Gratulálunk Gergely Beának!

2019 február 17 11:52 de.9 hozzászólás

Mindig öröm látni, amikor a Kanadai Magyar Hírlap egyik szerzője, illetve önkéntese saját szakmájában vagy közösségi életében fontos elismerést ér el. Ez történt Gergely Beával, akinek A mozdulat varázsa című fotókiállítása 2019. február 21-én kerül megnyításra a budapesti Cultiris Galériában (az Örkény István könyvesboltban). A kiállítást Pálosi István táncművész nyitja meg és március 16-ig lesz megtekinthető.

Trixi fotóit, illetve színházi beszámolóit lapunk olvasói már évek óta ismerik. Trixi eddig több mint négyszáz színházi és egyéb kulturális beszámolót nyújtott a KMH olvasóinak. Azok akik itt a tenger túlsó oldalán élnek és évek óta nem látogattak Magyarországra, az ő fotóin keresztül kapnak színes betekintés a kortárs budapesti kulturális életbe. Ezen kívül megemlítendő, hogy Trixi jóvoltában van a KMH-nak Facebook oldala is.

Valamennyi budapesti olvasónknak javasoljuk Gergely Beatrix közelgő kiállítását.

Gratulálunk, Trixi!

9 hozzászólás

  • Gratulalok Beanak!

    Remelve reszletesen kozli majd a kiallitas minden reszleteit.
    P.S. Kicsit bonyadalmas kibogozni azt a ket „kotel-tancos”, vagy inkabb cirkuszi akrobatak muveleteit a cikkel kozolt kepen.

  • Köszönöm szépen!

  • Mindig nagyon élvezem a cikkekhez mellékelt fotóidat. Sok-sok sikert kívánok a jövőben is!

  • Csatlakozom a gratulalokhoz es tovabbi sok sikereket kivanok!

    Bencsics Klari (Figyelo)

  • Koszonom szepen.

  • Georgina Bojana

    Szívből gratulálok, az igazi művészet ott kezdődik, amikor a pillanat varázsát egy fotósnak sikerül megörökítenie.
    Beának sikerült.
    Életem (egyik) hatalmas ajándéka az volt, hogy nagyon sok évig egy szerkesztőségben dolgoztam Szebeni Andrással és Korniss Péterrel.
    Tőlük tudtam meg azt, egy IGAZI fotós már akkor elkattintja a fényképező gépét, amikor MÉG át sem gondolta, mi következik be a következő percben? Mit KELL megörökítenie? Egy igazi fotós szeme MÁR azt meglátja, amit a többiek MÉG nem.
    Kezében, a gépének beállítása automatikussá válik. Az igazi fotós keze a pillanat tört ideje alatt: teker és kattint, megörökít. A gép és a fotós eggyé válik. Így marad meg az a soha vissza nem térő pillanat, amit mások elszalasztanak.
    Hosszú, boldogságos, sikeres életet kívánnék. Nagyon sok SZÉP és megörökítendő pillanatot, mely megőrzésre érdemes és így meg is marad. Köszönjük!

  • Szívből örülök Bea,hogy megismerhettem munkáidat, amelyek most méltó keretet is kapnak. Köszönöm.

  • Nyilván tudod, Bea, hogy nekem te egy csoda vagy, és büszkeséggel tölt el, hogy a szerzőtársad lehetek.A tárlatodon ott leszek.

  • Gina, nagyon szépen köszönöm szavaid. Igen valahogy így működök én is, ösztönösen kattintok amikor magával ragad a darab.
    Érdekes, amikor nem tetszik valami, a képek sem sikerülnek úgy, ahogy szeretném.
    Szerencsés voltál, hogy ilyen nagy mesterek mellett dolgozhattál. Kornis Pétert ismerem személyesen,fotóztam. Tárlatvezetéseire szoktam menni. Felejthetetlen élmény!