A sajtó szabadsága, a szabadság sajtója

2019 május 4 7:03 de.110 hozzászólás

A sajtószabadság napján jött a hír, hogy Kocsis Máté, volt józsefvárosi polgármester, jelenleg a VIII. kerület országgyűlési képviselője, egy Deutsch Tamással közös lakossági fórumon azt mondta, hogy nem az ellenzéki politikusokat, hanem az újságírókat tartják politikai ellenfeleiknek.

Nem ellenséget mondott, de így is árulkodó volt ez a mondat. Benne volt az is, hogy azokat a sajtómunkásokat, akiknek a Fidesz prominensei nyilatkozni szoktak, nem tartják újságírónak. Csakis mikrofontartó-állványoknak szoktak megnyilvánulni, valódi újságírót emberemlékezet óta nem engednek Orbán Viktor, és a kormánytagok közelébe.

A Riporterek Határok Nélkül nemzetközi szervezet most közzétett adatai szerint 2010 és 2019 között látványosan romlott Magyarországon a sajtószabadság helyzete, több paramétert összevetve a 23. helyről a 87. helyre estünk vissza.

Ma még mindig csak kevesen érzékelik hogy a sajtószabadság nem az újságíróknak fontos. Ha a kormányhoz közeli, a hatalomhoz lojális tulajdonosokhoz kerülnek az újságok, a rádiók és a televíziók, akkor ezekben a médiumokban csakis olyan információk és vélemények jelenhetnek meg, amelyeket a kormány jónak tart. Ha minden, vagy majdnem minden sajtóterméket Orbán Viktor barátai és üzlettársai kaparintanak meg, akkor Béla bácsi Balatonborzadályon, és Bözsi néni Dunarettentőn nem tudja meg, hogy Rogán Antal parasztfiú létére fényűző életet él. És nem tudják meg azt sem, hogy Matolcsy jegybankelnök nagy előszeretettel menekíti alapítványokba a közpénzeket, melyek ily módon elveszítik közpénzjellegüket. Ha nincs, aki megírja, akkor nem derül ki az sem, hogy Mészáros Lőrinc – aki gázszerelőként, és nem mellesleg, Orbán Viktor barátjaként kezdte pályafutását – rövid idő alatt az ország leggazdagabb emberévé nőtte ki magát, s Tiborcz István, Orbán Viktor veje, messze a hazai átlagot meghaladó mértékben gazdagodik, a Fidesz holdudvarához tartozó udvaroncok pedig nevetséges bérleti díjért lakhatnak a Budai Várban, luxuskörülmények között.

Ha megszűnik a független, szabad sajtó, vagy még a mostaninál is ritkábban lesz fellelhető, akkor ebben az országban bármit meg lehet csinálni, mert semmilyen disznóságnak, gazemberségnek nem lesz következménye. Ezért az igyekezet, hogy a hatalom jelenlegi urai rátegyék a kezüket mindenre, ami újság, tévé, vagy rádió, és ezért mondhatja Kocsis Máté, valamint a Fidesz többi prominense, hogy a sajtó az ő ellenfelük.

110 hozzászólás

  • Almási Alma

    „ebben az országban bármit meg lehet csinálni, mert semmilyen disznóságnak, gazemberségnek nem lesz következménye.”

    Nem feltételes mód, hanem kijelentő…

  • „Merita Bodorita”

    Na már megint egy felesleges cikk az illétől!
    Már megint csak hazug gyalázkodás a kétharmados többseggel szemben! Már megint csak tények nélkül vagdalózik ille a demokratikusan kétharmaddal megválasztott miniszterelnökünk -DR. Orbán Viktór ügyvéddel szemben, miközben mi – az igazmagyarok (nem azok a hazaárulók akik többnyire ide is beírnak -tisztelet a kivételnek, mert én sem vagyok rasszista zsidógyűlölő, nekem is van egy távoli zsidó barátnőm, aki amerikaiul szokott nekem képeslapot küldeni Torontóból és peszatkor penzt is. Meg azért sem vagyok fajgyűlölő, mert a cigányokat se mindet utálom, csak a rosszakat, a sötétebb bőrűeket, és az egyik öregek otthonabeli baratnőmnek még van is egy kedves cigányismerőse, aki füedeti és a pelenkáját cseréli.
    Csak az arabokat, de főleg a pirézeket utálom, meg félek is tőlük, hallottam a kedvenc Kossuth radiomban, ,hogy egy piréz migráncs Bulgáriában megerőszakolt 2 nyugdíjast, meg a 2 kiskorú unokáját egyszerre, majd elmenekült és szégyenében hátba szúrta magát, majd a korlátra felkapaszkodva a vonat alá ugrott. Na! Hat ezert nem szeretem en a muzlim pirezeket! Amelyik kereszteny lenñe, azt szeretnem, de azert ne legyen mégsem a szomszédom! De csak azért, hogy a Parlament környékén ekte igazmagyarok, akik szeretik a szabadon ketharmaddal megválasztott miniszterelnökünket! Csak olyanok lakjanak! A hazaárulók csak messze, lehetőleg egyhelyre zárva!
    Na jó! Ott a Népművészeti múzeumnál lakhat egy zsidó is, de csak akkor, ha rendes, hazaszerető!
    Olyan izraeli nem kell, se pajeszos, se kalapos, meg olyan kis sapkat se hordjon! Nekúnk nem kellenek ilyenek ide! Menjenek vissza oda, ahol születtek, meg a szüleik éltek!
    (Hogy mi? Az én lakásom is az övék volt régen, amig el nem vették? Ja! Kérem, az már régen volt, akkor mi még házmesterek voltunk ebben a házban! Hát persze, hogy nekünk nagyobb szükségünk volt erre a lakásra!
    Különben is hallottam, hogy egy távoli rokonuknak a Síp utcában egy egész szintjük volt egy házban! Mi pedig csak minden nap takaritottunk, felmostuk a lépcsőházat, hallgatóztunk, hogy valaki meg akarja-e bontani a ház rendjét, meg minden este jelentéseket is kellett írni!
    Hát ki meri azt mondani, hogy nem mi érdemeltük ki ezt a szép nagy lakást, ahonnan mindig elérzékenyülve nézhetem az erkélyről, hogy a mi Aranyos Miniszterelnökünk megtisztelésként kinéz az ablakából és egy csikket kidob, hogy a rajongóinak legyen egy relikvia!
    Ilyenkor mindig párás szemekkel nézem az izaurát, vagy a Dallasztot! Meg az Onedincsaládot!
    Na pá! Már megint időpocsékolás volt ezt a semmitmondó hazug förmedvényt illének megírnia! Kár volt a papírért is! Csomagolt volna bele disznósajtot!

    Ja bocs! Nem is ille írta! Egykutya, mert ugyan olyan semmitmondó hazugság!
    Hát ki az a Földe S. Péter! Nem is hallottam még a nevét igazi magyar sajtóban! Az ilyen hazug hazaárulók is csak ide írhatnak! A rendes helyekről elzavarják őket, hogy ne fertőzze a tisztességes, becsületes magyarokat ilyen hazugságokkal!
    Na pá! Vége a reklámszünetnek! Kezdődik! Jönnek a „Gyökerek” az M1-en! Ez lesz egész éjfélig! A kedvenc sorozatom!
    Holnap a Duna tv-n nézem őket!

    P.S.

    Co.
    Boda ma Riska! Segìtettem , hogy mielőbb többen olvashassák!
    És írhassanak a gyökerekről is! (Ahogy én is megtettem ma és máskor is!)

  • Barki lenne is az a illeto, de jelzett allitasaban bizonyara nagyon sok a valosag.

    Kepozett, eles-eszu ratermett ujsagirok, akik koncentralnak valami kijelzett celon, bizony sokkal tobbet kepesek elerni velemnyeik, neha talan meg uszitasaikkal is mint lusta ,leptelen, bekepzelt politikusok.

    S azt a mai ottani magyar-politikusokra nagyon jellemzo az.

    Kozben a sajto, konnyen kepes nem csak fellenduleseket, de lazadasokat, sot meg haborukat is okozni a kezukben letezo sajto-hatalmaval.

    Mint a mondas volt mar igen regota:

    „A toll elesebb min t a kard” !!!

  • Holly Shit 666, probaljon kijozanodni mielott kezdene ostoba gyulolet okadasait !

    Sem Boda, sem Ille nem irt egy arva szor sem.
    Vajon hol jat maga gondolataiban ?

  • Almácska!

    ki láccik a bugyika

    csak nem a magyarságot cikized, ráadásul csalóknak nevezed?
    tudom, senki sem irigységböl teszi, nem, nem

    hisz a turolok magyaros népe az a bugyiját is odaadná a másiknak, ha arra lenne szüksége

  • Bendeguz!

    Én azt hiszem józan vagyok, csak parázom, mint egy feno mén!
    Látom a jövőt!Látom a múltat!Látom a Bodát! Próbálom elhesegetni a fejemből, hogy éjszakára ne maradjon velem!
    Csak azt írtam le, amit gondol és lebutítva, amit írni fog!
    A saját véleményemre nem is volt időm!

    Bendegúz!

    Azt is látom, hogy maga mit gondol, és , hogy abból mit kerekítve fog leírni! Csak az mégjobban fáj!

    ” Holly shit!” Azután zúgás. Áramszünet. Magyar szavak keveréke, fájdalmas áramszikra a balagyféltekében, zúgás, cikázó áram a lebenyek közt…. távoli összemosódó szavak keveréke hunlishul. Lüktető zúgás. Valami távoli zene halkuló-erősödő hullámzása, amit magyar szavak random rendszertelensége. Zúgás megint erősödik, majd egy óriási kisülés megint a balféltekében, de már fokozódik a zizegés és érzem, hogy 3 másodperc múlva megint jön egy és mégegy hullámokba, amíg periódusuk addig gyorsul, hogy összeérnek, és egy végül egy óriási megakisülésbe toŕnyosulnak, amit egy szinte ultrahangú frekvencián erősödő zúgás követ. De az szakaszosan torzulva veszít a frekvenciájából, egyre hallhatóbb recsegésekké megy át, amit aláfestenek a 70-es évekbeli tudszoc és antik filozófusok megállapításaiknak eklektikus keveredése, amely egy fáradtságtól zsibbadt agynak követhetetlen józanságként derengenek, amíg egy éber agy számára csak demenciás filozofálgató kutyulmánynak tetszenek.
    Az objektivitás hatásának keltése érdekében belekerülnek mai nevek, 80-as évekbeli utalások. Magyar tagmondatok megfertőzve értelmetlen oda nem illő szavakkal.
    Most utalás a publicisztikából beugrott szavakra, megkérdőjelezve azok tartalmának igazvoltát!
    Megint néhány eltévedt latin és angol szó, majd feltörő fokozatosan erősödő zúgás aminek a frekvenciája és hangereje hullámzóan változik.
    Kisebb szünetek szakítják meg az elmosódó filozofálgató beszédet, ami egyébként indifferens tartalmú a publicisztika eszmefuttatásai szempontjából, de egyes kiragadott szavak metszetet jelentenek kapcsolódási pontok nélkül.
    Majd egy friss vérlöket segít néhány szó és tagmondat érthető kifejezésében, de a gyengén és ritkásan következő vérpumpálás következményekent az agy oxigénellátottsági szintje megint rohamosan csökken, és egy gyenge, de erősödő monoton zúgás előre vetìti a soron következő kisülések hullámait.

    Ezek komlex kaotikus rendszerét csak érzékelem, de a jövőbeli emlékeimre erről nem tudok visszaemlékezni úgy, mint Boda sematikus lebutított verbalitásának szűkös gyűjteményére.

  • Boda végre eltünt a fejemből!

    Most Teszla és Edison kezd el vitatkozni egy ma még meg nem született kisfiúval valamilyen térenergia féleségről, még spinekről és plazma állapótról.
    Edison bosszankodva kihátrált a fejemből, de bekapcsolódott Einstein.

    Térbeli váltás, de időben is valami csúszás. O1g leszijjazva fekszik egy asztalon, a fején kábelek rögzitve sokhelyen. ZúGás, hablatyolás, gyűlölködő káromkodás, miközben a háttérben hangszóróBól klasszikus zene szól zúgásokkal és rohamok kisülésével hullámokban elnyomva.
    A szivdobbanasa ritmusara zakatolva az hallatszik, hogy : „még, még, még, még, még,….”

  • Közben folyamatos Furcsa német beszelgetés burgerlandi akcentussal.
    De mindezt néha elnyomja egy hullámzóan erősödő arrogánsan üvöltő olasz majd német feltüzelt szónoklat amellyeket ujjongó ordibáló tetszésnyilvánito tömegünneplés és tapsvihar nyom el , majd egy szűkölő, zokogó kisfiú elkeseredett szenvedése, fájdalma nyomja el, amely folyamatosan ezek kánonává alakul a gépek halk búgásának hátterében….

  • „Burgenlandi akcentussal…”

  • Bendeguz79
    2019 május 4
    5:04 du.

    Bende79 végigolvasta O666 hozzászólását? Nem úgy tűnik, mert akkor értette volna, hogy miért van benne „Ille” és „Boda” megemlítve. Vajon hol jár maga gondolataiban ? 🙂

  • Az egyik youtubertől megtudtam, hogy véget ért Japánban a Heisei-korszak a császáruk lemondásával. Azt is megtudtam, hogy a császáraik uralkodásához köthető korszakok szerint kezelik az évszámokat, valami olyasfélén, mintha nálunk mondaná valaki magáról, hogy a Kádár-korszak 4. évében születtem, vagyis 1959-ben. A közelmúltunk és jelenünk korszakai: Horthy-korszak, Rákosi-korszak, Kádár-korszak, köztársasági-korszak és Orbán-korszak.

    Felvezetőmből kitetszik, hogy nálunk a sajtó szabadságáról csak a köztársasági-korszakban beszélhetünk (1990-2009), előtte nem, mint ahogyan 2010-től, az Orbán-korszak kezdetétől sem. Magát szabadnak gondoló médiumok ugyan kezdetben még sokan voltak, de az ellenzéki újságírókhoz való kormányviszony már akkor „ellenséges” volt.

    Független és szabad magyar sajtóról legfeljebb a köztársasági-korszakban beszélhetünk úgy, hogy az akkori újságok mindegyike fogalmazott meg kormánykritikákat, és egyik sem szolgálta ki teljes mértékben a regnáló kormányokat.

  • HC;

    A cikk alanyan tettem meglatasomat.

    666 egy-arva szoval sem erintette annak alanyat.

    De a fenti sorozatos ostobasagaival bizonyitja idegrohamat, az egyedulli oka ami Bodat es Illet keverte abba. Csupan Haliculinalasa !!

    Meg a „burgenlandi” agy-zsugoritoja sem segitette!

  • Almási Alma!

    Jól remélted, én nem haragszom egyébként, mert miért is kellene?

    Miért haragudhatnék rád?

    Csak mert azt hiszed,hogy nálad van az objektivitás mércéje? Ugyan már, ezen csak nevetnem kell.

    Az viszont elszomorít, hogy eközben van nálad egy „torziós eszköz” amit ellentétben Eötvessel nem anomáliák felfedezésére használsz, hanem forditva, arra használsz, hogy magad okozzál anomáliákat, vagyis eltorzitod vele mások szavait.

    Nem foglalkoztam a másik cikknél ezzel a „kis aprósággal”, de nagyon ül az itteni sajtó-tevékenység/ujságirás témánál, mert az is nagyobb részt hasonlóképpen müködik.

    Ugy bizony, ahogy Föld S. Péter irja.

    Na nézzük akkor most a Te mondatodat rólam (mellesleg nem volt személyeskedés természetesen 🙂 )

    „”amikor kifejtetted, hogy Marx és Engels milyen nagy bőségben élt a tanításaik következtében””

    Csak egy „kicsit” torzitottál rajta, pont annyit,hogy az ellenkezöjét jelentse, amit irtam:

    Engels Frigyes annak az Engels gyáros családnak volt a tagja, aki a korabeli Németország legnagyobb gépipari holdingjának a birtokosa volt, a korabeli Brit textilgyárak valamennyijében az ö gépeik zakataltok, azok a dickensi gyerekek az ö textilgépjein robotoltak. Manchesterben épitettek egy mindent felülmuló ujabb gyárat, amit maga Engels Frigyes vezetett, természetesen a család elvárásaival tökéletesen konform módon, vagyis ugy napi 12 óras munkaidövel, éh-bérért robotoltak a manchesteri nök, gyerekek a gyáraikban.

    Biztos az volt a kisérleti laboratórium, ahol élöben és direktben volt képes kisérletezni a kizsákmányoláson.
    És ehhez még csak eröszak alkalmazására se volt szükség, mint Mengelének az orvosi kisérleteihez.

    Gondolom, élböl, csipöböl fel tudta mérni, hogy azok a családok ott csak a láncaikat veszithetik.

    Egyébként csodálatos az emberi beszéd. Ugye csak egy picit kellett, hogy csavarj azon amit mondtam??

    Te a kis torzitással olyat igyekeztél a számba adni, aminek én az ellenkezöjét mondtam.

    Ily módon könnyedén megállapíthattad, hogy az Engels és Marx meggazdagodását irigyeltem, és azért tartottam öket ócska hipokratáknak, álszent fajankóknak.

    De ha ezt, a valódi állitásomat elismernéd, akkor fel kellene adnod a meggyözödésedet, ami által abban a hiedelemben élted le az életed, hogy azok csak is jót akartak az emberiségnek, csak a mocskos kapitalisták kizsákmányolták öket is, és eltorzitották a szavaikat.

    Nem baj, hogy ök voltak éppen azok a mocskos kapitalisták, ugye nem?

    Mert, hogy én irigy vagyok rájuk… kis csavarral, mily könnyen le tudtad vezetni, azt amivel meg akartál vádolni

    Tudod, kinek nem bugyija gatyája

    Ilyen az ujságírás is. Ugy játszik a szavakkal, ahogy megfizetik.
    Léteznek persze kivételek, mint ahogy léteznek orvosok, akik hivatás-tudatból mentek el orvosnak.
    De a lényeg, hogy az ujságírók kezében élesebb és hatásosabb fegyver van mint egy SS-300-as rakéta.

    Nyilván, arra médiumot találni, hogy azt „a közjó” érdekében használja nehezebb, mint olyan orgánumot találni, ahol aljas egyéni érdekek mentén lehet felhasználni a szavakat bármit és bárkit támadni…

    Ne állj be a sorba Alma! 🙂

  • Almási Alma

    Nagy szamár vagy te, Gabriel!
    Marx és Engels természetesen nem voltak a világ jótevői, hanem egy törvényszerűség felismerői, és egy elmélet megalkotói. Én pedig arra céloztam, hogy sütött belőled – mint a mostani hozzászólásodban is – az irígység. Ami persze előfordulhat akárkivel (velem is). De akkor ne moralizálj mások irígységével kapcsolatban. Különösképpen ne úgy, hogy „magyarok irigyek”. Az ilyen általánosítás nem csak zsidók vagy cigányok esetében inkorrekt, hanem a magyarok esetében is.

    Marxról és Engelsről pedig annyit: Bizonyosan műveletlen vagyok, de én nem tudtam, miből éltek. Képzeld, ez engem nem is érdekelt soha. Engem csak az elméletük érdekelt, amely tényszerű megállapításokat tartalmaz – legalább is az én olvasatomban. Ezeket a megállapításokat lehet cáfolni vagy igazolni – szóval nem szentírások – de semmi közük ahhoz, hogy a szerzőik személy szerint milyen emberek voltak.

    De feltételezem – ismerve a hozzászólásaidat, meg az állandó érzelmi kitöréseket Rodeóval és másokkal kapcsolatban – hogy NEM IS ÉRTED, miről beszélek. 🙁

  • Pityi Palkó

    Kedves Föld S. Péter – megint egy remek megfigyelés ! Köszönjük.

    Független, szabad újságírás nem könnyű feladat. Soha nem volt tekinthető könnyed és problemák nélküli szakmának. Szomorú, hogy ma hazánkban, O1G és rühes bandája, a bátor és független újságírókat egy terrordinamika hálójába igyekeznek terelni mivel nagyon jól tudatában vannak a független, szabad sajtó hatásán.
    Nem újdonság, hogy ellentmondás nem tűrő kormányok gyűlölik, ELLENSÉGÜKNEK veszik a független sajtót akik őket célozzák a hazugságuk, a korrupciójuk vagy bármi más által, amiről azt remélték, hogy titokban tudják majd tartani.

  • Gabriel! Nem engem szólítottál ugyan meg, de van egy visszatérő érved, szavad(?), amit sokan használnak – és szerintem teljesen hamis: a közjó. A „népakarathoz” hasonló.
    Ilyen a sajtóval kapcsolatban az „igazság”. Óvakodj attól a politikai erőtől, ami túl gyakran hivatkozik erre a három fogalomra úgy, mintha ezek tértől, időtől függetlenül, abszolút módon léteznének.
    A demokrácia az, amikor rájössz, hogy nem az a „közjó, stb”, amit Te annak tartasz. Az sem, amit a többiek – a „közjó” az idő folyamán folytonos ütköztetésben alakul. Egyetlen olyan „közjót” ismerek, ami talán lehetne abszolút: a folyamatos ütköztetések ne menjenek át nyílt, fegyveres erőszakba. Annak kárvallottja mindig a „nép”: vagyis az a társadalmi csoport, amelyik nem elég gazdag, nem elég okos – így büszkén eljátsza az ágyutöltelék „hősi” szerepét.
    Nagyon jó szemléltető példa a magyar mezőgazdaság sorsa: 30 évig tartott,amíg az agrárium képes lett jó színvonalon termelni, ráadásul millióknak adott jogokkal – fizetett szabadság,tb, stb. – járó megélhetést. Egyetlen év (1991) alatt sikerült teljesen szétverni – a „népakaratra” való hivatkozással.
    Még egy: korábbi vitánk a Kommunista Kiáltványról. Ebben Te idéztél két szakaszt – B79 lelkes örömére. De könyörgöm: Te valamennyire tudsz magyarul! Abban a két szakaszban a burzsoázia eltörléséről van szó, nem a burzsujok eltörléséről!
    „Igazságosztó” hevületben persze könnyen megjárják a konkrét burzsujok, meg prolik.
    A sajtóról majd később: így is hosszú lett ez a hsz.

  • BrunszvikTeri

    Mészáros Lőrinc (= Orbán Viktor) a Világ leggazdagabb emberei között a 2000-akárhányadik helyezett (két hónapos adat).

  • ‘talalom’ es Almasi megjegyzeseire,mivel mindketten erintettek hasonlo alanyokat.

    Marx elve az egyeni sikertelensegebol eredo (frustration) megelegedetlensegenek a reakcioja volt.

    Iszakos volt deak-koratol,s az vezette a Rajnavideki borkerskedok es a szollosokben dolgozo napszamosok kozotti jovedelem kulombsegei.

    Sikertelen ugyved is volt egyesz-eleteben.
    Sot nem ugyvedsegevel, hanem tarsadalom ellenes propagnada terjesztesenek jovedelmebol elt.

    De ugy Nemetben, mint Franciaban is sikertelen volt.
    Csupan miutan Angliban elt es a New York Times-nak kuldte rendszeresen cikkeit ,jovedelmezett egy tisztesseges megelhetes eleresere.

    Engelsz egy jomodu csalad tagja volt.

    De a Marx-elve semmi mas mint egy kiagyalt cel barmi tarsadalom gazdasagi lehetosegeinek a megsemmisitese.
    S pontosan megnevezett tarsadamli retegek teljes eltorlese.

    Ha az „talalom” szerint nem emberilenyek, hat kik lennenek?

    Marx, csupan nem mutatott ujjaval egy bizinyos nevu es vallassu egyenekre, mint a nemezeti szocialistak Nemetorszagban a XX-szazadban.

    De minden cel a letezo-tarsdalom termeszetes mukodeset elpusztitani.

    A celja, nem a tarsadalaom elomozditasa, vagy barki szuksegesek letenek a fel-lenditese, hanem csupan az egesz tarsadalom pusztitasa van nyiltan adva a Manifestojaban.

    Mifele emberileny velheti azt embersgesnek, tisztessegesnek, tamogathatonak es kovethetonek ???

    Ami a tobbseg hatarozatat illeti, az minden-korulmenyek kozott is jobb es megbizhatobb mint a kisebbseg hatarozata alapjan torteno dontesek a tarsadalom ugyeiben.

    Persze , mint minden egyen hibazhat, hasonloan a tobbseg is, de a „tobb-szem tobbet-lat” tenyen a teves dontesek lehetosege a tobbseg nezette alapjan csokkentetesebb.

    De a kissebbseg dontesen alapult rendszer, az onkeny-uralom, meg ha az nem is lenne kegyetlen.

    Az amit itten ismetelnek maguk az Orban-kormany mukodeset vadolva, a kegyetlenseg mentes diktaturanak nevezve.

    Hat miert dicsernek azt csupan amikor a maguk kedvenc elvtarsai gyakorolnak azt ???

    A magyar-mezogazdasagot Rakosi „programjai” pusztitott el, kopirozva Stalin dogmajat.
    Az Oroszban milliok ehenhalasat okozta, magyarorszagon csupan a „jegy-rendszert” 1951-52-ben.

    A „foldre-form” lett az elso fogoku pusztitasa, a „kollektivizalasa” meg a kudarecok teljes biztositasa.

    Persze maguknak biztosan hianyzik az amikor kora reggeltol kellett=sorban alni a leg-alapvetobbkert.

    Bizonyara az hianyzik maguknak es remelik ma is azt , mint Cubaban , Venezuelaban, stb.stb.

  • B79 zavaros dolgaival nem foglalkoznék. Annyit: a burzsoázia fogalom, egy társadalmi CSOPORT neve, nem személy, a burzsuj meg konkrétan az a Nagy Pál, Kis Imre stb., aki kizárólag a tőkejövedelméből él.
    És még egy: ’51-’52-ben a jegyrendszer nem a kommunistáknak volt köszönhető, hanem annak, hogy 1945-re – B79 idoljainak köszönhetően – az ország épületeinek – házaknak, gyáraknak – 70 százaléka romokban állt, munkaképes lakosságának 10 százaléka megölve (+ a bombázások civil áldozatai). Eszközök – szerszámok, gépek, igásállatok – 70 százaléka szétrombolva, elhurcolva.
    Naná, hogy arattak a „bizniszmenek”, akik aranyláncért, nercbundáért adtak öt kiló krumplit, egy fél tábla szalonnát. (Jegyrendszer egyébként már korábbn: 42-43-tól fogva volt. Nyilván az is a „kommunisták bűne volt.)

  • Almási Alma

    Kedves Bendeguz, szerintem beléd sulykolt demagóg propagandaszövegeket nyomatsz. Szerintem gondold át egyszer a saját eszeddel is ezeket…

  • ALMASI;

    Persze Afolf Schicklebuirger elvtarsa is egy „elmelet”-et
    tett mukodesbe, sot a gaz-kamrak es mind a tomeg-gyilkossagaik is mind „torvenyszerusitettek ” is voltak.

    Maga bizonyara buszke mindre???

  • talalom;

    Ismet valotlansagokat allit.

    1944-45-ben Pesten az elelmiszer vasarlasa uzletekben nagyon keserves, de az ostrom-idiponthjaban lehetetlen volt.
    Sot leteztt is jegyrendszer.

    De a csere-kereskedelem lehetove tette meg a legnehezebb idokben is hogy a videkiek hoztak meg lovas szekerekkel is az ennivalokat, s cserebe barmiit is kepes volt adni azert.

    De 1946-az egyik leg-sikeresebb gazdasagi idoszak volt.
    Az ujja-epites teljes gozzel ment.
    A munkas szabhatta meg fizeteset, mert nagyon szukseges volt a kepes munkaero.
    Mindenki remenyekkel telt es boldog volt.

    De 1947-49 volt az idoszak amit szeretett partja a teljes-hatalom atvetelet erte-el.

    NEM volt romos semmi 1951-52-ben.

    Sot az 1990-91-wa Bydapesti latogatasom alkalmaval Budapest sokkal romosabb, elhanyagpltabb allapotban volt mint 1947-50-ben.

    (Meg a Grashalkowich Palota is minden emelete, a pincetol kezdve felpockolva volt az epeuletet fenntartani.
    S nem epito-szerkezeti-faanyaggalm hanem kivagott fak a kergeikkel, csupan az agak levagva. Ami a szaradasa alatal, fenyegette az epulet biztonsagat.)

    Probalja allitani hogy maga talan a Marson elt ?

    A teljes MKP hatalma, s annak eredmenyei, a teljes „allamositas”, a mezogazdasag, minden ipari-termelocegek, intezetek, iskolak, stb.stb. mind az allam ostobasaga alapjan mukodtek.

    A B-listazassal kirugtak mind a kepzett es gyakorlott szakkepzett vezetoket.

    A „Foldreform” nem nyujtott semmi lehetoseget a parasztsagnak a termlesre. De aztan a kenyszeritett ‘kolhozositassal’ minden ambicioikat megsemmisitette.

    Csupan mert szeretett Karcsi-bacsija „BURZSOA” szloganja alatt felig-irastudatlan part-titkarok ellenseges ohajaik alapjan semmisitettek meg akit akartak.

    Nem is emlitve hogy hanyakat a „malinki-robot” alapjan Sziberiai halal-taborokba hurcoltak.
    Nagyreszuk soha nem elte at azt.

    S hogy maga a „BURZSOA”- osztalytagaoknak nevezett emberilenyeket maga elkolcsi meglatasa alapjan talan elfogadhatonak velen tomegpusztitasaikat, hasonloan mint nemzeti szocialista elvtrsai tettek a zsidokat, es sok masokat????

    Az mind a tagadhatatlan valosag „talalom” !!!

    Valotlan allitasai es dogmai NEM vatoztatjahatja azt soha.

    Mifele „nyilt-gondoplkodas” lehetne barmi kegyetlen, embertelen tettek koveteseit terjeszteni????

  • ALMASI;

    Nem csak hogy atgondoltam, s reszltesem emlekszem minjden adatokra, hanem at-eltem minden reszeit is a sajat boromon.

  • talalom;

    Most maga Rakosi elvtrasat hazudtolta meg !!!!

    Mert a Rakosi haralom a termelo parasztokat vadolta az elelmiszerhianyokert.

    Pesten, egy Baros-teri kirakatban egy 10 kilos zsak liszt, es egy Rakoczi uti kirakatban meg egy zsak cukor volt hirdetve, amit allitolag valaki megnevezett paraszt a padlasan rejtette-el, hogy azt a disznoinak etesse.

    De 1951-52-ben a part rem buszke volt az 1946-47-es ujja-epitesi-sikerekre.

    Az elemiszerteremelok lettek bunosnek nyilvanitva a MKP-ja altal.

  • Almási Alma
    2019 május 5
    6:49 du.

    Ki mint él, ugy itél!

    Végül is világosan kimondtad azt is, hogy a tények, a valóság sosem érdekelt, csak az, hogy ki mond szebbeket, megnyeröbbeket.

    Ki susorog a legszebben a füledbe, ez a lényeg – hogy amögött ki lakozik, és miért mondja, téged az a legkevésbé sem érdekel.

    Neked az a hiteles, akit imádni lehet, mert szépen beszél.

    Ezt nevezed Te objektivitásnak?

  • Találom

    Igazságod vagyon, nem véletlenül rakom ezt a szót következetesen idézöjelek közé, ha feltünt.

    Mert erröl már beszéltünk, és ha nem tévedek sokszor megállapítottuk, hogy olyan ami mindenkinek jó nincs, mivel mindannyian különbözöek vagyunk.

    Talán ha elkerülte eddig a figyelmedet, a marxi elméletet is alapjában ezért vetem el, hiszen azt „találta fel”, amit most éppen elítéltél.

    A közjó nevében osztja osztályokra a társadalmat (szít belsö gyülöletet) addig a pontig, hogy amig igazságot nem talál arra hogy fegyveresen, fizikailag semmisitse meg azokat, akik szrintük a „közjó” ellenségei.
    Mert ugye a cél szentesiti az eszközöket.
    És a cél a megsemmisités, mint fentebb bejegyezted.

    Megértettem én a magyart, hogy magyarul akár ugy is lehetne értelmezni, hogy az osztályt szüntessük meg. De eredetiben sem igy volt.

    Engelsröl pontosan fentebb irtam le, hogy volt elég vastag bör volt a képén, mint a leggazdagabb burzsoának, a gyülöletre való felbujtásra. Akinek a gyáraiban a munkások pontosan ugyanolyan nyomurultul robotoltak, mint a többi burzsoáéban.
    Bár ugye ez például Almát (mint szép lelket) „sosem zavarta” mentségére szólhat, hogy sem másokat.

    Bár szerinte ezt én puszta irigységböl hozom elö. Szerinte ez az irigység. Kár, hogy nem érti ezek szerint hogy mi az irigység, talán nem is baj.
    Csauszeskut is puszta irigyek géppisztolyozták le.

    Az „osztályok” megszüntetése az oktatással, a generációk tudatos módon empátiára való nevelésében gyökerezhetne. Létezhetne.
    Ha lenne türelmük az adott generációban élöknek.
    (ha nem lennének irigyek)
    Mert akkor az unokáikat igyekeznek ugy nevelni, hogy egymást tiszteljék, megbecsüljék.

    Aminek épp az ellenkezöje a domináns a jelen oktatási rendszerben.
    Azért nem szóltam ahhoz az futó témához ott, hiszen nagyon egyedül lennék ezzel a véleményemmel, mert nem értik.

    De abban az elméletben (marxi) erröl szó sincs, hanem a meglévö generácók ÁTNEVELÉSÉRÖL, az ennek való ellenállasa esetén pedig a szó szerinti fizikai megsemmisitéséröl van szó, ami ugye kétség nélkül meg is történt.

    Milliószámra. Sok-sok millíoszámra.
    Le lehet tagadni, vannak akik a holokausztot is tagadják, vannak akik az inkviziciót is tagadják, söt nemes eszmék gyakorlatba ültetését látják benne.

    bendeguzt nem értitek, ami nem csoda, hiszen teljesen másképp gondolkodik, ráadásul nem kissé, hanem nagyon érthetetlenül ir. Pedig azt próbálja mindenféle módon ecsetelni, hogy mennyire különbözöek vagyunk, és a liberalizmus ezt jelenti, hogy ezt elfogadjuk társadalmi közmegegyezés szintjén.
    Ennek semmi köze a kapitalista gazdálkodáshoz!
    Ami az idióta marxista zagyvaság miatt nem fér a fejetekbe.
    Az sem, hogy amikor a kádárista gazdaság utolsó éveihez (aranykora) értünk, semmi sem maradt már a marxismusból.
    Nyilvánvaló, hogy a hivatalos szónoklatok mást mondtak.

    De Margitka!

    Egyben megállapodhatunk, hogy tudjuk, hogy mi az ami ártalmas a nagy többségnek. Tudjuk, hogy mi az ami szenvedés okozhat.
    Tudjuk, hogy mit jelent társainkat becsapni, gyülölni, meglopni, kirabolni, éheztetni, kinozni.
    Tudjuk, hogy mi az ami fáj, nemcsak a másik embernek, hanem az állatoknak is!

    ez olyan nehéz?

  • Auróra Boreálisz

    Almási Alma és Karikás Gábriel Marx polémiájához:
    (2:52 & 6:49)

    Minden társadalomtudomány abban a bölcsőben ringattatott, amelybe a történelmi szükségszerűség megszülte. Tehát művelőit sem valami fajta akarat tette azzá és olyanná, amilyennek Őt az utókor összegző tekintete már kialakulva látni képes…

    Tehát finoman szólva is mosolyogtató amikor egy senki alak rugdos egy gigászt azzal a propagandisztikus céllal, hogy majd ő az olvasótársak előtt a több, mint klasszikus filozófus jogtudóst a porba tapossa, hogy még emlékét is elfeledtesse mi több történelmi és tudományos jelentőségét elinflálja egy, ezt a vitát figyelemmel kísérő kör előtt, mert szegény úgy szubjektíve annyira törpének érzi magát Marx Károly mellett, hogy számára ez a cél szinte már létkérdés lehet…

    De meg kell nyugtatnunk Gábriel arcangyalt, hogy Marx mire eljutott életútja csúcsára, hosszú-hosszú évtizedek tudományos munkássága állt már a háta mögött, melyek során az önmaga és családja eltartását jórészt nem „szponzorok” jótéti adományaiból, hanem többek közt(!)különböző megjelentetett írásai és a személyesen általa évtizedekig szerkesztett lap, a Reinische Zeitung című filozófiai folyóirat kiadásából tudta fedezni… Egészen addig, míg a porosz, akkor még feudális zsarnokság cenzúrája be nem tiltotta, már a tömegek körében is igen népszerű kiadványt és vitafórumot. Ezek után családostól emigrálni volt kénytelen. Több tudományos állomást is követően 1842-ben ismerkedett meg Engelssel, mely ismeretségből később(!) egy életre szóló szilárd barátság kötődött.

    Itt már többen is szemére vetették Karikásnak, hogy ne csak általánosságokban csapkolódjon – mert tudniillik ez az ő „cippolai” trükkje – hanem mondjon már valami konkrétumot is. Hát most elővette ezt a marhaságot „az engelsi kizsákmányoltak” kihasználásáról a saját tételeinek bizonyítása érdekében… Eme igyekezetében elfelejtve azt, hogy példának okáért Spartacus maga is a „saját tulajdonosai” kenyerén lett annyira izmossá és gyakorlott stratégává, okossá, hogy abba az egész római birodalom alapjai rengtek bele… De vehetjük példának az 1848-49-es európai forradalmi hullám fejleményeit is, amikor az addig földbirtokon és jobbágytartáson alapult rendszer szellemi hagyatékán felnövekvő felvilágosult nemesek, katonatisztek és polgárság mondott történelmi nemet a rendiség és birodalmiság ősi maszlag rendszerére…

    Természetesen minden új társadalmi alakulat az előző történelmi rendszer maradék parazsából veszi ki a maga forradalmi lángját. Törvényszerű és történelmi szükségszerűség az: ahogy az előző rendszer mindig tagadja az azt megelőző szisztémát és ugyanúgy tagadja a következő a jelenlegit is…
    [ld.”Tagadás tagadása” törvénye.]

    Marx Károly esetében pedig a legkevésbé egyéni, mint inkább történelmi szerencse az, hogy tudósunknak éppen a barátja – Engels Frigyes – révén adódott lehetősége a korabeli kapitalizmus, a tőke és a hozzá szorosan kötődő termelési mód törvényszerű jelenségeinek folyamatos tanulmányozására… Gyakorlat teszi a mestert, és Ő az a javából.

    Na, Ciao: A B

  • Auróra Boreálisz

    Alma és Bende

    Bendegúz többek közt a magyar mezőgazdaság kérdésében tök.

    Ti. Rendszerváltás idején egy nemzetközileg is elismert, közepesen fejlett mezőgazdaságot vett át az „új rendszer”. De mi lett mára abból ? A falu népe meg nyomorog.

  • Bendeguz79
    2019 május 6
    11:36 de.

    tudod e, hogy te egy rohadt aljas hazudozó vagy? jobb ha tőlem tudod! gyalázatos hazug propaganda amit itt nyomsz, ez már nem írható az agylúdtalpad rovásárfa, ez tudatos aljas szemét ember jellemzője

    e’vvan

    budzsu haha

    egyébként a drágalátos state department ed le is leplezte saját magát 3 nappal ezelőtt, égnek, mint a pampafű: demokrácia hahahahaha

  • A cikk igaz, de nagyon visszafogott. A feltételes módok már múlt időben megvalósultak. A helyzet már régen tragikus és még itt is megszólalnak a csatorna lakók nagy terjedelemben és számban. Nem is érti az ember, hogy a média 99%-a őket szolgálja, akkor vajon mi hajthatja őket, hogy a maradék 1%-on rágcsálódjanak..

  • „Sarki Fények” nagy Cirkálójától megtudhattuk, hogy Marx Karcsi volt a korabeli sztár-bloggiró, mint sztárnak jól is jövedelemezett az irás
    Az „értékezeseinek” a „nemes-célja” tehát nem volt más mint családjának fenntartása.

    És mivel a korában a filozofálás volt a blogirók divatos témája, igy „természetesen” jött, „csipöböl” – hogy arra gyüjtsön hiveket, hogy támadják az irigyelt jobb módban élöket.

    (csak zárójelben – erre ma sem oly nehéz fanokat gyüjtenek, még olyanokat sem akik hajlandó mindezért talán utolsó falatkájukat is maguktól és családjuktól megvonni – és oda-adakozni eme „nemes eszmék” hatalmas idolóinak)

    Ja, hogy az a „nem” gyülöletes, hanem ebben az esetben imádnivaló kizsákmányoló kapitalista meg jól helyezkedett? Kora Spartakusát is tisztelhetjük benne akár?

    Mily nagyszerü asszociáció!

    Ha megbocsátasz, ha én nem érzem magam annyira alacsonynak, hogy ilyen „óriások” elött hasalgassak.

    De neked minden alapod meg van rá, nyilvánvalóan, talán imazsinációd szerint minimum az Auróra füstje lehetsz (de legalábbis a kiszellenése)

    Mondottad volt:

    „””…Gyakorlat teszi a mestert, és Ő az a javából….””

    Hát – az volt – valódi burzsuá, izzig vérig.
    A hazudozás, a megtévésztés az álnokság nagy mestere…

    Nagyszerü – nyilván a követöi többsége alig várta a hatalom megkaparintását, hogy ök is aranyból csináltassák otthon a budilehuzót is. Jó példa volt, hogy kell nyuzni a proletárt
    Ez a kommunista diktátorok körében valahogy olyan általános hagyományszámba ment. (megy ma is)
    Valamiért hozzátartozik biztosan az osztályok eltörléséhez ….

    (Meg az a sok ostobaság amit a korabeli társadalomról képes voltál összehordani – nemesek, katonatisztek, polgárok – persze az aki a „marxista történelemnek” nevezett butitás emlöin nevelkedve képes volt azt a sok maszlagot szívni magába befele, mint a szivacs !!???)

    A gigászokról meg a senkikröl is vannak történetek …

    Sajnálatra méltó vagy, de nem sajnállak.
    Hanem a hazámat sajnálom, mert a hozzád hasonló alakok miatt most ujra tombolhat a fasiszta közszemlélet, mivel az nem más mint egyenes reakció az ilyen sajnálatra se méltó elesettek vonyitására.

    De mint a mondás járja a kutyavonítás nem hallatszik az égig (sem)

  • Gabriel
    2019 május 7
    10:04 de.
    miért erőlteted másoknak (nekem is!!!) eltérő a véleményünk és nekem (is) vannak ellenkező tapasztalataim attól amit te itt hőzöngsz!

    meg fog valósulni -ha bele is haltok te és a hasonszőrűek- a szocializmus és a kommunizmus(!!!) és ember emberrel egyenlő leend nem úgy, mint a kapitalizmus jelenleg dívó imperialista, tömeggyilkos valósága!

    a kapitalizmus egy átmenet a rosszból a rosszabba, hogy mindenki felismerje és legyen szocializmus (nem is tudsz összevakarni -ha összekakilod is magad az erőlködéstől- egyetlen rosszat sem róla (mármint a szocializmus)ról ..

    az, amit ma imperialisták hörögnek és ordibálnak és lengetik a demokrácia zászlaját amely demokrácia senkit sohasem tett boldoggá (nem is létezik, vagy ha az az ami van, akkor nekem nem is kell) mert az anyagi jólét hozza a boldogságot és az imperializmusban az emberek döntő többsége nyomorog

    nevetséges amit (kinemszabadmondani) brekegnek de nem az, mert halálos és csakis erre van példa

    ezzel részemről ez a hülyeséged le is van tudva

    inkább fogjál lepkét a mezőn és szívjál friss szabad levegőt mert az imperialista levegő mérgező mint ahogy az rajtad is nagyon jól látszik

  • Rodeo11
    2019 május 6
    11:24 du.
    ###
    Bendeguz79
    2019 május 6
    11:36 de.

    rodeio, most te vagy a Tóni?

    Az antiszabad-európa rádió, vagy mire ez a nagy felháborodás?
    nem értem….
    vagy mégis

    Hiszen Marx zsidó létére meggyözödéses antiszemita volt. Csak ugye erröl nem illett nyiltan beszélni sehol
    Ma sem.
    Sztálin a marxi tanitások alapján élen járt a zsidó gyülöletben.
    Nem véletlen, hogy a Vlagyimir meggyilkolása miatt csak a zsidó teoritikus barátai ágáltak.
    Sikeresen likvidálta is valamennyit.
    Hitler a Mein-kampfjában egy az egyben átvette Marx téziseit, a zsidó-burzsuázia kiirtásában.

    Nem véletlen, hogy 1944 nyarán, amikor már az oroszok ujra Lengyelország belsejében állomásoztak, a magyar fasisztáknak gond nélkül sikerült félmillió magyar zsidót 3 hónap alatt a két zsidó-haláltáborba kivonatoztatni.

    Valahogy érthetetlen amugy az egész nem?

    Hiszen mennyibe tartott volna valami „hös-partizánnak” azt a két vonalat, ami a Kárpátokon átvezetett, felrobbantani? Megakadályozva ezzel a vonatok szabad robogását.

    vagy esetleg lebombázni?

    Csak egy-két gép kellett volna hozzá

    Ugyhogy mielött antizol, a Bendeguznak tökéletesen igaza van
    Csakhogy az igazság általában öl, butit és nyomorba dönt

    Mármint azt aki mondja

  • Rodeo!

    Majdnem leszedultem a szekrol!

    Az ellentetek a vegtelenben talalkoznak!

    Szerinted akkor megvalosul az Ezereves birodalom!kereszteny ideologia szerint is.
    Szerintem oriasi pusztulas kell ahhoz, h az emberi faj erre alkalmas legyen, raszoruljon es meg oriasi boseg es technikai fejlodes, ami a felesleget biztositana ehhez!
    Pl, ha kipusztul majdnem az emberi faj, csak kb. 20-100millio ember marad, akkor a mai technikai eronk eleg lehet egy ilyen bekes es pocsekolo eletvitelhez. De az max 100 evig mukodhetne, mert elszaporodnank megint.
    Ezzel egyutt vannak iólyan o1g felek, akiknek semmi sem eleg, igy a vagyai mindig meg tudnak elozni a lehetosegeket!
    Jelszava:” Merjunk nagyot almodni!”

    Pl mindenki sajat urhajot akarna egy esetleges holdutazashoz.
    Ha lenne, akkor 2-t , a biztonsag kedveert, v noknek egy pirosat es egy rozsaszinut, h menjen a cipojukhoz!

    Na! Ha csak 1.000 ember elne tul, es a tudomanyok , technika nem semmisulne meg, akkor tovabb tartana ! Kb. 200-300 evig!

  • Rodeo11
    2019 május 7
    10:34 de.

    Akkor most Te egy forradalmár vagy?

    Bocsika – szólt a sünimalacka – és lemászott a drótkeféröl.

    Hivö forradalmárokkal nem akarok eszmét cserélni.

    Isten örizzen egy szeletjétöl is ….

  • Gabriel
    2019 május 7
    10:43 de.

    mint azt tudjuk, az usa inkább Hirosimát és nagaszakit meg Drezdát és Dönkerket ahelyett, hogy felszabadította volna a táborokat vagy a hozzájuk vezető vasútvonalakat tette volna tönkre????

    lengyelek megtámadták a Szovjetuniót (soha nem hagyják abba) hát odamentek elbeszélgetni velük de nem Zuborowka mellett

    másik kérdés: mit keresett az usa az európai civakodásban, és mi baja volt neki a japánokkal (később a többi ferde szeműekkel mai napig nem hagyják abba) szóval miről is írtál eme legújabb bömbölményedben?

    mert nem találom a password-öt hozzá és így nem értem, azaz nem vagyok képes kihámozni a sok betűből mit is akartál mondani?

    tényleg, elzengenéd schlagwortokban… csak úgy pontokba szedve

    (persze nem úgy, hogy megmondtad, pont)

  • Gabriel
    2019 május 7
    10:43 de.

    a gizinek mije van? (valami „Í” gazságról regélsz) részleteznéd? mert azt a nyelvet én nem beszélem, nem olvasom amit a gizi brekeg, te egy nyelven vagy vele?

    na végre lehullt a lepel

    hahahaha

  • Almási Alma

    Szörnyű… És én még azt gondoltam magamban, hogy Gabriel csak egy kicsit vehemens…

  • Almási Alma
    2019 május 7
    3:41 du.
    az én próféta lelkem…hahahaha

    két big bang között a Belfegor amint kitüremkedik egy fekete lyukból, szédelegve

    hahahaha

    addig is keressük…na mit is? és mérjük meg

  • Gabriel
    2019 május 7
    2:22 du.

    az elemzés -bár nem olvastam el és nem is fogom- nem teljes!

    a zsidók az okai mindannak ami …úgy saccperkábé körülöttünk valand vagy leend… olyan jó lenne ha (hahahaha) magukba zárkóznának és nem ájvékolnának, kurva unalmasak és nem is kottából blattolnak azaz hamisak, persze én inkább a lepkék kanyartechnikájával foglalkozok kiemelten az éjjeli lepkékével, csillagfényben

    és forradalom van a mi uccánkban, ki is mentünk megnézni, vittük a söröskorsót és a zsírosdeszkát is a kispadra a ház elé

    egy a jelszónk a béke…. melybe korgó gyomorral megyünk, egy gondolat bánt engemet, de nem árulom el

  • 666 OrBean
    2019 május 7
    12:29 du.

    hahahaha

    Madách megaszon’ta… a Luciferi nem elég firnyák a Cain átbaszta… most új parittya készül…

    de a Luci Feri annyit tudott, hogy a kapzsiság és az irigység örök valamint az emberi butaság is…

    addig is kellemes forradalmakat…

    a krump lee nek el kellene magyarázni, hogy hol építsen nagy magas és védett páncél falat, hogy sekisebe… ugye kitalálod hová gondolom… ja és nádtetőt is rá ha már áthatolhatatlan parittyaálló esernyőjük már van de abba a villám azért belevág és akkor??? na mi lesz akkor

    bedugnak még egy félcédulát a résbe?

    hahahahaha

  • 666 OrBean
    2019 május 7
    12:29 du.

    az a rózsaszínű űrhajó az jónak tűnik, csak nehogy abba a stúdióba is betévedjen egy egységsugarú állampolgár papírpohárral a kezében amint éppen fel akarják reptetni… de én festenék rá lila békákat is hadd örüljenek a kis zöld lények ott a szélessávban a Mars körül…

    lesz még vidámság móka és kacagás csak … néhány tök fölösleges képződményt kell megsemmisíteni vagy elsüllyeszteni mint Atlantiszt… és önteni rá budweisert

  • Rodeio

    ????
    „”…..lengyelek megtámadták a Szovjetuniót…”

    hogy mit csináltak a lengyelek???
    te rodeio valami nagy baj van, volt, – nem tudom, de nem baj

    Szóval kezdem magam itt úgy érezni, mint mikor egyszer-kétszer belátogattam a Hüvösvölgyi útra

    igen, válaszolj rá, hogy miért is inkább csak drezdát bombázták?

    merthogy nem voltak szövetségesek sztálinnal?
    Miért is nem tettek semmit ez ügyben – sem?

    nem beszéltem én semmilyen igazságról, mert mint tudhatjuk, olyan még talán a mesékben sincs …
    csak megkerdéztem, hogy most szerinted mit hazudik éppen a bendeguz, de arra nem kaptam választ

    Merthogy nem volt igaz, hogy lesöpörték a padlásokat, hogy agyba-föbe verték azt a parasztot, aki egy disznót mert levágni???

    – eddig azt gondoltam csak anyósom képes ilyet állitani

    A parasztnak a disznó szallonája lett volna az étke amiböl majd lekaszálja azt a buzát, amiböl a gyilkos marxistáknak lehetett volna kenyeret sütni.

    De legalább annyira idióta vagy – mint azok voltak akkor

  • Alma

    Én meg szomoru vagyok, mert azt kell látnom, hogy nagyon jól gondoltam amit irtam.

    Sajnos nem tévedtem, bár tévednék

  • GABRIEL es TALALOM kozotti vitan;

    Nem mindenki egyeni boldogsaga, sem egyenlo anyagisikereirol ,hanem MINDENKI EGYENLO JOGAINAK es LEHEOSEGEINEK a biztositasa az allamhatalom kotelessege minden notmalis tarsdalmakban.

    Mindenki egyeni celjai, kepessegei es korulmenyei kulombozok, de jogaik es lehetosgeik nem lehet kulombozo!

    Az allamhatalom kotelessege a tarsadalom minden tagjat egyenloen szolgalni egyenlo jogaikat es lehetosegeiket biztositani!!!!

    Mi mas celbol is letezhtene barmi allam-hatalom???

    NEM a lakossag kotelezetsege az allamhatalmat szolgalni.

    Az csak a totalitarian diktaturakban a norma !!!!!

  • Bendeguz79
    2019 május 7
    6:00 du.

    Valóban az lenne az ideális

    Csak hogy, aki az államhatalmat megszerezni óhajtja, azt az esetek 99,99%-aban nem ez a gondolat vezérli, hanem saját magát hatalomba tenni.

    A baj nem ez elöbbi, hanem az, hogy a legtöbb helyen – köztük magyarországon – a népesség 90%-a ezt el is fogadja. (aceptálja)

    Csak utána reklamál egy bizonyos százalék

  • Gabriel
    2019 május 7
    5:45 du.

    nálad az örökké változó múlt… ennyi zagyvaságot már régen olvastam

    hahahaha mi vágtunk disznót minden évben legalább kettőt és be kellett szolgáltatni semmi mást, mint zsírt (érted?) a többi a mienk volt a tisztorvos ellenőrizte hogy egészséges e tartóhely, az állatorvos rendszeresen látogatta és kezelte ha szükséges volt az a zsír adóként is elfogadható volt azok kapták akik a gangon nem tudtak tenyészteni még macskát sem…

    a SZER meg a AH ordibált de semmit sem tettek értünk a rablómesén kívül a Szovjetunió meg letérdelt a győzelemtől a többiek meg röhögtek és utána volt Marshall segély nekik, mi kaptunk Trumannokat kurvára pöfögtek

    nem mi csináltuk a Vasfüggönyt, ugye?

    ne hamisítsd a történelmet, szemétség

  • Gabriel
    2019 május 7
    5:45 du.

    ja és a padlásunk tele volt kukoricával amit én morzsoltam meg krumplival és sohasem éheztünk, jól éltünk a kert megtermelte (sok munka eredményeként) amire szükségünk volt tejet kenyeret és sót vettünk meg nyáron dinnyét mit vársz egy földig rombolt országtól?

    engedéllyel volt mindez azaz nem szóltak bele

  • Ne személyeskedj, ne a vitapartnered személyével, hanem mondandójával foglalkozz !

    A Journal of Experimental Psychology-ban megjelent egy tanulmány ami azt vizsgálta, hogy a kicsineskedés, azaz a szőrözés – az ami szándékosan figyelmes a jelentéktelen részletekre – hogyan befolyásolja a kapcsolatokat és az emberek egymás észlelését
    (Jamie Ducharme, Time, 2018. augusztus 6.)

  • Almási Alma

    Kedves Gábriel, te sose tévedsz… 😀
    Lapos a Főd!

  • Almási Alma

    Rodeo11
    2019 május 7
    5:07 du.

    Neked is üzenem, amit az imént Gábrielnek! 😀

  • Nem tudom, szokás -e vagy sem, elbúcsúzom a KMH fórumainak
    kommentelőitől. Köszönetet mondok annak a néhány embernek – elsősorban Besanconnak (akivel nagyon kevésszer váltottam szót, épp azért, mert majdnem mindig egyetértettem vele, és aki idejében felhívta a figyelmemet rá, hogy ez a hely nagyon nem nekem való), Kennynek, Banfinak, részben Almának, találomnak, stb. – akiktől tanultam valamit.
    Külön köszönettel tartozom Christopher Adamnak a KMH tulajdonos-főszerkesztőjének, aki nem kevés munkával saját költségén tartja fenn a lapot, és akitől megtanultam – olyan 25-30 év múlva, akkor már talán unatkozó nyugdíjasként lehet, hogy hasznát is veszem -, hogyan nem szabad hozzászólás rovatot fenntartani és szerkeszteni.
    Minden jót, további jó egészséget kívánok Christopher Adamnak,
    a lap cikkíróinak és kommentelőinek!

  • Almási Alma
    2019 május 8
    3:15 de.

    az, hogy nem lapos azt láttam…de azt nem, hogyan lehet tudni, azt, hogyha egy jel 13000000000 évvel korábbi az ma milyen és miért pont 13000000000 fényévnyire van vége a végtelennek ahol volt a semmi, amiből lett a valami? (na jó olyan iciripiciri volt, hogy ihaj…és fel is tudott robbanni) erre mi a szimuláció?

    ez szimulációval hogyan igazolható? és mit szimulálnak olyankor?

    de már mondtam, hogy le fogsz hülyézni és az nem érv…

  • Almási Alma
    2019 május 8
    3:15 de.

    pontosítom

    tehát adott egy Multiversum ami (szvsz Universum mert nincs kettős látásom) ami nem lapos(???) a Tejútrendszer benne a Naprendszer valahol van és csak azt lehet meghatározni, hogy mihez képest azaz egy másik ugyanolyanhoz képest hol és mikor van!!!

    ez a 3 dimenziós térben (hogy egyszerűbb legyek) nem csak abban az „irányban” végtelen amely irányban a Big Bang et sejtik, hanem a pontosan ellenkező irányban is azaz a 13 milliárdból rögtön 26 lesz és messzebbre -egyelőre- nem látunk… namost tehát az a tőlünk 13 milliárdnyira (mondhatnék más számot is csak sok nulla legyen benne mondjuk 19,5 milliárd) lévő „izé” az a másik a tőlünk ellenkező irányban lévőtől rögtön ennek a duplája (minimum de nem mértem meg) és az milyen? és hogyan is volt és van a tágulás minden mindentől távolodik bele a végtelenbe ami -ilyenformán- egyre végtelenebb lesz és a múltja is változik (ezt szeretem az egyre megújuló múltat)

    szóval magyarázd meg a nagyérdeműnek (ha engem lehülyéztél akkor nekem ne) de hogy valaki megértse

    szóval szimuláld csak ide? lécci
    én azért reménykedek, hogy a „tehülyevagyésvelednem” helyett valami fizikusi lesz ide írva

    hihihihihi

  • Kővendég Sajnálom. 🙁

  • Rodeo11
    2019 május 7
    7:21 du.

    Minden amit irsz mindig igaz, csak az a fránya idö ne lenne. (tempo)

    nem baj hogy kevered az idöszakokat, a dátumokat – egyébként mindig mindenben igazad van.

    ha jól tudom a beszolgatatások koráról vetödtek fel a polémiák, Rákosi elvtársék örült menetelésér6ol az 50-es évek fordulóján.

    Gondolom akkor még kéjes vágyakban sem léteztél – egyébként a többi tök igaz – magam tanusithatom. Sok malacot leszurtam, fel is boncoltam. Csináltam belöle finom kolbászkát, hurkácskát, sajtocskát.

    Ha egyszer, csak egyszer egyetlen beirásodban nem csusztatnál egy kicsikét!!!
    lehet, hogy másképp is lehetne

    Még Kövendég se kötne vándorbocskort.

    Valóban ezzel a lehetetlen vitával itt leuraljuk a terepet.

    Mi a megoldás?

    Már rég gondolkozom rajta, hogy én sem irok, válaszolok többször

    Mi itt személyes vitafórumunkká tettük ezt a felületet, ami egyébként teljesen marxista/antimarxista csetepatévá vált.
    De hát ez volt a terved.

    HIT-VITÁVÁ

    Mivel senki, de senki nem tudja alátámasztani semmilyen módon, sem történelmi tényekkel igazolni hogy marx rengeteg irománya, salátája alapján a nyomdokain fellepö nagy forradalmi vezérek által összegyurt, összemaszlagolt társadalmi elmélet az emberiség életében bármi positivat tudna hozni, igy marad a benne való Hit.

    A szövetkezetek sokkal korábban léteztek, és müködtek önkéntes alapon a kisparaszti gazdák között.

    A gyárakat kisajátitta az állam, kinevezte az élükre a fidelista elvtársakat, aztán azok élvezték a hozamát – ne hazudd hogy a felsövezetés az anyagi javakból nem a Natahoz jutott (kaviar) – a melós pedig a zsirosveknihez.

    Jó, igaz, de legalább az volt neki.

    meg a Vasfüggöny; – bár mint látom nem érted – a vasfüggönnyel szerintem legalábbis nem az volt a baj, hogy hányszor lehet a Riviéran a segged süttetni, nekem Nessebar a bolgár tengerparton tök jobb volt – hanem az hogy aki tanulni, világot megismerni akart, annak csak akkor volt lehetösége, ha az illétekes elvtársak seggeit nyalta.
    És ekkor már nem a kezdeti terror idöszakáról beszélek

    Ez mennyiben más, mint ha pénzen veszed meg?

    Persze látjuk a példádon is hogy müködött, és az is nyilvánvaló, hogy annyira belejöttél hogy kijuss a nagyvilágba anno a rendszer idején – hogy ma is nyalod.
    Bár a seggek lassan eltünedeztek – igy sátort vertél kanada mezején

    csókol téged a Rozi

  • Alma

    és mégis mozog ….

  • Aurora Borealis;

    Ha maga, vagy barki velemenye altal ,a magyar mezogazdasag let es verseny-kepes lett volna, mint maga probalja azt elhitetni masokkal, HAT mi a feneert ment azonnal tonkre amikor a nyugati-szabad-termeles versenygesevel jott szembe?

    HA a maga elkepzelese es allitasa valosag lett volna, a magya-mezogazdasag versenyfelei menetek volna tonkre.
    S most azok mezogazdasagi dolgozoi nyomorognanak.

    A szabad kozgazdasag sikere abban rejlik, hogy a fogyaszto lakossag mindeg a JOBB es OLCSOBB termekeket vasarolja.
    Az a fogyaszatok celja mindeg.

    A magyar-mezogazdasag teljes kudarcat, ill. sikertelenseget bizonyitja a maga allitasa !!!

    Barmi ipar-ag lenne is, de amely kepes teremelni, produkalni termeket, az sikereskedik, s dolgozoi NEM nyomorognak, hanem jovedelmeznek.

    Probaljon gondolkodni egy percre, a termelesuket a jelen, sem elozo kormanyok NEM tiltottaa, hanem egyszeruen nem produkalnak versenukepesen.
    Nicsen termekuk amivel versenyezni tudnanak.

    Mrt a magyar-fogyasztok nagyban nyugatrol importalt termekeket vasarolnak.
    S azt senki PM NEM kepes tialalmakkal okozni !!!!

    Probalja a valosagot belatni es azt nem tagadni regi elavult reszrehajlo gyulolet propagandakat terjeszteni !

  • Rodeio

    A tanarakat Chris lezárta, pont mire megirtam, ugyhogy itt beszurom, mert ide is ugyanigy beillik:

    Rodeo11
    2019 május 7
    10:03 du.

    Hát ez az öreg…

    szóval is, meg szó nélkül is.

    hát ezért nincs értelme semmilyen szin alatt abban hinni, kézzel lábbal harcolva bizonyitani, hogy valakinél ott az igazság mindent bevilágitó fáklyája.

    persze gyujtogatásra nagyon jó, de mi másra?

    lehet vele máglyát is gyujtani, benzinespalackot is – ami tetszik

    Azt állitottad ismered Madáchot.
    Tévedés, csak olvastad …

    Bár szerettem volna remélni hogy meg is éled…
    Meg halottál a kis rókáról is, akit meg is lehetne szeliditeni

    Ha mindez megtörténik, akkor nem érzed többet szükségét az „osztályharcaidnak”

    Megszünik a vágyad a modern Don Quijote lenni.
    Mert gondolom Sancho Pansáva nem kivánsz válni….

    pedig valahogy az olyan feneséges humán volt…

  • Kövendég

    Még mielött végleg távoznál, nekem van egy más ajánlatom

    Inkább én megyek

    Hisz az én mondandóm nagyon egyszerü, sematikus

    Mi is megharcoltunk már, bocs – én mentem neked – elveimet védve.

    Az én sémám rettenetes egyszerü – nem látom senkinek a zsebében az egyedüli kizárólagosságot, az igazságot.

    Ebböl nem következik egyenesen az viszont, hogy bárkitöl el kellene fogadni részigazságokat.

    Mert nem mindegy, hogy azokat a részigazságokat, amelyeket valahonnan elsajátitott – milyen szándékkal veti papirra.

    Mit akar vele igazolni. Milyen céllal vezeti be ismérveket, hogy aztán eljusson a következtetésre.

    Ezért nem kivánnám, hogy az iskolákban a gyerekeim, az unokáim fejét hazugságokkal tömjék tele.

    Könyvtárat akarok égetni?

    Tudod, hogy abból a 120 kötetes, nemes-kigyóbörbe boritott sorozatból hányan keresnek majd egy halom pénzt, amit természetesen a kormányzati büdzséböl fizetnek?

    Lehetett volna másra is forditani, igen, például ha csak egy, csak egy afrikai fiatalnak esélyt adtak volna arra ebböl, hogy tanulhasson. Hisz nincs már meg minden közkönytárban különféle változatokban?
    De az üzlet az üzlet.
    De inkább nem vetem ezt fel, mielött ettöl a Judás.

    Az emberiség persze mindig is többet költött hivalkodásra, mint a szükségleteire.
    Vajon miért?

    Mert valahogy ez is szükséglete – a hivalkodás
    És a hatalmasság demonstrálása.

    Én inkább elmondom amiben hiszek – bocs, hogy még anyaszomoritalak is vele utoljára.

    Ha teheted maradj, egyezzünk meg.

    ha engem valaki meg akar találni, megtalálhat valahol a nagyvilágban…

    Mint látom változások azért vannak, egyre kevesebb nacinalista pöfögést hallani, – bár lehet hogy a moderálás okán, ezt Christopher mondhatná meg

    Sokan hisznek egyre mélységesebben szélsöséges ideológiákban, és ez persze itt is megjelenik.

    De a nagyvilág ujra polarizálódik – a törések egyre erösebbek

    Nekem nincs sok uj mondanivalóm – mások el tudják mondani helyettem, amit mondhatnék…

  • Gabriel Lehet csak a hangnemen kellene változtatnunk?
    Azzal semmi baj, hogy vitáztok.

  • Akkor most röpke FIZIKA.
    (Ezért nekem munkadíj járna! :D)

    A csillagászok méricskélték a viszonylag nem távoli csillagok távolságát (háromszögelési módszerrel, a Föld nap körüli pályájának figyelembevételével – gimnazista geometria).

    Hubble vizsgálta ezeknek a csillagoknak a fényét (spektrumát). Úgy találta, hogy minél távolabbi egy csillag, annál hosszabb hullámhosszú az egész spektruma. Ez a Doppler effektus, hangra mindenki tapasztalta már: ha a sípoló vonat közeledik, magas hangon sípol, ha elmegy mellettünk, és távolodik, akkor mély hangra vált.

    Minthogy a spektrum hullámhosszának növekedése a távolodó forrás sebességével van összefüggésben (matematikailag számolható), tehát a messzebbiek gyorsabban távolodnak.

    Ez egy feltevés volt, nemcsak a Bigbang, hanem egy lüktető világ is magyarázná, amely éppen táguló fázisban van. Volt is ezen hosszú vita a 60-70-es években..

    Eddig stimmel?

  • Kővendég
    2019 május 8
    3:40 de.

    Őszíntén sajnálom a távozásodat és nem feltétlenül csak a „létszám” alakulása miatt! Talán már írtam, egyike vagy /voltál azoknak akiket szinte mindig elolvastam, feltéve, hogy nem maradtam le róla valamiért! Sok szerencsét kívánok a továbbiakhoz, mi meg szegényebbek leszünk egy higgadt hangvételű intellektuális szellemmel !

  • Almási Alma

    FIZIKA tovább!

    Ha egy edényben hideg gáz van, és azt egy dugattyúval összenyomjuk, a gáz felforrósodik. Ha forró gáz van benne, és a dugattyút kijjebb húzzuk (vagyis a gázt kitágítjuk) lehűl. Lásd még: Otto motor.

    Hasonlóképpen, ha a világ valamikor össze volt sürítve, és kitágult, akkor egyidejűleg le is hűlt. Ennek a nyomai alacsony energiájú fotonok formájában jelen kell, hogy legyenek (anyag és energiamegmaradás).

    És LŐN!!! Megmértük és megtaláltuk az egész világegyetemet kitöltő 2,7 Kelvinfokos foton-gázt. Ez nem más, mint a BigBang-ban létező forró fotontömeg, kihűlt állapotban.

    De Mekkora ez a Világegyetem most?
    A XX. század közepén-végén felfedeztünk különös objektumokat, a kvazárokat, amelyek nem fényt, hanem rádiósugárzást bocsátanak ki, de viszont a spektrumuk ugyanolyan szerkezetű, mint a csillagoké. Kézenfekvő feltevés, hogy ezek már tőlünk leggyorsabban „menekülnek”, és legtávolabb vannak, vagyis valamiféle „korai” csillagok.

    Mindezt persze matematikailag lehet ellenőrizni (és elég bonyolultan, hiszen úgy tűnik, a fény lassabban terjed, mint a tágulás, vagyis az időt is figyelembe kell venni), a kvazárok és az általános sugárzás egy BigBang feltételezésével egyaránt ugyanarra az időintervallumra vezetnek, amit ma a Világmindenség korának nevezünk.
    Ezek a legalapvetőbb bizonyítékok.

    Vannak más mérési bizonyítékok is (például a „sötét energia” koefficiens, amiért nemrég Nobel díjat adtak).

    A BigBang elméletnek vannak gyengéi is, a fizikusok és csillagászok tudják, és nem is zárult le a vita teljesen. De persze az újságírók erről nemigen szeretnek tudomást venni.

    Na, ebből most elég.

  • ALMASI;

    Nem jar fizikai ‘munkadij’ !!!

    De az alapveto kerdes volt, a „mereseken” kivul, hogy mi lehett volna az eredete annak az eronek ami mind azt letezhetove tette, vagy okozta ????

    Persze az merhetetlen, de a leg-alapvetobb kerdes.
    Ne a pontot a monad-vegen elemezzuk, hanem a mondat jeletosegenek kezdetet.

    Lehetet volna ertelme mind-annak, vagy csak minden a veletlenseg eredmenye???

    Persze minden ‘veletlenseg’-eknek is van am okozoja, maskent nem tortenik ‘veletlenseg’ sem !!!

  • Almási Alma

    Bendeguz, a fizikában a véletlen kezdetről azt mondjuk, hogy „szimmetriasértés”. Ha veszünk egy instabil állapotot – mondjuk egy kúp csúcsára óvatosan ráteszünk egy golyócskát, és olyan ügyesen egyensúlyozzuk, hogy az ott megáll, akkor egy darabig nem történik semmi, aztán egyszer csak a golyócskánk legurul, de hogy milyen irányba, az megjósolhatatlan. EZ A SZIMMETRIASÉRTÉS.

  • Almási Alma

    Még valami Rodeonak: A Világmindenség MINDEN pontjában tágul, tehát magának a tágulásnak NINCS KÖZÉPPONTJA. Hozzánk képest is köröskörül minden irányban távolodnak a dolgok.

  • Kenny
    2019 május 8
    12:00 du.

    🙂 🙂 🙂

  • Gabriel
    2019 május 8
    9:59 de

    a személyi adataimtól maradj távol!!! semmi közöd hozzá

    ilyenkor vagy szarban, mert valaki tudja mert ott volt és csinálta

    hihihihihihhi

    alma majd sikoltozik, vagy felszívódik mint gizi ha belelépett

  • Almási Alma
    2019 május 8
    3:05 du.

    én pontosan azt nem állítottam, hogy lenne (seggséglenne) középpontja, azt állítom, hogy mindez agyficam

    a végtelen+1?

    megmagyaráznád?
    hihihihihihihihi

    tágul az amire én gondolok de az meg nem „attól” „tág”

    hihihihihihi

    perverzió

  • Almási Alma
    2019 május 8
    3:05 du.

    lehetséges e, hogy „méréseitek” egy kalap szart sem érnek? volt már ilyen és van is és lesz is

    erre varrjál gombot és kössél masnit

    üdvözlöm Einstein t, is

    tudod én olyan eccerűke vagyok: ha valami krumpli akkor nem nevezem jádénak és ha valami eperfagyi akkor nem a cirmos cica

    hihihihihihi

  • Almási Alma
    2019 május 8
    3:03 du.

    ha eddig nem vetted volna észre, én veled mint olyan szakemberrel dumcsizok, aki nálam tud(???SIC) de nekem meg vannak kérdéseim

    most ismételjem azt az itt fentebbi állításomat, miszerint

    ha a sok világ esze a „mérők” azt hozzá tennék, hogy az amit képesek vagyunk ma belátni úgy tűnik, hogy távolodnak egymástól, akkor nem tudnék hihihihihihi-t ide írni! mwet akkor el tudom képzelni ugyanazt a gyermekjátszótéri jelenetet, amelyben Gerschlike (Pimpőke?) felfújja az addig „lankadt” luftballonját és az beletágul az addig végtelen világegyetembe (ÉS ALMA MEG A TÖBBIEK A LUFI BELSEJÉBEN MÉRIK A VÉGTELENT) és semmi különös sem történik csak néhány „fizikus” prémiumot akar kapni mert csak szenzációra fizetnek

    magyarázz

    szimmetria sértést és hasonló olyan fogalm,akat amiket az egységsugarú dolgozó számára találtatok ki és ezzel riogatjátok, hogy ti olyan lemaradottak vagytok

    hihiohiohihihihi

    hihihihihihihih

  • Almási Alma
    2019 május 8
    3:03 du.

    + Besancon

    hallgasd Jaruswhki t

    ugye szabad kérdezni? én ezzel „válaszolok” hallgasd Otter-t és Plowright-ot

    íme itt a végtelen… az előadók világklasszisok és kevesen tudnak „többet”
    https://www.youtube.com/watch?v=Hg0g1kdravQ

    https://www.youtube.com/watch?v=Z8dIevs0VlU

    ne feledd Cecilia Bartoli t de legyen ez elég(nem itt van még egy)

    https://www.youtube.com/watch?v=Z4wTylAZhxw

    és maradjunk örökké …namikis? nem tudom

  • Besancon
    2019 május 7
    9:58 de.

    kérdeztél és insziniuáltál

    https://www.youtube.com/watch?v=GAk3jMnyh8k

    ez az én választásom… és válaszom… mint ami „mindenre” választ ad

    üdv

  • Besancon
    2019 május 7
    9:58 de.
    ő perfekt német volt

    ÉS A REMÉNYT SOHASEM SZABAD FELADNI

    ezt soha többé nem tudod ha ezt nem

  • Gabriel
    2019 május 8
    9:59 de

    és ha belegebedsz is megvalósul!!!

    https://www.youtube.com/watch?v=fGOttAqWJwA
    https://www.youtube.com/watch?v=TrFr7scsIyo

    hihihihihi

    hol vagy te ettől

    sehol ez a végtelen és az „ember”

    szerencsétlen tudósok

  • Inkább Bibi

    Pityi Palkó
    2019 május 5
    8:29 du.
    „Szomorú, hogy ma hazánkban, O1G és rühes bandája, a bátor és független újságírókat egy terrordinamika hálójába igyekeznek terelni mivel nagyon jól tudatában vannak a független, szabad sajtó hatásán.
    Nem újdonság, hogy ellentmondás nem tűrő kormányok gyűlölik, ELLENSÉGÜKNEK veszik a független sajtót akik őket célozzák a hazugságuk, a korrupciójuk vagy bármi más által, amiről azt remélték, hogy titokban tudják majd tartani.”

    Ezt most halál komolyan állítod vagy csak ironizálsz? 😀

    Figyelmedbe ajánlom a „független, bátor, igazmondó és konzekvens” Frankfurter Algemeine Zeitung nevű média birodalmat! Lásd Udo Ulfkotte „Megvásárolt újságírók” című leleplező könyvét, ami 90 %-ban éppen evvel a kormány által is maximálisan elégedett „független” fősodratú véleményformálóval foglalkozik, méghozzá lenyomozható utalásokkal! A szabadnak, függetlennek és befolyástalannak tartott német újságírók tollából Te mikor tapasztaltál ilyen trágár, lejárató és úszító cikkeket, mint amiket itt az üldözött újságírók simán megengedhetnek maguknak? Most nehogy azt mond, hogy ott minden annyira fasza, hogy ezért nem találnak maguknak szalonképtelen témákat! 😀

  • Inkább Bibi

    Kővendég
    2019 május 8
    3:40 de.
    Most jól kiszúrtál velem, mert előbb én akartam angolsan távozni, hogy a hozzád hasonló -nálam sokkal okosabbak- nagyobb teret kaphassanak a lojális együttértésben! 😀
    (Mellesleg gratulálok a sok jogos sajnálkozáshoz!)

  • Almási Alma
    2019 május 8
    1:43 du.

    „ez jó” meg a többid is!!! szóval, ha a „tágulás” gyorsabb, mint a fény sebessége, akkor semmit sem szabadna látnunk???

    a lufimra nem válaszoltál? vagy arra mondtad az Otto motort?
    miért érdekes, hogy vannak rádiósugárzású azaz szemmel nem látható sugarakat kibocsátó objektumok, csoda az lenne, ha nem lennének!

    namost ha minden mindentől (gimnazista geometria) távolodik akkor az most szimmetrikus? vagy nem? és gyorsul is? azaz van a fénysebességnél nagyobb sebesség is?

    namost a másik agylúdtalp az, ha volt Big Bang az egy adott pontban volt (első gimnazista geometria) és az a pont meghatározható háromszögeléssel (másodikos gimnazista geometria) de még „csak” erről nem volt sohasem szó? mármint hol is volt pontosan az „origó” … az elhajló (gravitáció hatására) sugárzások hossza ilyen formán nem mérhető, mert adathiányosak vagyunk, mert az eltérítő objektumok is mozognak mialatt a fény halad hogy az érzékelő pontunkba becsapódjon!

    tehát az egész egy agyficam vagy agysérv…

    a részletek -mármint a mérhető adatok- hasznosak lehetnek de a végső Khón Klúzió von Hirschler Olga az meg olyan mint a Belfegor….

    na … akkor kellemes CERN és DUBNA meg amit még elérsz és méricskélj

    de legyetek szívesek nem találjátok fel istent pláne ne isteneket mert ha volt egy Big Bang akkor feltételezhetően volt már előtte több is mert ugye a végtelen az az aminek nincs vége és ahol a párhuzamosok találkoznak (tudod mint a sínek …) ott keressétek a Belfegort

    hihihihihi

  • Almási Alma

    Rodeokám, az, hogy „egyszerűke” vagy, nekem már rég lejött… 😀
    De azért ne add fel. A kozmoszt jelenleg egyáltalán nem tartjuk végtelennek.

  • Almási Alma

    Kedves Kővendég, az igazat megvallva már nekem is kezd elmenni a kedvem a temetéstől… 🙁

  • Rodeo11
    2019 május 8
    5:31 du.

    Besancon
    2019 május 7
    9:58 de.

    ” kérdeztél és insziniuáltál”
    ——————————————-

    Végig mentem a hsz-kon oda vissza többször, mert végképp nem értettem mit kérdeztem tőled, na pláne inszinuáltam, de sajnos a hivatkozott időpontban semmit nem találtam ami tőlem eredt volna – mindössze egyszer fordulok elő az oldalon, pár mondat erejéig, melyben Kővendégtől köszöntem el!

    Ám a rengeteg eszemmel, na és a linkjeidnek köszönhetően sikerült képbe helyezni magam, hogy talán arra a kérdésemre gondolsz, amit a Miniszteri keret c. cikk alatt folytatott viharos diskurzusaink közepette tettem fel neked, azaz hogy „…és Mahler? Ő is pukkadjon meg?..” Miután előzőleg kifejtetted a véleményed Debussyról (Kennynek írtad) hát ily ódon tudakoltam meg, miként vélekedsz Mahlerről!? De hogy inszinuáltam volna? „Á, dehogy, nem olyan fából faragtam engemet…..” mondaná Bendegúz a Bakterházból, én meg csak kérdeztem…. -:))))
    De most legalább ismerem a véleményedet M-ról is! -:))) egyetértek, de hát ezt már tudod!

  • ALMASI ALMA:

    Soraimra valaszaban ismet mint a mondas,” a szekeret tette a lovak ele.’

    A „golyocskaja” nem „gurul sehova”, sot nem mozdul valami ero okozasa hianyaban !!!

    Maga bizonyara tudja azt, hiszen fizikusnak, fizikai-tanarnak jelezte magat.

    Amint adta feltetelezeset, legelso lehetosegnek velheto,hogy a „gravitacio”, sot meg a gravitacios hullam is okozhatja „golyocskaja” elmozdulasat.

    Sot barmi mas sugarzasi hullam is. Attol fuggoen ,hogy hol letezhetne a maga feltetelezett peldaja, az az a „golyocska a kup csucsan”

    De a fizika valosaga, hogy semmi nelkul semmi tortenik !

    Valami indito eronek tette okoz barmit is.

    A fizika leg-alpvetobb torvenye; Okozo nelkul nem letezhet semmi eredmeny.
    Csupan ‘ero’ okozhat ‘mozgast’.

  • Rodeot megertettem az elmeleti fizikan keresztul!

    Megvalosul az 1000 eves birodalma.
    A vegtelenben. Talan sohasem jutunk el addig, …

  • Almási Alma
    2019 május 9
    9:02 de.

    már csak külső falait kell megtalálnotok és nyitni rajta egy ablakot és kikukucskálni, jééééé, hogy mik vannak… most még azt kellene kitalálni, ki gyártotta és melyik műhelyben és hogyan keverték?

    mint mondám a Pistikét a kis lottyadt léggömbjével amit felfújt, majd Marcsika belebökött egy gombostűvel és helyreállt a végtelen idők előtti eredeti állapot

    és miből lett kifaragva?

    nektek pont az a bajotok, hogy assziszitek -látván valamit-, hogy „az” már „az” és amikor kihúzzátok a kezeteket a biliből akkor csodálkoztok

    akkor nem is kell Götterdämmerung? leesik magától?
    hogy mik vannak?

    még ez hiányzott nekem, hogy mókás perceim legyenek röhögvén, hogy „én” a segghülye miket nem? hát sikerült túltenned rajtam

    van még ilyened? kár hogy még nem ebédeltem csak az espressomat szürcsölgetem tejszínnel…pedig milyen jól hat az emésztésre a gyomorrengés mikor olvasom a röhögényedet…

    írjál még és ne duzzogj, mint a „kő”-e a vendég, hát elment pedig volt neki is hely ha bodának is meg nekem is van és még te is belemondhatod a nagyérdeműbe, hogy vége a világnak (na még nem de már majdnem megtaláltok)

    és íme lőn

    hihihihihihi

    gurzíliaherschenbergvonalkesztúró

  • Besancon
    2019 május 9
    9:10 de.
    igen, pontosan, mert ha jól emlékszem, akkor ugye a pukkadjon meg Debussy kapcsán mondád vedlem kapcsolatban Mahler-t… tehát örömmel veszem tudomásul, hogy egyetértünk nem csak Mahler kapcsán, és ezek után visszaszívjam? bocs… hallasd inkább a Das Lied von der Erde-t x-edszer

  • Almási Alma
    2019 május 9
    9:02 de.

    ez etimológia ami itt következik, azaz a semmi körüljárása

    lennél olyan leereszkedően szíves, és elmagyaráznád mi a jelentése a:

    „finite” és „unbounded” szavaknak (magyarul: véges, határtalan)

    a lufi külső felülete is unbounded de finite ki is lehet számolni hány négyzetmikron feltétel!!!! ismerni kell a sugarát vagy az átmérőjét … és akkor jönnek a kérdések Mőbius szalag végtelensége és egyetlen felületté minősítése de mindezek a már meglévő „térben” léteznek azaz nem azonosak a térrel, hanem diszkrétek ahogy ti ott fizikálisok szokjátok mondani vala

    na szépen belemesélni a nagyérdeműbe bele neki telibe van tér és idő hozzá ha ez a blog lejár majd egy másikba beleoffoljuk hihihihi

    nem véleményezem és nem is írtam be a véleményemet oda ahonnan idézem, de -hidd el- van nekem olyanom, … várom kies szavaid

    In Einstein’s book about relativity, he says that his theory predicts that the shape of the universe would be finite but unbounded.

    But how is this possible?

    What’s the difference between an infinite and an unbounded universe?

    Therefore, what does it mean for a universe to be „finite but unbounded”?

  • Almási Alma

    Bendeguz, igazad van, ha a klasszikus fizikát vesszük alapul. Ámde ha a kvantumfizikát, akkor például már kétséges az igazsága annak, amit írsz. Mindez tehát például méretfüggő is.

  • Almási Alma

    Én meg egy nagy hülye vagyok, hogy komolyan veszem, ha valamit kérdeznek tőlem. Holott csak a téma szétcincálása a cél, meg egy „egyszerűke” „hihihihihihi” eleresztése…

  • Pityi Palkó

    Inkább Bibi 2019 május 9 7:22 de.

    Föld S. Péter – „A Riporterek Határok Nélkül nemzetközi szervezet most közzétett adatai szerint 2010 és 2019 között látványosan romlott Magyarországon a sajtószabadság helyzete, több paramétert összevetve a 23. helyről a 87. helyre estünk vissza.”

    Kedves Bibi – liberalis demokrata kormányok legfeljebb ELLENFÉLNEK veszik a szabad sajtót – ellentmondás nem tűrő kormányok gyűlölik, ELLENSÉGÜKNEK veszik a szabad sajtót – a kettő között óriási a különbség !

  • Besancon
    2019 május 9
    9:10 de.

    és mit szólsz Massanet-hoz?
    hallgatom rádión:

    minden este ugyanebben az időben szünet és reklám nélkül

    más és más
    8:01 pm
    Hérodiade
    Jules Massenet
    Cheryl Studer (soprano) [Salomé] | Nadine Denize (mezzo-soprano) [Hérodiade] | Martine Olmeda [Une jeune Babylonienne] | Ben Heppner (tenor) [Jean] | Thomas Hampson (baritone) [Hérode] | José van Dam (baritone) [Phanuel] | Marcel Vanaud [Vitellius] | Jean-Philippe Courtis [Le Grand Prêtre] | Jean-Paul Fouchécourt [Une voix dans le temple] | Chour et Orchestre du Capitole de Toulouse | Michel Plasson (conductor)
    EMI 55378 (Massenet: Hérodiade)

    az előadók Massenet kategória vagy tudsz énekelni és hangod is van, vagy ide nem engedlek a közelbe sem

  • Besancon
    2019 május 9
    9:10 de.

    tudod e? hogy MDM-et és Tebaldi-t hívták Bayreuth ba de általam ismeretlen okokból nem mentek

    de mióta ezt tudom el tudom képzelni MDM-et mint Siegfried et és Tristan-t, Siegmund ot és Lohengrin-t, és Tebaldit mint Brünnhildé-t a Götterdämmerung ban és Isolda ként meg vagy a Walkür Sieglinde-jeként

    minő álmok
    Parsifal-t én Alfredo Kraus -szal képzelem legmerészebb álmaimban

  • Almási Alma
    2019 május 9
    9:02 de.

    ugye a Mőbius szalag az 2 dimenziós azaz a „vastagsága” zéró!!! azaz nem létezik!!!!

    ennél már csak az egy dimenzió agyafúrtabb

    mert annak .-. na mije is van?

    miért kell kitalálni az egységsugarú dolgozó konyhaasztalára a sótartó mellé ilyen agysérveket?

    én tudom… de nem mondom mint ahogy Figaro mondja Cherubino nak a Mozart zseniségében: Non piú andrai farfallone … hogy nem mondom, mert úgyis tudod, vagy ha nem akkor neked annyi hihihihi

  • Besancon
    2019 május 9
    9:10 de.

    még egy kérdés

    Rolando Villasón a németek magukévá tették és imádják (én is)

    csak fékezhetetlen szenvedély és tudja is (már egyszer megkísértette az infarktus, de hála … nem sikerült)

    Kazarova Händel Otto

    NDR kultur ha be tudod fogni

  • Almási Alma
    2019 május 9
    9:02 de.

    a véges (vagy végtelen?) úgyse tud odamenni senki, hogy megnézze az a következő alapeset része:

    mint fizikus te beszéled eme nyelvet?

    “When a population becomes distracted by trivia, when cultural life is redefined as a perpetual round of entertainments, when serious public conversation becomes a form of baby-talk, when, in short, a people become an audience and their public business a vaudeville act, then a nation finds itself at risk; a culture-death is a clear possibility.” — Professor Neil Postman, Amusing Ourselves to Death: Discourse in the Age of Show Business

  • Rodeo!

    Olvasva látszik, h alapjaban ertelmes vagy, de !!! Szamomra olyan ordas eszmeid is vannak, amelyek szerint erkolcsileg ragadtal be gyerekkorodban. Szerintem ezt mindannyiunknak
    sajnalnunk kell!
    Latod, pont ez a helyzet masokkal is. Potencialisan mindenkiben benne van a szellemi, fizikai, erkolcsi es minden muveszet iranti fejlodes lehetosege, aminek fejleszteset es kibontakozasat egyeni es tarsadalmi kotelessegunk!
    Nalad is erosen erzodik a kontraszt, sajnalom!
    Bodánál legalább szinkronban van…. ott mar regen tehetetlenek vagyunk. Talan a mi hibankbol! De vezekleskent el kell viseljuk!

  • Nem mennek bele elmeleti fizika rejtelmeibe, de Rodeo- a veges is lehet vegtelen!
    Egyszeru matekbeli pelda:
    – pozitiv egészszamok halmaza!
    – 0 és 1 közötti számok halmaza!

    De, ha azt nézzük, emberi léptékkel Europa területe végtelen. (Holott véges, hiszen tudjuk, amint Boda irta, a Fold az nem lapos, hanem fánk-alakú- igy, ha korbrjarjuk, akkor sem esunk le rola a Purgatoriumba, hanem a gravitacio folytan ujra korbe mehetunk rajta!

    Tenyleg, Kedves Boda! A gravitacio hogyan mükszik a fánk alakú bolygokon?

  • 666 OrBean
    2019 május 10
    8:25 de.

    kifejtenéd az „ordast”

    és miért az, valamint te miért nem értesz azokkal egyet?

  • 666 OrBean
    2019 május 10
    8:25 de.

    azmijaz, hogy „erkölcs” és hogyan lehet beleragadni? pláne gyermekkorban? honnan tudod, hogy milyen gyermekkorom volt (van?) ?

    és mi köze mindehhez a boda elvtársnőnek?

    rengeteg kérdést hagyott bennem eme „tanulmányod” rólam???

  • A vilagegyetemet pedig ugy erdemes elkepzelni, mint az atomok, molekulak felepitese! Oriasi tavolsagra keringenek egymastolaz atomok es azok korul is az elektronok….
    A ter 3 dimenzioja pedig csak az idovel egyutt ertelmezhetó maskulenben csak kvazi metafizikai modon lehetne szemleltetni, mindíg csak egymashoz viszonyitva a statiku allapotokat, azaz nem dialektikajaban!
    (Aszem az utolso szora Rodeo pupillai izgatottan kitagultak….)

    Szamomra a legmeghatarozobb ero a gravitacio, amely nagy ertek eseten a teret, a fenyt – igy az anyagot es energiat ís meg tudja mozgatni, pályájukat elhalitani, ahogy a teret is! Ez alapján szerintem az univerzumot valszeg gömb helyett inkább karfiol szerűnek tekinteném! Reálisnak tartom, h tele van rengeteg gömbszerű kitüremkedésekkel a gravitacio miatt es ezek tavolinak tunnek 3 dimenzioban, ahogy a feny is halad, de valojában ujabb dimenziok bevezetesevel a tavolsaguk lerovidul.
    2 pelda Rodeonak! Amit emlitett Mőbuiusz-szalag. Azon, ha egy hangya egyhelyben van a közepén, de a masik vissza akar erni hozzá, akkor körbe kell szaladjon, pedig lehet, h csak nem sikban, hanem terben kell mozogjon, hogy atsetaljon hozzá!
    Rodeo másik kedvence az Amazonasz! (Vagy, ha Venezuellaba emigraltal a gyurcsanyrendszer elol, akkor az Orinoco!)
    Sik teruleten a folyo szamtalan hajtukanyarulatot tesz
    Ha egy dingin csurgunk lefele (kvazi sikban mozgaskent felfogva), akkor az sokkal hosszabb ut lesz, mintha fölötte a Sierre de Macarena-bol egy motoros sikloernyovel egyenesen megcelozzuk a Llanos-on keresztul a karibi partvideket- nyilegyenesen!
    Az Orinoco szamtalan hajtukanyarban szinte mindig visszaviszi a vizet az elozo kanyarig, amig a sikot elhagyva ezek atrelpulhetoek kanyar nelkul. De a bodafele pirarucu-knak csak a hosszabb valtozat erzekelheto a habok alatt, az a szubjektive legrovidebb tavolsag az o objektiv valosaguk!
    Az, h a topázkolibri, vagy a verszivodeneVer egyenesen -levagva tud repulni, az kivul esik a oriashal erzekelesen, igy ….

  • Rodeo
    A Bodanak semmihez sincs koze, csak az alulmulhatatlan remenytelenseghez!
    Nem ismerem se a gyerekkorodat, se a felnottet, csak azt tudom, hogy az ember gyerekkoratol fejlodik fizikailag, ertelmileg, erzelmileg, az adottsagai is, ha gondozzak, fejlesztik.
    Az erkolcsi erzek is hasonlo.
    Sokat gondolkodtam, hogy nehany altalam is elismert szakember hogy tapadhatott ra 1-1 erkolcsileg elfogadhatatlan eszme, iranyzat diktatorara.
    Rajottem, h valszeg az erkolcsi fejlodesben akadtak el es emiatt a sok tevut kozul nagyon durvak is elfogadhatoak szamukra. Felmentest adnak a diktatoruknak, bunozoiknek es sajat maguknak is, mivel magyarazatkent krealnak egy mesterseges levezetest arrol, h miert is nem baj, v jarulekos veszteseg, v hasonlo az erkolcsi vezetoje altal elpusztitott, elnyomoritott eletek sokasaga!
    Ez lehet halvanyabb tétel is, de sokszor ko kemeny diktatoroķat meñtenek igy fel emberek. Ez a tarsadalom felelossege! Az kell, hogy segitse minden ember erkolcsi fejlodeset is!
    A papuaknal termeszetes volt a kanibalizmus!
    A japanoknal, norvegoknal ma is altalanos a balnak, delfinek lemeszarlasa.

    Te nyugodt szivvel kepes lennel llemeszarolni egy delfint, v egy balnabebit?

    En nem, mert tudom, hogy ertelmes, erzelmes lenyek.
    A tobbi allatot is sajnalom, amiket megeszunk, de azok osztoni lenyek leginkabb.
    Loval, kutyaval bajban lennek.
    Az emberi faj mindenevő. A hus az szerves resze a taplalekforrasainknak. Csak a merteke a kerdes!
    En kulonben a novenyeket is sajnalom egy kicsit, csak szerencsere, v sajnos nem ismerjuk meg azt a mukodesi rendszeruket, amely a mi érzelmi műkodesunknek felel meg.
    En az ökoszisztéma egészét nézem a seruleseivel, regeneralodasaval.

  • Pityi Palkó
    2019 május 9
    7:21 du.
    No jó, rafináltan belémmagyarázkodó a válaszod, ezért a felét elfogadom, de azért olvasd csak el nyugodtan az általam javasolt könyvet! Le fogsz hidalni! 😀

  • 666 OrBean
    2019 május 10
    8:25 de.

    ez ismert a bármilyen luftballon felülete is „végtelen” holott ki lehet számítani mekkora!

    de a világegyetem (mindegy hogy multiversum vagy universum) nem „így” van!!! a luftballon az benne van egy nála nagyobb térben és mielőtt felfújtad akár semmi azaz 0 is lehet a térfogata de az új alakját „a” térből veszi fel azaz része annak a térnek, de a világegyetem eddig egységes volt a azzal a térrel ami a világegyetem …van egy olyan „engedményem” miszerint arról beszélünk amit látni (érzékelni) vagyunk képesek és ami azon „kívül” létezik arról halvány lila fogalmunk sincs de az én meglátásom szerint nem igen lehet különböző mert ez is már végtelen variáció!
    666 OrBean
    2019 május 10
    9:40 de.
    „(Aszem az utolso szora Rodeo pupillai izgatottan kitagultak….)” NEM CSINÁLTAK SEMMIT

    semmi csoda sincs és nem is különleges az időben szemlélni azt ami létezik a lét térben és időben „van” és akkor „mivan”

    a Mőbius szalag mivel vastagsága nincs nem létezik csak agysérv!!! a hangya is rajta agyficam… és a karfiol pedig vajban párolva fokhagymával és borjú paprikással

    a te buborékjaid között mi van? csak nem az a tér amivel integrált és az idő amivel ugyanúgy… akkor a fánk (vagy tórusz ha így geometrikusabb? hihihihihi) sokkal humorosabb de egyik sem más mint agylúdtalp… mert a karfiolod az multiversum és ezzel sehová sem „jutottál” csak bajára (nem tudom ki baja?)

    a „humorod” nem aesthetic -us hanem vulgar

    és használd a magyar abc-t van olyan a PC ben …csak még egy izé …kanyart kell csinálni, lehet hajtűkanyar is

    szóval most ha asszitted akkor tévedtél és még tovább kell erőlködnöd, de vigyázz az Orinoco körüli aranyereidre…

    kellemes képzelgést

    azért a kérdéseimre majd küldj választ vagy egy anzixot a Don kanyarból

    hihihihihihi

    kimerítő vagy de … szergejfaszagyereknemfagymeg

  • 666 OrBean
    2019 május 10
    12:54 du.

    ez jó hosszú lett de ugyanakkora seggség!!!

    azokban az országokban ahonnan az általad is -teljesen hamisan- diktátoroknak nevezetteket jogtalan harci eszközökkel eltávolították (a tuggyukkik) ott kitört a nihil és a nyomor, meg az országok teljes szétesése, kirablása, nincs egyetlen kivétel sem!!! és jelenleg is folynak ezek a demokráciásítások aljas pofátlan módon és erkölcstelenül mindaz amit betoltak oda csak a demokráciához nincs köze és te meg egy hülye vagy ha elhiszed bemondásra az imperialista finánctőke vadászterületei kijelöltek és nem akarják feladni, mert kurva nagy profit van belőle amiből az áldozatok (=akik megkapták a „demokráciát”) egy buznyák vasat sem kapnak csak a kuss pofa be vagy lelőlek

    a többi „mondandód” a ki mit „egyenről” hidegen hagy… rablómese

    hihihihihihi

  • 666 OrBean
    2019 május 10
    12:54 du.

    kegyes leszek hozzád és megengedem, hogy válaszolj (persze erkölcsösen, jó?)

    milyen előnyök származtak a demokrácia betöréséből Magyarországon? van egy idióta aljas zsebtolvaj, mint miniszterelnök aki a diktátor ahelyett aki általános, mindenkire kiterjedő jólétet „kényszerített” a népre, hogy mindenkinek jusson a vagyonosodási olló nem tudott „annyira” kinyílni, most megkaptátok

    a másik Gáza ott egy koncentrációs tábor működik a szomszéd diktátor akaratából és nem hiányoznak a gázkamrák, mert kegyesek és lelövik a „diktátor” népét

    és mit visznek be Yemenbe és miért?

    a többit nem mondom…

    maradj erkölcsös és válaszold meg erkölcsösen úgy, hogy a fókák és a bálnák is érző lények (hihihihi)

    azért a helyedben én sürgősen keresnék gyógykezelést arra ami neked van mert sok a szövődménye

    hihihihihi

    kalmopiryn???

  • Rodeo

    A 3 d-s ter a karfiol-jellegu, nem lufialaku a csillagok tomegeinek gravitacios tertorzulasai miatt. Csak mi erzekeljuk gombszerunek a 3 d miatt! Szerintem ujabb dimenziokbol nezve a gravitaciok miatti tertorzulasok okozzak a karfiolszeru kituremkedeseket.
    A Mobiuszszalag letezo dolog, te is keszithetsz. Eredetileg mas miatt erdekes, azert, mert a ket oldalan szaladgalo hangyak tudnak talalkozni! A kulso es belso oldal megcserelodik!
    En pedig arra utaltam, hogy a lapjan szaladgalo hangyak sikkent erzekelik, de terben atvagvaaz utat lerovidithetik.

    Masik. Az ür, mint légures kvaz-vegtelen ter lufival nem erzekelheto. A ter tagulasa sem. Sot! Legures terben a tagulas (mint nyomasvaltozas) sem erzekelheto, igy szerintem homerseklet csokkenes, v novekedes sem!
    (Ha csak nem vezetunk be eddig ismeretlen energiakat es anyagokat, mint sötétenergia, antianyag, mert akkor azok jelenletevel lehet homersekletvaltozas, nyomasvaltozas.)

    Egy vegtelennek tekintheto legures terben elhanyagolhatonak tekintheto a rá hato ismert anyag homersekleti es nyomasvaltozasa, mivel a vegtelenben eloszlik. Emiatt van az, h az urhajok ma a hatas-ellenhatas alapján lökdösik előrébb az űrhajot.

    Tableten irok, telefonklaviaturaja van. Maceras ekezetes betuket krealni, de lehet!

    A fank alaku Fold csak Bodának szolt!

    Pupillatagulast visszaolvastam. Az a „dialektikának” szolt!
    Asszocialtam kedvenceidre a dialektikus szocialísmusra.
    Kulonben, ha tenyleg dialektikajaban figyeltek volna, akkor mukodott volna, amint az ma Kinaban is!
    Bar mar a cocalizmus ott is a vegtelenben, ill.a motivalas miatt atmegy allammonopol kapitalizmusba….

  • 666 OrBean
    2019 május 10
    4:35 du.

    tök egyszerű dolgokat agyonkomplikálsz! (még az erkölcseimről sem mondtál semmit?)
    a tér az tér a benne tehetetlenségüknél fogva lebegő és a tömegvonzások kölcsönhatásából adódóan különféle mozgásokra és ugyanezen mozgások által létrejött (véletlenszerű) alakulatok amelyek valamivel bonyolultabb szerkezetűek mint egy elektron vagy annál kisebb részecskék és ezek kölcsönhatása létrehoz gyorsabb mozgást (azaz hőt) és kialakulnak a jelenleg még létező és a jövőben majd létező és a múltban már létezett de abban a formájukban már nem létező bármilyen alakulatok és általában valami egymás körüli keringés jön létre mint az atomokban ahol az elektronok ugye felhőként észlelhetők ugyanez van nagyobban is

    a tér és az anyag egy, a vákuum tulajdonképpen nem létezik mert tele van sugárzásokkal amelyek szintúgy anyagi létezők, mint bármi más

    keress valami olyan eszközt amin lehet nyelveket cserélni kurva bosszantó az ékezethiányos írásmódod, ugyanúgy mint a B. gizi 79 -é

    egyébként ezek az agyficamok a karalábé (bocs nem karalábé, karfiol) vagy kelkáposzta formátumok…esetleg uborka vagy paradicsom, lucullus vagy gömbölyű? kapcsán nagyon megröhögtetnek… jó az emésztéshez

    nem kell agyficam a világ egyszerűségéhez

    anyag tehetetlen mozog és ez a mozgás egyúttal változás is bármi bármivé formálódhat

    a diktátoraidról még nem elmélkedtél, pedig érdekelne különös tekintettel a J.G és tsai akik nem az oroszokat hívják be hogy a seggüket mentsék, hanem nakitis? és katonai erővel nem tortával és tejeskávéval bombázva… a békéhez csak bombázás vezet, utána a sírok néma békéje leend

    de nyugodtan tekervényezd ezeket az észleleteidet is, nem mindegy honnan informálódsz, mert sem spanyolul sem más nyelven nem beszélsz, a magyar sajtó meg egy kalap szar különös tekintettel az Index nevű balfékre amely leközöl valamit azután megkapja az aktuálisat és akkor ugyanannak az ellenkezőjét is de nem egyszer, hanem sorozatban azaz másodkézből informálódnak tehát tök hiteltelenek

    hihihihihi

  • 666 OrBean
    2019 május 10
    4:35 du.

    naaa, ez még kimaradt a reakciómból a:
    dialektikus szocializmus az sehol soha sem létezett azt te találtad ki csak az én bosszantásomra

    egyszer s mindenkorra értsd meg (te is és a többi agyficamos félreinformált boldogok a lelki szegények csoport)

    a kapitalizmus még -talán- működő képes is lehetne, ha nem alakult volna ki már a nagyon korai változataiban a tőke és a profitkoncentráció azaz a bérrabszolgaság!!!

    a profitshare mértéke (rátája) az amit én kifogásolok és az imperializmus amely erővel elveszi a másét és kizsákmnyolja de ma már ott tartunk (mivel azt az idézetet amit almának tettem be nem olvastad és nem is érthetted nyelvhiány miatt) hogy a panem et circenses már erőszakkal jön létre, azt kell nézni és azt kell enni amit a tőke tulajdonosai lenyomnak az egységsugarú dolgozó torkán és azután a kurva drága és semmit sem érő oktatás meg egészségügy a biztosítótársaságok és a pharmák kifosztják az egységsugarú dolgozót és az már csakis hitelhalmozásból él azaz az usa államtartozása 25 trillió de a lakosság össz, még ki nem fizetett tartozása 75 trillio (nézz utána!!!) azaz sohasem lesz kifizetve tehát a teljes csőd jön létre olyan infláció amely összedönti az egészet mind az egész nátócsát és a hozzátartozó hülyéket a 2008 as válság jelzés értékű de semmi ahhoz képest ami itt van a világ nyakán

    és mindez azért, mert a szarházi „elit” nem osztja meg a hasznot azokkal akik azt létrehozzák nekik… és ezzel a többi:

    permanens háborúk és egyre újabb háborúk az egypólusú világ létrehozásáért ami senkinek sem jó, mint ahogy a yemenieknek sem volt ilyen rémálmuk amit most kapnak… még nem is igen lehet tudni miért de terület és stratégiai pont az alapvető kandidátus erre

    erre varrjál gombot és kössél masnit és nekem ne említsd a demokráciát mert az amit ma annak neveznek az sohasem volt demokrácia hanem katonai diktatúra

    hihihihihihihi

  • A diktatorok mindíg haracsolnak, lopnak, kifosztjak a nepet!
    A demokracia ezt kontrollalhatova, megelozhetove teszi, ha mukodik. Inkabb az a baj, h a tuz kozelebe kerulve – amint o1g is verszemet kap es elkezd haracsolni, a kontrolljat meggyengiti, megszunteti!
    Ez tortent az Arab tavasz orszagaiban is, ezert robbant ki ott is a forradalom. Az mas kerdes, h sajnos ido kell a demokracia tenyleges kiepitesehez, es ezzel egyutt a kesobbi vezetok kozott is lehet moho, aki szinten diktatorra valik.
    Magyaron.is,ha nemjon o1g, akkor fejlodhetett volna demokratikusan az orszag, gazdagodhatott volna gyorsutemben. Ezzel szemben a kozpenzek, eus penzek ellopasaval ez toredekere csokkent. Raadasul az ellopott penzeket is kivontak a mukodo toke piacarol! 10.000milliardokrol beszelek!
    Az eus penzek nagyresze, ami megmaradt, ñem loptak el, leginkabb felesleges stadionokba kerult es optikai tuningokba, amelyek utolagos fenntartasa horror draga kidobott penz!

    Siralmas, de annak kell oruljunk, h ha draga ingatlanfejlesztesekbe , lakoparkokba nyomjak a penzeket, mert azt mar nem tudjak zsebretenni, itt marad! De mivel hitelbol, ezert a jelenlegi ingatlanlufi kidurranasa utan is a bankhitelekbol gyakorlatilag o1g meg 30 evig kapja nyugdijjarulekkent a bedolo hiteltfelvevoktol a penzeket.
    Mestersegesen felturbozta, megduplazta az ingatĺanarakat!