2002-ben a Fidesz bukásán sírtam…

2018 november 27 3:15 du.90 hozzászólás

Túl vagyok azon, hogy bárkit meg akarjak győzni. Nézem, hogy húsz-harminc év után akár hogyan próbálnak kimászni azok, akik magukhoz tértek, megerősödtek, a nárcisztikus személlyel kötött kapcsolatból. A bántalmazó viszonyból. Hogy a lehetetlennel határos. Hogy kimászva az egyikből, hogyan zuhannak egy következőbe, mert képtelenek másra, nem ismernek (nem is mernek) mást, mint a bántalmazóval együtt élést.

Az ország egy nárcisztikus, bántalmazó személlyel él. Korábban is azzal élt. És nem tudom, eljön-e a tudatosság azon szintje, hogy ezt felismerje. És ha eljön, lesz-e ereje kilépni a kapcsolatból. Lesz-e, aki segít neki. Mert tanult tehetetlenségben élünk. Mert ezt akartuk, mert ez ismerős. Látom, mennyire nehéz meggyőzni eleinte az áldozatot, hogy nem normális, amiben él. Az elszigetelés, a bántás, az uralkodás. Azt hiszi, ez a szeretet. Ahogy a jelen kormány hívei. Nem akarom már meggyőzni őket, mert nem lehet. Minél sérültebb valaki, annál kevésbé. Talán majd egy másik generáció. Csak honnét lesz bennük erő, ha egymásnak adjuk ezt a tehetetlenséget?

Már nem gondolom, hogy ez a kormány leváltható egy kiírt választáson. Azt sem, hogy az én életemben megtörténik a változás. (Külföldi diplomaták szerint itt tíz-húsz évig semmi nem fog változni.) Azt sem, hogy a vezető halála után ne egy hasonló kezébe jutna a hatalom. Az ellenzék már az én szememben is nevetséges. Vagy megvásárolt. Asszisztálnak egy komédiához. Amin addig tudok mulatni, amíg be nem keményedik a rendszer. Vannak emlékeim a Kádár-korszakról. Leporolom őket. Itt élek, mert ide köt a nyelv. Amíg lehetséges itt élni.

2002-ben a Fidesz bukásán sírtam. Anyám azzal vigasztalt: ne szomorkodj, voltunk kormányon, voltunk ellenzékben, most egy kicsit megint ellenzékben leszünk, aztán majd kormányon. A fülkeforradalmat nem élte meg. Pedig kíváncsi vagyok, őt meddig lehetett volna megvezetni. Engem 2010-ig. Máig nem tudom, hogy a hatalom őrjítette meg a miniszterelnököt, vagy ahogy a nárcisztikus személyek általában, eleinte megtévesztően megnyerő, de ez a manipuláció része. És a bántalmazó is akkor kezd ütni, ha birtokon belül van.

Ahogy a bántalmazott hajtogatja, hogy a másik valójában szereti őt, hogy nem is bántotta, nem is szokta, hogy ne mondjak csúnyát rá, áll mellé, harcol érte körömszakadtáig, harcol a kapcsolatért, a saját hitéért, az álomvilágért, úgy küzdenek a fülkeforradalom harcosai, a NER-hívek az elképzelésért, hogy most jó nekünk, jó irányba megy az ország, a pofonok jót tesznek, ilyen az igazi szeretet. Nem tudok haragudni rájuk, látom, hogyan torzul el mindenki egy ilyen kapcsolatban. Az egyik a szolgálatban, a másik a hatalomban.

Amiket itt leírok reflexióként az országban történtekre, nem szánom vitaindítónak, sem hergelésnek. Krónikásként sem leszek higgadt és pontos. Valószínűleg tévedek is. Palackpostának szánom a leírtakat, hátha jön jobb kor, amikor kihalásszák. Vagy tíz év múlva én előhalászom. Kiderül, megtörténtek-e, amiket valószínűsítek. Vagy akár elképzelek, megálmodom.

Kiss Judit Ágnes

*

Vendégszerzőnk blogja itt olvasható.

90 hozzászólás

  • Gabriel Karikas

    Igen, amit kedves Judit itten leír, az itten sokszor elhangzott.

    Hogy miért nem váltható egyszerűen le, már az is sokszor át lett rágva.

    Én mégsem fogadom el azt a húsz évet – sőt ha már úgyis vannak ellendrukkerek – és akik mindent mindenből kiforgatnak – mert ez a természetük – akkor most itt megfogadom, hogy nem kell négy év és le lesznek váltva

  • Hát, aki egy párt, vagy egy pártvezér (ha mégoly fiatal és csinos is) politikai bukásán sírva fakad, az bizony el lehet készülve sok későbbi hatalmas csalódásra is. Mert aki a politikához érzelmileg kötődik, az szükségképpen meg is csalatik…

    Politikai hozáállásban legfontosabb a józan ész. Nem álmokat kell kergetni, hanem a realitásokat észrevenni és nem abúzált szerelmesként szenvedni…

    Kedves Kiss Judit Ágnes, MÉG MINDIG NEM KÉSŐ a valóságra ráébredni… Például arra, hogy miért is NEVETSÉGES egy legyalázott, kivülről ellehetetlenített, napról napra rágalmazott ellenzék? Mert nem olyan hősies és vonzó, mint hajdan volt az a bizonyos?

  • rendszer valtas utan, tobb kormany volt,de mindig baj volt a vezetojevel.Az az erzesem sajnos, hogy a népnek soha nrm jo aki eppen van!Mindig talalnak valamit, amit kritzalni lehet Csak egy peldat mondok: alopast” Pl. MIT lophatott el Orban a nemzttol?

  • Kedves Figyelő! Hogy mit lophatott el Orbán a nemzettől? Kérlek, ne légy már olyan értetlen (vagy provokatív), mint a mi Bendeguzunk… Tőled többet várnék…

    1. Azt a rengeteg pénzt, amely a Simicska-Mészáros-Tiborcz tengely mentén „kicsurgatódott” az Orbán család és a csókosok számára, és amelynek a zöme az EU által Magyarország fejlődésére biztosított összegekből lett elsíbolva.

    2. A magyar nyugdíjasok falatkáit

    3. A magyar munkavállalók emberi körülményeit

    4. A magyar termőföldet

    5. A magyar emberek békességét és szabadságát

    6. A kimenekült emberek magyarságát

    7. És nem utolsó sorban a JÓ HÍRÜNKET.

  • Figyelő Mindent, amit csak tudott. Rólad is szól az írás, de észre sem veszed. Igaz, te más kárára írogatsz, hisz téged megvéd Kanada. Mert te többet nem mész oda, mit számít neked medig ér a szenny. Álmodsz tovább a pihe- puha ágyadban, mert olyan szép volt Viktor mikor láttad. Sosem volt szép, rossz volt már akkor a szemetek. Egy állandóan ökölbe szorult arc nem lehet szép.

  • Tüske Zsófia

    „Oh, the gates are cast iron
    And the walls are barbed wire
    Stay far from the fence
    With the ’lectricity sting
    And it’s keep down your head
    And stay in your number
    Inside the walls
    The walls of Red Wing”

  • Kedves Figyelő. Remélem nem komoly a kérdése, hogy mit lopott el a miniszterelnök. És ez még csak a kisebb bűne, hogy lop, a sokkal nagyobb és történelmi felelőssége, hogy kiszolgáltatja az országot az Oroszoknak, kelet felé kötelezi le magát, miközben átveszi azok autokrata rendszerét és szétveri a magyar jogállamot, megszünteti a jogbiztonságot, mindazt tönkreveri, amit 1989-90-ben rendszerváltásként útjára indítottunk és célul tűztünk, többek közt akkor még vele az élen. Bár CSAK lopna!!a hangsúly a „csak”-on van.

    Orbán Viktor miniszterelnök vagyona 1800-2000 milliárd forint+svájci és offshore bankszámlák, ebből 303-305 milliárd a becsült a személyes lopott vagyona. Milliárdokat loptak el elsősorban az EU-tól kapott pénzekből (irányított pályáztatásokból visszaosztott pénzek), a magyarországi közpénzből, a magánynugdíjból és mindenből amiből csak lehetett.

    Orbán vagyonos volt korábban is, de jelentősen 2010-es győzelem után kezdett el költekezni. (Miközben évről évre a nyilvános vagyonnyilatkozatában összesen a nevetséges 800 ezer forintnyi zsebpénzt vallja be mint megtakarítása.)

    Saját nevén van a budapesti XII. kerületben a Czinege utcában egy háza, amit 2002.májusában vásárolt 75 millióért, 183 nm, 1300 nm telken.

    A házat 2004.I-2005.XII. között 90 millióért átépitették 420 nm-re.

    – 2001-ben vásárolt Erdélyben Zetelakán egy kastélyt, többszáz hektár földdel.

    – 2013-ban vásárolt egy házat Felcsúton 18 millióért, ahol felesége és apja házával a 3 házat egybenyitották, 7000 nm-en, és elöttük van Lévainak 6 hektár földje.

    – 1993-ban a Fidesz Székház eladásából 697 millióért vásárolta meg apja bányáit.

    – 1997-ben Felesége nevére vásárolt 8 hektár szőlőt Tokajon, melyre Orbán 2001-ben 41 millió forint állami támogatást adott.

    – 2001.IX. Felcsúton felesége nevére házat vásárolt, 2677 nm-en.

    – 2008.VIII-ban a XI.kerületi Gellérthegyen 91 nm-es lakást vett Orbán Ráhelnek, 40 millióért.

    – 2011-ben a mellette levő 66 nm-es lakást is megvette fiának Orbán Gáspárnak, Garancsi nevére Orlay u 3. 2.emelet.

    – 2001.IX-2010.IV. között 38 ingatlant vásárolt felesége nevére.

    – 2011-ben apja Orbán Győző nevére vásárolta meg a hatvanpusztai József főherceg majorságát 13 hektáron, 5 műemlék épülettel és víztoronnyal.

    A hatvanpusztai majorságot 2012-ben felújitották és átépitették többszáz millió forintért Lévai Anikó vezetésével, az összeg az Átlátszó.hu nyomozása során bebizonyosodott, hogy csaknem 255 millió forint volt.

    Pintér Sándor belügyminiszterrrel közösen vásároltak egy horvátországi szigetet, az Adriai tengeren.

    – 2013-ban szintén apja nevére vásárolt az alcsútdobozi Rézhegyen örökpanorámás nyaralót 44 millió forintért.

    – 2016.III. Orbán eggyik barátja Bőjte Csaba egyházi személy nevére vásárolta meg a gyergyószárhegyi Lázár Kastélyt. 2013-tól Tiborcz István nevére vásárolta: a keszthelyi jachtkikőtőt, fűrdőház, recepció, bár 515 nm, részben állami bankhitelből a keszthelyi kikőtő és a Via Hotel között 20.5 hektár területen 175 luxusapartmant épitenek, 65 hektár földet Mányban, 497 millióért, és 193 ektárt, 261 millióért Bicskén.

    – 2015.I. pálinkafőzdét vettek Felcsúton.

    – 2014.XII. Seregélyesi Kastélyt.

    – 2015.IX. a volt Postabank Székházat a budapesti József Nádor téren.

    – Informatikai cégeket.

    – 2015.IX. bodajki Hochburg – Lamberg Kastélyt, 29 M-ért.

    – 2015.XII. turai Schossberger báró Kastélyát, 10 hektár parkkal, 98 szobával, pálmaházzal, 200 millióért.

    – 2016.II. zuglói városligeti fasorban Spitz Villát, 40 szobás.

    – 2016.X. Mahart Székház Tropicana épűletét, 2 milliárdos állami hitelből.

    – 2016.XI. komáromi ipari parkban ingatlant, 1 milliárd forintért.

    – 2016.XII. visegrádi Kastélyszállót.

    – 2017. Dorottya utcában és a Nagymező utcában Luxushotelt illetve Pollack Mihály téri Mélygarázst.

  • Kiss Judit Ágnes!

    Helytálló amit Orbán Viktor személyéről írt.

    Lehet, hogy Orbán távozik majd egyszer a miniszterelnöki székből (esetleg állam elnök lesz) de demokratikus választások által erre kicsi az esély.
    Nem azért elsősorban mert a NER ezt meg fogja akadályozni, hanem azért mert nincs „verseny képesebb” politikai ajánlata senkinek, semelyik politikai tömörülésnek.
    Azt tartom valószínűnek, hogy a NER folytatódni fog sokáig Orbán nélkül is.

    ps: Talán az lenne hasznos Magyarország számára, ha Orbán Viktor valamilyen pozícióhoz jutna a következő EU-s ciklusban és önként átadná a miniszterelnökséget.

  • Kedves figyelő. Ezt muszáj megosztanom, mert ez számítógépes algoritmus (azaz nem ember és annak elkötelezettsége politikai irányba alkotta) mutatja meg Orbán és oligarcháinak kapcsolatát mutatja pusztán azokból az adatokból amik nyilvánosak. Milyen érdekes, hogy a nevek és cégeik nyerik a különböző állami pályázatokat 2010- óta, amiből van mit visszaosztani drága miniszterelnökünknek és családjának. Így hordhat 12 millió forintos órát a lánya, így vehet a veje egyszerre 13 belvárosi lakást, Kastélyt, balatoni jachtkikötőt, így vehet Pintér és Orbán horvátországi szigetet közösen, Mészáros Jachtokat, Garancsi repülőgépet, Vajna Bentley-ket, a fiatal felesége Lamborghinit és a többi ésatöbbi…

    https://harmadikszempont.blog.hu/2017/05/19/a_pok_haloja_avagy_mit_szedett_ossze_eddig_az_orban-rezsim

  • Kiss Judit Ágnes !

    Sírtál, mert a narancs héjja belespriccelt a zsemedbe, amikor komolyan megpróbáltad megkóstolni…

  • T.Almási Alma !
    – Erős a kontraszt az Ön kommentje előtti magyartalan, primitív „beírás” ill. – igényes, már-már bölcs véleménye között…
    – Igen, a cikk csacsiság, ha a milliós kormánypárti lakosság olvasná, kontraproduktív hatása lenne… – Még hogy a frontember „narcisztikus” – ugyan már !
    – Az ellenzéknek óriási „kormány-kritikus” tömeget, kell, kellene, kötelezően, pozitív üzenetekkel megszólítani…
    – Az ma már nem üzenet értékű, hogy miniszterelnök,despota, falusi, idegbeteg,
    lopós, köpcös, törpe növésű, vagy „kisztitkár” volt, vagy narcisztikus cigány stb.

  • Kiss Ferenc Ne haragudj ez viccnek is rossz. Orbán maradjon csak ott a saját pocsolyájában, legyen elég neki. Rászabadítanád Európára? Komolyan mondom, kihozod belőlem a csúnya szavakat.

  • Alma! KÖSZ!!!!
    Judit! Az ellenszer az lenne, ha már gyerekkortól tanítanánk, milyen módokon lehetséges a társadalmakban az együttélés, milyen intézményei lehetségesek, miképp hatnak erre a különböző gondolkodási módok, (ideológiák), hogyan lehet ezekhez támogatást szerezni – természetesen befolyásolással. Hogyan kell/lehet eligazodni az információk áradatában.
    Nagyjából ez lenne a politika,amitől bizony mindegyikünk életének minősége függ. Nemcsak gazdagsága – MINÖSÉGE is.
    Nem szeretnék olyan társadalomban gazdag sem lenni, amelyikben mindennap attól kell félnem, hogy lerombolják az éhezők a kastélyomat.
    Az egész – egyébként nevetségesen még mindig „fiatal demokraták” – banda már 1990-ben kimutatta a foga fehérét,de 1999-ben azért világosan látszott,mi a cél: kizárólagos,korlátlan uralom.

  • ALMAASI ALMA;

    Elsokben, NEM vagyok a maga Bendeguza!
    Sem provokative !

    Amit jelzek az talan a maga felfogokepessegenek tulsagos es elkepzelhetetlen is.
    Csupan mert maga , es tobb elvtarsai az osi propaganda maszlag hazugsagaikban elnek !!!

    HA probalna logikusan es racionalisan gondolkodni talan sikerulhetne ertelmezni is.
    Probalja azt a szemelyes ragalmazasok helyett !!!!!!!!!

  • talalom;

    Amin maga remenyet jelezte, azt mar gyakoroltak egy egesz evszazada. Sot ket billio(milliard) emberre kenyszeritve is volt. Mind azok nem csak hogy eltek a maga remenyei alapjan, hanem barmi mas modszer valasztasa lehetetlen is volt szamukra.

    Sot meg maguk is elveztek azt kozel 3/4 evszazada.

    De meg a jelen rendszeruk sem kulombozik attol jelentosen, csupan a nevet valtoztattak.
    Az MKP, SzDP, MDP, MSZMDP, Fidesz, stb. es barmi mas ABC levest is allitananak, a modszerek es az eredmenyek lenyegeben valtozatlanok.

  • Mindenkinek koszonom a felvilagosito bejegyzeseit! Egyben orulok, hogy valoban otthon a szabad sajto es szabad velemeyezes ma mar ott is megvan! Senkinek sem kell felnie, ha a hatalmon levo kormányt kritizalja, hogy esetleg lecsukjak, mint valaha, Magyarorszagon! A velemenyeket olvasva, felmerul a kerdes, hogy vajon az elnyomott ellenzek, vajon mit tenne ha O kerulne hatalomra?

  • „Elsokben, NEM vagyok a maga Bendeguza!
    Sem provokative !”

    Bendeguz… Nem-eeee? 😀 😀 😀

  • Kenny

    2018 november 28
    4:06 de.Rolam ugyan NEM szolt a cikk, mert sokkal elobb elhagytam hazamat! Akkor az orosz megszallas elol!Mivel azóta is Kanadában elek, ami befogadott tobb mint 39 ezer magyar menekultet!

  • Slapaj, ezert irtam mar TObbszor, hogy az ellenzeki partok NEM lesznek SOHA eredmenyesek, ha 23 at tartanak nyilván! 23 ellenpartja van a Fidesznek! Ha ezek egyesülnének , egy ellenpartba, tobb eredményt ernenek ek el!

  • Kis Ferenc: nem opció az, hogy orbán az EU-ban foglal el pozíciót. Ugyanis Persona non grata majdnem az egész Eu-ban.
    Se meg nem hívják sehova, se nem társalognak vele. A NER is rajta alapul: híveinek nem lehet önálló gondolata vagy véleménye, ha ő kiesik, dől vele az egész rendszer. És ahogy a 800 ezer mszmp párttag is gyorsan magára talált valamelyik ellenzékinek mondott pártban (kedvencem a Torgyán-fémjelezte kisgizdák) nem lesz ennek akadálya, akkor sem, ha az alcsúti kidől. Ahogy a 45-ös vicc mondja: kis ország vagyunk, csőcselékünk csak egy van.

  • HunCanada

    2018 november 28
    5:01 de.En most vissza kerdezek” MIT gondolsz, ha Gyurcsany gyozott volna, nem hasonlo lenne a helyzet? Minden gyoztes part vezetoje kiasznalja a gyozelmet, csaldja es sajat maga anyagi elonyere! Sajnos, oreg vagyok mar es meg az atkos Horthy csaladra is emlekszem!

  • Kedves Judit, beleolvastam blogja néhány írásába. Próbálnám nyugtatni, nem kell félni a rendőröktől, őket a kormány irányítja. Mindössze azt teszik, amit számukra a (mindenkori) magyar kormány előír, és megkövetel.

    Így van ez modernkori megalakulása kezdetétől, 1881-től. A magyar rendőrség soha nem tett mást, mint amit számára a belügyminiszteren keresztül a kormány megszabott és számonkért. Most a Fidesz-kormány, és Pintér Sándor belügyminiszter. Utóbbi régi motoros, polgári alkalmazott besorolással még gépkocsivezetőként és KISZ-titkárként kezdte a pályafutását, aztán egyenruhába öltözött. Ekkor jött meg a kedve a tanuláshoz, egyetemet és rendőrtiszti főiskolát is végzett. Mint hivatásos állományú, 1975-től számítják neki a Szolgálati Érdemérem különféle fokozatainak adományozását.

    Ő tisztában van azzal, hogyan működött a szocializmus elnyomórendszerében a rendőrség, ma meg a miniszterelnök elképzelésére alakította át a magyar rendőrséget, aki maga is szenvedett a túlkapásoktól. Ezért ma nagyon humánus és emberséges módon távolítják el a különféle tiltakozások résztvevőit, legyen szó a Városliget védelmezőiről, vagy más tiltakozókról, akik kátyúkat festenek ki és hasonló viccesnek szánt rendbontásokat követnek el. Így többek között még soha nem gumibotoztak meg kilakoltatásra ítélt embereket se, akik önszántukból nem hagyták el lakásaikat.

    Szóval, kedves Judit, nem féljen a mai rendőrségtől, ők csak azt hajtják végre és aszerint cselekednek, ahogyan azt tőlük elvárja a Fidesz-kormány.

  • Kenny

    2018 november 28
    4:06 de.Mivel fogalmad sincs a kozelmult magyar tortenelmerol, jobbra, balra csapkodsz ertelem nelkul! Neked Írországban „bejott”minden, amire vagytal. Nekem Kanadában a politikai szabadsag es a lehetosegek, gyermekeim, unokaim szamara!
    Viszont ateltem otthon meg egy par nehez evet es orulok, hhogy ma mar ez elmult ott is.

  • Figyelo
    2018 november 28
    11:33 de.

    Kedves Figyelő én őszintén örülök annak, hogy valóban gondolkodik a helyzeten és valóban vannak jó meglátásai. Pl. Hogy amíg nincs a másik oldalon egy karakteres politikai vezető addig esély sincs váltásra. A helyzet az, hogy amint feltűnik valaki, azt azonnal „lekaraktergyilkolják”, hiszen megvan minden eszköze hozzá az állampártnak, hogy bármit is közöl bárkiről, az a nagytömegekhez el is jut sokszoros forrásból. Ez így van, viszont Magyarország olyan sajátos helyzetbe van, hogy az Ön által említett „Szabad sajtó” és „szabad vélemény-nyilvánítás” már rég nem létezik. Épp a napokban is kirúgtak olyan újságírót a Hír TV-ből aki kérdezni mert VALÓS kérdéseket és nem úgymond „alákérdezett”, ahogy a közmédiában és a kormányzati médiában szokásos. Másnap repült is az illető. Ez teljesen friss, de szinte minden héten előforduló már megszokott esemény. Többen önszántukból léptek ki, a közelmúltban a kormány által visszaszerzett Hír-TV-ből, mert egyszerűen nem hírszerkesztés folyik, hanem felülről irányított hírgyártás. A közmédiában pedig évek óta ez megy, ezért alakították át 2015-ben. A szintén kormány cumisüvegén lógó Echo TV-ben, ahogy másutt is konkrétan beleszólnak fentről, hogy mit és hogyan írjanak meg az alkalmazottak. Mert ők nem újságírók már, hanem megfizetett propaganda alkalmazottak. Van aki bírja gyomorral, van aki kilép, de ezzel az egzisztenciáját kockáztatja.
    A „szabad sajtó”-hoz fűzném még hozzá, hogy épp ma teljesen friss történés, hogy egy kézbe (kormányzati) került az összes megyei napilap, az ország legolvasottabb híroldala, több közéleti hírportál, a második legolvasottabb bulvárlap, a hatóságilag egyetlen nagy mennyiségben terjeszthető ingyenes újság és két országos hírtelevízió. A médiapiac részpiacain is jelentős koncentrációk jönnek létre, nem beszélve a nyilvánosság egészét.
    Ezek eddig is kormánypropaganda csatornák voltak, de most egyetlen egy irányítás alá került, amivel lefedik a teljes magyar HÍRSZOLGÁLTATÁST központilag irányított hírekkel elérve az ország lakosságának túlnyomó részét olyan hírekkel amiket a kormány az emberekhez akar juttatni, beleértve a hazugságokkal is. Nem véletlen, hogy mennyi sajtópert veszítenek el ezek a hírközlők, csak sajnos évekkel később amikor már nincs jelentősége.
    Képzelje el, hogy pl a montreáli ingyenes utcai Metro újságban csak egyfajta hírt kapnak, mégpedig azt amit a kormány akar felülről szerkesztve, hogy abban mi legyen közölve. Budapesten a Metro (Metropol néven) már beszántotta a kormány pár éve és megszűnt, helyébe került a Habony-féle Lokál nevű ingyenes utcai lap. AZ összes megyei lapot pedig Mészáros Lőrincz vette kézbe, ezt adta éppen ma oda „ingyen” a központi irányításnak Ő is. MI FOLYIK ITTTT, de komolyan? A kérdésem költői. Kissé hosszúra nyúlt válaszom pedig arra irányult Önnek kedves Figyelő, hogy ahogy példákkal írtam – sajnos nincs sem sajtó-, sem véleményszabadság, pláne nem kiegyensúlyozott tájékoztatás már évek óta, de ez éppen a mai napon még inkább tovább koncentrálódott. Ez nem csak frázis, de ilyen központosítás és az emberek meghülyítése a Kádár vagy Rákosi rendszerben sem volt tapasztalható.
    Jaj még egy: Az ellenzéki pártok ahol össze tudtak fogni ott helyhatósági választásokon, kisebb körzetekben eredményt értek el. Viszont nehéz egy olyan politikai közegben teljes összefogást létrehozni, ahol a baloldaltól a szélső jobbig kellene egy irányba terelni az akaratot, főleg ha a kisebb pártokba be vannak szivárogva a Fidesz emberei, hogy a széthúzást erősítsék mindig. Pedig egyetlen egy pontban kellene csak összefogni ideológiától mentesen, mégpedig abban, hogy miképpen lehet megállítani a populista a történelmi távlatban nemzetünk ellenében dolgozó jelenlegi korrupt és tolvaj kormányunkat. Mivel sem anyagi forrás, sem eszköz nincs arra, hogy azt a híráradat túlsúlyt és korlátlan anyagi forrást (közpénz) ellentételezze az ellenzék együttesen balról-jobbra, így még sok-sok évig az Orbán rezsim fogja uralni a kormánykereket a jelenlegi rendszer torz feltételei mellett. Demokratikus választásokon esély sincs közel s távol sem az újabb rendszerváltásra. Az emberek pedig ha nem jutnak el hozzájuk a valós hírek, nem tudnak eszmélni és úgymond „forradalmat” csinálni. Köszönöm, hogy elolvasott.

  • Tüske Zsófia

    2018 november 28
    11:45 de.
    Szerintem az EU tagsasag atmeneti, NINCS sulya az egésznek! Ki a vezetojuk, tudja valaki? Nincs persze, egymást tamogatjak, meg az o szellemi alláspontjukat! T.i. Europa MINDIG a tortenelme folyaman „kereszteny Europa” volt a vilag tudataban! Ez a jelzo mar eltunt!

  • Figyelő. Ne hidd el bodának amit rólam ír. Tökéletesen tisztában vagyok a közelmúlt magyar eseményeivel. Ehhez semmi köze annak, hogy nekúnk bejött Írország.

  • Drizari

    2018 november 28
    12:04 du.
    Talan vannak meg nehanyan, akik emlekeznek 2oo6 ra, mikor is a Gyurcsany kormany, ami eppen hatalmon volt, raereztette a rendoreget a tunteto magyarokra, akik ezer szamra mentek haza kulfodrol, megunnepelni az 56 os forradalom evfordulojat! VOLt akkor viszont’ BOTOZAS, letartoztatas stb. En meg emlékszem az akkoi rendorsegre!

    Valoban, az allami rendorseg AZT teszi, amit a Belugyminiszreium parancsol!

  • Figyelo
    2018 november 28
    11:51 de.

    Kedves Figyelő!

    Most láttam a konkrétan hozzám intézett kérdését. Nem kedvelem Gyurcsányt, kérdésére válaszolva viszont biztos, vagyok abban, hogy nem ez lenne a helyzet. Már csak azért sem, mert amit Orbán tesz annak az 1%-áért már lángolt Budapest – (persze azt is lehetne elemezni, hogy hogyan és miképpen történt meg az) Ezzel együtt semmiképp nem szeretném Gyurcsányt vissza. Ez egy rossz kérdésfeltevés. Csak, hogy világos legyen, én nem hiszem, hogy Gyurcsány és Orbán közt kell választani, vagy ilyen kérdéseket kellene megfogalmazni. De látom, hogy sajnos erre lett leegyszerűsítve a magyar emberek, helyesebben a magyar választópolgárok gondolkodása, hogy van a Gyurcsány és van az Orbán – „tessék, válasszatok magyarok”. Ebben a kérdésben, ha ez a kérdés feltevés a magyar közéletben évek óta, akkor mindig és mindenkor Orbán fog kijönni győztesen a jövőben is. És sajnos ez van, hiszen most itt az élő példa, hogy Ön is Gyurcsányt hozza fel mint „alternatíva” a kérdésében. Holott ez egy rossz kérdés, mert Gyurcsány nem tényező semmilyen tekintetben. Éppen a kormány tartja életben, mert Orbán örök idők végezetéig kiállja a próbát, ha csupán ez a kérdés, hogy GYF. vagy OV.

  • Nem mintha bármit is számítana, de megerősítem Kenny állítását. Ahogy írja: „Tökéletesen tisztában vagyok a közelmúlt magyar eseményeivel. ”
    Abból amit tőle olvasok, ő azon kevesek egyike aki valóban naprakész és tisztán lát „külföldről” is Magyarország vonatkozásában és valós problémákat, kérdéseket fogalmaz meg. Érdemes nem kételkedve, hanem nyitottan olvasni és legalább elgondolkodni mondandóin.

  • HunCanada

    2018 november 28

    Mindig irtam, hogy Orban a kommunizmusban nott fel es NEM tudja jobban! ar azt is javasoltam, hogy nehany evet kene elnie a kapitalizmusban, jogy taGABB LEGYEN TUDASA ES a hozzaallasa a dolgokhoz. Nem lehet KET URNAK szolgalni, a szocalizmusnak , ami megbukott evekkel ezelortt es a kapitalizmusnak, amit meg kene tanulnia, hogy ebbe vezesse az orszagat.

  • HunCanada Számít! 🙂 Köszönöm.

  • Figyelo
    2018 november 28
    1:16 du.

    Egyetértünk. Nem lehet, két malomban őrölni. Ezt teszi hazai közegben, ezt teszi Brüsszelben és világpolitikai téren is ezt próbálja csinálni Orbán látszólag, miközben mér rég az Oroszok zsebébe játszotta vissza Országunkat sajnos.

  • Kenny. Nincs mit 🙂

  • HunCanada

    2018 november 28
    12:57 du.

    Itt jon be az, amit alabb irtam. ez egy hulyeseg, a 23 ellenzeki part van! Orban mindig gyozni fog ezert! Nem tudom hol el , kedves HunCanada, se sem az USAB an sem Kanadában NINCS ennyi fele ellenzeki part! Altalban csak EGY van, neha van egy masik is!

  • Tüske Zsófia

    kedves Figyelő,
    Magyarországnak fontos az Európai Unió, és ha Orbán bandája nem lopná el az ide juttatott fejlesztési támogatásokat, nem csúsztunk volna vissza a volt KGST országok első helyéről az utolsó előttire.
    Nem tudom, mire alapozod, hogy nincs se súlya, se jelentősége, de az ismereteid bővítésében segíthet ez a tájékoztató oldal:
    https://europa.eu/european-union/index_hu

    Ami orbánt illeti: nem gondolnám, hogy boldogult volna kapitalista országban, mert kommunista párttitkár fiaként csak Magyarországon termett neki babér, itt az egyetemen pozitív diszkriminációban és a kisebbségeknek járó szociális támogatatásokban részesült. A jogot ugyan elvégezte, de feleségével ellentétben szakvizsgát már nem tett és 1986-ban semmiféle továbbképzésben nem vett részt. Igaz, a pénz lenyúlását oktathatná mesterszinten.

    A sok ellenzéki pártban igazad van, ugyan ezek jó része a fidesz által gründolt nem folytat semmilyen tevékenységet, csak a zavarkeltésre használt.

  • Figyelo Kedves Figyelő A baj az, hogy nincs 23 ellenzéki párt. Sok kis párt valakik által felbérelve bejelentkeznek a választások előtt, felmarkolják a pénzt, majd megszűnnek. Arra nagyon jó, hogy megzavarjanak fejeket. Látod, Te is elhiszed. A jobbik hiába ellenzéki, mégis csak egy náci párt, együtt működni velük képtelenség. Az LMP egyetlen célja a Fidesz hatalmon tartása, eszükbe sincs a Fideszt bedönteni. Ha igen, akkor ritka ostobán csinálják.
    Olyan párt, amelyik tényleg összefoghatna, kevés van, abban igazad van, Ők viszont széthúznak.
    Persze az lett volna az igazán becsületes, hogy az 51% kormányt alakít, visszaállít minden eltorzított és aljas választási törvényt, és kiírnak egy tisztességes választást. Ez természetesen ma Magyarországon nem fordulhat elő, erről a Fidesz kormány kezeskedik, bármi áron. A tisztességes választások helyet van egy 49%-os kétharmad. Szerinted, ez így jó?

  • Igen Figyelő, látja megint egyet tudok érteni amit most írt. Annyit pontosítok, hogy a 23 ellenzéki párt az nem a parlamenti ellenzéki pártok száma, hanem a választásokon elindultaké + még ehhez hozzájön 13 kisebbségi párt is. Összességében Magyarországon több száz párt van bejegyezve. De a lényeg, alapjába véve az 5-6 parlamenti párt az azt szolgálná, hogy reprezentálná az országgyűlésbe azaz a törvényhozásba az országban élő emberek különböző véleményét. De ez már rég nincs így, sőt a pártfegyelem a párton belüli esetleges ellentétes szavazást is megtiltja.

    Ja igen, ezért is lett ilyen sokféle párt, mert a kormány csinált kamupártokat, gyakorlatilag több esetben olyan névvel, mint a már létező pártok, hogy méginkább szétágazzanak a szavazatok. De nem csak a kormány, hanem „leleményes” polgárok is csináltak pártokat, akik több százmillió forintot felvették, mint az ilyenkor járó kampánytámogatás, majd eltűntek a pénzzel.

  • Kedves Kiss Judit Ágnes!

    Kérem, olvassa el bejegyzésemet. (2018. október 26. Bognár Gyula cikkénél: CEU: lehet egy egyetemmel kevesebb? 4:46 du)

    Azért bízom benne, hogy még az én életemben történik változás, ha már Fábry is fasizálódást emleget; bár már a nyolcadik ikszben vagyok

    Üdvözli
    Miklós bá’

  • HunCanada

    2018 november 28
    2:58 du.
    Egyben teved” TUDJA MIOTA VAN A RENGTEG PART OTTHON”? A rendszervaltas ota!Igaz akkor meg tobb part alakult, majd megszuntek, de a magyar ma sem kepes nyugati fomaban a a demokráciára! Honnan is lenne? SOha nem volt nyugati demokracia Magyarorszagon.

  • Figyelo
    2018 november 28
    4:55 du.

    Mi az az egy amiben tévedtem?

  • Kalocsai Miklós

    Végül is az asztalfiókban is maradhatott volna ez a levél, vagy a palackban a tengerekben.

  • Figyelo
    2018 november 28
    4:55 du.

    HunCanada

    2018 november 28
    2:58 du.
    „Egyben teved” TUDJA MIOTA VAN A RENGTEG PART OTTHON”? A rendszervaltas ota!Igaz akkor meg tobb part alakult, majd megszuntek, de a magyar ma sem kepes nyugati fomaban a a demokráciára! Honnan is lenne? SOha nem volt nyugati demokracia Magyarorszagon.”

    —————————————–

    Kedves Figyelő! Őn a szemére veti a magyaroknak, hogy nem képesek „nyugati formában a demokráciára” – azért megkérdezem Ön pl képes „nyugati formában” a demokráciára? Ugyanis hiába él Ön egy demokratikus országban, ha nem ragad Önre semmi abból a légkörből, világlátásból, ha nem akar nyitni, és egész valóját átjárva, átitatva csak a 62 évvel ezelőtti eszmék, képek és elgondolások dolgoznak Önben Magyaro. tekintetében! Az írásai alapján, azaz a hozzászólásaiból vastagon az derül ki, hogy az eltelt 62 év alatt Ön sokkal kevésbé volt képes gondolkodása áthangolására, mint az aki azóta is itt él, vagy egynesen bele született a „komcsirendszerbe”

    Az külön tetszik, ahogy elmagyarázza nekünk „itthon élőknek” hogy hány párt van Magyarországon, és mióta – tényszerűen közel sincs „rengeteg párt” viszont alapvető szempontokkal nem számol, vagy ahogy Ön mondaná:”egyben téved” – nem HunCanada, hanem Ön! A magyar politikai berendezkedés, pártok felállása, választási rendszer stb teljesen más, mint az USA-ban vagy Kanadában, és ennek ismeretében nem tudja ráhúzni azt a sablont ami pl az említett két országot is jellemzi. A rendszerváltáskor megalakult pártok jó része meg is szűnt az első választások után, idővel felmorzsolódtak, ami meg maradt sincs meghatározó szerepben. Jól írta HunCanada, nincs 23 párt, a választáskor „papíron volt” annyi, de ez elég köztudott – Önnek is az kellene hogy legyen, hiszen ahányszor előjön a 23 párt elméletével, valaki mindig kiigazítja, kijavítja Önt, hogy téved, de valahogy minden érv, magyarázat lepereg önről, ám attól még egytől egyig igazak, hogy Ön rendre elengedi a füle mellett és nem hajlandó tudomásul venni! Ezek a pártok csak és kizárólag abból a célból alakultak
    meg nem sokkal a választások előtt,hogy megosszák, feldarabolják az ellenzéki szavazatokat, a jelenlegi kormánypártok érdeke szerint! Horribilis összegeket fizetnek ki nekik az állampolgárok adójából „kampánycélokra”, amit aztán sikertelenség esetén vissza kellene fizetniük, de ennek behajtására hiányzik a határozott szándék – naná, hát 4 év múlva ugyanúgy szükségük lesz rájuk, nem érdeke a kormánynak a tényleges eljárás, pénzbehajtás, és az erre rendeltetett szervek – csak úgy immel-ámmal tesznek valamit, abszolút eredménytelenül!

    Hogy lesz-e valaha nyugati típusú demokrácia Magyarországon, az kérdés – jelenleg ennek a legnagyobb gátja, épp az Ön idolja, maga Orbán Viktor és kormánya, aki ezerrel azon dolgozik hogy a legsötétebb korszakok egyikébe kalauzolja az országot a keleti diktátorokkal kötött „mélybarátságok” és különböző „gazdasági” valójában saját érdekeket szolgáló elköteleződések okán! Ez sajnos akkor is így van, ha Ön alapvető tények ismerete hiányában nem akar róla tudomást venni!

  • Bocsi, mikor már elküldtem láttam, hogy Kenny is nagyjából erről írt, nem csak HC-de mivel én „új elemeket is vittem a dologba” tőlem Lezsák Sándor már nem vonhatná meg a szót!:-))) Vagy ki tudja?

  • Yeah, yeah, veszkedjenek, civakodjanak, tepjek szet egymast, de azzal sem mennek semmire.
    S azt nem hajlandok belatni !

    De azt tettek mar ezer eve, es soha nem mentek semmire soha meg az ezer-even at sem.
    Hat miert hinnek hogy most talan az majd a megoldast hozna?

    Nehanyaik a „nyugati demokracia” kifejezest dobaljak.

    Mikor lennek hajlandok, vagy inkabb kepesek belatni hogy az allamigazgatas/kormany-rendszeruk ami roddhatt.

    Igen, a Parlamentari rendszer nem mas mint egy zsarnok kiraly, csaszar, part-titkar, vagy barmi nevet alklamazo inkenyuralom.

    A Parlament a korlatlan hatalom.
    Nem letezik egy Alkotmanyuk ami felsobb hatarszabaly lehetne.( Alaptorvenyuk egy jelentektelen, ertelmetlen propaganda maszlag.)

    A Parlament dont, hataroz mindent. Meg a kisebbseg eseteben is.
    Rakosi partja 11%-os elonnyel 100%-os duiktaturat teremtett.

    De meg nemetben is 1932-ben a NSZMP 32%-os elonnyel 100%-os diktaturat teremtett.

    Ma Pesten a Fidesz 150 tagja dont mindent.

    Az „ellenzek” keptelen ellenezni is.
    23 part teljesen impotens.
    De 1932-ben nemetben meg 34 part volt.
    A rendszeruk ami rodhadt.

    Mert valosagban nincsen „ellenzekeik” !!!!

    Csupan az Alkotmanyos Koztarsasag biztosit mukodo-ellenezeket.
    Mert az allamhatalom NEM egy maroknyi onzo politikusok kezeben leheto koncentralva.

    S mint a US-ban , a szavazok kulonosen mindeg a „divided government” , az ellenzett kormanyt valasztanak.
    Mint ez ev Nov. 6-an. GOP az elnok, de Demokrat a Kepviselo haz, es GOP a Szenatus.
    S menden az Alkotmany szabalyai alapjan egymas-ellen politikai harc-altal tortenik.

    Tehat nem az hogy ki, hanem hogy mi a rendszer es hogy mi a kotelessegei. Akik azt nem teljesitik, azokat a szavazok kirugnak, vetkeik miat, s nem a tetszeteik miatt.

  • HUNCANADA;

    Figyelovel tarto vitajaval csupan onmagat vakitja.

    Fugyelo mar jo nehanyszor oszinten leirta meglatasat.
    Aki nem hajlando azt elfogadni, ellenzese nem valtoztat azon, sem a maguk ottani helyzeten.

    Csupan onmagukat vakitjak azzal.
    Ezer evei onvakitasaik nem lett volna elegendo, belatni, higy ideje szemeiket kinyitni es szetnezni a vilagban?
    Legalabb levonni a tapasztalotokat ugy a maguk mint mindenki gyakorlatain es meglatasit figyelembe venni.

    Nem tisztan velheto maguknak, hogy azok akik valamiben valahogy sikeresebbek hat valamit sikeresebben is tesznek es kovetnek ?

    Aki nem hajlando masok hibaibol es sikereibol tapasztalatokat venni, azok orokke a haterben naradnak !

  • Christopher Adam

    B79!

    Jobban állna Önnek és kicsit hitelesebb is lenne mások kioktatása, ha legalább annyira komolyan venné saját mondandóját, hogy nem tele elütésekkel és helyesírási hibákkal küldené azt lapunknak.

  • Bendeguz79
    2018 november 29
    11:35 de.

    Bendegúz tényleg nem értem Magát, hogy mindig kötekedik, keresi a kákán a csomót, amikor most se káka, se csomó nem volt. Nem értem miért akar egymás ellen fordítani embereket, most Figyelőt velem, vagy engem Figyelővel szemben. Mire jó ez?
    Figyelővel teljesen normálisan beszélgettünk, és egyetértettem vele a tegnapi mondandói nagyrészében, sőt örültem, hogy gondolkodik dolgokon. Aztán pedig, megkérdeztem tőle, hogy mi az az EGY amiben tévedtem, mert ezt írta, de nem írta oda, hogy mire gondolt.

    Továbbá azt sem értem, hogy kik azok a „maguk”? Én én vagyok egyedül. Kik azok a „maguk”?

  • Azért az elég beszédes, ha valaki a Fidesz 2002-es veresége után sírva fakadt, mert akkor az azt jelenti hogy a 1998-2002-ig tartó kormányzásukat ismétlésre méltónak tartotta? Aztán a végső megvilágosodás, a megvezetés vége 2010-ben-ben vajon mitől jött, hiszen akkor nyertek újra nyolc év után! Csak nem a kettő között eltelt nyolc év fenyegető, mindenre képes, „minél rosszabb annál jobb” betyártempója győzte meg arról, hogy méltatlanok a bizalomra, hogy a Fidesz „kormányzása” rég nem egy ország legjobb tudás és szándék szerinti vezetéséről szól? Az azt követő nyolc év után történt a kijózanodás (2010-ben) ennek ellenére miért most 2018-ban(!)érezte szükségét ezt közzétenni? Nem igazán értem a cikkírót, bár előre bocsátotta, hogy írását nem vitaindítónak szánta, így választ biztos nem kapunk rá – de akkor mégis mi volt a szándéka ezzel?

  • Mr.Adam;

    Belatom es bevalottam mar regen es tobbszor is hogy sloppy a gepelesem.
    De ugyan ugy Maga is mar sokszor jelentette itten , hogy Maga javitgatja azokat.

    De oszinten, remeltem volna hogy talan a mondanivalom alanyan itelekezne inkabb.

    Hat lapjanak celja nem inkabb a magyaroszagi helyzeten pozitive befolyasokat inditani, mint elemi leckeket gyakorolni?!

  • Kenny

    „Rászabadítanád Európára” – Orbánt?

    Nem szabadítanám, de egy dolog a vágyálom és egy másik a realitás. Ha az orbáni-politika másokat is „megfertőz” akkor lehetséges lesz amit fentebb írtam.

    (2019.május 20-án már okosabbak leszünk-:)

  • Kis Ferenc Nem hiszem, hogy országom belpolitikája változna, ha Orbán vagy valamelyik elvtársa valami félreértés útján hatalomra kerülne Európában. Az nem úgy működik szerencsére.

  • Gabriel Karikas

    HunCanada
    2018 november 28
    12:57 du.

    Nem csak ez az egy bejegyzésed lényegével, hanem a körülötte levőkkel nagyon is egyet kell hogy értsek.

    A választások előtt próbáltam megfogalmazni, hogy Gyurcsány azzal tudna tanúbizonyságot tenni valóságosan politikai és hazafias nagyságáról, ha egyszerűen háttérbe vonulna.

    Megkaptam érte a ledorongolásokat – sokak szemében a mai napig elástam magam.

    Nem értették meg a politika lényegét.

    Annak aki nyerni akar, annak kell egy olyan ellenfél, akinek tuti biztos hogy éppen nincs esélye nyerni, de viszont a bamba többség számára megtehető mindenre bűnbaknak.
    Rá lehet mutogatni, hogy leszerepelt.

    Mivel van egy tuti biztos tábora, közismert mindenki számára, aki kiáll mellette van egy tábora, aki tömeget jelent, csakhogy ez tuti biztos kisebbség, tehát nyerni nem fog.

    Így veszélytelenül bele lehet menni ebbe a kétszemélyes csatározásba – mintha csak ez a két alternatíva létezne.

    És röhögve, két markába köpve – tuti nyerőre és befutóra játszva nyert is a O.V.

    Ha a Gyurcsány képes lett volna félreállni,mint ahogy képes volt kiállni a sajátjaival szemben Őszödön – ahol nyert – csak nem számolt az aljas háttérrel – újra vissza tudna menni a palánkok közé a legközelebbi, mint tuti nyerő.
    Már viszont pont ez előbbiek miatt már nem kívánnám kormányfőnek, de csak képes lenne megegyezni valamilyen olyan másik erővel, akivel együtt legközelebb képesek lennének elvinni a pálmát.

    A választás valóban egy stratégiai „hadművelet” Olyan személyeket igényel, akik képesek előretervezni, együttműködni, úgy hogy közben nem adják fel a karakterüket (saját énjüket)
    Azoknak is így kell felvállalni ezt, akik az ország érdekében kívánnak képviseletre jutni, és nemcsak saját aljas érdekeikből.
    Lásd Deák Ferenc, vagy Széchenyi István

    Kösz, HunCanada.

  • HUNCANADA nov.28 4;47 de. listazott ingatlan adatokra vonatkozoan letezik web-adat nyujtani az ingatlanok elek-kontyvi adatait ???

  • Sajnalom;
    A telek-konyvi adatokat kerdeztem.

  • Kalocsai Miklós

    Gabriel Karikas
    2018 november 29
    5:56 du.

    Gyurcsányra kenni az ellenzék sikertelenségét politikai naivitásnak tartom. Ha igaz lenne, akkor a ’18-as választáson, a többieknek sokkal jobban kellett volna szerepelni, hiszen külön listán indultak, a többiek listáját nem terhelte Gyurcsány neve. Sőt, győzelem esetén nem is kívánt kormányzati poziciót vállalni, de még frakcióvezető sem lett volna, hogy ne feszélyezze az új vezetést.

  • Kalocsai Miklós

    2018 november 30
    5:28 de

    Tudod mikor vesztette el Gyurcsany a magyar népnél a hitelet? 2OO6 ban. Akkor eppen otthon voltam, Gyurcsany volt a kormanyon! Mint szemelyes tanuja az akkori esemenyeknek, ezt a tényt allitom hatarozottan.A forradalom 5O eves evfordulojara, mindenhol a világból hazamentek erre az évfordulóra a magyarok! En is Kanadából, az osszes gyerekemmel. A Muegytemistak kezdtek el es tobbezer ember csatlakozott a BEKES felvonulshoz! Gyurcsany viszont megijedt, es rendorseget rendelte ki ellenunk. A rendok kivonultak es bottal , fegyverrel vedekeztek! Volt, akinek kilottek aszemet például.A Kossuthterrol a indulta a tomeg el. majd a rendorseg elol mi bemenekultunk a Magyar nevu ettereme vacsorazni. Ket nap múlva felhívtam fel Kanadából ezt az ettermet, hogy kesobb mi tortent? Arrol ertesitett a manager, hogy oda is bementek a rendorok, ahol bottal vertek meg a vedegeket akik ott ettek.

    Igy vegzodott sokak szamara az evfordujo!

    Ahogy mar tobbszor irtam, ezekután, megfogadtam, hogy soha nem megyek tobbe haza!

  • Azert, mar illene tobbeknek megerteni, hogy a kommunista elv nugaton végleg megbukott!

    A demokracia viszont el es virul.

  • Bendeguz79
    2018 november 29
    6:43 du.

    Kedves Bende,

    Nem tudom mi az a

    „elek-kontyvi”

    Lehet, hogy telekkönyvet akart írni? Ha az ingatlanok tulajdoni lap adataira kíváncsi, akkor az illetékes földhivatalhoz irányítom Önt, vagy regisztráljon az Ügyfélkapuba, ha magyar állampolgár is. Egy évben kétszer lekérdezhetőek ingyen az adatok. Utána meg pénzt kér a Földhivatal. De ahhoz, hogy ügyfélkapuja legyen, egy kormányablakban kérvényeznie kell személyesen azt. Kicsit dolgozzék, járjon utána maga is ha valamire kíváncsi, ne csak én.

  • Bende, most látom, hogy javította magát. Semmi baj, akkor jól totóztam ki a szavait a telek-könyv tekintetében amikor ezt írta: “elek-kontyvi”.

  • Kalocsai Miklós

    Figyelo
    2018 november 30
    12:41 du.

    Figyelő! Biztosan észre vetted már, hogy veled nem beszélgetek, pontosan azért, amit ebben a hozzászólásodban is produkáltál! Több mint egy hónapos eseménysort akarsz egy eseménynek beállítani, azt is hazug módon! Mivel képtelen vagy a valóság egy szikráját is megragadni, így nincs értelme, hogy győzködjelek. Eleinte még próbálkoztam, de beláttam, hogy reménytelen, ezért messze elkerüllek.

  • HUNCANADA;

    Egypercen belul megjelent a javitasoma hianyzo „t” betu miatt.
    De ha maga tud magyarul olvasni igen gyanitanam hogy nem tudna mi a TELEPKONYV.

    A tyelek-konyvi adatok a weben nyilvanosak. Az u.n. „Public Records”, ami tartalamazz minden hivatalos dokumentumokat. Birosagi adatokat, pl. valast, stb.
    Mind „konyv” es „lap” szamok alatt.
    Csak nem tudom a nagyar hivatalos weblap megnevezeseieket.

    Mivel maga hosszu listat kozolt leirni az allitolagos „lopott ingatlanait” a PM-juknek, veltem, de latom hogy tevesen, de maganak letezett valami adatai. Nem ???

    Vagy valoban csak az ujjabol szopta ki mind amit kozolt ?

  • Bendeguz79
    2018 november 30
    4:51 du.

    Lehet, hogy egy percen belül megjelent, de én csak akkor olvastam, amikor írtam, hogy láttam a javítását, az is pár percen belül volt. És köszöntem szépen azzal ,hogy semmi baj. Másrészt, nem egy „t” betűt rontott, de nem is róttam fel magának a hibázását. Most felróvom, mert most viszont azt hazudja, hogy csak és csupán egy „t” -t tévesztett. Nem, hanem összevissza felcserélte lehagyta kihagyta a „telekkönyv” szóból a betűket. Nem tudom Bendegúz magának mi a fene baja van, hogy minden mondatával támad, támad és támad. Viszont rossz lóra tett mert engem nem hoz ki a sodromból vele.
    Nem tudom mire gondol, milyen hivatalos weblapról. Én amit tudok azt leírtam, ingyenesen le lehet kérni az adatokat évente kétszer a Földhivatalnál. Nem az ujjamból szoptam ki, hanem utánajártam. Próbálja meg Maga is. Ja és nem az ingatlanokat lopta a PM. Édesjóistenem! Nem is értem, hogy miért vagyok ennyire lojális, toleráns Magával, amikor semmit nem képes megérteni, és még hazudik is, most azt, hogy „CSAK egy hiányzó „t”-t vétett. Ha önnek ez a legnagyobb szórakozása hogy értetlenkedik, akkor is támad amikor nincs oka és még hazudozik, hát nagyobb szórakozást akkor nem is kívánok.

  • Gabriel Karikas

    Kalocsai Miklós
    2018 november 30
    5:28 de.

    Nem tudom, lehet hogy sok naivitás van bennem ebben a kérdésben is.

    De itt most aláírom, hogy kvittek vagyunk, mert akik valami eséllyel indultak, azok is hasonlóan le „voltak szerepelve”.

    Elsősorban az MSZP-re és a Jobbikra gondolok. A másik két jelentősebb párt esélyeit a DK-n kívül, mint LMP és Párbeszéd nagyon idealistán se lehetett többre kalkulálni,mint amit elértek.
    Tehát akik 2018-ban érdemi leváltani tudtak volna, az az MSZP-DK-JOBBIK.
    Vagyis hogy ez a három párt hogyan tudott volna megegyezni.

    Az, hogy az LMP alapjaiban senkivel se akar egyezkedni, mivelhogy inkább a háttérben inkább propagandisztikus szerepre van berendezkedve, és a háttérből végül is az Ungár-família irányítaná, nem tudom. A Schiffer András hogy mit képviselt alapításkor azt sem tudom.
    Én inkább az SZDSZ ellenében kijelentett „másság”-nak tudom be az egészet – olyan liberálisok voltak az alapítók, akik nem értettek egyet az MSZP-vel való együttműködésben.

    Az MSZP végül is olyan párt, aki még a Jobbikkal is ki tudna egyezni.

    Amit végül is egy ország kormányára nézve nem látok semmilyen szinten valami erkölcstelen és etikátlan megoldásnak, hiszen egy kormányzat pont arról kellene hogy szóljon, hogy az országban élő, lakó „mindenféle színű” választók képviselete egyszerre jelen legyen.

    Pont ezért nem is értem, hogy ki másnak lehetne ellenérdeke a politikai kiegyezéseben, a nagykoalíciós kormányzásban, mint maguknak a politikusoknak.

    Mert ugye BENNFENTESEN KÖNNYEBB LOPNI!
    Mint hogyha a másik fél szeme folyamatosan a másik kezén lehetne.

    Németországban, vagy Ausztriában, hogy ne menjünk messzebb mindig akkor ment jobban a bicikli, amikor nagykoalícióban kormányoztak.

    Az ország népe nem azzal lenne elfoglalva, hogy egymást marja – a „PÁRTHŰSÉG” OKÁN – a kormány tagjainak meg inkább a kormányzással lennének kénytelen elfoglalni magukat, nem a belső svindlikkel, amiket „két generációra eltitkosítanak” hivatalból (??)

    Vagy úgy gondolod, hogy nagyot tévedek?

  • Almasi Alma listazott tobb mint egy fel-tucat vadakat, amiket allitolag a PM lopott el a magyaroktol.

    Vajon elkepzelheti hogyan lopta el a PM a kulfoldre koltozott („kimenekult”)-ek „magyarsagat” ?

    Igazan kivancsi lennek ha kepes lenne bevallani pl. nekem, vagy talan Figyelonek is es tobb szaz-ezer magyaroknak hogyan lopta , ill lophatta volna el ki is magyrsagunkat ?

    Kegyetlensegeikkel, verintasaikkal eluztek mindannyiunkat.

    De a legelso vadjara ohajtanek figyelmet forditani.
    A nyugdijasok allami-nyugdij-jovedelmere.

    Az amit valoban Bismark kezdett az 1840-es evekben a munkas biztositasokkal.
    Letezett az magyarorszagon is meg a 20-as es nagyobb mertkekeben a 30-as evektol.
    Persze mind mint magan biztositasok alapjan.

    1947-ben Rakosi apukaja elkobozta azok minden filler befekteteseit es tulajdonait.
    Tehat Rakosi apaukajuk kincstara igen gazdag lett akkor.

    De meg amikor en is ottan eltem az allam Trasadalom Bistositasra mindenki fizetesenek, ami igen gyatra volt, de az allam 10%-ot levont, s a foglalkoztato vallalatok, (allitolag?) fizettek 43%-ot a TB szamalajaba,
    tehat mindenki jovedelmenek 53% ment az allam TB kasszajaba. Joval tobb mint mind a dolgozok zsebeibe.

    35-40 ev utan az az osszeg lett volna egy jelentos vagyon amibol a „nyugdijjakat” allitolag fizetni lett volna szukseges. Legalabb is celozva.

    De sajnos a penz eltunt az allam es az elvtarsak kezeben.
    Tehat ALMASI ALMA ma nem az altala befizetett es befektetett penzebol kapja ma a nyugdijjat, hanem azok a fiatal dolgozok adojaibol akik azt az adot ma fizetik.

    Na de ez nem csak egy ottani problema.
    Ez vilagszerti problema. Meg a US-ban is !!!

    Pl. az itteni SS (tarsdalom biztositasi) alapban, van $2.7 trillio dollar, de nem kezpenz, hanem allami IOU
    (I Owe You= en tartozok neked). S ma minden nyugdijjas itten is a mai dolgozok adoibol fizerve.

    Tehat ha az idossek befizetett penzukre szuksegunk lenne, meg kellenene adoztatni on-magunkat hogy fizetni tudjuk on-magunkat.

    A valosag hogy politikusokat, burokratakat, ugyvedeket megbizni penzzel a leg-ostobabb elkepzeles.
    S az ottani korulmenyek kozott elkepzelhetoen sokkal sulyosabba helyzet.

    De azert nem a jelen PM, hanem mind az elozo-evtizedek politikussai a felelosek. Mert ok akik elkoltottek, talan elsiboltak mind a befizetett oregsegi adokat.

    Politikusok rettenetesek minden uzleti, gazdasagi es penzugyi dolgokon. Nem is emlitve, hogy megbizhatisaguk igen alacsony vilagszerte.

    Csak koltenek mimt a egyszemi-macska a halpiacon.
    S aztan csak adoztatnak es kolcsonolet vesznek fel az adofizetok neveben.

    S mind az elvtarsak vilahszerte a leg-gyatrabbak azon !

    Azert doglott be a rendszeruk !!!!!!
    Senki nem sertette, onmaguk ostobasaga pusztitotta el !

  • Kalocsai Miklós

    2018 november 30
    4:37 du.
    Gondolom, hogy tul fogom elni, ha elkerülsz! Mivel az abszolút megtortent esetetet emlitettem, lehet, hogy nem tegnap tortent, de ez az igazsag, ha tetszik, ha nem!Hazudni en nem szoktam. Talan van regi ujsag, ami említést tesz errol, nezz utana.

  • Figyelő!
    2018.nov.30. 5:28

    Kalocsai Miklós

    2018 november 30
    5:28 de

    Tudod mikor vesztette el Gyurcsany a magyar népnél a hitelet? 2OO6 ban.

    ———————————-

    Kedves Figyelő, Ön most a magyar nép nevében nyilatkozik?
    Sosem érti meg, hogy arra egy kissé illetéktelen? Én (is) a magyar nép része vagyok, és köszönettel visszautasítom, hogy a nevemben nyilatkozzon arról,hogy nálam vagy bárkinél mikor vesztette el XY a „hitelét!” Próbáljon talán a saját nevében fogalmazni- ez esetben annyit és olyan irányban tévedhet ahogy akar, Ön láthatóan mindent tud, sőt mindent jobban tud mint azok akik az elmúlt 62 évet is itthon töltötték, és folyamatában végig kísérték a dolgok alakulását – de hát van ez így, nincs egyedül ezzel az effekttel!
    Ám bármit ír, gondol 2006-ot illetően, ne felejtse el hozzátenni, hogy a saját véleményét, álláspontját közli, így valóban azt ír/gondol amit akar, de mikor tényként próbál beállítani totál fals, és valótlan dolgokat, ismeretei hiányában tévesen levont következtetéseket,az nem tolerálható!

  • Egyaltalan NEM ohajtanek BESANCON es FIGYELO vitajaba belekeveredni, de igen szukseges lenne HA Besancon megnevezne mik azok amiket allit, hogy Figyelo itten tobszor leirt egyeni tapastalatai valami 60-70 evvel ezelott a sajat eleteben tortenteken.

    Munt Besanacon irta;
    „..probal beallitani total fals es valotlan dolgokat , ismeretei hianyaban tevesen levont kovetkezmenyeket az nem toleralhato.”

    Teljesen lehetetlen az hogy bar ki mas is teljesen tisztaban lenne bar ki mas egesz elet esemenyeivel.
    De annelkul hogyan cafolna?

    Senki NEM tudhatja FUGYELO, BESANCON, vagy barki mas egesz eletenek adatait.Az teljes lehetetlenseg.

    Meg a koz-ismert egyenek eleten is csak a kozismert es szeleskoruen hirdetett esetek lehet ismert es azt is igen kevesen tudnak alatamasztani vagy cafolni kesobb.

    De mi a „..nem toleralhato” amikor ezen a portalon valaki, barki is hivatkozik, vagy emliti elet-esemenyet ?

    Mind a szemelyes es durva tamadasokat a lap alapszabalya ellenere is kozli a lap. Az toleralhato ?

  • Kalocsai Miklós

    Gabriel Karikas
    2018 november 30
    6:42 du.

    „Az ország népe nem azzal lenne elfoglalva, hogy egymást marja…”

    Ezt a bekezdést kár lenne vitatni! Csakhogy Orbán soha nem ismert kompromisszumot, ő mindég nyerni akart, és akar.

  • Oh come on HUNCANADA;

    Mi a fene „tamadast” lat maga abban hogy kerdeztem az aapveto adatainak eredet az u.n Orban alatal lopott ingatlanok adatait ???

    Ket hosszu cikket irt egy elhibazott „T” betun.

    Maga aki kihaszal mind szot, minden lehetoseget a vadolasokra.

  • Besancon

    2018 december 1
    7:22 de.

    Masik topikban van arrol szo,hogy Gyurcsany politikai MAI szereplese bukdacsol. Erre irtam a fentieket.

  • FIGYELO soraira BESANCONhoz.

    A vilagszerti adatok bizonyitja hogy leszerepelt politikusok nem kepesek politikai karierjeiket rehaulutalni.

    Talan azert ma felesege Dobrev Klara, Apro Antal unokaja veri a dobot.

    Talan utanozni tervezik a Clinton csaladot ?

  • ALMASI ALMA het (7)allitasat tette amiket verlemnye szerint az Orban regime lopott el.

    Az elsore reagaltal adatokkal az orgkori jovedelem biztositason.

    Az egyedulli ami maradt az a agrar-iparuk, ill. az allitolagos allitasa hogy azt is Orban tette tomkre.

    Ne feledje hogy a magyar termofoldek adtak mar kb. ezer termest. Ami nagyban kihasznlata a foldek teremo-kepessegeit.

    S az elvtarsai meg nagyobb kihasznalast is gyakoroltak.

    Manapsag agrag-termelo kepesseguk fokent a mag-termelesen all. Az az gabona. Buza, kukorica, stb.
    Az nem sok jovedelem, s nem kepesek sok gabonat termelni.

    A jovedelmezobb elelmiszertermelesere nem kepesek.
    S annak feldolgozasara keptelenek.

    Az „:szerves elelmiszer” termeles jovedelmezobb leheten, de arra sem lepesek, s talan nem is hajlandok.

    Persze ertelmes gondolkozas alapjan lenne szukseges azt tervezni es vegrehajyani. De attol sajnos messze alnak.

    Mind a tobii allitasai nem csak lenetektelenek hanem ertelmetlen valosagok !!!

  • BESANCON;

    Vajon miert nem hajlando belatni es elismerni hogy FIGYELO es barki mas is csupan a sajat tapasztalatait, meglatasait es velemnyeit kepes kinyilatkozni.

    Ha azt az en , vagy a maga egyeni tapasztalatai alapjan probalna hat az nem hazugsag lenne ????

    S hogay tudhatna mag, en, vagy barki mas is hogy FIGYELO miket elt at, mi elet-tapasztalatai lehetne ?????

    Mind amiker irt mar itten, legalabb is amiket en itten olvastam Tolle az nem valtozott.
    Tehat nem letezik okom gyanura hogy nem a valosagaot irta volna.

    Mi a fene ellenkezott talalhat maga abban ??????????????

  • Tüske Zsófia

    Bendegúz: egyrészt nem tudom, mit ért rehaulutálni alatt.

    A Gyurcsány elleni karaktergyilkosság, amit a baltás gyilkos Szafarovot az országból kiengedő Navracsics és a rénszarvastolvaj Semjén végzett el sikerrel, az egy dolog.

    De Dobrev Kláráról le kellene ám szállnia, egyrészt, mert Dobrev az ELTE jogi karán az egyik legnépszerűbb, pénzügyi jogot oktató tanár volt, akihez a szélsőjobbos hallgatók is igyekeztek vizsgára bekerülni, mert jól oktatott és nem szemétkedett a vizsgán. A politikát másokkal ellentétben sosem hozta be az egyetemre, egyszerű és közvetlen kolléga volt, aki sosem próbálta megjátszani magát. És ebben még az sem játszik komolyan szerepet, hogy ki volt a nagyapja.
    Maga igyekszik roppant jólértesültnek látszani, de nem kéne sommás ítéletet mondania arról amiről legfeljebb felszínes információi vannak.

  • Bendeguz79:
    „…rehaulutalni.”

    No, Mr Hadova, Ön fejlődik. az első három szótag „rehaul még az Öntől megszokott érthetetlen zagyvaság, de az utolsó három szótag már érthető: „utálni.” 🙂
    Egyébként kiszera méra bávatag, ha lehet?

  • Bendeguz79
    2018 december 2
    2:08 du.

    ALMASI ALMA…
    __________________

    Már megint incselkedsz velem? 😀

  • Gabriel Karikas

    Kalocsai Miklós
    2018 december 1
    12:24 du.

    Tudod, erről ugatok már itt ideje, hogy stílusos maradjak a szóban forgó személlyel.

    Bár egy jani-gyerek, nemrég engem kocsmatöltelékezett le, istenítve ezt a felcsut-végi valódi „ki ha nem én” suttyó-gyereket – aki hiába járt el néhány évet az ELTE környékén, nagyobb bunkó lett mint aminek nevelték.

    Az országot ilyen valódi kocsma-töltelékek vezetik – egészségére Magyarországnak.

    Lehet ettől még lejjebb süllyedni?

    Na itt nyílik az a nevezetes bugylibicska a zsebben már ….

  • Szavai Istvan

    Almási Alma,

    2018 november 28
    3:23 de.

    „Kedves Figyelő! Hogy mit lophatott el Orbán a nemzettől? ”

    Gyurcsany elvtarsa hany milliard dollar kolcsont vett fel? Mibe invesztalta be azt Gyurcsany elvtars? Hol van a penz? Ezen toprengett mar?

  • Gabriel Karikas

    Kalocsai Miklos

    még valamit:

    A mondatom első felét idézted vissza, a második fele nélkül.

    A második fele pontos válasz arra, hogy az Orbán miért akar mindig nyerni;

    most én visszaidézem:

    „””…a kormány tagjainak meg inkább a kormányzással lennének kénytelen elfoglalni magukat, nem a belső svindlikkel, amiket “két generációra eltitkosítanak” hivatalból (??) ….”

  • Szavai Istvan
    2018 december 2
    7:56 du.
    _____________

    Ugye, kedves Szavai Istvan, ha Gyurcsány Elvtárs, alias gyurcsanyi csak egy fillért is lopott volna, Polt Péter és Handó Tünde már rég a dutyiba ültette volna. Vagy úgy képzeli, hogy ezek a kiváló, Orbán által kinevezett fidesz-funkcionáriusok nincsenek a helyzet magaslatán? Esetleg a gyurcsányi lefizette őket? 😮

  • Szóval, kedves Szávai István, én feltétlenül bízom Orbán Viktorban, és az ő kinevezettjeinek a szaktudásában és hűségében… Remélem, ez nem tilos… 😀

  • bendegúz!
    dec.2.2.13

    Kedves Uram,többször felhívtam már a figyelmét, hogy az égvilágon semmi dolgom Önnel, az ákombákomjait kisilabizálni sem időm, sem kedvem, a „véleményeivel” nem tudok mit kezdeni, tekintve, hogy én Önnek az égvilágon semmit nem írtam, így nincs mire válaszolnom! Arra viszont megkérem, hogy ha már előszeretettel belekotyog mindenbe, talán kicsit figyelmesebben és értőbben olvasson, így egykettőre rá fog jönni, hogy ki a hunyó! Figyelő arra és úgy emlékszik a saját múltjából amire és ahogy akar – jelen esetben viszont a 2006-os budapesti eseményekről volt szó, melyre én ugyanúgy – feltéve, hogy nem jobban emlékszem – ezért leírtam (sokadszor)hogy mi hogyan és miért történt! Eddig megvan? Nos, azt gondolom, nekem, mint itt élő állampolgárnak ugyanúgy jogom és lehetőségem van azt leírni, mint Figyelő Klárának, és ha úgy ítélem meg, hogy sok a csúsztatás és tévedés az állításaiban mindenkor jogom sőt kötelességem azt helyesbíteni, bár tudom, hogy falra hányt borsó, eddig sokan és sokszor megtettük, láthatóan eredménytelenül – mégis újra elmagyarázzuk, mert a remény hal meg utoljára – oké? Hogy a kettőn álláspontja (Figyelőé és az enyém)nem egyezik, az egy dolog, de milyen alapon vonja meg a lehetőséget pl tőlem, hogy ugyanúgy leírjam mi hogyan és miért történt? Vagy az az itthon élő, az eseményeket folyamatában látó és azt átélő polgárnak nem megengedett, csakis a 62 éve 6000 km-es távolságban lévő alkalmi hazalátogatóknak szabad Ön szerint? Legyen olyan szíves és kéretlenül ne beszéljen bele mindenbe, kivált, hogy láthatóan azt sem tudja miről folyt a szó, mert az értően olvasás és értelmezés nem működik Önnél! Azt ugyanis, hogy összességében a „magyar emberek” nevében nyilatkozzon akár Figyelő, akár Ön vagy bárki arra illetéktelen, azt változatlanul visszautasítom – ez így érthető? Ha pedig írása alátámasztására idézni óhajt tőlem, legyen kedves a mondatomat nem félbevágva az „Önnek kedvező” részt bebiggyeszteni a hozzászólásába, mert így az idézet nem ugyanazt az értelmet kapja, melyet én írtam! Ez is megvan? Tehát röviden, Figyelő a saját szempontjai szerint azt lát és ír amit akar,az ő dolga – de!- abban a pillanatban, hogy úgy kezdi, „a magyar emberek x idő óta csalódtak y-ban” már vissza kell utasítani, mert nem beszélhet a magyar emberek nevében, senki nem kérte, senki ne hatalmazta fel!csakis a sajátjában! Oké?

  • Tüske Zsófia

    Szávai, sorosozni nem akar egy kicsit?

  • Tüske Zsófia

    Gabriel, nem „párbajképes” emberek kijelentései miatt nem érdemes megbántódni.

  • Gabriel Karikas

    Szavai Istvan
    2018 december 2
    7:56 du.

    Remélem nem sok közöd van az elhíresült behajtó famíliához – de mindegy is.

    Csak egy apró tény, hogy aki lop az tolvaj.

    Ez a mentalitás hogy ha az egyik ellopta a köz pénzét, az feljogosítja a másikat hogy tízszer annyit lophat, vajon milyen istenverte beteg lélekből származhat?

    És ha úgy volt, akkor vajon miért nem tárta fel az Orbán-kormányzat a már több mint 8 éves uralkodása alatt Gyurcsány lopásait a Pollt-Pintér-Orbán triumvirátus?

    Vagy esetleg mégis bennfentes?
    Gyalázat …

  • Gabriel Karikas

    Zsófia!

    🙂 🙂 🙂 —–>>>>> Tüske Zsófia
    2018 december 3
    6:43 de.

  • Kalocsai Miklós

    Gabriel Karikas
    2018 december 2
    8:12 du.

    Próbáltam időt és helyet spórolni. A kezdő mondat után van három pont (…), hogy van további szöveg, és azt írtam, hogy a bekezdéssel kár lenne vitatkozni, tehát azzal is amit megismételtél.

  • Gabriel Karikas

    Kalocsai Miklós

    🙂 🙂 🙂

  • A Fideszt addig nem lehet megbuktatni, amig ilyen befolyásos külföldi gazdik állnak mögötte, a magyarok nem számítanak! 😀