Tényleg Blanka a legfontosabb szereplő?

2019 január 17 3:23 du.104 hozzászólás

A gumicsont-híradó alapján a rendszert megtámadta egy gimnazista. Akkora veszélyt jelentve, hogy maga a magasságos bayerzsóti is beszállt a mocskolódásba. A legutóbbi hírek szerint most a kormánymédia is beszállt az iszapbirkózásba. Az ember meg csak kapkodja a fejét, hogy ki hazudik. Illetve mikor.

Valójában huszadrendű kérdésnek tűnik, hogy az aktuálisan közsajnálati célpontnak választott Nagy Blanka áll-e bukásra bármiből. Már csak azért is, mert néhány szervilista iskolai tanár szinte mindenhol van. Egy tetszőleges diákot tetszőleges időpontban tetszőleges mennyiségű elégtelennel ellátni egy pillanat műve. De legalábbis nem tart sokáig. Ezt valószínűleg a legtöbb tanár, de a legtöbb diák is tudja. Az, mondjuk, kínos lenne, ha kiderülne: a vagdalkozás mögött a diáklány részéről a pótcélpont-keresés ősöreg stratégiája van. De a leány szerint nem áll semmiből bukásra, és miért ne vegyük komolyan ezt a nyilatkozatot.

Az egy megint más kérdés, hogy a mennyire érdemes felvenni azt a stílust, amit nyugodtan nevezhetünk bayerzsótizmusnak. Mert Bayer Zsolt kétségtelenül majdnem a tökélyre vitte, hogy miként kell trágár, ócska, fenéklyukból előtörő stílussal megnyilatkozni azokról, akiket az adott pillanatban az ő nagy vezére ellenfelének, illetve ellenségének tekint. Alkalmasint persze tudva, hogy az ilyen vezér-lojalizmusban fetrengő betűvetők felett a vezért szinte bármikor ki lehet cserélni. Ha holnap Putyin annektálná Felcsútot, akkor Bayer az orosz ellenzékben is megtalálná azt, aki „kretén, barom állat, szerencsétlen, nyomorult, ócska, rohadt, kis proli”. Mely kitételsor alkalmazása egy fiatal lánnyal szemben azért felvethet egy egészen más jelenséget is. Lehet, hogy a vezér ölbéli bayerzsótikájának megállt az idő. Leragadva azon a szocializációs ponton, ahol egy lánynak úgy kell udvarolni, hogy meg kell húzni a haját az ovi udvarán. Úgyhogy lehet, hogy csak egyről van szó: a Fidesz 5ös párttagkönyvének tulajdonosa be akar vágódni Blankánál.

Talán azért mert felismerni vélte azt a lelki rokonságot, amellyel a diáklány Fideszt undorító, alattomos, ocsmány és fertőző járványhoz hasonlította. Amely stílus szintén kevésbé alkalmas arra, hogy valakit kifinomult stílussal gyanúsítson meg valaki. Különösen azt követően, hogy amikor visszaszólt Bayernek, akkor azt üzente, hogy a nevezett „nézzen tükörbe, és hallgassa végig a megszólalásait, amiben káromkodik, és úgy próbáljon ítélkezni meg felette, hogy ő is ezt csinálja”. Ami nagyjából azt a módszert követte, ami szintén ismert az oviból. Amikor minden konfliktus úgy kezdődik, hogy visszaütöttek. Amely beszólás kommunikációs értéke számomra nulla. Még akkor is, ha biztos vannak sokan, akik szerint karakán, és nagy mondás.

Az egész gumicsontról inkább az jut eszembe, hogy vigasztalóbb lenne, ha nem egy frusztrált óvodai közösség szintjén zajlana a kommunikáció. Egyik oldalon sem. Még akkor sem, ha tudom: a verbális ökölrázás sok indulatot képes levezetni. De még csak nem is csak széplélekségből tartanám vigasztalóbbnak, vagy az ifjúsági stílus iránti aggódásból. Inkább azért, mert az indulatok az asztalracsapás pillanatában kétségtelenül segíthet. De csak akkor, és másban sem nagyon. Ahogy viszonylag kevés kocsmai verekedés közben építettek új kocsmát.

104 hozzászólás

  • sharapova2008

    Nem hiszem, csak arról van szó, hogy egy elmebeteg diktatúrának uralmának fenntartásához időnként ellenségképet kell cserélni.. Orbán, ahogy a választáskor ígérte, bosszút fog állni mindenkin, aki nem áll be a sorba… Voltak már nála a csuhások, a Trianon helyeslői, később az ellenzői, a komcsik, a libsik, a Soros, a migráncsok, civilek ,a cigányok, rejtve a zsidók, most kevésbé válogatnak, bárki lehet a „soros”, íme egy középiskolai diák is… Orbán jól érzi a vesztét, ekkor már semmi megfontolás nem számít, ha kell, vállalja polgárháborút is…

  • MIcsoda TEMA! Fantasztikus!

  • Engem kicsaptak es lecsuktak egy mondatert, mert Sztalint nem tartottam „istennek. aa lanyrol meg cikket irnak , ,mert az iskolat szarnak tartja! Legyunk oszintek, minden diak annak tartotta mindig. Kiveve a „strebereket”!

  • Engem kicsaptak es lecsuktak egy mondatert, mert Sztalint nem tartottam „istennek. aa lanyrol meg cikket irnak , ,mert az iskolat szarnak tartja! Legyunk oszintek, minden diak annak tartotta mindig. Kiveve a „strebereket”
    !KIGaz akkor ez nagy bun volt!

  • sharapova2008
    2019 január 17
    3:33 du.

    A nagyobb baj, hogy lassan már tényleg csak a polgárháború van hátra lehetőségként. btw, a hideg polgárháború évek óta zajlik. Majd’ 15

  • Ne ködösitsünk ! Ritka ocsmány szája van a csajnak. A Lauderből egy órán belül ugy kivágták volna mint egy mosogatórongyot…

  • sharapova2008
    2019 január 17
    3:33 du.
    Vald be, hogy te is elélveznél egy fájintos kis polgárháborútól!
    Fogadjunk hogy nem Magyarországon élsz!

  • Andrew_s
    2019 január 17
    4:37 du.
    Neked is az kívánom mint a 2008-as tenisz csillagnak, legyen benne részetek!

  • Bernstein Legalább mellékvágányra tudják vinni a témát. Nem arra irányítják a figyelmet, hogy mit mondott, miért, hanem azt, hogy hogyan. Pedig az most igazából lényegtelen, csak követte a kormány stílusát.
    A legszebb, hogy Bayer beszél ellene. Morbid.
    A Lauder diákjai nem káromkodnak? Ezt ugye viccnek szántad?

  • gumicsont!!!! #12342!

    szeretem!

    ugyanazzal a kutyaszarral dobta meg a fidexkft-t amivel a fidexkft dobálózik már 28 éve!

    különösen a vezérürü, a kis duci buzi O1G (a kövérlacatitkosizzadásaihidegverítékei) a gazsifia meg örökölte eme tulajdonságait

    meg kellene kérdezni a nőket a környezetükből különösen orbánné őnaccságát, hogy milyen is a „nemlét”

    hahahahahahaha

    van e nemlét vagy némi nemű nemi lét nem lét? (ezt beadod bendegizinek meg is veszik)

  • Bernstein
    2019 január 17
    4:57 du.

    Hát igen, szerintem látta a példaként lovagkereszttel kitüntetett Bayertől aki nem csak, hogy hasonlóan trágár felnőtt létére és nem diák létére, de leginkább uszítással keveri trágárságát. Őt viszont lovagkereszttel tüntette ki a hatalom. Másik 111 lovagkeresztes vissza is adta a kitüntetését. Szóval ha ilyen embereket emel példának a hatalom mit is várunk?

  • Bernstein
    2019 január 17
    4:57 du.
    „A Lauderből egy órán belül ugy kivágták volna mint egy mosogatórongyot…”

    Az még semmi, de a „népi demokráciában” a tizedéért mit kapott volna? Ez az ocsmány diktatúra meg simám megmosolyogja! 😀

  • Endre István Simay:
    „a diáklány Fideszt undorító, alattomos, ocsmány és fertőző járványhoz hasonlította”

    És? Mi a baj ezzel? Szerintem udvariasan visszafogott, korrekt, ám mégis hajszálpontos meghatározás.

    E.I. Simay:
    „vigasztalóbb lenne, ha nem egy frusztrált óvodai közösség szintjén zajlana a kommunikáció”

    Mármint kik között? Ha Ön netán a magyar állam jelenlegi irányítói és az ügyükben esetleg majdan eljáró büntetőbíróság közötti kommunikáció utal, akkor egyetértünk. De az – sajnos! – nem holnap lesz.

    Bayer Zsolttal viszont szerintem nem kell kommunikálni, őt egyszerűen annak kell tekinteni – bár tudom, ez nagyon durva sértés – ami.

    Végezetül az Ön írásának címéhez. Igen, végigtekintve az ellenzék vezetőin, nekem úgy tűnik, hogy sajnos ma valóban Blanka a legfontosabb szereplő.

  • Most az állami álközmédia mindenfélét hazudozik a csajról.
    Mindenesetre ha igy folytatja, még lehet belőle valaki.
    Mindig mondom:
    Bárgyú barom az aki azt képzeli lehet fakarddal hadakozni azok ellen akiknek baltájuk van.

    Mert az idióta ál-ellenzék idáig ezt tette:

    „ÁÁÁááá dehogyis van itt diktatúra kedves betelefonáló.Nem diktatúra van, hanem csak DEMOKRÁCIA-HIÁNYOS állapot! ”

    /Drágabolgár úr a Klubrádió betelefonálós műsorában../

  • Elekes Tibor
    2019 január 17
    5:17 du.

    1. Sehol nem írtam, hogy hiányozna egy polgárháború;
    2. Orbán jó okkal szorította sarokba az országot annyira, hogy ne legyen mód a békés leváltására.

  • Kővendég
    2019 január 17
    6:26 du.

    Egy dolog az, ha valaki kiáll a színpadra, és állítólag felelősséggel megszólal, és megint más az, ha a diákklubban félrészegen mond valami blikkfangosat. Az utóbbi stílusába belefér. Ha az előbbi stílusába is bele kezd férni, akkor válaszd meg Bayert belügyminiszternek.
    Nem igazán szeretnék egy országot, amit trágár, a helyzetfelismerésben analfabéta, indulatos kocsmaszökevények vezetnek. Ezért (is) rühellem Orbán uralmát. De Blankára nem cserélném.

  • Te, Fid SS-es ! Figyuzz !

    Nálatok a vak komordornál meg a kékmonoklis Anjiko Orbányinovnánál kezdődik a nők iránti tisztelet… Az ifjúság példaképei vagytok…

    Ha akarod ki is fejtem. Csak szólj…

    .

  • A NER-t fegyver nélkül és leváltani nem lehet.

    Akkor meg a kisdiáklány szavai halk tavaszi szellőként hatnak a fagyban elgémberedett fülekre.

    Jöjj csitri napsütés !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙂

  • Klárika, a te soraidat mindenki visszafogott lélegzettel olvassa már 100 éve minden nap… minden nap. minden nap. minden nap.
    De tőled azért nem hány mégse mindenki, mint Bodától – legalább..
    Azért ezt a fax Bayert is megértem. A milliárdjaimat én se adnám csak úgy vissza.. Volt múlt hónapban valami állítása – talán Ady mellett?? – amikor azt hittem, hogy agyrohamot kaphatott hirtelen..
    A leányzó tökéletes. Ha ez kellett ahhoz, hogy végre egy-ketten odafigyeljenek a lényegre, akkor pontosan betöltötte a funkcióját. Egy-két trágár szó?? Jézusom! És ráadásul halál pontosan igaz mindegyik. De hát Petőfi, József A. és Ady is beszélte ezt a nyelvet, nem? Remélem Soros őt is megszánja és vezeklésül ad neki egy bianco ösztöndíjat, ha már azoknak a rohadt G-knek adott.

  • Inkább bibi Ha Bayer ökölbe szorult arcal történő gyalázkodását mosolygásnak nevezed, akkor igen.

  • A lényeget nem vette észre senki! Blanka lesz a kirakátbábu, a keresztre feszitett áldozat, amelymegrémiti, félelemben tarthat mindenkit a példáján keresztül, h hogy amortizálják le (és akár a rokonaival is a közeljövöben!)
    Lehet, meg is fogják buktatni, mert mindig van vérestekintetü orbánista.
    Egy diákot a tanára a diktatorikus , hierarchikus viszonyaik miatt mindig lealázhat, sakkban tarthat, megsemmisithet. Bárkiröl bebizonyithatja, h 1-t érdemel. Ha nem, akkor is jogában van azt adni, a tanári szabadság miatt!
    De ez majdhogynem csak Blanka személyes áldozata, tragédiája. A nagybani játszma járulékos vesztesége.
    A lényeg, Blankán keresztül a választok megfélemlitése, hogy ne merjenek szembeszálni, harcolni a diktaturával szembe!
    Hajrá Blankák! Resist! Ellenállás! Éljen az O1G-mozgalom!

    Már csak ez a legbékésebb maradék eszköz, a politikusok dumaszinháza, szájkaratézása semmit sem ér, csak látszat küzdelem, a változás hazug lehetöségének igérete, a többi durvább, bár hatékonyabb lesz!

    Bármennyire is a ll. Vh történetét a gyöztesek átirták, azt még ha hihetetlennek tünik is utolag, majdnem a német náci erök nyerték meg, mert határozott küzdelmükkel szemben a szövetségesek lagymatagon reagáltak, inkább politizálgattak,immel-ámmal harcolgattak, visszavonultak, megadták magukat. Ritkán, kevés volt az igazi ellenállás, a harcok felvállalása. Churchil volt az egyetlen, aki sokára határozottan fellépett, de csak azért, mert Angliát közvetlen veszély, támadás fenyegette, és érte is! Ugyan ez volt az USÁ-val. Az sem állt harcba, csak amikor közvetlenül megtámadták. A lagymatag bénázások miatt tudott Hitler is sikeres lenni, nyerésre állt az utolso pillanatokig Europával szemben.
    Most orbán is Hitler nyomdokaiba lépett ilyen értelemben is!

    Hajrá Blanka! Veled vagyunk! Resist! Ellenállás! Éljen az O1G mozgalom!

  • Figyelo
    2019 január 17
    3:37 du.

    MIcsoda TEMA! Fantasztikus!

    ———————————————-

    Hát,szerintem mi magyarországi magyarok legalább annyira érdekeltek vagyunk benne, mint abban, hogy Önt 70 évvel ezelőtt hogyan és miért csapták ki a gimnáziumból! Vagy változatlanul úgy gondolja, hogy az egyetlen, közérdeklődésre számot tartható méltánytalanság csakis Önnel történt ? Ön volt a bátor, szókimondó kislány, és senki mást nem ért, és nem is érhet megalázó vegzálás amiről beszélni kellene? A hatalom kizárólag Önnel szemben lépett fel, kizárt, hogy ez mással is megtörténhet? Blanka alig valamivel idősebb mint Ön volt annak idején, és a regnáló hatalom ellen szólalt fel, a stílus más lapra tartozik – ez Önnek tényleg érdektelen, még az analógia kapcsán is? Ha pedig tényleg nem érdekli, nem kell hozzászólnia, váltson egy másik témára van elég nyitva, és kész!

  • Gabriel Karikas

    Ezt hozzászólást véletlenül az illemtan cikkhez már bejegyeztem, de ehhez a cikkhez szántam. Itt aktuális, vagyis ehhez a témához szól.
    A következő:

    Azért hátha le lehet váltani az aktuális kormányt demokratikus úton is.

    Jó példa erre Brazília, ahol végül sikerült a diktatórikus kormányt liberális kormánnyal felváltani.
    Bár ugye a világsajtó, és ebből merítve a “tudományt” és az ismereteket, a magyar “liberálisok” szerint is fasiszta váltotta fel a korrupt, részeges, gyilkos diktátort! (sicc!!!)

    Merthogy holtbiztos, hogy aki sosem látta, sosem hallotta élőben, az csak jobban tudja.

    Nem elvtársak és nemzetes vitézurak?

    Tovább megyek, ezekben a napokban a venezuelai diktátor, Madurónak (Rodeio szerelmének) a végnapjai is meg vannak számlálva.

    Szerencsére, Isten kegyelméből (as you liked), megoldódik háború nélkül.
    Pedig sokan “dörzsölhették a kezüket” egy kis fegyverbizniszen, és még nagyobb vérfolyáson.
    Legfőképp a temetkezési vállalkozók.

    Egyszerűen azt kell megérteni, hogy ilyen szituációban valóban „keményen” szókimondónak kell lenni, és nem „finomkodásokkal”

    Persze az ilyen megnyilatkozások, mint a lány általi, csak egy kis csürés-csavarás kell a „sajtó” részéröl és maris lehet belöle akár mocskos fasiszta, akár mocskos kommunista – a választás tetszés szerinti.

    De szókimondó és igaz.

  • Nem állítom, hogy korlátlanul elfogadom, vagy hogy támogatnám, az öncélú, csak úgy elszórt káromkodásokat, vagy minősíthetetlen kifejezéseket – még egy kötetlen beszélgetés közepette sem, hát még a köz felé szóló bármilyen megnyilvánulásban. Nyilvánvaló tehát, hogy egy 18 éves lány ajkairól sem szólhat ez túl megnyerően – ha mégoly felháborodott is. Nagy Blanka véleményével egyetértek, a hatás kedvéért körítésnek szánt obszcén, néhol nyomdafestéket nem tűrő kifejezések használatával viszont nem ! A nyilvános vélemény alkotáshoz neki épp úgy joga van mit bárki másnak, és hogy ennek bátran, nem lapítva hangot is ad, az még inkább elismerésre méltó. Ám ami sok ember felé szól, az sok ember ízlésével és esetleges nem tetszésével találkozik, azaz félő, hogy a sok bába közt elvész a gyerek – Blanka jogos kritikája is elveszni látszik a tálalás okán. Mindezek ellenére amit a hatalom izgága pánikolása közepette megenged magának vele szemben, az elképesztő! Már senki és semmi nem számít, semmire nincsenek tekintettel, ha önnön hiúságuk épp úgy hozza, akkor a 18 éves diáklánynak éppúgy nekimennek, mint a 88 éves „jótevőjüknek” – pusztuljon mindenki, aki egyszer is kétségbe meri venni a NER mindenhatóságát, kivált ha azt nyilvánosan teszi! Ezért kell kiállni Blanka mellett, akit valószínű a zsenge kora és abszolút tapasztalatlansága vezethetett abba az irányba, hogy jópofa dolognak gondolta az általa használt jelzők világgá kiáltását. Mert amit Bayeren keresztül a háttérből vezérelt hatalom vele most csinál, az túl megy minden, eddig elképzelt határon: konkrétan ágyúval lőnek a verébre – megtehetik? Meg, mert hagyjuk nekik!

  • A kb. azonos korosztályba tartozó Petrovics Petőfi Sándort ugyan minek nevezte volna ez a vadállat ?

  • Besancon
    2019 január 18
    5:07 de.
    Igen, nagyon közös az analógia. Mert ne higgyük azt, hogy Blankát a gimnázium vezetése nem fogja pártatlan szemmel nézni és osztályozni, amikor el is határolódott tőle az Iskola egy közleményben – nehogy a hatalom szemében a a suli lojalista vezetése „összeblankázza” magát, miközben kifelé minden Iskolának a saját diákja volna az első, hogy megvédje és egymás közt lerendezzék, de Ők közleményben határolódtak el. Aztán tudjuk, hogy munkát sem fog kapni, ahogy az a pár hete kikerült felvételen a srác csak azért mert rossz véleménnyel van a rendszerről. Igen, nem zárták be mint Figyelőt, mert ma már mások a módszerek. Finomodtak ahhoz, hogy ellehetetlenítsenek embereket. A élete és szülei, rokonai élete ezentúl megváltozik és akadályok-akadályok hátán lesz. Csak azért, mert merte bírálni a rendszert ez a fiatal 18 éves gimnazista lány, és nem volt hajlandó bólogatni a vezérnek és annak amit művel 8-9 éve. Már csak az analógia miatt is Figyelőnek az érdektelensége megdöbbentő, hiszen a ma eszközeivel gyakorlatilag ugyan az történik ezzel a lánnyal mint Klárával anno.

  • Gabriel Karikas
    2019 január 18
    5:36 de.

    „Azért hátha le lehet váltani az aktuális kormányt demokratikus úton is.”

    És Te még hiszel a mesékben ?

  • Miklos Banfi
    2019 január 18
    1:37 de.

    Így igaz.
    Szuper a kiscsaj.
    Mert nem lehet fakarddal hadakozni a baltások ellen.

  • 1) A „kislány” egy ivar érett nő aki pontosan tudta/tudja, hogy milyen mocskos szavak jönnek ki a száján. Tisztában volt a szavai súlyával és a következményeivel amivel most szembesül.

    1) Bayer csak hozta a szintén alpári formáját ami ugyanúgy elítélendő mint a „kislányé”.

    ps: Nem felmentve a középiskolás csajt, de amikor azt látja/hallja hogyan beszélnek egyes parlamenti képviselők akkor feljogosítva érezte magát arra amit mondott.

  • Gabriel Karikas
    2019 január 18
    5:36 de.

    még a rötyi falára mázolni caquita val …na azt elfelejtetted… Óh Nagy Dzsinn!

    hiába csűröd csavarod, Jugoszlávia szétbarmolása a Szovjetunió meggyengítésének (mindegy ma Oroszország) egyik sarkalatos és gyalázatos lépése és a sok cionista seggfej azonnal muzulmán lett jól felfogott seggérdekeikből kifolyólag ugyanúgy, mint ma a Kínaiak Délamerikai és Afrikai hegemóniájától sikító frászt kapó süsüék most rohannak az elveszett véres lepedő után és kereseik az okokat hogyan is lehetne visszaszerezni Las FAR az egy CIA készítmény (másnéven cooky) Colombiában (los cafeteros kis ribancok pénzért mindent még kurvának is beállnak, lásd a kedves kis elnököcskéjüket) a többiekben szépen lecserélték a balratolódóakat (a sok rohadt antidemokratát) és lett Chile, Argentina most barzília és venezuela várólistán meg a többi hülye…

    te meg itt idétlen baromságokat próbálsz letolni azok torkán akiket kevésbé érdekel de ugranak egy kis nem levédiabasznádi botrányra…

    a fordítottja sem igaz annak amiről beszélsz

    MIVEL MAI NAPIG CSAK ARRA A KÉRDÉSEMRE NEM VOLTÁL KÉPES VÁLASZOLNI, HOGY A BARZIL NÉPNEK A CABOCLÓ-KNAK PÖLÖ MOST MENNYIVEL LESZ JOBB ÉS LESZ E INGYEN EGÉSZSÉGÜGY ÉS OKTATÁS VALÉAMINT JÓL FIZETŐ MUNKAHELYEK?
    ugye Bucika? hallgatásod is válasz… hülyeségeket beszélsz mert valami miatt ugye (nem kaptad meg a Venéz vízumot?

    ja és továbbra is:
    VENEZUELA ÉS IRÁN TERMELI A VILÁG LEGJOBB MINŐSÉGŰ OLAJÁT, MINDEN MÁS A SZEMÉT KÜLÖNBÖZŐ FOKA AZ ALBERTAI KÁTRÁNY MEG MÁR SZEMÉTNEK SEM NEVEZHETŐ a többi rablómese habos fossal

    hahahahahahaha

    van még ilyened? írd fel a kéménybe korommal

  • Geyza
    2019 január 18
    8:51 de.
    le vagy maradva a Gábriel Kiskátéjának negyedik brosúrájából a 17. fejezet első bekezdése szerint, amit az Ezeregyéjszaka felnőtteknek szóló képes illusztrációval ellátott változatában tárol a polc alján a biblia alatt…azaz aki nálam okosabb annál én hülyébb vagyok, egy kis agyficammal Parkinson (tudod a Cecil Northcott) törvényeinek gábrielesített számozott kiadása alapján!

    esse’ tunni? inkább verjed tovább…mindegy mit csak sajogjon vagy ha nem, akkor szuszogjál közben

    hahahahahahaha

  • Rodeo11
    2019 január 18
    10:15 de.

    Már megint köhög a másik Putyinfan is.

  • Kis Ferenc
    2019 január 18
    9:16 de.

    Másképpen nem lehötségös.

  • HunCanada
    2019 január 18
    8:36 de.

    Nagyot kockáztatott ez a gyerek-ember !!

  • Cukihara
    2019 január 18
    8:10 de.

    Ne aggódj majd Petőfi is sorra kerül.

  • HunCanada
    2019 január 18
    8:36 de.

    Besancon
    2019 január 18
    5:07 de.

    „Már csak az analógia miatt is Figyelőnek az érdektelensége megdöbbentő, hiszen a ma eszközeivel gyakorlatilag ugyan az történik ezzel a lánnyal mint Klárával anno.”

    ——————————————————————————————————————

    Igen, pontosan erre kívántam felhívni F. Klára figyelmét, hátha a cikket olvasva ez nem jött volna át neki – mentségére legyen mondva, hogy a cikkíró egyenesen, a dolgok közepébe vágva tárgyalja a „sztorit” amelyek mindazoknak érthetőek és világosak akik úgy egyébként ismerik teljes egészében a történéseket, de Figyelő nem sokat érthetett meg belőle. A dolgok hátulütője, hogy amennyiben pontosan ismerné a részleteket, sem biztos, hogy felismerné az azonosságot!
    Ahogy Kenny szokta írni több esetben „ő egy párhuzamos univerzumban él” ahol csak az az igazságtalan, embertelen és méltatlan ami vele történt – senki mást nem érdemes sem meghallgatni, sem elolvasni, rajta kívül minden és mindenki érdektelen. Sajnos ez a helyzet!

  • Geyza
    2019 január 18
    11:12 de.
    ki a „másik” csak nem tilos fan nak lenni a fanok között?
    tudod?
    én fan
    te fan
    Ő fan
    mi fanunk
    ti fantok
    ők fannak

    namost mi is a baj a Putyin nal? netán yahúúú! vagy már krumplee a hillárihollárihallihó szerint onnan süsülandiából, beszorult a lelkem bogaram, kis némberke aki kéjes élvezettel néz tömeggyilkosságokat tv-n élőben

    na az, igen! mondja geyza dehát kijisaza geyza?

    hahahahaha

  • Gabriel Karikas

    Rodeo11
    2019 január 18
    9:28 de.

    Próbálkozol, mi??

    szvl mennyit is fizetnek egy ilyen hazugsággyártónak, mint te?

    és amúgy minek is kellene nekem venez vizum?

    Brazil Ecuadort és Chilét kivéve minden többi Délamerikai országgal határos.

    Tudom Kubával nem, és te pediglen ott voltál egy elosztóközpont, nem?

    Ismerem a hálózatokat, oksi?
    Bár meg kell adni, nem belülről mint Te.

    A többi süket dumád meg csak maszlag – elkendőzni a valóságot –
    majd hogy még te vagy együttérzö a caboclókkal?

    Gondolom ilyeneket a szabad ég alatt írsz le, mert rád szakadna a tető …

  • Gabriel Karikas

    Nyilván a mai fiatalságnak az „obszcén” kifejezések nem annyira visszatetszőek, mint az idősebb, „jól nevelt” korosztálynak.

    De amikor idősek a fiatalok jólneveltségét kérdőjelezik meg, akkor menthetetlenül előjön belőlem a kérdés?

    Majdhogynem „költői”

    Kik is voltak azok, akik neveletlenül hagyták ezeket a fiatalokat?
    Hogy is van ez?

    A lényeg elvtársak és vitézurak, hogy ezek a „gyerkőcök” a mi kölkeink, a mi korosztályunk „nevelte” ilyenné.

    Vagy most megtagadjuk a fiainkat, lányainkat?

    A kérdés az id.bb korosztálynak szólt… 🙂 🙂 🙂

    Én így támogatom teljes mellszélességgel őket.
    Remélem, hogy sok százezer ilyen Blanka áll élő rövidesen ….

    Mert ugye nem tudja felülmúlni ocsmányszájuságban az illusztris fideszes fömegmondóembert, és ajajajaj – nyilván a többieket sem, csak azok kicsit „egy kicsikét” talán tartózkodóbbak, de aztán amikor úgy melegiben előállnak a verbával!?!

  • Gabriel Karikas

    Miklos Banfi

    Az ötleted nagyszerű, valahogy fel kellene hívni a Soros figyelmét a lánykára!

  • Gabriel Karikas
    2019 január 18
    2:15 du.

    Te figyu !
    Én azt olvasom valahol hogy ez a Cuba
    államilag intézett és kivitelezett drogkereskedelmet folytat.

    Háát..érdekes egy állapot, annyi szent.

  • Clara Bencsics Figyelo

    Besancon
    2019 január 18
    11:33 de.
    HunCanada
    2019 január 18
    8:36 de
    Nagy tevesesben vannak itt! En nem az iskpolat kritizaltam, hanem, MEGTAGADTAM Sztalin 75.Szuletrsnapjara egy „felajanlast”, azzal a kijelentessel, hogy Sztalin nekem NEM Isten! tudjujuk, hogy ez NAGY bun volt akkor! Az osztalytarsnom feljeletyett elobb az igazgatonal, majd az AVON!Igy ketrultem avh kihallgatasokra, majd egy ev a fiatalkoruak bortonee! a fenti kislanynak semmi baja nem szarmazik, !
    N

  • Gebriel:

    Azt is olvasom hogy a ruszkik meg még mindig nem hagytak fel azzal a gyakorlattal hogy Kalasnyikovokat osztanak ki az ősembereknek.

    Érdekes dolgok ezek…nemcsoda hogy egyesek alája fexenek ennek a Cubának meg Putyinnak.

    Hátha csöpög nekik is valamicske a csöbölyőből hehehe

  • Miklos Banfi
    2019 január 18
    1:37 de.

    A híres író, Molnár Ferenc is milyen trágárul beszélt 😀
    Feljegyezték róla a következő anekdótát:

    A neves dráma-író és asszonyfaló gyakran járt New Yorkaban és természetesen ott is volt barátnője.
    Egy vad éjszaka után hajnali tíz óra felé fáradtan lementek reggelizni egy kávézóba.
    Odalépett hozzájuk egy kis virágárús leányka, hogy ” virágot a szép hölgynek” .
    Mire az író fáradtan :
    -Ugyan hagyja kedvesem..a hölgy már meg van baszva !

  • Gabriel Karikas
    2019 január 18
    2:15 du.

    kérdéseimre válasz nincs

    szerencsétlen gábriel

  • Besancon
    2019 január 18
    7:18 de.

    „Nyilvánvaló tehát, hogy egy 18 éves lány ajkairól sem szólhat ez túl megnyerően – ha mégoly felháborodott is. Nagy Blanka véleményével egyetértek, a hatás kedvéért körítésnek szánt obszcén, néhol nyomdafestéket nem tűrő kifejezések használatával viszont nem ! ”
    Tudod ezzel kicsit úgy vagyok (nem vitázva ezekkel a soaiddal, hisz magam is hasonló tartalmat írtam), mint a vacsora utáni itallal. Teljesen egyet tudok érteni azzal, ha egy jó vacsorát egy pohár jó ital követ.
    Azért amikor egy leányzó már gumiarccal okádik a sarkon, akkor azért abban már kevés a sexepil.

    „Mindezek ellenére amit a hatalom izgága pánikolása közepette megenged magának vele szemben, az elképesztő! ”
    Valójában sokkal elképesztőbb, hogy a leányzó iskolája nem állt ki azzal, hogy ezek a tanulmányi eredmények, ezek a hiányzások, és menjetek a szöszbe a hazugságokkal.

    „pusztuljon mindenki, aki egyszer is kétségbe meri venni a NER mindenhatóságát, ”
    A jelenség nem új. Sajnos.
    Olyat is ismerünk ugyebár, aki éjszaka elindult létrát keresni…..

    ” Meg, mert hagyjuk nekik!”
    Pontosan. Ha a táérsadalom nem képes védekezni, akkor egy idő után már csak nehezen fog menni.

  • Miklos Banfi
    2019 január 18
    1:37 de.

    A mezőgazdaság környékén megfordultamból is következőleg magam is megértem azt a beszédmódot is, ahol a lóalkatrész kötőszó. Azt sem vitatom, hogy a kocsmai indulatok közepette el-elkanyarodik a szó.
    Ha azonban azt kezdeném mérlegelni, hogy most Blankában keressem-e a megvédendő messiást, és helyezzem-e kezébe az országot, akkor kevés gondolkodással NEM-et mondanék.
    Egyszerűen azért, mert egy indulati politikát folytató, az öltözőnosztalgikus péniszirigy komplexusaiból erőt merítő falusi suttyót teljesen felesleges lecserélni akkor, ha a kínálat ezt a szintet képviseli.
    Mint a régi viccben a KGST-nél. Amikor egy rühes kutyát cseréltünk két rühes macskára a vicc szerint

  • Miklos Banfi
    2019 január 18
    1:37 de.

    S úgy mellesleg,. most szegény Blankától hangos a gumicsontok csattogása, ami mögött van pár lényegesen sarkallatosabb baj is szerintem

  • Clara Bencsics Figyelo
    2019 január 18
    3:28 du.

    Kedves Figyelő!

    Ez a lány sem az iskolát kritizálta, hanem a rendszert és Orbán Viktor vezért, azaz nem volt hajlandó éltetni. Azóta üldözteti a rendszer minden szegmense a saját médiáján át az Iskoláján keresztül a magánéletében, szülei munkahelyén.

    Miért mondja, hogy az Iskoláját kritizálta? Nem értem. Ezek szerint nem ismeri az előzményeket? :O

  • Clara Bencsics Figyelo
    2019 január 18
    3:28 du.

    Ez a Kislány pont azt tette amit Maga tett. Nem az iskolájáról van szó. Ha nem ismerné az előzményeket: A leány rendszert bírálta egy felszólalás alkalmával, és most ellehetetlenítik az életét, a mai korunk finomított eszközeivel – a média erejével, az iskolájával, szülei munkahelyével, a leendő munkahelyével, csak mert nem volt hajlandó éltetni Orbán Viktort és a rendszerét, sőt fel is szólalt ellene. Viszont Ő tovább küzd a rendszer és a hatalom ellen, és nem fog elmenekülni hazájából. Amennyire az Ő életét és családja, rokonai életét pokollá teszi a hatalom, lehet, hogy a fogdába zárás sokkal enyhébb volna, amit Magával tettek, mint az életreszóló (vagy amíg ez a hatalom létezik) ellehetetlenítés. Sajnos. Az analógia teljesen ugyan az az Ön történetével. Még egyszer: Nem az Iskoláját szidta..!!!

  • Figyelő:
    „Sztalin 75.Szuletrsnapjara egy “felajanlast”, azzal a kijelentessel, hogy Sztalin nekem NEM Isten!”

    Igen, nem emlékszem pontosan (úgy látszik, kezd romlani a memóriám), de mintha erről egyszer futólag talán említést is tett volna…
    Tényleg, mikor is, körülbelül mettől-meddig járt Ön Kandóba? S ha jól emlékszem, utána talán még dolgozott is mint technikus egy szövetkezetben anyagbeszerzőként, ugye?

  • Gabriel Karikas

    Geyza

    Igen, tökéletesen így van – megállapítottak egy szervezetet még az 1980-as években, úgy hívták hogy Fórum São Paulo.
    Aminek az összes latin-amerikai drogkartell – ők felszabadítási frontoknak nevezték magukat, mint pl. a legismertebb FARC Kolumbiában, tagjai lettek, meg még persze az un. baloldali mozgalmak, (pártok, szakszervezetek) de ezek is mind arról szóltak, hogy a drogból szerzett pénzt milicisták felfegyverzésére és választási propagandára költsék.
    Nyilván a fővezérek, élen a tömeggyilkos Castróval, meg az öccsével nagyvilági életet éltek. Tudtak ám, volt miből – mindenkit lefejtek, mondván, hogy …a szegény favellák népeit támogassuk, persze a rumra meg a szivarra kellett. meg a kurvákra.
    Mocskos, parazita népesség mind.
    Valahol ebbe a körbe keveredhetett bele valamilyen alsófokon emberünk.

    Olvashatod, ezt a hülyítő szöveget nyomja, pedig csak arról szól a fáma, hogy megszerzik ingyen a kábszert, dőzsölnek ingyen (állami pénzen) vagyis kizsigerelik a valódi dolgozókat, akik az igát húzzák.
    Fegyvert osztanak ki a favellák banditái, drogdílerek között, hogy káoszt és mizériát szimuláljanak.
    Az egész egy mocskos teatro (színház)

    Kubán keresztül vitték és visznek be mai napig is rengeteg drogot egész Európába, főleg a spanyol kikötök a célpontok.
    Mára persze a legnagyobb dílerek a nigériaiak lettek, meg az angolaiak. Az angolaiak is persze Castro hívei – a LULA pénzelte az utóbbi időben az egész bandát!

    Ez a hülye-gyerek itt azt akarja elhitetni, hogy az USA az, aki a főszervezője a drogkartelleknek.

    Nyilván kiderült számára, hogy képben vagyok, bár hogy mennyire, azt nem is sejti.
    A gyémánt, arany és hadi-célú nyersanyagok (ásványok) illegális fekete-kereskedelméről ne is beszéljünk.
    Mit gondolsz a Trump miért zárja le a határokat?

    Hosszú lenne mind elmondani, de ennyiből is sejtheted, hogy mi van valóságosan a háttérben.

  • Gabriel Karikas

    Geyza

    hogy pontos legyek (nehogy itt kővel dobáljanak meg érte) hivatalosan a 1990-ben nyilatkozták ki a szervezet megalapitását, São Paulóban a Hotel Danubio-ban (Duna-szálloda)
    Mára már átalakult egy egyetemi intézmény egyik Campusá-vá.
    minden évben más helyszíneken rendezik meg az éves „fórum”-ot, tavaly Cubaban.

  • Gabriel Karikas
    2019 január 18
    9:04 du.
    nyünyüke ez egy seggség úgy ahogy van
    hahahahahahaha

  • Gabriel Karikas
    2019 január 18
    9:04 du.
    HACSAK TE MAGAD IS NEM VAGY DROGDEALER NEM TUDHATOD
    beeeeeeee
    hahahahahaha

    mindenkit hülyének nézel

  • Andrew_s: Nem szoktalak dicsérni, de itteni munkásságod kimagasló. Mindig pontosan ott vagy! Kevés szóval, info birtokában, bölcsen.
    Besancon már régebbi kedvencem. Geyza meg a haverom:)

    Nem nehezményezek a Ti más gondolataitokra, Ti és még egy-ketten számítotok számomra.

    Csak egy felvetés: Ha Blanka, nem használta volna azokat a „kemény” szavakat, akkor ma ugyanúgy nem emlékezne már rá senki, mint a többi tüntetés akármelyik szónokára.
    Ő egy vezér áldozat lett – most. Akár pár hónap múlva már terülj-terülj asztalkám lesz az élete.
    Tökéletes, hogy ezzel kiugrasztotta a bokorból az iskoláját, akik aztán nem tétováztak kiállítani magukról a bizonyítványt: ELÉGTELEN, persze tudjuk, hogy van mitől nekik is fosni… Rövid távon ez az egész nagyon tragikusan néz ki, de szerintem hosszabb távon ez az egyik legjobb befektetés volt ellenzéki oldalról. Gondoljunk Sándor Máriára, Andrásra, Császy Zsoltékra.. Ők mind hősök, akik kishíján az életüket áldozták már ezek ellen a gengszterek ellen. Több ezer névtelen áldozat mellett… Megmondom őszintén, szerintem nagyon kevés fa van az Andrássy úton, ha eljön az igazság pillanata..

    Még egyszer leírom. Klára 90 éves.. Hihetetlen érdemei voltak mindig, de talán már nem róla szól az élet. Nektek se vele kellene már foglalkozni.
    Boda, Tóth P. és Bendegúz pedig egyetlen szót sem érdemel. Pár homályosabb társaikkal együtt..

  • Andrew 5:04

    Ne légy már annyira „kifinomultan” finnyás. 😀
    Csak a miheztartás végett és okulásul, egy akkor mindössze 25 éves, gyakran iskolát is kerülő, fiatal messiás szavai:

    „F o g l a l o d . a . k u r v a . a n y á d a t,
    D e . n e m . á m . a . m i . h a z á n k a t !…”

    [Petőfi Sándor 1848.május]

  • Andrew_s:
    „Valójában sokkal elképesztőbb, hogy a leányzó iskolája nem állt ki azzal, hogy ezek a tanulmányi eredmények, ezek a hiányzások, és menjetek a szöszbe a hazugságokkal.”

    Igen, de lehetséges, hogy a lány, mint önmagáról mondta, ha nem is túl rossz, de nem is kitünő rendű tanuló.

    Sőt, akár még az is lehetséges, hogy az iskolaigazgató szeretne még egy kicsit igazgató lenni, utána pedig nyugdíjig Magyarországon tanítani. Semmi kétségem nincs afelől, hogy ha nyilvánosan megszólalna a lány mellett, három nap múlva már nem lenne igazgató és Magyarországon többé sehol nem kaphatna tanári állást.(Személyes és közvetlen tudomásom van az ilyen értelmű nyilvános esetleges megszólalásnál sokkal kisebb „politikai vétekért” történt kirúgásokról.)

  • Gabriel 9:04

    Az általad lefestett dél-és latinamerikai idill nem más, mint egy modern anyaország által kihelyezett távkizsákmányolás torz működéséről alkotott kép, mely országot nem is kell megneveznünk, mindenki tudja, hogy miről, és kiről is van szó.

    Ennek volt az analóg esete, a fentieknél jóval távolabb és más földrészen fekvő ország, Afganisztán „megsegítésének” sajátos esete is, mikor a szovjet helikopterek ellen egy texasi „demokrata” képviselő, bizonyos Charlie Wilson Stinger nevezetű, kézi levegő-föld rakétákkal látta el a Taliban iszlámista terror szervezetet. Minthogy „a szegény” afgánoknak nem volt mivel fizetni, hát fizethettek – „megengedték nekik” 🙂 a kis térfogatú és nagy fajlagos értékű – opiátokkal, mint korszerű fizetőeszközzel. E célból ópium [mák] ültetvényeket telepítettek az általuk ellenőrzött területeken, s muszlimok lévén meg kellett nekik tanítani a nekik „tiltott gyümölcsnek” nemcsak a termesztését, de az üzemszerű termelését is… Ment is az üzlet, mint a karikacsapás, s ha fegyverüzletnek szüksélge van rá, bizony még ma is virágzik. Nincsenek fenntartásaik, sem üzletileg, de különösen nem erkölcsileg…
    Azonban a finanszírozásnak ez a jellegzetesen amerikai barter módszere nem volt újdonság. Hisz már korábban, délkelet-Ázsiában is bevált, amikor a vietnami és laoszi hadszintereken portyázó polgári légitársaságnak álcázott, valójában katonai kém gépparkot fenntartó „légitársaság” az Air ? …..Amerikanak az ott végzett szolgálataiért kábítószer visszáruban is „lehetett” fizetni. Feltehető, hogy a hős Charlie Wilson is onnan vette a már bevált ötletet a fegyverüzlet és a politikailag is eredményes szovjet-ellenes akció fedezésére.

    Mindezt csak azért mondom itt el, mert oly fröcsögve fortyogsz bizonyos kényszerhelyzetbe szorított dél, és középamerikai országok vezetőiről, mintha ők lennének az ok és az ártatlan észak-Amerika csupán az okozat.

    Pedig Gabi, ez éppen fordítva működött és működik ma is… Nem mindegy, hogy a kígyónak melyik a farka és melyik a fej – tele méreggel.

    Na üdv.

  • helyesbítés

    „levegő-föld” helyett

    föld-levegő rakéta

  • ˙

    Vögelein 4:22 a –>> Geyza 3,31-re is válasz.

    *

    Honnan ez a gyűlületetek az önállóságra törekvő népek iránt… ?!
    Be vagytok oltva ?

    .

  • Clara Bencsics Figyelo
    2019 január 18
    3:28 du.

    Besancon
    2019 január 18
    11:33 de.
    HunCanada
    2019 január 18
    8:36 de

    Nagy tevesesben vannak itt! En nem az iskpolat kritizaltam, hanem, MEGTAGADTAM Sztalin 75.Szuletrsnapjara egy “felajanlast”, azzal a kijelentessel, hogy Sztalin nekem NEM Isten! a fenti kislanynak semmi baja nem szarmazik, !

    ———————————————————————–

    Kedves Figyelő!

    Ön téved, nem is kicsit, nagyot! Nem ismeri a történetet, így valóban nehéz hozzászólni érdemben – talán jobban tette volna, ha ebből a körből kimarad, vagy ha már mindenképp késztetést érez a véleménynyilvánításra, előbb utána olvas annak mi is történt valójában,mire ez a nagy felzúdulás! Ahogy Boda elv barátja szokta írni, előbb „tájékozódik”

    Nagy Blanka nem az iskoláját kritizálta, sőt azt egyáltalán nem tette – itt kimaradt Önnek néhány lényeges láncszem! Egy tüntetésen a diákság nevében felszólalva a jelenlegi rendszert, azaz az Orbán által működtetett és fémjelzett NER-t kritizálta – nagy különbség! Mondandójában erős szavakat használt, néhol valóban „csúnya” szavakat is – mint írtam már fentebb is, erre mentséget nyilvánvalóan a fiatalsága és tapasztalatlansága adhat, jogos felháborodásában aligha mérte fel az utóhatást. Erre válaszul a kormány azaz Orbán elvbarátja ésc jobbkeze, a már Ön előtt is ismert Bayer Zsolt „lovagkereszttel kitüntetett publicista” esett neki a 18 éves lánynak, a legminősíthetetlenebb szavakkal és kifejezésekkel ostorozva a diákot – ha érdekli miket mondott ez a derék, felnőtt, tapasztalatlannak már igazán nem mondható kormányközeli közíró, hát íme itt van:

    Bayer Zsolt: „Nagy Blanka még csak 18, és már egy igazi, kretén, barom állat, szerencsétlen, nyomorult, ócska, rohadt, kis proli”

    Nos, 24 órán belül a kormányközeli hazugsággyár működésbe lépett, és a szennycsatornák kivétel nélkül olyasmit állítottak a lány iskolájára hivatkozva, hogy Blanka több tárgyból is bukásra áll, több tízórás hiányzásai vannak, miután kerüli az iskolát stb stb – vagyis inkább tanulna a kisasszony, mint hogy a kormányt kritizálja….!

    Túl azon, hogy indokolatlanul, bármiféle információt kiadni az iskola részéről jogellenes cselekmény, de úgy tűnik még csak nem is igaz, Blanka cáfolata szerint semmiből nem áll bukásra – most majd fog! – és nincsenek igazolatlan hiányzásai sem. Hogy a hatalom jócskán elvétette, és tisztán láthatóan már egy cseppet sem biztos magában, arra megfelelő bizonyíték, ahogy erre a 18 éves lánytól elhangzott kritikára reagált, nem véletlenül írtam, hogy ágyúval lőttek a verébre! De, hát a diktatórikus hatalom már csak ilyen: ahol repedést érez, ott „tömít” ahol mozgolódást sejt, odacsap! Ön ne tudná mindezt? A legszomorúbb és elgondolkodtató tény, hogy a „készséges iskola” – nyilván a hatalom retorzióitól tartva – még csak ki sem állt a diákja mellett, holott ez elvárható lett volna, hanem elhatárolódott tőle! Nem határolódott el viszont a rendre ocsmányul beszélő és író, bárkinek bármikor minősíthetetlenül neki rohanó Bayertől a kormány, ill. annak dicső feje, akinek érdekében Bayer a diáklányt mocskolta!

    Ez ma a XXI. század elején Magyarország: mindenki mindenkitől függ, ezért mindenki mindenkitől tart, feljelent, bejelent vagy jobb esetben „nem lát, nem hall, nem beszél” a hatalom meg remegve tartja a gyeplőt, és ha egy légy röpül át az éteren pánik rohamában kapkod utána!
    Kedves Figyelő, nem csak az a büntetés, ill. nem csak úgy lehet valakit „kicsinálni” hogy x hónapra a fiatalkorúak börtönébe zárják – ha a személyiségi jogaitól megfosztják, becsületében folyamatosan rágalmazzák, iskolai és „újságírói” segédlettel naponta vegzálják, anélkül, hogy érzékelnék és egy pillanatra megállva felfognák – tényleg kivel is csináljuk mi mindezt, és miért? Ja, egy 18 éves diákkal, aki kritizálni merészelte a rendszerünket!

  • Egyébként Geyza!
    Mondmá’ milyen is „az a viszony” Putyin és Cuba között ???
    Mert én nem hallottam ilyenről.
    S ha mégis vóna, akkor mi vóna… Zusakoknak szabad, rusakoknak meg nem ? Hogy is van ez ?

  • Nem ismerem az esetet, mert nem követem ezt a cicaharcot az ellenzékiek és a kormány között.

    Sajnos láttunk már elég jó szándékú embert, aki tényleg szívvel-lélekkel tüntetett, és a balliberálisok messiást csináltak belőle. Ezzel elérték azt is, hogy rögtön a kormányzati céltáblára kerültek ezek az emberek. Gondoljunk Sándor Máriára, akinek szerencséje van, ha az idegosztályt el tudta kerülni.
    Egy 18 éven aluli diáklány még annyira sem tudja felmérni a következményeket, mint egy évek óta szakmájában dolgozó tanár vagy ápolónő. Tehát teljesen mindegy, hogy mit állít róla akár az ellenzéki, akár a kormányzati szócső. Valószínű mindkettő túlzásokkal és hazugságokkal operál.
    Arra jók az ilyen esetek, hogy az állampolgárok minél nagyobb része fog megundorodni az ún. rendszerváltó politikai és értelmiségi „elittől” (akik közül ma a „fiatalabb” generáció diktál). Amíg ezek mögött mindkét oldalon ott állnak a szektás szavazótáboraik, addig sajnos ezek a szörnyű esetek folytatódni fognak.

  • hazai lámpa
    2019 január 19
    5:48 de.

    Ha a görögök „mérlegelték” volna a helyzetet a perzsák ellen az ókorban, akkor soha nem győztek volna Dareiosz ellen.

    De nem hezitáltak hanem harcoltak.És a gyözelem azóta is fényesen mutatja a demokrácia fölényét.

  • A görög demokratikus királyságok heheheeehehehe

  • Ezt a Blanka nevű csajt is eldobják majd mint a Fekete Nővért és a többi megváltó-jelöltet.

  • Kis Ferenc
    2019 január 19
    9:30 de.

    „Ezt a Blanka nevű csajt is eldobják majd mint a Fekete Nővért és a többi megváltó-jelöltet.”

    Nagyon várod mi ?

  • Cukihara:
    Olvasd el mégegyszer amit írtam.
    Mert totálisan félre értelmezted.

  • Vögelein és Cukihara :

    Az ősemberek nem népek és nem a szabadságért küzdenek azokkal a Kalasnyikovokkal.
    Majd nézd meg mi zajlik a dzsungelekben.

    Ezek a szerencsétlenek a legutóbbi időkig, mikor háborút viselt egyik népcsoport a másik ellen, csak fakardokkal meg nádpajzsokkal hadakoztak. A háború után hazamentek és gyógyítgatták a törött végtagjaikat.

    Bezzeg a legújabb korban !
    A dicsőséges szovjet expanziós politikának köszönhetően ezek a népek el lettel látva modern kézifegyverekkel.
    Eredmény : ugyan a ruszkik politikai befolyása nem nőtt meg túlzottan, de legalább Afrikűt úgy emlegetik mint az ” elveszett földrész”
    Hunanitárius katasztrófák követik egymást százezres, milliós emberirtások következtében. Aztán most Nyugateurópának kell viselni a terheket a roppant menekültáradat miatt.

    Afganisztánt sem az USA cseszte széjjel hanem a Szuvjetúnió, mikor elkergette a törzsek közötti egységet jelképező igen nagy tekontélynek örvendő királyt.Azóta vergődik az az ország.
    Irakban és Szíriában sem az USA jutatta hatalomra az „arab marxista” irányzatú Baath-pártot hanem a dicsőséges Szovjetúnió.
    Eredmény : a Háború utáni legundorítóbb két diktatúra. Egyiptomban is megvalósulni látszott a szovjet-modell alapján az ” arab szocializmus”
    Eredmény: a hatnapos háború.Még szerencse hogy Egyiptom -USA nyomásra- valahogy kihátrált ebből.Azóta van nemzetközi tekintélye.
    (Hacsak el nem játssza , mert au ottani fanatikus muzulmánok igencsak dolgoznak rajta)
    És még sorolhatnám..de nem teszem mert igazából kuvvául untat engemet hogy olyan dolgokat magyarázgassak amivel tele van az INTERNET és a történelem-könyvek.
    Csak tudni kell olvasni ezekben.

  • Már volt egy vitám – ha jól emlékszem, Almával – amiben megemlítettem, hogy ha a politikai vezérnek a „nép apjának és anyjának kell lennie”, akkor én inkább árvagyerek vagyok és maradok. Egyrészt nem hiszek a Fuehrerprinzipben és nem vagyom Vezérre, másrészt úgy vélem, hogy egy valamennyire is alkalmas, elviselhető és elfogadható politikai vezetőséget – valószínűleg a mai ellenzéki vezetés ellenére, de legalábbis nélkülük – csak egy tömegmozgalom termelhet majd ki.
    Azért utalnék arra, hogy az I.világháború előtt egyébként igen erős szociáldemokrácia bukását követően, 1915 szeptember elején az un. zimmerwaldi baloldal mindenestől elfért három hintóban. Két év múlva pedig…

    Természetesen nem vagyok se próféta, se jós, nem látok a jövőbe, nem tudom, hogy meddig tart, mire jut, mikor esik szét a jelenlegi igen-igen kicsiny és gyönge mozgalom, azt meg pláne nem, hogy ez a lány meddig lesz az egyik szereplője, vagy mikor únja meg, s megy haza vagy egy külföldi egyetemre, főiskolára, és végképp nem tudom, hogy egyetem, főiskola után lesz -e vagy nem bármiféle szerepe egy eljövendő mozgalomban.
    A mai beszédét – akit érdekel – itt meghallgathatja:

  • A lány beszédéhez két dolgot jegyzek meg.
    1. Különbség van egy tudományos konferencia és egy politikai tüntetés között. Nem igazán szerencsés, ha utóbbin a szónok olvassa a mondandóját. (Az emberek különbözök, van aki egy tömeggyűlésen remekül szónokol, van aki kitünő szervező, akad aki mindkettőre alkalmatlan, de egy könyvtárban üldögélve pontos, majdnem találelemzést képes papírra, képernyőre vetni a helyzetről.)

    2. És ez sokkal fontosabb. Öreg hiba, törvényszerűen vezet bukáshoz az olyan politikai felszólítás, hogy „csinálni kell valamit, akármit” – „akármi” nem létezik, „akármit” nem lehet csinálni. És siker halvány lehetőségéhez nem árt legalább hozzávetőlegesen sejteni, hogy mi az a „valami”, amit az adott körülmények között lehet (vagy éppen nem lehet) csinálni.

  • Miklos Banfi
    2019 január 19
    1:12 de.
    „Nem nehezményezek a Ti más gondolataitokra, Ti és még egy-ketten számítotok számomra.

    Megtisztelő. Tényleg. S vagyok annyira őszinte, hogy nem is állítom, hogy mentes vagyok minden hiuságtól 🙂


    Csak egy felvetés: Ha Blanka, nem használta volna azokat a “kemény” szavakat, akkor ma ugyanúgy nem emlékezne már rá senki, mint a többi tüntetés akármelyik szónokára.

    Valójában ettől is csak három napig fognak rá jobban emlékezni. Nem csak a trágárság miatt, hanem mert az indulati politika addig tart, ameddig az indulat. Nem véletlen, hogy Orbán folyamatosan újabb ellenségeket, indulati céltábláékat kínál fel a híveinek.
    Blanka nem tett többet, mint a szinpadon rázta meg egy kicsit az öklét. A stílus pedig nem jó másra, mint arra, hogy a potenciális híveket is megossza. Azokra akiknek bejön a kőbunkó beszólás, és azokra, akiknek nem. Blanka sok szempontból nem tett mást, mint behozott egy újabb választóvonalat oda, ahol inkább összeépíteni kellene a platformokat. Ugyanúgy, ahogy annak idején Pukli, Sándor Mária, és még jó páran megtették.

    Továbbra is az a véleményem, hogy az ökölrázós mozgalmárság pár napos tömegbázist teremt csak. Aztán kifullad. Az idő Orbánnak dolgozik.

    „távon ez az egész nagyon tragikusan néz ki, de szerintem hosszabb távon ez az egyik legjobb befektetés volt ellenzéki oldalról.”
    Attól függ mi tudnak mögé tenni. Itt valaki már felhozta Petőfit. Az ő kurva anyázós kiszólását akkor szokták felhozni, ha mentegetni kell valami bunkóságot. De azért általában nem ez jut az embereknek először az eszébe. Mert Petőfi tudott nagyon is pozitív tartalommal is előállni. Ha erre az ellenzék nem képes, és a jelek szerint jó ideje nem képes, addig lehet tiltakozni, bunkóskodni, de nem igazán lesz belőle más, mint a perc-indulatok levezetése.

    „Még egyszer leírom. Klára 90 éves.. Hihetetlen érdemei voltak mindig, de talán már nem róla szól az élet. Nektek se vele kellene már foglalkozni.
    Boda, Tóth P. és Bendegúz pedig egyetlen szót sem érdemel. Pár homályosabb társaikkal együtt..”

    Kláránk az életkorától függetlenül sem képes felülemelkedni az ifjúkora nosztalgiáin. Ez nem baj. De a kor nem érdem. A világ elment mellette. Csak nem akarja észre venni.
    Boda szimpla párt-troll szerintem. Ahogy Bendegúzunk sem több egy elég gyenge provokátornál. A maga műmagyartöréseivel.

  • Kis Ferenc
    2019 január 19
    9:30 de.

    Figyelitek?
    Hogy sajnálja !
    Ez egy nagyon-nagyon jó emb. !

  • Ja, vagy mint Pomuklit a Fekete Tanárt.

  • Gabriel Karikas

    Vögelein
    2019 január 19
    4:22 de.

    „”Mindezt csak azért mondom itt el, mert oly fröcsögve fortyogsz bizonyos kényszerhelyzetbe szorított dél, és középamerikai országok vezetőiről, mintha ők lennének az ok és az ártatlan észak-Amerika csupán az okozat.””

    Ignoráns begyepesedetteknek nem szólt a tájékoztatásom. Nyugodtan átléphetted volna.
    Maradj nyugodtan abban a bugyuta kis hülye világodban, amiben olyan nagyon okosnak képzeled magad.

    Te biztos jobban tudod szituációt az én helyemben, mert te onnan akárhol is vagy, totálisan ki vagy kupálódva információilag, úgyhogy majd te kiosztod az észt, onnan.

    Felfuvalkodott kis seggfej, miért nem laksz akkor azoknak a terroristáknak a szárnyai alatt?
    Na vajon miért is? Tudjuk a választ, kis terrorista.

    Pontosan az ilyenek miatt áll Magyarország ott, ahol.
    Pontosan elárultad magad – a szeg kibújik zsákból – te vagy az aki azonnal ugrassz akár az ÁVÓ-s, akár nyilas hívásra, ha kell akkor nyugodtan beárulsz, megsokkolsz bárkit, kitéped a körmeit, gázkamrába irányítasz akárkit.

    Csakhogy „tiszta nemzetnek érezhesd” azt ahol a levegőt rontod…. tiszta agyrém – legalább látjuk, hogy az ország sajnos tele van mindenre kapható „egyirányú”, egy agymenettel rendelkezőkkel, akik se látni, se hallani nem akarnak mást, mint amivel beetették őket.
    Persze nektek így egyszerűbb – bevenni a legnagyobb hülyeségeket.
    Ó te málészájú, kis O1G/2

    Nyilvánvaló, hogy egy kukkot se értettél abból amit írtam, mivel egy hangyaf@szányit se tudsz latin-Amerikáról, és ugye úgy félsz a valóság megismerésétől, mint ördög a tömjéntől.
    Hiszen akkor összedőlne az a benned megtestesülő tudatlanságból összerakott ideológia – ami által képes vagy bárkit, és bármit hamis-színben feltüntetni, a valóságot eltorzítani.
    Semmi más, mint a primitívség önigazolása a letámadó bejegyzésed.

    Szóval, most nyugodtan tárd elénk, miért is érdekes számodra hogy engem ilyen mocskos-szájjal cáfolj?
    na elő farbával, hallgatlak.

    Nyugodtan szégyelld magad a föld alá, haver

  • Gabriel Karikas

    Rodeo11
    2019 január 19
    12:48 de.

    „”HACSAK TE MAGAD IS NEM VAGY DROGDEALER NEM TUDHATOD
    beeeeeeee
    hahahahahaha

    mindenkit hülyének nézel””

    Nagyszerű kis bárányka, itt legfeljebb te engem tartasz hülyének…..
    A kút és korsó esete vagy ….
    vagy még igazabb, hogy ha nem ugranál rögtön válaszolni, hanem előbb gondolkodnál … bölcsebb (jajaj) maradhattál volna, legalábbis annak látszhatnál…

    Mint az bejegyzésemben is írtam, ÉN NEM BELÜLRŐL ISMEREM – más választás nincs – ebből CSAK AZ KÖVETKEZHET, hogy kívülről ismerem …
    minek pusztítottad az idődet olyan szakon (talán az öreg Rácznál?), ha ennyire nem sikerült kikupálódnod

    Ha az ember „a másik oldalról” jut információkhoz, pontosabb, reálisabb átlátása is van a rendszerről, mint belülről.

    Mert egy díler csak részlet-darabkákat tudhat az egészből …
    Nagyon kisokos vagy …
    Aztán ráadásul még elsökézböl jut az infókhoz a nagyfőnöktől és a slepjétöl is

    Leülhetsz fiam, három jegyet kell javulnod ahhoz, hogy megkaphassad a jól kiérdemelt elégtelened

  • Gabriel Karikas
    2019 január 19
    8:41 du.
    el sem tudod képzelni milyen dög unalmas vagy a személyeskedéseddel és azzal, hogy semmilyen kérdésre nem vagy képes választ adni

    ugyanúgy mint a geyza szajkózód a píszí seggségeket és assziszed(szitek) mindenki beveszi

    tévedés…

    legalább egy (bár valaki más is „adott nektek” és arról hallgattok mint szar a fűben… te különösen nagy szar vagy…azzal, hogy bárkiről mondasz egy idétlen véleményt a tényeket nem tudod megváltoztatni… bármennyire is szeretnéd…)

    szóval kinek és hogyan lesz most jobb azzal a sok seggfejjel ott a barzíliai „boldogságban” és demagográciának álcázott fasizmusban?
    hahahahahaha

  • Geyza
    2019 január 19
    10:46 de.
    mondd drágalátos geyzusska? te mindenkit legalább olyan agylúdtalpasnak tartasz mint te magad vagy?

    ez már betegség amit te és az a „csodálatos” gábriel karikás műveltek:

    érveitek nulla csak a babát lövitek aki mondja… és hazudtok sorozatban a sok seggséget amit a píszí ordít túlordítva minden mást

    a sikító frászt kapjátok amint kiderül, hogy a világ a szocializmust akarja és nem akar háborúkat a javak egykézbe fogására

    hahahahahaha

    bolhaszar

  • Kővendég 12:10 videó-melléklete
    (Ajánlom még a szkeptikus Andrew figyelmébe is)

    A 18 éves Blanka szombati szavai igenis mérföldkő…

    Ez a beszéd(!) már ideológiai szempontból is figyelemre méltó mégpedig, hogy végre visszahozta a közbeszédbe az osztály, sőt a munkásosztály szerepét a társadalom gazdasági alapjainak a megteremtésében, mely fogalmakat a rendszerváltás baloldala még propagandájában is képtelen volt használni, mert butaságból (az előző 40 év fiaskója okán) eleve szégyellt emlegetni… Tette ezt akkor, amikor Bayert kioktatja az őt, mint társadalmi herét eltartó munkásság szerepéről.

    S íme az ifi-lány egyes szavai legalább, de mégannyira vörös-posztóként hat a legkifinomultabb, úgymond’ konzervatív jobboldal szemében is. Ez jobban hatott mint a trágár beszéd.

    Az . o s z t á l y . fogalma, és pláne, ha az még . m u n k á s . is, ma már az ő szótárukban nem kívánatos fogalmak. Ha valahol mégis találkoznak vele, akkor ha nem is tagadják, jó esetben eltorzítva tárgyalják, náluk ez mindig a legdurvább szitokszó…

    Lám-lám a szélsőjobb maga is csak ilyen értelemben használja. Lásd pl. Kövér, és Bayer útszéli proletározásait, ahol bár pejoratív értelemben, de kénytelen kelletlen, mégiscsak elismerik annak létezését. – Valami olyasmit, amitől legalábbis nekik félniük kell… 😀

    .

  • Ja, és, kedves Gabriel, krrrrvára hiú is vagy… 😀 😀 😀

  • Gabriel Karikas
    2019 január 19
    8:05 du.

    Arról tudtál hogy Kádár Jánosnak is letépkedték a körmeit a Rákosi-éra idején?

  • Inkább Bibi
    2019 január 19
    4:59 du.

    Te ANNYIRA okos vagy.
    Mesélhetnél a kockásinges nővérről is.

  • Kővendég
    2019 január 19
    12:10 du.

    „Már volt egy vitám – ha jól emlékszem, Almával…”
    ____________

    Nem emlékszem, de lehet. Én a magam részéről nem szólnék hozzá a leányzó politikai hatásához, mert sajnos a mai ifjúság gondolkodását nem ismerem. Egyébként meg a trágárságokról az a véleményem, hogy – noha én sem igazán kedvelem ezt a stílust – kénytelen vagyok tudomásul venni, hogy ma már egy szimpla (nem politikai) beszélgetést – középkorúakkal vagy fiatalokkal, az mindegy – sem lehet megúszni geci, krrvaélet, bazmeg, apádf.sza, anyárpichája, vagy éppen istenbasszameg nélkül. (Ehhez még a tízéves unokám részéről nemrég még a zsidó is hozzátartozott, de talán arról sikerült lebeszélnem.)
    Akkor meg miről is beszélünk?

  • Gabriel!

    Én azt hiszem, hogy itt nem öklözésre, hanem beszélgetésre jövünk össze. Nem mentegedőzésképpen, de arról jómagam nem tehetek, hogy rád a leírt igazság és történelmi tények szinte ökölcsapásként hatottak…

    Ennek megfelelően, a vitapartner elleni személyeskedő – szerinted – viszontcsapások pedig egyenesen ellenkeznek a KMH bevett és többször ismételt szabályaival. Ez még akkor is így van, ha most a moderátor – érthetetlen okból – átengedte a te, minden elemi illemet alulmúló és nekem címzett szitok és sértő szándékkal kreált jelzőkben bővelkedő átok áradatodat.

    Arra kérnélek, hogy a 4:22-5:03-as kommentjeimre átkozódás helyett, még ha a természetednél és helyzetednél fogva ez nehezedre essék is, próbálj meg tételenként egyenes, t á r g y s z e r ű . válaszokat megfogalmazni, különben nem vagyok köteles semmiféle pukkancs, azaz egy felfújt hólyag rendszertelen pufogására odafigyelni, illetve az ilyenekre reagálni.

    🙁

  • Elnézést, nem bírom megállni, hogy közzé ne tegyem. Most olvastam a Face-n…

    https://444.hu/2018/01/30/a-fidesz-egyik-facebook-katonaja-elmeselte-milyen-virtualis-hadsereget-hozott-letre-a-part?fbclid=IwAR2FZ75cFTGUhOe3sPojXlsRfr_6balrG8F1qzEw6nlr6llvAFZuRBzIxUc

    „2014-ben például azzal köszönték meg az aktivisták munkáját, hogy küldtek baseballsapkát, Orbán Viktor aláírásával” 😀 😀 😀

    Keressük ezeket a sapkákat!

  • Geyza!

    Már megbocsáss, de ilyet leírni náci tempó, hogy asszondod,
    „az ősemberek nem népek, és nem a szabadságért küzdenek. Majd nézd meg mi zajlik a dzsungelekben.”

    Sajnos Geyzukám, te sok szempontból önmeghasonlásban hányódol, amikor egyszer baloldaliként jelzed magad, majd máshol marxista pártnak állítod be a – nem az – Bath pártot, amott pedig sorra az USA neokolonizmusát, annak rutin módszereit méltadod… Valahol és valahogy nem találod a helyedet, vagy ki tudja…

    Akiket te cinikus rosszindulattal megfogalmazásban >ősembereknek< titulálsz, azok az embercsoportok, vagy falvak, vagy kitudja, stb. egykori törzsi viszonyaik közepette, minden átmenet nélkül(!) még a feudalizmus hullámain egyszercsak az ősgyarmatosítás kellős közepén találták magukat. Attólfogva Olyan "rendszerben", vagy inkább anarchiában voltak kénytelenek vegetálni . a m i b ő l . ő k . n e m . k é r t e k. Ez az amerikai, indiai és afrikai gyarmatosítás teremtette meg a modern kapitalizmus alapjait, hogy aztán az a rendszer ugyanott folytassa, ahol a rendi elődeik abbahagyták. …És akkor még a rabszolga kereskedelmet még nem is vizsgáltuk…

    Tehát, amikor már a mai villongások és "törzsi" háborúk okait vesszük szemügyre, csak azt értékelhetjük belőlük, hogy mi vezetett a mai állapotokhoz. Mert a fentieken túl még a határaikat is a gyarmatosító kapitalisták(!) egymásközt megállapodva, a maguk feltétlen önző szempontjaik szerint húzták meg vonalzóval, figyelmen kívül hagyva az őslakosok érdekeit és sajátos körülményeiket, de méginkább a törzsek – egymás közötti – viszonyait. Ergo, amiket te – tisztelettel – felsorolsz, azok jelenségek az előbbi évszázadok folytatása, sőt a tőke jelen, globális korszakának a kiegészítése.
    Mert az a káosz ami sok volt gyarmaton ma zajlik, egy az egyben a kolonializmus műve. Akik pedig – talán épp sajnos AK 47-esek
    segítségével – a "szegényember vízzel főz" törvénye alapján megpróbálnak azokból a körülményekből valahogy kikecmeregni és új szabad, esetleg szintén tőkés berendezkedésű államot álmodni, azok igenis felszabadulásban gondolkodnak függetlenül attól, hogy ezek módozati részletei mennyire reálisak, vagy akár mégújabb bajok forrásai is lehetnek…

    A XX.században sok gyarmat a fent ismertetett módon "szabadult fel",ami tovább fokozta a kaotikus állapotokat Afrikában, de az amerikai földrészen, Ázsiában és délkelet-Ázsiában is…
    Egyes államok a XX. században úgy folytatták és folytatják ma is a gyarmatosítást, hogy úgymond "felszabadítókként" fellépve, valójában gazdasági függésbe kényszerítik a szerintük "erre rászorult" országokat és népeit… Ebben a körben és szisztémában élen jár az USA, az UK, stb., de ma már, magának ugyanilyen jogalapot formálva Oroszország és Kína is, mint új,illetve úgyszintén tőkés nagyhatalmak.. Azon a terepen amit az ősgyarmatok determinálnak a számukra.

    Végsősoron miért is ne ? Eme "új diplomácia" körébe tartozik az általad rosszallólag említett Kalasnyikov gobál-biznisz is, ami etikai szempontból semmiben nem visszataszítóbb, de nem is megbocsáthatóbb, mint teszemazt sztinger rakéták Al Kaidának "ajándékozása" kábítószer fizetőeszköz közvetítésével, mint ez Vőgeleinnél olvasható régi leleplezés.

    Üdvözölve légy : C

  • Rodeo tégedet szükséges „agylúdtalpasnak” aposztrofálni mert magad bizonyítod be hogy az vagy.

  • *NEM szükséges agylu…etc..etc…

  • Úgylátom Cukihara kollega következetesen félre érti a megjegyzéseimet.

    De az is lehet hogy direkt magyarázza félre.

    Ez már a második amit vagy nem tudott levenni, vagy nem is akarta.

    Kedves „Cukihara” innentól már TE is a háromesélyesek skatulyájába kerültél:
    ha 3 mondatnál többet írsz hozzám, akkor a többit figyelmen kívül hagyom.

    Úgye megérted:
    ha novellákat akarok, akkor a novelláskötetet veszem elő és nem a te -láthatólag- szándékos félremagyarázásaidat.

  • Gabriel Karikas

    Vögelein

    Már megbocsáss, de ha az előzőekben leírt bejegyzésemre adott válaszodban azzal foglaltad össze a lényeget, hogy az nem más, mint hogy idézem:

    „fröcsögve fortyogsz ..”

    akkor minek értékelhetnem az általad leirtakat, mint személyeskedő véleménynek.

    Úgyhogy azt követeled énrajtam, amit te nem teszel, rámrugod az ajtót, aztán te sirsz a fajdalomtól, mert a kislábujad megfájdult.

    Maradjunk inkább abban, hogy mindez nem fakad másból, mint hogy van már jól kiformált, kialakult egy kialakult hited (világképed) az érintettekről, és bármit ami ezt érinti, ezen a szűrőn keresztül értékelsz.

    Akkor meg miről beszéljünk?

    Van értelme, hogy cáfoljam, amit mondasz? Hiszen el sem gondolkoztál azon, hogy lehetséges esetleg az is, hogy talán nem is úgy van, mint ahogy eddig tudtad, vagyis a dolog másképp is lehet, mint amilyen hitben éltél ezzel kapcsolatban.

    Az amit vizionáltam ezen át veled kapcsolatban, – még-ha nem is úgy érzed most – sajnos túl könnyen is elképzelhető.
    Nyilván nem szeretném én sem, hogy úgy legyen.

    De láttam a szemeimmel mindennek a bekövetkeztét délvidéken, amely válságnak még ma sincs vége (jugó-válság) – az egymásnak feszülő gyilkos indulatok ma is ott lappanganak a mindennapokban, az emberek bizony együtt élnek vele.

    Mindez nem fakad másból mint a környezetemben levő embertársaim „másságának” elutasítása, az idegenkedés a másmilyentől, mint ami az én hitvilágomban belefér.

    Ehhez elég valami „karizmatikus” személyiségnek felhergelni az indulatokat, és bizony a hatás nem marad el ….

  • Gabriel Karikas

    Cukihara
    2019 január 20
    6:43 de.

    Az ideológiai elemzésed „tökéletes”

    Sajnos – vagy éppenséggel így jó – az emberek egyedi humanoid lények.
    Hogy milyen osztályba/kasztba születik természetesen egyik determináló tényezője a jövőjének („lehetőségek”)

    De hogy ettől lehetne osztályokba sorolni a humanoidokat ez bizony nem más, mint a fasiszta gondolkodás elsődleges pontja.
    Még ha te magad szocialista/humán gondolkodásnak nevesíted is
    (amúgy maga Hitler is így hívta)

    Ismétlem, amikor az emberiséget elkezditek felosztani ideológiák, vallások, rasszok és más hasonlók alapján, az bizony nem más mint az emberi egyenlőség és szabadság eszméjének sárba-tiprása, meggyalázása.
    Hívhatjátok bárminek.

    Az hogy vannak egyes emberek, akikben az egoizmus dominál, és ettől fogva minden lépésükben arra törekednek, hogy csakis ők járjanak jól, ez bizony az emberiség egész történelme alatt így volt.
    Aminthogy ellenpontként mindig akadtak olyanok, akikben a közösségi szellem, az EMPÁTIA dominánsabb volt, ezért próbáltak küzdeni az EGOIZMUS dominanciája felett.

    A többség viszont próbál kiegyensúlyozottabban élni a két tulajdonsággal, ami egyszerre, természetnél fogva létezik minden humanoidban.

    Léteznek domináns egoisták, akik el tudják a környezetükkel hitetni, hogy ők valójában „EMPATIKUSAK”
    Vagyis az ügyeletes „világmegváltók” – de legalábbis „népüké, nemzetüké”

    Kár ezt ragozni, ezért vagyok ellene mindenféle hülye marxista dumának ugyanúgy, mint bármilyen vallási fanatizmusnak. Remélem a fasisztát nem kell külön mondani.
    De a rasszistát bizony kell, mert nem csak a német nemzeti szocializmus volt rasszista, hanem a „nagy-román” nemzeti szocializmus ugyanolyan fertelem volt, mint a szerb kommunista-nacionalista ideológia. Nem kivétel ez alól az sem, ha Turul-szűrrel csavarjuk be.

    A marxista duma az egyik legfertelmesebb, mert alkalmas arra, hogy totális egoisták ki- és felhasználhassák a mizériában elő tömegek helyzetét arra, hogy hamis, álnok, csábító szöveggel híveikké tegyék őket, és ezen szerencsétlen sorban elő tömegekre támaszkodva totalitárius hatalmakat hozhassanak létre.
    A szerencsétlen sorban elő tömegeknek nagyon könnyű ígéreteket adni. Hiszen nem csak szegények, hanem ebből fakadóan kevésbé tanultak is.

    Magyarországra is nagyon igaz ez (sajnos) – mert ugyan az alapokítás még elfogadható – de a nagy többség nagyvilágról való ismerete nulla.

    Hogyne lenne „még igazabb” ez Dél-Amerikában, vagy Afrikában – ami a Rodeio féléknek is egy határtalan terep. Hát még a helyi gazembereknek?

  • kedves közönségünk, Nagyérdemű! itt fenn az alulról jövő (na jó legyen „leg”) karikás gábriel és geyzusska semmitmondását olvashatták leöntve maszlaggal és történelemből megbukva…:
    immáron sokadszor nem képesek világosan és tömören feladott kérdésekre válaszolni, csakis hosszas semmitmondás és hazudozás ékesíti trolljaikat

    … tollfosztóból jöttek, minden tolluktól megfosztva, marad a kopasznyakú jérce amely még sem nem tyúk sem nem kakas és némelyik sohasem tudja meg, mert időben bepannírozzák és kirántják

    ez a sorsa az ilyen bölcsek kövét a nyakukon hordozóknak is, belepi őket a dudva miután „odapottyantak”
    potty potty potty (tudjátok menet közben a mindig görbe „jércetermék”)

    hahahahahaha
    ehhez képest a bendegizi 77.018 egy igazi brosúra

    aszongya a gábriel nagyon sok betűt alkalmazva, hogy igazándibúl nem is tudja de olyan „szó’hatnékja” van

  • Gabriel Karikas
    2019 január 20
    10:47 de.

    Hát igen, véleményem szerint a marxista tanok csak kb. (megreformálva persze) olyan 500 év múlva lennének esedékesek.
    Vagy még később.
    Feltéve ( és nem megengedve hehe ) ha egyáltalán lesz még akkor Emberiség.

  • Gabriel Karikas

    Geyza

    sajnos elég furcsa tévúton jár az emberiség, de túlélök mindig szoktak volt lenni.., még ha csak néhányan is.

    Nagyon is elképzelhető, hogy valóban volt már néhány „civilizáció”

    Hogy technikailag milyen szinten, arról nem érdemes vitatkozni, de annyit én feltételeznék, hogy talán nem is csak „természeti okokból kifolyólag” semmisültek meg.

    Elképzelhető, hogy hasonlóan a mai szinthez, képessé váltak kvázi alapos munkával kipusztítani saját magukat.

    Mindenesetre valszeg, a reprodukáláshoz szükséges egyed-szám fennmaradt ….

    Végül is benne van a pakliban, hogy a marxizmus ALAPTANAI – a feltételek nélküli közösségi tulajdonlás – létrejöhessen.

    Csakhogy az ősközösség is valami hasonlón alapult – aztán néhány „okoska” hamar rájött, hogy mennyivel egyszerűbb megszerezni a másik törzstől a dolgokat …

    Mert ugye mi is az az imperializmus?
    Semmi más, mint rablóhadjárat. Kissé finomított kifejezéssel kolonizáció …
    Aztán így tovább, már ismerjük

    A legnagyobb ostobaság ezért a kapitalizmust okolni, vagy bármi mást.

    Erkölcsi nevelésen múlana a dolog, de hát mindig könnyebb valami, meg valaki mást okolni

  • Gabriel Karikas

    Rodeio

    Nem végeztem gyépés-tanárképző sulit, tehát nem fogok értelmes embereknek a Te megértési színvonaladon írni.
    Amikor neked írok, külön, személyesen, akkor erre tekintettel szoktam volt lenni, azért is külön jelzem.

    Hiszen teljes tudatában vagyok annak, hogy úgysem bírod agyilag feldolgozni az olyan szövegeket, ami nem szájbarágósan neked szólnak.

    Tehát fölösleges reagálnod arra, amit nem foghatsz fel – legfeljebb, amikor „belövöd” magad …

    Olyankor persze, valami érdekes mesét szövögetsz bele …
    de az legalább jópofa

  • Gabriel Karikas
    2019 január 20
    2:16 du.

    Van kettő őskori lelet.
    Az egyik egy MAI sugárhajtóműves vadászgépet ábrázoló kis tenyérnyi szobrocska.
    A másik egy sziklarajz-szerűség, amin két alak látható olyasféle kapucnis kabát-szerűségben, amit ma a hajósok viselnek viharban.
    A repülégép-szobrocskát aerodinamikailag megvizsgálták (a szobor szárny és egyéb arányait vették figyelembe ) és kiszámolták hogy ha megfelelő anyagokból épülne fel akkor tudna repülni.

    Az ókori inka ürhajós és búvárruhás ábrázolásokat nem is említem.

    Azt kézből elvethetjük hogy itt idegen űrhajósok jártak volna. Az ok igen egyszerű:
    Egy egész bolygó össz tömege is kevés lenne még 100 %.-os anyag-energia átalakitás esetén is ahhoz, hogy valamilyen hajtómű legyözzön akárcsak néhány fényévnyi távolságot.

    A „féreglyuk” teóriákat hagyjuk meg Dänikennek és más fizikailag félművelt könyvügynököknek..

    Marad a milliárd évekkel ezelőtt letűnt civilizáció ” ujjlenyomata” Bár..ez is eléggé vad elképzelés.

  • Gabriel Karikas
    2019 január 20
    2:16 du.

    Gabriel Karikas
    2019 január 20
    2:44 du.
    +/- geyzusska

    érdemtelenek vagytok olvasásra…cerkóf stílus, mások copf stílust de ti maradjatok csak a big bang előtti időkre de legalábbis ádámka és évike hercehurcája korára akkor volt még csak Kánaán azután beleszartak

    most ezt lehet szagolni a biblia is leírja

    hahahahahahahaha

  • Clara Bencsics Figyelo

    Tobben, 9O evesnek mondanak! Adha Isten, hogy megerjem! Mas, meghallgattam Blanka beszedet , hat NEM vagyok oda tole!HA en nyilvanos beszedet mondtam volna nemcsak az AVH hallgatott ki volna ki es egy borton jarna erte, hanem, biztos halal !Janko Peter biro, nem volt szegyenlos az iteleteivel!

    Viszont Blanka TUDTA, hogy semmi baja NEM lesz, ha kiall es beszel. Ez itt a kulonbseg!
    Ja, es szerepelni , forradalmat jatszani konnyu!

  • Geyza 9:46

    A pálinka is „3 esélyes” nálad, mint a hosszú novellák és a hosszabb gondolatok ?

    .

  • Gabriel! 10:47

    Megszólíttattam, hát válaszolok:

    A szabadesés [törvénye] nem azóta működik, mióta azt Newton – egy púppal a kobakján kimutatta. Az biológiai fejlődést sem Darwin találta ki, csak feltárta a már létező rendszert, amely már ő előtte évmilliókkal is funkcionált.

    A társadalom osztályokba „rendeződését” ugyancsak nem egy, de nem is két tudós [pl. Marx, vagy Engels] akarata valósította, valósítja meg, hanem emberek egymás közötti anyagi, még pontosabban gazdasági kapcsolata és viszonya…

    Ez a történelmi evolúció során különböző egyének anyagi kiemelkedése, egyének és rétegek anyagi differenciálódása révén valósult meg, mely felhalmozott anyagi erők – azok értéke – magával hozta az illető, vagy az ilyennel rendelkező csoportok jelentős erőfölényhez jutását, illetve szügségszerűvé tette a különböző szintű csoportok osztály[ok]ba tagozódását. Miközben egyesek fölemelkedtek, mások meg lent maradtak, vagy visszaszorultak.

    Mindeközben az anyagi és már szellemi javak előállításában – nevezzük GDP-nek – is éppen az alulmaradt többség veszi ki az effektív munka nagy, mondhatjuk javarészét, addig az abból való részesedés mérlege mind a mai napig aránytalanul a gazdagságuk által differenciált munkaeszköz tulajdonosok oldalára billen, de méginkább zökken…

    Így aztán sajnos nem számít az, hogy a te szavaiddal egyedi, v. vallási értelemben szabad „humanoidoknak” születtünk, végülis a történelmi evolúció determinálja azt, hogy hová is rak le bennünket a gólya a munkás, vagy a tulajdonosi osztályba.
    Nem egyszerű akarat, vagy égből pottyant „lehetőség” kérdése az alacsonyabb osztályból följebb kerülni. Rengeteg, az egyénen kívüleső tényező határozza meg feljebbjutás bonyolult feltételeit. Példát ilyenre én is tudnék mondani, de ezek az egésznek 0,001 részét képezhetik…

    Mindehhez hozzá kell tennünk még azt is, hogy bár már a tőkés termelési mód létezése óta is óriási fejlődés tapasztalható az egyes nemzeten belüli részesedés, ill. a javak elosztása vonatkozásában, azonban a tőke egész világra kiterjedő expanziója, a globalizmus következtében ma már a kizsákmányolás is változó mértéket mutat. A nem nemzeti pl. a dél-amerikai, v.kínai munkás kárára, szemben pl. az amerikaival. [Aki viszont előbb utóbb a munkahelyét is elvesztheti az olcsó munkaerő import következtében.] Így aztán az osztályosodás permanens folyamata is a mértékét tekintve hatalmas változásokon ment és megy át…

    És ez nem hit kérdése Gabriel. A felsorolt . t é n y e k . történelmi folyamatok, vagy azok következményei. Az egésznek semmi köze a fajelmélethez és a nácizmushoz, amely vádat mérgedben övön aluli ütésként szántad nekem… Sajnálom, de ez a hazugság fájt nekem, de talán nem jobban, mint neked a fenti igazság…

    C

  • Karikás Gábriel!
    Ha már ide tévedtem, hadd reagáljak a, bár Geyzának szóló s mégis magamra vett 2:16-os kommentedre egy Russeau idézettel:

    *

    „Az első ember, aki egy földdarabot bekerített, s azt mondta, ez

    az enyém, és talált együgyű embereket, akik ezt el hitték neki,

    ez az ember volt a civilizált társadalom megalapítója.

    Mennyi bűntől, mennyi háborútól, mennyi nyomorúságtól és

    borzalomtól kímélte meg az emberi nemet, ha valaki a földjelző

    póznát kitépve és a mezsgyéjét betemetve odakiáltott volna

    embertársainak:

    >Ne hallgassatok erre a szélhámosra, mert ha elfelejtitek, hogy

    a gyümölcs mindenkié, a föld pedig senkié, el vagytok veszve.<

    C