Semmiség egy bankrablás a bankalapításhoz képest!

2018 december 3 8:31 de.36 hozzászólás

Nemzeti Magyarország nemzeties bankját hozza létre az ország Nemzeti Gázszerelője.

Javaslom a fideszre szavazóknak, hogy abba a bankba rakják a pénzeiket! Ugyis az a végeredmény, hogy Fényestekintetű Nagyvezérünk a saját üzleteit fogja belöle finanszirozni, idövővel csödbe viszi, illetve addig is fogságban tartja majd az országot azzal, hogy a lakossági és a kötelezően ott-tartott önkormányzati és eus-pályázati pénzeket veszélyeztetve – az ország bankrendszerének bedöntésével fog fenyegetőzni (így ezzel együtt a szabadlábon maradását is alkuként érvényesítve. Ugyanis reális kérdés, hogy a megkérdőjelezhetően összeharácsolt vagyonok egy kis részének látványos visszajuttatásáért cserében megúszhatja a jogos következményeket.)

Várhatóan a piacinál magasabb kamatokat fog kínálni a lekötésekre, de nettó veszteséggel fogja büntetni a lekötések feltörését, ha bárki elvinné onnan a pénzét! Pénzcsapdaként fogja leszívni a szabad likviditást és megtakarításokat, pénzvarsaként halássza le a pénzeket!

Az MNB-vel kötelező érvényűen és monopolhelyzetből fogja az eu-s pénzeket kezelni, azaz minden az EU forrásaiból megmozduló pénz Isteni Nagyvezérünk bankjában fog landolni, keresztülfolyni, kvázi megvámolása után ellenőrizni mindenkor az egész gazdaságot, eldönteni, hogy kinek, mire, milyen feltételek mellett mennyi pénzt ad!

További veszély, hogy beépül szervesen a jelenlegi bankrendszerbe, azaz a bankok közötti kölcsönök rendszerén keresztül az egész nemzetgazdaság bankrendszerébe, sőt, a nemzetközi bankrendszerbe is!

Állami garanciavállalás mellett fog működni az állammal kötött szerződések és feladatmegosztásra hivatkozva, azaz szinte korlátlan mértékű eladósodást tud eredményezni a nemzetközi bankrendszerből kölcsönzött összegeken keresztül, amelyekért örökre és egyetemlegesen a Magyar Állam, ill.azon keresztül mi vállaljuk a garanciát, mi kell, hogy majd visszafizessük az eladósodott, tőkéjétől lerabolt, gazdaságunkat-, cégeket tönkre tett lebénított helyzetből.

Bevallott 10%-os tervükkel szemben, valójában a piacnak min 20-30%-os részét fogják megszerezni már az elején. Az állami és önkormányzati pénzek kezelését monopolizálni fogják a pályázati pénzek folyósításával együtt, ami azt jelenti, hogy mindenki, aki pályázni akar, az kénytelen lesz a céges számláját is ott vezetni. Azaz potenciálisan minden jólműködő cég a forrásaival kényszerül beépülni Pávatáncos Nemzetvezetőnk strómanjának bankjának likvidtőke-rendszerébe mind cégesen és magánszemélyként is a kapcsolatrendszerével együtt, (mert a bankon belüli utalások, átvezetések kedvezményesek lesznek,) így az egész ország működőtőkéjének meghatározó részét Nemzeti Nemzetvezérünk fogja egykézben tartani, tehát potenciálisan nemzeti érdek lesz életben tartani és működtetni, hiszen nemzetbiztonsági kockázet lesz a megszűntetése, a tönkre tétele!

Azaz éves szinten minimálisan is sokszázmilliárdos nyeresége garantált lesz hosszú időn keresztül össznemzetgazdasági érdekből. Ezzel folyamatosan fenyegetni fogja a politikai ellenfeleit is, hiszen egy pillanat alatt bedöntheti az országot, gazdaságilag és pénzügyileg azzal, hogy bármely pillanatban egy hozzáférhetetlen adóparadicsomi trópusi szigeteki bankba utalja a pénzeket ( amilyet már ő maguk is alapítottak ilyen helyen), vagy “kihelyezi” befektetni például egy hasonlóan hozzáférhetetlen, ám “véletlenül bedőlő” cégcsoportba ( aminek a tulajdonosa szintén saját érdekkör).
Bármelyik pénzügyi szakember megmondhatja, hogy az ország és a lakosok megtakarításainak, likvid tőkéinek eltüntetése azonnal, hosszú időre csődbe viszi az országot!

Eltűnik minden likvidtőke, megtakarítás a piacról, illetve olyan pénzügyi vákum, forráshiány alakul ki, amely azonnal összeroppantja a nemzetgazdaságot! A forráshiány minimális mértéke is ezt jelentené, hiszen a szabad forgótőkéért óriási licitharc indulna be a kamatok nagyságrenddel történő megugrása mellett. Simán 2-5-szörösére is felugorhatnának a rövidtávú kamatok a vállalkozói szférában is, ami láncszerűen bedöntené a jólműködő cégeket is, mivel a körbetartozások dominószerűen magukkal döntik majd az országot működtető és ezáltal eltartó vállalkozásokat!

Az extraprofitra már úgy is szert tehet, ha a likvidtőkét megához vonzza és így a vákum miatt mesterségesen feltornázza a kamatokat, főleg, ha állami szabályozással nehezíti, korlátozza hasonlóban a többi kereskedelmi bankot, amit természetesen meg is fog tenni.

Megteheti például, hogy a bedőlt jelzáloghiteleket is átveszi töredékáron a többi banktól (akár állami segítséggel, nyomásgyakorlással), így az ingatlanokat is töredékáron tudja megszerezni, ami az ingatlanpiaci széleskörű megjelenését is jelentené- létrehozná az ORBÁN-IMMOBILIÁRÉT!

Ezt csak erősítené, ha a kezelt likvidtőke segítségével korlátlanul tudna vásárolni állami, önkormányzati, megszorított helyzetű és befektetési-, fejlesztési területi ingatlanokat, átminősítés előtt álló földterületeket, amelyek átminősítésével értékük 20 – 100-szorosára nő!

Megteheti és megteszi majd, hogy a nyereségeit veszteséges üzletekkel kompenzálva (előre tervezett bedőlő projektek bedöntendő cégekkel, illetve töredékáron eladni meghatározott személyeknek) a nyereségeit átmenti a saját családi vagyonába. Kvázi, a másból megtermelt nyereségeit számára veszteséges gazdasági tranzakciókkal óriási nyereséget juttat majd legálisan a Családhoz. Pénzügyi lehetőségeket, ingatlanokat és cégeken keresztül ingóságokat és termelö cégeket. A gazdaság teljes vertikumában országszerte.

De folyamatosan szinte korlátlan likviditást tud majd biztosítani nemzetünk kiválasztottjának a kiszagolt és megteremtett gazdasági lehetőségekhez!

De legalább ilyen veszélyes lesz az elrabolt MANYUP után egy hasonló, de az már a fenti elvek szerint szervezett biztosítóként is működő bank. A visszafizetéseket is előre tervezhetően begyűjti több évtizedre a nyugdíjbefizetéseket, megtakarításokat és azokat a Nemzeti Királyunk új bankja forgatja bele az új kiszemelt projektjeikbe.

De ez szintén likviditási lehetőséget biztosít a tiltott tőzsdei tevékenységeihez is, ahol 400-szoros szorzó mellett tud tranzakciókat kivitelezni, amint azt tette naponta-kétnaponta hatalomra kerülésével 2010-ben, amikor a forint árfolyamát rángatták mesterségesen az egymással ellentétes hivatalos- állami vezetői nyilatkozataikkal.

Nem véletlen, hogy strómanja- a Nemzet Gázszerelője szó szerint világbajnoki eredményt tudott élérni – a részvénypiacon 60-szorosára növekedni éven belül! Saját bevallása szerint Istennek és Nemzetvezérünknek köszönhetően. Szerintem ez értelmezésében ugyan azt a személyt takarja.

Ez lesz az eredménye a Vezér mamutbankjának létrehozásának! Legálissá téve a végén kisemmizi a lakosságot, de addig is lefeji a cégeket és a gazdaságot, majd nemzetközi hiteleket felvéve állami garancia mellett eladósítja, csődbe viszi az országot kontroll nélkül. Mert magánbankként a döntéseit nem vitathatják, nem befolyásolhatják, nem szólhatnak bele, hiszen a folyamat által ELVESZTETTE KÖZPÉNZJELLEGÉT MINDEN FORINT ÉS EURÓ!

Andy Maxi

36 hozzászólás

 • Kedves Szerző, mi az oka annak, hogy Ön nemzeti tragédiát vél előrevetíteni egy darab nyanvadt, tisztán magyar kézben levő magyar bank alapítása okán, miért ne férhetnének el ők is a mai huszonakárhány kartelező és busás hasznukat anyaországukba kiszivattyúzó erősen többségi külföldi tulajdonu bankok mellett? Nem az a szégyen, hogy újra nemzeti tulajdonu bankot akarnak alapítani, hanem az, hogy a magyar bankok monopóliumát -mely stratétigai prioritás kellene legyen, úgy mint a civilizált nyugaton is- “rendszerváltóink” baksisért elajándékozták külföldi “szamaritánus befektetőknek”! Nem vagyok profi pénzügyi tálentum, de amiket ellenérvként “aggódva” idehányt, azokon hatalmasakat kacarásztam! 😀 (Ha kéri a cáfolatokat -bár ezt erősen kétlem-, azokat terminus technikusok helyett akár laikus, józan paraszti érvelésekkel is alá tudom támasztani! 😀 ) (Mellesleg melyik külföldi tulajdonu magyarországi bank részvényese Kigyelmed? 😀 )

 • aki belelép megérdemli

 • Gabriel Karikas

  Inkább Bibi!

  Kár hogy nem értetted meg a cikket

 • – Magyarországon negyven bank plusz cca. tíz hitelintézeti fiók osztozik a “piacon”.
  – Ha lefejtjük, a cikk, közgazdaságilag értelmetlen “orbánozását” meg “gázszerelőzését” találunk, értelmezhető kitételeket is…
  – pl.- Mészáros Lőrinc “gazdagodása” 60 %-os, részvényérték felfutása, valóban csak “papiron” létezik, és a befektetői túlzott bizalomnak köszönhetö… – Az ő tulajdonához tartozó Konzum Nyrt. vezérigazgató-helyettese Fekete Péter szerint a cégük támogatja a MKB Bank azon törekvését, hogy ha az állami tulajdonban lévő Budapest Bank eladhatóvá válik, akkor az MKB ajánlatot tegyen arra, igy konkurenciát kívánnak teremteni a Csányi féle OTP-nek…
  – Itt, keményen pénzről van szó, és ez a törekvés nem ördögtöl való !

 • Kedves Szerző, engedjen meg még egy naiv költői kérdést:
  tud-e Ön arról, hogy az USA jegybankja(FED) és egyben a világ referenciapénzének kibocsátója nem állami bank, hanem magán bank és ezen kínos tény ellenére soha nem volt szánkékában bedönteni az USA változó politikai identitásu kormányait(maximum rakoncátlankodni próbáló elnököket likvidált), mert volt annyi esze, hogy avval maga alatt vágná a fát?
  Mellesleg a -Maga szerint- megvásárolható MNB-ről is botrányosan hiányosak az ismeretei, csak el kellene olvasnia az “MNB jogállása” című 1. fejezetet, ami egyértelműen leszögezi, hogy az MNB a Európai Központi Bank leányvállalata, CSAK tőle kaphat utasításokat, másnak nem tartozik számadással, a magyar kormány felé csak tájékoztatási kötelezettsége lehetséges! 😀 Bezony! 😀

 • Gabriel Karikas
  2018 december 3
  10:22 de.
  Ha azt állítod, hogy szarkazmus volt az egész, akkor tényleg félreértettem a cikket! 😀

 • Magyarorszag az eggyik bizonyiteka, mind a tobbi szocialista modszereket alkalmazottak kozott, hogy az allam tulajdonaban, intezese, kezlese alatt minden tonkre ment.

  Mint a magyarok szoktak mondani; ‘az allam kezeben meg az arany is s….a valt.

  Az egyen, a sajat penzebol, a sajat erdekeben mindent sikeresebben kezel !

  Eltavolitani a corrupt allam burokracia erdekeit es uralmat minden kozerdeku intezmenyektol !!!!!!!!!!!!!!!!

 • “….magasabb kamatokat fog kinalni a lekotesekre, de netto vesztesseggel fogja buntetni a lekotesek letoreset…”

  A bankok vasaroljak a kormanyok kolcsoneit, az u.n. CD-k formajaban, amiket bank arusit ugy a betetlezok-szamara mint a befektetok szamara valamivel alacsonyabb kamatert mint amit a bank szerzodott az allam-kincstarnak kolcsonzott penert.

  Mind azok meghatrozott idore szerzodeve, s ha valaki azt megszegi altalaban a buntetes a kamat-leszallitasaval tortenik.

  Az igen ertelmes, szukseges es minden befekteto tisztaban kell lennie azt ertelmezni.
  Abba minden ki beleggyezik, mielitt penzet befektetene azokba a CD-kbe.

  Az igen szukseges modszer, hiszan nagymennyisegu penzkivonasokkal a bank sulyos problemakkkal alhatna szemben.
  Az NEM buncselekmeny, sem erkolcstelen, hanem szukseges hatara a CD-k vasarlasai eseten.

  Ne felejtsek, az teszi lehetove szeretett allamhatalmuk kolcsonzesenek lehetoseget.

 • Inkább Bibi-vel teljesen egyet lehet érteni a cikk tartalma kapcsán.

 • Bendeguz79
  2018 december 3
  12:56 du.

  kedves közönségünk a bendegizi nevű porondmesternek álcázott idiótát olvashatták akinek sikerült egyetlen és meglehetősen ritkaságszámba menően rövid hozzáberzenkedésében önmagát megcáfolnia

  mármint a mészaroslölöogv bank az magánbank lesz azaz semmi köze nem lesz -hivatalosan- az államhoz

  tehát bendegizi nek agyhúgyköve van és agylúdtalpa is meg agysérve eccerre

  hahahahahahaha

 • Ikkább bibbi!
  Nagyon elfogult vagy a tudatlanságod mellett.
  A bankok részvénytársaságként müködnek, igy te is lehetsz tulajdonosa.
  Vannak magyar bankok, a legnagyobb az OTP! Söt az összes közül a legnagyobb! Söt! Közép -és Kelet-Europában sok országban jelen van, amiért a hozzád hasonlok ott ágálnak, mert multibank!
  A magyar bankok arrol voltak hirhrdtek, h a politika játékszereiként panamáztak, VIPügyfeleknek játszottak át pénzeket és szerették azokat csödbe vinni!

  Ennek is az lesz a sorsa várhatoan, amint sok befektetö rak be pénzt. Minden negativ, törvénytelen játékot le fog játszani, és PIRAMISJÁTÉKKÉNT FOG SAJÁT LÁNGJÁBAN ELHAMVADNI, FELEMÉSZTVE A TE, AZ ÉN, AZ UNOKÁINK PÉNZÉT, amig a tulajdonosaik valahol a Kajmán-szigeteken fognak nagylábon vegetálni. És még az dédunokáik is!

 • Ikkább Bibi!
  Az MNB lenyeléséröl,szo sincs az irásban, viszont az az állitásod, h független lenne orbán akaratátol, az joindulatuan is naivitás!
  Az EKB-t pedig gyülölik, a tölük valo függetlenségért harcolnak minden erejükkel! Ha az EKB-nek lehetne ráhatása az MNB-re, akkor nem lenne ilyen katasztrofális és törvénysértö a müködése, és nem lenne országunk állandoan csödközelben!
  Ha az EU-tol nem jött volna folyamatosan az euro, akkor már rég becsödölt volna az országunk, de a leállitásával azonnal be is csödölne!

 • Az OTP-t Csányival nagyon nem szeretem, mert visszeél a hatalmával, de tisztelem, h nem engedi bedönteni és az érdekét piaci alapon erösen képviseli, mégha elég gusztustalan modon haverkednia is kell orbánnal, együttszotyizgatni

 • Bendeguz!
  Ott arrol van szo, hogy nemcsak a kamatokat bukja el a betétes, hanem netto vesztesége is lehet, mivel a bank a betétfeltörés miatt olyan kezelési költséget borit rá a o-közili látraszolo “büntetökamat” mellett, hogy elijessze attol, hogy kivegye a pénzét! ….

  De szerintem Te is egy-egy apro részletbe kötsz bele, ami értelmezésében sincs igazad, hátmég a teljesség összefüggéseinek felismerése sem sikerült, vagy csak nem akarod megérteni.
  Ha tévedek, akkor az a szerzö hiányossága, hogy nem közérthetö….

 • Egy dologban egyezzünk meg. A mai fidesz elit olyan primitív lopással szerezték meg a vagyonukat, amihez még egy mikronnyi ész se volt szükséges. Orbán akarta, hát az ölükbe hullt. (Simicska se más.) Ennek következtében ezek a vagyonok soha nem fognak működni, soha nem fognak értéket termelni, hanem amelyiket nem költik el kormánypropagandára, azok ott fognak szépen elrothadni a bankokban.

 • Almási Alma
  2018 december 3
  4:16 du.

  azaz -mint már nagyon régen mondom- patyom kinn

  még akkor is ha a tréfa erre is vonatkozik:
  úr megkérdezi a margitszigeti padon a hölgyet: drágám már benn van? NEM! a zord válasz… érdekes…, kinn sincs

  ez az OGV birodalma a Pomádé király új ruhája kivéve azokat akik a LÖLÖ részvényeit adják veszik a haszon learatásával

 • Or+bán666
  2018 december 3
  3:22 du.

  Íme a legnagyobb “magyar” bank tulajdonosi stuktúrája:
  https://www.otpbank.hu/portal/hu/IR_Tulajdonosi_struktura
  Na most akkor ki beszél félre, esetleg miért hazudozik? Mellesleg a többi “magyar” bank még kevesebb magyar tulajdonosi hányaddal paráználkodik, íme : https://24.hu/fn/gazdasag/2007/05/31/kis_magyar_banktortenelem/
  http://www.pupublogja.hu/2012/07/magyar-seggbe-magyar-lotoll.html
  EGyelőre ennyi, vagy folytassam?

 • Or+bán666
  2018 december 3
  3:33 du.

  “Ha az EU-tol nem jött volna folyamatosan az euro, akkor már rég becsödölt volna az országunk, de a leállitásával azonnal be is csödölne!”

  Csakhogy tudd, az EU euro csapjának elzárását ippeg azok az eus “befektetők” vétóznák meg a legerélyesebben akik az elprivatizált magyar népgazdaság mai 80 %-át bitorolják, mert valójában őket finanszírozzák vele!

 • Bibi! Akkor NE ADJON TÖBB EUROT AZ EU!
  Én csak örülnék neki, mert igy indirekt modon csak orbánt gazdagitják, mert elsikkasztja!

  Az, ha orbán bankja, hogy több pénzt tudjanak beszedni szintén Rt lesz, azaz bárki lehet tulajdonosa, amint ma az otp-nek!

  Nem a vegyes tulajdonosi kör a lényeg, hanem a managemant!
  Orbánék esetében a szakértelem hiánya és a törvénytelenségek már egyböl predesztináltak!!!

 • OR+ban666;

  NENM bank betetektol volt azon a szo !!!!!

  Hanem az u.n. CD-k (Certificate of Deposits) vasarlasairol.

  Amit vasarolhat 30-napostol par eves ekeig.

  A bankok vasaroljak fel az allamkotvewnyeket, az az a kotmanynak adjak azt a kolcsont.
  S annak az osszegeit arusitjak valamivel alacsonyabb aron.

  Mindenkit ertesitve hogy ha a szerzodesedet megszeged akkor valamiformaju buntetest fizetsz. Azt elore tudatodba van hozva. Sot irasban elfogadod.
  Rendszerint alacsonyab kamat, vagy kamatvesztes bizonyos idore.
  Az szukseges mert a bank veszit penzt azon ha megszeged a szerzzodesedet !!!

  Ha nem ohajtanad a szerzodesedet betartani NE VASOLJ CD-ket !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Az egyszeru mint a pofon. Mi azon rikacsolni valo???

  Tanuld meg hogy mik a CD-k !!!

 • Orb+666 dec 3,6;47 du soraira;

  Az EU NEM nyujt semmi penzt Orbannak, csupan a magyar allamnak.
  Ha a maguk allama nem kepes azt megfeleloen kezelni, ill. maguk az allamukat kezlni, ne legyenek egy nemzet !

  Minden magan intezet tulajdona nyultan arusitava reszevnyeik. Barki vasarolhatja !!!

  S minden reszveny-tulajdonos szavazati joggal renedelkezik a vallalat hatarozatainak dontesen es vezetok megvalsztasan szabadon.

  Igen, meg egyettlen reszeny is nyutja azt a jogot.
  Minden reszvenytulajdonos egyetlen szavazati joggal rendelkezik meg ha millio reszvenyt is tulajdonoz.
  Igazi demokratikus modszer a kapitalizmus.

  Csupan az allami tuladon esten senkinek semmi joga donteni semmin!!!

  Csupan az MNB egy RT aminek 100%-os tulajdonossa az allam.

 • Bendeguz! Én nem rikácsolok! A CD-k nem ugy müködnek, ahogy leirod, bár azok is adhatok, vehetök a másodlagos piacon, amint minden más is.
  Az EU a pénzeket az MNB-n keresztül juttatja el az államvezetéshez, ami gyenge ellenörzés mellett tapsolja azt el. Nálunk többnyire orbánék zsebébe jut, vagy erösen megszürve gyenge hasznu projektekbe, amelyekre 30év mulva költenénk, vagy soha! Ha meg költenénk, akkor az késöbb folyamatos karbantartási költségekkel járna!(pl. Füvesitett villamossinek, virágültetés, parkositás a polgármesteri hivatal és a templom körül….)
  Azt finanszirozza böségesen, joszándékkal az EU, de a karbantartás már évekig, évtizedekig a nyakunkba szakad, ha addig nem rohad le a karbantartás elsunnyogása miatt.
  Olyan ez, mint az adományok Afrikának. Kiküldik a traktorokat, amelyek futnak pár honapot, de amikor olajat, v akár üzemanyagot kell beletenni, akkor otthagyják a föld közepén, és azt lassan elkezdik darabjaira szedni, igy egy év mulva legfeljebb a csontváza marad meg.
  Remélem, az önkormányzati és eu-s választások elött minden eddigi projektet tüzetesen átnézünk, h mi lett a sorsa, mennyibe került a továbbvitele, hogyan müködik és, hogy az kinek a felelössége!

 • Bendeguz abban is tévedsz, h minden részvénytulajdonosnak csak 1 szavazata lenne!
  Felszorzodik a szavazataik számával. Ezért is vigyáz a managemant arra, h a részvények meghatározo része náluk maradjon! Részvénykibocsájtásnál mindig maguknak is ajándékoznak böven, ahogy évente is! Ld. MOLL, OTP!
  Igy gyakorlatilag leválthatatlanná válnak!
  Már indulásnál is a részvények több, mint fele az övék….
  Csak akkor lehet leváltani öket, ha a részvényeiket piacra dobják. Az otpnél van néha ilyen, amikor elötte feltornázzák az árát és az éves részvényosztás után drágán eladják, majd visszazuhan az ára.
  Ilyenkor lehet tudni, h már a vezetés sem bizik a papirokban. De azokat potolják évente, félévente folyamatos részvényosztással maguk részére.
  Tehát hiába vesz valaki egy db részvényt, azzal még nem tudja Csányit leváltani és magát kineveztetni. Legalábbis eddig ez senkinek sem sikerült.
  Bendeguz, v Boda megprobálhatja, vehetnek közösen 1 db részvényt és akkdor ök lehetnek az elsök!
  Milyen szép is volna!
  Bendeguz és Boda az OTP UJ ELNÖKVEZÉRIGAZGATOI! Esetleg Figyelövel már triumvirátusban vezérkedhetnének!

 • És a Figyelö, Boda, Bendeguz OTP-vezér triumvirok biztos függetlenek lennének orbántol, szabadon, függetlenül müködne a versenyszektor ezen része is!
  De akkor milyen függetlenséget várunk el az állami vállalatoktol, az MNB-töl és társaitol?!

 • Tóth Petyus: Inkább Bibi-vel teljesen egyet lehet érteni a cikk tartalma kapcsán.
  A “lehet” kizárólag Rád és a hasonló agytekervényüekre vonatkozik, nagyon remélem!
  Amúgy nem sejlik a sokokból, hogy a szerző talán egy kicsit jobban érti, hogy miről beszél – mégha szarkasztikusan is, mint a troll kritikusok?

 • Bendeguz79
  2018 december 3
  7:55 du.

  “Csupan az MNB egy RT aminek 100%-os tulajdonossa az allam.”

  Mitől 100 %-os tulajdonos az állam, ha abszolut döntési joggal CSAK az EKB rendelkezhet, magyarul fenntarthatja, finanszírozhatja a létesítményt, diszkréten érdeklődhet felőle, DE belepofázási joga NINCS? 😀
  Ezt már egy párszor itt kiveséztük, hányszáz diploma kell a megértéséhez? 😀
  Namégegyszer: https://www.mnb.hu/letoltes/jegybanktorv-hu.pdf ( Csakhogy nagylelkűen és birkatürelemmel segítsek: Első rész, 1. fejezet az egyértelmű, megkérdőjelezhetetlen lényeg!)

 • Bendeguz79
  2018 december 3
  7:55 du.
  🙂 Persze, hogy az államnak nyújtja az EU a pénzeket, Bende. formailag. Viszont ébresztő Bende. 8 éve a Fidesz kétharmaddal ül a Parlamentben, ezen felül minden egyes hatalmi ág képviseletében az Ő emberei ülnek, akik Orbánhoz lojalisták és Orbán akaratát hajtják végre. Azaz az EU-s pénzek formailag az államhoz érkeznek de pl az EU-s pénzeket “elnyerő” cégek visszaosztanak neki, van miből mert túlárazzák a beruházásokat a magyar emberek kárára, ilyen módon az EU-s pénzek egy részének ellopása, és a magyar emberek meglopásának kritériuma is teljesül. Ezt hasonlattal úgy is meg lehet fogalmazni, hogy az EU támogatja Orbánt pénzzel.
  A legkisebb hal, akit kirakatembernek odavetettek magukból áldozati báránynak Orbánék egy hónapja, 40-45%-ot kért az elbírálásért cserébe. Simonka György nevű szarházi, amúgy meg fideszes országgyűlési képviselő kikötötte, hogy a beruházásokon dolgozó cégek a felülárazott vállalkozói díj nagyon komoly hányadát, általában 45%-ot készpénzben fizessenek vissza neki. Így megy ez kicsiben és nagyban, Orbántól a legkisebb település polgármesteréig Magyarországon. Ebből van Orbánnak szigete Pintér belügyminiszterrel közösen Horvátországban, lányának 12 millió forintos karóra, több millió forintos retikül, vejének kastélyok, házak, ingatlanok. Vajna feleségen Lamborghini, neki többek közt Bentley. Mert hát hiszen Orbán miből lenne gazdag, ha a hivatalos vagyonnyilatkozati bevallása szerint ezzel szemben zsebpénznyi megtakarítása van csak évről évre.
  DE maga mindebből lángelmeként csak azt a vegye észre, hogy formailag nem az Orbánnak, hanem az államnak adja a pénzeket az EU. Taps!

 • INKABB BIBI’;

  Ketsegtelenul nem olvasta nem hogy az egeszet de meg a Masosik Reszt sem.
  Legalabb a 2/81 tol a 7/81 lapokat.

  Ahol tiszztan az MNB minden vezetotagjait, minden ellenorzo bizotsag tagjait,stb. a Parlament valaszt.

  Na ahoz ” hany szaz diploma kell…” ????

  Magyarorszag NEM tagja a Euronak, mint a Gorog, Olaszz , Spanyol, stb. melyek penzugyeibe az EB alpaszabalyait nyujtja.

  Javasolnam hogy legalabb olvassa amit allit mielott belepofazik “nagylelkuen es birka turelemmel”.

 • HUNCANADA;

  Mindenek elott, aki hisz politikusok becsuleteben annak nagyon szuksege van az agy-zsugoritokra !!!!!!!!!!!!

  DE mind azokat az allitasokat amiket megallasnelkul hallom es olvasom itten, de senki nem kepes nyujtani semmi tenyekre vezeto adatokat.

  Hogy politikusok zsebelenek u.n. “kick-back”-eket, meg ha csak ajandekopkat is, amik torveny-ellenesek, de az allitott 45% a teljesen lehetetlenseg.

  Ami az EU felzarkozasi jutalekokat illeti, az egy magyar Altus Zrt. ceg javasol, kezel es ellenoriz.
  Az Altus Zrt. cegnek ot millio Eu. szerzodese van 2014 tol 2021-ig.
  Orban azt probalata mar felbontatani, de sikertelenul.

  A penzek persze hogy a Bankon kereszrul megy, s nem a zoldseg kereskedon at. De azzal nem letik a 45% ‘kick-back’.

  S hogy a feneben lehetne Orbannak befolyasa a “leg-kisseb telepules polgarmestereig” amikor az “on-kormanyzatok” valasztva vannak a lakossaik altal ???

  Hogy a feneben fugghetenenek a PM-en ha “onkormanyzatok”?

  Mag is es elvtarsai allanddoan tesznek allitasokat, de semmire nem kepesek semmi tenyekre vezeto informaciot nyujtani.

  Soha nem tudnam meg elkepzelni sem hogy valmi ottan a normalis modon menne, de miert nincsen adat az allitasaikra ???

  Meg maga is tisztan belathatja, hogy Horthy legnagyobb vetke volt a Romanokat kiszoritani magyarorszagrol.
  Ma is jobban alnanak romani tartomanyakent !!!!!!!!!!!!

 • bankrablás meg bank alapítás? hahahaha figyeljétek Albertát Canada ban
  a világpiacon az olaj $55/bl körül mozog! míg az albertai tarsand terméket $18,24/bl re tudták felvinni úgy, hogy csökkentették a kitermelést! és mindehez nem tudni a szövetségi kormány azaz az öszes töbi tartomány mennyivel járul hozá (számításaim szerint az egészel mert többe kerül, mint amennyiért el lehet adni, és mitadisten

  Alberta Jordániában kutat a tengerparton olajért
  https://energynow.ca/2018/06/questerre-finalizes-feasibility-study-for-jordan-oil-shale-project/
  a pofátlanságnak nincs felső határa
  albertan lakosok nem akarnak dolgozni valami normálisat? esetleg termelni valamit: krumplit, zöldséget, meg rongybiciklit?

 • Az utolso hozzaszollason.

  Igen, a Questerre Energy valallat kepes es hajlando a Jordanian Tar-sand-bol olajat kifacsarni 18 dolaros arert hordonkent, amig a hozzaszollo szeretett Maduro elvtarsa a vilag-leg-nagyobb olaj-lerekatabol keptelen etetni hazaja lakossagat.

  Az a kulombseg az egyen es az allam kozott.
  De amikor azt jelzem soraimban, az annak az agy-ludtalapas hozzaszollonak “ellentmondas”.

 • OK Orban+666, maga mondja meg hogyan mukodik a CD (persze ottan maskent nevezik azt), es hogy hany szavazatom letezik amikor csupan egy szavazo lapot kapok a valalattol es csupan egyetlen szavazatot regisztralahatok ? Hm ?

 • Bendeguz79
  2018 december 4
  8:07 de.
  Drága Uram, már megint nem figyelt, azt mondtam, hogy az első rész a legeslegfontosabb, ha azt örökös kiindulási pontnak memorizálni lenne képes, akkor rájönne, hogy az összes többi mellébeszélés vagy már az sem igaz, mert a többi hozzá képest erős ellentmondás! 😀 (Namármost, ha Ön perfekt lenne magyarból, akkor sem biztos, hogy értené ezt a gondolkodásra serkentő okfejtést!)

 • BIBI;

  Minden resze eloiras.
  Az EB -nek semmi tulajdonjoga nem letezik az MNB-hez.

  De az EU penzugyei egyenlo alapon kell hogy mukodjon minden orszagokban.

  S az fejeztebe szeretet elvtarsanak a politikai palyafutasat.
  Mastorta leleplezte hogy az orszag penzugyei hazugsag volt.
  A PM tett egy igeretet amit soha nem lett volna kepes betartani.
  Azert volt szuksege a ki-utat talalni egyeni-hirnevet menteni.
  Az Oszodi beszed tervezett volt, s hogy “titokban” az nyilvanossagra kelett jonni.

  Ugy letezet a “lemondas” lehetosege.
  Az egyeni botrnytol valo mentes.

  Allami beavatkozas ugy a penzugyekbe, mint barmi masban is a sikertelensegek csucspontja es agazemberseg meleg-agya!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Bendeguz79
  2018 december 4
  8:07 de.

  “INKABB BIBI’;

  Ketsegtelenul nem olvasta nem hogy az egeszet de meg a Masosik Reszt sem.
  Legalabb a 2/81 tol a 7/81 lapokat.

  Ahol tiszztan az MNB minden vezetotagjait, minden ellenorzo bizotsag tagjait,stb. a Parlament valaszt.”

  1. Végigszenvedtem mind a 81 oldalt, többször is!
  2. Attól, hogy az EKB nagy kegyesen megengedi a magyar parlamentnek a MNB tisztségviselőinek a megválasztását(ami csak egy protokoláris humbuk), az ő KIZÁRÓLAGOS EKB-tól való függése nem változik, ezért kell minden pontot az 1. rész szempontjából, azaz az MNB jogállásából kiindulva vizsgálni! Külön csemege az 56. rész! Valójában azt is meg lehetne kérdőjelezni, hogy a nevében miért szerepel a Magyar Nemzeti!

 • BIBBI;

  Az MNB a 2013/CXXXIX torveny alapjan mukodik mint reszveny-bank, a magyar allam 100%-os tulajdonossa.

  HA telekedne abban ,menjen es probaljon vasarolni reszvenyeit a tozsden !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Az Orszag az EU csatlakoazasaval a KBER (Kozponti Bankok Europai Rendszere)alapjan mukodik miota az Orszag az EU tagja.
  De semmi EU szervezetnek egyetlen filler erteku tulajdona nem letezik az MNB-ben !!!!!

  Persze maga nem olvasta az MNB tortenetet, alalkulasat,feldatait, s a vlosagot visszautasitja, csupan a sajat felre-ertelmezeseit ismetelgeti !!!!!

This site is protected by Comment SPAM Wiper.