Rabszolgarendőri kérdés

2018 december 17 2:55 du.81 hozzászólás

A mai nap slágertémájává vált, hogy az ellenzéki képviselők egy csoportja bejutott a királyi televízió épületében, és ott a biztonsági őrökkel találták magukat szembe. Az lehet kérdéses, hogy ezen őrök halmaza milyen közös halmazzal bír az olyan korábbi birtokvédőkkel, mint akik felléptek a diákokkal szemben a Fidesz székházánál, vagy a ligetet védőkkel szemben. Van egy röpke kérdés azonban, ami rendőrséggel kapcsolatban kezdett csiklandozni.

Nem az, hogy a karhatalom fellépése esetleg hagyhat némi kívánnivalót maga után. Ezt a képviselőket megillető védelem, illetve a biztonsági őrök fellépése kapcsán bárki megítélheti. Azonban az a kérdés érdekesebb lehet, hogy a rendőrség kirendelt állományának tagjai a normál szolgálati időben, vagy azon túlmenően is köteles-e a hatalom rendelkezésére állni? Nem ismerve a szolgálati szabályzat részleteit, pusztán a biztonságérzet szülte véleményem alapján az utóbbi lehet az igaz. Még akkor is, ha a vezénylő parancsnok nem biztosítja a vörösköd-effektussal küzdő biztonsági személyzet hangulatának a lehűtését. Ha azonban feltesszük, hogy a rendőrség tagjai túlmunkában is szolgálni tartoznak a rend védelmét, akkor vélhetőleg ezért némi rekompenzáció, például némi többletjövedelem is járhat nekik.

Így viszont előállhat az a sajátos helyzet, hogy a rendőrség egyes tagjai most az az elleni törvény ellen tüntetőket szívatják, akik éppen azt szeretnék elérni, hogy ne legyenek pótlékmentes túlmunkára kényszeríthetők. Ugyanis, van egy olyan érzésem, hogy az államhatalom is munkáltató. Munkáltatója a rendőrség, a honvédelem, a tűzoltóság, illetve valamennyi hatóság tagjainak. Ebben az esetben a kivezényelt állomány is érintettje lehet annak, hogy ő is három évig kuncsoroghat a pótlékaiért a törvény alapján. Eközben rémlenek olyan korábbi hangok is, amelyek szerint a „gyalogrendőr” korántsem tartozik a több milliós fizetéssel alkalmazott rétegbe.

Így érdekes lehet az a kérdés, hogy rendőrség egyes tagjai a „rabszolgatörvénynek” nevezett jogszabály életbe lépésében, vagy az az elleni tiltakozás esetleges eredményességében érdekeltebbek-e jobban? Ha pedig a tiltakozás sikerében érintettek inkább, akkor vajon mikor fog elkövetkezni az átfordulás? Amikor leteszik a pajzsot és hazamennek a legények. Miközben az sem kizárt, hogy a politikai erők ilyen-olyanságát emlegetők is rájönnek arra, hogy nem kell szeretni egyik ellenzéki pártot sem ahhoz, hogy utálják a társadalom nem kis részét provokáló, diktatórikus hatalomgyakorlást.

Tüntetés 2018. december 16-án

81 hozzászólás

  • Napok óta ezt mondom: itt is, máshol is. Magyarországon az állam a legnagyobb foglalkoztató közvetve vagy közvetlenül. Nem a multik 8-10 százalékra tehető, ráadásul szétszórt üzemekben dolgozó munkásai. A legnagyobb kiskereskedelmi lánc is max 20-25 ezer alkalmazottat tart országszerte legfeljebb pártucat embert foglalkoztató üzletekben. A sztrájkfenyegetésük, szervezettségük gyenge, könnyen leszerelhető.
    Hanem a közalkalmazott orvosok, tanárok, rendőrök tűzoltók, hivatalnokok, az állami vállalatoknál dolgozó vasutasok, erőművesek, buszvezetők, közmunkások milliói! Nem is kell egység: pár tucat mozdonyezető, buszsofőr sztrájkja megbéníthatja jelentős térségek mozgását. A törvény ellenük készült: itt a legnagyobb a munkaerőhiány, és itt hajlamosak évekig halogatni a túlórapénzek kifizetését.
    Tényleg: hol vannak a vasutasok, akik 2010 előtt szire-szóra leálltak???

  • A jelentes megjelent mind a US sajtokban is.

    S mit gondolna milyen velemenyt adnak a hozzaszollok????

    Egyettlen sem yamogatoan adta velemnyet.
    Altalaban jelzik hogy az amerikai munkasok zome 60-70- sot 80 orat is dolgozik hetenkent.
    S mind boldogan veszik az extra penzt.

    Kb. 10% a magyarokat, sot az europaikat altalaban „lusta”-nak velik.

  • Az allitolagos 3 ev utanni fizeteset orultsegnek velheto.

    De hol vannak a munkasok es miert nemak a szakszervezetek ?

    A „tulora” nem erinti a diakokat ugy sem.

  • talalom
    2018 december 17
    3:47 du.
    „Napok óta ezt mondom: itt is, máshol is. Magyarországon az állam a legnagyobb foglalkoztató közvetve vagy közvetlenül.

    S ebben, a másik kérdéssel ellentétben, nem is vagyunk vitában 🙂
    A szakszerveztek pedig sehol nincsenek valójában. A sok év óta odaláncolt vezetőik a saját rántottájukkal vannak évek óta elfoglalva. ld. pl. Gallónét, aki Kádártól napjainkig minden vezetőt kiszolgált.

  • György Molnár

    Ezek a rendőrök a „Szolgálunk és védünk” jelszavával már régen nem a népet, hanem a tolvajokat és vagyonaikat szolgálják és védik, meanwhile a tüntetők az ő túlórapénzükért is harcolnak és hagyják magukat tőlük szembefújni könnygáz vagy paprika spray-vel…..Amire nyilván a ragyás gazember utasítja őket….A TV székháznál több száz rendőr ácsorgott, közben a betörők-tolvajok-gyilkosok örömtáncot jártak a város(ok)ban….

  • Bendeguz79
    2018 december 17
    5:06 du.

    Élvezetből cinikus, vagy szimplán gonosz szándékú a kérdése Bende Apó?! Na de, ne is feleljen erre, mert mind a két eset súlyos problémákat vetne fel. Térjünk rá a cinikus kérdéseire:

    Hallott már a szolidaritásról, meg arról mondjuk, hogy uszkve másfél hete elűzték a CEU-t (tudja, oda diákok járnak), felszámolják az Óbudai Egyetemet )ide is diákok járnak) és a Corvinus mintájára akarják az összes Egyetemet (ide mind diákok járnak) átreformálni?

    A három éves túlóra kifizetés bizony őrültségnek vélhet, mert az is! Eddig 12 hónap volt, most szabálytalan szavazással megszavazták 36 hónapra. Amivel adott esetben élni is fog a munkáltató. Tudja miért? Hogy tudná.. Azért, hogy röghöz kössék a munkavállalókat, mert nem fog kilépni, ha pár hónapra, hát még évekre bent ragad a túlóra fizetése. Ezzel akarják meggátolni a további kivándorlásokat, egyben meggyőzni az itt maradott családokat, mert nincs munkaerő, ezért a munkát azokkal kell elvégeztetni túlórákban, akik még nem léceltek le az Országból.

    Mi az ami nem világos?

  • Sorry, elírás történt fentebb: *meggyőzni, helyett megnyúzni a maradék munkavállalót.

  • Bendeguz79
    2018 december 17
    5:04 du.

    „Altalaban jelzik hogy az amerikai munkasok zome 60-70- sot 80 orat is dolgozik hetenkent.
    S mind boldogan veszik az extra penzt.

    Kb. 10% a magyarokat, sot az europaikat altalaban “lusta”-nak velik.”

    A mi pénzünkért az ammerikai munkások nem dolgoznának boldogan, inkább szentségelve sztrájkolnának, maximum 3 napig vagy ameddig az éhezést bírják!

  • György Molnár
    2018 december 17
    5:51 du.
    Ne legyen ennyire igazságtalan és cinikus: ezek az emberek is a munkahelyüket és fizetésüket féltik, ami valószínűleg töredéke az őket szembeköpő jólöltözött tüntetőkének!

  • Auróra Boreálisz

    A GORDIUSZI CSIMBÓK

    J e l l e m z ő . az állami televiziós külső és belső tüntetések jogi szituációiból előállt Fid-SS . t a n á c s t a l a n s á g r a . és kapkodásra pl. a képviselők érinthetetlensége miatt felmerült végső tehetetlenságük beismerése olymódon, hogy kénytelenek voltak egy . k e r ü l e t i (!!!) – azaz az ügy szempontjából . i l l e t é k t e l e n . és senki – j e g y z ő . szolgálatait igénybe venni.

    Az „illetékes MTV-s elvtárs” gyorsan leszólt hát Bús [amúgy nemcsak Bús, de Sunyi is] Balázs bajtárs, szintén Fid-SS(!) III.kerületi pgmnek., hogy kűggye mán át a falu, ill. a saját, különmbejáratú jegyzőjét, hogy az ott minggyá, abban a minutumban kibocsásson egy az MTV magánbirtokának védelmét deklaráló okiratot és ugyanott, minnyá ismertesse is az amúgy védett s ezért a székházban jogosan tartózkodó országgyűlési képviselőkkel. Mindezt tették azért, hogy a későbbre általuk kilátásba helyezett magánvádas büntető eljárásaikat majd megindíthassák a „renitens” képviselők ellen …

    Úgy is lett, és a III.kerületi jegyzőnő fel is olvasta nekik. Mert az egykori fiataldemokratákat az nem érdekli, hogy nem ez a lépésük éppúgy nem jogos, az eljárást a bíróságok le fogják folytatni. Mert a lényeg az, hogy majd védett képviselők mint oly sok más koncepciós Fid-SS vád után hónapokig – vagy ki tudja meddig – bíróságra szaladgáljanak magán [egyébként állami] birtok megsértésének vádja okán…

    🙁

  • Kiváncsiságból, enyhe szimpátiából vasárnap magam is csatlakoztam a menethez. A Margit-hidnál azért biztonságból elhuzódtam a Jobbikos magtól… Tizenhároméves kislánytól öreg veteránokig találkoztam mindenkivel, de a többség az a jól (és melegen) öltözött huszonévesek voltak, akik nehezen birták visszafogni magukat, hogy ne konfrontálódjanak a mindent eltürő bákász rendőrökkel. Az utolsó HÉV-re a tüntetők többsége már nem fért fel, volt is nagy zugolódás, majd gyalogolás haza a nagy minuszokban.
    Igy nem lesz forradalom! Kunhalmi Ági, Sz.Berni, Vadai Ágnes és B.Anettt magánprodukciói/bohózatai még a feminizmus népszerűsitésére sem alkalmasak. Az pedig, hogy a „rabszolga törvényt” főként az ukrán vendégmunkások érdekében hozták, senki agyáig ott el nem ért.
    A jövő: ujabb kemény minuszok jönnek !!!

  • Auróra Boreálisz

    Bendegúz!

    Ha az amerikai munkások heti 60-80 órát – úgymond – boldagan

    dolgoznak, akkor a tulajdonosok egy igen jelentős része, mégis

    miért dolgoztatnak kínai munkások millióival 12ezer

    kilóméterrel odébb ???

    – Trump vámháborús hadüzenete Kínának éppen ennak a szerinte

    rossz gyakorlatnak szól…

    .

  • Bendeguz79:
    “Altalaban jelzik hogy az amerikai munkasok zome 60-70- sot 80 orat is dolgozik hetenkent.”

    Csak 80-at? Felháborító! Miért nem 200 órát hetente? Ja, hogy egy hétben csak 168 óra van? Na és, attól még dolgozhatnának 200-at, nemdenem, Mr Bendeguz?! Mondja csak, egészen véletlenül nem történt valami 1861-1865 között az Egyesült Államokban?

    Tudja, azért itt jópár embernek vannak az USÁ-ban élő rokonai, ismerősei, vagy esetleg önmaga is megfordult arrafelé, netán ott járt egyetemre, vagy hosszabb-rövidebb ideig legálisan ott dolgozott; Mr Bendeguz próbáljon hát inkább olyasmit hazudni, ami hihető.

  • Inkább Bibi
    2018 december 17
    7:16 du.
    „ami valószínűleg töredéke az őket szembeköpő jólöltözött tüntetőkének!”

    Gratulálok. Ha a tüntetők szakadtak lennének, akkor elküldenéd őket dolgozni, mint csöveseket a tüntetés helyett? Nyilván.
    Miért is baj, ha a túlórapótlékért tüntető nem szakadt gatyában, hanem felöltözve tüntet a hidegben?
    Akarsz beszélni a komplexusodról?

  • Kissé átköltve … Egy, csak egy ember van talpon e vidéken: Hobo!

    „Piszok rossz érzés, hogy az ember megír valamit, és az 20-40 év múlva is érvényes, mert a helyzet ugyanolyan szar, és ez a dolog megint aktuális. Az új lemezen is van ilyen dal. „Görnyedt anyóka megy a templomba, sírban van az ura, nyugaton a fia…”. A fiatalok közül minden második el akar menni. Ez tragikus.”

    Nemrég egy vidéki művelődési házban koncert után gratulált az igazgató és kérdezés nélkül elmondta, hogy amíg ő itt van, addig Koncz Zsuzsa be nem teszi a lábát oda. Megkérdeztem tőle: „Már egy táncdalénekesnőtől is beszartok?”

    Interjú a 73 éves Hoboval, aki nem áll se a baloldalon, se a jobboldalon : Én nemzeti liberális vagyok, mert engem nem zavar, ha másnak más a világnézete. De ugyanolyan nemzeti identitásom is van, különös tekintettel a magyar történelemre és kultúrára.

    A teljes interjú szövege itt olvasható:
    https://hvg.hu/kultura/20181218_Nem_tudom_eppen_ki_van_soron_lehet_hogy_holnap_en_leszek_a_Soros__interju_Hoboval

  • Tüske Zsófia

    biberach:
    Egyetértettem az első hozzászólásoddal.
    de a tüntetőkézésért menj te a büdös francba.
    mert itt nem a pénz a legfontosabb, hanem az elv: hogy a a kvázi-jobboldal kvázi-kétharmada bármilyen gyalázatos törvényt átver a parlamenten, konzultáció és előzetes véleményezés lehetősége nélkül.
    Ha te ekkora lakáj vagy, hajlongj nyugodtan orbanescunak. de nem várd el azt, hogy fiatalok is lenyeljék azt a békát, amit te. Mert jó nagy szarban leszel, ha a ezek a „jólöltözött (és jól képzett) tüntetőkék” felkötik az utilaput és továbbállnak méltányosabb bánásmódot biztosító országokba, mert akkor majd a kutya sem fogja a te nyugdíjadat és további költségeidet,amit a nyakadba akaszt az O1G, kitermelni.
    Hiába, van akinek csak a baksis számít.

  • Tüske Zsófia

    Bendegúz, maga értetlen és rosszindulatú kvázi-magyar:

    az emberek, ha akartak, eddig is dolgozhattak egy évben összesen 250 túlórát – amit viszont azonnal ki kellett fizetni. (a túlórapótlékot rég megszüntette a fidesz)
    És ez is csak az állami alkalmazottaknál és a multiknál volt korlát, mert a magyar vállalkozók – ha egyáltalán bejelentették a dolgozóikat és nem csak jó esetben részmunkaidőre – zsebbe (vagyis feketén) kifizették a többletmunka bérét.
    A különbség az új törvénnyel az, hogy aki nem akar 400 órával többet dolgozni (kifizetés nélkül) az NEM TAGADHATJA MEG a túlmunka elrendelését. És ha hiszi, ha nem, azt valóban nem kell a munkaadónak kifizetni.
    Úgyhogy tűzze a kalapja mellé az amerikai fórumozók véleményét, mert ott a wellfare több, mint a garantált legmagasabb magyar szakmunkásbér. És igen jó lenne, ha a tények ismerete nélkül megtartaná a véleményét a sifonérban! A kutya sem kíváncsi arra, mi a véleménye a kedves új honfitársainak a magyarok munkavégzéshez történő affinitásáról. Ide lehet jönni és kipróbálni, milyen is annak, aki itt robotol.

  • Bendeguz79
    2018 december 17
    5:04 du.
    gizi már megint elszóltad magad a heti 60/70/80 órás munka ANNAK AZ EKLATÁNS MEGJELENÉSE, HOGY A 37 ÓRA TÖRVÉNYESBŐL MÉG ÉHENHALNI SEM LEHET!

    azaz a süsülandia fogadott belbecsed egy kizsákmányoló harácsoló rablóbanda és amilyen seggfejeknek nevelitek őket (mármint a zembereiteket már a fiatalok is 12 évestől) még tapsikolnak is és lustának nevezik azokat akik heti 37 órából megélnek és marad idejük kis tüntetésre lásd Páris Brüsszel és még ami várható Athén és a már folyó 5 napos Budapesti szeánsz a rabszolga törvény ellen

    van még ilyened? gyorsan dobd be a köztudatba hogyan lehet naponta 3 órát aludva elpatkolni 45-50 éves korukban(mert a statisztika dolgozik Canada és a süsülandia a férfi lakosok akik nem heveny lövöldözsében a haza védelmében a messzi szomáliában és afganisztánabn meg iraq ban pusztulnak el 30 évesen na az életbiztosítók kurvára jól keresnek ezen és a temetkezési válalatok is pedig a hamvasztás egészséges nem kell a hullát konzerválni mindenképpen büdös és kurva randa már 5 napos korában még akkor is ha nagynyomású vízzel kimossák a konzervdobozba helyezés előtt, és brokát párnára teszik azt ami nyakán lóg)

    ez nem hullagyalázás csak a valóság Indiában nincsenek temetők képzeld el az egymilliárd+ emberből mennyi termőföldet trágyáznának velük? amin azután nem nő csak pálma meg bozót

  • Inkább Bibi
    2018 december 17
    7:16 du.

    György Molnár
    2018 december 17
    5:51 du.
    Ne legyen ennyire igazságtalan és cinikus: ezek az emberek is a munkahelyüket és fizetésüket féltik, ami valószínűleg töredéke az őket szembeköpő jólöltözött tüntetőkének!

    ——————————–

    Kedves Elemér, akkor most én is azt kérem, hogy ne légy igazságtalan, cinikus meg főleg ne! Azaz ne próbáld ismételten úgy beállítani, hogy aki az utcára megy tiltakozni – kvázi tüntetni – az mind jól öltözött „szembeköpő” akik tulajdonképpen csak unalmukban és jó dolgukban töltenek hosszú órákat a hideg utcákon este, du. vagy akár éjszaka! Tévedsz, ha azt hiszed, kizárólag a rend őreit kell sajnálni mert szegények féltik a megélhetésüket, amikor utasításra nem cselekedhetnek úgy ahogyan kéne(pl a TV székház előtt) ezzel szemben azonban fújják a káros gázokat amikor meg épp nem annyira indokolt – de hát csak a munkájukat féltik! Ennyi lenne? Igen, lehet, hogy rend őrei (is) féltik a munkájukat, miként mindenki más, aki ennek ellenére mégis utcára megy, tesz valamit, tiltakozik sokak nevében, pl épp a te nevedben is, meg az enyémben is, még akkor is ha a 400 órás kifizetetlen túlmunka egyikünket sem érint – de a szóban forgó szolgálattevőknek egyszersmind rendvédelmi feladataik is vannak, mely nem működhet csak egy irányban, azaz a mindenkori hatalom kiszolgálásban! Vagy parancsra, vagy saját jól felfogott érdekeiknél fogva megtagadják ennek eleget tenni, és az nem duma, hogy szegények az állásukat féltik – kitől várhat a polgár bármiféle segítséget, ha a parancs tiltja vagy a „csak a munkám féltem” alapon a rend őre félrenéz? Ne mentegessük az intézkedésre jogosult rendőröket lépten-nyomon, mert akkor jogos a kérdés, miszerint miért is van egyáltalán rendőrség? Ha csak és kizárólag a tüntetőkkel szemben lépnek fel, mert nekik a hatalom érdekeit kell szolgálniuk, akkor őértük vajon ki szóljon? Ők azaz a rend őrei ugyebár nem tüntethetnek, a nevükben (is) tüntetőket meg el kell hallgattatniuk különböző módszerekkel, ill. nem intézkednek a nyilvánvaló helyzetekben – akkor tényleg megkérdezem miért is van rájuk szükség? Orbán valagát védi a TEK, a rend őrei meg féltik a munkájukat – mindkét szervezet egyébként közpénzből működik! Ki védi tehát a nyilvánvaló túlkapások és jogellenesen fellépő, erőszakot alkalmazók ellen védelmet kérőket? Nem tudom az országnak melyik felén élsz,írtad már hogy vidéken,de majdnem mindegy hol, attól még bőven láthattad ha egy kicsit is figyeltél, hogy mi történt három estén, vasárnap du. az utcákon tereken, és főleg az azt követő éjszaka folyamán a köztévé székházában – a rendőrök meg tétlenül nézték, hogy őket „nem engedték be” a köztévé épületébe, ezért aztán dolguk végezetlen sétafikáltak fel alá az épület előtt, és szemérmesen vártak – mire? A rendőrség speciális feladatra alkalmazott munkatársai azonban a többszöri, ismételt bejelentésre és segítség kérésére sem voltak hajlandóak a helyszínre érkezni és érdemben közbelépni, pedig egyedül ők illetékesek és jogosultak rendbontás és segítség kérés esetén intézkedni – ha te is így tudtad eddig, akkor most velem együtt tévedtél, mert mindenfajta rendőri jogkört felül írt a hatalom arroganciája és a KÖZTÉVÉ épületében szolgálatot tevő portás, ügyelő, takarító és biztonsági személyzet – a portás „döntötte el” hogy beléphet- e a helyszínbiztosításra érkezett rendőr, az ügyelők meg a biztonsági őrök pedig arról hoztak röptében „belső szabályzatot” hogy kinek melyik helységben van joga tartózkodni,mit tehet az ogy.-i képviselő és mit nem! Kénytelen vagyok azt gondolni, hogy így történt, miután erre a szabályzatra csak hivatkoztak folyamatosan, ám ismételt kérésekre sem kapta azt elő senki arra hivatott, hogy az „illetéktelen behatolók” megnézhessék! Az intézmény teljhatalmú vezetője sehol, annak helyettese, megbízottja stb nevében senki nem volt jelen aki érdemben tárgyalt volna a petíciót hozó és az öt pontos követelést felolvasni szándékozó képviselőkkel – többszöri kérésre sem volt hajlandó senki illetékes előjönni,megérkezni, gyáván és sunyin megbújtak valahol – nyilván parancsra, miként a rend őrei: akkor hát megkérdezem mi is a különbség, tényleg szükség van az utóbbira, hiszen az anarchia önjáró, megy az a maga útján hatósági rendvédelem nélkül is! A kérdés nyilván utópisztikus, mert persze szükség van rájuk – de jó ha tudod, – ha már ők nem is – hogy az öt pontos követelés második pontja épp ez volt: „kevesebb rendőri túlórát!” Mert miként a mentős, a buszvezető, a villamos és áramszolgáltató munkatársai, az eü. alkalmazottak, a tűzoltók, katasztrófavédők pedagógusok, nővérek, közszolgák és most már a köztisztviselők is embertelem mód vannak/lesznek kihasználva, és agyon dolgoztatva – megfizetve viszont sehogy, mert ez a három éves intervallum egy agyrém! Miért nem ezért sajnálod például a rend őreit, hogy miközben a végletekig kizsigerelik, aközben a lehető legnyomorultabb módon nyelik le a túlórapénzeiket, már eddig is így történt, azután törvény is lesz rá, hogy tehetik! A tüntetőket jól öltözött köpködőknek tartod, miközben fogalmad sincs egyik másikuk hogyan él, és miből, hogy öltözik, mit eszik, van e emberhez méltó otthona, vagy bármilyen egyáltalán, tud e fűteni, villanyszámlát fizetni,gyerekét iskoláztatni, gyógyszerét megvenni – és miért tartja fontosnak az 5 pontban felsoroltakat, vagy azonkívül is ezeregy dolgot amiért hajlandó utcára menni és felemelni a szavát! Mint ahogy azt sem tudjuk, te miért nem tartod fontosnak, vajon neked miért mindegy a túlóra törvény, miért nem fontos az európai ügyészség, a független bíróságok, a szabad és pártatlan KÖZmédia – mert alighanem így van, ha csak és kizárólag a rendőrök megértésén dolgozol, az ő érdeküket véded, félted! Látod ez az ördögi kör: ha nincs rendbontás, rendkívüli események sorozata, és más, intézkedést igényló eset, nincs szükség a rendőrre sem – tehát akár el is lehet őket bocsátani, de legalábbis az állomány felét biztosan – ám ha mégis adódnak fenti esetek, akkor nagyon is szükség van/lenne a rend őreire, de minek ha úgysem teheti ami a dolga lenne, a hatalom kiszolgálását, mit láthatjuk barbár biztonságiak is el tudják látni, a vezért illetően meg egyet se félj, mint már írtam, ott van őfelsége magánhadserege a TEK!

  • Andrew_s
    2018 december 18
    5:09 de.
    Ne beszélj félre, Te is nagyon jól tudod, hogy nem az volt a lényeg, hogy a tüntetők milyen ruhában vannak!

  • – Kiengedték a kanadai-belga, Adrien Beauduin-t, CEU gender hallgatót, akit többedmagával, kiemeltek vasárnap rugdosás stb.miatt a Kossuth téren a rendőrök…- Szabadlábon védekezhet ! Rengeteg videón szerepel…- Ha bűnösnek találják akár 2-8 évet is kaphat…
    – Adrien és ügyvédje szerint, nem történt törvénytelenség…
    – Szorítsunk Adrien-nek !

  • Tüske Zsófia
    2018 december 18
    6:52 de.
    Tudod mit, a pártatlanságomról nem fogok magyarázkodni, mert akkor fordított lengyel logikával rám fogod bizonyítani, hogy Fidesz rajongó vagyok! 😀 Mellesleg az ilyen rövid idő alatt a 2900 tényleg áttanulmányozhatatlan törvényjavaslatból miért csak néhány olyan veri ki a biztosítékot amit már legalább 29 éve szigorúan dűlőre kellett volna vinni? Mondjuk például a „rendszerváltástól” folyamatosan csorbuló munkavállalói jogokat! Abban igazad van, hogy az egy füst alatt megszavazandó „saláta törvénykezést” sürgősen el kellene törölni, viszont akkor logikusan be kellene vezetni az összes törvényalkotási napra -szankciózva számonkérhető munkaköri kötelességként- a mindenkire kötelező és aktiv jelenlétet a tartózkodás eltörlésével, de gondolod olyan elvárások után is tolonganának a parlamentbe a megélhetési honanyák és honatyák, hogy nekik is keményen dolgozniuk kellene, nem pedig kötögetni meg a kedvezményes kantinban vedelni?! 😀 ( Na jó, bevallom, az utolsó -talán költői- kérdés egy kicsit -szándékosan- túlzó volt! 😀 )

  • Tüske Zsófia
    2018 december 18
    6:52 de.
    Kedves Zsófika, na jó, akkor szűkítsük le az egész rendőrség, TEK, honvédség és összes fegyveres állami szervezet jogállásának kérdését arra a ravasz kérdésre, hogy mikor és kinek kell megkérdőjelezhetetlenül -hacsak nem emberiesség ellenes parancsról lenne szó!- lojálisan engedelmeskedniük, szolgálniuk: a rövid és egyértelmű válasz az, hogy a mindenkori regnáló kormánynak! Ezért ha most teszem azt egy dk-s, mszp-s, jobbikos vagy ne adj’ Isten külföldiekbő álló szakértői kormány regnálna és ugyanezeket a parancsokat kapnák tőlük, akkor bizony ugyanezek az állami erőszak szervezetek ugyenezt lennének kötelesek végrehajtani, mert ez a világ minden pontján -egy-két valódi diktatúrát leszámítva- így működik és így működött 2006-ban is, mert kibirhatatlan luxus és kivitelezhetetlen lenne minden új kormány alá csak feléjük lojális erőszak szervezeteket toborozni és finanszírozni!

  • Inkább Bibi:
    „Ne legyen ennyire igazságtalan és cinikus: ezek az emberek is a munkahelyüket és fizetésüket féltik, ami valószínűleg töredéke az őket szembeköpő jólöltözött tüntetőkének!”

    Aha! Tudja, a maga hozzászólásáról (és persze a tüntetőkkel szemben bevetett szegény rendőrök munkahely- és fizetés féltéséről) analógiaként Bibó Istvánnak egy megjegyzése jut eszembe „A zsidókérdés Magyarországon 1944 után” c. tanulmányból. Bibó szerint 1944 október 15-e után a magyar közigazgatási tisztviselői kar – tiszteletre méltó nagyon-nagyon csekély számú kivétellel – azért esküdött fel villámgyorsan Szálasira, mert ugyebár a november akkoriban lakbérfizetési hónap volt, és a köztisztviselő urak a fizetésüket féltették.

  • Besancon
    2018 december 18
    9:59 de.

    Bocsánat, de az utolsó kommentemet Neked is akartam ajánlani, de szűzlányos kapkodásom miatt kifelejtettelek a címzésből! 😀
    Fogadd elnéző megbocsátással! 😀

  • Kővendég
    2018 december 18
    1:04 du.
    Ez jó hasonlat lehetne, ha egy világháború utolsó évében járnánk! 😀

  • Gabriel Karikas

    Inkáb Bibi

    ##… nekik is keményen dolgozniuk kellene, nem pedig kötögetni meg a kedvezményes kantinban vedelni?!
    😀 ( Na jó, bevallom, az utolsó -talán költői- kérdés egy kicsit -szándékosan- túlzó volt! 😀 )…##

    Nem volt túlzás – igen enyhére sikeredett

    Más:

    ## “ami valószínűleg töredéke az őket szembeköpő jól-öltözött tüntetőkének!” ##

    A tüntetés szerves része egy társadalomnak – a lakosság ezzel fejezi ki a nemtetszését a kormány helytelen intézkedései ellen.

    Más kérdés, hogy a társadalom jó része tudta, hogy milyen szarra teszi a lapját – és mégis rátette.

    Annak ellenére viszont, sajnálom hogy lebecsmérled azokat, akik feláldozzák idejüket (legyen az akár szabadidő is) hogy harcoljanak egy despotikus, mindenkit lealázó, legyalázó hatalommal, aki ördögi (sátáni) rafináltsággal megkeseríti a jelenét és elvette a jövőjét ennek az amúgy tömegében bamba népnek.

  • Tüske Zsófia

    Inkább Bibi:
    a parlamentnek van egy házszabálya,mind a törvényjavaslatokra, mind a szavazásra vonatkozóan. Ezt a fidesz rendszeresen megszegi, cinikus módon még arra sem adva időt, hogy a tervezetet elolvashassák a képviselők, nemhogy módosító javaslatokat tehessenek. Sokszor 24 óra alatt kell szavazni, ami a kvázi-kétharmaddal egyszerű fideszes szavazógéppel átverhető.
    A rendszerváltás óta csorbuló munkavállalói jogok terén egyetértünk. Ha lenne még közvetlen hozzáférésem a Complex jogtárhoz, ki tudnám neked keresni a jelentős hátrányos változások időpontját. Enélkül is menne, de hosszabb ideig tartana, ettől most tekints el. De tippelhetsz, hogy melyik kormány csorbította leginkább a munkavállalók jogait.
    Ami viszont még súlyosabb törvényszegés volt a fidesz parlamenti tevékenységében az volt, hogy képviselői kártya nélkül is lehetett szavazni a rabszolgatörvényről. (ennek eredményeképpen úgy tűnt, mintha Gyurcsány is megszavazta volna azt)

  • Így nem lesz rendszerváltás!

    Sípolgatók személyi akadályozók a parlamentben, karácsonyfa gyalázók a parlamentnél, cirkuszolók az M1 székházban, stb. Ja és ott van még Feri is, a Gyurcsány mint hab a tortán. „Ezek” kormányoznák az országot?!
    Na, ne.

    Amíg a jelenlegi ellenzék Jobbiktól (pfúj nagyon büdös!) a DK-ig csak cirkuszolni ordibálni tud és nem képes olyan hihető politikai programot hirdetni ami az Orbánra szavazókat meggyőzi addig füttyöghetnek, füstölhetnek, ordibálhatnak és dobálhatják a rendőröket, de Orbán a helyén marad. Addig csak alibi műsor az egész.
    Az kevés, hogy „Orbán takarodj” – nagyon kevés. Hihető programot vár a publikum.

  • Tüske Zsófia
    2018 december 18
    2:55 du.

    „De tippelhetsz, hogy melyik kormány csorbította leginkább a munkavállalók jogait.”

    Nem tippelek és nem fogadok rá, mert az sportszerűtlen lenne! 😀
    Tutura veszem, hogy az, aki a becsábított jól tejelő stratégiai partnereinek akar kedvezni vele, a sajátjai lesza….rásával! 😀
    Talált? D:

  • Gabriel Karikas
    2018 december 18
    2:29 du.

    „Annak ellenére viszont, sajnálom hogy lebecsmérled azokat, akik feláldozzák idejüket (legyen az akár szabadidő is) hogy harcoljanak egy despotikus, mindenkit lealázó, legyalázó hatalommal, aki ördögi (sátáni) rafináltsággal megkeseríti a jelenét és elvette a jövőjét ennek az amúgy tömegében bamba népnek.”

    Bocsásd meg, hogy az eddigi hasonló itthoni, ugyanilyen tipusu tiltakozások tucatjából azt szűrtem le tanulságul, hogy eddig mind kontraproduktiv volt! Én buta vidéki alsókategóriás létemre, már a második fiaskó után változtattam volna a sémán! A „tömegében bamba nép” kifejezést pedig kissé sértőnek találom, a bambát inkább a sikertelenségekből nem tanuló és hatásosabb módszereket kitalálni képtelen „demokratikus ellenzékre” testálnám! Én úgy látom csipás szemeimmel, hogy most már minden ellenzék tettlegesség kiprovokálással arra játszik, hogy az EU begyében is levő Fideszt külső tényezők buktassák meg -mert maguk képtelenek rá-, eleinte csak gazdasági szankciókkal, de ha másként nem megy a polgárháborúba vagy egy katonai beavatkozásba is simán belemennének, mint vak ló a falnak, pedig ha ez sikerül, viszonzásul leköteleződve, rövid gyeplőre lesznek fogva, mi meg agyonszigorítva, mint a görögök vagy az ukránok! Szóval nagyon erősen koncentráljunk Béláim!

  • Inkább Bibi:
    „Ez jó hasonlat lehetne, ha egy világháború utolsó évében járnánk!”

    Nem hasonlatnak szántam, csupán az én néha kissé analogiás, helytelen gondolkodásom. Utóbbi – ti. világháború – pedig még előfordulhat.

  • Gabriel Karikas

    Csak halkan megjegyzem, hogy Kis Ferinek tök igaza van

    Azoknak a parazitáknak el kellene már onnan nagyon takarodniuk

    Volt 30 évük, hogy épkézláb programot az asztalra tegyenek – a demokratikus Magyarország MEGFORMÁLÁSÁT.

    Eddig soha nem láthatott belőle senki egy fél-fecnit sem …

    MOST SEM HALLANI SEMMI MÁST, HOGY MAJD ŐK JOBBAN FOGJÁK CSINÁLNI!

  • talalom;

    Mikor lenne kepes belatni es elismerni, hogy amikor a lakossag tobbsege az allami-alkalmozttak, akkor a kisebbsegnek szukseges oket fizetni.
    Ill. mind azt a penzt ki-izzadni ami a tobbseg fizetesere megy.

    S a kisebbsehnek annyival kevesebb mard a zsebukben a sjat megelhetesiket fedezni.
    Az mind 2+2 tagadhatatlansag.
    Azert mind az anyagi problemaik.

  • Gabriel Karikas

    Már sok embertől megkérdeztem személyesen, hogy hát Gyurcsány Ferenc nem volt miniszterelnök?

    Igen, persze hogy volt. Okés, ha Gyurcsány lopott volna akkor arról az Orbán Viktor kormánya, ahol a Pintér Sándor a belügyminiszter, és a Polt Péter a legfőbb ügyész ne tudna?
    Hiszen a Miniszterelnöksége idején Polt Péter már az ügyész volt, nem beszélve arról, hogy Pintér Sándor nevű uraság Antall József miniszterelnökségének kezdete óta a magyar maffia feje

    Persze, nyilván!! Jön a válasz, és ezzel el is van intézve, le van tudva, a Gyurcsány ártatlan!

    Jah, milyen gyönyörűséges bárgyúság!

    Hiszen Orbán Viktor Gyurcsány előtt volt kormányfő!
    Vagy akkor nem lopott??
    Eleget, ugye feleim – látjátok szemtükkel?

    Nem, még mindig nem – hiszen Gyurcsány, mint kormányfő, és ugyanazokat a belügyes és titkosszolgálati személyeket használva, minden lopásáról, svindlijéröl tökéletesen tudott, és tud.

    Akkor vajon miért nem tárja nyilvánosság elé?

    Na feleim most látjátok szemtükkel – vagy hogy is volt, feltüzesitet kardot húztak el mostanság itten mindenki szemei előtt?

    Ajaj, hol az turul, meg a kacagány – és röhögény

    na vessük már azt a sót, fel van az már szántva túlon túl is, még el is van boronálva …..

  • BOREALIS;

    Na probaljon logikusan gondolkodi egy percre !!!

    Ha en napi ket-dollaros munkaberert keszitettek valamit Kinban.

    Maga meg a 35 dollaros oraberert a US-ban ugyuan azt a termeket.
    Mit gondol melyikunk fogja szalloti-hajo-szamra sikeresen arusitani azt a termeket.

    A behozatali-ado az Alkotmanyaltali kotelezett.
    Az elnok eskudt kotelessege azt betartani.

    A koltseg-kulombseg lenne a tisztesseges vam osszege.

    50 eve a US termelte-keszitette 50%-at az egesz-vilag termelesenek.
    Minden ami ma Kinabol importlava a US keszitette.
    Csupan azert volt a US eletszinvonal a vilag legmagassab.
    Ma mind annak a penznel nagyresze mashova megy.

    Az EU oriasi vamot szed, Kina, Orosz, minden nemzet a vilagon.

    Mi a maga ellenzekeskedesenek oka abban ????
    Velhetoen semmi, mert semmi jozan es logikustssagot nem volt kepes jelezni.

  • Gabriel Karikas

    Inkább Bibi!

    A tömegében bamba nép irónia akart lenni, mert a kormány annak tekinti a népet.

    Tudom én jól, és arról verem itt a nyálam, hogy ez most már még inkább kilátszik, hogy csak a politikusok egymás-közti játszmája.

    Már a múltkori tüntetés-hullámnál is elmondtam, de sajnos senki nem tanul belőle.

    Megmondom miért, mert hiányzik a józan paraszti ész, azonkívül a politikusoknak meg egyáltalán nem érdeke, hogy elveszítsék a kontrollt.
    Magyarul az úgynevezett ellenzéki politikusoknak sokkal nagyobb érdeke hogy a tüntetők nehogy találjanak bármilyen „vérfrissítést” vagyis újabb vezetőket, mint magának a kormányzó pártnak.

    Ezért el fog halni ez a tüntetés is, ha pedig valamilyen oknál fogva radikálisabba válik, az csak még-inkább kapóra jön a kormányzatnak, hogy híveiket az utcára vigyék, és ezzel nagyobb tömegeket tudnak majd megmozgatni.
    Úgyhogy az uniós választások előtt be lehet hergelni újra az embereket.

  • Tuske Zsofia;

    „..maga az ertetlen es rosszindulatu kvazi-magyar.”

    Ha magyar lenne, vagy barmi mas is.

    Ha nem tetszik soraim maganak, kerem NE olvassa !!!

    Ha a korulmenyek nem tetszenek maganak Szegeden, valtoztassa azt !!!

    Igerem, nem fogok panaszkodni sem sirankozni mint maga es tarsai !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Inkább Bibi
    2018 december 18
    12:54 du.

    „mikor és kinek kell megkérdőjelezhetetlenül -hacsak nem emberiesség ellenes parancsról lenne szó!- lojálisan engedelmeskedniük, szolgálniuk: a rövid és egyértelmű válasz az, hogy a mindenkori regnáló kormánynak!”

    Sokszor leírtam már, hogy a 2. világháború legszörnyűbb éveiben Horthy és konzervatív tanácsadói versenyt futottak az idővel, és a német nácik magyar besúgóival vagy rajongóival. Azok a magyar katonatisztek, akik feltétlen hívei voltak Hitlernek, nem feltétlen a gyilkolás hanem a fasizmus eredményei miatt, vajon kinek engedelmeskedtek, mikor megtagadták Horthy parancsait? És az országot kitették a további harcnak és rommá pusztulásnak.
    Tehát van olyan, hogy nem szabadna engedelmeskedni a kormánynak, lsd Hitler és a német vezérkar esetét. De van olyan, hogy egy többé-kevésbé épeszű kormány intézkedéseit fölülírják kockafejű katonák, akiknek semmi érzéke a politikához. Lsd. Werth Henrik vagy a kiugrást megtagadó tisztek esetét.

  • Ismerek én olyan rendőrt, hogy utálja Orbánt, mint a sz.rt, már bocsánat.

    Viszont a biztonsági őrök nagy átlagban olyan szolgalelkűek, hogy az már szégyen. Bármire kaphatók az ilyen emberek, és pont azért, mert nincs képzettségük, mint egy rendőrnek.
    Természetesen köztük is vannak tisztességes emberek, tehát nem úgy értendő, hogy csak szar emberek mennek portásnak. Csak éppen olyan munkakör ez, mint a házmester volt régen. Ők ülnek a kapuban, és tudnak minden apró pletykát mindenkiről.

  • Ha kellőképpen fölturbóztad magad, és már közel állsz a gyilkos gondolatokhoz, akkor indítsd el az alábbi felvételt:
    .

  • Kiss Ferenc:
    „karácsonyfa gyalázók a parlamentnél”

    Nocsak, és mondja, a tölgyfa, a nyírfa, az akác, a vadkörtefa, stb. is meggyalázható, vagy csak a fenyőfa? Ez utóbbi „szent”? Ha igen, lenne olyan kedves felvilágosítani, hogy melyik vallás szerint? (A keresztény vallások szerint biztosan nem.)

  • Inkább b
    1. A „jó” törvénykezésről.A Magyar parlament 199tagú. Az udvartartás(kormánynak nem nevezném őket)cselédsége 133 darab.
    Az összes ellenzéki, független stb. 66 személy.
    Köszönhetően annak, hogy a fővárosi 18 darab választókerületből ugyan 11 egyéni ellenzéki képviselő került ki, a vidéki 158 darabból meg 3!!! ellenzéki személy. (A többiek listáról kerültek be.)
    2. Programok.Az összes pártnak van írott,a neten hozzáférhető részletes programja, aminek a jegyében működnek, de arról a közmédia – és az immár vidéken is kivétel nélkül a cselédség kezében lévő lapok egy hangot nem adnak, vagy csak úgy, ahogy a köztévé a hétvégi tüntetésről. A néhai fiatalok demokraták és keresztények pártjának nincs. A honlapjukon csak egy Hitvallás című, nyálas közhelyekből álló izé van. Már 2014-ben is csodálkoztam,hogy adhatják erre a hazug nyálaskodásra ilyen sokan a voksukat. De ezt a síkos hazugságot harsogja minden médium.A Hír tv, atv is jelentősen szelidített a hangján: sok pénz ám a történelmi(!) egyház státusz a tulajdonos Hit Gyülekezetének! A tv2 meg mindig veszteséges volt – naná, hogy eladta a tulajdonosa. Andy Vajna vette meg. Az RTL még tartja magát, igyekszik sajtóként viselkedni,aminek a dolga a sokszínű tájékoztatás, nem az „igazság” kimondása. De mivel a kábeltévé befizetésekből adódó bevétel csak kisebb részét fedezi a működési költségeknek, rá van szorulva a reklámbevételekre. Állami hidetést nem nagyon kap – bizonyos kormányhirdetéseket kötelező közölnie közszolgálati műsoridőben -, de a reklámozókat egyre nagyobb nyomás alatt tartják, hogy vonják meg a megrendeléseiket. Egyelőre a magas nézőszám vonzó.
    A helyzet az, kedves Bibi, hogy ma már nemcsak a tájékoztatásra, hanem a tájékozódásra is időt kell fordítani.

  • Kérdezte valaki,hogy melyik kormány corbította a munkavállalói jogokat? Mindegyiket nem tudom. De azt, hogy alapvetően az MSZMP Németh kormány, még 1989-ben, azt tudom. Érthetően, hiszen az ugyancsak akkoriban hozott társasági törvény nem működött volna az akkori szakszervezeti törvénnyel. A társasági törvény a szabad vállalkozásról szólt. A nyolcvanas évek elején hozott szakszervezeti törvény ugyanis a munkásönigazgatás felé tett fontos lépés volt. Márpedig magánvállalkozás nem tud működni úgy, hogy pl.a termelési tervekbe, a munkakörülményekbe, a menedzsment díjazásában vétójoga van az alkalmazottak képviselőjének. (semmilyen magáncég – se külföldi,se magyar.)
    Ezért fontos a jogállam, ami nem tud működni, csak akkor, ha sokan tisztában vannak a jogaikkal, és ki is mernek állni értük.

  • kővendég

    Álkérdés.
    Ön is tudja (legalábbis kellene), hogy nem „erdészeti” fakivágási ügyről van szó, hanem egy nagy vallási közösség felháborodásáról. („Magyarországon még az is keresztény, aki ateista”)

    ps: Kontraproduktív volt a parlamenti és az mtv-beli „show” mert az (általam nagyon nem kedvelt) orbánizmust tovább erősítette. Ha így műsoroznak az ellenzékiek, Orbánnak legközelebb 4/3-os támogatottsága lesz-:)

  • Tüske Zsófia

    Kis Ferenc, Gabriel és Bibi:

    lehet a tüntetőket hőzöngőknek, balhékeltőknek nevezne, de csak szólok, még mindig többet tesznek azoknál, akik otthon a fotelban sóhajtoznak a fidesz ellen,vagy simán aláfekszenek orbánnak némi baksisért.
    A tüntetést alapvetően nem pártok, hanem felháborodott civilek szervezték, ellenzéki parlamenti képviselők részvételével.
    talalom leírta a magyar parlament összetételét és a törvénykezést, sőt azt is, hogy az ellenzéki pártoknak VAN programjuk, a fidesznek nincs. csak a vak nem látja, hogy ami itt van, az egypártrendszer, némi biodíszletnek használt ellenzékkel.
    azt mondják, hogy a többiek már voltak hatalmon, és impotensek? Lehet, de egyikük sem próbálta lebontani a jogállamot, nem ültetett minden pozícióba pártszolgákat és voltak, sőt vannak szakértőik is.
    Mindenesetre különösnek gondolom azt, hogy a nem elég sikeresnek minősített kormányzásuknál inkább jobbnak gondolják a szabad rablást, az ország kifosztását, a dolgozók megfélemlítését, négymillió ember nyomorba döntését és a fiatalok országból való elüldözését.
    Nincsenek új emberek és új program? Ott van Márki-Zay Péter, aki világos módszert adott a fidesz leváltásához, mellette a szekszárdi állatorvos,Hadházy Ákos, (holnap lesz fórumuk)
    Gabriel, te a józan paraszti észre hivatkozva azt tartanád jónak, hogy a baromfiudvari módszert követve alkalmazzuk az „Engedd magad, hamarabb szabadulsz elvet”?
    Eléggé ideillik Faludy György verse:

    ” Mert jogában áll minden féregnek, dögnek
    védekezni, ha életére törnek,
    a kutya vonít, a kígyó sziszeg,
    a farkas üvölt, s ebben a hideg,
    tetves ketrecben, ahova bezártak:
    csak én, csak én fogjam be a pofámat?”

  • Tüske Zsófia

    Bendegúz,

    megnyugtatom, nem szoktam olvasni az értelmetlen és téves hozzászólásait.
    cserébe elvárnám, hogy maga se traktáljon minket olyan szemét és aljas dumával minden háttérismeret nélkül, hogy a magyarok lusták és nem akarnak dolgozni.

    A szarva közt megint eltalálta a tőgyét alaposan, mert Szegedhez annyi közöm van,hogy az ottani egyetemen szereztem második diplomát könyvtári informatikából.
    Siránkozni nem szoktam, valamit megint alaposan félreértett a hiányos magyar szövegértése miatt.

    😀

  • Tüske Zsófia

    lámpa:

    a biztonsági őrök tekintetében egyetértünk, (bár nekem is van nagyon jó régi barátom, aki kénytelen volt biztonsági őrnek menni)

    a két napja az MTVA székházban magukról megfeledkezett és törvényt sértett gorillákról a mai napon a következő tanulságos cikk jelent meg:

    https://444.hu/2018/12/19/miert-a-pinter-sandorhoz-kotheto-ceg-vagyonorei-orzik-az-mtva-epuletet

  • Tüske Zsófia

    „A tüntetést alapvetően nem pártok, hanem felháborodott civilek szervezték…”

    Na, ja.
    1) Nem néhány száz civil („menjünk tüntizni, mert jó buli lesz”) hanem néhány százezer/millió ember kell Bp-től Hosszúpályi-ig! Ha nagy tömegek nem elégedtlenek a NER-rel addig kár a gőzért.
    2) A politikai célokat csak jól szervezett, a társadalmi igényeket jól artikuláló pártokra van szükség. A Momentum jól indult, de már tudható, hogy csak a Bp-i belvárosiakat képes megszólítani. Ennél sokkal több kell, az alacsony országos támogatottságukat Ön is ismeri
    3) Orbán Viktor (az egykori antikommuista és liberális politikus) jól ismerte fel időben, hogy a magyar társadalom döntően (90%) nacionalista és megalkotta a sikeressé vált Fideszt. Nagy teljesítmény. Egy új Orbán-ellenes pártnak részben „nacionalistának” kell lenni. Nem kis feladat, talán reménytelen is.

    ps: Orbán eltálításáig jó civilkedést kívánok (ami nem több, mint politikai hobbi)

  • Kis Ferenc
    2018 december 19
    8:41 de.

    Kis megjegyzésként: A Momentum nem indult jól, mint párt. Inkább egy ordas hazugsággal indult, mint jól. Amely, a tömegbázisáról állított, süketelés le is bukott a választásokon.

  • Gabriel Karikas
    2018 december 18
    6:52 du.

    Csak nagyon apróbetűsen és halkan merem írni, hogy hasonló gondolatokból fakad az, amit már ezerszer leírtam: ha egy politikai mozgalom az ökölrázáson kívül képes lesz potens vezetőket, és koherens programot is felmutatni, akkor elhiszem, hogy nem csak öt perces lelkesedéseik, illetve hatalmi vágyaik vannak.

    Ellenben ez az, amely gondolatokért rendszeresen el szoktak küldeni a sunyiba.

  • Kis Ferenc:
    1) ja, hogy magát az nem zavarja, hogy a felháborodott fiatalok közül szinte senki nem tervezi azt, hogy az életét orbanisztánban élje le, az más. Vajon elgondolkozott, hogy ha ezek a jól képzett fiatalok továbbállnak, akkor vajon ki fogja a maga nyugdíját mégis kitermelni?
    2) a Momentumnak vannak vidéki támogatói. Nem említve a jobbik népes táborát, aki forrong a dühtől, hogy elcsalta orbán a rájuk leadott szavazatokat. és ők aztán nem fognak megállni a “menjünk tüntizni, mert jó buli lesz” maga által vélt szlogennél.
    3) az a civil mozgalom, amit Márki-Zay Péter indított el, egyre népszerűbb. Mert nem ideológiákre épül, hanem a tisztességes politizálásra való igényre. Nem véletlen, hogy Lázár mindent megtett, hogy kiírtsa őt Hódmezővásárhelyről, de nem járt sikerrel.
    4) ne gondolja azt, hogy orbán hatalma örök és sérthetetlen. alaposan repedezik már, orbán golyóállóban retteg, nem mer emberek közé menni, csak gorillák gyűrűjében és meg lehet nézni legfőbb csatlósainak halálra vált, zombi ábrázatát.
    5) a tisztességes politikát kívánókat nem gyengíteni, hanem bátorítani kell. Hacsak nem kollaboráns valaki, és anyagilag érdekelt abban, hogy ez a velejéig romlott rablóbanda maradjon.

    Gondolja, hogy ebben az országban nem csípi az akármilyen ideológiát valló emberek szemét Mészáros Lőrinc, a nemzet gázszerelőjének harácsolása?
    És nem keringenek falmelléki történetek arról, hogy a vérszemet kapott pofátlan rablók miket engednek meg maguknak?

    A nyolcvanas évek közepe táján – még nyoma sem volt a rendszerváltás szelének – valaki felírta a felvonulási téren lévő Lenin szobor talapzatára:

    „Ne mosolyogj Iljics, nem tart ez örökké
    150 év alatt sem lettünk törökké”

    A hatalom akkor betojt és hétvégére le kellett zárni a fénymásológépeket.
    Hát, ez sem tart örökké, csak szólok.

  • Kis Ferenc
    2018 december 19
    8:41 de.
    Kedves Feri, mind a 3 pontoddal egyetértek, de a 3.-ikhoz hozzáfűzném, hogy szerintem Orbán neveltetésénél fogva se antikommunista, se liberális nem lehet, azt csak ügyesen kelteti magáról, de ez nem is lényeges! Az viszont, hogy a mai magyar társadalom 90 %-ban nacionalista lenne szerintem sajnos erős túlzás, én csak 30 %-ra tippelek, az is csak azért ilyen magas -főleg dacból-, mert az átkosban ép olyan szitokszó volt(szándékos félremagyarázás miatt, mezei patrióta helyett!) mint most! Emlékezz, akkor szigorúan internacinalistának illett lennünk, ezért kellett Vietnamért, Kubáért, a palesztinokért stb. önként szabadszombatokat és pénzt felajánlanunk és vasárnaponként előre nyomtatott internacionalista, antiimperialista, antikapitalista jelszavakkal felvonulgatnunk! DE, emlékszel-e Te arra, hogy Magyarországért hányszor kellett menetelgetnünk és a kötelezően -többször- felajánlott téglajegyekből hány Nemzeti Szinház épülhetett volna? 😀 És igen, szerintem is az új kormányváltó pártnak vagy pártszövetségnek nem részben, hanem sokkal jobban kell -valódi, nem megjátszot!- patriótának lennie, mert az már fél győzelem lehetne számukra!

  • talalom BIBI-hez cimzett soraiban ma vadolja a „listas-szavazasi” modszert a vesztessegeik okakent.

    De amikor azt en hoztam fel,az egyenileg, nevszerint, az ‘egy szavazo egy szavazat’ alapjan lehetoseget, hat akkot meg valoban nemcsak le-hulyezett, hanem a pokolba szidott.

    Valoban kivancsi lennek hogy „talalom”-nak valoban mifele meggyozodesei lehetnenek ?
    Vagy csak ingadozik mint a szel-fujasa ?!

    De allaitana hogy 66 kepviselo nem kepes meg egy ‘filibuster’-t sem gyakorolni a 133-al szemben???

    Csupan az utcan a forgalom gatlasaval a kivezenyelt diakok alatal kepesek allaspontjaikat kinyilvanitani ???

    Mindennel csak le-egetik onmagukat.
    Nem csoda hogy vesztesek, az eroszak es kenyszeritesek nelkul semmire nem kepesek !!!

  • TUSKE ZSOFIA;

    Allitotta hogy nem olvassa megjegyzeseimet.

    Hat akkor hogyan, vagy mi celbol teszi megjegyzeseit az en megjegyzeseimre vonatkozoan ???

    Teljesen on-ellentmondasokat tessz. Semmi mast.

    Tenyekkel, soha semmi alanyon nem volt kepes cafolni.
    Talan azt is Simai sotraibol masolta ???

  • talalom
    2018 december 19
    5:52 de.
    Sajnos időnként megfordul a kocka, Gyurcsány idejében meg a Fidesz sopánkodott. Kellene egy olyan törvényt kitalálni, hogy egymás médiáját még a ciklus lejártáig sem illik lenyúlni.

  • Bendeguz79
    2018 december 19
    1:21 du.

    Egy, egyetlen esetet említsen, amikor kend tényszerűen cáfolt vagy alátámasztott bármit is.
    Gondolja, hogy a mesterségesen kerékbe tört troll-magyarsága felmentést ad bármi alól?

  • Tüskei Zsófia
    (rövidebben)
    Orbán sem fog 150 évig uralkodni, de további 30 még kinéz az orbánizmusnak – az ellenzék jelen állapotát látva.

    Bibi
    Lehet, hogy rosszul gondolom a 90%-ot. Minden esetre nem felejtek el egy, a 80-as évek végi tv-s fejtágítóban elhangzottakat: „Elvtársak olyan nagy még mindig a nacionalizmus Mo-n, ha holnap a Kossuth Lajos és a Petőfi Sándor utcák sarkán egy plakáton önkéntesek jelentkezését várjuk Székelyföld felszabadítására, akkor 24 óra alatt a megtöltenék az Erzsébet hidat”

  • TUSKE ZSOFIA;

    Ismetelten felhizom a maga figyelmere .hogy NEM az en velemnyemet irtam, hanem a US0beli hirekben az ugy kozvetoive volt.

    Tobb szaz-millioknak lehetosege azt itelni.

    A YAHOO hirekben az irott adtok, amin az olvasok irasban fejeztek ki velemnyeiket.

    Azt kozoltem, hogy igen sokan a maguk allam altali tulorazas korlatozsat itten sokan a „lustasag” jelenek belik.

    Volt ismerosom, aki vilagszerti vallatal dolgozott. Igen sok idot toltott vilagszerte mas nemzetekben.
    Neki is ameglatasa volt, hogy sokfele a munkasok trehanyok, lustak, nem letezik erdekeik munkaikban,stb.
    A baratom fokent mindeg a Fransikat talalta a leg-lustabbnak.
    Probalja azt ertelmezni ????????

    Tehat azon reagaljon.
    NE elekpzeleseiert vadoljon engem !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Kis Ferenc:
    „nem “erdészeti” fakivágási ügyről van szó, hanem egy nagy vallási közösség felháborodásáról. (“Magyarországon még az is keresztény, aki ateista”)”

    Nem bizony! Arról van szó, hogy a kormányzati fenéktisztítók és „önkéntes kutyáik” (Co. Illyés Gyula) azt, hogy egy tüntetés befejeződése után valaki egy karácsonyfát felgyújtott, erőnek erejével megpróbálják szinte valamiféle kereszténygyalázó merényletnek feltüntetni. A fa (és a szánkó) felgyújtása valójában vagy hülye „balhé”, vagy szimpla huliganizmus volt.

    A karácsonyfa állítás a 19. század vége óta Magyarországon is igen elterjedt népszokás, ám a karácsonyfa semmiféle keresztény sacrumnak nem a szimbóluma. Épp úgy nem az, ahogy a szaloncukor sem az, és ha valaki nyilvánosan elégetne egy kiló szaloncukrot, az legföljebb hülye, vagy a legrosszabb esetben tűzrendészeti szabálysértés elkövetője, de semmiképp sem a keresztény vallás gyalázója.

    Kis Ferenc:
    (“Magyarországon még az is keresztény, aki ateista”)

    Ez – szíves engedelmével – szamárság; kb. olyan (sőt, még nagyobb szamárság) mint azt állítani, hogy Magyarországon
    a Karácsony a kiskereskedelem ünnepe. Valójában az egyik embernél vallási ünnep, a másiknál családi esemény, a harmadiknál munkaszüneti nap, a negyediknél munkanap, és így tovább.

    A karácsonyfa állítása Magyarországon olyan elterjedt NÉPSZOKÁS, amit valószínűleg az ateisták nagyobb része is gyakorol. Ennyi. Ettől a karácsonyfa nem válik szakrális tárgygyá.

    Kis Ferenc:
    „Kontraproduktív volt a parlamenti és az mtv-beli “show” …
    Ha így műsoroznak az ellenzékiek, Orbánnak legközelebb 4/3-os támogatottsága lesz -:)”

    Lehet. Az is lehet, hogy nem. Ezt a jelen pillanatban én nem tudom megítélni.
    Ami meg a magyarországi parlamenti választásokat illeti, gyanítom, hogy azoknak a belátható időben annyi tényleges politikai jelentősége lesz, mint az 1949-1985 közötti választásoknak voltak: a szemüket szándékosan eltakaró
    külföldi hatalmaknak szóló üres színjáték. Persze, nem teljesen kizárt, hogy tévedek, nem vagyok jós.

  • Tisztelt Kis Ferenc! Tájékoztatom, hogy ma (csütörtökön) este sok-sok vidéki városban tüntetnek, sok fidesz vezetésű városban: Sopron, Eger, Veszprém, Nyíregyháza, Győr, Mezőkövesd, Vác,Miskolc, Orosháza, Békéscsaba, Szeged stb. Mindenütt százak állnak a -8-10 fokos(Celsius) hidegben. Ezek kisvárosok 20-50 ezer lakossal, Győrben, Miskolcon, Szegeden laknak többen. Korábban jó, ha pár tucat tüntetőt tudtak összehívni. Tudja,ez olyasmi, mint amikor a gáton megjelenik egy pici repedés,amit egyszercsak sok pici repedés követ, és idő múlva összeomlik a gát,az ilyen „tüntikézők” miatt. És már 8 nap telt el az első tüntetés óta. A legtrágárabb jelszó az, hogy Orbán, takarodj! – és mindenütt megtapsolják a rendőröket, akik egyelőre békésen állnak,hiszen csak beszédeket tartanak, éneklik a Himnuszt, vonulnak az utcákon. Mellesleg -6-8 fok van (ez nálunk már kemény télnek számít), és Advent utolsó hete.
    A nacionalizmusról. A nacionalzmus nem jelent mást, minthogy az ember szereti a hazáját és örül minden sikerének. Ilyen értelemben szocialistaként nacionalista is vagyok. Sajnos a kifejezést elorozták a nácik, meg a nyilasok,most meg az udvartartás és cselédei, holott ők nem nacionalisták, hanem soviniszták, irredentizmussal, rendpárti militarizmussal fűszerezve. Nekem nem okoz gondot, hogy az identitásom európai is, meg magyar is. Ahogy gondolom sok Kanadában élő magyar is jó kanadai állampolgár, de jó magyar is.
    Talán nem reménytelen, hogy egyre többen megértsék: nem az jó magyar, aki a nemzeti lobogó színeit minden elképzelhető helyen és módon viseli, bömböli a Himnuszt – gyakran hamisan, és hamar magyargyülölő lesz mindenki, aki nem ugyanazt gondolja, amit ő. Ezeket hívom látványmagyarnak. Emiatt én sose náciztam le senkit.

  • Gabriel Karikas

    Elvtársak/Elvtársnők

    Meghallgathattuk az ügyeletes „bendegúzi” beszámolót az „állítási” ünnepekről magától Sóbálvany Elvtárstól

    Jó tudni, mert egyébként nagyon hülyén halnánk meg

    Aki a sok beleszorult észtömeggel nem bírta valahogy felfogni, hogy Kis Ferenc „mindössze” annyit állított, hogy a hatalomhoz tartozást demonstrálandó, most még az maga az Antikrisztus is „kereszténynek” vallja magát…(bodamarcsával az élen)

    De hálákat adhatunk mindezért, mert egyre jobban a napvilágra kerül, hogy a sok begyepesedett kalapnak megköszönhetjük, hogy lett nekünk egy Orbán királyunk …tudom én, hogy most nem az a soros….

    Még mielőtt a turult okolnánk ezért is .. t

  • Gabriel Karikas

    Zsófia!

    Azért bocs, de eléggé személyes sértésnek vettem ezt a mondatodat:

    ##…lehet a tüntetőket hőzöngőknek, balhékeltőknek nevezne, de csak szólok, még mindig többet tesznek azoknál, akik otthon a fotelban sóhajtoznak a fidesz ellen,vagy simán aláfekszenek orbánnak némi baksisért….##

    Mármint azért az apróságért, hogy mindezt nekem címezted…

    Vagyis nem értem … (azt jelenti vajon, hogy a soraimat félremagyarázod??)

    Ezeken az oldalakon is és a múltkori tüntetéshullám idején is – a sok ide-oda szóváltás után majdnem hogy egyedül maradtam mint véleményemmel a tüntetés szükségeségének a támogatásával.

    Már csak azért is, mert ugyan én lehetőségemnél fogva személyesen ott lenni nem tudok, de a Fiam ott van (és volt akkor is)

    Minden „közszereplési vágy”, indíték, vagy egyéb nyalánkság nélkül. (egyszerű utcai tüntető – egyetemista)

    Itt is a diktatórikus hatalom ellen az utcára kimenők tömegét szaporítottam, és ezen kivül minden lehetséges szociál-média csatornán beszállok protestálók táborába.

    Ugyanezen cikk alatt, egy korábbi bejegyzésemben pont Bibi megjegyzését „ostorozva” irtam:

    ##..”Annak ellenére viszont, sajnálom hogy lebecsmérled azokat, akik feláldozzák idejüket (legyen az akár szabadidő is) hogy harcoljanak egy despotikus, mindenkit lealázó, legyalázó hatalommal, aki ördögi (sátáni) rafináltsággal megkeseríti a jelenét és elvette a jövőjét ennek az amúgy tömegében bamba népnek.””##

    Ott van fentebb!

    Előtte még ezt is írtam:

    ## …A tüntetés szerves része egy társadalomnak – a lakosság ezzel fejezi ki a nemtetszését a kormány helytelen intézkedései ellen…##

    A Bibi egyébként erre reagálva frappánsan, simán józan paraszti ésszel kifejtette, hogy az úgynevezett „ellenzéki demokratáknak” legalább annyi részük van Orbán-király regnálásában, mint a turulosoknak.

    Amivel amúgy tökéletesen egyetértek, de ez nem az utca tüntetőjére vonatkozik, hanem az ebből „hasznot húzó” politikai elitre.

  • Gabriel Karikas

    Inkább Bibi

    Hogy a magyarságnak 30%-a nacionalista, sajnos az nagyon a minimum.
    30 évvel ezelőtt kb. 10-15% lehetett…
    Ha mára ötvenet mondunk, akkor közelebb járunk az igazsághoz.

    Mellesleg Találom hozzád címezve azt próbálja beállítani, hogy mindenki, aki nemzeti érzelmű az nacionalista.
    A kommunista ferdítésnek volt szokása a szavak kifacsarása és ezzel a valódi, eredeti tartalmának az elkenése.

    Írja:
    ##…A nacionalizmusról. A nacionalizmus nem jelent mást, minthogy az ember szereti a hazáját és örül minden sikerének. Ilyen értelemben szocialistaként nacionalista is vagyok….##

    Amiről Ö ír itten arra van ma is és mindig is volt magyar szó: HAZAFI.

    Pont azért tartották meg a latinos eredetű nacionalista kifejezést, hogy a kettőt ne keverjük.

    Hitler is és Csauseszku is nacionalista volt. Ugyanúgy mint Tito (szerb)
    A magyar vonatkozásait jobban is ismerjük a kelleténél – bár sose ismertük volna meg!
    Hasonlóan mint a kommunistát!

  • Kővendég
    – „Nem erdészeti…” A dec. 24-iki karácsonyfa állítás hagyomány nem csak Mo-n és nem csak vallásos emberek körében gyakorolják. Felesleges vallás-történetileg elemezni, általánosan elfogadott és tény a mi Jézus Krisztus feltételezett születéséhez kapcsolódik.
    – „Az is keresztény, aki ateista” Nyilván átvitten értendő. a) nem vallásos zsidó rokonaim is állítanak karácsonyfát az USA-ban és Mo-n is, b) a magyar családi hagyományokban mélyen gyökerezik ez az ünnep, a nem templomba járók körében is. Ergo sok embert negatívan érintett a parlamenti atrocitás.
    – „Kontra produktív…” az ellenzéki show. Igen, ez objektív vélemény, nem csak a sajátom. Kevés emberrel találkoztam aki pozitíven értékeli a tüntetés sorozatot, sőt (nem Bp-en lakom). a) Nejem középiskolában tanít és oszt. fői órán kérdezte a tanítványai véleményét (17-19 évesek) akik nevetségesnek tartják a „bemutatót”, b) nagy bevásárló egységekben hallom az emberek egymás közötti beszélgetéseit, stb.

  • talalom

    „…sok vidéki városban…”
    Nem tudom megítélni az elégedetlenség országos mértékét a klf tv-csatornák manipulált felvételei szerint.
    (Az elmúlt kb 9 évben láttunk már ilyet, várjuk ki a végét)

    ps: Kívánom, hogy az igaz(!) célok érdekében tüntetők érjék el a céljukat – Beer Miklós püspök után

  • Kővendég
    2018 december 19
    5:33 du.

    Próbálj meg egy szánkót felgyújtani „csak úgy”. Egy odadobott csikkel nem fog menni. Aki azt elkövette, készült rá. Ahogy Szabó Zoli is írta: nem spontán töüntetők gyújtották fel, hanem valószínűleg olyanok, akik fel akarták gyújtani, vittek petróéleumot (vagy más gyorsízót), stb.

  • talalom!

    Szombathelyt és Kaposvárt ki ne felejtsük a felsorolásból, ahol „műsort adott” ill. „cirkuszolt” az ellenzék, és a felbérelt Soros ügynökeik!

  • Tüske Zsófia

    3) az a civil mozgalom, amit Márki-Zay Péter indított el, egyre népszerűbb. Mert nem ideológiákre épül, hanem a tisztességes politizálásra való igényre. Nem véletlen, hogy Lázár mindent megtett, hogy kiírtsa őt Hódmezővásárhelyről, de nem járt sikerrel.

    ————————————
    Ez bizony nagyon igaz, ezért megragadom az alkalmat, hátha valaki nem tudja, de érdekelné,hogy ma du. 17-tól a Lurdy-ház I.em 5.- ben lévő konferencia termében tart előadást Márki-Zay Péter és Hadházy Ákos, a jövőbeni elképzeléseikről, a szerveződés céljairól és mikéntjéről!Engem érdekel, bár én már „megvagyok győzve” a tisztességes politika szükségét illetően,dolgom is lenne elég, de azért ott leszek. Holnap azaz pénteken pedig Hadházy a Kossuth téren lesz este, ezúttal nem „tüntikézni” hanem azért megy az emberek közé a kis standjával, hogy bármely kérdésre választ adjon,és további aláírókat szerezzen az eu-i ügyészséghez való csatlakozáshoz (is) és még sok minden másról elbeszélget, azokkal, akiket esetleg érdekel, mi történik körülöttük és miért! A baj nagy, és pl ott kezdődik, hogy sokakat meg kell győzni arról, miért fontos a rabszolgatörvény ellen fellépni – még olyanokat is akiket keményen érint, de nem tudja, nem érti a lényegét! Ez nem megy másként, csak aprólékos munkával, sok türelemmel és magyarázattal azok felé, akik a tisztességet éppúgy alapkövetelménynek tartják a közéletben is, de maguktól nem feltétlenül gondolják végig, nem tudják mit is tehetnének ennek érdekében!

  • Gabriel Karikas

    Besancon
    2018 december 20
    5:19 de.

    Lehet hogy Márky-Zay nevével lesz fémjelezhető egy szervezkedés talpráállítása amely végre kitisztítja a rendszerváltás óta az országot rohasztó itt ragadt söpredéket (pártokat)
    A hordót, amibe új bort töltenek, alaposan ki szokták tisztinai, kikénezni –

    idézet Antall Józseftől:

    ###… tetszetek volna akkor forradalmat csinálni …###

    Nyilván számomra sem tökéletesség, a mindenhatóság megtestesitöje, senki tökéletességét nem fogadom el – a magaméval egyetemben, de: (De!)

    meglehet hogy nem legtökéletesebb fertilizer (talajjavító) de viszont az biztos hogy itt és most egy gyomirtó szükséges

    Nyilván a munka hosszú, alapos munkához pedig idő kell. Itt és most pedig alapos munkát kell végezni.

    Akik mindig azt várják el, hogy ma előáll egy messiás aki holnapra megold mindent azok magunk között szólva saját maguk a legnullábbak.

    Ehhez a mozgalomhoz érdemes csatlakozni ….

  • Én azt hittem Karácsony szent estjén a Fát meg kell gyújtani…

  • Besancon
    2018 december 20
    5:19 de.

    Kedves Besancom, kaphatnék/nánk egy beszámolót az előadásról?

  • A Fenyofa egetesrol velemnyem, hogy AZ bizonyt a tuntetes egy formaja a keresztenyek legnagyobb unnepe ELLEN! Rakosi korban mar javaban eltem, sot felnott voltam, meg AKKOR sem vetemedtek erre tetre a magyarok! Karacsony a kereztenyek legnagyoobb unnepe, Jezus szuletesnapjat unneplik! A gyerEKEKNEK pl.> NEM SZABAD VOLT LATNI SEM OTTHON A FA DISZITESET, mert az „angyal” vagy a Jezuska hozta a csaladnak!
    KIvacsi lennek arra, ha a zsido egyhaznak, vagy az araboknak szent unnepenEHHEZ hasonlo megtortenne, AKKOR mi lenne a reakcioja a mas vallasuaknak?

  • Meg annyit, hogy az egetes NEM a Fidesz ellen szol, hanem sokkal melyebben eritni a magyar keresztenyeket! A Fideesz csak egy politikai part, ami MA tobbseget kapott a valasztas altal ed veletlenul a kereszteny hagyomanokat tamogatja, tudvan , hogy a nep tobbsege kereszteny!

  • Meg annyit, hogy az egetes NEM a Fidesz ellen szol, hanem sokkal melyebben eritni a magyar keresztenyeket! A Fideesz csak egy politikai part, ami MA tobbseget kapott a valasztas altal es veletlenul a kereszteny hagyomanokat tamogatja, tudvan , hogy a nep tobbsege kereszteny!

  • FIGYELO;

    Ha „kivancsi”-sagara reagalhatnek, talan emlekszik, hogy a Biblia szovege szerint, csupan egyettlen halando Foldi emberileny akivel a Termeto szemtol-szembe ertekezett.

    S a Biblia szovege alapjan az csupan Mozes volt.

    {ersze Mozes NEM volt emberfolotti, sem szent, semmmi kivaltsagokkal gelhatalmazott egyen. Sot, epp ellenekezoleg.
    Pharaoi-hercegbol uldozott-zarandokk lett a kuldetes celjabol.

    Talan azert lett valasztva mint az egyedulli az emberiseg szamra a Teremto utasitasait kozolni.

    S azon adatok alapjan; ” minden emberi-leny egyenloen teremtetett,s joga egyeneloen elni”.
    Azt ellenezni, megakadalyozni, tagadni ,a Teremto utasitasaival ellentetes.

    A Muzulmanok hite a Quron alapjan tisztan olvashato.
    Mind akik nem engedelmeskednek a Quorani utasitasoknak azok „INFIDEL”-ek. S Quoran szovege mint az Istentelenek elpusztitasara utasitja a Quoran.
    Altalban csak a szelszosegesebb Muzulman szektak kovetik azt.

    A „karacsony” lenyegebenm NEM a fiatal rabbi szuletesenek napja.
    A Biblia tisztan adja, hogy a pasztorok kint voltak nyajaikat legeltetni.
    December egy nedves-esos-hideg odoszak Israelban.
    A pasztorok nem talalhatok a legelokon.
    S nem ogen hiheto hogy Herod rendelt=volna nepszamlalast decemberben.

    De ha erdekelne, a „Mitra” ,aki a hituk alapjan nem-emberi-szuloktol eredt,hanem az alapkobol, egy barlangban, december 25-en szuletett.

    Ma, a kerszteny zarandodkok mennek Betlehembe, s a nativiti-templom alatti kis barlangba lemasznak, ahol az alapkoben van egy kis luk,ezusttel diszitve, s azt imadjak min a rabbi szuleteshellye.
    („tudnod kell az igazsagot, mert csak az igazsag tessz teged szabdda.”)

    De a kerdesem lenne, mit vel, egy halando-emberi-leny, lehetne maga a „teremto” , a mindenhato, stb. ??????

    Emlekezne a Masodik Parancsolatra ???

  • Koszi Bendeguz! NAgyobbik lanyom elment a „Szent foldre”! Volt a barlangban is! Bizony, emlekezetes ut volt ez szamara!

  • Bendeguz79

    2018 december 21
    7:31 du. Sajnos az evszazadok folyaman sokan NEM emlekeztek a II. parancsra!

  • Figyelo
    2018 december 21
    1:20 du.

    „Meg annyit, hogy az egetes NEM a Fidesz ellen szol, hanem sokkal melyebben eritni a magyar keresztenyeket! ”

    Röviden: egy frászt!
    Hosszabban: majd megkérdezek egy magyar keresztényt. Ha találkozom ilyennel. Viszont egy biztos: nem a Fidesz vagy a KDNP környékén fogom keresni.

  • Andrew_s
    2018 december 22
    4:44 du.

    „Hosszabban: majd megkérdezek egy magyar keresztényt.”

    Nem kell olyan messzire menned, nem kell ahhoz bigott kereszténynek lenni, hogy valaki tisztelje a hagyományokat és ezért zavarja például a Husvét, a Mikulás és a karácsonyfa kigúnyolása. A Husvét a Mikulás és a Karácsony az ország többségének mára vallástól független meghitt családi ünnepe lett, ahol a gyermekeknek való boldog örömszerzés lett a lényeg. Ezeket még a nejem aliyázott távoli vallásos rokonai is méltányolják.