Török, magyar két jó barát

2018 október 13 8:46 de.115 hozzászólás

Ez a hét azzal kezdődött, hogy a rendőrség kiürítette Budapest egy részét, lehegesztették a csatornafedeleket, és a főváros lakossága, ha másból nem, ebből már sejtette, hogy igen szeretett és várva várt vendég érkezett Magyarországra.

És valóban: megérkezett hazánkba Recep Tayyip Erdogan török elnök, aki a hivatalos tájékoztatás szerint hadiipari együttműködésről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnökkel. Erdogan Áder Jánossal is találkozott, vele vélhetően a környezet fontosságáról értekeztek.

Mindeközben nem nagyon lehetett közlekedni Budapesten, de ezzel sem volt baj, mert a TEK a török elnök távozása után nemcsak hogy feloldotta az addigi korlátozásokat, de még meg is köszönte a lakosság együttműködését és megértését. Mely együttműködés és türelem leginkább abban nyilvánult meg, hogy soha ennyi állami és pártvezetőnek nem emlegették az édesanyját, mint ezen a két napon, mindemellett az ideiglenesen hazánkban állomásozó török elnök rokonairól is történt említés, talán nem követünk el indiszkréciót, ha azt írjuk, hogy nem igazán pozitív megközelítésben.

Miután a tárgyaló felek megállapodtak a hadiipari együttműködésről, úgy döntöttek hogy átértelmezik a történelmet. A mohácsi vész ugyan egyelőre még nem lesz piros betűs ünnep és munkaszüneti nap Magyarországon, de Gül Baba türbéjének avatásán azt hallottuk, hogy a két nép barátsága a váltakozó sikerű egymásnak feszülések idején is példaértékű volt.

Nem vagyunk történészek, egyedül iskolai tanulmányainkra, valamint a valóság ismeretére hagyatkozhatunk, de a török-magyar háborúskodást váltakozó sikerű csataként emlegetni, mondjuk így, unortodox megközelítése a tényeknek. Merthogy nem mi szálltuk meg 150 évre Törökországot, s gyilkoltuk le az ott élő lakosság százezreit.

Gül Baba, akinek a türbéjét Orbán és Erdogan közösen avatta föl, egyébként nem egy finom lelkű, tudományos tanokkal foglalkozó szerzetes volt, hanem egy iszlám harcos, aki sok százezer társával együtt azért érkezett Magyarországra, hogy kiirtsa az itt nagy számban előforduló keresztény lakosságot. Ezt az elképzelésüket sok tekintetben meg is valósították, persze mindez régen volt, úgyhogy elmondhatjuk, Erdogan elnökkel nem az a baj, hogy török.

Nagyobb baj, hogy említett úr honfitársai ezreit üldözi, veti börtönökbe, ami, akárhogy is nézzük, nem egy demokratára valló életfelfogás. Voltak, akik tüntetni is akartak Erdogan ellen, például a Demokratikus Koalíció, de a rendőrség nem engedélyezte a bejelentett megmozdulást. Ennek ellenére volt tüntetés Erdogan látogatásának idején, csak nem a török elnök ellen, hanem mellette. Törökök egy csoportja ugyanis gond nélkül bejutott a magyarok elől elzárt területre, és ha már ott voltak, Erdogant éltették. A rendőrség azzal magyarázta ezt szokatlan megoldást, hogy a törökök nem kértek engedélyt a tüntetésre, ezért aztán nem is állt módjukban azt megtiltani. Szép és logikus érvelés, ráadásul az a legjobb benne, hogy alátámasztja az a régóta ismert mondást, miszerint a törvények azokra vonatkoznak, akik betartják őket.

És akkor még az is történt, hogy Kásler Miklós a Magyar Időknek nyilatkozva elmondta: a kormány előtt van egy javaslat egy Magyarságkutató Intézet felállításáról. Ez az intézet lenne hivatott eldönteni azt az amúgy nem létező vitát, hogy mi, magyarok, a finn-ugorokkal, vagy a türkökkel vagyunk-e rokonságban.

Egy ilyen intézet létrehozása, valamint fenntartása gyaníthatóan nem két fillér, úgyhogy bizonyára olcsóbb lenne, ha a kérdést a már számos alkalommal bevált nemzeti konzultáció keretében döntenék el az urak.

Persze, azoknak is lehet érv a kezükben, akik támogatják a Magyarságkutató Intézet felállítását. Már csak azért is, mert jó esély van arra, hogy már a létrehozás másnapján érezhetően rövidülnének a kórházi várólisták, lenne elég orvos és ápoló, megszűnne a hálapénz, és a magyar nem meghalni, hanem meggyógyulni mennének a kórházakba.

Föld S. Péter

115 hozzászólás

  • A törökök baráti alapon a megszállt területek magyar lakosait eladták rabszolgának. Mármint azokat, akik a gyilkolászás után élve maradtak.

    Ez a türk rokoni szálak keresgélése vészesen emlékeztet a teuton árja kutatásokra. Wágner kitűnő operákban írta meg a mondabeli dicső múltat.
    Vajon a kultúraváltás jegyében (Orbán meghirdette) nálunk is születik opera a dicső türk időket idézve?

  • „Feljöve Márton
    Az oroszi pap,
    Kevély üzenettel
    A bősz Ali küldte:
    Add meg kegyelemre
    Jó Szondi magad,
    Meg nem marad itt
    Anyaszülte.”
    (aki nem tudja ki írta,annak nem is kell tudni.)

  • hahahaha
    mintha krump lee elvtársat hallanám, LEVÉDIABASZNÁD ELŐSZÖR, érdekek irányítják a világot a szeretet és egyéb maszlagok a blogtérbe valók
    OGV nek egy önálló ötlete sincs mindent plagizál, meg mernék esküdni rá ezt is elbaltázza

  • Jó ez a fotó.
    Csak nem tudni melyikre való a menyasszonyi fátyol hehehe

  • Gurltiz ne okoskodj neked szeretned kell Erdögánt.
    Remélem jó alattvaló vagy és szereted is.
    Akárcsak barátnéd, bár ő egy irásból
    olvassa ki hogy kit kell
    éppen szeretni.

  • Velhetoen ,az atlag magyarnak rendkivullien jonne, hogy az atlag torok polgar milyen szympatikus erzelmeket es velemenyket nyilvanit magyaroszagrol.

    Velheto lehetne az abbol, hogy az ellenallasaikban a magyarok onfelaldozoan ellentaltak a Szulatan hadainak.

    S a hoditasaik utan, nem hodoltak meg Szulejman leg-elsobb erdekeinek, az Iszlam-hit elfogadasan.

    Inkabb a ‘passziv-ellenalast’ mutattak.

    Az Ottoman birodalom 150 evig uralta magyarorsagot, de nem igenm talalhato ma sem a magyar tortenelemben, sem az irodalomban a tatar-jarashoz hasonlo es pusztito kegyetlensegek a torok altal.

    S a 150 ev utan, maradt a Gul-baba sirja es mecset Egerben meg Pecsett, de semmi mas nyoma nem letezett, nem csak ma, hanem meg az 1668-as ottoman hadak eltavolitasa utan sem.

    De a Balkanon meg ma is a lakossag kozel fele Musulman.

    Sot, tagadhatatlan az is ,hogy Erdelyi fejedelemseg SOHA nem erte el „arany-korat” a kozel ezer-eves magyar hoditasaik alatt!!!

    Sajnos nem mondhato az a felevszazados „szocialiatak”,ertve ugy a nemzeti, mint a nemzetkozi szocialistak hoditasai alatt.

    Sem semifele „arany-kort”, sem.

    De meg a tobb mint 1/4 evszazad utan is mennyien magukeva tettek a kulfoldi-idegen ideologiakat a sajat alapveto letuk erdekeinek elleneben is ?!

  • Akkor mostantól indexre kerül:

    Az török áfium ellen való orvosság, a Szigeti veszedelem (Obsidio Szigetiana)?

    Szegény Zrínyi! Még jó, hogy ezt nem érte meg …

    Egyébiránt pedig: Éljen a NAT! „Oszt jó napot!”

  • Ez a kép bemutat két egymásban szerelmes embert egy kellemes éjszaka után !

  • Bendeguz79
    2018 október 13
    2:44 du.

    Amúgy jól vagy??

    Gondolom neked semmit se jelent az a néhány milliónyi magyar, akit a 150 év alatt felkoncoltak.

    Pontosabban – a torokidők előtt az ország lakossága 8 millió volt.
    Franciaországé 6 millió.

    A törökök kiuzése után 4 millió, Franciaországé pedig már 10 millió fölött.

    Nem csak megyék, hanem egész országrészek néptelenedtek el.

    Nem tudom meg bírod-e majd érteni a bejegyzésemet, de ha nem akkor ne fárassz majd az értelmezéssel. Csak előre szólok, jó?

  • geyza,
    eltévedtél 3.000 kilométert.Nem élek a mindenki csicskása országban.Ide gülbaba vagy alibaba csak szabályos vízummal jöhet. Itt nem megtűrt személyek élnek,hanem országtulajdonos nép.Te pedig igyekezz azon,hogy nektek is alakuljon meg egy Haza,a néhány-ezer évi hányattatás után.Kár,hogy nem is tudhatjátok hová térhetnétek vissza,mert ha igen,oda úgy sem engednek be.Történelmetekre pedig nem hivatkozhattok,mert az soha nem is volt.Itt-ott elképzelések vannak csak,hogy hogyan kerültetek Romániába,Magyarországra, Spanyolországba, Oroszországba,Bohémiába, Katalóniába stb. Mi is sok helyről érkeztünk,de nekünk kultúránk ősi földünk,közös vallásunk, történelmünk és állam alapítási akaratunk volt.Igyekezzetek mások lehúzása helyett,magatokat felemelni,de nem a kultúrnépek parazitáiként.

  • IDÉZET :::……”””””megszűnne a hálapénz………………””””””””
    Kedves szerző !
    Ez a tevékenység a ” szocializmusban”úgy beágyazódott a közéletbe,hogy ennek a ki irtására nektek kellett volna , vagy majd kellene csinálni egy hálapénz elleni ” forradalmat”,mely megszüntetné.De nyugodtan elhiheted,hogy akkor ismét helyébe lép a ” szocialista” vagy ” liberalista ” összeköttetés,hogy a személyek kiharcolják azt hogy ők kerüljenek előtérbe,előbbre,őket kezeljék hamarabb stb.és ezt bőven lehetne fűszerezni tovább. A magyar ilyen ! Ez nevelődött bele a 45 utáni új rendszerben és ezt az orvosok is elfogadták,sőt kikövetelték és kikövetelik!
    És amikor az emberek rájöttek,hogy ezzel valamit el lehet érni—egymást licitálva alkalmazzák! Sőt ! Most még eredményt se nagyon érnek el és akkor is adják a hála pénzt.,mert hátha….
    üdvözletével
    Ja ! és amikor ott voltatok—sosem tudtátok megszüntetni,a ti általatok vezetett történelmi időben keletkezett!
    még nagyobb üdvözlettel.

  • tóth péter Mi köze van a liberálisoknak a hálapénzhez és kapcsolatok felhasználásához? Ezt is a liberálisok találták fel?
    Ezt, hogy sikerült belekeverned? Egyáltalán, ezt a mellékszálat kiemelni, hogy sikerült? Ez komolytalanra sikerült.
    A magyar nem ilyen. Minden magyar orvos és ápoló olyan helyre távozik, ahol nincs hálapénz. Ez a tény nem zavarja okfejtésedet?
    A kormányok tehetetlensége tartja felszínen a hálapénzt, mert igy olcsóbb.

  • tóth péter Még egyszer hálapénz. Jogom van hálásnak lenni, ha megmentik azt, aki nekem fontos. Ez nyugaton is megszokott.
    Az orvos kap egy köszönőkártyát, a nővérek csokit, a beteg pedig alapítványba fizeti be amennyit gondol. Az alapítvány átlátható és elszámoltatható. Ez egy erkölcsös megoldás, sok ember akarja kifejezni háláját, nem mindenki gondolja, hogy „jár” neki a hősies életmentés. Így járt el Varga Péter Pál gerincsebész is Pesten, akit éppen most fúrt ki Csányi a saját kórházából.

  • gyuri10
    2018 október 14
    5:04 de.

    nem érdekelsz.

  • tóth péter
    2018 október 14
    7:38 de.

    A kis „imamalom 😀 😀
    Csak forog forog és közben morog..

  • GABRIEL;

    Igen valaszt nyujtottam minden allitasodra, de Chris eltorolte.

  • Mi hozta fel a „hala-penz”-t, a totok ugyben ?

    Persze az a hala penz a zsarolassal kezdodott a ‘szocialista rendszerben’.

    Ahol az orvosok rem gyatran voltak fizetve az allam alatal, s a korhazakban a betegnek varnia kelett idokig amig az orvosok ‘kezet meg nem kente’.

    Mint a „borravalo”, az u.n. „T.I.P.S. esete is.
    Azt jelenti hogy; „To”, „Insure”,”Proper”, „Service”.

    Ha az letezik Eszak Irorszagban (UK-ban)hat az a bizonyitek hogy fizeteseik gyatrak.

  • Toth Peter ugye az edesanyad a pszichiatria vezeto foorvosa volt? Te foleg tudhatod, hogy az orvosok fizetese egyforma volt a traktoros nok fizetesevel es a nyugdija is ugyanazokkal egyenlo. Mivel nem- es nincsenek megfizetve tudasukhoz meltoan, igy termeszetesnek tartom a halapenzt ha elfogadjak, de persze nem kotelezo. Ez sajnos igy van. Kedves Kenny nyugaton az orvosok meg vannak fizetve , felmillio dollar a fizetesuk atlagban evente.itt senki nem ad halapenzt senkinek. A masik dolog utalja minden magyar a torokoket, de egy ilyen kis szegeny kifosztott nemzetnek oda kell allnia -minden szegyenkezes nelkul -ahol segitseget kap. Ehhez is ero kell es oriasi tudas, lenyelni a bekat es a nep erdeket nezni, a magyaroket. A masik dolog a tatarjaras kedves Bendeguz az 1241 ben volt, valoban az orszag ketharmadat kiirtottak a tatarok es IV. Bela el is rendelte a varak epiteset, ha megegyszer ilyen tamadas erne Magyarorszagot legyen hova be,enekulni a magyaroknak. Tisztelettel kijavitom Ont, azok nem a torokok a tatarok voltak.

  • Úgy tűnik, Orbán hatással bír a rendőrségre is, mármint agyilag.

    Történt ugyanis, hogy a viccelődéseiről elhíresült – amúgy bejegyzett és működő – Magyar Kétfarkú Kutyapárt állhat az egyik budai utcakereszteződésnél felfestett gyalogoszebra mögött.

    A VIII. kerületi rendőrkapitányságtól (úgy tűnik, az I. kerületi kapitány észnél volt) leveket kapott a kutyapárt, amiben a következőket írja a Józsefvárosi kapitányság:

    „Hatóságomnál tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt előkészítő eljárás indult ismeretlen személy ellen, aki 2018.06.30. napon a Budapest, I. kerület Hattyú utca – Erőd utca kereszteződésében kb 25 nm területen az útfelületre egy zebrát ábrázoló mintát festett az aszfaltra.

    Az internetes adatgyűjtés során megállapítást nyert, hogy a Magyar Kétfarkú Kutyapárt oldalán szerepel a kép, melyen aláírásképpen a „BASKY” valamint a megjegyzésben is látható: „Magyar Kétfarkú Kutyapárt Basky volt!” Kérném, hogy a „basky” nevű természetes személy adatait, elérhetőségeit hatóságom rendelkezésére bocsátani szíveskedjen.”

    Nem akarom elhinni, hogy az államhatalom végrehajtó erőszakszervezeténél valaki ennyi hülye legyen.

    BASKY (ejtsd: baszki) a magyar megfelelője a világhíres BANKSY falfestő művész stílusát utánozva, legutóbbi és első műve Orbán Viktor ül egy játék kisvonaton, a második ez a gyalogoszebra:

    https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/2114/21141/211418/21141832_8131f3f0ea6e7ff1df272ab1ec812734_m.jpg

    😀 😀 😀 😀 😀

  • Bendeguz79 Könyörgöm, értelmezd a szöveget. Nincs hálapénz.
    Aki mégis hálás akar lenni, alapítványba fizethet. Mit nem értettél belőle?
    Írország nem az UK-ban van. Ezt Amerikban is illene tudni.
    A fizetés tényleg gyatra, alig éri el a 210 000 eurót évente. Tudod, ez az a pénznem, ami többet ér mint a dollár. Ez a átlagbér hétszerese. Tényleg gyatra?
    Te tényleg nem tudsz értelmezni egy egyszerű kommentet, vagy csak froclizol minket?

  • A torokok es az arabok nagyon sotet nepek, nagyon vigyazni kell veluk, most is megoltek egy tudositot aki bement a kovetsegukre, de ki mar nem jott onnan soha, remelem ezert meg a felhaborodott Donald Trump fog egy par szankciot intezni ellenuk. Veluk uzletet kotni nem kis felelosseg. Remelem a mi elnokunk fogja tudni tenni a dolgat.

  • Egyébként a legjobb magyar-török idők bizony a 80-as években voltak.

    Az IBUSZ hetente külön-vasutikocsit indított Isztambulba.

    A kocsi a pályaudvaron-n félretolva várta a bevásárló csoportokat.

    Ugy hanyagul, kint Isztambulban sétálva, rámutatva egy üzlet kirakatára megkérdeztem a nejemet – hogy nem furcsa, ami ott van a cégtáblára kiírva?? Szép nagy neon-betűkkel??

    Visszakérdezte; – mi furcsa lenne rajta?
    Megkértem, hogy olvassa fel hangosan, … megtette:

    — ÉKSZERBOLT —

    és milyen nyelven van? – Ja, magyarul.

    szóval akkor ott sok török állította, hogy a magyar-török az két rokon.

    Hát igen

  • Ej,mi a kő tyúkanyó?
    Csak nem szófogadó lettél és honfoglalásra fordítod az üres buksit és óráidat.Csak nem dobod be a törölközőt?Unatkozni fogok kettőtök nélkül.

  • Szerintem minden gyümölcsözőnek válható gazdasági kapcsolatot meg kell ragadni, de ha politikai elkötelezettség az ára azt sürgősen el kell felejteni!

  • Parács Péter Pál

    Figyeljünk már más történelmi hasonlóságra is!

    1.) Az Indiánok honnan „kapták” nevüket?
    2.) Az Amerikai Földrészhez hogyan van köze a Franciáknak, Spanyoloknak illetve az Angoloknak stb,?

    -Innentől kezdve Magyarország történelmi múltja is az, amit a „sors” illetve a politika stb. diktált.

    Üdv.
    PPP

  • Először csak egymás politikai nézeteit gyaláztátok. Aztán egymás személyét. Most már egymás országát, nemzetségét. Még várom egymás vallásának a gyalázását, aztán már itt is lesz a Kánaán…

  • Julius Jobak
    2018 október 14
    11:25 de.

    tudomásom szerint a „demokrácia fellegvára” a Jared Kuschner elnöki vő által akinek teljes belátása van (már nincs) a CIA összes be az direktben informálta azaz személyesen a szaudi koronaherceget aki annak alapján „tisztogatást” csinált ennek hozománya 200 milliárd shékel (vagy $?) az újságíró is csak egy a sok közül most a snowden ről és az assange ról hallgatnak de valami történik Colombiában már sikerült bevonni a kávétermelők maffiáját a nemzetközi terrorizmusba, most még a brazil helyzetet „oldják meg” (amolyan stevebannonos mószerrel), argentína a következő a sorban de a többiekkel nehéz dolguk lesz és Peru meg már régen kínai fennhatóság bár sokan keveregnek arra…

    cui prodest mondta a szomszédnéni bevásárlás előtt

  • Rodeo11
    2018 október 14
    5:10 du.

    Ennyi baromságot…

  • Almási Alma
    2018 október 14
    3:05 du.

    Ha az is kimerül, jöhet az anyázás.

  • Rodeio

    Gondoltam, hogy válaszolok neked, írok valós dolgokról, arról hogy mik történnek például Latin-Amerikában.

    De nincs miről írnom.

    értelmetlen:
    Annak írni, aki teljes pökhendiséggel, a legnagyobb tudatlansággal képes odab@aszni egy ilyen szöveget, amelyet JuliusJobaknak:

    „””most még a brazil helyzetet “oldják meg” (amolyan stevebannonos mószerrel)”””

    Figyelj!

    Hagyjuk a pics@aba, ok?
    Neked van egy „missiód”, hogy magadtól, vagy valami „globális” vagy „állami” szervezet megfizet érte, nem tudom.

    Az amerikai embereket akarod lejáratni bármi áron, amire nekünk mi szükségünk van itt?

    Az amerikai embereket azonosítani a kormányukkal, a magyarokat azonosítani a kormányukkal, a zsidókat azonosítani a kormányukkal, az oroszokat, kínaikat, hottentottakat, fulanokat… azonosítani a kormányukkal, a világot felosztani két táborra – ….

    Tudod mi ez?

    Vagy a legprimitívebb, legidiótább gondolkodás – amivel nincs mit kezdeni.
    Vagy marad a másik eset:
    Nem magadtól teszed, hanem foglalkozásból.

    Hogy most ezért melyik „társaság” fizet, tökmindegy, viszont pont ezért nincs mit beszélni róla.

    Úgyhogy mindegy hogy unalmadból vagy mocskos pénzért szopatod itt a társaságot, engem nem érdekel …

    Mindenesetre nem fog megártani, ha jól és többször elolvasod – Almási Alma fentebbi bejegyzését ….

  • Alma!

    Sajnos a vallásgyalázás is mindennapos …. már régóta itt az oldalakon.

    A baj persze mondhatnánk hogy a vallásokkal van, ami még igaz is lehetne, ha nem vizsgálnánk az ok-okozati összefüggést.

    Mert az igazi kérdés inkább az, hogy nem a vallás lett-e pontosan azért kreálva, hogy ez legyen a megdönthetetlen, a végső érv, az „adu-ász” a másik elliminálására.

  • Nem kell minden múltat mindig a saját szánk íze szerint (a politikai fordulatok pillanatnyi állása szerint) megváltoztatni.

    Való igaz, hogy az ősmagyaroknak volt valami kapcsolatuk a türkökkel.

    I.János királytól kezdve Erdély „barátilag” viszonyult a törökökhöz.

    Az is igaz, hogy a 150 év „együttélés” alatt voltak a törököknek érdemeik a magyarok megsegítésében a Habsburgok ellen. Például Thököly esetében.

    De Rákóczi és Kossuth is a törökökhöz menekült, sőt Bem apó, „Lengyelország szülötte, Magyarország hőse, Törökország halottja” is ott fejezte be a katonai pályafutását a törököknél az oroszok ellen.

    Most sem a törökökkel van a baj – noha ők muszlimok – hanem Erdogannal, aki Európa ellenes, oroszbarát politikát folytató diktátor – mint Viktorunk. Két sötét figura egymásra talált…

  • Rodeio

    Amúgy a julius jobak maga a sötét rosszindulat, aki úgy ám blokk sötétséggel vádol népeket, remélem ezert nem kell külön hangsúlyoznom,hogy nem védelmében írtam egy betűt sem,mert annyit sem érdemel meg.

    De a reakciód, hogy szerinted meg az amcsik azok – azt mutatja, hogy felvetted vele a versenyszintet.

    „Jó társaság vagytok”

    Csak egy igazi „Római-cirkusz” hiányzik, ahol lemeccselhetnétek ezeket

  • JULIUS JOBBIK;
    Ki-igazitasa koszonheto ,de egy arva szot nem irtam .sem hivatkoztam semmikeppen a „tatar-jaras”-ra.

    Talan GABRIEL reagalasaban velte azt?

    De ha legalabb barki is olvasgat nemi tortenelmi adatokat, lathatna ,hogy a torok hodoltsag nem gyerek-jatek volt. Sok harcokba es verontasokba kerult.

    De a torokok mindenutt a helyi szokasok, torvenyek, s a vallasok szabad gyakorlasait tiszteletben tartottak.
    Sot voltak a valasztott birak is, ami ma lehetetlen ottan.
    Sot igen liberalisaknak is velheto hogy meg a buntetesek eseteben is a szgenyekkel szemben enyhebbek voltak.
    Az orszag mezogazdasaga, a nagy szarvasmarha export nemetorszagba, sot a tikaji borteremeles kezdete volt.

    A magyarnyelvben az agrar-szavak tobb mint fele a totokbol eredo.Tehat bizonyara tanultak a magyarok a toroktol azt.

    S ki hagyna figyelemn kivul Erdely aranykorat erte el a torok hodoltsag alatt. Soha NEM az ezer-eves magyar kiralysag alatt.

    Mondhatna azt a XX. szazadi dicso szoccialista uralom alatt ?

  • KENNY Oct.14, 8;42 de.

    „Konyorgom ertelmezd” a sajat soraidat.

    „A halapenzen….Ez nyugaton is megszokott.”

  • JULIUS KOBBIK;

    Khashoghi egy NY Times reportere Torokorszagban a Saudi kovetsegre ment be, de nem jott kii, allitolag.
    Eddig meg nincsen valasz arra.
    Velhetoen majd kiderul a valosag ?!
    Gondolkodasmodjuk rem elmaradt a vallasuk alapjan a VII.
    szazadban. Torokorszag secular orszag.

  • Almási Alma
    2018 október 14
    3:05 du.

    így járnak el azok akik a píszí = MSM (main stream media) híreinek felülve minden „cui prodest” vizsgálat (esetleg elemzés) nélkül hisznek, mint bármelyik felekezet arra rendelt épületében vagy azon kívül!

    a mai életet átlengi a lanyha de megszüntethetetlen és áporodott fingszag (lábszag?) a „hitvilága” … ki miben hisz (leginkább abban ami némi anyagi előnyöket is avanzsál neki, a lelkieket csak rábiggyeszti (érzelmek a bugyellárisban) mert azzal meg is magyarázza önmagának miért is olyan undorító ő maga… azután elolvassa a következő MSM-et és „máris minden rendben van”

    egy frászt, de ha hiszi akkor annál mi lehet erősebb? a TGV amely szemben jön az alagútban… hahahahaha

  • Jolius Jobak
    „A masik dolog utalja minden magyar a torokoket,”

    No, mindig tanul az ember, ezt az ostobaságot se hallottam még. Osztán miért utálná?

    Most, hogy Ön ezt mondja, eszembe jutott, ne kérdezzem -e meg ismerőseimet: utálod a törököket? 🙂
    De nem teszem, mert rögtön fölvillant bennem, ismerőseim arca, amint leplezni próbált aggodalommal javasolnának nekem
    egy pszichológust, méginkább pszichiátert, s ha vitatnám a javaslatukat, titokban a hozzátartozóimhoz fordulnának.

    Azt ugyan sajnos nem vitathatom, hogy él ma Magyarországon minimum egy-másfélmillió olyan nagykorú, akik – ha OV néhányszor kijelentené, hogy a törökök (vagy a pirézek, a hiperboleusok, vagy bárki más, mindegy) gyűlöletesek -, akkor rövidesen gyűlölni kezdené őket. Aztán él legalább félmillió olyan is, aki ettől ugyan nem gyűlölné a töröket, de – „biztos, ami biztos, a Vezér akaratának helyesléséből még soha nem volt baj” alapon – úgy tenne, mintha gyűlölné az OV által megjelölteket.
    Nagyon kellemetlen, hogy így van – de hát ez még mindig nagyon messze van a „minden magyar”-tól.

  • Gabriel
    2018 október 14
    8:50 du.
    csodálkozva látom soraidat! némi tényeket ellenérvként nem ártana, mert ugye én tényeket írtam… az hogy te a babát lövöd és nem amit mond az már más fajta izé

    mivel semmiféle cáfolatod egyetlen betűmre sincsen, a többit meg személyes sértegetésnek veszem! a geyza már nem is kap választ semmilyen idióta gyalázkodására… te is begeyzásodtál?
    érdekes még a múltkor valós vitát (talán beszélgetést kértél és helyeslően rábólintottam) dehát

    Hodie mihi cras tibi. Sic transit gloria mundi

    kkk

  • geyzuka,
    hiányzol itt,mint magyarnak a 150 évi török megszállás.Türbékolj ide valamit a gülbaba vagy az ella-krumpli sírja mellől.

  • Gyuri10! Jelentős részben Neked köszönhetjük, hogy 7 nap után zárolják a kommenteket, mert képtelen vagy felnőttként viselkedni. Miért nem hagyod már abba?!

  • Bendeguz79 Ha esetleg tovább olvasnád a kommentet, és nem kiragadnál a szövegkörnyezetből egy aprócska részt, akkor összeállna a kép. Próbáld meg. Van utána némi magyarázat. Segíteni fog. Tudod, ez olyan mint a impresszionizmus. Közelről csak foltokat látsz, messziről pedig a képet. Lépj hátra légyszíves.

  • Az előbbi kapu bezárult az orrom előtt.Ha lehet jelentessétek meg itt az odaírt válaszomat Almási Alma részére.Előre is köszönettel:Gyuri.

    Almási Alma,
    sajnálatos,hogy Te olyasmiket hallasz ki Inkább Bibi beírásából, amiket Ő nem is gondol,mert nincs.Egész világosan írja,hogy:
    „Sajnos most nagyon melléfogtál, mert a toborzás ippeg fordítva történik, ugyanis épen-hogy ott toboroznak fiatalokat kedvező állás ajánlatokkal, kecsegtető lakás lehetőséggel és ingyenes magyar nyelv oktatással Magyarországra való költözésre! Ha nem hiszed, alaposan járj utána!”
    Valószínű,hogy a végleges kiválogatást a magyarok ejtik meg és a magyar nyelvtanulást,magasabb fizetéseket,jó életfeltételeket nem az általad kihallott értékek alapján döntik el az érdekelt magyarok.Az sem biztos,hogy 20 éven felüli fiatalokról van szó.Ugyanis nálunk már olyasmi is megtörtént + – 30 évvel ezelőtt,hogy egy akkor 12 éves fiú”betévedt”a Pentagon internet rendszerébe.Nos…egy ilyen esetben,ha nagykorú,akkor sittre vágják.A 12 éves gyereket kivitték Amerikába,hogy játsszon ott a számítógép rendszerrel.Na,ez csak egy példabeszéd.Ebből mi fog lecsengeni, az már a Te ügyed

  • Kedves Elvira bácsi,
    nem igazán tudok lelkesedni vádaskodásodért és azért sem,hogy nem nézel körül ki és kik próbáltak hónapokon keresztül aljasul befeketíteni engem.Ha tényleg úgy gondolod,hogy miattam kapjuk a kukoricára térdeltetést,akkor bocsánatot kérek,hogy megszülettünk és alattomos módon életben is maradtunk.
    Ugyanezt a szemrehányást kíváncsi vagyok,hogy még további kiknek merészeled megírni.Annak reményében,hogy sikerült megbirizgálni objektivitásodat maradok a neked kijáró üdvözlettel:Gyuri.

  • Almási Alma
    2018 október 14
    8:48 du.
    mivel a másik cikknél bezárt a bazár (ott a süsüék ármánykodásairól szóló dolgaim miatt …tálle)
    amit ott állítasz, miszerint törvényszerű az ami manapság folyik az szvsz nem állja meg a helyét sem rövid sem hosszú távon… a kapitalizmus az imperializmus létrejött és minden más rendszer lejár mint a vekkeróra, nem tudom mi lesz utána… de ez nem járható… és egyre inkább keletkezik az ellenállás (említed a diktatórikus kapitalizmust hát ha az ami süsüéknél van, az nem egy kemény diktatúra akkor mi az?)

    Hawkins valahol az élete végén kiszámította, hogy a térgörbületként észlelhető un. fekete lyukak elporlanak azaz maguktól megszűnnek

    minden egyéb rendszer is ugyanúgy az örök változás azaz a mozgó anyag az egyetlen törvény, a Föld nem lapos (bár a laposföld hívők hisztériát kaptak a legújabb 360 fokos vídeo felvételektől az űrből ahol a Föld mint gömb látható, de továbbra sem hiszik) azaz eme örök mozgó a perpetuum mobile törvényei szerint ez a rendszer is önmegsemmisítő és ez nincs is nagyon messze

    méghogy a nép nem hibás? a IIVH után az egész német népet elítélték a többiek akik nélkül az egész kalamajka nem is jöhetett volna létre és ráadásul nem is győztek, „csak” legyőzték a németeket ami … hahahahaha akkor miért nem ítélhetem el azt a népet amely egy olyan POTUS t választ amilyenek az utóbbi kiscsillió évben meg lettek választva

    egyik sem a világbéke élharcosa hogy ne mondjak más szavakat

    hahahaha

  • Rodeo11
    2018 október 15
    10:04 de.
    Ez a téma talán még fennmarad pár napig, de mivel amit írtál, nekem nagyon zavaros, így azt hiszem, mire kibogoznánk az értelmetlenségeket egy vitában, bezár a bazár.

    Szóval ebbe már nem kezdek bele…
    Legközelebb írhatnál egyszerűbben és érthetőbben, ha véleménycserét akarsz….

  • Rodeo, annyit azért még hozzátennék: az emberi társadalom evoluciója az emberi ideák (mémek) evolucióján (változásain) alapszik, amelyről tudjuk, hogy nagyon gyorsak. Ezért bármi lehetséges. Vagy majdnem bármi. Ezért is rezonál be a rendszer annyiszor… mint például éppen most a jóhorthy – rosszhorthy fluktuáció esetében…

  • Almási Alma
    2018 október 15
    10:46 de.

    ez a „mém” ez nagyon jó, akkó’ vannak országok amelyek a majdnem bármi kategóriában már exponenciálisan közelítenek a kőkorszakhoz

    a horthy…az meg „mámé” egy mém? tudtommal lovastengerész volt azaz dafke zé grósz

  • Paracsi Peter Pal;

    Honnan vettek az „indianok” neveiket?:

    Bizonyara tudja hogy Colombus eltevedt, azt hitte hogy Indiaba erkezett meg.

    De mind az u.n. Indian nemzetek, torzseknek volt es vannak a sajat neveik.

    Az europaiak , ugy mint reges regen a magyarok osei is szaporodtak, nagyon, biztonsagosabb es jobb letlehetoseget kerestek.

    Elsokben a Vikingok hajoztak. Lief Erikson 500 evvel Colombus elott ide erkeztek.
    A L’anse aux Medows-ban az akkori „long-house” (hosszu/kozos hazuk) alapja ma is lathato.

    Sot a Svedek, majd Dutch (holland)vilagkereskedok az uj-vilagban megalapitottak a legkivallobb kikoto- helyet. A „New Amsterdam” neven.
    Az angolok azt majd a Yorki hercegrol New York-nak neveztek el.

    A Spanyolok csupan az arany-ert jottek az ujvilagba a hit hodito papjaikkal.
    Akkor a Spanyol az Angolok elleni vilaghatalomert kuzdottek. S az sok penzbe kerult.
    Azert a Spanyolok az Aztek, Inka, Maya birodalmakat pusztitottak, s az arnyaikat elkoboztak.
    Mondhatnak hogy Cortez volt az elso szocialista ;))
    Persze epitetek a hatalmas hajo-hadait is.
    Sot utra is keltek Angliat meghoditani.
    De egy vihar kerekedett es egyetlen Spanyol hajo sem erte el Angliat.

    A Franciak csak a mai Canada es a Mississippi deltaban (New Orleans) a szormekert jottek.
    Europaban a cilinder kalapok a HOD szorebol keszult.
    De a XVI szazadra a hod kipusztitva lett.

    Az Angolok gyarmatositasat, ill. teruleteik nepesiteset a vallasz-szabadsag vagya motivalta.
    Angliaban volt szabad vallas-gyakorlas, de csak egyetlen egyhaz mukodhetett, amelyel a lakosok nem lattak eggyett.

    Persze azt kovetve mindenki, minde honnan a szabadlehetoseg, a szabad fold es elet lehetosege inditotta a bevandorlast.

    De miert es honnan menekultek a mai magyarok osei ???
    Honnan erkeztek az Ural es az Ethelkozbe ?

    Lett volna a Finn-Ugor elemelet az egyedulli valosag ?
    S mi a nyelvi kapcsolat altali eredetuk ?
    Mi a „torkik” sot a Sumerian kapcsolat ???
    Nyelvileg (agrammatikai) a leg-kozelebbi (92%) a Sumerian nyelv es irasmodjukhoz.
    Ugy a ‘turkik” mint az ‘Uralic’ nyelvek is rokni, de kisebb mertekben.

    S mi a rokoni eredetuk az Ujgur (kinaban alo)azsiai nepehez ?
    Gingis-khan is rokni azsiai nepnek velte a magyart.
    Hat valoban honnan eredtek ???

  • Kenny
    2018 október 14
    8:25 de.
    Az úgy van hogy a szocealista és leberalista egyben volt,majd89 után szét ment,majd később ismét összeolvadtak,majdnem,tehát eggyek,nem kettők ,eggyek,csak néha módosulnak.és közben amit tesznek, tettek : eggyütt tették,teszik,-gondolom én ! De lehet hogy nincsen igazam?
    Hát ez lehetséges? Na ezt nem tudom.
    A nyugat az nagyon jó! be kell nálunk is vezetni.! Tanfolyamokat lehetne szervezni,hogy mindenki megértse,mi is a lényege és tudják alkalmazni.Csak a baj az,hogy nem az orvos jó munkájáért adják a hálapénzt hanem azért ,mert a másik is adja,és a beteg feltételezi,akkor jobban meg fogja gyógyítani az orvos legközelebb,ha tudja,hogy ő is adott pénzhálát! Ha egyáltalán a doki emlékezni fog erre.Vagy csak a pénzt számolta meg amit adottak neki és azt sem tudja,melyiket ki adja,! Mert mondjuk ez nem is érdekli,hanem csak az hogy este mennyi lett!
    Na de ez így nagyon durva feltételezés! nemigen minden orvos hálára utazó!Nem akarom őket ennyire bántani.
    A VPP még nem mászott a hátamon,nem ért el hozzám! A Csányi az ki? és neki kórháza is van ? ha az övé : nem kell megfúrnia –elég kirúgnia!? nem ?–teheti!
    üdvözletével

  • Tóth péter Szerintem tudod ki a Csányi, és most már azt is tudod, hogy bevásárolta magát egy kórházba erőszakkal. Azóta jelentős áremelés volt, persze lehet véletlen is. Ezt egy gazdasági manager mesélte a dublini reptéren. Olyan személyekre hivatkozott, akiket ismeünk személyesen.
    De ha tudod cáfolni, rajta.
    Nem, a szocialisták nem egyenlőek a liberálisokkal, csak koalícióban voltak, Nagy különbség.
    A hálapénzt könnyű megszűntetni, orvost megfizetni, majd lecsukni aki adja és aki elfogadja. Ja, ahhoz fizetni kellene az orvosokat? Mi marad akkor Lőrincnek? Kemény kérdés, ezt oldjátok meg Ti.
    A humornak álcázott bárgyúságnak nem látom értelmét. Te igen?
    Tőlem bánthatod az orvosokat, a legtöbb jó orvos már elment. A többire vigyázni kellene, mert marad a színpadról gyógyítás, és akkor leolvad a gúny az orcádról.
    Egyébként magyar embernek is van annyi esze, hogy hálálkodjon. Volt aki TV-t vett a mentőállomásnak, volt aki felszerelést. Volt aki kifestette a kórtermet a kormány helyet. Sok mindent érdemes tenni, de gúnyolódni értelmetlen. Szerintem.

  • Almási Alma
    2018 október 15
    10:40 de.
    a „válaszodra” nekem anno nagy bölcsen valaki azt magyarázta, ha valaki nem akar kimenni az ajtón az istennek sem találja meg a kilincset

    ja, ha nem tudod a POTUS kinek a twitter nick je? akkó’ más
    hahahaha

  • Kenny

    Nagyon jól nevelt ember vagy az ilyen tahó totpéter féle bejegyzéseket illetően.

    Az adott emberfajzat vagy annyi pénzt lopott már a rendszerben, amiről úgy gondolja, hogy probléma nélkül megfizethet bárhol, bármilyen gyógykezelést.
    Vagy mint a rendszer hű csicskása, VIP kártyával rendelkezik.

    Csak azt nem tudja a szerencsétlen, hogy a betegség terén mindenkinek „áll a zászló” – akkor majd meghallgatjuk.

  • Rodeo11
    2018 október 15
    8:05 de.

    Azt hiszem elég világos voltam.

    A tények nem vitathatóak – de te olyan keringőre akarsz felhívni, ahol a tényeket akarod cáfolni kitalációkkal.
    Vitába akarsz velem szállni a tényekről, hogy azok nem is úgy vannak, hanem úgy kellene látnom, ahogy Te, és a sajtó (titkosszolgálati) forrásaid akarják láttatni.

    Vicces ugye, vagy mégsem?

    Akkor most-már tudjuk,hogy te magad vagy itt a legprofibb „troll”
    valódi kiselejtezett ügynök, aki csak arra szolgál már, hogy egy külföldi – független sajtóorgánumon keresztül csesztesse a a liberális – szerinted zsidó-pártoló – gondolkodású személyeket.

    Mindenesetre azért zűrösebb vagy ennél – mert olyannak látszol ezzel az ideával, mint az a japán katona, akit 40 év elteltével találtak meg egy sziget dzsungelében – ahol azóta is „védte” a Japán császárt.

    Te is véded itt a szovjet che guevara/fidel rezsimek ideológiáját a kapitalista szörnyektől.

    Gyere ki a dzsungelból – oksi, – mosakodj meg, öltözz át mai ruhába, aztán beszélhetünk

  • Rodeio

    Hogy mindenképpen világos legyen:
    A „Te tényeid” forrása,

    vagy
    1. A nyugati sajtó-orgánumok
    vagy
    2. A „a háttérből súgók”

    Az én tényeim pedig az „első kézből vett” „nyers, szűretlen” és mint ilyen nem módosított források.
    Oksi?

    Ha valaki kételkedik – mert ugye miért ne, szabadsága van rá, és felhívhat a bizonyítására.
    Amit szintén szívesen megteszek, az eredeti forrásból.

    De nem fogom magam és más idejét se azzal fecsérelni, hogy ujságiró-palánták előre megírt cikkecskéivel vitatkozzak, amiket itt már nekem többször beidéztél, kitálaltál mint valami igazságot.

    Emlékszel még, tudom, hisz magad is idézted:

    A hir igaz,csak nem Zaporozsjéban moszkvicsokat osztogatnak, hanem Moszkvában zaporezsékat fosztogatnak.

  • Gabriel
    2018 október 15
    8:40 du.
    nagyon hosszan elemzed a semmit, továbbra sem írtál egyetlen ellentételt sem csak engem szapulsz az meg -ugye- lepereg rólam

    ennyi erővel megírhattad volna miért is jó az ami szerintem gonoszság
    dehát… na ennyi, és mosakodásról meg egyéb izékről beszélned az már geyzai és bendegizii mélység

  • Rodeo szeret hazudozni.

    A kis Holocaust-tagadó disznó

  • Gabriel Nem szeretem „tóth pétert”, nem adott rá okot. De alig várja, hogy olyat írjunk, amibe belekapaszkodhat, milyen csúnyák az ellenzékiek. Tóth Péter és „slapaj” csak gúnyolódni jár ide, értékes mondanivaló csak ritkán hagyja el a billentyűzetűket.
    A szóhasználat, „szocealista és leberalista” már jelzi mondanivalója jellegét. Az, hogy szándékos vagy ennyire telik, az Ő titkuk, de mindenképpen szomorú. Tóth Péter nem tudom miért csinálja, de slapajnak meg kell szolgálnia kanadai kiküldetését. Ingyen nem adnak semmit a Fidesznél.

  • gyuri10
    2018 október 14
    5:04 de.

    Ismételten megpróbáltam negfejteni az általad ide leírt
    hozzám iródott írásodat.

    Ezúttal hátulról visszafelé, de úgy sem találtam semmi értelmét…/Karinthy után szabadon./

    Csak annyit ismételhetek meg (más szavakkal,mert láthatólag elsőre nem fogtad fel mit mondtam hozzád) :
    Neked Erdögöt szeretned kell az eddigi magyar kül és belpolitikai események fényében.

    Ha nem szereted a ‘dögöt, akkor szembemész a mai magyar hivatalos kurzussal.

    Akkor viszont mi a bánatos lóf..szt akarsz?

    Egyik fél-seggel a demokratikus lovat próbálod megülni,
    másikkal a neofasisztát?

    Furcsa gondolkozású ember vagy te ….

  • Kenny & Gabriel :

    HUNT* .-tel való vitának szerintem totálisan nincs semmi értelme.

    Gyakorlatilag folyamatosan hazudik ez a náci disznó.

    Fárasztó vita helyett sokkal egyszerőbb kiröhögni az idiótáját és alapból mindent elutasítani bármit is mond.

    Az ilyenek biológiailag alkalmatlanok az igazmondásra.

    *HUNT = Humortalan Náci Tóthpéter

  • tóth péter. Nagyon off, de leírnám. Tudom Téged nem érdekel, de talán valakit. Itt is sok balhé van a sürgősségin, állandóan erről ír a donegali újság.
    Azért részletezném.
    Itt is kevés az orvos, mível mi a világ végén lakunk, és itt is szeretnek a buták nagyvárosban lakni. Ezért itt is feltorlódnak ügyeletben (minden nap ügyeletes a kórház) a betegek.
    De! Azonnal orvos fogadja Őket, aki megvizsgálja a sérülés vagy betegség fokát. Igen várakozniuk kell a folyosón, olyan ágyakban, ami a Honvédban még a legjobb kórtermekben sincs (tudod, olyan „levehetős ajtós”). Van nővér ha kell, nem a földön, padon fetrengenek a betegek étlen-szomjan szerencsés esetben infúzióval. A képalkotók folyamatosan üzemelnek, két modern CT és két MRI végzi a dolgát, a laborok tökéletesen felszereltek.
    Ha egy gép elromlik, azonnal jön mobilgép helyette. Vizsgálat pénz hiányában nem maradhat el. A drága vizsgálatokat engedélyeztetni kell ugyan munkaidőn kívül, ezt az engedélyeztetést három konzultáns végzi, egy mindig telefonügyeletes (egyik a feleségem). Még sosem kérdőjelezték meg a döntésüket. Igen, itt is vannak várólisták, jelentős mértékben. DE! Abban a pillanatban, hogy várólistára kerülsz, jogodban áll egy másik országban elvégeztetni a vizsgálatot vagy műtétet, amit a biztosítód kifizet. Én Magyarországra járok, mert szeretek barátokhoz járni, igaz még csak szűrővizsgálatokra. De megérkezésünk után fél évvel már kaptam a meghívókat itt is szűrővizsgálatokra. Nem csak beszélnek róla, van rá paripa, pénz és fegyver. Amikor szemüveget csináltattam, az optikus látni vélt valamit, nagy meglepetésre a kórház meghívott egy ellenörző vizsgálatra, mert az optikus jelezte, hogy esetleg valami van. A kórházak tiszták (itt még az erdők mélyén is ragyogó tiszta WC-k vannak fertőtlenítővel), az élelmezés nagyon jó, egy van ami nekem nem tetszik, de az a betegek miatt van, így arra nem vesztegetnék szót. Viszont itt a 95 éves beteget is ellátják, akár a legdrágább eszközökkel is. Nincs mérlegelés. Igen, a rothadó nyugat sokkal jobban, emberibben csinálja, bizony át kellene venni a működési elvet. Például fizetni a magyar orvosoknak a kongresszusokat, hogy átvehessék a tapasztalatokat. Persze hiába, ha az országod stadionokat épít kórház helyet, és a focistákat fizeti az orvosok helyet. Orbánnak saját repülőgépe van. Az fontos volt? A mienknek nincs, pedig ötször gazdagabb az ország. Szegény Varadkar vett egy 700 eurós kabátot, amít kapott érte a sajtótól! Nem tette zsebre. Tehát ne gúnyold a nyugatot, majd ha megköthetitek a cipőfűzőjét, akkor esetleg egy halvány kritikát. Persze itt sem tökéletes az egészségügy, aki tisztára akarja mosni a magyar EÜ-t, az ferdítheti, torzíthatja, elhazudhatja, sőt gúnyolhatja azt, ami itt van. De lassan Afrika szintjén van a magyar EÜ, és ez nem a személyzet hibája. A gúny ezen nem segít, kedves Péter. Ezzel csak a további rothadást segíted elő (mint Marcsi a hálapénzzel). Vagy Te is betartod a tízparancsolatot, Téged nem érhet baj? Megjegyzem, még nem láttam úgy félni a halált, mit egy papot a Mártirok útjai templomból. Már akkor sem értettem, mitől fél?
    Ja. Mondtam már? A háziorvosunk itt egy magyar baráti házaspár hölgytagja. A férfi agilis, így tavaly megbízták, hogy tervezzen egy háziorvosi komplexumot maguknak, ahol Ő lehet majd a vezető háziorvos, és ha pénzt tesz bele, akkor tulajdonorészt is kap.
    A tervek készen, vajon hogy fogjátok Őket visszacsábítani Magyarországra? Mikor kapnának ott bármire is lehetőséget? Egy lerobbant rendelőt a falu végén a temető mellett?
    A vannak még hibák jó szocialista szöveg, de mire is jó?

  • Kenny

    Nem kekeckedni akarok, csak muszáj, hogy kiegészítést tegyek az alábbi mondathoz:

    „”Igen várakozniuk kell a folyosón, olyan ágyakban, ami a Honvédban még a legjobb kórtermekben sincs (tudod, olyan “levehetős ajtós”).””

    Bizony a nyolcvanas évek elején voltak olyanok a Honvédban, a traumatológián.
    És az akkori nemzetközileg a legmodernebb műszerek, felszerelések, anyagok (protézisok, curativok) álltak rendelkezésre.
    Ausztriából egy közismert, osztrák úriembernek az akkor ujjonan éppen átadott Györi-egységben varrták vissza a leszakadt karját – ez volt az első ilyen jellegű sikeres műtét Európában.
    A sípályáról a helikopter egyenesen odavitte, a sebészorvos is ugyanaz idő alatt helikopterrel ment Győrbe, szinte egyszerre értek oda. Telefonon volt egyeztetve minden. Mi Peströl izgultunk a sikeres műtétért.

    Tudom mert ott dolgoztam.

    És hétfőnként a Honvéd volt a nagy-ügyeletes, (Bp. és környéke) vagyis közkórház volt.
    Cuculizmus volt….

    Most nem tudom hogy van.

  • Rodeio

    Még mindig nem győztél meg, hogy „magánszorgalomból” froclizol bennünket, vagy „fizetett troll” vagy-e.

    Kedvem lenne, de sajnos lehetőségem nincs rá, hogy egy komoly tanulmányt (többkötetes mű) írjak arról, hogy hogyan kell értelmezni a kapitalizmus és szocializmus harcát.
    Inkább ajánlanám Hofit: tudod …. az összes gőzt a dudára kötötték…
    Persze ha csak ennyi lenne…

    Mert te erről akarsz vitatkozni.

    Hogy éppen mi történik Dél-Amerikában, ezen belül Brazilban azt nem meghallgatni akarod, hanem vitatkozni akarsz róla.

    Mint mondtam, szívesen írok a valóságról, de arról nem akarok vitatkozni, hogy a nap keleten kel-e fel, vagy nyugaton.

    Te ezt a fajta vitát akarod felajánlani, vagyis csak froclizol – lehet hogy unalmadban, de akkor egészségedre.

  • Geyza

    Sajnos az ilyen egysíkú-látással, amit a HUNT-félék képviselni, valóban nincs miről vitatkozni

    Nyilván hogy ezekre alapozza a szavazóbázisát a „modernkori” országromboló vezérünk.

    Akik valóban nem tudják, hogy mi az a liberalizmus, mert ahhoz „külföldiül” kellene érteni, de sajnos magyarul is csak csak úgy ímmel-ámmal megy.
    Honnan értenének akkor olyan fogalmakat, amik kulturáltabb országokban már meghaladják egy 5. osztályos ismereteit???

    És főleg, akik nem szokták a szabadságot, mert mentálisan sose voltak szabadok.
    Hiába, szabaddá csak a tudás tesz …
    Ismerni és tudni egész más jelentésű szó….

  • geyza,
    a további meccseidet játszd le a cfáti haveroddal.ő válaszoljon a gyalázkodásaidra.Minden esetre,számomra nem vagy tényező.

  • Gabriel
    2018 október 16
    9:01 de.
    felejtsd el

    az, hogy te mit mondasz, a valóságon egy jottányit sem változtat, és azt, hogy én ki vagyok mi vagyok, még tőled sem hallgatom meg… tehát:
    jogámos uma pá con cal

  • Gabriel Igen, az átkozott szocializmusban a kórházak jobban felszereltek voltak mint most.
    Azt hiszem akkor kezdődött az igazi lerongyolódás, mikor bejöttek a modern diagnosztizáló műszerek.
    Az új találmányok mint CT-k, MRI-k, az új műtéti eljárások eszközigénye iszonyúan megemelte kórházak költségeit. Egy szervátültetés költsége osztályok költségét tudja elvinni. Csak a pathológia ugrásszerűen megemelkedett jelentősége és hatalmas fejlődése nagyon nagy eszközigényt (pénzt) jelentett.
    Ma egy pathológiai vizsgálat az eszközők fejlődése miatt, min 10-20x kerül többe, és teljesen nélkülözhetetlenné vált a gyógyításban, szerencsére a cythológia is követte a fejlődésben (szintén pénz).
    Feleségem 25 éve akkori áron 2000 eurós Olympust használt, itt idén igényelt újat, egy 19 000 eurós Olympus mikroszkópot. A festékgépek a festékek ára horrorisztikus. Ma már nem mindegy, hogy valamilyen „rák”, most már pengeélesen meg kell mondani milyen, mert a gyógyítás igényli. De ez minden szakágra elmondható. A magyar finanszirozás viszont nem követte az áremeléseket, gyakorlatilag az első Fidesz kormány óta csak a lemaradás (mielőtt nekem ugranak, igen a „baloldal” sem tett szinte semmit). Ma öt év alatt elavul egy CT vagy MRI, a kórházaktól meg csak vonják el a pénzt. Ami a nyolcvanas években jó volt, az talán már Afrikában sem lehet eladni. A János urológiáján egy elfelejtett lavórért olyan cirkusz csinált a főorvos 1974-ben, hogy zenget a kórház, ma a Zacher megmagyarázza miért ölték meg a beteget.
    Egyébként a 90-es években mentőztem, a Honvéd traumán már akkor szörnyű állapotok voltak. De akkor legalább még láncon voltak az orvosok, nem tudtak a jobbak elmenni. Tavaly egy kórház saját dolgozójának édesapját kezelték félre, olyan elemi hibákkal, amiért börtön járna. De ez nem egyedi eset, az elmúlt évekből három példát is tudunk. A protokoll szándékos figyelmen kívül hagyása, és a figyelmeztetés után sértődött „dafke sem csinálom” magatartás. Azt nem értem, miért nem perelnek az áldozatok hozzátartozói. De megoldották, bevezették a VIP rendszert, így már csak a „férgese” hullik. Gyönyörű.

  • Rodeio

    Eita!

    vettem a lapot – söt!
    Vamos botar pedra acima!

    Viu, não gostei o que tu queres fazer de mim um palhaço, de jeito nenhum.

    Magad válaszoltad meg a kérdést:
    – mindegy, hogy mit mondok, mik a tények, a Te valóságodon, amiben élsz az egy jottányit sem változtat.

    És nem én mondom meg, hogy Te ki vagy, mindössze questionei…..

    Mas não respondias ….

    Porém, não continuaremos essa brincadeira …..

  • https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRTU3DLE8ZcBISBzCr655fCBoEXbL8bf4xZF5e8PvBzOFi-7KA
    Remelem sikerult feltennem a kepet. A torokok emberi koponyabol epitenek falakat. Hogy lehet egy ilyen nepet szeretni kedves Kenny? En nem minden torokot utalok, bar meg nem lattam rendes torokot, igaz soha nem utaztam Torokorszagba szemelyesen megismerni oket. En a nemzetet utalom, akik megtamadtak hazankat es Ormenyorszagot es ott is megoltek rengeteg embert foleg a polgari lakossagot irtottak most meg a kurdokat irtjak.
    En csak egy egyszeru ember vagyok aki otthon kitanulta a szakmajat es 1956 ban uj eletet kezdett egy uj vilagban. Sosem jottem volna ki, ha nem jottek volna be az oroszok. Magamat egyenes embernek ismerem, bar itt mindenki lehordott mindennek foleg a Gabriel, de mar sokaktol olvastam milyen hulye vagyok, hukyeseget irok egy julianus barat neve alatt. Hat igy
    visszavettem a sajat nevem, hogy ne piszkitsam be mas nevet. Igaz nem tudom ugy a szavakat forgatni mint ahogy sokan itt teszik en az egyszeru ember nyelvet ismerem, de ha ennyien rosszul vannak az irasaimtol akkor csak olvasni fogom ezutan az onok bejegyzeseit es majd tanulok belole. Koszonom, hogy eddig megturtek.

  • Kenny

    Nyilvánvaló, hogy a pénz-kérdés sarkalatos pont az egészségügyben (is)
    Csak pontosan ott van az „emberi tényező” is, pontosan ahogy említett a János-beli esetet is. Bizony akkortájt még sokkal többen voltak, akik „elhivatottságból” dolgoztak a szakmában.

    Nyilván akkor is sokan voltak, akiket nem ez jellemzett elsősorban, de hát ez minden szakmára igaz.

    De viszont az egészségügyet nem lehetne félvállról kezelni, hiszen a társadalom megelégedettségi érzésének a legalapvetőbb tényezője.

    Amikor a kormányzat nem kezeli a helyén, vagyis elvonja a pénzt – akkor azt tudatosan teszi – ez a társadalmi feszültség-gerjesztés legjobb módja.

  • Gabriel. Hazajött a szakértőm, egy kis kiigazítás. 1993. Julius 1-én vezettek be egy új finanszírozású rendszert a HBCS-t, majd bevezették a Teljesitmény Volumen Korlátozást (2006), amelyek végleg megpecsételték a kórházak (betegek) sorsát.

  • Julius Jobbak!

    Elnézést kell kérjek, mert indulatos voltam, mert csak arra voltam tekintettel, amit mondtál.

    Mellesleg abban a tekintetben nem az álláspontom változott – hanem bemutatnám, hogy mit jelent amit mondtál:

    A magyarok is kivégeztek közel egy millió zsidót, akkor most minden magyar sötét és aljas?

    Pontosan ez ellen ágálunk, ezt kellene megérteni, hogy a szabadság, az embernek ember általi tisztelete abban nyilvánul meg, hogy nem ítélünk meg népeket azért, mert aljas, hatalomra-éhes politikai és vallási vezetői belerángatják a az egész népet ilyen szörnyűségekbe.

    mert a népnek az ugyanolyan katasztrófa, mint akik ellen elkövették.

  • Gabriel Hát igen, sajnos sok orvos gondolja, hogy a gyerekéből csak orvos lehet, az pedig a megfelelés és a pénz reményében ki is tanulja a szakmát, de sosem lesz ember. Jó lenne az egyetem előtt erkölcsi vizsgálat, de hogy? De ez sajnos máshol is igaz. Mikor elkezdtem buszt vezetni, vezető úr voltam, most büdös bunkó. A doktor néniből, bácsiból pénzéhes gyilkos lett stb. Az egymás iránti és a más munkája iránti tisztelet halt ki a magyarokból. Nem egy egy szakmában, a magyarságból.

  • Julius Jobak

    A hazánkat megszálló és magyarok ezreit rabszíjra fűző vagy fejüket levágó „törökök” többségében behódolt balkáni népek vagy tatárok voltak. Kevés volt köztük az echte török. Közelebb jársz az igazsághoz, ha a „törököt” behelyettesíted muzulmánra.

  • Julius Jobak Ne viccelj, nálam kétesebb, hülyébb és aljasabb nincs itt, kérdezd meg Bodát, Ő tudja. Te csak jobb lehetsz.
    Nem tudom, lehet e szeretni a törököket, de biztos van török, akit lehet szeretni. Minden nép csinált mocskos dolgokat, Magyarország is vérben fogant.
    A jelen számìt és az egyének mai cselekedete.
    Nem hiszem, hogy az ember a vallása miatt aljas. Gyilkoltak már majd minden vallás nevében. Az ember állatból van, és a vallást is felhasználja ösztönei kiélésében.
    Írd nyugodtan a véleményeidet, lesz aki egyet ért, lesz aki nem. Ez természetes. A válaszoknak ne a stilusát nézd, hanem a tartalmát. Ha van benne értékes épitsd be, a többit felejtsd el.

  • Kenny
    2018 október 16
    3:32 de.

    Az biztos.
    Még a pofonért is illetéket számítolnak föl.
    Nomeg ÁFÁ.-t.

  • Gabriel
    2018 október 16
    8:48 de.

    A sok szarrházzy által csak „aljas és átkos”,.nak titulált szocializmusban, ha beteg lettem, csak bementem egy kórházba vagy rendelőbe, mire jól meggyógyítottak. Ingyen.
    Most nemtom hogy van mert félek beteg lenni.
    Még megölnének vagy valami…

  • gyuri10
    2018 október 16
    9:48 de.

    Megértelek.
    Fáj az igazság.
    De mivel te voltál az
    aki belémkötöttél igy kénytelen leszel
    elviselni ennek a tévedésednek minden ódiumát.
    Sajnálom öreg evvan.Különösebben nem érdekel ha nem olvasod.
    Nekem az is elég ha olyan kétezer ember olvassa akik idejárnak

  • Rodeo11
    2018 október 16
    9:54 de.

    TE egy nulla vagy.
    Tudod ezt magad is,csak éppen nem vallod be magadnak.

  • Kenny
    2018 október 16
    3:17 du.

    Naa…csak ne próbálj meg engem überelni jó??!

  • Geyza. Rendben. Nem próbálom. 🙂

  • jani
    2018 október 16
    2:20 du.

    Akkor ejtsünk szót arról is, hogy a Mohácsi vész alatt és Szigetvári veszedelemben a magyar katonák mellett mennyi horvát, szerb, cseh, szlovák, lengyel, osztrák és más Közép-Európai harcolt a balkáni török horda ellen. Így a fair, ha a magyar földön lezajlott és a szultán által vezetett TÖRÖK hódítást és vérontást kívánod egy kicsit mosdatni, „hátmerthátmostatörökökseggétilldomosfényesrenyalni” – kedves Jani!

  • Kenny:
    „Azt hiszem akkor kezdődött az igazi lerongyolódás, mikor bejöttek a modern diagnosztizáló műszerek.”

    Biztos igazad van, ezt én nem tudom.
    Ám manapság:
    https://hvg.hu/itthon/20181016_A_jarvanyugyben_osszeirattak_a_leallo_vizsgalatokat

  • a brazil gválasztásokkal kapcsolatosan olvasom a tanulmányt (többek között)
    Boaventura de Sousa Santos is a Professor at the School of Economics at the University of Coimbra, Distinguished Legal Scholar at the University of Wisconsin-Madison Law School, Global Legal Scholar at the University of Warwick and Director of the Centre for Social Studies at the University of Coimbra.

    Haddad mellé áll és ellenzi Bolsonaro-t

  • Belzebub Nem biztos, hogy igazam van, de elég széleskörű tapasztalatunk van, igaz nem voltunk gazdasági döntéshozók. Az általad küldött cikk minden EÜ intézményre vonatkozik.
    Én 94-98 között mentőztem, már akkor siralmas volt a mentők helyzete. A düledező állomások nem számítanak, azok csak a mentősöknek rossz. Nekik a lópokroc is jó. Kit érdekel? Viszont az eszközöket a kórházakból kellett pótolni, de ahogy romlott a helyzet, egyre jobban vigyáztak rá. A mentősök kénytelenek voltak lopással pótolni a felhasznált anyagokat.
    A mentőautónak hazudott átalakított teherautók is a vicckategória. Egy Fideszes sem látott angol nyelvű filmet, hogy kell kinézni egy mentőautónak?
    Az ellátások 94-ben megoszlottak. Volt „kissebészet” a kisebb sérülésekre, és a traumatológia. Kitalálták, felesleges a kissebészet, hiszen a traumatológus is eltudja látni. Eltudja, de addig nem tud a súlyos esetekkel foglalkozni. Mindegy megszűnt a kissebészet. Azután kitalálták, hogy a Honvéd mindent visz, és megszűntették a napi négy ügyeletet vállaló Újpesti kórházat. A végeredményt láthatjuk, magyarázzák miért halnak meg ellátatlanul a betegek. Marcsi ezt sem látja.
    Ápoló nincs, divat lett, hogy a részeg fejsérültet nem vették át, nem engedték el a mentőt, mert ellátás után nincs aki vigyázzon a betegre. Érthető (?). A mentő pedig álldogált, mentés helyet. A rossz fizetés és munkakörülmények miatt nagy a fluktuáció, gyakorlatilag képzetlen mentősök próbálják felszínen tartani a szolgálatot. Ez sajnos mind ápoló mind gkv esetében igaz. Nem tudom megszámolni, hány próbaidőst rúgtak ki alkohol miatt. A régiekkel nem voltak ilyen elvárások. Volt olyan ápoló, aki már éveken keresztül nem mosakodott!!!!!!! Akkor cserélt ruhát, mikor újat kapott. Addig abban élt. Tudod milyen szaga volt? Nem baj Györffi Pali megmagyarázza nagyon jó pénzért. Kényelmesebb mint menteni.
    Már akkor mosták a gumikesztyűket az Uzsokiban, és két-három hét alatt elfogyott a gyógyszerkeret.
    Feleségem saját pénzen vett komputert, én tartottam karban, hogy egyáltalán dolgozni tudjon. Hab a tortán, hogy leltárba akarták venni, hiszen a szobájában van. Hm.
    Én végigjártam a budapesti mentőállomásokat és az összes budapesti kórházat, feleségem volt, hogy hét kórházban dolgozott az egyetem mellett (vidéken is). Elég széles merítés, hogy lássuk azt, milyen kilátástalan helyzetben van a magyar EÜ.
    Már itt voltunk, mikor hazalátogattunk, és a gyorsforgalmin egy részeg BMW-s telibe vágta a taxinkat. Megtapasztaltuk megint a magyar ellátást. Mind szakmailag, mind emberileg. Reggel itt már egy kivételével, egy sem dolgozott volna a kórházban. Az orvos sem.
    Azóta pedig csak az elvonások, majd nagy kegyesen év végén visszaadják a töredékét nagy csinnadrattával. Hányinger.
    Ma reggel leányom elment kötelező szűrésre egy hónapos babájával. Nyolcvanegy beteg volt előttük. Ezt végigvárni egy oltatlan új babával, roppant egészséges. Jó, mi kifizettük neki, hogy máshol azonnal megcsinálják. De biztos így jó?
    Most csinálják a cirkuszt a szűrések fontosságával. Ki, hol, mível?
    Bodáékkal nem az a baj, hogy buták és vakok, hanem az, hogy segítik a porhintést, közvetve gyilkolnak.
    Ha visszagondolok az EÜ-ben és a BKV-ban eltöltött időmre, a helyzet annyira elkeserítő és kilátástalan, hogy csak hálát adhatok azért, hogy eljöttünk. És bármerre fordulunk, ezt látjuk. Tényleg nem értem, hol látnak a fideszesek reménysugarat, a Bözsiutalványon kívül? Tényleg elég nekik, hogy most még nem dőlt rájuk a fészer, csak holnap? Bocs, hosszú voltam.

  • HunCanada

    Mondok neked egy viccet. Tudod, hogy hívják a török miniszterelnököt? Nyakizmán Tökül 🙂

    Kösz’, hogy megvédtél önmagamtól. Az én őseim egy része is balkáni eredetű migráns volt. Ahogy sok más magyarnak is anélkül, hogy tudnának róla.
    Egyébként, az anatóliai törökök is csak nyelvükben „echte” törökök. A genetikai vizsgálatok szerint őseik csak 25 százaléka belső ázsiai eredetű. A többi görög, örmény, hettita, zsidó és az egykori birodalom különböző helyekről elhurcolt rabszolgák és janicsárok leszármazottai. Szerintem, nem árt tudni ilyenek, mielőtt egy-egy népről bármit mondunk.

    Neked pedig nem szabadna bármit a’szerint jónak vagy rossznak minősíteni, hogy Orbán Viktor éppen hogyan viszonyul hozzá. Pontosabban, ahogy épp te viszonyulsz Orbán Viktorhoz.

  • jani
    2018 október 17
    6:02 de.

    Jani, köszi a viccet 🙂

    Én bírom a törököket, már akiket ismerek azokkal az ég világon semmi bajom. Én a vezetésüket nem komálom, meg azt sem, hogy nagyon elbas..zták az országunk három részre szakításával az egész kárpát medence etnikai összetételét, amely évszázadokkal később végül a törökök távozása után még visszahatva népünk legnagyobb traumájába, Trianonba torkollott. Ezek a „csekély” történelmi léptékű dolgok hadd fájjanak egy picit nekem, ha a törökökre gondolok, akár a múltban akár a mai Erdogán által vezetett iszlám fundamentalista alapokon nyugvó rendszerére. Amely országnak Orbán Viktor lobbizik az EU-ba való csatlakozásuk megsegítésével a most épp 75 millió iszlám vallású török + 5 milló Törökországban tartózkodó menekült szabad beengedésével Európába. Ilyen a mi kis keresztény Európát az iszlámtól megvédő miniszterelnökünk. 1300 menekült embert nem, de 80 millió iszlám vallású Hakan Bürgülü-t egy pillanat alatt hozzácsatolna Európához. Mert neki Erdogán a barátja és a két vezér közös üzleti köre – – Tiborczékkal és Adnan Polattal a felszínen – temérdek pénz és hatalom felett diszponál.

    Még egy amit írtál tetszett, de az két élő:

    „Neked pedig nem szabadna bármit a’szerint jónak vagy rossznak minősíteni, hogy Orbán Viktor éppen hogyan viszonyul hozzá. Pontosabban, ahogy épp te viszonyulsz Orbán Viktorhoz.”

    Ugye milyen fantasztikus, ha magadra is alkalmazod, ugyan úgy igaz és pont ezt kifogásoltam – nem személy szerint rajtad – hanem általánosságban, hogy most divat úgy viszonyulni a törökökhöz, ahogy Orbán bájolog a fővezérükkel.

    Tegyük hát világossá az állításodban megfogalmazottakat rám vonatkoztatva: Engem nem az Orbán kiszámíthatatlan szélkakaskodása befolyásol. Mert én vele szemben következetes vagyok és tartom magam ahhoz amihez tegnap, egy hete, egy éve, öt éve, 10-20-30 éve is tettem és a Törökökhöz, mint államhoz óvatosan viszonyulok és nem igazán leszek soha hálás amiért szétszabdalták Országunkat, de ezt már fentebb írtam.

    Köszi a diskurzust.

  • Miklós bá’ 4:53

    Az mind semmi, ám mostantúúúúl, amikor János vitéz hétfelé vágja a török basát… Petőfi eposza „a török, magyar egyet akar” jegyében, és szemszögéből már egyenesen egy eretnek iromány. Aztat sürgősen felül kell vizsgálni, illetve a szövegén az MMA áldásos közreműködésével némi változtatásokat kell végrehajtani. És ha ez sem megy, hát bekőőő aztat tiltannyi! Ja ! – Al-és Felcsútton már pédamutató gyorsasággaaa, már a látogatás előtt ki is vették a a Puskás Labdarugó Akadémia vilaaghírös művelődési könyvtárja könyvállományábúúú.
    Jaaaaa! Tisztűűűtt hőggyejim és urojim…

    😀

  • ˙

    Minden esetre, érdekes szitu’, hogy az, a demokráciát – pl. a kicsit is demokrata érzelmű állampolgárait bebörtönző – nyíltan üldöző diktatúra amely, és ez tagadhatatlan, hogy többségében USA gyártotta fegyver arzenállal, és az USA (a NATO) védnöksége* alatt még Ciprust is évtizedek óta sakkban tartó diktatúra, miképpen zsarolja egész Európát 4 millió muszlim tússzal a begyében**…

    Az pedig már egy külön jellemrajz tárgya, hogy a mi terjedelmében igennagy, keresztény-apologéta szerepben tetszelgő, machivellista kiskondásunk hogy, s miképp nyal be csontig egy ilyen szégyentelenül embertelen rendszert létrehozó és fenntartó zsarnoknak is… – Nem mentségéül, de megjegyezve azt, hogy akit persze még az USA is a legjobb szövetségesei között emleget…
    Nem véletlen tehát, hogy EU-s körökben már a világ elnácisodásának a komoly veszélyét is rebesgetik.

    .

    .

    * A török hadsereg létszámában USA után a legnagyobb NATO sereg 🙁

    **Míg a népmesebeli furfangos kiskakas éppenséggel a törökszultánt tréfálta, vagy inkább zsarolta meg a begyében tárolt milliónyi darázzsal, amikor annak közeledtére így kukorékolt: „Ereszd ki begyem a sok darazsat”, addig most éppen fordított a helyzet: most a szultán zsarol a darzsakkal.

  • Miklós bá’/Voronyezs

    Óriási szenzáció volt Gül-baby türbe
    66. alakalommal történt felavatása, ahol is

    a törökgyereket egy dagadt
    „magyar gyerek gyógyítja
    síppal, dobbal, nádihegedűvel”.

    .

    A felszabadulás óta ki tudja már hányadszor avatták újjá ezt a török sírhelyet.

    .

    Külön érdekesség, a magyar kultúra kincse még a Gülbaba c. magyaros daljáték százféle feldolgozása is…

  • ezek szerint ilyen egyszerű:

    TÖRÖK, MAGYAR
    . EGYET AKAR

    😀

  • Mint közismert, a mohácsi csatában elhunyt II. Lajos király. Ezután a magyar nemesség Szapolyait választotta meg királynak. Később néhány főúr törvényesen megkoronázta Ferdinándot is, így egyszerre két királya volt az országnak.
    Az ezt követő harcokban mindkettő igyekezett magának biztosítani a trónt, Szapolyai török segítséggel. A főurak ide-oda csatlakoztak, pl. attól függően, hogy hol voltak a birtokaik. Vagy akitől az ország egyesítését remélték, pl. Fráter György.

    Na most 1990-ben az országban nagy eufória volt, mindenki várta, hogy a bécsi életszínvonalat közelítjük meg, és az akkori hiedelmek szerint a demokrácia az valami jó és tiszta dolognak számított, ellentétben a romlott elmúlt rendszerrel.
    Kiderült sajnos, hogy a demokráciában sem ismeretlen a korrupció és az önzés, viszont egyesek kőgazdagok lehetnek mások kárára.
    Ahogy tegnap a hátam mögött a buszon mondta egy idős hölgy:
    – Nekem bárki mondhat bármit, az előző rendszerben sokkal jobb volt az életem!

    Orbán rendszere természetesen nem a kádárizmust hozza vissza, de mindenképpen mást ígér, mint 1990-ben. Lehet, hogy rosszabb lesz, de a bukott kilencvenes éveket senki nem sírja vissza, aki átélte.
    Természetesen legjobb lenne egy igazi demokratikus társadalom ígérete, de ilyen ajánlat nincs jelenleg a magyar politikai piacon.

  • hazai lámpa
    2018 október 18
    6:10 de.

    „Mint közismert, a mohácsi csatában elhunyt II. Lajos király.”

    Terjengenek olyan rémhírek is, hogy „drága jó Lajosunk” (Örkény plágium a Tóthékból!) nem egy patak áldozata volt, henem egy cseh brávóé, ami még átláthatatlanabbá teszi a mohácsi vész körüli bizonytalanságokat! (Brávó=bérgyilkos, akkor még úgy hívták -legalábbis az olaszok- a felbérelt merénylőket! )

  • Bibi!

    Szerémi György, Szapolyai János király káplánja és feltétlen híve azt írta a „Magyarország Romlása” című visszaemlékezéseiben, hogy neki egy nemesember azt mondta még János királlyá koronázása előtt, hogy Lajos királyt Szapolyai öccse, meg ő, meg még egy híve gyilkolták meg menekülés közben, amikor egy kis faluban megszálltak. Aztán éjszaka visszavitték a holttestet a csata helyszínére…
    Szerémi azt is írta, hogy amikor Lajost felravatalozták, ő maga is a saját szemével látta a szörnyű sebet, amit a hátán ejtettek…

    De ez mind csak a komenisták hazudozása vót… Mert bizonyíték nincs rá, természetesen. De én hiszek Szeréminek, mert persze ő csak elbeszélésekből, terjengő pletykákból okosodott, de az én véleményem szerint, ha a terjengő hírek nem is mindig színtiszta igazak, mégis nagyon jól jellemzik az országlakosok véleményét és az országnak, nemességének az erkölcsi állapotát…

  • Ja, és történészek azt szokták erre mondani, hogy Szerémi többet nem emlegeti ezt az esetet, hanem csak a hivatalos verzióról beszél, tehát nyilván nem igaz a történet.. Én meg azt kérdezem, hátha megijedt, és nem mert többé szólni…? Végül is ez egy elég veszedelmes történet arra nézve, aki terjeszti…

  • Almási Alma
    2018 október 18
    12:45 du.
    Köszönöm, én Neked is hiszek! (Én eddig csak Szerémi útról hallottam! Pótolom a hiányt! 😀 )

  • Bibi, Szerémi Györgyöt nem lehet kihagyni, ha a magyar történelemről tudni akarsz valamit. Igen sok durva disznóságot megírt, KORTÁRSKÉNT!

  • A neten fenn van Szerémi munkája, de egy erősen rövidített változat. (Azért ez is eléggé MEGLEPŐ!)

    http://adattar.vmmi.org/fejezetek/765/01_szeremi_gyorgy_emlekirataibol.pdf

    A 61. oldal végén a szöveg: „János vajda elküldte Mária királynéhoz Bécsbe,s a királyné megírta,
    hogy le­gyen neki most már a vajda úr az ura,
    mindenképpen legyen a férje; de a vajda
    úr semmiképpen sem akarta.”

    Ez a szöveg az én nyomtatott kiadásom 108-dik oldalán van, és innen kezdve 3 fejezet a netes példányból kimarad, ebben írja le Szerémi a Lajos király megöletését.

    A netes példány következő, 62. oldala („árulás a király ellen”) az én nyomtatott könyvemben a 116-dik oldalon kezdődik.

    A könyv 1961-ben jelent meg.
    Szerémi György: Magyarország romlásáról
    Magyar Helikon 1961.

  • Almási Alma
    2018 október 18
    2:40 du.

    „A neten fenn van Szerémi munkája, de egy erősen rövidített változat. (Azért ez is eléggé MEGLEPŐ!)”

    Ez tényleg eléggé meglepő, hogy az agyoncenzúrázott „átkosban” még teljes terjedelmében megjelenhetett, vajon milyen mára intim részeket kellett belőle kikockázni, ami most kompromitáló lehet?

  • Rodeio

    Idézlek:
    „”a brazil gválasztásokkal kapcsolatosan olvasom a tanulmányt (többek között)
    Boaventura de Sousa Santos is a Professor at the School of Economics at the University of Coimbra, Distinguished Legal Scholar at the University of Wisconsin-Madison Law School, Global Legal Scholar at the University of Warwick and Director of the Centre for Social Studies at the University of Coimbra.

    Haddad mellé áll és ellenzi Bolsonaro-t”””

    MIKOR KÍVÁNTAM ÉN NEKED AZT, HOGY PUSZTULJ ÉHEN, ÉS LÁSD A GYEREKEIT NYOMOROGNI, SZEMED ELŐTT MEGDÖGLENI, LÁNYAIDAT MEGERŐSZAKOLNI, A KÓRHÁZ AJTÓ ELŐTT NYOMORULTUL KÍNOK KÖZT KÍNBAN FETRENGVE ELPUSZTULNI?

    Tudod milyen dühítő bír lenni, amikor ilyen ráérő emberek a más f@szával verik a csalánt??

    De aki ilyet a „nagy okosságával” leír, az nem egy egyszerűen „ráérő” ember, hanem amikor a másoknak ördögi kéjes vigyorral a fentieket kívánja.

    Ha lakik benned még egy cseppnyi „humildade” akkor hallgasd végig ezt az alanti videót és küld el annak az általad nagyra-tartott valaminek, hogy a címei mellé egy picinyke tudást, ismeretet is szerezzen – ha persze nem egy igazi fasiszta lelkületű (mesmo)

    Merthogy neki mint portugálnak, ha más forrásból nem is, csak mint egy Salazar diktatúrát megismert f@sz-fedélnek legalább halvány odafi…gása lehetne a történtekről.
    De hát sok-ezer kilométeres távolságból éldegélve mások nyomorától nyilván fontosabb, hogy mi fér bele abba a pedálozásába, amivel a fentebb általad felsorolt pozíciókat össze-pedálozta, mint az, hogy mit jelent mások számára az általa hagymázgőzös vagy sátánikus rémálmaiban elképzelt kommunista színű (vörös-fekete) vagyis FASISZTA diktatúrában szenvedni.

    Amit – Brasiltól 10 ezer kilométerre – az Orbán nevű nem éppen úriember épít éppen felfele, ezerrel.
    A barátai, Putyin és Erdogán már gyakorolják – ám de nem kell sokat várni, hogy Európát az ilyen fenti szerencsétlenek ezres nyelvcsapással lapátolók segedelmével újra lángba borítsa.

    Szóval tanuljatok egy ifjú emberkétől – ami nyilván a finalidade miatt csak egy igen tömör elemzés lehet, de sok minden benne van. Nyilván az uraságodnak is nehezebb lenne jobban leereszkedni – több időt elfecsérelni drága idejéből ilyen „haszontalan véleményekre”

  • Rodeiokám!

    Még annyit, hogy címektől, pozícióktól sohasem estem hasra, mert pontosan tudom, hogy hogyan lehet hozzájuk jutni.

    Szerencsére „válogathattam belőlük” életemben – legtöbbször a legtöbbet visszautasítottam, mert hamar megláttam mögöttük a „jövőbeni szükséges el-kötelezvényt” -„rabo-preso”

    Inkább maradtam „éhező, magányos farkas” – Petőfi után szabadon

    Lehet hogy lehettem volna sokkal inkább „pragmatikus”

    Ki tudja, melyik út a jobb.

    De hálát adok Istennek (valamelyiknek) hogy most nem kell a fehéret feketének mondanom, a zöldet sárgának, a vöröset meg kéknek … és így tovább lassacskán…

    A fenti creatura pedig ki nem mondhatja, hogy a Bolsonárót támogatja, még akkor sem, ha valóban képes lenne felmérni, hogy mit mondott azzal, hogy a Haddad mellett kiáll, mert -köszönhetően a Média fasiszta-kommunista támogatásának – a köztörvényes bűnözőt kell a fehér báránykának kikiáltania, különben komoly veszély fenyegetné a fenti pozícióit.

    Ezeket bármikor elveszitheti, ha másképp táncikál, mint ahogy a dallamot fütyülik.
    Vagy nem így működik??? – tévedek??

    Tudod te egyáltalán, hogy mit szajkóztok és miért?
    Nyilván nem.

    Akkor tudnád, hogy kik és miért állnak ki a társadalmak önszerveződése ellen.
    Legyen elég ennyi, már ezzel is többet mondtam mint illett volna.

  • málnaszőr
    2018 október 18
    5:14 de.

    Hát ez nagy baj – ebből még nagy balhé lehet

    A Krudy-álmoskönyv szerint is(!) abból még mindig baj lett, ha két barát egy csajt akart 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  • Gabriel
    2018 október 19
    5:29 de.

    nem baj gábriel, essem… majd kigyógyulsz belőle, vagy nem? assem baj… pinochet=bolsonaro vagy a „jesszusmária”?
    nem néztem meg a vídejót (hátha rossz és nem jó?) o garroto pudesse falar o que quere számomra nagyon az 1988-as orbánviktorra hajaz… olyan fasiszta szamizdatos, hogy mik vagynak? nahát?

  • „vajon milyen mára intim részeket kellett belőle kikockázni, ami most kompromitáló lehet?”

    Kedves Bibi! Valószínűleg már túl sok volt a magyar nemesség szörnyű tetteiről és az ország kirablásával kapcsolatos szorgoskodásukról szóló szöveg…

  • Gabriel
    2018 október 19
    5:29 de.
    kkk
    falando muito á toa

  • Almási Alma
    2018 október 19
    9:58 de.
    😀 😀 😀
    Vagy mai nagyjaink analógiát véltek felfedezni! 😀

  • Rodeio!

    Rodeo11
    2018 október 19
    8:52 de.

    Te valóban egy egyszerű rosszindulatu pöccs vagy, aki azért jár ide, hogy elszórakozzon az emberekkel …

    Tudásod a világról abban merül ki, hogy elszórakoztatod magad – látod ebben semmi kivetni valót nem találok – csak akkor ne ámítsd itt ( não finge) a népeket „a te nagy társadalmi érzékenységeddel” ami sohase létezett.

    Jó szórakozást a saját kis szemétdombodon!

    Kukurikuuuuuu!

  • kedves sorstársaim itt a neten valaki aki olvasta gábriel sorait a brazil „ügyről” megfejtené (nagy segítség lenne) hogy mit is akar mondani azon kívűl, hogy én egy átkozott ….izé vagyok aki nem ért vele egyet?
    előre is köszönöm, nagy követ mozdítana le a „dobogómról”

  • Almási Alma
    2018 október 18
    12:49 du.

    Almácska, „forráskritika” szót hallottad már?

    Különben meg nem azt mondják a történészek, hogy a kortársak hazudnak. Hanem azt, hogy mondjuk a korabeli állapotokat ne csak egy forrásból próbáljuk megsaccolni. Képzeld, ha a jövő történészei a Szabadság tér alapján próbálnák megírni a magyar történelmet!
    Eszerint a németek ellenségek voltak, az oroszok barátok, akiket a Ronald Reagan kiüldözött …

  • Inkább Bibi
    2018 október 18
    10:23 de.

    Tudod, mi a véleményem arról, hogy a történelem minden folyamatát a háttérhatalomra próbálod visszavezetni!

    Én inkább itt hanyagolnám ezt a témát. Írjál Chrisnek egy cikket a konteókról, és majd ott kitárgyalhatjuk az esetet.
    Dióhéjban: a középkori Magyar Királyság bukását a mohácsi vész körüli időkben több dolog is okozta.
    Egyik és legfontosabb, hogy abban a korban egyik európai nagy vagy középhatalom se lett volna képes egymaga megállítani a törököt. Az már mellékes, hogy meggyengült a központi hatalom Magyarországon. Nem azért, mert Mátyás jó király volt, a lengyel Ulászló meg rossz. Hanem inkább azért, mert gazdasági okok miatt csökkentek a központi bevételek. Ugyanis alig voltak városok, és nem volt polgárság meg ipar, amelyre a király támaszkodhatott volna.

  • Almási Alma
    2018 október 18
    12:45 du.

    Almácska, szerintem eléggé kezdetleges a történelmi szemléletmódod. A történelmi szereplők táborát jókra és rosszakra osztod.

    Szerintem azoknak van igazuk, akik szerint a történelmet nem angyalok és ördögök csinálják, tehát nem könnyű besorolni a szereplőket egyik kategóriába sem. A nemesi réteg a kommunista szemlélet szerint csak kárt és rosszat okozott az országnak.
    A főnemesség a török időkben szerintük csak saját magával volt elfoglalva. Ha ez igaz lenne, akkor minek ingadoztak a két király között?
    Nekik egyszerűbb lett volna beállni vagy Szapolyai vagy Ferdinánd mögé. De a kezdeti időkben sok volt a bizonytalanság, ami azt mutatja, hogy a kortársak még nem láttak tisztán, hogy mi a saját vagy az ország érdeke.
    Az utókor egyes előítéletes tagjai persze könnyen rásüthetik, hogy ez jellemtelenség volt, ami az ország széthullásához vezetett. A kérdéssel, hogy mit kellett volna tenni, ezzel még adósak ezek a nagy erkölcsi „bajnokok”, akik ötszáz év távlatából ugatják a történéseket …

  • Rodeio

    Bejegyzéseid lényege nem volt más, mint a zsidóság gyalázása a holokauszt miatt, a latinamerikai, fekete-afrikai saját magukat is kommunistának mondott és diktátorokként elismert népirtóknak az istenesítése.

    Amikor ezt bárki kifogásolja, akkor csak megvetően gúnyolódsz – Te magad az ellenkezőjéről meghallgatni senkit nem is akarsz – aztán ha ezért lehurrognak jogosan, akkor mint most is a megsértődöttet játszod.

    Barátom, kezeltesd magad

    Remélem, hogy a fasiszta indíttatású társaid besegítenek majd a védelmedben

  • Gabriel
    2018 október 19
    11:09 du.

    é pá zangando-te nenhuma coisa se resolve, estás falando muito á toa e me dá muita risa kkk

    már mondtam, hogy attól, hogy te bármit mondasz rólam attól semmi sem változik… egy fikarcnyi érvet nem hoztál fel a Bolsanaro védelmében tehát nincsen ilyened

    kkk