A megbetegített országot gyógyítani kell!

2019 március 8 9:06 de.97 hozzászólás

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kitérően válaszolt arra a kérdésre, hogy a Junckert ábrázoló plakátok eltávolítása után jön-e Frans Timmermans. A jelek szerint nem lesznek Timmermanst ekéző plakátok Magyarországon, helyettük a családvédelmi akciótervet fogják népszerűsíteni. Hogy erre miért van szükség, nem tudni, valószínűleg azért, hogy ne álljanak üresen a plakáthelyek, mert még valakinek eszébe jutna O1G feliratokkal díszíteni a fehér felületeket.

Hanem hát, van itt valami más is. Jelesül az, hogy nem elég eltüntetni a gyűlölködő plakátokat, Magyarországot is meg kellene gyógyítani. Magyarország ugyanis beteg. Nem magától lett beteggé, hanem azért, mert megbetegítették. Polgárainak pénzén, súlyos milliárdokért töltötték bele a mérget, amely alattomosan elterjedt a szervezetében. Gyűlöletnek hívják ezt a mérget, és tudjuk, hogy egy mérgezésnél csak akkor van esély a gyógyulásra, ha a beteg szervezetéből mihamarabb eltávolítják a szervezetet belülről gyilkoló anyagot. Ha a méreg sokáig ott marad, akkor a beteg gyógyíthatatlan és meghal.

Vagyis, nem elegendő a plakátokat levenni, bocsánatot is kellene kérni. Nem az Európai Néppárttól – ezt intézze el le Orbán Weberrel és a többi európai vezetővel – hanem a magyar emberektől. Ha már eddig milliárdokat költött a kormány uszításra, akkor néhány újabb milliárd nem oszt és nem szoroz. Ennyi pénzből kijönne egy csomó óriásplakát, amelyekre kiírhatnák, hogy elnézést kérnek az eddigi hazugságokért. Továbbá megígérné a kormány, hogy igyekszik helyrehozni a kárt, és a jövőben mindent elkövet, hogy Magyarország ne a gyűlölet országa, hanem egy élhető, normális, hazaként is funkcionáló hely legyen.

Ugyanezzel a tartalommal újságokban, televíziókban is lehetne hirdetni, nem mellesleg, Orbán levelet is írhatna a polgároknak. Nevezhetjük ezt nemzeti konzultációnak, amelyben arról kérdezik meg az embereket, hogy mit gondolnak a gyűlöletkeltésről, a lopásról, a demokratikus intézményrendszer lerombolásáról, a média az ügyészség, a bíróság elfoglalásáról, a választási csalásokról.

Érdeklődhetne a miniszterelnök arról is, hogy olyan országban akarnak élni, amilyenné Orbán és a Fidesz változtatta Magyarországot, vagy olyanban, ahol a három T nem azt jelenti, amit egykor és ma, vagyis, hogy tilt, tűr, támogat, hanem azt, hogy teljesítmény, tudás, tehetség. Ahol nem korrupció van, hanem verseny, és a vetélkedés nem azt jelenti, hogy az ellenfelet akár csalással is ki kell nyírnunk.

Nem elég leszedni a plakátokat: az üressé váló plakáthelyekkel is kell valamit kezdeni. A leharcolt, reményét vesztett Magyarországról nem is szólva.

Föld S. Péter

97 hozzászólás

  • Minden kedves idelátogató
    hölgynek és leánynak boldog Nőnapot kívánok,
    a képen látható kettő szál szerény hóvirággal,melyeket
    saját kezűleg szedte..izé..fotóztam a kiskertemben három napja

  • „…Hogy erre miért van szükség, nem tudni, valószínűleg azért, hogy ne álljanak üresen a plakáthelyek”

    Tudjuk miért kell a folyamatosan a plakátokat, propaganda újságjaikat teliszarni állami „hirdetésekkel” közpénzen: hogy a baráti cégeken keresztül a pártkasszába vándoroljon át a lóvé. Az ország pénzéből így lesz Fidesz pénz(mosoda). Ez is csak egy egyszerű lopás a magyar emberektől, plusz elbodásítani az arra fogékony egybiteseket, hogy félbitesekké forgácsolják az agyukat. Zseniálisak, kár h nem az Ország érdekében zsenik..

  • Jurásek Fábián Sebestyé

    Tisztelt Cikkíró!

    Ismét sikerült egy kissé felcsigáznia. Abban teljesen egyetérthetünk, hogy jó lenne nem úgy megélni a napi politikai életet, mintha állandósult háborús viszonyok lennének. Viszont Ön nem is csak a látszatot kelti, hanem állítja, hogy erről egyes-egyedül az éppen kormányon lévők tehetnek, stb. Szerintem meg pont fordítva vagyon, mert ugyan miféle ellenzék az aki mindent ellenez („MindentEllenzék”-nek hívom őket), meg aki nem teszi dolgát a Parlamentben, akik az utcán randalíroznak sok-sok hazugsággal, félhazugsággal tüzelik az egyébként sokszor nem rossz szándékú embereket. Akik csak g**is forradalomra képesek… Ilyen ellenzékkel nem lehet demokráciát és országot építeni! Megoldás: le kell cserélődnie az ellenzéknek vagy legalább a már igen sokszor bukott vezetőiknek. Íme egy értelmes beszélgetés egy értelmes emberrel, aki csak „félig magyar”, így tudja kissé kívülről is szemlélni a dolgainkat és megoldási javaslatai is vannak: https://nepszava.hu/3002245_kizarhatja-a-neppart-a-fideszt-de-ennek-lesznek-kovetkezmenyei

  • Magyaraorszag nem beteg, mint a cikk szerzoje a cimmel allitani probalja.

    Sot, gazdasagilag jobban all mint valaha is.

    De az eueropai gazdasagi korulmenyek az ellenkezo iranyban mozognak. Europa kozgazdasaga nem csak hogy nem az elore mozgast bizonyitotta, hanem meg annal is lassubbodik.
    Sot arra reagalva az ECB (European Central Bank)a kozgazdasagi adatok alapjan cselekedett eppen tegnap.

    Az europai kozgazdasag lassulasa a nyugati valalatok kevesebb termekek keszitesere szorul a magyarorszagi uzemeikben.

    Az csupan az ottani munkalehetosegek csokkeneset hozza majd.

    S a lassulo termeles, kevesebb munkalehetoseg, kevesebb jovedelem, az allamhaztartas koltsegeinek csokkenteset koveteli majd.

    Hat majd akkor mit fog tenni az allamhatalom ?

    Igen, rohan majd a bankokhoz nagyobb kolcsonokert.
    Nagyobb adossag, kevesebb jovedelem.

    Keszen lanak arra maguk ?????

  • Nos Földes „diagnózisa”…kissé téves ,ugyanis nem az ország beteg,hanem a picurka…ellenzék,akik valóban belebetegedtek a
    gyűlölködésükbe,mivel kínjukban másra nem képesek.
    Nem ez az első tévedése Földesnek (sebaj…)meg biztosan nem is az utolsó,lehet,hogy ő is belebetegedett a feszített munkába?……
    Kímélje magát és kérjen gyógyszert!

  • Mindenki tudja, hogy a II.Vilaghanoru utan, a gyerek „aldas”Europaban igen gyatra. Szerintem , Magyarorszagon tobb lakas kene, ahol gyerekek tudnak felnoni.Plakatok helyett erre kene erre jobban koncentralni!

  • Magyarország nem beteg, csak egyes emberek

  • Divatba jött a bocsánatkérés…
    -Ezt tehetné mindenekelőtt Földes ur ezért az irományáért, ami nem más mint az előző cikkének lebutított változata.
    – Tehetné Orbán Viktor is, hogy kritizálja az EB elnökét, mint közszereplőt.
    – Tehetné Trudeau ur is, aki korrupció árnyékába küzdötte le magát az SNC Lavalin ügy kapcsán.
    – S tehetnék még sokan a kommentelők közül is, akik boldog nőnapot kívánnak a hölgyeknek, majd egyből átváltanak parlagi férfias stilusukba…

  • Csatlakozva Geyzahoz minden kedves lanynak es holgynek nagyon boldog nonapot es – nemcsak a mai napra – sokkal komolyabb megbecsulest kivanok, sok szeretettel!

  • Bernstein
    2019 március 8
    1:04 du.

    a Trudeau „ügy” nem ügy! a kapitalizmus és benne a kapitalista lobby zik! hogy az maga a korrupció csak becézve az más kérdés

    Kanadának milliószor fontosabb és megoldandó gondjai vannak, mint egy mondvacsinált erkölcsi maszlag gittrágása, köszönhető ez a halálosan megbukott konzervatívok kapaszkodásának, programjuk: hatalomra kerülni és még jobban tönkretenni azt amit a Liberálisok nagy nehezen rendbe tesznek

    foglalkozz azzal, amihez értesz

  • Magyarország betegsége a rákhoz hasonlítható.
    csak éppen társadalmi aspektusból nézve.
    Nem biztos hogy már műtét
    nélkül gyógyítható…

  • Bernstein
    2019 március 8
    1:04 du.

    Sok blabla de semmi mondanivaló.
    Ennyi vagy öreg.

  • Figyelő!

    lakások vannak,eladók is és újak is épülnek,meg a családokat,különösen a gyerekeseket , a KORMÁNY kiemelten támogatja,kedvezményes kölcsönnel és több gyerek esetén még vissza nem térítendő támogatással is….jobb ha tőlem,biztos forrásból tudod!
    Egyébként a cikk nem erről szól…csupán egy valótlan politikai
    uszítás a leszerepelt ellenzék részéről!

  • Kedves geyza, köszönjük a figyelmes megemlékezést – ahol felfedezem, igyekszem reagálni rá, hogy ne maradjon pusztába kiáltott szó! Ezek a hóvirágok nagyon szépek, és meglepő értékük van – a napokban hallottam, hogy ha valaki közterületen lévő hóvirágot letép, jaj neki!!! -:))))

  • Figyelő!

    Egyébként a nagycsaládosok, és jövedelmük alapján rászorultak ingyen önkormányzati lakást is kaphatnak……több kerületben is van rá lehetőség!
    Egyébként a cikk nem erről szól….,próbálj az abban foglaltakra reagálni,és ne hagyd magad félrevezetni!
    Üdv.Marcsi

  • Szandi Mandi!

    Több nőtársam nevében köszönöm a jókívánságokat,de ha lehet ne csatlakozzon a bunkó Geyához,aki sem embert,se Istent nem tisztel,sőt még a nőket is csak részben,mert ugye baloldali pártszimpátiájukhoz köti a jó kivánságokat…..,akikhez én nem tartozom!

    Csak szóltam….egyébként semmi gond,jól vagyok,és persze kaptam
    virágot is…!

  • Bendeguz79
    2019 március 8
    10:31 de.

    gizi aszongya kép, (most kaptam friss meleg) mi a frásznak a demokráciát cipelni Venezuelába ha Los Angelesben a gyermekjátszótéren számtalan sátrazó világ leggazdagabb (és még legdemokratikusabb is mindezeken felül!!! brühühühühü) polgára homeless, rettenetes bűz terjeng és a drogokat injekciózzák veszettül mert anélkül ki bírná ki csak az kérdés honnan van pénzük a drogra csak nem az ingyenes egészségügy adja nekik?

    Luisiana ban és a déli tartományokban Floridát is beleértve a félreeső falvakban a nyílt utcán folyik a szennyvíz és a lerobbant házakban a patkányok veszexenek a homeless ekkel hogy ki alszik az éjszaka a rothadó matracban

    brühühü

    és akkor van Monroe doktrina és Boston Miami 36 óra vonattal ugyanaz a távolság Kínában (lopták a technológiát?) 3 azaz három óra

    hogy vagy gizi?

    agysérvedet kössed fel és az agylúdtalpadhoz vegyél Dr Scholl t az talán, bár remény nem sok van veled kapcsolatban

    és mire jó egy Sony játékkonzol…a Békeharc, tank bedöglik nincs háború John Boltonnak leborotválják a …t és máris a zümmögő kórust dúdolja:
    tudod a zümzüm nyihaha a lódarázs áriája naplementekor

  • FIGYELO;

    Sajnos a „lakas-hiany” vagy barmi mas dolog is igen gyatran megy amikor azt az allami burokracia intezi.

    A lakosok es minden mas szuksegleteiket csupan a teljes es szabad lehetosegeikkel oldjak meg, s minden mas sajat problemaikat.
    S kepesebbek barmire is jobban,gyorsabban es olcsobban megoldani barmi szuksgeleteiket mint az oriasi es rem-draga allam-burokracia.

  • a zümzümnyihaha azt zümmögi, hogy a US Elnök+kongressz + szenátus felemelt díjakat akar szedni azért, hogy us csapatok vannak az országokban és +50% felárat azért a dicsőségért, hogy megengedik, viszont ha valaki teljesen benyal nekik akkor kaphatnak 15% diszkontót a Ná Tó vezérkara már megkapta a képleteket ami alapján kiszámolják az új összegeket

    most mi lesz O1G vel mennyit fog fizetni? és miből? csak a mészarosésmészaros fogja kinyögni zsebpénzéből?

  • „Nem magától lett beteggé, hanem azért, mert megbetegítették.”
    Ez részben igaz ! A nagyobb része a betegségének az, hogy miért engedte megbetegíteni magát ? Ezt a kérdést is lehetne boncolgatni kedves Föld S. Péter. Fönt állhat az a helyzet, hogy a Magyar állampolgárok nem kapnak aktív átfogó oktatást az információ túltelítettségének korszakában ? Nem hiszem – itt valahol a „csavaros” gondolkodású, „keresztény mélymagyarok” között rejlik valahol a hiba !

  • „A leharcolt, reményét vesztett Magyarországból” el is lehet menni, nem kell az inaktiv, kesergő kibic állományt szaporítani!

  • Boda Marcsi
    2019 március 8
    3:27 du.

    Nem látom (utólag)
    hogy szelektáltam volna a Nönapi
    jókívánságot illetően, de ha te úgy érzed, az a te dolgod.
    A te döntésed,csak ne hazudozzál még ebben is.Akinek nem inge..

  • Bírom mikor OIM*
    és kiérdemesült félig-meddig
    nőnemű fiúja megpróbál itt embereket egymás ellen uszítani.

    Ez a fennti
    pontosan a negyedik
    próbálkozásuk az elmúlt napokban.
    A kis Goebbels-tanítványok DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

  • Pityi Palkó
    2019 március 9
    1:41 de.

    Mert ennek a földnek
    (hegyekkel határolt tájegységnek)
    olyanok a lakói mint a négyéves gyerek:
    Azok is minden szart képesek felszedegetni a sárból
    és megenni.Így aztán nem csoda ha mindenféle fertőzést kapnak.

    A különbség csak annyi
    hogy a gyerekre vigyáznak a szülei
    és nem engedik neki hogy megegye a szart.
    Nemígy az infantilis K.medence-lakó.Mindent elfogyaszt
    amit elébe vetítenek,aztán csodálkozik ha szarul megy a sora

  • Figyelő!

    Amúgy itthon a családvédelmi törvény kedvező hatásait,(több 4 ?gyerek esetén kamatmentes,egyéb esetekben meg nagyon alacsony és fix kamatú,hosszú lejáratú kölcsönt vehetnek fel a családok,és ezt a pozitív intézkedést még az örökké ordibáló ellenzékiek illetve a híveik is elismerték:kb.(olvastam,TV-ben is mondták)de ilyen magas
    Jobbik 67 %-a,Szocik 60 %,DK 56 % -ban!
    Vannak régi és új építésű lakások is (az utóbbi időben felgyorsult az építőipar!)

  • Boda Marcsi
    2019 március 9
    10:13 de.

    Csak terv, vagyis ürwes ígéret.
    A pénzügyi keret nemigen van meg rá.
    Eddig minden ilyen „nagyívű elképzelés”
    pofáraeséssel végzödött és a kedvezményezettek
    csak egy igen szűk, mondhatni „lojális” körből kerültek ki.

    Világos idióta asszony?

  • Geyza!

    Valóban nem szelektáltál(ezt nem is írtam!)csak feltételeztem,hogy egy józan pillanatodban írt figyelmességed,rám nem vonatkozott……
    Aztán én világ életemben normális hajlamú voltam,így csak férfiakkal létesítettem szexuális kapcsolatot,esetleg magadból indulsz ki?…aki nem csak iszákos,de esetleg meleg…is?
    Nem szégyen,(csak kellmetlen),hogy esetleg most bevallottad!
    A szégyen a jellemed,a modorod és a hazugságaid,meg,hogy te tényleg egy megfizetett „rabszolga”vagy!.
    Na pá,máskor vigyázz,hogy mit is árulsz el magadról…..!
    Pá!

  • Boda Marcsi
    2019 március 8
    3:27 du.

    Marcsi, tényleg nem szelektált Geyza nőnap alkalmából. De még úgy sem, hogy szegfűt tett volna a hóvirág helyett. Ennyi utalás sem volt Geyza jókívánságában a baloldaliságára. Tényleg ebben is muszáj hazudoznia? Mindenben? Micsoda elvetemültség kell ehhez?.. Hát ilyen Bodás.

  • Benjámin Eisenberger

    Már nem tart sokáig elvtársak! Március 15.-én, a bunkó magyarok kapitalizmus ünneplő vérgőzös ünnepén támadunk! 5 irányból fogunk menni: Ukrajnából egy 6500-as, Romániából egy 12000-es, Szerbiából egy 8500-as, Ausztriából egy 5500-as es Szlovákiából egy 125000-as sereggel.
    Felhivjuk az összes jóérzésü magyar kommunista csotrogány figyelmét hogy csatlakozzon hozzánk, és megdöntjük a gonosz csuti hatalmát. Nem kell félni, az EU-s es az amerikai elvtársak, élükön Soros elvtárssal velünk vannak! Kiirtunk mindenkit!

    Előre elvtársak! Világ proletárjai egyesüljetek!

    Debout, les damnés de la terre
    Debout, les forçats de la faim
    La raison tonne en son cratère
    C’est l’éruption de la fin
    Du passé faisons table rase
    Foule esclave, debout, debout
    Le monde va changer de base
    Nous ne sommes rien, soyons tout

    LE MONDE VA CHANGER DE BASE!!!!!!!!!!!!!!!!

    A gyengébbek kedvéért elvtársak: „A Föld fog sarkából kidőlni!”

  • Amúgy Geyza!

    Ha netán alaptalanul vádoltalak,kötözködtem veled,akkor elnézést kérek,de azt gondolom eléggé megismertelek….már ahhoz,hogy az utolsó véleményemet leírjam?…….!
    Ha tévedtem volna,bocsi …de rátettél (szokás szerint)egy lapáttal,ami esetleg engem igazol!

  • Boda Marcsi!

    Geyza ezen jokivansagahoz csatlakoztam: „Minden kedves idelátogató hölgynek és leánynak boldog Nőnapot kívánok”,
    ahol maximum a „kedves” – jelzot serelmezheti/kerheti ki maganak. Vajon miert mukodik a turani atok?

  • Visszanéztem a reklám alatt,és úgy gondolom sajnos…..(!!!)nem tévedtem!

  • Boda Marcsi
    2019 március 9
    2:40 du.

    Nem tehetsz róla hogy idióta* vagy

    *IDIÓTA = Az olyan ember, aki azok után hogy tényekkel megvilágítjuk a tévedését vagy szándékos ferdítésének tarthatatlanságát, ugyanugy folytatja tovább a mellébeszélést mintha nem is mondtak volna neki semmit.Vagyis: IDIÓTA.

  • Nos Geyza vagy nem itthon él(?),vagy nem tájékozódik,(szokás szerint)vagy megint
    hazudik,(mint mindig)ugyanis az általam említett rendelkezések,jogszabályok már életbe léptek és működnek!!!!!!!
    Na megint leszerepelt ez a szerencsétlen alak!
    Mindezt a Figyelőnek írt VALÓS tájékoztatásom miatt írtam!

  • Boda Marcsi
    2019 március 9
    3:26 du.

    De tévedett. Geyza nem mondott a nőnapi köszöntőjében semmi rosszat, Maga pedig abba is belemagyaráz mindenféle balos jelzőt, meg mindenféle hülyeséget.
    Jobb ha néha inkább a reklámot nézi, és nem az agymosodát. Tudja reklám alatt rengeteg gyógyszert szoktak ajánlani, ön meg épp ezen blokkok alatt nincs sosem a képernyő előtt. Valahol itt összefüggést érzek, aközött amiket ír és, hogy nem szerez tudomást a gyogyóbogyókról.

  • Boda Marcsi
    2019 március 9
    4:57 du.

    És ha életbe lépett?
    Mit változtat az azon amit
    fenntebb megírtam? Ezidáig MINDEN
    olyan törvényük ami a „zemberek sorsának” állítólagos jobbátételére irányult,egy szűk rétegnek kedveztek csupán.

    Kezdve az általuk letiport
    devizahitelesekkel való szarakodáson át
    a „rezsicsökkön” keresztül egészen a legutóbbi
    beharangozott elképzelésekig, amikre per pillanat nincs meg a költségvetésben a keret.
    De sebaj aranyom, majd elvesznek valahonnan.
    Van itt pénz ! Például el lehet majd cappcarázni a Magyar Tudományos Akadémia majd’ 200 milliárdos vagyonát.
    Vagy például a régi gyakorlat: megint nem fogják emelni a VALÓS infláció mértékével a nyögdíjjakat.Holott erre törvény kötelezné őket, de az sem számít.
    És még lehetne sorolni de minek , 1 kurva szót sem értesz az egészből !

  • Benjamin;
    Ha hajlando lenne hosszu teli-alamabol felebredni, a szlogan kicsit valtozott, persze ertelmeben nem, mert
    az ma;

    ‘Vilag bankarjai, politikussai es ipar-magnassai egyesuljetek’!

    „ONE WORLD GOVERNMENT”!

    Mindeg minden vilaghodito hatalmak azon almodoztak, de ma mondhato, hogy „nemzetkozivel valt mara a vilag” !

  • Boda Marcsi;

    Ha a negy-gyermek szuleseert kamat-mentes kolcsont nyujt az allam, hasonloan a nagyobb automobilvasarlasaert is, hat ki fogja fizetni annak arat?
    Ertve a penznek, ill. a kolcsonnek az arat ???

    A kolcsonook is penzbe kerulnek am, mint a kenyer, a cipo, a ruha, a lakas, stb. mert valakinek produkalni szukseges mindent, ugyan ugy a penzt is, ill. annak erteket.

    Nem gondolja hogy talan az ugy sulhet majd ki mint az u.n. „devizia-kolcsonok” ???

    A vilagkozgazdasaga lassul vilagszerte.
    Kinaiak pathonapja jottel ra arra.
    Az EU kozgazdasaga igen gyatra allapotban.
    Ma meg a US is a lassulas bizonyitekat mutataja.

    A magyar kozgazdasag semmi szukseges termekein alapszik, csupan a nyugati befekteteseken. Azok iparan.
    Amint az lassul, az sokkal kevesebb munkalehetoseget biztosit.
    Az tobb munkanelkulliseget.
    Jelentosen kevesebb ado-beveteleket, de nagyobb kiadasoikat.
    Az allam tobb kolcsonokre szorul, magasabb kamatokkal.

    Vilagszerte az ingatlan piac a 2007-es korulmenyeket mutatja.

    Olvasta mar elobbi ketszeri megjegyzesemet?
    Aranyitva Magyaroszag es Florida korulmenyeit.

    Magyar-kormany hetszer (7X) kevesebbol, hetszer (7X) tobbet kolt, a hetszer (7X)nagyobb burokraciara, amig csak fele-meretu nemzet a magyar.

    Egyszerubben az orszaga penzugyi, gazdasagi ongyilkossagot kovet.
    Piontosan a Rakosi es Kadar-fele kozgazdasagi peldat koveti.

  • Marcsi maga nagyon buta, már ne is haragudjon és ez a legenyhébb kifejezés arra a beteg, tudatlan hazudozásaira amit művel.

    Maga ezt írja: „..az általam említett rendelkezések,jogszabályok már életbe léptek és működnek!!!!!!!”

    Elmondom Magának, hogy mi a szitu, mert még a propagandát sem képes visszamondani, vagy megtanulni ahogy elvárható volna bálványaitól. Hogy lépett volna mááár életbe és, hogy működnének már??? Miért kell hazudoznia??? Szóval, hogy legyen valami fogalma arról amiről hazudozik, íme egy kis igazság dátumokkal, hogy tudja:

    A családvédelmi program módosító intézkedéseit még csak most Pénteken nyújtották be (Érti benyújtották, ízlelgesse BE-NYÚJ-TOTTÁK, hogy a Ház még csak EZUTÁN szavazza MAJD meg a JÖVŐBEN – érti jövő!!!), mely hétpontos családvédelmi akciótervből négy pont július 1-től lép MAJD életbe, a nagyszülői gyed és a négygyermekes édesanyák szja-mentessége pedig 2020 január 1-jétől lesz MAJD elérhető.

    Érti?! Nem lépett semmi életben, pláne nem működnek! hanem MAJD fognak… pár tízezer embernek. Jó kis propaganda volt mindenesetre az EP választások és az önkormányzati előtt, hogy elfedjék vele a rabszolgatörvényt. Szóval a lényeg, hogy MAJD Drága egyetlen elbodásodott Marcsi.

  • HunCanada
    2019 március 10
    8:37 de.

    Nem számít neki.
    Semmi nem számít neki.
    Ilyenek ezek az idióták* :
    „A tényeket az elképzeléseikhez formálják”

    /A mondás alapja egy megállapítás a „Murphi Törv.Könyv”-ből/

    *IDIÓTA = Az olyan ember,
    aki azok után hogy tényekkel
    megvilágítjuk a tévedését vagy
    szándékos ferdítésének tarthatatlanságát,
    ugyanúgy folytatja tovább a mellébeszélést
    mintha nem is mondtak volna neki semmit.Vagyis: IDIÓTA.

  • Bendeguz79
    2019 március 9
    10:07 du.

    Teljességgel felesleges ezen rugózni mert ebben a pillanatban nincsenek meg ezekre az elképzelésekre a pénzeszközök.
    Val’szeg csak választási lufik voltak.

  • Inkább Bibi
    2019 március 9
    4:22 de.

    El is mennek neaggódj.
    Ezektől persze „adminisztratív” módon megvonják a szavazati jogot.

    Mert ugyebár senki nem fog utazni méregdrága Interncití-vel nyolcszáz kilómétereket és sorbaállni másfél napot a szabadban (minekutána minimum három napot ki kell vennie emiatt a szabadságából és még kettő éjszakát szállodában kell tülteni) azért hogy leadhassa a szavazatát !!!!
    (Ez a zavazati jog megvonásának egy fortélyos formája.)

    Úgyanakkor a nem-magyarok (csak magyar-anyanyelvűek) akár levélben is szavazhatnak.
    (Például az IDIÓTA* Gurltiz, akinek semmi köze Magyarországhoz)
    Minekutána a MAGYAROK KORMÁNYA odaönti a MAGYAR emberek pénzét, szinte számolatlanul.
    (Ez is a szavazat-vásárlás egy formája)

    Nagy mellédumás vagy te.

    *IDIÓTA = Az olyan ember,
    aki azok után hogy tényekkel
    megvilágítjuk a tévedését vagy
    szándékos ferdítésének tarthatatlanságát,
    ugyanúgy folytatja tovább a mellébeszélést
    mintha nem is mondtak volna neki semmit.Vagyis: IDIÓTA.

  • ˙

    A cikk találó címéhez:
    ˙

    Sajnos, a történelmi tapasztalatok szerint egy megbetegített

    országot . c s a k . ú g y . lehet meggyógyítani, a h o g y

    Németországot, Magyarországot, és Japánt* 1 9 4 5-b e n(ld.:ott)

    g y ó g y í t o t t á k.

    .

    *ti.Olaszország és Franciaország még nem voltak annyira
    fertőzöttek,mint a fenti,sötét rasszista rendszerekkel
    alaposan,sőt . s ú l y o s a n . e l f e r t ő z ö t t nemzetek.

  • JichakPerlmutter

    VIGYÁZAT !!!

    Benjamin Eisenberger nevű f-kalap egy

    > a g e n t . p r o v o c a t e u r <

    🙁

  • JichakPerlmutter

    Geyza 9.23

    Nem értem, hogy ehhez az ütős cikkhez miért kellett a
    . l e g e l s ő . h e l y r e . bepikkölni ezt a hülye
    s e m l e g e s í t ő ! és uncsi nőnapi s z ö v e g e t. Disztingváljunk! Ne gondolja, hogy itt ezen a helyen(!) ez szükséges és kedvesen hat… Sőt olyan, mintha temetésen a gyászolóknak kívánna sok boldogságot…
    S ha már mégis oda b…ta, akkó monnyamámeg, miért nevezi a daarts tábláját a „kiskertjében nőtt virágnak” ? Talán ilyen terem a kiskertjében ? Szép lehet…
    Különben arra is utal, hogy nem veszi a témát komolyan… 🙁

  • JichakPerlmutter
    2019 március 10
    11:22 de.

    Szteem csak idétlenkedik, akárki is legyen 😀

  • Gabriel Karikas

    Fortimbras

    Politikai primitivségedet semmi sem erösiti meg jobban, mint a saját szavaid,
    2019 március 10
    11:09 de.
    kelt bejegyzésedben.

    Nekem már csak annyi kérdésem lenne ehhez, hogy Németország melyik felére gondolsz?

    Arra a felére, amelyiket Marshal-segéllyel gyógyitották, vagy arra amelyiket Sztálin-csizmainak a vedelmében a STASI inplantált?

    Mert-hogy Magyarország esetében a választ megtapasztaltuk a saját börünkön, és most is ennek isszuk a levét, mert a hinta most ujra a Horthy-nosztalgia kéjmámorában sinylödök oldalán lengedez.

    Japánnról gondolom fikarcnyi ismereted nincs, ezért mindegy is. Mindenesetre nem ez a felület való arra, hogy összehasonlitjuk a japán és a magyar életszinvonalat.

    Visszatérve Németországra: Amióta a két fele egyesült, a Konrad Adenauer vezetésével összehozott német társadalmi értékeknek löttek, vagyis a Németországot ujra megfertözték a nacionalista, társadalom-megosztó ideológiák.
    Ezek olyanok mint a kovász, elég egy kevés is belöle, hogy az egész tésztát megkelessze.

    Magyarország nem beteg, hanem agónia állapotában van.

    Hiszen itt konzárvalva lett, mindkét átok – elég csak a komentelök többségét itt olvasni.
    Egy-két egészséges résztvevövet találni csak.
    Nem tartozol közéjük … sajnálom

  • Rodeo
    8:18

    Azért ami gazdasági helyzetet illeti, „Gizi79”-nek mégiscsak vannak jó és figyelemre méltó meglátásai. Pl. igen tökéletesen teszi helyre BoMa gazdasági nonszenszeit is…

    Ami a köddé vált Monroe doktrinát illeti, abban csak általában van igazad, vagyis az USA globális terjeszkedését illetően, míg a gazdaság az egy más lapra tartozik…

    Egy biztos, hogy ami a nemzetek közötti „kapcsolatokat” illeti az USA globális kapitalizmus minden mentális negatívumát magán viseli, és mindezt valami felsőbb übermensch stílusban, mint pap a szenteltvizet, úgy hinti a hitetlenkedő külföldi partnerei fejére… Mindez a szenteltvízes fölénytudat stílus leszivárog az alsóbb propagandistáikhoz is pl.Bendegúzhoz is, amiben – jól látod – bizony mindig az az örök optimista amerikai magabiztosság érhető utól, mely kötelező derűlátásra jórészük addig sosem látott II.Világháborús extraprofit-konjunktúrában tett szert, vagyis amelynek ezt a lassan 80 éves és örökkévalónak tekintett létező gazdasági fölényét köszönheti.

    üdv:DG

  • Legyunk oszintek;
    Az orszag NEM beteg !

    Csupan a lakossai nagyon megszoktak az orruknal-fogva-valo vezetesuket.
    Mas-szoval a „pelenkazasaikat” meg a „cuclizsaikat”.

    Ha majd felnonenek remlve kepesek lennenek felnott modon a sajat eletuket, jovojuket onmaguk iranyitani es elni !!!

    De az altalanos dolog ahol a npek evszazadokon at onkenyuralmak alatt eltek.

    Soha nem volt lehetoseguk a sajat eletuket a sajat donteseik alapjan elni.

    Azert oly sokan ma is meg itten is a „cuclizast” es a „pelenkazast” remelik.

    Felnek az onallosagaikat gyakorolni, mert az feleloseget kovetel am.

  • Geyza
    2019 március 10
    9:55 de.
    „El is mennek neaggódj.”

    Én meg nem, mert az nem segítne, sőt, másrészt meg gyávaság lenne!

    Az „IDIÓTÁK” is magyarok(az összes Magyarországból kiszakadt külhoniakkal egyetemben!) ezért többet érnek a belső árokásók ellenében!

  • Na itt van Geyza szemétsége olvassák el: „nőnemű fiúmról” hablatyol….vagyis leszbikusnak tart…csupa figyelmességből…!
    a hozzá „hasonlók” ….figyelmét talán ez is elkerülte?mint sok más!
    Vagy nem tudnak olvasni,vagy letagadják ,amit írtak……!!!!!!!!!!!!lapozzanak vissza ha ilyen feledékenyek!
    Nem számít,sem Geyza,sem a többi hozzá hasonló,nem tudnak megsérteni,nincsenek azon a szinten!
    Túlragoztuk!

  • Amúgy SzandiMandinak köszönöm a köszöntést,(nem rá céloztam)és szerencsére itthon
    is többen köszöntöttek,virágot is kaptam!!!
    Kedves dolog a nőnapi figyelmesség,akkor is ha ezt már jó régen
    2 kommunista nő találta ki helyesen!
    Egyébként a születésnapi,névnapi és az ünnepekkor történő jókívánságoknak nagyobb jelentőséget tulajdonítok.

  • FORTIMBRAS
    2019 március 10
    11:09 de.
    Nem gondolod, hogy miért a győztesek privilégiuma eldönteni, hogy mitől beteg egy szuverén ország?

  • JichakPerlmutter
    2019 március 10
    11:22 de.
    Köszi, de szerintem sokan észrevették, ezért nem reagáltak rá! Mellesleg már más névvel is vendégszerepelt itt, de hasonló népszerűséggel! 😀

  • Boda Marcsi
    2019 március 10
    1:58 du.

    Megint nem jól vetted le amit írtam HEHEEEhehe
    Nem téged…akkor na kit is ?
    Ostoba tyúk.

  • Inkább Bibi
    2019 március 10
    1:40 du.

    TE mindent így „túlspilázol?”

  • Boda Marcsi
    2019 március 8
    3:02 du.

    Most olvasom csak..
    Ezt biztosan viccnek szánta.
    Bár OIM* „humora” vetekszik HUNT* -éval.

    *HUNT = Humortalan Náci Tótpéter
    *OIM = Oldal Idióta Macája

  • DonGolo
    2019 március 10
    1:17 du.
    le akarod gömbölyíteni? hát „az” a szenteltvíz az nukleáris és állandóan lő(SIC) a II.VH óta eltelt időben semmi mást nem csinál „ődeszencsége” mint lopik és harácsol, sőt útonáll és elrabolja

    ugyanakkor (látnod kellene azt a filmet amit én láttam 2 napja negyed órán át autózik Los Angelesben és az utcák két oldalán sátorvárosok vannak a hajléktalanoknak amikben drogoznak és várják a másvilágot mert evilág számukra ugye és akkor a leszerelt tábornok (usa hadsereg) már át is vette El Chapo birodalmát a fegyver és a drog a legjobb üzlet hatalmas profitrátával minden egyebet a piac szabályoz amely piacot fegyverrel „tartanak karban” lásd bármely importcikk leugatását és nemzetvédelmi fenyegetésnek kikiáltott rémképnek marketingelik!!!

    nem mai adat de annak alapján számadatok vannak arról, hogy a lakosságuk 45% a saját mércéjük szerint nyomorog…

    azaz nemcsak 45-50 országot döntenek nyomorba (ott mindegyikben „diktátorok” vannak -viszont bármely diktátor amely behajol és széttárja nekik az kedves barát- az usa nak nem diktátora hanem főbohóca van császári hatalommal felkenve ha gazsulál azoknak akik rángatják a zsinórjait)

    és ami manapság látszik a világ kezd ébredezni csipkejózsika álmából bár a 3 kézben lévő de egy azonos „forrásból” (MINDIG MEGMONDJÁK A MÉDIÁNAK MI A HÍR, AMIT NEM MONDANAK AZT NEM SZABAD LEKÖZÖLNI) származó hírözön valamint a rengeteg értéktelen szemét információ (celebek és hivatásos sportolók seggségei) feltölti a „dolgozó” agyát… magam részéről már régen nem is nézem egyiket sem a kabaré csatornáik is ugyanezt aszar ócska propagandát lökik

    és a világ teljesen be van bodásodva sőt meg is bodásodott…a papagájkommandó szajkózza szemét aljas rágalmakat…

    marad a kérdésem mi a bánatos paripa pimpili köze van az usa nak hogy én vagy bárki más és bármely ország mit csinál a saját határain belül… ezért mondom azt is, hogy a magyarok egyék meg az O1G -t és bandáját és ne várják, hogy majd a Ná Tócsa vagy az Ejjujjujjujj vagy Néppárt szövetség megoldja helyettük…

    kuss mindegyiknek és a magyarok meg éljenek házaséletet azzal amit megcsináltak maguknak és a sötét spájz sarkában zokogjanak ha akarnak

    bendegizi 78,0014 usque 79 meg egy beteg agysérves hintaló

  • Benjámin Eisenberger

    Jichak Perlmutter, nem szabad könnyedén venni az üzenetemet! Rád is számitunk, a Géyzára is, a Rodeora is, a Gábrielre is… röviden az összes volt AVH-s verőlegényre, és munkásőrre szükségunk lesz!
    Figyeljétek az eget! Délről egy nagy vörös csillag fog feltünni március 15.-en, és villogni fog, hogy a morse üzenetet átadja nektek: „A magyar egy bünös nép!”
    Ekkor jöjjetek az utcákra a geppisztolyaitokkal!

  • Inkább bibi. Gyávaság elmenni? Próbáltad? Van tehetséged elmenni? Szaktudás, nyelvtudás, beilleszkedni tudás, kockázatvállalás, bátorság egyedül újrakezdeni mindent idegen közegben ami kell egy másik országban? Semmi nincs belőle, nem tudsz csak Magyarországon vegetálni, és ebből akarsz értéket fabrikálni? Savanyú a szőlő? Menj Te a fenébe a nagy fedezet nélküli szövegeddel, Te nagyon bátor! Szövegben mindig nagy volt a magyar. Nevetséges „bátorság” ez és hasztalan. Már La Fontaine is kinevetett érte, én sem tudok mást tenni. Tudod a róka is össze húgyozza a borz várát, azután büszke, hogy elüldözte a borzot. Ehhez értetek. Ok a büszkeségre?

  • Rodeo11
    2019 március 10
    5:06 du.

    Nekem a hatvanas években,
    mikor még pici gyerek voltam
    bemagyarázták hogy Amerikában óriási
    a szegénység.Meg a többi kapitalista országban is.
    Bezzeg nálunk, a szocialista táborban mindenki jól él.
    Mindenkinek van munkája, jut kabátra ételre fűtésre cipőre.

    Akkoriban el is hittem…

  • Benjámin Eisenberger
    2019 március 11
    4:15 de.

    Botsedli de délben én ebédelni szoktam.
    (Úgyszolván minden héten, legalább egyszer.)
    Olyankor én nem a Holdkelt..izé..csillagkeltét nézem,
    hanem hogy megfőtt e már a puliszka ?

  • Kenny
    2019 március 11
    5:59 de.

    Látod?
    Ilyen a „magyarosch” mentalitás:
    Szóvirágokkal előnyt próbálnak kovácsolni a hátrányaikból.
    (Akinek nem inge…)

  • Geyza
    2019 március 11
    6:06 de.

    kétféle ismeret van:

    egyik a hívek, a hű hívek ismerete az az bodaítisz, meg a tiéd,

    és a másik az enyém aki benne él, élt és élni fog

    a többit deriváljad

  • Geyza
    2019 március 11
    6:06 de.

    hahaha, mi csak nagyon ritkán hallgattuk a SZER-t az Amerika Hangját meg soha („nagyon recsegtek”)

    viszont az egész család -a gyerkőcöket is beleértve- tette a számára megszabott feladatot mint egy jól működő szocialista brigád, a naplót a kishúgom vezette az emlékkönyvében… meg is volt az eredménye, még arra is jutott, hogy míg a szülők 72 óráztak addig a szomszéd néni átjött naponta párszor és velünk meg a nagyival foglalkozott, nyári időben én át is mentem hozzá segíteni neki vizet felhúzni a kútból mert azzal locsolta a kiskertjét olyan virágai voltak amit csak nála láttam és a zöldség gyümölcs is ugyanúgy mint nálunk nem kellett a CIBÁ ba menni és én mentem bringával a maszek pékhez forró vekniért meg sóskifliért a tejhez amit szintén az egyik szomszéd hozott literes üvegekben frissen fejve… henteshez nem jártunk a spájzban több volt a választék

    és az irigy osztálytársam ki is vágta a kis ködmönömet amit karácsonyra hozott a Jézuska akit én sohasem láttam de 24-én szorgalmasan mentem a nagy hideg hóban amíg anyu feldíszítette és volt beigli 3 féle és karácsonyra anyu sütött házi kenyeret

    és sohasem fáztunk a cserépkályha jól működött…dehát mindehhez dolgozni kellett és nem eljátszani a szegény proli -egyáltalán nem kötelező- csepürágó szerepét és a az ugyanakkora kertjét felverte a gaz és a kerítése omladozott és mégis ő volt a komcsi a munka hőse aki állandóan zakatolt és smúzolt…

    dehát te már a bőségbe születtél… meg a spektrum analizátor mellé

    ja és nem jutott idő templomba járásra mert voltak feladataim többek között ródliztam és nyáron bringáztam (volt saját bringám, beee) egyébként meg írtam a házi feladatot néha petroljomlámpa világa mellett

    szóval mesélj másnak aki most jött a menetrendszerű falvédővel

  • BERNSTEIN;

    NEM, a bocsanatkeres NEM jott divarba.

    DE politikusok amikor belatjak hogy mas ki-ut nem letezik szamukra a buneik leleplezesen kivul, hat a „bocsanat-keres”-uk az egyedulli ut meguszni a bunteteset a szavazo lakossag altal.

    A lakossag zome ugy is ‘jo-hiszemuek’, s amikor egy politikus nehany krokodil-konnyeket csoppent, ki lenne aki azt visszautasitana ???

    Amodon elfelejtik a tetteik adatait, a bunok feltarasait es a buntetesekell valo szembenallast.

    Az ami a politikusok „divatai”.

  • RODEO irta;

    „… amig a szulok 72 oraztak…”

    De amikor ma az allmahatalom korlatozza a dolgozok munka-orait, a heti 45 orara max.-ra azt „rabszolga” nunkanak nevezed.

    Nem csoda hogy mindeg a „tragyadombon kotkodacsolsz”.
    Tanyan nottel fel.

    Persze az nem szegyen, hanem az hogy abbol eredo logikussagodat, s a paraszti jozan-esz gondolkodasa soha nem ragadt read.
    Kifejezeseid es magatartasod valoban a „tragyadombra” illok.

  • Mint mar az elobbiekben kifejeztem, magyarorszag NEM beteg.

    Habar mar tobbszor haldoklott es fekudt a ‘halotti-agyan’.

    De valami csodak csodaja, meguszta a halalat valami rendkuvulli csodak alapjan.

    Na de az NEM jelenti hogy nem sznvede valami sulyos nyavajaval.
    S az a ‘keleti-elmeket’ orokolte a Cumanni pusztakrol.

    Azert az talalhato maig is mind a keleti nepek eseten.

    S az ,hogy az „egyen” soha nem volt elismerve mint a kozosseg eredti alkoto resze.

    Mindeg a „kozosseg” erdekeben kelett elni-e es halnia is.

    S azzal csupan az uralkodoik erdekeit szolgalta a kezdettol.
    Azrt oly lehettlennek tunik nekik a sajat es embertrsaik eletet es jogaikat elismerni es azt egyedul a szemuk elott tartani.

    Azt vertek a fejukbe mindeg !
    Amikor azt itten olvassak, azt elkepzelhetetlennek, lehetetlennek es ostobasagnak latjak.

    S a socializmusokkal kenyszeritve voltak az egyen-letenk-jogait visszautasitani.

    Azt a politikusok boldogan ki-hasznalnak ma is !

    Azert az egyeni korlatlan szabadsag lete is csupan „onzo-kapitalista-gyarlosag”-nak tunik nekik .

    Persze a szabad-embert problematikusabb a politikusoknak felrevezetni es meghodolasra ra-beszelni vagy kenyszeriteni.

    Gondolkozz azon egy par percig.

    Majd akkor nem akarnal a ‘csorda’-tagja lenni, hanem inkabb egy fuggetlen szabad emberi leny inkabb.

    Azzal kezdodik a szabad tarsadalomlete !!!

  • Bendeguz79
    2019 március 11
    1:04 du.

    gii én nem szóltam a rabszolga törvénnyel kapcsolatban észak amerikában 37,5 óra a heti munkaidő… abból éljél meg $12,5 / h – adó

    csak nem képzeled, hogy részleteket mondok a 72 óráról, annyit voltak távol a családtól, hogy abból mennyi volt a tényleges robot az nem rád tartozik

    és ha már nem leszek ilyen cizellált akkor majd én is írok neked trágyadombot ami egy hasznos képződmény nem úgy, mint te gizi, pofátlan aljas hazudozó

    ja, és csak neked: brühühühü

  • Kenny
    2019 március 11
    5:59 de.
    Még amikor a legnagyobb nyomorban voltam, munka nélkül három kis gyermekkel és beteg, kisnyugdíjas szülőkkel egybezárva egy dohos tanácsi bérlakásban, akkor sem jutott eszembe elmenni és ez lehet, hogy gyávaság, de soha nem adtam fel, mert öszvér makacssággal és sokszor inszakadással minden csapást legyőztem, úgy hogy csak addig nyújtózkodtam ameddig a takaróm és a tehetségem engedte, tudva hogy hol vannak a határaim! Nem vagyunk egyformák, Te a magadét, én a saját elhatározásomat tartom helyesnek! Mellesleg kurva bizonytalan egy kritikus életszituációban a gyávaság és a bátorság mérlegelése, ez csak utólag derül ki! Én elégedett vagyok a megküzdött sorsommal és úgy érzékelem Te is a tiéddel, akkor miért ugrana egymás torkának két ilyen jég hátán is túlélő világpolgár, mégha külömböző módon jutottak is el erre a mai idilli állapotra? 😀

  • Inkább bibi. Akkor nem kellene „legyávázni” azt, aki fogja a hamumasült pogácsát, és elindul a világba szerencsét próbálni. Azt, aki ezzel a „gyávasággal” az egész családjának élhető életet tud bizosítani. Ha nem gyávázod le a kiutált értékes embereket, akkor én is maradhattam volna a kommentelő oldalon kívül. Most megint visszavonulnék, Te meg átgondolhatnád kit sértesz meg az írásoddal, igaztalanul. Uff én beszéltem.
    Amig bodafélék élhetnek és írhatnak itt, addig csak hánytatónak jó a kommentoldal. Kár, jobb sorsa érdemes.

  • Kenny
    2019 március 11
    5:51 du.
    Nagyon hülye vagyok, ha nem vettem észre, hogy szerinted pont Téged pécéztelek ki egy magamra célzott gyávasággal? Ha netán félreérthető voltam, akkor fogadd el bocsánat kérésemet!

  • Broáfka Ottokár

    Kenny
    2019 március 11
    5:51 du.

    Ez a büdösbanya OIM*
    ELDRAD.-ot már kimarta innen.
    Pedig hogy hiányoznak értékes, tudományos
    megalapozottságú értékelései a közelkeleti helyzet
    mindenkori alakulásáról! ELDRAD világosan beírta ide:
    Addig míg ez a szemét banya itt írogathatja a szemétségeit,
    addig ő mellőzi a kommentelést. Pedig nagy kár érte.

    *OIM = Oldal Idióta Macája

  • Kenny
    2019 március 11
    5:51 du.
    Miért ne érezhetném úgy ennyi megpróbáltatás utáni késői révbeérés tanulságaként, hogy bátorság volt részemről csökönyösen itthon maradni? Nekem a rezedaillatu kisvárosom a beteljesülés, Neked meg Írország, váljék egészségünkre! Hol olvastad a Geyzának írt önvallomásomban, hogy Rólad beszéltem?

  • Geyza
    2019 március 11
    6:06 de.
    a „nemválasz” is válasz!!!

    amit én látok, te is -mint sokan mások- be vannak falazva vagy ha másképpen fogalmazok a Rolling Stones verse szerint you’re a brick in the wall…
    de romantikus is akarok maradni meg +++

    ugye Leonardo da Vinci és (hagyjuk most Phütágoras-t és Aristótelés t pihenni a többiekkel együtt) Michelangelo nekiálltak titopkban az éj leple alatt hullákat rabolni és felboncolni azokat (halálos vétek a katolikus egyházban miért? mert: csak!) hogy megismerjék mi is az ember… és el kezdték megismerni ebből sok minden deriválható ma úgy nevezzük Renascimento (nem fordítom tudnod kell!) de ez nem lett elegendő bár megingatott sziklaszilárdnak hitt dogmákat… és akkor eljött a Risorgimento Verdi Don Carlos (ha nem ismered kár… Bellini Norma, I Puritani, Verdi La Traviata++++)

    ezek olyan kulcs művek amelyek a zene érzelmekre ható hatalmas erejével és a lényegre törő szövegkönyvek kristálytiszta lényeglátásával mindent elmondanak, manapság ilyen durva és kegyetlen „igazság kimondás” már nem lehetséges

    az értéktelen a bóvli átvette a fősodratot… és látható a talmi azaz semmi eluralkodása mert ha valakinek a feje semmivel van feltöltve az azt hiszi van valami a fejében

    emlékezz a római birodalomra!!! szétesett a saját súlya alatt és megsemmisült

    és -számomra- úgy tűnik, a selyem erősebb, mint az acél (ha érted rébuszt?)

    ma újra ki kellett, hogy alakuljon egy Risorgimento és nem lehet megállítani…hogy kik képviselik? csak részegen próbálkozz felsorolni

    addig is hallgasd meg azt részletet amit neked küldtem és értsd meg a szöveget

    ha nem?

    hát, sajnállak(?) nem! ébredj fel abból a levédiabasznádi bűzös álomból

  • RODEO;

    Hetfotol Pentegik napi nyolc (8)orai munka-ido, tehat 5×8 nem 40 ora?
    S ha unnepnap lenne kozben azert is 8 ora fizetest kap.
    Tuloraert mas-fel-szereset.

    Mi az hogy ” $12.5/h ado” ????

    Kattintsd az IRS adokotelezettseg adatait, az adja minden reszlteit.
    Tudod hogy mi az ” earned income credit” ???

    Aki bizonyos osszeg alatt keres az kap-ado fizetest az IRS-tol !

    Miert teszen magadat celzatosan ostobanak ???

  • Benjámin Eisenberger

    Oh de Bendeguz elvtárs!

    Rodeo11 az egyik legmüveltebb kommunista a körünkben. Rá nagy szükség van az uj magyar kormányban. Munkaügyi miniszter lesz, mert ez könnyü, hiszen a mi szép uj kommunizmusunkban mindenki egyenlö órabérért fog dolgozni, tehát sok dolga nem lesz. Ami jó, mert továbbra is megoszthatja velünk élces-éles, remekbebaszott gondolatait.
    Te mi szeretnél lenni az uj magyar kommunista kormányban Bendeguz elvtars?

  • Broáfka Ottokár

    Rodeo11
    2019 március 11
    10:12 du.

    http://www.kepfeltoltes.eu/images/2019/03/801_i1.jpg

  • Bendeguz79
    2019 március 11
    10:20 du.

    gizi, fél óra ebédidő (vagy akármi) amit nem fizetnek, ünnepnapra nem jár semmi de ha a te számaid szerint 12,5*40*4,33=$2165 és abból jövedelemadót fizet, meg kamatokat a hitelkártyái után és a mortgage után… mit lehet venni 25980 adóval csökkentett évenkénti jövedelemből?

    mesélj, egyre izgalmasabb, az IRS meg egy jótékonysági (charity?) műintézet, hogy ne röhögjek?

    brühühü

    csak neked
    ezek laknak sátorban Los Angeles utcáin

  • Broáfka Ottokár
    2019 március 12
    5:27 de.

    azaz Kótyomfitty Berzenke…. azért Munkácsyt hagyhatnád békén…

    attól, hogy te olyan vagy mint amilyen attól a világ is olyan amilyen és nem olyan amilyennek álmodod két ásítás között

    de brühühü

    már leérkeztél bendegizi karakterisztikáiig… vöröscsillagos munkaversenyben döntetlent csináltatok

    de a gizinek van egy lila csillaga is az adóhivatalból jótékonysági műintézetet fabrikácsolt

  • Karikás
    11:09

    Tudtommal az általad itt krokodilkönnyekkel . m e g k ö n n y e z e t t . három fenevad állam mind szorosan kötődött a nácizmushoz, illetve a Hitlerájhoz, sőt az egyik maga volt az…

    Azok a „sztálini csizmák” melyekről szólsz, pedig csak igen-kis részben adták vissza nekik azt amit többek közt a saját lakosságuk előzőleg ezektől vérszomjas gyilkosoktól elszenvedett és kapott, azt a 40millió halottat és a sok-ezer-milliárdos háborús kárt na meg a csonka családok millióit stb.stb.stb.stb…

    Különben is a Stazi egy Angol kisasszonyok intézete volt a Gestapo-hoz, a japán Kempeitai-hoz, vagy a magyar csendőrséghez képest is… Más lapra tartozik, hogy ezek a népek aztán mind áldozatként állították be magukat, ami a nyugati propaganda számára nagyon is kapóra jött…

    Ugyanakkor a háborúból gazdaságilag is abszolúte győztesen kikerült USA tárt karokkal várta a nyugati övezetben a náci, „úgymond szakemberek” tízezreit, hogy a saját szolgálatába állítsa őket. Dokufilmek mutatják, amint ami katonák útbaigazítanak magukat megadott SS-ekkel megrakott teherkocsikat nyugat felé – nehogy még szegények szovjet fogságba essenek, akik aztán még képesek és valóban komolyan veszik a háborús bűnöket… Az USA által többek közt így megmentett Gehlen, vagy Barbye Gestapo főnököket és hasonlókat a hidegháború kiteljesítéséhez, vagyis a saját őrült céljaira használt föl, nekik még magas amerikai katonai rangot is adva…

    Az ún. Nyugatnémetországban német bíróságok egész SS századokat mentettek föl, még a hatvanas években is.

    De te csak pufogj tovább „nyugodtan” öntelt Puffogóvipera, miközben a magyar Fid SS is jelenleg szorgos igyekezettel épp a Horthy restauráció konzervatív hagyományain nemcsak ábrándozik, de fáradozik is…

    .

  • Benjámin Eisenberger
    2019 március 12
    1:00 de.

    terád nem vonatkozik a „mondás” miszerint figyeld a Benjamint…

    nem leszek… a’ssem! ju’sse! majd ti megoldjátok a szocialista brigádverseny keretein belül kalákában, az alapjait már leraktátok a szocialista brigád vezetője -na jó fővezére- a bajszi azaz köteles vagy spárgás elvtárs (ezeket mindig összekeverem) és a kisjuhász onnan alcsútbasznádról amint kutaxik a nadrágzsebében és még eddig sohasem találta meg…

    én leengedtem a vitorláimat a passzát szél meg pukkaggyon meg… de azért olyan jó eligazítást tartani vagy új seregszemlét… ti vagytok a múlt a jelen és a jövendő olyanok is….

    de csak szóljál majd én is hozzáteszem, csak ne ugorj félre

  • Benjamin Eisenburger;

    Nem, nem ohajtok semmi sem lenni mind azoknak a szelszoseges, kegyetlen es veres-szajjuak uralmaiban !!!!!!!

    Boldogan maradok aminek engem rendszerint hivnak;
    „a democracia professora” es az „emberi-jogok lankadtalan bajnoka”.

    Az nem vezet semmifele remnyteli jovedelmekre, de az emberi tisztessegemet, becsuletemet NEM cserelnem semmiert !!!!

  • FORTIMBRAS
    2019 március 12
    8:48 de.

    Nem hittem volna, hogy még élnek ilyen aljas, álnok semmirekellö vérszomjas AVO-sok, mint te. Én nem tudom, mennyi idös vagy, gondolom, nem lehettél a hirhedt kinzóosztagok tagja.

    De mi a nyomorult égröl beszélsz?

    Mi köze van ahhoz, amit én leirtam, a te vér- és bosszuszomjadhoz??

    Miert úszitasz még mindig?

    Nem volt elég a gyilkolásból?

    Mi azt szeretnénk már elfeljteni apuskám, velem együtt a magyarok 99%-a.

    De nem tudjuk, mert „feltámadnak” az ujnácik, az ujfasiszták, és ellenük az uj-komcsik.

    Dugulj el el te emberi nyomuráság, söpredék.

    Hagyd abba az úszitó beszédedet.

    Isten Lót feleségéböl sóbálvány csinált, mert hátrafelé nézett.

    Ha halottál ilyesmiröl.

    Menj el te a saját kerted végébe, és ott uszits, verjed csalánnal is.
    Vagy a pincédbe, mindegy alényeg nem emberlakta területre való vagy. Egy szörnyeteg, egy háborus úszító.

    Egyike vagy annak a pár fertözönek, aki miatt beteg az ország.

  • Geyza
    2019 március 11
    6:06 de.

    ráhagyom a cenzorra, hogy azután, amit Geyza avagy Broáfka Ottokár firkált ugyanerről ez a bejegyzés jogos e?

    az EB szavazata, népszava cikk +++

    volt anno egy vicc a „fagyasztásos” abortuszról a SZU-ban..: filmezik az eredményt és amit látnak a bébi ott ugrál a kezeit csapkodva és mondja: Szergej fasza gyerek nem fagy meg

    Russia’s financial reserves are more than sufficient to cover its entire external debt, both public and private. Non-energy-resource exports are booming to such an extent that Russia no longer needs oil and gas exports to maintain a positive balance of trade. It has become largely immune to Western sanctions. Eurasian integration projects are going extremely well. Russian government’s investments in industry are paying dividends.

  • Geyza 6:06

    Bocs’,de te ma ugyanúgy gondolkodsz, ill. vergődsz a gyermekkori mítoszok és a mai legendák között, mint anno a hatvanas években. Még mindig keresed a helyed, ami kettős balosságod és az amerikai valóság mélyreható ellentmondásaiban ütközik ki úgy, mint valami kamaszkori pattanás egy szép arcon…

    Rodeo a nekem (az 1,17 kommentre) adott alapos válaszában igenis tényekkel operál és mutatja ki, hogy „a yankee” nem pusztán a világban terjeszkedik arra hivatkozva, hogy rendet tart, de a sajátjait MA is(!) képes ugyanúgy az út mellett hagyni amikor a tőke – ami egy holt ámbár önműködő bálvány, a mammon érdeke azt úgy kívánja… [A nemzeti vagyon 40%-át a lakosság 1%-a(!) birtokolja] Ilyenkor meglovagolva a maga gazdasági fölényét, ha akar beleüti az orrát bármely ország belügyeibe is.

    Te pedig a 6:06-ban ezt kétségbe vonva, a gyermekkorodban beléd öntött vulgármarxista érvekkel hozakodsz elő, minthogy igaz, hogy azok akkor tényleg úgy hülyeséget tükröztek, bár volt bennük valami, tehát szerinted tények felsorolása mellett ma sem lehet igaz…
    Itt ezen az oldalon sokad-magunkkal ezt a tényt már többször is bizonyítottuk, de Te – tisztelettel – sokszor valami szubjektív emlékre hivatkozva, ott is mereven ragaszkodtál a „nemhiszemel” érvrendszer legsötétebb, bizonyítatlan valóságához.

    Így ha megengeded még egyszer felhívnám figyelmedet Amerika háborús konjunktúrából és nem az ún. amerikai csodából eredő gazdaságára épülő világcsendőr szerepére, amely lehet, hogy szükségszerű oksággal vezetett el egy bohóc-elnök (egy éppenhogy nem Führer) „demokratikus” megválasztásához… Azok az országok, amelyek nagy többsége épp az említettek miatt lényegében gyarmati, a rájuk nyugatról rájuk osztott monokultúrás gazdaságra épülnek, képtelenek a gazdasági csodákra és előbb, vagy utóbb, de mindig diktatúrába – mint gyermekbetegségbe – sodródnak, vagy esnek keresztül…

    ÉS Geyza: ez nem amerikaellenesség, hanem objektív szemlélődés…

    Üdvözz és légy: D.G.

  • UI Geyzának

    És nézd azt is, hogy a lakosság hányad része az, amely nem részesül – sőt – abból az amerikai csodából…

    .

  • Rodeo11 9:24

    Ez az Eisenburger egy provokatőr, de nem baj… Ez a hivatása.

    Másfelől: O1G nem kisjuhász, hanem a kiskondás, de a kisgömböc méginkább illenék rá, bár ő érdekes metamorfózison ment át, amikor az eredeti strómanját az a Simliskét egy falubéli gázszerelőre cserélte fel, akivel annak idején, még gyermekfejjel együtt őriztek disznót. Ma már ezeket országszerte rá szavazó 2-3 millió ártányra azaz heréltdisznóra cserélték föl…
    Na szóval! Ez a gázos hordozza ma valóságban a Vezér-őfelsége újonnan ( a z ó t a !) megszerzett, és természetesen be nem vallott, azaz összelopott jövedelmét, illetve vagyonát. (bevallott vagyona 700’000 Ft takarékban) ))) 😀 (((
    Tehát Kisgömböc (egy népmesei figura) ma a név jogos hordozója azért is ez a falusi gázos, mert érdekes mód, ami ma az ő útjába akad, aztatat mostmán, magosrangú kenyerespajtása nevében is azonnal csak ő falja fel…
    Ide tartozik, és képzeld ezt el, hogy valamely nemzetközi kimutatásból néhány napja derült ki, hogy a Világ leggazdagabb emberei közé már csúti Kisgömböc (a gázos) is bekerült !!! Igaz, hogy egyelőre közöttük mégcsak 2057. helyen, de fölvetődik a kérdés, ha majd egyszer elszámolásra kerül a sor, Mélyszaros hogyan fogja mindezt majd visszaadni neki, a „jogos” tulajdonosának, avagy a Vezér szavaival a „saját lábukon álló” örököseinek…
    Ugye, azért mégiscsak szép ez az új feudalizmus… 🙂

    Üdv!!!

  • tisztelthölgyeimésuraim

    ˙

    DonGolo
    6:38 de.

    Méghogy hogyan adja vissza Lőrincünk Viktorunknak az összelopott javakat…?

    Ekkora, akkorra már elévült bűncselekményekkel terhelt vagyonnál mit se számít az, hogy akkor már majd egyszerűen leadózzák…

    Különben is, ha a csúti Kondás még akkor is az ország diktátora lesz, előbb-utóbb valahol az az adó is csak az Ő, az ő családtagjai és az Ő tányérnyaló udvaroncai zsebébe vándorol majd… Ki van ez kérem tanálva. Ja!

    Megjegyzés:
    A vagyon likvid és apróbb elemei, (azaz személyi) részei az EU-n belüli pénzintézetek között már eddig is legálisan vándorolhattak… Orbanini Svájcban ismeretlen céllal rövid órákra már többször is megfordult !

    Fogadok, hogy Mészárossal az első pillanattól már eleve aláíratta a végrendelét, ahol ezt egész, illetve a „jutalékkal csökkentett” vagyonát Orbán Viktorra, vagy az általa megnevezett személyekre hagyja.

    .

    Ps:
    Tegnapi hír: Mészáros Lőrinc (a stróman) a közelgő húsvéti ünnepekre tekintettel minden arra jelentkezőnek stílszerű ajándékként >egy-egy féldisznót< ajánl fel…

    .

  • Hogy beteg-e az ország?

    Bizony nem kérdés.
    logika szerint ugyan egy ország nem lehet beteg, viszont telve lehet egyrészröl valóban beteg szellemiségüekkel, lelkületüekkel – másrészröl az érdektelenség, a szellemi, lelki fásultságba süllyedt tömegekkel.

    Nyilván a tömegeket ki lehet fárasztani azzal, hogy mást nem hallanak, mint minden oldalról harsányan zúgó úszitást, mocskoló propagandát, ami nemcsak a politikai ellenfeleket gyalázza, hanem keményen azokat is akik támogatójuk vagy csak szimpatizánsok.

    Primitiv, gyáva, buta emberek magatartása.

    Hogy itt a „pincében” is jónéhányan képviseltitik magukat? Hát igen – és mi történik?

    Semmi más mint az hogy sokan óhatatlanul, észre sem véve „beleállnak” ebbe a csapdába.

    Mert mivel különbek Fortimbras hozzászólásai mint Tóth Péteré? Semmivel.
    Egyik a vörösingeseket, a másik a feketeingeseket isteniti.
    Azok – akik egykor a nagyszüleink, dédszüleink voltak jórészt kihaltak.
    Azokra az gyilkos eszmékre alapozva hintik itt még mindig a gyülölet magjait.

    Hogy a fianknak, unokáinknak is had jusson majd böven belöle, véletlenül se vesszen ki az emberölö eszme.

    Nem csoda, hogy ilyen körülmények között akármilyen elmebeteg akár egy várost is képes bolondá tenni.

    Csak egy nonszensz példa, hogy milyen súlyos betegséggé bir ez fajulni:

    https://orszagszerte.atlatszo.hu/az-abai-polgarmester-gyertyaval-es-hangtallal-kuzd-az-ellenzeki-gonosz-ellen-a-testuleti-uleseken/

  • tisztelthölgyeimésuraim

    ˙

    AZ AUTOKRATIKUS DIKTATÚRA
    ˙

    A fenti helyzet analógiája, hogy a legutóbb a FidSS Médiabirodalom egyesítése történt meg
    e g y e t l e n . Mészáros v e z e t t e . h o l d i n g b a n .
    úgy, hogy érdekes módon addig „”magántulajdonúnak”” deklarált lapok, folyóiratok, médiák „tulajdonosai” egyszercsak minden ismert anyagi következmény nélkül együtt(!) ajánlották és áldozták föl e médiáikat a haza oltárán és mondtak le milliós és milliárdos vagyonaikról, de az azokból várható jövedelmeikről is.

    Hát nem furcsa, nem is hiányzik nekik… 🙂

    Szerintem ebben is, mint az egészben, a Dongolo által itt felvázolt . M a f f i a – á l l a m . egy-egy megjelenési formáját, vagyis ennek tipikus, mindennapi gyakorlati megnyilvánulásait szemlélhetjük.

    .

  • Rodeo11 írja
    „Ahogy kutakszik a nadrágzsebében és érdekes, még sosem találta meg” ))))))))))))))) 😀 (((((((((((((((((

    Na ja, Ő a Grupama B-Közép drukkervezér és a felcsúti csavargó archetípusa…

  • Broáfka Ottokár

    DonGolo
    2019 március 13
    5:43 de.

    Túlliheged a kérdést

  • Gabrielle!
    7:35

    Személyes megszólíttatásom okán bár kelletlenül, ám mégis reagálnék arra a mondatára, miszerint:
    „Miben különbek Fortimbras hozzászólásai, mint Tóth Péteré?”

    Egyelőre, és ismételten csak arra kérném, hogy a magánál szokásos általános lózungok és dühkitörések helyett szíveskedjék inkább konkrét mondatokra hivatkozni, mert ez a szöveg ígyen tálalva, csak a populista blöff módszerét szaporítja az Ön összefröcsögtetett igen-vegyes palettáján…
    .

    Sajnálattal: FORTIMBRAS

  • És még egy: Gabriellnek

    Aprólékosabb, részletesebb érveket várnék a vitapartnertől.

    FORTIMBRAS

  • Broáfka Otokár! 10:26

    Nem lehet eléggé.
    Olvasd csak el az állítólag demokrata Gábriel 11:26 és 7:35 alatt kódolt és más dühödt förmedvényeit…

    🙂 „Érted haragszom, nem ellened”*: DonGolo

    .

    .

    * József Attila