A mi miniszterelnökünk mindent mindig tud

2018 október 31 7:44 de.28 hozzászólás

Azt gondoltuk, hogy nem írunk már többet a CEU-ról, leírtunk már mindent, amit lehetett és amit érdemes. Talán egy búcsúcikk belefér még december elsején, de aztán tényleg annyi, szép volt, jó volt, talán igaz sem volt. Hogy volt egyszer egy egyetem, amely pénzt és dicsőséget hozott Magyarországnak.

De most mégis írnunk kell a CEU-ról, mert felcsillant a remény, hogy a magyar kormány aláírja az egyetem működését biztosító egyezményt. Már a pontos dátum is megvan: majd ha eljön az ideje.

Ezt maga Orbán Viktor miniszterelnök mondta a parlamentben, egy újságíró kérdésére válaszolva. Mi magyarok pedig megnyugodhatunk, mert ismét bebizonyosodott, hogy nemcsak az egészségügy, a kultúra, a gazdaság, de az oktatás is jó kezekben van.

Akkor írják alá az egyezményt, amikor annak eljön az ideje. Sem előbb, sem később. Biztosan vannak olyan kormányok, hebehurgyák, felelőtlenek, amelyek nem akkor írnak alá fontos megállapodásokat, amikor azoknak idejük van, hanem vagy előbb, vagy később. A mi kormányunk nem ilyen, mert a mi miniszterelnökünk mindig tudja, mit és mikor kell tenni, mondani, aláírni.

Már csak azért is fontos ez, mert mind a késlekedésnek, mind a sietségnek megvan a maga kockázata. Ha késve írnák alá Orbánék a megállapodást, akkor már csak bottal üthetnénk a CEU nyomát, s utóbb hiába lenne ott az aláírásuk a papíron, az már olyan lenne, mint halottnak a csók.

Ha idő előtt írják alá, sokan azt hihetnék, hogy Orbánéknak fontos, hogy a CEU Magyarországon működjön, itt képezze azokat a diákokat, akik majd dicsőséget hoznak az országnak.

Jó tudni, hogy ilyen miniszterelnökünk van, aki mindig pontos és szakmailag is kifogástalan választ ad az őt kérdezőknek. Mert megtehette volna Orbán azt is, hogy cinikusan, pikírten, lekezelően válaszol a kérdésre, például azt mondja, hogy kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok, vagy visszakérdez, hogy kisült-e már a kalácsom?

Megtehette volna ezt is a mi miniszterelnökünk, mert ma nincs erő, amelyik számon kérhetné. Hogy miért magánrepülőgépen utazgat, ahelyett, hogy a szegények, elesettek sorsát segítené. Miért hisztériát kelt, miközben az indulatokat kellene csillapítani. Lennének kérések, de ezek a kérdések alapvetően fölöslegesek, Orbán ugyanis mindig tudja, hogy mikor minek van ideje. Mikor kell majd a korrupciót fölszámolni – akkor például, ha egyszer újból ellenzékben lesz. Akkor majd nagyon fogja zavarni, ha valaki urizál, lop a közös pénzekből, stadiont épít működő egészségügy és versenyképes oktatás helyett.

Megvan tehát a bizonyosság: amennyiben nem jön közbe semmi, akkor szinte majdnem biztos, hogy a kormány vagy aláírja a CEU működését biztosító megállapodást, vagy nem.

Mérget azért nem vennénk rá: aki még ennél is konkrétabb válaszra vár, kérdezze meg a miniszterelnök kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Föld S. Péter

28 hozzászólás

  • – Ismert, dolog hogy a CEU nem „egyetem”, mert alapképzést nem folytat, csak posztgraduális képzést nyújt…
    – CEU a Bard College-dzsal együttműködésben oklevelet adó képzést indított az egyenlőtlenségek kutatására, – a képzés első évfolyama idén 2018-ban végzett.
    – New York Állam Oktatási Hivatala megerősítette, hogy a CEU a képzéssel teljesíti azt a feltételt, amely előírja,(amire a magyar kormány várt), hogy az egyetem végezzen oktatási tevékenységet New York államban, – ami engem is érdekel !

    – A CEU nemzetközi kapcsolatok szakának számos mesterszakos hallgatója idén ősszel gyakornoki programokon vesz részt New York-i intézményekben, a téli szemeszter során pedig további diákok érkeznek majd New Yorkba, Budapestről ahol minden rendben van!
    – Így a CEU teljes mértékben megfelel az Egyesült Államokban végzett oktatási tevékenység feltételének !
    – Elérkezett az a pillanat, hogy végre a magyar kormány aláírhatja azt a nemzetközi egyezményt New York állammal, amellyel pontot tehetne ennek az ügynek a végére.

  • Ez az egesz civakodas a kormany es CEU kozott csupan ket egyen gyerekessegeit bizonyitotta.

    S az a ket „egyen” senki mas mint Orban es Soros volt.

    Elkepzelhetetlen volt az hogy Orban es Soros miert nem lehettek volna kepesek ezt a civakodasaikat negyszemkozti megbeszelesek alapjan egy delutan elintezni.

    Es hogy Soros miert nem lett volna egy par-millios adomanyozasra nehany mas anyagilag szukos helyzeteben levo magyar egyetemeknek ?

    Akik arra nem hajlandok ,nem erdemlik meg hogy barmifele vezeto allasokban legyenek.
    Ertem en azt ismet mind-ket felre.

    Hasonloan megy az meg a KMH es HFP vezetosegenek is.

    SOHA NEM ENGEDTE at a bekes-egyezkedesekre valo megjgyzesemet a kedves cenzor, sem a KMH sem a HFP rovaton.

    Miert csupan a durva ellensegeskedeseket serkentik itten. Mindeg az amerikai eroszakos liberalis bal-tetteinek utanozasat kell kovetniuk allandoan ???

  • Olvasva mind ezeket a Soros -Orban kozotti vitazasokat, es persze a KMH es HFP olvasoinak a hozzaszollasait, igazan megdobbento az egesz vita alapja.
    Nekem, s velnem, hogy barki mas amerikainak is.
    Persze mas amerikai nem adna egy bagot sem az egesz magyarorszagert, nem hogy esztelen vitajukert.

    S alapjaban az ,hogy mi a fene ertelme lehetne annak ha valaki barmifele oktatasokat iger, amiert utan meghatarozott osszegekert nyujt valami diplomat.

    Aki arra hajlando penzet kolteni hat az valoban senki mas joga abba beleszolni.
    A kormany kotelessege csupan vedeni a lakossait a svihak felrevcezetesek altali kihasznalasaiktol.

    Ebben az eseteben persze csupan Soros celjainak az erdeke fugg az egeszen.
    De ameddig Soros hajlando penzet kolteni azon, hat az is a sajat joga.
    S hogy azokat a diplomakat magyarorszag elfogadja, ill. elismeri az meg teljesen magyroszag joga es kotelessege eldonteni a nemzet es lakossai erdekeben, senki mase.

    Semmi szukseges tudomanyos alapokon ertekesitheto oktatasokat nem nyujt, tehat nem sok lehetoseget nyerhetnek a vegzett tanitvanyok ottan ugy sem.

    A kulfoldi tanitvanyok eseteben , az nem magyaroszag erdeke ugy sem.
    End of story !

  • Éppen Budapesten voltam a minap, s láttam a CEU melletti tüntetést. Mit tagadjam, elég szánalmas volt. Létszámilag is, meg táblailag is. A gender studies megmentéséről szólt minden. Ez egy mai magyarnak 23-ad rangu problémája !

  • A végén a sok támadásból inkább az egyetem profitált.

    Bár lehet, hogy pont ez volt Orbán célja?
    Hiszen kormánya és partja több tagja CEU diplomával rendelkezik.
    Így most nekik is többet fog érni, ha már rendes és ráadásul valóban nemzetközi egyetemmé válik.

    Ez annyiba került volna, hogy odaszól nekik telefonon, hogy gyertek be fiuk a hivatalomba, van egy jó javaslatom!

    Persze hogy nem ez volt a célja, hanem hogy a nemzetközi sajtó fókuszában szerepeljen, ahogy Gábor Zsazsa is megmondta volt:

    „”Mindegy hogy mit írnak rólam az újságok, a lényeg az, hogy mindig a címlapon hozzanak!””

  • Bernstein Igazad van. A magyart nem érdekli az ilyen butaság. A Bözsiutalvány reménye és a migárnsoktól való rettegés lefoglalja minden energiájukat. Olyan apróságok, mint az ország felszámolása most csak sokad rangú probléma. Ha a válogatott legyőzi San Marinót is, akkor tényleg minden gond letudva. A magyar név megint szép lesz. Szerintem ez a szánalmas.

  • slapaj
    2018 október 31
    9:18 de.

    Kedves Slapaj!
    Olvasd el az alábbiakat és akkor mond meg mi az igazság!

    https://gondola.hu/cikkek/111359-Megdobbento_dolog_derult_ki_a_Soros-egyetemrol.html
    Idézet a cikkből!:

    A Bard College a posztgraduális központjának a létrehozását Soros György első feleségének, Susan-nek köszönheti. Ő a Bard Graduate Center alapítója és igazgatója. Az egyetem több szálon is kötődik Soroshoz, 2011-ben a Bard College 60 millió dollár támogatást kapott Soros Györgytől.

    Leon Botstein, a Bard College elnöke évek óta szoros kapcsolatban áll Soros Györggyel, illetve a CEU Igazgatótanácsának is elnöke. Jonathan Becker a Bard rektorhelyettese valamint a CEU amerikai képzési programjáért felelős igazgató.

    A CEU – Bard College együttműködés tehát gyakorlatilag azt jelenti, hogy Soros György kötött egy – feltehetőleg színlelt, valódi tartalom nélküli – megállapodást saját magával.

    A CEU és a New York állambeli Bard College között 2017. szeptember 8.-án jött létre egy együttműködési megállapodás, melynek célja, hogy a CEU kampuszt létesítsen az Egyesült Államokban. A megállapodás szerint a CEU és a Bard College, együttműködve az oklevelet adó programok tantervét, a felvételi követelményeket, valamint a végzettség megszerzésének feltételeit közösen állapítják meg.
    ….üdvözletével.

  • T.tóth péter!
    Kár ezen rugózni,egy alapítványi hálózatot látunk, furcsa lenne ha el tudnánk igazodni rajta.
    – Ha az egye­tem hi­va­ta­los ame­ri­kai szék­he­lyét és köz­pont­ját ke­ressük, a magyar cégnyilvántartás szerint a Central European University pontos címe:

    10019 New York, West 57th street 224.

    Az 57. utca nyugati oldalán, a 224-es szám alatt a patinás Argonaut-palota áll.
    – Az ajtóra az van kiírva, hogy Open Society Fundation, ha be tudsz jutni a recepciósok soha, nem hallottak a CEU-ról.
    – Annyit hajtogatnak, hogy Soros Fundation, aminek a kiterjedéséről fogalmuk sincs.
    – Arról meg pláne, hogy New York államban, van egy házikó, ami a CEU oktatási tevékenységét demonstrálja!
    Ettől függetlenűl a „CEU” és hallgatói, köszönik, jól vannak… és szívesen lennék köztük !

  • A „BARD College” az egy 1860-ban alapitott liberal-art college New York orszagban.

    Tortenete es teljes adatai a Wikipedian olvashato.
    Sot a „BARD highschool”(kozepiskola) is letezik.
    A College nyujt undergraduate oktatasokat es diplomakat.

    Letezik tobb campusza is New York-on kuvul.
    Ugyszinten a „golbalizacios” oktatasokat is nyujt.
    Sot letezik campussza Berlinben is.

    De hogyan lenne barmi kapcsolatban a Soros George es a CEO-val az ami igen kerdeses.

    BARD College problemak nelkul alapithatna Pesten is Campuszt es okatatsokat, de Soros sem CEU nem a BARD College ! Az ami halszagu az ugyben !

  • Bendeguz79
    2018 november 1
    10:38 de.

    Az a halszagú ebben, hogy a magyar kormány kötelezte a CEU-t egy New York állambeli campus létesítésére. Így került képbe a Bard Collage amely a CEU partnere lett és oklevelet adó képesítést adnak ki. Ez volt a magyar kormány kérése, sőt a magyar küldöttség megtekintette a helyszínen a Campust, és mindent rendben találtak akkor Ők maguk is, azaz Palkovics László, Altusz Kristóf és Kumin Ferenc a magyar kormány részéről. Mivel minden rendben találtatott a körbejárás alapján, így már csak a nemzetközi megállapodás aláírása várat magára New York állam és a magyar kormány között. Amit viszont a magyar kormány a feltételek teljesítése, és helyszíni szemle után sem hajlandó aláírni több mint fél éve. Magyarul és röviden a kormány szabott egy feltételt, amit teljesítettek, de aztán ahogy teljesítették utána egyszerűen azt mondja a magyar kormány, hogy jól van, nem érdekel… nem írom alá azt amit én magam mint magyar állam kértem tőletek és végig az orrotoknál fogva vezettelek kedves CEU. Álljatok a fejetek tetejére. Na ez valóban halszagú és az intézmény ellehetetlenítésére irányuló szarháziság.

  • HUNCANADA;

    Barmi is egyeni remenyeid, DE a valosag hogy NEM LETEZIK „CEU” NEW YORK-ban !!!!

    A BARD College letezik es a jelen magyar torveny es mas kovetelmenyek alapjan alapithatna Campuszt Pesten, de NEM A NEM LETEZO „CEU”.

    Soros penz adomanya a BRAD college szamara az nem nyujtja a BARD neven sajat alapitvanyat mukodtetni.

    A BARD college egy jo-hiru intezet, de NEM egyenlo a CEU-val. Hogy Soros szervezete fentart egy bode-szeru irodat a BARD eredti alapitohelyen az NEM egyezteti a BARD-al.

    Mint jeleztem fentebb, a BARD collegenek van Campussza tobbfele.

    New York orszag kormanyanak semmi torvenyes joga magayarorszag, vagy semmi mas nemzet sajat ugyeibe becatkozni !!!!!!
    S nem is ohajtana meg ha eroszakkal kovetlened is azt.

    Persze a penz nem gatlas a Soros eseteben, egy par-millioert biztos hogy minden siman mehetne Pesten a CEU-nak ?!

  • Bendeguz79
    2018 november 1
    2:59 du.

    Bende, olvasson, értsen! Nem reménykedem és nem is mondtam azt, hogy létezik a CEU New York államban, és ilyet senki nem mondott. A Bard College mint a CEU partnere létezik New York államban, ahol New York állam oktatási szabályainak is megfelelő oktatást végez! A magyar kormány kritériumai és szabályozása világos volt, ennek tett eleget a CEU és ezt le is ellenőrizte a helyszínen a magyar kormány küldöttsége, akik ugyan ezt állapították meg idén tavasszal, azaz több mint egy fél éve. Azóta hitegetik a CEU-t, hogy akkor aláírják a megállapodást. Valamiért nem írják alá. Ennyi.

  • HUNCANADA;

    Magyarorszag NEM kovtelehet senkit, semmi intezetet hogy az mit tegyen pl. New York orszagban !!!

    CEU es BARD College nem egyenlo !!!

    Mi a fenet probal jatszani a „PARTNER” szo-val.

    Magyarorszag „partnere” volt Hitler nmetorszaganak meg Szovietnek, de nem volt Benetorszag, sem Szoviet Unio. !!!

    NEM letezik sehol egy masik CEU a vilagon.
    Ha az a kikotesem magyarorszagnak.

    De BARD miert nem ohajtana Campiszt nyitni Pesten ?

  • Bendeguz79
    2018 november 2
    5:57 de.

    Jó reggelt Bendegúz! Örülök, hogy kezd eszmélni. Persze, hogy nem követelhet. Pontosan erről van szó és erre is alapozott először a magyar kormány, amikor létrehozta ezt a törvényt kimondottan a CEU-ra, hogy olyan feltételt szab amit nem lehet „kikövetelni”. Ennek ellenére mivel a CEU partnere lett a Bard College-nek, ahol így oktatást végez, és ezt a magyar kormány küldöttei is megnézték, így Már New York államban törvényesen oktat a CEU. A magyar kormány mivel elszámította magát, mert azt hitte lehetetlent kér a CEU-tól, így inkább most nem írja alá a nemzetközi megállapodást. Ami gusztustalan, és itt tök mindegy, hogy CEU vagy nem CEU én a módszert kifogásolom itt is.

  • Besancon
    2018 november 2
    7:23 de.

    Inkább Bibi
    2018 november 1
    5:00 du.

    “Az, hogy a Jobbikot is sikerült bepalizva tönkre tenniük, csak azt prezentálja, hogy mindenhol -nemcsak a Fideszben és a KDMP-ben- vannak Janus-arcu, anyagi vagy hatalmi baksisért kollaborációra vetemedtethető megélhetési politikusok!”……..

    Engedtessék meg nekem, hogy egy lekésett választ még bepótolhassak:
    Kedves Besancon!
    Élvezetesen és cáfolhatatlanul telitalálat volt a bővebb kiegészítése, kár hogy nem lehetett ezt a melléktémát tovább fejtegetni! 😀

  • N sajnos megint eltűnt az a cikk…..amelyikben pittsburgi merényletről írtak (és persze Orbán hibás,meg ugye Trump)ezekre az agyrémekre reagáltam is,mind a szerzőnek,mind a hozzászólóknak
    (nagyon selejtesen működik a gépem,de egyenlőre más halaszthatatlan és költséges szerelési munkákat kellett elvégeztetnem…)
    Csak annyit szeretnék közölni,hogy aa mai újságban azt írták,hogy
    a 46 éves abtiszemita kamionos Robert Bowersre, aki 11 embert megölt 4-et megsebesített
    valószínűleg halálbüntetés vár,(kivéve ha beszámíthatatlan ???)
    Na meg is érdemli!
    Részvétem az áldozatok családjának!
    Sajnos tény,hogy voltak,vannak és lesznek is antiszemiták!
    Itthon nálunk egy ilyen zsidók elleni támadás szerencsére elképzelhetetlen!

  • tóth péter
    2018 november 1
    8:08 de.

    Irigykedsz mi?
    Csóringerkém…

  • Geyza
    2018 november 1
    1:00 du.
    Végre felismerted régen meglévő bajodat!
    Szeretettel üdvözletével

  • HUNCANADA;

    Nincsen CEU sem NY-ban sem egyetlen ma sorszagban sem.

    Semmi oktatasok nem folynak a CEU alatal a US-ban.

    A Bard Collegenak Soros nyujtott adomanyozast, semmi mas.
    De semmi adomanypozasokkal, sem „szerzodesekkel” nem valik Bard College-a !

    S hanytagu magyar allam kuldottseg repult New Yorkba megeszmlelni a Bard Colleget ?
    Es miert ?
    Minden letezo adatai letezik a weben.
    Egy masik vilaglato utazast elvezett egy kuldottseguk.
    Az esztlensegek csucsait bizonyitjak allandoan minden tetteikkel !

  • A Bard College-nak semmi koze a Soros fele CEU-hoz. Ez is csak egyike a Soros fele hazudozasoknak! https://en.wikipedia.org/wiki/Bard_College

  • Walter. Tulajdonképpen Te most komolyan a Wikipédia alapján hoztál meg egy álláspontot magadban? Úgy tűnik igen, mert ezt az egy linket tetted ide, de én bízom benne, hogy többre vagy képes, ha információra éhezel.
    Mert úgy fest a kurta megnyilvánulásodból, hogy te most fellapoztad a Wikipédiát, hogy megmondd ki hazudik és ki nem. Azt a wikipédiát, amelyet bárki a világon minden percben szerkeszthet, és kivonatos információkat tartalmaz csupán? Ahelyett, hogy ellátogatnál a Bard College hivatalos oldalára és megnéznéd, hogy a CEU mint a Bard College partnere, milyen képzést indított épp a magyar kormány kérésére New York államban? Amely kampuszt a magyar kormány küldöttei is leellenőriztek idén, és a helyszíni bejárás alapján nem támasztottak kifogást a BARD-CEU partneri együttműködésére vonatkozóan? (Palkovics, Kumin, Altusz).

    Mivel kötelezte a magyar kormány a CEU-t arra, hogy csak akkor lehet Budapesten jelen, ha New York államban is végez oktatást, így elindítottak a BArd-on is egy kurzust:

    https://inside.bard.edu/academic/courses/current/bardceu.htm

    Tényleg azt mondod semmi köze a CEU-nak a BARD-hoz? SEMMI? 😀

    http://www.bard.edu/search/index.php?q=ceu&searchTab=1

    Akarsz róla beszélni?

  • Kedves Christopher, sajnos TOBB linkre NEM tudok mar valszolni, amit nekem irtak, mert mar lezartad azt az oldalt!

  • Walter
    2018 november 5
    9:23 de.

    Meséjjé’ öreg.
    Miket hazudik még ez a Soros.

  • tóth péter
    2018 november 2
    4:49 du.

    Há’ nekem elég nagy baj hogy itten osztod a nem létező okosságaidat, dehát mit lehessen tenni?
    Ez egy demokratikus liberális oldal.
    Még a liberalizmust sárbatiporni
    kívánók is szót kapnak itt.
    Felfogtad ugye?

    (Tudom öreg vagy nehezen értelmezed a több szóból állóakat)

  • Geyza
    2018 november 5
    2:53 du.
    Itten tájt nekem ezek minden magasak , nem bírrom felfogni,mit írtál? Érted? Magyarázd el értelmesen!

  • HUNT* :
    Ha problémáid vannak a
    szövegértéssel,keressed fel nőgyógyászodat,patikusodat.
    Azok majd adnak neked aggyantát, had élesedjen fejedben a lé.

  • Figyelo
    2018 november 5
    12:52 du.

    Kedves Christopher, sajnos TOBB linkre NEM tudok mar valszolni, amit nekem irtak, mert mar lezartad azt az oldalt!

    Más sem tud Kedves Figyelő – 7 napig él egy egy cikk alatt a hozzászólási lehetőség, amennyiben nem emlékezne rá!