Kis magyar abszurd

2019 február 3 8:12 de.44 hozzászólás

Avagy helyzetjelentés Orbanisztánból.

Az már régóta ismert, hogy kicsiny hazánkban minden központi döntés mentén működik. Természetesen demokratikus módon. Mármint, irányítottan demokratikusan. Hívhatnánk autokratikusnak, de hát Orbán még véletlenül sem autokrata, csak jobban bízik a saját döntéseiben, mint a szakemberekében. A hozzáértés különben is bolsevik trükk. Ő nem is dicsekszik a hozzáértésével, mindenre kiterjedő egyszemélyes döntéseit nem is az, hanem a mindenhez jobban értés, és a népét a rossz döntésektől való féltés indukálja.

Ráadásul az állandó nyomás rajta: hatalma és politikai fölénye birtokában mi mindent tehetne, de hát ő óvatos, nem tesz, mert hátha rosszul dönt? Már pedig ő a szeretett népének csak jót akar.

Illusztráció: Isabelle Cocherau

Itt van pl. a nemzet felemelkedésének egyik záloga, az oktatás, ami – pedig ahogy gr. Széchenyi istván mondotta volt: „egy nemzet ereje a kiművelt emberfők sokaságában rejlik” – valahogy elsatnyult. A nemzet ereje nem zászlóerdőkön, nem melldöngetésen, nem turultollas agyonmagyarkodáson, hanem az emberek tudásán, megújulási képességén és az emberekben rejlő kreativitáson épül fel.

Node, kinek jó a kiművelt, gondolkodni képes fiatalok sokasága? Orbánnak biztos nem. Mert, ha jó lenne, akkor nem silányította volna le az oktatást, nem kényszerítette volna az iskolákat primitív állami egyen tankönyvek használatára, amiket ráadásul konzervatív agyonkeresztény kutyaütők tákoltak össze! Ráadásul ott van a szegregáció, ami eleve kizárja, hogy a szegény, uram bocsá’ hátrányos helyzetű gyerekek kitörhessenek eleve elrendelt sorsukból: közmunkásnak, betanított munkásnak még jó leszel, ott legalább gondolkodnod se kell! Érettségi? Nyelvvizsga? Esetleg egyetem? Na, ne röhögtess, az nem neked való!

Node, ott van a másik abszurd, az orbanisztáni egészségügy. Ha van pénzed, semmi gond, de, ha nincs, tőlük akár meg is pusztulhatsz! Az alapizéjükben ott áll a hazug állítás: „mindenkinek joga van a testi és lelki egészséghez! „ Ja, joga, az van. Csak éppen ezt a jogot nem adják meg. Miért? Amiért a nyugdíj sem kötelező, csak adható. Meg is van rá az alapjuk: ugyanezen alapizé foglalja törvénybe, hogy: „mindenki felelős önmagáért.” Tehát mindenki – valamint Orbanisztán – felelős az egészségünkért. Vagyis, senki. Mert hát, nem felelős sem a kormány, sem az országgyűlés, sem Orbán Viktor.

Ő különösen nem felelős – soha, semmiért nem vállalt felelősséget, miért pont most változtatna ezen a jó szokásán? – pláne nem egy kislány, Noémi egészségéért, aki – gerincsorvadása miatt – lassú és fájdalmas halálnak néz elébe, habár lenne gyógyszer, de számukra megfizethetetlen áron. Az anya különleges méltányossági eljárását kérő megkeresését az illetékes elvtársak elhajtották, mondván: „ nem látják esélyét, hogy megtérül az egészségügynek a gyermek gyógyításába befektetett összeg.”

Lássuk, mit is jelent a megtérülés. Megtérülésnek nevezzük azt az elméleti értéket, amely teljesülésével az adott befektetés bevételei meghaladják annak költségeit. Tehát Noémi az orbanisztáni egészségügyérek szerint egy gazdasági tétel, még véletlenül sem egy beteg gyerek. Azért kíváncsi lennék arra a gazdaságossági számításra, amiben kimutatják, mi módon, hogyan lenne Noémi meggyógyítása gazdaságos? Gyógyulása után esetleg eladnák egy arab milliárdosnak, akinél lassan kitermelné annak árát?

Tessék mondani, ma Orbanisztánban mi az emberi élet gazdaságosságának számítási képlete?

44 hozzászólás

  • A cikk szerzoje kezdte soraiban;

    „Hazankban minden kozponti dontes alapjan mukodik. Mar mint iranyitottan demokratikusan.”

    Az nem tunik a szerzonek oriasi ellentmondasnak ???

    Elso mondataban abrazolja a ‘kiralyseg’, ‘csaszazrsag’ vagy barmi azzal egyenlo modszert, ami HA nem embertelen sem kegyetlen, nevzheto egy benign diktaturanak !!!!!

    A „demokracia”-ban minden hatarozatokat maga a lakossag szabad-szavzatai alapjan donti mindenen, a minden egyen egy szavazta alapjan!

    A szakertelem a mukodesek es megoldasok tudtait tartalmazza. De csupan a torvenyek alapjan.

    Semmi felsobsegi jogot nem tartalmazhat a „tudas-szakkepzetseg”. That autokracia lenne !
    Senki nem lehet a torvenyek folott !!!

    Az a kivaltsagosak altali diktatura lenne !!!
    Persze az autokratak, diktatorok mindenek folottinek kepzelik onmagukat.

    Az unkabb a szpolgasag estet abrazolna.

  • Bendeguz:
    Dögunalmas vagy.

  • Bazdmeg Bendegúz, néha akkora ökörségeket hordasz itt össze, hogy az embernek már röhögni sincs kedve rajtad!

  • Csak egy kiragadott „gyöngyszem” Illétől:

    „…ott van a másik abszurd, az orbanisztáni egészségügy. Ha van pénzed, semmi gond, de, ha nincs, tőlük akár meg is pusztulhatsz!”

    Na, igen. Mint az USA-ban, Canada-ban, vagy bármelyik más kapitalista országban (én csak tudom-:). A kommunizmusban majd nem kell megdögleni „egészségügyi ellátás” miatt-:)

    Mindenki tudja, akinek van egy kis esze: A magán egészségbiztosítás széles körű kiterjesztése jelentene egy viszonylag jó egészségügyi ellátást Magyarországon. Erre tett kísérletet a hamvába holt mszp/szdsz kormány – kizárólag csak ezért sajnálom a bukásukat. Ezt a kísérletet orbáni fidesz megfúrta és azóta sem mernek érdemben az egészségügyhöz közelíteni.
    Kár, mert ez lenne egy jó megoldás.

  • FERENC;

    A barlanglako os-ember kezdete ota a vilagon csupan egyetlen gazdasagi rendeszer, ill. modszer letezik, s az a KAPITALIZMUS !!!!

    Persze voltak olyan helyek is ahol csak az allam volt az egyedulli kapitalista.
    Az volt az ALLAM-KAPITALIZMUS, felrevezetoen szocializmusnak kelett hivni.

    A LEG-gyatrabb gazdasgi s vele egyben tarsdalmi rendszer.

    Szeretnel elni Cubaban, Venzuelaban, vagy Eszak Koreaban?

    Semmi mas csupan kegyetlenseg, nyomor, oriasi elelmiszer es minden alapvetok oriasi hianyai.
    Ma, Columbiban nem kevesebb mint 3 es fel millio Venezuelai menekultek elnek satrkaban. Etetve az ENSz es mas jotekony intezmenyek adomanyain.

    S az egeszseg-szolgaltatasi rendszer is a leheto leggyatrabb !

    A szabad-tarsdalmakban persze az anyagi serkentes ami teszi lehetove az elorehaladast.

    Miert nem letezik orvosi, gyogyszereszeti, stb. felfedezesek, ujjitasok, elohaladasok a totalitarian diktaturakban ????

    Egyszeruen mert senkinek nem engedve hogy erdeket talalhasson abban.

    De az egeszsegugyi szolgaltatasoknak van am jelentos koltsege, s valakinek fizetni kell azt.
    Tehat akar a hatosagi-szervek altal szervezve, akar az allamiburokracia altal annak koltsegeit valakinek fizetni szukseges.
    S az mindeg az egyen, az allampolgar. Fizeti onkentesen, vagy kotelezve fizetni az allam buriokracia altal.

    De az eredemnyei tisztan bizonyitja ,hogy melyik system nyujt jobb egeszsegi ellatast a tomegeknek.

    P.S.
    Ne feledd, akik nem kepesek vagy hajlkandok azt a sajat erdekeikben tenni, hat a kormany teszi azt nekik, de az adofizetok zsebeibol fedezve koltsegeit.

  • DRIZARI;

    Legalabb kepes lettel volna jelezni ,hogy mit latsz „OKORSEG”-nek, a DIKTATURAT vagy a SZABAD NEPI-ONKORMANYZAT modszeret ???????????????????

    (Sajnalom hogy nagyon tevedtem Drizari, a multban ertelmesebbnek veltelek !)

  • Gyerekek! Dumáltok itt össze-vissza. Én január hátsó felében kipróbáltam 10 napos bennfekvést az egyik vidéki kórházban. Négy nap helyett. Merthogy nem volt orvos, aki kezelni tudta volna a szív UH-t. Ugyanott a másik belosztályon hasonlóan nem volt elég orvos a gyomor- és a vastagbél tükrözéshez. (Persze a nővér is hiányszakma.) Ezekre a vizsgálatokra is a bennfekvő betegnek 3 napot kellett várni.
    A sürgősségin a 60 km-re lévő településről, meg a dialízis állomásból, a magánpraxisból kérnek „beugró” orvosokat.És ezen nem segít, ha katonai állományba veszik is az összes eü. alkalmazottat.

  • Bendeguz9
    „Szeretnel elni Cubaban…?”
    Nem szeretnék, de éltem ott. Az egészségügy és az oktatás jó, a lányok szépek és kedvesek-:), de semmi más nem kell Cuba-ból.

    Béla István
    A közegészségügy mindenütt az egész világon ramaty nem csak Mo-n – Cuba-t leszámítva, de az egy kutyaütő kommunista kísérlet volt.
    Ha valaki valamennyire normális ellátást szeretne kapni Mo-n, az benyúl a farzsebébe is fizet. Haladéktalanul szükséges lenne opcionálisan bevezetni az un. kiegészítő egészségbiztosítást. A mostani kötelező járulékon túl 10-30 ezer ft-ot havonta a legtöbb magyar kifizetne jobb színvonalú ellátásárt. Előbb v. utóbb be kell vezetni.

  • az orvok sajnos elmentek myugatr tobb penzert. ezert nincs orvosuk a magyaronak. ott meg mindig szocalismu van gyakorlatban. egyszeuen azert, mert nincs penze az allamnak. a kapitalizmusban, foleg a betegek fizetik a magan orvost! a korhaxak ugyan bizonos merteknen az allam fizeti, de privat orvos penzbe kerul.

  • Csütörtök éjféltől elhallgat a Music FM rádió, helyében Orbán Viktor lökött fiának szektája lesz hallható.

    Eddig ez volt az egyik olyan rádió, amelyik csak szórakoztatott és nem lökte a kormánypropagandát.

    A reggeli Önindító 6-tól 10-ig tartó műsorát 100 ezrek hallgatták, applikáció segítségével a külföldön élők is.

    Fölmerült, hogy Bochkor mehetne a TV2-be, mert eddig 100%-os beszántás lett a vége, ahol dolgozott.

  • Mi az ordog utott a cenzorba ismet ?

    Meg a Bela Istvan eseten sem engedheto reagalni a vizsgalatokon amin atment ?

    Vajon mi a feneert nem ???

  • Christopher Adam

    B79!

    Mert unom a teljesen olvashatatlan szövegeit.

  • Drizari
    2019 február 4
    1:51 du.

    Ez azért is érdekes mert a Bochkor eléggé nyalta a FIDESZ-t, már akkor is mikor még ellenzékben volt.
    A maga trükkös módján persze.

    A rádióért kár, pedig egyáltalán nem volt rendszer-kritikus.
    De úgylátszik ma már a mérsékeltség is kevés.

  • T. Christopher Adam, Geyza, és mások!

    Életemben először – és ha az eddigi irományainak értékét extrapolálom, valószínűleg talán utoljára – hadd védjem meg Mr Bendeguz79-et! Itt van két állítása. Az első a tőle megszokott értelmetlen, eszement kijelentés, a második állítása viszont ha vitatott is, ám szerintem helytálló:

    1. „A barlanglako os-ember kezdete ota a vilagon csupan egyetlen gazdasagi rendeszer, ill. modszer letezik, s az a KAPITALIZMUS !!!!”

    2. „Persze voltak olyan helyek is ahol csak az allam volt az egyedulli kapitalista. Az volt az ALLAM-KAPITALIZMUS, felrevezetoen szocializmusnak kelett hivni”

  • FERENC;

    A cubai orvosok kivallo hirnevet szereztek kepssegeiknek meg a XIX-ik szazadban.

    De Castro eluzte 95%-kat. Sok Cubai orvosok voltak itten, sajnos ma mar azok reg nyugdijasok.

    Ma az orvosok fele itten Indiaiak.

  • Kővendég
    2019 február 4
    5:29 du.

    Ha egy vödör takonyban látok egy szép babszemet,akkor nem fogom kihalászni belőle hogy jéé milyen egy szép babszem, akár meg is lehetne enni, hanem az egészet kivágom a francba.

  • KOVENDEG;

    Persze azt a tagadhatatlan valosagot „FERENC” soraira nyujtottam.

    De KOVENDEG belatja, es bevslotta a tagadhatatlant!

    Ha az utca-sarki virsli-arus a ‘leg veszlueseb egyen, mert Lenin szavai altal virsli arulasaval a kapitalizmus csiraja!

    Hat hogy a feneben NEM lett volna a Szoviet Unio a vilag leg-nagyobb kapitalistaja ???

    De a hozzaszollok, a cikkre irt elso megjegyzesem kerdese okozta nehanyak felhaborodasat.

    Ahol a szerzoje irta cikkeben ;

    „Hazankban minden kozponti dontes menten tortenik”

    „Mar mint iranyitottan demokratikusan.”

    Az teljes ellnetet jelent !!!!!!

    A „KOZPONTI DONTESEK” csupan a diktaturak modszersi.
    Mindent a korlatlan hatalom, uralkodok, mint kiraly, csaszar, komisszar, part-titkar, stb. dontesik!

    A „DEMOKRATIKUS” dontesek csupan a nep, a lakossag altal, szabad hatrozataik, ill. szavazataik alapjan !!!

    Az 180 fokos ellenteteben all !

    De van akiknek az „okorseg”.

    De keptelen megallapitani hogy melyik neki az „okorseg’???
    A ‘kozponti hatalom alatali dontesek’, vagy a demokracia, ahol ‘a nep dont mindent’ !!!!!

  • Bendeguz79
    2019 február 4
    8:49 du.

    Gizi

    nem magyarázom (neked sem) hazudsz és pofátlanul …na jó majdnem annyira, mint a tejtestvéred a geyzusska

    tény: kedves cubai sebész barátom külföldi szerződéssel (lehet magánszerződést kötni) havi $38500 azaz harmincnyolcezerötszáz at kap kézhez és megtartja a saját bankszámláján, szabadon használja

    a rablómesédet próbáld valami heti kacsa vásáron értékesíteni… én csak speciálisan elkészített kacsasülteket szoktam de a te kacsádat? hát az emészthetetlen

  • Kedves Ille Úr!
    Elég summás a véleménye az „oktatásügyről” amitől, egész életében érezhetően tisztes távolságot tartott!
    – Mivel orvoscsaládból jövök, kívánom Önnek, hogy, ha személyesen az „egészségüggyel” kell találkoznia, csak pozitiv benyomásokat szerezzen!
    – Ha tetszik ha nem, Bendeguznál szignifikáns fejlődés, tapasztalható !
    – Ha Ő is a nyelv miatt jár ide, – azért ha lehet olvassa el, „írásait” milelőtt továbbítja…
    – Geyza, helyesen úgy érzi, hogy Ő egy vödör takony…- nála fejlödés nem észlelhető, sem nyelvhasználatban, sem mondandóban…

  • BELA ISTVAN esetere;

    Elobbi valaszomat Adam torolte.

    De a mondas a valosagot abrazolja;

    You got what you pay for. (Minden anyit er amit fizetsz erte).

    Magyarosabban; Olcso husnak hig a leve !!!!!!

    Ne panaszkodsaj, hiszen semmibe kerult az.
    Nem csoda hogy semmit katal erte !

  • A szerzo kerdezte;

    „Tessek mondani, ma Orbanisztanban mi az emberielet gazdasagossaganak szamitasi keplete?”

    HA a szerzo elfogadna valaszomat kerdesere, s persze HA a cenzor nem rosz hanfban lenne ma.

    A valasz;
    Remelhetoen minden ottani lakos egeszseges, boldog, megelegedett korulmenyei alapjan gazdasagilag termekenyebb , s gazdagitja tarsdalmat, serkenti az atlag nemzeti joletet, hazjanak es polgartarsainak eletet minden vonalon jobba tenne.

    Hat nem az lenne minden tarsdalmak elso celja elerni?

    De ha kerdezhetnem a cikk szerzojet, amint azt nem latna amodon, hat nem szegyeli onmagat „Orbanisztan”-ban elni???????

  • Egy egészen kézzelfogható, konkrét abszurd.
    Az Altus ZRt. (Gyurcsány Ferenc cége) szerződésben adott kölcsönt a kampányra a Demokratikus Koalíciónak.
    Az Állami Szmvevőszék megbüntette a DK-t, hogy túl MAGAS kamatért vette fel a kölcsönt. A Nemzeti Bank meg megbüntette az Altus-t, hogy túl ALACSONY kamatért adott hitelt a pártnak.
    UGYANANNAK A SZERZŐDÉSNEK AZ ALAPJÁN.

  • talalom
    2019 február 5
    12:55 du.

    Ha volt kalapja, ha nem volt kalapja…

  • slapaj
    2019 február 5
    10:18 de.

    SoB* most nagyon fennhordja az orrát mert az adófizetők pénzén pöffeszkedhet valami külhoni főiskolán, ahol nagy vehemenciával tanulja -állítólag- a zabhegyezést.

    *SoB = Slapaj of Bájerzsóti

  • Geyza
    2019 február 5
    6:44 du.
    Látod milyen rosszindulatu vagy? Miért nem ajánlod Neki inkább az ezerszer szinvonalasabb, utazási, szállás és adófizetői költségkimélőbb hazai CEU-t, a Pázmáneumot vagy a Havas-féle etikus politikusképzőt? 😀

  • slapaj:
    nem látok összefüggést az orvoscsaládból történt jövetel – ami azért semmire se garancia, mint ezt az általad mellékelt ábra mutatja – és az oktatásügy között, de ne is törődja vele. igaz, hogy semmit sem cáfolsz az általam felhozottakból, de szorgalmasan ekézed személyemet, kinek képességeiről, tanultságáról, képzettségéről, műveltségéről halovány segéd fogalmad sincs.
    nincs is ezzel semmi baj, mert hát, téged sem az eszed miatt szeretnek 😀

  • Bendeguz79

    attól tartok, képtelen vagy értelmezni a megtérülés jelentését, pláne nem az általam felhozott esetben, de csinos – és teljesen használhatatlan – brossuraszöveget elő tudsz citálni.
    ami az Orbanisztánban való élést illeti, azért szégyellje magát az, aki megteremtette Orbanisztánt!

  • Inkább Bibi
    2019 február 6
    5:47 de.

    Szeretnél te is ot pöffszkedni ahol SoB* ?
    Arról sajna korod miatt lemaradtál.
    Remélem azért anno volt valamicske kis vállalti marxista szeminárimban részed ?

    *SoB = Slapaj of Bájjjerzsóttty

  • Ille István
    2019 február 6
    6:41 de.

    hehehe
    SoB* orvoscsaládból jött de pártcsaládba megy.
    Szép kis karrier…

    *SoB = Slapaj of Béjjérzóóty

  • ILLE ISTVAN;

    A „brossura-szoveg” volt a ; „Szeresd a partot, gyulold a kapitalista ellenseget.”

    Talan maganak az meg ma is, de az orszag tobbsegenek inkabb amit en irtam, s azt maga csak brossura-szoveg-nek kepes ertelmezni.

    De a „brossura szoveg” nem segitett senkit, sem nyujtott jobb eletet senkinek, mint ma pl. Venzuelaban, csupan a a propanda piocakat es hoherokat tartotta munkaban.

    Persze az am a kulombseg kozottunk !!!

    De maga is elvezi ma az Orbanisztan-bol eredo javakat, s maga tette azt lehetove, s tamogatja anyagilag penzevel naponta.
    De semmi mast nem tesz azon javitani a javitasra levoket.

    Szidalmazasi csupan leg-szennyezes !!!!!!

    Arra buszke maga ???????????????????????????????

  • Bendeguz79 (Ille Istvánnak):
    „De maga is elvezi ma az Orbanisztan-bol eredo javakat, s maga tette azt lehetove, s tamogatja anyagilag penzevel naponta.”

    És írja ezt néhai Piros László ÁVH-vezérőrnagy, belügyminiszter egykori beosztottja. Gyönyörű…!

  • Bendeguz79
    2019 február 6
    10:29 de.
    gizi te a gazdasághoz semmit sem konyítasz, és még azt a semmit is rosszul körmicéled

    a kapitalizmus egyetlen problémája a „greed” és a rossz „profit-share” a többi megoldható lenne… de nem akarják e kettőt megoldani és nálatok ott Florida és környéke (NYNY is a környék meg Seattle) sohasem fogja megoldani

    ezzel a kélgyó megharapta az farkát és most kavarog

    hahahahaha

    nem gondoltál még agyátültetésre? lehet, hogy hasznos lenne?

  • Bendeguz79
    2019 február 6
    10:29 de.

    gizi te is bodamódra a tévéből tájékozódsz ezért nincsenek valós ismereteid Venezueláról… a „miért” ekre kell választ adni de nem akarnak csak kavarják mert!!!!
    hahahaha

    transzplantációra nem gondoltál? gorilla beültetés bendegizibe és máris több a móka és a kacagás a KMH-n!!!

  • Bendeguz79:
    javaslom, ezen még dolgozz egy kicsit 🙂
    engem illetően semmi féle javak nem illetnek Orbanisztánból – ez tetszik, te is elismered, hogy ez az – ráadásul semmi féle anyagiakkal nem támogatom, de ennek felfogása már meghaladhatja értelmi képességedet.
    szidalmazás? milyen szidalmazás? ide idéznél olyan mondatomat, ami ebbe a kategóriába tartozik? ja, hogy nem tudsz? az más. javítok a meghatározásodon: nem lég, hanem mentális.
    na, fuss még egy kört! 😀

  • KOVENDEG;

    Kepes lenne barmi alapon is osszekotteteset tenni allitasanak, hogy a 3/4 evszazaddal ezelotti idegen hatalom altali kegyetlernsegnek mi az allithato parhuzamossaga a mai ottani eletmodhoz es eletszinvonalhoz ?????????????

    Remelhetoen az meg a Marson is felfoghato lehetne !!!

  • ILLE ISTVAN irta;
    „..engem illetoen, semifele javak nem illetnek Orbaisztanbol…”

    O.K. Rashid, nem hinnem hogy a Kilencedik Parancsolatot ertelmezne, de alig lehetne elhiheto allitasa, HA Orbanisztnban el es onnan irogat.

    Nem igen hinnem azt sem hogy korahoz kepest nem kapna havonta valami nyugdijat az Orbanisztan kincstaratol?

    Talan nem Orbanisztan allamhatalma, rendfentartasi szervei es jogi szervei biztositjak a maga eletbiztonsagat?

    Talan mas nemzet lokossai nyujtotaka maganak egeszsegi szuksegleteit, nem az Orbanisztan korhazai es orvossai?

    De barhol is fizette maga a sajat zsebebol a korhazi es operaciojanak a teljes koltseget barhol is ?

    Nem venne reszt az atlag eletlehetoseg, es eletszinvinal elvezeseben amig Orbanisztanban el es lakik?

    Hasonloan irta;

    „…radasul semifele anyagiakkal nem tamogatom…”

    Oh ??? El maga magyarorszagon ?

    Nem fizet semmifele adokat Orbananisztanban jovedelmen, befektetesein, tulajdonain , s barmi anyagi atruhazasain?

    Nem fizet lakaseert, akar lakbert, vagy tulajdona-utan ingatlan es mas ahozfuggo tobbfele adokat ?

    Nem fizet maga az u.n. 25%-os AFA adot az Orbaniszta koncstarnak barmit is vasarolna ?

    Nem fizetne tucat-kulombozo nevu adokat az Orbanisztan kincstaranak a kozlekedes, telephone, viz, gaz, szennyvis, villany, stb.stb. szolgaltatasokon ?

    Persze HA nem ottan elne, hat akkor sajat sorait kell lenyelnie, mert egyenlo tapasztala lenne az ottani eletkorulmenyekrol mind barki mas hozzaszollo itten.

    Kiveve Boda Marcsit, aki el mPesten !!!!

    S ami allitasat jelenti az ocsarkodasan, kerem csak olvassa sajat fenmti reagalasanak a masodik szakaszat !

    Vagy talan szukseges ideznem soraibol ???????????????

  • Bendeguz 79
    igazad van, picinyem. valóban kapok nyugdíjat, de nem a Fidesznek köszönhetően, ugyanis az adható, nekem meg jár 😀
    a többi felhozatala érdektelen, semmit nem bizonyít. ráadásul Boda felemlegetése több, mint nevetséges.
    ami az ócsárkodásomat illeti – helyesen ócsárlás – idézzen nyugodtan. de, ha szabad kérnem, szó szerint!
    mondok valami biztatót: hajrá, Piri néni:D

  • Amikor valaki cimezi megjegyzeset egy masik partnerenek, miert tilos arra reagalni, ill. valaszt nyujtani ???

    Tehat kenytelen vagyok ismet irni azt ILLE ISTVAN esetere.

    A nyugdija alapba maga fizetet, mint en is regen, az u.n. Tarsdalami Biztosiyasi Alapba, de azt a penzt reg elkoltotte az allam.
    Azt hasnzltak a Sztelin Varos epiteser, na meg minden politikai, katonai, part-propaganda koltsgek fedezesere.

    S ma a maga nyugdijat a mai adofizetok zsebebol kapja.
    Sajnos az a helyzet vilagszerte annak a celnak a kielegitesevel. Igen, meg a US-ban is.

    De jasonloan minden tarsdalami es az allam altal kezelt programokkal.
    Nem is emlitve.hogy annak koltsegeibe az allam intezmenyeinek koltsege is dragitja azt, s minden programokat.

    De barmiert is kotelezve a lakossag fizetni, onmaga intezese alapjan sokkal olcsobban, jobban es keligetobben mind az vegrehajthatok.

    Nincsen a vilagan egyetlen allami intezesu program amely nem okozna igen tovid ido alatt sulyos gazdasagi es penzugyi problemakat a tarsadalomanak.

    Mindenki, igen maga is fizet erte, akar tetszik az vagy nem, hajlando belatni es bevallani vagy nem de fizeti az Orabanisztan minden koltsegeit.
    Sot meg mind az elsibolasokakat is !!!

  • KOVENDEG;

    Piros Laszlo mint altabornagy ment nyugdijba !

  • Bendeguz79:
    jól vagy? 😀

  • ILLE ISTVAN;

    „Maga harapja a kezet ami magat eteti” !!!!!!!!

    Igen jol vagyok, de megdobbento a maga ertelmetlen ellent-allitasai.
    Nagyon gyerekesen hanfzik minden allitasa.
    Gondolkodjon egy percet mielott allit valamit !!!

  • Bendeguz79
    2019 február 9
    10:51 de.
    gizi olyat nem vagy képes amiben legalább egy melléütés nincs éppen a kellően rossz helyen?

    vegyál Huawei telefont az meg is ráz ha melléütsz

    hahahahaha
    jaaa, meg budzsu bármit is jelentsen az

  • Bendeguz79:
    „Piros Laszlo mint altabornagy ment nyugdijba!

    Látja, én ezt se tudtam. Ám ez talán megbocsájtható nekem, igen tisztelt Bendeguz79 (egykori parancsnok elvtárs, most úr), ugyanis én, Önnel ellentétben nem voltam (igaz, több más ok mellett életkoromnál fogva sem lehettem) Piros László ÁVH-vezérőrnagy, belügyminiszter beosztottja. Elhiszem tehát, hogy Ön jobban tudja a volt főnökének a rendfokozatát.

  • Bendeguz te is nyugdijba mehetnél már innen.
    Hidd el boldogan összeadnánk valami búcsú-ajándékra
    valót, csak ne kelljen többé találkoznunk a hülyeségeiddel.