Megetetjük Kínát?

2018 november 8 7:53 de.112 hozzászólás

Ha eltekintünk attól, hogy olykor enni is kell, tulajdonképpen akár marginális témaként is kezelhetnénk a mezőgazdasággal kapcsolatos hírek egy részét. Mondjuk, hogy azokat, amelyeket egyfajta nagyotmondás jellemez. Amelyeket talán azért reppentettek fel, hogy vidám perceket okozzanak. Mint az a hírpáros, amelyben egyrészt a kínai piac bevételéről, illetve az európai szint eléréséről szólnak.

Ami az utóbbit illeti, Viski József mutatott rá arra az MTI szerint, hogy vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkárként szerinte a magyar bor európai szintű, kiváló minőségű termék. Ami nagyon szép, nagyon jó, és a magyar borral semmi bajom. Akkor sem, ha az, hogy „magyar bor” ugyanúgy üres halmaz, mint az „európai bor”. Ha ugyanis egy borászt megkérdeznek, akkor ez órákig fog mesélni arról, hogy csak fehér, illetve vörös borból mennyiféle van az országban. A szőlő fajtájától, évjárattól, és még számos egyéb tényezőtől függően. Így aztán a piaci versenyben elfoglalt pozíció sem feltétlenül a könnyen rögzíthető szempontok egyike. De legalább jól hangzó fél mondat, hogy „a kormány szeretné, ha a magyar borászati vállalkozások még jobban fel tudnák venni a versenyt nyugat-európai társaikkal”. Ami valószínűleg azt jelenti, hogy komoly exportra számít a minisztérium frázisügyi élharcosa. Valószínűleg Kína irányába.

Ahol már Nagy István agrárminiszter tüsténkedett a Kínai Nemzetközi Import Kiállítás magyar stand megnyitásánál. Amely megnyitással kapcsolatban a közlemény úgy szól, hogy „a 24 milliós kínai metropoliszban már első nap komoly érdeklődés mutatkozott a magyar ásványvizek, borok, sajtok, toll- és pehely ágyneműk iránt”. A miniszter egy füst alatt tárgyalt és megállapodott „Sanghaj importtermékeket forgalmazó élelmiszerlánc-hálózatának” a vezetőjével „a magyar élelmiszeripari termékek kínai nagyvárosokban megvalósítandó népszerűsítéséről”. Aemly gondolat szép és nemes. Valamint magas fokon melegíti a honi kebleket is. Amíg valaki nem gondolja komolyan. Illetve nem gondolja végig. Esetleg végiggondolja, de inkább a keblét melegíti.

Mert sebtében lehet futni egy kört a lakosságszámok, illetve a magyar mezőgazdaság teljesítőképessége körül. Mely utóbbi kapcsán még azon sem kell elmélázni, hogy a rendszerváltásnak nevezett hatalmi aktust követően milyen hatékonyan verték szét a zsellérnosztalgia jegyében. Elképzelem, amint egy, a hazai összlakosságnál kicsit több lelket számláló Kínai városkában elkezdik terjeszteni valamelyik magyar hegy levét. Valamint a sajtokat, ásványvizet, tollat, és egyebet. A következő gondolat már csak az lenne, hogy nehogy tetszést arasson. Mert akkor talán sosem derül ki, hogy Magyarország teljes sajt-termése valószínűleg kicsit kevesebb, mint egy közepes kínai város néhány hetes fogyasztása az adott termékből. Ha kitart néhány hétig.

Hofinak volt egy kabarészáma a malacok számával kapcsolatos tervteljesítésről. Valami ilyesmi jutott eszembe arról, ahogy lassan már a realitások látszatával sem nagyon törődik az a propaganda, ami tervteljesítési dübörgésnek akarja beállítani a csendes osonást is.

112 hozzászólás

  • Érdekes a sajtexport elképzelése Kínába, mivel a lakosság 90 százaléka laktózérzékeny. Ezért a kínai boltokban nem kapható sajt, vaj, joghurt, puding, tejföl, túró és egyéb tejből készült csemegék. Nem veszi be a gyomruk, fosnak tőle.

    Egy valamit viszont halottam említeni a rádió híreiben: a kacsa és a libamájat. Ez viszont nem rossz 5let, mert a Négy Mancs magyar állatvédő társaság pár éve sikeresen beperelte a magyar kacsa és libatenyésztőket a tömés és a tolltépkedés „évszázados magyar hagyomány” technológia alkalmazása miatt.
    A pert megnyerték, ezzel sikeresen előretörtek a franciák, kiszorítva a világpiacról a magyar termelőket. 😀
    Ugyanis többek között a német vásárlók is azonnal leálltak a magyar liba és kacsamáj vásárlásával, mihelyst tudomást szereztek a „magyar technológia” részleteiről. 😀

  • Tisztaban leve azzal hogy a Kinaiak, atlagban sokkal ugyesebbek es sokkal uzletkepesebbek mint atlagban a magyarok.
    Igen velheto az,hogy ha magyarorszagnak lenne barmi termeke ami kinaban uzleti lehetoseget mutatna, lessz majd valaki kinai uzletember aki azt felvasarolja es kinaban majd arusitja.

    Persze a termek iger ertekesnek es rendkivullinek kell hogy legyen, figyelembe veve a kismennyisegu cikkek szallitasait onnan Kinaba.

    Tehat igen olcso termeknek es rendkivullinek kell majd annak lenni, szamitva az osszes koltsegeket a leheto arusitasi arban.

    Sok szerencset magyar termelok !

  • A hír nem újdonság.

    Már Dr.Torgyán doktor is javallotta hogy Kolumbiában létesítsünk nekik ottan tseresnyés-kerteket a drog-ültetvények helyén, amit aztán Mo.-ra (is) lehetne importálni.

    „És mindenki jól jár”…../Milo Minderbinder/

  • Bendeguz79
    2018 november 8
    10:43 de.

    Azért a legtöbb Nóbeldíjasa (lakossági lélekszámhoz viszonyítva) mégiscsak Mo.-nak van nemde ?
    Igaz, azok zsidók voltak és többnyire az USA.-ban szerezték meg a kitüntetést, de itt tanultak és szocializálódtak bele a műszaki életbe.

    Meg eléggé sok magyar tevénykedett a tudomány és technika alsóbb szintjein is, annak ellenére hogy a mindenkori jazzay kormányzat megpróbálta őket a víz alá nyomni.

    A kínaiak ügyesen tudják ellopkodni mások szellemi tulajdonát.
    Ebből élnek.

  • *hazzay…etc..etc..

  • Geyza!

    Ma sokkoló élményben volt részem. „Betévedtem” a Amerikai Népszava oldalára, ahol is kiszúrtam a Pozsár László cikkét Bolsonáróról, az újonnan megválasztott Brazil elnökről.
    A cikk tele van a leggagyibb innen-onnan ecetes-ollóval összevagdosott hazugságokkal, rágalmakkal, feketítésekkel, szardobálással. Mintha Rodeiot olvasnám.
    A szenzációhajhász újságírás tipikus esete, amibe a gyűlöletkeltés simán belefér.
    Nyilván alapból az újságokat pénzért írják – ezzel végül is mi bajom lehetne?
    Szépen át van az újság szerkesztve, egész profi megjelenés lett belőle, a hirdetések megfelelően el lettek helyezve, még csak nem is leuralva a címlapot, és mégis előtérbe kerültek.

    Na de a cikkek???

    Talán a tartalmak már nem is számítanak – a lényeg „ütősek” legyenek.

    Sokszor elgondolkoztam már Christopher munkáján, hát nem semmi.
    Minden látható jövedelem nélkül (legalábbis számomra) komoly erőfeszítéssel fenntartani a lapot – ÉS A SZÍNVONALAT – nem kis teljesítmény.

    Ezeket a sorokat azért hozzád címeztem, mert Te személyesen ismered a Bartust.
    Mit mondjak.

    Én otthagytam a dicső társaságot abban a tájban, amikor ö odakeveredett.
    Természetesen sok értékes ember volt és van még ma is ott (sajnos, sajnálom őket)

    Hozzászóltam a cikkhez, sokkal moderáltabban, mint ahogy itt néha „megtűrik” 🙂 – nyilvánvaló lett, hogy ott az igazságnak nem sok terepe maradt, vagyis nyilván nem jelent meg.
    Pozsár László átültette valami Mihalik Angela értelmetlen hazugságait – annyira hazugság, hogy még a második fordulós ellenfele helyett egy teljesen más személyt tett be, csakis a szenzáció kedvéért!
    Ott van képpel – színesben! És valóban a hölgyről ír, de marhaságot?

    Nyuszika barátunk fröcsögésének viszont nyílt terepe maradt. Olyan szinten, amit még Rodeio se tud előadni a chegevarista gyilkos-diktatúrák propagálásában.

    A világ nagyon félrement az biztos.
    Kevesen maradtak akik őrzik a normákat (humán) – őket nagyon meg kell becsülni.

    Hogy jön ez ide a cikkhez? Mert mint a cikkben írtaknak a lényege, hogy:

    A FERDÍTÉS, A SZENZÁCIÓ-HAJHÁSZÁS, A MEGTÉVESZTÉS – AMI ÚGY A POLITIKUSOK, MINT MÁS FONTOS „KÖZSZEREPLŐK”, MINT PL. AZ ÚJSÁGÍRÓK ALAPVETŐ MEGÉLHETÉSI ESZKÖZE.

    Ebből a szempontból a Christopher által (vagy köré) összegyűlt gárda valami kuriózum (kincsnek is lehetne mondani)

    A világ a Gábor Zsazsáké lett, valóban?

  • „Magyarország teljes sajt-termése valószínűleg kicsit kevesebb, mint egy közepes kínai város néhány hetes fogyasztása az adott termékből. Ha kitart néhány hétig.”

    Igaz, sajnos.

  • Geyza
    2018 november 8
    11:33 de.

    „A kínaiak ügyesen tudják ellopkodni mások szellemi tulajdonát.
    Ebből élnek.”
    Már jó ideje nem. Legalább is az informatikai eszközök esetében. Egyrészt azért mert egyszerűen megvették, mint az IBM személyi számítógép-üzletágát. Másrészt azért mert bár húsz éve lelopták az őspéldányt, de azóta jobbat csináltak belőle 🙂

  • Gabriel
    2018 november 8
    4:22 du.

    teljesen igazad van, mindenki hülye csak te vagy helikopter

    #1. bolsonaro kinek az életszínvonalát növeli és hogyan

    #2. bolsonaro hogyan teremt új és fejlett munkahelyeket és milyenné válik attól az életnívó

    #3. bolsonaro kiket fog megtanítani egyetemen ibngyen vagy kifizethető tandíjjal ahhoz hogy a sok drogdílerből művelt fejek legyenek a favellákban

    mindezt 3 év alat mert a 4. ben választások lesznek és a sok hülye képes és felébred csipkejózsika álmából

    írd meg a válaszaidat kiválasztottadnak: a geyza nevű sorozat bejegyző zseninek

  • A Kinai technika ugyan ugy mint a Japan, masolo technika. Nem a felfedezeseikkel, hanem masok felfedezesein javitanak, s abbol, gazdodtak, ill. gazdagodnak.

    Nem igan talalhatsz sok Nobel dijjas Kinait,azok fokent a zsidok az elen ,akik az otletekkel szulettek.

  • Gabriel
    2018 november 8
    4:22 du.

    még valami (úgy gondolom fontos lehet)
    nem érdekel, hogy a bolsonaro és bandája maricas, fasiszták, nekrofilek, balettáncosok a sántábbik fajtából, zsebtolvajok, a gittegylet alapító tagjai, ha…

    megvalósítják amit fentiekben kérdezek

    amire asszem (ismerve &@{[Đ#gabriel elvtársat) az a válasz fog érkezni, hogy a @rodeo11 az egy seggfej és egyébként is hogyan merészel hozzászólni mikor… szóval én leszek a gonosz mert kérdezek és ezzel el is lesz intézve az „ügy” mert ha az aki kérdez hülye akkor ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓzzz a csodák csodája lesz meg a Belfegor és a Alcsútdoboz Mészaros Lőrinccel aki brazíliában akár bolsonaro is lehet

    hahahahahahaha (ez a nagyérdeműnek)

    kkk (ez meg neked)

  • Gabriel
    2018 november 8
    4:22 du.

    Ezt nem tudom megítélni, én kedvelem Bartuslacit és az írásait.
    Azokat szoktam csak ott olvasni, nomeg Ákosbácsiéit.

  • Andrew-s :
    közkeletű probléma hogy mind a mai napig kiterjedten
    foglakozik Kina (állami szinten) ipari kémkedéssel.
    Amit főként az USA által kitalált és közkinccsé tett Internet segítségével végez leginkább.

    Az informatikai eszközeikben lévő chip-készleteket is mindet az USA-ban dolgozták ki és szabadalmaztatták.
    Hogy aztán Kína a BELFÖLDI piacára eladott , ezen szellemi tulajdonokra blazírozott termékei után mennyi szabadalmi díjat vall be és fizet meg az USA.-nak, az kérdéses.

  • Kis Ferenc
    2018 november 8
    4:39 du.

    Régi vicc a ’70.es évekből:
    Mo hadat özen Kínának.
    A vezérkar nézegeti az ultimátumot,
    -Magyarország?? Az hol van?
    -Középeurópában vezérezredes elvtárs.
    -És hány lakója van neki?
    -10 millió vezérezredes elvtárs.
    -Igen ? És melyik szállodában laknak ? …

  • ˙

    Geyza! „Nemzeti önérzettől”, vagy miafenétől áthatva támadod folyton Kína háládatlan licenc, vagy termék koppintásait… Pedig Te is tudod, hogy például az USA is német, illetve orosz találmányok, licencek hátán jutott el még a Holdra is…

    Geyzám! Képzeld el, nemrég a Mátrában üdültünk.
    Az üdülőben éppen egy esküvőt tartottak – szabadtéren.
    A ceremóniások egy vállalkozót, egy drónmestert is alkalmaztak aki a csodás nyári hegyvidéki tájban légifelvételeket készített a násznépről, ill. az ifjú párról. Egyszóval, a kis – mit mondjak, max’ 20-30 cm-es – négyrotoros hófehér, ergonóm és áramvonalas „légijármű” a mester irányítása alatt egész nap ott manőverezett az üdülő fölött, mellett sőt, időnként a szomszédos, erdővel borított szakadék „”mélyén”” – értsd: a mi „0” szintünk alatt – avagy a kissé arrébb fekvő domb felett, sőt még amögött is, elbújva még az őt vizslató szemek elől is…
    Nagy tisztelettel közelítettem a távirányítót kezelő fiatal, 20-30 éves mesterhez, aki szívesen megmutatta miket is tud az, ismétlem feltűnően szép kivitelű masina (ami a távirányítóra is igaz volt). Monitorján megmutatta, hogy a gépe éppen pillanatnyilag merre jár miközben irányította még a felvételeket is. Aztán visszaparancsolta elénk, oda a gyepi harcálláspontra, vagyis pontosan a lábunk elé. Ezt követően a kis központi egység monitorján lejátszott nekem a tök-éles videóiból néhányat és megengdte, hogy a kis légirobotot fölvegyem és szemügyre vegyem. Kérdésemre, hogy ki a gyártó, mondta, hogy fordítsam meg, így az egyik szárny alján megpillanthattam, a MADE IN CHINA feliratot… Az, hogy koppintás volt e, nem tudom és nem is érdekel, de tökéletes és szép ipari terméket láttam, és fogtam a saját kezemben…

    Megjegyzés: Kedvec USÁ-d a közismert agyelszívásával pénzért száz éve lényegében egyfolytában más nemzetek szellemi termékeit sajátítja ki. Kezdve a mi Nobel-díjasainktól, a náci W.v.Braunon, Gehlen SS kémfőnökön keresztül, más gazadsági gurukig, mindenkit. Talán most jött el a történelmi ideje annak is, hogy Kína ugyanezt tegye a megtermelt netto nemzeti terméke, a saját GDP-je erejéből… Na és …? Akkó meg mivan ? Ez a globális világ gazdasági rendje.

    Üdvözlégy Geyza és malaszttal teljes… 🙂

    .

  • Geyza 11:33

    Utóirat:

    Befejező mondatod, hogy kínaiak

    „e b b ő l . é l n e k”.

    Oszt tessék mán monni’ néköm, oszt azok, akik űket $-centes órabérért, tehát ingyen foglalkoztatják, azok miből élnek ? Nem e „a kínaiak” eladott munkaerejéből? He ? 🙁

    .

  • Málnaszőr:
    Kétségtelen.
    Az Ohm-törvényt sem az USA ban fedezték fel.
    De ami utána jött…

  • Málnaszőr:
    Amerika leromlása azzal kezdődőtt hogy lelkifurdalásból vagy fenetudja miből átengedték Japénnak (mindjárt a kezdet kezdetén) a tranzisztort és vele együtt a lakossági fogyasztási eletronikák gyártását is.
    Mégpedig azért mert akkoriban az USA.-nak nem érte meg ilyesmikkel foglakozni.
    Katonai harctéri nehéz-elektronikákat gyártottak annyiért amennyi súlyban kifejezve az arany ára volt.
    A SzU megbukása után ugyan már kissé megbánták, de azért még mindig vezető pozícióban maradtak a kérdéd terén.

    Úgye magad sem gondolod komolyan hogy egy ilyen kamerás drónban meg a földi kontrollerjében nincsen legalább 30 USA szabadalom ?

    Régebben, ha vásároltál egy CD olvasót például, (persze neves gyártótól akik nem loptak Amerikától) akkor találhattál rajta egy sűrű apróbetűs címkét, hogy milyen USA patentek alapján gyártották. És nem egy de nem is 12 volt ott feltüntetve !!

    Neked elképzelésed sincs az USA súlyáról az elektronika terén.
    Kína csak kérhet és jelenthet náluk.

  • Geyza
    2018 november 9
    3:09 de.

    a #&@{Тgeyza az sokkal jobb, mint a Gábor Zsazsa mert az csak mindent tudott, de a &@{>;>ägeyza az mindent jobban tud majdnem annyira, (na jó ez kis túlzás!) mint Honthy Hanna

    naccerű műintézet a &#@Đđ>geyza, vastaps

  • málnaszőr
    2018 november 9
    4:07 de.

    kedves #málnaszőr, azért én „azt” a holdat inkább 12 hold akácosnak gondolom, megjegyzésem: anno Hollywood nak még nem volt ilyen tökéletes stúdiótechnikája, mint manapság a 12. generációs Thor és Superman + Pókember + macskajaj

    Gagarin ugye… meg nem érdeklődött ama kies tájak iránt

  • Rodeo11
    2018 november 8
    5:51 du.
    Rodeo11
    2018 november 8
    10:09 du.

    Túllépek a merő, mindeneken túltevő gúnyolódásodon, és csak halkan kérdezem tőled, azt is csak lábujjhegyen, hogy szerinted a sok lehülyézett embernek, (beleértve engem is, mármint a hülyék közzé) ismételten azokra kellett volna szavaznia, akik az elmúlt 16 éveben (négy ciklus) alatt megszülték az első két kérdésedet, és ennek kapcsán kitermelték a 3.-at, vagyis az egyetemi ifjúság jó részéből fogyasztót vagy dílert faragtak?

    Akik valójában nem csak 14-15 milliós munkanélküliséget generáltak, a vidéken élő sok tízmilliós munkanélküliek, az utcákon, favellákban tengődők valahogy ebből a statisztikából kimaradnak – annál inkább számítanak a szavazataikra.
    Arról már ne is beszéljünk, hogy az állami apparatcsik-réteg felduzzasztásával több millió „rejtett munkanélküliséget” varázsoltak, hasonlóan az ismert szoc.-rendszerek praktikáihoz.

    Főleg ez az utóbbi fasisztázza, rasszistázza nyilván, mert tudja hogy elveszti a herevérét a kanapén. Na meg a „kiválasztott” csepűrágó réteg („artisták”) akik milliós közpénzt nyeltek be, nagyobb részét nyilván visszajuttatva a felelős aláírók zsebeibe.
    Az úgynevezett újságírók, akik a húsos állami apanázsokból élve, megrendelésre szállítják a híreket és a véleményeket.

    Barátocskám a szemeim előtt zajlott az egész, néhány sarló-kalapácsos fasisztát főelvtársat (és praktikáit) személyesen ismerek.

    Tölük tudtam meg Sztálin-elvtársad legékesebb „példabeszédét és demonstrációját” a kakasról. Otthon nem is halottam.
    De a szoc-fasiszta alap-törvényét tökéletesen szemlélteti.

    Itt tudják bizony. A szakszervezeti és pártirodákban csak az szobor-park méretű Sztálin-szobrok hiányoznak épp, mert az élőnagyságú szobrok és képek bizony természetesek az irodákban.
    Van „szerencsém” együtt-dolgozni magas-funkcióban levő PT-sel, aki folyamatosan megerősíti, hogy Sztálin szavait kellene követni és minimum 30 százalékát a középosztálynak legéppuskázni.

    Megértettem, hogy te amúgy csípőből leszarod mindezt ott a kanadai hereverédben, de akkor ne kívánd felebarátaidnak a nyomort.
    Nyilván csak „röhögni jársz ide”, gúnyolódni – mivel magad jelentetted ki, hogy amúgy nem érnek fel hozzád ezek.
    Mégis válaszoltam.
    Hogy négy év alatt létezik-e valaki, aki vissza-tudja fordítani azt a folyamatot amit 16 év alatt tudatosan, ördögi alapossággal, minden részletét megtervezi hajtottak végre- most mondom, hogy nem.
    Ember nem létezik, aki ezt megtehetné 4 év alatt. De legalább a folyamatot megfordítja, mielőtt újabb évszázadokra vetné vissza a társadalmat. A valóságos káoszba, az általános mizériába.

    Minimum 20 év, hogy visszajusson arra a társadalmi szintre, ahol 2002-ben volt.
    Úgy járt mint Magyarország.
    Nyilván van egy szűkebb réteg, akik „jól jártak”
    És?????

    Ha ígéreteid ellenére mégis rászánnád magad olvasd el magad a „hiteles” brazil” véleményt. Bár ha az USA megfizetett hírcsinálóinak adsz hitelt – tudod – nekem is „seis ou meio duzia”, nekem se oszt vagy szorozz, hogy te mit gondolsz, és miként élsz. Mégis azért alanti ablakba bevágom azt, ami amúgy a magadfajta szemléletű braziloknak íródott:

  • Rodeio itt a texto, mert ugye most ellen kell állni a „fasiszta diktatornak”:

    „Resistência”?
    Não deu p resistir! Tive que copiar!!!

    AFINAL, AONDE ESTAVAM VCS ???????????

    RESISTÊNCIA

    O texto é assinado com o pseudônimo ‘Bia’, e o jornalista William Waack publicou em seu Facebook afirmando: ‘Não conheço a autora, mas ela disse tudo que penso sobre o assunto.
    “Tô vendo essa onda de Resistência … Que nojo da cara de pau desse povo!
    Rio de Janeiro entregue ao tráfico e às milícias e agora resolveram ter medo?
    Nordeste e São Paulo tomados pelo PCC, matando pai de família e estão apavorados agora?
    Rio Grande do Sul quebrado, sem dinheiro pra pagar funcionários e vocês estavam resistindo aonde? Nos apês de frente pro mar? Nos Estados Unidos? Ou na Europa?
    Onde a resistência estava quando 108 policiais foram enterrados só no estado do RJ?
    Onde se entrincheirava a resistência quando mães são assassinadas na frente da família, com uma faca no peito, porque se assustaram com bandido?
    Onde estava a resistência quando pais de família foram mortos com tiro de fuzil só porque demoraram a tirar o cinto de segurança?
    Onde a resistência se escondia quando maridos tem que enterrar suas esposas porque foram mortas por não terem dinheiro para dar ao bandido?
    Onde estava essa mesma resistência de bosta, quando uma menina de 9 anos, que brincava na rua, foi brutalmente assassinada?
    Vocês não estão preocupados com porcaria nenhuma!
    Há anos nossa liberdade foi cerceada e brancos, negros, mulheres, gays, travestis e índios morrem e vocês ai calados…Coniventes!
    Aiiiínnnnn o Coiso vai tirar a nossa democracia … Aiiínnnnn vai matar negros e LGBTs… Aiiiiínnnnnn vai liberar armas e o país vai virar uma carnificina …
    Vocês ainda não perceberam que vagabundo tá assaltando barzinho de AK-47?
    Em que mundo vocês vivem que bandido tá assaltando shopping de AR-15?
    Já fizeram a conta do número de mortos nos hospitais por falta de médicos, equipamentos e remédios?
    Onde essa resistência de merda estava quando os corruptos saquearam o Brasil e botaram cidades inteiras na miséria?
    Talvez vocês estivessem em Nova York, Roma, Berlim, Lisboa ou Paris … Comunas e socialistas de bosta! Por que não estão na Venezuela ou em Cuba?
    13 milhões de desempregados e vocês estavam protestando aonde?
    64 mil mortes violentas e vocês fizeram o quê?
    19 mil empresas fechadas em 2 anos e vocês protestaram?
    Claro que não!
    Porque vocês não se importam!
    Deixem de ser hipócritas e fingirem que não enxergavam o que acontece há muito tempo no Brasil!
    Vocês queriam é que todo esse terrorismo continuasse, em nome da ‘Democracia’ que apregoam da boca pra fora, postando loucuras de seus I-Phones enquanto comem caviar na Vieira Souto! Que Democracia é essa? Seus merdas!”.

  • Gabriel
    2018 november 9
    10:53 de.
    mivel az jött amit megjósoltam, miről tudsz te bármit is érdemben?
    semmiről a semmit
    kösz… most befejezlek

    egyébként is svájcban Casta diva t hallgatok az meg ugye…

  • Gabriel:

    Nem értelek.De komolyan.
    Erre a szar kis senkire ilyen sok karaktert elpazarolni…
    Ez csak egy Holocaust-tagadó nulla.Nem oszt nem szoroz.

  • Geyza

    Hát igen. Tök igazad van.
    Az ember ne fecsérelje idejét értéktelenségekre.
    Ez a fazon nemcsak szánalmas, hanem undorító is.
    Azonkívül, hogy „nem volt gyerekszobája” és most ide jár kiélni a perverz vágyait.

    Megpróbáltam, de minek

  • Gabriel
    2018 november 9
    4:43 du.

    tudod ugye (geyza az csak egy nick! semmi más) a kutyus szokott próbálkozni és általában -mint neked is- nem sikerül

    ennyi sok semmit összehordani kislapáttal a homokozóban a kiscsoportosoknak?
    hát én továbbra sem olvastam egyetlen betüt sem arról amit kérdeztem de azt, hogy 1000000000000%-kig igazoltad amit megjósoltam azt igen!!!!
    kkkkk
    szerencsétlen egy fószer vagy és miket képzelsz magadról? te fogod megmondani a tutti t és te vagy a helikopter?

    kkkk

  • Gabriel
    2018 november 9
    4:43 du.

    szóval azt is kiderítetted, hogy nem volt gyerekszobám …(nem igaz, nagyon élveztem a gyerekszobámat és nem a tehén volt benne a radiátor)

    tehát
    &@{][&#>gábriel elvtárs szerint a 16 év borzalom után most a szuperzseninek 22 évre van szüksége ahhoz, hogy alulról megközelítse azt amit a (..zok a rohadt korrupt, drogdíler útszéli kurva és hímringyó meg kommenyista és egyébként is az én anyám… bármit is akarsz odabiggyesztheted ő már „ott van” és azelőtt is lepergett volna róla az ilyen hisztériás semmitmondás) eljólétesítettek…

    az a portugál ídézeted (a nagyérdeműnek, hogy ne unatkozzanak egy részeg drogdíler írta akit a bolsonaro fizetett a drog árából és aki kiderítette, hogy minden szar de de olyan szar még sohasem volt tehát mostmár nem lesz olyan szar ha mindenki olyan lesz akit nem lőnek le a setét utcasarkon és egyébként is…azaz a fószer MÁRMINT A BRAZIL BLOGTÜNDÉR BEDROGOZVA leírja, hogy ő mit is csinált ahhoz, hogy szar legyen a kommenyizmus és az a sok gonosz…)

    MOST AZUTÁN 2018+22 = 2040 ben már remények lehetnek arról, hogy addig senki sem lövi le a bolsonaro t és bandáját valamint a steve bannont is felnégyelik valahol nicaragua ban miután a krump lee t leváltják mert? „csak”…

    ez már a reményhalnak sem jó addigra az utolsó lazacot is kikapják a grizzlik

    és akkor mi marad a @&{}[§Ä°˘gábriel elvtársnak? a bolsonaro 2040 ben minimakalkula 82 éves lesz és a hamut is mamunak mondja

    kérem szépen van:

    geyzaitis gabrielitis és fideszitis is de együtt mindezek…az kicsit sok

  • Gabriel
    2018 november 9
    4:43 du.

    Na és mi jár annak akinek igaza van?
    ( ! tépék a kireveB )

  • Geyza
    2018 november 9
    2:22 du.
    a senki büfög… de minek?

  • Geyza!

    Elfelejtetted, hogy többekközt a puskaport, nameg mit ne mondjak a rakétát is a kínaiak találták fel…

    Egyszer mindent feltalált valaki. A biciklikerék, a kétkerekű kordé, vagy a kubikos talicska nélkül ma sehol sem lenne…

    A tudománmyos világképünk,ezen belül az Internet maga is egy, az emberiség tudáskockáiból fejére állított hatalmas, gigantikus piramist formál.

    Apropó piramis, melynek mindannyian a csodájára járunk… Annó dacumál, a mai tudásunk szerint 5000 évvel ez előtt a Kufu, avagy Keopsz építői, minden fantasztikus építési részlet-készségük ellenére sem tudtak volna, azaz nem voltak képesek egy 140 méter magas, ennyire szilárd és tartós építményt felépíteni másképp, más forma szerint, mint a valaki által már annál korábban „feltalált” gúlatestnek megfelelő, pyramid forma szerint. Egy akkora függőleges torony, mint ez a korabeli megalitos technológia – és technika – szerint egyszerűen összedőlt volna…

    Geyzám! Így épül fel az emberi tudás 10-12ezer éve: találmányok és újítások sorozatából. Eleinte, jó volt ha 100 évenként egy született, mára ez úgy felgyorsult, hogy szinte már követhetetlenné vált, hogy a tengeri herkentyűben a billentyű, vagy a csavar vótt előbb. A tyúkróóó, meg a tojásróóó má nem is beszélve.

    Egyébként adott esetben, a sértett feltaláló, vagy ország beperelheti Kínát, ha van hozzá türelme nekíjje. Egy ügyfélkapun, vagy egy kormányablakon keresztül bepötyögni pofonegyszerű és gyors. Ja. ))) 😀 (((

    .

    UI. :
    Az olcsó bérmunkás dolgoztatásának (azaz a táv-kizsákmányolás) velejárója a technológia és a technika „ideiglenes” átadása is. Lehet választani: vagy helyben magas bérért dolgoztatom a melóst, vagy pedig a nemzeti munkást kikerülve, sokezer kilométerekkel még odébb… Tetszik, vagy nemtetszik, ez a (globál-) világ mai rendje… – És ez is még fejlődik, fejlődik és fejlődik… Uggggyann mi is lösz belüllä. ?

  • Geyza/ UI 2.

    A „fejreállított” tudáspiramis csúcsa, ha igaz, a kovakőből pattintott(!) egyetlen nyílhegy. Ezen a találmányon áll az összes tudásunk. 🙂

    Na szia !

  • Rodeo11 10:10

    „Gagarin meg… ugye nem érdeklődött ama kies tájak iránt.” írod.

    Ugyibár az első felvételeket a Hold túlsó oldaláról is szovjet űrszonda készítette, a Lunahod 1. meg 2. meg kitudja még hanyas távirányított holdjáróról már nem is beszélve…

    Ami meg a néhány holdas akácosokat [felcsúti öregnéne tüzifáját 🙁 ] illeti, abban a mi nagy Vezérünk veje, TiborczpanaszaJistvaaan a legilletékesebb, még a papa gázos haverjánál is, mert az akácnak nagyobb a fűtő és világító értéke a fődddgaaaznal is, märt az maaaaagyar fa… Ja! Nem véletlen tagadta meg a FidSS az EU-s javaslatot, amely az akácot „tájidegen özönfaként” meríszälte aposztrofánnyi. Kikérgyük magunknak, hogy özön…

    .

  • UI

    Nászajándék traktorán hordta el a lopott fát a derííík lägíííny.

  • A magyar élelmiszerek terén a belföldi fogyasztás erősen lecsökkent a rendszerváltás után, és ezzel párhuzamosan a mezőgazdaságban a családi gazdaságok (szerző szerint „zsellérek”) se tudtak megkapaszkodni.

    Endre örülhet, mert most a nagyüzemeknek piacot keres a kormány, mint a régi szép időkben. Most éppen a keleti nyitás jegyében, amit itt ezerszer el lett mondva, hogy régi program a magyar nagypolgárság részéről. Már 100 éve a magyar nagyvállalkozók a tekintetüket Kelet felé fordították, mert ott voltak az új piacok. Ehhez szolgált ideológiai alapul a „turáni rokonság”. De a rokonság ellenére is nagyon nehezen boldogultak a keleti szokások következtében, ahogy manapság is.

  • málnaszőr
    2018 november 10
    3:51 de.

    hahahaha
    „nem vetted a lapot” a „hold” arra utalt (most almásiálma tapsikol), hogy szvsz eleddig senki sohasem szállt le és szállt fel a Hold rólra, legkevésbé a Zarmstrong és tsai. és ezért írtam kisbetűvel meg akácosítottam be…van egy (biztos több de ezt láttam) a jútyubon amint armstrong ügyesen ugricsálva battyog a fehér lisztben és akkor valaki benyit a stúdió hátsó ajtaján kezében egy papírpohárral ami valószínűleg cocacola, és kéjesen vigyorog

    azóta röhögök…rettenetesen primitív díszletek

  • Gabriel
    2018 november 9
    4:43 du.

    egy gondolat bánt a portugál idézeted kapcsán, nem &@{[&#gábriel = „bia” ott a brazil neten? úgy könnyű, hogy álnéven beírsz valamit és utána hivatkozol rá másik álnéven? és még egy újságírót is kitalálsz aki meg volt olyan „ügyes” hogy pont ezt választotta ki

    a legegyszerűbb politikai fogás a választások megnyeréséhez ha a teljes ellenzéket időben bebörtönözzük… ez történt barzíliában is olyan bolsonarós és pinocsés meg frankós a Musszó Líni ről nem is beszélve

    kkk

  • Rodeo11:szerezni.)
    „szvsz eleddig senki sohasem szállt le és szállt fel a Hold rólra,”

    Mélységes tiszteletem kegyelmes Doktor Úr! (Gondolom, valamilyen természettudományból méltóztatott PhD-t szerezni.)
    A Holdra nem is szállhatott és nem is fog leszállni senki. Mint Mackó kutyám is tudja, „sajtból van a Hold”, tehát nem más, mint egy szép kerek ementáli sajt, ami a Földet körülvevő, a Föld körül forgő keretre van felerősítve. A Föld ugyan nem lapos, de a belseje szilvalekvárból áll, amit a nagymamám főzött pár éve. 🙂 🙂

  • Rodeo11
    2018 november 9
    7:41 du.

    Te meg vicceket fabrikálsz hatmillió ember gépesített megsemmisítésérből.

    te büdös kis senki.

  • Rodeó te idióta :

    „eleddig senki sohasem szállt le és szállt fel a Hold rólra, legkevésbé a Zarmstrong és tsai.”

  • Rodeo11
    2018 november 9
    5:51 du.

    Nanemá..Boda unokaöccse ez a szarrházi ?

  • Rodeo11
    2018 november 9
    6:22 du.

    Kétségtelen.
    VOLT neki gyerekszobája.
    Csak azt a nevelőnője kiadta albérletbe,
    őt meg kicsapták a tehenek közé ridegmarha-tartásra.

  • Belzebub
    2018 november 10
    9:26 de.
    nem lehetne baracklekvár, azt jobban szeretem
    hahahahaha
    és az keret? na csak az ne lenn Galilei mit szólna hozzá fából vaskarikát?

  • Geyza
    2018 november 10
    10:04 de.
    már megint kiújul a geyzaitisem! nagyon kártékony te a gábriel elvtárs gyerekszobájáról gagyox? mert engem asse tudod nem vagyok e beszélő gorilla?
    vagy a Honthy Hanna syndrome mindent jobban tucc?

  • Geyza
    2018 november 10
    9:57 de.
    nem fabrikálok semmit ti.: nem vagyok fabricante

    ugyanakkor és azóta 127000000 halt meg ugyanolyan körülmények között (Nagasaki és Hiroshima is benne) azaz egy a sok közül… de te azt mondasz amit akarsz szabadság van bendegizi szerint a szólás is szabad

    ja és nem maradt abba folytatódik mármint a genocidium, e’vvan

  • Geyza
    2018 november 9
    6:53 du.

    Még jó, amúgy is hogy „képhibás” krkrkrkrk

  • Rodeio

    Sose báncson téged más se a neten se itten mint ez a kis „hiba” com a „BIA” — kkkkkkkk

    Kis tranzisztorhibás ….

  • Gabriel
    2018 november 10
    2:11 du.

    neked is ugyanazt csak tövig

    brühühü patyom kinn

  • Gabriel
    2018 november 10
    2:11 du.
    é pá és o vendavais no blog kkk e o sabio da abubura

  • Rodeio a kis che-guevarista, aki ugyanazért gyűlölte a zsidókat, mint Sztálin: féltékenységből, mivelhogy a kommunizmus „feltalálásában” megelőzték őket.

    Che Guevara gyűlölte a melegeket, legéppuskázta őket, utálta a négereket, a nőket csak „arravalónak” tartotta, még akkor is ha azok úgymond harci elv társai voltak.
    (Ja leírásaiból tudjuk)

    A esquerdista-socialista seggevár ista rodeiózik …. na manteiga!

    PPfffüüvvvv … pikkkpakk – kisült … lesült … osztán még elsírom magam … na nem rajtad, rajtad sírjon a bábolnai tenyéssz … tudod

  • Egyébként a nagyon félrement a vita, az eredeti, vagyis Simay Endre félvezetésétől.
    Bár látszólag.
    Miről is van szó? Egy autokratikus kormányzat ott vezeti félre a népességet, ahol nem szégyelli. Már pedig nem szégyell semmilyen nagy hazugságot, szemfényvésztő ígéreteket beadni és eladni.
    Pláne egy másik autokratikus kormány vonatkozásában.

    Ha majd egyszer valaki számon-kérné, már lehetne is mondani, hogy „boldog karácsonyt”, még akár jóindulatból hozzá is tehetné, hogy ki feneség tudná kitalálni, hogy mi jöhet egy olyan autokratikus vezető fejébe, mint egy kínai, ugyebár?

    Na nem kleptokratikus, arra az ilyen-olyakat legéppuskázni van szokásban, már persze ha kiderül ….

    Szóval érdekes, hogy Kína olyan diktatúra, ami valódi szocialista, mégse illik libsizni …
    Ugye a nagyvezír személyesen hason-csúszott a nagy Mao képe előtt a Tienanmen téren, mert ugye most-már mennyei béke van a tankok taposása után – kár hogy a fehér-galambokat az fránya Tiborcz már megint ellopta..
    De a lényeg, az utat már felnyalta …
    Szóval fiuk ott is üzlet kell, mert ott aztán a kevés is jó sok, mind ami „kerülő útra megy” az bőven számolható …

    Val-szerü, hogy a kleptokrácia bűnténye is csak az átlag-kínaira és az átlag-magyarra (de leginkább a libsire) értelmezhető, a megfelelő magasságokban az enyv már nem enyv, hanem mirha.

  • Geyza
    2018 november 9
    3:09 de.

    1. Ipari kémkedéssel minden hatalom, kicsi és nagy egyaránt foglalkozik. (nem csak ipariakkal)
    2. A chipkészletek fejlesztésekor nagy blikkfangos, és nem egyszer fizetett közlemények jelentek meg, amelyek fényezték pl. az IBM 13, majd 9 mikronos technológiáját. DE. Nem véletlen az sem, hogy amikor a nagy távol keleti földrengés volt, akkor másfélszeresére ugrott az áruk. A tényleges technológiai kapacitás nagy része már nagyon régen arra fele van.
    3. Természetesen tudom, hogy anno simán megvették a piacon a C… routereit, majd annak alapján készült az első H… router. Nem kémkedtek, megvették a boltban. A C… akkor a magyar képviselettel is kiadatott sajtóközleményt, hogy micsoda nagy nemzetközi pert fog indítani. A kínaiak ekkor szélesen mosolyogtak, bólogattak, és bejelentették állítólag, hogy nagyon jó, mert akkor ők közzé teszik azokat a tervezési hibákat, amiket kijavítottak, és azokat a beépített szolgálati hátsó ajtókat, amelyeket befalaztak. (s ami helyett gondolom kinyitották a sajátjukat 🙂 )
    A nagy per elmaradt.
    Anno a M$ nagy garral elment Kínába, hogy most aztán majd ők így meg úgy. aztán a következő géppel hazamentek, hogy mégsem. Kínában kialakították a saját linuxukat, többek között.

    Nem, nincsenek illúzióim. De a sztereotípiák ettől még félre vihetnek.

  • Rodeo:

    “eleddig senki sohasem szállt le és szállt fel a Hold rólra, legkevésbé a Zarmstrong és tsai.”

    „A KLM nevű műintézmény”

    Te vadbarom

  • Andrew_s
    2018 november 11
    4:51 de.

    Nekem mások a nézeteim ebben a kérdésben.

  • Gabriel
    2018 november 10
    9:05 du.
    „Ché”… barzíliában nem ismerik eme szavat? ott van helyette az: „é pá”

    egyébként Guevara elvtársat nem szabad bántani ő egy zseni volt, mint anno a Cubai Nemzeti Bank elnöke és Pénzügyminiszter bepanaszolta „a” pénzt, hogy az minden jónak elrontója és megszüntette! majd egyik gyárlátogatása alkalmával egy panaszkodó compañera számára azonnal kitépett egy zsebnoteszból egy lapot ráírta, hogy 1 kg kenyér és aláírta, nem vette észre, hogy ezzel feltalálta a pénzt…

    Fidel nagyon megunta a böszmeségét és eltanácsolta melegebb éghajlatra… el is ment a többi történelem

    na most, én a magam részéről nagyon tréfásnak találom Guevara-t (is + Gábriel elvtársat aki szintén Ché) és jókat röhögök rajtuk… mivel nem vagyok egy pártütő minden pártot gyagyaságnak tartok és úgy is említem mindegyiket
    a geyza, meg a bendegizi veled együtt olyan zseniálisak, hogy én csak reverenciával tudom említeni eme szent álneveket

    még akkor is ha elárultad, hogy a bolsonaró kartársnak 22 évre lesz szüksége, de hogy mire eltitkoltad mert 16 év szabotálás után + 22 év az kicsit hosszúnak tűnik, és assem tuggyuk meg soraidból, hogy mindez kinek lesz jó, és hogyan

    ugye Ché?

    nahát? patyom kinn…

  • Geyza
    2018 november 11
    5:37 de.

    Gey Zuss én nem neveztelek vadbaromnak sohasem sértegettelek és csak annyiban személyeskedek, hogy pontosan neked címzem amit neked írok… önmagadat ismételgeted, mint egy megbolondult lemezjátszó amin beakadt a tű és mindig csak a háromvonalas d-t sikoltja egészen a háromvonalas fisz ig bemenőleg

    légyszives ne plagizálj! a KLM mint műintézet le van védve büntetendő a plagizálása (is)

    manapság hólivudiék már sokkal elfogadhatóbb díszleteket tudnak mint anno amikor leszállt a holdra és már ott várta a kamera betöltve filmmel és a világosító stáb is jelen volt amint kimászott a lukon és bájosan szökellve ott az alufóliával borított lisztmezőn távolban egy fehér vitorla meg a Kis Mukk és az összes Dzsinnek…majd lefilmezték amint visszaszáll a zűrös hajóba és az délkeleti irányban felszáll és … hogy hová? hát a stúdiót azóta lebontották sohasem fogjuk megtudni a stábbal mi lett… még mindig világítanak az örök fény világoskoggyék nekijjek meg a Mici Mackó és a Mikulás

    egyébként jól vagy? olyan ziláltnak tűnsz, csak nem elfelejtetted bevenni? pedig a zorvosod felírta jaaa, hogy nem olvasol mert ugye te vagy a magyar nem… azaz Döbrögi?

  • Gabriel
    2018 november 10
    9:40 du.

    idézlek Óh nagy Dzsinnek Attya:

    „Miről is van szó? Egy autokratikus kormányzat ott vezeti félre a népességet, ahol nem szégyelli. Már pedig nem szégyell semmilyen nagy hazugságot, szemfényvésztő ígéreteket beadni és eladni.”

    itt ugye a bolsonáró kartársról és autokráciájáról szólassz?

    telitalálat jár érte a vekker

    kkk

    a nagy népi mondás és Í gazság: addig jár a köcsög a kútra amíg lelökik

  • Andrew_s
    2018 november 11
    4:51 de.

    te még leállsz „vitázni” a Gey Zá val? ő olyan, mint egy csipp, csak azt tudja amit ráforrasztottak minden egyéb begerjeszti és olyankor „Zé” vé válik… tudod amit a Rigolettóban a mantuai herceg énekel:
    „az asszony ing alatt, fogott egy bogarat, kicsit és feketét csípte a fenekét, ne hallgass rája csábos a szája és máris át is ver…”

    na ez Ő Geyy Zassága és a Fixa Ídea mint illiberális makaróni „keee csöpp” -el lereszelve sajttal

  • Rodeo11
    2018 november 11
    10:18 de.

    Én se sértegettelek.
    Mér? Annak vetted? Akkor
    vonulj vissza rózsaszín leány-szobádba
    és nyalogassad a p..lelkedet DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

  • Geyza
    2018 november 11
    1:25 du.

    kac kac te magad, a léted egy sértés a világra nézve

  • Rodeo11
    2018 november 11
    1:42 du.

    Akkor -szokásod szerint-játszd el a
    „nagyvilágot” és járj el fennti jónacsácsom szerint

    „A KLM nevű műintezet”…. DDDD…Te vadbarom DDDDDDDDD

  • Gabriel Karikas

    Geyza

    Látod, nem kopik le ez kis hableány …
    Valamit nagyon akarhat …
    Átlátszó a taktikája, mindig kipécéz valakit, akivel haverkodni kezd, annak áskálódik másokról, aztán ezt görgeti…
    Rodeiiiooo

    Jójáték hülyegyerekeknek

    De a végső célja szétcseszni a „közösséget”

  • Gabriel Karikas

    Rodeio

    Haverod neked a harapós-ló – egy gaucho viado

  • Gabriel:

    Azt írja a vadbarma :

    „na ez Ő Geyy Zassága és a Fixa Ídea mint illiberális makaróni “keee csöpp” -el lereszelve sajttal”

    És azthiszi magáról hogy elménc,holott leginkább csak zagyva.

  • Gabriel:
    Én is nevet váltok : Sobri Rócsild leszek

  • Hehehe de hülyén nézek így ki
    (Igaz , amúgy is…)

  • Gabriel Karikas
    2018 november 11
    5:36 du.

    hát ha már karikás legyen kerek
    kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

    patyom kinn

  • Geyza
    2018 november 11
    4:46 du.
    zsuzsi ez mélyre sikerült eltalálta.. nem is tudtam, hogy.. dehát

    a pince mélyén…geyza van

    és ott marad

    és ne áskálóggy… a köcsög eltört

  • Sobri Rócsild
    2018 november 11
    6:04 du.

    nem! hanem az lettél ami vagy, ez lényeged

    szerencsétlen még humorral sem birod? akkÓ’ a genetikai izéid azok??? bányászbéka és a kockasajt kereszteződései
    hahahahahaha
    esteleg a gábriellel kereszteződtél de az nem biztos… még? bár sohasem lehet tudni

  • Geza !
    8:21

    „Amerika leromlása azzal kezdődött…”, kezded, majd kifejted, hogy a tranzisztorral…

    Én nem gondolnám azt, hogy egy jelenséget helyes lenne a végén, illetve a felszínén vizsgálni. Inkább azt vallom, hogy a lényeg az alapban van elrejtve, azért mert az érdekeltek éppen nem lényeget, a profitot kiáltják világgá, hanem felszínes mesékkel altatják a közvéleményt, köztük téged is.
    Felhozott példád is csak egy technikai vívmányról egy apró állomásról szól, amikor annak gyártását is – mint ma – az akkor még olcsó japán betanított munkásokkal bonyolították le, ismétlem éhbérért, amely megnövelte a hazai munkabér-profit és a helyi munkabér-profit közötti differenciát, mely tényt nagyon szereik titokban tartani és elhallgatni. Vagyis úgy tesznek, mintha a kapott munkabér a vele létrehozott termék értékével arányos lenne. Holott odahaza pl. az USA-ban annak a sokszorosát kapja ugyanaz a munkahely…

    Viszont az idő múlásával ez az „ázsiai kistigris” nagytigrissé gyúrta ki magát, és az ilyen filléres gyártatás lassan átcsúszott mondjuk Dél-Koreába, Honkongba, Szingapurba, stb, majd ezek felnőtté válásával pedig az ún. népi Kínába. Mindezek a termelési – most mellékes, hogy politikai – tényezők majd hülyék lettek volna beleegyezni abba, hogy nekik csak az éhbéres kiszipolyozás jusson „osztályrészükül” 😀 úgy, hogy közben a maguk jogos jussának a lefölözését kihagynák. Ez a jogos juss pedig nem más, mint a számukra átadott, átengedett magas technikai színvonalú, korszerű gépek, berendezési tárgyak és az azokhoz tartozó technológiák és megoldások tárháza, amelyet a tőke, pusztán amortizáció címén még el is számol…

    Mellesleg a konténeres szállítás-technológia és hiper-logisztika is alapvetően az ebbe a látszólag áldatlan helyzetbe való belenyugvást tükrözi. Hiszen az ázsiai tigrisek kész gyártmányait valahogy rövid idő alatt mégiscsak „vissza” illetve le kell szállítani a megrendelőkhöz, ami egyben a gyártó(k) teljes elismerését is jelenti.

    Tehát ez törvényszerű jelenségről, amelyet – és azt kell mondanom – a profitéhes és ettől mohó tőke* provokál ki, mely így, még a megbízó (gyártató) tőkés nemzeti kereteit is áttörő extra nyereség érdekében hajlandó akár még önmagával szemben is konkurenciát támasztani…

    Ez van, és gondolom amiből nincs is visszaút, mégha Trump kereskedelmi háborút is hirdet, akkor se, hisz nem rajta múlik. Talán csak egy, a nemzetközi kooperáció még korszerűbb folytatása… hahaha

    Na helló… 🙂

    .

    .

    * tőke: Nem valami tudatos személy, mégis a legfontosabb tényezője, néha már „önműködő”, >megállíthatatlan< termelési alapeleme a szabad piacgazdaságnak. [A fegyverek gyártásában és korszerűsítésében is döntő szerepe van.]

  • Itt divattá vált a nick-nevek megváltoztatása? Sebaj, sőt…
    Ennek hatására mint igazi arszlán és divatmajomnak :- bennem is
    felötlött, hogy talán nekem is meg kellene változtatnom – a korábban
    már pár kommentelőtárs által kifogásolt nick-emet.
    Persze, olyanra szeretném változtatni, ami ha nem is mindenki, de a legtöbb kommentelő számára érthető és tetszetős. Nem rendezek vélemény-nyilvánító szavazást a jelenlévők között, de azért kipróbálom a változtatást.
    Kísérletképpen tehát – legalábbis egy rövid ideig – az eddigi Belzebub nick helyett a „Kővendég” nicket fogom viselni.

  • Rodeo:

    „…megfojtották a németeket nem adva nekik a világtengerekre kijáratot és manapság persze csak erről nincs szó csakis a rohadt fasizmusról ami a britek államhatalémi rendszere ugyanúgy, mint az usáé is”

    Te vadbarom
    DDDDDDD
    DDDDDDD

  • Sobri Rócsild
    2018 november 12
    6:04 de.

    ez akkó’ most nagy dicséret óh nagy sobri! nem bodri akartál lenni de ez a Ró Csild ez nagyon szalonnásra sikeredett

  • Kővendég
    2018 november 12
    4:52 de.

    nahát Bubi a Bel’z E is olyan kriptaszökevény hát még a Kővendég és Donna Anna hol marad Don Giovanni meg ott röhög a Leporello meg már harmadszor lapozza a leporelloját azt Don Ottavióját nekijje

    és milyen kő? mészkő? márga? homokkő? égetett agyag (vagy az nem kő’?)

    és a dzserzsinszkiy ről mit tudsz? mióta elhagytad egészwen magára maradt

  • mivel most ez trendi (csak tudnám mit jelent?) nickkel nek itt sokan oda vissza feltűnt a @&#ĐKővendég (frissen szökött a kriptából) beesett a Ró Csild della Schobri Al Kappan, ott a kanyarban,

    én is gondolkodom (na mert vagyok), hogy esetleg, …

    de várom a nagyérdemű segítségét milyen is lehetne egy új NICK… valami nagyon jellemző kellene a győztesek között vekkereket sorsolnék ki amit felhúzhatnak… persze nem zokni helyett

    itt ülök tűkön és várom

  • Sobri Rócsild
    2018 november 12
    6:04 de.

    kötyönnyük szépen… olyan jólesett…, de mellé

  • Gabriel Karikas

    Ez a gügye Ró De Jó itt most száz-egyed milliószor hajtogatja, hogy az USA meg a fegyver, meg kábszer…..
    – a holokauszt tagadást illetően legalább már befogta a pofázmányát, – gondolom belegondolt hogy jó-néhány országban (köztük Kanadában a rasszizmus bűntény) talán szóltak is neki.

    De mi köze van mindennek a cikkhez?

    És persze kötözködik – provokál – valóban valami nagyon szar gyerekszobája lehetett – valszinü, hogy csak rózsaszínszoknyás kis-lánykáknál fért be a csapatba – emiatt nagyon szarul érezhette magát és most itt játszik nagyfiút.
    Persze tuti elrejtőzve, az ólajtó mögül piszkál kifelé.

    Na de hagyjuk.

    A téma Kína és Magyarország kapcsolata volt (lett-volna)

    Azért kedves Christopher ez az öt nap se válik így be, mivel az ilyen provokátoroknak ez így még jobban is kapóra jött, elég 3-4 napot elcsesznie a témától messze vivő blőd majomkodásaikkal.

  • Gabriel Karikas

    Geyza!

    Ha jobban belegondolok, hogy a Sobri Jóska, meg a Rothchild báró – nem is rossz kis páros!

    Sobri Jóska Rothchild pénzével!

  • Gabriel Karikas
    2018 november 12
    6:46 du.
    eddig még egyetlen bejegyzésemet sem voltál képes tényszerüen cáfolni

    a többi rongybicikli

    meg karikás gábriel ami rongybicikli

    hahahahahahaha
    ennyi süketséget összehordani? minek? kit érdekel??

  • Gabriel Karikas

    Málnaszőr mondataiban amúgy igen sok igazság van.

    Végül is két alap-dolgot sem lenne szabad elfelejteni, főleg Kínával kapcsolatban

    Egyik, hogy mikor Kínában Konfucius a filozófiai értekezéseit írta, és festett porceláncsészékből teáztak, Európában még fél-nyersen kézzel majszolták a cobákot, aminek a gazdáját kőbaltával csapták fejbe.

    Vagyis egy min. 5000 éves kultúráról beszélünk. (még akkor is ha a mongoloknak sikerült 2-300 évet visszavetniük a fejlődésből)

    A másik, hogy Kínában végül is a kommunista párt van a vezetésben (kom. diktatúra), lassan átveszi az USA-tól a dominanciát, és a magántöke ugye …?

    Csak egy példa épp ma néztem hogy a az Unio 17 milliárd Eu-s alapot kreált a graphene kutatások-fejlesztések támogatására, közben már az Alibaba-n lehet kínai graphéne szövetet venni.
    Arról meg ne is beszeljünk, hogy mind az USA-beli, mind ezekben a programokban résztvevő EU-beli kutatóintézetek a graphene nano-port, mint alapanyagot kinai gyárakból szerzik be.

    Mellesleg a kommunista Vietnam az USA-val ugye most véd és dacszövetségben van.
    Aztán mind a koreai, mind a vietnami, kambodzsai, vagy thaj kultúra se „kis kétéves”

    Tényleg nagyon ki kellene a magyarságnak már törni ebből a múltszázadban itt-rekedt keresztény-sötétség „kultúrából”

    Ha így megyünk továbbra is visszafelé talán egyszer tényleg visszaérünk a turáni-mezökre

  • Gabriel Karikas

    Kővendég!

    Részemről üdvözölve légy!

  • Rodeo11
    2018 november 12
    7:24 du.

    Az tény hogy a „tényeid” baromságok

  • Gabriel:
    Ahhoz hogy Kína átvegye az USA.-tól a dominanciát, még sok víznek kell lefolyni a Lajtán.

    És nem a mi élütenkben fog bekövetkezni..szerencsére.
    De még csak az unokáinkéban sem.

    Egyenlöre az USA jóval többet költ a haderejére mint az ÖSSZES
    többi ország együtvéve, benne Oroszország, Kína és Brazília is.
    Pedig most , hogy kitört a Világbéke, ezek fegyverkeznek a legjobban..

    Kína huszadik századi „dicsőséges” haditettei kimerültek abban hogy pofátlan módon lerohanták és elfoglalták Tibetet,
    aminek volt 300 katonája és 17 darab puskája.

    Úgyanezt megpróbálták eljátszani a hetvenes évek egyik legerősebb, legharcrakészebb országával, Vietnámmal is.

    A fiaskó óriási volt. A teljes inváziós hadsereg megsemmisült.

    Szaal..nem mernék feltenni egy láda sört sem Kína jövőbéli fényes haditetteire.

    Amit viszont észrevettem:
    Az USA nem zárkózik el a gazdasági-technológiai „csatározások” elől, amennyiben azok fair alapon folynak.
    Vagyis hogy az ellenfél ne próbálja az USA termékeket védővámokkal súlytani, miközben saját konfettijével elárasztja Amerikát.

    Kína azért véleményem szerint csak kérhet és jelenthet az USA technológiájával és innovációs képességeivel szemben.

    Nota bene :
    Kína az USA és más európai országok szellemi termékein szedte meg magát.
    Az kétségtelen:
    jól nyúltak a kérdéshez: Lenyúlnak mindent.

  • Kővendég
    2018 november 12
    4:52 de.

    Dejó hogy találkozunk,
    éppen kőlevest készítek főzni..izé..fordítva nna..
    Szaal ha jössz,hozzá’ hozzá hajmát ódalast zőlcsit borsot zsírt
    Só nem kell, az van.

  • Kedves Gabriel!

    Van nekem egy régi haverom, aki figyelemmel kiséri a tudomány mai állását mindenféle témakörben. Ő szokott engem a face-n informálni a legújabb „Laposföld” bizonyítékokról, gyógyszerek borzasztó hatásaitól, a gyermekek beoltásának rettenetes veszélyeiről, a tehénfing környezetromboló hatásairól, és a fényevés hasznosságáról.

    Nemrég kaptam tőle a legújabb eredményt, amiben a tudósok megállapították, hogy a tehéntej borzasztóan veszélyes étel, a sajt meg egyenesen méreg.

    Szóval elgondolkodtam. Mivel a kínaiak valóban nem jól emésztik a tejet – ez általában az ázsiai népek sajátja, és tényleg, Kínában nincs sem tej, sem sajtkultúra, ezért az a terv, hogy mi bevezetjük Kínában is a tej és sajtfogyasztást, előremutató jelenség. Nem csak azért, mert akkor minden kínainak állandó hasmenése lesz, hanem erősen mérgeződni is fognak. Könnyű belátni, hogy ezzel részben a Föld népességét fogjuk erősen csökkenteni, továbbá a munkaerőpiacon z olcsó kínai munkaerőt is jelenősen visszafogjuk.

    Így véd minket a mi Viktorunk nemcsak a kínaiaktól, hanem a Föld túlnépesedésétől is.

    Erre nem is gondoltatok, ugyebár?
    Csak mindig a Viktort szapuljátok, ócska libsibolsi módra!

  • Gabriel Karikas:
    „Részemről üdvözölve légy!”

    Köszönöm!
    De ha már csatlakoztam a nick-változtatási divathoz, megírná, hogyan lehet – Önhöz hasonlóan – a kommentben a nick melleti négyzet helyett valamilyen képet illeszteni? Előre is köszönöm!

  • Sobri Rócsild
    2018 november 13
    12:31 de.
    _____________

    Navégre! Hogy valaki rámutatott az európai fehér ember felsőbbrendűségére…

  • Sobri Rócsild
    2018 november 13
    12:31 de.

    szóval: mindez olyan szép, hogy ihaj!

    miért jó és kinek? olcsóbb lesz rágógumi?

  • Kővendég
    2018 november 13
    4:17 de.

    Faragjak Önnek kőből egy képet?

    eredeti szakmám tánctanár és kőfaragó…

  • Almási Alma
    2018 november 13
    3:12 de.

    Jó , ez mind naccerű dolog.
    De akkó mér olvasom a hazai médiában a következő szalagcímet:

    „Néhány érv a WC-papír használatának veszélyességéről”

    Magát a cikket persze nem olvastam el !
    Azzé mindennek van határa, a lapuleveleket meg kiirtották itt a faluban az árkok mellől.

  • Rodeo11
    2018 november 13
    8:02 de.

    „A KLM nevű műintézet”

    Te vadbarom
    DDDDDDDDDDD
    DDDDDDDDDDD

  • Sobri Rócsild:
    „Faragjak Önnek kőből egy képet?

    Köszönöm, de nem. Nemrégiben Trierben elkattintottam egy épp alkalmatos fotót. Csak nem tudom, hogyan lehet a nickem mellé ragasztani.

    Sobri Rócsild:
    „eredeti szakmám tánctanár és kőfaragó…”

    A tánctanárokkal vigyázni kell. A múltkor a lányom beteg volt (vagy nem volt kedve a tánciskolába menni), megkért, úgy is arra járok,
    szaladjak be a tánciskolába, adjam át az üzenetét a tánctanárnak.
    Jó, bementem, de mert a lányomtól elfelejtettem megkérdezni a tánctanár nevét, megszólítottam a terem szélén figyelő igen elegáns és kulturált urat: – Elnézést kérek uram, Ön a tánctanár?
    – Egy nagy vérvörös ló..aszt, én az illemtan-tanár vagyok. 🙂

    Ja, ha már Ön az eredeti szakmáját említette, én sem titkolom tovább:
    mielőtt állatgondozó-idomár lettem, eredetileg az agysebész és hajókazánkovács szakmát míveltem.

  • Sobri Rócsild
    2018 november 13
    11:15 de.

    róóó csildke hogy is volt az a dicsőséges fregatt elsüllyedés és a gps megbolondulás és a katonák részegen beszartak a hatalmas hadgyakorlaton szegény Neptun a hasát fogja röhögtében még a tridentjét is el akarták lopni de ehelyett a részeg finn PM hülyeségeket beszél teljes a röhögény és mennyibe került? te nem is számoltál be erről (sem) csak az elnyomottakat átkozozod hogy nem hagyják magukat elnyomni?

    a kövendég a fejedben van jó nagy száraz agyag már fazéknak sem jó

    hahahahahaha

  • Kővendég
    2018 november 13
    12:14 du.

    Aszittem beálltál táncoktatásra a gyermek helyett.
    Hogy meglegyen a létszám az úrias szalon-tánchoz..
    Olyan lehet az mint az ulti .

  • Rodeo11
    2018 november 13
    12:31 du.

    Hülye idegen mit kívánsz?

  • Gabriel Karikas

    Alma!

    Látod, látod a történet eme aspektusára nem is gondoltam.
    A „szaporodás visszafogásához” azért nem kell mindjárt arra a csúnya mérgezésre gondolni, elég ha csak azt vesszük figyelembe, amit az első felében írtál:

    „”Nem csak azért, mert akkor minden kínainak állandó hasmenése lesz””

    Ez már elég jó „fogalmazás-gátló ok” hiszen szerintem állandó hasmenés állapotjában a „párzásnak” komoly akadályai állnak fenn.

    Bár mint ahogy a kínaik közismertek ravaszságukról, a végen még kumiszt fognak megrendelni, tudván, hogy eme ősi tejerjesztési technológiának, mint hungarikumnak a birtokjában vagyunk

    (persze nyilván hogy a mongol, ujgur, kirgiz etc. technológiák csak sima plágiumok, mint ahogy a nyilazási tudományuk is)

  • Sobri Rócsild
    2018 november 13
    11:24 de.

    szóval még a rágógumi sem lesz olcsóbb?

    akkor mi a bánatnak van az egész? és Ná Tó amiről kiderült hogy egy sekély pocsolya… de kurvasok pénzbe kerül és már senki sem akarja fizetni

    süsü hadiipar csődbe megy egyébként is a F-35-ösök lezuhannak és csak kanyarban tudnak repülni és lengetik a szárnyukat
    az f-22 meg lejárt, mint a Vekkerúr hiába húzzák fel

    esse’tunni’?

    mittucc akkó te Róschejbni Csildinger Kutykurutty?

  • Gabriel Karikas

    Kővendég és Belzebub

    A történet „Mérő László – Maga itt a tánctanár?” esszékötetében is olvasható. Az eredeti irományokat az ÉS-ben tette közzé anno.

    Ajánlott olvasásra, mint minden Mérő Laci könyv.
    Nagyon jó agyfrissítő.

  • Gabriel Karikas

    Sobri Rócsild
    2018 november 13
    12:31 de.

    Geyza

    Én azért ennek a Kinás és USÁ-s párharcnak nem vagyok igazán jóindulatú szemlélője.
    Vagy nem is tudom, hogy szokják mondani, de nem sok jó érzésem támad tőle.

    Azt tudom, hogy ebből még komolyabb buli is lehet.
    Akármelyik mellé nem tennék tétre-befutóra egy lukas garast sem, nemhogy egy láda Törley-t.

    Én csak asztat tudom, hogy 1987-ben egy tajvani gyárral kötöttem szerződést AT-386-osok szállítására, amit a Fehérvári úton összeraktunk, és már összerakva tovább exportáltam Ausztriába.
    Az nem most volt. Ha lehetne képet bevágni, mellékelnék BNV-s kiállításunkról. Két tajvani vill.mérnök kis sárga két hétig itt volt felmérni a magyar terepet, mielőtt aláírták velem a szerződést.

    Sok mindent láttam és tapasztaltam a nagyvilágban. São Paulóban egy Tajvani mérnöksrác olyan Vinyó-felújítási technológiát fejlesztett a Western Digital helyi laboratóriumában, amit az anyacég azt átvéve és alkalmazva most ezer lakattal védelmez. Ennek előtte már a padlón volt a WD.
    Nem mástól tudom, mint tőle, mint személyes haverom.

    Hogy az USA „agy-elszívó” politikát folytatott?? Hát igen.
    Nyilván egy olyan „fertil-talaj” még egy nem volt a világon, mint az USA-ban azokban az évtizedekben. Volt mindenre „pénz-posztó”.
    Az amcsik a pénzért mindent megvettek és megvesznek – nyilván náluk van a pénz mindenre.

    De a történelem tanúságai szerint minden változó.

    Ezért vannak háborúk. Minden, egyszer valamikor vezető-szerephez jutott képződmény megakarja őrizni a hegemóniáját bármi áron is.
    Az új feljövő gazdaságok pedig kikövetelik a maguk jussát.
    Aztán vannak örök-asszisztálók, mint például az elmúlt századokban az oroszok, vagy a törökök, akik maguk keveset képesek ugyan hozzátenni, de képesek felfegyverkezni, ezért mindenhol ott akarnak lenni a lefölözésnél.

    A fejlesztések, patentek kérdése nem is olyan egyszerű. Sok minden a tudományban, technikában egyszerre több helyen is megszületik. Aki előbb szalad az illetékes hivatalba, övé a buli.

    Én is regisztráltam már patenteket, sajátomét is másokét is.
    Ezért tudom, hogy a patenthez nem elég csak kitalálni az elvet, tudni is kell megcsinálni.
    Sok eszement patent létezik.
    Olyan is ami ólajtónyi ökörség, olyan is ami mindig is csak fikció marad.
    A LEGO-nak meg például nincs patentja. Azt mondták, ha van aki meg tudja olyan minőségre csinálni a kis micsodákat, mint ők, annak szabad a terep. Van is millió másolat, és mégis még a kis „töpörtyű” is tudja melyik az eredeti.

    Edison lepatentolta még reptében a verebet is. Mindent lopott.
    Az mennyivel jobb?

  • Sobri Rócsild
    2018 november 13
    1:52 du.

    egy valamit!!! szívóggy fel! és ne plagizáld a Rejtőt, pláne ne pontatlanul

  • Rodeo:

    Hülye idegen mit kíván, én megenni őt.

  • Rodeo :

    „megfojtották a németeket nem adva nekik a világtengerekre kijáratot”

    Te idióta

    „Nem adtak neki kijáratot” DDDDDDDDDDDD a barma .

  • „A történet “Mérő László – Maga itt a tánctanár?” esszékötetében is olvasható.”

    Hja, csak a a világ első könvvét volt nehéz megírni a többi már jött magától. 🙂
    Amióta csak az eszemet tudom, „tolvaj” vagyok, zsigerből, ösztönszerűen lopom a gondolatokat. Ennek egyik oka, hogy mint annak idején egyik esszéjében már a fiatal Georg von Lukacs is megemlítette, a nagy embernek legtöbbjének egész életében csak egyetlen igazán önálló gondolata van. Ez a helyzet velem is. 🙂 Ezért tőlem sok élő, halott és régesrég halott ember joggal retteghet. De nem kell megijedni, itt a KMH fórumán jónéhány embernek (csak példálózva, Boda Marcsi, Rodeo11, stb.) nincs tőlem semmi félnivalója; azt mondta a Szekeres, ahol nincs, ott ne keress. 🙂

  • Gabriel:

    Jó hát én csak úgy nagy általánosságban véleményezem a kérdést.

    A kínai (a népköztársaságitól, ezt tegyük hozzá) mentalitástól pedig undorom és hányingerem van.

    Mindent ellopni mindent lefölözni, mások parti vizeit erőszakkal elfoglalni ha ott kőolaj van, nézzél csak rá a Délkínai tenger politikai térképére.

    Nem véletlen hogy csak tavalyelőtt, a fegyvereladási tilalom ellenére kapott Vietnám öt darab hadihajót az USA-tól.

    Az kétségtelen hogy még nagy problémák lesznek Kína miatt.

  • Rodeo11
    2018 november 13
    3:06 du.

    Neked kislány még kettőt sem.
    Nemhogy egyet.

    Hacsak nem szar.
    Mer abból akár hármat is.
    A boldogságodhoz.

  • Sobri Rócsild
    2018 november 13
    4:25 du.

    mint a mellékelt bejegyzésed is mutatja már nem tudsz olvasni sem (nem mintha bármit is tudnál, de ez különösen feltűnő)
    ez bizonyos betegség kifejlődésének eklatáns jele, csakhogytudd: rócs il ‘d

  • Rodeo11
    2018 november 13
    6:37 du.

    Téged nem olvasni kell hanem lehányni

  • Gabriel Karikas

    Kövendég

    Sose búsulj!
    Amúgy tökigaza volt annak a Löwinger Gyurinak is!

    Én is így vagyok vele. Csak még most is keresem azt az egy igazán „önálló” gondolatot, másképpen sémát (formulát) 🙂

    Mellesleg minden egyéb gondolatunk is sémákból áll.
    A nagy sakkozók is sémákat tanulnak be, építészek, bárki.

    Vegyük akár a „Mi tudósokat” is, akikhez Alma igazolása szerint a világ többi része azért nem fér fel, mert nem „bírják” a matekot. Ami ugye nem más mint tisztán a sémák halmaza.

    Nem volt véletlen, amikor Einsteinnek a volt professzora azt üzente, hogy
    „”aki ilyen sémát mint az E=mc² felfedezett, az már megtette a magáét a tudomány területén””
    azt üzente vissza:
    „”mondjátok meg a vén csibésznek, hogy ezt az örömet nem fogom neki megszerezni””

    Szóval ne izgulj, az az egy gondolat, (séma, tégla) még meg lehet, vagy csak tőlünk álcázod (magaddal együtt) 🙂

    Azért volt az a régi mondás is, hogy ha egy férfi már egy gyereket és egy könyvet összehozott, akkor megtette a kötelességét a világ iránt. 🙂
    Ami ma igaz a hölgyekre is 🙂 🙂 🙂

  • Gabriel Karikas

    Sobri Rócsild
    2018 november 13
    4:22 du.

    Geyza!

    Nyilván-való hogy egyet kell hogy értsek Kínát illetően. Amúgy nem a védelmükben mondtam.
    Mert ki a fene védené a kínai kormányt – eléggé megvédik azok magukat, a saját népüktől is, akár tankokkal is.

    Amit mondani akartam, hogy egyik se jobb a deákné vásznánál.

  • Gabriel Karikas

    Géyza!

    Ami meg valami pofa-szakajtó, hogy a miviktorunk meg csak a minépünktöl képes capcarázni.

    Bele gondoltál már, hogy mikor kinn vigyorog nemzetközi terepen akkor mennyit bír szakajtani?
    Nekem a pofám leszakadt, amikor elöször olvastam, hogy a baltás gyilkosért 8 millát nyelt-be.

    Az azeri atyuska csak ennyire árazta.
    Vagyis semmire.
    8 milla egy ilyen országok közötti pofaleakasztó botrány bevállalásáért?!!

    Tudod, ezek ismerik egymást között az árakat.

    Tényleg valahol egy libatolvaj és lótolvaj között áraztatik.
    A veje legalább már fatolvaj.

    Persze az uniós mézes-bödönben kedvükre kutakodnak.

  • Gabriel:

    Jól tudod:
    Ki a kicsit nem becsüli az a…

    (gem ajpak lüneletmedré togyan… )

  • az az átkozott gonosz Kína, a perzsák, afgánok, kóreák (mind a kettő mert ugye egyesülni akarnak az a valós gondja a csendőrbácsinak) és most még európa nem akarja a Ná Tavat semmilyen tavat sem csak önálló akar lenni és elküldeni az óvóbácsit haza!

    közben a statisztika a süsüéktől 3,58% munkanélküliség ???világrekord, de mik is ezek a számok a valóságban?

    25000 új csomagoló rabszolga az Amazon új elosztóközpontjában, mekikben kávétöltögető (diplomás állás) hembörger sütő és zsemleszeletelő meg cocacola jéggel hogy a 2/3 -a jég a többi cocacola és 3-szoros áron adják meg takarítók a sportlétesítményekben és 3 an akik kitalálták az égigérő vasküküllőt meg a rongybicilit amit majd a Toyota és a KIA meg a Mercedes megcsinál

    patyom kinn és a gipszfalak befestve

    most hogy látszik minden ház papírból és aprófából volt mert mint tábortűz égett az egész az ótók is a real estate is egy szabad útszéli útonállás és rablás

    papundekli házakért annyit kérnek, mintha nem disznóól lenne hanem ház, azután jön a tehén és ráfingik máris elszáll délkeleti irányban a térdigérő passzátszálban

    közben az oroszok nak van olyan rakétahajtóművük ami vissza is tud térni a Marsról már festik kék fehér pirosra

    hahahahahaha