DART Társulat: Alpha A Nemzeti Táncszínházban

2019 február 26 12:47 de. DART Társulat: Alpha A Nemzeti Táncszínházban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Platón barlang hasonlata adta előadásunk indító gondolatát, ami jelenünkben különlegesen aktuális. Mikor elmosódik a határ a virtuális és valóságos világ között, igaznak mutatkoznak a látszatok… mi menthet meg minket a lebegéstől?

Alphának lenni az életben, emberként és generációként.

Alpha olyan akár egy ritka „gyöngy”, ősi ereje, újító szellemisége viszi előre a körülötte lévők életét.

A digitális világba való születés új ajtókat, dimenziókat nyit számunkra, tudatunk különböző típusú valóságokat generál, testünk sokféle dimenziókat él át. Technológiához való viszonyunk, vele való kapcsolatunk egyre szorosabb, szinte már nélkülözhetetlen része az életünknek, mint egy kompromisszummentes fizikalitás, mint egy árnyék, ám ez csupán a kezdet.

Hová vezet mindez, és milyen szerep jut életükben a valóságnak?

Hol is járunk éppen: a képzelőerő/technológia szabad játékában, vagy az „itt és most” testi/lelki elevenségében?

(forrás: színház)

Fotók: Gergely Bea

A TÁRSULATRÓL

„A DART – korábbi nevén DanceArt – egy folyamatosan alkotó kortárs táncegyüttes, amit 2013-ban Varga Kinga hívott életre. Tagjainak célja, hogy szerteágazó hazai és nemzetközi alkotókkal fenntartott jó szakmai kapcsolataik segítségével, olyan új formátumú produkciókat hozzanak létre, melyek a magyar és külföldi táncélet alkotói és nézői számára is egyaránt szórakoztatóak és figyelemfelkeltőek. Az együttes nemzetközi összetétele és az innovatív technológiák melletti elköteleződése teszi egyedülállóvá a társulatot.”

A KOLIBRI Visuállal való együttműködés

„Produkcióink élő és interaktív grafikai tartalomhoz igazított hybrid videós-táncos produkciók. Az egyedi tánc és az egyedi grafikai háttér adja az előadás lényegét és különleges látványvilágát. Sok esetben 3 dimenziós animációt és konkrét 3 dimenziós vetítést (un. videó mapping technológiát) alkalmazunk, amely a DART által felépített koreográfiára épül. Mindezen együttműködés eredménye egy olyan egyedi látványú, élő színpadi produkció, amely minden esetben az adott színpadi körülményekhez igazodik és a fiatalok nyelvén „beszél”.

Közös projektjeink: Wall, B&W, Five, Geometry, Galaxy, Mirage”

 

 

Comments are closed