Párt-tagkönyvet a tök mellé

2019 február 15 9:47 de.48 hozzászólás

A tudomány, illetve a tudás a jelek szerint kicsiben is valami sanyarú állapotokat kiváltó métely lehet a kormánypárt politikai megbízottjainak a szemében. Ezt mutathatja, hogy Bálint György kertészmérnök díszpolgársága rémesen csípheti a szemét a Fidesz szavazógépezete lokális csavarkáinak. A legutóbbi hírek szerint minden esetre leszavazták a díszpolgárság megadását.

Talán azért, mert a Bálint-gazdaként ismert ismeretterjesztő kertésznek volt egy SZDSZ-közeli politikai korszaka. Ami a kormánypárt kerületi szavazógépezetének tagjai szerint nyilván károsan befolyásolja mindazon almafák növekedését, amelyeket Bálint György tanácsai alapján kezelnek. Annyira, hogy talán ugyanezen figuránsai a politikai mutogatóknak még bevásárolni is ennek a szellemében járnak. Minden egyes krumpli, alma, répa, illetve tök mellé elkérik a fényképet arról, hogy a termelőjük kire, illetve melyik pártra szavazott. Ha véletlenül el sem ment szavazni, illetve akkor, ha nem a kormánypártra szavazott, akkor nem veszik meg a terményt. Egyébként azt, aki szerint a mezőgazdasági termények előállítása, illetve az előállításukhoz szükséges szakismeret politikai állásfoglalás kérdése, azokból ki is nézem az említett vásárlási szokást.

Ami természetesen mit sem von le Bálint György életművéből. Abból, hogy a maholnap száz éves szakember generációknak adott szaktanácsot a kertészet tárgyköréből. Ahogy szinte biztos vagyok benne, hogy sokaknak esetleg pont ő keltette fel az érdeklődését az alkalmazott biológiaként is felfogható mezőgazdaság, illetve azon belül a kertészet iránt. Márpedig azok, akik Bálint-gazdaként ismerik, illetve szeretik a kertészeti tudományokat népszerűsítő embert alighanem számosabbak vannak, mint akik párttagkönyvet lobogtatva járják a piacot. Így aztán az a helyzet is elképzelhető, hogy a díszpolgárságot ugyan a pillanat politikusai adományozzák mégsem az odaítélése a nagyobb dicsőség. Egy olyan személyiség esetében, mint Bálint György még az sem kizárt, hogy alapvetően nemcsak neki, hanem az adományozónak is megtiszteltetés, ha elfogadja valaki a díszpolgárságot.

Különösen azért, mert a politikai nyaloncságért adományozott tisztségek viselőitől eltérően nem azért lenne közismert Bálint György, mert néhány, a kerületen kívül, de talán már a szomszéd utcában sem ismert, nevenincs politikus hozzávág valami plecsnit. Inkább fordítva. Az említett politikai izék kapnának sajtót, ha tetszik ingyen reklámot, az átadáskor. Talán éppen ezért nem is szavazták meg. Talán nem is olyan büszkék annyira, hogy szem előtt legyenek, mint a Fidesz pártkatonái.

48 hozzászólás

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Azért kíváncsi lennék, hogy Te milyen szülinapi ajándékot adnál annak a harmadik szomszédodnak, aki neked rendszeresen a rossz híredet kelti…? Egyébként a kor nem érdem csak állapot, továbbá sok olyan munkásságáról híres ember van aki tényleg büszke lehet az élete alkotására, de pl. nem szerették a munkatársai vagy a környezete, mert cudar természete volt… Az általánosságokon túl pedig nincs konkrét véleményem, mert nincsen mire alapoznom. Mindenki ítélje meg a helyzetet ismeretei szerint.

  • Jurásek! A ma Magyarországon regnáló udvartartás – kormánynak nem nevezném – a rossz híréről maga gondoskodik. A szomszéd párhuzamnál maradva: ha a szomszédod átdobálja a szemetét, folyamatosan zajong, vagy részegen lehányja a küszöbödet, akkor nem szólsz neki, nehogy „rossz hírét költsd”?

  • Rendszeridegen

  • Rossz helyre született, ide, Magyarországra. Középbirtokosi családból származik, kertészmérnök, majd munkaszolgálatos, végül koncentrációs táborlakó. Ezzel lezárul mozgalmas életének első szakasza, és elkezdődik a második. A családjából mindössze egyik testvérével maradt életbe, és megpróbált visszamenni a családi birtokra. Internálással fenyegették meg és államosították a földjeit. Maradt a mezőgazdaságban, kollektivizált termelőszövetkezetekben dolgozott főagronómusként, közben szakirányultságú írásai jelentek meg. 1969-től főszerkesztője a Kertészet és Szőlészet hetilapnak nyugdíjazásáig, majd a Kertbarát Magazint szerkeszti. Nyugdíjazásától az MTV Ablak című műsorának lesz állandó munkatársa 2009-ig, eközben válik országszerte ismertté és népszerűvé ‘Bálint gazda’ néven. 1994-ben belép az SZDSZ-be, és 1998-ig országgyűlési képviselő, majd 2009-ben kilép a szabad-demokrata pártból.

    Idén lesz július 28-án száz éves. Tizenkét senki nem járul hozzá kerületi díszpolgárságához. Érdemtelennek tartják erre a címre. Meggyőződésből teszik, vagy pártparancsra, mindegy. Bálint gazda edzett ember: túlélte a meggyőződésből vagy parancsra történt munkaszolgálatát és a fogolytábor poklát, túlélte családi földjei államosítását, túléli ennek a tizenkét embernek az embertelenségét is.

    Rossz helyen maradt, Magyarországon. Amit hazájaként szeret és tisztel.

  • Egy kerületi díszpolgárság nem „politikai ajándék”!

    Bálint György (Bálint gazda) korábbi és mostani politikai állásfoglalásait szigorúan el kell választani az állampolgári kertészmérnöki munkásságától.

    Remélem, hogy Tarlós István budapesti főpolgármester Bálint Györgynek fővárosi díszpolgárságot fog adni 100. születésnapja alkalmából.

  • Bálint Gazda nevére /díszpolgárság ide vagy oda/ sokáig emlékezni fognak. Ellentétben azokkal, akik most megvétózták az ügyet. Ezeknek a nyaloncoknak nem csak múltja nincs, de jövőjük sem lesz.

  • György Molnár

    Primitív bunkó barmok…..Mint a Fidesz képviselői csaknem mindenhol….Az összes fejében együtt nincs egy ezrelékes sem annak, amit Bálin Gyuri bácsi tud…..Aki egy csoda! Sok ilyen magyar kellene a sok bunkó Fideszes helyére….

  • György Molnár
    2019 február 15
    2:49 du.

    Hja a kontraszelekció…

  • Isten eltesse meg egy masik szaz esztendoig !!!

    A cimzetesegnek semmi erteke.
    A szegyen az hogy nem volt lehetosege eleteben kepesseget ertekesiteni.

  • milyen valós értéke van egy fidex plecsninek és mire lehet használni?
    a Szepesi plágiuma amikor a Mezei Mária Kossuth díját kommentálta, miszerint vannak díjak amik egyedeket naggyá tesznek de vannak egyedek akik díjakat tesznek naggyá az

    PONTOSAN LEFESTI A FIDEX SEMMISÉGÉT ezek adhatnak bármit bárkinek annak értéke az értékek piacán nulla

    budzsuhaha

  • Bálint gazda akkor is az ország díszpolgára, ha a fideszes idióták ebből is politikai kérdést csinálnak! Személyisége, „szaktudománya” (csak 32 szakkönyvet írt!) melyet boldog boldogtalannak szívesen és ingyen osztott eddig is, és úgy általában az egész életútja, embersége példamutató! Ha ez nem elég a politika jelen urainak, az részükre egy szegénységi bizonyítvány. Most legalább valamennyi kitüntetett és díjazott egyén tudja/tudhatja, hogy a számára odaítélt „kitüntetés” valójában nem személyének, elért eredményeinek tudható be, csakis politikai hovatartozásának! Értendő ez mindenféle kitüntetésre – legyen az Kossuth díj vagy bármi más!

  • azt olvastam a mellékvizű nemzetközi sajtóban, hogy divatba hozták a „netuddkik” ha valakit lehetetlenné akarnak tenni, akkor baloldali, vagy nem fő-sodratú nézetei miatt egyszerűen rá kell fogni, hogy antiszemita, vagy holokauszt tagadó egyik a kettőből vagy mindkettő, ha igaz ha nem, de ezzel azután le is lehet taglózni lásd a brit munkáspárt elnökéről folyó eszement agylúdtalpat a tonyblairisták meg akarják a terikét tartani, mert ha a terike lenullázódik nincs más … ugyanakkor a kanadai konzervatívok most beálltak az olajlobby sodrásába, sohasem lesz megújuló energia pedig ugye a tarsand ből kitermelt „olaj”-nál rosszabb minőségű nincs sehol, ugyanakkor az usa lepárlói a venezuelai ( a világon az egyik legjobb minőségű olaj emellett a perzsa is ugyanolyan jó) olajimportjukat keverik a saját rossz minőségű olajukkal nem tudni mi lesz ha Venezuela nem fog nekik ingyen olajat szállítani (ugye tudjuk nem fizetnek mert van izé sok sok milliárdot visszatartanak azaz lopják az olajat) mert már meg is találta azokat a vevőket akik ki is fizetik neki… lehet hogy a Maduro hű a nevéhez és nem olyan éretlen mint a világ leg országának díszei és virágai… most a perzsa tánc megy mert a venéz „új elnök” körbe van röhögve

    a geyzusska is ebbe a sodratba tartozik bárkire rámond bármit és kuncog a sötét sarokban, mert azt hiszi van aki komolyan veszi

    budzsuhaha

  • Emlékezzünk.

    Ne feledjük „A 12 engesztelhetetlen”-t.

  • Hm.
    A Nevető Ember már szabadkozik.
    Hogy nem is ááádehogy. Sőt.
    Csakhát itten jó sokan látták amikor
    otromba vicceket fabrikált embermilliók halálából
    egyszerűen eltagadván azt.
    Idézzük Eisenhowert:
    „..majd feláll valami rohadék és azt mondja hogy mindaz meg sem történt…”

    Itt van ennek a magát baloldalinak valló de a baloldalt gyűlölő valójában csak egy piti putyinista , Kína és muszlim-imádó szardarabkának a teljes jellemrajza :

    http://konfliktuskutato.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=156:holokauszttagadas&catid=1:szelsseg-kutatas

  • Olvasad magad büfögve röhögö ember, itt van a disznóságod
    idézem fennti tanulmányból a „Mit mondanak a Holokauszttagadók” c. fejezetből:

    „A holokauszt tagadói különböző vérmérsékletűek és eltérően radikális nézeteket vallanak. Vannak, akik csak a holokauszt relativizálásáig merészkednek. Ők a zsidók szenvedésének mértékét, az áldozatok számát kérdőjelezik meg, ugyanakkor igyekeznek a náci zsidóüldözést jelentéktelen színben feltüntetni. A legtöbben azonban nyíltan fogalmaznak: a „20. század legnagyobb hazugsága”, „mítosz”, „legenda”, vagy a Monopoly társasjáték nyomán gúnyosan „holopoly”. Magyarországon különösen gyakori a „holokamu”
    és a „ h o ll ó k o sz t ” elnevezés.”

  • kedves Nagyérdemű Közönségünk a ®Zóó Diák ból ®Löttyedt Par A Diccsommá Vált unatkozó kerengő maflázását olvashatják (ha akarják) magam részéről a ®Lógó Tipp Óh megpillantása után lapozni szoktam, mindig ugyanazt kuruttyolja, mert nincs neki más, a ®Békák ATÓ ban azokra meg leszáll a gólyamadár, mert ha nem akkor felborul a természet egyensúlya és túl sok béka lesz az meg káros… igaz a mondás, ha valamit unalomig ismételnek a normális egyedek megunják és akkor az unalmasék ordibálni szoktak, nem szabad megunni, még ha fuldokolsz is tőle,… most ezt lehet ®Pa Radics Omosch Lábasfejű kémnél látni

    budzsu haha

  • Az Orbán banda annyira primitív és kisstílű, hogy még egy ilyen jelképes gesztust is elutasítanak.

  • miután eizen haver elfelejtette lebombázni azokat a vasútvonalakat amelyeken a szállítások történtek, (de drezdát és a többieket szépen elegyengette a talajjal egysíkuvá, valamint hyroshimát és nagaszakit szépen letarolta mai napig szaglanak én nem igen tartom érdekfeszítőnek egy idióta sokcsillagos háborús őrült baromságait, a képmutatást meg kifejezetten utálom… pláne ha egy paradicsomnak álcázott fasiszta hőbörgi

    budzsu haha

    krumplistészta alias granadír marsall

  • Csöpög az idióta mint egy eltörött WC-kagyló

  • Rodeo 12:29

    Márpedig, akik „SZDSZ-eznek”, azok bizony hajlamosak a zsidózásra és a holokauszt tagadásra* is.

    Egy hagyományosan kitüntető, díszpolgári cím szándékos megtagadása egy nemcsak abban a kerületben óriási köztiszteletnek örvendő prof.Bálint Györgytől pusztán csak amiatt, hogy egykor tagja volt a Szabad Demokraták Szövetségének, bizony a helyi (vagy kitudja melyik szint ?), a kisstílű – fid-SS ! – hatalmasok ilyen jellegű primitív bosszú akciója, amely jóval túlmutat egy lakókerület határain. Ezek bizony talán még a MUSZ-t** is, mint a jelölt saját bűnét róják fel neki…?

    .

    * A holokauszt tagadásánál – az én felfogásomban – még egy nagyobb bűn létezik, mégpedig a >holokauszt igenlése<, vagyis az, amely helyesli a holokausztot, de ezt a legvadabb helyeken is röstellik nyíltan vallani, ezért (gondolják, egyelőre) a tagadás egyszerűbb álláspontját vállalják.

    **MUSZ = munkaszolgálat, a magyar holokauszt egyik ágazata, "a megbízhatatlanok és (v. illetve) a zsidók" kényszermunka intézménye a Magyar Honvédség égisze alatt. [Ide tartozott BálintGy., RadnótiM., ZelkZ., SzerbAntal, HajósAlfréd, PetsauerAttila stb.stb.stb.]

  • Rodeo11
    2019 február 18
    2:02 du.

    Tuggyuk: ő tehet az embermilliók legyilkolásáért.
    És a Gyurcsány.

    Neked különben meg „Mr Eisenhower” te idióta 😀

  • DonGolo
    2019 február 19
    5:25 de.

    én nem „fogomfel” semmilyen módon!!!,

    azt látom a világban, hogy rasszista alapon, ócska anyagi érdekekből 1945 óta a mai napig több 10 millió emberi lényt semmisítettek meg szervezett, következetes módon és védekezésre lehetőségük sincs

    és azt viszont „felfogom” hogy ember és ember között semmilyen különbség nincs!!!, vagy ha bárki szerint az egyik előbbrevaló fájdalmaiban vagy örömeiben: az aljas rasszista féreg

    budzsu haha

  • Geyza
    2019 február 19
    8:08 de.
    mivel téged beengedett a cenzor -remélem- ez még elmegy:

    az, hogy te mit vartyogsz az az én ismereteimet nem változtatja meg!!! aláhúzom, nem vélemény, hanem a valóság ismerete

    lásd még a legújabb esetet a Maffick Media esete a CNN és a facebook kal

    budzsu haha

    már nem is leplezik!!! lásd még a putyin ügynökké avanzsált Bernie Sanderst

  • Bernie Sanders egy rossz komcsi, bar szocialistanak mondja magat!

  • Figyelo
    2019 február 19
    9:58 de.

    eme bejegyzésed megérne egy részletezést, kifejtenéd a „gondolatodat” ezzel kapcsolatban?

    Bernie semmi más lényegeset nem akar elérni, mint megváltoztatni a jelenlegi „profitshare” mértékét az ország lakosságának javára…

    remélem írsz egy hosszú figyelőt?
    ha nem, akkor maradok: budzsu haha neked is

  • Assziszi magáról hogy elménc.
    Peg csak idiótikus.

  • Rodeo
    En az ugynevezett, szociliazmusbol menekultem el. eltem abban tobb evig/ Tudom mi a celja es mi a gyakorlatban! Rge ns fiatalkoroban a kapitalimust hallottam szidni es a imperializmust! Miota itt elek nyugalomban es megismertem az itteni rendszert (Kanadabol irok) . latom, hogy az ember, ha dolgozni akar mindenki szabadon hagyja es ha kell meg segiti is. A csaladom itt szuletett. A fiam egy dollar nelkul kezdte el a vallalatat, csak egy jo otlete volt es kitartott mellette! Azota az O fia is ott dolgoozik, az egyik Lanyom is. Csaladi vallala lett es sikeres, mert mindenki rendes fizetest kap es jol megy!

    Ilyet a szocalis vilagban NEM volt kepes egy ember megteremteni.

    A szocilizmus szisztema, ALLAMI szocalizmus, nem egyedi ember alkotasa. A kapitalizmus hagyja az egyent boldogyulni, tehetsege szerint!

  • Figyelo
    2019 február 19
    4:51 du.

    nem a hülye véleményedre vagyok kíváncsi (lásd a kínait aki kanadából ment vissza Kínába mert ott jobb vállalkozást tudott kialakítani…), a szocializmusról, amiben szabadon lehetett vállalkozni és a körömben sokan nagyon jól megéltek belőle…
    hanem a Bernie Sanders ről akiről egy árva szót sem tudsz

    tudatlanságod határtalan egészen bendegizi mélységű

    budzsuhaha

  • Figyelo
    2019 február 19
    4:51 du.

    anno decibel: saccperkábé 1958!!! meglátogattuk kedves gazdag rokont Budán a Rózsadomb lejtőjén a kis kacsalábon forgójában és a budai ténsasszony fogadott elegánsan, mint aki soha semmit sem dolgozott(SIC) majd miután a hallban beszélgettünk az emeleten körbevitt bennünket (anyámat és engem, mi ketten mentünk, anyám rokona) és akkor lepődtem meg amikor bevitt a garázsba ahol egy (az egész földszintet elfoglalta) műhely volt konyhai és fürdőszobai padló mozaikokat gyártottak porból és zúzott kőből nyilván cementet is használtak kb 25 féle mintára voltak azonnal felkészülve és a budai „urinő” volt a gépkezelő, a formázó, és a keverő, meg a marketinges és a saleswoman, a férje meg csinálta a többi műveleteket

    tehát abban a rothadó (szerinted) „kommuszocializmusban” napi 12 órás műszakokat „levágva” nem sok szabadidejük maradt másra de akkor már -mint elmesélte- azt a házat is ők építették amiben látogattuk mert korábban más helyen voltak… és tele voltak rendeléssel

    tudod amit a Kazal meg a KisKabos és a Salamon Béla maszeknak titulált a így nézett ki a valóságban

    (és a trafikok nagy része is magánkézben volt többek között és ezek nem egyedi esetek már abban az időben)

    a többit rádbízom, miért is szöktél meg mert a börtöntörténetednek a visszáját sem hiszem el és nagyon nevetségesnek is tartom…mi kölkek anno dumáltunk mindenfélét de megismeertük az ország egyetlen ezüst Chevrolet Impaláját hogy milyen „ótó és honnan van” a Szakasics hivatali kocsija volt…csak nem becsempészték neki?

    budzsu haha

    és sorolhatnám oldalakon át a bosszantásodra (megj.: és a helyzet folyamatosan javult

  • Figyelo
    2019 február 19
    4:51 du.
    ____________

    Tévedsz, kedves Figyelő. Ami neked, és másoknak megengedi a nyugati kapitalista országokban, hogy dolgozzatok, és boldoguljatok kedvetek és munkátok szerint, az NEM A KAPITALIZMUS, hanem a LIBERALIZMUS. Amit pedig annyira utálsz, állítólag.

    Az itteni magyar IL-LIBERÁLIS kapitalizmus nem enged meg mást, csakis a főnök sleppjének a munka nélküli, érdem nélküli meggazdagodását. Az ország nemkebelbeli vérének az árán.

    Tudtad?

  • Almási Alma
    2019 február 20
    4:20 de.

    Stimt…

  • SchumackerLady

    Rodeo 2:02

    Akkor most maga béka, vagy gólya a tóban, a mocsárban… ?????

    Mellesleg szólva, a Föld és a föld lehetőségei jóval nagyobbak az emberiség táplálására, csak ezek megtérülése lassúbb a fegyverekénél. A katonai kiadások – amelyek bevételei többnyire magán zsebekbe vándorolnak – helyett élelmi és szociális kiadásokra kellene fordítani a valójában még tág kereteket…

    .

  • SchumackerLady
    2019 február 21
    4:59 de.

    kedves sú de la maker delnő,

    magam részéről én a szemlélődő vagyok a békákat és a gólyákat szemlélvén, vidáman egy 12 éves Redbreast tel a kezemben…

    az, hogy mik a lehetőségek és miért vannak országok amelyek ki vannak fosztva és az éhhalál még az egyik legegyszerűbb formája a létüknek az is csak szemlélődés számomra

    én hozzátettem a magam alkotását a világhoz jogomnak tudom a szemlélődést

    valahol a kapzsiság és hatalmi téboly körül keresgélek a megfejtést illetően ebbe a körbe bele tartozik a Ná Tó nevű bűzlő pocsolya és kesersavany mosollyal szemlélve az olyan világ eszeit akik manapság már nyíltan ki is mondják, hogy enyém a vár tiéd a lekvár és kurvára csodálkoznak amikor néhányan bekiabálnak, hogy eburafakó + hogy „az” lehet de az a te demagográciád

    láttad e miki pencet amint a kamerába mered mint őzike az autóreflektorba Munkenban hiába várván a tapsot, az is igaz egy boo sem hangzott el, de szvsz nem kell rá soká várni

    pláne ha a Bundeska is elveszíti a cool ját és odaszól amúgy anyásan, hogy van a pencikének és csipicsapatának sajátja és saját csalánja is a műveleteket meg rábízza… ő a maga részéről a saját útját kívánja járni… még néhányan hozzátették amit akartak ugyanarról az oldalról

    vidám percek voltak Warsóban és Munkenban bár Warsó két nappal később átment ordító egérbe hogy almácskát idézzem és csuklani kezdjek a Peter Sellersre gondolván…

    mindezt fogcsikorgatva nem lehet kibírni muszály röhögni egy jó sort ha kell sörrel a kézben

    budzsuhaha

    majd a gizi hozzászól és kioktat mindenkit hogy a fogadott hazája nem a 42. helyen áll a világranglistán egészségügyi ellátás szintjén…, hanem legalább 40. persze van nekik önjáró nukleáris csúzlijuk azért nem lehet bugyigumit kapni a Walmart ban

  • Rodeo11
    2019 február 2
    Sajnos latom , mukodott az „agymoas” az esetedben.
    Lattam, mior utp;jara otthon voltam 2OO6 ban. hogy a kisiparosok es uzletek sok kinyitott es dolgozik sikeresen Mikor eljottem 1957 ben, errol szo sem lehetett, minden allami volt. Szerintem, ehhez hasonlo van Kinaban is, a nagy vallalatok felhasznaljak az egyeni jo munkasokat es thetsegegeket.

  • Rodeo, erre hivatkozm: valahol a kapzsiság és hatalmi téboly körül keresgélek a megfejtést illetően ebbe a körbe bele tartozik a Ná Tó nevű bűzlő pocsolya és kesersavany mosollyal szemlélve az olyan világ eszeit akik manapság már nyíltan ki is mondják, hogy enyém a vár tiéd a lekvár és kurvára csodálkoznak amikor néhányan bekiabálnak, hogy eburafakó + hogy “az” lehet de az a te demagográciád

    Tudod a fiam vallalkozasarol irtam fentebb. O is kapitalista. 4 dolgozo dolgozik neki es fizeti a munkajukat! Kozben keeyerre valot ad annak, aki szivesen van ott.

  • Almási Alma
    2019 február 20
    4:20 de. Kedves Alma, olvasd el a fentieket.
    Joval elobb irtam azt is, hogy munkaskent kezdtem otthon is a karrerem es itt is!
    MINDEN ax- egyeni embertol fugg! Azt is irtam , otthon eklvegeztem munka utan ,esti tanfolyamon a 3 evet a Kando Kalman technikumon, este Fel tízre kerultem haza a munkanapokon! Igy kerultem KI a munkas sztatuszbol! Itt is Kanadában kesztyu gyárban kezdtem el a munaks karriremet Az Alkan Aluminium gyárban, mint adninztralor fejeztem be. De dolgoztam kozben 5 evig a McGill egyetemnen is, a konyvosztalyon!

  • Figyelo
    2019 február 21
    3:01 du.

    amit leírtam személyes tapasztalat, a fiad nem ad kenyeret senkinek, kizsákmányolja és a profitot zsebre vágja

    hülyeségeket vartyogsz

    budzsuhaha

    túlteszel a bendegizin pedig azt nagyon nehéz űberelni de nálad vana tök rebetli

  • RODEO , MEG TARTOZOM Bernie Sanders- rol a velemenyemmel. Mivel itt elek a „”budos” kapitaliznusban es leirtam Neked itteni tapsztalatomat, meg megjrgyzem, hogy Sanders szocalista es szocilimust akar Amaerikaba elerni. Persze ez csak egy kivansag marad, mert a tokesek nem fogjak engedni. Azt mondjak , hogy indulni fog az elnoki valasztaskor!

  • Figyelo
    2019 február 21
    3:01 du.

    ilyenkor nem nyilall? aggodalomra ad okot a ©fidelőitisz még jó, hogy be vagyok oltva ©fidelőitisz elleni szérummal…
    de te csak fidelj… tudod pösze mint a spanyolok

    és a budzsuhaha, majd add át bendegizinek…ünneplő otthonkádban

  • Almási Alma
    2019 február 20
    4:20 de.
    Tudod hany eve elek itt ? 62 eve! Mióta van ITT liberalizmus? Mar meg sem szamolom, hany miniszter elnok volt azóta. Most van talan az elso liberalis.

  • Rodeo11
    2019 február 21
    3:39 du.

    Latom, ebben igaza volt Gejzának, kar volt veled szobaallni!

  • Figyelo
    2019 február 21
    3:46 du.

    namost bencsiccs clááá alias figyelő (hogy mit figyel a frászkarika tudja)

    szóval #1 nem árulom el, hogy én honnan írok…

    #2. a republikánusok és a demokraták ugyanannak a bádogszamárnak (lásd még Apuleius művei) az eleje és a vége (sohasem lehet eldönteni melyik melyik mert cserélgetik egymásközött és a lábaközit adják magukból mert a fülük között nem sok van ugye tudod hogy hívják angolul a szamarat: „ass” na ezek badass ok)

    #3. amikor valaki …ááááá nem írom úgysem érted

    #4. minden köcsög addig jár a kútra amíg beleesik vagy szétgórják na ez vár azokra akik elvi szempontokból (lásd még: elviszem pont!) majd csak megkapják (sokkal hangosabban mint Münchenben a múlt héten) az: eburafakó-t

    addig is budzsuhaha a tök rebetlidhez

  • Figyelo
    2019 február 21
    4:20 du.

    látom hízelegsz a delejes gójmotorosnak… mindig is le leszel mosva a palatábláról amíg ilyen bugyutaságokat bömbölményezel id a Nagyérdemű bosszantására

    budzsu haha

  • Kedves Figyelő!
    Kanadában, az USA-ban és a nyugateurópai államokban maga az államrendszer, a törvények, a jog LIBERÁLIS. A pártok – akármi legyen a nevük – ezen nem változtathatnak.

    Mellesleg az a helyzet, hogy te börtön után, meg annyi „komcsiellenesség” dacára TANULHATTÁL, ráadásul lényegében ingyen, az a kádár-rendszer érdeme, ezt például MANAPSÁG MAGYARORSZÁGON NEM LEHET. Ma már a gimnáziumok számát alaposan lecsökkentik, az egyetemeket kiteszik fizetős „alapítványokba”, sőt éppen most akarják az egész Tudományos Akadémiát az összes intézményével és kutatóintézetével együtt valami alapítványba kitenni, gondolom azért, mert akkor el lehet lopni a pénzt, meg a vagyont. Ahogy Matolcsy mondta, az alapítvány „elveszti közpénz jellegét”.

    Nem remélem, hogy ezeket a dolgokat megérted, ahhoz már túlságosan lemaradtál a „fejlődésről”, ami itt nálunk végbemegy. Te csak higgy Orbánban…

  • Kedves Figyelő!
    Kanadában, az USA-ban és a nyugateurópai államokban maga az államrendszer, a törvények, a jog LIBERÁLIS. A pártok – akármi legyen a nevük – ezen nem változtathatnak. Bizony, ott már vagy 100 éve liberális rendszer van, akármit is beszélsz… Majd Chris talán el tudja neked magyarázni, miért…

    Mellesleg az a helyzet, hogy te börtön után, meg annyi „komcsiellenesség” dacára TANULHATTÁL, ráadásul lényegében ingyen, az a komcsi-rendszer érdeme, ezt például MANAPSÁG MAGYARORSZÁGON NEM LEHET. Ma már a gimnáziumok számát alaposan lecsökkentik, az egyetemeket kiteszik fizetős „alapítványokba”, sőt éppen most akarják az egész Tudományos Akadémiát az összes intézményével és kutatóintézetével együtt valami alapítványba kitenni, gondolom azért, mert akkor el lehet lopni a pénzt, meg a vagyont. Ahogy Matolcsy mondta, az alapítvány „elveszti közpénz jellegét”.

    Nem remélem, hogy ezeket a dolgokat megérted, ahhoz már túlságosan lemaradtál a „fejlődésről”, ami itt nálunk végbemegy. Te csak higgy Orbánban…

  • ˙

    Figyelő 3:46 írja:

    „Itt élek a „”büdös kapitalizmusban”” és leírtam az itteni tapasztalataimat [de] megjegyzem, hogy Sanders szocializmust akar Amerikában elérni. Persze ez csak egy kívánság marad, mert a tőkések nem fogják engedni.”

    Mond valamit kiskegyed. Hisz a történelem nem csupán egyéni akarat kérdése. Az fejlődik, mint a fák és az élőlények, mígnem fokozatosan és apránként jut el bizonyos állapotokhoz és mutációkhoz, melyek csak ez utóbbi minőségi felhalmozódások által vezetnek gyökeres minőségi változáshoz. Olyanhoz amely már az előbbinél egy merőben új (történelmi) rendszerben működik. Egy-egy ilyen rendszer bekapcsolódva a hasonlókból álló sokaságba, együtt globális, működő világrendszert alkotnak. Egymást is csak addig támogatják, mígcsak a saját érdekeiket nem látják veszélyeztetve, onnan kezdve átállnak egy defenzívebb, támadóbb szakaszba. A gazdaságot birtokló „sokaság” (élő halmaz) az állami politikát használja önmaga védelmére, s minthogy a gazdasági erő általában ezek kezében összpontosul az előbb említett véd-és dacszövetség általában láthatólag „nyerésre áll”.
    Csakhogy a nagyjából az 1789-ben hatalomra került szabad városi polgárság kezében a termelőeszközök birtoklása révén nemcsak ezek érékét koncentrálta, de az ezeket működtető munkásokat is, amely réteg azóta gigantikus osztállyá dagadt, és évszázadok során joggal követel a maga számára is egyre több részt a profitból, amely alatt tiszta, költségmentes (nettó) hasznot értjük. Lényegében tehát nem mást, mint az általa létrehozott értékből keletkező tiszta haszon megfelelő arányú el, illetve megosztását akarja úgy, hogy abból a maga és családja megélhetését megfelelő körülményeit biztosítsa…
    Amióta kapitalizmus létezik – előtte nem – azóta ez a húzdmeg ereszdmeggel jellemezhető állandó feszültség jellemzi, és kétségtelen, hogy a tőke azóta is egyre több engedményre kényszerül, ami nemcsak a bérkövetelések teljesítésében, de a szociális juttatások terén is egyre több eredményt mutat fel…
    Ezt a növekvő folyamatot gyengíti a nemzeti kereteken túl működő foglalkoztatás, amely a nagy-tömegű, úgyszintén globális külföldi munkaerő foglalkoztatásával a hazai munkásság esélyeit csökkenti a szociális harcban…
    Véleményem szerint Sanders a harcnak ebben a szakaszában lépett pástra és esze ágában sincs egy merőben új rendszert bevezetni, legföljebb a nyilvánvalóan égbekiáltó igazságtalanságokat, a szociális olló szárait akarja egymáshoz közelebb vinni az ottani, a hazai munkásság érdekében, s amely a tőke birtokosai számára egy további megszorításnak számít, amelyet ők egyszerre sose engedtek meg… Hát mondja meg, mire vethetne az ??? 😀

    .

  • UI

    Tony Blair (UK) munkáspárti miniszterelnök sem szellőztetett meg szocializmus jellegű terveket. Annál inkább támogatta a hazai tőkét.

  • Kiegészítés

    „A külföldi [olcsó, filléres] munkaerő foglalkoztatása a hazai munkásság esélyeit csökkenti a harcban”,
    ugyanakkor és ráadásképp az azon megspórolt összeggel [$ és € milliárdokkal] növeli az ő [a társaság] profitját…

    .