Halló, Magyarok Nagyvilági, Diaszpórás Szövetségek és Tanácsok, éltek még?

2019 január 26 10:46 de.25 hozzászólás

Mintapéldány:

“Tisztelt Miniszterelnök Úr, Tisztelt Kormány!

Mi, (a Kanadai Magyarokok Kultúrális Tanácsának) megválasztott vezetősége és az általunk képviselt diaszpórában élő magyarok, tiltakozunk a túlóratörvény, vagy ahogyan a köznyelvben elhíresült, a ‘rabszolgatörvény’ ellen.

Csatlakozunk azokhoz a magyarországi dolgozókhoz, akik ez ellen a törvény ellen tüntetnek, és biztosítjuk őket teljes támogatásunkról. Minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy ez a véleményünk minden fórumon, az összes médiában hangot kapjon!

Felhívjuk továbbá a parlamenti képviselők figyelmét, hogy a demokratikus szabályok értelmében körzetük azért választotta meg őket, hogy az ott élők érdekeit tartsák szem előtt mindenekelőtt! Márpedig a hétvégi munka, a 12 órás munkanapok semmiképpen nem a lakosság és nem a választók érdekeit szolgálják! Alapvető demokratikus emberi jogokat és munkavállalói érdekeket sért az új szabályozás.

Nyomatékosan kiemeljük azt, hogy a választóknak nem csak ahhoz van joguk, hogy minden négy évben az urnák elé járuljanak és képviselőket válasszanak, hanem ahhoz is, hogy a két választás között gyülekezzenek, megvitassák a közügyeket és kinyilvánítsák akaratukat, a többség követeléseit, és tiltakozásuknak akár közös demonstációval érvényt szerezzenek.

A tüntetés a választók elvitathatatlan demokratikus joga két választás között, amit sem a kormány, sem pedig más szerv nem vehet el tőlük.”

***

Részlet egy meg nem írt petícióból, amit a kanadai magyar szervezetek vezetői nem fogalmaztak meg, és a sok tízezer kanadai magyar nem írt alá.

(Fotó: Kanadai Magyar Kulturális Tanács Facebook oldala)

Az unokaöcsém szombat reggel pörköltet főz. No nem azért, mert a pörkölt a férfiak specialitása, hanem azért, mert a feleségének dolgoznia kell. És vasárnap is. És minden szombaton és vasárnap, egész januárban. És 12 órás műszakokat nyom le. De nem csak ő, hiszen most már törvényesen kötelezhetők erre a munkavállalók, az állampolgárok, a négyévenkénti választók. Hát ha lehet, akkor azonnal el is kezdődött a kifacsarásuk!

Persze az unokaöcsém már figyelmeztette őket régen. Felhívta barátait, ismerőseit, hogy menjenek együtt tüntetni, lépjenek fel együtt az igazságtalanságokkal szemben, de csak kevesen kísérték őt el Budapestre, a megyeszékhelyre, a városi tüntetésre. Nehogy még a pörköltre valóra se maradjon a végén!

De mostmár nem is kell félniük, hiszen van már, ahol a tüntetést a rendőrség egyenesen megtiltotta, mint például Hatvanban.

“Ütős demonstrációt terveztek szervezni Hatvanban a szakszervezetek, amelyen az ellenzéki pártok is részt vettek volna jövő hét csütörtök délután. Egyszerre négy helyen tartottak volna félpályás útlezárással demonstrációt a városban, de ebből három helyszínen a rendőrség megtiltotta a demonstrációt.”

Hát ide jutott kérem a demokrácia Magyarországon! A démosz, az istenadta nép kétharmada már csak a szavazásra kellett, aztán már csak kevesebb, mint a fele is elég volt a kétharmadhoz, legközelebb már el sem kell menniük szavazni, mert Viktor Atyjuk a palotában addigra már megkoronázza magát!

Kedves Érző és Gondolkodó Rokonság, Ismerősök és Választópolgárok Magyarországon és a világon! Menjetek el mindannyian és álljatok ki egymásért, a magyarországi magyarokért is! Belföldön ne csak néhányezren demonstráljanak békésen, hanem sok százezren és hangosan! Külföldön ne csak egy-egy tucat népszerűsítse az O1G jelvényt, hanem sokezren! Vagytok ti elegen Torontóban is, New Yorkban és mindenütt.

Tessék, most van az ideje annak, hogy szervezeteiteket mozgósítsátok és súlyt adjatok a követeléseknek! Írjatok petíciókat szervezetenként, adjátok be, hogy igenis a többség érdekeinek képviseletére jöttetek létre és nem pedig csak és kizárólag népzenére táncolni, és Ákos hangjától hasraesni, vagy éppen Nagy Feróval együtt danolni.

Most bizonyítsátok be, hogy a magyar állampolgárságot nem csak személyes előnyei miatt kértétek meg, hanem valóban érdekel a magyarországiak sorsa!

Na, gyerünk! Írjatok és gyülekezzetek, mert jogotok van rá. Tessék akkor elkezdeni, ahogy én kezdtem: Tisztelt Miniszterelnök úr, Tisztelt Kormány, Tisztelt Képviselők…

Ui: Kemény FIDESZ-esek! Ne merjétek zsarolni és fenyegetni azokat, akik jogaikkal élnek! Meg fog a világ fordulni és amit ti tesztek, minden jogállamban büntetendő!

Petényi Judit

25 hozzászólás

  • De szép kis tiltakozó levél lenne. De Ugyan ennyi energiával, amennyit eme képzelt petíció megfogalmazására használnának, pénzt is kérhetnek több százmillió forintnak megfelelően a magyar adófizetőktől. Minek strapálják magukat.. szolidaritással. Amikor szervilisek is lehetnek saját szakállra. költői kérdés persze.

    http://kanadavilaga.com/2019/01/09/meg-par-napig-jelentkezhetnek-kanadai-magyar-szervezetek-a-magyar-allamkincstar-forintjaira/

  • Kerekes Sandor

    Ugyan Már! Még élnek, de már csak alig. És még az is túl sok! Mert a magyar szervezetek többsége, finom hazai pénzeken hízlalva, Fidesz támogató, elvakultan kormány- és jobboldali. Ezek az emberek azzal tesznek hazafias szolgálatot, ha csendben maradnak és ha eltűnnek a balfenéken. Sajnos azonban erről szó sincs, amilyen kevesen vannak, annyira nagy a szájuk, a hazafiság és magyarság pozocióit kisajátíják maguknak és a józan, gondolkodó, tisztességes polgár undorral fordul el ezektől az őskori megcsontosodott barbároktól. Így azután könnyű a kormány számára az egyhangú támogatásra hivtkozni, mert bizony csak egyetlen hang támogatja őket, a többiek hányingerrel küzdve hagyják el a baleset színhelyét. Jellemző, hogy ennek a kormánynak már ez az ”egyhangúság” is elég.

  • „A tüntetés a választók elvitathatatlan demokratikus joga két választás között, amit sem a kormány, sem pedig más szerv nem vehet el tőlük”

    Igaz! Van aki vitatja?!

  • Néhányszor itt már leírtam, úgy tűnik hiába. Utoljára írom. Mára kiépült és megszilárdult Magyarországon az autokrácia rendszere. Ez azt jelenti, hogy Fidesz-vereség esetén se lehetne megváltoztatni az államigazgatás sarkalatos (kétharmados) törvényeit, se a közjogi méltóságokról, a köztársasági elnökről szólókat se, és az Alaptörvényt se, ami utóbbi Magyarország legmagasabb szintű jogszabálya.

    Ezek csak akkor lesznek megváltoztathatók, ha a jelenlegi ellenzék részéről szerezne valamelyik irányzat, vagy ezek összefogva, elsöprő fölényű kétharmados többséget a Fidesszel szemben.

    Így tehát mindenféle petíció, tüntetés és sztrájk látszatcselekedet a mostani államhatalommal és rendszerével szemben. Reménykeltőnek ugyan nem tűnik rossznak, csak hatástalan.

    Ahhoz, hogy belátható időn belül lehessen kormányt váltani, az idei őszi önkormányzati választáson kellene kiszorítani a Fideszt. De már előtte, a májusi EP-képviselő választáson kellene egyharmad alá szorítani a Fideszt. Lát erre valaki esélyt?

  • Chris tudomásul vettem, te tudod mit!

    „nagyszerű volt”

  • Háromnegyed órán belül 2019 január 27.-e van.A nemzetközi megemlékezés napja.Ebben a 24 órában nem írok,nem olvasok népünk,családom gyilkosainak nyelvén.

  • Tüske Zsófia

    Drizari, attól tartok, demokratikus megoldásban nem reménykedhetünk.
    Abban viszont biztos vagyok, hogy vége lesz és nem harminc év múlva.
    Az önkormányzati választás fontos, ahogy azt Hódmezővásárhelyen is látni lehet. Remélem, az a minta el fog terjedni és végre tisztességes és átlátható gazdálkodást folytató testületek kezdenek majd alakulni.
    A csuti meg jó úton halad a végső meghibbanás felé, az a pénteki rádióbeszéd, amiről azt írták, 37 másodpercenként sorosozott egyet, ebbe az irányba mutat.

  • gyuri10
    2019 január 26
    4:16 du.

    Hát akkor írjál oroszul.
    Legalább ne értjük a mérgezett sziszegéseidet.

  • Tüske Zsófia
    2019 január 26
    4:26 du.

    Legyen Neked igazad.
    Akkor 25 év..

  • Zsófia:
    Ha tévednék, fizetek mindenkinek 1 sört 😀 😀

  • György Lázár

    Én optimistább vagyok az előttem szólóknál… Az USA-ból nézve úgy tűnik, hogy Orbán már a Republikánusok között sem tud támogatókat szerezni, néhány periférikus politikus kivételével, pl. Steve King… A „diaszpóra” pedig már azon tanakodik hogy ideje lenne irányt váltani és Orbán-ellenesnek lennie. Mert hamarosan azok fogják legjobban szidni Orbánékat, akik ma a legjobban dicsérik őket… és cikkeket fognak írni hogy ők mindig Orbán-ellenesek voltak. Szerintem nem kell sokat várnunk erre..

  • gyuri10, az igazság kedvéért:

    _A magyar NYELV nem tehet semmiről.
    _Az akkori magyar NÉP sem tehet semmiről.
    _A mostani magyar NÉP 90 évnél fiatalabb része sem tehet semmiről.

    Hát akkor ki tehet róla?
    _Az akkori magyar politikusok.
    _Azok a buta magyar emberek, akik hittek a politikusoknak, és hagyták magukat befolyásolni és agresszívvé tenni. Ilyen emberek most is vannak köztünk, de például te magad is ilyen ember vagy, potenciális agresszor. Elég sokat beszélgettünk a migrációról, hogy tudjam, ugyanolyan elvakult vagy népek, vallások okolásában és vádolásában minden kényelmetlenségért, mint azok a hajdaniak.

    Egyelőre még nem vagy gyilkos, mert ez majd a világpolitikától fog függeni, majd az érleli meg benned is és persze rengeteg más nép buta, felhergelt tagjaiban is, bizony a magyarokéban is azt a tudatot, hogy egy népet kiirtani jó. Ha rajtad áll, bizonyosan te sem teszel ellene semmit, ugyebár. Mert neked még a bagolynál is nagyobb a fejed.

  • Gyuri10 Ez a kommented erősen táplálja az antiszemitizmust.
    Mire jó?

  • Gyuri,
    Mivel nem lattam itt egy arva sort sem a Holocaust
    nemzetkozi megemlekezesenek napjarol-a legszebb-
    es orokke aktualis idezet Chaim Guri izraeli kolto
    konyvebol – ” עד עלות השחר” Hajnalodik”
    cimu konyvebol melyben az izraeli bennszulott fiatal,
    1947-ben Magyarorszagon jart,megkeresni a Holocaust
    maradekait,megszervezni es felkesziteni oket az alyara.
    Tobbek kozott igy ir talalkozasarol az „ismeretlen testver”rel.
    „Egy nap, helyi barataink egyike elvitt a Wesselenyi utcai
    Nagytemplom melletti terembe.Megemlekezest tartottak
    a magyar zsidosagnak,Ket honap alatt,1944 aprilistol
    juniusig,Auschwitzba kuldtek 600.000-et kozuluk,tobbseguket
    a mezovarosokbol.12.000-et naponta-.
    A terem-telve.Egy ismert rabbi- siratja az aldozatokat.
    Magyarul beszel.Megertek nehany szot.Mellettem ulo
    baratom-forditja a beszed lenyeget. Nehez csend a teremben.
    Kesobb, mint a zsido szonokok a diaszporaban,beleszo-
    egy mondatot-heberul- „Testvereimet keresem”.
    Megismetli magyarul is. Jozsef szavai,aki keresi
    testvereit-Dotan volgyeben.{Boresit}.Sirnak korulottunk.
    Az en szemeim is fatyolosak,
    Talan akkor,eletemben eloszor – kerdeztem magam:
    „Ki vagy te?Mit keresel itt? Kik ezek az emberek
    a te eletedben?
    Meg egy reszlet a hosszu talalkozasban,amely
    megvaltoztatta- az eletemet.”
    Megjegyzes: Chaim Guri ז”ל – egy eve hunyt el.
    A Holocaust maradekai-harcoltak a helyi zsido
    lakossaggal egyutt a Fuggetlensegi Haboruban.{1948)
    Sajnos,tobben elestek- mielott os/uj hazajuk
    nyelvet megtanultak.
    Az elok-sikeresen beolvadtak az orszag eletebe.
    Chaim Guri irta talan a legszebb dalokat-ezekrol
    a hosokrol.

    „A baratsag”

    https://www.youtube.com/watch?v=JHfNNyKq98M

  • Tüske

    „Hódmezővásárhelyt” bátran el lehet felejteni.
    Az egyszer történt meg a jobbik nevű ex náci-párt jóvoltából nem hiszem, nem fog megismétlődni ismét. Valami új projektre van szükség ahhoz, hogy az orbáni NER-t leváltsa bármilyen más politikai társaság.

  • Kedves Izraeli!

    Mindaz, ami Magyarországon, és EURÓPÁBAN történt a XX. század első felében a zsidósággal (és mellesleg a cigánysággal is), az megbocsáthatatlan, szerintem. Erre mindig emlékezni kell, nemcsak „évforduló” esetén.

    De az emlékezés szubjektív, és sehová sem vezet, ha nem vonjuk le belőle a tanulságokat, és főleg nem engedjük át magunkat hasonló gyűlöleteknek csak azért, mert a politikusok mostanában megint ezt szajkózzák a fülünkbe, természetesen a saját hatalmi érdekeik szerint.

    Konkrétan mire gondolok: a „magyarság” megvetésére például. Mert mint írtam gyuri10-nek, NEM A MAGYARSÁG a bűnös, hanem egyes buta, nem gondolkodó, politikusok által befolyásolt, befolyásolható magyarok (és persze a német, és egyéb európai népek tagjai).

    Az első feladat tehát a mára nézve, hogy ne engedjen senki a gyűlölködő politikusok uszításának. Sem zsidó, sem magyar, sem muszlim emberek felé. Tényleg annyira nehéz ezt megérteni? Nálunk mostanában már „előreléptünk”, a magyarokat egymás ellen uszítják, pártállás szerint… 🙁

    Szerintem, ha magyar az anyanyelved, ha itt éltél köztünk, magyar IS vagy. Lehetséges, hogy még inkább vagy magyar, mint zsidó. De ezt mindenkinek sajátmagának kell eldöntenie.

    A feladatunk mindnyájunknak az, hogy ne történhessen meg többé népirtás, ne legyenek többé pogromok, de nemcsak a zsidók ellen, hanem semilyen nép ellen sem, tehát a magyarok ellen sem, a cigányság ellen sem, meg a muszlimok ellen sem.

  • Jut eszembe, közvetlenül a háború után a magyarországi német, sváb kisebbséggel is történtek szörnyűségek (kitelepítés), holott ők sem a véres tetteikről, hanem a szorgos munkájukról voltak nevezetesek.

  • A Rabszolgatörvény jo oldala, h végre az állami hivatalok ügyfélszolgálatai és ügyintézöi szombaton nyitva tartva dolgoznak, az államigazgatás bürokratikus elvárásainak ök is meg kell feleljenek, szombati tuloráikkal biztositanak ügyintézési lehetöséget!

  • A Rabszolgatörvényröl és az ahhoz hasonlokrol tartsunk az ellenzék által szervezett NEMZETI KONZULTÁCIOT!!!
    Ahogy orbánék hazudják, a kiküldött brosurák duplája érkezett vissza, aminek a 95%-a öket támogatja….
    Ha bárki azt állitaná, h Nemzeti Konzultáciot tart, neten és minden fajta forumon eljuttatva a kérdöivet, amire minden formában minden forumon lehet válaszolni, és azt állitanák, h pl. 5millio válasz érkezett volna, amely 90%-ban az ellenzék véleményét támogatná, akkor orbánék azt mennyire fogadnák el?

    A Kétfarku Kutyapárt indithatna ilyen Nemzeti Konzultáciokat!

    Söt! Állithatnák, h 15millioan küldték vissza a válaszukat, amiböl 16,5millio véleménye megegyezett az övékével!?

  • Almási Almának mindebben igaza van,már csak azért is mert semmi kedvem további megalázó jelzőket befogadni.Akkor sem,ha Izrael és a Zionizmus egy igaz barátja küldi számomra.

  • Kedves Alma, GTATULALOK< NAGYSZERU iras volt!

  • Kedves מרים,
    meghagyom Neked beszélgető partnernek mindazokat,akiket már megszólítani is felesleges időpocsékolás.Akiknek szól Efrájim Kison nagy mondása:Bocsánat,hogy győztünk.Ők azok,akik tutira megmondják,hogy nem lett volna szabad megalapítani és főként meg is védeni a zsidó nép országát.Óriási hiba csúszott be a magyar történelem több évszázados törekvésébe.Hiába volt csendőrség, nyilas párt,pogromok,egy majd egész rablógyilkos nép antiszemita tevékenykedése.Bocsánat,hogy életben maradtunk!

  • Kedves Klárika,
    Neked is igazad van.Én is GTATULALOK NAGYSZERU hozzáírásodhoz.

    2019 január 27
    4:57 du.
    Kedves Alma, GTATULALOK< NAGYSZERU iras volt!

  • Clara Bencsics Figyelo

    Kedves Gyuri, oreg vagyok! MEg emlrkszem Izrael Megalakulsarael !948 ban!

  • Clara Bencsics Figyelo

    Meg annyit, hogy olvastam irasodat az 56 os forradalomrol es a szemembe MINDIG magyar maradtal ezutan is!