Titkosították Németh Szilárdot a Miskolci Egyetemen

2019 március 29 9:41 de.37 hozzászólás

Titokban, a nyilvánosság teljes kizárásával tartott előadást Németh Szilárd a Miskolci Egyetemen. Németh Szilárd nemcsak a Fidesz egyik alelnöke, de államtitkár is egyben, nem mellesleg, köztudottan okos ember, amit onnan is lehet tudni, hogy láthattuk már birkafejet enni, ami nem csupán egy gasztronómiai alapvetés, de esztétikai élménynek sem volt utolsó.

A Citromfű Politikai Műhely hívta meg Németh Szilárdot, hogy tartson előadást a haderőreformról, valamint a közelgő európai parlamenti választásról. Mint a rendezvény szervezője elmondta, nem akarták, hogy probléma legyen, ezért csak néhány nagyon megbízható embernek szóltak, és őket is megkérték, ne mondják el senkinek, hogy Németh Szilárd mikor és hol osztja meg gondolatait a meghívottakkal.

Nem attól tartottak, hogy Soros György migránsokat szabadít rá a teremben lévő emberekre, a problémát ebben az esetben az jelentette volna, ha olyanok is bemennek az előadásra, akik nem feltétlenül szimpatizálnak a Németh Szilárd által képviselt rezsimmel. Ezt szerette volna elkerülni a szervező, mert nem akarta, hogy okvetetlenkedő kérdésekkel zavarják meg az előadót. Olyan kérdésekkel, amelyekre esetleg nem tud frappánsan válaszolni, és ezáltal akár az a látszat is keletkezhet, hogy Németh Szilárd esetleg mégsem annyira okos, mint ahogyan az a birkafej megevése közben látszott.

Hogy mi hangzott el, azt a fentiekből következően talán sosem tudjuk meg. Akik ott voltak, nyilván hallgatnak az elhangzottakról, azokat, akik nem juthattak be az előadásra, életük végéig mardoshatja a kétely, számukra marad a találgatás. Csak feltételezésekre vagyunk kénytelenek hagyatkozni, és nem tudunk másra gondolni, minthogy az előadás nagyon jól sikerült, Németh Szilárd brillírozott és a válogatott hallgatóság is hozta a tőle elvárható színvonalat.

Vagyis, senki nem kérdezett semmit. Miért is kérdeztek volna, amikor anélkül is tudják, hogy az előadó magától is elmond mindent, ami lényeges. Amiről pedig nem beszél, az nyilván nem fontos, vagy annyira titkos, hogy még ő maga sem tudhat róla.

Föld S. Péter

37 hozzászólás

  • A rezsim közelgö összeomlásának biztos jele, hogy a pozíciókat fokozatosan átveszik a hasonló, némethszilárdságú elmék. A közelgő persze nem holnap lesz – akár évek is beletelhetnek. És addig még rengeteg kárt tudnak okozni országnak-nemzetnek. Anyagi javakban és lélekben egyaránt. Ez utóbbit lesz nehezebb kiheverni – nemzedéknyi idő sem elég ilyesmihez. Lsd. pl: A Kádár-rendszer jelszava volt, hogy ne politizálj, hagyd a vezetőkre, ők tudják, mit, hogyan kell! Ezt a mai napig jól megtanultuk.
    Fent nevezett, bonyolult és hosszú megnevezésű feladattal megbízott miniszteri rangú egyed mondott olyasmit is: állampolgároknak tilos politizálniuk, ez csak a választott politikusok joga. (Azóta módosult a tilalom: csak a HELYESEN választott képviselők joga a politizálás.)

  • Minden világos:
    Nem akarták hogy egyesek
    hallgatással zavarják a beszédjét.

  • Németh Szilárd egyetemen ad elő? Vanek úrat idézve, azt az egyetemet el lehet dobni. Nem csak azt.
    Jut eszembe, „ma” született Rejtő Jenő. RIP.

  • Földes írja

    „Titokban, a nyilvánosság teljes kizárásával tartott előadást Németh Szilárd a Miskolci Egyetemen”

    Kissé (nagyon) nevetséges a részletes tudósítás a „rendkívül szimpatikus” Németh Szilárd titokban tartott előadásáról.
    Kb olyan ez az írás, mint „A barátom elvált feleségének nagyapja egyszer majdnem hallotta, hogy majdnem esett múlt szombaton eső”

    ps: A KMH nem Ludas Matyi-:)

  • Kedves Margit !
    – Minden tiszteletem mellett !
    – Szomorú vagyok, hogy a gasztronómia kegyes régióiból, újra csak a politikum paranoiájába zuhantunk, ahol Ön a „rezsim” összeomlását vizionálja… egy spec. műhely – (cca.30 fő meghívott) – rendezvény kapcsán…
    – A cikkhez mellékelt fotón is egy őszhajú „hallgató” látszik, – ami azt bizonyítja, hogy nem egyetemisták voltak a meghívottak erre a szűkkörű beszélgetésre…
    – Geyza szintű nyomorultak, legott huhognak,
    ami tényleg eminens üzenet, erre az igazán történelmi eseményre – a hazai „ellenzéki” lúzerájból!

  • A „Citromfű Politikai Műhely” beinditotta az atkosban Foxi-Maxinak becezett, es mar akkor is nagyon jol bevalt tovabbkepzeseket a kivalasztott egyetemi oktatoknak es mas megbizhato kadereknek. Miskolcon raadasul az MTA leendo uj elnoke tartott eligazito eloadast. Hajra Magyarorszag!

  • Ferenct
    2019 március 29
    12:07 du.

    De neked a Ludasmatyit is
    hiába adták volna a kezedbe,csak
    nagy komolyan hülyeségeket értekeznél felette

  • slapaj
    2019 március 29
    12:33 du.

    Ideges a kisfiú…

  • Ketsegtelenul az NEM volt „TITKOS”, ha meg riportot es fenykepfelvetelet is leheto volt szerezni.

    Hat hogy a feneben lehetne egy kb. 350 fontos urget barhol is titokban tartani?

    De miert panaszkodnak az elvtarsak, hiszen mind ez lehetetlen lenne egy demokratikus rendszer alkalmazasa eseteben, ahol minden poziciokat a lakaossag tobbsegszavatai alatal leheto betolteni.

    Amig csupan a regi elavult szocialista elvekszerint megy minden hat hogy a feneben lehetne barmi is maskent.

    Hat miert nem elvezik azt????
    Ez amit ohajtottak, pont azt kaptak !!!!

  • Slapaj! Na ugye,hogy fog máig rajtad is a Kádár-rendszer? Értsd meg – én a receptekkel is „politizálok”, legfeljebb nem direkt a pacekba, mert azt nem tartom hasznosnak. Ráadásul nem is vagyok képes ilyesmire. Amíg aktív voltam, nem tudtam nyomorult másfél flekket összehozni április 4-re (március 15-re se), holott jelentős forduló volt az ország életében. Ezért nem váltam be mlm-dealernek se: képtelen voltam szó szerint mondani a tanított szöveget. „Egyénieskedtem” – ezt nem vették be a vevők. Holott volt kiváló termék is,amit sokáig használtam: megérte az árát.
    Az összeomlásról. Te nyilván csak hallomásból ismered s tökbukó politikai tiszteket, első titkárokat (volt közöttük is normális). Komócsin et-t meg a többit. Ez a szegény Németh kísértetiesen hasonlít hozzájuk, még szóhasználatában is. Vagy Apo-t (a KB agit-prop osztályának vezetőjét hívtuk így, aki a magyar sajtó ura volt), aki arról papolt ’87 körül, hogy a Szovjetunió majd mozdonyként kihúzza a gazdasági bajokból a keleti blokkot. Mi meg tudtuk, hogy a SZU – főképp a reageni fegyverkezési hajsza következtében – dögrováon van – mert a diktatúrák képtelenek alkalmazkodni a változásokhoz. A nyolcvanas években már ciki volt párttagnak lenni – akkor léptem be. Nagyobb tétben lefogadom, hogy mibodánk ’79-ben pont lyen vehemenciával szidta az ellenzékieket -voltak, csak nem a parlamentben -,akik nem hagyják a jóságos kormányt dolgozni stb. stb.
    Az, hogy egy miniszteriális ember kizárólag zárt körben beszél, szintén a diktatúrák jellemzője: 79-ben egy gyalogos újságíró be sem juthatott egy megyei titkárhoz, miniszterhez stb. Csak kiadóvezetők, meg főszerkesztők sutyorgásából lehetett hallani, merre is a hány méter.
    Úgyhogy,politizálj csak nyugodtan! De ha kérhetem – ne janitóthboda szinten.

  • Tevedek, ha ugy gondolom, h a drágán fizetett politikus vezetőink, ha haderőreformról es az EUs valasztasrol tart tajekoztato eloadast, az mindenkire tartozhat, nyilvanosnak kell lennie?

    Vagy a gyilkosainkat nekunk kell felhizlalni zsirdisznova es meg medveherélő kést is mi kell vegyünk neki?

  • Vagy annyira gyenge eloadasra szamitottak, h az mar nekik is vér ciki lett volna, es csak a szervezesert felvett 100milliokat, milliardos osszeget akartak lenyulni?

  • Geyza
    2019 március 29
    12:07 du.

    Hülyeségért neked se kell a szomszédba menni, magadtól is hülye vagy.

  • Azok a bérücsörgők nem a lengyelországi szállitmányrol maradtak le?
    Miskolcon elszallasoltak,, majd amagastatrai vonattal hazakuldtek öket. Tatra lomniczrol lesieltek Zakopaneba, esetleg Krakkowba, ha elég erős hátszelet kaptak! Vagy elég nagy seggberugast?

  • György Molnár

    A birkafej sokkal intelligensebb volt, mint ez a gusztustalan lény, aki megette….

  • Ferenct
    2019 március 29
    3:22 du.

    Legalább én veletek, jobberekkel ellentétben nem tagadom…

  • talalom
    2019 március 29
    2:03 du.

    Nem tud más szinten „politizálni”

    Ők egy csapatot képeznek: az Állam idiótáinak nemes hadát.

    Mondasz nekik valamit, mire ugyanott és ugyanúgy folytatják, mintha semmitsem mondtál volna.

    Vagyis idióták ezek.

  • György Molnár
    2019 március 29
    4:01 du.

    Megette a szemét ?

  • Kedves Margit !
    – Nem akarom elővenni újra a hazai lakosságot legjobban foglalkoztató politikai kérdést, a mit főzzünk, hogyan fözzünk, stb.
    – A múltkor meséltem, hogy szállásadóimat meg akartam lepni, „tojásosnokedli fejessalátával” c. hazai ikonikus étellel… ami teljes kudarc lett…
    Itt minden más, a,liszt a só, a tojás stb. még a páratartalom meg a víz is… a fejessalátára embargót hirdettek a háziak az emlékezetes tragikus salátabotrány miatt…
    – Felmerűlt, még a lecsó, ill. a túróscsusza opció is,ami teljesen reménytelen…
    – Akkor a segítségemre sietett, [amit ezúton is köszönök] – és sikerült nokedlit előállítanom, amit azonnal titkosítottam és csak én ettem belőle…- túléltem !

  • Csak egy kis miheztartás végett:

    https://kepkuldes.com/gcaricas

    (most próbálom elöször – talán mukszik majd, és a kép jelenik meg)

  • Téved, kedves Slapaj!(Ha már Tanár úr, nem tegezném, bár a netikett ezt megengedné, ahogy én is Önnek. Csak a nénizést kértem ki, mint bizalmaskodást: ezt elhagyta, észrevettem. Úgyhogy ha gondolja tegeződhetünk továbbra is.)
    Szóval, abban tévedsz – vagy reménykedsz? – hogy ezt a népet nem érdekli más, csak a „mit főzzünk, hogyan főzzünk”.
    Amikor én a Borbás Marcsi jelenséget elemeztem, értékeltem a magam szempontjai szerint, akkor egy politikai eszközre akartam felhívni a figyelmet – jelesül arra, hogy a magyarországi baloldal legnagyobb hiátusa, hogy nem veszi figyelembe az „eccerű” emberek megbecsülés iránti igényét. Hogy egy jól megfőzött ebéd, szépen elkészített munkadarab, vagy akár csak a hegesztőrobot figyelmes ellenőrzése becsülendő teljesítmény, amiért pénz is jár ugyan:de a ma Magyarországon dolgozóknak még a pénznél is fusztrálóbb élmény, ahogy a munkaadók beszélnek velük. És ezt a ma regnáló ner teljes erőből átvette. Ezt a lenéző, lekicsinylő metódust: majd én adok Neked,ha megérdemled!
    Ha ez a számodra nem jött át, biztos nem jól fogalmaztam.
    A receptek csak ráadás, dumcsi ismerősök között.(Hogy a Boda nem szólalt meg, nem csodálom: szerintem tök zavarba jött, hogy akkor most mi van? Kit kéne szidnia?)
    Ha már lengyeleknél laksz – csináltak neked fekete borscsot? Szörnyű – a lengyel barátnőm nem is értette, mit finnyázunk a nekik mindennapos finom céklalevesükön. Nyilván a te házigazdáid is így néztek a sápadt tojásos nokedlire.
    Szóval a recept is politika – ugyanis minden diktátornak a legfélelmetesebb ellensége, ha különböző felfogású emerek szóba állnak egymással – hacsak egy receptcsere erejéig is.

  • Oh oh, sajnalat olvasni „slapaj” le-egeset a magyaros falusi etelek-probalkozasaival.

    Legkozelebb inkabb csak order pizzat. Velhetoen ‘Papa-John’ vagy ‘Totino’ ottan is leheto.

  • Tökhülye

    Nem vagyok se jobber, se baller – jobb, ha tudod.

  • Találom Kedves Találom Itt valami nagyon nagy félreértés van. Tanár úr az ember nem bemondásra lesz. Ha esetleg elvégzett is valami iskolát (ahogy nézem szemtelen szakon), attól még nem lesz „tanárúr”. Az iskolában megkövetelheti hiszen hatalma van a gyerekeken, de felsőbb iskolákban már ki kell érdemelni ezt a jelzőt. Az iskolából kilépve pedig semmit sem ér ez a nagyképűség.
    A tanárnő, tanár úr kifejezés megtiszteltetés. A slapajok döntő többségéből sosem lesz tanár úr, sajnos még úr sem. Azt viszont már mindenki tudja aki elmúlt a kamaszkorból, hogy egy kezdő tanár még bizony semmit sem tud, kapott egy alapképzést, és majd kiderül ebből tanár lesz vagy élete végéig slapaj. „Kedves” slapajunknak jó esélye van karriert csinálni, tehetsége megvan hozzá, hiszen hajlékony gerinccel van megáldva. Pozíciót szerezhet, tiszteletet sokkal nehezebb.

  • Gabriel
    2019 március 29
    7:24 du.

    Igen, de ő „belűlről bomlasztotta” nem tuttad ? 😀
    Azért olyan megbántódott a nézése neki a képen.
    Mert ily nehéz munkát osztott rája a Sors.
    Gondolom lehetett volna akár (inkább) krumplihámozó,
    amint az Illésék mondták.Mert az ész a fontos, nem a haj.

  • slapaj
    2019 március 29
    4:57 du.

    Naigen.
    Egy normális országban
    minden másképpen van.Tanulhatnál ott
    olyasmit is ami esetleg a hasznodra válhatna morálisan.

  • Geyza

    Milyen igaz!

    Hogy ezt már szinte elfelejtettem…

    DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

    Annyira belejött, hogy azóta se állt le, csak mostmár az egész országot bomlasztja, kivéve persze amit hazalopnak – ahogy azt megszokták

  • Geyza

    A Slapaj szerinted halott már olyanról, hogy morál?
    Vagy erkölcs, tisztesség?

    Szerintem azt hiszi, hogy szitokszavak idegenül

  • kenny
    2019 március 30
    4:59 de.

    Egy történet:
    Még kisiskolás koromban
    odakerült egy helyettesítő tanár,osztályfőnöknek.
    Egy fiatal srác volt, kissé visszafogottan kezdte.
    Eleinte vihogtunk rajta, ugyebár a gyerekek kegyetlenek tudnak lenni.

    De két hét után nemhogy „tanárúr” lett, hanem azért harcoltunk egymással hogy az óraközi szünetben, mikor a folyósón kellett körbe sétálni, ki foghassa a kezét !.

    Hasonló népszerűséget én csak jóval később láttam tanárnál, aki a rádió-TV szakoktatást csinálta. De akkor már majdnem felnőtt voltam.
    Az illető különben a magyar elektronikai ipar egyik doayenje volt.
    Odáig képes volt elmenni, hogy amikor röpdolgozatot íratott mondjuk a rezgőkörök valós és képzetes rezisztivitásáról meg impedanciájáról véges jósági tényezőn és félrehangolt állapotban, akkor közölte hogy ő elmegy, majd óra végén visszajön, addig lehetőleg ne ordítozzunk és LEHET HASZNÁLNI PUSKÁT …LEHET HASZNÁLNI A KÖNYVET IS, másolhatunk is egymástól !!!!! Csak oldjuk meg valahogyan !

    Há most képzeld el..Huszonketten csináltunk kb három féle megoldást a feladványokra. A módszereket osztályozta, nem a végeredményt !!

    Mikor kilépett az ajtón, kitört persze az ordítozás. Az egyik jó ember a pad tetején ugrálva egy iratcsomót lengetett hogy abban benne van a megoldás.

    A mérnők-tanár meg visszanézett még egy pillanatra és ismételten nyomatékosan kérte hogy legyen üvöltözés 😀 😀

  • Volt KISZ titkarok imadnak titkositani!
    Egy ujabb pelda:
    „Tíz évig titkosították a fóti gyerekek elhelyezésével kapcsolatos információkat” – Ez aztan a nemzetbiztonsagi kockazat :))))

    https://444.hu/2019/03/30/tiz-evig-titkositottak-a-foti-gyerekek-elhelyezesevel-kapcsolatos-informaciokat

  • Kenny, kedves Kenny! Ismerhetsz annyira, hogy tudd: úgy tartom, hogy az ember élete végéig képes változni. Ha visszagondolok a magam 18-25 éves korára: hogy miket gondoltam, mindjárt megértőbb leszek a Slapaj félék irányába. Sajnos még nem ért utol a szenilitás, így azután nem szeretek magabiztos ítélkező lenni más felett. (Más kérdés, hogy azért már elég szilárdan ragaszkodom a magam elveihez.)

  • Ebből adódnak vitáink a fiammal. Ő inkább konzervatív habitusú a nevelésem ellenére – vagy éppen amiatt. Kicsit lenézi az én – szerinte naív – szocialista meggyőződésemet, hitemet a szolidaritásban. De 2010 óta pont a konzervatív meggyőződése sérül nap-mint nap ebben a mocskos ner-rendszerben.

  • Gabriel
    2019 március 30
    10:46 de.

    Fene tudja.
    Nem lehessen tudni kiben mi lakozik.
    Hitler is mennyire szerette a kutyusokat és
    milyen barátsággal, közvetlenséggel húzogatta meg
    a halálba induló panzerfaustos gyerekkatonák fülecskéit…

  • *Korábbi eszmefuttatásomban
    nem azt kérte az illető hogy LEGYEN,
    hanem természetesen azt hogy NE LEGYEN üvöltözés

  • Találom Én is emlékszem arra, mikor fiatal voltam.
    Emlékszem, hogy tiszteltem az idősebbeket, és nem vártam a halálukat. Az olyan szemét, aki ezt a két elvet nem ismeri és nem teszi magáévá, nem ember, és nem is lesz belőle soha.

  • talalom;

    „slapaj” a sajat sorai alapjan egy fiatal ferfi aki tanul Canadaban.
    Hat hogyan is emlekezne a „Kadar rendszerre”?

    Bizonyara Kadar-halala-utan szuletett.
    Mas-mukolomben igen ‘ven-diak’ lemne.

    Masik;

    Nem nyilatkozott azon hogy sajat fia miert nem veli a mamaja ideologiai elkepzeleseit ????

    Talan inteligens belatni, hogy az eletben nincsen semmi „ingyen” !!!
    Csupan amiert masok ,ill. az adofizetok vannak kenyszeritve fizetni.
    De pont azt tesszi a jelen allamhatalomuk is, miert nem kedveli azt?

  • talalom
    2019 március 31
    7:06 de.

    „menj át megfigyelő” álláspontba és a megfelelő pillanatban mutass rá fiadnak arra, hogy hol téved (és 100000000% ban bizonyos vagyok benne, hogy téved) joga van a tévedésre de a te dolgod pofozkodni időben mert nincs idő arra, hogy szeretteidet szomorúnak lásd csak mert nincsenek megfelelő információ birtokában

    tudod ez a Faust i dilemma Göthe zseni… de ne riadj el attól, hogy egy jókor érkező anyait lekeverj ha kell szimbóleumként

    üdv