Együttműködés, vagy valami ilyesmi

2019 március 5 9:13 de.33 hozzászólás

Mottó: Légy hangos demokrata, csak így tudják mások is, hogy sokan vagyunk. (Kerék Imre)

Amikor egy túlkoros villanyszerelő komolyan és komoly kérdésként politikáról beszél, akkor könnyen válik nevetséges okoskodóvá. Én most nevetséges okoskodóvá váltam. Olvassatok türelemmel!

Rendszerváltásra van szükség, és senki ne álmodozzon „fülkeforradalomról” a NER ezt már vitte. Fülkeileg bebetonozta rendszerét; „alkotmányosan” megszüntette az alkotmányt, saját érdekeihez igazította a választási rendszert, részben felszámolta a hatalmi ágak függetlenségét, lefejezte a bíróságokat, a meghatározó pozícióikat saját embereivel töltötte fel, a közoktatást gyakorlatilag átadta az egyházaknak, megszerezte a bankok feletti totális ellenőrzést, kialakította az őt támogató oligarchák, és középrétegek körét (eszközei: az állami földek átjátszása, „nemzeti” dohányboltok monopóliumának létrehozása, az adózási rendszer a családi pótlék és családtámogatás átalakítása, stb.), létrehozta saját fegyveres erejét (TEK és Országgyűlési Őrség) és a jogilag ellenőrizhetetlen őrző-védő szolgálatok (kopaszok) segítségével tetszése szerint, törvénytelen erőszakos beavatkozásokat hajt végre. (Fidesz Székház „védelme”, népszavazási kezdeményezés, ligetvédők elleni fellépés). Lehetetlen helyzetbe hozta a civil szervezeteket, és jogfosztottá tette a szakszervezeteket. A még önálló szervezetek függetlenségének felszámolása folyamatban (MTA). A befolyása alá vont sajtóban, a közszolgálati médiában, az óriásplakátokon folytatott gátlástalan gyűlöletbeszéddel, valamint szegény ellenes szólamokkal és törvényekkel széles tömegeket állított maga mellé. Felhasználta a hitleri gondolatot: „Ami szilárd az az érzelem: a gyűlölet.” (Hitler)

Az illiberális „demokrácia” szabályait a NER írja, a joggyakorlás és az erőszakszervezetek a sajtó feletti hatalom nagyrészt a NER-é, a pénzügyi és gazdasági hatalom szintén.

Határozott, együttműködni képes, tömegek által támogatott, közös jövőképpel bíró ellenzéki pártok nélkül egy egyszerű választási győzelemmel mindezt felülírni lehetetlen, sőt még a NER váratlan összeomlása is nehezen kezelhető helyzetet, netán káoszt okozna.

A diktatúra összeomlása nem a választási törvényen múló jogi kérdés, még csak nem is feltétlenül a „népharag” okozza, példa rá a chilei Pinochet féle véres diktatúra bukása egy (Pinochet által kiírt!) népszavazáson, vagy a Spanyol fasiszta diktatúra „lassú halála” (Kovácsy Tibor), hanem demokratikus, és a demokrácia megteremtéséért együttműködni képes pártok, és mögöttük lévő demokratikus érzelmű tömegek léte.

Az elmúlt országgyűlési választásokon a polgárok többsége nem a NER-re szavazott! Tehát tömeg van, demokratikus pártok is vannak, ami hiányzik, az a demokratikus pártok együttműködése, és e pártok képessége a tömegek összefogására, hiányzik továbbá a pozitív jövőkép, a hogyan tovább, és harsogása annak, ami minket -demokratákat- összeköt.

A demokratikus pártok előtt ma három kérdés van: MIBEN, KIKKEL és HOGYAN működjünk együtt.
A miben kérdését -ötletelés szinten- pontokba szedtem, kikkel kérdéshez a választáson indulóknak egymást kell keresniük, a hogyan-ról pedig csak annyit, hogy együttműködni csak nagyvonalúak tudnak.

Ötlet szintű felsorolása annak, aminek megvalósításában, a megvalósítás módjának kidolgozásában mindennek hangos és közös hirdetésében a demokratikus pártoknak együtt kellene működni:
– Demokrácia
o Köztársaság és az alkotmány visszaállítása
o Hatalmi ágak szétválasztása
o Sajtószabadság megteremtése
o Közmédia függetlenségének helyreállítása (Média felügyelet)
o Gyűlöletbeszéd elleni harc a jog eszközével
o Választási rendszer átalakítása (pl. listás szavazás)
o Unióval való együttműködés erősítése (pl. európai ügyészség)
o Vallásszabadság, (az állami oktatás függetlenítése az egyházaktól)
– Önkormányzatiság helyreállítása
o finanszírozás (a helyi, illetve helyben maradó adók kérdésének újragondolása)
o oktatás, egészségügy, tűzoltóság, rendőrség
– A hatalommal való visszaélés erőszakszerveinek megfékezése
o TEK és az Országgyűlési Őrség besorolása a rendőrségbe
o Őrző-védő szervezetek (magánhadseregek, közismert nevükön kopaszok) jogszabályi hátterének szabályozása
– Hatalomtól, politikától független szervezetek
o Civil szervezetek szabadságának helyreállítása
o Szakszervezeti jogok biztosítása (pozitív európai példák alapján)
o Fogyasztóvédelem
o Fogyasztóvédelem a pénzügyi (bankok biztosítók) szervezetekkel szemben (pl. keretszerződések megfogalmazásával)
o Betegjogok védelme (szakszervezetek, civil szervezetek és betegek, valamint hozzátartozóiknak bevonásával)
– Gazdaság reformja
o A verseny szabadságának helyreállítása (korrupció elleni küzdelem is)
o Mikró, kis- és középvállalkozások, munkavállalók és fogyasztók versenyhelyzetének javítása (szabad verseny helyett versenyszabadság)
o Parasztság helyzetének megoldása (vidéki szegénység)
o Az euró bevezetése
o Bankrendszer átalakítása
– Szociális helyzet kezelése
o Szegénység elleni harc a szegények elleni harc helyett
o Lakhatási jog (albérlő státusz helyett főbérlő státusz)
o Nyugdíj befagyasztás eltörlése
o Rászoruló családok segítése
o Szegény szülők gyermekeit sujtó családi pótlék megszüntetése (a legszegényebb szülő gyermeke is kapjon annyi családi pótlékot, mint a leggazdagabb szülőé).

Sopron, 2019. március 4.

Szukits Rezső

33 hozzászólás

  • Illúzió. A magyarok diktatúrában szeretnek élni. Legalábbis a többség. Májusban szintén elsöprő fölényű győzelme lesz a fidesznek.

  • Egy biztosnak tűnik : a probléma az , hogy nem a Ti „demokráciátok” van ahol Ti ugyanúgy azt csináltatok amit akartatok.Sok minden ami itt le lett írva csak ” parasztvakítás-soha nem így csináltátok , ahogy most akarnátok!!!
    Az átlag embernek semmi beleszólása ott sem volt.A multik Nektek is megfogták a kezeteket,most pedig nem megfognák–hanem a kezébe adnátok-hogy vezessenek benneteket.Ami a szociális dolgokban ábránd –a 40-50 év alatt sosem valósítottátok meg.
    Egyet kell megérteni : a „mostaniak” nem a Ti utatokat választották! Ti nem az övéket akarjátok,ezért kapálóztok ellene ami most van.De gyuriferi után az emberek nem benneteket akartak–Vajon miért? — ezen elgondolkoztatok?? És a választást a Ti választási törvényeitek alapján nyerték meg a maiak,pedig erősen oldalatokra lejtett a pálya!
    Csak mindent elfelejtettetek!
    Hiányzik a hatalom ! Ez a mozgatórugója mindennek!
    Sok mindenen el kellene gondolkodni—üdvözletével

  • Drizari
    2019 március 5
    11:17 de.

    Pláne ha a választást kissé meg is fejelik holmi magyarnak kikiáltott ukránokkal meg székelyekkel

  • Majd ismét leáll 2-3 órára a számítógépes rendszer, és máris megvan a 2/3-ad.

  • Milyen különös az ember…

    Mostanában egyre többektől hallom, hogy a magyar szereti a diktatúrát, meg hogy „de az ellenzék is…”
    Vajon mit jelent ez tulajdonképpen?

    Szerintem egy pszichológiai jelenség, sokan látják már, hogy évekig rosszul döntöttek, ostobaságokéért lelkesedtek, de hát ezt bevallani nem lehet. Úgy mentik hát az arcukat, hogy egyenlőségjelet tesznek a a kormánypárt és az ellenzék közé, vagy hogy mindenért a tudatlan, félrevezetett „magyar népet” teszik felelőssé. Hogy mindenki úgy érezze, ha változás lesz, az sem lesz jobb… hogy nincs kiút.

    Könyörgök, végre legalább saját magatokkal nézzetek szembe, Drizari, tóth péter, meg aki még ilyeneket motyog…

    De igen, van kiút. Persze semmi sem lesz soha tökéletes, és ahogy a rendszerváltás nem volt az, a következő váltás is sok bajt hoz majd ránk. De azért közben tanulunk, fejlődünk, tisztábban látjuk a feladatokat.

    Én csak azokra haragszom, akik már előre keresik a jövő bűnbakjait, mert úgy kevésbé látszik a mi mostani felelősségünk…

    Menjetek a fenébe…

  • T.Almási Alma !
    – A téli szünetben, sikerült élni demokratikus jogaimmal, és részt venni az otthoni „tüntetéseken”… [Bánom, hogy a TV székházhoz lusta voltam elmenni, mert az ott történtek kapták a legnagyobb ” nyilvánosságot”]
    – Kezdő „forradalmárként” mivel külföldi diákok közé keveredtem hiába volt ordítozás, dobálás, füstbombázás stb. nem éreztem hogy a balhén, meg a betépett lányokon kivűl számottevő rendszerváltó hangulat lett volna…
    – „Megmondó emberekkel” legyen az akár villanyszerelő is, Dunát lehet rekeszteni…
    – Ha tetszik, ha nem van a kőkemény „politikai valóság” és fanyalgástól a „jus murmurandis”- ig, egy álomvilág ami valóban csak kudarc orientált bűnbak keresés…
    – A lakosság, egy bizonyos nyugalomban érdekelt, és a hatalomból kiszorultak sivalkodását zavarkeltésnek észleli…
    – Ez a „nyugalom” a legnagyobb érték számára, és akik ezt biztosítják ,- még nagyobb anyagi előnyőket is bezsebelhetnek,
    közmegegyezéssel…

  • Almási Alma,

    engem nem zavar a diktatúra, abban szocializálódtam, és megtanultam vele együtt élni. Eddig mentem a rendszerváltástól mindegyik választásra szavazni, sose szavaztam a jobboldalra, pláne nem a Fideszre, de befejeztem, többet nem megyek.

    Leszarom, hogy ismét tarolni fog a Fidesz, akár tisztességes eszközökkel, akár svindlizve, a mai 20-30-40-50-es korosztályok választanak maguknak országvezetőket.
    Látom a nyugdíjasokat is, saccolásom szerint egyenlő arányban vannak mindkét oldalon, tehát nem tartom igaznak, hogy miattuk nyeri a választásokat a Fidesz.
    És nem tudatlan ez a nép, nagyon is a Fideszt akarja, és igen, ellenzi a migránsokat, és jellemző rájuk az antiszemitizmus és a homofóbia is.

    Hogy vannak humanista töltődésű emberek is? Igen, vannak, nagyjából annyian, amennyien a baloldalra és a liberálisokra szavaznak, meg annyian, amennyien elmennek egy-egy kormányellenes demonstrációra. De ha elmennek százezren is (amire példa nem volt), egy választáson kétmillió is kevés, hogy jó irányú változások következzenek belátható időn belül.

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kedves Rezső!

    Nem sajnos én sose vállalkoznék ugyanerre, mármint hogy megmondó emberként mindenkinél okosabbnak és éles látóbbnak képzeljem magam… Ennél én szerényebb vagyok ill. tudom tisztelni az illetékes szakemberek által eddig elvégzett munkát, továbbá pozitívan próbálom szemlélni a jövőt. Egy nemzetgazdaság működésének a kialakítása legelőbb világnézeti, értékrendi kérdés aztán konkrét szakmai kihívás. Szerintem mind a kettő terén jól állunk! Nem volt egyszerű egy működő gazdaságot összehozni, amely már érzékelhetően hozza az eredményeket és évek óta stabilan működik. Ezt nem szabad alábecsülni(!) és nem is szabad hozzá nem szakértő módon nyúlni, mert minden mindennel összefügg! A világ (ország) persze soha nem lesz tökéletes mindenkinek, de ez így van ez mindenütt. A kapcsolódó szellemi viaskodás a kapcsolódó törvényi keretek mellett maga a demokrácia. Szerintem ezzel sincs gond minden rémhír-terjesztés ellenére. Az előbbiekre való tekintettel nincs szükség „lángszóróval” támadni és elpusztítani mindent, amit mostanra felépítettünk! Normális ellenzékiség kell és normális viták. Ekkor nem lesz kétharmad és ismét normális lehet a politikai közélet. Vegyétek tudomásul Ti ál-lázongók, hogy a 2/3-ad ti bűnötök és nem a másik oldal eredménye! Van mit csiszolni a valóságon, de azt csak „békeállapotban” lehet megvalósítani úgy hogy a végeredményt a többség a magáénak érezze! A „Mindent Ellenzék az nem ellenzék.” Az ló*r! Végezetül ezt is olvassátok el, mert Rezsőn kívül más is gondolkodik ebben az országban: https://www.mnb.hu/sajtoszoba/sajtokozlemenyek/2018-evi-sajtokozlemenyek/a-magyar-nemzeti-bank-ujabb-javaslatokat-mutatott-be-a-versenykepesseg-javitasara

  • Kalocsai Miklós

    tóth péter
    2019 március 5
    12:01 du.
    „Egy biztosnak tűnik : a probléma az , hogy nem a Ti “demokráciátok” van ahol Ti ugyanúgy azt csináltatok amit akartatok.Sok minden ami itt le lett írva csak ” parasztvakítás-soha nem így csináltátok , ahogy most akarnátok!!!”

    Mielőtt marhaságokat írsz, tájékozódnod kellene!
    A Horn kormány idején kétharmada volt az MSZP-SZDSZ koalíciónak, mégsem éltek vele, nem hogy visszaéltek volna, mint most a fidesz. ötnegyedhez kötötték, mert fontosnak tartották, a konszenzust az ellenzékkel. 2010-ig rendeltetés szerint működött a Parlament, betartották a törvényalkotás szabályait, tiszteletben tartották az ellenzék jogait, nem úgy ahogyan az Orbán által vezérelt Fidesz maffia csinálja. Működtek a társadalmi egyeztetések, és sorolhatnám napestig.

  • Kalocsai Miklós

    Az a sajnálatos magatartás jellemzi a balliberális oldal prominenseit, hogy mindenki a saját spanyolviaszát akarja eladni, így aztán spanyolcsizma lesz belőle. Az utóbbi három választási vereség után Gyurcsány ’10-ben, ’14-ben, 18-ban is írt erről egy tanulmányt, melynek a lényege a szerző szerint:
    „Egy a tábor, sok a zászló” a jelszó a demokratikus oldalon.Visszhangja nem volt, az ellenzéki média nem rendezett róla vitákat, a spanyolviasz árusok nem bírálták, nem állították szembe a saját portékájukat, csak időnként előállnak, hogy feltaláltam a spanyolviaszt. Az ” öreg villanyszerelő”-nek sem ártana, és hatékonyabb lenne, ha ismerné a téma előzményeit,esetleg bírálná, vagy hivatkozna rá.

  • Slapaj… 😀

    Látszik, hogy soha nem tanulmányoztad a magyar történelmet a saját eszed jogán. Olvassál már Jókait, Mikszáthot a „belenyugvó magyarokról”… Ha találsz olyat.

    Bizony, Orbán is a „csakazértis magyar” gondolatra építi a saját félelem és gyűlöletpolitikáját… Szó sincs semmiféle belenyugvásról…

    Természetesen addig nincs változás, amíg a nép rá nem ébred arra a sok hazudozásra és álhősiességre, amivel Viktorunk traktálja őket. És bizony, már ébredezik, másképp ugye nem volna szükség a külföldi magyarok szavazatainak megvásárlására, a számítógép rendszer „bedöglésére” szavazáskor, sajtókisajátításra, meg az összes kisebb-nagyobb manipulációra, sőt csalásra, ami a választási rendszerbe be van építve. A hozzád hasonló, meg a Marcsihoz hasonló kábult hit csak arra jó, hogy a változás minél véresebb legyen, ha majd eljön. Viktoréknak persze szükségük van minderre, mint egy falat kenyérre, mert nyilvánvaló, hogy ha változás lesz, nekik végük. Azért nem volna mindegy még nekik sem, ha csak vagyonvesztés és néhány év börtön következne törvényes bírósági eljárás után, mint ha a fán lógva végeznék. De persze inkább előrelátóan be van már fűtve a „katonai” repülőgép valamerre Ázsiába, és itthon még mindig csak nyomják a „csakazértis”-t. Na persze, hisz ők is magyarok…

  • Drizari
    2019 március 5
    5:38 du.

    Sajnos sokan gondolkoznak úgy mint Te.
    Köztük én is 🙁

  • 🍎 🍏 T.Almási 🍎🍏 Alma! 🎈 🎈
    – Tiszteletben tartom mondandóját, -elismerem, azt hittem a nick egy „iskolázott” hölgyet rejt…🛃
    – Helyette, egy deklasszált nyugger – Geyza klón – „modorában” elkövetett, vállalhatatlan pötyögést kaptam…♿♿

  • slapaj
    2019 március 6
    9:00 de.

    Hehehe ne pityeregj szépfiú.
    Hidd el nem áll jól neked.
    Mitszólnak majd a lányok?
    Szedd össze magad.

    Mosolyogj.A holnap rosszabb lesz a mánál.
    /Murphy/

  • Drizari
    2019 március 5
    5:38 du.

    jogos! gratula! én kintről sohasem szavaztam és nem is kívánok soha! maradjon ez azoknak akik benne élnek! ott választok ahol élek! és azt keményen!

    azért ez egy randa kép amit festesz, de a valóságra hajaz! kár… lehetne jobb is

  • Slapaj:
    Inkább a suttyomban idecsábított „migráncsokról” papolj

    https://magyarnarancs.hu/gazdasag/egyre-tobb-gazdasagi-bevandorlo-erkezik-magyarorszagra-117832

  • Nna.

    Letiltottam
    ennek a Slapaj-nak
    a trükkösen hozzáadott idiótikus
    gyümőlcs meg egyébb ikonocskáit.
    Mert kuvvául idegesítőek. Talán pont ez a célja velük.

  • Motto: „Mindent a maga idejében”

    Értse mindenki jól:
    A diktatúrának is meg van a maga ideje, és annak is amikor már nincs. Még továbbá a demokráciának is ideje van (már ha van egyáltalán vegytisztán „demokrácia”.

    ps: Társadalmi fejlődési fázisokat nem lehet átmenet nélkül átugrani. Magyarország félúton van a diktatúra és (nyugati típusú-) demokrácia között. Jobb, ha mindenki tudomásul veszi.

  • Slapaj, elhiszem, hogy az igazság fáj…
    De azért gondolj bele, mit írtam…

    A magyarok mindig a habsburgok ellen voltak, aztán az Antant ellen, majd az oroszok (szovjetek) ellen, aztán egy darabig csak eresték az „ellenséget”, de Viktorunk megtalálta nekik Brüsszelt. És most megint lehet „csakazértis”… Orbán mellett, brüsszel ellen…

    Az eddigi írásaidat tekintve kifejezetten dícséret, amit az imént előadtál a pötyögésemről… 😀

  • Bocs, a nagybetűim betegeskednek a klavin…

  • A szerzo nagyon sok dolgon tette panaszait, s hasonloan nagyon sok ‘javaslataait’ ill.koveteleseit listazta.
    Mindre reagalni egyben igen bonyadalmas lenne.
    Hat csak eggyenkent.

    A bankolason irta panaszat:

    1., „Megszerezte a bankok feletti totalis ellenorzeset.”

    Itten a kormany kotelessege, az u.n. „Commissioner of Banking and Insurance” (a Bankolas es Biztositas komisszarja)akinek kotelessege ugy a publikum/lakossag erdekeit, mint egyben azon foglalkozasokba a befektetok, betetelezok, biztositok es a biztositottak erdekeit es tisztesseges mukodesuk biztositasat a torvenyek alapjan.

    HA az letezett volna ottan, mind az u.n. kulgoldi-valuta-ertekben kotelezett kolcson-visszafizetesek soha NEM tortenhettek volna.

    S bizonyara sok mas tisztessegtelen botranyok amikrol en nem tudok.

    Az allmahatalom kotelezetsege a tarsadalonhoz, nem csak jogaik biztositasa, hanem erdekeik vedelme is mindenfele svihaksagoktol is.

    2., De a szerzo cikkeben, ugyan azon az alanyon, koveteleseben irta;

    „A bank rendszer atalakitasa”.

    De nema maradt hogy ,hogyan es mire „alakitana-at” az ottani bank rendszert ????

    Elterni az allam-altali bankrenszertol a leg-ohajatosabb lenne. Mert politikusokat a BANK es a penz ugyevel megbizni az olyan mint a ‘rokat a csirkek orzesevel meg-bizni’.

    Persze a kormany kotelezetsege a nep-erdekeinek a tisztesseges mukodeset biztositani minden gazdasagi agnak,foglalkozsanak ,ugy a torvenyekkel, mint a reszrehajlas mentes ellenorzesel es annak vegrehajtasaval.
    *Mint jeleztem fentebb).

    Sajnos, a szerzo nem a fokozott lehetoseget,es koz-erdekek ellenorzeset, hanem inkabb a fokozott allami hatalmat es a kozgazdasag szabad-mukodesenek korlatozast ohajtja.

  • FERENC;

    Meglatasat kelloen fejezte-ki.

    Talan „feluton”, de vannak akik mindenaron csak visszafordulni akarnak !!!

  • Almási Alma
    2019 március 6
    10:58 de.

    Nyugi.
    Megfejtettük 😀
    A Gyuri-féle „nyelvtannácik” meg dögöjjenek megfele.

  • Ferenct
    2019 március 6
    10:38 de.

    Jó, elfogadom.
    De miért a demokráciából „haladunk” a diktatúra felé?
    Általában pontosan hogy fordítva szokott lenni.
    Muszáj nekünk mindig a ruszkikat majmolni?

  • Hétfejű egyfejű

    Itt van egy kis adalék Dobrev Klára legutóbbi mocsokbarántójának a szellemiségéről:

    https://nepszava.hu/3028047_viktorjugendet-akar-g-fodor-gabor-de-nem-ugy-gondolja

    Ennek az embernek az írásain szokott itt a náci-szimpatizáns Boda örömködni.

    Mert ő ám nem kedveli a nácikat..Áááá dehogyis..
    csak éppen teli-kétpofára szlopálja a mocskolódásaikat,
    Gyuri10 lelkes tapsikálása közepette.

  • „”””….Működtek a társadalmi egyeztetések,”””””….
    Ige.?!?
    Csak utána azt csináltatok amit akartatok,semmit nem vettetek figyelembe,és akkor mit ért a minden egyeztetés.???
    A szadesz diktált és azt végrehajtottátok.

  • T.🍎🍏 🍎🍏!
    – Én sem vagyok nő…😇
    ” Azért nem volna mindegy még nekik sem, ha csak vagyonvesztés és néhány év börtön következne törvényes bírósági eljárás után, mint ha a fán lógva végeznék.”
    – Ezt bírta ide pötyögni,- nem vall finom lélekre, vagy demokratára…😠 Gratulálok!

  • slapaj
    2019 március 6
    4:34 du.

    A „gratulációd” felér egy szembeköpéssel.
    Milyen lehet akkor ha igazából szembeköpsz valakit?
    Lesavazod az illetőt a mérgezett nyáladdal ?

  • Geyza, ugyammá… Csak dumafranci… még nem vetted észre? (és ez a sok csicsa… azt írja, nem nő… 😀 )

  • Almási Alma
    2019 március 7
    3:23 de.

    Tíccsad le a „csicsáit”: Katt
    valamelyikre és a „tulajdonságok”
    fül alatt beixelni hogy ne jelenjenek meg
    Legalábbis LINUX-ban így lehetett megszabadulni
    ezektől a nevetségesen idiótikus és infantilis „sormintáktól”

  • Ha valaki megnézi az elmúlt 9 évben született többezer törvényt és módosítást – BTk., Munka Törvénykönyve, gyülekezési törvény – és a korona: az SS-törvény, annak nem kérdés, hogy diktatúra van,ahol a törvények egy szűk csoportban születnek. A többségi diktatúrát idegen szóval bolsevizmusnak hívjuk.
    A kilenc év alatt a parlamentben A TÖBBEZER ELLENZÉKI JAVASLATBÓL NAPIRENDRE KERÜLNI SE ENGEDTEK egyet sem, nemhogy vita lett volna. Fáiánsebestyéninek meg annyit: aki a mai nemzeti bank sajtóközleményéből értesül a magyar gazdaság helyzetéről, az valószínűleg azt hiszi: decemberben aJézuska száll be az ablakon a karácsonyfával.
    A magyar gazdaság rosszabbul teljesít, mint 8 éve – pusztán az EU pénzekből él. A legnagyobb baj, hogy ezeket a támogatásokat úgy élte föl a vámpír-csapat, hogy a gazdaság ebből nem profitált – se fejlesztés, se innováció, se versenyképesség, se életszínvonal ügyben. Talán 1972-ben volt ennyire diszfunkcionális. Már a bőségszaru alján kotorásznak pimf 60 milliárdok után.
    Egyet nem értek a jobbosoknál. Van egy ágazat Magyarországon, amitől nem sajnálják a pénzt – dömperrel öntik bele: a foci. És annyira eredmény nélkül, hogy már a klubcsapatoknál is élményszámba megy, ha legalább a csapat fele magyar.(9 év alatt meg nemhogy felnő, ki is öregszik egy focista.)
    Ha az erősen preferált ágazatból ilyen teljesítményt bír kihozni imádott kormányuk, akkor miben reménykednek?

  • Geyza
    2019 március 7
    7:57 de.
    ___________________

    Dehogy tiltom! Ha nem látnám, még elfelejtkeznék róla, hogy mennyire… izé… szóval, hogy MENNYIRE. Aztán esetleg véletlenül még el is olvasnám, sőt – horrible dictu – válaszolnék neki valamit… 😀

    Szeretem a békességet. A csicsás, JELLEMZŐ békességet. Inkább még Marcsit is rábeszélnék valami sormintára… 😀

  • Aranyosan naiv vagy Rezso. Kivel lehet a NER-ben egyuttmukodni vajon? (Az ellenzek az egyik legbiztosabb oszlopa ofelsegenek:)
    Nezd csak meg mi tortent Simicskaval vagy a fekete ruhas noverrel, akar barmivel ami igeretesnek indult az elmult 9 evben.