Nemzeti konzultáció

2018 november 14 12:48 du.37 hozzászólás

Konzultáció: Szakértői vélemény kérése, amikor az egyik fél egy másik félhez, általában az ügyben szakértő személyhez fordul tanácsért, véleményért. Gyengébbek kedvéért: [konzultáció < francia: consultation (tanácskozás, véleménykérés) < latin: consultatio (tanácskozás) < consulto (tanácskozik, megfontol) < consulo (átgondol, dönt)]

Eddig hét, nemzetinek nevezett konzultációt követett el nemzeti kormányunk. A java olyan kérdések feltevéséről szólt, hogy ugye, nem akarod, hogy elvegyék a magyarok munkáját, a hazáját, a feleségét, babrálják biciklijét, stb.

Ezekkel csak az volt a baj, hogy ún. zárt kérdéseket tettek fel. Nem lehetett rájuk másképpen válaszolni, csak igennel vagy nemmel. De ki az az agyalágyult, aki pl. a munkahelye elvételére igennel válaszol?

Egy kis TIT továbbképzés: a zárt kérdések esetében a megkérdezett nem saját szavaival válaszolja meg a feltett kérdést, hanem az előre megadott válaszlehetőségek segítségével fejti ki véleményét vagy választja ki az esetének megfelelő válaszlehetőséget. Ez igen jól megfelel a NER agymosottjai nagy részének.

A nyitott kérdések esetében a válaszadókat nem akarjuk befolyásolni a felkínált válaszlehetőségekkel, mi több, a válaszadót abban akarjuk megerősíteni, hogy az ő véleményére, gondolatára vagyunk kíváncsiak a maga megfogalmazásában.

Ennek ismeretében van-e még kérdés a kormányzat konzultációs szándékát illetően? Na jó, ez is zárt kérdés.

A legújabb konzultációs rögeszme a családokkal kapcsolatos. Ugye, akarja, hogy az ezeréves nemzet itt, Európa közepén ne sorvadjon el? Akarja-e, hogy legalább két gyerek szülessen minden családban? Persze, azt majd mi mondjuk meg, mit tekintünk családnak, és amúgy a két gyerekes normától eltekintő véleményedet leszarjuk!

Mert hát, Európa megújulása elképzelhetetlen a családok megerősítése nélkül! Mert hát, majd mi megint megmondjuk Európának, hogyan kell élni! Ráadásul hova lesznek a keresztény gyökerek, pláne, az űrtechnikával támogatottan egyetemben!

Akad egy csepp múltbeli eltévelyedés: mid a németek, mind az oroszok családfelfogása a nemzet fennmaradása érdekében súlyos csorbát szenvedett. Igaz, ennek a 2. Világháború masculin vesztesége volt az oka, oly annyira, hogy még az NDK-ban is élt a nőtlenségi – indirekt módon a gyermektelenségi – adó. Igaz, egykor nálunk is jelszó volt: asszonynak szülni: kötelesség, leánynak szülni: dicsőség! Szaporodott is a nemzet! Vagy nem?

Persze, a konzultáció jogos lenne, ha az az egyedül álló szülők, az egymillió alkoholistánk, a létfenntartási küszöb alatt küszködők és a gyerek – nem létező – szegénységben élők véleményét is kikérnék, a cigányságról nem is beszélve! Mert, ugyebár, utóbbiakat igazán nem lehet a népfogyatkozással vádolni, de tudja-e valaki, hogy a kormányzat miért nem tartja őket ilyen tényezőnek?

Mind1 is. A nemzeti konzultációk nem kíváncsiak a véleményünkre. A feltett zárt kérdések előre adják a statisztikát.

Ille István

37 hozzászólás

  • Szukits Rezső

    🙂

  • Lassan az emberek nagyobbik része elveszti érdeklődését a „konzultáció” kitöltésére, visszaküldésére. Mivel az adatokat a kormánynak álcázott rablóbanda nem engedi ellenőrizni, a beérkezett szavazatok számáról és tartalmáról azt közölhetnek amit akarnak. Adópazarlás és színjáték csak, szerintem fölösleges komolyan foglalkozni vele.

  • György Molnár

    Hagyjuk ezt az elmebeteget még tombolni egy kicsit…..Hátha megkapja majd amit megérdemel…..Sajnos nincs errefelé halálbüntetés, pedig az is enyhe lenne…..

  • Gyula Bognar
    2018 november 14
    2:53 du.
    Kedves Gyula, szerintem az egészben a legbosszantóbb a kérdéseket bevezető dedós szájbarágás, mintha mindenki hülyegyerek lenne!

  • Éppen tegnap hallom a Klubrádióban hogy amikor Hitler és pártja hatalomra jutott, napokon belül megszüntették törvényileg a népszavazás intézményét és helyette bevezették a
    ——————és most figyeljetek :—————–
    ——————A NÉPI KONZULTÁCIÓT ——————

    Nem „nemzetit” hanem „népit”
    Én nem értem a kettő közötti különbséget….

  • Inkább Bibi
    2018 november 14
    5:35 du.

    Szépen válaszold is meg.
    NEKED és miattad szól az egész.

  • Gabriel Karikas

    Inkább Bibi

    ha csak a szájbarágós megfogalmazás lenne a baj!!
    Akkor még akár kezet is lehetne csókolni érte akár a „nagyságos föesperesnek” is.

    A baj az, amit Illye István a cikkében leírt, és Bognár Gyula is megjegyzett:

    Mégpedig az, hogy egy egész nemzetből csinálnak majmot, hülyére vesznek – és az hogy átvernek a palánkon mint sz@rt, még enyhe megfogalmazás.

    Kérdés, hogy meddig bírja

  • Na, semmi baj. Ha probléma van a nemzeti konzultációval, a nemzet majd bemegy a nemzeti dohányboltba, elszív egy nemzeti cigit, és megnyugszik.

  • Gabriel:

    Még húsz-harminc évig.

  • Sobri Rócsild:
    „Éppen tegnap hallom a Klubrádióban hogy amikor Hitler és pártja hatalomra jutott, napokon belül megszüntették törvényileg a népszavazás intézményét és helyette bevezették a
    ——————és most figyeljetek :—————–
    ——————A NÉPI KONZULTÁCIÓT —————— ”

    Itt valami nem stimmel, ezt vagy te értetted félre, vagy pedig a Klubrádióban mondtak ostobaságot. Itt van az említett 1933. július 14-i törvény a népszavazásról:
    http://www.documentarchiv.de/ns/1933/volksabstimmung_ges.html

    Hirtelenjében a következő, 1933-1938 közötti német országos népszavazások jutnak az eszembe :
    1933. november 12. Népszavazás Németországnak a Népszövetségből való kilépéséről
    1934.augusztus 19. Népszavazás a Német Birodalom államfőjéről
    1936 március 29. Népszavazás a Rajna-vidék elfoglalásáról
    1938.április 10. Népszavazás Ausztriának a Német Birodalommal történő újraegyesítéséről
    Ezenkívül volt pár helyi népszavazás is, például 1935 januárjában a Saar-vidék hovatartozásáról

  • A „kétgyerekes norma” ugye egyesek szerint ugyanolyan kőbevésett szabály, mint a fideszesek által a három gyerek, több szoba stb?

    Mert akkor itt megint nem érvek csapnak össze, hanem dogmák, vagy ami rosszabb lózungok. Így nem lehet vitatkozni, hogy egyesek már a vita elején tudják, hogy mi a végső álláspontjuk.
    Miért ne lehetne valakinek ideálja a három vagy több gyerek? Ahogy sok oka lehet annak is, hogy valaki egyet vállal vagy egyet sem …
    Itt két felfogás csap össze, aminek a két szélső pontja, hogy az állam szóljon bele vagy ne szóljon …

  • Inkább Bibi
    2018 november 14
    5:35 du.

    Gyula Bognar
    2018 november 14
    2:53 du.

    „Kedves Gyula, szerintem az egészben a legbosszantóbb a kérdéseket bevezető dedós szájbarágás, mintha mindenki hülyegyerek lenne!”

    Kedves Elemér, ezeket a „kérdéseket” – melyek valójában önös érdekeket szolgáló állítások – nem a gondolkodó egyéneknek találták ki, pontosan tudják, hogy a zöme olvasatlanul, vagy max. beletekintés után küldi az újrahasznosítható hulladékok közé, azaz a szelektív kukába! De! Van kb 2.5-3 millió elmehunyt, akik még nem jöttek rá, hogy mi folyik körülöttük, vagy épp mert rájöttek és valamiért ez nekik kedvező (?) és vannak a Bodák, bár nem tartom valószínűnek, hogy még egy akadna belőle széles e hazában – de tény, hogy ezek az emberek vevők a legnagyobb parasztvakításra is, és lelkesen válaszolgatnak, töltögetik, és küldözgetik az íveket visszafele! Na nem mind a 3 millió, annál jóval lustábbak, meg „lapítósabbak” de ha már akad pár száz ezer mutatóba, azt már fellehet szorozni mondjuk öttel, és máris megvan a 98.62 százalékos támogatottsága a kormányzati akaratnak! Vágod? A „szájbarágos” stílus és nyelvezet pedig épp a fentebb említett célcsoport érdekében történik, bár sanszos, hogy még így sem minden esetben értik, de esetükben az nem is elvárás, hogy értsék mi miért történik! Ellenőrizni senki nem tudja, szó sem lehet róla, elég ha az adófizetők pénzéből X milliárdot elköltenek önreklám levelekre, és hidd el bemondásra, hogy Y millió levél érkezett vissza, noha lehetséges, hogy csak 4-500 ezer, és arról sem győződhet meg senki, hogy mi van azokban a válaszlevelekben, mert semminek semmi tétje nincs, azt mondanak amit akarnak! Ezért én részemről mindenkit aki az olyan típusú kérdésekkel, hogy mit kérsz inkább túros palacsintát vagy két pofont( by Lendvai Ildikó) nem értenek egyet, nehogy már elkezdjék kifejteni a véleményüket, mert a kutya sem olvassa-szelektálja a válaszokat, csak úgy lazán: 1 boríték, 2 boríték, 3 boríték stb az egyenlő 3.800 ezer boríték – vagy bármennyi, ami eszükbe jut – és kész! Tudok olyan vidéki településekről, ahol az előző „konzultáció” alkalmával sokan meg sem kapták a levelet, azt összegyűjtve „szolgálati úton” visszaküldték a feladónak, nyilván sejthető volt, kitől mi várható – így még a lehetőség sem adatott meg, hogy a címzett a nevére érkező borítékot sajátkezűleg tépje miszlikbe!
    Szóval hidd el, nem teljesen alaptalan a feltételezés részükről, hogy „mindenki hülyegyerek” – elég ha a ténylegesen hülyegyerekek beszopják, a többiek már nem is érdekesek! Azt viszont mindenki maga döntheti el, hogy melyik csoportba kíván tartozni!

  • Sobri Rócsild
    2018 november 14
    6:01 du.

    Éppen tegnap hallom a Klubrádióban hogy amikor Hitler és pártja hatalomra jutott, napokon belül megszüntették törvényileg a népszavazás intézményét és helyette bevezették a
    ——————és most figyeljetek :—————–
    ——————A NÉPI KONZULTÁCIÓT ——————

    Nem “nemzetit” hanem “népit”
    Én nem értem a kettő közötti különbséget….

    Kedves Rócsild – Nem csoda, hogy nem érted a különbséget, mert ebben a relációban ahogyan ők értik, nincs is: mindkettő szívet melengető, mindent elsöprő érzés, joggal cirógatják vele az arra érzékeny hívek lelkét! Ám a tény, amire felhívtad ennek kapcsán a figyelmet elgondolkodtató, kár, hogy sokan átsiklanak felette-én épp tegnap olvastam a fb-on egy hsz-ban.

  • Almási Alma
    2018 november 14
    9:04 du.

    A nép elszíjja a nemzetet.
    Mint Keith Richard az apját.
    Minekutána az az állat hazavitte az urnát és
    szépen,apránként belekeverte az apját a marihuanás dohányába

  • Besancon
    2018 november 15
    6:45 de.

    Tulajdonképpen csak afféle „álnaivitás” volt (tréfából)
    hogy nem értem a különbséget.

    Mert ami nincs, azt nem kell taglalni.
    És a tréfa kifejezést is csak tréfából használtam fenntebb.
    Nincs ebben semmi tréfás.

  • Senki nem mondhatja hogy a „consultacio” nem lehetne a demokratikus alapu.

    De a normalis modszere azt alklamazni, az Alkjotmanyos jogok alapjan biztositani a lakossag „kozvetlen torvenyhozsa gogait” es „alkotmany-modositasi jogaikat”.

    S azt hivatalos formaban az evi szavazasok altal barmi eset is lenne a szavazasnak a reszekent kezelve.

    Biztosabb, egyszerubb es sokkal olcsobb is lenne amodon.

  • Hazai Lámpa:
    „Itt két felfogás csap össze, aminek a két szélső pontja, hogy az állam szóljon bele vagy ne szóljon …”

    Valóban, ez itt a kérdés. Szerintem az állam segítse a már megszületett gyermekeket, de a még meg sem fogant gyerekek ügyébe ne üsse bele az orrát, mert az kizárólag Istenre és a szülőkre tartozik.
    Ami a már megfogant, de még meg nem született magzatok dolgát illeti, ebbe a kérdésbe – mert ez nem utolsó sorban hitbéli kérdés – itt és most nem szeretnék belemenni.

  • Na ugyanabban a témában egy másik cikk(amelyben Ille még a „hátrányos helyzetű”elnyomott cigányokat is kiemelte…..ők is
    megkapják természetesen a feltételek alapján járó támogatást,vár őket eddig sem kellett noszogatni a szaporulat érdekében….)

    Bendeguz 79!

    A konzultációnak igenis van értelme egy ilyen fontos,az országot
    éríntő ügyben,ha költséggel is jár,meg ugye azok ellenére is van
    fedezet a tervezett intézkedésekre.
    Amúgy a szocik nem konzultáltak,meg nem is adtak……!
    Nagy különbség!!!!!

  • Ille!

    Egy dologban tévedtem: a cigányok a szociktól is kaptak támogatást,nem is keveset(most meg Fidesztől!)a szaporodásukkal,se régen,se most
    nem volt és nincs probléma…..csak ugye azzal,hogy mire is költik,meg azzal,hogy évtizedek óta ezzel együtt sem tudtak beilleszkedni(tisztelet a kevés kivételnek)!!!!!!

  • Tüske Zsófia

    boda te nem csak ebben az egy dologban tévedtél, hanem ebben is: a cigányok nem kapnak támogatást, csak egy családból egy felnőtt kap nem egészen 30 e forint jövedelempótlót, amit a jövő évben megszüntetni terveznek. és ezt nemcsak a cigányok kapják, hanem mindenki más jogosult is. szaporodni persze szaporodnak, de a rossz egészségügyi helyzetük és a szegénység miatt mind a csecsemőhalálozás, mind a felnőtteknél várható élettartam jóval rövidebb, mint a nem cigány lakosságnál. Az meg, hogy nem tudnak beilleszkedni a legvérlázítóbb mondat, amivel vádolni szokták őket. Durván kétszáz évvel ezelőtti helyzetbe lökték őket vissza a „rendszerváltók”, akik az ő és más, nem cigány magyarok nyomora árán lehettek kőgazdagok.

  • Boda, maga semmit sem változott (sajnos).
    nem rasszista, de vadul cigányozik, gondolom, azért ismer rendes cigányokat is – ahogy rendes zsidókat. persze, mint tudjuk, a „cigánytábor az égbe megy”. gondolom, az még magának is megfelelő beilleszkedési forma lenne.
    amúgy pedig, hogy maga tévedett volna, az kizárt dolog, hiszen, hiszen maga az egyetlen igazság hordozója és a megtestesült tisztán látás.

    megígértem Chris-nek, hogy nem fogok terméketlen vitát folytatni a maga fajta típushibásokkal, de hát, megszólított, de ne aggódjon, csak vészhelyzetben fog előfordulni. tudja – ahogy maga szokta mondani, ténsasszony -, van jobb dolgom is. na, pá 😀

  • Ille!

    Nem én kezdtem cigányozni,hanem maga,én csak megírtam a véleményem (tapasztalatom és sajnos tényeket!!!)és nem általánosítottam,meg tényleg ismerek sok szerencsére rendes cigány családot,mellesleg rasszista sem voltam,most sem vagyok,nincs rá semmi okom.
    Erről már régebben több cikkhez is írtam véleményt(többek között a zsidó származású ismerőseimmel és több barátaimmal kapcsolatban,amit most nem kívánok ismételni,meg ugye as cikk sem erről szóL????
    Próbáljon meg figyelmesen olvasni,és főleg értelmezni az alaptalan uszítás,rágalmazás helyett!!!!
    Amúgy próbáljon meg érdekesebb témáról cikket írni,(kitalálni)a lejárt lemez kissé unalmas…..!

  • Egyébként az a vaj,hogy ez nem simán egy magyar hírlap,hanem KM de politikai Hírlap…..pedig lenne olyan más olyan téma is ami sokakat érdekelne,Pl.most a Kaliforniai tűzvész,ott is sok magyar él,akiket itthon nagyon sajnálunk,az újságok nem csak a híres sztárok villáiról,kárairól írnak,de nem milliomos,kisember áldozatról is……Remélhetőleg nincs magyar köztük?
    Most ez aktuális téma lenne,de ha keres…talán talál mást is?…!

  • Amúgy nem véletlenül írtam elmarasztaló véleményt egyes cigányokról,mivel nekem is van egy fiam,és anno …a szocik idejében mi 15 évig laktunk együtt a szüleimmel,szűkös körülmények között,míg végre kiutaltak egy társbérletet..amit nekünk saját költségre(hitel..)kellett leválasztanunk,hogy elköltözhessünk(mindketten dolgoztunk a férjemmel!!!)míg a lumpen,munkakerülő,alkoholista cigányok sorra gyártották a gyerekeket és soron kívül kaptak „tanácsi” lakást……
    Tehát tudom mit is beszélek!!!!!
    Na tényleg több időt szántam magára,mint kellett volna….
    Most valóban TV-t nézek,ha megengedi???…!

  • Hazai Lámpa!

    Nincs határ,mindenki annyit szül amennyit akar,csak ugye felelősséggel……!

    Tüske!

    Még jó,hogy határt szabnak egyes „jótékonysági”…támogatásnak,esetleg magas fizetést kéne adni?…
    Amúgy a normálisan élő,dolgozó,étkező stb.romák élete sem rövidebb,mint másoké, a betegségek,tragédiák pedig nem válogatnak!
    Nem kell a „mellé duma”…….!

  • OIM*

    A te véleményed senkit sem érdekel itt.
    (Leszámítva Gurltizet persze.)

  • Amúgy (a reklám alatt….)Ille!
    Nem szakértői véleményt kértek,(ha konzultációnak is nevezik…)hanem állampolgári véleményt,a gyengébbek…kedvéért,írom!

  • Sobri „Jóska”!
    Neked is nyugalmat,jó éjszakát kívánok!!!
    PÁ!

  • Na az egyik Illéhez (mint szakértőhöz…)írt véleményemet nem közölték le,sebaj…kötekedjen csak nyugodtan,mint írtam ő sem alkalmas
    konzultációra(szakvéleményre),de az itthoni többség állampolgári
    vélemény nyilvánítására jogosult!Ez a lényeg!

  • Boda Marcsi A romák sokkal
    betegesebbek éas hamarabb halnak mint az átlag magyar. Megvan a magyarázata, de neked nincs képességed a megértéséhez. Ne kotyogj bele mindenbe, már nem divat a kotyogó.

  • Kenny!

    Nekem nincs baj a képességeimmel,de „szakértő”…orvos sem vagyok.
    Te igen? akkor magyarázd meg,miért is betegesebbek szegény romák?……
    Talán isznak evés helyett?(Ha dolgoznak ugye mindkettőre telik?…)
    Tüskének is ezt üzenem!
    A tisztességes,dolgozó,normálisan élő nem romákat ugyan ki sajnálja,ha önhibájukon kívül súlyosan megbetegszenek és netán meghalnak?……

  • Tüske!

    Amúgy belenéztem a hivatkozásodba,ami megint engem igazol,többek között sokan élnek a társdalom peremén…(de ugye miért?nem szeretnek dolgozni….!!!!)meg az alkohol és a dohányzás…,még a terhes nők is!!!(orvoshoz ugye nem járnak,csak gyártják a pulyákat,pedig ingyenes orvosi ellátás van!!!!!…)…..na ki tehet róla?talán csakis ők!Sötétek!
    Egyébként a WHO felmérése nem csak Magyarországra vonatkozik,ez azért megnyugtató,talán nem Orbán és nem a normális életvitelűek
    „írtják” őket?……
    Na megint kár volt megszólalnod!

  • Amúgy hosszú évtizedek óta még a szociknál is, és ma is ingyenes volt és most is az az oktatás,egészségügyi ellátás mindenki számára(!!!),de aki egyiket sem vette igénybe ,az mind a saját,mind a születendő gyerekének az egészségét,életét veszélyeztette (és sokan napjainkban is ezt teszik!!!!)!!!!
    Na a témáról ennyit!

  • Tüske Zsófia

    ó, boda, te attól még nem leszel királyné, hogy Marie Antoinette-hez hasonlón azt mondod az éhezőkről, hogy ha nincs kenyerük, miért nem esznek kalácsot?
    te csak kárálj nyugodtan, téged nem fenyeget a guillotine sem, mert minden épeszű hóhér tudja azt, ha le is vágják a fejedet, akkor is tovább karattyolnád az orbáni hazugságaidat.
    max. néhány nap karcerre számíthatsz Christől, ha már nagyon elkap a kóros hazudozás.

  • Tüske Zsófia:

    Bodával vitatkozni olyan, mint galambbal sakkozni: össze-vissza lépeget, felborítja a figurákat, odaszarik a sakktáblára, és a végén kijelenti, hogy ő nyert 😀

    egy kommunikációs búra alá tenni megoldás lenne, hadd pöfögjön magában, de attól tartok, nem mindenki rendelkezik olyan önuralommal, mint én 🙂

  • Boda Marcsi. Az okai elég szerteágazóak a cigányok EÜ problémáinak, nem mennék bele veled ebbe a vitába.
    A lényeg, te cáfoltál valamit nemtelen hangnemben, amiben nem csak nincs igazad, de fogalmad sincs róla. Az ingyenes EÜ már régen csak maszlag, aki nem akar napokat ülni csak egy vérvétel miatt, az kénytelen fizetni. Ultrahang vizsgálati időpont szülés utánra. Érzed? Ez is felesleges vitatéma veled, mert te felsorolod a vezércikkeket, én meg végigéltem idén leányommal a terhességet és a szülést. Az ingyenes egészségügy egy kisebb vagyonba került. A CSOK-ot is feldúghatják maguknak, és az egész megnehezített lakásvásárlási rendszert. Ha ez nem elég, az anyagilag végleg kizsarolt családnak a nyakába csaptak 800 000 ft vagyonosodási adót. Tehát a havi 250 000 ft törlesztés mellé havi 66 000 ft adó egy évig. Milyen adót, nem vagyont szereztek, hanem majd 30 millió hitelt. Szerinted ha felsorolod kormányod lozungjait, akkor ezek a tapasztalatok semmivé válnak? Marcsi neked közöd nincs a valósághoz.