Hamupipőke a Játékszínben

2018 november 30 9:32 de.2 hozzászólás

Karácsonyra készülve látványos családi produkciót tűzünk műsorra, ezúttal klasszis énekesekkel erősítünk. November 30-tól látható a Hamupipőke musical, melyben az Ének iskolája című tehetségkutatóban feltűnt Varga Vivien, a 2017-es Sztárban sztár +1 kicsi győztese, és Ódor Botond, a 2013-as Simándy József Énekverseny győztese debütál.
Hamupipőke, a félig elárvult lányka története a világ egyik legkedveltebb meséje, melynek legismertebb változata a Grimm-testvérek feldolgozása. Ezt a verziót írta zenés színpadra az osztrák szerzőpáros, Thomas Jorda és Pavel Singer.
A magyarországi bemutató az opera- és operett világából ismert művészekre épül, a főszerepeket azonban ígéretes fiatal énekesek alakítják. Acímszerepet a tizenhét éves Varga Vivien játssza, aki több televíziós műsorfolyamban szerepelt már sikerrel. Hamupipőke hercegeként Ódor Botond lép színpadra. A fiatal tenor több operaprodukcióban kapott szerepet az elmúlt években, többek közt a Pécsi Nemzeti Színház Macbeth előadásában.

A címszerepben Sipos Marianna, több nemzetközi verseny döntőse és különdíjasa látható még, a további szerepeket Iván Gál JuditTeremi TrixiBokor JuttaVághelyi GáborZsadon AndreaEgyházi GézaSzolnoki Tibor és Dénes Viktor alakítja. Karmester: Tassonyi Zsolt.

Az eredeti produkció ötletgazdája és tervezője Manfred Waba, magyarországi látványtervezője pedig Bíró Nóra. A klasszikus látványvilágú díszlet a régi mesekönyvek illusztrációit idézi.

Igazgatónk, Bank Tamás a bemutatóval kapcsolatban kiemelte: „A gyerekeket néha ki kell szedni a hightech világából, és megmutatni nekik azt a varázslatot, ami nem a technika, hanem az ember által jön létre. Amikor a képernyő, és az animáció helyett az élő, személyes találkozás és a fantázia adja az élményt.” A színház alapvető küldetése a szórakoztatás, tette hozzá, ami egy gyermekelőadás esetében is lehet minőségi.

A színrevitelben közreműködnek a Táncművészeti Egyetem gyermek növendékei, az Operettvilág Énekkara és a Kropf Balett.
Művészeti vezető: Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor.

( forrás: színház)

Fotók: Gergely Bea

 

2 hozzászólás

  • Négy éves voltam, amikor a család először vitt operába Humperdinck Jancsi és Juliskájához. Egy földszinti páholyban ültünk papám, nagymamám, nagybátyám, nagynéném. Meg én. Állítólag érzékenyen reagáltam a zenére, mert amikor vészterhes jelenetek zenei előkészítése volt folyamatban, apámtól a nagybátyám ölébe másztam át, lévén ő 190 magas, 100 kilós csupaizom válogatott vizilabdás…

    Ugyanezt csináltam, amikor a Mikulás beállított hozzánk két krampusszal, de akkor kiabáltam is kifele a nagybátyám háta mögül, hogy nem kell semmi ajándék, csak menjenek el már… 😀

    Vagyis: ijeszgetni a gyereket csak akkor, ha van megfelelő VÉDELEM! 😀

  • Good report and great visual presentation Bea !!!

This site is protected by Comment SPAM Wiper.