Mai meccsünk

2018 október 15 7:53 de.84 hozzászólás

Ilyen még nem volt: ma, bizony, Kleinheisler Lászlónak és Sallai Rolandnak az általam semmirekellőnek tartott miniszterelnökkel együtt drukkolok.

A különbség abban van, hogy én a tipp-mixen és a nyugdíjamból néhány száz forintért fogadtam rájuk (illetve a magyar labdarúgó válogatott észtországi győzelmére), ő pedig személyesen és a maga jövőjéért szurkolhat nekik Tallinban, ahova repülőgép viszi.

A kockázatvállalásunk egyirányú, de az sem összemérhető.

Nekem ebben a hónapban ugyan nagyon is hiányozhat az esetlegesen elvesztett összeg, ő azonban a nem túl távoli jövőben hívei hadának támogatásából veszíthet mérhetetlenül sokat.

Nekem nem kellett és nem kell ígérnem semmit a velem rokonszenvezőknek, és legfeljebb a rózsásnak amúgy se nevezhető anyagi helyzetemen ronthatok, ő azonban, aki befejezett tényként állította a legutóbbi felcsúti Puskás-komplexum avatása alkalmából, hogy a Puskásról elnevezett akadémiája tíz esztendő alatt Sallai és Kleinheisler személyében klasszisokat nevelt (azt nem mondta, hogy Puskás-szintűeket, de azt igen, hogy európai szintűeket, akik idehaza annak rendje és módja szerint berámoltak egy-egy gólt a görög válogatottnak, s nagy kár, hogy ezt idegenben megismételniük nem sikerült), hozzá téve, hogy tehát „mi” (értsd a Puskás Akadémiát) „megvagyunk”.

Merthogy szerinte ha a Magyarországon működő nyolc „komolyan vehető” labdarúgó-akadémia mindegyike tízévente felnevel két nemzetközi szintű játékost, akkor készen is van egy európai szintű magyar futball-válogatott, s az ő akadémiája, azaz a nemzeti együttműködés rendszerének csúcsakadémiája ennek a követelménynek már eleget tett.

Ha jól értettem a szavait, a többi „komolyan vehető” akadémiának még adott erre időt, de a fiainknak – Kleinheislerrel és Sallaival – Tallinban ma kell győzniük.

Erre van esély, hiszen a FIFA minapi rangsorában az észtek labdarúgó válogatottjának 1240, a miénknek pedig 1409 pontja van.

Nem túlzás azt állítani, hogy ettől mérkőzéstől a miniszterelnök jövője függ.

És belegondolva ebbe a sajátos helyzetbe, ezen a meccsen voltaképpen én nem veszthetek.

Aczél Gábor

84 hozzászólás

  • Hála Istennek van pár „migráns” a csapatban, ugye így hívták a magyar kormány prominens szókimondói a francia válogatottat amely megnyerte a VB-t, hogy migránsválogatott.

    Nálunk van a fekete Paulo Vinicius, brazil születéssel, nemrég még volt szintén brazil Leandro is, vagy azelőtt a nigériai Thomas Sowunmi, őt mondjuk gyerek kora óta ismerem, egyszer láttam egy ifi meccsen, hogy 11-0-ra nyert a Dunaújvárossal és 9 gólt Ő maga rúgott. Akkor tudtam, hogy magyar válogatott lesz és az lett. Na de folytassuk a sort a mai magyar válogatottal, hiszen végre van egy Orban a csapatban, egy német születésű Willi-nk, akit gyorsan honosítva olyan értéket képvisel mint az őt követő három magyar focista összesen. Akkor kerettag még Kenneth Otigba, aki szintén nigériai fekete gyermek. Nagyon jó focisták ők egytől egyig, de kérem Bayer Zsoltok, Bencsik Andrások Huth Gergelyek és az összes kormány által pénzelt megmondó embert aki csak gyűlölködésre használja a franciák „migránsválogatottozását”, hogy nézzen körül a saját NEMZETI magyar válogatottunk háza táján, mielőtt gyűlöletet szít, labdarúgók származása és bőrszíne, netán vallása mentén.

  • az a nemzetközi sporthír hálózat amit én ismerek egyetlen egyszer sem adott hírt a magyar fociról úgy an block! azaz semmiféle jelentősége sincs csak pénzkidobás és rongyrázás…

  • „Puskas Akademia” ?????????????????

    Puskas Ocsi a sajat kezdemenyezese a sajat penzebol ???
    Fogadok hogy NEM!

    De HA a magyarok tobbe nem tudnak, vagy tul lustak focizni mi a feneert koltik a nep-penzet kulfoldi jatekosokat vasarolni ?
    Vagy miert nem veszik mind a legjobbakat.
    Rolando jatszana ottan a napi egy millio dollarert.

    Nem talalnanak sokkal jelentosebb dolgokra szorni a koz-penzt ?
    De meg igy is jelentektelenek a foci-vilagviszonylatanban !!!

    (Na ez NEM „lenezes”, sem szegyenites, habar szegyelhetnek magukat, mert ugy sem ebrednenek fel a valosagot belatni.)

  • Bendeguz79
    2018 október 15
    9:19 de.

    Eltalálta kedves Bendegúz!

    Puskás a Bp. Honvéd labdarúgója volt Magyarországon, a Honvéd csapatának öröksége – normál esetben, de persze a felcsúti miniszterelnökünk ezt is kisajátította sőt, a Honvéd – Felcsút (Puskás Akadémia székhelye) meccsein a Honvéd drukkereitől elveszik a „Puskás” feliratú buzdító transzparenseket, pedig Puskás Öcsi ott futballozott, az erekjéit is Felcsútra hurcibálták és nem a Honvéd központjába ápolják emlékét – ahol annak a helye volna. Szégyen!

  • B79! Fogd már be az a lepcses, magyargyülölő pofádat! Így szokták mondani a látványmagyarok, nemde Tóth Péter, meg a többi nagyonagyar.

  • Rodeo11 Nagyon jól tudod Te is, hogy ebben semmi pénzkidobás sincs. Rengetegen és nagyon jól megélnek belőle. Az a cél, és ennek tökéletesen megfelel. Ha megverjük a 88-ik Észtországot, holnap már aranycsapatról fognak ábrándozni az újságok.
    Ha belegondolok, hogy Írországban csak félprofi csapatok vannak, és az átlagkereset 1500 euró, igazi stadion csak a fővárosban, és még így is 32-ik helyen vannak a magyarok 54-ik helyével szemben, azért az nem semmi. Az Észak-Írek a 24-ik helyen vannak, ugyan ilyen kondiciókkal. És ezek a magyar csodacsatárok „szakértik” Messit és Őzilt. Ez már a humor kategória.

  • Christopher Adam

    Bendegúz79: Buta dolog az amerikai felsőbbrendűség és fölényeskedés.

  • Kenny
    2018 október 15
    10:13 de.
    hahahaha
    életemben egyszer voltam a Népstadionban de nem emlékszek mit láttam… mikor IBUSZ vonattal vidékre mentünk focidrukkolni mi sohasem mentünk be a meccsre várost néztünk…
    manapság sok focit nézek a tv-ben politika helyett lúdbőrös a hátam a main stream media baromságai miatt… a többit én levadászom dehát azok ugye… na jó nem mondom (mint Figaro Cherubino nak)

    értettem …ezért marad élve az ogv és csipicsapattya a sok maffiózó, mert másoknak is csurran cseppen

  • Christopher Adam
    2018 október 15
    10:29 de.
    csak nem?
    és akkor a „híres” MLS sem kiesés nincs, sem usa születésű játékos (na jó a TFC ben Altidore? meg az a balfék Micheal Bradley) csak migráncs van, gyűjtik őket (ugye a második foci VB-t a sorban Mexico, Canada, Usa közösen meri rendezni de csapataik csak a mexicoiaknak vannak) a bendegizi meg olyan mint az egérke a hídon az elefánt mellett: hallod elefánt, hogyan dübörgünk!

    meg a híres egészségügyük az Aspirin a gyógyszertárban 90 tabletta $8,56 a kórházban minden egyes tabletta $15,00 mert a biztosító fizeti (a beteg csődbe megy)

  • Christopher Adam
    2018 október 15
    10:29 de.

    +++
    egy torontoi ürge elutazott Floridába és kötött egy 8 napos utasbiztosítást de a 8. napon kórházba kellett vinni valami akármivel, gyomorrontás vagy lesántult a füle vagy valami hasonló…a biztosító követeli $4758,21 összegű számlát mert nem volt biztosítása és nem is szólt nekik
    hogy mi került annyiba arról nincsen szó de aranybili? vagy ólomkristály kacsa?

  • HUNCANADA;

    Puskas rendor ornagy volt.
    Es rem elszurattak vele az egyedulli VB lehetoseget az 50-es evekben.

    Egyeni velemnyem volt hogy Kocsis Sanyi sokkal kepesebb es tehetsegesebb jatekos volt mint Puskas meg 16 eves korabna is.
    Persze Kocsis nem jatszott politikat !

  • Született két új BASKY (ejtsd: baszki) alkotás, a kisföldalatti végállomása melletti aluljáróban fotózták:

    https://4cdn.hu/kraken/image/upload/s–Yy4-gf-A–/w_1160/7DgI4MSGZ5CDSSLLs.jpeg

  • „talalom”

    Maga az egyedulli aki mindeg a leg-gyuloletesebb magyarellenes „pofazast”- teszi itten mindeg.

    Ha olvasna sajat sorait, remelve lathatna azt.

  • BUDZSU HA HA HA;

    Az uzletekben 200 Aspirin 99 cent.Es ado-mentes.

    A korhazaban $ 10.00 a koltsege mert a szemelyzet nyujtsa azt, ami ezrekbe kerul.
    S amodon kezelnek MINDEN KIT, aki meg arva centet sem fizet a sziv-at-ulteteseert sem. S a millio dollaros rakos kezeleseiert, stb.

    Az neked rohelyes dolog ???

  • B79 Puskás katonatiszt volt. Pontosabban katonai állományban volt. Bp Honvéd katonacsapat, Újpesti (és minden) Dózsa rendőrcsapat volt.

  • Egy biztos, ebben az idenyben NINCS magyar „aranycsapat” En a vilagbajnoksagot lattam csak, de a magyar csapat foleg mindenfele naciobol szarmazott, de magyar igen keves volt koztuk!

  • Figyelo Purczeld Ferenc német származású volt, amiért is a „sváb” becenéven tisztelték. Az „öcsi” csak 1943-ban ragadt rá. Mégis a magyar „aranycsapat” tagjaként tartod számon. Kicsit kapirgáld meg a magyar aranycsapatot, és kiderül, tele volt migránssal. Látod hova vezet a migránsozás?
    Azt is írtad valahol, hogy a katonaszökevényeket agyonlőtték. Látod, milyen szégyen lett volna Purczeld Ferencet agyonlőni? Semmi sem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Sváb migráns fekszik a Bazilikában. Milyen cikket tudna írni erről egy Bayer nevű migráns, ha megfizetnék érte. Ez már valami, nem? 🙂

  • Bendeguz79
    2018 október 15
    11:17 de.

    gizi másolj ide egy számlát a $0,99/100 aszpirin ről… meg a milliós rákkezelésekről amik -szerinted- ingyen vannak
    és a MEDICARE? miért akarják most megszüntetni, ha minden olyan nagyon jó

    LOL a bölcsek kövét a fejedben hordod!

  • Bendeguz79
    2018 október 15
    10:58 de.

    B79!!Kenny megválaszolta az Ön pontatlan, vagy hibás állítását, amit ezennel csak megerősítek. Puskás a magyar Néphadsereg őrnagya volt, nem rendőr.

    Kocsis nagyon jól fejelt, még azt is befejelte amit látszólag lehetetlen volt elérni. Mind a kettő a korának kiváló labdarúgója volt más-más kvalitásokkal.

  • A „Puskasoloknak”.

    Puskas Ferenc soha nem volt sem katonatiszt sem rendor tiszt !

    Az az akkori kormany hazugsaga volt, mert csak annak neveztek ki amit jobbnak latszott szamukra.

    Minden foci-csapat az allam politikai maszlaga volt !

    A fuggetlen sport clubbokat reg felszamolta a Rakosi rablasai.
    Hivatkoozz a tenyekre, NEM a rakosi fele hazufsagokra!

  • BUDZSU HA HA HA;

    1., aspirin. Kattinsd a Wallmart.com, vagy barmely mas uzzletlancolat lapjat es olvashatod azt.

    2., NEm a Medicare megszunteteserol predikalnak ,hanem mindenki szamara torvenyesiteni azt.
    De a budget alapjan az evi nem kevesebb mint $ 3.2 trillioba kerulne.

    3.,US torveny alatal mindenki szolgalni lotelezo minden korhaz Emergency osztalyatol kezdve.

    Egy defonate peldat adok. Ismeros cslad valami rokona jott latohatona B-2 visaval (turista visum) Perubol. Akol mell-rakkal volt megallapitva es 6 honap let-lehetosege velve.
    Ott bement a Florida Hospyal Altamonti korhazaba, s azonnali kezel\ben reszesult. 10 evet elt azutan.
    Egy arva centet sem fizetett.
    De egyettlen hemo-serum nem kevesebb mint $8 ezerbe kerul.

  • B79 Ebből nem mászol ki. Írtam, állományban volt. Érted a szót?Úriember ilyenkor feladja. 🙂

  • Bendeguz79
    2018 október 15
    11:17 de.

    B79 érdekes az okfejtése, de azt magyarázza meg, hogy két óra elteltével egyszer azt állította, hogy:

    „Puskas rendor ornagy volt.”

    aztán alig két óra múlva meg ezt:

    „Puskas Ferenc soha nem volt sem katonatiszt sem rendor tiszt !”

    Próbálom megérteni, hogy mi alapján mond ezt vagy azt, aztán mi alapján dönt két órával később egy másik állítás mellett. hmmm érdekes egy figura Maga, ha a lódítást, a kavarást és a maszatolást érdekesnek nevezhetjük.

    Szóval akkor tegye helyre saját magát és mondjon egy betűt, mi/ki volt Puskás?
    A – rendőr
    B – katona
    C – egyik sem

  • Tüske Zsófia

    Drizari: kösz az új Baskykat. Az mindenesetre a hab a tortán, hogy míg a rendőrség a kétfarkú kutyákon keresi Baskyt, ő Lajosmizse fideszes polgármestere. 🙂 https://hvg.hu/itthon/20181015_A_Ketfarku_Kutya_Parton_keresi_a_rendorseg_Baskyt

  • Rodeo11
    2018 október 15
    12:43 du.
    gizi a NADAC list szerint 200 db aspirin = $5,14 ez 2015 -ös adat
    a 2018-as ugyanaz

    na, most nyögjél be valami idétlenséget
    angolul nem tudóknak ez a lista az USA hivatalos gyógyszerárlistája

  • Kenny
    Puskas svab volt, mielott abba a csapatban jatszott volna mar, masik csapatnal is volt! Ja, es magyar szinekben jatszo csapat volt a csapat! Mindig szamit az is mit kepvisel.

  • HUNCANADA;

    Puskas az UTE jobb-osszekotojekent kezdett focizni.
    Rakisek annak neveztek ki aminek jobban nezett ki a apropagandajuknak.
    Azt is irtam pont ottan.
    Miert csak valogatott szavakat olvas ?

    Kocsis Sanyi a Fradinal focizott.
    De a magan sport clubbokat megsemmisitettek.

    Az en idomben meg Puskast RENDOR ornagynak nevetzette ki Rakosi elvtarsa.
    De SOHA nem volt mas mint NEVBELI rendor ornagy.

    Fogalmam sincsen hogy mi lett a Kadar idejeben.

    Ha nem lett volna „kedvence” rakosinak biztos a Gulagon jutott volna elszurni a vilagbajnoksagot a masodik meccsen a nemetek ellen.

  • Latom feljebb Te is ezt irtad, azt nem vettem eszre!
    Meselek valamit. , LASD, hogy a Magyarorszagon ELO svabok, akiknek a szuleik is mar ott eltek magyarnak soroltak be, hiszen nemet nemzedekek evekig eltek ott.
    Pl.mikor gyerek voltam, 1945 ben tortent, nagyon sovanyka voltam, a Kisgazda part inditott akkor egy mozgalmat, hogy haboru utan a sovany gyeeket falura vittek, kuldtek nehany hetre hogy kicsit meghizzanak. En is koztuk voltam es elvittek falura „hizlalni”, svab faluba, Vitnyed volt a neve.

  • egy futbalcsapatnak van kapitanya, azaz vezetoje.

  • Javitas> azaz veaetoje= vezetoje

  • B79

    Azt hiszem sikerül valakinek értelmi képességekben Marcsi szintjére érni. Bendegúz, gratulálok ehhez a mérföldkőhöz.

    Miért? Mert Ön kettőt állított: Egyszer azt, hogy Puskás rendőr volt, aztán meg két órával később, hogy se rendőr se katona nem volt azaz Bendegúz maga hazudott így vagy úgy, vagy egyszerűen fogyatékos, vagy mind a kettő. Hát vagy még lehet úriember is, ha elismerje a sokadik tévedését, nem nagy dolog. Sőt erény volna mint, hogy itt maszatolja a bődületes nagy butaságait összevissza.

    A másik, hogy Puskás az életben nem játszott az Újpest csapatában amit most megint balgaság mód állít. Már Puskás apja is a Kispest FC-ben (Kispest Honvéd) játszott, amelyben később, egészen pontosan 10 éves korától Puskás Öcsi is terelgette a labdát. Ez így világos? Megvan magának?

  • OK RODEO;
    It van ,meg megtalaltam a sales slipet is.
    Oct.10-en 2018 ,15;19;46 vettem egy 175 ct.(NSAID) 325 mg. Aspirin-t ara $ 1.29 cent volt.
    Tehat meg olcsobb is mint a 100 ct. $ 0.99 -ert.
    I’ll scan it and send it to you.
    What is the e-mail cim?

    Masik;
    Elobb lattam a „McClintok” filmet,John Wayne es Maurine O’Hara-raval.
    Annak a koltseget a koz-erdeket-hirdetoje;
    40 billio dollar ingyen Rx.orvossagra,
    Ingyen cell-phone,
    15 ezer ingyen fogaszok szolgalatai.
    Telephone szam 800-313-1747
    A 800-as szam mind tejesen ingyen barhonnan.

    A film utan mentem a postat felvenni.
    Kaptam koz-erdeku hirdetest; kozottuk’

    „Free Prescription Medication, Dental,Diabetic Supplies, Hearing (Including Hearing Aids) and Vision Programs.”
    Hirdetve a CBS, MSNBC, TV-programmokon is.
    Es „final expense plan” „No Cost or obligation”.
    POB.2828,Vero Beach,Fl.32951-9903

    All in a short time, just to misspell your silly imagination !

    Nekem Madicare $ 103.25 egy evre.(Amit mindenki fizet mindeg)de csak 55 utan kaphatja az egeszsegi szolgaltatast.
    A AHA (ismerve mint Obama care) az kotelez a torveny mindenkit vasarolni egeszsegibiztositast.
    Ami kaphato $9 ert egy hetre.
    Lasd http://www.healthcare.gov

  • Figyelő Ez több kérdést vet fel. Tehát Puskás magyar érzelmű volt, mert már két nemzedék óta Magyarországon éltek. Rendben. De akkor a Trianon miatt külföldre szakadtak már nem magyarok, hiszen több nemzedék óta nem Magyarországon élnek? Vagy ez csak egyirányú? Mennyi idő kell ahhoz, hogy valaki sajátjának érezze az országot ahol él? Nem elég öt év? Nekem elég volt, másnak kevés.
    Tovább megyek, Puskás vidáman rúgta a gólokat spanyol válogatottként. Akkor most mi is van? Nem gondolod, hogy ez mégsem számtan, ez sokkal bonyolultabb.

  • KENNY;

    Kirol beszelsz ?

    Ki volt „allomanyban”, es mifele „allomany”-ra gondoltal?
    Fogalammzal erthetoen !
    Nem vagyok gondolat olvaso !

    „Uri-ember” nem ocsanykodik bunko-modon.
    Na abbol „massz ki „!

  • Puskás Ferenc vitához adalék: posztumusz dandártábornok, Spanyolországban Pancho néven becézték, 85-szörös magyar és 4-szeres spanyol válogatott, 1942-1956 között a Kispest AC és átkeresztelve a Bp.Honvéd focistája, majd 1958-1966 között a Real Madrid csatára. A Bp.Honvéd állandó játékosai hivatásos katonák, innen Puskás másik közismert beceneve, a „Száguldó Őrnagy”.

  • Drizari
    2018 október 15
    6:06 du.
    Pontos.

  • Egyébként a meccs nekünk állt… és nekünk ment el.

  • HUNCANADA;

    A szollasszabdsag hive es bajnoka leve nem fogom magat le-hazudoskosaert itelni, hogy Puskas az Uj-pest vagy a Kis-pesttel jatszott az egy szobeli vetkem volt.
    De arra sem eskudnek. De elfogadom azt.

    Az „ornagysaga” az olyan volt mint Sztalin generaliszimuszsaga.
    Persze oreg Joe sajat magat leptette elo arra, amig Puskast Rakosi elvtarsa a propaganda celokbol.

    De mint egy kepzett es hivatasos ornagy sem rendor, sem katona tiszt valonaban nem volt soha.

    Na azt nem tudtam hogy Puskas meglepett es Spanyolban jayszott. Az nekem teljesen ujdonsag.
    Azon tapsolhat. Vagy velheti magat zseninek.

  • Bendeguz79
    2018 október 15
    8:30 du.

    Nem, nem Bendegúz. Nem vélem magamat zseninek, csak mindössze elvárom, ha valaki mond valamit az igaz legyen! Köszönöm a beismerését tévedésében.

  • Bendegúz 9:19

    Teljesen igaza van ! 🙂

    És még annyit erről a Puskás „Akadémiáról”,(Igazgatója, vagy mialófsz: Mészáros Stróhman Lőrincz ))) 😀 ((( ),hogy gondoljunk csak bele, hogy mindenki, minden nagy, aki Platóntól, Széchenyin át Bramsig az akadémiai eszme célját és dicsőségét hirdették, azóta mint a motolla, úgy forognak a sírjaikban…

    🙁

  • B79 Te annyira nem tudsz magyarul, hogy teljesen értelmetlen vitázni veled. Minden magyar szót magyarázzak el? Állományba venni azt jelentette, hogy főállásban katona volt és csak amatőrként focizott. A fizetését papiron a honvédség fizette, de cserébe hadbíróságon kellett volna felelnie a hazaárulásért, mert nem jött haza 56-ban. Te annyira semmit nem tudsz Magyarországról, annyira nem ismered a magyar nyelvet, hogy megmagyarázhatatlan mit keresel itt. Úgy csinálsz, mintha érdekelne, de csak okoskodsz és kevered a fekáliát. Ennyire unatkozol? Bunko lennék? Hát inkább mint Bendegúz79.
    Nem szeretem Puskást. Nem érdemli a Bazilikát. De focizni úgy tudott, mint az USA népe összesen sem tud. Tehát, mit keresel itt?

  • Akinek ebből a Puskás-vitából nem jött le, hogy B79 egy bunkó, akinek fogalma sincs, mi történik Magyarországon. Nem most, arról sincs,hogy mi történt 30-50-70 évvel ezelőtt. Nem bonyolult államvezetési, gazdasági kérdésekben,hanem olyan egyszerű dologban sem,mint a Puskás-ügy, amit lehet, hogy néhány braziliai futballrajongó is tud.
    Ehhez képest olyan lenézően, becsmérlően nyilatkozik a magyarokról, hogy kinyílik a bicska az ember zsebében.
    Érdekes módon, ez csak nekem,a liberális, szocialista magyarnak tűnik föl. Az olyan látványmagyaroknak sose, akik habzó szájjal kiáltanak „magyargyűlöletet”, ha valaki annyit mond: a jelenlegi magyarországi kormány – és nem a nemzet,vagy az ország – rendkívül sokat árt a magyar hazának és népének.
    Figyelő korlátolt beszólásain az ember inkább mosolyog: rendben, olyan valaki, aki képtelen közösségi összefüggésben gondolkodni,legyen az haza,nemzet,párt vagy egyház. Aki neki személy szerint használt az jó, aki krt okozott az rossz. A többi 10milliótmeg ott egye meg a fene. Ha neki,- meg még néhány ezer gyereknek egy pártprogram keretében enni adott valaki,akkor egye a fene az éhező százezreket, akik a városokban próbálták kikotorni az országot a romhalmazból.

  • Még egy.
    Figyelő itt többször emlegette, hogy Márai rajongó. Talán többre ment volna, ha nemcsak rajong az íróért,hanem a műveit is olvassa. Pl. az 1945-ös Napló-t, amiben így ír: „Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a “jobboldaliság” címkéjével ismert különös valamit, a tudatot, hogy ő, mint “keresztény magyar ember” előjogokkal élhet a világban, egyszerűen azért, mert “keresztény magyar úriember”, joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem “keresztény magyar” vagy “úriember”, tartani a markát, s a keresztény magyar markába baksist kérni az államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidóbirtokot, potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a jobboldaliság minden értelme. S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt 30 éves, és ebben a szellemben, légkörben nevelkedett, reménytelen. Talán megalkuszik fogvicsorgatva, s mert önző és gyáva: bizonyára hajlong majd az új rend előtt, de szíve mélyén visszasírja a “jobboldali, keresztény, nemzeti” világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni, és aladárkodni a nagyvállalatokban képzettség és hozzáértés nélkül.

    Ez a fajta soha nem változik meg.”

    OK. Ma nem a zsidókról van szó – a beszari magyar kormány tőlük tart, és talán némi baksisra is számít.

  • ˙

    EGY NÉPMESEI HŐS,PANCHO
    HÁROM DIKTÁTOR”FÉNYÉBEN”

    .

    Na persze előbb RÁKOSI kedvence,majd FRANCO kedvence PANCHO,

    ma már ORBANINI DUCE nevezi el róla kedvenc arénáját PANCHO-nak

    🙁

  • Bendegúz!

    2018 október 15
    5:29 du.

    KENNY;

    „Kirol beszelsz ?

    Ki volt “allomanyban”, es mifele “allomany”-ra gondoltal?
    Fogalammzal erthetoen !
    Nem vagyok gondolat olvaso !

    “Uri-ember” nem ocsanykodik bunko-modon.
    Na abbol “massz ki “!

    Bendegúz! Ön tényleg orvosi eset, vajon mit nem ért még mindig? Itt van, ide másoltam Önnek Kenny okt.15.11:25 kor kelt, Önnek szóló írását!

    Kenny
    2018 október 15
    11:25 de.

    B79 Puskás katonatiszt volt. Pontosabban katonai állományban volt. Bp Honvéd katonacsapat, Újpesti (és minden) Dózsa rendőrcsapat volt.

  • Kenny! Látod, már megérte ide jönnöm, mert ugyan semmilyen szinten nem értek a focihoz – nem is érdekel – de legalább megtudtam, hogy Puskásnak Purczeld volt a neve, és német származású volt! -:)))) Ezt tényleg nem tudtam, csak annyit, hogy nagy futballista volt, évtizedekig Spanyol-honban játszott, majd mikor idős korában hazatelepült, épp csak a fenekét nem nyalták ki: halála után gyűjtést is rendeztek az özvegye számára, vagy csak tervezték?

  • Figyelo
    2018 október 15
    4:27 du.

    „Puskas svab volt, mielott abba a csapatban jatszott volna mar, masik csapatnal is volt! Ja, es magyar szinekben jatszo csapat volt a csapat! Mindig szamit az is mit kepvisel.”

    Nos! Akkor tehát remélheti a Magyarországon, magyar állampolgárként született, magyar anyanyelvű Liu Shaolin Sándor is, hogy a fentik alapján Ön sem vitatja el a magyarságát, hisz mint írta „mindig számít az is mit képvisel?” Szerintem is! Emlékeztetőül: amikor nevezett sportoló (gyorskorcsolyázó) magyar színekben aranyérmet nyert a 2018-as téli olimpiai játékokon, Ön megkérdezte, „vajon nem volt otthon egy magyar sportoló aki megnyerte volna..?” De, volt – Liu Shaolin Sándor a neve!
    L.S.Sándornak az édesapja kínai származású, de a „gyerek” már itt született, magyar állampolgár – akkor is az lenne, ha nem nyert volna a hazai színekben aranyat, de így még érthetetlenebb az Ön kirekesztése!

  • Öregkorára mindenki meghülyül, mint Figyelő és B79?

  • talalom
    2018 október 16
    4:02 de.

    Sok „itt-rekedt” és a fejlődésben megrekedt ennek a világnak a visszatéréséről álmodozott évtizedek éjszakáin át:

    Ahol újra a legfőbb mérce az lett, hogy:

    „AKINEK ISTEN HIVATALT ADOTT – ÉSZT IS ÁD HOZZÁ””

    ÁMEN!

    Na ez az a magyar értelmezésű „keresztény-európai” érték, amit foggal-körömmel, íjjal-nyíllal, bicskával, fokossal „MEGŐRIZNI” szükséges – MUSZÁJ

    MUSZÁJ BIZONY – A MÁRIA TURULJÁT MEGVÉDJÜK – ISTEN MINKET ÚGY SEGÉLJEN

    ORBÁN KIRÁLYUNKAT – AKIT MÁRIA TURULJA MEGŐRIZZEN – AKI A HIVATALT NÉKÜNK ADJA – ÁMEN

  • Besancon. Nem tetszett Puskás kiemelése, az egy csapat volt. Igaz, furcsa összetételű csapat. Kispesti csavargóval, nácival, komcsi ügynökkel vegyesen.
    De a Bazilika sok volt, nagyon sok.
    Egyébként az FC Barcelona egyik boltjának a kirakatában a Sagrada Familiánál a mai napig Kubala László fényképe van, Nekik nem Puskás az Isten. Nem hittem a szememnek. 🙂

  • KENNY;

    Soccer, NEM amerikai sport!!!!!!!!
    Vannak akik „Associated football” neven ismerik.

    De ti ottan nem jatszatok BASEBALL, sem amerikai FOOTBALLT. Amit tobben jayszanak es imadnak mint ti.

    Nevezzhetnelek titeket BUNKO-nak, hulyenek, butanak, tudatlannak azert ?

    De van am sok mas sportok is amiket ottan soha nem is hallotattok.
    Teheta ostaba butak es tudatlanok vagytok mind,
    legalabb is a ti sajat meglatasaitok es modoraitok alapjan !
    Szidtok engem mert kerdeztem azt ?!
    Na hat az a te allitolafos „uriember” modorahoz illo ?

    Ami magayrorszagon szokasos, hasznalt kifejezes, elismert es gyakori , a vilag masik reszein az ismeretlen.
    Ongadad nem vagy hajlando figyelembe venni hogy 70 ev alatt mi szokasok, kifejezesek jasznalayai valtozott.
    Tul bekpezletek vagytok a sajat allitasaitok ami bizonyitja azt.
    S azert bunko modon gyuloletesen tamadtok masokat, amikor semmi onkritikat nem vagytok hajlandok venni.

    Sot meg az ottani elkepzeleseiteken sem vagytok hajlandok nem csak elismerni, de belatni sem semmit.

    Nem kellene ahoz sem zseninek, sem vilagismertnek lenni senkinek, csupan belatni hogy te es ti nem vagytok a vilag kozepe. Sem a vilag tend-adoi.

    Amikor en ismertetoket nyujtok ami mindenki egyeni es nemzeti erdekeit elosegitheto lenne azt ti csak „hulye”, „marha”,”barom”, stb.stb. ragalmakkal tamadtok.
    Csupan mert ti ottan elszigetelve eltetek ezer evig, s ma sem bagytok hajlandok kimaszni az elkepzelesetekbol.

    Pedig tisztan lathatnatok hogy mi remesen elhagyatottak es elmaradottak vagytok, csupan mert mindent ami a legikisebb elohaladast is nyujyhatna azt elitelitek mielott fogalmatok is lehene arrol.

    Rendeben, mardajatok a sajat regi es ostoba elavult multatokiban.
    Kepozeljetek magatokrol amit akartok.
    De a vilag halad, aki nem halad a vilaggal, az csak hatra marad rohadni a multjaban !!!

  • talalom Oct 16, 3;49 de. irta;

    „B-79 egy bunko” mert a Puskas ugyrol nem a 30-50-70 evvel ezelotti esetekrol volt szo.

    Puskas 1941-tol jatszott mint ismert es neves focista.
    Persze 1954-ben a VB-t rem elszurta, bizonyara mar igen idos volt egy evtizeddel elobbi teljesitmenyeire.

    Hat mit vel „talalom” hogy (1941) az hany evtizedekkel ezelotti tortenetek voltak.

    Nem ,nem vagyok Braziliai foci-bolond. Jatszottam a Puskas idejen, persze nem nemzeti valgatottban.

    De azota semmi figyelemet nem forditottam focira, sem Puskasra. A US-ban akkor az meg ismeretlen volt, Maig se, nepszeru sport. Sokan nagyon utaljak.

    Fogalma, sem letezik hogy mi a fene lehetet volna az az allitolagos „dandar” tabornok vagy meg ornagy.
    Az biztos hogy Puskas soha nem volt Ludovikas, sem a Rakosi Kossuth Aakademiajan nem volt.

    A Kun Bela idejen hasznlatak a „dandar” szot. De maig sem tudom hogy azt valoban mit jelent magyarul.

    Ha „talalom” talan tudna mindent a vilagon ,meg akkor sem lenne inteligens a soraiban kifejezett meglatasai !

  • B79 Játszanak Magyarországon baseballt is, és amerikai focit is. Most nyertek a magyarok egy kupát, a csehek és a szlovákok előtt.
    Nem én neveztelek bunkónak, miért nekem írod? Én azt írtam, nem tudsz magyarul, semmit nem értesz meg, mindent félreértesz.
    Nálunk meg gael focit játszanak és hurlinget. A franciàk pedig golyóznak. Nagy a világ, sok játék van. De Te megint mellébeszélsz. Kioktattál minket Puskás ügyben, de melléfogtál és nem tudsz visszavonulni. Kár tovább ragozni.

  • talalom – ezt a Márai idézetet már többször többen leírták, belinkelték, utoljára talán falusi, de nem lehet elégszer! Ez a néhány sor tökéletesen visszaadja a „nagyonmagyar” magukat jobboldaliként aposztrofáló réteg világgal szemben támasztott elvárásait, azokét akiknek összes produktumuk az, hogy magyarok! Ezt a tudatot erősíti bennük a minie.is amikor azt mondja a világnak Szíjártó nevű kakadujával egyetemben, hogy „több tiszteletet a magyaroknak” – miért is? Mivel szolgált rá a „magyar” arra, hogy a világ, azon belül Európa népeinél több/nagyobb tisztelet övezze?

    Az „aladárkodást” nem igazán értettem amikor először találkoztam az idézettel, úgy véltem, hogy ez egy sajátos kifejezés lehetett Márai környezetében, a dilettáns ám sunyi és rátarti tempó érzékeltetésére, aztán mikor láttam a Csathó Kálmán művéből készült „Fűszer és Csemege” egy régi bolt története c. 1939-ben készült filmet(rendezte: Ráthonyi Á.) került helyre a dolog az agyamban,legalábbis úgy gondolom. Maga a film a kor szellemiségének megfelelően kissé gyermeteg hangvételű, a regényből készült adaptáció meglehetősen naiv, a szerepeket alakító színészek pedig jellemzően túljátszották a figurákat – aki meglepődik, az nagyon sőt látványosan teszi, aki örül, az nagyon örül, a szomorú meg minden lehetséges eszközzel kifejezi bánatát, ha kell ha nem nyomkodja szeméhez a zsebkendőjét, hangosan zokog stb, ám ezek csak a korra jellemző rendezői praktikák, hiszen nem volt még akkora rálátásuk miként jön le ez a filmvásznon, de összességében pontosan visszaadja azt amit a „keresztény jobboldali magyar” gondolhatott a világról és benne önmagáról!
    A gond csak az, hogy ezeket az összefoglaló világos részleteket épp azok nem olvassák, ill. ha mégis, véletlenül sem ismernek magukra, akikről/akiknek szól. Figyelő is számtalanszor leírta, hogy Márai összes műve ott sorakozik a könyvespolcán, állítólag olvasta is őket, minek utána Márai szakértőnek gondolja magát – hát hogyne, hiszen még telefonon is beszélt vele amikor „Márai estet rendezett” – ám az még valóban nem derült ki sosem, hogy mit mondtak neki Márai gondolatai, mit vett le belőlük, mert ebből talán kiderülne, nagyjából megértette- e. Aligha, különben nem írna le annyi ostobaságot, vagy csak egyszerűen nem ismer fel helyzeteket, nem látja az analógiát. Amit írtál, a közösségi összefüggésben való gondolkodás hiánya(haza, nemzet, párt,egyház) az viszont egyre inkább kortünet, bizonyos embereknél erősen kiütközik. Nagyanyámtól hallottam többször az önző embertípus tézisét: „először ÉN, aztán ÉN – aztán úgy ÉN”

  • Besancon Alig nyolc évvel előtte mutatták be az első magyar hangosfilmet. Még a néma filmek eszközeivel dolgoztak a hang mellett. A film hibái ellenére nagyon tetszik, és szomorúan igaz, kivéve a „happyendet”. Az csak egy szép álom.

  • Besancon: aladárkodni = a zsidó tulajdonosok helyett keresztény, magyar vállalkozó lett a névleges tulajdonos a nagyvállalatokban, képzettség és hozzáértés nélkül

  • Tüske Zsófi:
    „aladárkodni = a zsidó tulajdonosok helyett keresztény, magyar vállalkozó lett a névleges tulajdonos”

    Igen. Stróman (németben Strohmann azaz szalmaember, szalmabáb). Hogy született ebből a magyar népnyelvben „aladár”, nem tudom.

    De jó, hogy Magyarországon ma csak tisztességes, becsületes saját vállalkozásból dúsgazdaggá vált vidéki gázszerelők vannak, nem pedig holmi strómanok, „aladárok” 🙂

  • Figyelő korlátolt beszólásain az ember inkább mosolyog: rendben, olyan valaki, aki képtelen közösségi összefüggésben gondolkodni,legyen az haza,nemzet,párt vagy egyház. Aki neki személy szerint használt az jó, aki krt okozott az rossz. A többi 10milliótmeg ott egye meg a fene. Ha neki,- meg még néhány ezer gyereknek egy pártprogram keretében enni adott valaki,akkor egye a fene az éhező százezreket, akik a városokban próbálták kikotorni az országot a romhalmazból.

    talalom
    2018 október 16
    4:02 de.
    Még egy.
    Figyelő itt többször emlegette, hogy Márai rajongó. Talán többre ment volna, ha nemcsak rajong az íróért,hanem a műveit is olvassa. Pl. az 1945-ös Napló-t, amiben így ír: “Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a “jobboldaliság” címkéjével ismert különös valamit, a tudatot, hogy ő, mint “keresztény magyar ember” előjogokkal élhet a világban, egyszerűen azért, mert “keresztény magyar úriember”, joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem “keresztény magyar” vagy “úriember”, tartani a markát, s a keresztény magyar markába baksist kérni az államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidóbirtokot, potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a jobboldaliság minden értelme. S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt 30 éves, és ebben a szellemben, légkörben nevelkedett, reménytelen. Talán megalkuszik fogvicsorgatva, s mert önző és gyáva: bizonyára hajlong majd az új rend előtt, de szíve mélyén visszasírja a “jobboldali, keresztény, nemzeti” világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni, és aladárkodni a nagyvállalatokban képzettség és hozzáértés nélkül.

    Ez a fajta soha nem változik meg.”

    OK. Ma nem a zsidókról van szó – a beszari magyar kormány tőlük tart, és talán némi baksisra is számít.
    Kedves talalom!
    Igaza van! NEM VAGYOK KOMMUNISTA ES SOHA NEM LESZEK AZ!

    Marai sem volt az, bar szereti a naloldal idezni. Mar, itt valahol irtam, hogy minden muve Marainak megvan es tiszteloje vagyok! Viszont, mivel minden konyvet olp]vastam es eletet is, Sot meg telefonon is beszeltem Vele, mikor „Marai estet” rendeztem a tiszteletere! Mar azt uis irtam, hogy Marai muveiben szerette a magyar tarsadalmat kritizalni! Meg sajatjat is. Apja ugyved volt Kassan es azokat is kritizalt. Soha nem vettem magamra a kritikajat, mert O minsent kritizalt, ezert volt nepszeru! 194O es evekben, Pesten Marai kultusz volt szinte!

  • Ja, meg egyet: irja, hogy korlatolt vagyok. ezt a „dicseretet”, meg nem kaptam de a szot, meg gyujtemenyembe teszem1

  • Galya teton sem nyarltam soha. Balatonfuzfon berelt anyam lakast es ott nyaraltunk. Apam , aki megszenvdte az elobbi rezsimet, csak weekendekre jott le.

  • KENNY;
    A Japanok es a Cubaiak a baseball szerelmesek.

    Europaban csak az angol rugby , ami alig hasonlit az amaerikai footbal-hoz.

    Az amerikai leanyok kedvelik a focit, mert az inkabb mint noi-sport.
    Sot nyertek aranyermet az olympian is.

  • Folytatom :

    „Ez a fajta soha nem változik meg.”

    OK. Ma nem a zsidókról van szó – a beszari magyar kormány tőlük tart, és talán némi baksisra is számít.”

    Kedves talalom! Nem tudom,mit vetettem onnek, de igen teved a jellemzesemben!Sot, Mondhatnam, hogy rosszindulatu irantam!Mar otthon is kenzszerultem gyarimunkasba, es itt is. otthon sajat erombol lettem technikus. Itt cseledkent kezdtem es a McGillen lettem sdminisztralor.

  • MAR maga is „fajtarol”ir, mint Orban?

  • Figyelo
    2018 október 17
    5:24 du.

    ” MAR maga is “fajtarol”ir, mint Orban?”

    Jézus Mária, Figyelő! Ön fentebb szó szerint bemásolta azt a Márai idézetet amelyről talalom írt, és amely idézetnek az utolsó sora a szóban forgó mondat! Tehát Ön Márai kifejezését kifogásolja – ennyire nincs képben? Hát akkor mire válaszolt?
    Talán olvassa el ismét Márai gondolatait – melyet, újra mondom talalom idézett be – és akkor esetleg a Galyatető is értelmet nyer, már mint az, hogy miért is jött ez a szép üdülőhely most ide!

  • Bendeguz79 Te most viccelsz? Abban az európai „nőies” fociban labdába sem tudtok rúgni, olyan könnyű. Kivénhedt európai focistákat vesztek meg horribilis pénzért, hogy valamit lássatok a csodából. Bár egy-két játékosotok befért a PL kezdőcsapatába. Persze kapusként, mint a grundon. Aki utoljára marad a választáskor, az a kapus.
    De lássuk a sportjaitokat. Van ugye a kosárlabda, amit Dél-Amerikában találtak fel. Próbálkoztatok vele, de a feketék tudják csinálni, gyakorlatilag átvették a hatalmat. Ha fehér játékost akartok látni, Európából kell venni. Baseball. Kikiáltottátok nemzeti labdajátéknak, közben semmi más, mint a krikett másolása, persze legyszerűsítve az utcagyerekek szintjére, hogy az amerikaiak is megértsék a szabályokat (így sem értik). Játszani szinte kizárolag dél-amerikaiak játszák az MLB-ben.
    Az Amerikai foci a rugby változata, legyszerűsített szabályokkal páncélban játsszák. Néhány poszton van fehér ember, de ez is a feketék sportja. Az iszonyún kemény birkozó-verekedős rugbyből csináltak egy sérülésektől övezet játékot, van mikor 5 másodpercig is tart egy labdamenet. Az nyeri, akinek kevesebb játékosa sérül meg. A világ legrövidebb bajnoksága, elég 21 mérkőzés a végső győzelemhez.
    Lássuk, mi van még? Jégkorong. Hát közötök ahhoz sincs túl sok. Kanadai találmány, a mai napig jobbak is benne, de most már a NHL tele van európai játékossal, akik oktatnak titeket a sportra. Jagr, Malkin, Crosby, Gretzky mond valamit? Csupa amerikai. Vagy nem?
    Autóverseny. Nagyra vagytok vele, öntitek bele a pénzt, mert még mindig él a remény, hogy egyszer majd tudtok autót gyártani.
    Ezt annyira tudjátok, hogy egy Forma 1-es bajnokunk Nigel Mansell átruccant egy évre levezetni, és megtanított Titeket autót vezetni. Nem a pályája csúcsán.
    Ti egyet tudtok a sporttal, üzletet csinálni belőle. Rengeteg reklám, nagy showműsorok, és vásárolt sztárok.
    Kedves Bendegúz, nem lehetsz büszke.
    De az amerikai lányokra tényleg büszke lehetsz, három VB-t nyertek (fociban az olimpia nem számít). Ha már a férfiak balfácánok a sportban. 🙂
    De azért a szövetségi kapitányotok európai ám!
    Akkor kibeszéltük az amerikai sportokat?

  • Kenny
    2018 október 18
    3:32 de.
    mint ahogy mondod: rájöttek, hogy abból is lehet üzletet létrehozni, azaz profitot termelni, ahol egy Rooney, Ibrakadabra még labdába rúghat… és már meg is pályázták a 2026 -os (???) VB-t közösen: Canada, Süsü, Mexico képzeld el hogyan lesz majd válogatottjuk ebben a felállásban? ja, és az MLS nem kieséses mert nincs hová kiesni…azaz kész röhögény! ugyanúgy, mint a bende gizi!

  • Drizari

    2018 október
    Jo, Marai szavait ismeteltem, nem Orbanet’
    es akkor mi van?

  • Drizari

    Tudja, ha magat varatlanul sertegetik es ok nelkul akkor megprobal vesdekezni valahogy’!

  • M eg annyit, ha nem vette volna eszre, en soha senkit nem akarok megserteni ok nelkul’

  • Kanadában elek., 61 eve. Galytetom eletemben NEM voltam!

  • Kanadában elek., 61 eve. Galytetom eletemben NEM voltam! Talalom idezete, amit NEM diktal mas, mint egy hihetelen gyulolet! VagDrizari

    Még egy.
    Figyelő itt többször emlegette, hogy Márai rajongó. Talán többre ment volna, ha nemcsak rajong az íróért,hanem a műveit is olvassa. Pl. az 1945-ös Napló-t, amiben így ír: “Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a “jobboldaliság” címkéjével ismert különös valamit, a tudatot, hogy ő, mint “keresztény magyar ember” előjogokkal élhet a világban, egyszerűen azért, mert “keresztény magyar úriember”, joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem “keresztény magyar” vagy “úriember”, tartani a markát, s a keresztény magyar markába baksist kérni az államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidóbirtokot, potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a jobboldaliság minden értelme. S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt 30 éves, és ebben a szellemben, légkörben nevelkedett, reménytelen. Talán megalkuszik fogvicsorgatva, s mert önző és gyáva: bizonyára hajlong majd az új rend előtt, de szíve mélyén visszasírja a “jobboldali, keresztény, nemzeti” világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni, és aladárkodni a nagyvállalatokban képzettség és hozzáértés nélkül.

    Ez a fajta soha nem változik meg.”

  • A fenti ideztet irta rolam talalom!

  • Figyelovel kapcsolatban;

    Nem tudnek talalni egyetlen sort amiben Figyelo valaha is sertoen, vagy gyalazoan is irt volna egyettlen szot is barkinek soraiban.

    Boda Marcsi egyszer tette megjegyzeseben a „pia’ kifejezeset Geyzara vonatkozoan.

    Persze Gayza igen gyakran tette megjegyzeseit kedvelni az italt.
    Tehat Boda megjegyzese ketsegtelenul alapozottnak velheto.

    De kik akik ismetelgetik gyakran mind azokat a kifejezeseket amit a KMH alapszabalay eltiltott (allitolag).???

    De barmikor is en az „Alkotmanyos Koztarsasag”, „garantalt egyeni jogok”, a „kormany hataskorenek tiltasaval”,”igazsagszolgaltatas a JURY altal”, minden postok betoltesei „egyeninevek alatali valassztasa”, a „szavazo-lakossag altali alkotmany jovahagyas”, „modositasai” ,””lakossag torvrenuhozo jogai szabad szavazataik alatal”, stb.stb. SOHA nem engedve napvilagot latni sem itten sem a HFP-n.

    Vajon miert nem ??????

  • P.S.
    Az egyedulli sport, inkabb jatek, amit valah is ismertem magyarorszagon ,ami talan kicsit megkozelithetne a Base ballt, az a „META” volt.
    Na de hanyan ismerik es talan jatszottak azt ottan ???

  • Altalaban az ottani sportrol.
    Gyalazzatok hogy aki sportra adta idejet,izzadsagat s az talan anyagi elonyoket is elzezne abbol.

    Igen mindenfele gyalazo jelzoket dobaltatatok mert megirtam a valosagot Puskas eseteben, hogy VALOBAN soha nem volt sdem katonatiszt, sem rendortiszt.
    A volt az ottani rendszer az „amatrour-sport-szbalyait” kijatszani.

    Az egy modszer volt ahogy fizetettek a sportolokat.

    De emlekszem meg a Matthis, amerikai dectalon-olympiai bajnok esetere.
    Az elvtarsak vilag-botrnyt rendeztek mert Matthis egyszer egy fenykepe lathato volt egy kukorica-pehely-dobozon.
    A felvilag kozel harcba ment mert azzal olympiai ermet vettek vissza.
    De mind a vasfugginymogottiek fizetve voltak alcazott modokon sportolni a rendszer dicsoseget hirdetni.
    Ma legalabb nem hazydtok nyiltan a TAO eseten.
    Mind azon allitasaitok phony mint egy lukas forint !

  • Bendeguz79 Geyza kedveli az italt? Közünk? Az nem azt jelenti, hogy alkoholista. Boda nem orvos, nincs joga senkit alkoholistának nevezni SENKIT. Így Boda folyamatosan becsületében megsérti Geyzát. Magyarországon ez így van, még az orvos sem nevezheti alkoholistának a betegét.
    Az pedig nem alkoholizmus, hogy valaki kedveli az italt. Ez remélem világos? Leszakadhatnánk végre erről a témáról.

  • KENNY;

    De ketsegtelenul NEM JELENTI hogy azon barmifokon is tudataban lehetnel !!!

    Geyza sorai alapjan kedvelte a Braziliai kuplerajokat is!
    Na hat azon is szakertonek fogod jelenteni magadat ?!

  • KENNY;

    Legalabb NE ismetelgess valotlansagokat !
    Sehol nem irtam hogy Boda Marcsi valaha is „alkoholistanak” nevezte volna Geyza tarsadat!!!

    Alkoholizmus, „addiction” (na te ird meg hogy az mi magyarul ), ugy mint a nikotine, kabitoszerek, s lehet barmi mas is.
    Meg mentos-sofor letedre is furcsa allitani hogy az ottani orvosoknak nem leheto megallapitani az alkoholistakat.
    Az a ko-korszakbeli orvostudomany lenne.
    Hat hogyan lehtenek kepesek segiteni (gyogyitani)az alkoholistakon, ha az tiltott ???

    Alkoholizmus az betegseg, mint nikotinizmus, tobb mas addiction-ok.
    Ugy psvyhologiai kezdetu miny fizikai is.

    Fiatalok kezdenek dohanyozni remelve hogy azzal nepszerubbek lennenek.
    Felnottek remelve hogy nem hiznanak el.
    Nem lennek idehesek, stb.

    Az indito oka psychologiai.De amint a szervezet megszokja a napi nokotine, alkohol, opiod,stb. szuksegletesse valik. De sok mas fizikai problemakat is hoz. Mint tudo-rak. Maj scyrosis,stb.
    A kabitoszerek eseten, lattal mar ujszulott babat aki kabitoszer-addction-nal jott a vilagra, az anyjatol a meheben kezdve ???
    Remelem soha nem is latsz olyat,igazi halalos kinzas az.

    Hat nem az orvostudomany es a foglalkozas erkolcsi kotelezetsege az hogy azokat segitsek ???

    Ketsehtelenul, a te soraid szerint NEM.

    Ha tudni ohajtoanad hogy mikor az alkoholfogyasztas alkoholizmus ? Az az addiction?

    Az iszakos ne igyon 48 oraig!!!
    HA azalatt kivanata ered, az bizonyitja hogy szervezete addicted to alkohol.
    Igen, meg egy kismeretu enyhe ivassal,mint sor-ivassal is azza valhat.
    Sot alkoholistak 90%-a ugy kezdi.
    De nem kepes veget vetni !!!
    Nincsen hatar abban.

  • Besancon

    2018 október 17
    5:04 de.
    Latom,ismet szemelyem korul forog itt a tema. Ugy latszik nem talalni jobbat’ Bevallom, kisse faraszto! MIvel soha nekem eszembe sem jut , hogy az itteni tagsag szemelyevel foglalkozzam, pl,. talalom kommunista elveivel. Nem tudom MERT van szukseg erre!Egyeseknek NINCS ertelmes gondolata mas temaban?

  • Bendeguz79
    2018 október 18
    5:02 du.

    gizike beszélj geyzával brazilul ha nem érti sohasem volt brazilban azaz a kurvákat csak máshol brazilosította vagy kituggya te mit iszol? nagyon erős lehet hígítsd egy kicsit sörrel
    hahahahaha

  • Bendeguz79 Megint félreértelmezel. Nem azt írtam, hogy nem állapíthatja meg, hanem azt, hogy nem írhatja le. Mert Magyarországon szégyellik az alkoholizmust és ezért tagadják.
    Mint már többször megírtam, mindent félreértesz. Remélem nem szándékosan. Minden országban más az alkoholizmus megítélése.
    Nálunk itt nem szégyen, könnyebb is gyógyítani Őket. Ott tagadják, rengeteg a zúgívó, sokkal nehezebb a gyógyításuk.
    Úgy nehéz beszélgetni, hogy minden szót és kifejezést meg kell magyarázni.
    Nem érdekes, Te olvastad e Bodától, hogy XY alkoholista, én sokszor olvastam, ez az egyetlen „érve” XY ellen.
    Már engem is alkoholistáztak itt le, érv helyet „jó”.
    Az egészségügyi felvilágosításaidat köszönöm, de hidd el, nincs rá szükségem. Még semmi újat nem tudtál mondani nekem, viszont sok tévhítet próbáltál már elhitetni. Egyébként mentőápoló is voltam, és mint ápoló is tevékenykedtem a Honvédkórházban.
    A többi információforrásom is ismert. Sokkal szélesebb a látóköröm, mint egy mentőgépkocsivezetőnek, és ne haragudj, neked.
    Például az alkoholfogyasztáshoz nem kell psychologiai tényező, a túlzott fogyasztáshoz kell.
    A jó alkohol finom, nem lelki probléma kell egy jó whiskey-hez, konyakhoz, rumhoz, akár borhoz, hanem fejlett ízlelőbimbó és némi „gourmandság”.
    A cigaretta és a kábítószer más. A legtöbb kábítószeres először kíváncsi, nem lelkibeteg. Szigorúan véve nincs a világon egészséges lelkűletű ember. Mindenkiben van valami sérülés.
    Sajnos gyors a függőség kialakulása, ezért veszélyes a drog, még a marihuána is.
    Addiction jelentése magyarul (káros)szenvedély, függőség.
    Káros szenvedély minden, amit nem tudsz abbahagyni, és károsítja az egészségedet, emberi kapcsolataidat, családi életetedet. Például az állandó kommentálás is addiction. 🙂 De lehet a bélyeggyűjtés is az.

  • Figyelo
    2018 október 18
    1:21 du.

    Erdekesnek tartom, hogy a cenzura nem TORLI az olyan beirasokat , amik szemelyeskednek, rosszindulatulag. MInt pl talalom gyulkodo beirasa volt, szemelyemmel szemben!

  • talalom
    2018 október 16
    4:02 de.
    Erdekes, hogy a magyar focirol Marai es en jutottam eszedbe! Ez a bizonyitekpm arra, hogy egy meztelen gyulolt beszelt beloled!

  • Kedves Figyelő, már olvasni se tudsz. talalom csak annyit írt, hogy ha már Márait szereted, hogyhogy nem olvastad az írását a magyar keresztény jobboldalról… És ezt az írást be is idézte, hogy ne kelljen keresgélned. Ez szerinted gyűlölet?