Újraindul a fővárosi főcsicska

2018 október 11 8:47 de.107 hozzászólás

Mondanám: én szóltam! Arról mindenképpen, hogy az elsőre gumicsontnak tűnő orbáni szólamok nem feltétlenül azok. Sokkal inkább egyfajta tesztelés. Nem egy esetben hatalmi demonstrációval egybekötve. Nevezetesen: minél jobban utálják, annál inkább végrehajtják. Mert a vezéri komplexus öltözőzuhanyozóban megrekedt péniszirigysége ezt kívánja. Ahogy Budapest esetében sincs másként.

A nyáron röppentették fel ugyebár a nagy ötletet, hogy Budapestet helytartósággá kell alakítani. Mert mi a fenének az a nagy önállóság, hogy magának akar polgármestert választani. Az a bűnös város, ahol nem átallanak ellene szavazni a székberekedésre törekvő hatalomnak. Ráadásul a főváros igen jelentős adóbefizető. Ami alapján talán önálló városállamként is megélne. De az semmiképpen sem indokolt, hogy egyfajta alamizsnát megköszönve kelljen hálakönnyeket ejteni a fővárost érintő fejlesztésekért. Márpedig az, ha a kormányfő gyakorlatilag kézileg vezérelheti, hogy mi fejlődhessen a fővárosban, aligha jelent mást. Amely egomán vezetéshez természetesen kell egy csicska, aki végrehajtja. Ahogy a kormány számos operatív pozíciójában, miniszterként is számos az elvtelen talpnyalók halmaza.

Most ez a halmaz egy egész Tarlós Istvánnal bővült. Vagy inkább csak világossá tette Tarlós üléspontját. Közvetlenül a latrina alján. Ami világosan látszik abból, ahogy a jelenlegi főpolgármester bejelentette indulását a főpolgármesteri székért. Maga az a körülmény is árulkodó, hogy Orbán Viktor és Tarlós István együtt jelentették be az ismételt indulást. Még a látszatát is kerülve, hogy az utóbbinak lehetne akár egyetlen önálló döntése. Egyben Orbán közölte azt is, hogy ő kérte fel Tarlóst az ismételt indulásra. Ami aligha jelent mást, mint a nyári pletykák megerősítését. Amennyiben a budapesti főpolgármester nem más, mint a miniszterelnök kegyelméből, a miniszterelnök jelölésével uralkodó miniszterelnöki helytartó. Az, hogy Tarlós a saját állítása alapján „súlyos belső küzdelem után hozta meg döntését”, az valószínűleg azt a küzdelmet jelenti, hogy melyik irányból fér hozzá legalaposabban a fenséges fenékhez. Mert az a főpolgármester, aki nem az őt megválasztókhoz, hanem a megválasztók érdekeivel konfrontálódó hatalomhoz kötődik nagyobb lojalitással, az egy gerinctelen senki.

Ha valakinek egyébként még lettek volna kétségei a miniszterelnöki kézivezérlést illetően, annak érdemes rápillantania majd a Budapesti Közfejlesztések Tanács nevű izére. Tarlós kifejtette ugyanis, hogy szerinte a paritásos felállás úgy van jól, hogy ennek az elnöke a miniszterelnök, és még a miniszterelnök által kinevezetten induló Tarlós is csak társelnök. Így, miközben a főváros az egyik legnagyobb költségvetési befizető, a fejlesztésekért majd kuncsoroghat a miniszterelnökhöz. Ahhoz a miniszterelnökhöz, aki a közfejlesztések csúcsának a kertje végébe épített stadiont, és a modell-vasutakhoz kötődő kisiskolás nosztalgiájának megvalósítását gondolja. A fővárosiak pedig hatalmas kegyként élhetik meg, ha véletlenül pénzt ad valamire. Esetleg kerületenkénti stadionokra. A központban pedig esetleg egy tíz emeletes Orbán Viktor szoborral. Amint a lábát, miközben az alfelét Tarlóson támasztja, Budapesten nyugtatja.

107 hozzászólás

  • hahahaaa

    ez joooo orias orbanszobor!! lesze-e rajta „DVCE DVX” felirat is mint a Roma-i Mussolini szobron volt a Roma stadion elotti szoborparkban!!?
    mellesleg erdekes lesz az orias szobrot megmintazni egy gonosz torperol!!

  • Budapest tartja életben Orbánt. Ha nem volnának a pesti értelmiségiek és baloldali pártjaik, a nép nagy része már rég elzavarta volna Orbánt oda, ahova való.

    Én szóltam …

  • baloldali ertelmiseg addig van mig orban engedi!!most plagizalja rakosit eppenn!!

  • orban egy kulonleges keverek diktatorra kezdi kinoni magat!!
    lesz benne egy kis mussolini,egy kis rakosi,egy kis stalin,egy pici szalasi,es sok putyin!!
    itt-ott egy-egy szosszenetnyi erdogannal fuszerezve!!
    na erre varrjon gombot aki tud!!

  • @lámpa
    aha…
    😀 😀 😀 😀 😀

  • Nekünk már itt tökmindegy.
    Közlekedni ember módjára nem lehet a hülyerségeik miatt
    (csak motorbrinyóval) és mivel a fejetlen kapkodásiak miatt
    egyre inkább elmélyülnek a forgali dugók, hát ki fogják
    vetni a „dugódíjjat”.

    Összegezve :

    Fizetnünk kell azért is
    mert a szar nem megtervezett
    útfelbontásaik miatt beáll a Város állandóan.
    Tipikus FIDESZ módszer: Nesze semmi fogd meg jól.

  • Lassan, módszeresen betöri a Staatsführer Budapestet. És ezt az ottani ‘nép’ nem veszi észre. Szomorú tény.
    Tarlós meg egy tipikus seggnyaló.

  • HL 9:33
    Áprilisban Budapest 18 darab választókerületében 7, azaz hét fideszes tudott győzni, tizenegyben ellenzéki jelölt győzött.
    A 19 megye 158 választókerületében 3, azaz három ellenzéki képviselőjelölt jutott be. Ennyit a vidékről. Gá-gá-gá!

  • Claa Bencsics Figyelo

    hazai lámpa

    2018 október 11
    9:33 de.
    ol van. Ha elzavarnak Orbant., KIT valasztanak meg a magyarok? Gurcsanyt?
    Azert, jo Neha gondolkodni is.

  • Claa Bencsics Figyelo

    csicskas szot , egy „okos” magyar talalta ki magyar politikanak. Ennel hulyebb szo talan nincs is a magyarban!
    en NE szeretem, az biztos.

  • Ismet NEM kerult be egy irasom ide!

  • KUTYAKOMÉDIA

    Tarlós, mint eddig bármikor: Kéreti magát mint a menyasszony.

    Ugyanezt teszi beruházásokkal is. Ugyanis már jóelőre alaposan letárgyalják a Vezérrel az egészet majd T. eljátssza, hogy „hát bizony az nem biztos, hogy sikerül, nemcsak rajtam múlik”. Meg köll beszélni a „miniszterelnökúrral”… Jól megváratva közvéleményt arra játszik a két csirkefogó, hogy aztán az gyűjjön ki belőle, hogy lámcsak ezek együtt milyen diplomatikusak és milyen jók a néphez, végülis a mi javunkra döntenek. Eközben az ilyen nagyérdemű elfelejti a sajátpályára játszott és elveszett százmilliárdokat. E hosszú intervallumban az ellenzéket e szellemi kiszorítósdi trükkjével szinte teljesen kihagyják, ill. a jelentős mennyiségi médiafölényükkel a periférikus és részletkérdések mesgyéjére szorítják, ahol az mint láthattuk, így hajlamos el is veszni…

    .

  • ˙

    Bar-Lev 10:05

    .

    Hát ORBÁN esetében,az a legtermészetesebb,

    hogy kik az ő példaképei, mert hát

    Ő sem mondhat egyebet, mint ahogy azt

    LUCIFER megvallja az Ember tragédiájában:

    .

    „NEM ADHATOK MÁST, CSAK MI LÉNYEGEM” !

    .

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙

    A Budapesten tanult koleszlakó felcsúti, ma már milliárdos parasztgyärek örök sértettséget táplál magában a szerinte nála is jobb helyzetből induló „pästi sraaacok” iránt…

    Az egész fővárosra e frusztrált sértettség árnyéka vetül évek óta

    .

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    .

    Budapest . h a v o n t a .
    20-m i l l i á r d . forint
    adóbevételt produkál a NER,
    vagyis Orbanisztán számára.

  • Béla István
    2018 október 11
    2:54 du.

    De, észrevesszük. Csak nincs eszköz a kezünkben. Mert az ország „Orbán mellett áll”… állítólag…

  • Kiégett a lámpa:) Már régen… Ő megmondja, mostmár a föld alól..

  • találom Szerintem lámpa arra gondol, hogy a gonosz és hülye pesti ballibsi értelmiség miatt szavaznak Orbánra a vidékiek.

  • Figyelő:
    „Ha elzavarnak Orbant., KIT valasztanak meg a magyarok? Gurcsanyt?”

    Ez valóban nagyon nehéz kérdés, de segítek. Például van itt a környéken egy idős suszter, cipőjavítő. Vagy a piacról is ismerek egy kofaasszonyt. Esetleg, ha vállalná, Önt.
    Bármelyikük jobb lenne, még Ön is. De a kérdésnek nincs jelentősége, mert Magyarországon az országgyülési választásoknak már kb. ugyanannyi a jelentősége, mint mondjuk 1984-ben Romániában volt.

    Figyelő:
    „Azert, jo Neha gondolkodni is”

    Jé, hát ezt meg honnét tudja? 🙂

  • Claa Bencsics Figyelo
    2018 október 11
    9:01 du.

    A Buksi kutyámra. Ő is jobb lenne…

  • Kenny
    2018 október 12
    7:29 de.
    Na jó, Ti úgy gondoljátok, én meg biztos vagyok benne! 😀

  • Csak most vettem észre ezt a cikket….de minek,és ugye követi ugyanebben a témában másnap a másik?……
    Ilyen témaszegények?…..
    Amúgy,ha némileg tájékozódnának (legalább a cikkíró…)akkor ugye most nem kisvasútról,stadionokról van szó(ez a mániájuk,vesszőparipájuk) amit sokan élveznek,hanem ugye pld.több híd okvetlen szükséges felújításáról,árvíz védelemről,a szocik által”örökölt” 3.metró (szétlopott…)felújításának befejezéséről,meg az Operaház teljes körű megújításáról,nyugati szintűvé alakításáról stb.
    Mindent nem sorolok fel,esetleg a cikkíróknak,meg a fórum „feltétlen híveinek” illene tájékozódni…..vár nem is értem,hogy miért nem hívják meg (mint prominens személyeket…)őket ilyen fontos megbeszélésekre,amelyen egyébként Fejlesztési Tanács létrehozásáról is döntöttek!

  • Aztán azt sem értem,hogy miért nem írnak cikket,az Andrássy úti
    paloták áron aluli eladásáról külföldieknek(szocik)……Botka László szegedi polgármester és stábja kiderült,bizonyított botrányairól(folyamatban lévő bírósági eljárásról…)Márki Zay Péter zavaros nyilatkozatairól,valótlan állításairól…..?
    most hirtelen csak ezek jutottak eszembe…..!
    Persze tökéletesen értem,hogy ez nem téma a fórumon…..!

  • Amúgy nagyon örülnék,ha a fórum valós, igazi (!!!)tényeken alapuló cikkeket
    közölne,(pártszimpátiától függetlenül!!!!)és nem csak hiteltelen
    baloldali uszításokat!
    Ennyi idő után rájöhetnének,hogy nincs értelme….és ha tényleg tárgyilagosak,hitelesek volnának nem lennének kevesebbek,sőt….!
    Mindezt őszintén gondolom!!!!!!!!!!!!

  • A”megmondó”Alma és Geyza!

    Bár a másik cikkhez (valamiért nem sikerült hozzászólnom,nincs ablak…itt jelzem,hogy sem én,sem más (Gyuri sem….)”pisálja össze magát miattatok….legfeljebb ti,nagy és tehetetlen kétségbeesésétek miatt…..!
    Remélem olvasod a hozzászólásom,mint a fórum törzstagja?????
    Na jobbulást kívánok!

  • Boda Marcsi
    2018 október 12
    3:35 du.

    Elég ha kéz a kézben mentek h…ggyozni.:D 😀

    A két pisis szenilis idióta

  • hazai lámpa
    2018 október 11
    9:33 de.

    A „tudó” történész DDDD
    Most már felcsapott politológusnak is.

  • Boda Marcsi
    2018 október 12
    2:02 du.

    Az, hogy fogalmad nincs az „irónia” szó jelentéséről az nem lep meg. A régi pártkádereknél a humorérzék és az irónia iránti rezisztencia alapkövetelmény volt. Márpedig miért lennél kivétel?

    Amúgy, ha már annyira hiányolod a tényeket, akkor cáfold már meg légy szíves tényszerűen, hogy Tarlóst Orbán jelölte főpolgármesternek. Maga Orbán nyilatkozta. Vagy ezt elfelejtették veled közölni a pártirodában? Vétkes hanyagság…

    Amúgy, ha már annyira hiányolod a tényeket, akkor említs tíz, na jó, három olyan esetet, amikor nem ex catedra kijelentetted, hogy mindenki hazudik, és csak Te meg a vezéred vagytok helikopterek, hanem egy cikket, a szövegkörnyezetek figyelembe vételével tényszerűen cáfoltál.
    Na jó, még nagylelkűbb leszek. Egyetlen egy esetet említs. Tényszerűen, internetes hivatkozással. Ha nem megy, akkor nem lehet, hogy valójában te hazudozol, jó troll módjára, össze-vissza?

  • BUSZMEGÁLLÓBAN, EGY FEKETE MERCEDES TEREPJÁRÓ GÁZOLTA HALÁLRA TÍMEÁT!!!
    A NŐ; – AKI FELFEDTE AZ ORBÁN-REZSIM VILÁGRASZÓLÓ VÁLASZTÁSI CSALÁSÁT!!!
    https://www.otpercpiheno.hu/2018/04/a-valasztasi-bizottsag-tagja-timea.html

  • Andrew!

    Sötét vagy,mint itt többen….
    Én a régi pártrendszernek soha nem voltam tagja,ha lenne eszed,erre már régóta rájöhettél volna,így tudom mi a humor és az irónia!
    Egyébként ha tájékozatlan vagy ne égesd magad alaptalan hazugságokkal!
    Ismét leírom:Orbán felkérte Tarlóst,hogy ismét PÁLYÁZZON!!!!!és nem nevezte ki nem is tehette,világos?????
    Biztosan lesznek más jelentkezők is!
    Amúgy a felsorolásból a teljesség igénye nélkül kimaradt pld.a
    Vigadó,a Lovarda és a Zeneakadémia felújítása,vannak befejezett
    és még folyamatban lévő munkálatok,és ez Tarlós fő polgármestersége idejében történtek!
    Na jobbulást kívánok,nem érek rá tovább…jobb programom van!

  • Egyébként a leszerepelt ellenzéknek a „múltja”… a bizonyított „tények”…. alapján semmi esélye sincs hosszú távon,de esze,jelleme se,nem képes megújulni,programot alkotni…..amire még kínjukban rátesznek a hazug,cáfolható vádaskodásaikkal!
    Nos ráadásul csupán a régi valódi régi”brigád értelmiségiek”…..
    állnak ki mellettük!
    Hát nagyon szánalmasak szegények!

  • Pálos Trend!

    érdekes cikket mellékelt,csak ugye bizonyítania kellene a „megérzéseit”feltételezéseit………?nem hinném,hogy csalás fordulhat elő a szavazáskor,mivel minden párt képviselve van….
    Miért most „emlékezik,elmélkedik”?
    Amúgy ha mindenkit kinyírnának aki Orbán ellen van,akkor azért több „áldozat” is lenne?……..
    Meg azóta volt pár választás….Kissé zavaros a mondandója,bár az is igaz,hogy most nem mélyedtem igazán bele..!

  • Mellesleg 1994-ben (a mellékelt cikk idejében)az MSZP nyerte meg a választásokat……miért nem indítottak akkor vizsgálatot?…..,ha a vád jogos lenne…biztosan megtették volna!!!!!!…………

  • Amúgy,ha figyelmetlenség miatt(akár az áldozat,akár a vezető hibájából kifolyólag)minden autó balesetet szándékos, „netán” politika gyilkosságnak (???)könyvelnénk el,hát az nagyon szomorú lenne,de ez ugye teljesen valószínűtlen állítás!
    Mindezt a reklám alatt…holnap újra elolvasom a cikket!

  • Pálos Trend!
    Elnézést!!!!,kicsit kapkodtam,jó műsort nézek így félreértettem,(l994 óta tag)állítása szerint ez 2018-ban történt….
    Senkit nem akarok mentegetni(nincs rokonom a Fideszben!!!!!!)de az utolsó hozzászólásom továbbra is fenntartom,ugyanis valószínűleg véletlen autóbaleset történt,de ha mégsem akkor miért nem kezdeményeztek bírósági eljárást?????Mit mondott a rendőrség,a helyszínelők?….
    Mindent összevetve nem hinném,hogy a hölgy sajnálatos halála miatt győzött HARMADJÁRA…a Fidesz????!!!

  • Nekem egy újságíró ismerősömet szintén egy fekete terepjáró próbálta meg halálra gázolni este a JÁRDÁN, ahol sétált – oknyomozó riportokat írt, és nem a Nők lapjába a hüvelygombákról. Életét nem sikerült elvenni, de alig maradt épp csontja. Nincs itt semmi újdonság, csak a Mindennapok Maffia-szerű Magyarországa.. 🙁

  • Némár.
    Litániázik.
    A pisis pártkanca.

  • Boda Marcsi
    2018 október 13
    2:08 du.
    „Andrew!

    Sötét vagy,mint itt többen…”

    Ezt gondoltad érvnek? Gratulálok.
    Orbán gyakorlatilag kijelölte a Fidesz jelöltjének. Elvonva a párt jogát, hogy bárki mást jelöljön. Vérbeli demokreténként. Nem baj, hogy nem érted. Ez biztosítja a hozzád hasonló trollnokok jövedelmét.

    De sebaj. Téged így (nem) szeretünk.

  • Boda, ahhoz képest, hogy minden ideröffenésedben azt taglaltad, hogy még nem olvastad el a cikket (jó filmet nézek, csak átfutottam, holnap majd újra elolvasom stb) az eddigi 35 hsz.-ból 10 a tiéd! Miért érzel kényszert, hogy mindenáron „hozzászólj” ill. véleményt mondjál valamiről, amiről lövésed sincs? Nem kötelező sem elolvasni,sem reagálni rá, de ha teszed, akkor ne hívd már fel a figyelmet sokadszorra is arra, hogy már megint a levegőbe hadoválsz – vagy ezt nem tolerálják a megbízóid? Hát persze, valószínű hsz.- ként fizetnek, máskülönben aligha lenne magyarázható, hogy azt a velős semmit, amit egy- egy ügy kapcsán kifejtesz, azt 10- szer kapard ide – tedd meg egyszer mindjárt reggel, aztán mehetsz reklámokat gyomlálni! Olvasd el ha érdekel, értelmezd, aztán annak megfelelően írd a véleményed, de ne a mások véleményeire irkálj tromfot, csak mert gőzöd sincs hogy miről ír a cikk szerzője! Ez valami „előkelősködési” becsípődés nálad, hogy rendre úgy irkálod a kiirthatatlan blöffjeidet, hogy előre bocsátod, tulajdonképpen nem is tudod miről van szó? Csak szólok, hogy nem az az snassz, ha valaki ismeri is azt amiről nyilatkozik – ezzel végül is te magad vagy/leszel totálisan „hiteltelen”, vagy ezt sem tudtad? Ez utóbbi kifejezést egyébként is imádod, hát akkor próbálj egy kicsit megfelelni moderálás szabályainak.(C.A.3 alapvető pontban foglalta össze az „elvárásait” ennek egyike, hogy nem enged át olyan hsz-t amelyből egyértelműen kiderül, hogy az illető nem is olvasta a cikket! – „Nos?”

  • Andrew_s
    2018 október 14
    5:43 de.

    Nem „nemszeretjük” hanem rühelljük 😀 😀

  • Gurltiz persze szereti.
    Mert megérdemli hehe

  • Nos többször is elolvastam(azóta…)a cikket,sőt sokakkal ellentétben értettem is(!!!) a felkérés a pályázásra ugye nem kinevezés……
    Pálos Trendnek megírtam,hogy a hivatkozott melléklet évszámát
    elértettem(tévedni emberi dolog,én beláttam sokakkal ellentétben…)
    Ezzel együtt összeesküvés elméletnek,alaptalan rágalomnak minősítem a feltételezését…….meg ugye a szánalmas ellenzék
    már eddig is erőlködött…míg Orbán 3x győzött!.
    A „tévedhetetlen hazug, idióta acsarkodókra” már eddig is sok időt pazaroltam,nyugodjanak le szépen!

  • Mellesleg nem hinném,hogy Orbánról olyasmit tudott volna a hölgy
    amiért annak „gyilkolni” kellett volna,országos szinten magasan
    vezetett ismét……!

  • Tüske Zsófia

    boda: a választási csalás nem hit kérdése: az tény. már a kamupártok ajánlóinál kezdtél
    https://atlatszo.hu/2018/06/11/az-enyem-alatt-ott-volt-az-elhunyt-ferjem-alairasa-is-orszagosan-111-buntetoeljaras-indult-a-valasztasi-ajanlasok-hamisitasa-miatt/
    aztán Pécsen a Kúria is kimondta a csalást: https://hvg.hu/itthon/20180502_Kuria_valasztasi_csalas_tortent_Pecsen
    ami pedig a „véletlen balesetek” rendőrségi vizsgálatát illeti: éppen lehetne az objektív is – nem az – mert Váradi András halálra gázolását az a bicskei rendőrség vizsgálta, amelyiknek alapítványát búsás baksissal támogatta a birkatrágyatolvaj Mérszaros Lörinc. Úgyhogy a Bacsó rendezte Tanú c. film remekül életre kel és megvalósul ma is.

  • csak egy „lököttnek” válaszolok,a többiek még szánalmasabbak…!

    HunCanada!

    Na mit nem mondasz???és ugyan miről is írt ez a „szerencsétlen
    ember”???” mi a bizonyíték,helyszíni szemle,rendőrség,bíróság….
    vagy csupán egy figyelmetlen közlekedés,útra lépés a piros lámpán?

  • Boda Marcsi
    2018 október 14
    4:10 du.

    Marcsi, köszönöm, hogy megtisztel, hogy csak „lököttnek” hív, és még reagál is:)
    Szóval Marcsi, még egyszer fusson neki: tehát este a járdán sétálva hazafelé hátulról a semmiből ütötték el egy terepjáróval. Milyen piros lámpa, meg figyelmetlen közlekedés? Ja, az autós volt „figyelmetlen” amikor célirányosan gázolt? Bizonyára.

  • undorító ez a némber.
    Ahogy hazudozik.

  • HunCanada!

    Nem akartam megsérteni,de annyira „fantáziadús”…az állítása,hogy kissé ….már üldözési mániára utal!
    Vizsgálat,bizonyíték,tettes?……
    Még a végén kiderül,hogy tömeges népirtás folyik,azok ellen,akik
    nem szimpatizánsok…..Hát röhej!!!!
    Na ennyit!tegnap ismét túl sok időt áldoztam a fórumra,a vádaskodók miatt!

  • Pálos Trend ! 4:57

    AZ EGYSZERI JUHÁSZ DRÁMAI TRAGÉDIÁJA

    Orbanisztán nagyhagyományú országában már ez a módszer is hagyományos, megvan neki a maga analógiája is:

    Anno, Vezérünk szűk pátriájában Alcsútdobozon ketten pályáztak a polgármesteri címre, az egyik Mészáros Lőrinc gázszerelő* vóóótt, amúgy a Führer hűséges fegyverhordozója, strómanja, és gazdatisztje, már addig is pgmester. A másik jelölt egy a bátorságáról híres helybéli juhász, aki már egy jóideje nem tűrte el – mint viszont mások a faluban igen – a vezér-jelölte kiskirály packázásait ővéle, hát fogta magát s annak rendj és módja szerint, magánvádlóként -több tonna trágya ellopása tárgyában – beperelte és pert is nyert vele szemben.
    Ámde, hacsak berelte volna, de abban a tekintélyt nem tisztelő konok paraszti „liberál-arcátlanságában” odáig vetemedett, hogy bízva a mi Fiatal Demokratánk rendszerváltó ígéreteiben, képes volt magát még jelöltetni is a helyi 2014-es polgármesteri választáson a Keresztapa kedvenc gyerekkori pajtásából kijelölt, gázosból lett helyi kiskirály mellett…

    A „bizottság a választást” október 8-ára tűzte ki, ám még az azt megelőző éjszaka Várady András juhászt tiszta véletlenül az Etyek-Felcsút közti országúton egy autó fékezés nélkül halálra gázolta… Nyugodjék békében !

    🙁

    .

    * Azóta Orbanisztán országának a leggazdagabb embere.

  • MORBID UTÓIRAT

    Még szerencse, hogy így történt, hisz istenben boldogult Várady András megválasztása esetén az oly boldogan hallgatag al-felcsúti nép bizony elesett volna az azóta európaiak adómilliárdjaiból felépült v i l á g h í r ű kisvasúttól.
    Bizony…

  • Kedves Tüske Zsófia! 1:39

    Elnézést, hogy késöbb olvasván kommentjét, én is Várady András tragédiáját ecseteltem. Hiába, a gondolkodás útjai is, mind Rómába vezetnek…

    Üdvözlettel: V 🙂

  • „tisztelthölgyejimésurajim” !
    okt.12./3:12 🙂

    Sajnálattal, vagy ki tudja, talán inkább örömmel tudatom, hogy

    . . a „F ő v á r o s . . GDP-hez való hozzájárulása

    . 20-m i l l i á r d . . kemény forinttal ”

    . n e m . h a v o n t a , h a n e m > n a p o n t a < !!!

    következik be. Ez pedig Te a mondanivalód szempontjából

    sem mindegy. Azért nyüzsög a fotón is ez a két kretén alak.

    Az összeg főleg az ő és sleppjük zsebét hízlalja méghozzá

    alaposan.

    Üdv!!! V

  • Boda Marcsi
    2018 október 15
    4:59 de.

    Marcsi, engem nem sért meg, és köszönöm, hogy nem is állt szándékában. Semmi fantázia nincs benne, annál több a realitás. Én tudom mi történt és a politikai indíttatás is egyértelműen világos. Pusztán megemlítettem, hogy én személy szerint is ismerek olyan újságírót, aki nem írhat szabadon, mert különben meggyilkolják. Sok újságírót ismerek rajta kívül is.
    Kedves Marcsi szóval engem nagyon nem érdekel, hogy mit gondol, mit hisz, én senkit nem akarom meggyőzni, így Magát sem. Apropó Maga: Főleg nem olyan személyt aki a feketéről sem lehet meggyőzni, hogy az fekete és a fehérről sem azt, hogy fehér és a számtanból is alapfokon hadilábon áll. Nem, nem kívánom meggyőzni nagyobb volumenű dolgokról, amikor alapvetésekben is bigott mód meggyőzhetetlen.

  • „Még a végén kiderül,hogy tömeges népirtás folyik,azok ellen,akik
    nem szimpatizánsok…..”

    Hát bizony, Marcsikám, előbb-utóbb ki fog derülni valami…

  • Alma!

    Ebben egyetértünk….,ha más nem is a súlyos elmebaj,üldözési mánia,biztosan. kiderül…..!
    Egyébként manapság se a gyalogosok,se az autósok nem közlekednek körültekintően,van olyan ember,aki a piroson megy át,és van olyan
    újgazdag,felelőtlen bunkó autós,aki ,még a zöld lámpánál is,….aki meg gázol és cserbenhagy,az egy szemét ember!
    Ilyen esetekre )mind a gyalogosok,mind az autósokat tekintve,sajnos napjainkban sok példa van……
    Különben ma az Oktogonon leállt a villamos forgalom,mert állítólag a villamos gázolt…..hogy ki is volt a hibás arról nincs hír egyenlőre!(meg arról sincs hír,hogy az elgázolt ember
    jobbos,vagy balos volt netán…..na ezt morbid humornak szántam…!)

    Egyébként gyakran motorosok,elektromos rolleresek is fenyegetik az emberek biztonságát,sajnos…!több kerületben az utóbbiakat ki is tiltották!.

    Na ennyit a „mindent tudó”…vádaskodóknak !!!!

  • HumCanada!

    Pontosan én írtam az egyik cikkhez,hogy maguknak csak fekete és fehér létezik….az előbbi a jobboldal,az utóbbi „természetesen” a baloldal…..árnyalatok nincsenek maguknál….!
    Az tény,hogy matekból soha nem voltam „5”tös,de ugye hosszú ideig
    (legalább 30 évig pénzügyes voltam…)
    Felesleges vitatkozni értelmetlen,bizonyíthatatlan dolgokon(nekem se időm se kedvem…)de ha netán valami cáfolhatatlan,egyértelmű
    „bűncselekményre,gyilkosságra” …sikerül fényt derítenie többedmagával,arra kérem okvetlen értesítsen!

  • Azért kíváncsi lennék akár kint,akár itthon élő több tárgyilagos és főleg tájékozott ember véleményére a cikkben elhangzott (de ugye a témához egyáltalán nem kapcsolódó(!!!!)súlyos vádakkal
    kapcsolatban…)
    Lehet,hogy sokaknak elegük van…(megértem),és hozzám hasonlóan szkeptikusak,nem hisznek az alaptalan rágalmaknak,de ha lehet
    a legjobb modorukban (nehogy moderálják…)reagáljanak az ominózus hozzászólásokra!

  • Tüske Zsófia

    Vögelein, nincs miért elnézést kérni, részletesebb leírással szolgált, mint én. Sajnos, Váradi András szomorú jelképe annak, mire számíthat az, aki egyszerű emberként keresztezni próbálja a hatalmasok terveit.

  • Boda Marcsi Te nem vagy kiváncsi a tájékozott és okos emberek véleményére, Te csak a saját fajtádra vagy kiváncsi, aki a te nótádat fujja. Mindenki más hiteltelen, hazug és kétes szerinted. Szánalmas ez a törleszkedés, hogy valaki leereszkedjen hozzád. Egyenesedj ki, kedves Marcsi, egy trollnak is lehet gerince. Vagy nem?

  • Vögelein!

    Váradi Andrást valóban véletlenül,és úgy tudom ,sajnos az ő
    figyelmetlensége miatt gázolták el!Nyugodjék békében!
    Ha ez nem történik meg,akkor sem biztos,hogy győzött volna Mészárossal szemben(több okból..)aki tényleg meggazdagodott,(talán tett is érte?)meg ugye gyűlölik!
    Ezen nincs mit ragozni,de tudom továbbra is igyekeznek mindent megpróbálni a magukhoz
    hasonlók a hazugságelméletek alátámasztására…..
    Általában az igazság mindig kiderül…se
    érdekes eddig semmit sem tudtak bizonyítani!

  • Kenny!

    Nehogy már te és a hasonlók legyetek tájékozottak és okosak?….
    Semmit nem tudtok bizonyítani!
    Amúgy nekem van gerincem(!!!),míg itt sokaknak nincs,akik jó pénzért ….megbízásból,…..jellemtelenül vádaskodnak,míg én csak a saját véleményemet írom(és főleg itthonról,tapasztalatok alapján!!!!)ami ugye nagy különbség!!!!

  • Nekem senki ne mondja, hogy a Boda egy létező identitás. Ilyen ostobaság nem fér el egy emberi agyban. Ha valaki szerint személyeskedtem, akkor igaza van. Olvassa el a Boda Marcsi 2018 október 15 4.05. alatti kommentet. Ne mondja senki, hogy ilyen létezik. Élet az agyhalál után? Ezt tényleg nem hiszem el.

  • Christopher Adam

    Boda Marcsi,

    A „jó pénzért, megbizásból” részt ki kéne hagyni. Mert Önön kivül nincs még itt olyan kommentelő, aki eltérés nélkül fújja száz százalékban és következetesen egyik magyarországi pártnak a politikai üzenetét.

  • MELLESLEG::Váradi leállt és visszament amikor észrevettehogy elhagyta a létráját,amikor is a „kivilágítatlan úton”..!!!! egy egyébként 84 éves
    osztrák állampolgár gázolta el, a juhász hibájából!
    Ezek a tények,a nyomozást lezárták!
    Na lapozzunk!Hátha naponta kiderülnek fideszes bűntények….

  • Boda Marcsi
    2018 október 15
    4:13 du.

    „…míg én csak a saját véleményemet írom(és főleg itthonról,tapasztalatok alapján!!!!)ami ugye nagy különbség!!!!”
    __________

    És nem utolsó sorban a REKLÁM ALATT !!!!!

  • C.Á!

    Én nem politikai üzeneteket írok,és nem „pártmegbízásból”,mert mint sokszor leírtam soha nem voltam és most sem vagyok egyetlen
    párt tagja sem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Engem senki nem fizet,a megdolgozott nyugdíjamból élek!!!!
    Én magukkal ellentétben itthon élek és emiatt talán „kissé” tájékozottabb vagyok…meg ugye utálom,megvetem a kapásból cáfolható hazug híreket,azok képviselőit,arról már nem is beszélve,hogy megvan a véleményem egy állítólag magyar(???)hírlap gyűlöletkeltő és hiteltelen cikkeit illetően,a fanatikus és képben sem lévő hozzászólókról már nem is beszélve…..Na ez vagyon szomorú!
    Ha egyszer is valami jót,igazat és főleg tárgyilagosat írnának
    a volt hazájukról,nem lennének kevesebbek!

  • Boda Marcsi Nem magamra gondoltam és nem tudom kik az én fajtám.

  • Alma!
    A cikkekkel kapcsolatos véleményem általában megfontoltan írom,
    de a hiteltelen acsarkodók válaszaira valóban a reklám alatt szakítok időt!Milyen szinten lennék,ha csak a fórumot olvasnám?…
    Nos ezért vagyok,emberibb és különb mint itt többen!

  • Boda Marcsi
    2018 október 15
    2:00 du.

    Marcsi, értse meg, hogy én magának nem akarok semmit bizonyítania, hiszen nincs azon a nívón amelyen, egyáltalán be tudna fogadni bármilyen megvitatásra érdemes információt. Sajnos a sok éves ittléte alatt megszerzett tapasztalat, és nem sértés ez. Bár maga tuti sértésnek fogja lereagálni. Fogadjunk.

  • Boda Marcsi
    2018 október 15
    4:58 du.

    „Ha mindenkit hülyének tartasz magad körül,ideje magadbanézni”
    (Úgysem érti a banya hogy mit jelent ez a példabeszéd )

  • Kenny
    2018 október 15
    4:22 du.

    „Boda a megtestesült semmi”…../ By Laszlo/

  • ANNYIRA elszomorító
    hogy tanult, okos, amúgy jóindulatú és
    széleslátókörű emberek kénytelenek egy ilyen Bodával
    és az ostobaságaival foglakozni kilómétereken keresztül…

  • Na nem semmi „okos (pláne jóindulatú…).no meg széles látókörű
    emberek,itt?…..jót derültem!meg ugye nem tartok mindenkit hülyének,bár vannak rajtad kívül is páran…csak ugye véleményt írok,valótlanságokat cáfolok!és nem egyedül!!!!!!
    Ha nem tetszik be olvasd és ne válaszolj,nem neked írok!

  • HunCanada!

    Bizonyíthatatlan,irreális és alaptalan „állításokra”csak véleményt írok,nem vagyok nyomozóhatóság és nem is leszek!
    Egyébként értem amit egyesek itt összeírogatnak…..lebonom a konzekvenciát…..és lapozok!
    Nyomozzanak tovább „mint okos illetékesek…”,én értelmesebb dolgokkal foglalkozom szabadidőmben!

  • Boda Marcsi
    2018 október 14
    4:10 du.

    Elhiszem, hogy csak egy valakinek válaszolsz. Mert ugyebár tényszerű cáfolatot kértem bármire, de csak egy személyeskedésre futotta.
    Látom, HunCanada is megkapta.
    Mi lenne, ha kísérletet tennél az önálló gondolkodásra? Hátha sikerül. Akkor is hihetsz Orbánban, mint messiásban, de akkor legalább a saját döntésed és nem a megfizetett taps huszadrendű színjátéka lenne a Tied. Talán megérné.

    Amúgy Váradi esetében „egészen véletlenül” nem került bemutatásra hitelt érdemlő szakértői jelentés a létráról (forrás Magyar György rádióinterjúja). Márpedig, ha valakit halálra gázolnak, és az autó egy létrás emberen megy át, akkor a sérülés az autón és a létrán is kimutatható. Az állítólagos osztrák sosem került eljárás alá vonásra. Ugye azt Te sem gondolod komolyan, hogy köddé vált, eltűnt a Föld nevű bolygóról és a Marsra disszidált?
    Egészen véletlenül pont azt gázolja el a jelek szerint sosemvolt osztrák, aki egyetlen esélyes lett volna a nemzeti gázszerelő ellen. Ráadásul pont a választások előtt. Ennél még az ÁVH is valószínűleg többet adott a látszatra (ld. Tanu c. film).
    Csak bíztatni szeretnélek az önálló gondolkodásra. Illetve a gondolkodásra, mint olyanra.

  • Geyza
    2018 október 15
    5:55 du.

    Geyza, nem vagyunk kénytelenek kilométereken keresztül, ámde reagálni lehet Marcsira 1-2 írás erejéig, viszont vitába szállni vele, meggyőzni bármiről is teljesen felesleges é hiábavaló. Ugyanis Marcsi eleve a semmiből indítja a vitáját és ha kilométereken keresztül ráncigálod ki a fényre, akkor is elnyel, vissza a semmibe mintegy fekete lyukként és fogva tart. Ezért nem kell neki bizonygatni semmit, vagy meggyőzni bármilyen igazságról. Hadd élje a kis világát amit felépítettek köré illúzióként derék kormányunk tagjai a felvásárolt/átvett/elbitorolt köz- és kereskedelmi média segedelmével.

  • SchumackerLady

    Figyelő 9:51 !

    Kifogásolja a „csicskát” mint metafórát. Pedig adott esetben ennél jobb, ennél találóbb hasonlat nem is születhetett volna ennek a pökhendi álarcba bújt, valójában alázatos alattvalónak* az egyetlen szóba zárásához.

    Például én ezért külön is gratulálok a cikkírónak 🙂

    Egyébként kedves Figyelő, a kifejezés az osztrák-magyar katonynyelvben fogannt a tisztiszolga könnyed meghatározására. Érdekesség még hogy Hasek a Svejk-ben, ahol a csicskás rafinériával mindent elér a tisztjeinél, a tisztiszolgát pucernek (Putzer) nevezi, mert nyilván a regényben ez jobban passzol bele a K.u.K. katonai környezet légkörébe.

    De visszatérve, ez a műszaki „”értelmiségünk”” (ami nála külön dicsekvés tárgya) folyton játssza a határozottat, meg a harcost, aki mindig hisz a céljában, holott egyfenét, hisz nála az egyetlen határ az a törpeszuper főnöke felcsúti Ramszesz, minden döntések ura. Másfelől Csicskánk nem is tehet, de nem is akar mást, mint amit őfelségével előbb meg, ill.letárgyalt, pestiesen szólva már előre letzsíroztak Orbán prekoncepciója szerint.
    Ott van példának a Római-parti gát kérdésének a típikus esete is. Még kerületi nacsalnyikként az árterületre (hullámtérbe) engedélyezett épületeket, majd ugyanott ezeket a már veszélyeztetett épületeket akarta egy tájrontó, a pestiek kedvenc sétahlyét tönkretevő gátrendszert építtetni a szabálytalan épületek védelmére. Kivel? A magajelölte utódjával az ő csicskájával, avagy hűbéresével Bús Balázzsal. Az ádáz pör még mindig zajlik a tájvédők a főpolgármester és a kerületi pgmester ill. az ő pucerja között. Utóbbiak a tájvédők ellen… Eddig 36 változat sem talált megoldást, mert népszavazás fenyegetett, és ezt a fidSS nagyon útálja, ezért a Keresztapa mindvégig a háttérből próbált diktálni…

    .

  • SchumackerLady

    * Alattvaló: ugyanez Kertész Ákos tolmácsolásában.

  • Boda Marcsi
    2018 október 16
    4:52 de.

    Marcsi, elmondtam, hogy nem kívánom meggyőzni, sem erről sem másról, leginkább azért mert nem vagyunk egy szinten semmilyen téren – Maga elveszett az általános iskola első osztályos tananyag szintjén az összeadásoknál. Én ismerem az újságírót és tudom mi történt vele, baromira nem érdekel mit gondol, mit hord össze teljesen légből kapva, hogy „piros lámpa” meg „szabálytalan közlekedést” stb.. Mondja, hogy lapozik. Hát Lapozzon, már kértem – de valahogy a lapozás sem megy magának.

  • Sajnos, bezartak a cikket, amire valaszolni akartam .
    .

    Sajnos lezartak a cikket, amiben szerettem volna valszolni
    SchumackerLadynek a mai paparol irt cikkben.
    valoban, igaz. Nem szabad embernek itelkezni, masrol. Viszont erdekes megjegyzeset a papanak, valaki elkuldtwe nekem, Ferenc papa legujabb kijelenteserol! Talan, a youtubon megtalalja az akit erdekel! Ez a nyilatkozat bizonyiteka annak, amit allitottam: a mai papa sajnos mar nem Jezus Krisztus utoda!

  • HunCanada!

    Valóban nem tud meggyőzni,de persze megsérteni sem Igyekezete ellenére……azért egy kicsit továbbjutottam matekból.mert ugye leérettségiztem,felsőfokú végzettséget is szereztem……..vár az tény,hogy nem lettem matektanár,professzor mint maga?…..
    Nincsenek komplexusaim…..se magával,se a hasonlóakkal szemben!
    Egyébként ha ismeri(jelen időben írta…)az újságírót ,akkor szerencsére ugye él.(??)….tegyenek lépéseket,bizonyítsanak,teregessenek,jelentgessenek(talán csak nem végzik ki?….).engem nem érdekelnek a
    kétes vádaskodásaik,amit gondoltam leírtam,ezzel a „kétes” témával nem foglalkozom,más jobb szórakozásom van!

  • Amúgy jó,hogy a fórum „eszével” értekezik,őt szerencsétlent
    biztosan meg tudja győzni,így lesz sikerélménye!
    Na további jó eszmecserét…..

  • Andrew-s!

    Annak örülök,hogy HunCanadával,Geyzával ilyen jól megértitek egymást(jó társaság)
    Amúgy,ha a feltételezés igaz is lenne,nem hinném,hogy Váradi A.
    képességei,képzettsége alapján el tudta volna látni a polgármesteri feladatokat….(Amúgy HunCanada biztosan tudja,hogy tanult e matematikát szegény..???)Na ennyivel tartoztam,de természetesen sajnálom a balesetet,a halálát!!!!!
    Ami a vizsgálatot illeti,szerintem (és sokak szerint!!)szó sincs
    gyilkosságról,meg ugye a híres baloldali,rámenős Magyar György
    sem volt képes bizonyítékokat szerezni,képviselni,megnyerni…. az ügyet…..!

  • Boda Marcsi
    2018 október 16
    12:48 du.

    Marcsi, megint tévedésben van, merthogy megsérteni sincs szándékom.

    (Micsoda megállapítás: Igen él, és első bejegyzésemben is leírtam, hogy életben maradt, csak épp csontja nem sok maradt – ha méltóztatna figyelni – nem kellett volna kitotóznia jelen időből, csak egyszerűen felfognia)

  • Boda Marcsi
    2018 október 16
    1:19 du.

    Ugye Te is úgy látod, hogy csak vagdalkozol,, de nem érvelsz.

    Cserébe elkezdheted felsorolni Mészáros Lőrincnek az oligarchizmusa előtt végzett egyetemeit. Mondjuk, miből államvizsgázott 1990 és 2000 között. Melyik egyetemen….

    Ha nem sorlod fel, akkor nyilván pont annyi képzettsége volt, mint bármelyik falusi gázszerelőnek. ami nem baj, csak legalább elgondolkodhatnál, mielőtt vagdalkozol….

    Jöhetnek az érvek, listák a részedről…
    A permanens személyeskedés, vagdalkozás uncsi. Még ha neked jól fizet, akkor is.

  • HunCanada
    2018 október 16
    5:39 de.

    Pontosan.
    Ő maga a megtestesült semmi…./By Laszlo/

  • Boda Marcsi
    2018 október 16
    1:19 du.

    Jobb társaság ma egy Hun_Canada vagy Andrew_s
    mint holnap tizenötezer OIM*

  • Boda Marcsi
    2018 október 16
    4:52 de.

    Hogy védi a védhetetlent.
    Az idióta banya.

  • SchumackerLady

    ˙

    BodaMári 1:19/II.bek

    kételkedik abban, hogy néhai Várady András alkalmas lett volna a Felcsúti polgármesteri feladatokhoz.

    Azon túl, hogy Boda KMH-n megjelent sokezer förmedvénye stílusa és nyelvisége alapján, sem rendelkezhet az eleminél túlságosan magasabb végzettséggel, az irodalom rengeteg példát hoz fel az ő állítása ellenkezőjéről.

    Ott van például Jan Valjean, aki írástudatlanul lett egy kisváros polgármestere, amelyet példamutató keresztényi odaadással és eredményesen vezett.
    Vagy Svejk a derék katona sem rendelkezett magasabb, de még középfokú iskolákkal sem, miközben nagy népi bölcsessége, humora és élettapasztalata nagyobb gyakorlati tudással ruházták föl a városi kutyapecért, mint snájdig és ragyogó karriert ígérő K.u.K. tisztiiskolákat végzett, ám üresfejű tisztjeit…
    De, sok ókori bölcs, próféta és filozófus, köztük több matematikus is önképzéssel ért el oly magas fokokra, amely még a mai tudományos világot is bámulattal tölti el… A klasszikus költészet is éppen a bölcs pásztor* – általában juhász (!) – gondolatvilágával tárja az utókor elé a klasszikus verselés eszközgazdag tárházát, megalapozva vele a további évezredek széles ívű poétikus hangvételét…

    Minden esetre, Várady András is a felperesként magát képviselő egyszeri juhász volt annyira fölkészült, hogy a >Várady kontra Mészáros Lőrinc perben< az alperes által tonnaszám, a juh-szarra éhes, gázos polgármester által ellopott trágyát mégis a kellő szakszrerűséggel "kiköbözött" trágyadomb objektív adatai alapján tárja a tényállást a tisztelt Járási Bíróság elé, hogy aztán majd Ő nyerje meg a per jogi és erkölcsi tanulságait is…

    Tehát panaszos, nevezett BodaMári azt azért mégse tudhatja, hogy az áldozat mire lett volna képes ha meghagyják az életét. Persze könnyű azt mondani, hogy "nem baj, úgyis alkalmatlan lett volna a felcsúti polgárok képviseletére". Nagy valószínűséggel maguk a gyilkosok is így mondták és éppen ettől tartottak, amikor elvették két gyermek szerető édesapjának még az életét is…

    .

    * ld.pl. Radnóti eclogái

  • SchumackerLady

    Figyelő 12:42

    Sajnos, azt kell mondjam Önnek, hogy
    minden szava az én állításomat igazolja,
    a politikai katolicizmust illetően, hogy ti.
    a katolicizmus nem vallás, hanem machiawellizmus.

    .

  • SchumackerLady

    Ui

    Kedves Klarissza!

    Maga is minden vallási kérdést a saját, kizárólag politikai szemszögén keresztül közelít meg.

  • Bencsics K.Figyelő!

    Magát, mint állítja kicsapták a középiskolából, viszont – mint azt is többször állítja magáról – ugyanaz a rendszer lehetővé tette magának, hogy tanuljon, sőt mint azt szintén állítja magáról, hogy úgymond’ „a saját erejéből még diplomát is” szerezzen magának… 😀

  • Boda Marcsi A bizonyítékok megszerzése a rendőrség feladata. Petrocceli csak a filmekben létezik, az csak egy színész ám!
    Ha a helyszínelők és a rendőrség hanyagul, ügyetlenül vagy szándékosan nem vizsgálnak, egy védőügyvéd már csak panaszokat tud benyújtani, amit a bíróság elutasít és kész. „Véletlenül” nem rögzített nyomokat, elveszet bízonyítékokat, hogy tudna megszerezni, ha a rendőrség és az ügyészség nem akarja?
    Lehet, hogy janinak igaza van, mert szerinte jó amit csinálsz, mert sok hülye megeszi az okoskodásodat, és a Fideszre szavaz. De Téged nem zavar, hogy ezért hülyét csinálsz magadból? Megéri? Ha már annyi „jó” filmet nézzel erre még nem láttál példát? Például az olasz filmekben a maffia korszakból? Volt néhány.
    Szerinted korrupt rendőr csak máshol van?
    Láttam már néhány helyszínelést, az utolsó leszek aki megbízik benne.

  • Figyelo
    2018 október 16
    12:42 du.

    Figyelö

    Megnyugtatlak, a többi sem volt az

    Jézus Krisztusnak soha nem volt földi királysága

    Amúgy utódja a holtaknak van, az élőknek nem igen szükséges …

    Jézus Krisztus feltámadott, él és az írások szerint uralkodik …

    Én öt követem – és nem a hazug pápákat, akiknek semmi köze sincs Jézus Királyságához, mert az a mennyben van …

  • Voronyezs
    2018 október 17
    4:38 de.

    Figyelő nem szerezett „diplomát” – bár ő sokszor úgy írja – hanem a Kandó K.technikumban (akkor az volt) szerzett három év alatt érettségit és szakvégzettséget, erről van/lehet oklevele, amit ő diplomának hív. Mint írta többször, a gimiből ahova járt „kicsapták” (17 évesen)de egy alkalommal azt is hozzáfűzte, hogy az elvégzett éveket beszámították, így lett a négyből csak három év a Kandóban. Valószínű estin végezte munka mellett, és arra talán nem vonatkozott a kicsapás, csak a nappalis gimikre?

  • Figyelő!

    Egyetlen pápa sem Jézus Krisztus „utóda” – max. földi helytartója, ahogy a katolikusok meghatározták. És mint ilyen, aszerint is kell élniük, viselkedniük, és tanításainak eleget tenni, azt továbbadniuk. A hivatkozott nyilatkozat, mint „bizonyíték” – bár Ön nem taglalta, hogy mit takar – nem hiszem, hogy sokat árthat Ferenc pápa személyének, ő épp eleget tett azért, hogy minden jóravaló, Jézus tanításait követő hívő lélek pontosan érezhesse milyen ember Ferenc pápa – mert ő is csak ember, utóda valakinek, ha nem is Jézusnak!

  • 🙂 szinte látom Bodát, ahogy a Rajk-per idején hallgatja a munkahelyeken kötelezően bekapcsolt bírósági tárgyalást, felháborodik, meg írja alá a súlyosabb ítéletért körözött tiltakozó ívet. Kétkedés nélkül, hiszen bemondta a rádió is, hogy Rajk a kukoricaföldön a 116.-os kilométerkőnél lévő csőszkunyhóban találkozott Tito kémjével. Ez a fajta örök ebben az országban. Megy oda, ahol a legnagyobb tömeg tolong, hiszen ott biztonságban érzi magát, ha kell dobálja a zsidókat, ha kell, leköpi az internált kulákot, és ha kell, villámgyorsan vitorlát fordít, megtér és tisztességes jobboldali lesz, és az sem zavarja, hogy ott, ahol van, se tisztesség nincs, se jobboldal. Nem hisz a saját szemének sem, de felmondja az éppen aktuális leckét. És azt hiszi, ő egyedül alkalmas arra, hogy az Igazságot közvetítse a többinek, aki természetesen ostoba, tisztességtelen és komcsi.

  • HunCanada!

    Őszintén örülök,hogy él az újságíró ismerőse!!!
    „mellesleg” azt javaslom tegyék meg a (feltételezéseik alapján…)a szükséges intézkedéseket,feljelentést,természetesen cáfolhatatlan érvek
    bizonyítékok alapján!

    Ma minden jót!

  • Boda M. – Nem gondoltam, hogy még bármi meglephet veled kapcsolatban, de úgy tűnik tévedtem! Valakinek a több mint gyanús „baleseti halálát” sajnálkozásod mellett azzal elütni, hogy úgy sem tudta volna ellátni a falu (kb 1800 lélekszámú) vezetését mert nincs megfelelő végzettsége, hát ez még tőled is meredek! Polgármesterképző ugyanis nincs, a falu/város/település a választáson indulók közül azt választja meg akit bármi oknál fogva jónak lát,függetlenül attól, hogy egyébként a falu pékje, cukrásza, ménesgazdája, virágkötője, kézimunka szakkört vezetője, háziorvosa, tanítója vagy mindjárt a gázszerelője a jelölt! El kéne talán olvasni – a törvény egyértelműen meghatározza – ki lehet pm.jelölt, olyan kitétel nincs, hogy kivéve a jelenlegi rezsimmel nem szimpatizáló állattartó földművelőket! Egyébként marhára érdekelne Pénztáros Lőrinc végzettsége, csak hogy tudjam milyen „akadémiája” van a Puskáson kívül? Ehhez a rohadt bonyolult feladathoz, amelyet Lőrincünk félkézzel ellát a rengeteg vállalkozása és két pályázata között marha nagy szaktudás nem szükséges tekintve, hogy a választott tisztségviselők (pm,képviselők) nem kötelesek mélyebb gazdasági vagy ahogy írod „matematikai” ismeretekkel bírni, az államigazgatási/jogi tudományok meg főleg nem várhatóak el tőlük – persze nem árt ha van – de a hivatal működéséért, és törvényességéért a jegyző a felelős, a végrehajtásért pedig a mindenkori igazgatási/hatósági és az egyéb szak-irodavezetők. Szerinted miért ül ott valamennyi testületi ülésen a jegyző – nagyobb településen az aljegyző is valamennyi iroda vezetővel egyetemben? Mert a falu, település, vagy város ügyeiben döntést, határozatot a testület hozza, de hogy az illeszkedjen a hatályos törvényekhez – no és a témában már előzőleg meghozott határozattal is pariban legyen – döntéshez azért a mindenkori jegyző felel.(plusz törvényességi felügyelet) Az önkormányzatok feladata kettős, a helyi hatósági ügyek mellett államigazgatósági feladatokat is ellátnak, ezért aztán próbáld meg végiggondolni, mennyire kompetens ebben egy cukrászból vagy gázszerelőből lett polgármester? Vagy feltételezted, hogy M.Lőrinc – aki ugyan saját bevallása szerint okosabb mint Zuckerberg – megbirkózna-e ezekkel az ismeretekkel és feladatokkal, ha nem lenne ott állandó mankóként és háttérként az adott hivatal szakapparátusa, élén a jegyzővel?(utóbbihoz min. államigazgatási főiskola, vagy jogi végzettség kell, nagyobb városok, budapesti kerületek esetén jó ha mindkettő összejön, de ez nem féltétel) Szóval az egymásra utaltság okán elengedhetetlen a jó bizalmi légkör/viszony és ahol ez nincs, ott előbb utóbb borul a rendszer! Feleslegesen aggódtál tehát Várady András végzettsége, képességei és ismeretei miatt, mert számára is adott volt/lett volna a fentebb ismertetett felállás, és egy cselekvőképes (na látod ez viszont feltétel a jelöltség esetén) és főleg tisztakezű és szándékú pm. boldogul, a négy év alatt valamennyire bele is jön, szerez egy csomó tapasztalatot,ismeretet, újraválasztása esetén pedig már „ismeri a járást!”

    Azt, hogy Várasi András megkapta volna -e falu lakosainak bizalmát, azt már sosem tudjuk meg, de, hogy nem véletlenül volt ideges az ellenjelölt bandája az valószínű! Lásd a történteket.

  • Boda M –

    „…,természetesen cáfolhatatlan érvek
    bizonyítékok alapján!…”

    Te tényleg totálisan fordítva ülsz a lovon: a cáfolhatatlan érvek, bizonyítékok nem a feljelentést/bejelentést tevő feladata! Egy nagyjából normálisan működő országban elég a gyanú, és a hatóság teszi a dolgát – hogy milyen „eredménnyel” az persze más kérdés!
    Jelen esetben, a HunCanada által előadott történetben milyen cáfolhatatlan bizonyítékokat kellett volna a bejelentőnek prezentálni? Egyáltalán, hogy tudja azt a „baleset” elszenvedője bizonyítani, hogy szándékos gázolás történt? Bejelentésében/feljelentésében elmondhatja/leírhatja mire alapozza a gyanúját, ezt jegyzőkönyvezik – aztán? Nem a hatóság feladata lenne annak vizsgálata, hogy mennyire alapos? Egyébként borítékolnám az eredményt! Miként Váradi A. esetében is, bár ott maga a szándék is hiányzott az alapos vizsgálatra. Hogyan, miként és kinek kellene „cáfolhatatlan érvekkel bizonyítani”, hogy „kérem, ez az eset biztos, hogy nem stimmel, ez annyira valószínűtlen és életszerűtlen, hogy ennél fogva nem is lehet véletlen” Mert ha a hatóság érdeke is az lett volna, hogy alapos vizsgálattal feltárja a történteket, és ne engedje el a forrónyomokat, talán sok minden kiderülhetett volna! De-jól láthatóan az illetékeseknek, a vizsgálatra jogosultaknak ez nem volt érdeke, vagy ha úgy jobban érted – meggyőzték őket, hogy valójában ők sem igazán szeretnék tudni mi is történt, miért történt és hova vezetnek a szálak!

  • Boda Marcsi
    2018 október 17
    12:03 du.

    Marcsi, köszönöm az együttérzését. Ott ahol a bíróságok, az ügyészség és még a média is úgy lett átalakítva, hogy a kényes ügyeket lesöprik, nem foglalkoznak vele ott gondolja, hogy kivizsgálnak tisztességgel egy ilyen esetet? Tudja mi történik, ahogy Váradi esetében is az fog kijönni, hogy az áldozat a hibás. De ne mélyedjünk bele részletekbe, egyrészt folyamatban lévő ügy, másrészt nem akarom meggyőzni, ahogy mondtam.

  • És megint…
    És újra az idióta banyával
    meg a baromságaival foglakozik mindenki.

  • Geyza 4:39

    Sajnos azt kell mondjam néked kedves Geyzám, hogy ebben nincs igazad.

    Minthogy a KMH egy vitafórum, be kell látnunk, hogy szükség van az ellenvélemény megjelenésére is. Mit mondjak, még a halastavakba is telepítenek ragadozó egydeket, hogy a tenyészállomány ne hízzon, ill. ne kényelmesdjen el.

    Amikor Boda, vagy Figyelő szerinted úgymond „baromságaival foglalkozunk”, meggyőződésem, hogy többségünk nem ezek örömére, hanem saját igaza tudatában, annak mgerősítése valamint, a talán „kívülálló, v.félrevezetett olvasótársak” fel és megvilágosítása érdekében tölti ezzel a maga értékes idejét.

    Geyza, amit ez a két, általad banyának nevezett asszony terjeszt, az a sok alattomosság és mocsok a részükről szintén nem nekünk, tapsztaltabb öregrókáknak – legföljebb az is csak a bosszantásunkra – hanem mindig a, tapasztalatlan ám talán a téma iránt mégis érdeklődő és nyíltszívű fiatalok félrevezetését, s végülis elbutítását célozza meg. Mi pedig, ezekért az emberekért és persze a magunk nézeteinek a megerősítéséért szállunk ringbe még az ilyen, hozzánk méltatlan ellenfelekkel szemben is.

    Hát bizony Gezám, szedd össze magad, ezért járunk ide a KMH-ba, és nem azért, hogy a saját kényelmünket, meg azokat az időket sirjuk vissza, amikor többekközt még olyan fontos kérdéseken vitatkoztunk, hogy kezdődhet e egy mondat de-vel, vagy és-sel… Ma már sajnos, vagy sem, húsbavágóbb kérdéseknek az igazság irányába tereléséért kell „síkraszállnunk”…

    Üdv-üdv ezerrel neked: 🙂

  • Kenny, talalom, Bánfi, és mások részére, akiket illet.

    Nevetséges, hogy néhány DK-s megélhetési politikus valahogy beevickélt a hatalomba pár száz szavazattal, és ti budapesti ellenzéki győzelemről képzelegtek. A kerületek majdnem felében a felső és középosztálybeliek beszavazták a kormánypárti képviselőt, és máshol se maradt le sokkal a fideszes.
    Vidéken meg esetleg egy százfős faluban mind a száz közmunkás az államra szavazott, és nektek az jelenti a vidéki „polgárt” …

    El kéne felejteni már ezt a polgárosult Budapest- elmaradott vidék szembeállítást, mert már régen lejárt lemez. Azt, hogy a pesti lakosoknak miért kell egy Demszky helyett egy Tarlós, nem tudom, de el tudom képzelni.
    Lényeg, amim lényeg: a középosztály pártjai csak a meglévő torta szeletein tudnak osztozkodni, nem lesz bővülés a szavazótárborban.

  • utószó:

    Természetesen még véletlenül sem gondolok a náci, az ordenáré és rasszista szövegek elfogadtatására, mint egy demokratikus, vagy liberális fórum szükségszerű velejárójára. Nem! Ezeket tényleg kapásból kell elvetnünk, vagy kivetni magunk közül a szerkesztőség segítségével…
    A személyeskedést is, mint tárgyalási stílust megvetem…

    🙂

  • hazai lámpa Érdekes amit írsz, de miért nekem?
    Nem képzelgek DK győzelmet, és nem várok semmi jót a magyar választóktól. Mikor lettem DK-s? Tudsz valamit amit én nem? Öreg vagyok az álmodozáshoz, különben is, a magyarok élete az álmok megrontója. A Budapest – vidék a Te vesszőparipád, neked van kisebbségi érzésed attól, hogy falusi vagy. Nekem nincs, most is az Űveghegy lábánál élek az Óperenciás tenger mellett, saját választásból, és nem tudnak innen minket elcsábítani. Még a rendszámomra is felírták, el ne felejtsem mennyire vidéki vagyok.
    Ha mégis elfelejteném, birkabégetést hallunk reggel ha kinyitjuk a háló ablakát. Igaz, itt Ők nem szavazhatnak. Te utálod a pestieket, én csak sajnálom Őket a füst, a zaj, a zsúfoltság, a Fidesz és a Tarlós miatt.
    Tőlem függetlenül Budapest ki van szolgáltatva egy csapat pestieket utáló falusi fiúnak, akik jót báboznak Tarlóssal, ezt Te sem tagadhatod. Azt sem, hogy ez nem jó Budapestnek.