Cseppben a tenger

2018 október 25 3:44 du.24 hozzászólás

Csipetnyi tájban az ország.

Minden szabályos és emberbarát.

Az úttesten kerékpározók a település nevét láttató tábla mögött azonnal a településen kiépített kerékpárútra kanyarodhatnak, nehogy elüsse őket a helységnév sebességlassító üzenetét megkésve appercipiáló gépkocsivezető vagy motoros.

Mivel a helyi kerékpárút kiépítésére kapott uniós pénz maradékából finanszírozott létesítmény hossza a helységet magát semmiképpen se érhette el, célszerűnek látszott azt még országút kanyarulata előtt befejezni.

A helyi kerékpárút hossza azonban elégséges ahhoz, hogy a rákanyarodó részint az autóforgalomtól, részint a kanyarulat emberséges íve okán önmaga szeleburdiságától is védve legyen. Mert lassítania kell. Erre őt egy könnyen felismerhető, a KRESZ előírásai szerint kihelyezett stoptábla figyelmezteti, mi több, mielőtt elhagyná a helyi kerékpárutat – mert a kis kék tábácska arról is tájékoztatja, hogy a helyi kerékpárútnak vége szakad – meg is kell állnia.

És hálás lehet, amiért a kormány az uniós pénz célirányos felhasználása révén ennyire óvja az életét.

Aczél Gábor

24 hozzászólás

 • Remélem, tévedek, és a kerékpár ut nem csak ez a kunkor!

  Bár, kicsit azért félek, h csak annyi, mert volt már hasonloan durva eus pénz elsikkasztása, elpanamázása!

  Létezik egy orbáni kiláto-projekt szintén eus pénzböl.
  Valahol az Alföldön épitették. Igy a 11 magasbol a sikságon jol el lehetett látni….
  Ja! Nem méter, hanem centiméterben lett mérve. Azaz 11 cm magas, ami sokkal kevesebb, mint egy lépcsöfok. AZ ugyanis 18 cm átlagosan!

 • ezt a képet én terjeszteni fogom, a gazdaságosság és mérnöki munka zsenialitásának kombinéja

  hahahahahaha

 • Ezeket ti akartátok! Ti ültettétek a nyakunkba és passzivitásotokkal is ti tartjátok a nyakamon!

  Ezért utállak benneteket! Mindenkit, aki nem tesz a végképp eltörlésükért!

 • erről nem fog kiderülni, hogy a Kétfarkú Kutya párt alkotása?

 • A Busszeli panz fizette, a magyar agy tervezte, s amagyar ceg kivitelezese.

  Mint a mondas; ‘a magyar bornak nem kell ceger, csak az eletveszely figyelmeztetes’ !

 • Hey, az nem egy kerekpar ut, csak egy fordulo.
  Akit nem gazoltak halalra az eggyik iranybeli forgalom alatal, megfordulahat igen gyorsan hogy a masik ianybeli kozlehedes aldozata lehessen.

 • Nagyon sok városban, településen egyszerűen leszűkítették az autósáv szélességét, és felfestettek egy sárga elválasztót a jobboldalon, és bármifajta építés nélkül kész is lett a kerékpárút. EU-s pénzek milliárdjait lopják így el, hogy látszatmunka történik csak, mert vezetőink úgy gondolják, hogy a népnek jó lesz így is! Nonszensz, hogy egy egyszerű felfestést kerékpárút hálózat bővítésnek álcáznak Magyarországon, ahogy gyakorlatilag minden beruházásnál ugyan ez tetten érhető. Uniós pénzből a magyar emberek mindennapjait kellene gazdagítani normális beruházásokkal, és nem az állami vezető elitet és családjait.

 • Nyíracsádon is valami hasonló történt mint fentebb írtam csak még festés sem történt, ugyanis a képen nem látszik, de az út másik oldalán (a fotósnak háttal) a járdát nevezték ki kerékpárútnak – ami eleve évtizedek óta már ott volt. Jó lesz az, a pénzből meg a polgármesternek meg hirtelen kétszeresére nőtt a háza, hátul a kertben meg feszített víztükrű medence, wellness & Spa épült – mondjuk. Másutt pedig magángépet vesznek a “lefölőzött” Uniós pénzekből, és a miniszterelnöknek viszonzásul szívességet téve ide-oda szállítják focimeccsekre.

 • A kerékpáros úthálózat fejlesztésére a 2018 évi költségvetésben 11 milliárd forintot irányoztak elő. A 2020-ig tartó uniós ciklusban erre a Gazdasági Innovációs Programból (Ginop) 3,6 milliárd forint, a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Programban (Vekop) pedig 7 milliárd forint áll rendelkezésre. A területi operatív programok egy részét is fordíthatják kerékpárút építésre a megyei jogú városok és az önkormányzatok a fenntartható közlekedésfejlesztés részeként.

 • Asszem mindenkinek ideje a tükör elé állni.
  (Kis zacskókat lehet lopni a repülőgépekről.)

 • Ezzel csak az az egyetlen baj, hogy Aczél úr a Gyurcsány idején vélhetően nem állt ki tiltakozni, mikor valahol negyven centis kilátó épült.

  Sajnos az olyan ellenzékieskedés nem sikeres, mikor az illető kormányon ugyanazt csinálta. Ettől még fontos lenne az ilyen tényfeltárás, de ez nem fog hozni szavazatokat a volt kormányzó baloldalnak.

 • Or+bán666
  2018 október 25
  4:24 du.

  A hír igaz, csak nem ebben a formában! Esetleg Orbánék már előre dolgoztak! 🙂

  INDEX 2009.10.04. 20:07
  Mindössze 40 centiméteres kilátó épült Bodrogkeresztúron, amelynek megépítésére majdnem 40 millió forintot nyert az önkormányzat – számolt be az RTL Híradó. Az alpolgármester elismerte, hogy az építmény egy kicsit alacsony lett, de azt mondta, hogy a pénzből, csak ennyire futotta.

 • “Kerekparut”, “jarda”, hol ?????

  Ami a kozolt kepen tisztan lathato hogy ottan meg az utnak “shoulder”-ja (valla) sem letezik.

  Egy 25-30 labas kb, 6-8 meteres aszfaltozott felkor-alaku gyaloglo vagy talan kerekeparnak megfelelo felkor-alaku,az ut-test szeletol vissza az ut-testre.
  Egy jelzo tabla annak kezdetet, es egy masik annak veget jelezve. Slusz-plusz semmi mas.
  Talan egy szaz dollar erteku aszphalt es nemi kavics a felkor-kozepen.

  Azt nevezheto “kerekpar-utnak?

  Az utfelszinten kivul semmi nem letezik.
  Sem az ut szelet, sem a kozlekedesi forgalmat jelzo szetvalaszto vonal nem jelzi az elore levo ut-kacskaringosagat.
  Tehat a megyei kozmuvek mernoke nem kovette kotelesseget.
  Remelhetoen nem is kap fizetest.

  Az a mai magyar kozbiztonsagos kozlekedes fejlesztese magyarorszagon ???

  Sirni vagy kacagni kellene azon ?

 • Bendeguz79
  2018 október 26
  5:14 de.

  Kedves Bende. Fején találta a szöget, épp erről van szó. Aki kívülről szemlélődik az kacaghat, aki pedig elszenvedője az sírhat. (Egyetértek az írásával, nehogy gyalázkodásnak értse ezt is)

 • Ami kerékpárút és kerékpársáv címén Magyarországon megy, az közröhej tárgya. Tudja valaki a különbséget?
  Ha véletlenül sikerül is valamit csinálni, a karbatartás hiánya miatt évek alatt használhatatlan lesz.
  Sok kedvencem van, az egyik ahol többször is beküldik a kerékpárosokat a hetes busz elé. (Igaz felfestik a háromszöget a kerékpárosnak, de ki látott már kerékpárost megállni?).
  A másik mikor egybe jelőlik a gyalogosok sávjával (Andrássy út), ahol rohangáló gyerekek között lehet(ne) kerékpározni. Szintén Andrássy út, ahol a kerékpársáv a járda és a parkoló kocsisor között van kijelőlve. Az egy igazi túlélő túra, vagy a fák közül lép le a gyalogos, vagy a parkoló autós nyitja rá a kerékpárosra az ajtót.
  A Szentendrei uton viszont ragyogóan lehetett szlalomozni a kátyúk között.
  Viszont megalkották a kerékpárok sebességhatárait. Nem egyszerű táblázat, de úgysem érdekel senkit.
  Ja. Jó kerékpárt pedig senki se vegyen, mert úgyis ellopják. Tőlem hármat loptak el. Mint tudjuk, magyar találta fel a triatlont, csak azóta változott a sorrend.

 • Bendeguz79
  2018 október 25
  5:55 du.

  Igen!
  Mert előrelátó “eleink” gondoltak arra is, hátha elterjed ismét az első világháborús raj-bicigli modernizált változata :

  http://www.norhemian.com/Seven_Man_Bike_and_Riders.JPG

  Ahhó’ meg köll a hely.Ha fordulni akar.

 • Ez egy valószínűleg Photo Shoppal készült kép! Ha megnézed a Google utcakeresőben a Nyíracsád, Kossuth út 116. (116 Kossuth St) címet rájössz, hogy a Kerékpárút a szomszéd faluból jön az út bal oldalán, és itt van vége! A “KILÁTÓÉPÍTŐK” logikájával ellentétben, létezik egy olyan megoldás, mely szerint a kerékpárút a lakott területen kívül az országút mellett halad…, míg a településen megszűnik. Nyilvánvalóan lehet egy “Stop” tábla bal oldalon…. Megfelelő óvatossággal a legrövidebb úton áthaladva jut el a kerékpáros a segéd útszakaszra, …amiről nagyobb biztonsággal kanyarodhat rá a főútra.
  A cikket nem oknyomozó újságíró, hanem egy amatőr heccelődő írta, szolgáljon mentségére!

 • HUNCANADA;
  Nem kacagok, nem is sirok, de nem is velenem sorait gyalazkodasnak, mert azt nem tette.

  Csupan kerdesre veheto, hogy ez a leg jobb amit a magyar kepes produkalni ???

  De fokent hogy miert ?
  Elhihetetlen hogy meg 10 eves gyerek nem lenne kepesebb
  logikusabban vegrehajtani valami egyszeru szuksegletet?

  De a leg-nagyobb kerdesem , hogy senki nem hajlando , vagy kepes alapveto dolgokat egyszeruen a felelosekket emlekeztetni ?

  Vagy ha az nem megy, hasznalni a torvenyes eljarast.
  Mind az “ellenzeki” vezetoik ugyvedek, van penzuk is arra,miert nem teszik a torvenyes lepeseket felelosegre vonni aki torvenyesen felelos valami vegrehejtasaert.

  Panaszkodas az jelentektelen es rohejes. A kormanyok minden kotelessegeinek es tetteikenk van uj-lenyomatai hivatalos adatokban.
  Azt torvenyesen kerhetik. S ha abban valami nem stimmel, perelik a felelos egyneket billiokra.
  Ha bunt kovettek el, akor meg birtonbuntetes jar azert.

 • Bendeguz79
  2018 október 26
  3:44 du.

  Nagyon egyszerűen azért, mert semmilyen felelősségre vonás nincs Magyarországon ilyen szinten. Amikor a jogállamiság felszámolásáról van szó, akkor erről is van szó. A bírák nyugdíjazásától a csak lojalisták megtartásáig. Az ügyészséget egy egykori Fidesz párttag irányítja, nem számoltat el senkit. Pont emiatt nem akar a magyar kormány az Európai ügyészséghez csatlakozni, hogy soha semmilyen körülmények között ne lehessen elszámoltatni. Sajnos ez ilyen egyszerű a kérdésére a válasz. Szomorú.

 • Látszik, hogy a Kétfarkú Kutyapárt robbantotta ki a “botrányt”. Értelme nem volt, de a kétfarkúak sikeresen bevitték az erdőbe a hírt kritikátlanul átvevő ballibeket …

  https://index.hu/kerekagy/2018/10/26/a_nyiracsadi_kurta_kerekparut_titka/

 • hazai lámpa
  2018 október 27
  6:17 de.

  HL Te most feltaláltad a spanyolviaszt? 🙂 Már két napja ugyan ezt mondtam, hogy ami a fotón nem látszik amögött ott halad a kerékpár út, amin egy kapavágást sem végeztek, ugyanis az a járda – kerékpárútnak kitalálva. A kérdés továbbra is az, hogy ez a szakasz ahol jól láthatóan feltüntették a kerékpár út elejét és végét is, mi célt szolgál, ugyanis az általad linkelt cikkben is azt fejtegetik, hogy senki nem fogja használni. Azaz volt értelme egy ilyen kunkort oda építeni? Két oszloppal-táblával együtt 5 méteren? Bizonyára volt annak aki a beruházást végezte, és ellophatta a felét. Amúgy nem sok. Azért köszönjük az egy nappal későbbi hírt, ahhoz képest amit én mondtam két napja. 🙂

 • Oriasi koszonet LAMPAnak a csatolt informacikert.

  Az magyarazatot nyujt az ottani “kozlekedesei mernok” furcsak gondolkodas modjanak.

  De a helyzet hogy egyiken sem letezik “kerekparos-utvonal”.
  Csupan az autoforgalomba kuldi azokat.

  Az autoutat nem lehet le-vekonyitani ,mert azt nemzetkozi meghatarozasok alapjan van megszabva.

  De ahol elkulonitett kerekpar ut nem letezik ottan,a jarmu-ut “sholder” (valla)az utsav jelzovonalan kivulli kelyseg kb. 16 coll szelesegben a “kerekparut.

  DE az nem letezik egyetlen csatolt kepen sem.
  Tehat csak a jarmu-utat kell a kerekparosoknak nagy vigyazattal haszmalmi.
  De akkor mi a feneert lenne barmi szukseg a felkoru kis-reszre?
  Csupan figyelmezteto tablara lenne szukseg.

  Igazi magyar gondolkodas alapjan tortent tervezes volt.
  Koszonet ismet a kuldott web-lapert Almasi !

 • Ilyen utat máshol is láttam élőben , de a közkedvelt Index is feltárt már ilyet fényképpel!!! Ez nem biztos,hogy alátámasztja az erről való elmélkedést!
  Valószínű szakemberek találták ki!
  Nézzetek utána mi a szakmai magyarázata!üdvözletével

 • Valaki működik a vonalon,nem engedte belépni a hozzászólást,ami bement kitörölte!
  Ez igaz?
  Ilyen utat máshol is láttam élőben , de a közkedvelt Index is feltárt már ilyet fényképpel!!! Ez nem biztos,hogy alátámasztja az erről való elmélkedést!
  Valószínű szakemberek találták ki!
  Nézzetek utána mi a szakmai magyarázata!üdvözletével

This site is protected by Comment SPAM Wiper.