Orbán Gundel-kommunizmusa

2019 január 10 9:31 de.94 hozzászólás

A Gundel a jelek szerint szociális gondoskodás alá vette a miniszterelnökség dolgozóit. Esetleg csak a miniszterelnököt? Bármi lehet. Az ominózus eset kapcsán azonban van, aki számolni kezd, és van, aki nem. Ugyanakkor Orbán igen magasra dobta a labdát. Kérdés, hogy az ellenzéki kommunikáció ezt lecsapja-e?

Az, hogy a kádárizmus korszakában sem volt nagy titok, hogy igen jól ki lehetett jönni az országházi, illetve minisztériumi büfékben étkezve. Egyébként nem egy céges étkezdében is. Mert akkor úgy gondolták, hogy a szocializmus szociális gondoskodásának az egyik példája, ha a munkáltató hozzájárul az egyébként alulfizetett dolgozó költségeihez. Ezen a szálon haladva azt is mondhatnánk, hogy a társadalom szociálisan a Gundel éttermén, illetve minden más kedvezmény fenntartásán keresztül hozzájárul Orbán Viktor háztartásához. Amelyben minden gyermek, de Ráhel egészen biztosan a maga lábán áll. Elvégre Orbán Ráhel annak idején ezt nyilatkozta, és a bahreini kirándulásáról készült egykori kép alapján nem is lehet másként. Mert aki nyilvánvalóan a sarki turkálóból öltözködik, az nem lehet milliomos. De hagyjuk is ezt a szegény lányt. Mert zavarában nem fog célba találni a pelenkával. Meg nem tudjuk étkezik-e a Gundel szociális étkezdéjében.

Ugyanakkor a miniszterelnök sem okvetlenül milliomos. Így nyilván rászorul a szociális szolidaritásból támogatott ellátásra. Ennek lehet egyfajta példája az igen kedvezményes árakkal ellátott étlap. Amely talán csak nyomdahibás. Amennyiben lemaradt egy-egy nulla az árak végéről. Az sem kizárt, hogy előbb utóbb egy ennél is sokkal teljesebb szociális ellátáscsomag jár majd a jelenlegi hatalom egyes képviselőinek. Egy-egy olyan szociális csomag, amely majd mindenkinek jár. Abban a büntetés-végrehajtási intézményben, amelyben a közhatalommal visszaélők vezekelhetnek majd. Majd akkor, ha a társadalom cselekvő-, és szavazóképes többsége is úgy gondolja.

Addig tart a birkanyírás. Meg a Gundel-kommunizmus.

94 hozzászólás

  • sharapova2008

    Zabál a fiú: ez NÉGY KÓRHÁZI BETEG EBEDJE, a MINŐSÉGRŐL NEM IS SZÓLVA!

  • Gundelék is jó kormányfőt választottak,akárcsak a magyarok többsége.A várból sem,és a nép nyakáról sem lehet levakarni őt,és a követőit.Én mondjuk inkább vagyok szívem szerint független,mint balos,vagy jobbos irányultságú.Véleményem szerint,se egyik,se másik párt megélhetés jobbítása terén nem tett sokat a magyar nép többségért,főleg nem a falvakban élőkért,ahol még megfelelő munkahely sincsen sok ember számára,hozzátenném főleg a tanult,humánusabb emberek számára nincsen .Akkor mi okon is költözött fel Orbán Viktor a budai várba? Oda olyan vezetők valók,akik tesznek józan,nem elfogult eszközökkel az egész magyarságért,és nem hasukra ütve herdálják el a mások által nehezen megszerzett pénzt .

  • Üzemi étkezde, szinte mindenütt volt még 40 éve. A munkások egy jelképes összeget fizettek a heti menüért, a különbözetet a szocialista vállalat fizette ki a részesedési alapjából. Vagyis ez az összeg se került befizetésre az államkasszába.

    Most közvetlenül az állam fizeti a Gundel veszteségét, akár más, pl. állami fogadásokon szervírozott svédasztal formájában. Egy-egy diplomáciai munkaebédet is lehet tartani a Gundelben.

    A nagyobb gond az, hogy a Bajcsy-Zsilinszky közkórházban a fizetős (napi 11 ezer forintos) VIP kórterem plafonja leszakadt.

    Erről bővebben – fotóval – itt lehet olvasni:
    https://444.hu/2019/01/10/bement-meglatogatni-a-frissen-mutott-baratjat-a-budapesti-korhazba-rajuk-szakadt-a-plafon-a-fizetos-szobaban

  • „Ami Gundel körül megy, az ugyanolyan rosszízű, populista demagógia, mint ami ellen általában azok emelnek szót, akik most elárasztják az éttermet negatív kommentekkel – írta egy kommentben Kóka János. Mint a korábbi SZDSZ-es politikus hangsúlyozta, a Gundel évtizedek óta különböző kormányok, közintézmények beszállítója, amelyről az ellenzéki politikusok is tudnak, hiszen évek óta hasomló áron ebédelnek a Parlamentben.”

  • Egy választói észrevétel a fotóhoz:

    Hát nem cuki? Olyan egyszerű, mint én, mint mi vagyunk… Nézd csak, és még a villát is unortodox módon jobbkézben tartja.

    Balkezében pedig az ő attribútuma, az uborka amely egyfajta genetikus utalás arra az uborkafára, melyen őexellenciája felküzdötte magát erre a mai szintjére…

  • Így nem fog lefogyni

  • Kalocsai Miklós

    Az árnál talán fontosabb a dolog optikája! A magát puritánnak hazudó miniszterelnök magán géppel repked szerte a világban, mintegy 200 milliárdért királyi várba költözik, és az ország legelitebb éttermével szolgáltatja ki magát pofátlanul alacsony áron. Ez a pökhendi, dölyfös „puritánság” az, ami miatt kinyílik a bicska a zsebekben!

  • Az az egyre novekvo „horcsog-pofa” , na meg mind az az allati zsiradek a tanyerjan bizonyitja hogy igen kozeleg egy agy vagy sziv-trombozishoz !!!

  • Orbán nyugodtan felveheti a Zaba előnevet.
    I. Feltsuthy Orbán Zaba Viktor, Pannónia oroszlánja, és a Kárpátok vályogvetője

  • egy igazi kultúrlény… a majmok között!

    meg ez:
    https://weu1-api.asm.skype.com/v1/objects/0-weu-d7-d40e020509f513105681bf7380ef44b6/views/imgpsh_fullsize

    ehhez az ubi mit szól? külön bejáratú házi isten meg annak pápája (vagy főmufti, főrabbi, fősámán kinek mi teccik) is kéznél van

    hahahahahaha

  • Kóka kommenthez: ha nem nézzük a fotót, akkor igaza lehet a volt szds-es miniszternek. A képet nézve viszont kalkulálhatunk minimum 2×850-nel. A Staatsführer primitívsége is kiolvasható, látható a: „NEKEM MINDEN SZABAD, MINDEN LEHET”.

  • Szerintem az ég világon senkit nem érdekel igazán, hogy mit ebédel Orbán, vagy, hogy eszik- e egyáltalán, az meg főleg nem, hogy a minie.-i hivatal mely céggel köt szerződést a hivatal dolgozóinak étkeztetésére. De, ha már! – akkor vérlázító az a feltételezés, hogy épp attól nyugszik majd le a közvélemény – ami egyébként a 4 milliárdos irodát is emésztgeti még – hogy hurrá, milyen puritán(by Slapaj) is az ő miniszterelnökük, hisz lám, mindenfajta ételkülönlegesség helyett melyet nyilván meg is tudna fizetni, 300 forintért eszik csülkös bablevest, meg 360-ért vagdaltat stb, hát ebből is látszik, hogy egy ő a sok közül, a nép egyszerű gyermeke, nincs is itt semmi látnivaló! Valamiért azonban csak nyilvánosságra hozták ezeket az infókat? Engem személy szerint külön irritál az a fotó, mely mindezt illusztrálandó, jóllakott napközisként örökítette meg a zavart mosolyú vezért,kezében a fordítva tartott késsel – tényleg nem volt senki aki észlelte volna, és időben figyelmezteti, vagy ez is olyan „mi kutyánk kölyke” effektként került megörökítésre? Sokan leírták már előttem, nyilván semmi újat nem mondok, hogy az itt nyilvánossá tett árak mellett ez jócskán ráfizetéses lesz/lenne a nevezett híres étteremnek, amire aligha hihető módon még rá is bólintanak? A látszólag alacsony árakért azonban nyilván búsásan kárpótolják őket, elnyert extra megbízatásokkal, vagy csak egyszerűen a költségvetésből kompenzálják valamilyen jogcímen – ötlettel tele a padlás. Egy biztos, hogy a Gundel nem fog ráfaragni – mi „hülyepógárok” inkább! Jó ha tudjuk, miközben a minie. a saját fenséges zsebéből kifizeti azt a minimális árat, mely nagyon takarékosan is max. alapanyagárként értelmezhető, és akkor hol van még a kismillió járulékos költsége a bulinak – addig az ő és a többi tányérnyaló ebédköltségének a különbözetét is mi a adófizetők fogjuk megfizetni. Tényleg szükség volt erre a polgárpukkasztásra, vagy már annyira szétcsúszott a kormánykommunikáció, hogy nem tudja az egyik kéz, hogy mit csinál a másik?

  • Kis Ferenc
    2019 január 10
    2:55 du.

    Így nem fog lefogyni
    ———————

    Miért, az a szándéka?

  • Clara Bencsics Figyelo

    Latom, a magyar polgar nagyon raer. mas dolga sincs mind fenykepezni a miniszterelnoket!Jam hogy az uborkat a kezeben tartja, Zackschon! Nagyobb kifogas ne legyen ellene!

  • Besancon Azt mondják, egy férfi 100 kilónál kezdődik. Ezért néznek ki furcsán az alacsony férfiak. 🙂

  • Kenny
    2019 január 11
    2:03 du.

    Besancon Azt mondják, egy férfi 100 kilónál kezdődik. Ezért néznek ki furcsán az alacsony férfiak. 🙂

    ———————————-

    Olyat már én is hallottam, hogy 80 kg alatt egy férfi karácsonyfa dísz – csak épp az arányokról nem szól a fáma! -:)))

  • Besancon A 80 jobb, akkor én is férfi vagyok. A 100 sok nekem. 🙂

  • Clara Bencsics Figyelo
    2019 január 11

    Bár igaz lenne amit kíván, de az a baj, hogy van nagyobb kifogásolni való. Úgy nyolcévnyi minimum csak ezen a fórumon, több ezer bejegyzésben. Gondolom olvasta őket kedves Figyelő, hiszen aktív fórumozó.

  • Clara Bencsics Figyelo
    2019 január 11
    12:35 du.

    Igazad van. Az teljesen mindegy, hogy a miniszterelnök úgy eszik-e, hogy egy jobbérzésű tróger ki kérné magának. Ahogy az sem érdekelne, ha előbb feltolja az orrába az uborkát, mielőtt beleharap.

    Az azonban már nem mindegy, hogy a Gundell, amelyik ugyebár nem egy jótékonysági szervezet, külön árszabással kedveskedik a kedves vezetőnek, addig a kórházban plafon szakadozik.

  • Kenny
    2019 január 11
    2:03 du.
    azért nem lehet mindenki mammutfenyő? hahahahaha az a kép az itteni cikkben az jellemző még mai napig sem tanult meg enni…azt én elfogadom, ha valaki filippinó és mindent kézzel eszik, mert náluk az szokás (miért nem elemzem) úgy is készítik a kaját, hogy fel lehessen csípni 3 ujjal távolkeleten a sajátos szokások és afrikában és szerte szana de levédiabasznád az valahol ájrópában van ott meg késsel villával a szokás… és nem habzsolni mint egy mangalica hízóra fogva

    nincs semmi koronás címer a nyakában lógó szalvétán? milyen snassz?

    hahahahaha

  • Raodeo11 Ez tetszik a népének, miért változtatna a megszokott dolgokon?

  • Rodeo

    A filippino „szájhagyomány” tiltja, hogy az ételt balkézzel fogják meg, hisz a balkezükkel (már bocsánat, de) a seggüket törlik… Na most ez a filippino az uborkát csak azért is bal kezében tartja, és a kép tanúsága szerint, mán hrapott is bälüllä… Ja! ))) 😀 (((

  • Nekem az tunt fel, hogy kis kendocsket kotott maga ele, de vilagosan latszik, hogy nem zabalta le magat.
    Tehat nem a lezabalas ellen van a kendo, hanem egy jel. Ezzel int Putyinnak, hogy:

    „Most mar kendozetlenul mondhatok es tehetek barmit, hisznek nekem. Gyere, Magyarorszag a tied!”

    Marcius 16.-an indul meg az orosz invazio, amit csak ugy lehet kivedeni, hogy ti gyorsan nekialltak rettegni itt. Az tavoltartja oket!!!

    Ugyanakkor egy nagy hibat is elkovettetek, mert nektek inkabb azt kene figyeljetek hogy mi tortenik, amikor az Orban Viki emesztorendszerenek masik vege van uzembe helyezve! Ott meg talan valami hasznosat is tudnatok csinalni, eletetekben eloszor.

  • Hogy mik ki nem derulnek! Egyesek uzletelnek a gonosz Orban kormannyal…
    https://contactout.com/Gabriel-Karikas-8811265

    de ez is erdekes, mert itt meg mar epiteszmernok:

    https://www.houzz.com/pro/gabriel-karikas/frutoinvest

  • Vannak meg erdekessegek:

    https://www.zoominfo.com/p/Christopher-Adam/-935776851

    de ez meg erdekesebb:

    https://carleton.ca/history/people/christopher-adam/

    Meg van itt emlitve egy konyv:
    Christopher Adam, “Dire Straits? A kanadai media szabályozás a magyarországi mediatörvények tükrében,”

    Ez vajon mirol szolhat?

  • Szüleim révén, otthon egy nagy egészségközpont „üzemi” éttermében ebédeltem, kitűnő minőségben pont ugyanilyen „kozétkeztetési” árakon…
    – Elég siralmas, hogy egy hivatali étkezdében ilyen emésztéssel kapcsolatos dolgon rágódnak…egyesek akik még a táplálék utjának végeredményére sem érdemesek…

  • Kenny
    2019 január 11
    6:25 du.

    én eztetetetetetet nem is tudám vala! van nekijje népéje? és azt is felböki a vellájára ubival?

    hahahahaha

  • Drizari
    2019 január 10
    10:38 de.
    Az a vakolat még a „szocializmusban ” készült.
    Idáig bírta üdvözletével.

  • Rodeo11 Te minek neveznéd a hajbókoló, talpnyaló, mindent elnéző vak polgárokat, akik boldogan tűrik a birkanyirást, és büszkén hírdetik immáron isteni megbízatását, küldetését? Igen, úgy gondolom, van neki népe. Még néhány év, és már saját egyháza is lesz Magyarországnak. Semjén kénytelen lesz egyházat váltani vagy megy a levesbe. Jól eltervezték ezt, nem kispályásak. Kalapot emelek, nem volt kis teljesítmény.

  • Szoros Gyuri
    2019 január 12
    1:00 de.

    Szarosgyurka.
    TE arra tetted fel a szar kis életedet hogy másokról felásol olyan infókat, amik indifferensek, nem tartoznak ide és senkit nem érdekelnek?

    Az ilyen szardarabkákra, mint TE csak akkor hullik valami kis világosság, ha odapofátlankodhatnak mások fénye mellé és ott bűzölögnek.

  • tóth péter
    2019 január 12
    10:09 de.

    TE is a szocializmusban készültél.
    Nagy hibája ez az „átkosnak”.
    Jobb lett volna még ha születésed előtt lezajlasz , hogy szakkifejezést használjak.

  • Kenny
    2019 január 12
    10:28 de.
    röviden:
    korai középkor, az inkvizíciók kora

  • Kenny
    2019 január 12
    10:28 de.

    Rodeo11 Te minek neveznéd a hajbókoló, talpnyaló, mindent elnéző vak polgárokat, akik boldogan tűrik a birkanyirást, és büszkén hírdetik immáron isteni megbízatását, küldetését?

    Nos jó, de mi van akkor, ha ez a sok demokratikus birka a kipóbáltak közül még minig ezt tartja a legelviselhetőbbnek? Le kell váltani a sok eltévejedőt?

  • Inkább Bibi
    2019 január 12
    1:56 du.
    történelemóra első perc:
    a történelem megoldja (igen, le lesznek váltva!)

    hahahahahaha önmagukat váltják le, mert egymással sem képesek

  • Inkább Bibi Akkor megérdemlik a sorsukat. Csak az a baj, hogy magukkal rántják azokat is, akik tudják, hogy ez nagyon rossz. Nem tud mindenki elmenekülni sajnos.

  • Inkább Bibi 2019 január 12 1:56 du.

    „Nos jó, de mi van akkor, ha ez a sok demokratikus birka a kipóbáltak közül még minig ezt tartja a legelviselhetőbbnek? Le kell váltani a sok eltévejedőt?”

    Levaltani nem eleg. Mint az mar meg lett fogalmazva itt egyszer, ki kell oket irtani, vagy eluzni, vagy legalabbis megfelemliteni. A sok rohadekja, nem tudja mi jo neki! Csak mi, liberalisok tudjuk mi jo mindenkinek.

    Tudod, akik a liberalisnak mondott valamiben jol erzik magukat addig, amig az o kedvenc politikusuk lopja el az orszag vagyonat, azok az emberek nem hajbokolo, talpnyalo, mindent elnezo polgarok, akik boldogan turik a birkanyirast, es buszken hirdetik a Kedves Vezeto immaron isteni megbizatasat, kuldeteset. Errol szo sem lehet!

    Ha jol ertem a mi Keny-nk kivandorolt valahova Nyugat Europaba. A hozzaszolasabol arra kovetkeztetek, hogy o ott naponta tuntet az adok megszuntetese erdekeben, hiszen az csak birkanyiras, es egy egeszen uj rendszerert kuzd az alnok kapitalizmus helyett. Maskulonben meg hajbokolo, talpnyalo, mindent elnezo polgarnak nezne ot valaki.

    Tudod, csak akkor vagy hajbokolo, talpnyalo, mindent elnezo polgar aki orul a birkanyirasnak ha jobboldali beallitottsagu vagy. Ha baloldali vagy, akkor minden rendben, lehet tolni a baloldalinak mondott politikus szekeret minden elkepzelheto modon, az hosiessegnek szamit.

  • Gabriel Karikas

    Geyza
    2019 január 12
    11:14 de.

    Rólam nyugodtan hozhat infókat, bár amiket hozott annyira irrelevánsak, hogy még csak infó sincs mögötte.

    A valódi nevem van megadva mindenhol, így találhat is akár még kapcsolatokat is, bár kétséges, hogy sok „fideszes” ismerősöm lenne.
    Elég magas számban vannak az un. szoc.-hálókon is kapcsolataim, van saját oldalam is.

    Jó keresést!

    Lehet, hogy ezen „élvezkedik”?

    Látom a Chris publikálását is közzé-próbálja tenni – hááát….
    Pechére inkább megköszönni való az ingyen-divulgálása.

    Bár gondolom mindenki tudja itten, hiszen nem titok, sőt…!

    Ekkora rosszindulatú nagy marhát is ritkán látni.

  • Szoros Gyuri Látod ez van, mikor valaki vagdalkozik gondolkodás helyett.
    Nálunk sávos adózás van, aki sokat keres, sokat fizet. Mi szerencsére nagyon sokat fizetünk, de a kispénzű réteg keveset.
    Ez így természetes, nincs vele semmi baj.
    Az adó elköltésével nem vagyok tökéletesen elégedett, ugyan keveset lopnak, de az elosztás tán lehetne jobb. Ez sem ok a tüntetésre, mert az utóbbi időben egyre több jut idáig mellőzött megyénkre is. Folynak a fejlesztések, épülnek az utak, nagyon sok munkahely került most ide a városkánkba.
    A turisztika is soha nem látott fejlődésbe kezdett, ez jó az országnak és a megyének, csak nekem nem, mert idáig egyedül lehettem olyan helyeken ahol most tömeg van. Ez viszont nem lehet ok a tüntetésre.
    Kórházunkra az utolsó hat évben 12800000000 forintot fordítottak, és ez csak a felújítás, karbantartás. Érzed az összeg nagyságát? Addig a Jánosba vittek 20 tekercs wc papírt.
    Sajnos az angolok miatt elég sok a gond itt a fejlesztéseknél, sok a vita. Ez is természetes. Vita van, nálunk nem királyság van.
    Az adózással semmi baj, ha tisztességes. A milliárdosok minimális adóztatása illetve felmentése az adózás alól ugye még nálad sem nevezhető tisztességesnek? A százmilliárdok eltulajdonítása sem? Vagy igen? Nálad ez még belefér?
    A nagy kérdésekben itt nem hazug „konzultáció” folyik, hanem népszavazás, ennek folyománya, hogy egyre másra teszik át a múltba az ostoba régi törvényeket. Azonkívül egy jobbközép liberális-konzervatív-keresztény párt vezeti az országot, majdnem teljes megelégedésemre. Egy nagy „disznóságot” csináltak a válság idején, de itt gond nélkül perelheted a kormányt, és nem egész fél év alatt lement a per, vesztett és fizetett a kormány. Ilyen is van. Azt is hozzátenném, hogy az akkor elvett pénzt már régen folyatják vissza, de itt a kiesett pénzt is vissza lehetett kérni és kapni. Jellemző a politikai erkölcsökre, hogy kisebbségből vezeti a párt az országot, és a másik nagy párt nem tesz nekik állandóan keresztbe, pedig módja lenne rá. Tudom, nem tartható, de mégis csak 72 000 dollár volt a GDP, az adósság pedig csak 68%-a a háztartásnak. Ilyen nagy krach után, ez nem semmi, nem kevés manapság.
    Keresztény ország, mégsem verik a mellüket a kereszttel, nem előny a hit és nem hátrány az ateizmus. Itt magánügy a vallás és a politikai nézet, az álkereszténység sem divat. Furcsa ország?
    A munkavállalóknak a jogai csorbíthatatlanok, számomra elképesztő, mennyire tiszteletben tartják a jogaikat.
    Mesélhetnék egy éppen tegnap történt esetről, de visszakézből hazugságnak minősítenéd ahogy megismertelek. Téged a tények nem zavarnak meg a tévedéseidben. Nem baj, attól még megtörtént.
    Van még egy erkölcsi vonzata is a dolognak. Mikor kértük az állampolgárságot, akkor elfogadtuk az országot úgy ahogy van, előnyeivel és hátrányaival. Ezek után erkölcstelennek gondolom tüntetni olyanért, amit akkor elfogadtam. Nem gondolod?
    Nem volt kötelező kérnem, és nem voltak kötelesek befogadni.
    Nagy zűrzavar van a fejedben, fogalmad sincs a magyar helyzetről. Azt nem tudom, hogy fizetnek vagy simán pocsék az életed és ide öntöd a rosszindulatodat jobb híján, de ha komolyan gondolod a síkraszállást valamiért, akkor tudhatnál róla valamit. Így csak egy nevetségesen ágáló rosszindulatú emberkét látok, tudás és érvek hiányával. Összeszedhetnéd magad, és akkor még beszélgetni is lehetne veled. Ez a Boda színvonal kevés hozzá.
    Annyira erőlködsz, hogy éppen Orbán szavait tulajdonítod nekem. Orbán mondta, hogy az ellenséget (ellenzéket) meg kell semmisíteni, én soha ilyet nem mondtam. Remélem nem szándékosan hazudtál? Tényleg ennyire elvakult vagy?
    Állítólag Amerikában élsz. Akkor talán próbáld meg helyesen leírni a nevemet, egy Amerikában élőnek illene, ott is használatos ez a név.

  • Na csak röviden: Minden parlamenti képviselő,államtitkár,miniszter ott eszik (zabál!)
    Jobb és baloldali is!!!!!!!!!!!!!!!!
    Kép is jelent meg a neten,ahol a szerencsétlen,nélkülöző Fletó is
    780.-Ft-ért képes a hosszú sorba beállni…….!
    Ezen ugye kár vitatkozni,vagy Gundelt bármivel is vádolni,neki
    biztosan megéri!
    Hát ez már megint egy nagyon felesleges,értelmetlen cikk volt,és persze a gyengébbek megint „okosan” szóltak hozzá,mint mindig…!

  • Az már csak hab a tortán,hogy egyesek a cikk tartalmától teljesen függetlenül osztják az eszüket…..!
    Megszoktuk!

  • Nos nagyon örülök,hogy lelszi és S.Gyuri a kevés normális nevében
    hozzászólt,ugye a Gundel pártállástól függetlenül(!!!!)nem csak most,de régen is szállított kaját a parlamentbe!
    Sajnos erről sem a cikk írója,sem a fanatikus rajongók nem
    tájékozódtak időben….
    Na elmentem,mert egy régi szuper film jön G.Close és M.Douglas
    főszereplésével,ami kissé szórakoztatóbb ,mint a feleslegesen acsarkodó
    hozzászólások!!!!!

  • Geyza
    2019 január 12
    11:18 de.
    Zavart,kedves nagyfejű Barátom.
    Idézet „””…(néha te is lehetnél visszafogottabb)”””… kedves vitapartneredtől,más már megunta hozzáállásodat,szövegelésedet.
    Pedig nagyon kedves e beszédstílus ,nem is tudom mi lenne nélküled!
    A minap mesélted el ki vagy ,honnan jöttél,mikor éltél–akkor miért akarsz másoknak olyat a szemére vetni amiről semmit nem tudsz! Csak a hiányos kobakodban mozgolódik valami,ami nem hagy nyugodtan.
    De olyan rendes vagy,hogy ez is megengedhető neked,mert a kisnyílas múlt mindenre feljogosít üdvözletével.

  • Végzetül:

    Kedves Kalocsai!

    Ha Orbán netán …magángépen repked fontos találkozókra,akkor ugye mégsem a költségvetés terhére?….de szerintem az utóbbi is teljesen általános és jogos,ugye régen a szocik sem zsebből fizették a hivatalos,szükséges külföldi útjaikat?……
    na erről ennyit!

  • Röviden:

    Amúgy nem hiszem,hogy egy kormányfőnek,államfőnek akár miniszterelnöknek a hivatalos útjait(bárhol is) „zsebből” kellene fizetni,és azt sem,hogy a családtagjaik (akik nem képviselők!)bejárnának a parlamentbe,ill.az ülésekre ebédelni,potyázni…..mert ugye nincsenek rászorulva,meg ilyenről nm is hallottam!

  • Geyza Most látom csak, saját beépített spionunk van? Ez már valami. Jó lehet annak, aki semmit sem szégyell.

  • OIM*

    Olyan vagy te itt
    mint egy szép kerek érett,
    szélén kemény, belül krémes,
    tetején bőrős tehéntrágya a perzsaszőnyeg szélén

    *OIM = Oldal Idióta Macája

  • „Na elmentem mert egy régi szuper film jön…”

    OIM* elment. DDDD
    De nem világos hogy mikor:
    Előtte , alatta vagy utána.
    Az viszont tény hogy eléggé gusztustalan
    az hogy itt tárgyalja ki nap mint nap a libidóját.

    *OIM = Oldal Idióta Macája

  • Boda Marcsi
    2019 január 13
    1:26 du.

    Marcsi, a Parlamentben nem Gundel, hanem menzai a koszt.
    A karmelita kolostorban pedig Gundel, ami Magyarország zászlóshajója ételkészítésben. Ráadásul a Gundel 2,5 millió forint bérleti díjat fizet, hogy felszolgáljon! Ez pedig az Ön állításával szemben biztos, hogy NEM éri meg ilyen mérhetetlenül alacsony áron a Gundelnek, hacsak nem máshogyan nem kompenzál a miniszterelnök úr, pl. a mindenkori külföldi látogatók teljes élelmezésével busásan túlárazva.
    Maga kis naív! A parlamenti kosztot akarja a Gundellal összehasonlítani. Hhaha ha haaaaa! 🙂

  • Boda Marcsi
    2019 január 13
    2:33 du.

    Boda:
    „Nos nagyon örülök,hogy lelszi és S.Gyuri a kevés normális nevében
    hozzászólt,”

    Hát igen Marcsi ezt jól látja, valóban elég kevés a normális abban a táborban, ahol Marcsi maga tartozik. 😀 Freud-i elszólás volt, vagy a realitást már maga sem tudja meghazudtolni? Istenem… 😀

  • Na vége a filmnek,meg ugye Geyzának is régóta,csak ugye ő nem veszi észre…..
    Egyébként az általam elismert,de sajnos ellenzéki C.Á.tól sem kaptam semmilyen visszajelzést ara vonatkozóan,hogy merészeltem megírni sem a TV l-en sem a Duna TV-én nincs reklám sem a híradók,sem a filmek alatt(kár,hogy nem tudja)…..
    Amúgy a privát e-mal címén is kértem a decemberi (és régebbi) )levelek megküldésére az említett sz.gép problémáim miatt…sajnos ezt sem teljesítette,mert mint főszerkesztő nem tudja magát elhatárolni a fanatikus baloldali nézeteitől,vagy
    nem bírja elviselni, ha valaki másként gondolkozik,netán ellenkező véleményen van….nem tudja mellőzni a párt elkötelezettségét,ami szerintem nem sportszerű,nem korrekt…,nehezen,de megértettem,levontam a konzekvenciát,hogy
    a hírlap sajnos nem fórum…hanem kerekasztal!

  • Ha lenne tárgyilagos moderátor,akkor Geyzát mint a fórum szégyenét már rég leállította volna,.,..

  • Kenny 2019 január 13 5:46 de.

    “Nálunk sávos adózás van, aki sokat keres, sokat fizet. Mi szerencsére nagyon sokat fizetünk, de a kispénzű réteg keveset. Ez így természetes, nincs vele semmi baj.”

    Tenyleg? A newtoni, vagy az einsteini fizika torvenyei alapjan termeszetes?
    Arra viszont valoban jo, hogy eluldozze (nem mindig szo szerint), vagy tonkretegye a vallalkozokat. Csupan ido kerdese.
    En eleve ellene vagyok a jovedelmi adonak, inkabb a vamokban es az AFA fele adokban, valamint a leheto legkisebb allamban hiszek. A vam es az AFA a gazdagot adoztatna a legjobban. Viszont te ugye nagy valoszinuseggel liberalis vagy, legalabbis valami arnyalata annak, tehat neked tetszik a jovedelemado, mert azt hiszed, hogy a gazdag ugy tobb adot fog fizetni. De bepaliztak teged, nem fizet. Sot! Lenyegeben azert vezettek be es meg a mai napig is azert tartjak meg ezt a formajat az adoztatasnak (mikozben a vamokat igyekeznek megszuntetni) mert a gazdag egy cent adot sem akar fizetni. A jovedelemadotol a kozepes es nagyvallakozok elkoltoznek egy masik orszagba, vagy (ami surubben elofordul) egy masik orszagban jegyzik be az uzleteiket, hogy odahaza ne kelljen adozniuk. Ezen bolcs liberalis policy-k miatt elnek jol a szigetallamocskak lakoi is! Mind tax-haven. Kivetel is van, mint pl. Luxembourg. (Szereny elmeletem szerint az isiaszos Juncker is csak azert van ott ahol van, mert ismeri az osszes europai politikus stiklijet.)
    Persze ettol meg semmi baj sincs ezzel. A termeszet alkotta meg igy e torvenyt, vagy talan maga az Isten! Igaz?

    Viszont ha nem vagy elegedett az ado elkoltesevel es nem sztrajkolsz, vagy nem tuntetsz, akkor sajat bevallasod szerint “hajbokolo, talpnyalo, mindent elnezo polgar vagy, aki boldogan turi a birkanyirast, es buszken hirdeti a Kedves Vezeto immaron isteni megbizatasat, kuldeteset”. Raadasul bevallod, hogy elegedett vagy a jelenlegi Kedves Vezetoddel. Ez nem vet rad jo fenyt. Azokat kapasbol es zsigerbol gyulolni kell, minden gondolkodas nelkul, ahogy azt itt surun eszreveszem. Vagy talan tevednek?
    Az, hogy bevandorlo vagy es el kellett fogadnod az uj hazad rendszeret ugy ahogy van abszolut semmit nem jelent, foleg nem erkolcsileg. Sot, eppen az az erkolcstelen, ha az igazsagtalansagok lattan gyavasagbol nem tuntetsz.

    A turizmus is ad okot a tuntetesre, mert azok jobbara minimum oraberes allasokat adnak, raadasul a turistak szennyezik a kornyezetet is. Nem szep toled, hogy ezt engeded!

    Ugy tunik nekem, hogy az Orban kormany felujitotta az osszes videki korhazat, es most jonnek a fovarosiak sorra, plusz meg epitenek is egy szuperkorhaznak nevezett valamit Budapesten. Akkor most nem kell tuntetni az Orban ellen?

    Kicsit el vagy tajolodva Magyarorszag jelenlegi helyzetet illetoen es engem probalsz oktatni ez ugyben.
    Az igaz, hogy nagy elannal zajlik az oligarchak kitermelese, amit lehet korrupcionak tekinteni, de ezek legalis szerzodesek keretein belul mennek, amit Nyugat Europaban, es az egesz amerikai kontinens minden orszagaban is ugyanigy csinalnak. Ez a legalis korrupcio, amikor mindig a sogor-koma kapja meg az allami szerzodeseket. Termeszetesen egy csoda folytan. Tiltakoztal ez ellen Magyarorszagon, amikor az elozo kormanyok ugyanezt csinaltak? Vagy talan akkor meg annyira sem volt atlathato a kormany, mint ma?
    Tovabba, Magyarorszagon is voltak nepszavazasok, es ha jol tudom kizarolag az Orban kormanyzasa idejen. Tuntettel az Orban kormanyt megelozo kormanyok ellen azert, mert fasiszta modra vezettek az orszagot? A nepszavazas es a konzultacio kozott csupan az a kulonbseg, hogy kikerik a nep velemenyet, mielott a temat jobban ismero szakertok valtoztatnanak valamit a torvenyen.

    De nagyra ertekelem az oszintesegedet. Orulsz annak, azaz “politikai erkolcsossegnek” tartod azt, hogy valaki kisebbsegbol iranyitja az orszagat. Most mar azt kene megmagyaraznod, hogy akkor mire kell az a sok penzt lenyelo valasztas? Csak hagyni kell a legundoritobb ferget hatalmon, mert tudja mindenki, hogy o senkinek sem kell.
    Igy mar ertheto, hogy miert koveteled hogy Magyarorszagon is hagyjak figyelmen kivul a valasztasok eredmenyeit, es legyen a kormany azokbol megalakitva, akikre csak a barataik es rokonaik szavaztak.

  • Jól van HUNT* akkó megismétlem magamat:

    ***************************************
    Geyza
    2019 január 12
    11:18 de.

    tóth péter
    2019 január 12
    10:09 de.

    TE is a szocializmusban készültél.
    Nagy hibája ez az “átkosnak”.
    Jobb lett volna még ha születésed előtt lezajlasz , hogy szakkifejezést használjak.
    ***********************************

    Ennyi.
    Te náci csökevény.

  • Kenny
    2019 január 13
    3:52 du.

    Dehogynem szégyelli.
    El akarja titkolni ez a csökevény hogy a szocializmusban született.

    Pedig erősen kilóg belőle a rákosimátyás hehehehe

  • Boda Marcsi
    2019 január 13
    2:33 du.

    Jó is, hogy említed. Most már csak azt meséld el, hogy hol van szó a parlamenti büféről?
    Ja, sehol.
    Viszont kedvencecskédnek muszáj maszatolnia. Meg a híveinek, és így Neked is. Mert egyre kínosabbá válik Orbán kiskirályságának tünetegyüttese.

  • Egy kisebb ADALÉK a Karmelita Kolostor műemlék közkincs téma és

    AZ EBEK HARMINCADJÁHOZ

    Az Index írja:

    „FRESKÓKAT TÜNTETTEK EL ORBÁN REZIDENCIÁJÁN”

    A cikk különböző régebbi táncszínházi fotókkal illusztrálva bizonyítja a műemlék rongálás, ill. a megsemmisítés tényét.

    A refektóriumról pl., ahol királyunk (a cikk-fotón) láthatólag nagy élvezettel éppen az Ő kedvenc resztelt máját költi, jogar helyett uborkával a balkezében, szakemberek az 1958-59-es felújítást megelőzően úgy ítélték meg, hogy :

    „A budai Karmelita Rendház ebédlőtermének fínom hatású, copf stílusú, >hazánkban egyedülálló< díszítő festése súlyos sérülései ellenére is megmenthető."

    – A hatvanas években ennek megfelelően – abban a rendszerben – szakszerűen fel is újították a várat és vele együtt természetesen a kolostort is.

    A . N E R-vezér viszont, a maga egyéni kívánságának megfelelően, ha nem is lerombolja, de annak egyedi, "nemzeti műemlék" jellegét a saját rosszul-felfogott érdekében minden fenntartás nélkül teszi tönkre, miután a felújítási, vagy inkább átalakítási munkálatokba a minimális hozzáértés hiányában folyamatosan üti bele azt a felséges orrát … Ilyenkor a kis (155cm-es) "puritán" 😀 számára teljesen mellékes az, hogy hobbija alanya éppen nemzeti örökség…

    🙁

  • Ui:

    A szintén megsemmisített Magyar Nemzet írta korábban, hogy az ugyancsak szétvert „Műemlékvédelmi Hivatal feladatai, már 2011-ben(!) átkerültek a . k o r m á n y h o z”. Természetesen az Orbán-kormányról van szó, amely már akkor melengette a keblén Vár, illetve az ahhoz szorosan kapcsolódó Liget-projektet. A „lassan járj tovább érsz” szellemében elérték a Vár előszobáját, jöhet a koronázás…

  • Szoros Gyuri Ügyesen torzítasz el mindent, de azzal nem lesz igazad.
    A népszavazás és a konzultáció között az a különbség, hogy az egyikben tényleges kérdésekben átláthatóan szavaznak az emberek, a konzultációban pedig átláthatatlanul, irányított kérdésekre válaszolnak, a végeredmény pedig senkire sem nézve kötelező. Szeretnéd, hogy seggbe rúgjalak? Igen, nem. Ez így korrekt ezek szerint szerinted? Rendben.
    Ha nem látod, akkor nem akarod látni. A kisebbségi kormányzás is egészen más, mint amit itt akarsz beállítani. Ha két nagy párt majdnem azonos eredménnyel végez, de van egy harmadik ami elfogadhatatlan mind a két nagy pártnak (pl egy ilyen jobbik féle), akkor nem teszik tönkre az országot politikai csatározásokkal a hatalomért, hanem kormányoz az, amelyik több szavazatot kapott.
    (Nem vagyok elégedett a vezetőnkkel, hanem nagyjából elégedett vagyok a kormányzás eredményével. Nem ugyan az.)
    Tehát a nagyobbik párt változtassa meg a választási törvényt, osztogasson Erzsébet utalványokat, csaljon lopjon és hazudjon, majd 49%-kal legyen kétharmadja, az nálad a tisztességes nem a kisebbségi kormányzás, ahol a pártok az ország érdekében egy irányba mennek. Értem.
    Az adóelosztás szerintem lehetne jobb, szerintem a megyénknek több járna. A többi megye szerint nekik jár több, tehát robbantsunk ki polgárháborút? Nem ezért választunk képviselőket, hogy Ők megvívják a harcot? Bár mintha említettem volna, hogy földrajzi helyzetünk miatt nagy hátrányba vagyunk az angolok miatt, nem csak a kormányon múlik megyénk fejlesztése, az angolok pedig nem játszanak. AZ torykat csak az érdekli, hogy nekünk kárt okozzanak. Egyoldalúan nehéz megoldani külpolitikai kérdéseket. Jó, majd kimegyek a Diamond-ra, hogy pusztuljanak az angolok. Biztos sikerem lesz. 🙂
    Újabb torzításod, hogy bevándorló vagyok. Te vagy bevándorló az USA-ba, én csak átköltöztem egy másik EU országba, amire lehetőséget az EU alaptörvénye ad. Átköltözőnek hívják itt, ezt úgy veszik, mintha országon belül költöztünk volna. Mondtam furcsa ország, nem úgy gondolkodnak mint Te. Ha Arkansasból átmész Texasba, ott migránsnak minősülsz?
    Nem vagyok köteles semmit eltűrni, mint írtam. Azt írtam, hogy elfogadtam a szabályokat amikor kértük az állampolgárságot, visszamenőleg nincs jogom meggondolni, mikor a másik fél mindent betartott idáig.
    Minden ezután változó dologba viszont beleszólhatok, és bele is szóltunk. Idáig minden népszavazás végeredménye a mi nézetünket tükrözte szerencsére. Menjek ki érte tüntetni? Átgondolom.
    Nekem így becsületes, neked nem. Ezt is megértem.
    Az egészségügyről nem vitatkoznék veled, mert látom halvány fogalmad sincs mi történik, és minek kellene. Kicsit értünk hozzá, ne akarj bemagyarázni nekünk semmit. „Szuperkórház”, persze. A magyar EÜ romokban, megoldás nem is sejlik.
    Majd imádkozunk. Az hatásos lesz.
    A személyzet hibáztatása semmit sem old meg, csak további elvándorlást okoz. Persze aki tudott már eljött, így csökkenni fog az elvándorlás, ebből jó vezércikk lesz, de megoldás nem.
    Az, hogy szerinted hogyan jobb a gazdaságpolitika és szerintem hogy, az nézőpont, felfogás kérdése, nem hiszem, hogy nálad van a tudás kulcsa. Sajnos senkinél. Az egykulcsos adót nem lehet megmagyarázni, mint Mészáros hatalmas adókedvezményét sem.
    A turisztika szennyezi a környezetet? Igen. Az ember szennyezi a környezetet. Első az lett volna, hogy szabályozzuk a születéseket. Nem tettük meg. Az emberek élnek és élni, szórakozni látni akarnak. Az országunk gyönyörű, az emberek látni akarják. A lehető legjobb körülményeket kell nekik teremteni, ez mindenki érdeke. Szerinted ez ocsmány dolog, mert a turisztikai munkahelyek keveset fizetnek. Rendben. Akkor ezentúl csak olyan állásokat lehet meghirdetni, ahol milliókat fizetnek? A tanulatlan, tehetségtelenebb pedig dögöljön éhen.
    Jut eszembe, most kedvenced éppen a turizmusra ad milliárdokat az adózok pénzéből, mert lánya abban érdekelt. Gondolom Magyarországon jobban fizetik a turisztikai dolgozókat mint itt és nem szennyezi a levegőt? Biztos így van. A nagyvállalatok elmennek ha adózniuk kell? Éppen ebből él most Magyarország, hiszen az olcsó munkaerő miatt mennek oda a német autógyárak, akik levegőszennyező ocsmány autóikat gyártják magyar földön. Az a levegőszennyezés nem számít, csak a mi turisztikai szennyezésünk? Jut eszembe, aláírta már az USA az egyezményt, vagy továbbra is ontjátok a mocskot a világra? Nem kellene ott seperned? Hát vedd tudomásul, örülök annak, hogy nagyon sok munkahelyet teremtettek megyénkben, és ezeknek egyike sem közmunka.
    Azt is magyarázhatod, hogy itt keveset keresnek a dolgozók, de attól most Magyarországon jó? Nem tudom, mennyit keres egy turisztikai dolgozó, de a kertész itt a legrosszabbul fizetett munkák egyike, 30 000 forintot keres egy nap nálunk, hat óra munkával (öt, mert két teaidő van benne). Abból itt meg lehet élni, és nem kíván nagy szakértelmet.
    Egy magyar házaspár most vett egy négy hálószobás házat, pedig nem a toplistás szakmát űzik, a férfi még angolul sem tud. Biztos olyan rossz itt a pénz?
    Tulajdonképpen értelmetlen volt válaszolni, mert fújod a kormánypropagandát, mázolod a feketét fehérre és a fehéret feketére. Ha ez Téged vigasztal, én vagyok a legaljasabb ember a világon. Így jó? Ettől viszont egy fikarcnyit sem lesz jobb Magyarország helyzete. Magyarázhatod, hogy a fekália csokoládé, hiszen nem Te eszed, magyarázhatod, hogy majd egyszer lesz szuperkórház, ahol majd meggyógyítják az idáig elpusztultakat.
    Talán orvos is lesz aki gyógyít, mert nem tud elmenni a rabszolgasorból. Engem hiába feketítesz be, attól az országnak nem lesz jó. Tudom, most előírás a karaktergyilkosság, mert ha gyalázzuk azt aki kritizál, akkor nincs igaza. Sajnos nem igaz, akkor is igaza van.
    Azt viszont végleg nem értem, az USA-ból miért beszélsz vissza Európába? Európa a mi dolgunk akik Európában élnek. Nem gondolod? Nem elég nagy neked az USA?
    Végül igen, sokat tiltakoztam Magyarországon, mikor végleg tudomásul vettük, hogy értelmetlen mert a magyar nép gyurmából van, akkor csomagoltunk és eljöttünk. Úgy gondolom, a lehetőségeimhez képest mindent megtettem. Sajnos van anyag, amiből nem lehet várat építeni. Ha nem most delegáltak volna ide Téged, akkor tudnád, a Gyurcsány kormány miatt csomagoltunk össze, akkor láttuk be, nem fog változni semmi.
    Sajnos a baj az, hogy nem jobb jött hanem rosszabb. Biztos én vagyok ezért a felelős, de sajnos így alakult.
    Az őszinteségemet pedig nem kell nagyra becsülnöd, mert otthonról hoztam magammal. Nálam ez természetes, bár nálatok is az lenne.
    Ha csekélységem után is kémkedni akarsz, ne tedd, kérdezzél, válaszolok. Hidd el nem érdemes, nem jelentek veszélyt álmaid kormányára kicsi pont vagyok, de ahogy gondolod.
    Mint slapaj éles szeműen meglátta, nem vagyok a szavak embere, munkából éltem nem szövegelésből. Attól még hülye nem vagyok és látok. A magyarázatokkal tele a padlás, ötven évig magyarázták, hogy rosszul látok, de majd jó lesz. Nem láttam rosszul akkor sem, és most sem. Nem lett jó, és így nem is lehet.
    Neked tetszik, nekem nem. Szerinted lopni szabad, hiszen más is lop. Ez Magyarország alaperkölcse már nagyon régen, az a néhány hülye becsületes pedig így járt.
    Nem tudom, miért kellene zsigerből gyűlölni a vezetőket, ez érdekes felfogás. A gyűlölet szó nélkül már létezni sem tudtok, ez éltet titeket. Komoly baj. Engem nem tanítottak meg gyűlölni, így sosem fogok közétek tartozni, bár nem bánom.

  • Szoros Gyuri. Ha azt összeszámolnád nekem, hogy hány stadiont, sportpályát, sporteseményt sikerült megtervezni, megszervezni a helyét kijelölni, felépíteni és már csődbe is vinni, ebből mennyit sikerült túlszámlázni, ötször-tízszer módosítani a költségét, hálás lennék. És vajon miért nem sikerült ennyi idő alatt a csodakórháznak még a helyét sem kijelölni?
    A sportolók adókedvezményét is megmagyaráznád? Látom Te sokkal jobb vagy közgazdaságból mint én.
    Tényleg nem értelek Titeket, mi a hasznotok abból, hogy véditek a védhetetlent, még annak az árán is, hogy nevetségessé teszitek magatokat. Nem akarok egy operettel operálni, biztos hülye vagyok, de a jelek szerint Ti vagytok a nagyobbak. Latabártól tudom jobban hangzik, elnézést.

  • Geyza
    2019 január 13
    6:11 du.
    Mi az a ” csövekény ? ” Ezzel én még nem találkoztam!
    A népszavát meg hagyd már a francba–egy semmirevaló felbujtó újság
    üdvözletével

  • Andrew!
    A parlamenti büféről mind a neten,(több fórumon)mind a TV-ben( több csatorna egyenes adás…!)
    szó volt,ami szerint a parlamentben 780-Ft egy menü (na itt állt sorba Gyurcsány méghozzá ételhordóval…..,meg a szoci Ujhelyi I……..Orbánt nem láttam!
    Amúgy a K.Kolostorban 850.-Ft az ebéd(Ujságok,TV)persze olvasni,nézni,hallani ,tudni kell!.
    Amúgy mára minden számlára megérkezett a nyugdíj(többünknek már szombaton!) és a kiértesítés (papír formájában) a Magyar Államkincstár Nyugdíj folyósítási Igazgatóságától!!
    Csak azt nem értem,hogy maga meg a HunCanada félék,meg az esetleg még nem nyugdíjasok, miért ilyen izgatottak,ha nem is érintettek?…..talán nem is dolgoznak így ráérnek kötekedni,uszítani? és mégis megélnek……!
    A gyengébbek kedvéért tudatom,hogy több aktív dolgozó bére is késve érkezett…..valószínűleg a bankoknál is baj volt a rendszerrel…..
    Na nem kell aggódni,senki nem halt éhen!
    Remélem mindenki felfogta?Itthon természetes lenne a normális emberek részéről,de kint ?…..az más!

  • Amúgy lehet,hogy nem is olvasták a cikket?még a címet sem????akkor mire is írnak véleményt?…..nem csak nevetségesek,de szánalmasak is!

  • Amúgy mint NORMÁLIS hozzászóló én elsősorban a cikkhez szóltam
    hozzá,kiegészítve a másik nyugdíjasokkal foglalkozó másik uszító cikkhez szánt véleményemmel valamint
    valós és friss tényekkel!
    Mindezt a gyengébbek kedvéért……!!!!
    Részvétem!

  • Kenny,

    Vegre belatod azt, hogy vannak olyanok Magyarorszagon es kulfoldon is akik egyetertenek a FIDESZ iranyvonalaval, es ettol ok meg nem „hajbokolo, talpnyalo, mindent elnezo polgarok, akik boldogan turik a birkanyirast, es buszken hirdetik a Kedves Vezeto immaron isteni megbizatasat, kuldeteset”.
    Ezt irtad:

    „Az adóelosztás szerintem lehetne jobb, szerintem a megyénknek több járna. A többi megye szerint nekik jár több, tehát robbantsunk ki polgárháborút? Nem ezért választunk képviselőket, hogy Ők megvívják a harcot?”

    Ugyanez ervenyes Magyarorszagra es a magyarokra is. Tehat vegre egyetertunk.

    Azonban tovabbra is fujod az ellenzek osszes tobbi, buta, atlatszo hazugsagait. Konnyeden be tudnam bizonyitani, hogy butasagoknak ultel fel, de az innen ki lenne cenzurazva, tehat nem fogok link-eket kuldeni.
    De talan ajanlanhatom, hogy ne kizarolag a KMH-n es az Amerikai Nepszavan keresztul szivd magadba az informaciokat, mert az a kedvenc elnokom szavaival elve mind fake news.

    „AZ torykat csak az érdekli, hogy nekünk kárt okozzanak.”

    Ugy, ahogy az orszagot epito Orbant is csak az erdekli? Nalatok hany millio munkakeptelen, de dolgozni nem is akaro bevandorlot akarnak a nyakatokba ultetni a mar meglevok fole? Azok nem fognak veletlenul kart okozni?

    Errol jut eszembe: Ha nem vagy bevandorlo oda (felteszem Angliaba), hogyan kaptad meg ott az allampolgarsagot?

    „Ha Arkansasból átmész Texasba, ott migránsnak minősülsz?”

    Talan meglepodsz, de kozel annak szamitasz. En egyszer atkoltoztem egy masik allamba (mar az eleve nagyon nehez volt) aztan par evvel kesobb visszamentem az eredetibe. A volt „kis”fonokom nem akart visszavenni az allasba, el kellett mennem a nagyfonokhoz, akivel viszont meglehetosen joban voltam. O odaszolt a kisfonoknek, aki aztan kioktatott hogy eloszoris is csak azert vesz vissza mert a nagyfonok utasitotta erre, es „megmagyarazta” nekem, hogy azzal, hogy elkoltoztem egy masik allamba eljatszottam a jogomat arra, hogy az eredeti allam polgaranak minosuljek. Alig birtam ki hogy ne nevessek a hulye pofajaba.
    De ugyanezen oknal fogva van ma mar 16 varosban irodam, mert mint washingtoni „allampolgar” pl. New York-ban nem kapnek szerzodeseket. Minden allamban a helyi vallalkozokat keresik meg eloszor.

  • Elnezest, a sportmania kapcsan megjegyeznem, hogy ebben is igaza van az Orbannak. A gyerekek beiratasa barmilyen sportra nagyon fontos, elsosorban a varosi gyerekeknek, akik anelkul halalra unnak magukat. (Hallom, hogy az oktatas szintje elerte az amerikait Magyarorszagon is, tehat azzal nem foglaljak le a gyerekeket.)
    Egeszsegugyi szempontbol is rendkivul fontos ez, a sportba beleolt milliardok megterulnek az egeszsegugy kevesebb hasznalata soran. Termeszetesen az sem mindegy, hogy a 10 eves gyerekek fele mar cukorbeteg, vagy esetleg csak 1-2%-uk.
    En nem latok olyan nagy gonoszsagot a sport erolteteseben Magyarorszagon, mint amit a fejjel az ajtonak futo ellenzek lat. Ha en azt tennem, talan en is ugy latnam.

  • Szoros Gyuri Nem, nem tudsz meggyőzni. És nem, nem olvasom az Amerikai Népszavát. Sokkal biztosabb információm vannak. Ezek szerint rossz országot választottál, én jobban jártam. És nem, nem Anglia. Anglia szóba sem jöhetne.

  • Szoros Gyuri
    2019 január 14
    3:12 du.
    ahhoz képest, hogy a süsüék saját statisztikája szerint is a fiatalság egészségessége és oktatási színvonala a világ országai között a 43.!!! elhízott beteg egyedek a sport kizárólag profit termelő azok a college ek amelyek sportot oktatnak semmi mást nem oktatnak aki nem válik be az NBA, NFL (ez utóbbi a kedvencem ennél lejjebb csak a bányász béka valaga van) NHL, MLS, MLB az semmi más mint franchise ok kibaszott sok pénzért és még nagyobb profitért ha egy semmit sem érő süket pöcs TOMBRADY $150000000 ót kereshet és egy tudós aki megoldja az emberiség problémáit évente kap $125000 -et – adó!

    akkor tedd ki a hülyeségeidet az kirakatba

    a megszálló süsü csapatok rabolják mások kincseit erővel és abból élnek ingyen de nem az egész bagázs hanem csak az elit a többi le van szarva és mehet a mekibe mondjuk $9,50 -ért óránként max heti 37 órában a többit számold ki az adózás és biztosítások után mennyi marad neki?

    dehát öblögetni hülyeségeket az olyan jól hangzik

    úgy piacot szerezni, hogy az árum nem is jobb, nem is olcsóbb de fegyverrel kényszerítem hogy tőlem vegye(lásd a gázt!) az is egy marketing politika, a szabad piac eklatáns példája

    hahahahahahaha

  • Szoros Gyuri
    2019 január 14
    3:12 du.

    nemcsak FOX news létezik hahahahahaha russiagate, hahahahaha =halotti lepel a tényekre

    és ehhez mit szólsz? kedves szép hírek, nemdebár?

    „It is already safe to declare Trump’s plan to Make America Great Again (MAGA) a failure. Beneath the rosy statistics of US economic growth hides the hideous fact that it is the result of a tax holiday granted to transnational corporations to entice them to repatriate their profits. While this hasn’t helped them (their stocks are currently cratering) it has been a disaster for the US government as well as for the economic system as whole. Tax receipts have shrunk. The budget deficit for 2018 exceeds $779 billion. Meanwhile, the trade wars which Trump initiated have caused the trade deficit to increase by 17% from the year before. Plans to repatriate industrial production from low-cost countries remain vaporous because the three key elements which China had as it industrialized (cheap energy, cheap labor and low cost of doing business) are altogether missing. Government debt is already beyond reasonable and its expansion is still accelerating, with just the interest payments set to exceed half a trillion a year within a decade. This trajectory does not bode well for the continued existence of the United States as a going concern. Nobody, either in the United States or beyond, has the power to significantly alter this trajectory. Trump’s thrashing about may have moved things along faster than they otherwise would have, at least in the sense of helping convince the entire world that the US is selfish, feckless, ultimately self-destructive and generally unreliable as a partner. In the end it won’t matter who was president of the US—it never has. Among those the US president has succeeded in hurting most are his European allies. His attacks on Russian energy exports to Europe, on European car manufacturers and on Europe’s trade with Iran have caused a fair amount of damage, both political and economic, without compensating for it with any perceived or actual benefits. Meanwhile, as the globalist world order, which much of Europe’s population appears ready to declare a failure, begins to unravel, the European Union is rapidly becoming ungovernable, with established political parties unable to form coalitions with ever-more-numerous populist upstarts. It is too early to say that the EU has already failed altogether, but it already seems safe to predict that within a decade it will no longer remain as a serious international factor. Although the disastrous quality and the ruinous mistakes of Europe’s own leadership deserve a lot of the blame, some of it should rest with the erratic, destructive behavior of their transoceanic Big Brother. The EU has already morphed into a strictly regional affair, unable to project power or entertain any global geopolitical ambitions. Same goes for Washington, which is going to either depart voluntarily (due to lack of funds) or get chased out from much of the world. The departure from Syria is inevitable whether Trump, under relentless pressure from his bipartisan warmongers, backtracks on this commitment or not. Now that Syria has been armed with Russia’s up-to-date air defense weapons the US no longer maintains air superiority there, and without air superiority the US military is unable to do anything. Afghanistan is next; there, it seems outlandish to think that the Washingtonians will be able to achieve any sort of reasonable accommodation with the Taliban. Their departure will spell the end of Kabul as a center of corruption where foreigners steal humanitarian aid and other resources. „…

  • Kenny 2019 január 14 4:40 du.

    Ugy nehez is meggyozni a masikat, hogy tenyek ki vannak innen tiltva. De annak orulok, hogy legalabb az AN-t nem olvasod.
    Ugyanakkor az elmeletem szerint nem tul sok magyarorszagi jobboldali ujsagot olvasol, es a jobboldali tv musorokat sem nezed.

    x
    Rodeo11 2019 január 14 6:01 du.

    Megprobalom roviden:

    Kezdjem azzal, hogy eddig meg egyetlen tudos sem oldotta meg az emberiseg egyetlen problemajat sem, sot egyesek inkabb csak adtak azokhoz. De ettol fuggetlenul ertem, hogy mire gondolsz.
    A masik problema azzal amit irsz, hogy a profi sportnak nem sok koze van a tomegsporthoz, es csak azert mert egy hapsi, aki a tarsainal kevesebb utesbol tud egy golyot beutni egy lukba, es ezert 5-10 millio dollart keres egy evben a tomegsport meg nem gonosz dolog. Ellenkezoleg, nagyon hasznos, es inkabb az a baj, hogy a sport helyett a kabitoszerekre szoknak ra a gyerekek.

    De ha mar elohoztad a temat, hadd magyarazzak meg valamit a profi sportolok ugyeben. 40 evvel ezelott es korabban a profi sportolok zome alig keresett tobbet, mint egy szakmunkas. Abban az idoben a klubok tulajdonosai 100 milliokat gereblyeztek be egy evben (ma milliardokat er), es kiszurtak a sportolok szemet nehany ezer dollarral. De, kozben a jatekosok is alapitottak szakszervezeteket, es bizonyara tudsz arrol, hogy tobbszor sztrajkoltak is. Ezert mara kialakult az, hogy a jatekosok 10 millios tetelekben kapjak a fizeteseket. Egyetertek abban, hogy kisse furcsan jon ki amikor a multimilliomos jatekosok sztrajkolnak a multimilliardos klub tulajdonosok ellen, mikozben vannak helyek, ahol alig keres a szerencsetlen melos 10 000-nel tobbet egy evben, de amig lesznek olyan marhak akik kijarnak a meccsekre, amig lesznek olyan marhak, akik bamuljak a meccseket a TV-ben (es ezert a TV tarsasagok fizetik a kozvetitesi jogot), valamint lesznek olyan marhak akik veszik a kis kartyacskakat, az 500 dollarert adott 5 dollarbol eloallitott trikot, amin a kedvenc jatekosuk neve van, addig ez igy fog menni. Egyelore meg nincs Amerikaban szocializmus.

    Ismetlem, ettol meg a tomegsport szukseges tobb szempontbol is. Az, hogy a szulok egy jelentos resze, es a gyerekeik is idiotak, az nem a tomegsport hibaja, nem is az enyem.

    Nem ertem hogy jon ide az, hogy eroszakkal keres maganak piacot Amerika, de te minden bizonnyal erted.

    FOX-ot ritkan nezek. Kizarolag a balos media hazugsagainak cafolataval foglalkozik, arra pedig nem vagyok kivancsi. En az internetrol szerzem be a hireket.

    A bemasolt angol cikkben sok az igazsag. Azt felejti el csupan az iroja, hogy Trump csak azert nem sikeres, mert meg a sajat partja is alavag. Nem lehet a nemletezo hatterhatalom szele ellen pisilni. Sajnos ez latszik az egesz cirkuszbol a legjobban. Szamomra is undorito ez. Es meg sok mas is, amit ugyanez a nemletezo hatterhatalom muvel szanaszet a vilagban, koztuk Magyarorszagon is.
    Az is igaz sajnos, hogy az EU szep lassan teljes kaoszba sullyed. Tovabba az is, hogy kinek koszonhetik azt.
    Az is nyilvanvalo, hogy az USA sem fog orokke letezni, es a hanyatlas jelei mar evtizedek ota itt vannak. Azonban ne felejtsuk el, hogy Roma is elvegetalt meg tobbszaz evig amikor a polgarai mar olyanok voltak, mint a jelenlegi amerikai polgarsag. En nem mernek joslatokba bocsatkozni ez ugyben.
    Kulonfele orszagok megszallasat valoban meg kene szuntetni, tul sokba kerul vajmi keves haszonnal meg a nemletezo hatterhatalom embereinek is. Majd meglatjuk.
    Ha nem gancsolnak el Trumpot allandoan sokkal jobban mennenek a dolgok. Legalabbis szerintem. De en nem latok bele minden dontes teljes miertjebe.

  • Szoros Gyuri Az élsport támogatásából még sehol sem lett egészséges nemzedék. Az a tömegsport lenne amire gondolsz. Lebutázol, majd töményen előadod a Fidesz magyarázatát.
    Sörrel és cigarettával a kézben bámulja a TV-n a sportot az egészséges nemzedéked. Komolytalan vagy.

  • Rodeo11 Nekik legalább Tom Brady játszik telt házakban, milliárdan nézték az NFL döntőt. De a magyaroknak Dzsudzsák és a szotyola jut, súlyos pénzekért. Te a Steelerst nézheted, a magyarok a Soroksári Elkeseredést. Nem mindegy ám.

  • Kenny
    2019 január 15
    3:57 de.
    sok profi sportot nézek NFL-t szinte soha majmok a butábbakból…
    és a hangot szinte mindig leveszem ez azért van mert reklámot egyáltalán bár néhány reklám többet ér a humorával (minden millióból 1) mint a főműsor de kibírhatatlan seggségekkel butítja a célközönséget és mindezt azért, hogy semmiféle politika se kerülhessen a szemem elé attól kiütéseket kapok

    most a sz…sgyuri győzköd a krumplee nagyságáról és a mekiben zsebhokizó dagadt sportolókról akik …de nem ismétlem

    a tény: 43. helyen állnak a világban egészségügy és oktatás ban előttük Bulgária és hasonló izék

    kell a katona és a rendőr anélkül ezek a rendszerek életképtelenek amikor a közőr abban a fekete jelmezben 13 éves kislányt cibál mert… az számomra a vég
    és a tombrady meg egy seggfej pöcs a többiek méginkább

    elérte a zuhanás előtti pillanatot… Hannibal ante portas

    az angol szöveg számai a végső lecsengést indikálják

  • Szoros Gyuri
    2019 január 14
    11:02 du.
    nem kívánom tovább tupírozni… monetáris változások a világban megoldják, gyorsabban mint bárki gondolná

    amely országnak csakis janicsárokra van szüksége annak befellegzett

  • Szoros Gyuri Sajnos meg kell, hogy cáfoljalak. A jobboldali sajtót is olvasom. Onnan (is) tudom, hogy a magyar kormánynak semmi köze a keresztényekhez és a klasszikus európai jobboldalhoz. Elég bayer neve, vagy soroljam?
    Magas fokon nézi hülyének a jobboldali sajtó Orbán szavazóit, de látom megteheti.
    Ami igazából érdekel, azt megtudom a családtól, rokonoktól, barátoktól és a volt kollégáktól. A sajtóból sok mindent megtudhatok, de a valóságot csak az állampolgárok életéből. Azonkívül elég sokat tartózkodom Magyarországon, mert én komolyan gondolom, hogy két otthonom van (még). Nekem hiába írja le itt bárki a Csok csodáit, mikor tapasztaltam a valóságban. Az EÜ csodáit sem tudod velem elhitetni, mert az a sok tucat orvosismerős és beteg mást mond. Minden korosztályból van rokon, ismerős, van nyugdíjas, takarítónő, vállalkozó, diplomata, orvosok, sőt kőfaragók és a balett-táncosok is. 🙂
    Sajnos például a Te véleményedet komolyan venni nem tudom, mióta elmagyaráztad az egysávos adósáv és az ÁFA kapcsolatát. Azóta kacagok ha eszembe jut. Mert azt merem remélni nem nézel olyan hülyének, hogy beveszem?

  • Rodeo11 Nem ismerem Tom Brady-t, de az tény, hogy kevés Nobel díjas került ki az NFL-ből.
    Ritkán nézek sportot, akkor általában snookert. Szerettem csinálni is, míg bírta a derekam.
    Nem hiszek a versenysport hajtóerejében az egészség irányában. Az élsportoló az egyik legegészségtelenebb elfoglaltság, a söröző, dohányzó és őrjöngő néző szintén nem az egészség mintaképe.
    A legnagyobb baj, a gladiátorképzőkkel van.
    Most kísérem figyelemmel egy szerencsétlen fiatal sorsát, akit gladiátornak próbáltak kiképezni. Focizott, állítólag jól. Annyira behülyült a lehetőségtől, hogy nem tanult, hisz a fociból majd megél. Azért felvették középiskolába, mert ismerte a nagybetűket. Persze ott is bukás, ötből félévkor, de jól focizott, megvolt a kettes év végén. Azután valami történt, megrekedt a fejlődésben, vagy balhé, nem tudom, de kirúgták az egyesülettől. Rögtön utána repült a középiskolából is, mert még mindig csak a nagybetűket ismerte. Most 20 éves, dolgozni heteket mert semmi sem jó munka vagy nem elég a fizetés. A pénz viszont kell, már többször elkövetett bűncselekményeket. Még csak autólopás, jogosítvány nélküli vezetés és eltűnt pénzek, amit nem tudnak rábizonyítani. Még. Csak?
    Ez a srác szinte biztos, hogy elkallódik, mert nem vált be gladiátornak, és nem készítették fel sem a szülők, sem a tanárok és edzők az életre. Az Ő élete ment tönkre, pedig semmiről nem tehet. Bekerült egy rendszerbe, ahol nem számított embernek.
    Közöm nincs a fiúhoz, segíteni nincs lehetőségem, csak a történetét ismerem. Szomorú.

  • Kenny
    2019 január 15
    10:18 de.
    kösz,
    a versenysportok profittermelés a közönség átbaszása!
    orvosi vizsgálatok hosszú sora után bizonyított tény, hogy az edzőgépek pölö a futószalag ugyanazzal a hatással van az egészségre, mint a láncdohányzás

    ezzel mindent el is mondtam

  • Kenny,

    A liberalizmus hozta letre az un. kapitalizmust, ami gyakorlatilag a nagytoke korlatlan uralmava valt mara. Az tehat normalis, hogy te, mint liberalis, tolod a nagytoke szekeret, elvezed, hogy bepaliznak, hogy minel gazdagabb valaki annal kevesebb adot fizet, mig vegul egy centet sem.
    Tehat te csak tovabbra is fizesd ki a jovedelmed felet nyilt es bujtatott adok formajaban, hogy szegeny milliardos baratodnak legyen mibol vennie meg egy privat szigetet, ahol epedve varjak ot a lanyok a haremeben. Megerdemli, hiszen aki ilyen jol be tudja magyarazni az embereknek hogy az aljassag egy roppant jo dolog, annak meg talan adni is kene nehany extra milliardot. Termesztesen tamogasd tovabb a globalizmust is, az is csak a nagytokeseknek es a bankoknak jo.
    Ne felejtsd el megkerdezni a Karcsi nevu rokonodat Magyarorszagon, hogy mik a legujabb buta hazugsagok az ellenzeki mediakban, kulonben meg nevetes nelkul maradsz.

    A sporttal kapcsolatban nem hiszek.a szemeimnek. Tenyleg emnyire nem ertitek (a rodeoval egytt) hogy epp azert kell a penz a sportra, hogy azok, akik jelenleg nem sportolnak megtehessek azt? Rengeteg szegenyebb szulo nem tudja kifizetni a dijat, a felszerelest (ha kell) az ide-oda utazgatast …. stb… es nincs is eleg hely, nincs eleg palya, vagy sportcsarnok.
    Azzal erveltek, hogy senki sem hasznalja, de ha nincs mit, hogyan hasznalna?
    Ezt tenyleg ennyire nehez megerteni?

  • Rodeo11
    2019

    A „csokeveny” szo, meg a jo Rakosi korbol ered! Rakosi hivta a kozeposztalyt, „reakcios csokevenynek!”

  • Szoros gyuri
    2019 január 15
    6:40 du.

    én, mint pragmatikus a csilliárdos magánszigete és a rája váró háreme kapcsán jegyzem meg, illúzió az egész még dupla viagrával sem 50 felett és a csilliárdok nem jönnek örökségbe (nagyon nagy részt!) tehát egy 20-onéves még talán levág egy két numerát egy este vagy nap (SIC) a magánszigetén, de ilyen helyeken válnak a háremhölgyek leszbikussá…

    a pénz? hát az hatalom meg szabadság (sokkal nagyobb, mint egy hajléktalané aki minden este máshol alhat szabadon !!!) de…
    meg kell fizetni érte… mert jön majd egy nemháremhölgy (akit sohasem láttál korábban de a METO-hoz tartozik és aszongya hogy kegyetlenül bántál vele és nem értett egyet veled, de ha fizetsz neki 10 millió fakaurit akkor megúszhatod és ilyenkor az ügyvédekre elmegy 20 millió az idődet a bíróságokon töltöd és megbánod, hogy …

    hahahahahahaha

    a súrlódás az jó, néha … de nem mindig akkor műxik amikor az ember fia úgy gondolja, hogy most jó, most ne mozogj!

  • Szoros gyuri Tehát Te a személyi adó ellen vagy, de a magas ÁFA jó, ami szintén egy adó. Tehát nem az adóval van bajod?
    Vagy szüntessük meg az adókat, ne legyen állam? Az is jó. Jó?
    Én buta fejjel úgy gondolom, hogy igazságtalan, ha Mészárosnak nem kell adót fizetnie 300 milliárd után.
    Az egysávos adózás semmi mást nem jelent, mint azt, hogy a kispénzűnél mered 50000 forint, Mészárosnál 300 milliárd. Első látásra is igazságos. Mondod, majd az ÁFA visszahozza. Gondolom Mészáros annyit eszik és ruházkodik, visszahozza a különbséget? Nem külföldön veszik meg a helikoptert, luxusautót, szigetet és jachtot, nem külföldi bankokba helyezik el a pénzüket, hanem sok-sok kenyeret és tejet vesznek, ezzel sok áfát kifizetve? Sajnos ezt az adókiesést, rengeteg különadóval hozták vissza, amit éppen a kisember fizetett meg. Most akkor ami máshol aljasság, az Magyarországon jó?
    Ha az USA politikus vesz szigetet jachtot, az undorító globalizmus, ha a Fideszes, akkor csuda jó „illiberalizmus”?
    Persze az ÁFÁ-t is lehet csökkenteni, például a disznóhúsét, csak annyi kell hozzá, hogy Mészáros disznófarmot vásároljon. Nem átlátszó? Ezek szerint nem.
    Akinek ma Magyarországon egy pici pénze van, az a Bécsi út másik végén vásárol. Mikor egy termék 20-30!!! százalékkal olcsóbb ott, miért ne ugrana ki érte, két óra alatt kint van, és még az újságírók sem látják (ha lennének még újságírók). Az interneten még könnyebb. Azt is magyarázzák, hogy a turista több adót fizet ha magas az ÁFA. Lehet, de ez bonyolultabb, mert a legtöbb turistának x pénze van, annyit költ amennyi van, így kevesebb szolgáltatást vesz több pénzért. Egy rövid idő után pedig máshova megy, ahol olcsóbb. Biztos nem alszom Svájcban, mikor tovább megyek 30 kilométert, és harmadáért alszom Németországban. Kevés ember szereti kidobni a pénzét semmire. Persze, biztos tévedek mert magamról ítélek.
    A rendesebb magyarok biztos hajlandók sokkal többet fizetni egy termékért becsületből.
    Nem igazán érdekel, mennyi adót fizetek, az érdekel, mennyi marad. Nem fizetjük ki a jövedelmünk felét, miután sávos és családi az adózás, a végeredmény 30-40 százalék között van. A lényeg megint mondom, mennyi marad, és nem panaszkodhatunk. Jobb lenne ha nem fizetnénk jövedelemadót, de a felét keresnénk nettóban?
    Nincs Karcsi nevű rokonom, de ha lenne is, van saját témánk nem kell segítség Tőled. Ha majd kell, szólok, rendben?
    Ha Te nem fogod a különbséget a tömegsport és az élsport között, akkor kár erről szót váltani. Fogj egy labdát, és menj el focizni a Felcsúti stadionba. Sok sikert hozzá.
    Az egészséget a tömegsport hozza, nem a felesleges stadionok.
    Azok fenntartása csak viszi a pénzt, amit a tömegsportra fordíthatnának. Nem tudom Te, hogy csináltad, mink grundon, mezőn, strandon fociztunk, nem a stadionokban. Két ing volt a kapu, és egyik csapat levette a trikóját és kész.
    Nem hiszem, hogy ezt ragozni kellene.
    A mi első osztályú csapatunknak, egy szakadt pályája van, adakozásból utaznak és filléreket keresnek. Igaz, nem Ronaldok, de felszántják a pályát, a lelküket kiadják, élmény Őket nézni. Másnap reggel meg mennek dolgozni, és nem Ferrarival villognak.
    Nekem ez jobban tetszik.
    Végezetül én már nem akarom tolni senki szekerét, nem fizetek adót, ingyenélő vagyok már nyolc éve, és terveink szerint már az is maradok. Mondom, mielőtt egy „barátom” szóvá teszi. Ennek is van oka, de már annyiszor leírtam, hogy nem akarom újra, idáig sem értette meg aki nem akarta.
    Jó neked, onnan messziről neked minden tetszik, nem érted azt, hogy aki elszenvedi annak miért nem tetszik.
    Piciben hasonlítasz Grillparzer-re és Straussra (kicsiben). Sosem értették, miért nem jó a Habsburg birodalom a magyaroknak, mikor nekik jó? Örülök, hogy ONNAN neked tetszik.

  • Rodeo 11

    És, akkor még számítsd hozzá süsüék átlagosan évente 3.000 – a szabad fegyvertartásból adódó – áldozatát, amelynek ugyancsak a legfiatalabbak az elkövetői és áldozatai is…

    Mindez „””a szabadság””” jegyében… 🙁

  • Előbbit a 6.01-es kommentedre reagáltam

  • Geyza jan 14 9,44

    .

    Ez a két alak – Birnbaum és Finkelstein – Goebbels két igazi és méltó tanítványa. Shakespeare Jago-ja hozzájuk képest egy iparitanuló…

    Aki csal az hazudik is. Még van képe a mocskoknak azt állítani, hogy „eszünkbe se jutott, hogy Soros zsidó”. Micsoda egy förtelmes aljadék, r e n e g á t . banda – persze a megbízó
    fid-SS-szükkel együtt, akik meg még a mesümed Pál, ún.apostolon is túltesznek…

    ÁLLATI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Figyelő

    A csökevény egy többszáz éves főnév.

    Pl az emberi szervezetben a vakbél is egy csökevény, olyan „szerv” amely évmilliók alatt elvesztette a szerepét.

    Társadalmi szempontból ugyancsak csökevénynek nevezzük az idejétmúlt jelenségeket, amelyek mégis polgárjogot követelnek sajátmaguknak…

    Egy ilyen korlátolt csökevényt tükröz a maga szemellenzős meglátása magáról a csökevényről is…

    .

  • málnaszőr
    2019 január 16
    6:58 de.

    ANNYIRA undorító ez az egész…

  • Boda Marcsi
    2019 január 14
    1:43 du.

    Régi elmeorvosi feljegyzés az, hogy az idióták pontosan tudják magukról hogy ők a normálisak.
    És minden alkalmat megragadnak hogy ezt propagálják.

    Te sem vagy kivétel.

    Te idióta : )

  • Rodeo11 2019 január 15 8:23 du.

    „… a rája váró háreme kapcsán jegyzem meg, … tehát egy 20-onéves még talán levág egy két numerát egy este vagy nap (SIC) a magánszigetén, de ilyen helyeken válnak a háremhölgyek leszbikussá…”

    Egyetertunk, de attol nem lesznek terhesek. Azt csak apuci tudja elintezni. Ugyanakkor a sexualis aberracionak van sok erdekes valtozata. Valoszinu te is lattal, vagy hallottal olyan beteg emberket, aki vaggyal futott pofaval azt mondta, hogy „en befekudnek kozejuk”. (Az en ismerosom fel perccel korabban meg azt allitotta, hogy az osszes homosexualis ferfit ki kene irtani. Termszetesen ellentmondast a ket kijelentes kozott nem vett eszre.)

    „a pénz? hát az hatalom meg szabadság (sokkal nagyobb, mint egy hajléktalané aki minden este máshol alhat szabadon !!!)”

    Ebben viszont tevedsz. A hajlektalannak nem kell rettegnie, hogy mikor lopjak el tole a vagyonat, a gazdagnak viszont annal inkabb. A teljesen lerongyolodott ember az igazan szabad. Amig el nem viszi egy betegseg, vagy megfagy. De hat miert nem koltoznek az ilyenek a tropusokra, nem?

    „jön majd egy nemháremhölgy (akit sohasem láttál korábban de a METO-hoz tartozik és aszongya hogy kegyetlenül bántál vele és nem értett egyet veled, de ha fizetsz neki 10 millió fakaurit akkor megúszhatod és ilyenkor az ügyvédekre elmegy 20 millió az idődet a bíróságokon töltöd és megbánod, hogy …”

    Bizonyara hallottal arrol, hogy olyan fellegekben jaro demokraciakban es szabadsagokban, mint pl. Svedorszag ma mar a kis felesegnek ala kell irnia egy papirt dugas elott, hogy az nem volt eroszak. Ezt egyetemesen ki kell terjeszteni, meg a homosexualis ferfiakra is. De talan a legjobb megoldas a kihereles, ahogy azt Jezus is ajanlotta. (Latod, mennyire orokervenyu is az Biblia!!!)

  • Nos aki netán nem tud késsel villával enni (itt vannak páran),annak azt javaslom,faljon otthon!

  • Kenny 2019 január 16 4:50 de.

    „Szoros gyuri Tehát Te a személyi adó ellen vagy, de a magas ÁFA jó, ami szintén egy adó. Tehát nem az adóval van bajod?”

    En a kereseti adoban latom a nagy hibat. Hiaba hozol te letre akar 6739 „savos” adorendszert is, a leggazdagabb reteg kijatsza azt is, mert mar eleve olyanra tervezik meg, hogy minel gazdagabb vagy, annal kevesebb adot fizess, illetve semmit. („Jobb” helyeken meg kapnak is az urak egy kis refund-ot abbol a nagy zerobol, amit „befizettek” – de hat mar a demoracia es szabadsag fellegvara.)
    Gondolom hallottal arrol, hogy a kereseti ado egy aranylag uj talalmany. Az allamok evszazadokon at a vambol eltek es meg nehany kulonbozo dijbol, amit egyes szolgaltatasaik utan kellett fizetni. De a vam volt a bevetel nagyobbik fele. Ezt viszont szinte kizarolag a leggazdagabb reteg fizette, a szegenyek semmit, vagy alig. Tehat az adozas a gazdag ember terhe volt.
    Ezt valtoztatta meg a kereseti ado, es te ennek orulsz.
    Az AFA-ra csak azert van szukseg, mert nagy az allami adossag, azt csak a vamokbol sem sikerulne visszafizetni. Azt nem irtam sehol, hogy mennyinek kell lennie ennek az AFA-nak, az attol fugg mekkora az adossag. Ha az adossag vissza van fizetve es a vam elegendo, akkor az AFA-t vagy megszuntetik, vagy a %-ot lejjeb viszik. De az AFA is olyan, hogy a gazdag ember tobbet fizet vele, mert o tobb kincset vasarol odahaza is, mint a szegeny.
    Mindehhez szukseges, hogy az allami lehutok egy reszet el kell bocsatani, addig amig az allam koltsegvetese plusszban nem kerul, legalabb 10%-nyi plusszba.

    „Én buta fejjel úgy gondolom, hogy igazságtalan, ha Mészárosnak nem kell adót fizetnie 300 milliárd után.
    Az egysávos adózás semmi mást nem jelent, mint azt, hogy a kispénzűnél mered 50000 forint, Mészárosnál 300 milliárd.”

    Remelem most mar leesett vegre a tantusz, es eszreveszed, hogy a Meszaros 4569081315807546 savos adozas mellet sem fizetne be semmit. Valoszinu most sem fizet be semmit.

    „Most akkor ami máshol aljasság, az Magyarországon jó?”

    Ezt probaltam szajba ragni. Az adoztatasnak van olyan modszere, amit a leggazdagabb reteg sem tud kikerulni, illetve csak ugy, hogy azt eltorolteti es bevezet egy olyat, ami nagyon szepen cseng azok fuleben, akiknek barmi marhsagot be lehet magyarazni.

    „Jobb lenne ha nem fizetnénk jövedelemadót, de a felét keresnénk nettóban?”

    Ugyanannyit keresnel. Csak a kulfoldi aruk dragabbak lennenek.

    „Ha Te nem fogod a különbséget a tömegsport és az élsport között, akkor kár erről szót váltani.”

    En a tomegsportrol irtam mar az elso alkalommal. A rodeo vitte bele a temaba a profikat teljesen feleslegesen. Probald meg elolvasni azt amire valszolsz.

    „Az egészséget a tömegsport hozza, nem a felesleges stadionok. Azok fenntartása csak viszi a pénzt, amit a tömegsportra fordíthatnának.”

    Ausztriaban lattam minden kis faluban egy kis sportcsarnokot. Ok is bontsak le azokat, mert a grund jobb? Telen meg korizzanak a befagyott tavakon es sieljenek? Mi van ha valaki szeretne kezilabdazni telen is? Vagy uram bocsa’ esetleg szereti a teniszt. A Duna jegen teniszezzen? Es van meg millio mas, amit egy sportcsarnokban lehet csinalni telen is.
    Vissza a kokorszakba?

    En nem irtam, hogy minden tetszik ami jelenleg Magyarorszagon megy. Csupan megertem, hogy a gazdasagi felemelkedeshez idore van szukseg, mert egy teljesen lerontott, kifosztott orszagot orokoltek az elozo kormanyoktol. A bajok tobbsege is oroklott.
    Van meg sok hiba, mellette meg sokan csalnak, de szep lassan normalis orszagga fog valni, olyasmi lesz mint Ausztria – csak kevesebb muzulmannal.

  • Szoros Gyuri Utolsó mondatod nagyon tetszik. Ha ezt Te komolyan gondolod, akkor Te egy párhuzamos valóságban élsz.
    Ugyan azt járjuk állandóan körbe. Szerintem kár sokadszorra ugyan azt leírni. Örülök az adónak? Ez jött le? Akkor legyen úgy.

  • Szoros Gyuri
    2019 január 16
    2:49 du.
    hajléktalan a híd alól kiköltöztetve (szépen puhán, hogy ne fájjon) de nem megy szállásra mert ott még azt is ellopják a többiek amije van!!! az összes hajléktalan önmaga okán az van (errefelé legábbis) megfelelő ellátás csak a bolondokat nem tudják, mert minden ilyen OPNI bezárt valléási alapon a scientológusok aljassága miatt (ilyen szemét bandát keveset találni) és -következésképpen nem ism kezelik őket viszont találnak opioidokat és attól gyorsabban mennek pokolra

    hahahahahaha

    a szex közös megállapodás előre és írásban…inkább …na jó nem részletezem
    a METO-t meg írtani kell mint poloskákat

  • Boda Marcsi
    2019 január 16
    3:17 du.

    Rikácsol a fokhagymásfingású parasztasszony 😀

  • lelszi
    2019 január 10
    10:57 de.

    Akinek vas-baltája van, azt nem lehet fakarddal legyözni.
    Szaal ne jajveszékelj kisöreg.