Beszámoló Novák Katalin „Hungary Helps” c. torontói kiállításáról

2019 február 22 10:57 de.77 hozzászólás

Február 21-én résztvettem „kvázi inkognitóban” Novák Katalin „Hungary Helps” című kiállítás megnyitóján Torontóban. Egy demonstrációt próbáltam szervezni, de akikkel a karácsony körüli két demonstrációt szerveztük a torontói magyar konzulátus előtt, senki nem ért éppen rá. Látom és hallom, hogy Novák Katalin üstökösként épült be a fideszes hazúgság gyárba. Az elmúlt pár évben Balog Zoltán csatlósaként teljes agymosáson esett átt – miközben szült 3 gyermeket. Ma már Gulyás Gergellyel ők képviselik az intelligens nettó hazúgság vonalat a Fideszben. Németh Szilárd megkopott helyére avanzsált. Sorry K. Zoli, M. Gyuri és Sziszi Petike, ti ebben hátrébb vagytok – legalábbis mentálisan.

Kiváncsi voltam, hogy ez a védjük meg a világ összes keresztényét kampány vajon miről szól?

Belelapátolnak irgalmatlan mennyiségű pénzt, amit nem nehéz feltételezni, hogy valami forgatókönyv alapján, visszacsurgatnak vagy valami más politikai hasznot húznak belőle. Bevallom, konkrétumokat nem tudok, de a képletet 2010 óta jól ismerjük. Hogy pont ezek, akik a 10 parancsolat mindegyikét ignorálják, most éppen ezt lovagolják meg, nem lep meg. A megnyitó után a 40-50 echte Orbánrajongó résztvevőknek módjuk volt kérdéseket intézni Katalinhoz. 3 semmitmondó kérdés volt csupán, talán az egyik volt mégis beszédes, amelyik megkérdezte, hogy honnan van erre pénze a magyar államnak, erre aztán Katalin begyújtotta a rakétáit és 10 mondatban elmondta, hogy az otthoni kánaán ezt abszolút lehetővé teszi, éppen csak hogy azt nem mondta, hogy otthon már nincs is mire pénzt költeni, mert minden virágzik..

Várom a megfejtéseket okairól, de én tartom magam a „consider the source”-hoz, úgyhogy bizonyos bejáratott kommentelők véleményét nem fogom elolvasni. 6-7 év alatt elég tiszta a képem az aktív kommentelőkről.

***

Bánfi Miklós

1958 január 7-én születtem. Budai proli gyerekként bátyámmal és húgommal korán elhagyott apánk, anyám egyedül nevelt fel minket nagy szegénységben, azonban erősen intellektuális légkörben. A sport és a komolyzene szeretete már 5 éves koromtól komolyan vonzott, ami azóta is kíséri életem. Apám bár elhagyott 6 éves koromban, szorványos de nagyon intenzív hatással volt rám. Az ő konok politikai érzékenységét és kiállását örököltem. Szép lassan összegyűjtött 4 diplomát, de antikommunizmusa visszatartotta, hogy igazi sikerpályát fusson be anyagilag, de később visszatérek erre…

Így csodával határos, hogy sokszori rendőri politikai előállításokkal 16 éves koromtól, buktatókon keresztül mégiscsak meg tudtam szerezni közgazdász diplomámat. Zenei menedzselésből írtam a diplomám, aminek köszönhetően, egyből felvettek a Hungarotonba menedzsernek, ami nagy hiány volt még akkor.

De mivel én már a tini éveimben tudtam, hogy Magyarország politikailag és szociálisan nem maradhat az életterem, 85-ben az újbóli katonai szolgálat elől leléptem Németországba, mivel megmondták, hogy az állásom nem tarthatom meg.

Eleve Torontóba készültem, de 2 évembe telt, mire legálisan fogadtak. 87-től házasság, 2 gyönyörű  kislány, kényelmes alsó közép osztály… Aztán egy fájdalmas válás, és menekülés vissza Budapestre 2002-ben a választást megelőző héten. Akkor vetettem magam bele aktívan a magyar politikába, amellett, hogy új karriert építettem és Torontó után itt is számos főiskolát és kurzust végeztem. Először tanár aztán a Business Coach Akadémia elvégzésével coachként találtam meg igazán magam.  Olyan sikeres lettem, hogy éppen ma 7 éve 2012 februárjában, ellenzéki politikusok és vállalati felsővezetőkre épült magánvállalkozásomat egy nap alatt ellehetlenítették, egy héten belül menekülnöm kellett vissza Torontóba, ahol sokadszor,  abszolút nulláról kellett kezdenem. Ekkor csapodtam a Kanadai Magyar Hírlaphoz, ahol napi több órás politikai érdeklődésem levezethettem.

Újságíró nem vagyok, de munkáim mellett sok időt töltök Pesten, ahol jó kapcsolatot ápolok ellenzéki politikusokkal és művészekkel.

Vissza apámhoz: társadalmi és anyagi státusza érdekes módon az elmúlt 20 évben gyökeresen megváltozott. Agymosott, bigott katolikusként Orbán közeli körökben teljesen megtollasodott… – jóval nyugdíj után.. Évek óta politikai ellenfelének tekint, 88 éves korában is aktív és nem hajlandó szóba állni velem. Anyám, akivel otthon együtt élek, bár passzívan, de szintén agymosott Orbán-hívő. Mind a kettőt szeretem és tisztelem, de Orbánnak ezt sose fogom megbocsátani, hogy falat emelt közénk.

Bánfi Miklós

77 hozzászólás

  • A cikk alanyan csupan egyetlen hozzaszollast, inkabb kerdest kell tennem, hogy mi alapon, ill. honnan a fenebol veszi a magyar allam/kormany jogat beleutni a mocskos orrat a lakossag magan eletebe. Mert ha a „csaladi eletuk” nem a leg-maganabb ugy, akkor semmi mas nem lehetne az.

  • Te vagy a harmadik ember, akiről azt hallom, hogy idejében kiment az országból, majd hazajött a rendszerváltás után, itt vállalkozást hozott létre, és (politikai alapon?) tönkretették. A vállalkozások nem az én világom…

    Én csak rövid ideig dolgoztam nyugaton, nem sokat tudok az ottani mindennapi világról. Ami az orbán-kormány iránti kitartó lelkesedést illeti, dafke-mentalitás. Csakazértse a baloldal… Azoknál, akik egész életüket a kádárrendszer iránti ellenkezésben élték le, érthető. Megöregedtek, és már nem is tudják, miről van szó, csak a régi szavak keringenek a fejekben.

  • Tüske Zsófia

    Bendegúz, a magyar állam sok olyan területre is beleüti a mocskos orrát, ahol semmi keresnivalója nem lenne, ráadásul olyanok képviseletével, akik annyit értenek az adott területhez, mint hajdú a harangöntéshez.
    A szaporítás csak egy dolog, de beleüti a mocskos orrát a közoktatásba, a továbbtanulásba, megnehezítve a gimnáziumi tanulmányokat, lebutítva a szakképzést, bele a párválasztásba, a házasságot erőlteti, az élettársi kapcsolatokat másodrendűvé süllyeszti.

  • Tüske Zsófia

    Miklós, egyszerűen fel sem tudom fogni, mit keres ez az ostoba lúd Torontóban, miféle sanda szándék vezéreli.
    Gondolom inkább anyagi indíttatásból ment oda hazudozni, mert talán a fidesz EP választásához mégsem Észak-Amerikában próbál szavazókat keríteni.
    Te mit sejtesz emögött?
    A keresztény biznisz -kezdve a tízparancsolattól gyógyulást váró Kásler EMMI miniszteren, aki egyetemista korában a Szegedi JATE össz-egyetemi hallgatói párttitkára volt – igen jó üzlet, hiszen Isten pajzsa mögé bújni jó politika, hiszen az Úr az, akit nem lehet támadni. De még az sem lehetetlen, hogy előkészítik a terepet orbán fiának, Gáspárnak lelkészi tevékenységéhez.

  • Tüske Zsófia
    2019 február 22
    2:46 du.

    bruhahahaha

    O1G Gazsi számára alkalom a katolikus egyház jelenlegi válsága azzal kapcsolatban hogy nemi életet élnek meg éltek ahelyett, hogy ezt is szentségnek nyilvánítanák a seggség cölibátus helyén, és még néhány idióta törvényüket lehetne egy nagy zsinat errűl arra még én is elmennék röhögni

    szóval a kis „más” „látnok” „álnok” Gaszi aki most gazsiságot akar létrehozni egy új egyház pápájaként vagy főmuftiként -esetleg- az új Buddhaként amelyben kötelező lenne a varázslat és a „keverés”… a férjét meg alpápának nevezhetné ki…

    budzsuhaha

    megjegyzem -újra- hogy ezzel nincs egyedül más országokban a demokrácia nevű vallást hirdetik tömjénfüst és kéjgáz szertefújásával persze van hozzá nagyon kemény kötésű „bibliájuk” (enélkül nem érdemes egy ügyes kis amendment és máris mindent lehet, persze interkontinentális ballisztikus is ugyanakkor) amivel lecsapják az ellenkezőket akik nem akarják bevenni az „ostyát” meg utálják ha szenteltnek nevezett vízzel locsolják őket

    szóval egy az egyház vagy haragom mérhetetlen mondja az „egyigaz”

    én meg röhögök

    budzsuhaha

  • TUSKE ZSOFIA irta;

    „A szaporitas csak egy dolog…”

    Tehat Maga ugy latja az allamhatalom altal a lakossag „szaporitas”-at (s jovahagyja azt) mint az allat-tenyeszto farmer a vagohidakra eladott jaszagainak ‘szaporitasat’.

  • Rodeo11
    2019 február 22
    3:59 du.

    OIrbán fúj az Európai Egyesült Államok koncepciójára, de lelkesen használja a katolicizmust álcaként (reformátusnak vallva magát), illetve a kereszténynek nevezett, de Jézushoz köze sem pofázmányokat.
    Elfeledkezve arról, hogy az egyház egyik legnagyobb vívmány éppen egy Európai Egyesült Államok megvalósítása volt annak idején a középkorban. Világi helytartókkal (királyok, és egyebek) biztosítva be a lágy altestét.

  • Éljen a hidegpolgárháború!
    A legszebb, amikor a családokat szétverve tesznek tönkre mindent!
    Most esett le a tantusz, hogy aposom miért adta be feleségem helyett a válopert, miközben nem volt rá ok! Évekig furt, zsarolt, hazudozott.
    Eddig vak és értetlen voltam.

    Éljen orbán a családbarát!

  • Bendeguz79
    2019 február 22
    12:05 du.

    gizi, hogy is van ez nálatok? csak nem?

    we have to protect social security! Join Progressive Turnout Project and tell Mitch McConnell hands off!

    budzsu haha

  • Andrew_s
    2019 február 22
    4:55 du.

    ehhez annyit, hogy max egyetértek, de a modernizálását továbbra is szükségesnek tartom, mert anélkül az egész megbukik és vannak ellenszelek bőven, kár lenne érte, bár én nem hiszek az alapjaiban a többit ugye meg máshol belémoktatták és bennem maradt

    budzsu haha

  • Csodalkozom, hogy Christopher beengedte ezt a cikket!

  • Andrew_s
    2019 február 22
    4:55 du.

    akkor egy kicsit arról amit írsz az európai egybesült államokról, a kép nagyon közelít az európai egységhez, de a feldarabolt németország (a mai nagy, sok nyelvű és etnikumú ) anno darabokban, a Németalföld spanyol gyarmat (Flandria+++) és az argonauták utódaiként másolva Dzsingisz Khán t kirajzottak, de nem mindenkinek volt erre lehetősége, és így a gyarmatosító egységes európa meg a minden külső forrás nélkül hagyott maradék (ebbe tartozott a hülyébbnél hülyébb földi helytartóival Magyarország, aminek kurva rugalmas határai voltak egészen 1945 -ig! bár nem volt szegény és igyekezett helyben gyarmatosítani… majd ugye létrejött a bűnözők exportja és létrejött az usa ezekből ami mai napig érezteti a hatását!!! nem egyszerű Odysseia és Iliász 16., 17. századtól Krisztus után!!!

    és a nemzetek ébredése meg a sok trikolór és a sokféle forradalom nem használt a gazdasági fejlődésnek, viszont csodálatos irodalmi és egyéb művészeti eredményei lettek (Puccini La fanciulla del west, Manon Lescaut, Madama Butterfly, manapság ilyen bátor dolgokat mint a Verdi La Traviátája És Don Carlos a nem igen van lehetőség mert nem kap Oscart és akkor minek (hahahahahaha)

    értékeket szétromboltak csak úgy cum trucc és amit a helyükre raktak (lásd a reneissance utáni felhős eget a Csuhraj filmmel ellentétben)

    és a mai értékeket szerintem nem kell megtartani hanem létre kellene hozni igaziakat de arra meg a fősodratúak nem adnak pénzt és a Marco Rúbio meg a Mike Pence ordibálni kezd baromságokat és a Stoltenberg meg kontrázik hozzá

    szóval jó lenne egy egységes elveken működő nagyon soxinű EURÁZSIA de azt meg ugye a Pompass és a Bajúsz Manó nem akarja mert megettük hatalmas nagy „töke” van de már kezd ltszani rajta az impotencia és a szenilisség, és büdös a lába

    idáig bírtam

    budzsu haha

  • Novák Katalin maga a nyájas és bűbájos Ördög…

    Hallgatni iszonyat, nézni pedig egyenesen rémes.

  • Bendegúz
    12:05

    A mai magyar állam – nevezzük inkább Orbanisztánnak – nemcsak a magánéletbe üti bele „azt a mocskos orrát”, hanem mint a cikkből is kiderül, a magánvállalkozások világában is ő a >minden lében kanál<.
    Ha megtetszik neki egy cég, mert "fantáziát" lát benne, azt megkörnyékezve előbb figyelmezteti, hogy adja el egy általa megnevezett másik, az ő érdekkörébe tartozó cégnek, s ha ez nem vezetne eredményre, akkor az, rövid időn belül az adóhivatal, vagy a számvevőszék ellenőreinek a karjaiban találja magát…
    Ma a Balaton partjának a kilencven százaléka ilyen, így megszerzett fidSS közeli vállalkozások tulajdona. …És még példák sokasága vonultatható fel e vonatkozásban is…
    Ez az orbanisztáni realitás, nemcsak a magánszférában való turkálás sőt, talán épp ez a lényege, a mindenkori kiindulási pont, amit nyugodtan felfoghatunk a középkori "ius primae noctis" [az első éjszaka joga] gazdasági megfelelőjének.
    Azonos kultúrákban a gazdasági és a magánéleti szokások egyetlen textúrát, s így igen szoros tartalmi összefüggést is alkotnak. Ez esetben már annyira szorosat, ahol már helye sem marad a plurális demokráciának, vagy a magánéletnek…
    A szicíliai maffia ezekhez képest egy kisinas cserkészcsapat…

    Üdv: K.B.

  • Bendegúz
    4:17

    Talán megbocsát, ha a Tüske Zsófiának feltett kérdésére én is reagálnék.

    Igen, a mai magyar államnál ilyen egyszerű a képlet, mint tenyésztés és haszonállat.

    Akárcsak Hitlerájban, úgy Orbanisztánban is a biológiai determináltság a kultúra fundamentuma. Előbbi, totalitárius államban a Vezér éppen Himmlert az állattenyésztésből és „nemesítésből” diplomázott biológust tett meg az SS legfőbb hentes és mészárosának, hogy az szerinte „tudományos” tenyésztési érvekkel, valamint vesszővel és bárddal teszi majd helyre az elfajzott nemzetek – ide tartozott a vele szövetséges magyar, de az olasz is – összekuszálódott és selejtes minőségét…
    Ugyanakkor a napokban Orbanisztán nagytitokban vérségi, azaz rasszista koncepcióval fogadott be 3000 venezuelai menekültet azzal az ürüggyel, hogy úgymond és állítólag
    „a . f e l m e n ő i k . k ö z ö t t . m a g y a r o k . is” vagyis, értelmezve ezt az érvelést – amit a saját választótáboruknak elmagyarázandó – genetikailag megfelelő állományú alanyok . t a l á l h a t ó a k.
    Teszi ezt Orbanisztán annak ellenére, hogy e-migránsok 😀 közül senki nem beszél egy kummányi magyar szót, de még annyit se. Holott a hatályos bevándorlási törvény(ük) a magyar nyelvtudás hiányát kizáró feltételként szabja meg a letelepedni óhajtók számára. Ergo,őket bemondott – vagy az se – „magyar ősök mentén” n e m . helyezték el a migráncsok számára a pengedrót kerítés szomszédságában fenntartott embertelen konténertáborokban az országhatáron, ahol annyian várakoznak a bebocsájtásra.

    Üdv: K.B.

  • Figyelő
    11:07

    Miért is ne kéne beengedni ezt a cikket ?

  • Figyelo
    2019 február 22
    11:07 du.

    Csodalkozom, hogy Christopher beengedte ezt a cikket!

    ————————————————————–

    Miért ne engedte volna? Mi a gondja épp ezzel a cikkel?

  • – Mint mazochista elolvastam, Bánfi élete fő művét, a „hazúgság gyár” – (amit mi rövid „u” – val, írunk) – kanadai vendégszerepléséről… – A Márvány utcai tanintézet, gondolom ugyanúgy szégyenkezik, mint a szülei, vagy mindenki akit ilyen urak képviselnek „magyarként” idegenben..

  • slapajka! Ne a szerzőt mocskold, hanem a cikk tartalmát cáfold… Ezt nem tanultad az iskolában?

  • Christopher Adam

    Minden hozzászólót arra kérem, hogy a cikk témájához szóljon hozzá.

  • Cris, a Kilencedik Parancsolattal mar tobbszor problemait bizonyitotta.

    Maga a szerzo irta , hogy nem kepes megbocsajtani azt hogy a szerzo es szzulei kozott az Orban kormany „falat epeitett”.

    Tuske Zsofia is vadolta az Orban kormanyt ,hogy ” az eletetarsi kapcsolataokat masodrenduve sulyeszti.”

    Mivel azon panaszok a szerzo cikkenek az alapja, hat miert lehetne az nem a cikk alanyan levo kerdes ?????

    Igazan szertnek valami letezo tenyek adatokat kapni, az elkepzelt vadolasokkkal szemben !!!

    S maga, mint a lap kituntett ‘foszerkesztoje’, nem ohajtana azt ???????????????

    Vagy miert inkabb mindent a ‘szonyeg-ala seperni.’????

  • Christopher Adam

    B79, általában hozzászólásai azt az eléggé alacsony küszöböt sem érik el, amely a megjelenés előfeltétele. Ezért törlöm kommentjeinek jelentős részét.

  • ALMASI;

    A kozolt fenti cikk legnagyobb resze a szarzo sajat elet-panaszainak az allitasai es vadalmai a szulei kozotti eltavolodasan.

    A Novak Katalin megjelenese Canadaban egy kozismert hir-jelentes volt a mediaban.

    A szerzo sajat elet-panaszanak sorolasaval igyekezett azt nem csak altamasztani, de mint bizonyitekat nyujtani.

    A kerdeses esetek es korulmenyeket az okozta, nem NK utazsai !!!!!!

  • Az írás a címe szerint Novák Katalin kanadai útját „ekézni” íródott („Beszámoló … „Hungary Helps…”).
    Azonban a cikk kb a felében Bánfi Miklós személyes élettörténetéről szól. Az ilyen történeteknek akkor lehet nyilvános tere, ha abban van általánosítható elem (tanulság). Ebben én ilyen elemet nem találtam.

  • slapaj
    2019 február 23
    6:40 de.

    Nyelvtan-náci..

  • Ferenc
    2019 február 23
    10:46 de.

    És a a maga kommentedben van valami tanulság?
    (Abszolute semmi..)

  • Bánfi kollega
    valamit igen jól csinál
    mert erősen sipákolnak a gyobberek 😀

  • „””…hogy falat emelt közénk…..””””
    Szerintem ilyenkor nagy kérdés : vajon ki emelte valójában a falat,ki az aki hagyta ezt létrejönni? Vajon mindent csak a szülők gyereke csinált jól? És ebben vakon hisz?Vak hit —és mindenki más hibás?
    Komolyan elgondolkodtató! üdvözletével.

  • tóth péter
    2019 február 23
    2:05 du.

    Szteem meg az a „nagy kérdés” hogy mér próbálsz filozofálni?
    Merhogy innen nézve az okosságaid sületlenségeknek tűnnek.

  • Kedves Bánfí Miklós!

    Az egy dolog,hogy „proli” családba született,meg az is,hogy az apja elhagyta,meg az is,hogy nem vonult be katonánk….stb.
    Maga ettől függetlenül lehetne hasznos,értelmes és főleg hazaszerető magyar ember!
    Ezzel ellentétben amellett,hogy lefeküdt a kinti és a magyar ellnzéknek,még valótlanságot is állít….és uszít4
    Novák Katalin természetesen a Fidesz tagja (ezt mindeni tudja,és ezzel ugye nem mondott újat?)de az állításaival ugye igen???
    Ugyanis valóban jelentősen nőtt a családokat érintő kedvezmény,és ugye hatályba is lépett..meg ugye sokan élnek is
    vele….!ezek valós tények,nagyon égő lenne tagadni(pláne,hogy már szinte rögtön(!!!) sokan éltek is vele)
    Na ezek után nagyon sajnálom,hogy mint ifjú titán…. cikkíró,ennyire leégett!
    Talán nem kellett volna elkapkodni a baloldallal való feltétel,és főleg ész nélküli elkötelezettségét?…..
    Jobban járt volna erkölcsileg….bár anyagilag…biztosan ez a hozzáállás a kifizetődő?…..!
    Gondolkozzon el azon amit írtam!

  • Kedves Cikkíró!

    Mellesleg jó szándékkal javaslom,hogy előbb tájékozódjon az itthoni valós dolgokról, tényekről,akárhol is él….és csak utána írjon…..így hitelesebb lesz!
    A származás meg ugye nem számít,csak a becsület!!!!
    Az én Anyám egyszerű földműves családból származott(de nagyon szép volt!!!)míg Apám gazdag nemesi,értelmiségi családból,de abban szerencsére egyetértettek,hogy a komcsikból nem kértek….persze azt is megmagyarázták,hogy miért?…na megértettem,és az utóbbi időkben, a tapasztalataim alapján még inkább…..!!!hát ez van,a véleményem felvállalom!!!

  • Marcsi drága!

    Hogy lépett volna már hatályba a családvédelmi program? Hogy élnének már vele sokan? Egy csomó tisztázatlan kérdés is van, ergo úgy hülyeség amit mondd, ahogy van.

    Ha nem így van, akkor kérem mondja el, hogy mi van, ha elválnak a szülők? Ki fizeti a felvett tízmilliót? Mi van akinek már van egy gyereke, és lesz még kettő? Erre a családra vonatkozik a „vissza nem térítendő” támogatás? Vagy van két gyereke, és még egyet szeretne, így meg lesz a három gyerek. Vajon mennyit és hogy kell visszafizetniük?
    Mi van a legszegényebbekkel, azaz a nagy sokasággal, akiknek nincs is meg a 220 ezer forintnyi kereset a háztartásban? Ők nem kapnak semmit, akár hány gyereket gyártanak az orbáni nagy átverésére.
    AZ egész program egyelőre tízmilliók röpködtetéséből áll, de semmi konkrétum nincs. Mégis minek állítja az ellenkezőjét? Mi az, hogy SOKAN élnek is vele, amikor majd csak nyáron indul el a program, ki tudja mennyi gát és akadály beépítésével.. Atyaég. Egyszer az életben fog tényeket is közölni Marcsi drága?!

  • Tüske Zsófia

    itt van egy osztrák lap a Der Standard által készített elemzés, amit a Mandiner értelmezett.
    https://mandiner.hu/cikk/20190213_a_der_standard_publicistaja_szerint_orban_csaladvedelmi_akcioterve_rasszista

    Természetesen ezt a nem megfelelő jövedelemmel rendelkezők nem tudják igénybe venni, mert a havi minimum 50 ezer forintos törlesztőrészletet csak komolyabb jövedelemmel rendelkezők képesek megfizetni és emellett még a gyerekeket is el kell tartani. Bár állítólag a bank nem fog hitelbírálatot végezni, de arról nem szól a mese, mi lesz, ha a családok nem tudják fizetni a törlesztőrészletet. A jelenlegi adósokat simán utcára teszik, ha újszölött, ha több gyerek, ha kerekesszékes van a családban, így valószínűleg a későbbiekben is ez a gyakorlat marad. Ingyenhitel nincs, bármilyen csábítónak is látszik ez az adósságcsali.

    „A program a 2019 július 1-e után születő babákra lesz érvényes, és három évig lehet majd igényelni a kedvezményes hitelt.”

    Tehát az eddig megszületett gyerekek nem számítanak.

    „A nagyszülői gyed azt hivatott támogatni, hogy a szülők visszamehessenek dolgozni. Fontos, hogy a gyed extrát a nagyszülők nem tudják fölvenni, és a nagyszülőnek aktívnak kell lennie, tehát nem lehet nyugdíjas. Ez az intézkedés is július elsejétől lép majd életbe.”

    Tehát a nyugdíjas nagyszülőnek egy fillér sem jár, ha unokáikat gondozzák. A dolgozó nagyszülő sem jár jól, mert a nyugdíj kiszámításánál a gyes hátrányt jelent – kevesebb járulékfizetés csökkenti a későbbi nyugdíj összegét.

    Bölcsődéket meg már a 2010 választáskor is ígérgetett a kormány, de az ígéretből nem valósult meg semmi. A 3 éves kortól kötelező óvoda is rendkívül zsúfolt létszámú kiscsoportokat eredményezett, mert azokba a kisebb gyerekkel otthon lévő anyák gyerekeit is kötelező volt járatni.

    A nagycsaládosoknak járó 7 személyes gépkocsi-vásárlási kedvezmény meg kacagtató, mert a minimum 7 millió forintos autóknak a kedvezmény levonása után fennmaradó árát sem képes a nagy átlag megfizetni.

  • Tüske Zsófia

    tóth péter: „Vajon mindent csak a szülők gyereke csinált jól? És ebben vakon hisz?Vak hit —és mindenki más hibás?”

    igen jó kérdés. akkor talán elkezdhetéd megvizsgálni miféle (párttitkárok, kommunista dinasztia fia, pufajkás ellenforradalmár) fiai alkotják ma a fidesz-kormány színe-javát.

  • Tüske Zsófia

    boda: „Az én Anyám egyszerű földműves családból származott(de nagyon szép volt!!!)míg Apám gazdag nemesi,értelmiségi családból,”

    nos, egy ilyen egyszerű földműves családból származó nőnemű felmenővel rendelkező egyén ne prolizzon másokat. Mert óhatatlanul elgondolkozik az ember azon, hogy mi készteti a „gazdag nemesi, értelmiségi családból” származó férfit az ilyen családban rosszallás kiváltó mésalliance-ra.

  • Tüske Zsófia

    Bendegúz: a hozzám intézett kérdésére Kordon Bleud kimerítően megfelelt (bár a rákosi-kor népesség-növelést célzó politikáját nem említette, pedig az is megérne egy misét) maradt ez a nekem feltett kérdés itt:
    „Tehat Maga ugy latja az allamhatalom altal a lakossag “szaporitas”-at (s jovahagyja azt) mint az allat-tenyeszto farmer a vagohidakra eladott jaszagainak ‘szaporitasat’.”

    igen, valóban így látom. mivel a fideszes kommunikáció és főleg a nyugdíj elemzése során többször felmerült az a vád, hogy a mai idősek „nem termeltek elég adófizetőt”
    Mert a népességfogyás – különös tekintettel a munka- és szülőképes korosztály kivándorlása komoly aggodalomra ad okot.

  • Tüske Zsófia

    Rodeo,
    az orbán család keresztény bizniszét lehetne hosszasan megtárgyalni, de Chrisnek igaza van, ez nem érinti szorosan a cikk témáját.

  • Ebben a mai kormányban Novák Katalinnál aljasabb perszóna nincs. Ezt a megnevezést tőlem azzal érdemelte ki, hogy utasításra a lehető legtermészetesebben képes mosolygósan saját magát is szembeköpni.

    http://nyugatifeny.hu/2019/02/11/video-siman-letagadta-novak-katalin-hogy-60-ezer-bolcsodei-helyet-igertek-2018-ra-pedig-bizonyitek-van-rola?fbclid=IwAR2Mratrwe2_gM5NNuehtffB6RBGLbZQ8U_tzbpmzexJL0852jPpTxvx-BI

    http://nyugatifeny.hu/2019/02/14/csunyan-atvertek-azokat-akik-szamitottak-a-gyermekeik-utan-az-orban-fele-milliokra

  • Boda Marcsi
    2019 február 23
    4:15 du.

    „….Anyám egyszerű földműves családból származott(de nagyon szép volt!!!)míg Apám gazdag nemesi,értelmiségi családból,de…..”

    Beszarássss … ennek itten tisztára egy harmincas évek beli operett az élettye 😀

    Egy gazdag ifjú gyött el fehér parip..izé meseautón a szegénylányér’, mert az olyan megható..igy lett a Világ nyolcadik csodája, bizonyos OIM* 😀

    /Géjjza mostan a meghatódottság okán egy könnycseppet morzsol széjjel szemesarkában..A proli lány meg a gazdag földbirtokos nemesember szerelme…ahhmiszép történet../

    *OIM = Oldal Idióta Macája

  • HunCanada
    2019 február 23
    5:18 du.

    Te..én úgy látom,
    ha valamelyik főfideszes nacsalnyik fingik egyet,
    ez a gyagyás banya egyből elkezdi itt bemagyarázni
    hogy azt mindenkinek színia kő mer’ az rózsaillatú hehehe

  • Éppen most hírlik Fót felől, de hivatalosan is,
    hogy az ötvenes évek vége felé a Károlyi-kastély és őspark területén felavatott, ill. megnyitott Fóti Gyermekvárosra ismét – már egyszer a közfelháborodás miatt látszólag leszálltak róla – szóval ismét szemet vetett a fid SS, még pontosabban a hentes és Mészáros* karvalybrigádja…

    Ennyit Orbanisztán oly nyájas gyermek és családvédelméről. 🙁

    .

    * Mészáros Lőrinc köztudottan a Vezér strómanja, illetve az ő vagyonőrző kincstárnoka. Ahol Mészáros csak megjelenik, ott mérget vehetünk rá, hogy Orbán személyes (anyagi) érdeke áll a háttérben…

  • Málnaszőr
    II.24.6,57

    A fóti árvaház – mert a Gyermekváros lényegében árvaház – építése (az első kapavágás 1954.) óta éppen 55 év telt el. Az avatásra ünnepélyes keretek között 1957-ben került sor, majd az eltelt évtizedek alatt a korszerű pedagógiai módszereknek megfelelő folyamatos fejlődésen ment át. Ezt a törekvést továbbra is követhetné, ha autoriter nemzetvezetőnk nem vet rá szemet…

    .

  • Boda Marcsi
    2019 február 23
    4:15 du.

    „Az én anyán nem hordott bubifrizurát,
    nem hordott párizsi ruhát,
    és mégis szép volt…” [Honthy Anna énekelte]

  • Boda, az nem baj, hogy még Novák sem tud semmi konkrétumot, de te már lezártnak tekinted az éppen kiagyalt félben lévő „programot”? Hát hogy a fenébe írhatsz le olyan baromságot, hogy

    „Ugyanis valóban jelentősen nőtt a családokat érintő kedvezmény,és ugye hatályba is lépett..meg ugye sokan élnek is
    vele….!ezek valós tények,nagyon égő lenne tagadni(pláne,hogy már szinte rögtön(!!!) sokan éltek is vele)…”

    —————————————————————————————————-

    Ha nálad minden annyira „tény” meg annyira „konkrét” mint a fenti írásod, akkor elmehetsz te a sóhivatalba – amennyiben egy csöppnyi sütnivalójuk van /lenne a megbízóidnak világgá kergetnének, hogy a nevükben ennyi sületlenséggel „térítesz!” Mondd már el, milyen Tv -t nézel, milyen újságot olvasol, honnan tájékozódsz te, aki folyamatosan a „hiteles forrásaidra” hivatkozol, ha még annyit sem tudsz, mint amit mindenki más, aki egyáltalán hallott a témáról, hogy a „program” majd júliusban indul, és a kitalálóinak jelenleg fogalmuk sincs hogyan fog működni – leginkább sehogy – mert annyi a tisztázatlan, és egymásnak ellentmondó elképzelés, hogy nem fogják tudni tető alá rendezni, – de ez nem is lényeg! Ez az egész egy nagy maszlag és kb az is marad, de valamit marhára kellett vetíteni, mert közel sem olyan biztosak a dolgukban mint az láttatni szeretnék, hát hazudoznak, ígérgetnek, aztán majd valamire / valakiknek ez is jó lesz!

    Most per pillanat annyit tettek, hogy nagypofával bezengték mi minden jót is bírtak ők kitalálni a „családok megsegítésére” – naná, hát jönnek az uniós választások, nem mindegy, hogy Kis Rozinak, vagy Kövi Dinkának mi minden lebeg a szeme előtt mielőtt beesik a szavazó fülkébe – kijózanodni meg majd ráér akkor, ha netán bármelyiket is magára vette, mert igénybe venné !

    De azért jó, hogy ide jársz „hitelesen informálni a kinti félrevezetett magyarokat” – csóró kintiek gondolom ők alig várják, hogy megtudjanak pontos részleteket a nagy tervről, annyira érdekli őket, amiről ugyan Novák „felelős államtitkár” a dolgok egyik kiagyalója sem tudott semmit , de te igen, amennyiben olyanokat irkálsz, hogy ” (pláne,hogy már szinte rögtön(!!!) sokan éltek is vele)…”

    Tehát nem élhettek vele sem sokan, sem kevesen, miután totál nyers maszlag állapotában leledzik még a dolog, és hogy fognak- e és hányan, sokan- e vagy kevesen, az majd kiderül ha végre formát ölt a dolog, és világos lesz ki mindenki nem fér bele – ki ezért, ki azért!

    Szerintem játszunk fordítva – te összegyűjtöd az itt olvasott infókat, és viszed a pártközpontba, ha már egyszer a felkészítőn nem kaptok rendes tájékoztatást, mert ott még talán annyit sem tudnak mint mi, és kénytelen vagy blöffölni – de az is lehet, hogy ennél azért némileg pontosabb infókat kaptok, csak te a szokott felszínességeddel képtelen vagy odafigyelni a részletekre, inkább vállalod, hogy folyamatosan a fejedre olvassák itt (is) mily keveset tudsz arról ami mellet teljes mellszélességgel kiállsz, és amit elvileg és vállalt elkötelezettséged okán neked kéne másoknak átadni,” felvilágosítani” ( tudod, a kintiek és hazai rosszul tájékozottakat)

    Bánfi Miklós meg – csak úgy mint Almási Alma vagy Tüske Zsófi, Geyza, talalom, HunCanada, vagy bárki akit elvakult ostobaságaidban rugdosni méltóztatol a magad felhatalmazása alapján – tök mindegy, hogy honnan jött, „proli” e vagy sem – mellesleg ez a szó feltűnően beette magát a satnya tudatodba, így aztán azt hiszen tudod a képletet – nagyon sokkal felette áll annak, hogy a primcsi „ugyézéseidre” reagáljon! Nem tudod, nem is érted a képletet Boda, és soha nem is fogod megérteni! Olvasd el még egyszer B.M. életútját, hátha megragad belőle valami – de jó ha tudod, messze nem vagytok egy súlycsoportban attól hogy ő „budai proliként” határozta meg az indulását , és amiről mérhetetlen sötétségedben azt hiszed ez valami olyasmi aminek te felette állsz a földműves anyukával meg a kutyabőrös apukával. Jaj, te szegény!

  • BANFI MIKLOS;
    Just a simple human advice;

    NO partisan politics, NO party, NO PM worth the destruction of your family’s relationship.
    Your parents are not getting younger, will not be here forever.
    But once they are gone, you will never be able to forgive yourself for not having done so.
    Go, make up, before it’s too late.
    You do not want to take neither your blames of them, not of your guilt-feelings to your grave.

  • TUSKE ZSOFIA;

    De hogy nem emlitettem, sot mar parszor is, csak maga nem emlekszik, vagy talan a ‘pontok hianyaban’ nem ertelmezte.

    Rakosi azonnakl amint a part elso-titkarava laett, parancsot adott minden pert-takjainak a gyermek-szaporodasra.

    De az sem volt am ujdonasag.

    Szeretett fuhrere a szocialista nemetorszagban a gyermek-szaporodast fizette.
    Kezdte a „hitler-jugendek” szuletesevel.

    Ha emlekezne arra, a kozmondas volt: „gurul az ezust marka az ujszulottekert.”

    Minden veres-diktator csak hatalmat es tobb agyu-toltelekeket akar.

  • Geyza.

    Van.

  • Bendeguz79
    2019 február 24
    9:21 de.

    Hülyeségeket hordasz össze megint

  • Besancon!

    Azt javaslom,hogy ezen a fórumon,…az ellenzéki idióta híreken,sajtón kívűl …..olvassatok több napilapot,nézzetek híreket (egyenes adásban)akkor talán tájékozottabbak lesztek és nem írtok hülyeségeket,amivel csak égetitek magatokat!
    Na ennyi!

  • Kiegészítés!!!!
    Pláne ha? itthon élsz és tudsz TV-t nézni,magyar újságot beszerezni…meg esetleg olvasni értelmezni…..!

  • Ferenc
    2019 február 24
    10:18 de.

    Az jóóó !
    Ha valaki saját magát oktatgatja tanulságokra.
    Igy keletkeznek a tévedhetetlen polyhisztorok és filoszok.

  • Besancon
    2019 február 24
    8:35 de.

    Ő tuggya, mer ő ugye itthon él és mellesleg mondták neki normálisabb baloldaliak is hogy milyen jól jártak az új családtörvény révén.

    Csak a „gyengébbek” kedvéért mondja OIM* mindezt el, mert mi nem tuggyuk.

    *OIM = Oldal Idióta Mindentudója aki joól tud tájékozódni a reklámnézés közben.
    Nemreklámnézés közben nem tud joóóól tájékozódni, me akkó ő Oszkárdijjas filmeket szokott nézni.
    Ami a hazaáruló jellemtelen bukott baloldalnak ugye nem jár, ezért azokat ezek nem is nézhetik.

  • HUNCANADA;

    Ma a )het millio Forintos kocsikat) het evre financirozzak a bankok.

    Persze volt amikor a napi-rend volt hogy minden munkas csak harom evre financirozta, s minden harom evben vasarolt egy uj-kocsit, s havi torlesztese maradt egyenlo.

    Persze ma mar a vilag emberisegenk letszam is haromszorossa.

    De mifle otlet lehetne az hogy valaki mas, s fokent a dolgozo, termelo, adofizeto lenne felelos kifizetrni masnak a tartozasait?????

    Hajlando enne maga fizetni az en szamlaimat ????

    Hat akkor hogy a feneben kepzeli azt hogy en, vagy barki mas lehetne felelosregre veve a maga szamlajanak a fizeteseert ?????????????????

    Az ‘FASCISMUS” !!! Hitler szedte ki a zsedosag fogaikbol az aranytomeseket, fizetni az allam verontasainak a koltsgeit.

    Na arra adjon egy ertelmes es logikus valaszt !!!!!!!!!!!

  • Gabriel Karikas

    voronyezs
    2019 február 24
    7:15 de.

    65 kerek esztendő

  • TUSKE ZSOFIA allitasara;

    1., Allitotta soraban, hogy allitolag az Orban admisztracio lesulyeszti az elet-tarsi kapcsolatait.

    Magyarul, hogy meg a maga szerelmi-eltebe is belavatkozik.

    Soha nem gondoltam, hogy elkepzeleseim lehetosege korlatozott lenne, de el sem tudom kepzelni, hogy a feneben lehetne az Otban kormany melyiteni a maga, vagy barki halo-tarsaval letezo kapcsolatait ???????

    2., Soraimat ertelmet elre ertelmezte, vagy felre-forfitptta !!!!!

    Mart allitasom, sot meg a kerdesm is volt mindeg, hogy mi a fene lapjan lehetne barmi magyar vagy barmi mas kormanynak alapveto joga a lakossag cslad-alapitasi-hatarozataniba belutni mocskos orrat ???????

    Mas szoval, what the hell gives any right to any damn government to stick it’s damn nose into anybody’s private life ???????????????????????
    Can you understand that ??????????????

    3., A „nyugdijjakon;

    Mielott valaki, barki kaphatna egy arva vasat, 35,40-45 evig fizeti az allamnak a kovedelmenek egy jelentos reszet egyedul a „nugdij-alapba”.

    Ha maga, vagy barki, barhol , hasonlo osszeget betetelez egy atlag jovedlmu alapba, 30-35-45 ev utan a kamatabol kiralyi-modon kepes elni, annelkul hogy az alap-sszeget valah is eritene.

    Igen azt mar nagyon sokszor, nagyon sok szakertok alatal volt bizonyitva !!!

    Na mondaja kerem, hova lett mind a penz amit a sok milliok eletukon at fizettek abba az alapba???

    S az am vilagszerte hasonlo esetek letezese.
    Nem csak magyarorszagon.
    Nemtben a Bismarck napjaitol kezdeve.
    Sot a US-ban is !!!!

    Azt is irtam mar tobbszor, talan maganak az emlekezokepessege kisse hiantos?!

    Politikusok, burokratak, sot az ugyvedek sokai is hasonloan egyenlo magatartasokat mutatnak masok penzeivel a kezukben.

    De a szocialistak bizonyultak leg-megbizhatatlanabbaknak vilagszerte.
    Lassa Putin es Maduro elvtarsait ma!!!!!

  • Aczél Gábor:
    „Ebben a mai kormányban Novák Katalinnál aljasabb perszóna nincs.”

    Hát, azért én ezt nem merném ilyen egyértelműen és határozottan kijelenteni. Ne felejtsük el, hogy Pártunk és Kormányunk vezetői és cselédjeik körében manapság milyen óriási gyilkos verseny folyik e cím eléréséért. Lehetséges, de korántsem biztos, hogy épp az említett hölgy az első helyezett…

  • Ma Europaban nem akarnak gyereket’ Ez teny. talan a haboruk miatt. Orban gondolom tud errol. Nekem 4 gyerekem van es fiatal hazaskent erkeztunk Kanadaba, 5 dollart kaptunk a hajon, ez volt. Ferjem taxizott en meg gyari munkas voltam kezdeti idoben. a kanadai allam elso ket gyereknek meg ingyen engedte a szulest, uttana mar fizetni kellet nekem is. A harmadkiknal jott be az ingyenes korhazi torveny. En kihozattam Anyamat, a Kritasz segitte a koltseget,majd visszamentem dolgoni, kesobb csak felnapra. KOnyvuzletben dolgoztam, neha nagy hassal. 198O tol konyvterjezto lettem. tiz evig mukodott. Magyar konyveket terjeztettem a lakasombol, en voltam egyetlen ilyen Montrealban. Az igazsag van, hogy minden az egyentol fugg, hova viszi a sorsa. Ma mar felnottek a gyerekek, egyik segit anyagilag, masik ketto gyakran meglatogat,a fiam intezi az en ugyeimet,ma is itt volt ketto nalam’

  • Bendeguz79
    2019 február 24
    2:33 du.

    Bende bácsi, én a Családvédelmi Program kedvezményes 7 személyes autóvásárlási lehetőségéről beszéltem. Ön is? Mert a hozzám intézett mondatai teljesen irrelevánsak az én mondandóimmal.

  • Gabriel
    3:01

    Köszönöm a helyreigazítást és bár nagyon röstellem e tévedésem, szóljon mégis a mentségemre, hogy a megnyitón (vendégként) magam is ott lévén, ma már szeretném a rohanó idő látható kerekét már lelassítani. Mintha most lett volna… – És ez nem megy egy elszámolással sem. 🙁

    .

  • kővendég
    2019 február 24
    5:46 du.
    Őszinte leszek: nem kerestem másikat a kormányzati aljasságot megjelenítők közül, de ezért a címért a kormányzat nőnemű képviselőinek szerintem csak az egyike vetekedhet vele, jelesül, amelyik a világűrért felelős, aki a közelmúltban a tízparancsolathoz és a kereszténység kősziklájához való visszatérés, valamint a kreacionizmus (teremtéstan) kormányzati védelmének szükségességéről szónokolt.

  • Tüske Zsófia
    2019 február 24
    3:02 de.
    Igen kedves Zsófika!
    Akkor ezzel igazoltad,hogy a komenisták régi-induló-taktikája : beszivárogni mindenhova és átvenni tőlük az intézkedést,fel kavarni a belsőket,szétzilálni azt —most is bekövetkezett! Csak a belső ellenállás,összetartás most nagyobb ,mint régen és így nem tudják átvenni a hatalmat,de abban benne vannak , részesei annak ?No meg ennyi komenistának hely kellett , kikövetelték maguknak!befurakodtak! Elvtárs vitte elvtársat?
    üdvözletével.

  • Szerintem ertheto Orban velemenye, mert neki 5 gyereke van. Gondolom, mikor azok szulettek, akkor O sem volt miniszterelnok’

  • A GYENGÉBBEKNEK! (vannak itt páran…)
    Novák Katalin nem a „7 személyes gépkocsikról” beszélt(lehet arra is van lehetőség..)hanem kamatmentes lakásvásárlási hitelekről,aminek összege a gyerekek számával nő,vissza nem térítendő kölcsönökről,nagy adókedvezményekről stb. van szó és ugye részletes tervezet van,az országgyűlés napirend szerint fogja megszavazni az új kedvezményeket,de több dolog már eddig is érvényben volt….

    Nem részletezem,talán informálódni kellene,(na nem a kinti okosoktól,és nem a fórumtól…de ugye arra nincs idejük egyeseknek,csak a hiteltelen uszításra……kínjukban!Erre képesek…..
    Sebaj,tovább égnek pláne aki itthonról ír hazugságot!!!!!

  • Tüske Zsófia

    Bendegúz, a rákosi korban hozott népességnövelést célzó jogi szabályozást, kezdve a 19 éves férfiak ú.n. „agglegényadójától” – nőtlenségi adó – kezdve a terhességmegszakítás teljes tilalmáig ismerem.
    az állampolgárok magánéletébe nem avatkozhatna bele a kormány, mégis megteszi.
    A nyugdíjalap eltüntetését hiába is próbálja rajtam számon kérni, nem én nyúltam le.

  • Tüske Zsófia

    tóth péter, a komenyistákat egész nyugodtan keresd csak a fidesz soraiban, tökmindegy, milyen színűre mázolták át az uniformist.

  • Tüske Zsófia

    boda, mit hazudozol itt összevissza a csodálatos szaporítóprogramról, vissza nem térítendő blablabla… tessék informálódni, ha már annyira ajánlgatod ezt másnak te sötét agyú boszorkány. Azt meg fogalmam sincs miért képzeled, hogy a világ bármely tájáról nem érhetők el az online magyar nyelvű sajtó, sőt a tv híradók is, ha valakinek a királyi hazudozásaira lenne igénye. Nem kell a te zavaros propagandaszöveged ahhoz, hogy bárki tájékozott legyen a magyar politikában.

    https://hvg.hu/gazdasag/201908__csaladvedelmi_akcio__kirekesztettek__kadari_hagyomany__befogocska

    „A támogatás feltétele azonban legalább három év munkaviszony, vagy a felsőfokú oktatásban eltöltött ugyanennyi idő, ami a szegény térségek házasulóinak nagy részét kizárja a lehetőségből. Elbukhatják a támogatást akkor is, ha nem hitelképesek.

    Akiknek esélyük sincs a tízmillió forintos, kamatmentes, szabadon felhasználható kölcsön felvételére, a családi otthonteremtési kedvezmény kihasználására, azok továbbra is a havi nettó 26 500 forintos gyesre és a 2008 óta szintén változatlan családi pótlékra számíthatnak, hiszen nem tudják igénybe venni a gyermekek után járó adókedvezményt sem. Számukra minden marad a régiben.”

  • Tüske Zsófia
    2019 február 25
    3:04 du.

    Ők nem voltak vérbeli
    tőrületszett komenyistákok.
    Ők csak azért szivárogtak be a
    komenyistákovicsokhoz hogy belülről bomlasszák őket.
    Megmondotta volt az egyik nagyokos tótumfaktumuk és punktum.

  • Boda Marcsi
    2019 február 25
    2:04 du.

    „….nagy adókedvezményekről stb. van szó és ugye részletes tervezet van,az országgyűlés napirend szerint fogja megszavazni az új kedvezményeket,de ….”

    Hogy tudja az idióta banya a szavazás végeredményét !
    Biztosan megsúgták neki hehehe

    Úgy előttem van a következő életkép :

    „Hát akkor kedves „képviselő” társaim, NAPIREND SZERINT méltóztassanak megszavazni amit önök elé tettünk. „

  • Valahol mar irtam,hogy EuropabaN NEM szuletnek gyerekek es ez ellen akat Orban valamit tenni.

  • TUSKE ZSOFIA;

    Kisse osszekeverte a kulombozo esemenyeket.

    Rakosi 1947-ben nyerte hatalmat, s akkor rendelte el a part-tagok teherbe ejteni nejeiket.

    Az u.n. „bika-penz” ( gyermektelensegi ado)1955-ben lett elrendelve.
    Mert az allam csodbe jutott;
    (1) oriasi „hadi-sarcott” fizettek, s oriasi volt mind a (2)part-propaganda koltsegei, ,
    (3)az eroltetett nehez-ipar-fejlesztese,
    (4) s katonai koltdegek.
    Tobb es tobb penz kellett.
    A „beke-kolcsonok” nem fedezte a koltsegeket.

    A lakossag csokkentese, a koltsegek miatt, csak kesobb (57-59) tette a nagyszamu abordalasokat gyakoriva.

  • Aczél Gábor:
    „ezért a címért a kormányzat nőnemű képviselőinek szerintem csak az egyike vetekedhet vele, jelesül, amelyik a világűrért felelős, aki a közelmúltban a tízparancsolathoz és a kereszténység kősziklájához való visszatérés, valamint a kreacionizmus (teremtéstan) kormányzati védelmének szükségességéről szónokolt.”

    Először is elnézést kérek. Az én belső szótáramban ugyanis a „persona” kifejezés elsősorban „személy”-t (másodsorban „maszk”-ot) jelent. Amikor az Ön hozzászólásában az „aljasabb persona nincs” kifejezéshez értem, nekem általában a kormányzat vezetői és lakájaik ugrottak be, nők és férfiak, nemre való tekintet nélkül. (Nem mentség, legfeljebb magyarázat, hogy nekem a magyar
    nem anyanyelvem, legföljebb „apanyelvem”.)

    Ami az Ön által most említett említett másik hölgyet illeti, soha nem hallottam róla, azt sem tudtam, hogy Magyarországon létezik ilyen állami funkció. A hölgy vallási nézeteire nem óhajtok reflektálni, egyrészt neki is, mint bárki másnak joga van abban hinni, amiben akar, másrészt pedig kifejezetten hitbéli kérdésekben igyekszem soha nem vitába bocsátkozni

    Szerintem az államnak vallási tekintetben semlegesenek kell(ene) lennie, a keresztény/tyén hit, a kreacionista doxa, vagy bármely más vallási hit, világnézet talán még a fidióta Tákolmány (az un. Alaptörvény) szerint sem lehet(ne) állami védelem tárgya

  • György Molnár

    Ha valaki 88 éves korában agymosott, ott már nagy a baj….Orbán sajnos -régen mondom- egy tömeggyilkos, a lelkeket tekintve bizonyosan.

  • HUNCANADA;

    NEM a cslad-vedelmerol volt a vita, sem olyan politikai program nem letzik ottan.

    Csupan a szules serkentse !!!!

    Ha egy feleseg negy gyerek szulne, akkor a csalad kaphat az adofizetok zsebebol vasarlasi kedvezmente a nagyobb SUV vasarlasara.

    Tehat az auto-ipar-t segito programm az !!!!

    Ertene azt maga ????????????????

    Mart az auto kereskedok jovedelmeznek, de a csaladnak fizetni kell a kocsaiert, 4-5-6-7 sot 8 evre is am, s barmi masert is.

    Kerdesem, az atlag negy-gyermekes dolgozo csalad kepes anyagilag egy nagy (9 szemelyes, 3 ules-soros) SUV-t vasarolni ????

    Az ATLAG csaladot ertem am.

  • Bendeguz79
    2019 február 27
    2:40 du.

    Én értem Bende, csak maga nem érti amit én írtam. A magyar kormány hívja „családvédelmi programnak”, nem én. Én pont úgy hívom ahogy Maga, pl. autóipar serkentésnek, és a tehetősebbek megsegítésének, olyanoknak, akik élhetnek ezzel a „családvédelmi programmal” – nagyon kevesen lesznek az Ország lakosságához viszonyítva.

    Nem mellesleg egyetértünk, mégha ilyen otrombán is ír, mint pl, hogy: „Értené azt maga???????????????????”

  • HUNCANADA;

    Amikor jelzi hogy „egyetertunk”, meg hogy „irrelevent” hat akkor miert panaszkodik, miert reagal „otromban” ?

    „Ertene azt maga „?????????????????

  • Bendeguz79
    2019 február 28
    9:32 de.

    Bendegúz, nem panaszkodtam (mire gondol?). Amit „irrelevánsnak” címkéztem az az első kommentjére, az „egyetértünk” pedig a második hozzám intézett kommentjére írtam. Nem olyan bonyolult ez, nem kell összemosni és ellentmondássá gyúrni, mert nem az.