A hatalom a tüntetés ellenzéke

2018 december 17 9:15 de.42 hozzászólás

Készült egy összeállítás, nem általam, arról, hogy a mostanában zajló tüntetések milyen tudósításokat váltanak ki a világsajtóban. Azzal a kísérő-kiemeléssel, hogy „Kovács Zoltán felkötheti a gatyót, ha cáfolni akar……”. Ámde, alig hiszem, hogy a nevezett, egyébként a CEU-n végzett, politikus érdemben cáfolni akarna bármit is. Neki megmondták, hogy mit kell képviselnie, és ő azt képviseli. Ezért fizetik.

Mondhatná persze, hogy a becsület a gerinc nála többet ér, de talán nála nem ér többet. Meg talán van az a pénz, beosztás, látszólagos felelősségátvállalás, amiért még talán saját magát is meggyőzi arról, hogy neki, illetve a személyes háttérhatalmának van igaza. A nemzetközi sajtót, bármilyen kellemetlen is ilyeneket leírni, a tömegek nagy ívben leszarják. Nem azért, mert nem érdekelhetne sokakat, hanem azért, mert egyrészt nem ismerik, másrészt sem ismerik. Már a nyelveket sem feltétlenül, amelyen megjelennek. Meg azokat a csatornákat sem feltétlenül érik el, ahol hozzájuthatnának. Azok a százezrek, akik pedig már kivándoroltak, aligha fognak hazajönni tüntetni. Nem véletlenül írtam már évekkel korábban, hogy Orbán Viktornak elemi érdeke az, hogy az országot a Schengen fémjelezte zónában tartsa. Alkalmasint: „Beszorulva abba a szerepbe, ami a rabszolga-béren alapuló összeszerelő-kultúrát képes ’kiajánlani’ a partnereknek. akik a termékeket ’természetesen’ a megszokott áron kínálják”.

Egy másik ponton sokkal kínosabb lehet a jelenlegi helyzet. Nevezetesen ott, hogy kikezdheti azt a helyzetet, amit a megosztott, és egymással civakodó ellenzék léte jelent a hatalom számára. A „rabszolgatörvénynek” nevezett jogi konstrukció, amelynek valószínű céljaként látszik a gazdasági exodus okozta munkaerő-hiány éppen úgy, mint a közszolgálatban zsarolható munkaerő kizsigerelése, illetve a szabadideje egy részének ellenőrzött körülmények között való eltöltetése ugyanis közös nevezőt jelenthet. Mindazon szakmai és politikai szereplőknek, akik nem értenek vele egyet. Akár még olyanoknak is, akiknek a Fidesz eredeti politikai koncepciója szimpatikus volt, de az úrhatnám nagyképűség, a hatalmaskodó szemétség megtöltötte a hócipőjüket. Az tehát hogy a tüntetések hibahatáron bőven túlmutató szimpátiát váltanak ki, és a tevőleges közreműködők száma sem nulla, különösen kínossá teheti a kormány némely tagjának ezt az egészet.

Ennél már csak az lenne kínosabb Orbánnak, ha a tüntetésekből mozgalom szerveződne, és volna egy szervezet, vagy egy vezető, aki tényleges, jövőbe mutató politikai programot hirdetne. Nem három napra, és nem a pillanatnyi indulatok leföldelésére, hanem évekre előre. Aligha véletlen, hogy ennek a lehetőségnek igyekeznek keresztbe feküdni. A közelgő Karácsony látszólag a hatalomnak dolgozik. Mert akár a kereszténység megtámadásának a jelszavait is el lehet pufogtatni. Némi sorosozással összekötve az antiszemita felhangokat is meg lehet próbálni igába fogni. Gyakorlatilag megpróbálva azt, hogy magukat a tüntetőket próbálják egymásnak ugrasztani. Miközben a surranópályán azért bejátszották a pályára a határon túliakkal való szembefordítás lehetőségét. Bízva abban, hogy csak részt vesznek, illetve nem tiltakoznak, közülük elegen ahhoz, hogy az uniós választásokba bevont státusz-polgárok biztosítsanak némi előnyt Orbánnak.

Egyébként azt az esetleg képekkel, jól beállított véletlen felvételekkel is igazolt jelenséget nehéz lenne tagadni, hogy elhangozhattak a kereszténységet nem éppen középpontba állító tirádák. Ahogy lehet óbégatni a nemzeti karácsonyfa felgyújtási kísérletéről is. Akár leterroristázva mindenkit, aki nem ért egyet azzal, hogy rabszolgaként, a nagy népi abúzus ostoba alanyaként kezelje a hatalom. Azonban ez utóbbiakkal kapcsolatban pár kérdés is lebegni kezdhet a levegőben. Például az, hogy ezek a megnyilvánulások milyen politikai támogatást kaptak, illetve melyik média az, amelyik, akár passzív, tudósításnak beállított, reklámot biztosít hozzá? Illetve az is, hogy a tüntetéseken részt vevő tömegek mennyire vették védelmükbe a csőcselék-módszertant alkalmazó provokátorokat? Azt a kérdést meg úgysem fogják egyelőre feltenni, hogy a provokátorok milyen politikai erőkhöz kötődtek valójában? Noha talán ez utolsó kérdés menthetné fel leginkább a hatalmat az alól gyanú alól, hogy esetleg azt a rég várt, előkészített, és Orbán hatalmát izomerővel biztosító icike-picike rendkívüli állapotot szeretnék már végre startvonalra állítani. Mert egy központosító hatalom mégis csak a hatalmat esetleg kikezdő, megkérdőjelező tüntetések ellenzéke. Ugyanakkor az ellenzéki politikusoknak hatalmas felelőssége lehet abban, hogy ez a tiltakozás ne jusson a többi, korábbi kísérlet sorsára. Ne egy program nélkül ellaposodó, kiüresedett morgássá csituljon. Olyan eseménnyé, amelynek a végén Orbán Viktor elszalajtja Szijjártót, Gulyást, vagy másokat a következő adag szotyiért. Miközben a tiltakozások leföldelődnek a semmibe.

42 hozzászólás

  • 1. A Klubrádióba betelefonálók Stockholmból, Londonból, sőt Montreálból jelezték: bár nem volt szándékuk hazajönni az ünnepekre, most indulnak. Nem véletlenül akadályozta ezerrel ez a banda a külföldön dolgozók szavazását.
    2. Igazán megtanulhattad volna, hogy tüntetéseken nem lehet programokat kidolgozni. Még a milliós támogatottságú Milla is belebukott. Ez egy másik politikai eszköz. Amit a valahai fiatal, valahai demokraták profi módon használnak. Ezellen a dilettáns háborgás nem sokat ér.

  • Christopher Adam

    Meg tudom erősiteni azt is, hogy a Facebookon keresztül szervezkednek, koordinálnak ellenzéki torontói magyarok.

  • A tüntetők eddig betartották törvényeket. Nem törtek be,nem fosztották ki a szerkesztőségeket. Ezért csak országgyűlési képviselők mentek be – nekik joguk van minden közintézményben akadálytalanul tájékozódni. Nem is a szerkesztőségekbe hatoltak be (némi turórudi, meg laptop megszerzésének reményében, mint 2006-ban), hiszn ellenzéki plitikusoknak inc joguk beleszólni a szerkesztésbe. Hanem az évi 90 milliárd forint közpénzből működő intézmény vezetőitől akartak választ kapni arra, mit kell tenniük, hogy az ötpontos követelés helyet kapjon a híradókban. Egyetlen kompetens vezető sem mert megjelenni se.

  • Christopher Adam
    2018 december 17
    2:17 du.
    Kössz, de inkább ne, mert evvel az újabb külső internacionalista segítséggel csak megint egy hatalmas állami finanszírozásu „békemenetet” fogtok kiprovokálni, amivel a Fidesz újabb csahosokat fog szerezni! Nem tűnt még fel, hogy minden külső bírálat után megerősödtek? Victoria Nuland sütötte süteménnyel meg főleg ne gyertek, mert annak következményénél még a mostaninál sokkal durvább Orbán diktatúra is jobb!!!

  • Akkor egy kis szemlézés a „közszolgálati” híradóból. Tudni kell, hogy a Híradót az MTVA-ban készítik, és mind a nyolc állami kanális ezt köteles használni.
    Tehát: Duna tévé, december 16. 18 órai híradó tartalma:
    1. Sok városban tüntetnek a bevándorlást ellenző kormányok ellen. BÉCSBEN tüntetés volt a munkaügyi szabályok, és a bevándorlás ellen.
    2. Szegény Deutsh is a bevándorláspártiságról beszél, persze Soros miatt.
    3. Óriási a migránsnyomás az USA-MEXIKÓI HATÁRON.
    4. Óriási bevásárlás ezüst vasárnapon :részletes tudósítással: pl.Zalaegerszegen milyen halak fogynak, stb.
    5. Adventi programok iskolából, templomból, Miskolcról, Püspökladányban pl.törölközőket kaptak a csecsemők. (Egy hang se arról, miért tüntetnek sok városban is –Győr, Szeged, Veszprém, Miskolc, Eger, Békéscsaba – tőlük még azt sem kérdezték, milyen halat esznek a holnapi vacsorán.)
    6. Korábban kapják meg a családtámogatásokat
    Eddig 11 perc (Közben az Alkotmány utcai tüntetők – mert a Parlamentet tilos megközelíteni -, többezres csapata elindult a tévé székházhoz.)
    7.Tüntetés van Budapesten, ahol az ellenzéki pártok a randalírozó tüntetők mellé álltak: spontán tüntetés és randalírozás, gyújtogatás. Kizárólag erről szólnak a képek. Egy hang se arról, hogy miért is háborognak a népek. Egy szó se a munkavállalókat lealázó cselédtörvényről – még magyarázó, védő szempontból se.
    Az egész összesen 3 percben – itt megszakadt az online adás. Az atv, hírtévé műsorai sem működnek online.

  • talalom
    2018 december 17
    1:55 du.
    Tekintve, hogy a Klub-rádió intenzív lépéseket tesz a bulvárosodás felé, egyre kevésbé érint meg. A tendenciát különben megértem, mert Arató ehhez tud pénzt gyűjteni, de a kis szőrös állatok, a mindent istenien főző Hédike, és hasonlók kevésbé érdekelnek. Attól sem hat meg jobban, ha forrás nélkül idéznek valahonnan, majd lesöprik a problémát azzal, hogy Bolgár Gyuri bácsinak is pont az, és úgy jutott az eszébe.

    Maradjunk a 2. pontodnál.

    2. Igazán megtanulhattad volna, hogy tüntetéseken nem lehet programokat kidolgozni. Még a milliós támogatottságú Milla is belebukott. Ez egy másik politikai eszköz. Amit a valahai fiatal, valahai demokraták profi módon használnak. Ezellen a dilettáns háborgás nem sokat ér.

    Az utolsó mondat minősítgetése különösen megható. Különösen a saját dilettantizmusod fényében. Mely utóbbira abból következtetek, hogy erős szellemi gát működik benned a jelek szerint annak a megértésével szemben, hogy az ökölrázásos mozgalmak túlélési ideje nem éri el azt az időt, ami átlökné őket az ingerküszöbön. De megértelek. Az évtizedes pártaktivizmus meggátolja a pártaktvizmusban levő probléma meglátását.
    Azért persze az idő eddig még rendre inkább engem és nem Téged igazolt. Csak példaként:
    – Pukliról kiderült, hogy tényleg egy politikai karrier jegyében ágáló önjelölt messiás,
    – A CKP-ról kiderült, hogy képtelen egy konszenzusos, és széles körben publikált programmal előállni;
    – Botka programtalan decibelaktovozmusát elvitte a cic. Botkával együtt;
    – Az ellenzék képtelen volt alternatívával előállni és amellé tömegeket mozgósítani a választásokra;
    – Azok a tüntetések, amelyek nem voltak képesek pozitív üzenettel előállni (s a legtöbb eddigi ilyen volt az utóbbi években) sikerrel megosztották az ellenző morgásokat, leföldelték az indulatokat és nem értek el érdemben semmit;

    Mindezekkel kapcsolatban annyi energiával minősítetted az általam leírtakat baromságnak (lényegében), hogy azzal az energiával hegyeket lehetett volna megmozgatni. Miközben tudom, hogy az idő nem a csalhatatlanságom miatt igazolt, hanem azért mert a politikai világ belterjes szemellenzőssége meggátolja azt hogy az emberekkel nem valami absztrakcióként, hanem tömeges valóságként számoljanak.

    Mindamellett, mert baromi jó fej vagyok, leírom századszorra is, hogy nem a tüntetésektől várom el a közfelkiáltásos programalkotást, hanem a szervezőktől, hogy ne csak a pillanatnyi indulatokra alapozott ökölrázós perc-aktivizmussal álljanak elő. Ha pedig a perc-aktivizmussal a tömegek gyíkagyára hatva szerveznek megmozdulásokat, akkor álljanak az élére és vigyék végbe. Vagy-vagy. Vagy ésszel, vagy izommal. De izmozni, majd az indulatok felkorbácsolódásakor közölni, hogy ők az ész emberei, és mindenki menjen haza, nem vezet sehova. Illetve de. Orbán harminc éves dinasztikus hatalmához, az ellenzék kiíródásához a politikából.

    De teljesen felesleges ismét hosszas fejtegetésekbe bocsátkoznod, hogy mindez baromság szerinted. Borítékolom, hogy a jelenlegi mozgalom, ha továbbra sem előállni semmilyen programmal valaki, akkor
    1/ Záros határidőn belül kifullad,
    vagy
    2/ Átlép a jelenlegi politikai ellenzék politikusain, és önálló életre kelve kitermeli a saját vezetőit, és elsodródik a radikalizálódás határára.
    vagy
    3/ Átlép mindenkin és utcai akasztásokat hirdet.

  • Az rendben van, hogy tüntetni, tüntettni és hajózni muszáj, de miért kell ezzel már évek óta rendszeresen pont a legszebb év végi meghítt családi ünnepeket(ami egyébként legtöbbünknek már rég nem csak a vallásról szól, nálunk sem) és a vidám évbúcsúztatót tönkretenni?
    Nem kell válaszolni, mert evvel a költői kérdéssel nem újabb parázs vitát szerettem volna nyitni!

  • De hol vannak mind a tunteto munkasok, akiket maguk „rabszolga” nevekkel cimeznek??????????

    Meg hol vannak es miert nemak mind a szakszervezetek akik valoban es torvnyes alapon kepviselik a szerzodott dolgozokat ????

  • Bendeguz79
    2018 december 17
    5:28 du.

    Januárra szedik össze a szakszervezetek az országos sztrájkokat! Türelem Bende, Karácsonyra időzítették a rabszolgatörvény keresztülverését szabálytalanul is, direkt ezért, hogy lassítsák a szerveződéseket! Érti Bende bá?! Maga nem olvas híreket, vagy csak úgy hasra ütve formál véleményeket? Sejtettem.

  • Bendeguz79
    2018 december 17
    5:28 du.

    „De hol vannak mind a tunteto munkasok, akiket maguk “rabszolga” nevekkel cimeznek??????????”

    A munkahelyeiken, szorgalmasan dolgoznak!

  • Inkább b: A munkásoknak nem kötötték az orrukra, hogy miben sántikálnak. Ha az ellenzék megfogadta volna a „bojkottot a parlament ellen című morgásokat, ma sem tudnának semmit.
    Andr: Sajnos ma már nem vagyok aktivista, mint voltam, csak tag.
    Én ugyan nem személyeskedtem, mert csak az írásodra mondtam véleményt, és azt tartom. Bármennyire meglepő, a társadalmi mozgások befolyásolásának megvannak az eszközei Sőt, az is fontos, hogy mikor, melyik eszközt kell/lehet használni.
    Te se esnél neki favágásnak keretes fűrésszel.

  • Andrew_s
    2018 december 17
    5:08 du.
    (Kedves Andrew_s, elnézést, hogy belekibickedek a tanulságos vitátokba, de had jegyezzem meg: ez a helyzet elemzésed szerintem brilliáns volt!)

  • talalom
    2018 december 18
    4:01 de.

    Az általad képviselt véleménnyel kicsit neház úgy vitatkozni, hogy nem neked válaszolva, az általad felhozottakra írom le a véleményemet. De lehet eltérő véleményünk a személyeskedés mibenlétéről is 🙂

    Keretes fűrész: Ha erős a kényszer, akkor akár körömreszelővel is 🙂

    „Bármennyire meglepő, a társadalmi mozgások befolyásolásának megvannak az eszközei Sőt, az is fontos, hogy mikor, melyik eszközt kell/lehet használni.”

    Abszolúte! Ezért sem tudom, illetve egyre nehezebben teljesen véletlennek elkönyvelni, ha a sokadik alkalommal is ragaszkodnak látszólag független szervezetek ahhoz, hogy kontraproduktív, illetve sehova sem vezető utakon közelítsenek meg problémákat. Azzal a bizonyos keretes fűrésszel.

  • A „hatalom” az almuk, az istenuk.
    De a „hatalom” az diktatura !

    A demokratikus rendszer az on-uralom !!!!

    Nem minden elolenyek kepesek a sajat eletuket iranyitani.

    Azert kell az allatoknak mestereik, azok gondolkodnak, hatarozanak es eltartjak allataikat.

    Az emberi leny talan on-allo es on-hatarozo es on-kormanyzo ohajtana lenni.
    Nem ????????????
    Az a hatalom nelkuli rendszer.
    Vagy mondhatnak „on-hatalom”.

    No…. azert atkoznak engem meg arra magukat emlekeztetni is .

    Akkor nem szukseges tunteni, csak hatrozani az eletukon es jovojukon.
    HA kepesek lennek.

  • CANADAIHUN:

    Talan maga nem olvassa sem latja a vilaghirekben megjelenoket az ottani esetrol.

    De irtam is mar azt, sot az altalanos itteni hozzaszollasokat.

    90%-uk szertenenk evi 400 oras tulorak dolgozni.
    Rengeteg amerikai 60-70- sot meg 80 orat is dolgoznak hetente,s boldogok a jovedelmezes lehetosegert.

    Havi, a fix fizetesuk korlatlan orkat dolgoznak.

    Nagyreszuk kb. 1/3 a magyarokat „lustanak” velik.

    Talan maguknak „a munka” nem „a becsulet, tisztesseg es hosiesseg dolga”?????

  • Bendeguz79
    2018 december 18
    6:42 du.

    Kedves, Drága Bendegúz. Egyetértünk, igaz amit mond, és én nem is ezt vitatom. Ön Amerikáról beszél. De nézzük meg azt, hogy ez a kérdés hogy van most Magyarországon, hiszen ez a rabszolgatörvény ezt az országot érinti. A Más ország az más ország.

    Magyarországon ez a rabszolgatörvény így néz ki:

    1 – Magyarországon az emberek 83%-a NEM szeretne 400 órát túlórázni

    2 – A munka-szakszervezetek nem szeretnék és nem is kérték, tiltakoznak, hogy dolgozóik 400 órát túlórázzanak

    3 – A rabszolgatörvény bevezetését nem előzte meg szakmai vita, vagyis.

    4 – A szavazás a rabszolgatörvényről szabálytalanul, azaz érvénytelensége ellenére fogadta el a t. Ház.

    Tehát ha szeretné megérteni, hogy mi a probléma ezzel a törvénnyel, akkor olvasgassa ezt a 4 visszás dolgot oda-vissza.

    Fordítsuk meg gyorsan: Ha a MAGYAR munkavállalók szeretnének 400 órát dolgozni (nem szeretnének, 83%-a ellene van), ha a szakszervezetek kérték volna ezt (nem kérték, sőt ellene vannak), ha társadalmi és parlamenti vita lett volna róla, és aztán törvényes keretek között meg is szavazzák, akkor bánom is én, felőlem 600 órát is túlórázhat bárki.

    Tessék a kérdés mögé látni, nem a törvény a baj, hanem a mód és az, hogy a munkavállaló, a szakszervezetek nem kérik, nem akarják, tiltakoznak ellene, nincs társadalmi, sem parlamenti vita róla, egyedül CSAK a kormánypárt akarja mindenáron keresztül vinni és keresztül is veri a törvényt, az Ő érdekük csak ez. Az érintettek nem akarják!

    Úgyhogy Bende, köztünk nincs vita ebben a kérdésben, hogy az amerikaiak szeretnének dolgozni többet és többet, de ez a törvény tudja Magyarországon van a fentebb részletezett feltételek, illetve feltételek nem megléte mellett. Az almát a krumplihoz tetszik most összehasonlítani teljesen más környezetben.

  • HUNCANDA es minden ertelmetlen.

    Az a torveny NEM kenyszerit senkit dolgozni 400 orat, sot meg egy percet sem.

    Csupan KORLATOZZA a tulorazast, max. 400 ora evente.

    NEM KOVETELI !!!!!

    Zseni lettere nem kepes annyit felfogni?????????????

    De mi alapon ???????

    MI JOGON???????????????

    Maga beszel szablyozasrol. Mi szabalyozhtja hogy barki menyi orat akar dolgozni.

    Szabalyozzak hogy hany orat szabd aludni???????????????

    Vagy hogy mennyit szabad enni, vagy inni, meg stb,stb????

    You all are brutal and cruel dictators !!
    Want to dictate everything for everybody.

  • Bendeguz79
    2018 december 19
    8:01 du.

    Bende, drága bende. Remélem ha kétszer leírom, akkor legalább egyszer helyesen értelmezi és nem tulajdonít nekem olyat amit nem mondtam. Unfair volna magától, és bárkitől is. Tehát:

    1- NEM mondtam, hogy követeli!

    2- igen, csupán korlátozza az eddigi 250-ről 400-ra (azaz NÖVELI és mint mindenhol a munkavállaló a kiszolgáltatott a munkáltatója felé, ez ez örök alárendeltségi viszony a munkavállaló szempontjából)

    3- Szabályozásról NEM beszéltem abban a relációban amiben maga értelmezi és otromba hangnemben vádaskodik

    Én csupán azt mondtam a maga amerikai példájára, ahol azt állította, hogy 90%-uk túlórázni akar, hogy az Amerika! Ez a törvénymódosítás pedig – ha nem tudja – Magyarországon, és magyar embereket érint.

    Vagyis a probléma a törvénnyel az, hogy

    1 – Magyarországon az emberek 83%-a NEM szeretne 400 órát túlórázni

    2 – A munka-szakszervezetek nem szeretnék és nem is kérték, tiltakoznak, hogy dolgozóik 400 órát túlórázzanak

    3 – A rabszolgatörvény bevezetését nem előzte meg szakmai és parlamenti vita, ill egyeztetések.

    4 – A szavazás a rabszolgatörvényről szabálytalanul zajlott, a parlamenti házszabály megsértésével, mégis érvénytelensége ellenére fogadta el a t. Ház.

    Tehát ha szeretné megérteni, hogy mi a probléma ezzel a törvénnyel, akkor olvasgassa ezt a 4 visszás dolgot oda-vissza.

    Fordítsuk meg gyorsan: Ha a MAGYAR munkavállalók szeretnének 400 órát dolgozni (nem szeretnének, 83%-a ellene van), ha a szakszervezetek kérték volna ezt (nem kérték, sőt ellene vannak), ha társadalmi és parlamenti vita lett volna róla, és aztán törvényes keretek között meg is szavazzák, akkor bánom is én, felőlem 600 órát is túlórázhat bárki.

    Tessék a kérdés mögé látni, nem a törvény a baj, hanem a mód és az, hogy a munkavállaló, a szakszervezetek nem kérik, nem akarják, tiltakoznak ellene, nincs társadalmi, sem parlamenti vita róla, egyedül CSAK a kormánypárt akarja mindenáron keresztül vinni és keresztül is veri a törvényt, az Ő érdekük csak ez. Az érintettek nem akarják!

    Maga hangnemében kérdezem vissza Öntől másodjára leírva, hogy
    Zseni létére képes felfogni, hogy mi a probléma?

  • Gabriel Karikas

    Bendegúznak egyedül – az „egyedül” értelmetlennek

    Amerikában aki túlórázni akar annak a túlóráját hetente kifizetik.
    Maximum hónap végen együtt a fizetéssel és pótlékkal!

    Amerikában ez normálisan úgy van, hogy nincs szabályozva törvénnyel

    Magyarországon is így volt valamikor régen – még a komcsi diktatúrában is.
    Azt mondta, hogy a törvényes munkahét az 40 óra, mert 5 napos a munkahét – és két nap a szabad nap.

    Nem tiltott semmit. Nem tiltotta, hogy nem lehet többet dolgozni, csak azt mondta ki ezzel, hogy azt a vállat külön egyezik ki a munkavállalóval/szakszervezettel

    Most az állam törvénnyel megengedett 10 hét pluszt, amiről semmi külön egyezség nyilván nem kell, mert amit az állam lehetővé tesz a vállalatnak törvénnyel, főleg ha az idegen, meg is fogja követelni.

    És azt is megengedte a törvény, hogy majd valamikor 3 év múlva fizesse ki

    VAGYIS HA AKARJA SOHA NAPJÁN

    Ne legyél ekkora lószerszám, és ha három év múlva a delikvens már rég el lesz földelve, vagy a vállat két év múlva csődöt jelent?

    Magyarországon nem büntetik a csalárd csődöt, mint ahogy Amerikában

  • Gabriel Karikas

    Andrew_s

    Nem tudom megmondani, legfeljebb megsaccolni, hogy akár a választások elcsalását követő, vagy a mostani tüntetések mennyire spontának és mennyire „szervezettek”
    Vagyis a politikai pártok által mozgósítottak.

    Nyilván a Margitka „mint mozgalmi ember” szerves részese az eseményeknek, felvilágosithatna itt bennünket.
    De az is nyilvánvaló, hogy az egykori professzionális kiképzésnek köszönhetően, amelynek részét képezte a „harcok taktikája” vagyis a mozgalmi munka szervezésének mikéntje, az is alapeszméje volt, hogy annak teljes egészét az adott időszakokban a nagy tömegektől természetesen titokban kell tartani, mert csak úgy lehet hatékony szervezni, ha minden csoport a rátartozó dolgokról van értesítve, a megfelelő időben.

    Mozgalmi taktika.

    Nyilván nekik ez nem keretes fűrész – hanem célszerszám.

    Nekünk viszont inkább lószerszám.

    Maradjunk annyiban, hogy az úgynevezett ellenzéki pártok, most szántják fel sokadszorra kis hazánkat, hülyét csinálnak ismételten (sokadszorra) a változtatásra vágyó tömegekből, – a dolog másról nem szól mint egy aktuális momentum kapcsán a tömeg elégedetlenségét pártérdekek alá vezetik – legalábbis úgy próbálják irányítani

    Ha valóban akarnának tenni az országért valamit – akkor folyamatosan és összefogva dolgoznának azon, hogy a rendszerváltást valóságosan véghezvigyek az országban.

    30 éve, hogy egyetlen „újonnan” alapított párt sem vette fel ezt a programjába!
    30 éve.
    30 éve hallgatjuk az „okos” intellektuel almási almákat, hogy mindenkit meg kell hallgatni, (pártok képviselőit) és hogy ki miért szimpatikus, vagy nem (mintha folyamatosan a Köztévébe egy újabb műsorvezetőt keresnénk) – ebből látszik a napnál is világosabban, hogy az ország kormányzását nem tartják többre ennél – ők ugye kívülállók.
    Mert ők amúgy kívülállók, és ezt a státuszukat akkor is megtartják, ha már a sós-zsákok a vetőgépen állnak „betárazva”

    Vannak aztán az amúgy energiával és jó-szándékkal telítettek, akik a bicikliket hősiesen tologatják (zöldet, sárgát, kéket, pirosat, feketét – mindegy ami épp jutott nekik)- na ezen lehetséges tologatók számát kell ügyesen felmérni – nyilván „azon függ minden”, hogy hány bicikli lesz betolva (minden olyan mint egy Vágó-show, igen az a kviz-játék… Amúgy ma „tudós” ember ám! A „szkeptikusok” vezető tudósa. És mellesleg politika-csináló, nyilván – az egész számukra nem más, mint egy show

    Mindennek tetejében pedig vannak nyilván azok akiknek soha semmi/senki sem jó

    (Viszont Márky-Zaj körüli szerveződésre érdemes odafigyelni)

  • Gabriel Karikas
    2018 december 20
    6:56 de.

    Ezt így elég szépen összefoglaltad, hibátlan. Talán így már tényleg nem lesz olyan hatalmas „lószerszám” b79. Meglátjuk 🙂

  • HUNCANADA;

    Nem urtam hogy „90%” !!!!!

    A harom evi fizetes visszatartasa az ORULET, talan epp azert csak ottan leheto.

    De hol vannak az oket kepvislu Szakszervezeteik????

    Irtam tisztan, higy az oraberesek fizetve hetenkent.
    S abban minden fizetesuk !!!!!

    A havi fizetesesek fizetve havonta !!!!

    Az allamuk KORLAOZZA a dolgozok munka-idejuket.

    Vegye az „Alaptorbenyuket!!
    Ha abban letezik :
    1., A szabad-alkudozasi jog,
    2., vagy a munklahoz valo jog,

    Akkor az a ‘torveny’ alkotmany-ellenes.

    A „rabszolgaknak” es „jobbagyoknak” NEM letezet sem jogaiok sem megszabott munka-korulmenyeik !!!!!!!!!!!!

  • KARIKAS GABRIEL;

    A „csod” nem buntett, csak gazdasagi sikertelnseg, tonkre menes, bedogles.

    Tehat semmi buntetheto abban!

    Talan ertelemzese, de fokent a torvenyes eljarassal nincsen tisztaban.

    Eloben; a „csod” vallassaval csupan a tartozasok torvenyes vegrehajtasa felfuggeszte amig a birosag alatal kijelolt „trustee” (megbizott) a penzugyi-adatait intezi a torvenyek alapjan.

    De a csod az nem ki-ut a problemabol. Mert minden kotelezetseget kotelezve kielegiteni, s ha azt nem kepes mennek barmi mas ,sot meg a felelosok magan tulajdonai utan is.
    Tehat barki ibnkabb elarusitja gyatyajat, mint elvesztene azt a hivatalos „csod” modjan.

  • Gabriel Karikas
    2018 december 20
    6:56 de.

    „Ne legyél ekkora lószerszám, és ha három év múlva a delikvens már rég el lesz földelve, vagy a vállat két év múlva csődöt jelent?

    Magyarországon nem büntetik a csalárd csődöt, mint ahogy Amerikában”

    Ez sajnos nálunk a korlátolt felelősségű társaságok hitelességének legnagyobb problémája, ahol ráadásul a csalárd csődök utáni bentmaradt tartozás a kártérítésre fordítható kötelező alapító tőke akár százszorosát is elérheti. Éppen ezért nálunk a sok gerinctelen visszaélés miatt ezt a vállalkozási formát én nem engedélyezném, csak olyanokat amikben a vállalkozó anyagilag és büntetőjogilag is felelősségre vonható és még a saját vagyona is bevonható a kártérítésbe! Lehet, hogy nem lenne ennyi „bátor” vállalkozó, de ez biztos nagyságrendekkel javítaná a vállalkozói tisztességet!

  • Gabriel Karikas
    2018 december 20
    9:22 de.
    (Viszont Rád is érdemes odafigyelni.)

  • Bendeguz79
    2018 december 20
    12:10 du.
    Kedves Bendeguz, le legyen már ennyire idegesítően(vagy szándékosan?) érthetetlen!

  • Kedves Bendegúz,

    Kérem klikkeljen a képre, és nézze meg:

    https://imgur.com/hDaJl5e

    Most tényleg komolyan idehazudja, hogy nem írta? :O Vagy csak elfelejtette azt, amit alig 24 órája írt le?
    WTF??

    :O :O

  • BIBI’ A 12;40 du. soraiban kepes volt egy ertelmesen fogalmazott velemenyt kifejteni,
    Csodalnam mibol masolta azt?!

    DE

    utanna meg a 12;51 du.soraival, eppen az ellenkezojet bizonyitotta.

    Altalaban gondolnak maguk otan, hogy azok nemet, vagy barmi mas vilagszert trillio dollarps (vagy Euros) cegek, automobil uzemek, melyek sok billios koltsegekbe mentek a termelesuket, ill. a munkalehetosegeket , hat tonkre tennek mind azt, csupan hogy az ottani tul-ora-fizeteseket megusszni ??????????????????

    Csak probaljanak egy percre jozanul gondolkodni.

    Mi az osszege a napu-egy-orai tulora-fizetesenek, mert az evi 400 ora csak lb.napi egy orara jon ki.

    Hogyan alakul az a trillios befekteteseikkel es jovedelmeikkel szemben ?

    SENKI NEM menne celzatosan konkre hogy valami jelentektelen feleloseget meguszna !

    Sot az ellenkezoje az atlag.
    Sokkal erosebben dolgozik, gurcol es modernizal, hogy sikeresebb lehessen es kielegithesse a kotelezetsegeit.

    Nem csoda hogy sikertelenek, azon spekulalnak hogy
    hogyan lehetne kibujni az anyagi felelosegeiket meguszni.

    S nem hogy,hogyan, mi dodon lehetnenek inkabb sikeresek !

    Megdobbento hogy barki meg fel-kozan-esszel is feltetelezne azt.

  • HUNCANADA;

    Maga tul korrupt vagy tul ostoba.

    Ketsegtelenul nem kepes meg magyar szoveget sem erteni!!

    Olvassa ismet !!!!

    Azt irtam hogy az ITTEN=ek,az amerikai dolgozok 90% boldpgan venne az evi 400 ora tulorazas leheteoseget.
    Ami atlagban napi 1-2 orara jon.

    Maga arra reagalva allitotta, hogy en azt az ottaniakra vonatkozoan allitottam.

    Ertelemtlenseget ream probalta kenni. Szegyen !!!!

    S mint a kovetkezo mondat jelezte, s azt is a Yahoo cikken-hozzaszollok sorai alapjan, hogy igen sokan 60-70 sot 80 otakat is dolgoznak hetente.

    Havi , fix-fizetseseknek NINCSEN megszabott munka-oraik.
    A munkaikat KELL vegezni, barmi-idobe is kerul az.

    Volt egy csaladi baratunk regebben, (CPA)fo-konyvelo, egy nagy vallalat CFO-ja ( fo-penzugy-iagazgatoja) volt, akinek alig volt idje haza menni a hivatalabol.

    De barki aki a munkalehetoset ellenzi, az csak LUSTA egyen lehet. Senki szorgalams egyen azt nem ellenezne.

    S aki nem ohajt tulorazni, NE tulorazzon !
    Menken talaljon egy masik allast !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • HUNCANADA

    Maga a dec.19,,10;02 de. soraban
    es a dec.20, 2;21 de. soraiban listazta ellenzeseit, s a 1., 2.,3., 4., allitasaiban nyujtotta a tenyek valosagat, hogy ismerik es a parlamenti eljarsok alapjan az u.n. „filibuster” ismerve, leheto DE arra szeretett elvtarsai NEM voltak kepesek gondolni es alkalmazni.

    Tul-ostobak es tul-lustak !!!!!!!!!!!!

    Semmi mas kifogas sem megbocsajtas nem letezhet !!!!!!!!!

  • Bendeguz79
    2018 december 20
    2:50 du.

    „BIBI’ A 12;40 du. soraiban kepes volt egy ertelmesen fogalmazott velemenyt kifejteni,”

    Köszönöm az állati sorból való kiemeltetésemet! 😀

    „Csodalnam mibol masolta azt?!”

    Ez is szép méltatás volt! 😀 A Nejének is így udvarolt? 😀

  • Bendeguz79
    2018 december 20
    3:28 du.

    Bendegúz Maga akkor is egy hazug fickó és nem fogok szépen fogalmazni ezután. Eljátszotta az esélyét, hogy emberszámba kerüljön! ITT hazudik

    https://imgur.com/hDaJl5e

    És megint letagadja, sőt ha ember lenne elnézést kérne tévedéseiért, de nem kér bocsánatot, hanem valami idióta mód elkezd megint másról beszélni. SZÉGYELLJE MAGÁT. Csodálkozik, hogy trollnak van titulálva és nem vitára érdemes egyednek?

    Én próbáltam szépen, kedvesen erre maga csak annyit csinál, mint egy TROLL hogy eltér minden tárgytól és hazudik, hazudik, közben elvtársozik szüntelenül, amikor pont maga viselkedik úgy mint egy elvtárs. Megvádolja ellenfelét azzal, amit pont maga Bendegúz csinál! Ezt csinálták a komcsik és az elvtársak. Sorosozni nem akar?

    Hazug ember maga és nem is fog változni. Én gondolom büszke hazudozó is maga:
    https://imgur.com/hDaJl5e

    Boldog Karácsonyt!

  • Inkább Bibi
    2018 december 21
    10:59 de.

    Hahhahahaa 🙂 Te legalább már ki vagy emelve az állati sorból 😀

  • HunCanada
    2018 december 21
    12:20 du.
    😀 😀 😀
    Nem bánom ezt az áldozatot, mert remélem egyre többen követnek, mármint nem az értékbecslő úr értékitéleti listáján, hanem annak figyelmen kívül hagyásában! 😀 ! Egyébbként mindenkinek a neki megfelelő boldog maradék és új évet kívánok, még a felminősítőmnek is! 😀
    (Remélem – a nehezen dekódolható, fordítógépen élő becsüsön kívül- mindenki értette ezt a gyenge rébuszt! 😀 )

  • HUN..;

    Megfeleloen bizonyitotta a sajat egyeniseget soraival!!!!

    „..maga egy igazi hazug ficko, s eljatszotta eselyet hogy emberszamba keruljon…”

    Igazi magyar! Hm ???

    Bizonyitsa hazugsagat, hiszen maga sokkal tobb idot tolt a weben, menjen a Yahoo News harom nap elotti hirere, s olvassa mind az olvasok hozzaszollasait, s annak alapjan szamolja es szamithatja az atlag szazalekot.
    Yahoo a Bloomberg adataibol kozolte.
    Bizonyara Huffington Post-on is talalhatja.

    Maskent hogyan allithatna hogy hany-szazalekuk velte amodon.
    Ne felejtse szamolni hogy hany szazelek velte azt csupan „lustasaguknak” is !!!
    De inkabb vegye csak a ket (2) nap elotti hozzaszollasokat.

    Maga azt ki-forgatta hazugsagat allitani.

  • Bendeguz79
    2018 december 21
    7:57 du.

    Mi köze annak ahhoz, hogy „igazi magyar’, annak, hogy maga HAZUDIK, majd letagadja azt amit pár órával ezelőtt mondott? Ennyire futja, hogy hazugságát ezzel próbálja elterelni, hogy magyar – nem magyar kérdést csinál belőle?

    Nincs mit kiforgatni. Én csak megmutattam Magának, hogy hazudik éjjel- nappal: Mindenki látja ha visszanézi az eredeti párbeszédet, hogy elképesztő mód saját magát hazudtolja meg és csinál saját magából idiótát. Nem kellek ehhez én. Legyen rá büszke, hogy képtelen igazat mondani, képtelen beismerni, legyen arra is büszke, hogy eltereli a témát igazi TROLL módjára és „igazi magyar” kérdést csinál egy olyan kérdésben, amiben Ön és én is lehetnék Berber, vagy mesztic, a hazugságának nincs nacionáléja. De legalább lenne stílusa, ha már hazudozik:

    https://imgur.com/hDaJl5e

    Gratulálok Bendegúz Troll, Boldog Karácsonyt!

  • HUN;

    Nem csak hazug de ketsegtelenul paranoid is.
    Maskent reagalna a sorokra, nem csak ismetelgetne ugyan azt!

    Meg azt sem ertette meg amikor irtam hogy az a torveny NEM KOVETEL semmit, hat akkor mi a feneert tuntethatnek???

    Azt sem volt kepes ertelmezni, nert jelkentese pont az ellenkezojet jelent amit elkepzelt.

    Az a torveny csupan TILTASSAL mkorlatozza a szorgalmas dolgozok elorehaladasanak A LEHETOSEGET.

    HA MAGA wc-je ejfelkor lerobban es elarasztja a lakasat, hivja a blumbert aki NEM fog segiteni mert a megszabott munkaidejet betoltotte.

    Hasonloan barki mas is aki szorgalmaval remelne sikereskedni, az mind tiltva van hogy hany orat dologozhat.

    Minden kis-iparos, kiskereskewdo, kisuzletember, stb.minden lehetoseget, minden percet kihasznal dolgozni hogy lehetoseget a sikereit elerhesse.

    Csak a LUSTA aki ellenzi a kemeny munkat !!!!!!!!!!!!!!

    Mit vel az utcasarki friss-virsli arusito nem dolgozik 10-12-14 aot barmi orkat anmig csak valaki vasarolja a virslijet ???

    Azt csupan a magafajta hazug es bizonyara lusta free-loaderspl rikacsolnak.

    Megeredemli hogy nem csak munka0lehetosege, de nagyszajjusaga is korlatozva lenne.

    Majd Putin elvtarsa megteszi azt.

  • talalom irta;

    „Eddig a tuntetok betartottak a torvenyeket.”

    Ha kattintana a a HUN altal kuldott „imgur” weblap reszet, az mast bizonyit.

    Vajon kik azok a „skin-head” es a „nazi-szalut”-osak???

    S kik borogattak es egettek a kocsikat a tuntetesen????

    Mind azt csupoan mert a maguk szeretett kormanyuk korlatozza a dolgozok, ill. tiltja a tulorazasakat???

    Hogyan lesznek STAHANIVISTAk ???

    Nem tettek munka „felajanlasaikat” szeretett Sztalin elvtars meg-mergezesenek megemlekezesere????????????

  • Christopher Adam

    Bendeguz — elvtársozása roppant unalmas. Majdnem olyan unalmas mint bőbeszédű tudatlansága és szemtelenkedése. Két napra felfüggesztem. December 25-ig kérem ne irjon kommentet. Boldog Karácsonyt!

  • Bendeguz79
    2018 december 22
    5:29 du.

    Boldog Karácsonyt Bendegúz!

  • Gabriel Karikas

    HunCanada

    A Bendeguzzal vitatkozni kb annyi, mint a Figyelövel.

    – „”…ez a sor itt végig ….””

    🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

    Sajnos vannak itt viszont olyanok akik viszont a korrupció, a lopás, a csalás elkötelezett hívei és szószólói.

    Ez eddig még el is menne, hisz ha már Karácsonynál tartunk, és Jézus Krisztusnak próbálunk születésnapi ünnepet kreálni, akkor legalább meghallgatnánk legalább öt magát:
    „” – … az vesse rá az első követ aki maga is bűntelen …””
    Aztán egy másik mondata:
    „” – nem ítélkezni küldött el az Úr, hanem a bűnösök megmentésére .. „”

    Na de ha szóltak nekik, mert maguktól eddig nem látták és mégis annál vehemensebben a bűnt(bűnözőket) pártolják?

  • Gabriel Karikas
    2018 december 22
    9:41 du.

    Szerintem is, de inkább Bodára hasonlít Bendegúz. A két B. Ők a Boda&Bende „trollhadsereg”. 🙂