Kádár népének Orbán kell

2019 február 21 12:39 du.81 hozzászólás

„Péter, mi nem kellünk senkinek, ezeknek Horn Gyula kell”. Tölgyessy Péter idézte Orbán Viktor egykori szavait, az Eötvös Csoport rendezvénysorozatán Beteljesületlen reménység –1989 csodája, majd kudarcba fordulása címmel tartott előadásában.

A politológus, alkotmányjogász korábban baráti viszonyban volt Orbánnal, s mint most elmondta, a későbbi miniszterelnök a kilencvenes évek elején mélységes csalódottsággal nézte az MSZP erősödését. Borúlátása beigazolódott: az 1994-es választáson taroltak a szocialisták, míg a Fidesz épp hogy csak bejutott a parlamentbe. Tölgyessy emlékezete szerint mindez annyira megviselte Orbánt, hogy egy ideig még focit sem nézett, csak jéghokit. Mély depresszióba esett, de aztán magához tért, és megkezdte a Fidesz elterelését a nyugatos irányról.

Karinthy Frigyes Találkozás egy fiatalemberrel című írása jut az ember eszébe. A már öregedő író elképzeli, amint hajdani önmagával, a nagy és nemes célokért küzdő naiv, romlatlan fiatalemberrel találkozik. Számon kéri rajta az egykori tisztaságot, a lelkesedést, a világmegváltó romlatlanságot.

Azt, hogy miként sáfárkodott a tálentummal.

Orbán Viktort nem fenyegeti az a veszély, hogy egykori önmagával szembesüljön. Ha netán néha bele is gondol ilyen dolgokba, másként emlékszik mindenre. Jó lehet neki: boldog, kegyelmi állapot. Nem emlékszik már a valamikori, ízléstelenül harcos istentagadóra, aki az általa példaképnek hazudott Antall József kereszténydemokratáinak parlamenti felszólalásakor „Csuhások, térdre, imához” bekiáltásokkal szórakoztatta képviselőtársait. Nem emlékszik már az egykori fiatalemberre, aki társaival együtt kivonult az ülésteremből, amikor Jeszenszky Géza, az Antall kormány külügyminisztere – később az Orbán-Torgyán kormány washingtoni nagykövete – azt találta mondani, hogy csak a kormánypártok képviselik Magyarországon a keresztény értékeket.

Ezzel az egykori fiatalemberrel kínos lenne szembesülnie a mára középkorúvá pocakosodott Orbánnak.

Ami még ennél is nagyobb baj, hogy sokan mások sem emlékeznek már a régi történetekre. Feledés homályába vesznek a jelentős köztartozásokat felhalmozó, veszteséges Fidesz közeli vállalkozások, a Kaya Ibrahim és Joszip Tot ellopott útlevelével értékesített fantomcégek, a sárazsadányi szőlők körüli ügyeskedésekre. („Ne mi kapjuk a legtöbbet”) Nem emlékszünk már az akkoriban Orbán-közeli Simicska Lajos bon mot-jára, mely a rendszerváltozás utáni Magyarország egyik legcinikusabb mondata volt: mindenkinek alkotmányos joga hülyének lenni.

Mi magyarok, tudunk nem emlékezni.

Orbán tudja ezt, és erre játszik. Hogy nemcsak az egykori fiatalember, de Kádár és rendszere is másként maradt meg bennünk, mint amilyen volt. Nagy és gondoskodó állam jelenik meg lelki szemeink előtt, kedves, jóságos bácsival az élén. Aki évente egyszer ellátogat a sakkszövetségbe, döntetlent játszik valamelyik véletlenül arra járó nemzetközi nagymesterrel, majd panyókára vetett kabátban, huncut csippentések közepette azt mondja a zembereknek: mi a szocializmus út-ján járunk.

És tényleg ott jártunk, ha rajtunk áll, le sem tértünk volna róla soha! Mindenkinek meg volt mindene, kivéve az, ami nem. Nem voltak hajléktalanok, csak társbérletek. Munkanélküliség sem volt, legföljebb a gyárkapukon belül. És jobb diktátorunk volt, mint a cseheknek, a románoknak, a keletnémeteknek.

Orbán most a jobb élet mellett biztonságot is ígér a magyaroknak. A zemberek pedig hálásak – annyi nehéz, megszorításokkal teli esztendő után jön valaki, aki ígér végre valamit.

Kezdetben egymillió új munkahelyet, kevesebb adót, több munkabért ígért. Ma védelmet a nem létező veszélyek ellen. Mondjátok meg, hogy mit akartok hallani, és én elmondom nektek! Amit mi megígérünk, az meg van ígérve!

Most megint ott tartunk, ahol egyszer már voltunk: Kádár népének Orbán kell.

81 hozzászólás

  • Lejárt lemez. És voltaképpen elég tisztességtelen összehasonlítás Kádár és Orbán között. 30 éve mást se tesz a politika, mint Kádárba, és a kádár-örökségbe rúg bele, hogy a „népszerűségét” fenntartsa. Most majd örülnek a figyelők, a tóthpéterek, bodamarcsik… meg a többiek is, akik még midig Kádárt teszik felelőssé azért, hogy a nép nem annyira agyafurt – holott éppen erre játszanak rá, éppen ezt erősíti Miviktorunk is a hazug propagandájával, az oktatás tönkretételével… Csalódtam magában, kedves Föld S. Péter 🙁

  • Harnmadszorra PROBALOK A CIKKHEZ SZOLNI! Gondoltam, hogy itt szolasszabadsag van.!
    Aki a Kadarkort visszasirja, teved.
    Kadar ugy kezdte uralkodasat, hogy felaksztatta Nagy Imret, a vetelytarsat! Majd, 365 magyar forradalmárt!

  • O1G semmilyen formában, bár egyet el tudnék fogadni: kisütve saját zsírjában

    budzsu haha

  • Orban Viktor kommunista volt fiatal koraban. a magyr nep, mmeg ketteszakdt az orosz megszallas utan, politikilag.Volt aki nemzeti erzelmu maradt, de sokan baloldaliak lettek! Ez nem valtozott az evek folyaman,
    Orban a nemzetisegueket kepviseli most!

    Sajnos , azt a cikksorozatot koran bezartak, hogy valszolni tudtam voln a Marairol szolo irasra!
    Marai Sandor nagy tiszteloje vagyok mint ironak! Tartottam nyilvanos eloadast munkairol Montrealban,budapsti színésszel! Marai Sandor irsai sokszor kritikusak voltak a naci korban, ami erheto volt , a felesege zsido szarmazasu volt! kulonben, nekem a kedvenc magyar irom, minden muve megvan es telefobon is beszeltem vele, San Doioban elt es ott is halt meg, nagy szegenysegbe,n!

  • Hát „sajnos” Kádár népének egy tagja vagyok(vagyunk)nem tehetünk róla…nem volt más
    lehetőség,ugyanis nem mi választottuk őt…Horn egy fokkal értelmesebb és normálisabb volt szerencsére,de ugye akkor is csak
    egy pártra lehetett szavazni….
    Tény,hogy a Fidesz nem győzhetett régen és pláne elsőre…,de ugye jó ideje szerencsére több párt rendszer van és ma már mindenki arra szavaz, akire akar és persze nem kötelezően(!!!)….,de nagyon örvendetes,hogy a többség akarata érvényesül!
    Szerencsére a múlt már csak szomorú,bár nem felejthető emlék!
    Változtak az idők,aminek vannak akik nem örülnek,de a többség igen!

  • Ja a „gulyáskommunizmust” az 56-os eseményeket …az akkori „tűz oltását”…. nem ragoztam,de ugye nem is kívánom,a többség emlékszik (Kádárra éppúgy….,mint az egyetlen tisztességes kommunista Nagy Imrére!) és régóta…de mostanra teljesen képben van!
    Több időm most nincs elemezni,(jobb programon van)de nincs is értelme!

  • Az tény,hogy se Antall,se Tölgyessy nem volt tökéletes,pláne próféta,és Orbán sem volt nyerő akkor…de ugye a tények az utóbbit igazolták,amiért meg is
    dolgozott(!!!)
    Na lehet vádaskodni..,sopánkodni…,siránkozni….,de ugye felesleges,a tények azok tények!
    Na most már tényleg távozom!

  • Kedves FSP tényleg ilyenek vagyunk. Sajnos!

  • Ez közhelyes duma. Igaz, hogy Kádár népe itt van, de ott volt a rendszerváltáskor is jelentős tömegeket adva a rendszerváltóknak. Esetleg ki kellett volna irtani minden 10 éven felülit, hogy zavartalanul „megválthassák a világot”? Kádár népe nemcsak ’94-ben volt Horn mellett. 1998-ban is, a Bokros csomag után!a legtöbb szavazatot kapta az MSZP, csakhogy az SZDSZ a felére zsugorodott. A fidesz öt párttal – MDF,FKGP, KDNP (még volt két kisebb,magyar út meg hasonló címen) – közösen se tudta utolérni az MSZP-t.
    Tölgyesi Péter egyike azoknak a személyeknek, akik sokkal hozzájárultak ahhoz, hogy ma Magyarországon szitokszó lett a liberális.

  • Nem elek ottan, hala Istennek, de az ottani esemnnyeket es minden alapvetoket az adatok alapjan mindeg elemzek.

    S mint mar altalaban kifejeztem meglatasom a tenyek adatai alapjan, Orban egy igen gyenge, DE authokratric politikus, sot rem gyatra ugyesznek is bizonyitotta magat.

    De mind a tobbi ottani politikai „wanta-bee”-k meg sokkal gyatrabbak.

    Egyetlen ertelmes, mukodheto felfogasokat egyetlen egy sem volt meg kepes bemutatani a magyar lakossagnak.

    Tahat mind a mondas, a valasztok mindeg a leheto leg-minimalisabb gonoszt valsszak !!!!!!!!!

    Igen hasonloan vannak ugyan azok az „elvtarsak” meg a US-ban is.
    Eddig mind a 2020-as elnokvalasztasra egymast verik nagyobb esztelensegekkel.

    Eddig minden remelkedo csak az ado-jelentos-emeleseit, a nyilt-hatar celt latja egyedulli lehetosegenk.

    Az majdnem biztositja Trump ujravalasztasat !!!!

  • túltengük bodaizmusból és figyelőizmusból két eltévelyedett birka kár, hogy valami Nagy Farkas nincs itt a fidex kiskáté 13. brosurájából a negyedik cikkelyt szaggatják nokkedli helyett és ide borogatják semmi tűró és tejföl meg töpörtyű, csak úgy a nokkedli szétfőve

    maradok a sztrapacskánál pirított savanyúkáposztával és juhtúróval

    ja és a jelszavunk:
    budzsuhaha

  • Bendeguz79
    2019 február 21
    3:57 du.
    mondd gizi a „wanta-bee” az milyen nyelven van, ott Florida szélsőn a negyedik pálma alatt a cinco palmas nál még inglisűl sem tucc? ejnye bejnye a wanta-bee nél abbahagytalak

    budzsu haha tök rebetlivel, üdvözlöm a hitsorsosodat a bodát és a figyelő clááá bencs Iccs et

  • Na Alma!!

    Most aztán nagyon bemutatkoztál ,levizsgáztál (végre!!) egyszer és mindenkorra:az hogy a jellemtelen Kádárt dicsőíted az egyetlen korrekt és hazaszertő kommunista Nagy Imrével szemben,akit ez az aljas ember kivégeztetett,egyenesen undorító,az Orbánnal való összeghasonlításod meg egyenesen a jellemed….a magad tükörképe, amit nem ártana szégyenlened!
    Te egy elvetemült,minden emberi érzés nélküli jellemtelen”vadkomcsi” antimagyar (vagy leszármazott ?)vagy…..!Szerencsére a ti időtök lejárt,és a többség megveti az ilyen alakokat!
    Süllyedj el szégyenedben!
    És én még veled próbáltam vitatkozni,érvelni…….Na megint nagyon jóhiszemű voltam!!!!!!
    S

  • Bendeguz79
    2019 február 21
    3:57 du.
    gizi a szarva közt a tőgyit, szokásod szerint!

    a játék az adócsökkentés, holott nem az adót kell csökkenteni hanem a profitshare arányát megváltoztatni és az adókat megemelni amit mindenki fizet: no tax exempt… és az adókat harci kecskékre költeni hanem népjólétre mert a demagográciából nem lehet megélni pedig terjesztik bár már sokaknak van vakcinájuk ellene

    a nyitott határ? hát Arpaio t kérdezd…
    egyébként is hatalmas demográfiai válságban vagytok és aki születik az okostelóval a kezében és celeb akar lenni bármi áron… nem sokan vannak a milenisták között akik szénbányászatot választanak celebség helyett

    a migráncsok dolgoznak és ki lehet őket facsarni mert különben hazamennek és az otthonukat már ti kifosztottátok nincs mire visszamenni lásd még Haiti t, Chile-t, Brazil-t, Argentina-t Colombiá-t érdekes módon Mexico még nem és a venézek már 15 éve sikerrel ellenállnak a demagográcia exportotoknak bár a kis gídócska jól ki van képezve a jugoszláv usztasa továbbképzőben és jó jövedelme van a CIA tól kis terrorista de annak is selejtes most elfoglalta a Costa Rica-i nagykövetséget (ja ez is kimaradt a fenti listából) és most mit fog csinálni a világ rajta röhög meg a helyettes trumpotokon

    budzsu haha

    és tök rebetli

    ja, amíg el nem felejtem: wanta-bee ez olyan wantásra sikeredett gizi, agyálültetésen nem … pedig…?

  • Figyelő!Teljesen igazad van,csak egyben tévedsz,Orbán soha nem volt kommunista,normális értelmiségi, református családból származik,aki már ifjúként is a komcsi,szoci rendszer ellen harcolt!
    Egyébként Kádár ill.az 56-os forradalom idején még nem is élt…!!!

  • Figyelő!

    Lapozz vissza és keress rá Ille Pityu :”Az egér megint ordít” című cikkére,amihez sajnos nem szóltál hozzá,vagy nem olvastad?vagy én nem figyeltem?..és okvetlen olvasd el…meg a hozzászólásokat is,az enyémmel együtt,ami rá fog döbbenteni nem csak a cikkíró,de a többiek,főleg Almásy Alma nagyképűségére,jellemére…..(!!!!!!)
    Hidd el nagyon megéri és sokakat minősít,mindent megmagyaráz!
    Kíváncsi vagyok a véleményedre!!!!!!!!!!!!!!!

  • Rodeo. te mit iszol? Botrt, vagy palimat? ugy tunik az irasod, hogy abbol is sokat!

  • Jurasek Fábián Sebestyén

    Amikor egy ilyen cikket nagy nehezen végig olvasok, akkor azt kell gondoljam, hogy ez leginkább csak arra való hogy a nem világos értékrendű vagy feledékeny embereket összezavarja. A levezetésben vannak jó gondolatok is, a végszó, végmondat is félig igaz, de el vannak az írásban rejtve csúnya okoskodások is… Én úgy gondolom, hogy a magyar társadalom, lassan már eljut a demokrácia gyakorlásban arra a jó szintre, hogy önkéntelenül is tudja, érzi, hogy most erre van szüksége és biztosan nem arra. A mostani időkben jól megfogalmazott világos és érték-alapú célokra és eredményekre van szükség és nem társadalmi méretekben való kísérletezésre. Ugyanis ez utóbbiból már elege van az embereknek! Ezért vonzó az Orbán-i politika és ezért taszító a káoszt képviselő, önmagát már többször lejárató ellenzéki oldal… Bár lenne normális ellenzék(!): az még több jót, nagyobb teljesítményt tudna kihozni a kormányzó erőkből…!

  • T.Föld S.Péter
    -Ön, azt ír, vagy „jópofáskodik” közszereplőkről, amit – érezhetően leépült állapotában nem átall..
    – De az egész lakosságot ótvarolni, sértegetni nagyon rossz üzenet..
    – Szégyellje magát !

  • Kalocsai Miklós

    A Magyar liberális körökben megfigyelhető jelenség, hogy amikor valakire rájön az íráskényszer, de nincs fantáziája, akkor két népszerűnek gondolt téma van kéznél, az ellenzék szapulása, és Kádár összemosása Orbánnal. Mind a kettő a differenciálatlan gondolkodást, a szellemi restséget bizonyítja. Kádár valóban diktátor volt, de ízig, vérig tisztességes ember , ami Orbánról nem mondható el. A kádári diktatúra a világ akkor legerősebb hadseregének kényszere alatt született, Orbán diktatúrája egy demokratizálódó folyamatot szakított meg, fordított visszájára. Kádár alatt a diktatúra egyre lazább lett, Orbán alatt egyre fenyegetőbb. Kádár alatt a nép, az ország a körülményekhez képest felemelkedőben volt, most a körülményekhez képest süllyedőben vagyunk. Kádár tisztelt és nemzetközileg elismert politikus volt, Orbánt kerülik, mint valamikor a leprásokat.
    Ezzel nem felmenteni akarom a kádári diktatúrát, csak érzékeltetni, honnan indult, hova tartott Kádár, és honnan indult, és hova tart Orbán.

  • Kalocsai Miklós

    Figyelo
    2019 február 21
    1:26 du.

    „Orban Viktor kommunista volt fiatal koraban. a magyr nep, mmeg ketteszakdt az orosz megszallas utan, politikilag.Volt aki nemzeti erzelmu maradt, de sokan baloldaliak lettek! Ez nem valtozott az evek folyaman,
    Orban a nemzetisegueket kepviseli most!”

    Figyelő! Honnan veszed magadnak a bátorságot azt állítani, hogy aki baloldali az nem lehet nemzeti érzelmű?

  • Találó volt Tölgyessy mondata – egyebek mellett:
    „Kádár népének Orbán kell”

    Kádár János relatív stabilitást adott a magyar embereknek és ezért azok is elfogadták politikáját akik korábban politikai ellenfelei (antikommunisták) voltak.
    Orbán is és ezért népszerű a magyar választók mintegy fele arányában.

  • Le a kalappal: Föld S. Péter!
    …és most nem gyerekkorom kedvenc ifjúsági remekére gondolok!…:O
    Totális korrajz. Amúgy…- gyomorszorító minden sora…- és ugyanakkor ökölbe is szorulok 1X-re(teljes egészemben!), hogy beleszálljak ezerrel ebbe az istentelen, felvett nevű megtévesztőbe….- aki félrevezetett és félrevezet…- mind a mai napig!…:(

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Miért nem látom mind a 25 hozzászólást…?!

  • „Boda Marcsi
    2019 február 21
    5:09 du.

    „Na Alma!!

    Most aztán nagyon bemutatkoztál ,levizsgáztál (végre!!) egyszer és mindenkorra:”

    Marcsikám, én már az első itteni cikkemben is megírtam, ki vagyok – legalább is „kommunistaságban”. Ha te nem olvasol engem, vagy nem érted a magyar nyelvet, az már nem az én bajom.

    „Te egy elvetemült,minden emberi érzés nélküli jellemtelen”vadkomcsi” antimagyar (vagy leszármazott ?)vagy…..!”

    Hát ja, aki átlát rajtad… Csak azt nem értem, mit akarsz mondani ezzel a „leszármazott”-tal? Manapság előkelő körökben így nevezik a zsidókat? 😀

    Marcsikám, az kiabál, akinek a háza ég… Aki azért lett annakidején kommunista, mert akkor előléptetik. Kár volt dicsekedned a gyönyörű nyugdíjaddal, mert a Kádárkorban az olyan buták, mint te, csakis akkor kerestek ennyit, ha párttagok – esetleg párttitkár is? – voltak. Hidd el, nem szégyen az sem…

    Nagy kár, hogy egy fikarcnyit sem akarsz gondolkodni… Pedig én igazán igyekeztelek rávezetni… Abban a sok reklámban nincs valami gondolatserkentő szer? Használna neked… Bár ki tudja, még a végén akkora nagy értelmiségi lennél, mint maga Orbán Viktor… Az meg, ugyebár, már szinte istenkáromlás lenne…

  • Húúúú! De elegem van ebből a „Kádár népéből”! Az volt a „nagy,gondoskodó állam”, hogy a lakatos, a varrónő meg az öntő is képes volt egy fürdőszobás otthont építeni – ha elvállalt minden túlórát, második-harmadik műszakban meg borjút-disznót-csirkét nevelt, hogy legyen vízvezeték a fürdőszobához??? Ehhez is hitelt kellett felvennie – aminek a kamatát ’90-ben a tízszeresére emelték. Ó, de jó élcelódni a Kádár-kockán, holott azok a 2-3 szobás otthonok, amiket az olcsó típustervek alapján építettek, ma is a legjobban használható lakások a csicsás, kastélykát utánzó,fűthetetlen „villákkal” szemben. (Arról az „organikus” építészetnek nevezett perverzitásról nem is beszélnék, ami halott fákkal akarja megidézni az erdőt.)
    Olcsó, ingyenes tanácsi lakások csak a fővárosban, meg nagyobb városokban voltak. Az Orbán vagyont az alapozta meg, hogy minden szabályt felrúgva Orbánék – az akkor még négy gyerekre tekintettel – óriási polgári lakást kaptak: amit milliókért passzoltak el egy Kékesi Dezső nevű illetőnek.
    „Kádár népét” a „nemzetikeresztény” udvartartás cserbenhagyta, ahogy a Tölgyesi-féle „negváltók” is – mégcsaknem is az út szélén. Rálépnek az árokból kikapaszkodni igyekvők kezére is. Elveszik a szerény megtakarításaikat, kinyírják a lehetőségeiket.
    ’90 előtt egy vezérigazgató nem mert volna úgy beszélni az udvari segédmunkással, ahogy ma egy szolga (miniszter) egy nemzetközileg elismert tudóssal.
    Nem a „nép” Kádár népe:hanem az a csicskahad, ami minden társadalomban megvan, és bármikor kész akármilyen hazugságot meglovagolni, csakhogy felkapacskodhasson az uborkafára, ahonnan megszentségteleníthet egy nemzeti, történelmi emlékhelyet.
    Figyelő! Elmaradtál egy brosúrával!Nagy Imre szobrát épp a napokban dobták ki – ahogy szokták,az éj sötétjében, titokban.

  • Azt szeretem a Földes cikkekben, hogy amikor megjelennek, akkor Simaynak nem jut felület… Meg legalább lehet mosolyogni a tartalmukon. Az a bizonyos egymillió új munkahely valóban megvalósult, az adócsökkentések meg dettó. Orbán szinte egyedül nem volt párttag, szinte egyedül az akkori környezetéből. (Jó, ha az ember nem tud mindent, de némelyik idős kommentelővel kapcsolatban nem tenném tüzbe a kezemet, hogy annak idején nem november 4-ike előtt sietett-e ki – tagkönyveit időben elszórva – tengerentulra).
    Minden másnap Orbán uj bűnéről, disznóságáról értesülünk itt a KMH-on. (Ez több mint száz évente…) De jó lenne, ha egyszer valami pozitív téma is felmerülne, például a zsinagógákra, temető-felujitásra költött milliárdok vagy a zsidó olimpiai játékok megrendezése. Talán még van más is…

  • Bernstein: 1 millió munkahely.Ebből kb. négyszázezer állam által fizetett kötelező közmunka: merthogy megszűnt a munkanélküli segély – bár a munkabérekből változatlanul vonják az erre a célra szánt 1,5 százalékot. Hatszázezer „munkahely” meg külföldön „teremtődött”.
    Adócsökkentés. Miközben 1-2 (nyolc év alatt összesen 4) százalékkal csökkent a személyijövedelemadó, aközben a minimálbér adója 0-ról 19 (ma 16) százalékra ugrott. Tán 2-3%kal csökkent az egészségbiztosítási járulék, aközben az egyösszegű, egészségbiztosítási hozzájárulás majdnem duplájára ugrott. Számtalan új adót vezettek be: a tranzakciós adót, amit minden bankügylet után kötelesek fizetni – azután is, amikor valaki a fizetéséből csekken fizeti be a gázszámlát.A 27%-os fogyasztási adón felül különadók garmadája létezik. Eközben az 500 milliós forgalmat el nem érő cégek társasági adója 0 százalék!
    Csaldtámogatás. Miközben megszüntették a lakástakarékok állami támogatását, amik a szegényebb rétegnek adtak alkalmat arra, hogy az otthonukat karbantarthassák, aközben immár akár 35 milliós „támogatásban”, vagyis HITELBEN részesülhet az elsőházas, gyermekes. (A harmincas unokatesómék kiesnek, hiszen pár éve összeházasodtak, és két éves a gyerekük. Szeretnének több gyereket, de 42 nm-es lakásban laknak – minőségi cserére nem jár semmi.) Még jobb: egy ismerősömnek megvan a három gyereke, 8-4-2 évesek. Az apa dolgozik, 8 éve egy helyen (mozdonyvezető). De nem kaphatta meg a CSOK-ot, mert csak… (Egyébként mindig lelkes jobbos szavazó volt.)
    A fentiek nem vélemények – tények. És tökmindegy, hogy „tagkönyvüket elhajítók” nem kaphatnak semmiféle támogatást – vagy senki, akinek nincs legalább 10-20 milliója a sifonérban, esetleg „baráti” kölcsönből.

  • Almási!
    Na nem tudod megtagadni magad,de ugye magadból indulsz ki és visszasírod a múltad…..csak egy volt komcsi lehet ilyen erőszakos és hazug……meg ilyen értetlen,ha én az lettem volna,akkor nem lennék évek óta következetesen ellenkező véleményem(meg le is hánynám magam…)Kb 100x leírtam,hogy e régen nem voltam és most sem vagyok pártag…nekem nincs miért hazudni……próbáld megérteni,ha képes vagy rá…….

    talalom! a másik „tájékozott”,Nagy Imre szobrát nem dobták ki,csak máshová helyezik,amúgy a kormány is megemlékezett és koszorúzott…….Na ennyit a hitelességről!

    BERNSTEIN!!!!Végre egy nagyon szellemes,igaz hozzászólás,a sok hazug idióta után!Gratulálok!!!!!!!!!!!

  • Kiegészítés!

    Természetesen nem ítélek el minden volt párttagot,többeket megtévesztettek anno,és persze voltak akiknek KÖTELEZŐ volt
    belépni…..Szerencsére én se az előbbiekhez,sem az utóbbiakhoz nem tartozom,becsületes munkával kerestem a kenyerem és nem 8.általánossal kaptam kiemelkedő fizetést.Régen is szükség volt
    iskolázott szakemberekre,akik valóban DOLGOZTAK,nem úgy mint itt egyesek…..!
    Na igyekezzenek felfogni!

  • Marcsikám, nem is értem, miért jársz ide közénk? Miért nem Orbán fórumait cserencsélteted?
    Ugyanez Bernsteinre is vonatkozik: ha utálja, minek olvassa?

    Van valami logikus válasz erre?

  • Almási Alma
    2019 február 22
    1:35 du.
    hagyni kell őket, ők a röhögény forrásai, bár érthető anyagi okokból bármit bármikor és bárhol lásd még a novákkatalinosodást

    jobb megismerni teljesen és utána látni, amint…
    ugye ezek az alakok azok akik szerte a világban a bármilyen hatalom szolgalelkű kiszolgálói és némelyek zsoldos katonává is vedlenek gyilkolva az „ellent”

    nem mondok példákat, mert nem férne el holnap lesz egy bemutató lehet, hogy a tv élőben közvetíti… utána meglátjuk

    mint mikor -ugye- Julius Caesar kapta óvakodj március ídusától úgy most óvakodj február 23-dikától, mert már elő is van készítve…

    az O1G legalább fegyverek nélkül aljas a csipi csupi csapatával a legundorítóbb a gulyásgergely nevű patkány azt gondolom ez a rágcsáló elvi alapokon áll

    másik dolog az egypólusú világ és ország nem sokáig tud létezni mert -te mint fizikus tudod- tengely nélkül mint bolondóra kezd pörögni és utána szétesik magától

    budzsu haha
    bendegizi hsz -e a novákkatailnsághoz egy aljas képmutatás az „ő”+ demokráciájuk a pontos példa erre most kezdődik egy csinnbummcirkusz azzal el van terelve (lásd O1G „takarói”) a tényleges problémákról a figyelem és vidáman frissen éheznek meg döglenek mint a legyek mert nem tudják fizetni a biztosítást anélkül meg semmi sincs

    pontosan ezért minden más rendszer nekik fekete seggű mert szét akarják verni az élő ellenpéldákat miközben útonállók és kirabolják azokat akiket megdemokratizálnak (vazelin nélkül)

  • Alma!Azt hittem,hiszem ..naivan,hogy ez egy nyilvános és állítása
    szerint „demokratikus”…fórum és nem kerekasztal?…és szerencsére mások is (értelmesek tájékozottak)hozzászólnak nemcsak a balliberális fanatikusok,meg ugye nem árt a sok félrevezetett kinti és itthoni magyart a valóságról informálni?!!!
    Nyugodj meg más fórumot is olvasok,amely kifejezetten jobboldali
    szimpatizánsok csevegésére.,eszmecseréjére alakult,ahová az uszító balosok is bepofátlankodnak,(el is küldik őket a jó fenébe)na NEKIK OTT semmi keresnivalójuk,mert az egy társaság!
    Na elmentem tényleg jó film jön!

  • Boda Marcsi:
    „Természetesen nem ítélek el minden volt párttagot,

    Aki mára a Vezér és Kancelllár rendíthetetlen híve lett , azt ugyebár nem. Aki tegnap még echte nyilas Jobbikos volt, de mára átállt fidiótának, azt sem. Ám, hogy maga kit ítél el, és kit nem, az – nagyon visszafogottan fogalmazva – lepkefing.

    Boda:
    „és persze voltak akiknek KÖTELEZŐ volt belépni…..”

    Senkinek, abszolut senkinek nem volt kötelező belépni. Értelmiségieknek sem, bár ők gyakran hátrányba kerülhettek a pozicióharcban/előrejutásban, ha nem léptek be.

  • Amúgy Alma valótlan,hazug és állandóan ismételgetett vádaskodásaival egyértelműen bizonyítja,hogy neki van mit takargatni…..,és nem a rágalmazottaknak!
    Rém kellemetlen,hogy erre a többség már régen rájött…..,meg is írják a véleményüket,többen is vannak(lennének)…csak ugye sokakat sikerült elüldözniük,de vannak akik nem adják fel szerencsére!

  • Tüske Zsófia

    Kádárt rugdosni még mindig jó téma lehet – bár valaki nyilván hamutartónak használja a sírja feldúlása után elő nem került koponyáját.
    Pedig végig lehetne éppen gondolni, hány kivégzett és bebörtönzött lett volna itt, ha helyette Münnich vagy Gerő lett volna az első titkár.
    Ami az 1963-as amnesztia utáni Kádár kort illeti, csak egyet tudok érteni talalommal. A KGST tagállamok első helyére jutott az ország, míg most az alcsúti áldásos tevékenysége következtében csak Bulgária van mögöttünk, annak ellenére, hogy az EU 8200 milliárd Ft-os támogatást nyújtott. Négymillió magyar él létminimum alatt, 800 ezer körüli a külföldre távozottak száma.
    Amennyiben a létminimum alatt élőket nevezi a szerző Kádár népének, nem téved nagyot: 1989-ig gyakorlatilag nem volt hajléktalan vagy a lakásában megfagyó, nem volt éhező gyerek és létezett még szociális háló is.

  • Bernstein
    2019 február 22
    10:11 de.

    Pár dologra felhívnám a figyelmedet. Na jó, nem a Tied, mert a látóköröd olyan szűk, hogy szívószálon keresztól szemléled a világmindenséget.

    1. Eddig semmit az ég világon nem tudtál sem te, sem elvtársnőid (élen Boda Marcsival) tényszerűen cáfolni. Sem Földes, sem Simay, sem senki más írásából;
    2. Orbánnak nem kellett volna párttagnak lennie, mert a kedves papa jót állt helyette. Aki viszont olyan szinten volt pártaktivista, hogy a bibóban gyűjtött szennyest is rendre ki tudta mosni, és Orbán diplomát kapott egy olyan színvonalú szakdolgozatra, amivel legfeljebb a széklábat támasztották volna meg bárki más esetében.
    3. Saját jogon KISZ-titkár volt egyébként és a Fidszt egyfajta kontra-KISZ gyanánt alapították páran, akiket nem választottak be a KISZ -vezetésbe (alkalmasint okkal, és nem az ellenzékiségük miatt)

  • Boda Marcsi
    2019 február 22
    3:32 du.

    Téged nem rágalmazott senki. A legnagyobb rágalom a következetes, érvelő vitapartnerség lenne, de Téged senki ilyennel nem vádolt. Szimpla troll vagy. Valószínűleg napidíjért. Ezért jársz ide, és annyi.
    A viselkedésed, az érvtelenséged, a hivatalos, és éppen aktuális kormányszlogenek kritika nélküli szajkózása elég jól mutatja mindezt.

  • Tüske Zsófia

    Boda, dugulj már el, senki nem kíváncsi a gyalázkodásodra. Hozzád hasonló undorító hazug és aljas pártkancát legfeljebb az ötvenes években lehetett zakatolni látni.
    Alma cipője talpáig nem érsz fel.
    Még, ha csak azért is lettél párttag, mert parancsra tetted.
    A meztelen csiga hozzád képest egyenesen maga a gerincoszlop.

  • Tüske!
    Te nem csak egy hazug,bunkó, idióta vagy,hanem egy valóban „pártkanca”!!!!,(ezt most bizonyítottad be!)míg én nem!Ez piszkálja a csőrödet!
    Na szerencsére ebben és sok másban is különbözőek vagyunk…!
    Dugulj már be és vedd már észre,hogy te sem megsérteni,sem minősíteni nem tudsz.(nem vagy azon a szinten.)….a próbálkozásaid meg nagy ívben letojom!
    Egyébként jót derültem rajtad,és ezt szerencsére nem csak a fanatikus társaid,hanem az értelmes,normális többség is olvassa!Amúgy még a bal libsi HVG is tárgyolagosabb és normálisabb nálad4
    Na ha képes vagy(???)felfogni már megint nagyon lebőgtél…..
    Kapj be valamit…..ami netán használ!

  • Andrew!

    Amúgy nem vagyok troll..(párszor leírtam),pontosabban senki kapcája,mint itt sokan,tudom ez nagyon bosszantó sokaknak,de hidd el,hogy igaz!

  • Javaslat: Aki Boda olvtársnő az itteni cikkekhez, a magyarországi, kanadai, vagy bármilyen helyzet bármikori kommentálásában egyetlen
    – tényt,
    – érvet,
    – a logika egyetlen morzsáját,
    – netán iróniát, humort
    fellel, az kapjon egy éves előfizetést a KMH-ra.

  • talalom elvtárs….!

    Próbáltál szellemes lenni (mint itt többen…)de ugye neked sem sikerült,ugyanis a KMH fórum cikkeiért, eddig sem kellett fizetni,ha meg lenne ilyen újság,arra ugye te lehet,hogy igen de én biztosan biztosan nem fizetnék elő…szerencsére van választék itthoni újságokban,vannak csatornák(balos meg jobbos is) és van ugye internet…..arról már nem is beszélve,hogy vannak kint élő
    hiteles és nem terhelt ismerősök is….az ,hogy te és a hasonlók se érveket,se tényeket nem találsz a hozzászólásaimban,az a nagyfokú tájékozatlanságodat bizonyítja,ami a humort illeti, azt sem fogod fel,pedig többször gyakorlom,mert ugye humorérzéked sincs ……nekem viszont van és gyakran derülök egyeseken,pláne azokon akik belegabalyodnak a hülyeségeikbe,hazugságaikba és eltökélten őrjöngenek!
    Na részvétem mások hű elvtársa….talalom!

  • kővendég!!!!!
    Nem mondasz igazat,ezt te is tudod,és mindenki más tudja,hogy több állás betöltéséhez kötelező volt…..!Noltak akik szerencsésen megúszták!

    talalom!

    Amúgy a még élő régi és a leszármazott ….komcsik,szocik között sem divat már az elvtárs megszólítás,manapság már „úrnak” szólítják
    egymást (pláne a parlamentben…)de ugye ettől még azok maradnak akik voltak,semmiképpen sem urak ……,ez nem az ő jellemzőjük,kategóriájuk…..csak a pontosság kedvéért!

  • kiegészítés:a „gyengébbeknek”……

    Amúgy nekem régen és most is csak honfitársaim,polgártársaim voltak vannak,és ugye anno vagy a vezetéknevemen,vagy a keresztnevemen szólítottak,vagy kartársnőnek,vagy kolléganőnek…
    ugyanis nem voltam pártag,így gyűlésekre sem jártam!

  • Boda Marcsi
    2019 február 23
    12:24 du.

    „..ugyanis a KMH fórum cikkeiért, eddig sem kellett fizetni,..”

    Nahát !
    Komolyan teccik beszélni?
    És tessék mondani: A maci az VALÓBAN az erdőbe’ kullant?

    Te ostoba némber te 😀 😀

  • Boda Marcsi
    2019 február 22
    4:33 du.

    „Te nem csak egy … idióta vagy,hanem egy valóban “pártkanca”!!!!…”

    Kisanyám próbálj meg mármagadtól kitalálni valamit !
    Tudod : Kontraviccnek szaga van !

    Te meg már messzíről bűzlesz édesssem 😀 😀

    (De nem baj, a helyi Gurltiz meg HUNT*-féle döglegyek könnyen rádtalálhatnak, szag után)

  • Boda Marcsi
    2019 február 23
    12:53 du.

    ” kiegészítés:a “gyengébbeknek”…… ”

    Bírom mikor egy tanulatla tuskó (igen, rólad beszélek)
    aki csak a Kádár-rencer idején a főnökség hátsójának
    a fényesre nyalásával jutott olyan státuszba,
    amire szemmel láthatólag alkalmatlan volt,
    szóval egy ilyen „gyengébbeknek” merészel nevezni
    olyanokat akiknek több főiskolai és egyéb végzettségük van.

    A suttyó némber neveletlen parasztsága ez .

  • Tüske Zsófia
    2019 február 22
    3:37 du.

    Pontról pontra igaz….

  • kővendég
    2019 február 22
    3:17 du.

    Ez is pontosan így van.
    Én pl. a Néphadseregben léptem ki a KISZ-ből.
    A hetvenes években.Nem is lett semmi bajom sem, sőt.
    Első osztályú rádióműszerész lettem, (a krumplivirágot ugyan nem kaptam meg mert eléggé fegyelmezetlen voltam) és leszereléskor a megadható maximális
    (mostani pénzben kb. 300 000 Ft) leszerelési segélyt kaptam .
    Ma sem értem hogy miért. Talán ezzel akarták honorálni a rengeteg faszául megjavított elektronkát ? Fene tudja…

  • Kalocsai Miklós
    2019 február 22
    2:47 de.

    AKKOR a körülmények kényszerítő súlya miatt alakult ki az ún. „Kádár-rendszer” és ezekhez a körülményekhez képest a lehető legjobb is volt.

    A Kádár-rendszer -többek között- azért vált életképtelenné mert az USA nyomására túlzottan könnyen juthatott az ország hitelekhez, melyeket NEM ELLOPTAK hanem az életkörülményeket javították velük. Ha valaki a Kádár-rendszerben sikkasztott, az megnézhette magát, bármekkora állami főmufti is volt.
    Sajnos egy két vállalttól eltekintve a magyar termelékenység nem volt túlzottan jövedelmező keményvaluta tekintetében és hát ugyebár Rubellel vagy keletnémet Márkával mégsem lehetett törleszteni a Nyugat felé.
    A veszteséges nagyvállalatokat meg sehogyan sem akaródzott szanálni sem a kádári sem az utána jövő MSzMP kormányoknak.
    Nem akartak tízezres munkanélküli tömegeket tudni az utcán.
    Vagyis „struccpolitikát” folytattak ebben a kérdésben.

    Ellenben ami ma folyik itt..hát arról jobb nem is beszélni.
    Jó vége nem lesz, remélem már nem érem meg a végkifejletet !
    Szerencsére lassan haladnak a dolgok elő..izé hátrafelé 😀

  • Tölgyessy Péter tényleg legfeljebb, mint idézgető jöhet a képbe. Hitelesnek nagyjából annyira hiteles, mint az vörösréz aranyként. Esetleg mint Simicska az ellenzéki. Ha másért nem akkor azért, amiért csontig benyalt Orbánnak, amikor úgy hozta úri kedve, majd elindult szépen vissza a damaszkuszi úton. Kokó és a többi státuszpatkány nyomán.

    Ugyanakkor maximálisan egyet értek az előttem szólók közül azzal (Kalocsai), aki szerint Orbán és Kádár közt akkora a különbség, hogy Orbán napi száz miatyánkot sírna el térden állva, ha csak Kádár nyomába érhetne. Horn esetében ez 1000 sírva-könyörgés lenne. Orbán egy személyiségzavaros diktátor. Személyiségét tekintve, és lassan az államberendezkedése alapján sem sokkal jobb Sztálinnál vagy Hitlernél. Csak a lehetőségei kisebbek. Nem a szervilista, boda-osztályú tapsoncai miatt, hanem mert az ország erőforrásai, és a nemzetközi környezet olyan, hogy egy pöccintéssel küldhető nyomorba az ország. Azt pedig Orbán is tudja: akkor pedig lógni fog a körúton. Mert nem lesz olyan gyors helikopter, amivel elhúzhatna. Ahogy Csau is golyósdiktátor lett.

  • Boda Marcsi
    2019 február 22
    4:38 du.

    Szerintem hazudsz. Vagy ebben, vagy másban.

    1. Állítólag gazdasági vezető voltál. Azzal a szellemi tőkével, amit itt bemutatsz még pártmegbízottként sem lehettél volna gazdasági vezető. Legfeljebb igazgató parizerfelelős. Ergo, ha arra vagy képes, ami itt látszik mint érvtelenség, elvtelenség, vitaképtelenség, szűklátókörűség, számtanképtelenség, stb. Akkor hazudsz a múltadról.
    2. Ha a fentiek nem állják meg a helyüket, akkor magadtól nem lehetsz annyira idióta, amilyennek beállítod magad. Akkor pedig pénzért, megbízásból, pártbesúgói elhivatottságból, stb. vagy itt is így.

    Ergo, vagy egy ostoba senki voltál és maradtál, vagy párt-troll vagy. Egy átlag hatelemit sem végzett ostoba marhától eltérő a stílusod, és még egy kocsma-filózófusnál is masszívabban tolod a párt-lózungokat. Úgyhogy szerinetm az utóbbi vagy. Párt-troll.

  • Nagy szükség van fidesz-trollokra. Ellepnek minden fórumot, minden újságot, face-t… Hogy mi úgy érezzük, nagyon sok fideszes van. Másképp hogy tudnának a választáson annyit „hitelesen” becsalni?

  • Tüske Zsófia

    boda tévedsz, az én csőrömet csak a te végtelenül primitív, aljas és rosszindulatú köpködésed piszkálja, ami erősen hajaz a rákosi korból ismert pártpropagandisták nyomulására. Az mindenesetre mulattató, hogy hogyan erőlködsz azért, hogy téged előkelő és „normális többséghez” tartozó jobboldalinak lássanak, az alcsúti vályogból a királyi Várba, rablott pénzzel felmászó kisebbségi árnyékában.

  • Tüske Zsófia

    Andrew_s
    egyetértek veled, ami bodát illeti, és eszembe jutott az alábbi történet: vagy 20 éve utaztam a buszon, a pilóta férjem régi kollégája volt. A végállomáson minden különösebb ok nélkül rátámadt a sofőrre egy idős, kistermetű ember, valami mondvacsinált váddal, hogy idő előtt rácsukta az ajtót, beígérve neki, hogy feljelenti őt a BKV-nál. Mondtam a kollégának, ha gondja lesz, hivatkozzon rám nyugodtan, mert bármikor elmegyek neki tanúskodni, hogy semmi ilyesmi nem történt.
    Nos, a közeli nyugdíjasházban lakó kisember tényleg feljelentette őt, magát nyugdíjas ügyésznek kiadva, amitől a vonalcsoport-vezető hasraesett és fegyelmi eljárást indított a sofőr ellen. A sofőr a központban tagadta a vádakat (ehhez még nem volt szükséges a személyes tanúvallomásom, beérték az írásbeli nyilatkozattal is). De a kisöreg nem érte be ennyivel és kártérítési igénnyel bíróságra vitte az ügyet. Na ide már engem is beidéztek, el is mentem, de végül nem kellett tanúvallomást tennem, mert amikor a vonalcsoport-vezető előadta, hogy az ügyész urat komoly sérelem érte, amit a BKV fontosnak tartott orvosolni, a bíró szeme kikerekedett, a kisöreg meg még jobban összement, ugyanis a bíró tudta, hogy nem ügyész volt, hanem csak akta-kézbesítő hivatalsegéd.
    És ezzel ejtve is volt a jogorvoslati kérelme.

  • Hajjaj! A 7:03-as hozzászólásomban szereplő „olvtárs” nem elírás. A magyar nyelvben a társ számtalan szóösszetétel tagja: bajtárs, kartárs, szaktárs, bűntárs stb. Ezt az „olvtárs”-at nemrégiben olvastam és megtetszett. Igaz, kissé hányaveti, hiszen az egyik tagja rövidített formában szerepel – de jól kifejezi, hogy emberek olyan csoportjáról van szó, akik valamennyien elolvastak egy cikket, könyvet, írást.
    Elnézést kérek a Boda nevű ideírogatótól, hogy azzal gyanúsítottam meg, hogy tud olvasni.

  • talalom!

    Azért az nem semmi,sőt hab a tortán,hogy a betű elütésed is meg tudod magyarázni….szánalmas vagy(előfordul mindenkivel,velem is,ha észreveszem akkor kijavítom,de ha nem akkor is megértik amit írok)
    Te elvtársat akartál írni,csak melléütöttél ,ugyanis az „olvtársnak” semmi értelme,mivel a többiek is elvtársnak,volt komcsinak,pártagnak titulálnak…..-Ha olvasásra céloztál én tudok olvasni,értelmezni és írni is sokakkal ellentétben.
    Azt hiszed nagyon jó- pofi,szellemes voltál a magad módján?…..
    csupán szánalmas!

  • Ami a humorérzékemet illeti,hát az is van,ha épp nincs jó kabaré,vígjáték a TV.ben itt megtalálom,de a horror paródiákat is
    kedvelem,itt abban sincs hiány……időnként le kell küzdenem a hányingeremet a sok idétlen hazugság miatt,de mindig sikerül,meg nevetni is!
    Hát ez van!Elmentem,most tényleg jó(színvonalas!) film kezdődik!

  • Tüske!
    nagyon szerencsétlen és szánalmas vagy és ezt persze tudod is….csak tagadod!
    Amúgy nem én vagyok primitív,szánalmas és rosszindulatú (miért is lennék?)hanem te és a hozzád hasonló „szuper értelmiségiek” meg a hasonló …pártjaitok, akiknek a szolgái,rabszolgái vagytok!
    Se neked,se nekik nincs semmi esélyetek,méghozzá hosszú távon,na ettől vagy így bevadulva te szerencsétlen némber?….nyugodj le szépen,mert a diliházban fogod végezni!
    Én köszi megvagyok és változatlanul röhögök rajtad,meg a hasonlókon!
    Egyébként nem jelentgetek senkit,nem vagyok ÁVH-ás ivadék,és jobb dolgom,szórakozásom is van!
    Kapd be ami netán használ…..!

  • Nagyon szánalmas vagy Boda amint itt rángatózol

  • Ne erőlködj „fórum krémje” …fő szószólója én nem rángatódzom,viszont te már
    dülöngélsz a piától…..dőlj el!

  • Almási Alma
    2019 február 26
    8:20 de.

    mivel a blog lejárt, itt, neked!
    attól hogy valami „óccó” attó’ még lehet jó (ez személyes tapasztalatom)
    az, hogy a nyugat és kelet között különbségek sokasága van az is nyilvánvaló de az oka a nyugat gyarmatosító imperializmusa, amely mai napig folyik, és egyre szemetebb módon!

    bérkülönbség és egyéb számszerűségek differenciái is ugyanebből következnek… a mai konkurrencia harc fegyverrel folyik és erőszakkal meg álnoksággal ahová a nyugat beteszi a csülkeit ott kő kövön nem marad csak az am,ire a nyugatnak szüxége lenne… de rabszolgák nélkül hogyan termeli ki?

    a többit rádbízom…

    budzsuhaha

    és Pá kis fizikusom pá menj a CERN -be ott kivillan néha a bigbang azután elhallgat mint a cserebogár Arany Jánosnál

  • bundzssuhaha

    Na, a kínai árucikk neked legyen mondva… és alighanem nincs senki jobban kizsákmányolva, mint a kínai melós…

    Gondolkodásod egyszerű… (primitív)

    Hanyagolj…

  • Almási Alma
    2019 február 26
    5:13 du.
    mivel minden relatív (hadd ne soroljam a csúcs termékeket csillagászati árakon áruló kereskedők polcairól és amikor hazahozom, na mi van ráírva: Made in China)

    nem hallgatlak meg mert az utóbbi időben sok mindent vettem a legjobbak kind made in china és ráadásul ingyen szállít nem úgy mint a helyiek és a helyiek lassabbak

    de te csak szajkózzad a big bang et (az még egy nagy agyficam)

    budzsuhaha (csak neked)

  • Almási Alma
    2019 február 26
    5:13 du.
    ja, és a kínai bocsánatot kér ingyen küldi a másikat ha az első nem tetszett bármi okból

    itt meg a helyiek még rendőrt is hívnak hogy molesztálom őket

    budzsu haha meg a big bang

  • Almási Alma
    2019 február 26
    5:13 du. ha a cenzor még nem unja? (remélem, nem)

    írád:
    „Én a következő (III.) világháború esélyeiről futtattam eszmét, amelynek szerintem a fő okai a kínai és egyéb gazdasági versenytársak megjelenése az USA-val szemben. ”

    az a szó, hogy „szemben” az nálad mit jelent? tekintettel a szabadversenyre és a mindekinek joga van élni elvre!

    másik megjegyzés a rengeteg juanguaido körül folyó óccó hülyegyerekeknek szóló kiscsoportos történetek mellett nézvén a FOX NEWS-t élőben John Bolton (bele a világba)

    …(fordítom neked)”nagyon jó lenne, ha az usa nagyvállalatok Venezuelában termelhetnék ki az olajukat (SIC) mert akkor ezzel az usa nagyvállalatai előnyös helyzetbe kerülhetnének és az usa lakossága is de még a venezuelai népnek is jobb lenne”…

    tehát az olajuk ott van az alatt rohadt Venezuela alatt ami Simón Bolivar óta nem adta be a derekát (csak ideig óráig) és mai napig várja a venezuelai állam tulajdonát képező kifizetések teljesítését az usa ból 20 milliárd és GBR ból 1,25 milliárd aranyrudakban

    szóval ez is az általad „szemben” nek titulált agyficam szerves része az új brazil elnök Bolsonaro kormánya többször bejelentette az utóbbi napokban, hogy az ő területén keresztül semmiféle katonai invázió nem fog menni Venezuelába és a Lima csoport máris 50-50% ban megosztott

    ennyit a te „látásmódodról és annak a valósághoz való viszonyáról

    és hogy csiklandozzon téged is: budzsuhaha

  • Szólj Rodeohoz 1 yo szott
    és úgy fog rádtelepedni mint Londonra a fog.

    Tappasztalatttból mondám.

  • Boda Marcsi
    2019 február 24
    2:02 du.

    ANNYIRA primkó vagy..
    Még az „olvtárs” internetes kifejezést sem ismered peg kb. 10 éve használjuk 😀

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Netpolgár

    Te idióta.
    Azzal hogy „olvtársnak” lettél titulálva, megtiszteltek téged.
    De annyira gyagyás vagy hogy még ezt sem vetted észre.

  • Londonban hejj, van számos utca és minden utcán van sarok…!

    és néha köd is van, hacsak… nem fú’ az Ír vagy a skót -esetleg- a welszi szél (az utóbbi az bárddal.., a daloló bárdok)

    vannak sok tökkelütött tökhülye egyedek akiknek hiányzik az, hogy normálisan szóljon hozzájuk valaki, tehát, hogy legyen „kapcsolatuk” megblogolnak és beblogolnak mindenfélét és akkor máris azt hiszik, hogy benne vannak… pedig az ordító sütőtök, meg a sárga zodiac valójában nem takar semmit

    a semmi körüljárása de jó kis körökben és attól szédül

    budzsuhaha

  • budzsuhaha!
    „az a szó, hogy “szemben” az nálad mit jelent? tekintettel a szabadversenyre és a mindekinek joga van élni elvre!”

    Bocsánatot kérek a tévedésemért. Azt hittem rólad, hogy megérted. De mit tegyünk, tévedtem… (Ebből is láthatod, milyen félrevezető lehet a HIT.)

    Szóval SZERINTEM a világgazdaság egyik feszültségpontja, hogy az ocó kínai áru megjelent, és ellepte a világot, de úgy, hogy nem euroatlanti kereskedőkön keresztül – mert akkor ők fölözhetnék le a hasznot – hanem közvetlenül, önállóan a szabad verseny keretein belül. (A magyarázatom „képletes”. Ennek ellenére eddig érted?)

    Ettől persze a kínai melós még alaposan ki van zsigerelve, de a haszon mégis a kínai világban csapódik le. Az euroatlanti melós meg már nem kaphatja meg az eddig megkapott jólétét, vagyis kevesebbet kap a munkájáért. És az euroatlanti kereskedő is pofára esett. Én úgy gondolom, Trump kapálózása erről szól.

    Eszmefuttatásom nem érinti az áru minőségét. A világnak ugyanis megfelel a gyenge minőség is általában, hiszen úgy vagyunk szoktatva, hogy egy keveset használjuk a dolgokat, aztán lecseréljük újra, a környezetvédők örömére. Filozófusok (vagy kik?) ezt nevezik fenntartható fejlődésnek.

    Mivel nem vagyok közgazdász, a részletek megvitatását – a venezuelai kőolaj tekintetében is – rád, és Gábrielre bízom. Feltehetően jól fogunk szórakozni… 😀

  • Rodeo:

    Aztán milyen érzés
    csontig benyalni egy idiótába?
    Gurltizbe már sikerült, most OIM* a következő.
    Ki/mi jöhet még? Esetleg egy anakonda az Amazonas mellől?
    (Amilyen egy perverz disznó vagy DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD )

    *OIM = Oldal Idióta Macája

  • Rodeo:

    Itt van a barátod legutóbbi „hőstette”
    Kirabolja a saját nyomorgó országát.

    https://nepszava.hu/3027220_nyolc-tonna-aranyat-vittek-el-a-venezuelai-kozponti-bankbol

  • Almási Alma
    2019 február 28
    4:40 de.

    megértettem, ha hiszed, ha nem!

    pont az a gondom, hogy te azokat hibáztatod a kapitalizmus alapvető és inherens problémáiért (azaz a kapitalizmus keretein belül sohasem oldhatók meg!) akik extraprofitot termelnek az offshore (a tőke szabad áramlása) forgalomból a többit rágd át mégegyszer

    nincs megoldás

  • Tökhülye
    2019 február 28
    5:14 de.

    a saját aranyuk! GBR miért nem adja vissza nekik a nála tárolt több mint 8 tonnányit? usa miért nem fizeti ki az elvitt olaj árát 30 milliárd $-t? nahát? Madro a legális államfő, az ország embargo alatt van nem kapja meg a jogos kinnlevőségeit, és akkor azzal vádolják, hogy nyomorognak, mialatt usa újságíró csinált riportokat többek között bevásárló központban ahol árubőséget talált, a Chevron nak kell ingyen a venéz olaj a többi rablómese

    ja és szerinted kinek lesz jobb, ha az a seggfej juanguaido (az ottaniak csak guarimbero nak és cagado nak becézik) lesz a headhoncho?

    mindent átad az usa nak majd lelövik, a mór megtette a mór mehet alapon egy szar terrorista hazaáruló

  • Almási Alma
    2019 február 28
    4:40 de.
    ki kell egészítenem önmagamat… ott látom a tévedésedet (SIC), hogy az áldozatokat hibáztatod… (újra ajánlom Andre Malraux Az ember sorsa) az áldozatokat „létrehozták” offshore és extraprofit létrejöttének érdekében!!!

    ezzel sok legyet egy csapásra:
    a saját rabszolgamunkásaiknak (proletár a latin proliferare igéből képezve ami a szaporodás igéje azaz semmi más szaporítvány!!!) tönkretételével lásd a sok világválságot és világháborút

    az a valóság a gyarmatok kezdenek felnőni és önjárókká válni ez az újabb feszültségek forrása és a Krump Lee ezellen próbál tűzzel vassal tenni lásd még a Harley Davidson t amely belengette elköltözik!!!! a saját pó’gárainak sem jobb önmaguknál csak a többiekhez viszonyítva (azaz fenn kellene tartani ezt a különbséget de egyre jobban csukódik az olló a krump lee ék nagy bánatára látnod kellene a mai Kínát belülről…
    és azt a rohadt Iránt meglepődve láttam egy belvárosi teheráni panoráma képet előszőr azt hittem London vagy Páris

    rágd át ezeket (persze ha akarod)

    a gábriel és a geyza elkapták a szarva közt a tőgyit és nem eresztik mert nincs más információjuk mint a mainstream media az meg ugye fake news

    budzsuhaha

    hogy tudjál válaszolni és megcímezni

    ugye nincs harag? inkább a Big Bang neked hátha „kijön” nem tudom mi de ki kell jönnie

  • Tökhülye
    2019 február 28
    5:14 de.

    nem is tudtam, hogy az O1G Királyi Népszavájából ollózol?
    azok márm azt is leírták, hogy beesett, pedig nem be se nem fel hanem ki… és azt is, hogy térdigérő passzátszél fújt Dob utcában és olyankor zavaros tv vétel!

    hiába no, aki tájékozódni akar Népszava.hu -t olvas…szorgalmasan minden piros pont után jár egy bélyeg az úttörőigazolványodba, ha az nincs akkor a villamosbérletedbe

    essetunni?

    gyeptégla és budzsu haha

  • Rodeo nyugodj le szépen
    Nem a te pénzedet lopják Velenuzellelában.

  • Boda Marcsi
    2019 február 25
    1:49 du.

    Boda elvtársnő megint erkölcsnénikét alakít.
    Miközben kisujját diszkréten eltartja a sörösüvegtől.
    Mert valahol aztatotat hallá hogy úri népek közt az úgy szokás

  • Gabriel Karikas

    Geyza

    Hagyd a fenébe, Rodeio szerint minden úgyis csak a nagy Sátán (USA) ármánya

    Lehet, hogy az ISIS előretolt (olyan magyaros) „bástyája”?
    Nehogy rosszat mondjunk neki Mohamedről, mert még ideküldi a tehenet!

    DDDDDDDDDDD