Orbánmentes övezet

2019 március 11 12:52 du.109 hozzászólás

Orbán nyert. Elérte a célját: minden róla szól ma Magyarországon. És Európában is majdnem minden. Tényező ugyan nem lett a világban, csak téma, de ez sem kevés.

Lehet, nem is akart mást. Nem volt más vágya, minthogy ne lehessen Magyarországon olyan társaság, ahol ne kerülne szóba a személye.

Kizárják-e a Fideszt az Európai Néppártból? Orbán titokban tényleg a szélsőségesekkel tárgyal? Idehaza mit tervez az egészségüggyel? Valóban ő Magyarország leggazdagabb embere? Tényleg vannak Svájcban bankszámlái, ahogyan azt többen állítják? Mi igaz a betegségéről szóló hírekből? Igaz, hogy ki akarja vezetni Magyarországot az Európai Unióból? Be akarja vezetni a sorkatonaságot? Honnan ez vonzódás a keleti és nem keleti diktatúrák iránt? Tényleg Putyin és Erdogan a példaképe?

Nem csupán társasági téma lett a magyar miniszterelnök, de a közéletben és a politikában is minden róla szól. Hogy tényleg azért harcol az Akadémia ellen, mert 2020 után már csak a tudományos kutatásokra jut több uniós támogatás, minden másra kevesebb? Miért erőlteti a paksi beruházást, amiről mindenki tudja, hogy gazdaságilag előnytelen Magyarországnak? Valóban zsarolják őt az oroszok valamivel, s ha igen, akkor mivel? Mi igaz a szóbeszédből, hogy a lánya, Ráhel lakodalmán eltűnt mobiltelefon Putyin-közeli kezekbe került?

Orbán megkerülhetetlen lett a mai magyar politikában. Ő az egyik legrégebbi közszereplő, aki a rendszerváltozás óta folyamatosan ott van a történések középpontjában.

Meg kellene szabadulnunk Orbántól. Nem a személyétől, tőle majd valamelyik választáson, de addig is el kellene érni, hogy ne minden róla szóljon. Ne ő legyen a kiindulópont, ne hozzá viszonyítsuk a világot. Ne arról beszéljünk, hogy miként változott a viszonya a Jobbikhoz, és jótevője, Soros György, hogyan lett barátból ellenség? Mitől lett Orbán, elmondása szerint legalábbis, liberálisból konzervatív, ateistából istenfélő? Hogyan lehet, hogy ma olyanokkal veszi körül magát, akiket fiatal éveiben bottal sem piszkált volna? Miként van az, hogy hívei simán lenyelik a pálfordulásait, s miért nem zavarja őket, hogy vezérük ma homlokegyenest mást mond, mint évekkel ezelőtt?

Tele van a hócipőnk ezzel a korpulens szotyolavitézzel. Orbánmentes övezetre lenne szükség a politikában és a közéletben, amihez persze az is kellene, hogy az újságírók ne írják le naponta hatszor Orbán nevét. Mostantól inkább arról beszéljünk, mert az is van annyira fontos, amit néha Kerényi Imre ajánlott: hogyha „kinyílott a pitypang, megírom”.

Még ha Orbán valamelyik házának a kertjében nyílott ki, akkor is.

109 hozzászólás

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kedves Cikkíró!

    Tessék önmagát komolyan venni és hagyja az Orbán Viktor témát másra! Szerintem így lesz a legjobb mindenkinek… Akinek Orbán-fóbiája van az jobb ha nem adja a fejét a témában újságírásra, mert gyűlöletből, gyűlölködésből, gyalázkodásból és problémakeresésből jelesre áll szinte az egész „Mindent Ellenzék”-i tábor és persze legszebb az egészben, hogy közben a másik oldalt vádolják gyűlöletkeltéssel…

  • ez a cikk pont arról szól ami ellen kifakad

    hahahahaha

    miért nem írtál a kinyílott a pipacs és kirügyeztek a vadlibák vagy valami szilvásváradi románc?

    dehát marad O1G még a konnektorból is az folyik a poloskák mellett

    brühühü

  • azért ez az Európában is róla szól minden nem csak költői túlzás, de direkt gerjesztett hazugság. Az MTI által hamisított kitalációk és vagy saját maguk által írt hozzászólások nép hangjaként való propagálása! =))

  • Orbán nem is miniszterelnök, ezért igen könnyű lenne megszabadulni tőle. Azok tolják leginkább a diktatúra szekerét, akik „le akarják váltani”.

    Mivel nem miniszterelnök, ezért nem más, mint egy csaló (bár valójában inkább bűvész*, lásd lentebb). Akik le akarják váltani, azok egy másik csalót szeretnének a helyére vagy saját magukat.

    * Orbán sohasem állította magáról, hogy ő magyar miniszterelnök (ő Magyarország Miniszterelnöke), ahogy az általa bábként „irányított” szervezetről (amit „Magyarország”-nak neveztek el mindenki megtévesztésére) sem mondta soha, hogy a magyar állam.

    Vagyis ő soha nem mondta. Azt érte el, hogy mások azt higgyék. Ezért igazából nem csaló, hanem bűvész.

    Miért beszélnek róla annyit? Mert báb. Őt tolják az előtérbe, hogy mindenki őt nézze, vele foglalkozzon, közben „szorgos kezek” teszik a dolgukat a háttérben, amit csak kevesen vesznek észre, azokra meg nem hallgat a többség. MÉG.

  • Hat en mar olvastam kanadaban angol velemenyt is rola. OLvasni kene Neha az ” Economizmst” lapot is.

  • Szeretik a magyarok Orbánt. Legalábbis a rászavazó magyarok. Orbán és a pártja egy. Ha meghallják Fidesz, akkor is Orbánt látnak, és eszükbe se jut a KDNP. A keresztény hívőknek se. Semjénnek és Balognak nem feladata a hívők lelkével foglalkozni, az egyházzal se. Arra megint csak ott van Orbán. Az ő vállát nyomja minden, ami e hazában, és ami azon kívül történik a magyarokkal. Gondoskodik a kanadai magyarokról is. Mármint közülük azokkal a magyarokkal, akik szerinte jó magyarok. Mert vannak rossz magyarok is. Hogy kik ők, azt ő mondja meg. És a papagájkommandója.

  • Nos Földes,most azt hiszem kivételesen igaza van….
    Mind Európában,mind az Unióban minden Orbánról szól,és nem véletlenül!…….
    Ugye kizárni nem fogják a Néppártból(mert a többség normális a célok azonosak!)meg ugye kellenek a mi szavazataink is,hogy többségben legyenek(bár már most sincs okuk panaszra)az idióta,hazaáruló ,de szerencsére
    kisebbségben lévő kinti és itthoni baloldallal szemben!
    Itthon és más országokban is egyre többen támogatják Orbán nézeteit,politikáját!
    Ne izguljon feleslegesen,mert még belebetegszik….!!!!

  • Bende „csökkent” agyú szerint: Orbán nem is miniszterelnök?….!szerintem ő aki ezt állítja valahol a vadonban élhet,hogy ennyire tájékozott!
    Részvétem!

  • „Orbánmentes övezetre lenne szükség a politikában és a közéletben, amihez persze az is kellene, hogy az újságírók ne írják le naponta hatszor Orbán nevét.”
    – Kedvenc humoristánk, erre dolgozatában leírja legalább n y o l c s z o r ….
    – Ilyen a szerelem….
    💗 ❤ 💘 💙 💝 💚 💛 💜 💓

  • Boda Marcsi
    2019 március 11
    4:03 du.

    Ceausescu kondukátorra is
    azt mondták sokan hogy ő a Világ Esze…

  • (vicc)Cikkíró Úr,
    ha nem egy vicclap(ludas matyi)szintjén látná az életet,észre tudná venni,hogy Magyarországnak és a magyaroknak soha,értsd:soha nem volt Orbán Viktorhoz és kormányához még hasonlítható vezérkara sem.Ahogy a mai magyar politikai alternatívát látjuk még meg sem született aki akár utánfutóként startolhat utánuk. Földesúr,a gyűlölet rossz tanácsadó.Már várom,hogy az Ön védelmére a @ már készíti az én legyalázásomat,mert az ön cikkei úgy általában generálják a gyűlölködést.A @-okét pedig elég alpári hangon.Az Önnek kijáró további tisztelettel:Gy.

  • Geyza!

    Ne erőlködj,pláne ha eszed nincs,és összefüggést sem találsz sem a cikkel,sem a témával kapcsolatban,mert értelmetlen és nagyon nevetséges leszel…..!
    Pihizz,amíg ki nem józanodsz!

  • Marcsi,

    De. Orbán a miniszterelnök. Ahogy Sztálin is kormányozta a CCCP-t. Bolsevik, hamisító, de miniszterelnök.

  • Broáfka Ottokár

    Boda Marcsi
    2019 március 11
    4:06 du.

    Irónia kisanyám.
    Lassan mondom hogy megércsed:
    ———- I R Ó N I A ———–
    De..persze tőled senki nem várja el hogy megértsed.

  • Broáfka Ottokár

    gyuri10
    2019 március 11
    4:51 du.

    Nyalonc…

  • Broáfka Ottokár

    Boda Marcsi
    2019 március 11
    4:58 du.

    -Mondja Fred: Maga részeg?
    -Természetesen hölgyem. De..ez nem tartozik a tárgyhoz..

    /P.Howard.Nem szószerint.Rég olvastam /

  • Hát hogy micsoda hányinger ez a gyuri!

  • gyuri10!

    Nemcsak a gyűlölet,hanem a „nagyon nagy sötétség” is rossz tanácsadó,kár,hogy sokan nem veszik ezt észre……
    De ugye itt sem sok ész,sem hitelesség,sem becsület nem igazán
    található….!

  • szocdem89 és prohászka,
    hányjátok ki a rummal érlelt lelketeket is.Direkt azért írok nektek @-ok.Felváltva téphetitek a szátokat két felvonulás között.

  • Boda Marcsi
    2019 március 11
    6:01 du.

    már be vagy bodásodva és meg is bodásodtál terjed a bodaítisz…

    aggódok (persze ha ráérek) miattad, mi lesz veled, ha bekövetkezik a nagy esemény és a passzát szél fújdogál a talpa alatt?

  • Broáfka Ottokár

    gyuri10
    2019 március 11
    6:13 du.

    He he he ideges a pubi 😀 😀

  • Megis mi ebben a szokatlan. (Minden diktaturaban ugyanez volt/van.)
    A nacizmus Hitlerrol szolt, a Sztalinizmus Nagysztalinrol.
    Eszak Koreabol sincs mas hir csak Trump haverjarol.
    A NER mi masrol szolna mint O1G-rol. Mi mas feladatuk lenne az iderendelt bertrolloknak is mint megvedeni az istenkiralyt?

  • BODA MARCSI;

    Sajnalom, de nem ertem megjegyzeset, kire celozta azt ???

    Miniszter-elnok, kepviselo es part-elnok is egyben es ugyanakkor.

    Az kicsit furcsa, de mi nem furcsa ottan ?

    Belatom, maguknak az ottan a norma, mert azzal eltek ezer-eve !

  • T.Szerző! Kedves Péter!
    Ha néha olvassa írásaimat,láthatja – szinte soha nem írom le a nevét. Ha elkerülhetetlen, „kormányfő”-t vagy „első szolgát” írok.
    Mégpedig azért,mert nem ő a fontos, hanem az a fajta habitus, mentalitás, amit képvisel – és aminek köze nincs a konzervatív, polgári gondolkodáshoz – de még a jobboldalisághoz se sok. Nem a liberálisoknak vagy a baloldalnak okoz nagy károkat, hanem a jobboldalnak, mert
    sokan hiszik, hogy ez a jobboldaliság, a polgári éthosz. Egy Adenauer – pedig ő sem a szelídségéről volt ismert – bottal se piszkálná meg.
    A BB-hez hasonló többséghitű (bolsevista)úrhölgyek azt mondják: a Nap azért kel föl, mert a kiskakas rikoltoz a trágyadombon. A kiskakas meg szemmel láthatóan elhiszi.

  • Tized osztályú politikai konteók Földes mondatai.

    Az ilyesmit a füstös kültelki kocsmákban mondanak egymásnak az alul informáltak néhány korsó sör után.

    ps: Sokan reménykedtek Gyurcsányban aki „bizonyos titkos számlákkal” operált a tavalyi parlamenti választások előtt. Továbbá Simicskában aki az „orosz kapcsolatokra” célozgatott. Szélhámosság volt mind a kettő, továbbá – szerintem – titkos svájci számlák is azok.

  • Ferenc! Az a baj, hogy a szavazati jogú polgárok nagy része ma is azt hiszi, hogy az egyéni gazdagság meghatározó egy politikusi törekvésben. Van persze befolyása a döntéseire, de normális esetben a „gazdag” arra használja viszonylagos anyagi függetlenségét, hogy végre túlláthat a maga napi gondjain, és megpróbálhat boldogulási utat keresni a többiek számára – a többiekkel együtt.
    A magyar kormányfő a legrosszabb konstrukció: az, aki volt szegény és gazdag lett, ezért mindenkit lenéz, kihasznál, akinek nem sikerült. Egyre inkább úgy érzi,hogy mindez személyes érdeme – ez még gazdasági vezetőnél sem szimpatikus. Politikai vezetőnél egyenesen röhejes. A politikai közösségre (nemzetre) pedig rendkívül káros, veszélyes.
    Ráadásul a korrupciós ügyleteket igen nehéz bizonyítani – tisztességes politikus ezért csak feltételezésként beszélhet ilyesmiről. Az ugyanis nem úgy működik, hogy: elengeded a gyilkosomat, kapsz ezért 7 millió dollárt – és a pénz megérkezik XY bankszámlájára. Simicska elég konkrét „atombombát” dobott le az 1340 milliárd forintos ügylettel – a többség meg csak nézett ki a fejéből, és az ügyletet nevére vevő 2 milliós adósságán csámcsogott.
    Holott nemzetközi pénzügyi körök már régóta tesznek megjegyzéseket arról, hogy Magyarországról iszonyú mennyiségű pénz áramlik ki off-shor cégeken keresztül. Naná, hogy nem mondják, hogy konkrétan, mikor, ki mennyit… Ki is iratkoznának a pénzvilágból – ha nem az életből is. Gyurcsány Ferencnek bankszámla MÁSOLATOKAT kínáltak eladásra – ebben pedig nem a vételár a kockázat. Hanem az, hogy a számlamásolatok hamisak, az eladó tehát valami piszkos ügylettel akarja kompromittálni.
    Érezhették a fijjug, hogy szorul a hurok – néhány hét múlva jött is az „örökösödési ügy”.
    Na most.Az, hogy ezt a mesebeli örökséget tulképpen az eddig kisíbolt pénzek legalizálására találták ki, az egy életszerű feltételezés. De csak feltételezés, nem bizonyított tény. Igaz, hogy a mai első szolga és udvartartása gyakran él – nem feltételezésekkel, hanem konkrét hazugságokkal, de egy magára valamit is adó politikai erő ezt nem veheti át. Akkor sem, ha a hazugság általában megmarad – a cáfolata viszont nem is jut el.(Többszáz helyreigazítási pert nyertek ellenzékiek – a legkeményebb Czeglédi Csaba ügyében volt. Ehhez képest a BB-ék és tsaik ma is azt szajkózzák, hogy „lopott”.)
    A fentiek miatt engem nem befolyásol, hogy ki, mennyire „gazdag”: Magyarország erős és gazdag ország, megengedheti, hogy vezetői jó színvonalon éljenek, ne emésszék föl erejüket napi gondok.
    Sőt: semmi bajom a kormányfő személyével – nem is ismerem, lehet, hogy jó apa, hű barát. De a tettei rettenetesen károsak a magyar nemzetre és a hazára.

  • Broáfka Ottokár

    Ferenct
    2019 március 12
    8:56 de.

    Honnan tudod olyan biztosan?

  • Találom bejegyzéséhez egy kis adalék.

    A baj az, hogy sajnos az un ellenzéki politikusoktól az ország nagy része azt várja el, hogy valós ELLENSÉGEI LEGYENEK AZ ÉPPEN HATALMON LÉVÖKNEK, személyesen is, és nem csak politikai ellenfelek.

    Igy volt ez az MSZP kormányzása idején is.

    Messze nem úgy, mint egy normális demokráciában.

    Legjobb példa erre Almási Alma.
    Aki ugyan emberileg mindenkinek megbocsát, de a politikai porondot pedig box-ringnek képzeli, ahol minden kiütésre megy.
    Söt rosszabb, valódi ellenségnek kell lenni. Mint például a Szél Bernadettnek is mindenkivel, mert ha szóba áll a „kormányoldallal” és nem „fekszik össze” bárkivel az „ellenzék” oldaláról, akkor az „le van paktálva” az orbánnal, vagyis az embere.

    Nincs ezzel egyedül.
    De ha az ö intellengiciájával, müveltségével ennyire tellik, (LOGIKÁJÁVAL??!!) – mit várjunk el a vidék egyszerü polgáraitól?

    Na meg a Bodamarcsáktól?

  • Bendeguz79!

    Nincs semmi furcsa abban,hogy valaki miniszterelnök és pártelnök is egyben (mással is előfordult…)
    Ami a hiteltelen,kétségbeesett acsarkodókat illeti…vannak páran,nem kell velük törődni,tépik a szájukat össze-vissza feleslegesen és tények helyett csak sértegetésekre képesek(ill.próbálkoznak többek között Rodeo11 és társai,mint B.Ottokár,aki a cikkel kapcsolatban „iróniáról” …..regél,holott
    Földes véletlenül megírta az igazat:Orbánra és a hozzá hasonlókra(vannak páran!) sokan odafigyelnek…
    Nem miattam,hanem maguk miatt kellene aggódniuk egyeseknek…nem kicsit,hanem nagyon!

  • Akár tetszik akár nem Orbán bizony tényező mind a környező országokban,mind Európában,nem mellesleg az EU.Néppártban,amit az is bizonyít,hogy ma nem véletlenül…repült ide Manfred Weber….akivel több dologban ugye nem született egyesség,de remélhetőleg jól alakulnak a dolgok,a többség érdekében!

  • Boda Marcsi;

    Igen, tisztban vagyok az europai es egyben az u.n.parlamentari rendszerebek.

    Ahol a par-vezer onmagat nyomja magat meg miniszer-elnoknek is, s nem ebged lehetoseget szbadon a versenyzok kozzul a szavazo-lakossagnak donteni.

    S hogyan lehetne ugyan-akkor egy kepviselo-kerulet kepviseloje is ????

    Hiszen maguk hivatkoznak a Koztarsasagi kormanyzas rendszerere ahol a kpevislo-haz-tagjai a „korvenyhozo” egyseg tagajai.

    S a „kormany” az u.n. „vegrehajto szerv” amely a torvenyeket vegrehajtja.

    Hat nem latjak hogy az osszekeverve vann a maguk rendszereben???
    S azert a Parlament valojaban maga a „kormany” !!!
    Mert NEM csak a ‘torveny-hozo-szerv, hanem a vegrehajto-szerv is.

    Nincsen elvalasztva, s azert akorrupcio !
    Nem letezhet az „ellenorzes-modszere”!!!

    DE kerdesem volt Magahoz, hogy kit es miert jelzett „csokkent” agyu”-nak a PM leten ????????

  • talalom;

    A kerdesem magahoz es masokhoz is, hogy miert allandoan csak az „egyeniseg” alanyan kedvelik, vagy atkozzak a politikussaikat ?????

    Talan maig sem kepesek elterni a reg megszokott „perszonality kultusz”-tol ????

    Vajon miert nem az allam-politikussainak a teljesitmenyeit, de foleg azok meglatasait, hozza-allasait, kepessegeiket velik a jelntosnek???

    Hiszen az ami nemzetuket az elmult ezer-esztendoben, s nem csak ma ,juttatta a megsemmisules szelere tobbszor ?

    Anelkul csak orokke az egyenisegeiket vitatjak ,s soha nem lesznek kepesek latni az erdot a faktol !!!

    Mi oly bonyadalmas abban azt felfogni ?
    Amig allandoan csak a multjukat ismetelik a jovo soha nem lehet valosaguk !!!!

    Nem ohajtanank talan szabadabb, boldogabb es jobb eletet legalabb is az utokoruknak ??????????????

  • Broáfka Ottokár

    Már épp ideje volt.

    https://nepszava.hu/3028758_az-europai-parlament-szamara-mar-nem-partner-oroszorszag

    Nem vagyok benne teljesen biztos hogy nem a ruszkik keze van benne ezekben a „migráns” ügyekben is.

    Gyakorlatilag az bizonyítást nyert a német elhárítás által, hogy a két évvel ezelőtti kölni (és a többi) szilveszteri ramazurikat az orosz titkosszolgálat szervezte meg.
    Már akkor letették a jelentést Merkel asztalára.

    MA AZ OROSZOK GYAKORLATILAG FELFORGATÓ TEVÉKENYSÉGET VÉGEZNEK AZ EGÉSZ VILÁGBAN.

    Ebben nagy segítségükre van az USA hadseregének kiváló találmánya, az INTERNET.

    A ruszkik MINDENBŐL fegyvert fabriálnak, még a Sony játékkonzoljából is.
    Azzal volt irányítva az új „szupertankjuk” ami közröhejt képezve leállt a Vörös téren, a dísszemlén.

  • B79! Ajánlom figyelmedbe márc. 12. 10:53-as hsz-emet.

  • Broáfka Ottokár

    Boda Marcsi
    2019 március 12
    2:15 du.

    Ha nem tudnám hogy idióta vagy,
    azt hinném viccelsz.

  • Szerencsétlen B.Ottokár …ki beszél itt az oroszokról?….meg ugye a Népszaváról?az utóbbit meg ki nem tojja le?…..
    Egyébként meg a cikkhez mi köze a nagyon „diadalmas” örömteli hozzászólásának?……!
    De nem is érdekel !

  • Broáfka Ottokár
    2019 március 12
    4:10 du.

    le van győzve…na, ki is?

    350000000+ 550000000= 900000000

    200000000+1950000000+850000000+aprószentek= 3500000000

    ??? várakozó listán: 650000000 még az utóbbihoz tartozik

    szarban van a bicikli + BREXIT

    vazallusok lettek és ez kurva sokba kerül és még mibe fog kerülni

    csak nem képzeli az ejjujjujjujj, hogy ők fingják a passzát szelet? egyre huzatosabb… lesz újra Volgográdi Csata?

    hogy mik vannak

    de te csak ásítsál és tapsolj

    mi is az az EB? gittegylet? nem, mert a gittet is ellopták tőlük, maradt a szar azt rágcsálják

  • Nem én vagyok idióta,hanem te és itt többen….de annyira,hogy képtelenek vagytok ezt felfogni….!
    Na nincs több időm az ilyen tényleg terheltekre…..!

    Pá és mellesleg jobbulást kívánok!

  • Broáfka Ottokár

    Boda Marcsi
    2019 március 12
    5:17 du.

    Nagyjából-körülbelül ennyit érsz :

    http://www.kepfeltoltes.eu/images/2019/03/801_i1.jpg

  • Broáfka Ottokár

    Érdekes..
    Mennyi unalmas szélsőséges elem jár ide.
    És mind bevette abba a csökött agyába hogy engemet szólongat

  • Sajnos Orbán 2030-ig nem fog lekerülni az ujságokban megjelenő hirekrből.Ez a birka magyarnép biztositani fogja a szereplését a fenti időkig.Utánna,meg majd meglátja az érdektelen magyar választó,hogy mi lesz.Egy biztos.A jövő generácioja átkozni fogja a ma generácioját.
    alma333.

  • Géyza

    Ugye, ugye, végre tisztán látod Tenmagad is a valódi mozgatórugókat a háttérben.

    Putyin valóságos ténykedését kezded „kapizsgálni”

    Pedig már jó évvel ezelött leirtam, hogy a migráns-áradat Putyin-Erdogán találmánya volt, hogy Európát valóságosan káoszba sodorják.

    Az ISIS-t azok ketten hozták létre.
    Erdogán érdeke a kurdok „megsemmitése” volt és ma is az, Putyiné pedig a közelkeleti káosz, hogy szabadon manipulálhassa Európát az olajával és a gázzal.
    Ezáltal visszaszerezhesse Ukrajnát – Ukrajna Moszkva éléskamrája.

  • Broáfka Ottokár

    Nem tudom biztosan csupán minden jel ezt mutatja.

    Ha bármilyen(!) bizonyíték lenne Orbán ellen, azt a politikai ellenfelei már régen bemutatták volna – tekintettel az ellene irányuló gyűlöletükre.

    ps: Orbán vagy bárki más egészségi állapotára vonatkozó minden megnyilvánulást tisztességtelennek tartok.

  • Gabriel
    2019 március 13
    7:46 de.

    az, hogy te egyetértesz a geyza broáfka ottokár selejtes lumpenproli légbőlkapott állításaival az sohasem jelentette azt, hogy te a valóságot képes lennél a rózsaszínű szemügéden át (mint Hoffman a Hoffman meséiben kapta Dappertutto tól (aki az ördög maga) hogy mindent egységesen úgy lásson ahogy azt az ördög (nem Lucifer!!! az Ördög) akarja!

    keserves az ébredés arra szűk körökben ismert és lehallgatott Hillary Clinton külügyminiszter beszélgetése melyben azt ecseteli, hogy valamit kellene csinálni Szíria bomlasztásával mert az nagyon előnyös lenne Izraelnek és az onnan kiáramló menekültek jelentős anyagi és politikai terheket rónának az EURÓPAI UNIÓRA … és az az ő szempontjukból egy a már a Maghrebben elkezdett bomlasztással (a Jugoszláv bombázást nem említem azt a Ná Tócsa égisze alatt csinálta) a Levantén is hasonló helyzetet lehet elérni (elérték de a törökök és az oroszok keresztbe tesznek nekik és a kurdok addig lesznek üldözve amíg USA bérben a törököket basztatják…, ) ez nemzetközi szervezett bűnözés anyagi érdekekből,

    mai hír a -állítólag- 2 hete folyó afgán usa tárgyalások kútba estek a tálibok a találkozó tényét is tagadják kérdés mit keres az usa afganisztánban és miért van afgán, meg venéz meg chilei meg yemeni szomáliai brazil helyzet hogy csak néhányat említsek

    jövő hónapra ígéri a Boeing a software „frissítését” de a tőzsde máris leírta mert még Új Zeeland is leállította a gépeit mekkora botrány volt amikor a Bombardier jobb és olcsóbb gépeire az usa védővámot és embargót hírdetett hogy a Boeinget védje, mert másképpen nem képes mint a mellékelt ábra mutatja

    azt mondja a Broáfka Ottokár hogy mindenki őhozzá szól, nem hozzá róla és az nagy különbség

    ferdehajlamú nézeteit irtani illik, és néhányan a te nagy keserűségedre felmutatjuk a te perverz világszemléleted lükeségét, hogy ne használjak más jelzőt rá

    tanulj talán még nem késő? a bende gizi esete az lejárt lemez ott nincs segítség lehet nálad is ugyanaz van?

  • Broáfka Ottokár

    Gabriel
    2019 március 13
    7:46 de.

    Én is ugyanazt leírtam, nem is egyszer.
    Teljesen világosak Putyin nagyhatalmi törekvései,
    amikhez nincsen meg a következő kettő dolog:

    1 pénz
    2 paripa
    3 fegyver.

    Vagy ez már négy ? Mindegy 😀

    Komolyra fordítva : Oroszország ma nem világhatalom és egyhamar kilátása sincs arra hogy ismét azzá váljon.

    Már csak azért sem mert az emberek csak viccből viselnek oroszos kucsmát, inkább az amerikai és párizsi divatot követik.
    Nomeg a balalajka-zene sem valami népszerű.
    Továbbá majd akkor ugasson Gurltiz meg a többi ruszki-fan,
    ha nem OROSZORSZÁGBÓL menekülnek el az emberek, hanem ODA kezdenek el migrálni.

    Amennyire én tudom, legutóbb is tízezrével menekültek a zsidók onnan Izraelbe, a MALÉV
    (mint egyetlen légitársaság aki bevállalta a transzportálást, mert az összes tübbi fosott a rongyfejűek robbantással való fenyegetőzései miatt)
    közreműködésével.

    Azok az emberek nem voltak sem élők sem holtak !
    Onnan tudom hogy volt „szeencsém” egy MALÉV gépen jöni egy csoportjukkal Seremetyevóról.
    Szörnyű volt. Tudnék még mesélni róla oldalakat.

    Most a patkány Gurltiznek van pofája ITT hálaimákat rebegni Putyinhoz. És éltetni az ismét fellángolt „pánszlávista” törekvéseit.

  • Broáfka Ottokár

    Ferenct
    2019 március 13
    8:58 de.

    Lehet hogy akad olyan idióta akinek bizonyíték kell arra hogy reggel felkel a Nap.

    Mert azt is bármikor meg lehet cáfoni, feltéve ha az ember ismer jó sok szót és tudja is használni őket.

    Most akkor bizonyítsad be hogy reggel valóban felkel a Nap.
    Elvégre még senki nem látta, mert aki meg akarja nézni az menten megvakul.

  • Broáfka Ottokár

    Rodeo11
    2019 március 13
    8:59 de.

    Neked szivacsas lett az agyad.
    Ez a Vágnerúr zenéjének mértéktelen fogyasztásától lehet.

  • Broáfka Ottokár

    *a = o

  • B.Otto: nem „engemet”hanem engem(!!!)szólogat……helyesen,de mellékesen te,meg a hozzád hasonlók szólogatják,becsmérlik a normális többséget,amire jogunk van reagálni!núgm

    Amúgy tényleg minden nap felkel a nap,ha időnként felhők is takarják…és ezt Ferenc,meg a többi értelmes is tudja,és képzeld nem tőled,vagy a fórumtól tudjuk…..!,de azt is,hogy az ellenzéknek és süket híveinek hosszú időre „befellegzett”!

  • Broáfka Ottokár
    2019 március 13
    10:32 de.

    igazad van, és mi jár annak akinek igaza van? a szája, de a tied minek jár annyit olyan vagy, mint egy bolond megtömött kacsa…csak a te májad nem jó

    írjál még állatságokat de előtte kérdezd meg a gábrielt és a bende gizit, hogy egyetértenek e veled

    az Index most idézte a hírt: az USA is leállította, azaz egész világon leállítják a Boeing 737 MAX gépeket, Theresa May lehet hogy megy a levesbe tyúklerves lesz a brexitéknél galuskával?

    röhögény

    az oroszok önfenntartóak és nincs szüxégük ukrajnai fingra, hagyják őket csüngve, éppen az a gond mert Ukrajna ki akarja szipolyozni az oroszok meg nem szipolyból vannak…hanem fasza gyerekek

  • Rodeio

    „””szűk körökben ismert és lehallgatott Hillary Clinton külügyminiszter beszélgetése melyben azt ecseteli, hogy valamit kellene csinálni Szíria bomlasztásával mert az nagyon előnyös lenne Izraelnek és az onnan kiáramló menekültek jelentős anyagi és politikai terheket rónának az EURÓPAI UNIÓRA … és az az ő szempontjukból egy a már a Maghrebben elkezdett bomlasztással (a Jugoszláv bombázást nem említem azt a Ná Tócsa égisze alatt csinálta) „””

    Most ezen sirnunk kell vagy röhögjünk?

    Elfelejtetted megírni….

    Meg azt is, hogy mi lett volna a Jugó térségben a végkifejlett a NATO nélkül

  • Boda Marcsi
    2019 március 13
    2:28 du.

    Zsuzsi (tudod, „arra” mifelénk minden hülye libát „zsuzsinak” híunk!

    szóval te vagy az esőcsináló? elmehetnél a Szaharába ott nagy szüxég van ilyenekre a sakálok is éhesek, meg a Jáspis kígyók is csípésre vágynak…
    de ha csak Kalahári sivatagba mennél ott még vidámabb perceid lennének ott találkozhatnál Ms Welwitschia val és jól elbeszélgethetnétek

    és milyen eső lesz? ólmos? kisöbüből?

  • v
    egy békés európa amelybe nem pofázik bele senki az európaiakon kívül, és azok is csak mértékkel!

    Jogoszlávia egy békés turista paradicsom volt és a nyugat és a kelet közötti érdekes kapcsolat és átmenet bejártam t6eljes széltében hosszában béke és vidámság volt egész addig amíg a Ná Tócsa be nem türemkedett pedig a Karübdisbe kellett volna nekik betüremkedni… egyáltalán a Ná Tócsa az fölöslegesebb, mint a római pápa fasza (ugye cölibátus és pisilni anélkül is lehet)

    te meg menj má’ Floripába és maradj ott vagy ússzál felfelé a Foz Iguaçun

    krkrkrkrkr

  • a Háromárbócos Dugóhúzó

    Gabriel
    2019 március 13
    4:17 du.

    Ilyeneket ír ez a barom?
    Én nem szoktam elolvasni a macskakaparás
    szerű f..szságait, van nekem jobb dolgom is odale.
    De amint olvasom a te idézésedben, hétről hétre egyre
    nagyobb baromságokat hord össze.Mondom én: a sok Wágner.
    Annak a mértéktelen fogyasztásától lett szivacsos az agya.

  • Rodeio

    Ugy látszik ma szíííttál még semmit, vagy csak keveset….

    Számolni pedig azt nagyon elfelejtettél, vagy csak már aztat, hogy mi is a negyedik dimenzio

    Na de mindegy – nekünk nem árt, és Te se vagy ártalmas.

    Ha már ugyis áttranszfolmáltad magad a 24. dimenzióba
    Igy hálistennek nagyon lecsökkent egy esetleges baleset (véletlen találkozás) esélye személyeddel.

    Apukám, mielött a NATO odament volna Jugóba, azelött hány gyereket gyilkoltak le, és hány asszonyt eröszakoltak meg bandába verödve a szerb (titoista – cseka) milicisták?

    Teljes magyar lakta falvat kiirtottak Horvathföldön

    Nem sül le a képedröl a bör, mikor a pofánkba hazudsz?

    Boszniai vérengzésekröl, a koncentraciós táborokról ne is beszéljünk

    Most azért ezt nem olyan könnyü eladni a magyaroknak, mint a délamarikai kommunistáknak álcázott drogbandákról szólo hazugságaidat – amely ugye nemcsak hogy messze van, hanem az öserdön tul is

    Vagy engem akarsz az erdöbe bevinni?

    Nem vagy te Piroska

  • Geyza

    Broáfka Ottokár
    2019 március 13
    10:32 de.

    Rodeio nem a zenétöl van belöve idönként, hanem a drogtól

  • Geyza

    Ja amugy egy jó fej ürge, csak ne írna olyankor, amikor szíjja.
    Nekem van jó pár „füves” barátom, tudom mi fán terem

  • most esett be a postaládámba:

    megosztom, nagyon kedves

    Tisztelt I. Kerületi Önkormányzat!
    Azzal a kéréssel fordulok Önökhöz, hogy számomra egy bérlakást a Várban biztosítani szíveskedjenek.
    Most Rákoscsabán lakom, ami igen messze van Dezsőtől, a másod unokatestvéremtől, akinek az Úri utcában sikerült egy ingatlanba beköltöznie, és mivel Dezsővel a hét három napján is összejárunk kártyázni, ráadásul mennyei pacalpörköltet főz a felesége, nem kívánhatja senki, hogy órákig utazzak egy ötvenfokos kisüsti pálinkáért, amivel a Dezső mindig meg szokott kínálni, ha meglátogatom.
    Nincsenek nagy igényeim, egy 100-150 négyzetméteres lakás is megteszi, az sem baj, ha az ablakok a Dunára néznek, a bérleti díjra a fedezetem is megvan, rászánok vagy 20-25 ezer forintot havi szinten.
    Amennyiben elnyerem az Önkormányzat jóindulatát, hálából bármit megteszek, ugyan az MTA-ról már lekéstem, de bármilyen független szervezetet szétverek, sőt egyfolytában képes vagyok a tévénéző pofájába is hazudni.
    Remélem, kérésem elfogadásra talál.
    Maradok tisztelettel

    Pofátlan Simon
    nyugdíjas

  • Tüske Zsófia

    Gabriel, már másutt is olvastam, hogy Jugoszlávia leamortizálása igazi mestermunka volt, hogy egy túl sikeres és önálló politikát folytató szövetséget szétverjenek. Az uszítás úgy látszik, mindig és mindenütt bejön.
    Mindenesetre elgondolkodtató cikk volt.
    A NATO bombázása a délszláv háborúban csak az utolsó lépés volt.

  • Zsófia!

    Nem tudom, már én is halottam hasonlókat.

    De azt tudom, hogy a dél-szlávok hiába beszélnek „rokon-nyelvet” nem rokon népek, de ami fontosabb, teljesen eltérö kulturális értékekkel birnak.
    Innentöl szinte „természetes” volt, hogy Tito halála után nem kivántak sem a szlovénok sem a horvathok – ugy általában Belgrád „fennhatósága” alatt tovább élni.

    Mert ennek valódi gazdasági folyományai voltak, vagyis a szerb-központu „birodalom” nyilván a fejlesztéseket a szerb területekre koncentrálta.

    Nyilván azonnal voltak jelentkezök az ujonnan keletkezö poziciókra – mint kormányfök, képviselök – szóval saját vezetö „elit”

    Hogy aztán ezt a továbbiakban mennyire mélyitették soviniszta-nacionalista-vallási köntösbe, az már csak az adott személyek habitusától függött.

    Én „nagyon is közelröl” megtapasztaltam, horváth vezetö (kesöbbi) beosztási személyekkel heteket töltöttem közösen, többször is.

    Hogy a szeparatizmusnak voltak-e támogatói „egyik-másik” oldalról a világ meghatározó politikai-gazdasági szereplöi közül?

    Nyilván a napnál világosabb, hogy mindig vannak érdekeltek és ellenérdekeltek.

    De a konspirácíós elméletek ott tévednek, hogy azt feltételezik, hogy alap nélkül lehet bármit is felépiteni.

    Ha az adott közegben nincs meg a természetes „befogadó-ösztön”, a konspiráció az elsö körben megbukik.

    Mellesleg Szlovénia sikeresen kiszállt, ami a történelem folyamán mindig is ausztria része volt.

    Nyilván Belgrád számára a tengerpart elvesztése már komolyabb fejfájást jelentett, és ne is beszéljünk arról, hogy az akkor ujraéledö pánszlávizmus által felébrédtek Orosz Imperializmus eszméi is.

  • Gabriel
    2019 március 13
    9:03 du.

    csak ez az egy LP-d van? már nagyon kopott

    életemben soha drog…

    érveid nincsenek csak a süket duma
    broáfka ottokár alias geyza meg a papagájkommandó helyi csipogója

    ennyit erről…

  • Gabriel, persze, a Jugoszláviát alkotó köztársaságok között eltérő kulturális és vallási és fejlettségbeli különbségek voltak, de az alábbi cikk szerint ettől még nem gyűlölték egymást az ottlakó népek.

    http://www.magyarszemle.hu/cikk/hogyan_csinaljunk_haborut

    Goran Bregovicnak volt egy rockbandája a hetvenes években, – Bijelo Dugme volt a neve – amelyben Brega szerb-horvát, bosnyák volt Alen, az énekes és a vokálban az a lány, aki brega felesége lett, szerb Ipe a dobos. Nemzetiségi ellentét nem volt köztük, a koncertjeiken egész Jugoszlávia ott csápolt. 1991-ben ezek a köztársaságok már egymást torkát el nem engedték volna. Azért a felszított ellentétek jól követhetők Kusturica filmjeiben, akinek a családját erőszakkal iszlamizálták, de ő maga később erősen szerb identitást mutatott és Miloseviccel szimpatizált.

    Egy biztos: még egymással jó barátságot ápoló nemzeteket is össze lehet ugrasztani, aljas érdekből.

  • a Háromárbócos Dugóhúzó

    Tüske Zsófia
    2019 március 14
    11:25 de.

    De azért haláltáborokat feltudtak állítani egymásnak

  • a Háromárbócos Dugóhúzó

    Tüske Zsófia
    2019 március 14
    6:16 de.

    A Milosevics-rezsim széjjelbombázásának az igazi oka az volt hogy éppen készültek kiirtani Koszovó népét.
    Ez már sok volt az USA-nak.

    Mellesleg az események előtt,mikor elkezdték élethalálharcukat
    a koszovói muszlimok a militáns Szerbia ellen és SENKI nem segítette őket fegyverrel merthogy az illedelmes Európa nem szállít fegyvert olyan régióba ahol harci cselekmények folynak, nos akkor EGYETLEN ország akadt aki roppant (zsákmányolt) Kalasnyikov készletéből néhány kamionnyit küldött nekik (Magyarországon keresztül).
    Úgy kitalálod melyik volt az : Izrael !

  • a Háromárbócos Dugóhúzó
    2019 március 14
    12:38 du.

    cui prodest

    mindezen felül a teljes időtábládban hatalmas lukak tátonganak, és -szokásodhoz híven- összekevered az okot az okozattal

    és máris kész az árbócnélkülifelmosórongybaderiváltkutyaszar

    ennyire vagy képes

  • a Háromárbócos Dugóhúzó
    2019 március 14
    12:38 du.

    A Milosevics-rezsim széjjelbombázásának az igazi oka az volt hogy éppen készültek kiirtani Koszovó népét.

    Kedves „NamiújságWágnerúr”, elfelejted, hogy a szerbiai albánok anno ippeg azt csinálták, mint amit a kisökör „palesztinok” akarnak most a Jupiter Izraellel, csakhogy most Jupiterrel van az erő, míg anno az albán kisökörrel volt! (Szerintem ez a rébusz a Te hatalmas agytálentumoddal Neked simán érthető, de csak ha akarod, mert ha nem akkor hallgatás helyetti szokásos nácizás következik szemtelem személyemre, ami szintén engem igazol! 😀 )

  • a Háromárbócos Dugóhúzó

    Lyóvanakkó…

  • a Háromárbócos Dugóhúzó
    2019 március 14
    12:38 du.

    hogy te miket nem tudsz? és miket össze -vissza firkálsz?

    szóval az usa nem tűrte a koszovói-t mert ő isten ujja (amúgy köröm nélkül Boccaccio után szabadon) de a haitii, yemeni (na jó, ez utóbbi a 2 millió kiirtott után aszongya a Szaudiaknak, hogy ő kiszáll ebből (ma reggeli hír a szennyesből), Dél Szudán, és az afgánok akik még haldokolva is kiröhögik (soxor beszéltem afgánnal aki kalandos, úttalan utakon érkezett Kanadába) van még brazil, chilei, argentin a többit nem mondom (Figaro után szabadon a Non piú andrai farfallone!!!! emez nagyon jól illik az usa ra is… elénekeljem egyszerű C dúrban van)

    MINDEGYIKRE EGYSÉGESEN -TUDOD, MINT AZ EGYSÉGSUGARÚ IZÉ- ÉRVÉNYES HOGY LÉTREJÖTT A REGIME-CHANGE DE AZON FELÜL CSAK SOKKAL TÖBB LÖVÖLDÖZÉS ÉS A NYOMOR MIND SZELLEMI MIND ANYAGI

    NAGYON JÓ KIS BEHATOLÁS… és a kialakított szakosodás avagy monokultúra: Colombia: Los cafeteros azaz ők látják el zöld kávéval a Potus elvtársat a többi korábbi export termékük mexünt kivéve a Las Far, mert az fogyasztója a fegyvereiknek kalasnyikov a hátsó polcról.

    essetunni

    ejnye Ottó Kár beléd

  • Bibiék Rodeoék :
    Lyóvanakkó..

  • Hátsóvágásu

    Inkább Bibi
    2019 március 14
    5:17 du.
    Na ezt kapd ki seggnyaló!

  • Azé lyó nézni
    amint a szélsőjobb és a szélsőbal itten
    tyúkeszű makaccssággal „védelmezi” a tömeggyilkos
    Szlobodan Milosevicset és gusztustalan szerbiai rendszerét

    Végre valakik
    valamiben egyetértenek
    a mogyorik ellenségeskedő népében.

    Mondjuk…azt hogy ezek ketten itt
    „valakik” lennének, azt vitatnám,mert már
    akkor egy senkik voltak amikor még valakik voltak.
    Legalábbis Hofi szerint. De ebbe most ne menjünk bele..

  • Érdekes fejlemény:
    CSAK KARSZALAGGAL lehetséges bejutni
    azoknak a Múzeum elé,akik közelről akarják
    hallgatni Orbán ünnepi beszédét.Több ellenörző
    ponton kell áthaladni!Láttunk már ilyet:Karszalagosok
    pöffeszkedtek Európa szerte,míg aztán a földbe nem döngölték őket a Szövetségesek.Remélem velünk azért ez nem fog megesni.

    https://nepszava.hu/3029059_orban-beszedere-var-a-tomeg-a-nemzeti-muzeum-elott

  • Boda Marcsi
    2019 március 12
    2:15 du.

    https://nepszava.hu/3029060_kifutyultek-szajert-a-neppart-frakcioulesen

    Tényező mi?
    Te idióta 😀

  • Rodeo11
    2019 március 14
    10:21 de

    Bocs, tudom csak rosszul írtam, megkövetlek – csak jóminöségü maconha.
    Az nem drog

  • Gabriel
    2019 március 13
    9:11 du.

    Asztat nemtom hogy szíjja e a szárított laska-gombát,
    dehogy a Wágnert éjjelnappal fogyasztja, arról van infó itt.
    Abból gondolom csak a kórisméjét: Szivacsos agyvelő-sorvadás.
    Másszóval : kergemarha-kór!

    Itt van hogy
    milyen ez a kergemarhakór:
    A második képen látható a kinézete
    és a második hang hogy mit hallhatunk tőle

  • Rodeio

    Nagyon vénülsz – valahogy már csak a külsöségek maradtak a matematikai alapismereteidböl.

    Nem fogok érvelni egy olyan, általad összeeszkábált axioma-rendszer ellen, aminek még az alapelemei is kétségesek ráadásul. Vagy csak egy van nekie?! (hogy az amcsik fegyverárusok)

    Tetszene mi? Hogy behuzz a csöbe? Rossz lóra tettél.

    Te viszont egyfolytába ebböl kiabálsz kifelé, amit a népek itt, nyilván nem nagyon értenek.

    Még az Alma se, hiába tanult fizikát, de elméleti matematikát soha, tehát nem érti, hogyha bármilyen axióma-rendszernek ha egy elemét is megváltoztatjuk, akkor abból egész más rendszert lehet kiépíteni.
    Söt ha csak módosítjuk egy elemét, mint például az Euklediszi-rendszernek. Hogy a párhuzamosok nem a végtelenbe találkoznak.
    A többit nem írom, ha érted házon belül vagy, ha nem akkor meg kár a gözért…

    Hallgas inkább Wágnert, az jól áll…

  • Tüske Zsófia

    Pontosan az általad elmondottakhoz akarok kilukadni.

    Hogy hiába éltek, hiába keveredtek a családok, valahol a mélyben mégiis ott huzódik egy ellentét, amit „ügyes” gazemberek bármikor ki-, és felhasználni tudnak a népek összeugrasztására.

    Gondolkozz el azon, hogy Erdélyben, Felvidéken (Szlovákiában) ezer éven át éltek együtt – és… ugye nem kell ragozni?

    Egész mai magyarország népessége keveredett – és … ugye…?

    Ha nem figyelünk folyamatosan oda, akkor mindig megjelennek, kinönek a földböl – mint mérges gombák – ezek az alattomos, ügyeskedö kóklerek, akik bármit képesek felhasználni az egymásnak úszításra.

    (Most csak neked, aki ismered a szellemvilágot: Itt keringenek a „felhökben” – képletesen)

  • Gabriel
    2019 március 15
    6:32 de.

    kérhetlek e rá, hogy ne kövess? semmiféle drogot soha (ismétlem!!!)
    amit ebben az itt hivatkozottadban elkövetsz azt nem értem ha a párhuzamosok találkoznak a végtelenben (ugye, nem „be”?) akkor valaki el is ment a végtelenbe megnézni azt a jelenséget… én ilyenekkel nem foglalkozok

    magam részéről megmaradok ama kérdésemnél (a Káros Ottó dugaszhúzó háromárbócos kókomfitty nek is szól!!)

    azt meséld el konkrét számadatokkal, hogy azokban az országokban ahová betört a „demokrácia” ott az azt megelőző 15 évhez viszonyítva az életszínvonal (mint olyan az egy alapvető mutatószám) hogyan emelkedett

    bolsonarozinho ígért hideget meleget de eddig semmi más nem történt ami a nemzetközi sajtó szemét megütötte, hogy heveny lövöldözés volt egy iskolában

    sem rend nem lett sem demokrácia sem jólét
    és ugyanez igaz az összes többi demokratikusan meglepett országokra is

    Venezuela titka!!! (ha nem tudnád???) az, hogy saját maga akarja lepárolni a saját olaját és a végtermékeket akarja eladni!

    tudniillik, a kőolaj ára addig monopolizálható és tartható mindig egy adott érdekcsoport érdeke szerinti mértéken amíg a lepárlók egy két kézben vannak és azok a lepárlók olyan árakat kérnek a végtermékekért amilyent nem szégyellnek és pofátlanok

    Kanadai példa a Kanadai nehéz olaj ára C$18 körüli míg az utóbbi hetekben és tegnap éjjel a literenkénti üzemanyag árak +35% kal emelkedtek indok nincs rá más csak monopol imperializmus ezért Venezuela is meg a többi alapanyag termelő örökös függése a cél végső soron a források kisajátítása a legvégső cél azzal azután a monopolhelyzetben úgy játszanak a Petrodollárral ahogy kedvük szottyan és nagyon szottyanósak

    a világ a petrodollár kiváltásán dolgozik és sikeresen ez a másik probléma

    USA közgazda mondta tegnap Szaúdi Arábia 2020 ra csődbe megy… azok is kuncsorognak új piacok felé, hogy mik vannak

    gyermeteg hülyeségeidet meg írd másnak

  • Gabriel
    2019 március 15
    6:32 de.

    mellőzd az életkorom emlegetését!
    az amcsik a fegyverek eladásában nagyon jók, mert fegyverrel kényszerítik a fegyvereik megvételét!

    más egyre kevesebb van a Boeing most jelentette be, hogy nem szállít azaz azonnal leáll vele ezt másképpen úgy kell mondani, hogy minden vevője azonnal törölte a megrendeléseit azaz nincs is kinek szállítania

    de az előző jobban hangzik

    olyan sötét bugyutaságokat hajtogatsz, mint egy papagájkommandó avagy akit ezért fizetnek, hogy a gyomrom felfordulna tőle de erős gyomrom van és gyorsan tudok görgetni

    marad a texasi eperexport? és a hamburger, meg a Meki

    ???? ha??? és még mi?

    ja vannak repülőgépanyahajói is

    közben ha valaki kényelmesen akar utazni (azaz nem repülni mert ott meg az utas be van szorítva úgy, hogy a segge és a térde ha befér utána már nem tudja mozgatni és az előtte ülő az ölébe dől a kávéval együtt, azaz vonattal mondjuk Bostonból Miami ba de a vonatjuk az 36 óra alatt ér oda ha odaér?
    mialatt a Frecciarossa ugyanezt a távolságot 3 óra alatt csinálja meg és kanapén utazik az utas ahol még fel is tud állni és tenni egy kört, a pincér meg azonnal jön

    szóval van ám

    és a házaik? jött egy hurrikán és egy két állam ronggyá ment a papírfalak és kamionok is szárnyra keltek, mert nincs erdő ami megállítaná a hurrikán keletkezését kivágták, hogy kalyibákat csináljanak

  • Tüske Zsófia

    Gabriel, attól tartok, ez a fajta hajlam az ellenségességre az emberi természetbe van belekódolva, és elég csak néhány aljasnak felszítani a lappangó gyűlöletet.
    A csimpánzokat Ruandában tanulmányozó Jane Goodall írta le, hogy az általa megfigyelt majomcsalád néhány fiatal tagja elköltözött néhány nősténnyel és kölyökkel és letelepedtek a territóriumuk szélén. Egészen addig, amíg néhány hím nem szervezett büntetőhadjáratot ellenük. A hímeket és a kölyköket megölték, a nőstényeket visszahurcolták és szolgasorba kényszerítették. Amikor kölykeik születtek, a kölyköket újra és újra megölték. Ezt olvasva világos lett, honnan jöttük és milyenek is vagyunk, hogy a civilizációs máz igen vékony rajtunk és bármikor lekophat. A keveredésről meg ugyanez…. aki ismeri a családfáját, az tudja itt hányféle nép van jelen a családjában. A svábok egy darabig erősen igyekeztek egymás között házasodni a vagyon megtartása érdekében, egészen addig, amíg túl sok genetikai rendellenesség nem jelent meg a sok unokatestvér-házasság következtében. Egyvalamiben rendkívül leleményes az ember: hogyan tudja megkínozni és megölni embertársát etnikai vagy más alapon.

  • Tüske Zsófia
    2019 március 15
    8:47 de.

    a Jane Goodall az egy kétlábon járó csoda!

    Kabindában jártamkor mondták ottaniak, soxor előfordul, hogy hím gorilla elrabol egy egy fruskát az erdőszéli faluból és nagyon szép családi életet élnek

    azóta bulvársajtóban van fotó arról, hogy teltidomú szőke nők a kedvencei a gorilla fiúknak …

    ember embernek farkasa

    magam részéről Rudyard Kipling tanulmányát szeretem a „majmok népéről” és ahogy Baloo meg a többiek szemléltetik mindazt Mowgli val

  • Tüske Zsófia:
    „Gabriel, attól tartok, ez a fajta hajlam az ellenségességre az emberi természetbe van belekódolva, és elég csak néhány aljasnak felszítani a lappangó gyűlöletet. A csimpánzokat Ruandában tanulmányozó Jane Goodall írta le…”

    Egy, akkor még diák ismerősöm egy szemináriumon erre hivatkozva felvetette, hogy azért vannak háborúk, stb. mert a homo sapiens talán egy különösen agresszív majomfajtól származik.

    Csányi tanár úr erre azt felelte, hogy végezzünk el egy gondolatkísérletet; Kelenföldön egy 7-es autobuszba zárjunk be annyi csimpánzt, ahány ember szokott ugyanott utazni csúcsforgalom idején, majd a Keleti pu. környékén nézzük meg, hány csimpánz van életben. A tanár úr szerint egy vagy egy sem.
    Mi viszont a 7-es buszon általában csak eljutunk valahogy élve a Keletihez, még a reggeli csúcsforgalom idején is.

  • Rodeo11
    2019 március 15
    8:46 de.

    Öreg vagy már?
    Vén szar oszt jácca itt az eszét.

  • Hátsóvágásu
    2019 március 15
    5:41 de.

    Na mesélj.
    Mik Izrael bűnei?
    Talán csak nem az hogy Izrael területén
    több joga van (sajnos) egy szarházi rongyfejűnek
    mint a saját csordájában ? Nem véletlenül akarják
    immár kb 60 éve elpusztítani azok a vérszomjas vadállatok.

  • Hátsóvágásu
    2019 március 15
    5:41 de.
    Ha a tied átment, akkor ennek is át kell mennie:
    anyád! (Elnézést a Többiektől! 😀 )

  • Mellesleg egymás után több hozzászólásom is eltűnt itt meg a másik cikknél(persze véletlenül)……biztosan nem akarta a fórum a szegény „dugóhúzókat” tevékenységükben megzavarni……
    Egyébként díjazom az itteni „hasonlók” stílusát,pláne azt,hogy nem csak a kulturált ,más véleményen lévőkkel szemben bunkók,hanem egymással is….!

  • Geyza
    2019 március 15
    10:07 de.

    hahahaha

    brühühü lelankadt a vitorlád?

  • Tüske Zsófia
    2019 március 15
    8:47 de.

    Elliot Aronson: A társas lény – vagy inkább az eredeti angolban: Social Animal, igy sokkal közelebb van a példádhoz és az igazsághoz.

    Mindössze annyi, hogy a gorilláknak sokkal nagyobb „élettére van szüksége” ebböl kifolyólag az „intim határok” nála ugye „valamelyest” távolabbra esnek, igy a másik gorilla közelségét egyszerüen fenyegetettségnek fogja fel.

    Nem tudom hányan ismerik Eliott Aronson nevét, – feltételezem, hogy Sóbálványunk biztosan – nyilván tanulmányai és okitási tevekénysége folyamán nem ismerte fel, hogy kb 10x annyit irt le egy társadalom müködéséröl egyetlen müvében, mint a Marx Károly nevü antiszociális malacka a számtalan „müvében”
    Engelsz Frigyes nyilván kitartotta (és ennek okán az ö neve is szerepel a késöbbi kiadványokon)

  • Rodeio

    Nekem semmi bajom a korommal…

    Azt hittem eddig ez a hölgyeket zavarja inkább, amivel nem a hölgyeket akarom piszkálni, legkevésbé megsérteni.

    A feleségem szokta volt mindig mondani, hogy megengedheti magának, mert nö.

    Tehát privilégium.

    De hogy az USA bajaihoz nekünk mi közünk, az Orbánt miért ettöl tartja jó, vagy rossz kormányzónak a magyarság, ezt még mindig nem tudom

  • Tüske Zsófia

    Bocs, hogy a témába marxot keverek, de valahogy úgy kezdek vele lenni, mint Cato: Kárthógát pedig el kell pusztitani. (Ceterum censeo Carthaginem esse delendam)
    Vagyis addig, amíg ez az ártalmas szellem a földön pusztít nem lehet megnyugodni.

    De nem is ezért kérem töled a bocsánatot, és hogy miért hozzád szólok ezzel, mert Te megérted, vagyis Neked van van látásod rá, hogy Marx milyen szelliméségnek a megtestesítöje volt a XIX században.

    Senki más mint Judásé, aki a Barabásért kiáltott, – vagyis Leninért, Sztálinért, Mao Cetungért, Rákosiért, Csauseszkuért, Castróért, Maduróért hosszú lenne a névsor, az afrikai véres diktátorokkal egyetemben.

    Hitler is jó-részt marxból meritett, csak ugye a Wagner szimphoniák ….

    Valami fogódzkodó mindig kell, amivel palástolni lehet ezt az állati ösztönt, a más területének a megszerzését. Söt a másik fizikai likvidálását.
    Marx „jó kapaszkodó” erre, mondván az elnyomottakért teszik – pedig mindez semmi más, mint = fasizmus/komunizmus – vagyis diktatura

    A kettö ugyanaz, a Judási szellemiség.

  • Geyza

    Ez a kergemarha nagyon sokakat fertöz

  • Ja Rodeio

    Ha soha nem használtál drogot, akkor miért véded foggal-körömmel (com unhas e dentes) a drogkereskedöket? (traficantes) Drogbárók

  • Gabriel
    2019 március 15
    9:48 du.
    te olyan szintre süllyedtél a valós tudománytól messze távolra, és aljasodtál, hogy veled nem sok szóváltásom lesz! egyébként kikérem magamnak, hogy bármilyen személyeskedő megközelítést alkalmazz velem kapcsolatban!

  • tisztelthölgyeimésuraim

    ˙

    Az Európai Néppártnak hatalmas része van abban, hogy ez a Marcipán Napoleon* ennyire elszemtelenedett.
    Említett párt mögött pedig a Magyarországon is összeszerelő üzemeket foglalkoztató német autóipar felsokarozott, amelynek Orbán olyan mértékü „stratégiai” zsebkedvezményeket nyújt, mely üzleti titok kategóriájába eső adó és bér engedményeket még ezek a felvilági urak sem tudnak visszautasítani.
    Ezért ők pedig gigászi nyomás alatt tartva a Merkel vezette pártokat, eddig megfékezték abban, hogy megdorgálja, vagy ‘stenments még ki is rúgassa bárhonnan is a magyar Führert, se a pártból, az Unióból pedig természetesen még úgyse…
    .

    .

    * Marcipán-Napoleon:
    Bödöcs Tibor zseniális humorista találó nickneve a mi szintén kisnövésű zsebdiktátorunkra.

  • tisztelthölgyeimésuraim
    2019 március 16
    10:58 de.

    Pontosan erre a
    tényre asszociáltam
    mikor korábban azt írtam hogy
    az Európai Únió eladta magyarországi állampolgárait !

  • Rodeio

    Nem is várhattam mást válasz helyett

    Rodeo11
    2019 március 15
    11:06 du.

    Milyen nagyszerü

  • Gabriel
    2019 március 17
    10:36 de.

    mivel én nem drogozok tehát egyetlen drogkereskedőt sem ismerek, bár tudomásom szerint azok az usa ban laknak, mert ott van a piacuk…nem védek senki mást kizárólag magamat… add ki gyűjteményesben azt amit ide akarsz nekem, akkor egyszerre nem fogom elolvasni és nem kell ennyit bajlódni a süket izzadmányaiddal

    jaaa, elfelejtettem hogy a kedves barátod a huangajdó Ló…

    mikor koronázod meg?

    krkrkrkrkr

  • Tüske Zsófia

    Rodeo, Kipling forever….

    Kővendég, amellett, hogy Csányi Vilmos teljes tiszteletemet élvezi, nem akkora területről van szó, mint a 7. busz… és nem idegen csapatról, hanem saját tagokról van szó. Azt írja Goodall, hogy a csapat magasrangú nőstényei megtámadták a csapat alacsonyabb rangú nőstényeit, megölték és meg is ették azok kölykeit. Forrás, Goodall, Jane: Reason for hope : a spiritual journey A magyar: Goodall, Jane: Amíg élek, remélek (Bp. 2000) 8. fejezet: A gonosz gyökerei, 109-117.

    Más… nem akarnám cáfolni Csányi professzor urat, de azt kell mondjam, nem volt nálunk lakásszövetkezeti gyűlésen… csimpánzhorda nem hinném, hogy rosszabb lenne a kedves tulajdonostársaknál.

    Gabriel: Aronson kötelező irodalom volt az ÁIF-en is és a jogi karon is, így a sóbálvány tanulhatta.
    Én a marxizmust kevésbé tartom veszélyesnek – egyáltalán a filozófiai irányzatok befolyását a társadalomra, sokkal inkább a pszichológiai – emberi tényezőt.
    Mindenféle betiltásnak és kiírtásnak ellene vagyok, mert abban biztos lehetsz, hogy az ilyesmi csak határozott lökést ad a betiltott dolgokhoz való fokozott ragaszkodáshoz.
    Az ártalmas szellemet pedig keresd Az ember tragédiájában…. (meg persze, az emberben magában. „Hol sárba gyúrt kis szikra mímeli
    Urát, de torzalak csak, képe nem;
    Végzet, szabadság egymást üldözi,
    S hiányzik az összhangzó értelem. – ”

    Ja, és még valami, Judásról: akit mindenki árulónak tartott, holott ő az isteni terv része volt és Isten akaratának engedelmeskedett, amikor elárulta a rómaiaknak Jézust. Ha nem teszi, miképp valósul meg a megváltás?

  • Zsófia

    Marx könyveit szerintem is sem elégetni, sem betiltani nem kell, hiszen pontosan tisztában vagyok bármilyen betiltás hatásával. (Drog, alkohol, dohány, prostitució stb..)

    Marxról el kell mondani végre az igazat.

    Judás természetesen a megváltás „része” ugyanugy mint Pilátus, a nagy Szanhedrin, söt mint maga a keresztfa.

    És pontosan annak az áruló, csaló szellemnek a megtestesülése, ami a világban ma is uralkodik, amit jónéhanyan ma is képviselnek, és amit Marx is képviselt.

    A Luz (lux) öltözetében – fénybe öltözve ámitja és csapja be az emberiség jó részét. Kezdve Évától. Igen Madách színei tökéletes pontosággal festik le a megjelenését.

    Aronson ma is él és dolgozik, majdnem vakon is.
    Viszont amit a társadalomról és annak müködéseröl leirt, az nem egyszerü pszichologia.
    Kiépült az „iskolája” amerikaszerte, magyarországon csak tanitanak róla, nem képvisel iskolát, ezért irtam, hogy nevezett barátunk viszont ismeri.

    Marx sajnos nem filózofus volt, hanem pontosan a psziché-re apellált.
    Ma reklámpszichológián tanítják a módszereit.
    Göbbelsz csak egy gyenge utánzata volt.

    A történelembe, a filózófiába és a pszichológiába egyszerre ötvözte bele a tanait.

    Mint a klasszikus Fönöke, a Fény Hordozója.

    A végidökben pontosan ezért leszünk szemtanui ujra (már vagyunk is) a vallások és az ideológiák összecsapásának, háborujának.

  • Tüske Zsófia
    2019 március 17
    3:56 du.

    nagyon köszönöm eme soraidat (is!!!) nincs rá jelzőm, és a zárómondat „mindent visz”

    máshol belepillanték karikásgábriel legújabb agyficamába… ha bele is bolondul de EURÁZSIA már el kezdett működni (évekkel ezelőtt) a KGST azaz: a kölcsönös gazdasági segítés elve alapján ami a megbrexitesített „izé” és a szétvert jugoszlávia helyett valami olyat csinál amitől WH -ban is sikítófrászt kapnak de már nem tudják megakadályozni, úgy jártak, mint a Túl Bő Ing leesett… és az olaszok is benne vannak, pedig kaptak tanácsokat, hogy mit és hogyan, de maradtak a saját grappájukkal

    nincs valami ötleted mi lesz a Macrón sorsa? mert már hiába gyalogol Afrikában a volt gyarmatain ordibálva, hogy: itt a házaló, egyetek vegyetek ami kéne (ez részlet a Verdi a Végzet hatalma című tragikus operájából, mert kis mókás felismerés még egy tragédiában is elkel) és a Macrón portékáját fanyalogva lerakták és megvárták míg hazautazik, sárgát nézni

    a Bundeskát is fel fogják rázni mint a Májusi Terikét lerázzák mint a higanyos lázmérőt (azaz: vissza a nulla ponthoz „mély” nélkül)

  • Rodeio

    Kezded szánalmasra venni a figurát

    A végén még megszánlak …

    Válaszok sehol, mert nem tudsz…

    Még arra sem, hogy miért is nem Venezuelában biciklizgetsz, ha annyira rühelled a kapitalizmust?
    Vagy miért nem mondtál már le a magyar állampolgárságodról, cserébe a Kubai javára?

  • Gabriel
    2019 március 17
    4:56 du.

    én!!! az emberi aljasságot rühellem (ez a #1) majd mindjárt utána az emberi butaságot (#2)

    szóval vesztegzár (szankciók azaz útonállással elvettek tőlük 30 milliárdot -tolvajlás- arany tartalékuk egy részét nem adják át nekik) és küldtek nekik alig használt pelenkákat és nátha elleni maszkokat… azután azok akiknek az lett volna a dolguk Colombiában hogy betolják a Trójai falovat inkább felgyújtották hirtelen taktikai változással de le lettek leplezve..)

    a másik, már megint pofátlanul személyeskedsz és rá is b—sztál mert nem tudod hol és hogyan meg ki is vagyok (ne nyekeregj kilátszik az agysérved)

    éljen Marx Károly! és Pilátész azaz másnéven Potus… nincs elég bikkfa… most be van bolydulva a Potus mert sorozatban nem jön be: amerika első … a világkereskedelem az nem azonos hitelben épített golfpályákkal és túlárazott lakótornyokkal… essetunni?

    hogyan lehet Atabeyből a leggyorsabban eljutni La Playa ra (na nem a homokosra hanem a városnegyedbe, Habana Libre: és hogyan szervírozzák a kalózrumot El Polinesio ban?)

    szerencsétlen egy fószer vagy és ennyire nyekerex?

  • Gabriel Karikas

    Rodeio

    Azért ezen mondatod felett nem lehet elsiklani:

    „”jaaa, elfelejtettem hogy a kedves barátod a huangajdó Ló…

    mikor koronázod meg?””

    Szeretném azt hinni, hogy csak ostobaságodból kifolyólag nem bíros felfogni, hogy mi történik éppen Venezuelában, mert ha nem akkor jobb lenne ha messze elkerülnél nem csak engem, hanem ezt a hírportált is itt.

    Bár már többször kénytelen voltam leírni, hogy milyen ember az aki mások nyomorán élcelődik, akinek nem számít az emberek szenvedése, akinek nem számít hogy gyerekek halnak éhen, öregek pusztulnak meg orvosi ellátás híján, abban micsoda torz lélek lakik? Vagy csak gyáva? Covárde?

    Nyilván sokan nem érzik itt át a helyzet súlyosságát, hogy mit jelent hetedik nap áram nélkül érni városokban, én nemcsak ismeretekből, szakmából tudom, hanem átéltem egyszer 5 napot áram nélkül egy elzárt nagy városban.

    Harmadik nap már nincs tovább hús, mivel az összes hűtő leáll, leáll a közlekedés, nem működnek a szivattyúk a kutaknál, nincs üzemanyag. Harmadik nap már nincs víz, mert a vízemelő szivattyúk sem működnek.

    Folytassam?

    Először a betegek halnak meg, aztán a kisgyerekek.
    Nagyon egyszerű.

    De ez az emberi söpredék, igen rólad van szó, a gúnyolódik mindezen.

    Christopher kitiltja Bendeguzt de ilyen emberek fertőzhetik itt a levegőt???

    Ne haragudj, Chris, ez nem a szólásszabadság már…

    Ja azoknak akik nem értenek Juan Guadóról és Maduró személyes „meccsének” tartja azt, hogy mi történik ott, és engem cukkol vele. Nekem nem a cukkolás fáj, ki nem szarná le, hanem az égbekiáltó, hogy élnek ilyen teremtmények a földön, akiknek ezek a tények csak ennyit számítanak.

    De ami a legszebb az egészben, közben magát „szabadságharcosnak” tünteti ki, aki az „elnyomottakért” emeli fel a szavát!

    Christopher, ezt beírom minden cikk alá, ha megengeded, mert ez nem tréfa.

  • Gabriel Karikas
    2019 március 17
    6:38 du.

    undorító soraidat olvasván, konklúzióm: ugyanolyan komolytalan senkiházi vagy mint a huangajdo Ló!

    venezuelát 15 éve sorozatban kifosztják és vesztegzár alatt tartják, és még mindig élnek ott emberek a huangajdo Ló hazaáruló aljas szemét pszihopata aki pénzért csinálja jó képzést kapott 15 év alatt idegen zsoldban és most át akarja játszani a népvagyont idegen vállalatok a Chevron +++ kezébe nem akarnak fizetni ingyen akarják az egészet és a nép le van szarva

    kinek mi a bánatos lópimpili köze van ahhoz, hogy Venezuela szocialista vagy messianisztikus vagy akármi?
    SEMMI, SENKINEK! POFA BE ÉS KUSS!

    egyetlen országban ahová bebombáztátok a demagográciát csak a nyomor és az elkorcsosodás keletkezett

    kérdeztelek braziliáról amelyet -állítólag- ismersz? milyen életszínvonal változások indultak be a sok rablómese után amit az a seggfej bolsonaro ugatott idegen hatalmaknak átjátszva a népének a vagyonát és rabszolgává téve a saját honfitársait ennek van a jogban neve majd rákeresel és a büntetése azonnali halál!

    én Kanadában éltem át egy hetes áramkimaradást a világ eszei elbasztak valamit és össze vagyunk kötve velük, az élelmiszer üzletek ingyen osztották a kaját, hogy aki tudja egye meg és ne rohadjon rájuk teljesen háborús állapotok uralkodtak és még csak bocsánatkérés és kártérítésről szó sem volt

    én nem fogom ezt megismételni

    te meg unalmas vagy és buta

  • Gabriel Karikas
    2019 március 17
    6:38 du.

    az áramkimaradást is és a huangajdo Ló t is idegen kezek készítették a 30 milliárdos venezuelai nemzeti vagyon ellopása és az 1,5 milliárd arany készlet a Bank of England ben amit cum trucc nem hajlandóak kiadni a jogos tulajdonosnak és akkor oda van pofájuk vinni két teherautó szart a határra és azt van pofájuk mondani hogy meg akarták ezzel oldani azt a problémát amit ők okoztak

    ma már tudni ki és hogyan csinálta a szabotázst és Marco Rubio nagy butaságában el is tweetelte, 3 azaz három perccel azután, hogy kikapcsolták, hogy segédgenerátorok nem képesek beindulni(SIC), amit csakis az tudhatott több ezer kilométer távolságból aki csinálta…

    az a gond, hogy más nagyhatalmak anyagi érdekei és beruházásai is kérdésessé váltak a szarkeverés miatt és azok a hatalmak nem adják azt ami az övék

    te meg ne szajkózzál seggségeket mert -tényleg- most lesz az utolsó alkalom, hogy bármi hőbörgésedet elolvasom

  • Gabriel Karikas

    Rodeio

    Nyilván megvan az okod, amiért bujkálnod kell, de magad elöl nem bírsz elbújni

    Bujdokolj is messze, már arra se emlékszel, hogy kibeszélted, hogy ki vagy?

    De a lényeg, hogy egy felforgató ügynök, aki pénzért beszél aljasságokat – ugyan már, nehogy kitaláld, hogy voluntarizmusból
    Ebből élsz, hogy tömegeknek, országoknak felforgató tevékenységet végzel

    Nem fordul fel a saját gyomrod?

    A Chaves vagy a Maduro már rég eladták azt az aranytartalékot, ami nem is Caracasban volt, hanem Londonban, ami 30 milliárdot ismételgetsz mint egy papagáj

    Még-hogy az elektronikus rendszert az amerikai ügynökök az Interneten keresztül manipulálták!? Még jó hogy nem fújod kórusban a Maduróval.

    Mivel annyit értesz az IT-hez, ezt legalább nem mered leírni, a többi hazugságot viszont igen

    Vai, estocar vento, junto com Dilma Rousseff!

    Jajaj, veled személyeskednek – a kis mimóza lélekkel – de hogy te bárkiket és bármit a legkisebb gátlás nélkül mocskolsz, az nem számít.
    És könyörtelenül gázolsz át tömegek szenvedésén, ártatlan gyerekek halálán, – mert hogy a cél szentesíti eszközt – vagy/és megtömi a zsebet.

  • Gabriel Karikas
    2019 március 17
    11:49 du.

    adeus

  • Gabriel Karikas

    Rodeio

    tényleg ne ragozzuk, valóban senkinek semmi köze ahhoz, hogy mi történik egy másik országban.

    És csak azt tudom, hogy a magyar nép 56-ban reménykedett, hogy Amerika (NATO – sicc!!) majd segít. B sz ott segíteni. (nem avatkozott be)

    Csak azt tudom, hogy senki sem menekül el a hazájából bármi áron, bármilyen tortúrát felvállalva, ha nem a túlélésért. Gyerekkel a hátán, mivel az ordít, mert éhes.

    Venezuelából egy olyan országba ahol a területek zömén amúgy fegyveres milíciák (gerillák) grasszálnak FARC (kolumbiai forradalmi fegyveres erők)
    30 milliós országból 3 millió (hein?) vagy Roraimába, ami egy zsákutca, mert onnan 2000 km őserdőn keresztül lehet további brazil területekre jutni – a mélyén az Amazonas. Persze Guayana-ba is mentek, aminek 80%-a őserdő.

    Én eldugulhatok, attól a tények nem változnak.

    Állítólag értesz az informatikához, akkor tudnod kellene, hogy szamárság amit mondasz a segédgenerátorok leállásáról – mindenhol van kézi kapcsoló is – tudod egy gomb, amit meg kell nyomni, ha a kütyü nem mükszik.

    Egy ország, amelyik a világ legnagyobb olajkészletével rendelkezik – az 30 milliárd dollár miatt ment volna csödbe, 30 milliárd miatt halnának éhen gyerekek, öregek? (persze ha igaz)
    Közel 300 milliárd hordó a készlet – hol a pénz? Nem 25 éve Kínának adja el az olajat? Akkor miért tartoznak Kínának is 20 billióval?
    Ezt el tudnád mondani?

    Nem vagy tisztában a pénzek nagyságrendjével és értékével.

    A gazember Chaves 25 évvel ezelőtt kaparintotta meg a hatalmat, azóta az országban hol a prosperitás?

    Igen, nyilván az elnöki palotában, meg a környezetében – egyéb helyeken meg azóta a szegénység általánossá vált.

    Az arabok az olaj árából virágzó kerteket varázsoltak a sivatagban – hogy ott hogy osztják el a pénzt, ki szól bele? Irán meg mire költi? A vallásháborúkat finanszírozza vele.

    Norvégiában, ahol jóval kevesebb olaj van mindenki részvényese a nemzeti olajvállalatnak, mert ott kapitalizmus van.

    Venezuelában hol szólhat bele bárki is, hogy mire verték el az olajból befolyó ezermilliárdokat? Nem 30 milliárd a kérdés, hanem 3 ezermilliárd. Trillió dollárok!
    Ja mert a kommunista központi hatalom – a nép vezére, majd eldönti, hogy ki a hűséges/jó pártember, az aki kaphat belőle. A többinek meg kuss van, nem jár neki még a pofája sem, mert akkor „a nép ellensége”

    Ridículo!

    (mellesleg csak úgy zárójelben Kanada olajkészlete 3x-a Oroszországénak, valahogy ott se tűnik ez fel. De hát Kanada amúgy gazdag, vagy nem?)

    Részemről befejeztem – nincs miről beszélni.