylag kevés kanadai magyarral sikerült találkoznom… így nem lenne korrekt ha általánosítanék…
    – Régebben a felbukkanó, új magyarokat, hamar beskatulyázták…”zsidó, cigány, kommunista” – volt a minősítés alapja, vagy csak egyszerűen „proli” – így mondják az öregek…
    – Most, akikkel találkoztam, már nem minősítgetnek, mindenki kedves, a hazai törésvonslak mentén, itt nem gondolkodnak! – Szerintem otthon is, a „szembenállás” gemütlich!

  • Tényleg ilyen hülyék a Fidesz hívők, hogy annak örülnek, hogy csak a vezér által jóváhagyott híreket olvashatják? Tényleg nincs igényük a valóságra? Ha minden információt tudok, csak akkor tudok jó véleményt formálni, ezt nem tudják? Most komolyan a feleségüknek hisznek a szemük helyet?

  • Van itt egy óriási – és közkeletű tévedés. A sajtószabadság nem az újságíróknak, sőt, nem is a különféle pártoknak az érdekük. Hanem a választásokban érdekelt, a sokoldalú tájékoztatásra JOGOSULT polgároké.
    Nagyon árulkodó a jobbosok érvelése (Léfalvi, Kis). Akkor most jobb, mert a Magyar Időket kötelező megrendelni? Jobb, hogy az összes közpénzből működő állami kanálisnak kötelező a központilag elkészített híradót leadniuk, az összes megyei lapnak a központilag kiadott oldalakkal megjelenni?
    A probléma az információk monopolizálásával van. Egy demokráciának alapköve, hogy a választott szervek – kormány, parlament, Alkotmánybíróság, Állami Számvevőszék stb. – KÖTELESEK tájékoztatni. Ehhez képest úrhatnám első szolgánk képes kijelenteni, hogy majd akkor tájékozat, amikor akar, arról és annak, akinek akar.
    A látványmagyarok meg boldogan cumizzák. Azt persze mondhatná, hogy: erre a kérdésre nem válaszolok. De az akkora égés lenne,hogy tán még a cumisok egy részének is föltűnne.

  • ALMASI ALMA;

    Nem „ici-pici” resze a lakossagnak, hanem az ossz lakossag 2 %-a.

    Senki sem a jobb lerlehetoseg erdekeben menekult Europabaol meg Hitler elol sem, hanem eleteiket igyekeztek megmenteni.

    Gasonloan mint ma es az elmult 7 evben Szyriabol a halal elol menekultek. Nem akatak volna a hordo-bombazasok , meg az ideg-gazpk, sem az Assadi hoherok alatal vegezni eletuket.

    Szamolja maga aldasait minden nap, hogy maga soha nem alt szemben hasonlo allapotokkal ?

    De az elet nagyon furcsa am Alamasi. A villamcsapas nagyon sokszor a leg-derultebb egbol jon.

    Tehat soha ne bizza el magat. Kulonosen amint a kor es a halal naponta kozelebbre jon mindenkihez !!!

  • -i think is it just a fake new’s!!
    in the USA the „fidesz” had never reel power over the frequence’s radio’s!!

  • György Molnár

    Orbán számára már nincs visszaút, lehetett volna hős is 30 évvel ezelőtt, de most már biztos, hogy a nemzet szemétdombjának élére kerül, ha szerencséje lesz, el tud majd menekülni az éhezők haragja elől….Aki nem tud idegen nyelven és nincs saját műholdvevője, az ma Magyarországon csak hazugságokat hallgathat és nézhet, de ez sem tart örökké. Viszont azok a hatalmas pénzek, ezer- és ezer milliárdok, amelyeket ez a csőcselék ellopott, azok már soha nem szolgálják sajnos a magyar nép felemelkedését, hanem csak az oligarchák gyerekeit, unokáit és a külföldi bankokat…..

  • „Ne azt figyeljék hogy mit mondok, hanem hogy mit teszek!” – mondta Orbán Viktor, és ebben igazat szólt.

    Nála azt kell figyelembe venni, hogy gyűlöl mindent, ami baloldali és liberális, és ami nem keresztény. Cselekedeteit ez a „világnézet” határozza meg.

    Lenne ő keményebb és diktatórikusabb is nézete országon belüli egyeduralkodóvá tételéért, de jelenleg csak elpattanás előtti állapotáig feszíti a húrt, tekintettel az erős nyugat-európai tagállamokra.

  • „Tehat soha ne bizza el magat. Kulonosen amint a kor es a halal naponta kozelebbre jon mindenkihez !!!”
    Jajistenem, most a szívemhez kaptam… egy fillér se maradt a zsebemben, úgy megijedtem… Tényleg jön a halál? Bendeguz, te ijesztgetsz engem??!!!

  • Bendeguz79
    2018 szeptember 25
    11:43 de.
    gizi mit szippantassz? nagyon erős lehet?
    hahahahaha

  • Geyza
    2018 szeptember 25
    11:11 de.

    többek között a Klubrádiót az internet rádiómon kiváló minőségben fogom (amikor akarom) a többire meg nem is tudok „rákocsizni” mert nincs rádióm a hagyományos értelemben egyébként mi újat tud mondani egy magyar tv heti 1 órás adásával vagy egy rádió heti 1-2 órás adásával vagy akárhány órával? nem kapcsolom be és akkor nem „bánt”

    a híranyagomat nem ezektől és semmiképpen sem az MSM -ektől szerzem be a kis palacsinta partijaik? hát nem igen izgatnak

    mi a gond? ott vannak a levegőben … hahahahaha nélkülem

  • talalom
    – Tudom, hogy próbálkozott „újságírással” az átkosban is, – ezért tudnia kéne:
    „Sajtószabadságnak nevezik azt az állapotot, amikor a sajtó munkatársai maguktól, csupán saját szakértelmükre, tapasztalatukra és véleményükre hagyatkozva, külső befolyásoktól, fenyegetésektől és törvényi korlátoktól mentesen döntik el, hogy az általuk szerkesztett sajtótermékekben milyen tartalom jelenik meg.”
    – A tájékoztatási kötelezettség, egy másik történet!

  • Emlékszem, az Eqvilor befektetési tanácsado, brokercégnél ( Az ATV-nél tölük szokott rendszeresen nyilatkozni Szánto András. Ismerem. A kezdetektöl mereven orbánista, méghsa ezt nem is szokta hangoztatni, bár a nyilatkozatain rázos esetekben lehetett érzékelni….) Gyurcsán kormányzásának végéig sokféle ujság volt a vároban.Azután egyszerre csak orbánista lapok maradtak.

    A demokráciárol is hasonloan lehet véleményt mondani, mint a korrupciorol. ” Hogy mi a korrupcio? Hát az, amiböl kimaradok!”
    Orbán is a demokráciáért csak addig kiabált, amig ellenzékben volt.

    Gondolkodunk az elmenekülésröl Mo-rol. Érdekes modon a 80-as években a Kádárrendszer végén nem.

    Azon szoktam merengeni, h a Figyelöfélék miért nem lndiába, Kinába, Egyiptomba migráltak? Miért a joléti államokba? Akkor ma a menekültek ezen jogát hogy kérdöjelezhetik meg?
    Sok magyarral találkoztam utazásáim során, de alig voltak, akik tényleg politikai menekültek voltak.
    Ma egyre rosszabbul mennek a dolgok.Ez erös motivácio a menekülésre….

  • Ahogy a Kádárrendszerböl migráltak a szabadság és a boldogulás hiányára hivatkozva mentek ki, én ezt ma sokkal erösebb motiválo tényezönek érzem. Ez most sokkal mélyebb anomália!
    A 80-as években ha korlátozottak voltak is a jogaink, azok egyre szabadabbak lettek, javultak a viszonyok, oriási lehetöségek voltak és nyiltak meg mindenki számára. Ma minden lehetöséget beszükit orbán, perspektiva csak akkor van, ha csontig benyalva eladja a lelkét valaki!
    Különben csak rabszolga lehetsz, és ha átszellemülten helyeselve elég hangosan éljenzed orbánt, akkor kaphatsz az élet cukorkáibol. Különben csak marad a romai igazság: „Kenyeret és cirkuszt a népnek!”

  • Igaz, h a kenyér amit adnak, az kisebb, szárazabb, mint a többi eus, de még penészes is.
    A cirkusz- aminekünk jut, az sem mérhetö a joléti államokéhoz. Csak halvány parodiája annak.
    Gondoljunk csak arra az önironiába robbant orbáni aug.20-i tüzijátékra, amikor aranyáron az USÁ-bol származo leselejtezett 1 dolláros McDonaldsos petárdákat lövöldöztek.
    Már akkor is ellopták a közpénzeket, és hiába mondták már akkor egyes tisztánlátok, hogy orbánt és bandáját más sorsra kell itélni….
    Akkor még nem hittünk nekik. Én ma is azt mondom, h higgyünk orbán tisztaságában, és várjunk, amig demokratikusan önként lemond, mert megvilágosodva belátja, h tévedett, és visszaadja az elrabolt, kölcsönvett ezermilliárdokat!
    Ha jol emlékszem, azt mondták, 30 év! Az szépen lassan telik. Aszem, minannyian ráérünk. Az gyorsan elrepül!
    Te is ráérsz?!

  • Miklos Banfi
    2018 szeptember 25
    10:52 de.

    Nálunk a megyei napilap már a fidesz előtt 20 évvel is jobboldali volt! Pedig az elődje a kommunizmusban alakult, központi pártlap volt.

    Na mindegy, az olvasóközönsége a helyi hírekre volt kíváncsi, és nem vette a 168 órát. Tehát csak ezért nem volt érdemes megvásárolni a ballib oligarchák elől, akik különben se érdeklődtek a lap iránt.
    A nyugdíjasok olvassák, akiknek szavazatára a kormány igencsak rászorul. Ők mindent elhisznek, amit az újságban írnak. Fiatalok nem veszik a lapot, mert nincs is rá pénze a nagy többségnek.

  • Itt sokan azt állitják, h semmit se jelent, ha csak az orbáni mantrák ömlenek a tvböl, rádiobol, föleg, ha az napi összesen csak 1 ora!
    Az orbanizmus már vallás.
    Akkor hogy lehet, h évszázadok ota, inkább 1000 éve a keresztény ideologia egyeduralma alatt mi magyarok keresztények lettünk, maradtunk. Szüleink, nagyszüleink hogyhogy nem mohamedánok, budhisták, animisták?
    Pedig öket sem terhelték ideologiailag napi 1 oránál többet!
    Amiota a rohadt libsik ránkeresztették más világok ideologiáit, azota már terjednek az alternativ ideologiák.
    Akkor hogy is van ez?
    Ugye mennyivel jobb, ha csak az orbándiktaturát lehet éltetni, és NE NYILJON SZÁZ VIRÁG! ( mert az lehet, h világossá tenné, h ami most virágzik, az csak narancssárga büdöske, és nem orhidea, nem rozsa! Na! Esetleg mérgezö gyilkos virágzat, ami dudvaként tör fel a Pokol mélyéröl!

  • Lényeg, ami lényeg, nem volt a megszűnt lapok mögött széles, független olvasótábor. Maguknak írogattak a ballib értelmiségiek, megszűnésüket néhány kékharisnyán kívül senki se siratja meg.

    Csodálkoznék, ha az új orgánumok a széles közönségigény alapján alakulnának, mert annyi az érdeklődő, új előfizető. De hát vannak csodák!:)
    Az új befektetők biztos valami pénzt is akarnak látni, hát a nyereséget nem a kispénzű olvasókon fogják behajtani. Mint mondtam, széles olvasótábora csak a megyei napilapoknak van.

  • Orbán már elkezdte felhuzni a gettonk falát! A kerités nemcsak befele átjárhatatlan! A vasfüggönyünket már elkezdte ujraemelni és mi csak tapsikolunk hozzá! Söt! Mi kérjük hogy épitse, és boldogan fizetjük is!

  • Putyin kapcsán mondta a brassoi sziu indián: „A Medve nem játék!”

    Ezt mindenki vésse észbe! Mert ma mégha engedi, h cirogassa, nyalogassa orbán a püspökfalatját, ha egyszer fordul a világ, vagy csak felriadva azt látja, h nyuszika nyalogatja alul kélyesen , és meglegyinti, – akkor az még egy ordito egérnek is az „utolso szélütése lészen!”

    És akkor mi lesz velünk? Hiszen mi csak beszari lepkefingok vagyunk, még tulélö csotányok se!

  • Most nézem a tvben a „Zongorista” cimü filmet a varsoi gettorol.

    Rájöttem, hogy a film karakterei ma is közöttünk járnak.
    Mondhatjuk, h ma még nem bontakoztak ki hasonloképpen, de bimboznak! A hajlamuk bennük lobog. Amint „a helyzet fokozodik”, kedves honfitársaink is elszabadult gátlástalansággal megtapasztaltatják maj velünk, h mi (ki) is a magyarokistene!!!
    Néha én is szeretem a szado-mazot, csak az a necces kérdés, h éppen melyik szerep jut ránk!
    Sokan közülünk abban a tévhitben vannak, h ebben a kupiban ök majd a korbáccsal hadonászhatnak, de rá kell döbbenniük, h ök is hassal az ágyhoz lesznek bilincselve, és akkor jönnek majd az XXL-es tagbaszakadt fekete legények bulizni!
    De az is lehet, h az ágy lábázoz láncolva kutyapozban élvezi majd a játékukat….
    Azt hiszik magukrol, h erös szarvasbogarak, v csillogo diszbogarak a rovargyüjteményben, de rá fognak döbbenni, hogy sorsuk a gombostüvel rögzült, és valojában csak ganajturok és dögbogarak!

  • hazai lámpa
    2018 szeptember 25
    6:39 du.

    hát igen, képzelem, hogy tőled lefele milyen szint van.
    Mert hiába ír a sok hülye liberális, ha az „istenadta nép” nem akarja megérteni és főleg elgondolkozni az igazságán.
    Ergo el sem olvassák – mondja csak a hülyéje – mert ugye az, akinek halvány lila fingja sincs róla, az jobban tudja.

    A hazugság mindig is kedvesebb volt a füleknek, mint az igazság.

  • Slapaj!Nem tudom honnan vetted a meghatározást, ’79-ben már nem kellett ilyen papírízű definíciókkal bajlódnunk. Amellett, hogy hülyeség is: „…külső befolyásoktól, fenyegetésektől és törvényi korlátoktól mentesen döntik el,”
    Külső befolyástól mentesen??? Nem alanyi költészetről van szó, hanem újságírásról! (Bár tudom, hogy az írott sajtóban elég sok reménybeli költő botladozik, vélt Igazsága súlyos terhével.)
    Akkor már jobb bizonyos V.I.Lenin 100 évvel ezelőtti meghatározása, miszerint a sajtó kollektív agitátor, szervező és nevelő. Ezt az elvet pár évtized múlva bizonyos Göring vitte tökélyre,amit mai magyar tanítványai igyekeznek felülmúlni.
    A sajtó legfontosabb munkaeszköze az információ. Ha ezt sikerül a Neked nem szimpatikusak elöl elzárni, az olyan, mintha egy műszerésznek pattintott kővel kellene tizedmilliméteres pontossággal megmunkálnia egy darab vasat.
    Törvényi korlátoktól mentesen??? Én ugyan szabadelvű (liberális) vagyok, de semmiképp nem pártolok törvénytelenséget: ezért olyan fontos, hogy mi kerül a törvényekbe.
    Úgy tudom,Te valahol a sajtó (kommunikáció)környékén settenkedsz. Próbálj már meg leugrani a combos közhelyekről.

  • Bendeguz79
    „…De nem a normális élet lenne mindenki ohaja?…”
    De igen! Ez mindenki óhaja, mármint azoké akik normálisak.

    Bánfi Miklós!
    „egy szó sem igaz amit írtok…”
    Csak így zsigerből és ex katedra?! (Na ne már)

    Csak a magyarországi sajtó helyzetre utaltam állásfoglalás nélkül – objektíven

    ps: Kb 1962-t írunk a mai Magyarországon ami a társadalmi politikai helyzetet illeti

  • Kedves hazai lampa! Amit a megszüntetett sajtóorgánumok olvasottságáról írtál az tényszerűen nem igaz. A Népszabadság az eredeti nyolcszázezer példányról az utolsóéveiben előbb negyven-, majd húszezerre olvadt a megszüntetése napjára. A magyar Nemzet szintén a tíz- és húszezer között ingadozott, de amióta kiszakadt a kormány érdekköréből, 2015-ben, azóta valóban független, jó újság lett és akármilyen hihetetlen, a példányszáma növekedésnek indúlt.
    Ezzel szemben, a Magyar Idők már az indulása idején sem volt nagyobb tízezernél és mára mindössze ötezer példányban jelenik meg, amelyből meglehetősen nagy szám eladatlan marad. Hivatalos számlálási adatokat nem közölnek. Ami pedig a Figyelőt illeti, amióta Schmidt Mária megvette a lapot, a példánszáma kétezerre zuhant.
    A Magyar Krónika esete különösen tanulságos, mert azt a megboldogult Kerényi Imre hívta életre, természetesen állami pénzen, hogy ”szines” támogatást nyújtson a kormánynak. Az eredeti példányszám a megjelenéskor tízezer volt, de annak a felét ingyen szétosztották a kormányintézmények között. A maradék ötezerből talán háromszázra jött előfizetés, míg a többit az újságárusoknál lehetett látni egy darabig. Én azonban már hónapok óta nem láttam egy darabot sem. Nem vagyok biztos benne, hogy még kiadják.

  • hazai lámpa Ha senkit sem érdekel, miért kell pánikszerűen beszántani? Vagy megint csak az értelmiség elleni szembenállásod? A kormánylapok olyan széles olvasótáborral rendelkeznek? A kisvasút és a stadionok magukat tartják el? Tudod megkérdeztek miskolciakat, két kérdés volt. Mennyi egyszer egy. Ezen elvérzett a srác. A másik, kell e Miskolcon opera. Minek, kérdezte, mindenki discóba jár. Zárják be.

  • Or+bán666
    2018 szeptember 25
    6:31 du.

    Az Andy Vajna évtizedekig élt a világ mintademokráciájában, és csak olyan színvonalú tv-t képes csinálni, amilyet? Az atv-st a tenyerükön hordták a liberálisok, most meg nem győznek kiabálni a tévéje miatt.

    Le kéne már erről szokni, hogy Magyarországon mindent a politikai szekértáborok logikájának rendelnek alá. Talán el kéne fogadni, hogy ezek már akkor is sz.rok voltak, mikor még a liberális mantrákat hangoztatták, mert az fizetett …

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Miklós Bánfi!
    10:52

    Minden szavad aranyat ér. Jól írod, hogy
    „a Fidesz-demagógia már az egész országot ködbe borítja”.

    Ehhez mindössze annyit fűznék hozzá, hogy az „atomtél” ködébe.

    Bár ne volna igazunk ! Üdv: thu

    🙁

  • Lehet, de ez naggyából-körülbelül
    semmit nem számít.Csak a magyar adófizetők
    pénzének az ismételt, vég nélküli pazarlása.
    Az északamerikai magyarok leszármazottait már sokkal
    jobban érdeklik a saját hazájukkal kapcsolatos problémák
    megoldása,mint egy távoli,ismeretlen kis ország, melynek
    a nyelvét sem értik igazán.Politikai szempontból
    jelentéktelen dolognak tartom.

  • hazai lámpa
    2018 szeptember 25
    6:39 du.

    Hülyeséget írsz aranyoskám.

  • Or+bán666
    2018 szeptember 25
    5:30 du.

    „”Sok magyarral találkoztam utazásaim során, de alig voltak, akik tényleg politikai menekültek voltak.”””

    —————————

    A rendszerváltáskor hirtelenjében „minden” magyar 56-os kivándorló (migráncs) politikai menekültté vált.

    Hiszen a politikai menekült-státus alapján kártérítést lehetett kapni az Antall-kormánytól. Egy-összegben és azóta is folyósított járulék formájában.

  • Kerekes Sandor
    2018 szeptember 26
    2:52 de.

    Egy országos napilapot se olvastak annyian összesen, mint egy megyei napilapot.

    Lehet, hogy a Népszabadságot kicsit többen olvasták, de országos szinten az elenyésző. Illetve nem az előfizetők tartották el a lapokat, hanem az állami hirdetések.

  • Kis Ferenc
    2018 szeptember 25
    9:49 de.

    És még ez állítja magáról hogy értelmiségi

  • Lélfai Szilárd
    2018 szeptember 25
    9:06 de.

    Hazudozol itten..

  • gabriel
    2018 szeptember 26
    6:49 de.

    Ezt a bejegyzésemet nyilván úgy kell érteni, hogy csak az vegye magára akinek inge, gatyája, bugyija …

    nyilván nem rossz szándékból írtam – legalábbis én tisztának érzem magam. A szándékot illetően.

    Anno ez ügyből kifolyólag az Antall rendkívül magas számú „külföldi támogatókra” számíthatott.
    A külföldi népszerűségének ez volt a kizárólagos alapja

    Ellentétben a Medgyesivel, vagy akár Horn Gyulával – amit már említettünk máshol

    O.V. akkor tanulta ki, hogy a külföldön élő magyarságra „lehet számítani” …
    Nyilván már a külhonba szakadt hazánkfiaival nem kalkulálhatott még-egyszer, úgyhogy állampolgárságot osztogatott

  • Géza!

    Az „értelmiségi” kritériuma nem az iskolai végzettségtől, hanem az értelmes világlátástó függ. ld. Martin Schulz német SPD vezetőt akinek középiskolai érettségije sincs.-:)

    (Mellesleg nekem „csak” műszaki diplomám van, de a gimnáziumomban igazi humán képzést kaptam ami egy életre szóló).

  • Kenny
    2018 szeptember 26
    3:17 de.

    Azt nem tudják beszántani, amelynek az olvasótábora több, mint százezres nagyságrendben az utcára vonul tiltakozásképp. Az internetet is próbálták, de azt nem tudták beszántani (egyelőre).

  • Kis Ferenc
    2018 szeptember 26
    8:28 de.

    Annál inkább csodálkozom a nézeteiden

  • Nem (csak)az a baj, hogy csak kormánymédia létezik. Hanem az, hogy NINCS konzervatív, jobboldali médium. Bodaszintű slapajok randalíroznak a szerkesztőségekben. (Most nem Slapajra céloztam – lehet, ha egyszer elszánja magát, és dolgozni kezd, meglehetős szakmabéli válik belőle.) Olyan szintű az intellektuális zuhanás, hogy még Hazai L. is beférne, akár szerkesztőnek is. Írni ugyan nem tud, de fogalmazni igen.
    Abban ugyan téved, hogy a megyei napilapok példányszáma sokkal magasabb, mint egy országos napilapé. Igaz, korábban sokszor mondták, hogy a legnagyobb napilap – de az az összesített példányszámra vonatkozott(19xX).

  • hazai lámpa Mellébeszélsz. A marharépák az egészségügy miatt sem mennek az utcára. Te kint vagy? Akkor jogszerű a beszántása? Pedig éppen beszántják azt is.
    Az újságok reklámból élnek. Ha nem kap az államtól vége. Az úgy sem igaz, hogy édesanyàmat verbálisan letámadták, mert 168 órát kért a trafikban. Nagy bátorság kellett egy csont és bőr öregasszony fenyegetéséhez. (Keresztény jobboldal? Haha mondaná Rodeo). Néhány hónap múlva már nem volt a trafikban ilyen újság, még néhány hónap múlva már trafik sem volt, mert kellett a Fidesznek. Gond megoldva. Néha menj ki az utcára, érdemes. Mindent be lehet szántani, akarat kérdése.

  • Andy Vajna? Akit adocsalásért köröztek, és vádalkuval uszta meg milliárdok befizetése után?
    A Rambot rendezte, ez volt a nagy teljesitménye.
    Egyedül mészárolta le a vietnámi sereget és lakosságot. Szinvonalas film…..
    Mo-on sem ö ügyes a tvcsatornáival, hanem orbán barátja mézeli sokmilliárddal folyamatosan, h a fimek reklámszünetében a hazugságokat nyomja!
    Csak humanizmusom akadályoz meg abban, h leirjam rola a véleményemet!

  • Or+bán666
    2018 szeptember 26
    9:28 de.

    Igen..bírom az ilyen hülyeségeket.
    Odamegy egy láthatólagosan idióta pasas
    és a világ (akkori )harmadik vagy negyedik
    legerősebb haderejét legyőzi.

    Az igazság erzzerl szemben a következő volt:

    Vietnám eléggé berágott amiatt hogy ezek a félhülye filmesek azt sugallták hogy ott titkos táborokban amerikaiakat tartanak embertelen körülmények között a béketárgyalásokon megállapodott fogoly-cserék ellenére.

    A nyolcvanas években felkérték az USA.-t hogy küldjön katonákat vagy bárkiket, aztán keressék meg az embereiket.
    Odamehetnek ahová csak akarnak, azzal beszélnek akivel akarnak, ha kell adnak kísérőt ha nem kell akkor járkáljanak magukban, Vietnámnak mindegy.

    Mentek is..évekig kutakodtak a dzsungelben aztán semmit nem találtak. Körülbelül onnantól datálódott az USA és Vietnám lassú közeledése egymáshoz.

    A képeken látható hol tartanak most :
    https://www.straitstimes.com/multimedia/photos/in-pictures-uss-carl-vinson-arrives-in-vietnam

  • Or+bán666
    2018 szeptember 25
    5:30 du.

    Én úgytudom a megyei lapok
    MIND szoci tulajdonban voltak.
    Aztán a semmire sem jó MSzP eladogatta őket.
    Úgyanígy a Népszabadságot is ami mindenek ellenére
    az Ország legolvasottabb lapja volt.Az eredmény közismert.

  • talalom
    2018 szeptember 26
    9:14 de.
    Arra nem gondoltal, hogy esetleg, egy rendes, konzervativ szerkesztonek NINCS pemze arra, hogy irjon vagy egy intelligens lapot inditson> T.i. ehhez sok penz kell!

  • Kenny
    2018 szeptember 26
    9:27 de.

    Miért nem mentél tüntetni, ha annyira hiányzik a 168 óra?

  • talalom
    2018 szeptember 26
    9:14 de.

    Ha te randalírozol egy szerkesztőségben, az színvonal? Mert miért is?
    Széleskörű tárgyi tudásod és szakmai tapasztalatod alapján mondod, hogy csak analfabéták tolják a propagandát a kormánylapoknál?

    Ha véletlen szakmailag megfelelő cikket olvasol náluk, akkor rendben van a fidesz propaganda? Szerintem ezt gondold át még egyszer!:)

  • Többeknek írom, hogy belinkelem az első találatot, amit kiadott a Gugli Népszabi példányszáma témakörben. A lap fénykorában (több, mint tíz éve) 100 ezer valamennyi volt a példányszám, utána sokat csökkent.
    Tény, hogy a lecsökkent számú olvasót viszont meg tudta tartani a Népszabó.

    https://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/politikai_lapok_nepszabadsag_peldanyszam_matesz

    „A 2016. második negyedévi adatok szerint a legnagyobb példányszámban a Népszabadságot értékesítik, naponta 37 164 darabot. Tény, hogy ez jóval kevesebb, mint mondjuk tíz éve, amikor még napi 150 ezer körül adtak el a lapból, de azóta az online lapok előretörése és a bulvár térhódítása miatt minden nyomtatott újság példányszáma visszaesett.

    Ugyanebben az időszakban a Magyar Nemzetből naponta 17 390 példányt, a Népszavából 10 522-t adtak el.”

  • Megyei napilapok: Délmagyarország, Észak-Magyarország, Vas Népe, Petőfi Népe stb.

    A nyomtatott sajtó térvesztése után is megőrizték legalább 30 ezer előfizetőjüket, még több olvasójukat.
    Különben a 168 óra hetilapban is cikkeztek erről a problémáról valamelyik Orbán-kormány idején, akit érdekel, majd előkeresi.

  • Clara Bencsics Figyelo

    Mike

    2018 szeptember 25
    10:51 de.
    MInden allam a vilagon ezt tenne! Az elszakadt allampolgarait informalja a hazai helyzetrol!

  • hazai lámpa Tudsz még ilyen hülyeséget kérdezni, vagy ez volt a csúcspontod? Szerinted Micimackó miért nem? Én tüntessek helyetted?Téged etetnek hazugságokkal, nem engem. Jó étvágyat!

  • hazai lámpa Tudod kedves lámpa, ha a magyaroknak nincs annyi esze, hogy szükség van a korrekt tájékoztatásra, hogy minden oldalt meghallgatva hozza meg a döntéseit, akkor az én fajtám csak annyit tehet, hogy felhívja a figyelmeteket, nem jó szemellenzővel élni. Terészetesen falra hányt borsó, majd húsz év múlva elolvasod a wikipédián, hogy csaptak be tegnap. Ez a Te bajod, a Te életedet lopták el. Addig meg zavarodban felteszel ostoba demagóg kérdéseket. Ha Nektek ez a megoldás……

  • ˙

    Gabriel: 5:30 „A rendszerváltáskor minden magyar kivándorló 56-os politikai menekültté vált.” Nemcsak akkor, hanem a mindjárt a határokon, ahol tárt karokkal fogadták a magukat szabadságharcosoknak beállító migránsokat… [Bár valóban akadt közöttük nem kevés, akinek tényleg vér tapadt a kezéhez és a törvényes felelősségrevonás elől kellett sürgősen menekülnie.]

    Na igen, és ebben nem véletlenül találkozott a „vendéglátó nyugat” és a magyar migráns érdeke, hisz az utóbbi „menekülése” látszólag alátámasztotta addigi, már 1945-től terjesztett hidegháborús nyugati propaganda „érvrendszerét”, a SZER, az Amerika Hangja, a BBC (akkori), a Vatikáni Rádió,stb. ideológiai fegyver arzenálját, amelyre mindvégig ugyancsak nem sajnálták a dollár-milliókat…

    .

  • Kenny
    2018 szeptember 26
    5:23 du.

    Történetesen én voltam az internet adó elleni tiltakozáson a megyeszékhelyen, mert nem értek egyet azzal, hogy korlátozzák az internethez hozzáférést.

    A megyei napilap címoldalán jelent meg egy fotó a tömegről, még a sapkám is látszik a képen. Azt már nem közölte az újság, hogy jobbikos, konzi és balos együtt skandálta a főtéren, hogy Orbán takarodj! Viszont az országos megmozdulás hatására Orbán levette a napirendről a témát.
    Dunába vizet nem hordunk, azért, hogy a pénzünkön álellenzékieskedjen a bukott ballib elit, tüntessen a Bolgár György!:)

  • A „Nagy dobással” még nem számoltatok! :::
    A fidesz—lehetséges— nem csak a rádiót veszi át !
    Indulni fog az észak amerikai kontinens választásain és két nagy államban is átveheti a politikai vezetést!Ilyen naggyá fog nőni!!!
    Ez lehetséges???
    Na akkor lesz a nagy baj!Már amerika is a kezükben lesz! mit kell majd akkor tenni?
    Érdekes kérdés üdvözletével.

  • Gabriel 7:46 !

    …És akkor, az eklatáns „fogadó bizottságról” se feledkezzünk meg a már ’45, 46, és 47. óta odakint tevékenykedő e’migráció jeles, volt csendőr, náci, folksbundista, nyilas és egyéb snájdig tisztes úri megafon brigádjairól sem, akik teljes hang és melldobással áltak az úgynevezett szabadságharcosok retorikus és anyagi fogadtatása élére azzal, hogy bizony úgymond’ ők is ugyanazért, úgyszólván a szabadság ügyéért kényszerülnek a menekültek keserű kenyerét fogyasztani…
    A rendszerváltáskor ugyanezek, és az ő fiaik, unokáik voltak azok akik már első pillanttól – persze ’56-ra hivatkozva* – a Horthy-restauráció irányába szőtték a „szabadság” szálait horthysta, fínom árpádsávos színezetet adva minden eseménynek… Orbanisztán gyümölcsöseiben mára értek be ezek a mellékhajtások immár törzzsé, az akkor még az uborkafán fürgén fölfelé mászó felcsúti parasztkölyök – az ellenzéki kerekasztal kiscserkésze – gazdurammá, a legtipikusabb döbrögi államférfivá cseperedett, helyesebben dagadt.

    .

    * Az igazi, vagyis az akkori szándékaikat, a magát liberálisnak álcázó hippis külsejű suhanc mai szándékát elárulja az is, hogy mára már 1956. emléke is derogál nekik -ti. a Fiataldemokraták szövetségének azaz FidSS-nek. Mindezt az apró lépések jólbevált sunyi, és céltudatos retrográd rombolás szisztémájával hajtják végre.
    – Túl Károlyi Mihály az I. magyar köztársasági elnök szobrának meggyalázásán és eltüntetésén, mára Nagy Imre emlékét is ugyanúgy bontják, tiszteletét is mesterségesen erodálják, azaz mostmár az ő szobrát készülnek eltávolítani a Kossuth tér sarkából.
    – A kossuth-téri fekete márványtömb, 56-os öröklángot is az egyik pillanatról a másikra tüntették el onnan…
    – Már az óriás méretű, Tímár-utcai „nemzeti-lukas lobogót” is befoltozták [ti.már nincs rajta az az 56-os lyuk] holott, amióta fideSS-es feje van Óbudának azóta ez a 20×10 m-es lukaszászló lobogott az ottani Duna-parton egy 30 méteres zászlórúdon.

    Fórumokon is nyíltan, programszerűen támadják a Nagy Imre-kormány és az 56-os vezetőség tagjait, de még azok leszármazottait is, nem titkolva azt, hogy nekik „ezek” nemcsak túl liberálisok voltak, de ráadásképp még reform-kommunistáknak is vallották magukat.

    Ezzel szemben Horthyt és úri és tányétrnyaló cinkostársait már szintén egyenként, de nyíltan ünneplik, miközben média-monopóliumuk birtokában, annak teljes szélességében igyekeznek elfogadtatni és begyömöszölni őket a „pozitív” nemzeti köztudatba.

    .

  • Kenny
    2018 szeptember 25
    11:38 de.

    „Tényleg ilyen hülyék a Fidesz hívők, hogy annak örülnek, hogy csak a vezér által jóváhagyott híreket olvashatják? Tényleg nincs igényük a valóságra?”

    Mindkét kérdésedre igen a válasz! Tényleg!

  • Drizari
    2018 szeptember 25
    1:53 du.

    “Ne azt figyeljék hogy mit mondok, hanem hogy mit teszek!” – mondta Orbán Viktor, és ebben igazat szólt.

    Nála azt kell figyelembe venni, hogy gyűlöl mindent, ami baloldali és liberális, és ami nem keresztény. Cselekedeteit ez a “világnézet” határozza meg.”

    Itt van az eb elhantolva – Orbánnak nagyjából annyi köze van a kereszténységhez, mint a papucsomnak! Tesz ő egyet a keresztény hitvallásra, és bármire ami nem az ő érdekeit és hatalmát szolgálja – a fenti kitételt bizonyára viccnek szántad, de nem látom a „szmájlit!” Most éppen a kereszténységet tolja, mert úgy érzékeli, hogy az trendi, de volt ő már minden, emlékezz a „térdre csuhások, imára!” c. örökbecsűre! Szerinted keresztényi cselekedet szó nélkül hagyni hogy a bankok, önkormányzatok, végrehajtók érdeleltségeikbe tartozó pénzemberek stb kisgyermekekkel, vagy súlyos beteg hozzátartozóval rendelkező családok ezreit lakoltassák ki – gyakran mondvacsinált, vagy védhetetlen indokok alapján? Keresztényi cselekedet a határok tranzitzónájában rekedt menekültek éheztetése, a legalapvetőbb feltételek mellőzése ügyük elbíráslásának idejére pusztán önös hatalmi /politikai érdekeknél fogva? Keresztényi cselekedet a népet sötétségben, megfelelő oktatás és tájékoztatás nélkül hagyni mert a buta, éhező, kiszolgáltatott és rászorult állampolgár lesz a jó igavonó? Az előbb utóbb bólogatni fog egy félzsák beígért krumpliért vagy egy vekni kenyérért! Gyerekeket ítélni a legteljesebb kilátástalanságra, miközben az ország azaz mindannyiunk pénzét saját kénye kedve szerint költi és szórja mindenhova, csak nehogy az itt élő polgároknak a javát szolgálja? 28 ezer forintos „nyugdíjakat” és 50 ezer forintos közmunkabéreket osztogatni miközben ez egy napi zsebpénzét nem fedezi az ő köreiből egyiküknek sem? Hagyni betegeket a gyógyulás reménye és feltételeinek megteremtése nélkül, mert nincs orvos, nincs műtő, nincs ápoló, nincs eszköz, nincs gyógyszer, azaz semmi sincs? Keresztényi cselekedet a 75 évet megért, életét végigdolgozó rászorult beteg vegetálásra kényszerítése, mert neki már nem jár az esetlegesen még segítő terápia? Hagyni megfagyni embereket a saját kis fűtetlen házaikban otthonaikban, mert nincs tűzifa,és ha lenne is, nincs aki segítene mert a szociális gondozót, a családsegítő szolgálatot nem tudják fenntartani az önkormányzatok, ergo nincs erre sem pénz, nincs ember max. jóindulatból, szánalomból segít a szomszéd, ha van, épp tud vagy akar! Mert aki még bírja erővel és ésszel, és egy kicsit is mobilizálható az már mind elhagyta az országot? Persze, hogy nincs tüzelő, miközben a vő egész erdőket vág ki, lopja el a tűzifának valót és adja el jó pénzért! Igaza van Bánfinak(is) az egész országot belepi a sötétség a tudatlanság a nyomor és lassan a teljes közöny! És ha valami hát ez a legrosszabb! Aki máról holnapra szeretne túlélni és nem megfagyni, akinek a napi betevő a gond, aki nem tud munkát vállalni – még ha lenne is – mert leszakadt a cipője a lábáról, nem tudja megfizetni a buszjegyet sem, hogy három faluval arrébb elmenjen legalább napszámba vagy idénymunkára stb az biztos, hogy nem kezd el azon gondolkodni, hogy állami vagy egyházi iskolába adja-e a kisiskolás gyerekét, hanem örül, ha valami elérhető távolságra akad, és nem megy rá a gyerek egész napja az oda vissza utazásra, hidegben, hóban, fagyban, ha nincs busz akkor gyalog! Akik ilyen és hasonló napi gondokkal küzdenek, azokat valószínű nem foglalkoztatja annyira, hogy hová lett a demokrácia, amiről annyit beszélnek, de nem igazán tapasztalhatta meg, mivé lett a jogállam, milyen is valójában uniós tagnak lenni, mit „diktál” Brüsszel, vagy hogy mire kapjuk az EU-s támogatást, és helyette mire költik el azt szorgos kezek!
    Számukra az Alkotmány pusztán egy fogalom, melyért nem adnak semmit a boltban – még hitelben sem! Nem kell ehhez más, csak kellő demagógia, a nép egyszerű gyermekének populista „hisz közületek való vagyok” hitvallása /pávatánca, némi szemforgatás, álszentség és – rengeteg hazugság! De utóbbit már olyan tökélyre fejlesztették, hogy szerintem néha O. maga sem tudja mi igaz és mi nem abból az irgalmatlan maszlagból melyet „hazánk” elöljárójaként a „magyar emberek” nyakába zúdít!
    Mert szavaiban marhára tud hivatkozni a magyar népre, pajzsként tartja maga elé őket ahányszor a fejére olvassák a törvénytelen akcióit, országvezetését – de egyébként nagy ívben le vannak sajnálva – mert „akinek nincs semmije, az annyit is ér..” Az idézet mint tudod, egy nagyhatalmú kormánypotentáttól származott, de úgy általában jellemző a regnáló kormány valamennyi tagjára, megbízottjára, valamint a belőlük élőkre!
    Ennyit csupán így egy szuszra Orbán keresztényi világnézetéről – de szerintem mindezt te is jól tudod!

  • Besancon,

    tök mindegy, azért politikus, mert ma a kereszténységet tolja a szövegeiben. A hívőnek kell hinni, a politikus csak a szöveget löki ugyanúgy, mint a papok.

    Utálhatom a sakkot, ha az érdek úgy kívánja, dicsőítem a sakkot, de mint politikus. Ettől lehet akár igaz is, ha sakkozik az országban vagy 6 millió ember.

    Valahogy így van Orbán is a vallással.

  • hazai lámpa Kiküldhetnéd a sapkádat a demokráciáért, a szabadságért, a tolvajok leváltásáért, a közmunkásokét, kerekesnyugdijasokért, és talan az oktatásért és egészsêgügyért és a többi butaságért. A Bolgár úr megvan nélküled. Igaz, a kormányt sem érdekled.
    De neked elég az olcsó internet, hogy fényezhesd egy tömeggyilkos mocskos emlékét. Szép. Akkor jó, ha csak az internet zavart, boldog életed van. Örülök.

  • Clara Bencsics Figyelo
    2018 szeptember 26
    3:54 du.

    Mike

    2018 szeptember 25
    10:51 de.

    „MInden allam a vilagon ezt tenne! Az elszakadt allampolgarait informalja a hazai helyzetrol!”

    Kedves Figyelő, úgy tűnik megint nem olvasta el a cikket, máskülönben nem írna ilyen badarságot! Koránt sem arról van szó, hogy a „hazai helyzetről tájékoztatnának” a magyar nyelvű adók – téved! A Fidesz kormány keményen kormánypropagandát folytat, egyfajta önfényezést, mégpedig közpénzen – bízva abban, hogy az „elszakadt állampolgárait” lényegesen könnyebben vezetheti meg, hazugságaival csúsztatásaival célt ér az olyan „elszakadt állampolgároknál” akik a valós tényekről semmit nem tudva, talán nem is érdeklődve iránta, megeszik a kormány hazugságait, és fel sem merül bennük, hogy nem úgy van ahogyan azt tálalják nekik! Valljuk be szép számmal vannak ilyenek, pedig éppen nekik kellene a legjobban tudniuk – hisz menekültként vagy a jobb és stabilabb gazdasági valamint politikai helyzet miatt „szakadtak el” önszántukból- hogy nem mind arany ami fénylik, azaz az épp regnáló kormány mennyire megvezetheti a népet, ha önös érdeke úgy kívánja! Hát épp Ön ne tudná ezt? Vuics Tibor arról ír, hogy a Fidesz kormány szinte valamennyi észak – amerikai adóra rátenyerelt és aki a hazai helyzetről tájékozódna, csupán a kormány által támogatott és irányított adókat hallhatja – úgy tűnik ez nem mindenkinek elég! A kiegyensúlyozott tájékoztatás feltétele, ha mindkét oldal megszólalhat, véleményt annak alapján alakíthat ki bárki ha többféle álláspontot ismer! Ezzel párhuzamosan szedte csokorba a hazai médiák tulajdonlását, és abból sem derül ki más mint, hogy az ellenzéknek itthon is vajmi kevés felület maradt! Oké, hogy Ön semmiféle adót nem hallgat, de nem mindenki van gondolja így!

  • FORTIMBRAS

    Bizony kevesen voltunk akik erre hamar feleszméltek – mármint erről az oldalról.

    Annál gyorsabban eszméltek viszont pontosan a mindig, mindenre lecsapni kész opportunisták, akiknek soha, semmi sem drága.

    Legkevésbé a saját hazájuk.

    Ezek azok akiknek ma a szájából, mint okádék dől a hazafias duma, a magyarság kisajátítása – mivel jogosan érzik, hogy az övék, hiszen kisajátították minden javát!

  • Besancon
    2018 szeptember 28
    8:37 de.
    north american fake news? as CNN, ABC, NBC +++

    szvsz elég az utcán nyitott szemmel járni és akkor nem kell a sok süketelést bevenni rátekerve a gombot?

  • Besancon
    2018 szeptember 28.
    8:37 de.Olvastam a cikket. Erre irtam valaszomat. Mivel aki kint el NEM ismerheti a mindennapi problemakat.
    HA kap valami felvilagositast otthonrol, azt elolvassa termeszetesen. Viszont, abban is biztos vagyok, hogy mas orszagok tagjai is igy tennenek. Termeszetes, hogy nem kell mindent elhinni, gondolom, hogy szinten a tobbi orszagok akik informaljak a kinti lakosokat, SZINTEN szepitik az ottani helyzetet! Ez nyilvanvalo!

  • Kenny
    2018 szeptember 28
    8:36 de.

    Örülnél, ha korlátozná Orbán a netet, csak hogy ne kelljen Horthyról olvasnod …?

  • hazai lámpa Nem gondolod, hogy elolvasom ömlengéseidet arról a valamiről? Kecsesen átlépem. Neked kellene korlátozni magad, és nem védeni egy tömeggyilkost, még ha tetszik is a végeredmény. Mindenkinek van vesszőparipája, de észre kellene venni, hogy unják, utálják, megvetik. Akkor abbahagyni.

  • Figyelo
    2018 szeptember 28
    2:17 du.

    Úgy tűnik még mindig nem érti mi a gond, és miről szól ez a cikk!

    „.. Mivel aki kint el NEM ismerheti a mindennapi problemakat…” – írja Ön

    Persze, hogy nem ismerheti – ez kb olyan elmés megállapítás, mintha azt mondaná, hogy akinek nincs lába az nem tud járni! Ennél azért egy kicsit menjünk tovább! Tehát nem az a baj, hogy a magyar kormány tájékoztatni kívánja a „mindennapi problémákat nem ismerő” észak – amerikai polgárait (a cikkben róluk van szó) továbbá a hazai polgárait, hanem arról, hogy csak ő akarja és csakis a saját szája íze szerint! Érti a különbséget? Semmi más hangot elképzelést, tájékoztatást nem tűr meg a jelek szerint, hiszen kint szinte valamennyi ellenzéki adót bekebelezett, és itthon is rendesen aprítja és számolja fel az ellenzék még meglévő gyér számú felületét!

    Önnek „nyilvánvaló” hogy szépítik a helyzetet és ezt más országok is így teszik/tennék, ez azonban semmire nem elfogadható magyarázat, mert ismétlem, nem (csak) az a gond, hogy a kormány azt ír/ mond amit akar, hogy a saját álláspontját közli a saját beállítása és érdekei szerint, hanem az, hogy ezzel együtt ellehetetlenít minden, az övével nem egyező véleményt, adót, lapot tehát az ellenzéknek alig- alig van megszólalási lehetősége!

    Ön szerint a KÖZTÉVÉ kifejezés mit jelent? Igen, pontosan azt jelentené, hogy egy olyan adó amit bárki bárhol foghat (természetesen az adott lefedettségen belül) és az alapvető, mindent és mindenkit érdeklő és érintő tehát a KÖZ dolgairól részrehajlás nélkül tényszerűen és hírszerűen tájékoztasson. Államilag tehát közpénzből fenntartott, ezért az ellenzék számára éppúgy nyitottnak kell/lene lennie, mint a kormányoldal számára – ez különbözteti a kereskedelmi adóktól! Ehelyett nálunk hosszú évek óta a KÖZTÉVÉ is kormánypropagandát nyom, ellenzéki hang, vélemény nem jelenhet meg és közpénzen megy a hazugság, az uszítás, a mellébeszélés kormányzati szinten! Annyi csúztatást, önfényezést és hazugságot mint amit a Köztévé összehord nehéz felülmúlni! Tehát amikor egy kormány, az adófizetők pénzén támogat és dotál olyan adókat melyek a „Közt” illetnék, és azt kizárólagossággal a saját rövid és hosszú távú politikai céljainak megfelelően használja, ott bizony előbb utóbb egy fele húz az a bizonyos KÖZ, miután semmi mást nem ismer – akarja nem akarja nem kap mást, vagy ahogy Ön szokta mondani, „ha tetszik ha nem” azt hallgatod amit én mondok! Miután itthon egy óriási réteg nem tud mást fogni mint az M1, M2, Duna TV, azaz a Köztévéket valamint a TV2 stb azaz a kormány és annak szoros érdekeltségi köreibe tartozó adókat! A sajtót illetően pedig Vuics elmondta feljebb, hogyan is áll az ellenzéki hangú lapok terítése országosan – hát gyalázatos és ez nem látásmód hanem tény kérdése!

    Hogy ebből Ön mennyit ért,(mert látni semmit nem lát) vagy mennyi érdekli az egy dolog, de miután már többször megkérdezte a KMH-n, hogy miből áll Orbán diktatúrája mert nem érti a vádat stb – hát jó ha tudja, az írott és elektronikus sajtó szűrése, korlátozása hovatovább felszámolása az egyik de nagyon sarkalatos ismérve a demokrácia felszámolásának, és ez bizony erősen a diktatúra felé tendál! Nem kell ahhoz senkit „börtönbe tenni” – Önnek ugyanis ez az állandó kifejezése a diktatúra értelmezésekor – hogy mindez megvalósuljon! Talalom egyszer már elmagyarázta Önnek (is) mi a különbség a diktatúra és a terror között, és én sem látom másképp.

    Kedves Figyelő, mikor tud Ön egy kb kiegyensúlyozott véleményt alkotni? Ha csak nagy vonalakban is, de több oldali tájékoztatásban van része! Ezt a feltételt akarja Orbán kormánya fokozatosan ellehetetleníteni és felszámolni!
    Ez a gond – nem az, hogy a kormány „szépíti” a helyzetet!

  • Clara Bencsics Figyelo

    Besancon

    2018 szeptember 29
    7:44 de.
    SAjnalom. NEM TUDOK KERDESERE VALASZOLNI< MERT NEM ELEK OTTHON< ES SOHA NEM LATTAM A HELYI ADOT!

  • Egyelore, olyan orszagban elek, ahol szabad onallo velemenyt mondani.

  • Kenny
    2018 szeptember 29
    4:02 de.

    Te hogy érettségiztél történelemből? Bejelentetted a tanárnak, hogy csak pozitív eseményekről, sikeres korszakokról vagy hajlandó felelni?

  • Besancon
    2018 szeptember 29
    7:44 de.

    Bocs, de ezt az értelmetlen, semmire sem jó tirádát honnan másoltad? Göllner úrtól?

    Kezdjük ott, hogy az RTL-t mindenhol lehet fogni az országban, ugyanúgy mint a többi adót. Vannak akik saját jószántukból nem nézik, mert nekik a Vajna-tv színvonala valamilyen rejtélyes okokból megfelel.

    Én úgy tudom, hogy nyugati liberális demokráciákban az előfizetők és pénzes támogatók tartják fenn a lapokat. Szomorú, ha az ellenzék nem kap a kormánytól pénzt a lapra, de ha az elveket szigorúan vesszük, akkor egy lap se fogadhatna el pénzt a kormánytól.

    Ami a köztévét illeti, ott megjelennek ellenvélemények, más kérdés, hogy a műsorszerkesztés teljesen más, mint amit megszoktunk. Régen voltak az ismert újságírók, akik valamiféle szakmai szabályok, és persze a megrendelők érdekei szerint válogatták, véleményezték a híreket. Manapság ismeretlen fiatal bemondók ledarálják a híreket, alákérdeznek a meginterjúvolt hírességeknek. Nem tudjuk milyen szempontok alapján, mert a műsorszerkesztés valahol máshol zajlik.

  • Göllner András

    @ Hazai lámpa

    „Bocs, (Besancon) de ezt az értelmetlen, semmire sem jó tirádát honnan másoltad? Göllner úrtól?”

    Pislogó ! Bárcsak én írtam volna Besancon sorait. Gőzöm sincs, hogy Besancon fiú vagy lány, de arról már rég meggyőződtem, hogy nem szorul az én tanácsomra. Nagyszerűen áll a saját lábain. Ő sem tűri, ha a közteret, Orbán Rachel módjára, teletömik a járókelők szaros pelenkákkal. Unlike maga, pislogó, mi nem azért jövünk ide, hogy kimossuk mások szaros pelenkáját, hanem azért, hogy odamondjunk a szemetelöknek, és azoknak a „mosónőknek” mint a Figyelő, a Boda, vagy azoknak a pislogóknak mint maga, akik szemet hunynak e rendetlenség előtt. Szedje már össze magát slamposkám. Legyen már rend a vidéken is – tiszta falu, stb, stb.

  • Göllner András
    2018 október 5
    12:32 du.

    Göllner úr, ki kérte, hogy itt közterület-felügyelőt játsszon? Jellemző az is, hogy maga nem a kukásautón dolgozó munkásokat választotta példaképnek, hanem a közterületest!:)

    Magánál ez már foglalkozási ártalom: mindenhol sz.rt és bűnösöket lát. Pedig az is külön fejezet, hogy hol, kik, miért szemetelnek.

    Na pá.

  • hazai lámpa Nem volt a tételek között tömeggyilkosok védelme. Kötelezőből sem tenném, nemhogy önként.