A keresztény

2019 április 19 9:07 de.32 hozzászólás

Kilenc olasz, egy brazíliai, egy elefántcsontparti és egy marokkói rabnak mosta és csókolta meg a lábát az utolsó vacsorára (coena Domini) emlékező szertartáson Ferenc pápa a Róma közeli Velletri börtönében csütörtökön. A lábmosás szertartására kiválasztott elítéltek között volt keresztény és muzulmán, fiatalabb és idősebb is.

2013-as pápává választása óta Ferenc pápa ötödik alkalommal végzi a lábmosás szertartását börtönben: 2013-ban egy Róma közeli fiatalkorúak börtönébe ment Casal del Marmóba, majd 2015-ben a római Rebibbia börtönébe, 2016-ban a Róma közeli Pallianóba, tavaly a Róma központjában levő Regina Coeli-börtönbe. Míg elődei templomban, paptársaik lábát mosták meg nagycsütörtökön, Ferenc pápa rabokkal, betegekkel, menedékkérőkkel, férfiakkal és nőkkel, keresztényekkel és más vallásúakkal tette ugyanezt.

Ne csodálkozzunk, ha idehaza a hivatalosságok azt gondolják, hogy a pápa már megint hülyeséget csinált. Rendes keresztény ember nem foglalkozik ilyen ostobaságokkal, inkább példát vesz azoktól, akik tudják, hogy milyen igazi kereszténynek lenni. Vagyis, nem támogatja a hajléktalanokat, a szegényeket, a menekülteket és úgy általában az üldözötteket, az elesetteket, hanem kioktat másokat arról, hogy mit jelent kereszténynek lenni.

Például azt, hogy Svédországban háziasított rénszarvasra vadászunk. Ez ugyan nincs benne a Bibliában, legalábbis, konkrét említés nem található róla, de ha valaki nagyon igyekszik, bele tudja magyarázni.

Rendes keresztény ember családbarát, ami a magyarországi értelmezésben azt jelenti, hogy a családtagjait minden módon segíti, akár úgy is, hogy őket pozícíóba és ezáltal jelentős anyagiakhoz juttatja.

Ferenc pápa, ahelyett, hogy mindenféle jöttmentek lábát mosná, példát vehetne azoktól a rendes keresztény emberektől, akik a keresztény kultúra egyik jelképének, a Notre Dame-nak a tragédiájakor is megtalálták a módját, hogy belerúgjanak az elesettekbe, a menekültek ellen uszítsanak, és a templomot elemésztő tűzben égi jelet lássanak. Más, ugyancsak nagyon keresztény emberek, akiknek szintén eszükbe sem jutna olyan hülyeség, minthogy megmossák idegen emberek lábát, vagy őket egyáltalán bármilyen módon segítsék, isten bosszúját vélték felfedezni a lángok fellobbanásában – szerintük a Mindenható így büntette a franciákat Trianonért.

Hosszan sorolhatnánk, hogy mi mindent tanulhatna Ferenc pápa azoktól a rendes keresztény emberektől, aki ugyan magasról tesznek a tízparancsolatra, és különösen a lopás tilalmára történő utalást hagyják figyelmen kívül, de szívesen oktatnak ki bárkit, és ha úgy adódik, akár – Bayer Zsolthoz hasonlóan – „argentin libsi”-nek, vagy éppen „derék liberális, gender-ben hívő marhá”-nak nevezik az egyházfőt.

32 hozzászólás

  • Na! Ille már megint baromsagokat irogat! Hazugságokkal eteti a megtévesztett balibákat! Igazából a Pápa elsőként a Miurunkorban viktor labat mosta meg, majd rózsaolajjal és mirhával kente be! (Új gombairtó recept alapján Nagyszerdán!
    Azt pedig se…. – bocsánat, csak még beragadt Boda! De már kifertőtlenítettem az agyamból, csak annyira erőszakosan be akar férkőzni folyamatosan, hogy trollkodását ugyan annyira nem tudom kezelni, mint a KMH!

    TEHÁT A PÁPA! Az a baj, hogy nem vagyok katolikus! Pedig Jézus után a 3. Ember, aki méltó a legnagýobb tiszteletre!
    Mondtam már, hogy Jézus az első!
    Azután volt egy Gandhi nevű elfeledett Igaz Ember – a második, most pedig írunk itt a harmadikról….
    Ebben eddig mindenkivel egyetértünk!
    Van aki o1g-re gondolva, mások Őszentségére, de csakezért értünk egyet….
    Bodátol megtisztulva én is a Pápára gondoltam!

    Már ippeg megtértem volna az Anyaszentegyházhoz, ha nemlennének orbánhívő vérgőzös szemű testvéreink, akik visszarángatva a valóságba megálljt NE parancsolnának folyamatosan erkölcsi iránymutatásukkal!

    Keresztény-e, aki szembe megy Jézussal?!
    Katolikus-e, aki szembe megy a Pápával?!

    Mea culpa, mea maxima culpa!
    Milyen scandallum, hogy egy ilyen 2000 évet visszamaradt élő kövület választódott éppen Pápának!
    De mit várjunk el egy MIGRÁNCSPÁPÁTÓL?!
    A banánzabáló dzsungellakók közül kivetett Vatikánba menekült Poncsótól?!

    Migráncsként fertőzi tiszta atlantiszi turulvérünket! Ősi európai kultúránkat! Hiszen mi vittük a mezőgazdaságot Mezopotámiába, mi terveztük az egyiptomi piramisokat, mi voltunk a rózsabokor Mózesnak utat mutatva! (Barangolt is bő 40 évig a sivatagban körbe-körbe! Biztos nem tudott ősmagyarul!
    Mi súgdostuk álmában annak a kőfejű Noénak, hogy kezdje már az erdőirtást, faragást, kopácsolást és fogjon már be 1-2 zsiráfot, orángutánt, tapírt, lajhárt, pingvint, miközben hónapokon át csak hülyének nézett minket, mire bele nem fáradt a kialvatlanságba, és ezért lett kisebb a bárka, hogy már nem fértek fel a dínók, a sárkányok, a pegazusok, turulok és a többi kihalt rengeteg gyönyörű ősmagyar állataink!
    A fafejű ehelyett a csótányokat, patkányokat, sáskákat, verebeket és sakálokat, hiénákat mentette meg!

    Hát kellett is az ősmagyarok után az az 5- 10 ezer év, amire az a csöves, a mai Európát és Ázsiát körbemigráncskodta mire hazazavarták egy szál krumliszsákba bugyoláltan. (Azt a göncöt is csak eltévedt inka bárkákról leselejtezve kapta amikor átsétált a későbbi Yucatan partjaihoz a szélcsendes hónapokban. (Visszafele kihullott lukas zsebeiból a kukorica, paprika es paradicsom magja, így hiába kértük, parancsoltuk neki, hogy hozza, mert 1500 év múlva Mátyás az Európa-hódító kedvenc étele lehetne a paprikaskrumpli.
    No! De az a hajó is elment, vagy elsüllyedt már!
    Ná! És nekünk mára már ittmaradt ez a mentálisan ősi relikvia Pápa valahonnan az Amazonasz sötét mélyéről!
    Nem a mi erkölcsiségünk rekedt meg állati szinten! Nem a mienk gyepesedett be csecsszopó korunkban!
    Mi tudjuk, hogy a háború elől, alól menekülők gyáva, életre jogosulatlanok! A megtévedteknek, a bebörtönzötteknek nincsenek már emberi jogaik, az oldalborda képződmény nők alsóbbrendú kinövéseink csak, akik a szexuális kielégítésünkre, főzésre, mosásra, takarításra lettek csak teremtve bal lengőbordánk egy szilánkjából!
    A feketék? Őket lsten a Pokol gyermekeinek teremtette, hogy elriasszon bennünket a rossztól!
    A muzlimok?! A megtévedt ük-ükunokáink elfajult torz nézetekkel! Írtsák csak egymást a sivatagjaikban homokot zabálva és ha szomjasak, igyák a szaros olajukat!
    De mi büszke MAGYAROK VAGYUNK, A LEGNEMESEBB VÉR, ÁDÁM VÉREI!

    HÁT MOST AKKOR KIK AZ EMBERI FAJ SELEJTJEI? MI, VAGY JÉZUS, GANDHI A PÁPÁVAL, VAGY MI?!

  • 666;
    Akar mit is fecsegsz, csak a buneidet predikalod es terjeszted !

    Gyuloleted csepeg szadbol (sorodbol)megallasnelkul.

  • Vegyes érzelmet kelt bennem a pápa cselekedete. Jó, tudom, ez a szertartás az utolsó vacsorára emlékeztet, amikor ezt tette Jézus a tanítványai lábával. Azt is tudom, hogy Jézus idejében még nem voltak autópályák és aszfaltozott járdák, így a befogadott vendég poros-piszkos lábait a házirabszolga mosta le.

    Vajon egy többszörös gyilkos, a halálsorról eléhozott lábát is mosná és csókolgatná? Mert azon már föl se akadok, hogy Jézus tanítványai nem voltak elítélt rabok.
    (jó, tudom, egyikük „csak” elárulta, aminek a vége a keresztre feszítése)

  • ” … buszke magyarok, a legnemesebb ver, Asam vere vagyunk”.

    Probaljon nemi bizonyitott adatokat olvasni ,hogy DNA-juk alapjan melyik haploid-group-csoportbol eredtek !!!

  • Drága Bendegúz79! Testvérem!
    Hol van a bősz keresztényi szereteted?!
    És miért taposod sárba Jézust?!

  • Bendegúúúz!!! Hol vannak itt az én bűneim? Mi az én bűnöm?

  • Ez az elvtarsak! Oktassatok ki a kis buta keresztenyeket arrol, hogy mi is az a Keresztenyseg. Vegulis ti, atesitak, akik talan egyszer kivancsisagbol beleolvastatok a Bibliaba, sokkal jobban tudjatok milyen az igazi kereszteny, mint maga a kereszteny.

    Ez a 666orbean meg egy komplett elmebeteg. Azt sem tudja mirol es kirol firkal, de firkal. Add at neki az udvozletemet kedves cenzororult.

  • 666;

    Mar igen sokszor irtam itten, hogy NEM vagyok vallasos, mert minden vallasok halando emberi-lenyek feltetelezesei es egyeni felfogasain alapszanak.

    DE meggyozodott es lankadatlan bajnoka vagyok minden korlatlan emberi jogoknak, kozottuk minden emberi-leny korlatozhatatlan vallas szabadsaganak.

    De van megrendithetetlen hitem, a KARAITA hit kovetoje vagyok!!!!

    Talan probaljon arra emlekezni !!!

    Soha SENKIT nem tapostam a sarba, meg azokat sem akik semmi mast nem erdemelnenek, mert nem itelk senkit.

    Mindenki onmaga felelos sajat tetteiert, s az elet-sors alapjan senki sem kepes sorsat elkerulni.

    Hol kovette kihagasait embertarsai ellen ?????

    Minden eggyes szavaval, ill. soraval meg itten is amelyekkel gyalazza, atkozza barki embertarsat.

    Legyen az Boda Marcsi, vagy meg Orban Viktor is.
    Mert mind az emberi lenyek, s nem tetteitket iteli, hanem az egyent atkozza.
    Talan nevezhetne azt barmi masnak mint Bun-nek, embertarsa ellen kovetesenek ???

    Irtam mar tobbszor is, hogy NEM kedvelem, sot SOHA NEM magasztalom a politikusok, burokratak, huncut , hazug mindenfele tisztessegtelen egyeneket, de azt nem az emberilenyek, az egyenek leteit atkozom mint maga es elvtarsai.

    S senkinek NEM szukseges sem a maga nemzetisegenek, vallasanak, politikai ideoipgiajanak egyeterto-kovetojenek lenni.

    Csupan minimum alpveto emberi magatartasu lenynek lenni.

    Ghandi is egy ugyes ugyved volt. Tanult es eszes.

    Ruha-nelkul , xsak egy lepedoben jart, mert az volt politikai celjanak a sikere.

    Visszautasitotta az angol textile importot, s azzal erte el politikai sikeret, a tomegek azt hasonloan kovettek.
    Mindenki fonta a sajat ruhanemujet, s azzal a „rokka” lett India nemzeti cimere.
    Az Angol-textile iapart zsarolta India fuggetlenseget elnyerni.
    Maga talan azt vallasos tetnek velte ?

    De egy ugyes es sikeres ugyved volt am.
    A vallasosok gyilkoltak meg.

  • Nos Föld.S Péter!

    A maga agyáig ennek a dolognak a lényege(a hagyományok)…ugye nem jutott el?(mint sok más sem…!)…,amiről írogat azt,ugye nem is érti?….a Pápa nem válogatott,szokásához híven cselekedett!
    Sebaj, vigasztalja az a tudat,hogy a maga lábát soha senki nem
    fogja megcsókolni…..!

  • Akkor vizsgáljuk meg!

    Megvádolhatjuk-e o1g-t azzal, h a Katolikus egyházfő ( a Pápa) elvei szerint él?

    Nem!

    Megvádolhatjuk-e o1g-t azzal, h párttársaival a 10parancsolat elveit betartják?

    Nem!

    Megvádolhatjuk-e o1g-t és bandaját azzal, h Jézus tanításai és elvei szerint élnek és uralkodnak felettünk?

    Nem!

    Akkor mi alapján lennének keresztények?!

    Történelmileg esetleg! Büszke keresztények a Keresztesháborúban, vagy később, amikor vallashaboruban a protestansakat irtottak!
    O1g tettei azokkal az esemenyekkel hozhato leginkabb kozos nevezore!

  • annyi minden fűződik a vallásokhoz és ezeken belül a kereszténységhez is, hogy nehéz szétválogatni a búzát az ocsútól… magam részéről már saccperkábé X+1 éve nem gyakorlom, és nem is hiányolom, a művészet alkotásait amelyeket az egyház Maecenaturázott ha „elveszem” belőlük a ráaggatott sallangokat igencsak érdekes és őszinte eszmék kerülnek a napvilágra, hogy mást ne mondjak, a JS.Bach BWV 244 anélkül zárul, hogy bárki is feltámadna, a zárókórus az emberáldozathoz örömtánc vad keringő ritmusra, és a részletekben meglehetősen alaposan oda is mondogat mindenféle profán dolgokat a sok és nagy sebességgel száguldó események kommentálása közben

    kellemes húsvéti ünnepeket mindenki azt egyen és igyon amit szeret és lakjatok jól

    az eszme meg megvár …

  • Máté 9,13
    Márk 2.17
    Lukács 5,32

  • Igen tevesen van ma gyakorolva a kulombozo vallsok altal, de NEM a fiatal rabbi „vacsoraja” volt az eset.

    Hanem az utolso seder-je. Mivel a Pass-over elso napja is volt es ma is, egyben az Aviv is.
    Tehat mind a Torah adatai alpjan, csak kisse zavarossa teve a kulombozo jelen vallasok altal.

    De a sajat-magara valo emlekeztetese es igeretei nagyon Torahba utkozoseget nyujt.

    Az mind a kulombozo vallasok teologiai es a tobb kulombozo forditasok valtoztatott kepet nyujt.

    Sot a kaino-Gorog szoveg ugy is allitja hogy talan a pentek-esti Sabath-emlekezese is lett volna.

    Habar itelete es kivegzese is lett a kovetkezo napon.

    S meg a gorog szoveg is jelzi, hogy az nem tortenhetett volna a Sabath napjan.

    De az esmeny leirasa a Sabath Kidus es a Ha Mitzi-t irja le.

    Eltekintve mind attol, kb, 3500 eve ezen a esten a Halal-angyala ment Egyptomban es minden elso-szulott him-nemu leny (ember es alat)eletenek veget erte.

    Ami biztositotta Avram utodainak a szabadsagat.

    Sabath Shalom es glorious Passover mindenkinek!!!!!

  • Boda Marcsi
    2019 április 19

    Marcsi, Föld S. Péter ironizált írásában, annak sorait nem szó szerint kell értelmezni. De érteni kéne!

  • Kellemes Husvétot mindenkinek!

    És ha már azt ünnepeljük, hogy ezen a napon a zsidóság sikeresen kimenekült az egyiptomi rabszolgaságból, akkor ne felejtsük el azt, hogy Jézus és tanitványai is ez miatt ültek ünnepi vacsorát, na nem a mai napon, hanem a Római naptár szerint csütörtök este.

    A vacsora a zsidó napszámitás szerint persze tegnap volt – mivel csütörtök este kezdödött a péntek. A szombat ünnepe tegnap este kezdödött, amikorra ugye nem maradhatott ott fen a keresztfán, ezért szurták le, és temették el még tegnap délután, mielött a nap lement volna.

    És hogy a lábmosásról is szót ejtettek sokan, álljon itt az amit János lejegyzett:

    „”…
    5 Azután vizet tölte a medenczébe, és kezdé mosni a tanítványok lábait, és megtörleni a kendővel, a melylyel körül van kötve.
    6 Méne azért Simon Péterhez; és az monda néki: Uram, te mosod-é meg az én lábaimat?
    7 Felele Jézus és monda néki: A mit én cselekszem, te azt most nem érted, de ezután majd megérted.
    8 Monda néki Péter: Az én lábaimat nem mosod meg soha! Felele néki Jézus: Ha meg nem moslak téged, semmi közöd sincs én hozzám.
    9 Monda néki Simon Péter: Uram, ne csak lábaimat, hanem kezeimet és fejemet is!
    10 Monda néki Jézus: A ki megfürödött, nincs másra szüksége, mint a lábait megmosni, különben egészen tiszta; ti is tiszták vagytok, de nem mindnyájan.
    11 Tudta ugyanis, hogy ki árulja el őt; azért mondá: Nem vagytok mindnyájan tiszták!
    12 Mikor azért megmosta azoknak lábait, és a felső ruháját felvette, újra leülvén, monda nékik: Értitek-é, hogy mit cselekedtem veletek?
    13 Ti engem így hívtok: Mester, és Uram . És jól mondjátok, mert az vagyok.
    14 Azért, ha én az Úr és a Mester megmostam a ti lábaitokat, néktek is meg kell mosnotok egymás lábait….””

    A „megfürdött” szó a megkeresztelkedést jelenti (baptizálni)

    Nem a farsangi maskarába öltözött padre (pap) gyerekekkel végzett boházatát.

    Mint ahogy a zsidók között se jelent semmit, ha gyerekként az egész fütyülöjét levágták se.

    Attól még maradhat egy hippokrata.

    Ha felnöttként nem fogadja el és vallja meg a hitét (nem meritkezik be a megtisztulás vizébe – szimbólikusan)

    Szóval további ünnepeket és locsolkodást!

    Hátha hat az a víz valamit.

    (Nemcsak a lányokat kéne nyakon önteni, hanem sok-sok himnemüre is ráférne)

  • OrBean 666!
    Na abban egyetértünk,hogy Ille baromságokat ír,de ugye maga is…?maga SENKI(!)jobb ha tőlem tudja,meg azt is,hogy a „jelentős”…. kisebbséghez tartozik,a többség nem jegyzi!

    Azt eddig is tudtam,hogy nem katolikus…..sebaj,nincs egyedül!
    Ami a Pápát illeti a cikkben említett szertartást évek óta gyakorolja,mint fő keresztény elöljáró,ha nem tetszik ne nézze
    Kár volt hozzászólnia,erőlködnie!

  • Bendegúz 79!

    O.666 egy szellemi csökkent senki,aki nem oszt nem szoroz,ne is törődj vele(lehet,hogy épp kezelés alatt áll….?,ha nem akkor a szabadlábon lévő terheltek egyik „szószolója”? na nincs egyedül!)

  • O.666 : lábat kéne mosni,mert idáig bűzlik…..!

  • Idióta O.666!

    A lábmosás Jézus idejéből való…..
    Mellesleg,ha nem is katolikus(netán zsidó?)akkor is illene tudnia,hogy az izraeli papoknak is kötelező volt a találkozás előtt nem csak a láb,hanem a kézmosás is…..
    Maga egy tudatlan,gyűlölködő,szánalmas senki!

  • HunCanada!

    Ne fáradjon,Föld.S.P nem ironizált,csupán ismét tájékozatlanul uszított,az egyes hozzászólók,meg megint a „sötétségükről”biztosítottak!

    Ezen nincs mit ragozni,lehet szégyenkezni,akinek van némi önkritikája….!
    Nem kell a púder!

  • Amúgy Föld.S.P. nem, ironizált,hanem kiállt a mocskos Párizsban élő (legálisan vagy illegálisan?)akik RÖHÖGVE posztoltak képeket, sőt ujjongtak…a katedrális katasztrófa alkalmából……

    O.666 meg arról lefetyel hazugságokat,hogy a Pápa Orbán lábát is megmosta,megcsókolta….

    Na ezek tények,nincs ezen mit ragozni,csak legfeljebb „öklendezni”……!
    Amúgy ezeknek a szánalmas alakoknak nem jutott eszükbe,hogy esetleg kellemes ünnepeket kívánjanak a többségnek,mert ugye
    nekik még az ünnep sem számít…..
    Pá,mindezt a reklám ALATT!

  • Kimaradt a mondatomból (a felháborodásom miatt!!)Föld.S.P a mocskos röhögő migránsok mellett állt ki……ami ugye őt is minősíti….!

  • Boda Marcsi
    2019 április 20
    2:40 du.

    Mivel tartalmi infót nem osztott meg, akkor nézzük meg, hogy így Húsvét ünnepén milyen jelzőket használ kedves Marcsi az embertársaira. Idézem:

    – tájékozatlanok,
    – uszítanak,
    – hozzászólók sötétek,
    – szégyenkezhetnek,
    – mocskosak,
    – öklendezés (hányingert keltő?)
    – szánalmas alakok,
    – mocskos (ismét)

    Szóval ezeken kívül semmilyen információról, vagy valós tartalomról nem szólt a hozzászólása, nem tartalmazott sem cáfolatot, sem semmit. Szerintem ehhez jó adag önkritika kell, hogy ezt magában szeretetteljesnek, alázatosnak, netán irgalmasnak, és egyáltalán kereszténynek vélje magában.

    Hiányolja a Húsvéti üdvözletet, még szerencse, hogy Maga ilyen szépen tud Húsvétkor is beszélni. Pedig ilyet Jézus biztosan nem tanított.

  • A jelenlegi hatalomnak nincs semmi köze a kereszténységhez – ez,
    az is bizonyítja, hogy bánik a magyar szegény-, elesett emberekkel.
    Ferenc pápa cselekedetével is bizonyítja az istenhit szeretetet.

  • MAKOKRIZ;

    Az allamhatalom amely bele-uti mocskos orrat a polgarai egyeni-jogainak a szabad gyakorlasaba az csak dictatura !

    Mit velne maga, mi celbol letezhetnenek az allamhatalom
    amint maga es tarsai kifejezik, bizonyara mert nem hinnek hogy a ‘kondas’ nelkul emberi elet leheto lenne?

    Nem az allamhatalak kotelessege vedeni, biztositani minden polgaraik biztonsagat, jogaikat, lehetosegeiket es tulajdonaikat?

    Berhol, ahol az allamhatalom mas celokat kovet a lakossaguk biztonsaga, jogaik, lehetosegeik es anyagi korulmenyeik sulyosan csokkentve es korlatozva.

    Csupan az allamhatalom korlatozasaval sikerekedhet az egyen, a lakossag minden vonalon.

    Azert a szabad-tarsadalmak sikeresebbek es polgarai boldogabbak.

  • A kommentek közül rám

    Bendegúz79 10:34 volt

    revelatív hatása, mert

    megtisztítva 2 ezer év

    sallangjaitól, valódi,

    szokástörténeti alapon

    építi fel érvei falát.

    Köszönöm !

  • ˙

    Okulásul a Ferenc pápa cselekedetében kétkedő hamis prófétáknak:

    Máté 26:6-13

    „”Amikor Jézus Betániában a leprás Simon házában volt, odament hozzá egy asszony, akinél egy alabástrom tartóban drága kenet volt, azt ráöntötte Jétus fejére, amint az az asztalnál ült. Amikor ezt látták tanítványai bosszankodtak,és azt mondták”minek ez a pazarlás?” Hiszen el lehetett volna ezt adni sok pénzért és a szegényeknek adni. Amikor Jézus ezt észrevette, azt mondta nekik, mért bántjátok ezt az asszonyt ? Hiszen jót tett velem, mert a szegények mindig veletek lesznek, de én nem mindig leszek veletek. Mert amikor a testemre öntötte ezt a kenetet, a temetésemre készített elő. Bizony mondom néktek, hogy bárhol hirdetik az evangéliumot az egész világon, azt is el fogják mondani, amit ez az asszony tett az ő emlékezetére.””

    [Fordította: a Magyar Egyházak Ökumenikus Tanácsa… Bibliafordító Szakbizottsága, ami lényegében megegyezik a Szent István Társulat fordításával is.]

  • Földes olyan, mint Móricka
    Mórickának mindenről a punci jut eszébe (már elnézést)
    Földesnek mindenről az olcsó magyarországi unalmas panelek (háziasított rénszarvas, stb)

  • GABRIEL;

    A Romai Calendar mathematikai szamitasokon alapszik.
    Nem a termeszet mukodesen.

    A Lunar,ill a Heber calendar a termeszetet kovetve van alakitva.

    A masodik, es minden kovetkezo nap ez elozo nap vegevel ill. a nap-lementevel kezdodik. Nem az ejszaka kozepen.

    Azert a Shabath-nap erkezese a pentek este a naplementevel kezdodik.

    A „honap” a Hold telejes ciklussa, 28 es 3/4 nap (kb).

    A Passover (a Pashah az gorog!) az elso uj-hold, teli-hold napja a tavaszi eqinoc utan.

    De a Torah-ban megszabva amikor a kenyergabona-szem arathato.
    Sot egy adat, amikor a mandula-fa rugyezik Jerusalemben.

    Tehat a termeszetes „tavasz”, a termesze eletenek evi kezdete.

    Sot a Torah megszabja ,hogy az Egyptombol valo kijovetel lessz Israel letenek, az idonek a kezdete.

    Ha a gabona-szem nem arathato akkor a honap megismetelve.
    Az a „szoko-ev”. Az „Aviv beth”.

    A Karaitak, Israelben jarjak a hatart akkor keresik az erett kenyergabonat es hold allaspontjat jelentik vilagszerte a web-en.
    Nem a mas-hellyi ido es korulmenyek lapjan.

  • DönGölővel ellentétben ramBoda tette a legnagyobbhatast!

    Júdás 2. 24-31

    Megkérem én Bodát, hogy vesséle az műanyag dél-pekingi topánkáját, s helyezé az második lépcsőfokra! Ezután húsvéti áhitattal sodorja le műszálas bokafixét azballábáról, majd a jobbról, s helyezé el az 3. Lépcsőnek kopott fokára!
    Midőn érlelődött gombaillatának parfümét a lágy szellő szertelebbenti az Nagypannóniában – Savariatól az Oceano de Negro partjaiig, mártassá bé először balbokáját, majd a jobbat az odakészített színültig telt kacsába melynek parfümériája tompán elnyomá az bokáinak illatozását!
    Ezen ájtatos gyakorlatok befejeztével nyújtassa ki kacska vádliát, melynek gombáit kiáztatá vala, s ájtatosan kínálja át magasztos csókra az Orbean 666 kegyes, puritán, galamblelkű ajakának bűnbánatból!
    S lészen elpárolgá az mérgező harag az méltatlan perszónából, s végül testének zárából felemelkedék Boda megtisztult lelke, mely ezentúl dorgálá az o1g mentális és erkölcsi homályát az elbukott léleknek!
    …..
    Andrew 4.16-18. Hol van Boda?! Az lábait akarom csókolni az bűnös lelkének hamvedrét!

    Az többieknek meg mondá az alázattal az orcáján, hogy lészen mindenkinek Húsvétja boldog kinek orrának szaglása nemérzékelé Bodának lábszagját, mely lelkének kisugárzásakent fertőzé az légteret, túzoknak, fürjnek és fácánnak égből lehullását produkálá!

  • Boda Marcsi
    2019 április 19
    4:48 du.
    nos

  • Nem ohajtanek kritizalni senki vallasat, de meg a barki altal gyakorolt vallas-ellensegeskedeseket sem.

    De a cikk alanyan vilagszerte velheto,hogy a Papa kivallo, sot a leg-elsobb PR-egyene a Romai egyhaznak.

    Persze a Romai egyhaz pusztitoja, elsokben a novekedo pap-hiany, amit a celebasy okoz.

    A masodik meg a celebasy alatl termetett kihasznlasai a fiataloknak a papok alatal.
    Az nem csak oriasi penz-osszegekbe kerul az egyhaznak, hanem elriassza a R.C-ok zomeit.

    A mai ujabb vallasok es egyhazak jelentos-resze az u.n. kiabrandult, volt Romai katolikusok sokasagaibol alakulva vilagszerte.

    Az emberiseg sokasagai, meg ha nem is latjak a valaszt az egyhazak teologiaiban, litugiaikban , s az nem lenne hit-gerjeszto, de nagymertekben keresik a valszt vilagszerte, kulombozo vallasok es ijabb hitek felbukkanasaiban.
    S a vilagszerte terjedo valas-szabadasag gyakorlasa lehetove teszi azt.

    Nevezheto lehetne az a Hit-evoluciojanak ?????
    A regibb, a csokonyos elsorvad es valami uj-no-ki beleolle ?