Levélféle Bagi Ivánnak és Nacsa Olivérnek

2018 december 20 8:22 de.54 hozzászólás

Kedves BagiNacsa! Nem kioktatni kívánlak benneteket, de engedjétek meg, hogy az idősebb pályatárs jogán néhány alapvetést elmondjak nektek. Nyilatkoztatok a kormány – vagyis, a magyar adófizetők – pénzén működtetett Ripostnak. Szívetek joga, hogy kivel álltok szóba.

Ti most az MTVA nevű cég köztévéjében keresitek meg a mindennapi betevőt, jogotok van ehhez is, bár megjegyezném, lesz idő, amikor nem lesztek büszkék erre. De ha már így alakult, ebben a mostani esetben célravezetőbb lett volna hallgatni, nem védeni a védhetetlent. József Attila óta tudjuk, hogy nem muszáj hősnek lenni, ha nem lehet, ezért, ha nem volt bennetek bátorság igazat mondani, lehetett volna csendben is maradni.

Azt nyilatkoztátok, hogy féltetek, amikor a politikusok bementek az MTVA székházába. Nyilván ti is tudjátok, hogy az országgyűlési képviselőknek ehhez joguk van. Ha valami, akkor Pintér Sándor – mondjuk így – egykori cége alkalmazottainak brutalitása volt az, ami félelmet kelthetett, ami, nem mellesleg, törvénytelen is volt. Tudnotok kell, hogy az országgyűlési képviselők nem magukat, hanem a magyar emberek egy csoportjárt képviselik, azokat, akik megválasztották parlamenti képviselőnek. Ha nem lenne világos: voltak, akik Kósa Lajosra szavaztak, míg mások Kunhalmi Ágnesre. Hogy az MTVA vezetői és munkatársai közül senkinek sem volt bátorsága és tisztessége, ahhoz, hogy beszéljen a magyar emberek által megválasztott képviselőkkel, minden eddiginél láthatóbb jelzés lehetett volna a számotokra. Jelzés, hogy nektek nem az MTVA székházába – amúgy törvényesen – belépett képviselőktől kell félnetek, hanem attól, hogyha egyszer kórházba kerültök, akkor ott nem meggyógyulni fogtok, hanem egy fertőzés miatt, vagy orvos és ápolóhiányból kifolyólag, meghalni. Attól kell félnetek, hogy a gyerekeitek egy lebutított oktatási rendszerben nőnek fel, olyan képzést kapnak, ami nem versenyképes más országok diákjainak a tudásával.

Mint nálatok idősebb pályatárs, még emlékszem arra, amit ígéretesen induló pályátok elején bizonyára ti is tudtatok, de mára ezek szerint elfelejtettetek: hogy a humor alapvetően ellenzéki műfaj. Arról szól, hogy kigúnyolja a hatalmasokat, butaságaikat, kisszerűségeket, adott esetben az aljasságot, a gazemberséget. Ezt tette Hofi Gézától kezdve mindenki, aki humoristaként adott magára és nemcsak a pénztárcájának a vastagságát, de a szakmáját is fontosnak tartotta.

Persze, ellenzékben is lehet rossz dolgokat csinálni, ne adj isten, hibákat, vagy bűnöket elkövetni. Ezeknek a hibáknak, bűnöknek, butaságoknak azonban – éppen „elkövetőik” helyzeténél fogva – sokkal kisebb a súlya az ország, a társadalom szempontjából, mint amikor a hatalmon lévők követik el ugyanezt. Kormányon nagyságrendekkel többet lehet ártani, ezért a sajtónak – a szatirikus médiának különösen – kötelessége a hatalmat ellenőrizni, ha úgy tetszik, visszásságaira rámutatni.

Ti a Ripostban szembementetek a szakma alapvetéseivel. Ehhez is jogotok van, csak nem célravezető. El fogtok tűnni a süllyesztőben kedves pályatársak, ha így folytatjátok, évek múltán senki sem fog emlékezni rátok.

Ha ez nem zavar benneteket, mert csak a mának éltek, akkor persze semmi baj. Vegyétek úgy, hogy nem szóltam semmit.

Föld S. Péter

54 hozzászólás

  • Kedves Szerkesztő Úr,
    a Bagi-Nacsa show a duna tv egyik legélvezhetőbb műsora.Nem vagyok benne biztos,hogy éppen Őket kell-e támadni.A gengszter- váltás előtti írásait nem ismerem és úgy egyáltalában csak ITT láttam először leírva az Ön nevét.Még a ludasból sem hallottam önről,pedig nekem távoli rokonom volt a Vasvári Nusi. Egy kis visszafogással szerintem akár az is jó lehetne,ha Önmagánál csak értéktelenebbeket támadna.Mindez nem von le semmit az Önnek járó további tiszteletemből.

  • György Molnár

    „….évek múltán senki sem fog emlékezni rátok.”
    Miért, most van olyan aki emlékszik rájuk? Talán néhány mai fiatal, aki nem ismerhette Kellér Dezsőt, Hofit, Salamon Bélát, Kibédít, Kabost, Kazalt, a Herczeg-Komlós párost és a többieket, akik humoristák voltak……

  • bementek az MTVA székházába. Nyilván ti is tudjátok, hogy az országgyűlési képviselőknek ehhez joguk van.
    Péter bácsi erről elfelejtkeztél : Csak nem ilyen módon!!!
    Vagy ti csak így tudtuk—no meg fegyveres forradalommal —olyan csavegerásan

  • gyuri10!

    Valóban, ez a két (már nem egészen fiatal) humorista némi kis üdeséget visz a királyi média rettenetes hangulatába. Emlékszem, valaha Vitray Tamás révén váltak ők országosan ismertté.

    De ez a páros valamit nem jól tud. Ugyanis a közmédia a közé, nem a kormányé, nem ezé a rablóbandáé, amit Fidesznek hívnak. Ezt a közmédiát én, a választó tartom el az adómból, amit fizetek, amikor veszek magamnak kenyeret, tejet, stb. Ez a közmédia honnan veszi a bátorságot, hogy az általunk megválasztott országgyűlési képviselőt, akinek egyik alapvető feladata az intézmény/ek ellenőrzése, sőt: számonkérése, egyszerűen kihajítja az épületből? Ezt a közmédiát én, a választó fizetem azért, hogy tájékoztasson mindenről, ne csak egy bugris, tahó, félművelt „befejezetlen jogász” cezaromániáját szolgálja.

    A szerzőt minősíteni pedig ily módon elég sunyi; őt én sem ismertem azelőtt, még a Ludasból sem, viszont itt megjelent írásait olvastam. Hogy a humorista páros vagy Föld S. értéktelenebb, azt 10 gyuri sem fogja eldönteni, „oszt jó napot”.

  • tóth péter!

    Mégis hogyan kellett volna bemenniük? Úgy, mint 2006 szeptemberében a Baló kocsiját is felgyújtó „békés” B-középnek? Na ne máááán!

  • Föld S. Péter cikke kitűnő, egyetemen kéne tanítani!

  • Miklós bá
    Hruscsov elvtársatok is megmondta,hogy „a kutya ugat,a karaván halad”.Kormányt váltani nem lehet a KMH cikkeivel.Azt pedig mi is megfizetjük,hogy a duna tv-t érdemes legyen nézni.Ennél több nem érint és nem is érdekel a politikai rákfenétekből.

  • Hofi, Kazal, meg a többiek számait (only for Relaxation) időnként visszanézem. A Bagi-Nacsa párost már hosszú ideje nem keresem, nem nézem.
    Igazán „felemelő” volt, ahogy a képviselőket – a lányokat is – simán kidobták a kuglifejűek.

  • makokriz

    „Föld S. Péter cikke kitűnő, egyetemen kéne tanítani!” igen! a CEU-n!

    A képviselőket semmi nem jogosítja fel az erőszakos behatolásra, sehova! Amit előadtak akármilyen anarchistáknak is dicsőségére válna! A butaságuk viszont a sajátjuk volt!
    Ami a „szakmai” kritikát illeti, ez olyan mintha Földes elvtárs szakmaiságát kritizálnám, de én legalább nem is tartom magam humoristának!

  • Látom, tízes, beletrafáltam.
    „Oszt jó napot!”

  • Ki a jó franc ez Bagi meg a Nacsa?
    Valami énekes kódisok, vagy kik?

    És kit érdekel hogy mit okoskodnak össze.
    Az állítólagos jumorukon csak a hasonló
    humornélküliek szórakoznak,pl.ez a Gurl10

    Aki ráadásul, mint afféle nagyokos megmondóember,
    eldönti a cikkíró helyett hogy miről kellene írni.

    Csakhogy akkor meg nem járnánk ide cikkeket olvasni.
    A cikkeket útáló Gurl10 minek járkál ide,az érthetelen.

  • Gabriel Karikas

    Csak tökéletesen egyetérteni tudok a szerző szavaival – elsőtől az utolsóig

    Aki pedig azt locsogja a ki száján, hogy leszarja ami itt leírva van, de aztán mégis a pofáját jártatja, arról jobb nem is szót ejteni

  • Gabriel Karikas
    2018 december 20
    5:11 du.
    Stimmel.
    És a locsogókról valóban kár szót ejteni.

  • lelszi
    2018 december 20
    3:52 du.

    A képviselőnek TÖRVÉNYADTA JOGA bemenni bármiféle közintézménybe és ott feljegyzéseket készíteni annak a működéséről.

    vagyis hazudsz mint a disznó.

  • gyuri10
    2018 december 20
    3:35 du.

    Odavaló vagy öreg.
    A Duna TV közönsége közé.

  • Peter,

    Osszekevered a dolgokat. A bennlevok nem attol ijedtek meg, hogy a kepviselok oda bementek, hanem a cecotol. Arra pedig a kepvisloknek sincs joguk.
    Ez minden bizonnyal veletlen felreertes egy olyan okos es korultekinto ujsagirotol, mint te is vagy.

  • Milyen igaza volt Hruscsov elvtársatoknak!
    Most már több kutya is ugat és a karaván halad.
    Nem lesz forradalom,mert az itt részegen ugató kutyák csak
    ugatni esetleg szavakat idecsóválni tudnak.

  • lelszi,
    hagyd a minden lében kanál,mindent jobban tudó ebeket ugatni.Ha
    nem válaszolsz nekik éhen döglenek,mint a moslékra éhes disznók.

  • Egyébként elég lett volna a stúdió ajtókat bezárni és a kedves „földön hempergőket”hagyni,hogy élvezzék a szabad pihenési óráikat földön vagy lépcsőkorlátokon selfi képek gyártásával bíbelődve.Karikatúra szerű viselkedésük a világ több médiáján is mosolyra késztette a nézőket.Talán visszatérhetnének a nem is régmúltból jövő delíriumos skandálásukra,hogy:”hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal,hazudtunk éjjel-nappal”.Ez van beléjük nevelve, de ez a demokráciában nem áll meg.Persze sajnálatos,hogy halvány lila gőzük sincs,hogy a demokrácia mit jelent,mert olyanjuk még soha nem volt.A”szólásszabadságot”is csak antiszemita irányba tudták érvényesíteni bal és jobb oldalon egyaránt.

  • Geyza
    2018 december 20
    7:46 du.

    Látod Geyza, Neked megint a szövegértéssel van gondod, többek között!
    Azt írtam:”A képviselőket semmi nem jogosítja fel az erőszakos behatolásra, sehova!” Magyarul: ha nem engedik be szép szóval, nem lökdösődhet, nem rohangálhat a dolgozók után, nem készíthet felvételeket a biztonsági őrökről, stb. Tehet panaszt különböző fórumokon a képviselői jogában való akadályoztatása miatt, de nem erőszakoskodhat! Talán így felfogod? 🙂

  • György Molnár

    „lelszi” és „gyuri10” képletesen fogjatok kezet, egymáshoz valók vagytok, biztos van 150-es IQ-tok (kettőtöknek együtt), aki ilyen baromságot ír, hogy a képviselők erőszakosan hatoltak be…..Mindössze 15-20 Pintér régi cége által fizetett volt bűnözőt kellett eltávolítaniuk az ajtók mögött…..És a ti pénzetekből is fizetett rendőrök a képviselők segélyhívását annulálták, magyarul Pintér B-közép hadserege azt csinált amit akart, le is lőhették volna képviselőket…..Nem először lőttek volna emberre….Egyébként Hruscsov elvtárs csak pár IQ-val volt intelligensebb nálatok, csókol benneteket egy 155-ös IQ-val éldegélő honfitársatok….

  • Lelszi nem fogod fel
    hogy egy képviselőt akadályozni
    egy közintézményben, egyenlő az Országgyülési Törvény
    és a parlamentarizmus elleni nyílt támadással.Már itt tartanak.

    Legalább kibújt a szög a zsákból.

    Hogy ez a köpedelem szar alak, ezt a Gurl10 pedig miket böffent hozzá az arcán lévő második seggébül, az indifferens.

  • Látod, Geyza? Kiadták nekik az ukázt, hogy mindenképpen övéké kell, hogy legyen az utolsó szó. Nem érdemes velük vitázni, mert nem lehet; annak ellenére, hogy aki akarta, látta, ki az erőszakos, ezek a napot is lehazudják az égről.Ugyanis – hogy azért értsék, miről is van szó -: az országgyűlési képviselő bemegy a közintézménybe, és ott benn oda megy, ahová akar, a személyzet legfeljebb kísérheti, oszt jó napot”. De ezek ezt nem értik, nem is fogják, mert csak a führerük szava az egyetlen. Az SS jelszava is ez (volt): „Becsületem a hűség.” – A többit ismerjük a történelemből. A végét is.

  • György Molnár
    2018 december 21
    1:50 du.
    A csókos IQ bajnok úr azt is megemlíthette volna, hogy vannak olyan országok ahol az állami médiát szögesdróttal, gépfegyverekkel és harckocsikkal védik a hivatlan betolakodók ellen és ott ezek az elvtársak még a bejárati ajtóig sem tudtak volna élve eljutni, nemhogy bent élő adást szerkeszteni! Na jó, most mondhatja erre a példázatra a csókos IQ bajnok úr, hogy azok csúnya diktatúrák, én meg akkor visszakérdezhetnék: miért az Orbán rezsimet ti eddig nem annak tartottátok?

  • Elemér,
    Te tényleg képtelen vagy lemondani az ordenáré majmok ápolásáról?

  • Latom egyeseknek kicsit nehez a felfogasuk, nem tudjak mi a kulonbseg a „bemegyek ellenorizni valamit” es a „bemegyek hozongeni es az ott dolgozok munkajat megzavarni” kozott.
    A Geyza nevu kulonosen erdekes egy figura…

  • gyuri10
    2018 december 21
    5:49 du.
    Á dehogy, csak szeretek bohóckodni Velük, mert soha nem voltam olyan hiú hogy lemázsáltassam az intelligencia szintemet, ennek ellenére nekem valószínű nem kell 155-ös IQ-nak még a töredéke sem ahhoz, hogy észrevegyem amikor öntelt és korlátolt vagyok.

  • Még valami. (2018 december 21 3:52 du.)

    Mussolinit majmoló pojácánk a tüntetők véleményét hisztérikus sikongatásnak titulálja.
    Nekem erről a kifejezésről – hisztérikus sikongatás – egy Ceausescu nevezetű fickó képe ugrik be, ahogy áll a fal előtt.
    „Oszt jó napot!”

  • Szoros Gyuri
    2018 december 21
    10:38 du.

    Inkább a te felfogásod nehézkes.
    Nem veszed észre hol vagy ?
    Idióta.

  • Elemér,
    az ordenáré,vulgáris majmokat hagyd ITT is a földre feküdni és sírni,hogy nincs is aki meg akarná verni őket.Erre szeretnének rászolgálni a különböző sértegető szövegeikkel.Ha nem veszed észre ősenkiségüket az jobban lecseng,mint egy akrobatikusan elhelyezett pofon a selfi képeken.Paprika Jancsikat nem érdemes bohócversenyre hívni.Idiótizmusban nekik van az IQ privilégiumuk.

  • Szoros Gyuri,
    tévedésben vagy.Ami Neked „egy érdekes figura”,valójában egy önmagát régen lejáratott szellemi és lelki nyomortanyán vergődő rummámorban motorozó „b” közép tag.

  • gyuri10
    2018 december 22
    10:01 de.
    OK, igazad van, de akinek van saját fejlett mérlegképes önkritikája azt úgysem tudják legyőzni, mert tud tanulni a hibáiból, ezért életképesebb, mint a hasonló vagy nagyobb agykapacitásuak, ámbár abban igazad lehet, hogy a sikerorientált exhibicionisták legnagyobb tragédiája a közönség elmaradása.

  • tóth péter
    2018 december 20
    2:06 du.

    Vagy ti csak így tudtuk—no meg fegyveres forradalommal —olyan csavegerásan

    ————————————–Na szóval Tóth úr, ennek az utolsó mondatnak ugorjon neki még egyszer!

  • Gurl10:

    Itt most mindjárt félegy van.
    Te meg egyre hülyébb vagy.
    Biztos megártott az az ócska bor
    amit bevallásod szerint eladásra kotyvasztasz DDDD

  • gyuri10 2018 december 22 2:16 du.

    Ez erdekes! A Geyza reszegen szokott motorozni? Valoszinu tul fiatal es emiatt „lazado”.
    De remelem, hogy o igazi „lazado”, tehat jogositvanya es biztositasa nincs, meg egy lopott rendszamtablat sem hasznal, no es persze bukosisak nelkul vezet.
    Ez az igazi „lazado”.

  • Kedves kis szeszkazán-motoros-lázongó,
    karácsonyi megbékélésre és az új év alkalmából jó étvágyat kívánok a pekenyócemász feltéthez.Igyekezz beiktatni a hagyományos étrendedbe,ha sikerül egyet kettőt kiönteni a lukból. Az ünnepi pikköléssel foglalkozz.Ahhoz talán többet értesz,mert oda nem kell még a Bagi-Nacsa show-t sem megérteni.

  • hehehe összejött a két szaros.

    1 Szaros Gyurka aki valami TV műsor láttán -saját elmondása szerint- be kakált a műsoron, de előtte a biztonság kedvéért ejakulált egyet.

    Ő írta itt pár nappal ezelőtt.

    2 És hát a MÁS-ságáról elhíresült Gurl10, aki a végbelét szokta itt ajánlgatni MÁSoknak. (Persze ezek a felhívásai itten pusztába fingott szavak hehehe)

    Tele vagyunk idiótákkal.
    Na mindegy Karácsony van, hagyni kell őket…

  • gyuri10 2018 december 23 7:06 de.

    Tegnap kuldtem linket a Bagi-Nacsa-rol, amiben az europai fo-isiaszost gunyoltak ki.
    De az sem ment at a Jehova Tanui szuron.
    Ugy nezem itt nagyon es egyre fokozodik a nemzetkozi helyzet!

  • Geyzus Jezus, tudom hogy te Jezuskanak kepzeled magad, azert vagy ily izgatott, de megsugom neked, hogy amikor a legutobb a butasagodat fitogtattad tevedtel. Akkor meg nem volt Karacsony.

    Karacsonyra ajandekkent ajanlanek neked egy sikeres pszihiatert, de sajnos nem ismerek egyet sem.

  • Auróra Boreálisz

    ˙

    A cikk szerint Bagi és Nacsa féltek, amikor
    ” a . p o l i t i k u s o k ” bementek az .
    á l l a m i . tévé székházba…?

    Ah…,hogy oda ne rohanjak!

    Kérdés, akkor is fél ez a két mimóza, amikor újnáci Fid-SS politikusok feszítenek odabent úgy, minthacsak a saját személyes tulajdonú kameráik előtt parádéznának… ?

    Egyébként ez az egész undormány, amit ez ügyben a jelentős túlsúlyban lévő, majd ráadásképp 2018. dec.1-től már egy kézben is összpontosuló Fid-SS-média(!) égisze alatt úgy sebtében összehozott Riposzt című seggszpírben művel ezzel a két bohóccal,az a tipikus . M e p h i s t o-s z i n d r ó m a k é n t . ismert jelenség napjainkra adoptált valósága.

    Ennek – ti.a film – során a főszereplő , „a . m ű v é s z” 🙁 úgymond szakmai okokra hivatkozott kifogásokban igyekszik, de mindenképpen . k i v o n n i . m a g á t . a közéletből… Márpedig ezt, éppen a legnehezebb műfaj, a humor terén lehetetlen megvalósítani, ahogy itt föntebb valaki már megjegyezte.

    Minden esetre, ez a Ba-Csa kettős olvassa már el Klaus Mann könyvét, vagy nézze meg Szabó István azonos című, a Mephísto Oscar-díjas remekművét, melyben akár esetleg még felismerhetik az ő meghasonlott önmaguk torzképét is, ahol a főszereplő végülis képtelen önmagát a fasiszta hatalom erőtere alól bármi indokkal is kivonni, és végül teljesen behódol a náci rendszternek*…

    🙁

    *Náci rendszer = Volksgemeinschaft = NemzetiEgyüttműködés [NER]

  • Auróra Boreálisz

    ui.

    Az 1981-es Mephísto utsó jelenete ugyancsak egy s t a d i o n b a n záródik…

  • Szoros Gyuri
    2018 december 23
    7:29 du.

    „Karacsonyra ajandekkent ajanlanek neked egy sikeres pszihiatert, de sajnos nem ismerek egyet sem.”

    Ami késik nem múlik.
    Ha így folytatod, hamarosan szükséged lesz nem egyre de többre is.

    Be fogsz csavarodni mint OIM*

    Addig is készletezzél fel liberót magadnak.
    Meglehet hiánycikké válik ha tovább sokasodtok.

    Te kis szaros.

  • Auróra Boreálisz, 2018 december 25 3:05 de.

    Izlesek es pofonok kulonbozoek. Igy en jokat nevettem a Bayer Show legutobbi adasan, aminek egy jelentos resze errol szolt.

    A szoban forgo „politikusok” inkabb pojacanak tuntek nekem, valamint mintha a kulfoldnek probalnanak propaganda-anyagot kesziteni, hatha megindul a Voros Hadsereg, csak most nyugatrol. Ez pedig nagyon kozelit a hazaarulashoz.

  • Szoros Gyuri
    2018 december 26
    3:34 de.

    Pereld be őket, Bayer nyomdokain haladva te idióta

  • Az is egyfajta szegénységi bizonyítvány,
    ha valaki jókat tud nevetni a Bayer otrombaságain.
    Hacsak nem kínjában nevet az illető.Mert még úgy érthető.

  • Miklós bá’
    2018 december 21
    3:52 du.

    Igazad van,
    de engemet szórakoztatnak
    amint itt verdesik a szárnyacskájukat
    mint holmi éhes ázott kis verebek, hogy megkaphassák
    gazdijaik kezéből a jutalom-morzsácskáikat.Szórakoztatóak.

  • (Geyza
    2018 december 26
    9:21 de.

    „Az is egyfajta szegénységi bizonyítvány,
    ha valaki jókat tud nevetni a Bayer otrombaságain.”

    Osztán az mi, ha valaki nem bírja magát visszatartani legalább december 24 és január 2-a között?)

  • Inkább Bibi Szerinted Bayer december 24 és január 2-a között emberként viselkedik, és utána vedlik vissza Bayernak? Alig hiszem. Bayer nem azért Bayer mert megfizetik, hanem mert annak született. Szerencséjére van aki vevő a szemétre, és ez dátumtól független. Mindig van egy ünnep, amire lehet hivatkozni, ez politikailag hasznos. Ilyenkor a komondorok is alszanak? Képmutatás a köbön, majd ünnep után lehet undorítónak lenni, de most a „szép” arcunkat mutatjuk? Érdekes gondolat, nem úgy érzed?
    Olvasom a kommenteket, és boldog vagyok, hogy már itt ünnepelhetem a Karácsonyt, magyarok nélkül. Ez azért szomorú, nem?

  • Te kis tundergeyzus, nem a Bayer volt vicces, hanem a te kepviseloid.
    Meg lehet halni az idiotaknak, akik annyira hulyek, hogy nem tudjak hogyan kell kikapcsolni a videot a telefonjukon, de teged meg sikerrel tudnak kepviselni amint musort csinalnak a TV epuleteben. Remelem buszke is vagy rajuk.
    Most mar csak az a kerdes, hogy fogsz-e rajuk szavazni megint? Ugyanis szerintem ez volt az az alkalom, amikor Soros elvtarsad dobta oket. Ravette oket, hogy durcas kisiskolasok modjara viselkedjenek, hogy legkozelebb ne akadjon egy idiota sem, aki rajuk szavazna.
    Ugy latszik a kovetkezo 3 evben azzal lesz elfoglalva a hosod (Soros) hogy egyesitse a magyarul beszelo ellenzeket.

  • Szoros Gyuri
    2018 december 26
    4:17 du.

    Csitulj szarjankó

  • Inkább Bibi
    2018 december 26
    1:05 du.

    Már elmondtam Szarosgyurka barátodnak mi a teendő.
    Vegyen Tenalédit.

  • „Olvasom a kommenteket, és boldog vagyok, hogy már itt ünnepelhetem a Karácsonyt, magyarok nélkül. Ez azért szomorú, nem?”

    Kenny, az a szomorú, hogy azt a néhány önuralom nélküli, félrevezetett vagy rosszindulatú – esetleg fizetett – kommentelőt TE a magyar emberekkel azonosítod. 🙁

    De ami téged illet, hagyján. Bizonyára azt hiszed, hogy itt MINDENKI ilyen. De aki itt él, jár az utcán, beszélget idegenekkel és ismerősökkel, az pontosan tudja, hogy ez nem így van.

  • Almási Alma Kedves Alma. elhiszem, hogy én „hagyján” vagyok. Azt is elhiszem, hogy 53 év kevés volt a magyar emberek megismeréséhez. Azt is elhiszem, hogy rosszul látom, hogy viselkedik külföldön (is) a magyarok nagy része. Ezt mind elhiszem.
    Azt viszont nem hiszem el, hogy létrejött volna a NER, létrejöttek volna az undorító embertelen törvények, ellophatták volna az országot, lerohadhatott volna az ország ha a magyar polgárok nagy része nem partner benne. Vagy tevőlegesen, vagy sunyítva, féltve a fizetését, munkahelyét vagy bármi mást. Ne ámítsd magad, nem Orbán-Kövér.Kósa tette tönkre az országot, ők csak kihasználták a magyar polgárok viselkedését. Nem az a néhány ezer „bérkommentelő”, nem ők voksoltak ilyen nagy számban a Fidesz mellett. A Fidesz hatalom nem jöhetett volna létre, a magyar társadalom segítsége nélkül. Nem, nem hiszem, hogy mindenki „ilyen”. A tények viszont azt mutatják, hogy a többség „ilyen”. Nem, nem gondolom, hogy Gyuri 10, „Szoros”, Geyza, „Bibi” vagy akár Te vagy „A” magyar ember. Már a névválasztás mutatja gazdája „lelkét”. A nagy átlag számít, és azok hagyják, sokszor megtapsolják a Fidesz uralmát. A „nagy átlag” csak akkor ugrál egy picit, mikor őt kár éri. A szomszéd tehene keveseket zavar, legfeljebb zavarja a szemecskéjét a teteme. Ha elhúzzák az útból és nem látni, akkor minden rendben van. Naiv vagy, vagy csak nem mersz szembe nézni a valósággal. A NER nem működhetne, a magyar nép hathatós segítsége nélkül. Meg tudod mondani, hányan tüntettek, hogy a juhász gyilkosát nyilvánosságra hozzák? Rezesovával és Tobinnal tele van a sajtó, mindketten maguk az ördögök, de a juhász gázolójáról kuss van. Az nem számít a magyarnak (hiszen sejtik), nem is akarnak hallani róla. Ez a magyar nép, nem az a néhány, aki halkan, szűk körben kiabál a NER ellen.

  • ez egy több, mint 1000 éves történet, amikor az Esvány nem volt képes kiegyezni a Koppánnyal az már a vég kezdete és az árulások sorozata az országot adták vették benne a gyalogokat mint sertés kondát…, mai napig ez van, csak ma már jobban látszik anno ájrópa szinte ugyanaz a szar volt mint levédiabasznád, de azután felnőttek? nem egészen de valamivel máshol (nem előbbre!!!)tartanak