Magyarország bocsánatot kér az Európai Uniótól

2019 február 19 9:34 de.76 hozzászólás

Tisztelt Hölgyek, Urak, Európa!

Bocsánatot kérünk Magyarország nevében. Nehéz gyermekkora volt, nézzék el neki.

Gyerekkorában sokat nélkülözött. Hiányzott neki az önállóság, a véleménynyilvánítás szabadsága. Demokráciából sem volt jól eleresztve. Néha verték is.

Tudom, mindez nem mentség, jó esetben is csak magyarázat.

De mi, magyarok, nem ilyenek vagyunk. Pontosabban: nem mind vagyunk ilyenek. Mi alapvetően kedves barátságos, normális emberek vagyunk. Tudjuk, hogy mi a rossz, és azt is, hogy mi a jó.

És amikor jó formában vagyunk, képesek vagyunk megkülönböztetni a színtisztát a szemenszedettől.

Ám időnként, mint minden más nációt, bennünket is meg lehet vezetni. Álságos, hazug szólamokkal, ostoba, soha be nem váltott ígéretekkel.

Negyven évig hazugságban szocializálódtunk. Volt egy hatalom fölöttünk, amelyik, ha jók voltunk, megsimogatta a fejünket. Ha rosszak voltunk, ütött, de erre csak ritkán volt szükség, mert tudtuk, hogy hol a határ.

Tartottunk tőle, de elfogadtuk. A hatalom is tartott tőlünk. Tudta, hogy nem szeretjük, de az utolsó éveiben ezt már nem is várta el tőlünk. Neki elég volt az is, ha néhányan felállva tapsolnak, és a többiek sem szólnak semmit hangosan.

Most megint olyan hatalmat választottunk a fejünk fölé, amely janicsárokat nevelne a gyerekeinkből, szolgákat belőlünk.

Köztársaság tér helyett lőtereket épít.

Nem várja el, hogy szeressük, elég neki, ha nem lázadunk. Vagy, ha mégis, csak halkan, hogy ne zavarjon senkit. Elfogadtuk a szabályokat: hőzöngünk, hadonászunk, hazamegyünk.

Az sem zavarja, hogy tudjuk róla, hogy hazudik, és örül, ha nem látjuk, amikor lop. De ha látja, hogy látjuk, azt sem bánja.

Ez a NER, a Nemzeti Együtthazudás Rendszere.

Mi is hibásak vagyunk, Tisztelt Európai Unió, de ígérjük, megpróbáljuk helyrehozni.

Amúgy meg, gondolta a fene, hogy ez lesz belőle.

Hölgyek, Urak, ott Európában: elnézést!

Föld S. Péter

 

76 hozzászólás

  • Kedves Péter ezzel a gondolta a fene dologgal sok gond van. Mert gondolni kellett volna, főleg azoknak, akik közvetlenül ismerték, és lovat adtak alá! =))

  • Ezért nem kell Földes elvtárs már a Ludasnak sem, amit ír humor gyanánt az meglehetősen siralmas! Nevetni csak ő tud rajta, komolyan venni meg ő sem!

  • „Amúgy meg, gondolta a fene, hogy ez lesz belőle.”
    Téved kedves Péter. Elég sokan láttuk, hogy ez lesz belőle: de fontosabb volt 300 forintot megspórolni, mint végigondolni, mivel is járnak Ovi és udvartartása kijelentései, cselekedetei – 2010 előtt.
    Most figyelem ezt az ukajnai sompolygást. Ez a szerencsétlen arra játszik, hogy megkaparintsa Kárpátalját. Ha sikerül az amerikai és orosz KÖZÖS érdeknek megfelelően szétbarmolni az EU-t, megkaphatja egy orosz-amerikai megegyezés után békésen. Ez rögtön összerántaná Románia, Szlovákia, Szerbia gyomrát – csak éppen a mi nyakunkba hánynának. Lehet,hogy ez most meredeken hangzik. De 1999-ben azt mondtam: Ha még egyszer uralomra kerül, kiviszi az országot az EU-ból, és szétbarmolja a demokráciát. Mindenki azt mondta:áááá, a vikike demokrata! Egy jobbos proffal – Solymosival – váltottam néhány e-mailt. Ő azt mondta,nem lehet velem vitázni, túl balos vagyok. Aztán mégse, mert igazam lett. (Balról most éppen árulónak tartanak, hogy hamis lónak neveztem az „összefogást”.)

  • a nevemben, senki ne kerjen bocsanatot az eutol.

  • Kedves Margit !
    – Ma már az „orbánfóbia” nem politikai kategória mert praktikusan kontraproduktív !
    – Az OV démonizálása, olyan bűnökkel ruházza föl mint, diktatúra, – despotizmus kiépítése, nemzet megosztása, Európa elrablása, Trump hatalomba segítése, a globális felmelegedés stb. stb. – nem becsülik kissé túl, politikai ellenfelüket ??
    – Ez a Kárpátalja ötlet, azért, innen a távolból nézve, – egy kicsit túlzás, – OV egy nagyon-nagyon kis ország, egyszerű, nemzetközileg nem nagy potenciállal rendelkezö tisztségviselője, akinek hazai ellenfeleivel is kellene, inkább hadakoznia !

  • A magyarok csupan ostobasugukert kenyszerulenenk bocsanatokat kerni. Miert lettek ismet csatlossai es alatvaloi egy gazdasagi birodalomnak
    Igen, az alamizsnaert ! Mint a keregeto ! Azert dobtak el ismet nemzeti onallosagukat.

    De semmi jovedelmet a nemzet nem nyert azzal. Lasd a csop kis Swajc esetet!!!!!!!!!!! Ok boldogok, szabadok, fuggetlenek, semlegesek s nem szidjak egyamst.

  • Ki az Európai Unió, akitől Földes bocsánatot kér?
    Olaszország, Németország, Görögország, Dánia, Románia, Szlovákia, stb.?
    Nos, kitől kér bocsánatot Földes?

  • „Nehez gyermek-kora volt…” irta a szerzo.

    Malarki !!!!

    Elfoglalta az egesz Karpat-medencet, meghoditott es uralt egy feltucat idegen nemzetisegeket.

    Sot hadai, Europa-szerte rablo-hadjaratokkal foglalkozott.
    Amig Otto nem tanitotta meg oket egy igen eros leckere.
    S aztan meg keletfele, a Byzantine birodalom teruleteit tamdtak.

    A „szocialista elvtarsaik” ugrottak be az EU adomanyaiert.
    De soha, semmi ertelmes vagy elfogadhato ervet nem tudtak azon nyujtani.

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kedves Eltévelyedett Cikkíró!

    Ön döbbenetesen másképp – szerintem igen helytelenül – látja a világot, Európát és abban a mi helyzetünket! Semmi okunk bocsánatot kérnünk se Európától se az un. EU-tól! Mi Magyarok évszázadok óta szeretnénk, hogy Európa befogadjon, de ez máig nem jött össze és ezen egy bocsánatkérés nem javítani fog, hanem rontani: továbbra is maradunk a számunkra meghatározott fiókban… Nagy történészünktől hallottam egy riportműsorban élet-mondanivalója esszenciáját, ami lényegében az volt, hogy mi magyarok máig nem tudunk azzal a ténnyel szembenézni, hogy nem szeretnek minket Európában. Többször is próbáltak minket megsemmisíteni (pl. Pozsonyi-csata, Trianon…). Egy bocsánatkérés csak beismerése volna annak, hogy van mit beismernünk, holott NINCS mit! Az EU se egy szent Intézmény, sőt ez a mai kultúrmassza egyre jobban távolodik a normálistól, tehát nem lehet példakép:egyetlen dologra alkalmas, hogy ugyanazokat a hibákat ne kövessük el, amit ők már megtettek. Az USA-szerű Európa meg képtelenség, többek között azért mert csak Nemzetállamok és Családok szintjén gondolkozva lehet, még úgy ahogy talpon maradni és értékeinket, életformánkat továbbvinni. Gazdaságilag se vagyunk lekötelezve az EU-nak, mert amit adtak, adnak annak többszörösét profitálják rajtunk, hiszen félig-meddig gyarmat vagyunk, csak ezt nem illik kimondani! Szóval emelt fővel kell folytatnunk, amit elhatároztunk, nincs helye és pont most EU-s választások előtt bocsánatért esdekelnünk, hiszen semmi okuk rá!!! Bocs az esetleges kiszólásokért, de úgy fel vagyok háborodva, hogy ügyelnem kell mit írok le…

  • Kedves Föld S. Péter.

    Ez a cikk kitűnő. Tökéletesen látod a helyzetünket. Sajnos akárhogy is elemezzük ezt a ravasz felcsúti kancigányt, itt semmi sem segít – egy bunkó örökre bunkó.

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2019 február 19
    2:16 du.
    Csak nyugi, nyugi! Nem kell felháborodni, ez ilyen oldal!
    A hízelgő megszólításig egyetértek Önnel, de az utána jövő hiábavaló litánia helyett elég lett volna ennyi: na elmégy te a jó nemmagyar(pedig kihangsúlyozta állítólagos hazáért vérzőszívű magyarságát!)………..ba és attól kérjél elnézést a nevünkben! Bár, azt visszaigazolt eredményességnek vette volna! Ne izgassa magát, van itt még rajta kívül is rengeteg olyan Magyarországért „aggódó” akik az ilyen 30 ezüst pénzes cikkektől kapnak magömlést!

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2019 február 19
    2:16 du.

    Te a színházban is
    beszoktál kiabálni ha nemtetszőt mond a színész?
    Remélem szotyihéjat is köpködsz
    hozzá magadköré

  • Ferenc
    2019 február 19
    1:17 du.

    Valóban.
    Azok csak holmi szolga-népek,az árja magyarhoz képest.
    Örüljenek ha egyáltalán életben hagyja őket Miurunk !
    Végtelen jóindulattyában.
    Nemde ?

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2019 február 19
    2:16 du.
    Na ugyi! Fenntebb nem megmondtam? 😀

  • Geyza
    2019 február 19
    4:44 du
    ______________

    NECSINÁLD, Geyza! Tudod jól, Orbán Gáspár egyházalapítónk ezt már személyesen átbeszélte Jézussal…

  • lelszi
    2019 február 19
    10:30 de.

    Ezért nem kell Földes elvtárs már a Ludasnak sem, amit ír humor gyanánt az meglehetősen siralmas! Nevetni csak ő tud rajta, komolyan venni meg ő sem!

    —————————————————————————————-

    Kedves lelszi, azt gondoltad netán, hogy ez itt egy „humor gyanánt” fogalmazott írás lenne?

  • Figyelo
    2019 február 19
    11:37 de.

    a nevemben, senki ne kerjen bocsanatot az eutol.

    ———————————————————————

    Miért gondolja, hogy ez az Ön nevében készült bocsánat kérése?

    Ön lenne Magyarország? – vagy netán azonos az Európai Unióhoz tartozó, annak területén élő magyar polgárokkal? Nem mellesleg a cikket azért elolvasta?

  • BESANCON;

    Ketsegtelenul FIGYELO magyarnak erzi onmagat.

    Nem vett ki annyit soraibol ???

  • O1G. Ezt kezdik megérteni az EU vezetői is.

  • Almási Alma
    2019 február 20
    4:03 de.

    Aztat imádom Magában hogy annyi mindenféle színes dolgot tud 😀 😀 😀 😀

  • Besancon
    2019 február 20
    5:38 de.

    Vitzes fijjú ez a Lelszi.
    És magasra teszi a lécet.
    (Legalábbis ezt gondolja magáról)

  • Inkább Bibi
    2019 február 19
    4:41 du.

    Nem spiláztad kissé túl
    a tömörré „zansásított” semmitmondásodat?
    Nekem olybá tűnik hogy a kérdésbe belelovaltad magadat
    és aztán nagyon meghatódtál a magad-által írt sületlenségeken

  • Geyza

    „..Azok csak holmi szolga-népek, az árja magyarhoz képest..”

    Nincsenek szolga- v. árja-népek a kollektív el/megítélés elutasításának az elve szerint még ha viccesnek is szánta a fenti mondatot.
    Csak szerencsésebb vagy kevésbé szerencsétlen történelmi múltú országok/népek/nemzetek vannak (ld. gyarmatosítók vs gyarmatosítottak.)

  • Drizari
    2019 február 20
    10:04 de.

    ehehhe

  • Besancon
    2019 február 20
    5:43 de.
    Nem tobbeszamban irta a cikkiro? En is magyarnak erzem magam.

  • Figyelo
    2019 február 20
    8:28 du.

    van e nemzeti színű otthonkád kokárdával és pomponos papucsod? ha nincs, szóba sem jöhetsz, mint magyar honleány és delnő!

    budzsuhaha

  • SchumackerLady

    Róna Gyuri 9:50

    Csatlakozom !!!

    Ugggyan, a németek talán nem olvasták a Mein Kampfot, amikor rajongva megválasztották a „szerzőt” Vezérükké ?

    Mire 1998-ra ez a szemfényvesztő hatalomra került, már mindenki láthatta, hogy egy autoriter, sötét suttyó akarnok remegve kapar az oly rég várt személyi hatalom bejáratánál.

    Másfelől magasan képzett egyetemi oktatói, kollégiumi kollégái és más, a közelében sertepertélő személyeknek tombolva kellett volna már akkor tiltakozniuk, mert ez a felfuvalkodott béka nem árult zsákbamacskát… Arroganciával fűszerezett mentalitása ugyanaz volt akkor, mint ma is. Legföljebb csak annyit változott, hogy azóta disznómód elhízott…

    .

  • Margitka! 10:52

    „Találomra”, mindennel egyetértek amit itt írt, csak az utolsó, szubjektív és összefogás ellenes mondatával nem, mert az . ö s s z e f o g á s . pontosan ennek az autoriter despotának a végleges leváltását célozza meg.
    Pillanatnyilag ez az egyetlen módszer a „disznófejű nagyúr” ki-ebrudalására a hatalomból.
    Láthatta, 2002-ben is, hogy mennyire kiborult ez a kis dacos kamasz, mikor ő már akkor egy [a 2010-ben bemutatott] totális várbevételről vélt álmodozni. Ahogy ő a módszernek nem a normális – úgymond’ unortodox – megoldásával betonozta be magát (legalább 40 évre*), ugyanúgy a bármilyen ellenzéknek is, összeszedve magát, akár szokatlan módszerekkel, de végleg kell a Fürert kigolyózni a hatalomból.

    .

    * Legalább 40 évre: Mikola István kifecsegő elszólása egy fidSS kongresszuson a 2002-es választások előestéjén, ahogy ők ezt egymás között már megbeszélték…

  • SchumackerLady
    2019 február 21
    5:35 de.

    Róna Gyuri 9:50

    Csatlakozom !!!

    Ugggyan, a németek talán nem olvasták a Mein Kampfot, amikor rajongva megválasztották a “szerzőt” Vezérükké ?

    Mire 1998-ra ez a szemfényvesztő hatalomra került, már mindenki láthatta, hogy egy autoriter, sötét suttyó akarnok remegve kapar az oly rég várt személyi hatalom bejáratánál.
    _________________________

    Tévedsz.

    Mostanában már mindenki okos, de nincs igazad. Én még emlékszem arra a lelkes hangulatra 1998-ig, amikor a fiatal, okos, nagyszerű Orbán hívei lelkesedtek a fideszért. Az lehet, hogy néhány bennfentes fideszes már látta a valóságot – néhányan ki is léptek a fideszból, amikor Orbánt megválasztották (újraválasztották), de ezeknek egy része is csak személyes hiúságból távozott – például Fodor Gábor – nem pedig Orbán politikai nézetei miatt.

    A választók tömegei viszont erről nem értesültek, pontosabban a régi bennfentesek szűk köre talán átnyergelt a szadeszhez, de viszont máshonnan sokan átsoroltak a „fiatalokhoz”, durván félmillióan az mdf-től, és másik félmillió az szdsz-től. Bár még így is az mszp-nek kb. 200ezerrel több híve volt 1998-ban a listás választási adatok szerint (mszp 1,5 millió – fidesz 1,3 millió).

    Persze 1998 és 2002 között már kellett volna látni valamit, de éppen fordítva történt, a 2002-es választás csak egy hajszálom múlt, mert a fidesz, meg az mszp fej-fej mellett álltak, 2,3 millió szavazóval. Ugyanis a kispártok gyakorlatilag eltűntek, és kb. egy millióval beléptek a rendszerbe azok is, akik 1998-ban nem szavaztak.

    Véleményem szerint Orbán ekkor nyerte meg a politikai analfabéták hatalmas tömegeit a populista dumájával. És ez ma is tart. Egy bodamarcsit nem lehet csak úgy eltántorítani a tényekkel, magad is láthatod…

  • Kedves Kordon Blue! Mint itt:
    http://kanadaihirlap.com/2019/02/16/szalljunk-mar-le-errol-az-osszefogas-cimu-hamis-lorol/
    megírtam, még számtanilag se indokolt az összefogás mindenáron való erőltetése. A mai pártoknak ÖSSZESEN kisebb a támogatottságuk, mint a kormányoldalnak.(Jobbikostul, mindenestül.) Akkor mi értelme vállalhatatlan kompromisszumokat kötni?
    Ráadásul a Jobbik egyedül akar győzni, így minden együttműködéstől elzárkózik. Az, hogy 1-1 helyen működik, inkább kivétel, mint követendő stratégia.

  • Mit tett Europa a csaldomnak? APAMAT ELVITTE, MIKOR NACIK voltak hatalmon. Engem elvitt a magyar AVH, mikor 17 eves voltam es egy evre bebortonoztek! Ezek az esemenyek MIND Europaban tortentek! VOLT EUROPA NACI< KOMMUNISTA< MINDENHOL Europaban!

    Kanadaban ezert jo. Nincs politizalas. A lakossag eli szabadon az eletet. Mert nincs haboru . Senkivel NEM kot szovetseget , egyik oldallal sem!

  • Rodeo11
    2019 február 20
    10:35 du. Amiket felsoroltal, mind kulsoseg! Lettel volna AVH kihallgatasokon es bortonben a magyrsagod NYilvanitasa miatt, mast hoznal fel peldanak!!

  • György Molnár

    NER = Nemzeti Ellenségkeresés Rendszere

  • György Molnár

    „lelszi
    2019 február 19
    10:30 de.

    Ezért nem kell Földes elvtárs már a Ludasnak sem, amit ír humor gyanánt az meglehetősen siralmas! Nevetni csak ő tud rajta, komolyan venni meg ő sem!”

    Ludas már rég nincs ugye……Ettől és a humorától függetlenül Föld S.Péter egy tisztességes ember. Nem tudom, te az vagy é……?

  • Figyelo
    2019 február 21
    10:06 de.

    Mit tett Europa a csaldomnak? APAMAT ELVITTE, MIKOR NACIK voltak hatalmon. Engem elvitt a magyar AVH, mikor 17 eves voltam es egy evre bebortonoztek! Ezek az esemenyek MIND Europaban tortentek! VOLT EUROPA NACI< KOMMUNISTA< MINDENHOL Europaban!

    Kanadaban ezert jo. Nincs politizalas. A lakossag eli szabadon az eletet. Mert nincs haboru . Senkivel NEM kot szovetseget , egyik oldallal sem!

    ——————————————————————–

    Figyelő! – Téved, az Ön apját – meg még sokak apját – a nácik vitték el, nem "Európa" Önt az AVO hallgatta ki, nem Európa! Az Európai Unió sok sok ország közössége, szövetsége, egy gyújtő fogalom – hogyan tudná számon kérni, és főleg kitől, hogy hetven évvel ezelőtt egyes emberek ill. ember csoportok mit műveltek más embercsoportokkal?
    Ki az az Európa? Fogja kézen és cipelje az igazságszolgáltatás elé – ugye nehéz lenne?

    Azt már írtam többször, hogy Ön saját elhatározásból ment el Európából, azon belül Magyarországról – Jó helyen van ott Kanadában egy liberális demokráciában, ahol szabadon. nyugodtan élhet, ahol nincs háború, "nincs politika" – apropó, mi is a gondja ezek után a "szépfiúval" aki ilyen körülményeket biztosít önöknek?-:))) Örüljön, éljen boldogan és ne foglalkozzon azzal hogy mi, magyarországi magyarok itt a jó öreg Európában mit gondolunk az Unióról ahova népszavazás alapján ( nem konzultáció!) tartozni akartunk és ahova ma is tartozunk! Ha Ön gyűlöli Európát az az Ön dolga, de köze nincs ahhoz, hogy a magyarok vagy legalább azoknak egy jóérzésű hányada miért érzi úgy, hogy bizony bocsánatot kell kérnie az Európai Uniótól, még ha személy szerint nem is vétettek ellene!

  • Besancon
    2019 február 21
    3:41 du.

    Europa egy foldresz,ahol a 2O ik században volt a II. Vilaghaboru, de elotte volt az I V>H. is. minketttoben ezrek puztultak el> MIERT? MERT A NEMZETEK nem tudtak soha bekesen megegyezni. Vajon Anglia miert valt ki az EUBOL?

  • Figyelo
    2019 február 21
    10:14 de.

    ami „számodra” külsőség az az élet lényege azaz a mindennapi élet élhetősége!!! nem sok mindenre emléxem a Rákosi időkből(!!!) de néhány dolog megmaradt: (mai ismereteim hozzátételével) egy háború után volt az ország amely nagyon sokat szenvedett abban, és sokan (családon belül majdnem mindenki: mind a két vonal(!!!)
    kurva sokat veszített „csupán” a hyperinflációval és hogy lakhelyeiket, gazdaságaikat (nyugat magyarország, közép dunántúl)
    találatok érték és a rendbetételhez szükséges anyagokban is hiány volt, nem beszélve a pénzről, mégis lábraálltak!!! dolgozni kellett, hogy mi volt a véleményük azt szépen zsebrevágták vagy a borpincéjükben kvaterkázva beszéltek róla… a családban nem volt sem párttag sem más a szakszervezet meg jó volt mert engem elvittek nyári táborba ingyen, addig az enyéim többet tudtak dolgozni heti kétszer 48 órás műszakokat éveken át…de volt eredménye… szerényen a kék mackószerelésben és a kék fehér tornacipőben (télen volt hócipőm és nagy hideg havas telek voltak) sohasem fáztam jól és egészségesen táplálkoztunk és a húgom még hittanra is eljárhatott a közeli kápolnába… én nem foglalkoztam ilyesmivel sokat játszottam szabadidőmben

    azt aki fegyveresen szervezkedett a szomszédban mint a horthyéra katonatisztje azt elvitte a rendőr és 25 évig nem láttuk és teljesen meghasonlott mikor kiszabadult mert nem azt tapasztalta ami ellen azt hitte küzdenie kell!!!

    neked a te rablómesédet az ÁVÓ val még élére állítva sem hiszem el, saját tapasztalatom alapján! te valami olyasmit csináltál amit nem mersz elmondani mert kiröhögnénk

    annyi bizonyos óvodában voltam és álltunk a gyászkeretes Sztálin kép előtt és „néma” gyásszal adóztunk de én hátranéztem és az óvónénik vigyorogtak de szó nélkül…de volt kaja ha jegyre is meg feketén de a Telekin anyám és nőtestvérei (én is ott voltam) vettek egy használt Singer-t és mikor nem a családdal foglalkoztak akkor ruhát varrtak eladásra meg horgoltak kötöttek és utaztunk szerte az országban és el tudták adni „feketén” mindenki tudta de senki sem szólt (igaz mi nem a gangon laktunk a viceházmester közelében aki a horthy időkből belérögződött automatizmusát követve mindenkit bemószerolt akit egy kicsit is lehetett de nem sok történt azután megunták)

    én meg téged unlak ezzel a süket dumáddal meg a tőzsgyökeres kanadaiságoddal és amely ország befogadott és keblére ölelt meg pátyolt azt most szépen okkal ok nélkül leköpködöd

    nagyon visszatetsző dolgaid ezek és az a seggfejség ahogy a blog nagyérdeműjéhez viszonyulsz az személyes sértegetés és nem kritika amit mindig tűrtem és meghallgattam a magam részéről (hogy nem mindig fogadom el az más dolog ezért vagyunk liberálisok)

    mint látom te is bebodásodtál és meg akarod bodásítani a nagyérdeműt… engem nem sikerül kitartó vagyok, mint az ezeregyéjszaka öszvérei

    budzsu haha

    a bodaizmus az egy inherens kór, de van gyógyszere: tanulni és új múltat írni magadnak az amit kitaláltál már lejárt és unalmas

  • Rodeo, IGAZ< HOGY Elmult otthon a haboru es a szemelyes uldozes, faji vagy politikai velemeny miatt! Hala Isten. De en mentem ezeken keresztul, ezek a magyar es europai emlekeim .Ha nem tetszik ne olvasd, ennyi! A fiatalságomat megrontotta es jogom van ezekre emlekezni! A jovoben, ne olvss irasaimat es akkor nem unatkozol!

  • Figyelo
    2019 február 22
    8:16 du.

    Europa egy foldresz,ahol a 2O ik században volt a II. Vilaghaboru, de elotte volt az I V>H. is. minketttoben ezrek puztultak el> MIERT? MERT A NEMZETEK nem tudtak soha bekesen megegyezni. Vajon Anglia miert valt ki az EUBOL?
    __________________

    Nos, itt van az igazság, kedves Figyelő, hogyhogy magad sem veszed észre?

    A német nemzet és a francia nemzet – akik Európa és a XX. század két nagy háborúját okozták, végre kiegyeztek egymással. Ennek eredményeként 74 éve nem volt Európában háború. Ehhez a nemzetek feletti szövetséghez sok másik európai ország is csatlakozott, mi is.

    Csakhogy néhánynak – elsősorban Putyinnak, másodsorban Miviktorunknak, büdös a béke. Ezért támadják, és bomlasztják az EU-t. Ők megint egymást utáló nemzeteket szeretnének, mert akkor lehet a zavarosban halászni… A mi férjeinket meg fiainkat pedig lehet katonának besorozni, és küldeni a halálba. EZT KÉPVISELI VIKTOR, minden kül és belpolitikai lépésével.

    Aki egy kicsit figyel és gondolkodik, az a saját szemével is láthatja, hogy megy ez… Más nézetű, más bőrű honfitársak gyűlölése, félelem ismeretlen veszedelmektől, Soros és az EU gyalázása, Putyinnak adott kedvezmények – Paks II, CEU kitessékelése, most meg épp egy orosz bankot telepítenek be, amely nem fog adózni, és mindenféle speciális kedvezményeket fog kapni…

    Ha nem látod, hogy ez sokkal nagyobb veszély, mint a teáltalad fantáziált komcsi baloldal, akkor sajnos nagyon buta vagy. (De szerintem csak öreg, figyelmetlen, és begyöpösödött…)

  • Rodeo
    11:14

    Ami azt illeti Figyelő mindig is „el volt bodásodva” . 😀

    Üdv: K.B.

  • Figyelő
    8:16

    Amit maga az EU eszméjére lőcsöl rá, azt írja inkább

    a . n a c i o n a l i z m u s . s z á m l á j á r a,

    mert az a . n é p e k . r á k f e n é j e.

  • Figyelő
    10:06

    „Kanada senkivel nem köt szövetséget”.

    CSAK épp a NATO tagja,amely az Északatlanti Szerződés Szövetsége.

  • És ha már szóbahoztam…

    Úgy tűnik, megérett a világgazdaság egy újrafelosztásra. Kína, a keletázsiai kistigrisek, és még mittudom én, kicsodák (nem vagyok ebben a kérdésben túlságosan járatos) az USA-val szemben túlságosan elpimaszodtak gazdaságilag. Ezt szeretnék egyesek „rendberakni”. Persze nem munkával, dehogy. Háborúval. Ennek a folyamatnak egy olyan szervezet, mint az EU, akadály. Le kell tehát bontani. Pedig még így is mennyire gyenge lábakon áll, ezt épp a brexitből tudhatjuk. Még a német és francia politika sem egységes, vannak ott is bomlasztó pártok. Nem is tudom, mit képzelnek, egy európai háború esetén mit csinálnának a muszlimok? Akik már így is állítólag fenyegetnek minket…

    De mit remél Orbán? Egyrészt szarik ő Magyarországra, világpolitikai pozícióról álmodik. (Én is kislány koromban mennyit álmodoztam, hogy királylány leszek…) Szóval neki semmi sem drága. Egyesek azt mondják, Kárpátaljára fáj a foga, na persze, akkor ő lenne a nagy „magyarságegyesítő”. Az is szép! De belegondoltatok ebbe ti, akiknek ez annyira tetszik? Kárpátalja egy nálunk nagyságrendekkel szegényebb, kifosztott terület. Mi van rajta, amit az oroszok még nem éltek fel? Ja! Erdő, Fa, kivágni!!! 😀 Nekünk kellene valamennyire feltáplálni őket, most, amikor a mi seggünk is kilóg a nadrágból, mert Viktor mindent tönkre tett… Ráadásul a többi elcsatolt terület is nekünk ugrana, mert tartanának az egyesítési politikától. Szlovália, Románia, Horvátország, Szovénia, Szerbia… (Ezt is láttuk már, a 90-es években, hogy milyen. Ugyi?)

    Ezek reményében Viktor mindent beáldozna, megint mi lehetnénk a háború kirobbantója? Aztán persze a vesztese, és jól megkapnánk a megérdemelt büntetést a békekötéskor…

    A mai emberek 50éves kor alatt mit tudnak a háborúról? Hogy egy jó kis buli volt, csaták, győzelem, dicsőség… Ők nem láttak lebombázott városokat, pincében reszkető embereket, mindenfelé holtakat feküdni… Nekik csak a csúnya komcsik, meg a rohattt liberálisok vannak a szemük előtt… Meg hogy a Gyurcsány JÖN…

    Na, bedühödtem. Bocs.
    Tényleg marha nagy türelemre van szükség, hogy benneteket szó nélkül elviseljen az ember… Fidesz! Jobbik! Lehet más a politika? NEM…

  • Figyelő:
    „Lettel volna AVH kihallgatasokon es bortonben a magyrsagod NYilvanitasa miatt, mast hoznal fel peldanak!!”

    Nocsak! Még Figyelőről írták némely rosszhiszemű alakok (mint pl. jómagam), hogy számtalanszor emlegeti fiatalkori meghurcoltatását, de nem mond semmi újat. S lám, itt a cáfolat!

    Figyelőt – eddig – 17 évesen, 1954 őszén azért idézték egy féléven át az ÁVH-hoz kihallgatásokra, majd zárták börtönbe 9 hónapig, mert a gimnáziumban nem volt hajlandó felajánlást tenni (a másfél esztendeje halott) Sztálin 75. születésnapjára, hanem kijelentette, hogy Sztálin nem volt Isten.

    Most változott a múlt. Most Figyelőt azért rángatták az ÁVH-ra 6 hónapig, majd zárták börtönbe 9 hónapra, mert kinyilvánította magyarságát. Az ÁVH, illetve a Legfelsőbb Bíróság Jankó-tanácsa nyilván azt akarta elérni, hogy Figyelő jelentse ki, hogy ő nem magyar, hanem szkipetár vagy luzitán, esetleg retoromán. De nem jártak sikerrel, Figyelő inkább vállalta a börtönt, de ragaszkodott magyar voltának kinyilvánításához.

  • Figyelo
    2019 február 22
    8:16 du.

    Azzal, hogy az I és a II. világháborúban „ezrek pusztultak el” sem mi újat nem mondott!

    Ezért aztán akár ki is iratkozhatnánk Európa területéről – fogjuk az ország négy sarkát és helyezzük át mondjuk Új-Guineába? Mi akkor is Európában élünk, ha ez Önnek nem tetszik, ez ellen tenni nem tudunk, és a területén elő országokkal a kapcsolatot azért negligálni mert sok-sok évtizeddel ezelőtt háborúk dúltak ( a mi közreműködésünkkel is!) megfoghatatlan és felfoghatatlan érv! Képzelje el azt a kb 9.5 millió magyart, vagy bármely más európai ország lakosait, akik kijelentenék, hogy elegük van Európából mert az apjukat, nagyapjukat vagy akármelyik hozzátartozójukat annak idején a nácik elvitték, és új földrészt keresnek maguknak! Európa ugyan kiürülne, de az így máshova települt emberek előbb utóbb ismét kapcsolatokat kötnének, különböző szövetségre lépnének, mert a világ már csak ilyen és így működik – gazdaság, ipar, kereskedelem, társadalmi és közéleti szempontok, művészet stb nem „egyszemélyes” belső adottságok. El tudja képzelni, hogy egy magyar karmester, énekes stb azért nem fogadja el pl a híres Bayreuthi ünnepi játékokra szóló meghívást, mert az apját vagy akárkijét elvitték a nácik? Rost Andrea sem énekelt volna soha a milánói Scalaban, mert gyűlöli a fasisztákat – hát nem épp Ön az aki rendre elsüti, ahányszor az újraéledő nácikról szó van, hogy a nácik már rég kihaltak? Nem, csak az egykori nácik haltak ki, de az eszme bárhol bármikor lábra kaphat ( teszi is) ami ellen tenni kell! De azon az alapon kikapcsolni tudatunkból az Európai országokat, hogy valamikor a nácik ki mindenkit vittek el, és a háborúkban hány ezer ember halt meg, lehetetlen elképzelés! Ön éljen megelégedetten a liberális Kanadában, de ne várja el a saját sérelmeire hivatkozva, hogy az EU ellen beszéljünk, cselekedjünk, csak mert Ön gyűlöli Európát „aki volt már náci, kommunista” stb Egyes emberek voltak nácik, és kommunisták – az össz Európát több mint 70 évvel később nácinak titulálni még öntől is nagy badarság!

    Anglia meg épp rossz példa volt – nyilván nem a náci ill. kommunista szempontok miatt lépne ki, mert akkor be sem lépett volna! – hanem egy rossz propagandát követő rossz döntés miatt, melyre már rájöttek ők maguk is, de jelenleg épp fogalmuk sincs mit kezdjenek magukkal, ill.a kilépési szándékukkal! A megállapodást ( feltételeket) nem fogadták el, új megállapodást szeretne T. May elérni, azonban az Unió világossá tette, nem akarja újratárgyalni, részükről lezártnak tekintik az ügyet – az angoloknak viszont el kéne már dönteni mit is akarnak! Amennyiben megállapodás nélkül hagyják el az Uniót az a lehető legrosszabb és legkedvezőtlenebb lesz számukra, erre már rájöttek, ezért futják az újabb köröket, a határidő meg sürget ! Érdekes adat egyébként,, hogy már az erről szóló szavazás másnapján sokan nem tudták megmondani miért is szavaztak a kilépés mellett ! Hát ennyit a példaértékű Angliáról.

  • Almási Alma
    2019 február 23
    4:08 de.

    ezt kifejtenéd bővebben, hogy én is megértsem?
    íme, idézlek:

    Kína, a keletázsiai kistigrisek, és még mittudom én, kicsodák (nem vagyok ebben a kérdésben túlságosan járatos) az USA-val szemben túlságosan elpimaszodtak gazdaságilag.

    leginkább a „pimaszság” érdekelne

    budzsuhaha

    (ha nem tudod, majd a bendegizitől kérdezd meg)

  • rodeo, a szádba kell rágni? gondolj a pimaszul ócó árucikkekre… (hogy szar is, az nem érdekes, magamfajta farhát-panelnyuggernek nem lehetnek minőségi igényei… szóval összetett kérdés…)

  • Almási Alma
    2019 február 23
    9:20 de.
    ebben a kérdéskörben ismeretanyagod nulla! lásd még a Huawei kapcsán létrejött „nemzetközi” helyzetet…

    borzalmas amit eme szavaidból kiolvasok

    budzsuhaha

    tényleg megkérdezted bendegizit!!!
    és nem mondok részleteket mert ez megbodásodásod első jele

  • „nem mondok részleteket mert ez megbodásodásod első jele”
    rodeo, ne mondjál… Maradj meg Bruhahaha Kelemennek, az világos és érthető… Nekem meg nyóc…

  • Besancon
    2019 február 21
    3:41 du. es kővendég
    2019 február 23
    5:32 de. es kővendég
    2019 február 23
    5:32 de.
    Ezennel megfogsdom, hogy soha tobbet nem emlitem a multamat a kH

  • Holnapig… 😀
    Figyelő, ne fogadkozz… Különben sem számít ez már semmit. Más világ van, amit viszont te nem érzékelsz, de sebaj. Maradj, ami vagy…

  • Figyelő:
    Hamár a fogadkozásoknál tartunk:
    (bármég Újév messze van):

    Ezennel megfogadom
    hogy többé semmit nem fogadok meg !
    Továbbá azt is megfogadom, hogy amiket eddig megfogadtam,
    azokat nem tartom be!

    Mongyuk eddig sem tartottam be őket, dehát
    igy lelkifurdalásaim voltak. Ammeg kinek kő, nemiga ? .. : )

  • Almási Alma
    2019 február 23
    4:08 de.

    Azért ezt piszkosul nem osztom, amit íerál.
    Pont Neked kellene tudnod mennyivel jár az USA tecnológia a Világ többi országának a technológiája előtt.

    Kína csak az amerikai technológia „farvizén” élősködik.
    Olyanokat gyárt irdatlan mennyiségben, amiket általában USA szabadalmak védenek, de Amerika valami miatt nem akar ezekkel foglalkozni.
    Ez volt a felállás Jappánnal is anno.

    Speciel ezt nagy marhaságnak tartom, dehát ők tudják mit és miért csinálnak vagy nem csinálnak.

    Az kétségtelen hogy a kínai árú-dömping valamiféleképpen a helyi rabszolga-iparra van blazírozva.
    Ilyen módszerekkel a Világ nyugati felén egy vállalkozó nem tudna érvényesülni a „konfettijével”..

  • Geyza, hát én is éppen ezt írtam, hogyhogy akkor nem értesz egyet?

  • az un. fejlett „nyugat” csak úgy tudja fenntartani hegemóniáját, ha egyre újabb és olcsóbb forrásokat: munkaerő, energia (ebben kőkorszak lesz még ha túléljük) és nyersanyag

    a saját overhead jével nem képes fenntartani hyperinfláció nélkül a gazdaságot és ma már a papíralapú valuták teljesen meg is kérdőjelezik bárminek a valós értékét…marad tehát a piac mércéje, ahhoz meg csak és kizárólag offshore operációkkal lehet bejutni vagy a kóbor kutya sem lesz képes megvenni az akármilyen fejlett akármiket… az usa fejlesztései hadiipariak és annak levetett, megúnt és lejárt eredményeit offshore ozzák és abból lesz a nagy dili a világot meg is bol.ondították vele és milyen hatalmas sikerrel az okostelők és környékük

    ma már újra az is kurva drága mint szolgáltatás (lásd Bell Canada és a CTRC küzdelmeit a minisztert megvették kilóra és most a „nép” kénytelen futni a pénze után, dehát szvsz meg is érdemlik, mert aért, hogy a szomszéd macskájával szelfizzenek megérdemlik a havi C$150,00+HST/PST ÉS MENJENEK CSŐDBE)

    namost a BMW legnagyobb gyára Dél Karolinában műxik és onnan exportálják Kínába, mert a „kiszkínaiank” van zséje, hogy megvegye a süsü állampó’gárnak marad a Ford 150 meg a RAM a maga V8 8,5 literes gasguzzler jével és most emelték az üzemanyagárakat 3 nap alatt 15%-kal de még nincs vége, az elektromosság ára is óriási azaz a lakosság terhei egyre nagyobbak mert a bankok még a valós inflációs rátát sem hajlandók fizetni kamatként a hosszútávú betétekre a hitel meg 8,5-27,5%

    a valóság kesersavanyú és a fejlett országok a 2. 3. és 4. világ nélkül már régen öngyilkosok lehettek volna

    jaaa, és a kínai Huawei telefonjainak minőségét még apple messziről ugatja és a láthatáron sincs a Trump azt tweet elte, hogy az 5G után szeretné látni a 6G-t azóta rajta röhög a telekommunikációs stáb

    a megoldás újfent a profitshare újraszabályozása ha kell állami törvényes eszközökkel, mert ami van az öngyilkosság

    budzsu haha

    meg palacsinta baracklekvárral

  • kORVENDEG. MELLESLEG zSTALIN 75 IK SZULETSNAPJA VOLT AKKOR ,ES VIDAMAN DIKTATRAZOTT”

  • Almási Alma
    2019 február 23
    11:27 de.

    majd beszéld ezt a hírt meg azzal aki éppen egyetértett veled abban, hogy lopták …marad a kérdés, hogy akkor MS és Apple, Google, … miért nem rukkolnak elő „egy még olyanabbal”, ??? lehet, hogy azért, mert sehol sincsenek a „világelsőék” be vagytok gőzölve alma (apple) kéjgázzal?

    The world’s two most innovative companies this year are both from Asia, with Chinese tech platform Meituan Dianping unseating 2018 champion and Silicon Valley giant Apple, according to ratings by US business magazine Fast Company.
    While Washington keeps saying that Beijing is stealing its technology and uses this mantra to justify the ongoing trade war, the Chinese “transactional super app” claimed top spot among 50 of the most innovative companies in the world. It is the first time that a non-US company has emerged on top since Fast Company started running the rankings in 2008.

    In its “definitive list of who matters in 2019,” Fast Company gave the crown to Beijing-based Meituan Dianping, which was making its debut in the ratings. The app-based service expedites the booking and delivery of services such as hotel stays, movie tickets, and food.

    budzsuhaha

  • Hát én ugyan eredetileg például a konfekcióiparra gondoltam, de végül is attól tartok, hogy a számítástechnika is hasonló. Az egyetlen komoly innováció a hardware méretcsökkentése. Nem tudom, manapság kik azok, akik ebben élen járnak, de gyanítom, hogy nem a „kistigrisek”. A többi: alkalmazás, amely sokféle lehet, de nem „innováció” az én szememben. De ez az én magánvéleményem.

  • Almási Alma
    2019 február 24
    4:30 du.

    tisztán látszik eme soraidból, halvány lila fingod sincs arról a mi a világban zajlik!!!
    emlékeztetlek (MEGINT) a 5G re… az nem a hardware mérete, a teljes leírása az utolsó pontig hozzáférhető nyilvánosan: egyetemi kutatók és nagy vállalatok és te is, de akik megcsinálták azok a HUAWEI!!! a többiek nem, és most ki akarják ütni a mai fociban szokás… a PL ben mai fociközvetítésben látható a gólra rohanó és a labdát birtokló játékost egyszerűen visszarángatta a másik csapat egyik „védője” és a „játékvezető” továbbengedte… hát ez megy manapság a marketing területén és az Oscar ok között a Vice nyerte az egyiket amelyet a bemutató személy úgy írta le, hogy a hideg futkoshatott némely Béke Nóbeldíjas hátán meg az enyémen

    konfekció???? mit konfekcionálnak és kik adták nekik a munkát? létre kellett jönnie a K-mart után a Walmart nak mert a 360 millió közül a döntő többség a többi szuper árait nem tudja megfizetni és ezért…van az ami és akkor nem kell az offshore t átkozni a tőke szabad vándorlása a még több profitért amit senkivel sem akarnak megosztani, alamizsna osztás van, gyalázat és aljas képmutatás és mindezt már csak fegyverekkel lehet fenntartani, még vannak olyanok akik hajlandók idegen földön gyilkolni mások magasabb profit rátájáért? meddig?

    budzsu haha

    azért nem ártana ha tájékozódnál a valóságról

  • Geyza! 1:58-kor Almási Aalmának írt reagálásához.

    Azt írod, hogy „kétségtelen, hogy a kínai árudömping valamiféleképpen a helyi rabszolgaiparra van bazírozva”.

    Márpedig ez az egész jelenség lényege, veleje és nem valamiféle „mellékmondata”.

    Tudniillik, ha te az én házamban albérlő vagy és én a házamhoz tartozó hatalmas telkemet a bérleti díj fejében rendre és éveken át veled ásatom fel, akkor a jóisten se moshatja le rólam, hogy én téged kizsákmányollak.

    Ez a háziúr a világon a jelen történelmi pillanatban bizony az az USA, amely a jelenleg is kedvező, vezető gazdasági helyzetét, egy világmegváltó arculattal együtt bizony a 70-80 éve lezajlott világháborúban nyerte el…

    Mindez Kína esetében ma aképp nyilvánul meg, hogy az ott felduzzadt – épp ettől – igen olcsó, ill. munkára váró munkaerő foglalkoztatásának egy jórészét a kínai állam nem (volt) képes másképp megoldani mint az általad mellékesen megemlített $-cent órabéres (bérrabszolga) milliók külföldi bérmunka foglalkoztatásával. Történelmileg ez az ideiglenes megoldás nemcsak az amerikai tőke (hazai)bérköltséget megtakarító igényeit, de „pillanatnyilag” a kínai munkás kenyerét is biztosítja ami, és ezt be kell látni, mindkét ország politikai szükségszerűségének tesz eleget.

    És mi az ára a hallgatag kínai munkás importált elnyomásának? Bizony az, amit te úgy aposztrofálsz, hogy „nem érted őket, hogy miért hagyják, hogy úgymond, Kína csak az amerikai technológia farvizén élősködjön”.

    Geza azt, hogy ki és mi éppen min, vagy kin „”élősködik”” azt a fenti mondataid is egyértelműen döntik el, csak olvasni kell a sorok között.

    Az amerikai tőke, felhatalmazva a kínai hatalmasokat – ezeket most ne részletezzük – a kinai munkásosztály kizsákmányol(tat)ása révén akkora extraprofitra tesz szert, amelyről a hazai (értsd USA) munkásság foglalkoztatásával még álmodni sem merne. Ezért nem feszegeti nagyon az olyan kényes kérdéseket, mint a koppintás, másolás és más tollával ékeskedés.

    Különben is, a gyarmatok népe m i n d i g és minden időben kisajátította a gyarmatosítók technológiáját, sőt a kultúrájukból is magukévá tették a hasznosnak számító elemeket…
    Mert legyünk őszinték, itt egyfajta kripto-kolonializációval van dolgunk…

    Boldog névnapot 🙂 V

  • Ui:

    Geyzuka, azt hiszem ezt a kérdést tudniillik, hogy az USA-nak így is . m e g é r i . e , már itt a KMH-n százszor is kitárgyaltuk, ha nem is feltétlenül az én interpretációmban, de kaptál is rá kielégítő választ. Trump is kapálódzik ellene, de egyelőre beletörődött…
    Ebben az egész jelenségben a globalizáció jövője nyugszik.

  • Figyeelő 2019 február 23. 3:29 du.: MELLESLEG zSTALIN 75 IK SZULETSNAPJA VOLT AKKOR ,ES VIDAMAN DIKTATRAZOTT”.
    Sztálin (Joszif Viszarionovics) 1879 decemberében született és 1953 márciusában halt meg. A 75. születésnapját meg se érte.
    Nem lenne olyan óriási baj, hogy erre rosszul emlékszel. (Nekem is a wikin kellett megnéznem a pontos dátumot.) De sajnos sokmindent hasonló megbízhatósággal „tudsz” – miközben a tévképzeteidre építed magabiztos badarságaidat.

  • Voronyezs:
    Inkább az USA mint a kisz kínai óccó szajháziak

  • Voronyezs:
    Megjegyzem én sűrűn üzleteltem az USA.val, nem nagyon vettem észre hogy át akarnának vágni.
    Sőt. Nagyon is hogy kiválóan lehet velük üzletelni, becsületesek és precízek pontosak.
    Amit kimondanak az úgy is van mindenféle „lepapírozás” nélkül is.
    Ellenben a kínaiakkal igen rosszak a tapasztalataim.
    Átb..sznak megpróbálnak megrövidíteni anyagilag és nem tartják a szavukat.

    Evvan hawwer. A többi meg csak blabla.

  • budzsuhahaha!
    Kétségtelen, hogy már sokmindent nem tudok a világból. De!!!

    1. a rádiofrekvenciás információközlést 100 éve ismerjük, ez már akkor is fénysebességgel működött. 😀

    2. a hálózatok működési elveit tudomásom szerint a múlt század második felében dolgoztuk ki a CERN-ben (én is részt vettem benne a magam szerény módján).

    3. Mi hiányzik még az 5D-hez? Megfelelően gyors chippek. A chippek pedig minél kisebbek, annál gyorsabbak, tekintettel a beléjük integrált kondenzátorokra, mivel azok szabják meg egy elektronika sebességét. (Kérdezd Geyzát a jelek lefutásáról-felfutásáról, hogy függenek ezek a kondenzátorok méretétől. És hogy ezek a lefutások és felfutások hogy befolyásolják a sebességet.)

    A kérdés tehát: kik fejlesztették ki a megfelelően gyors chippeket. Én nem tudom, csak sejtem…

  • talalom, Ok.-EGY EVET tevedtem. Azt tudom, hogy szulinapja volt es koteleztek az iskolasokat ” valamit” felajanlani szuletes napjara’ , amit megtagadtam’de Neked nem kell elhinni, hogy igaz volt’

  • talalom, Ok.-EGY EVET tevedtem. Azt tudom, hogy szulinapja volt es koteleztek az iskolasokat ” valamit” felajanlani szuletes napjara’ , amit megtagadtam’de Neked nem kell elhinni, hogy igaz volt’.Mar felajanlottam egyszer, hogy bemasolom a vadiratot es az iteletet’

  • Almási Alma
    2019 február 25
    10:32 de.

    jól megcsippentetted a szarva közt a tőgyit… ebben a kérdéskörben a(z) 5G kialakítása és megvalósítása a téma nem a csippek mérete és pláne nem az, hogy ki csippentette!

    az, hogy te és még sokan mások utáljátok a kistigriseket meg a nagy tigriseket (Kína, India) az nem játszik szerepet a világ fejlődésében (olvass @voronyezs t)

    én, a magam részéről, azt a tényt látom, hogy a Parkinson törvények már és még mindig műxenek azaz usa elveinek egyike: aki nálam nyomorultabb annál én gazdagabb vagyok, tehát ha rajta kívűl mindenki „nyomorog” akkor ő a világ esze és ehhez megteremtette a IIVH alatt a harci eszközeit, mialatt a világ többi része romjaiban hevert amelyik meg nem arról „gondoskodott” mai napig ez folyik!!!

    miközben a nincs folyékony gáza eladásra szép csendben orosz gázt vesz a szállító hajókat lefotózták de nyomja a süket dumát, hogy tőle vegyenek olajat de ahhoz meg kell szereznie az igazán jó minőségű olajak lelőhelyeit amelyeken jelenleg nem ő uralkodik tehát kell valamit csinálni

    az eu nak menő orosz gázvezetékbe belebukott és most a lengyelek sem lesznek partnerei a tankhajói fogadásában amik az ő gázának árát a csillagokig emelné azaz a kóbor kutya sem olyan hülye, hogy azt vegye komplikáltan és drágán, mikor a cső házhoz szállítja

    tehát van egy marketingje mindehhez: demokrácia export, eddig senki sem élte túl de sokan kezdenek feltámadni (pedig nincs is „feltámadás”)

    a többit tárgyald geyzával ő mindent jobban tud és kereskedik az usával azaz (olvastad Andrée Malraux -Az ember sorsa-regényét a kínai kereskedő hogyan hiúsította meg a terrorista nála jobb szakértő kevés tudta leírni ilyen zseniálisan miért is olyan az ami műxik…-támadását)

    mivel ez a blog holnap lejár a 7. napja lesz életének talán még lesz lehetőséged erre is írni valami bölcselmet

    budzsuhaha

  • Figyelo
    2019 február 25
    11:36 de.

    ne tedd: fake news, azaz neked Montréalban: fausses nouvelles

    budzsu haha

  • Almási Alma
    2019 február 25
    10:32 de.

    Én csak annyit tudok, hogy minnél többet tudok, annál kevesebbet tudok.

    Ellenben látható hogy ez a Rodeo
    minnél kevesebbet tud, annál többet tud.

    Ergo:
    Boldogak az agyilag szegények mert övüké a Mennyek országa..

  • Almási Alma
    2019 február 25
    10:32 de.

    De komolyra fordítva:
    ma nem chipeket (azokat már rég ellopták és boldog boldogtalan gyártja) hanem chip-készleteket fejlesztenek.

    Ha például TE gyártani akarsz mobil telefont, akkor a következőkre van szükséged:

    1 formatervező
    2 műanyag-présszerszám készítő
    3 fröccsöntő
    4 1 darab vill. mérnök
    5 1 darab bérelt robotkar a hozzá járó tartozék mechatronikus mérnökkel aki majd jól felprogramozza.
    6 1 darab szoftwer-író.

    Ezek kellenek.
    A hozzávaló chipkészletet legyártják neked az USA-ban, vagy pedig ha van komolyabb céged megvásárolhatod a szabadalmakat az egyes részegységek gyártási jogaira, megkapod a kliséket vagy akár a MIKRO-CHIPEKET és aképpen tokoztatod vagy rakatod össze ahogy neked jó.
    Azt ugye senki nem képzelheti el (Rodeót kivéve) hogy a NÉPI KÍNA pár év alatt beelőzheti az Amerikai Egyesült Államok elképesztő ipari és szellemi kapacitását.
    Per pill szerintem 100 évvel járnak a a ruszkik vagy Kína előtt…
    Épp a héten volt kiváló alkalmam összehasonlítani egy eredeti USA mikrohullámű mérőműszert a megfelelő szovjet klónnal.(merthogy lekoppintották és az általuk „katonai” minőségnek mondott módszerekkel készítették). Hát komolyan mondom…nem értem a Világot miért fosnak az orosz „csodálatos” technológiától..én inkább úgylátom az a csoda hogy működnek.

  • a „chip”-ek nem igen vágnak a Magyarország bocsánatkéréséhez …, bárkitől! bizonyos országok és abban működő akármilyen AI tech vállalatok elsősége sem!

    megjegyzem, persze ha a cenzor beengedi?, hogy alapvetően szabad világkereskedelemről lenne szó, ha az létezne, de nem létezik…:

    a több, mint 7 milliárd ember a Föld nevű bolygón döntő többsége a túlélésért küzd és nem mindig sikerül nekik azaz nem vevők semmilyen hightech akármire, viszont a hadiipart csak akkor lehet eltartani, ha van ingyen nyersanyag, és a hadászattól levetett holmiknak megfelelő nagyságú piaca van de a fentiek alapján nincs!!! AI chip ek különféle osztályai csak akkor fizetődnek ki, ha tömeggyártással készül és el is lehet adni mindez -lassanként- álommá válik saccperkábé 3,5 milliárd embernek! és ha a trend így folytatódik akkor az orwellinél borzalmasabb jövőt látok… az AI átveszi élők helyét és ezzel fölöslegessé teszi az élők nagyrészét (lásd még dinoszauruszokat amelyek a túlzott szex be pusztultak bele…)

    az emberi faj sokféleségének lecsökkentése azok kihalásához vezet akik mindezt önzésből, kapzsiságból és segg butaságból kitalálták, azaz az emberiség öngyilkosságot követhet el a jelenleg jártm út követése révén

    képzeljünk el egy szuper elit „társadalmat” mondjuk 15000000 élővel a 7000000000 helyett és akkor elegendő ha egy darab új betegség kialakuljon amire nincs gyógyszer és máris kész az ember utáni Föld, a Föld nek nincs szüksége emberre, az embernek van szüksége a Földre és a közel végtelen DNA variációra amelynek révén a túlélés és egészséges lét fennmaradhat… de erre nincs tendencia…

    a többi egy segg kereskedelmi embargós rettegő politika, amely önmagától fél a legjobban

    az Oscar legutóbbi díjazottjai mutatják a teljes perverziót, a kapzsiság és ájtatosság, képmutatás eredményeit de a „művek” végső kicsengése a Dicsőséges Unió végső és megállíthatatlan győzelme… nem hiszem, hogy az jó!

    budzsu haha

  • Geyza
    9:41

    Jópofa vagy. Úgy teszel mintha nem értenéd a leírt betűt…

    Én nem idealizálom az inkorrekt kereskedőt, vagy a link kereskedést sőt, én semmit sem idealizálok, csak arról beszélek – hisz tudom, hogy te is érted – hogy a provinciák nemcsak elszenvedték a kolonializmust, de történelmi léptékben bizonyos kulturális haszon morzsákat is lefejtettek és ma is lefejtenek az elnyomóikról, de ezt a minimális hasznot nevezhetjük vigasz-vámnak is.
    Így tesznek a kínaiak és minden nép. Anno még zsidók is magukévá tettek bizonyos római vívmányokat, és találmányokat. Gondoljunk csak Heródesnek (a nagynak) azóta is a Világ csodájának minősülő, nemcsak római ízlés szerint, de római technológiával és eszközökkel épített II.Templomára, vagy Cezarea akkor korszerű városára. A Templomból nemcsak ilyen hasznuk származott, de még Rómától földigromboltan is, ez maradt a következő 2000 évre maradt a hitsorsos közösség egyik fontos és összetartó szimbóluma is…- persze köszönik szépen…

    A történelmi tanulságok tanúsága márpedig nem azt mondja, hogy mindez csak blabla lenne, mint azt te Hawwer a szűkkörű és szubjektív benyomásaiddal felfogni vagy képes, hanem azt, hogy a provinciák előbb, vagy utóbb de mindig felszabadulnak, (s ha hagyják őket) és ehhez bizonyos folyamatok vezetnek el…

    Amiről itt vitázunk, az is ilyen pro és kontra folyamat, melynek a lényegéről a gyarmatosító éppen azt tagadja, hogy ő az is lenne…

    Egyébként kérdezném, Te nagy, avagy kis cég(ek)el üzleteltél, hogy úgy el vagy tőlük ragadtatva, és mely megjegyzésedből láthatólag arra következtetsz, hogy a zusákok a kínaiakkal is ugyanilyen „korrektek” lennének. Amúgy persze! Lehetséges, hogy a saját tiszttartóikkal és számadóikkal (kínai gyár és cégvezetőkkel, az ottani új-tőkésekkel) nagyon egyenesek, csak éppen azzal a szerinted blabla, milliószám kizsákmányolt, dollárcentes kínai munkással nem korrektek, és valóban nem olyanok mint azt a te kiskaliberű, úgymond „papír nélküli” bizniszeid során róluk úgy pozitíve megtapasztaltál…

    Na! Hawweri üdv: V

  • tisztelthölgyeimésuraim

    Geyza!

    Te technokrata vagy.
    Azt az ideológiát tetted magadévá, amely szerint pl. a többi közt Werner v.Braun rakéta-atya, Reinhardt Gehlen hitleri kémfőnök, Klaus Barbie lioni hóhér és partizánszakértő,stb.SS-ek, értékesebb, és fontosabb személyek, mint az a túlhaladott gyászos-emlékű koncentrációs tábori 6millió áldozatuk. Mert az USA mindjárt a háború után őket a saját védelme alá helyezve, és alkalmazva őket a saját céljaira, erre a technokratikus útra lépett rá…

    .

  • voronyezs
    2019 február 26
    4:44 de.

    sokan nem értik azt -régóta hangoztatott- meglátásomat, miszerint a kapitalizmus nagy hibája (alapvető hiba) a profitshare rátája!!!

    az imperializmus már nem is hajlandó erről beszélni sem, azonnal fekete seggű lesz bárki, aki ezt a szemükre meri vetni!

    magam részéről teljesen hidegen hagy bárki magán vállalkozása attól, hogy ez is van neki (hogy milyen a frász sem tudja bemondásra meg ugye nem ülök fel) az az adott blogbejegyzéshez nem illő süket duma, és az általad is említett szűklátókörűség

    (van egy elektronikai vállalkozása és csak most vett -mint mondja kedvező áron ragyogó- spektrumanalizátort… eddig mivel dolgozott? és… hahahaha a wiki ből és fősodratú sajtóból ollózott schlagwort jai is röhögények… képes egy egyetemi könyvtárnyi információt 3 szóval lebaszni)

    hahahaha és a bendegizinek spec.: budzsuhaha

  • Nahát…
    Én a következő (III.) világháború esélyeiről futtattam eszmét, amelynek szerintem a fő okai a kínai és egyéb gazdasági versenytársak megjelenése az USA-val szemben. Ezen belül részleteztem, hogy nem a munőségi árucikkekben, hanem az ócó-ságban, ami bizony a kínai emberek totális kizsigerelésén alapszik – legalább is, ha egy nyugati munkás foglalkoztatásával hasonlítjuk össze.

    Erre bundzsuhahaha nekemugrott a keleti innováció védelmében. Most folytathatnám a vitát, de minek? Tök értelmetlen, mint minden eszmefuttatás bundzsuhahahával. És valóban semmi köze a bocsánatkéréshez, de a háborúhoz sem…

    Hogy is mondta a boldogult Boda?
    Pá!