Kísértet járja be Európát

2019 január 29 9:07 de.41 hozzászólás

Vagy inkább kis sértett, ráadásul nem is annyira kísértet, mint inkább vírus: az illiberalizmus és populizmus vírusa, a virus orbántropum.

Nem is Európát, hanem inkább a hasonszőrűeket: Putyin, Aliyev, Erdogan, Bolsonaro. Észak- Korea, Mianmar és a Fülöp-szigetek egyenlőre kimaradtak, de hát ott max. a felülfertőzéstől lehet tartani.

A mi kis sértettünk sértettségének alapja, hogy – szerinte – báncsák Krahácsot! Rögeszméje ilyesmiben csúcsosodik ki: „nem tűrjük el, hogy Magyarországnak a tekintélyét, a becsületét rombolják és megtámadják következmények nélkül! „ . Ezzel csak az a baj, hogy Magyarországot a kutya sem támadja, csak hát, mivel túltengő egója következtében úgy véli, ő maga Magyarország, így a személyét ért támadásokat kivetíti az országra. Ez esetben viszont az a gond, hogy személyiségéből következően se tekintélyről, se becsületről nem lehet beszélni.

Nomármost, a fentiekből következik védelmi doktrínája: mond azt, amit hallani szeretnének. A NER elkötelezett hívei persze, védelemre vágynak, és ezt Orbán meg is ígéri nekik, majd jól megvédi az ő népét az ádáz ellentől! A pórok pedig beszopják, hiszen egyszerű, jól értelmezhető szavakkal szólítja meg őket, bevésődésig ismételve azokat: Soros, Brüsszel, migránsok és lazításként Gyurcsány.

Persze, nem lehet elég korán kezdeni a bevésést. A gyermekek agya légypapírként működik, ám e képességüket igyekeznek letompítani. Az orbáni oktatási rend nem a kritikai gondolkodást – mi több, egyáltalán a gondolkodást – támogatja, hanem szándékosan alattvaló képzést folytat. Orbán harcban áll. Egy háborúban területekért, ásványi kincsekért háborúznak, ám ilyesmire kicsiny hazánkban nincs mód, ezért azután Orbán az emberek tudatát tudja csak elfoglalni. Ezen dolgozik is keményen. Kövér László is bevallja a Magyar Időknek adott interjújában: „…amit kultúrharcnak hívunk, az az emberek lelkéért folytatott küzdelem.”

Ungváry Rudolf az orbáni rezsimet fasisztoid mutációnak nevezi. Van benne valami: nincsenek feketeinges tömegek, atrocitások, letartóztatások, tehát valóban nem virtigli fasizmus, csak annak mutációja. Nincs erőszak, csak megfélemlítés van. Diktatúrára sincs szükség, mert így is Orbán akarata érvényesül mindenben. A népbutítás jól érzékelhetően sikeres, és vannak, akik bár nem hülyék, nem birkák, de van az a sérelem, vagy az a pénz, vagy önámító önteltség, feltűnni vágyás, amiért kiszolgálják ezt a rezsimet.

A központosított médiabirodalom is ezt a célt szolgálja: nehogy már a pór megtudjon olyasvalamit, amit a kormány nem akar a tudomására hozni, ráadásul az akarják elérni, hogy a pór azt gondolja, amit a kormány akar, hogy gondoljon. Kövérék szerint – ha már NER, legyen kövér – minél több magyar egyet gondol (no nem egyet gondol, kettő lesz belőle), annál jobb. Alakítható masszát akarnak, gyűlöletkampányuk is ezt célozza. A jónép ugyanis fél a bizonytalan holnaptól, de a jól definiálható ellenségtől nem.

Ráadásul belénk ivódott a „ne szólj szám, nem fáj fejem” mentalitás.

Ille István

41 hozzászólás

  • Göllner András

    Ez egy kitűnő és igen finom készítmény Ille István. Gratulálok! Spájzolni fogom mert egy mintaértékű kis dolgozat. Megérdemel egy kupica öregágyas kísérőt. Precíz, valós és velős leírása annak az embernek aki a szeretet látszatát keltő átveréssel szoptatja (avagy szívatja) a magyart. Bizonyára azok az idelenn bóklászó háziállatok akik a NER etető vályogánál tolonganak mindebből egy szót sem fognak megérteni, vagy helyeselni. Szokás szeront megin’ csak óbégatni fognak. Ez az ő bajuk. Csak így tovább Pista 🙂

  • …”Fülöp-szigetek egyenlőre kimaradtak”…

    tudtommal ebben az idézetben egy „n”-nel több van a kelleténél!

    mindezen felül ugye, vagynak a minták amelyeket követ O1G! és jó követ Ő (is) 1989 ben egy segéd motorral meghajtott rongybicikli aljas Antall József és bandája szépen szétverték mindazt ami az előzőből megmenteni való volt! és tettek a helyére sok sok gyalázatot, és ez örökletessé vált, mert akkoriban az O-1G volt és mások raboltak, azután eme métely (is) elszaporodott a métely létének törvényszerűségei alapján!
    1993 ra már véresen komoly lett a gyalázat és akkor O1G születése (tudjátok, mint Ádám ott a két fa alatt a paradicsomosban) hallatszott nagy sikolyok közepette, de már meg volt ágyazva neki! és belefeküdt, ki sem lehetett fektetni amúgy igazán bár sok vereséget szenvedett de áskálódni megtanult, jelesre és kialakult a fenomenon!

    a cikk nemzetközi része számomra „polkorrekt”

    ma már (majdnem azt merem mondani, hogy a kétkulacsossága (sok köcsögössége) létszükséglet a nemzetközi vizeken abban a kis ladikban evezve ami levédiabasznád, még rocsónak sem hagyták meg az ejjujujjujjujjujj „világeszei”

    és nincs vele egyedül érdekes módon létezik az ANTANT ma valami Tó nak van álcázva na „Ná” és nincs az az érdek ami keresztezni tudná az abban felhalmozott bugyigumiból készült csúzlik védelmében!

    tehát „igaza van az ANTANT nak aki ezt nem fogadja el azt gyorsan megtanítják kesztyűbe dudálni, lásd

    Chile, Colombia, Argentina, Brazil (bolsonarizmustrampleebemerevedve) lybia, iraq, szíria, a golán, gáza, afganisztán (ezutóbbiról kiderült, hogy semmilyen szérum nem hat rájuk esetleg a történelem kereke ha szabadon eresztik őket majd kialakítja, lásd még Ata Türk estét a Diván nal)

    szóval vannak a gonoszok (hogy mitől azok az örök vita tárgya olyan berkekben akik nem hordanak szemellenzőt) és azokat ugye addig kell ….ni amíg a természeti kincseiket el tudják (minimum 50%ban) sinkófálni a saját jólétükre és yachtjaikra már ott tartanak mint a római birodalom patríciusai, hogy mikor már nem fért beléjük több de még kívánták akkor jött a núbiai rabszolga és holmi pávatollal és akkor anélkül hogy el kellett volna vonulniuk az asztaltól, folytathatták a zabálást

    lásd még a nagyon nagy tavat amelynek Ná a neve… megakad e a torkukon a már körbepisilt Venezuela és a Huawey?

    el tudom képzelni, még Nagyiccén is ott a HÉV állomáson várva a Csömöri gyorsra

    hahahahahahaha

    van még ilyened?

  • jaaa, még mielőtt bármi: tudatában vagyok, hogy az „én k…anyám”, és egyébként is minek jártatom itt amikor fősodrat van, és én nem vagyok egy versenyúszó semmilyen sodratban

    hahahaha

  • kedves és igen nagyra tartott valamint tisztelt Nagyérdemű!
    tegnap az USA sport csatornái közül azok amelyek világszerte is láthatóak élő közvetítés volt a Conmebol Libertadores délamerikai futball kupa játékokról, Caracas ból! (sehol sem volt látható nemzeti mozgalom a demokrácia érdekében, viszont hatalmas drukkolás ment délamerikai módszerekkel)

    ennyit a venezuelai ki tud nagyobbat ordítani nemzetközi politikai versenyről

    hahahahahaha

    természetesen ékes spanyol nyelven kommentálják
    a mai most, meccs Peru ból élőben Real Garcilaso és Deportivo de la Guaira és a Garcilaso vezet 1:0 ra egyelőre

  • Rodeo11:
    egyenlőre, kétkettőre, háromhatra, hatkilencre.
    na, ezt kapd ki, kicsi nyelvőröm 😀
    nem vagy te semminek tudatában, csak egy rozsdás, elszabadult hajóágyú vagy, ócskavasként újra hasznosítható.a mutterod meg nyugodtan kihagyhatod, ő nem kurva volt, hanem megtévelyedett 😀

  • Ille

    Motto: Nem kedvelem Orbán Viktor látványát-nagyon nem, de…

    1) „A mi kis sértettünk…” – mármint Orbán.
    Aki felszínes és külső jelek alapján ítéli meg a (politikai-) ellenfeleit, az rossz úton jár: ez ön-becsapás. Nem azért politikai „vírus” bárki mert kicsi, kövér és zsebre dugja a kezét időnként és foci meccsen tökmagozik.

    2) Kedvelt hasonlatom (hallottam), analógia: Puskás „Öcsi” Ferenc egy kis pökhendi és kellemetlen ember volt a csapat társaival és általában. Azonban amit a foci pályán csinált az világhírű volt. Puskásra a foci-teljesítménye alapján emlékezik a világ.

  • Tisztelt Hírlap!

    Én vagyok magyar állampolgár. Szeretnék hozzászólni híreikhez…

    Üdvözlettel: Jurásek Fábián Sebestyén

  • Ille István
    2019 január 30
    1:46 de.
    iszaposch vagyol

    hahahaha
    és milyen művelt kétkettőre?

  • Ille István
    2019 január 30
    1:46 de.

    ha nem tudnád a nagy műveltségedben a „k” az a kedves első betüje

    hahahahaha

    ba vagy mészkövesedve

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2019 január 30
    6:23 de.

    Már meg is tette! 🙂 Ily’ egyszerű ez. Üdv itt!

  • Ille István
    2019 január 30
    1:46 de.

    Hajóágyú? Frászt.
    Csak egy kis holocaust-tagadó senki ez.

    (Egy hajóágyúnak tekintélye van még akkor is ha már rozsdás. De ennek az állandóan vénasszony-módjára vihorászó idiótának??! )

  • Ferenc
    2019 január 30
    3:10 de.

    A Miurunk is világhírre jutott,(Persze a maga módján) :
    Már a Wall Street Journal is foglakozik vele, nomeg az egész Európa Parlament.

    Hát kell e ennél több ??!

  • Köpköd a kis Holocaust-tagadó senki..

  • Geyza
    2019 január 30
    9:17 de.

    beleléptél és most nem tudsz kilépni belőle?

    sohasem tagadtam „azt” … de bármi mást amit te és ille a cocó bácsi kavar…azzal nem tudok mit kezdeni belelőni nem lehet, mert ugye verébre? de legalább ki lehet röhögni…
    és az olyan jó az emésztésemhez, teljesen sima lesz utána „a Technika”

    tudod azt amit te a BME -n hahahaha

    mintha kicsit ziláltak lennétek te meg a Cocó bácsi? szedjetek valamit be vagy le esetleg fel, mint a járdát mint amikor fékezel hogy ne menjetek neki… és akkor jön a durr bele

    az a sok igekötő a keserves nyelvtanból

  • Geyza
    2019 január 30
    9:20 de.
    fake news
    LOL

  • Rodeo erősen „bodásodik”
    Hja a hülyeség fertőző.Ha valaki genetikusan hajlamos rá.

  • Kiválo összefoglalásu irás!

    A vérnélküli hideg- polgárháborunk tétje az Eu-s és magyar közvagyonok lenyulásán tul a lelkek megszerzéséért folyik. Amelyeket nem tudnak megszerezni, azok mennek a Purgatoriumba, a határozottan független szabadságvágyuak pedig a süllyesztöbe.
    A mentális kórral valo fertözés a cél, a feltétel nélküli zombilelkek létrehozása.
    A Mátrix ota tudjuk, h a gondolkodás és azzal együtti felelösségmentes zombilét a könnyebb ut!

  • Geyza
    2019 január 30
    12:34 du.
    this is a sexual harassment!

    LOL

  • Rodeo11:
    megígértem Chris-nek, hogy nem bonyolódom felesleges verbális csörtébe senkivel, de veled kapcsolatban akad egy kis gondom.
    komolyan aggódom mentális állapotod miatt. az utóbbi időben képtelen vagy a témákhoz hozzászólni, mindössze csak habzol itt, ráadásul nem is fékezetten.
    megértelek. a valódi kritikához tehetséged nincs, ráadásul az egész itteni tevékenységed pótcselekvés. minden bizonnyal mindennapjaidban az asszony leugatja a fejedet, a gyerek visszapofázik, kutyád meg nincs, hogy belerúghass, tehát számodra örömünnep, ha itt felböfögheted agyad savas hordalékát.
    szánalmas vagy, csak az a baj, hogy még szánalmat sem érdemelsz.
    de mondok neked valami biztatót, mégpedig a véleményszabadság nevében: hajrá! Piri néni 😛

  • Ferenc:
    ezen dolgozz +1 keveset. hozzászólásod teljesen értelmetlen 😀
    hol is említődik írásomban a Parlagi Duce testi megjelenése és primitív szokásai?

  • Ille István
    2019 január 30
    1:46 de.

    Nem szégyen a butaság, de minek reklámozni?
    Ha számokról van szó, akkor egyenlőre (pl két összeg ára egyenlő) De abban az esetben, ha jövőbeni eseményre vonatkozik a mondat, (pl. még egyelőre nem döntöttem)az „egyelőre” szót használjuk.
    Ha a saját Édesanyját emlegeti, azt mond amit akar, hiszen maga ismeri! A másét emlegetni bunkóság még a kukukkhegyi késdobálóban is!

  • Ille István
    2019 január 30
    4:11 du.

    az a gond, hogy te „illepittyu” azt hiszed vagy valaki, ez nagy tévedés… családomat és a Blökit meg mellőzd, rólam mondhatsz ami kiesik belőled, sohasem érdekeltek böszmeségeid…

    azzal, hogy bárki beírását minősíted azzal önmagadat járatod le mivel te nem vagy senki ahhoz, hogy …na de unalmas is vagy…szia…
    hahahaha

  • lelszi, kicsi huszár, itt Rodeo11 emlegette az édesanyját, és csak javasoltam kihagyni volna a mentális diaréjából 🙂
    tényleg nem szégyen a butaság, kicsi Lélfai, ezt, ugyebár, már elégszer bizonyítottad. a cikknek amúgy sem ez a lényege, de ez neked magas. amúgy rosszak az információid: a Kukukkhegyen nincsen egyetlen vendéglátó ipari létesítmény sem 😀 egyáltalán, tudod, honnan származik a neve?

  • Rodeo11: ha szabadna kérnem, a cikkhez szólj hozzá, de valami értelmeset, mert hízelgéssel nálam semmire nem mész 😀

  • nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, nyolc óra szórakozás…nem, kérem, ez nem a Beatrice dala, hanem Robert Owen koncepciója 1817-ből.
    ennyit az orbáni rabszolgatörvényről.

  • Ille István
    2019 február 1
    2:10 de.
    azaz a #&@Geyza alter ego ja:

    ki nem állhatom, ha kísértenek valamint a „valakik” átjáróháznak néznek és bejárnak,

    mint a szellemtelenek Európába és mindezt balról is meg jobbról is…

    mivel nem vagyok egy hízelgő tipus: a bejárókat ki nem állhatom ugyanúgy ahogy Európa is utálja ha csak úgy cum trucc belejárnak

    hahahahaha

    te még mindig azt hiszed? mekkora tévedés!

  • Rodeo11:
    ” Az alteregó (latin: alter ego = másik én) egy második személyiség az emberen belül. Ezt a fogalmat a 19. század elején hozták létre, amikor a pszichológusok először definiálták a disszociatív személyiségzavart.

    Az alteregó kifejezés használatos irodalmi analízisokban és összehasonlításokban olyan szereplők leírására, akik pszichológiailag megegyeznek, illetve alteregói az írónak, tehát olyan fiktív személyek, akik viselkedésükben, beszédükben és gondolataikban a szerzővel azonosak.

    A szakszó illetve a koncepció sűrűn megjelenik a populáris regényirodalomban, például a képregényekben, mint a szuperhős titkos identitása. ”

    Na most akkor: én vagyok Geyza alteregoja, vagy Geyza az enyém? mert nagyon nem mind1 😀 én az utóbbira szavazok, mivel én vagyok a szuperhős. ha valamit ki nem állhatsz, hát tegyél róla. ja, hogy nem tudsz? az más. akkor tűrj és szenvedj. vagy valami ilyesmi 😛

  • Ille István
    2019 február 1
    12:00 du.

    pistike akkó’ te most felfedezted a Doppelgänger edet, nem viszket?

    elképzellek benneteket amint feszengtek ott a szűk helyen
    hahahahaha

  • Rodeo11
    2019 február 1
    10:10 de.

    Öcskös.
    Én nem „átjáróháznak” nézlek hanem egy komplett diliháznak.
    Megmagyarázom bővebben fennti állításom lényegét, gyakran tapasztalt ismérvek alapján, tudományos alapossággal, kérdés hogy képes vagy e felfogni egy ilyen magvasan tudományos munka
    lényegi elemeit.
    Nos tehát: TE egymagadban felérsz száz elmebeteggel.

  • lelszi
    2019 január 31
    5:21 de.

    TE most itten
    grammatika-órát tartasz nekünk?
    Eddig azt hittem csak sima kis náci vagy.
    Erre kiderül hogy pluszban még nyelvtan-náci is.

  • Te Illepityu.

    Úgytűnik,
    definiálhatjuk a hülyeség
    mértékegységének ezt a Rodeót itten:

    1 Rodeó az a hülyeség mennyiség,
    ami 1000 embert 1 hétre tartósan lekábít.

    Ezért ennek csak
    a törtrészei használhatóak
    a mindennapi gyakorlatban, ha valakinek
    a pillanatnyi hülyeségét szeretnénk számszerűsítani:

    Mikrodeo..nanodeo…stb..

  • Geyza
    2019 február 1
    7:08 du.
    ezen a semmin ennyi ideig rágódtál, mire megszülted? gyengusz lett

    az egységsugarú #&@geyzusska legújabb agymenését olvashattuk

    hahahahaha

  • Göllner András

    Geyza, Ille Pista: Ez a Ródeó belepottyant lovának farvízébe. A FT mi baja. Elszállt. Már csak azér jár ide le az alúljáróba hogy ideteregesse száradni az átitatott holmiját. Magával van elfoglalva nem érdemes vele szót váltani.

  • Göllner András

    Aki ismer, tudja hogy nem használok idegen szavakat. Az FT nem a Financial Times rövidítése. Ezt még a Tolnay Klári is tudta.

  • Göllner András
    2019 február 2
    12:16 du.

    a F(ranc) T(udja) minek szólsz bele? persze hogy nem engednek a közelükbe sem, nincs „johnboltonkövérlaca” bajuszod… majd ha lesz, akkó’ pályázhatsz…
    addig is keresd meg a lovamat hátha beleesel a farvizébe…

    hahahahahaha

    olyan vagy mint a HH…az is mindent jobban tudott

  • Rodeo11
    2019 február 2
    1:02 du.

    Na, ez is egy negyed-rodeós hülyeség volt.

  • Göllner András
    2019 február 2
    12:16 du.

    Lovának farvizén élvezi jóízét…/Karinthy után szabadon/

  • Göllner András

    @ Geyza

    Lehet hogy tévettem, és csak a Bendegúz nyomja. F T… Bármi előfordulat idelenn. Bár az is lehet hogy csak taknyos…

    Én csak annyit tudok, hogy sárga a foga, bibis a szája és nem tud mást csinálni mint a saját hülyeségein röhögni miközben csalánnal veri ebben az alúljáróban.

    hahahahahahaha … Mi vót, mi vót ?

  • Geyza
    2019 február 2
    5:48 du.

    1/112 #&>@$Łgeyzusska
    hahahahaha

  • Göllner András
    2019 február 2
    7:03 du.
    a szocialista brigád: G. András, I. Pityu, Kóválygó G. és a naplót vezeti G. András mint a szocialista brigád vezetője amely az aluljáróban csinálja a brigádmunkát, leselkedve és sunyin

    brühühühü

  • Göllner András
    2019 február 2
    7:03 du.

    Mint az alábbi (fennti) ábra is mutattya.

    Tisztára olyan ez az idióta röhögö-gép
    mint a főszereplő Húgónál:

    http://www.kepfeltoltes.eu/images/2019/01/497Hugo_V_Nevet_337_Ember.jpg