A lényegről

2019 május 14 8:34 de.105 hozzászólás

Mindenki meglepetésére Donald Trump rendesen körbenyalta Orbán Viktort, habár nyilatkozatai a valós helyzet ismeretének teljes hiányáról tanúskodnak. Feldicséri Orbánt, hogy ő milyen fasza gyerek, megerősítette országában a rendet, megvédte annak biztonságát a támadásokkal szemben, mi több, Európa-szerte tiszteletnek örvend, országában pedig szeretik.

Mégis, milyen rendet erősített meg ott, ahol romagyilkosságok, szélsőséges agyonmagyarok vonulása és koncepciós perek vannak? Lehet, hogy Trump is valami hasonlót szeretne, de az a kurva demokrácia arrafelé ezt nem engedi meg?

A biztonság megvédéséről: lehet, hogy átaludtam valamit? Ki, vagy mi támadta Magyarország biztonságát – ami, minden ellenkező híresztelés ellenére nem Orbán hitbizománya? Arról nem is beszélve, hogy mégis, kijafasz is szereti Orbánt a hívein kívül? Az a bizonyos Európa szerte való tisztelés meg tényszerűen baromság. Orbán pária az Unióban, kb. annyira tisztelt, mint a zsidó templomban az utálatos kép. Konkrétan a mérvadó európai politikusok kerülik, mint a járdán fekvő kutyaszart.

Mellesleg ennek az egész majomparádénak meglehetősen rossz sajtója van, még a közmédiáknál is. Rendesen helyre teszik Orbánt, de megkérdőjelezik Trump józan eszét is: mijafasznak kellett ezt a vizesnyolcast meghívni? Csak azért, mert rajta kívül már mindenkit meghívtak? Na und? Ráadásul meglehetősen nevetséges volt Orbán ugyancsak geil – és hamis – válasza: számomra megtiszteltetés hazám vezetése, és boldogan szolgálom országomat és népemet! Mi vaaan? Igaz, a miniszter elnök definitíve egy elől ülő szolga, node, hogy Orbán népét szolgálná? Ráadásul még van pofája kijelenteni, hogy ez a dolga, mivel nagy többséggel választották meg?

Hát biza, ez ordas hazugság. Nem emlékszem, hogy lett volna olyan jelölés a választói íveken, hogy miniszterelnök: jelölt orbán viktor. Őt biza, kinevezték. Ez pont olyan, mint az illegális bevándorló: de jure képtelenség, de lehet állítani, hogy van.

Az egész szerklé 15 percig tartott. Ez idő alatt kb. a másik akcentusát, fogorvosának profizmusát, testbeszédét stb. lehet úgy-ahogy megismerni, de nem politikai stratégiáját, szándékait. Na jó, még meg lehet tudni, izzad-e a tenyere, és, ha igen, miért? Ez kb. Egy trumpi twitter-üzenet megszülésének időtartama. Olyan is lett.

Node, most jön a poén: 14 perc közös sajtótájékoztató. Ebből 12 jutott Trumpnak, aki ez alatt rendesen ekézte a kínai vezetést, amit a Kína-barát Orbánnak rezzenéstelen arccal végig kellett hallgatnia, de amikor éppen nem azt tette, azért elejtett néhány dicsérő szót vendégét illetően is. Orbánnak úgy kellett engedélyt kérnie, hogy szólhasson, de azt se kellett volna.

Trump ugyanis felszólította a jelen lévő tudósítókat, hogy ugyan, kérdezzenek már valamit ettől a szerencsétlentől is, ne érezze, hogy kirekesztették a társaságból! Hiba volt. Azok az újságírók ugyanis nem az Orbán által megszokott mikrofonállványok voltak, így egyikük bele is kérdezett: nu, amice, neked, mint kívül állónak, mi is a véleményed az országodban halódó demokráciáról? Puff neki!

De ne tessenek aggódni, Orbán, szokásához híven, nem a kérdésre válaszolt, vaskosan mellédumált: 2011-ben új alkotmányt vezettünk be – ami konkrétan hazugság, mert az alkotmány nem azonos az alaptörvénnyel – ami azóta is működik. Ha ebből valaki kihallja azt, hogy a demokráciával Orbanisztánban nincs semmi baj, annak a Fő-téren, esti kivilágításnál, lovas bandérium környül-állása, Boda Marcsi díszvendégsége és trombitaszó mellett kinyalom a seggét!

Várjál már, még nincs vége! Miután Trump a kereszténység védőjeként aposztrofálta Oroszlánszívű Viktort, a fogadás végeztével hova ment a nagy keresztény védő, na, hova? Egy iszlám közösség Ramadánhoz kapcsolódó vacsorájára. Mondjuk, megértem Orbánt. A Ramadán alatt a hívőknek napkeltétől napnyugtáig tartózkodniuk kell az evéstől, ivástól, dohányzástól, a zenehallgatástól és a szexuális kapcsolattól. Orbán nem dohányzik, a zenehallgatás se az erőssége – hacsak nem a fehérvári huszárok hőstetteiről szóló dalműről van szó – a szexuális kapcsolat is felejtős nála, az olyasmit Putyinhoz történő látogatására tartogatja, de zabálni, azt szeret. Mert hát, a muszlim hívők ugyan nem hedonisták, de napnyugta után nem vetik meg a kulináris élvezeteket, hát miért ne társult volna be? Lehet, hogy nem ismerik a pörköltet, de bőven akad olyan étkük, aminek szaftjával leeheti az ingét a Nemzet Büszkesége!

Kell még valamit mondanom, Ildikó?

105 hozzászólás

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kedves Il-Ille István!

    Látom sose adja fel sötét, antiszociális és pesszimista világképét… Tessék már megmondani, hogy bármelyik gyurcsanyista, ugyan mikor számíthat egy amerikai Elnök meghívására és ugyan miről tudnának tárgyalni a feltétel nélküli megadáson kívül…?! Zavaros és epés írása jó példája értékrend nélküli „MindentEllenzék” magatartásnak. Csak így tovább május 26.-ig(!), aztán kéremszépen az un. Ellenzék és normális közéleti gondolkodás érdekében, hogy szüneteltesse átkos önjelölt-küldetését.

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2019 május 14
    9:26 de.
    az kijaz az az „amerikai elnök” én sok amerikai elnökről tudok, de azokkal O1G nek nem volt találkája

    ja és mi a jelentősége, hacsak nem a brexit után a hunxit meg a nexit (ja e utóbbitól kap sikítófrászt a krumplee és bandája)

    brühühühü

  • Sajnos ebol semmi sem igaz. Magyarorszag nagyon rossz helyzetben vab. Kivandorlas nagyon magas szamban tortenik. Tobb mint egymillio ember ell rettegesben nem tudjak mikor kerul rajuk a sor kilakoltatasra. Tobb mint egymillio csalad van a vegrehajtok listajan. A bankok kifosztjak a Magyar embereket es A Miniszterelnok Ur lepaktalt a bankokkal. Kerdezem en akkor mi az a sok jo amit Orban tett a haza erdekeben

  • Fábiánsebestyén.Felhívnám figyelmét, hogy Gyurcsány Ferenc, a Magyar Köztársaság volt miniszterelnöke többször is tárgyalt az USA akkor elnökével, és jelentős, USA-beli kormánytényezőkkel.Igaz, mindig európai nézőpontot képviselt, amit előzetesen egyeztetett az angol,német stb. európai vezetőkkel.
    Fogalmam sincs, miért előzte meg ezt a látogatást izgatott latolgatás mindkét részről. Egyik oldalról az immár Európa sejthalmazává önkinevezett, egyre sajnálatraméltóbb illető jelentőségének felturbózására, a másik meg a nem sokban különböző Trump megváltását várva.
    Szerintem nem történt más: két vigéc találkozott, és az egyik rábeszélte a másikat, hogy vegyen az árujából: valószínűleg fegyverekről van szó. Baromi drága, USA fegyverekről, amikkel a magyarországi vigéc majd büszkélkedhet agyamnet soviniszták, irredenták előtt.

  • https://index.hu/napirajz/2019/05/06/erettsegi_19/

    https://index.hu/napirajz/2019/05/14/vizit/

    az utolsó részlet a nyerő ahol felkapja a fejit az „alkotmány ipad+vonat” ötletre és 10 ről 15 percre emeli a szeánszot

  • Jurasec f s
    Maga aztan igencsak elvakult o1gsoviniszta!
    O1g balf@ságai reven hogy keverte ide Gyurcsanyt?
    A demokratikus oldal kepviseloit gondnelkul meghivják! No amig o1g-t tobbnyire a diktatorok olelgetik, csokolgatjak, a demokraciak kepviseloi szegyenlik, menekulnek tole, addig a demokratikus vezetok termeszetesen talalkoznak egymassal.
    Van az az 1milliárd dollar, amiert 14 percet egy asztal tavolsagbol elviselt vele Trump.

    Az pedig csak a protokol resze, h elismeroen, dicserik egymast. O1g centire annyi dicseretet kapott, mint É-Korea szerény diktátora!

    Olyan találkozó meg nem volt, amikor ugy kezdtek volna, h lealázzák a meghivottat. Akkor nem is hivjak meg!
    Most is csak mint NATO-partnert hivta meg, akire rasozott 1milliard dollarert valamit, amit igazabol az eletben nem tudna neki eladni, mert felesleges. Na, meg ugye az EU SZETVERESE! Az közös ügyük!
    Trumpnak csak 14 percre kellett felvennie orrcsipeszt, h 2 fontos dolgot elintezzen!
    No, de röhögött a markában, hisz tudta, h az ujsagirok porig alazzak helyette is O1G-t!

    -aki kiment es fizetett 1milliard dollart egy megalázó pofonert!

    Aramadani vacsora csak egy ujabb pávatánc! Hátha vki beveszi!
    Lehet, holnap Riadba akar repülni egy masik diktatorhoz.?..

  • CanadianSam
    2019 május 14
    9:54 de.
    ez borzalmas, de miután kilakoltatták, ki tudja megvenni vagy a bank mit csinál vele? ez technikai kérdés

  • Tisztan bizonyotja ez az eset is hogy a magyarok verebe rogzodott a szeretett vezeruk istenitese.

    Hanem Joszif, hat barki is lenne a napirenden, de igen magasztaljak.

    Velnek talan , hogy a Swajciakat erdekeli hogy ki a PM-juk????

    Dehat akkor miert lenne az jelentosebb a magyaroknak ???

    Vajon miert dicsoitik a ‘kondassaikat” mindeg???
    Mert az mar a verukbe ment, igen szegyenletesen.

  • „talalom” irta a volt elozo PM-jere vonakozoan;

    „… mindeg europai nezopontot kepviselt”.
    Vajon KI kepviselte magyarorszag „nezopontjat”???

    Tovabba irta:
    „Amit elozetesen egyeztetett az angol, nemet,stb. europai vezetokkel,”

    De az orszag kormanyfoje, nem az orszaganak es minden lakossainak az erdekeit lett volna koteles, torveny es eskuje alapjan kepviselni ????

    Tehatb inkabb azoknak a nevezett nemzetek „nezopontjait” kepviselte.
    De mit „egyeztetett a hazaja lakossaival es nemzete erdekeivel ???

    P.S.
    Sot meg az NSF (a mai KGB) felderito Bolgar nemzetisegu ugynekeit is be-engedte a magyar-nemzet biztonsagi szervezetet is korlatlanul es torvenyek ellenere kitarni nekik.

  • Bendeguz79
    2019 május 14
    12:04 du.

    gizi a „PS.” -et érteni vélem a többit kibontanád amúgy Kant-i mélységekben?

  • „Orbánt a V4-es csapatból utoljára hívta meg Trump.”

    Nagyon úgy néz ki, hogy ennek a Trump elleni (a demokraták által menedzselt) vizsgálatnak a lezárására való várakozás volt az oka.
    A vizsgálat lezárult, az eredményét ismerjük-:)
    A vizsgálat lényege szerint Trumpot az oroszok segítettek az elnöki székbe.
    Na már most: Ha Trump már a megválasztása után azonnal (elsőnek) meghívja Orbánt, aki jó viszonyban van az oroszokkal, akkor az olaj lett volna a Trump ellenes demokrata tűzre. A tűz elaludt, Orbán ment.

  • Talan mindannyian figyelemenkivul hagyjak a leg-alapvetobb es leg-fontosabb tenyt, s az hogy magyarorszag ma az Europai Unio tagja.

    Habar nincsen szovetseges Alkotmanyuk, ami tisztan megszabna, de ketsegtelenul az Unio kulugyeit, ill. kulpolitikajat az Unio kulpolitikai ugyeit intezo szervezet, az Europai Bizotsag ,s fokent szemlyesen Frederrik Mongerini egyedulli lehetosege az EU kulugyeit intezni.

    Masszoval, a tag-orszagoknak csak valami ismeretlen, s talan SEMMI alapveto joguk a sajat kulpoloitikaikat intezni.

    Elsem tudnam kepzelni, mi-lenne , ha DeSantis, Florida kormanyzoja, vagy barmely mas tag-orszag a US-tol fuggetlenul kulon onallo kul-politikat probalan kezdeni.

    Velhetoen „talalom” fenti megjegyzese arra hivatkozott az elobbi PM mas-tagorszagok politikussaival valo, az „elozetesen egyeztetett” jelentesevel.

    Persze, mivel az EU-nak nincsen Alkotmanya, csupan „eggyezmenyek”, melyek a tagorszagok kepviseloi nem „ratifikalhattak” a tag-nemzeteik neveben, ugy az nagyon ketes es igen kerdeses.

    A kezdo probleema volt, hogy a csaletek-penz-osztogatasok ami osztokelte a szegenyebb nemzeteket beugrani az Unioba, mielott teljes ertelmuk lehetet volna a teljes kikotesek reszletein.

    Na de maskent ma nem lennek azok „foci-stadionok” ottan.

    A leg-megfontolatlanabb tettuk volt, hogy nem inkabb a volt „szocialista nemzetek” a sajat eggyuttmukodesuket vettek celuknak, a sajat kepessegeik, lehetosegeik es a megszokottt es gyakorolt modszereik kovetesvel alkotni a sajat gazdasagi, tarsadalmi es kozos vedelmi szovetseguket.

    Az a nemzetkozi erdekeket a vilag-beke erdeket is elonyosotitte volna, a kelet es a nyugat kozotti veszelyek tavoltartasan.

    Na de mind az ma: „eso utan koponyeg”.

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2019 május 14
    9:26 de.

    Kedves Il-Ille István!

    „Látom sose adja fel sötét, antiszociális és pesszimista világképét… Tessék már megmondani, hogy bármelyik gyurcsanyista, ugyan mikor számíthat egy amerikai Elnök meghívására és ugyan miről tudnának tárgyalni a feltétel nélküli megadáson kívül…?! Zavaros és epés írása …….stb stb”

    ———————————————–
    Én nagyon úgy látom, hogy az ön írása legalább annyira zavaros, mint amennyire a másokét annak látja, továbbá hemzseg a pontatlanságtól:

    „bármelyik gyurcsanyista” természetesen nem számíthat az amerikai elnök meghívására, mint ahogy jelen esetben sem bármelyik orbanistát hívta meg hanem magát az orbanisták fejét, vezérét, azaz Orbán Viktort ! Ugyanígy annak idején, az akkori amerikai elnök is a gyurcsanyisták fejét és elnökét, azaz Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt hívta meg két alkalommal is, sőt ő maga is látogatást tett Magyarországon, Gyurcsány miniszterelnök regnálása alatt!

    Vajon, mielőtt ilyen szarvashibákat ejt, miért nem ellenőrzi le magát, hogy legalább túl nagy hülyeséget ne írjon?

    A „feltétel nélküli megadást” mint beszédtémát az amerikai elnök 20 perces vendégeként, meg – végképp nem értem, lehet hogy Ön sem ?

  • Idézet :
    Horváth Bence bűnügy 2016. január 12., kedd 15:02
    548
    0

    Kedd délután, maratoni tárgyalás után harmadfokon is ítéletet hirdettek a 2008-2009-es romagyilkosságok ügyében a Kúrián. A modernkori magyar kriminalisztika történetének egyik legsúlyosabb bűncselekmény-sorozata zárult így le.
    Gondolom a mélyen tisztelt Szerző második bekezdésében ezen gyilkosságokra gondolt!
    De mintha a zorbán előtt lettek volna ! Nem ? A Szerző is így gondolja üdvözletével

  • FERENC;

    Fenti allitasaban teljesen teves, teves abban, hogy a Bob Muller, a ket-es-fel-eves es 25 millio dollara leg-reszltesebb kivzsgalasa vizonyitotta, hogy NEM volt semmifele Orosz kozbehatszas a US elnoki valasztasban.

    Sot nem meg elkepzeleseik sem ,hogy a hogyan es mi modon toretenhetet volna.

    A szzvazo-gepek soha, sehol NEM az internett reszesei!!!

    Par illetok a kivizsgalas alapjan nyiltta jott, hogy tobbuk ado-kihagasokat kovettek, amiert borton buntetseket nyujtottak a birosagok.

    De NEM volt collussion az oeosszal !!!!

    Az csupan egy kofogaskent volt allitva, mert ugy a politikusok es sajto is biztosra vette, hogy Hilary lett volna valasztas nyertesse.

    Persze a valasztokat elfelejtettek a remnyeikben !!!

  • Ferenct Nem mondod, hogy ez a marhaság a te fejedből pattant ki? Jó rendben, imádjátok Orbánt, a ti bajotok. Ennyire elszakadni a realitásoktól tényleg túlzás még Fidesz körökben is. Lassan leértek Boda szintjére a megmagyarázásokkal.

  • Nocsak Ille!…

    Egyszer azt mondja,hogy Amerika nem jegyzi országunkat(persze nem józanul…)
    most meg ,hogy körbenyalja? méghozzá az elnök D.T?…..aki ugye jogosan szimpatizál velünk több alapvető kérdésben!!!!!!!!!!
    Na maga sem tudja,mit is akart írni…..!
    Részvétem!
    Na most már tényleg elmentem,mert jó műsor jön!

  • Kenny

    – Nem imádom Orbánt
    – Gondolja higgadtan végig amit írtam (esetleg többször-:) és rájön, hogy egyáltalán nem áll távol az igazságtól, másként: reális.

  • Göllner András

    Ennek a két nagy királynak egy uzgorodi diszkóban, a Boda Marcsi mellett a helye.

  • Remelnem hogy belatnak a magyarok hogy milyes szerencsesek hogy van Orban nekik szidni es atkozni naponta.

    Maskent az inalom olne meg oket !

  • TOTH PETER;

    Hogyan letezhet a birosagi iteletnek fokoztai ???

    Normalisan a buntetteknek vannak altalaban kulombozo fokozatai.

    S az „itelet” a buntetes, ami a birosagi fontesek masodik resze, az elso a bun megallapitasa.

  • Jurásek:

    1) nem vagyok kedves.
    2) nem tudom, miért is kellene figyelembe vennem a kérést?
    3) hogy mit lát, teljesen érdektelen. azról a szintről, ahol maga áll, amúgy se láthat sokat, még lábujjhegyre állva sem 😀

  • Boda május 15:

    örülök, hogy megtisztel kitüntetett figyelmével, bár ezt az elmenetelt még mindig nem értem!
    kérdeztem már: síkosítóval, vagy a nélkül?

  • tóth péter:

    dícséretes a terelésed, de mintha az akkoriban elkövetett gyilkosságok rasszista indíttatásúak lettek volna, ami, ugyebár, nem éppen a liberálisok műfaja!
    node, okulásodra – hátha még te is képes vagy felfogni valamit a cikkből – tálalom az alábbiakat:
    http://www.hetek.hu/hatter/201802/a_romagyilkossagok_es_az_igazsagszolgaltatas

  • Valamelyik magyar sajtooldalon azt olvastam, v o1g utolagos nyilatkozatat magasztalo irasban, h 16 eve nem talalkozott magyar miniszterelnok USA elnokkel.
    Gyurcsany F talalkozasait kvazi letagadtak, h o1g -t felemeljek!

    Az altalanos iskolaban kozeli ismerosom volt az igazgatono! Evente többször beszélgettunk!
    Szuleim nem igazan orultek a bratyizasnak!
    (Mert ez mindig igazgatoi figyelmeztetot, v intot jelentett….)

  • Az igazgato novel mindig kulonbozo igereteket tettunk egymasnak a talalkozasaink soran.
    De rendre csak ő tartotta be!
    Be is irta mindig az igert intoket!

  • SchumackerLady

    A washingtoni h u n-delegáció, mint egy jellemző fid-SS minta:
    ˙

    Ami a . k o n c e p c i ó s . perek Magyarországát illeti, Vezér

    annak szimbóluma és még élő tetteseként a dicső küldöttségébe

    választotta B u d a i . G y u l a főkoncepciós inkvizítorát is,

    szégyenletes fikciók&rágalmak agyafúrt&gyakorlott kivitelezőjét.

    Az persze csak természetes, hogy a k a m u pereket maga a Duce

    agyalta ki és utasította rá ezt az egykoron még – a szociban –

    katonai ügyészként fungáló,gerinctelen,rászolgált mai udvaroncát

    .

  • SchumackerLady

    Bocsika +1

    Budait nyelvtudás nélküli delegátusként válogatta be a Führere.

    Biztosan hálából és vigaszul a sok hazug fikcióért, amit ez a

    kretén ill. a fid-SS bizony a bíróságok előtt rendre elvesztett.

  • Kedves Margit !
    – Tiszteletemből nem von le semmit, hogy nem értünk egyet..
    – Tetszik nem tetszik kampány van…
    – Olvastam az Önök hazai médiumaiban hogy aszály csapás van, Orbánt mint diktátort, kiközösítette a haladó világ, milliónyi magyar szenved a NER tolvajok egyeduralmától, az éhhalál elöl tömegeknek el kell menekülnie hazájából…stb.stb.
    – Ezzel szemben csodás májusi eső sietett a gazdalkodók segtítségére, Trump Orbánt „körbenyalta”, a párszázezer kinti munkavállaló, kezd haza-szivárogni…stb.stb
    – Bocs’ de a „sejthalmaz” plágium Bayertől!
    – Nem állítom, hogy az esőt a kapány-stáb intézte, de Trump támogatás nem lehetett véletlen, és ezzel minden idők legnagyobb Fidesz&KDNP gyözelmét idézték elő…
    – Az ellenzéki „összefogás” pedig arra ad lehetöséget, hogy „egycsapásra” anulálható legyen, ami gyászos előjel az idei önkormányzati válsztásokra…

  • Tisztelt Jurásek Fábián Sebestyén
    Ille Pityunak nem „Zavaros és epés írása” az írása, csak egy sajátságos, egyedi értékrendű! A valóság soha nem érdekli, stílustalansága kimerül a „kijafasz” minél többszöri elsütésében.
    Neki a „meglehetősen rossz sajtója van” az Amerikai Népszavától a magyar Népszaváig terjed! Magyarországon is vannak Bartus szintű magyargyűlölők!
    Az egész irkálmány legérdekesebb része a végén van!
    „Orbán nem dohányzik,” (szégyellje Magát!) „a zenehallgatás se az erőssége” (ezt titokban súgta meg Pityurinak!) – „a szexuális kapcsolat is felejtős nála”, (ezt nem tudom honnan tudja Kakukkhegy bikája, de biztos igaz!) „az olyasmit Putyinhoz történő látogatására tartogatja”, (ezt biztos egykori KGB-s kapcsolataitól tudja!), „de zabálni, azt szeret..” A stílus maga az ember!
    Kedves Ille! Jobban jár ha továbbra is irkálja a novelláit, és ha már tele az egyik fiók, gondolom talál még tárolóhelyet az újabbaknak is! 🙂

  • Tisztelt tóth péter

    Ille Pityunak igaza van, (az ő szintjén)! Mindegy, hogy a rasszista indíttatású roma gyilkosságokat mikor és kik követték el, nem a liberálisok szokása, tehát Orbán Viktor a felelős! Gondolom ismeri a viccet amikor a Pityu logikát tanul? A vége: van akváriumod,- akkor te buzi vagy!

  • Azok szivárognak haza, akiknek valami oknál fogva nem jött be. Még nem találkoztam olyannal, aki nem azért ment haza. Legfeljebb nem ismeri be. Nagyon sokan önhibájukon kívül lesznek sikertelenek, ott nincs mit tenni. Innen is megy majd haza egy házaspár, sajnos nem sikerült nekik a tervük. Okosak és értelmesek, de nincs igény a szaktudásukra. Orvos-ügyvéd házaspár. Nem a magyar szivárvány hívja Őket, hanem az itteni sikertelenség küldi.

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kedves nem kedves Ille István űr!

    Honnét a tévedhetetlenségébe vetett végtelen önbizalma? Ez a buta emberek és a libsik védjegye. Gyurcsány (alias Fletó) ugye az Ön egyik tévedhetetlenül megtalált eszmeiség-hordozója. Máig beleborzongok, hogy kikkel kell egy Országban élnem!!! Pl. Önnel.

  • Ille István
    2019 május 15
    1:53 de.
    Viszont válaszodból is egyértelmű,hogy a cél akkor is a jobboldal lejáratása volt! Ezért hagyta a baloldali kormányzat megnőni a szélsőjobbot és azt a politikai irányvonalat ,mely elkövette a szörnyűséges eseményeket-,hogy ennek okán nagyot üthessenek az egyéb jobboldaliakon,többek között a fidesz -en is.( …Lám ilyen a jobboldal,reméljük nem ezeket akarjátok!! és ide minden tőlük jobbra lévőt beleértettek)
    Nem is mondtam,hogy a liberálisok műfaja : csak alattomos módon asszisztáltak a helyzet kialakulásánál ,hogy minél jobban sikerüljön lejáratni mindenféle tőlük jobbra lévőket.
    No hát ezzel van nekem bajom-és ezt ráadásul le is tagadják,hogy így akartak volna tenni.
    Tálalásodhoz : elég nagy fejem van – sok mindent megértek,felfogok , de igyekszem tisztán látni-nézni a dolgokat -köszönettel véve kissé lejárató mondatodat.
    üdvözletével.

  • Jurásek Sebestyén Az ország 51%-a pedig veletek nem szeretne együtt élni. Ez nem zavar?

  • Bendeguz79
    2019 május 14
    8:40 du.
    (https://birosag.hu/sites/default/files/2019-02/birosagok_angolul.pdf ),https://birosag.hu/a-birosagi-szervezet
    Az általam betett idézetre írom : A bírósági ítéletek ellen fellebbezni lehet , az első ítélet az első fokon történik,ezt másodfokon egy másik bíróság újra tárgyalja ez a másodfokú ítélet — és ez így megy mindaddig amíg fellebbeznek és az ország legfelső szintjére is el lehet menni fellebbezéssel,majd akár külföldön pl. európai bíróságokon is keresheti az ember igazát.
    Reményeim jót írtam neked –bár mélyen nem ismerem ezeket-hálistennek.
    üdvözlettel.

  • lelszi Tudod, ha járna hangversenyre vagy operába, azt mindenki tudná mert tele lenne a nézőtér és a színpad TEK „dolgozókkal”.
    Mikor focimeccsre megy, azt mindig tudatja a sajtó. A zenehallgatást szégyenlik?
    Egyszer láttam az operában, mikor is megfosztották Fischer Ádámot az állásától. Tudom, nem rúgták ki, csak lehetetlenné tették. Így becsületesebb, ugye?
    Koncertre a vezető „politikusok” közül Sólyom László járt, Őt sokat láttam. Persze természetesen lehet, hogy mindig csak akkor mentek, mikor én nem voltam ott, hiszen havonta csak 6-9 alkalommal voltam.
    Nem kell szeretni a zenét, nem kell zeneileg műveltnek lenni egy politikusnak, nem azért fizetik. Viszont megsúgni sem kell Ille Pityunak, hogy nincs hozzá affinitása, mert az látszik.
    Ha járnátok fent említett helyeken, ti is tudnátok. 🙂

  • Kedves Slapaj! Talán észrevetted, nekem nem oszt, nem szoroz a magyarországi első szolga magánmániája. A „sejthalmazt” nem Bayertől vettem, hanem az idoltól magától, aki kijelentette: ő Európa DNS-e. Ez ugyan fölvet néhány kérdést a mentális állapotáról, de ez legyen az orvosai dolga.
    Nekem Magyarország, a hazám és a honfitársaim fontosak. Az a 2,5 millió is, aki rendre beszopja a hazug, falvédőre való klapanciákat.
    De térjünk erre a Trump-féle találkozóra.
    Abban talán megegyezhetünk, hogy az egész világon jelentős átrendeződés zajlik méghozzá Európa hátrányára. Ha nem képesek az itt élő népek föderációban megőrizni az európai gazdasági, szellemi erőt, könnyen perifériára szorulhatunk. Ennek a föderációnak (európai egységesülésnek) természetes ellensége az USA, Oroszország és Ázsia. (Afrika még be se jelentkezett ez majd a gyerekeink gondja lesz.) Az elmúlt, nagyjából kétezer évben az európai gondolat, szellem uralta a Földet: ezek alapján szervezte meg államát, pl. az USA. Sőt, Kína mai sikerei is azon alapulnak, hogy jórészt szakított az ázsiai termelési móddal. Az uralkodó szemlélettel szemben azt gondolom, hogy Európa nem a „nemzeti keresztény” szellem terméke. (Nemzet a mai, politikai, államszervező formájában amúgy is alig 300 éve létezik – és eddig több kárt okozott, mint hasznot.) Sokkal inkább az antik –görög-római – gondolati alapokra épülő gazdaság-politika-tudomány. Amikor tehát a magyarországi első szolga elmegy vigéckedni bármelyik „naggyal” – szánalmas. Ő csak meg akarja kötni a kis üzletét – mindegy, hogy Putyinnal vagy Trumppal. Mégcsak nem is az a pár milliárdocska izgatja, ami beesik a családi kasszába. Azt gondolja: ha megfúrja az európai föderációt, baksisként leeshet neki egy járásocska a Kárpátalján, egy falucska Felvidéken. (Bár szerintem a Felvidékről a szlovákok meg a magyarok összefogva zavarnák el kaszával-kapával.) Na, akkor lehetne a „hazagyarapító”, mint immár büszkén vállalt idolja. A következményeket meg szívja meg a magyarság – Ti, rá, illetve erre a kisstílű mutyira szavazók is, nemcsak mi.

  • Zsák a foltját … – Két bunkó, két tahó találkozott.
    Ilyesmi már történt a múltban is. Hitler is találkozott Mussolinivel, mégis mily’ szép vége lett mindkettőjüknek!

    Most viszont még mi szívunk … (Kérdés: még meddig.) „Oszt jó napot!”

  • Kenny jelentette Irorszagbol a mgayrok ottani sikeresegein:

    „Okosak es ertelmesek, de nincs igeny a szaktudasukra.
    Orvos ugyved hazaspar.”

    Hogy egy idegen ugyved ottan nem gyakotlhat az termeszetes, de valahogy gyanitanam az orvos lehetoseget.

    Allitanad hogy magyarorszagon nagyobb szukseglet es lehetoseg mutatkozna egy orvonak ?

  • „Terrific guy, terrific guy..” mondta Trump.
    Igazi New Yorki modon, de legalabb nem hangizk mint ugyvedje egy Brooklyn-i „bumbino” slanggel.

  • Huczulak Jeno

    Asztatat szeretem a leglyobban a kmh tzikklyeiben, hogy ojan magasroptulyek, es stilusaban tartalmaban kivalllolyak!

  • Bendeguz79
    2019 május 15
    1:53 du.

    gizi, a +25% tariff az kinek rossz? és ha tudod(???), akkor miért lett bevezetve most, már majdnem minden usa importot megfejelt a Mnuchin elvtárs a Krump lee zsebibabája, két nagy üzletember, a krump lee világéletében abból élt, hogy több milliárd $$$$ tartozásai vannak és az egész üzleti könyvelése negatív szaldós, de még mindig csinálja séróját, meg a lukszuszt (ez ugye magyar anyanyelvűeknek vidáman kétértelmű)

    Idaho a krumpliország a többi is nagy hatalmas monokultúrás természetkirablás és a kis farmerek csődbe kergetése és ezen kívül van olaj meg a gáz ami miatt repesztik Föld nevű bolygót mert fogyóban van…és a hadiipar ócskavasai, milyen hasznot hoz egy repülőgépanyahajó az összes ráaggatott frills -szel?

    na mesélj gizi

    és hagyd a sikertelen magyar emigránsokat a kapitalizmus nem mindenkinek „jött be” úgy is van tervezve

    hihihihihihi

    meg neked budzsuhaha

  • Az nagyon valotlannak tunik, hogy Trump Orbant iker-testverenek velte volna.

    Trump ego-ja sokkal nagyobb annal.
    De politikajuk eredmenyei igen gasonlok.
    A US es magyarorszag kozgazdasaga a leheto leg-kivalobb allapotokban.

    Sot ami hirekben adva, hogy M-orszag DGP-je 5.2%-ot emelkedett.
    Meg Kina is iriogyelene azt mostan.
    De tudom vannak akik kivanjak a Rakosi idobeli helyzetet mint ma Cuba es Venzuelaban tombol.

  • talalom
    2019 május 15
    12:54 du.ű
    ha te leírtad akkor azért tetted, hogy elolvassuk, megtettem!
    az O1G vel kapcsolatban tök valóságot írsz!

    a mai EU a XIX. századi Monroe doktrína leszármazottja, az ottani pénzariktokrácia és az imperialista kizsákmányoló rablók terméke az I. és II.VH is ennek jegyében bonyolódott (az, hogy a németek gyarmatok és piacok, meg egységes állam nélkül próbáltak magukhoz térni amibe a saját pénz nyomtatását és saját bankrendszert is beleértették az szálka volt a Rotschildok vezette globális tőke uralom koncepciónak és mint a japánokat is a németeket is belevitték a háborúba és mind a kettőt szépen meg is szállták és mai napig megszállva tartják, minden önállósodási törekvésük katonai erővel (lásd még a nátócsát amely ki is fizetteti velük a saját megszállásuk költségeit)

    azaz jobb lenne a brexit de gyorsan és a nexitre várok nagyon ami előbb utóbb be is fog következni az a sok gerinctelen vazallus nem akarja eltartani (talán?) az őket megszálló és kirabló idegeneket

    most majd mondasz mindenfélét amire kíváncsi vagyok az összes többi rablómese és esemény csak mellékes de nagyon fontos része a stratégiának ezekkel lehet a németeket is sakkban tartani azok meg nem mernek felébredni és mivel elég jól élnek ez egyre bonyolultabbá is válik

    bruhahaha

  • Tüske Zsófia

    tóth péter, mielőtt a büntetőeljárást oktatnád, illene elolvasnod a vonatkozó és hatályos eljárásjogi törvényt, mert félretájékoztatsz

    https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A1700090.TV

  • Tüske Zsófia

    slapajnak: plagizálni csak azt lehet, ami valakinek bejegyzett szellemi tulajdona. Ilyen esetben törvényben meghatározott módon fel kell tüntetni a pontos forrást az idézetben.
    Mivel talalom semmiilyesmit nem tett, ajánlom, hogy a tanácsaid célkeresztjébe inkább a nemzet gojóstollát, illetve orvvadászát tedd, mert egyikük négerrel íratott magának doktori dolgozatot, a másik meg az ismert katolikus ördögűző könyvéből, forrásmegjelölés nélkül próbált állami diplomához jutni.
    a szarosszájú Bayer jelzői nem tartoznak ebbe a kategóriába.

  • Jurásek:
    nem kötelező együtt élni velünk. ennek két módja van: lepattansz innen, vagy felakasztod magad.
    téged, mint kívülállót azért megkérdezlek: mi a véleményed a vélemény szabadságáról?

  • Jurasek Fábian Sebestyén

    kenny-nek

    Az elméleti 51 %-tok sose zavart, csak a zavaros és rosszmájú gondolkodásotok. A magas lóról, akkor beszélj, ha ez az 51% összehoz végre Valamit, valami működőképeset és vonzót. Mindaddig, míg át nem estek egy paradigma-váltáson, reménytelenek vagytok és mint már ezt többször is leírtam, ennek nem igazán örülök, mert Ti vagytok a FIDESZ 2/3-nak az okozói! A nyavalygásaitoknak töredéke igaz csupán és ami jogos az meg belefér, hiszen tökéletes Világ és kormányzás nincsen, csak a Ti fantaszta agyatokban. Nem szép dolog az embereket, főleg a 51%-ot hülyíteni! Néhány tény és másképp látás: http://ujpestihirek.hu/index.php/orszag-vilag/itt-a-statisztika-ennyi-magyar-vandorolt-ki-kulfoldre?fbclid=IwAR1AeRWkrtIZ00vFbBt00Lt9YEMoeIVgWk3n8y9lnyZDuRBxEs9WSMTGvrs

    https://pestisracok.hu/cornstein-nagykovet-trump-azt-mondta-a-vegen-orbannak-hogy-ugy-erzi-mintha-ikrek-volnanak/

    https://vbt.pestisracok.hu/2019/05/12/ellenzeki-lq/?fbclid=IwAR2qN4DKhykld7AmINPpFtQHfW2dlz2hF_z5rDUIPMvkJ6iyzrlAD_3bCTQ

  • tóth péter:

    hiányosak az ismereteid. ugyan lehet fellebbezni, de a magasabb fokon nem vizsgálnak mást, mint hogy megfelelő volt -e a besorolás, minden pro és kontra tényezőt figyelembe vett-e a bíró -ha nem visszavágja az alsóbb fokra, új eljárásra utasítva azt – elkövetett-e formai hibát. új bizonyítékokról nem tárgyal, azokat nem vesz figyelembe.

  • Ferenct:

    ez az iker-dolog nem igazán bizonyíték semmire, ráadásul nagyon nem is lehet eldicsekedni vele. nomeg miért pozitív dolog az, ha két idióta iker?

  • Tüske Zsófia

    trump-orbán találkozó: mindenesetre Trump elkezdhet aggódni az elnöki pozíciója miatt, ugyanis azok a kormány- államfők, akiket meglátogatott jelentős számban buktak ki a hivatalukból.
    A „Nasty man”-től a republikánusok jó része is a fejét fogja… a legjobb esetben is engedik kitölteni a hivatali idejét. Tekintve, hogy 15 szövetségi állam beperelte a fiatalkorúak késleltetett deportálására hozott törvény eltörlése miatt, és az Obamacare-t sem sikerült megsemmisítenie, nem mondhatjuk, hogy az Államokban túl népszerű lenne. Mindenesetre, meglátjuk, ez a látogatást kit-mit hoz és visz el, a magyaroknak ez kétszer egymilliárd dollárjába fájhat, a Lockheed Martin gépek és más védelmi berendezések beszerzése miatt.

  • Lélfai:

    hiányzik neked egy újabb becsületsértési per? gondolom, nem. javaslom, személyes antipátiádat szoríts határok közé.
    azon felül neked min. Ille úr vagyok, a pityucizást hagyd ael, nem a te műfajod, kevés vagy hozzá.
    amúgy van akváriumod? mert utolsó találkozásunkkor tényleg buzinak néztél ki 😀

  • kenny:

    pedig Jurásekkel együtt élni maga lehet a boldogság, és a rózsaszín naplemente! e ööm, e bodottág!

  • Huczulak Jeno, kedves! A cikkek azért ilyen egyszerűek, hogy te is megértsd. Érted? 😐

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    kenny!

    Miután neked címzett írásom nem jelent meg, hát tobzódjatok saját fertőtökben…

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Amit ma előszeretettel „fasizmus”-nak „sovinizmus”-nak, stb. aposztrofálnak, az nem egyéb, mint a Társadalmak ébredező spontán ellenszegülése az értéktelenségbe és veszélyességbe torkolló újfajta liberalizmusnak, ami azon túl, hogy torz, még erőszakos is. Ennek lényeges elemei a mindennek és mindennek való elvi behódolás, az idegenszerűség felértékelése, a saját értékeink feladása, amelynek eredménye kezdetben az intellektuális káosz, majd vallási alapon meghirdetett polgárháborúk lesznek! Kérdezem: erre van szükségünk? Miért nem lehet csak egy végtelen egyszerű bevándorlást szabályozó jogszabály rendszert alkotni, ami csak arról szólna, hogy kit és miért engedünk be az ajtónkon? Idióta, mindent megengedő rendszer egyszerűen szólva életveszélyes…

  • Jurásek Sebestyén Nyílt fórum, ahhoz szólok akihez akarok. Nem?
    Nem vagy Te itt senkinél különb, hogy várni keljen az engedélyedre. Nem gondolod?
    Miattam van a 2/3-ad? Miattam ostobák a Fidesz szavazók? Alig hiszem.
    Nem tudom ki az a Ti, mert én egyedül vagyok. Nincs tökéletes kormányzás? Nincs. Akkor meg kell elégedni a nagyon rosszal?
    A kivándorlásról elég sokat tudok, valószínűleg többet mint Te.
    Az okokról és a szomszédoknál kisebb százalék okáról is. Ehhez nekem nem kell a Pesti srácokat olvasni. Már olvastam néhány cikket attól a csatornalaptól, igaz szót még sosem. Ha fertőre vagy kíváncsi, ott megtalálod.
    Miután nem ismersz és még nem beszéltünk, felettébb bunkó a stílusod felém, pedig állítólag ez a „libsik” tulajdonsága.
    Ha már ennyire okos vagy és jól ismersz, hogy még hibáztatni sem átalsz, elárulnád kire szavaztam és melyik pártnak vagyok a pártolója? Ha viszont fogalmad sem lehet, milyen alapon vádolsz bármivel?
    Sajnos ki kell ábrándítanom téged, az ismerőseim nem fertőnek látják amiben tobzódom, hanem a Paradicsomnak. Ne haragudj.

  • Ille István Nekem nem adatik meg az az öröm, de valahogy csak kibírom.

  • Tüske Zsófia

    Jurásek: amit reklamálsz, régóta létezik, Magyarország is csatlakozott a menekültek jogállásáról hozott 1951-es nemzetközi szerződéshez, az 1989. évi 15.tvr. ki is hirdette, így a magyar jog része.
    Az Európai Alapjogi charta 18-19. cikke garantálja a menedékjogot. Ez már akkor is létezett, amikor mi 2004-ben csatlakoztunk, hosszas jogharmonizáció után, tehát feltételezhető, hogy a fidesz jogász végzettségű vezető politikusai is tisztában voltak vele, ez mivel jár.
    A többi, amit írtál, az pudvás, hazug rizsa. Az együttműködés nem jelenti az értékek és a kultúra feladását. (ez utóbbit éppen most tolja le a torkunkon az alcsúti bugris kormánya a Magyar Tudományos Akadémia és az Országos Széchényi Könyvtár leamortizálásával. Nem hallottam, hogy ezek miatt te tiltakoztál volna a kultúrarombolóknál) A liberalizmus nem torz és nem erőszakos, pont az a fajta diktatúra az, aminek te olyannyira behódoltál, és ami azokra is erőszakosan rákényszerítené a saját ideológiáját, akiknek nem tetszik a kommunista káderkölykök bolsevik mindent-ledózerolása, természetesen más színű köpönyeg alatt.

  • Ille
    (május 16)

    Ne velem vitatkozzon, hanem az USA magyarországi nagykövetével ill. az ultra-liberális 444.hu-val.

    ps: Megértem a frusztráltságág-:)

  • Ferenct:

    alaposan el vagy tévedve! miért is vitatkoznék veled? 1) nem merem megtenni, mert a végén még bevonatod a véleményalkotási licenszemet, 2)nem tudom megtenni, mivel számomra te nem vagy vitapartner, csak egy papagáj a kommandóból.

    miből gondolod, hogy frusztrált lennék? és azt, hogy ha az lennék, megértenéd?

    ezt kapd ki, ne a náthát!
    frustratio szó jelentése: „csalódás, hiedelemben, várakozásban s több effélébe, ugy, hogy valaki hasztalan tett valamit, hitegetés, biztatás, bolondítás s több efféle.” szeretném, ha ezt levezetnéd rám vetítve.
    rajtad a világ szeme, hát bizonyíts!

  • TUSKE ZSOFIA;

    Koszonom hogy csataolta az ottani „jogszabaly”, ill. a 2017-es XC torbenyuk reszleteit.

    Az ketsegtelenul a nemzetkozi jogrendszer kovetese, habar rem magyarosan ‘szofoso” es tulzott szovegezeseben.

    DE annak alapjan az itten ismetelten allitott u.n. „koncepcios perek” teljesen lehetetlen lenne meg elkepzelni is !

    S nehany birosagi ugyeket a KMH-n vitattunk, is bizonyitja ,hogy NAGYON liberalisan mukodnek a magyar birosagaik!

    Itten meg a Trump elnok ugyvedje es campagn-manadger-e es nehany mas Feherhazi tisztviseloi ulnek a dutyiban mindenfele kifogasok es huza-vonak hianyaban.

    2.,Az „Obamacare” biztositas-vasarlas kotelezettseget mar ket eve megszuntettek. Csupan a becezett Obamacare neve mardt fenn. Az semmi mas nem volt.

    De barki vasarolhat egeszsegi biztositast,kezdve heti $9-ert. Ha az is tull sok az adofizetok nyujtjak ingyen.

    A TV hirdetesek allandoan a „Free dentist”, „free medicine”, „free cell-phone” ,stb. sot meg a cimet is kozoltem mar itten nem csak egyszer.

    Sot a posta-ladakban is allandoan a hirdetesei itt van most:
    „Free prescription medication, Dental,Diabetic Supplies, Hearing aids, and Vision programs”.
    Csak reagaljon a „POB 2828, Vero Beach,Fl.32961-9903”

    3., Ha barki a torvennyel nem eggyezzne, hat az eljaras a pereles. Az a torvenyes modszer a torvewny-kihivasanak.
    De miert nem alkalmazzak azt ottan mahuk is ???
    Mar igen sokszor kerdeztem azt, de a reagalasok csupan gyalazatos konadast szegyenito ocsarlasok volt mindeg.
    Vajon miert ???
    Mert a valosagot nem kepesek tenyekkel cafolni !!!

  • TUSKE ZSOFIA a „Jurasek”-hez cimzett soraira;

    Pont azt vettem ki a maga altal csatolt adatokbol.

    Tehat nem a diktatura, hanem az ugyetlensegeik, trehanysaguk ami a problemaik oka.

    Mar legalabb tucatszor tettem fel a kerdest, hogy mind az ottani NGO-k es a panaszkodo „politikai ellenzekek” mi a feneert nem alkalmazzak a torveny alatti jogaikat ?

    Vezetoik mind ugyvednek allitjak magukat, s van penzuk is, vagy kapahatnak tamogatast perelni.
    Az az egyedulli torvdenyes modszer ha valami allamhatalmi szerv nem koveti a torvenyt betuszerint !!!

    Ocsarkodasokkal, parlamentbeli szirenazasokkal, ajtobetoresekkel, padlon-fetrengeseikkel csupan onmagukat jaratjak le, s bizonyitjak keptelenseguket a szavazok elott.

    S miert nem kepesek belatni azt ???

  • Ille

    Ne erőlködj és főleg ne írj ostobaságokat.
    Olyan vagy, mint Móricka akinek mindenről a punci jut az eszébe (inkább azt tennéd te is-:).
    Neked mindenki fideszes, náci, fasiszta, kommunista, stb. akinek a véleménye eltér a tiedtől. Ezen gondolkodj el.
    Ha nem adod tovább elárulom: Nem vagyok fideszes, vésd be.

  • Tüske Zsófia
    2019 május 16
    1:15 de.
    Ille István
    2019 május 16
    1:38 de.
    Idézet”””tóth péter
    2019 május 15
    11:35 de.
    Reményeim szerint jót írtam neked –bár mélyen nem ismerem ezeket-hálistennek……””””””

    Idézet : „”””Ille István
    2019 május 16
    1:38 de.

    tóth péter:

    hiányosak az ismereteid….””””
    Amint látjátok a Bendeguz79- írottakban is leírtam,hogy mélyen nem ismerem ezeket a dolgokat.De tudásom szerint írtam le a válaszomat,a magyar bíróság felépítéséről linket adtam meg neki,ahol a működésről tájékozódhat.
    Igen : hiányosak az ismereteim ,de nem is akarom e témában tovább bővíteni.
    Úgy látom senki nem vette a fáradtságot,hogy megoldja Bendeguz79 ezen problémáját—ha már én nem tudtam rendesen megválaszolni.Inkább ezt kellet volna üdvözletével.

  • Tüske Zsófia
    2019 május 16
    1:46 de.
    Igen! Ámerikában is mindent megtesz az ellenfél,hogy megnehezítse helyzetét,működését.
    Ott is a ellenzők azt gondolják,képzelik önmagukról csak ők a letéteményesei a dolgoknak,másként nem is élet az élet,ha nem ők határozzák meg az eseményeket!
    Nem is tudom,hogy tudott nyerni ilyen ellenszéllel szemben,no meg hogy nem tudott nyerni ellenfél Asszonya olyan hátszéllel amilyennel rendelkezett, no meg egy olyan erős finanszírozóval mint az illetékes úr,meg egyéb támogatói
    üdvözletével.

  • Göllner András

    Nem szeretném Ille István fontos jegyzetéről elterelni a figyelmet – sőt, támaszként, figyelmeztetésként hoznám ide egyik másik idelenn bóklászó hazánkfia/lánya számára. A Boda, Bendegúz, Slapaj és hasonszőrű Orbán fenekét nyalogatóknak szólnak Márai szavai. Mindazokhoz beszél akik siratják hová züllöttünk már megint.

    „Az a betéti társaság, amely a „Szegedi Gondolat” cégére alatt huszonöt éven át kihasználta az országot,(Ez az a Horthy Rendszer amit ma Orbán istenít) nemcsak arra vigyázott, hogy megszűrjön és megfélemlítsen minden magasrendűbb szellemi igényt, kedvét és szárnyát szegje minden igazi tehetségnek, s származási és világnézeti privilégiumok nyomán lefölözzön minden hasznot… – Vigyáztak arra is, hogy sajtójuk megfelelő kísérőzenét cincogjon e vállalkozáshoz. – S amíg az előtérben a hazafias baritonok és buffók pöffetegen énekeltek, a sajtó zenekara örökké két dallamot játszott: a bolsevizmus és a zsidókérdés tételeit ismételgették – hol andante, hol fortissimo-val.
    Nem hiszem, hogy bármiféle nemzeti szerencsétlenség nevelni tudja e középosztályt, melynek műveletlensége oly’ mély, mint a tenger… Itt csakugyan nincs mit tenni – de szégyen velük pusztulni.
    Mit tanult ez a nemzet Trianonból? –Semmit. Felnevelt egy zsebrák, basáskodó, önző és műveletlen középosztályt, s útált mindent és félt mindentől, ami igazi műveltség…
    Milyen hálátlan szerep lesz mindazok szerepe, akinek fel kell számolni a Nemzetet, a Kereszténység, a Haza meghamisított eszményeit! (Napló, 1943-1944, Márai Sándor)

    Jó szórakozást, kedves járókelők ide lenn. Kérem azokat, akiknek a gerince még bírja, ne adják fel. Gondoljanak gyerekeik, unokáik jövőjére. A Horthy féle szemlélet, az igazságosság, jogállamiság, a fenntartható fejlődés szellemiségével szemben menetelő szemlélet alig száz évvel ezelőtt, és harminc év leforgása alatt 300 millió embertársunk halálát okozta. Mikor lesz már ennek vége ?

  • Bendeguz79
    2019 május 16
    11:28 de.

    gizi, te eszement propaganda gép!
    mindennek az ellenkezője igaz abból amit írsz!
    >>>>
    ha lehet $0-ért egészségbiztosítása valakinek, ki az az agylúdtalpas seggfej aki fizet érte havi -akár-$500 -at is?

    a „free” átbaszások azok azért vannak, mert ha már kap „ajándékba” (a horgászok ezt csalinak nevezik) egy okostelefont ami 6 hónap múlva nem lehet HUAWEI (mert akkor főbelövik ingyen, USA nem képes 5G-t csak 1/2g-t essetunni és irigykedik és tépi a séróját) akkor már kifizeti a csillagászati service fee-ket amikkel a „telefony árájája” (gyermekjáték hülye felnőtteknek) is ki van egyenlítve

    te barom agysérves papagáj a kommandóból

    budzsuhaha

  • Tüske Zsófia

    Bendegúz, ha Magyarországon valaki törvénysértést észlel, két dolgot tehet: személyesen feljelentést tesz vagy a rendőrségen vagy az ügyészségen.
    A nyomozó hatóság (a rendőrségi vagy az ügyészségi) dönti el, hogy történt-e bűncselekmény vagy sem.
    Magyarországon a legfőbb ügyész, Polt Péter a fideszes prominensek (rokonok és üzletfelek) ellen rendre megszünteti az ügyeket, „bűncselekmény hiányában”, még olyankor is, amikor az Európai Unió jelzi a törvénysértést.
    Ugyanakkor a feljelentő ellen üldözés veszi kezdetét: vegzálja az adóhatóság, koholt ügyekkel őrizetbe veszik és másfél évet tölt előzetes letartóztatásban…. elveszik az ingatlanát, tönkreteszik a vállalkozását. És ha mégis bíróság elé kerülne az ügy, a bíróságot Handó Tünde, Orbán feleségének a barátnője és Szájer névleges felesége jelöli ki, megfelelő, fidesz-közeli bírónak osztva ki az ügyet – aki meg nem valósult bűntettért is börtönt oszthat ki – „bűnkísérletért, amint az Császy és Tátrai esetében is történt. Vannak ellenálló bírók – ezek ellen hozzák most létre a megfelelő személyekkel az új közigazgatási bíróságot.

  • T.Göllner Tanár Úr!
    – Nem kellett volna Márait méltatlanúl idéznie…- ezek a sorok a műveletlen, manipulálható, kőzéposztály antiszemitizmusra való fogékonyságát ostorozták, a maga idejében…
    – Ez a „középosztály” eltünt a történelem szinpadáról, nagyrészük kivándorolt, aki maradt azt bedarálta a kommunizmus…
    – Ha oktatóként megérem a nyugdíjas kort, remélem, nekem lesznek saját gondolataim…

  • Tüske Zsófia

    Göllner András: Márai naplójának idézett sorai telitalálat.
    Ám van előzménye is, 1902-ből, a Nagyváradi Naplóban:

    „Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor, látják, hogy üresek és könnyűk vagyunk, ha nagyot akarunk csinálni, zsidót ütünk, ha egy kicsit már józanodni kezdünk, rögtön sietünk felkortyantani bizonyos ezeréves múlt kiszínezett dicsőségének édes italából, látják, hogy semmittevők és mihasznák vagyunk, nagy népek sziklavára, a parlament, nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk. Mi lesz ennek a vége, szeretett úri véreim? Mert magam is ősmagyar volnék, s nem handlézsidó, mint ahogy ti címeztek mindenkit, aki különb, mint ti. A vége az lesz, hogy úgy kitessékelnek bennünket innen, mintha itt sem lettünk volna.

    Legyünk ez egyszer számítók. Kerekedjünk föl, s menjünk vissza Ázsiába. Ott nem hallunk kellemetlenül igazmondó demokratákat. Vadászunk, halászunk, verjük a csöndes hazai kártyajátékot, s elmélkedhetünk ama bizonyos szép ezredéves álomról.

    Menjünk vissza, szeretett úri véreim. Megöl itt bennünket a betű, a vasút, meg ez a sok zsidó, aki folyton ösztökél, hogy menjünk előre. Fel a sallanggal, fringiával, szentelt olvasókkal, kártyákkal, kulacsokkal, agarakkal, versenylovakkal és ősökkel! Menjünk vissza Ázsiába!…”
    http://mek.oszk.hu/05500/05551/html/adypr0183.html

  • TUSKE ZSOFIA;

    SOHA, SEHOL egy arva szoval NEM irtam hogy mejen a rendorsegre es tegyen feljelntest, hanem hogy PERELJEN !!!!

    Veltem, hogy maganak az ertheto lett volna.

  • slapaj:

    neked soha nem lesznek önálló gondolataid, ha meg ehhez még oktató is vagy – jesszusom, mivel nem veri az ég a tanuló ifjúságot – akkor csak a tanítványaidat lehet sajnálni, de nagyon!

    már kérdeztem: mi is indikálta a nickválasztásodat?

  • Üdv rád, s házad népére,
    te jó szántóvető: Slapaj
    ˙

    Göllner Tanárurat égetendő és ostor’zandó írja, hogy ő, a Slapic „ha valaha oktató lesz, képes lesz a saját gondolatait leírni” (ti.nem úgy mint Göllner) azaz ő másoktól mégcsak nem is idézne… Na mondom, biztosan egy zseni akadt az utunkba…

    Nem tudhatja, hisz ő még egy kis slapajka, nemhogy még „oktató” lenne, hogy a bölcsesség nem ott kezdődik, ahol és amikor azt hisszük, hogy még a spanyolviaszt is mi, illetve minden generáció újra és újra maga találja fel. Nem*.

    Többek közt az irodalom, a tudományok és a kultúra minden vívmánya azt szolgálja, hogy legyen mit, akár még a szerzőre is hivatkozva idézni, hiszen az az egész emberiséget szolgálja.

    Az emberiség kultúrája igenis, egy-és oszthatatlan épület még akkor is, ha ezt maguk slapályok legszívesebben, úgyszólván á’lá konzervatíve 😀 , az evolúciót elölről kezdenék legalábbis a rágcsálók szintjéről. De lehet, hogy egy slapajnak még ez se lenne megfelelő, hisz maga még azt is tagadja biológiai, de történelmi értelemben biztosan…

    Szörnyű oktató lesz magából, ha tényleg annak készül. Szégyen. 🙁 Én minden esetre rögtön kirúgnám arról az egyetemről, ahol még tisztességet sem tanítanak…

    Légyen üdvözülve: Đ

    .

    * Öcskös! Figyelj csak!

    Szent Györgyi Albert professzor (tudod, az a C-vitaminos) mondotta volt a tévében, még a hatvanas években Pesten jártában, hogy mindent nem tudhatunk. Az emberi fej nem egy káptalan. Azért vannak a könyvtárak, hogy onnan merítsünk az addig mások által létrehozott tudományból. – Az a tudomány, amikor a könyvespolc előtt állva, rögtön tudjuk hová kell nyúlni…
    +1 🙂
    A Pannonhalmi Apátság refektóriumában az ilyen és hasonló slapjoknak írták az ebédlő mennyezetére többek között egy-egy gúnyos ábra kíséretében ezt is, hogy

    „Mindent még . m i . s e m . tudhatunk”.

    Na, ezt tedd el magadnak „bölcs” Slapaj!

    .

  • Slapaj:”… a sorok a műveletlen, manipulálható, kőzéposztály antiszemitizmusra való fogékonyságát ostorozták, a maga idejében…”
    Azt is írod, hogy ez a középosztály megszűnt.
    Nem, sajnos nem szűnt meg -, hogy tiltás által nem is szüntethető meg, arra igen jó példa Magyarország 1948-1989 közötti története.
    Ami Márai szavaiból annak a kornak a jellemzője, az az antiszemitizmus – ezt a határt az uralkodó jobb sem lépi át – egyelőre. Vagy ha igen, akkor nagyon burkolt módon – a nyílt zsidózást meghagyja csahos kutyáinak – akiket sose utasít rendre. De a mainstream jobbon egyelőre nem illik nyíltan zsidózni.
    Van új, jobb ellenség: a cigány, a migráns – de mindenekelőtt a szabadelvű. Nézd meg, szegény Fábián S. mit tud a szabadelvűségről (liberalizmusról) – Kossuth forog a sírjában, hiszen ő liberális nacionalistának mondta magát.
    Egy társadalmat vezető erőnek felelőssége van abban, hogy mit sugall népének, mit erőltet törvényeivel a közösségre. A ma Magyarországot vezető erő bűne, hogy a rendelkezésére álló eszközökkel – oktatás, média, törvényhozás – a szabadgondolkodás, egyáltalán a gondolkodás ellen nyomul. (Tudományos Akadémia, egyetemek, közoktatás ügye.) Az erő, meg az akarat – ez az idol. Ennek semmi köze a konzervatív gondolkodáshoz. Megértem Ferenc-et: őt bizony alaposan átverik. Hiába nem „fideszes” – kénytelen-kelletlen ezeket támogatja. Ha Magyarországon él, nem jósolok neki nagy jövőt. Ma már nem elég a lojalitás – a ner feltétel nélküli behódolást követel. Még csak tucatnyi embert vittek el hajnalban, és páran ülnek börtönben koncepciós vádak alapján. De sor kerül mindenkire egy ilyen rendszerben. Legelőbb is a konzervatív jobboldaliakra.
    Tudom, hogy a „baloldalon” is sokan gondolkodnak így. Velük is vitázom gyakran, mert meggyőződésem, hogy az érveknek hatásuk van. Ezért is kértem régebben Göllner urat, hogy ne hagyja el- és főként ne vesse meg – a „pincemélyt”. Ahogy írásaiból következtetek, ő inkább konzervatív, olyan „latiner” értelmiségi, aki sokat tehet a Ferenc, Tóth Péter féle emberekkel megértetni a jobboldali, konzervatív idea lényegét. Persze ez nem látványos, főként nem gyors módszer. De a sziklát sem a robbantás porlasztja termőfölddé: hanem a vízcseppek és a Nap komótos munkája.

  • Most olvastam a Face-n, hogy a kormány kipakolja Széchenyi könyvtár könyveit a várból a „Kilián” laktanyába. Mert ott sokkal jobb helyük lesz, kedvükre penészedhetnek. Ha Slapajnak (és Miviktorunknak) egy kis szerencséje van, békésen és ártalmatlanul megsemmisülnek azok a könyvek, és szegény Magyarország végre boldog mosollyal fordulhat Slapajunk és Viktorunk saját kölönbejáratú gondolatai felé.

  • T.Almási Alma !
    -Elég röhejes, hogy valaki egy női nicknév mögé bújva fitogtatja mentális deficitjét…

  • Slapaj! Melyik mentális deficitemre gondolsz? (Mert van több is, amikre büszke vagyok… 😀 )

  • csak, mert megígértem, Boda gyüjteményes hozzászólásait itt közlöm folytatólagos kiadásban 😀

    https://boda-mint-olyan.blog.hu/admin

  • Sirjatok csak libbancsok!

  • Ille István

    Kedves Pityu!

    Szokásod szerint megint csak féligazságokról mesélsz , sajátságos szád íze szerint! Miért nem írod le azt is, hogy a becsületsértési ügyedet, a bíróság a felperes hülyesége miatt megszüntette, csak ők nem hivatkozhattak ilyen nyíltan az elmeállapotodról! Látom még ma sem érted! 🙂
    Ezt sem!

  • Tóth Piroska:

    azok meg kik? és miért sírnak?

  • ALMA;

    Talan a konyvtar elonyosebb lehetne a pesti lakossagnak pesten mint a Varban ???

  • TUSKE ZSOFIA;

    Igen, talan maganak meglepoen hangzana, ha ismertetnem, hogy teljesen tudataban vagyok annak hogy a maguk „ellenzeke” jelentektelen kisebbsegben letezik a Parlamentben, hogy SOHA nem javasoltam volna hivni a „vote of No confidence” alkalmazasat !!!!!

    Pont azert SEHOL, SOHA NEM irtam, sem javaspltam azt.

  • Oh Come on Slapaj, ALMA nem mental problemas, csak csecsemokoratol fejbe vertek egy bizonyos ideologiat, ami gondolkodas modotjat uralja.

    De nem hasznal semmifele troger ocsarkodo magatrtast mint a sokasag itten.

  • Bendeguz79
    2019 május 18
    4:19 du.

    gizi, bizonyos vagyok benne, Almási Alma Fizikusnő nem szorul rá a te védelmedre, van neki magához valója és elő is tudja adni (akarat kérdése, néha nem akarja megmutatni)

    a slapajjal te rokonságban vagy, ugyanaz a …tek van

  • Könyvtár: Nem az a baj, hogy Pesten vagy Budán van a Széchényi könyvtár helye(mert az alapító még így írta a nevét), hanem az,hogy a Kilián laktanya épülete nedves, penészedik, ami nem tesz jót a papírnak.
    Ráadásul: a Budai Vár funkciója igenis jó volt a nemzeti értékek (galéria, könyvtár, levéltár) gyűlhelyének. Magyarország minimum 100 (de inkább 500) éve nem királyság. Akkor sem, ha jelen urai a köztársaságot is száműzték. De nem állítottak a helyébe semmit: csak valami pöffeszkedő, múlt századi parvenű izét. Aminek a jegyében nemcsak a könyvtárban, galériában őrzött nemzeti ereklyéket (pl.a Himnusz eredeti kéziratát) dobják ebek prédájául, hanem magát az épületegyüttest is szétbarmolják, leöntik valami émelyítő cukros mázzal.

  • Lélfai:

    szövegértési gondjaid lehetnek, legalábbis a nekem küldött határozatban felfüggesztés, és nem megszüntetés szerepel. céljuk vélhetően a bűnismétlés kivárása volt, amit, ugye, botor módon elkövettél. az ügy ugyanis téged érintett 😀

    nekem annyit megér, hogy ismét a tárgyalóterembe lássalak. igaz, nem vagy valami kellemes látvány, de majd csak kiheverem 😛

  • bocs, eltévesztettem Boda dicsőségtábláját:

    nem a blog.hu-n van, hanem itt:
    https://www.facebook.com/zseboroszlan

  • Tüske Zsófia

    Bendegúz, maga mindig, mindig eltalálja szarva közt a tőgyét….
    nem is tudom, miért nem veret abroncsot a fejére, mert a végén még szétveti az a sok ész…

  • Bendeguz79
    2019 május 14
    8:40 du.
    A kérdésedre én tudásom szerint igyekeztem válaszolni,talán nem is rosszul,de mint mondtam teljesen nem ismerem e témát,de az adott válasz általában elegendő.

    No de mi is történt ? Ketten is lehurrogtak,hogy nem értek hozzá,hiányosak az információim,tájékozódjak mielőtt ” oktatom ” a büntetés végrehajtást !
    No ezekkel úgy gondolták,hogy engem jól lejárattak, kértem tőlük,hogy akkor valaki ” nagyon okos- tőlük- magyarázza már el a dolgokat a kérdésedre,és akkor mi lett a válasz? ::: Íme :::::itt el lehet olvasni :::Tüske Zsófia
    2019 május 16
    3:41 du.
    Mit tudni meg belőle : Tulajdonképpen Ő sem tud elmondani semmit csak az esetet arra használta fel,hogy előtted lejárassa,rossz színben tüntesse fel az államhatalmat ,és minden rosszat elmondjon róluk–és mint kakas a trágyadomb tetején örül tettének és kukorékol!
    Na hát ennyire várhatod szakmai és elfogulatlan válaszukat!!!! No majd ezután jön,hogy én milyen vagyok–sok-sok jelzőt tudnak használni.!
    DE nem érdekel–most láthatja,hogy járatják le önmagukat vélt igazságuk érdekében.
    Üdvözlettel.

  • talalom;

    Mit velne, miert van ma mar meg ottan is a konyvtarakban „air-conditioning” es humidity control ???
    S hogyan mehetne a lakossag sokasaga a Varba, s hol a parkolo epeuletek ottan ?

    A kozlekedes lehetetlen volt ottan meg 70 eve is.

    S a sulfur alapu fabol-keszult papir max 3 evszazadot bir el. Azert mar regen mindent a micro-chip-eken taraolva, sot ma meg elctrovically.

    S a „himnusz szovege”, hat maga egy atheista aggodik valami szelszoseges vallasi maszlag miatt ???

    Elfelejtette;

    „Elnyomas
    szolga sors
    ez volt a rend ezer evig
    szenvedt a mep
    leg jobb ereje….

  • ILLE;

    Bizonyara anyagilag nem sokra menne Boda Marcsi perelni magat amiket irogat masok neveben, de ketsegtelenul semmi eredmenyt nem celozhat tatteivel semmi ertelmeset.

    Nagyon csodalkoznek HA barki is tenne hasonlokat a maga neveben.

    Itten tisztan bizonyitotta az olvasoknak maga a sajat szellemi szegnyseget es aljassagat.

  • TOTH PETER;

    A maga altal kuldott web-lapot megkoszontem.

    A birosagi rendszeruk lenyegeben a volt magyarorszagi rendszerere emlekezteto.

    Saknos, ma nem sok mukodik a remelt modon. Na de sok viz folyt le azota a Dunan.

    Igen, tagadhatatlan igen eros borenek kell lenni ha itten maga ertelmes eszmecsereket ohajtana a regi elvtarsakkal.

    Szokjon hozza !!!
    Mindent megtesznek hogy elhalgatassak es elmarjak innen.

    Logikus es oszeinte eszmecsererre nem hajlandok, sot keptelenek, csupan atkozasaikat ismetelik kanasz-modon megallasnelkul.

  • Tüske Zsófia

    Bendegúz: az Országos Széchényi Könyvtárba a Dózsa György térről elérhető gyorsliften lehet feljutni, ahol több parkoló is elérhető, sőt, 3 busz és két villamos is jár ott.

    tóth péter: szerintem elég világosan elmagyaráztam a kétféle jogrendszer közti különbséget [Bendegúz a középiskolásoknak szánt magyarázatot egyszerűnek vélte, az egyetemi jegyzetet terjengősnek] és a magyar büntető eljárásjogot is beraktam. Ha te ebből nem hámoztál ki semmit, az nem az én problémám. Nagy baj nincs, mert amúgy sem mehetnél joghallgatónak, de ha mégis, már az első évben elhasalnál a római jogon.
    Semmi baj, ha én rossz színben tüntetem fel az államhatalmat Bendegúz előtt, majd te szíved összes szeretetével tisztára mosod. 😀
    Bevallom, valóban MINDENFÉLE államhatalommal szemben averzióm van, már csak a családom rákosi-korban szerzett élményei alapján is, amelyre olyannyira hasonlít ez a mostani orbáni. Persze ez nem jelenti azt, hogy bármikor félretájékoztattam volna a jogszabályok iránt érdeklődőt. Tudod, ez egy szakma.
    Te ettől függetlenül azért csak legyél jó lakáj. Kapsz majd egy barackot az államhatalomtól az okosnak nem mondható fejedre.

  • Bendeguz79
    2019 május 19
    1:01 du.

    gizi egyre jobban bizonyítod incompetenciádat és gonoszságodat amit a veled született butaságod fűszerez!
    hogyan lehet ilyen sorokat (annak ellenére, hogy pirézűl vannak annyit látok azért) leírni és leközölni?
    nem szégyelled magad

    az emberiség kulturális örökségét minden áron meg kell menteni annak eredeti formájában és nem hologramokban meg bitekben mert azok egy vétlen mozdulattal megsemmisülnek és senki soha nem tudja újrateremteni

  • Göllner András

    @ Tüske Zsófi

    Igen. Ady már Márai előtt kimondta az igazat. Mindkettőt, illetve mindazokat, akik lehúzzák a leplet az öntelt, műveletlen, maguktól elszállt, turáni felsőbbrendűséggel fűtött Nagy Magyarokról, e nép s annak vezérei képtelenek megemészteni, vagy megérteni. Megyünk a pásztoraink után mint a birkák, és amikor a szakadék alján találjuk magunkat elkezdünk óbégatni és másra mutogatni. Ezzel az adottságunkkal nem vagyunk egyedül. Az amerikai birkák is elég szépen be lettek idomítva.(Bob Dylan ellenére) 30-40 százalékukat ma már bár milyen hülyeségre rá lehet venni. Izraelban is találtatnak ilyen jószágok, őket egy lábvikereskedő képviseli aki Gyuri10 álnéven pattog és csinálja a fesztivált idelenn. Mind ugyan olyan tájékozatlan mint a kis slapaj, vagy az a tökkelütött Bendegrúz akik szintén ebben az alúljáróban talicskáznak.

    Viktornak valóban mennie kéne,de akiket a helyébe kineveltünk, nem öntenek el bizalommal. Előre látta mindezt a Márai, vagy akár az Ady. Sajnos mind ennek nem lesz jó vége Zsófi. A hard rain is gonna fall….. A kicsikre vigyázzunk.

  • Tüske Zsófia

    Rodeo… Bendegúz olyan, mint az egyszeri süket vénasszony:

    – Adjon Isten, jónapot
    – Kukoricát kapálok
    – nem azt mondtam, köszöntem!
    – sűrű vót, hát, kitéptem
    – eh, bolond maga, néni
    – igen, tudom, ez a sor itt végig.

    ez a fajta aztán szalonnát csomagolna a fóliánsokba, elajándékozná a Corvinákat, és szemétdombra hajítaná 300 év összes magyar vonatkozású gyűjteményét, mert mire jó az, nem termel pénzt. Kölönben sem parkolhat a Várban az Ő Autójával.
    Itt b.ssza a rezet már hosszú évek óta, de a magyar tudása ugyanúgy a nulla felé konvergál, mint amikor ideette a fene.
    Tanulni képtelen, de nem is akar, mert ő, mint Bukfens, Min-dent TUD! Valami indokolatlan felsőbbrendűségi érzéstől eltelve azt hiszi, majd ő, ő megmutatja a primitív benszülötteknek, mi is a tökéletes ábra.

  • Bendeguz79
    2019 május 18
    4:19 du.

    Oh Come on Slapaj, ALMA nem mental problemas, csak csecsemokoratol fejbe vertek egy bizonyos ideologiat, ami gondolkodas modotjat uralja.

    De nem hasznal semmifele troger ocsarkodo magatrtast mint a sokasag itten.
    ______________________

    Kedves Bendeguz, bevallom, jól esnek az értékelő szavaid. Azonban vedd figyelembe, hogy VALAMENNYIEN – te is – az ifjúkorodban belédtáplált igazságokat és viselkedési mintákat követjük.

    Az, hogy én igyekszem mindenkivel udvarias lenni, szintén egy ilyen belém sulykolt magatartásforma. De – bevallom őszintén – a gyakorlat egyre inkább próbára tesz. Ki tudja, lehet, hogy a jövő héten én leszek a fórum leggyűlölködőbb tagja. Szóval nincs még veszve semmi… 😀

  • Bendeguz79
    2019 május 19
    1:21 du.

    ILLE;

    Bizonyara anyagilag nem sokra menne Boda Marcsi perelni magat amiket irogat masok neveben, de ketsegtelenul semmi eredmenyt nem celozhat tatteivel semmi ertelmeset.

    érted is, amit leírtál, jóbarát? 😀 ráadásul megneveznéd azokat a másokat?

  • Tüske Zsófia
    2019 május 19
    3:07 du.
    Mindent nagyon nagy szeretettel köszönök
    üdvözletével

  • Tüske Zsófia

    András, ha nálunk csak a 30-40 % lenne megvezethető…. de valami elképesztő sötétség ülte meg a fejeket, és nem csak a vidéki egyszerű lelkekét, hanem a tanuló ifjúságét is. Kapcsolatban vagyok egy 17 éves felvidéki leányzóval, aki az általános iskolát egy érsekújvári magyar iskolában végezte el, aztán idejött sportolni és középiskolába is ide iratkozott.És megbotránkozva mesélte, hogy az osztálytársainak fogalma sincs a magyar irodalomról, nem olvasnak és a verseket sem ismerik. Megkérdezték tőle, hogyhogy ilyen jól tud magyarul szlovák létére és mikor vándoroltak ki a szülei…. és ez egy gimnázium, nem kisegítő iskola. Az irodalom tanításakor kihagyták náluk a francia impresszionistákat, Csehov után rögtön Adyt tanítják, mert különben nem tudják befejezni a könyvet év végére. Heti két irodalomórájuk van, ezzel szemben testnevelés minden nap, egy olyan sportosztályban, ahol a gyerekek minden nap mennek edzésre.
    A főiskolán, ahol húsz éve dolgoztam, és ahol történelem volt a felvételi, egy elsőéves hallgató nem tudta, ki volt Batthyány Lajos és mikor élt… de különösebben nem is érdekelte.
    Ugyanakkor nekem az amerikai oktatásról nincs rossz véleményem, mert bemehettem egy los angelesi iskola földrajzórájára, ahol a hatodikos tizenkét évesek mind tudták az összes európai országot, fővárosostul. Arra van egy komoly összegű fogadásom, hogy nálunk egyetlen tizenkét éves sem tudja megmondani még azt sem, hány állam alkotja az Egyesült Államokat.

    Adyra visszatérve, a publicisztikája brilliáns, és sajnos, száz év után is telitalálat minden mondata. Nem változott itt száz év óta semmi a mentalitásból.
    Olvasom Bob Dylant, és nem csak a könyvét.. szerintem a legjobb formája a Rolling Thunder Revue-ben volt, 1975-76-ban. De aki igazán keményebb tudatformáló volt, sőt még ma is az – az Joan Baez, akit nem bírok megúnni. Voltam tavaly a koncertjén Veronában…

    Gyurit meg értetlenül szemlélem… néhány éve egy fanyar humorú, választékos magyarsággal író embernek ismertem meg, ehhez képest mára egy kommunista káderkölykökből lett nácikkal szimpatizáló egyén lett belőle. Úgy érzékelem, mintha két ember lenne és a kettőnek semmi köze nem lenne egymáshoz. Az első verziót kedveltem, ezt, hát…. csak sajnálni tudom.

  • Tüske Zsófia
    2019 május 20
    3:34 du.

    Zsófi ezek Cassandrák maradnak örökre, sok mmindenki mással együtt akiket akár halálos „ítélet” is várhat, a hatalom leszarja, és ki is röhögi… és a fősodratúakat nem véletlenül tartják ki, O1G csak ki óvodás ezekhez képest