A magyar rémálom

2019 május 18 10:18 de.83 hozzászólás

Nem lehetünk büszkék magunkra: Magyarországon 2012 óta duplájára nőtt azok aránya, akik félnek az idegen kultúrájú emberektől, és egész Európában nálunk a legmagasabb azok aránya (62 százalék), akik azt állítják, senkit sem lenne szabad beengedni az országba – a második helyen álló cseheknél “mindössze” 30 százaléknyian vélekednek ugyanígy. Tavaly ismertük meg a Policy Solutions elemző intézet és a Friedrich Ebert Alapítvány „A magyar rémálom” című kutatásának eredményét, és a helyzet azóta sem javult. Tegyük hozzá mindehhez, hogy a Medián – néhány évvel ezelőtt végzett – felmérése szerint a magyar emberek egyharmada erősen, vagy mérsékelten antiszemita.

A többiek – és ez már nem a Medián megállapítása – nem a zsidókat, hanem a romákat utálják. A feketéket, arabokat, ázsiaiakat. A románokat, a németeket, az oroszokat. A kerékpárosokat, az autósokat, a gyalogosokat. A telet, a nyarat, a tavaszt, az őszt. A melegeket, a hidegeket. Az öregeket, mert felélik a fiatalok jövőjét. A fiatalokat, mert tiszteletlenek az öregekkel. A középkorúakat, mert nemrég még fiatalok voltak, és hamarosan öregek lesznek. A kismamákat, a nagymamákat. A postást, a hentest, a rendőrt, a kéményseprőt. A Fradit, az MTK-t, az Újpestet, a Kispestet. A szegényeket, a gazdagokat.

Mindez nem azt jelenti, hogy a magyar ember kirekesztő, netán gonosz lenne. Van neki szíve, nem is kicsi. Sokan elférnek benne. Ha olyanja van, a keblére öleli az egész világot. Például akkor, ha pálinkát iszik, esetleg hosszúlépést, kis- vagy nagyfröccsöt.

Olyankor a magyar ember, nem kirekesztő, hanem igazságos. Eszébe jut, hogy van neki egy zsidó barátja is, aki rendes. De lehet, hogy nem is egy, hanem kettő. Igaz, az egyik csak félig zsidó, de akkor is.

A szomszédjában meg él egy cigánycsalád, ahol a férfi dolgozik.

És ismer olyan négert – nem ő személyesen, hanem az egyik komája -, aki nagyon szépen megtanult magyarul. A múltkor is elszavalt egy Petőfi verset, nekem elhiheted.

És van egy biciklis haverja, akivel jókat szokott beszélgetni. Meg két gyalogos. Egy autóst is ismer, a feleségének a kollégája az illető, az is nagyon korrekt.

A melegek között is van, aki egyenrangú és annyira normális, hogy képzeld öregem, majdnem olyan, mint te vagy én.

Az öregek között is vannak rendesek, meg a fiatalok között is.

És nem minden fradista náci, nem minden emtékás büdös zsidó, és nem minden újpesti lila majom. A kispestiek sem mind koszos cigányok. Nem ők tehetnek róla, hogy annak idején a Rákosi katonacsapatot csinált belőlük.

Ez a magyar rémálom. Egyszer majd felébredünk és nagyon szégyelljük magunkat, amiért már ilyen aljasságokat álmodtunk.

83 hozzászólás

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kedves „Rémálom” Föld S. Péter!

    Tessék mondani Ön és ismeretségi köre hány un. Cigányt és/vagy egyéb „Idegen kultúrájú” rászorult embert vett konkrétan pártfogása alá és ha netán ez megtörtént miről tud beszámolni tapasztalatként… kíváncsi lennék rá!

  • ez nekem már térben messze van, de időben nem…

    érdekes fajzat a zember(!!!) ugye vannak akik permanensen elégedetlenek és ezeket is két nagy csoportra osztanám az egyik saját hibájából az, a másik nem … nem szabad azt a körülményt elfeledni és mellőzni meg bűn(!!!) miszerint a kapitalizmusnak ez a lényege: a szabadság szent álarca megett versenyeztetni a sok egységsugarú dolgozót a körülmény: mindig legalább egy tányérral kevesebb van az asztalon, mint ahányan oda akarnak ülni és mind egyformán éhes (EZ AZ ALAPTÖRVÉNY)

    ezért van az (ez hadd hozzam fel itteni tapasztalat)

    #1. lépés: meghallgatja a kortesbeszédet

    #2. lépés: megpróbálja megérteni

    #3. lépés: megértés címén csak azokat a részeket jegyzi meg amik neki személy szerint jobb lehetőséget adnak

    #4. lépés: rászavaz!!!!

    #5. lépés: rájön, hogy átbaszták mert nem azt a részét csinálják meg, mint ami neki jó lenne, hanem a másoknak jót

    #6. lépés: ha aktív akkor tüntet és szervezkedik és az opponens mellé dörgölőzik, ha nem akkor dühöng és megfogadja, legközelebb nem „erre” fogja behúzni az x-et

    #7. lépés: új csinnbummcirkusz (másnéven választ6ási kampény)

    #8. lépés: egységsugarú dolgozó most a másikat hiszi el ugyanazon okból és a többi folytatódik

    namost Kóhn Klúzi Óh:

    levédiabasznádon ilyen nincs már (gyakorlatilag 10 éve elméletileg 30 éve), tehát a haza nem lehet nem lehet ellenzékben alapon az egyik csoport vagy egyik csoportok kiesnek a pixisből és sikítófrászt kapnak és ha tehetik ellopják a mentőcsónakot és a Boldogság Szigetek felé eveznek a Főlegvárba Almírán és ott ugyanaz történik velük csak Almírán már lehet csereberélni politikust másik politikusra csak a sérójuk különbözik

    bruhahahahaha

    és az egységsugarú dolgozó lehet, hogy országon belüli vagy kívüli vándorlása közben megtalálja a neki pont megfelelőt és akkor kitör a szocializmus (de továbbra is kapitalizmusnak kell neveznie)

  • Ha ebben az irdatlan turulzáptojás szagban semmi sem jó, akkor miért kell itt senyvednie közöttünk kedves mártír Szerző? Még jót sosem hallotunk magunkról az Ön szájából, erre van ránkállítva tán vagy Ön is idegenből kibickedik az önsorsrontó pesszimistáknak?

  • Tisztelt Jurásek Fábián Sebestyén!

    Ne kérdezzen ilyeneket Földes elvtárstól, megint csak hasonló rémálmokkal fog előhozakodni!

  • Én már megint nemértem, hogy miről beszélünk!
    Én messzeföldről híres vagyok, hogy én mindenkit szeretek! Mindenkit, aki nem rossz!
    Itt van például a fidesz! Van, aki azt gondolja rólam, hogy én utálom, pedíg nem! Na, hát nem tagadom, hogy húzzák maguk után a szagcsíkot, de, hát az indiánok is!
    Sőt, egyszer én rájuk is szavaztam! (Na nem azért estek ki majdnem a Parlamentből, épp, hogy elérték az 5%-ot!) Bár akkor még nem hazudtak! Boda ma is rájuk szavaz, de ő azt mondja, hogy o1g ma sem hazudik…. (Felteszem,amikor meg nem hazudtak, Boda nem is rájuk szavazott!)
    Az sem igaz, hogy a fideszes szavazok utálják a cigányokat! Hiszen fővezérük félig cigány, vagy tán háromnegyedében is az. Ott dugdossa a hegedűt a hóna alatt. Azért olyan vastag derékban a kabátja! Meg hát ott van az a rendes cigány, az a … (na! Nem jut az eszembe, de tudják, aki a cigányok állami támogatását mindig ellopja, de amit nem, azt elsikkasztja. Úgy látszik, az a cigány utálja legjobban a cigányokat!) O-g jobbkeze. Csak vigyázniuk kell, nemhogy jöjjön egy kormányváltás, mert akkor levágják az ősi törvények szerint!
    Na jó- jó! A lakosság igénye miatt szidják azért a cigányokat. Ha politikailag úgy kell, akkor keményen, direktbe, ha külföld felé pávatáncolnak, akkor csak a szaloncigányozás.
    Nem utálom a zsidókat sem nagyon, padig ott lapulnak o1g soraiban! Nem miattuk utálom a fideszt se. Vannak ott néhányan zsidók, még ha indőnként nyiltan ment a zsidók elleni uszítás, máskor csak a szalonzsidózás.
    Ott van köztük pl a Deutch Tomika, a nők egykori szívtiprója. (Emlékszem, egy időben 18-20 éves kora körül még együtt bulizgattunk az albérletükben. Már akkor nagy nőcsábász volt….) De a párt 2-od, 3-ad vonalában vannak azért a koncra gyűlők között….
    Így tehát gondolnánk, hogy a badafélék szeretik a cigányokat és a zsidókat is!
    Az arabokkal se lehet sok bajuk, mert o1g szomszedja a fegyvernepper, kislánykereskedő mosolygós arab bácsi bőlepelben. Amilyet a mutogatos bácsik használnak a játszótereken. No, meg most az Ovális szobában tett szaftos látogatása után o1g az arab kommunat látogatta meg egy kis birkaszemet enni sült kecskeherével. Tehát igazából a szája szélén csurgó kecskezsíros ábrázatából láthatjuk, hogy az arabokat se nagyon kéne utálják a hívői. No, de azért a migráncsok majd 100%-a muzlim! Azokat pedig utalni kell!
    Vagy nem is tudom! Mert, ha jó sok letelepedési kótvenyt vásárolnak a privátpénztárcájukat vastagitva, akkor azokat szeretni kell! Arról egy pillanatra feletkezzúnk meg, hogy az a pénz a behozott kábitoszerekbol es az eladott kislanyainkból ( no meg kisfiainkbol szarmazik!) A pénznek nincsen szaga, ha az araboknak van is! Olyan áporodott büdös, savanyú, mint a naponfelejtett féligfosztott ázott csirkének. Tudod! Olyan arabos!
    Így bodáék az arabokat sem utálhatják annyira!
    Hát a négerekből nemsok van! Kuriózumok még egyenlőre, inkább a bodaféle öregecse hölgyek szeme felcsillan, majd bepárásodik, ha a szénfekete dávidi szoborszerű tök-életes testük egyes részeire gondolnak!
    A legproblémásabbak azok a rohadt pirézek! Azokat én is utálom! Hiába is ellenkeznek a bodafélék, én őket már csak azért is betelepíteném a Parlament környékére!
    A homokosok?! Szájjerrel sem az a gondom, hogy milyen neműekhez vonzódik, hanem az életkorukkal! De, hát a többi fideszes homi szintén ott lapul o1g soraiban, így azokat sem szabad utalni! Csak nehogy kezet kelljen fogjak velük! Még aids-es leszek!
    Szerintetek Boda meg merné mutatni a családfáját?! Tudjátok hány cigány volt köztük?! Meg akadt zsidó és még buzi is!
    Ahogy bizonyára az enyémben is! Tehát akár akarom, akár nem, még azt is el kéne a végére ismerjem, hogy Bodával távoli rokonok vagyunk! Pedig csak egy dologban értünk egyet. Egymást , azaz a másikat tekintjük a családunk fekete bárányának! Én Bodát, ő meg engem!
    Szeressük egymást gyerekek!
    (No! azért összeölelkezni nem fogok!)

  • Földes téved (másként: Hazudik)
    A magyar ember mint olyan nem gyűlöl ab ovo senkit, főleg mindenkit.
    Tartok tőle, hogy Földes a saját gyűlöletét vetíti ki.
    A politikai hülyítés az egy másik dolog, van akit megtéveszt, van akit nem
    Környezetemben nem ismerek un gyűlölködőt. Kivéte lennék?!

    ps: „…Hisz bűnösök vagyunk mi, akár a többi nép (!!!),
    s tudjuk miben vétkeztünk, mikor, hol és mikép,
    de élnek dolgozók itt, költők is bűntelen,
    és csecsszopók…”

  • Juracsik f. S.
    Én például tisztelem őket, mint embereket! Beszélgettem velük, érdeklődtem, emberszámba vettem őket!
    Amikor éhesek voltak távol otthonaiktól, szeretteiktől, vettem nekik zsemlét, vittem nekik süteményeket.
    Csak azt szégyenlem, hogy keveset!

    Én csak azt kivanom a Juracsikfeleknek, bodafeleknek, hogy keruljenek hasonlo helyzetbe, mint ezek a szerencsetlenek, es szenvedjel el kamatosan amit ők, hatha akkor joemberekke válnak!

  • BrunszvikTeri

    ˙

    A magyar igenis szeret lengyelt, németet, macedont, azerit, kazakot és örményt, oroszt de még a besszarabot is… Egy a fontos neki, hogy ne legyen közös határa az ő szeretete tárgyával, vagyis az ne legyen az ő közvetlen szomszédja, mert az olyat útálni kell, aki közvetlenül határos velünk… Immár tehát útálandó az ukrán, a román, a szerb, és horvát is, nameg hát természetesen a szlovák, akiknek igaz, hogy a mi jóvóóóttunkból kifolyólag, de a „tótnak” (persze „h” nélkül) azelőtt mégcsak saját állama sem vóóótt nekije, Ja! S ha nem vigyázol, a’mmég ki is túr a házadbúúú… Ja !
    Na, persze „lengyel s magyar” sem lett volna sose „két jóbarát”, ha határosak” egymással…, vagy ha nem ül ott mindkettejük nyakán az a bitang labanc… 🙁

    Tehát,a mi magyar „nemzeti szeretet-filozófiánk” a következő :

    >Minden vonzalmat csak valamely harmadik fél kárára gyakorolj!< 😀

    *

    Ui:

    Helyrövidsége miatt e fenti tanulmány már nem térhetett ki külön a magukat kereszténynek hirdető felekezeteknek még a felebaráti szeretetet is feledtető, feltétlen megosztó szerepére a nemzetek között.

    .

  • BrunszvikTeri

    JuracsekFáS !
    V.18/10:58

    A cigányság a háborút követő „átkos” szocialista 40 év alatt többet fejlődött, mint az annak előtti 500 éves elnyomás és teljes (földönfutó) kisemmizettség félezred év alatt.
    A rendszer visszaváltás*, 1990. után lassan 30 évvel, többek közt az ilyen magaféle rasszista nyomás és fortyogó rosszindulat és ravasz szegregáció hatására kultúrájuk mára már ismét megközelíti az 1945. előtti színvonalukat.
    Megnyugtathatom, hogy F..SS pártja és kormánya, és autoriter Vezérük útmutatása szerint mindent megtesz cigány polgártársaink teljes felszín alá nyomásáért a maguk N.E.R. márkájú lavórjában…
    ˙

    *Lámcsak, lám a Fiatal Nemzeti Illib’Demokraták Führere révén mégiscsak létezhet a fordított evolúció: lassan bekövetkezik a tökéletes hűbéri, a kastélyok társadalma, hogy aztán utat nyisson a teljes rabszolga kereskedelemnek… Csoda !!!!!!

  • Nem igen „rem-alom”, inkabb kozlebb a valosaghoz.

    Csak olvassa a KMH-n kozolt u.n. hozzaszollasokat.
    90%-a egyeni atkozasok, name callings even the cammenter mothers are not considered.

    De ami a keleti, fokent Musuman bevandorlast illetne, valaha, valaki is probalta ertelmesen es oszinten vizsgalni azok bevaandorlasat magyarorszagra???

    Allitana barki is, hogy magyaroszagnak lenne szuksege nem-magyar-ajku bevandorlokra ?????????????????????

    S HA9s az igen nagy HA, a fenti kerdesre a valasz IGEN lenne, kepes lenne a magyar-adofizetok eltartanai mind azokat a NEM-magyar-ajku bevandorlokat amig megfeleloen elsajatithatnak a magyar-nyelvet, hogy on-eltartok lehtnenek ottan ???

    S mibe kerulne a mgyar-adofizetoknek azok eltartasai???
    Hiszen mind a kozel-keleti leheto bevandorlok Musulmanok akik felesei szulnek gyereket minden esztendoben.

    S HA, csupan veletlenul is magyarorszagnak szuksege lenne bevandorlokra, MIERT nem lehetove tenni a szomszedos orszagokbol a magyar-szarmazasukat koltozni magyaroszagra???

    Emlekeznenek a Finnekre ?
    A 4 millios Finnorszag at-telepitette mind a 400 ezer Finn-Kareliaiakat a Szoviet elfoglalasa elott.

    S a Finnek, igen mindenki, feladta tulajdona es jovedelme 10%-at egyenlo lehetoseget nyujtani Kareliai tervereiknek.

    Fogadok barmit, hogy nem lenne 100 magyar aki azt hajlando lenne megtenni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    De mind azok dacara, egyeni velemnyem, hogy magyarorszag sokkal jobb allapotban alna nem tobb, hanem kevesebb lakosssal.

    Egy 6 millios, sot meg 5 millios magyarorszag is egy boldogabb nemzet lehetne.

    Na de tudom vannak akik 12-15 sot 20 millios magyroszagot is remelnek.
    A totalitarian, hodito, uralomravagyo eszmeuek persze.

  • György Molnár

    Orbán ártalmasabb egy gazember, mint Szt.Istvántól Gyurcsányig az összes magyar politikus együttvéve volt. Ha egyszer végre elmúlik, évtizedek, de lehet, hogy évszázadok kellenek, amíg a magyarok lelkileg kiheverik ezt a gyűlölködő tolvaj-rabló-(lélek)gyilkost….és barátait.

  • Jurásek!

    Te tényleg ennyit értesz ebből az egészből? Félelmetes!

  • Fotó címke:

    AUTORITER FLIPPERHARC KÉT GOLYÓRA

    *

    Ui:

    Nade hát balkézzel !?
    Illik ez egy parlamentben?

    Ui II.

    Ez stratégiai, vagy taktikai játszma ?

  • A magyarok egyharmada antiszenita?
    Na ne szépítsük a helyzetet kérem.
    Nyugodtan kijelenthetem megvan az 50 % is.
    Ha nem több.

    Árvalányhajland a térség leginkább rasszista országa.
    Csak épp a kádári időkben el voltak fojtva ezek az indulatok.
    Manapság meg a hivatalos irány -mégha burkoltan is- de erősíti ezt az attitűdöt.

  • A Ludas Matyiban humorosabb írások láttak napvilágot.
    Igaz,hogy azok NUSI karikatúráival voltak fémjelezve.

  • Mindeközben mindegyik közvélemény kutató intézet szerint a Fidesz népszerűsége növekedett áprilisban, és az összes közismert ellenzéki párt (7 db) együttesen számított támogatottsága több százalékkal lemaradt a Fideszétől.

    (Fidesz 54%, összes többi együtt 48%)

  • Tüske Zsófia

    Jurásek már megint eltalálta a szarva közt a tőgyit.
    Mert ez a cikk nem Föld.S. Péterről és nem A cigányokról szól, hanem a magához hasonló egyszeri magyarról. Magukat nem pártfogás alá kell venni, hanem fogcsikorgatva elviselni.
    Mert ostobák és gonoszak.
    Ez a cikk eszmei mondanivalója.
    Odáig már nem jutnak el sosem, hogy felébredjenek és szégyelljék magukat. A fejükre idézett tragédiák után is mindig másra mutogatnak, ha a hibát keresik.

  • Tüske Zsófi! Teljesen pontosan összefoglalta!itt akár le is lehetne zárni a commenteket!
    De most folytatódik meg csak az anyázás es gyűlölködés!
    Lássuk, ki mennyire járatja le magát!

  • Drága barátaim! Véreim, magyarok! (meg zsidók, cigányok, arabok pirézek)
    Hát azt hiszitek, hogy olyan kurva könnyű antirasszistának lenni?! Az, hogy embernek tekintsd kétlábú társadat, akármilyen a kultúrája, szokásrendje, szaga? Nem, drága barátaim, baromi nehéz. Nehéz megállni a cigányozást, amikor az ember azt látja: ő maga fegyelmezetten küszködik lakás nélkül, gyerekkel évtizedig a szülővárosában, nélkülözve szinte minden kultúrát, utazást, mert kell a pénz a fedélre? Ha azt látod, a cigány meg jön, követelőzik, rinyál, ha kell, alázatosan lefizet, és megkapja az ingyen lakhatást? Amikor a gyereked kezéből a téren cigánygyerek banda tépi ki a bringát, mert ő gazdag, és bringa neki is járna? Amikor az idős édesanyádat sokszoknyás asszonyok molesztálják adományért az utcán, meg a lakásán, mert ő „gazdag”, hiszen van nyugdíja?
    Azt hiszed, hogy olyan könnyű elhajtani az antiszemita érveket, amikor azt tapasztalod, hogy ha nehéz helyzetben évtizedes barátodnak gondolt zsidótól kérsz segítséget a munkához jutásban, akkor azt mondja: tudom, meg tudnád csinálni, de hát az a kislány mégiscsak a mi fajtánk? Azt sose próbáltam meg, hogy zsidó barátomtól baráti kölcsönt kérjek – jobb a békesség. Akkor én antiszemita vagyok?
    Az embernek a legnehezebb saját magát legyőzni – az alantas ösztöneit kordában tartani, és mégis megőrizni a mentális egészségét.
    De nagy a felelőssége annak, aki egy társadalom irányítására vállalkozik. Választhat: segíti-e az egyént és a közösséget e nehéz munkában? Vagy céljai elérése érdekében éppenhogy felpiszkálja ezeket az ösztönöket, tapasztalatokat? Annak érdekében, hogy miközben egymásnak uszítja a zsidót-cigányt-keresztényt-muzulmánt akár magyar, akár német, akár kanadai, ő teli hálóval halászhasson a zavarosban dicsőséget, gazdagságot.

  • Nagyon szomorú ez. Konkrétan szenvedek ezektől a fő kreténektől itt. A cikk még visszafogott. Molnár Gyuri, Geyza, Miklós, Zsófi és 666 kösz, hogy itt vagytok és még hangot adtok magyar emberségnek.

  • sharapova2008

    Lötyögő nadrág, zsebre dugott , mogyorózó mancsok, blőd pofa, fasiszta szkizofrénia… Ez Magyarország miniszterelnöke!

  • „Nem lehetünk büszkék magunkra:” (Első mondat!)
    Kívülállóként azért nem kellene többesszám első személyben ilyen sírósan együttérzőnek tetszelegni! Sokkal hitelesebb lenne -az eddigi csak kárörvendően devalváló megnyilvánulások igazolására- büszkén elhatárolódni tőlünk!

  • Ugye jeleztem már, hogy most minimum 14 képviselőt fog küldeni a Fidesz az EP-be?
    Más és komoly emberek szerint lesz ez 17 is a küldhető 21-ből. Ez előre vetítené az őszi önkormányzati választás szavazati arányát: ami 5/6 lenne a Fidesz javára. Vagyis az összes ellenzék mindössze 1/6 arányt képviselne.

  • Tüske Zsófia

    Bibi – tudod, van olyan (patópálúr-fajta) magyar, aki lusta arra, hogy a megzápult és büdös turultojást eltávolítsa, inkább azt mondja, nem is büdös annyira, majd megszokom, csak ne kelljen megmozdulnom…(na ezek közé tartozol te is… a bűznek gyógyhatást tulajdonítasz és inkább dicséred, semmint tegyél ellene valamit)
    Aztán van az a fajta – igaz, hogy nem túl sok – aki inkább kimondja, büdös van, takarítsuk el a romlott záptojást.
    Na és igazi magyar habitussal te az ilyesmin nemhogy elgondolkoznál és megmozdulnál, hogy megtedd azt, amire lehetőséged van, hanem a takarítani vágyót még el is zavarnád.
    Mert, ha dicséred a jó levegőt, az a zápbűz akkor már rendben is van.
    A magyar lusta, ostoba és lakájmentalitású. Aki kiemelkedik közülük, azt elüldözi, vagy ha nem akar menni, kipusztítja.

  • Tüske Zsófia

    Brunszvik Teri,
    a magyar kénytelen a távolabbi népeket szeretni, mert a szomszédosak még a monarchia idejéből hevesen utálják őt az enyhén szólva lenéző és elnyomó nemzetiségi politikája miatt.A határon túli magyarok meg elérkezettnek látták az időt arra, hogy a trianoni szerződés óta a szomszédos népektől elszenvedettek miatt búsásan kárpótolják magukat. Így következett be az a fura helyzet, hogy az újvidékieknek házat veszünk, a hazaiakat kilakoltatjuk. Az ukránoknak kipótoljuk a fizetésüket, a hazaiak nyakába plusz 200 óra túlórát akasztunk, nem garantálva annak kifizetését. Az ukrán vendégmunkások számára budapesti kórházból alakítunk munkásszállást, autóval hurcibáljuk őket a munkahelyeikre, a szegény régiókban meg még a közmunkát is megszüntetjük. Akinek nincs semmije az annyit is ér. Kap a romániai magyar magánegyetemre több pénzt, mint a 400 éves budapesti, az anyák dupla gyest, mert a románok is fizetnek nekik, elsőbbséget az orvosnál és még csak fizetni sem kell érte, csak megfelelő helyre húzni az X-et a választáson és lehetőleg még levélben is szavazni kell. Hogy aztán a kifosztott hazaiak gyűlölik a szomszédban lakó kiváltságosokat, azon olyan nagyon csodálkozni mégsem kellene.

    A cigányságról mondottakkal egyetértek, azzal a különbséggel, amit a helyzetükről több jogtörténeti könyvet írt kollégám mondott: minimum kétszáz évvel ezelőtti helyzetbe lökték őket. Egészségügyi mutatóik nagyságrendekkel rosszabbak, mint a nem cigányoké, a családi pótlékot is elvonhatják tőlük, ha cipő hiányában nem tudnak hidegben a gyerekek iskolába menni, az speciális oktatásukat biztosító iskoláikat államosítják, a zömmel az egyházaknak átadott iskolákban kiközösítik őket, szakmát nem tudnak tanulni, mert ilyen képzés a falvakban nincs, és ha történetesen próbálnak dolgozni, megy a NAV és szénné bírságolja őket, mert két kosár eladásából nem tud vállalkozói adót, tb-t fizetni.

  • Nap – nap után bebizonyosodik, hogy Kertész Ákos, hazánk Kossuth díjas írója sok igazat írt azzal, hogy a magyar röfög és zabálja a moslékot ! Kertész Ákos minimum 5 Nobel díjat érdemelne meg az értelmes, kristály tiszta meglátásáért !
    Én szeretném megérni, hogy a sötét tudatlanságban élő hazám, aki nemcsak gazdaságilag hanem szociális téren is nagyon el van maradva a nyugati országoktól, feltűrné az ingeujjait és haladéktalanul nekiáll talpra állítani és meggyógyítani saját magát ! Addig nem fogunk semmire sem menni ameddig be nem fejezzük dühödt ámokfutásunkat és megszabadulunk azoktól a zűrzavar eszméktől ami hazánk minden baját az idegenekre, a kisebbségekre, az EU-ra tolja – hinni a hiszekegyben, Hunyadi János legendája feltámadásába, fellengzős harangozások, balsorsunk emlegetése és jól beborozni – és jöhet a székely himnusz!

  • Tüske Zsófia

    a Hírklikken megjelent két részletben egy interjú Bozóki András volt (hajdan fideszes) kulturális miniszterrel. Érdemes elolvasni, mert pontos képet fest Magyarországról és a jelenlegi helyzetről:
    https://hirklikk.hu/kozelet/bozoki-erjedes-es-felelem-a-fideszen-belul/350517

    „Itt 2010 óta olyan rombolás történt az agyakban, meg a lelkekben, ami szinte páratlan: a társadalom tudatos lebutítása ment végbe. Tanáremberként makacsul hiszek abban, hogy a tanulástól jobb lesz a társadalom, a kiművelt emberfők önállóan gondolkodnak, a párbeszédek magasabb színvonalúakká válnak, és végső soron a demokrácia is tanulási folyamat. A kritikai gondolkodás tisztelete azonban láthatólag fel sem merül a hatalom képviselőiben.”

  • Tüske Zsófia

    Pityi Palkó: attól tartok, hiába reménykedsz. aki itt még valamennyire önálló és értelmes szellem, az nem bajlódik a hazai zombik feltámasztásával, hanem rövid úton távozik és ezért nem is nagyon lehet kárhoztatni: csak egy élete van, amit nem akar ebben a kulturális mocsárban leélni, orbán lakájaként.
    Volt itt már néhány nekibuzdulás,a legtöbbet elbuktuk, de manapság nálunk egyetlen érték van: a pénz, és ezt minél kényelmesebben lehessen megszerezni. Félek, hogy Magyarország a végnapjait éli, és hosszasan elnyújtva, de haldokol.

  • Kedves Margit!
    – Nagyon, megérintett, hogy szembesített bennünket a rögvalóság pillanatképeivel…
    – Mi „emberek” rivalizálunk egymással, az élet minden percében…- persze, igyekszünk jó libernyákok lenni, és úgy tenni mintha a konfliktust mindig mások idéznék elő…
    – Ha ezeket a „másokat” cimkézzük, akkor kapunk mi is kemény cimkéket bőven…
    – Mostanában, a hazai lakosság is kap hideget-meleget, a politikai élet perifériájára szorult páriáktól, hogy kiket választ különböző tisztségekre…
    – Föld S. „dolgozata”, ha nem viccnek szánta, igen sértő általánosításokat tartalmaz…

  • Tüske Zsófia
    2019 május 19
    10:52 de.

    50 év.
    Legalább ennyi fog kelleni ha majd valamikor a távoli jövőben kezdetét veszi egy „új időszámítás.”

    De ez is illuzórikus mert a Slapaj és Boda félék átlag húsz évenként széjjel csesznek mindent.

    Legalábbis ez jön ki ha megnézzük ez elmúlt 100 év statisztikáit.

    Buta agyanélküli nép az enyém.

  • Slapaj! Tán nem hangsúlyoztam eléggé: a személyes élmények, egyéni tapasztalatok NEM határozhatják meg a véleményedet a rasszizmusról és embertársaidról – már ha adsz valamit magadra. Ehhez viszont önfegyelem, állandó önkontroll kell. Ha ezalól egy hivatalosan uralkodó rendszer felment – sőt, bátorít, akkor elszabadul a pokol.

  • És Slapaj!Egy politikai ellenzékről”páriaként” beszélni, csak azért mert – alávaló módszerekkel,pl.a rasszizmus eleresztésével – jelenleg kisebbségben van: ez pont ugyanannak a botnak a másik vége, amit sose felejtetek el felemlegetni.
    Ajánlom figyelmedbe ezt az 1967-ben született dalt:

  • „de manapság nálunk egyetlen érték van: a pénz, és ezt minél kényelmesebben lehessen megszerezni. ”

    Kedves Tüske Zsófia, ezek szerint mi már benne lennénk a világ legnagyszerűbb, legmodernebb nemzetei között? 😮

  • Természetesen mindenki annyira ócsárolja a saját fajtáját – kivéve sajátmagát, természetesen – amennyire úri kedve tartja. De ettől az illető sem okosabb, sem értékesebb, sem (számomra) szimpatikusabb nem lesz. Másutt van a kutya elásva…

  • Tüske Zsófia

    https://nepszava.hu/1125525_simicska-orban-be-akarta-zarni-az-rtl-klubot-a-roszatom-penzebol

    Simicska szerint Orbán konkrétan megkérdezte tőle, hogy szerinte mennyibe kerülne a csatorna megvétele. A Fidesz egykori gazdasági háttérembere rögvest kiszámolta: „legalább 300 millió euró, 100 milliárd forint lenne”. Erre azt mondta: nem baj, megveszi majd nekem a Roszatom.”

  • Nagy furcsálkodással olvasom, hogy Trump elnök pár ezer Mexikóból érkezett migránst oszt szét ideiglenesen a határközeli városokban (letelepülési kérelmük elbirálásáig), s mi történik…. A demokrata város-vezetések elkezdenek őrjöngve tiltakozni, hogy ebből ők aztán maradjanak ki. Eddig mindent megtettek a migráns áradat érdekében !
    Itthon Földes úr is befogadhatna legalább egy darabot…

  • ˙

    Tüske és Geyza
    10:52 és 2:21

    Bozóki András, kivételesen rendkívül szimpatikus fideszes egykori miniszter nyilatkozatát kiegészítendő ki kell jelnetenünk, hogy az úgynevezett Fiatal Demokraták Szövetsége álca mögé rejtezett, valójában fid-SS már eleve tekintélyelvű és a karizmatikus vezetést abszolúte vakon követő vidéki, szinte kezdő, úgynevezett értelmiségiekből verbuválódott politikai és érdekközösség. Ez a hozzállás természetesen kádereinek nem csak a szélsőjobbos és autokratikus politika iránti kétségtelen szimpátiájából következik, de ezek gazdasági irányultsáa is a karizmatikus egyszemélyi vezető – A Vezér – kritika nélküli és vak fölemelésére, illetve az Ő fenntartására s ezzel mindjárt önmaguk előtérbe tolására és fenntartására irányul ma is. (Az ilyen és hasonló cégek vezérigazgatói szintjeiről már több lépcsőben is kiemelt . m e g b í z h a t ó . fid-SS potentátok azóta már több nagy nyereség-hozamú, profitábilis állami monopol kulcsvállalat vezérigazgatói székét is birtokolhatták , és foglalják el ma is.)
    Magam, évtizedekkel ez előtt egy ilyen fid-SS közeli, korábban állami, akkorra már strómannal privatizáltatott, a maga szakterületén – a speciális fid-SS törvénykezés segedelmével – mára már tök monopol helyzetet kiprovokált országos nagyvállalatnál dolgoztam.
    Mondanom sem kell, hogy az így oda tett vezetés hozzáállása már akkor is elsősorban a megfélemlítésen [pl a 3 hónapos munkaszerződések többszöri, úgymond próbaidős újra és újra ismétlésével eszközölt felmondási idő nélküli(!) kirúgáson alapuló fenyegetettség Damoklész kardjának a dolgozó feje felett tartásával] megteremtett „rend” tette adott céget a maga piacán mára teljesen egyeduralkodóvá.
    Ez >Á k o s K e r t é s z< csatolt, ill. Bozóki nyilatkozatához adott kommentjével való teljes azonosulásra késztet engem is.
    Azok a régi, addig naiv fideszesek pedig, akiben még volt becsület, mint Bozóki, Ungár K., vagy Fodor G. stb. is, sajnos nem túl sokan, már rég kiléptek ebből a még időben felismert, és nemcsak a palermói maffiára megszólalásig emlékeztető, de a berlini NASDAP jópár vonására is kísértetiesen hajazó és immár kiteljesedett, minden hájjal megkent politikai bűnszövetkezetből…

    .

  • Geyza
    (május 19. du. 2.21)

    „Befogott orral” mondom: Majdnem igaza van.

    (A legfontosabb: „Kezeket a paplan fölé, éljenek a csajok”)

  • Tüske Zsófia

    FORTIMBRASZ: ezt a három hónapos alkalmazást én is hallottam.
    meg az erőszakkal megszerzett cégeket – pl az EU-s támogatásokat nyilvántartó szofver forráskódját. Lázár megvette, a tulajdonos Komáromi András másnap meghalt

    https://444.hu/2014/03/03/meghalt-a-welt-2000-alapitoja

    Akik kiléptek a fideszből – a lista korántsem teljes: Hegedűs István, Szelényi Zsuzsa, Molnár Péter, Császy Zsolt, Csaba Iván, Kardos József és mostanában Hadházy Ákos és Márki-Zay Péter.

  • Zsófi! Hadházy nem mostanában lépett ki,hanem amikor a trafikokat osztották: ő Szekszárdon volt ök. képviselő és felháborította a mutyi. Márki-Zay nem volt fideszes – ő a Jobbikot preferálta mindig. Ő indította a Mi hazánk mozgalmat – nem tudom, most mit szól a törökszentmiklósi „vonuláshoz”.

  • Tüske Zsófia ! 11:42

    Hát persze, de én azt is oda írtam, hogy „satöbbi”.

    Na, de igazad van, mert az általad felsoroltak az

    . a . k i v é t e l , a m e l y . c s a k

    . e r ő s í t i . a . s z b á l y t, miszerint

    > f i d – SS kutyából . n e m . l e s z . s z a l o n n a < .

    A bentmaradtakat vazallusi esküjük, de nem utsó'sorban a

    zsebük köti a der Hungaro Führerhez. Utóbbi ruhafoszlány pedig,

    a zseb bizony az ilyeneknél szétszakíthatatlan kötelékszámba megy
    ˙

    [irodalom: n.Ferenczi Krisztina; Narancsbőr ]

  • Kieg. a 2:43-hoz

    FidSS-éknél ezen kívül a szélsőjobboldali kötődés is számításba jön

  • S.Bernstein;

    Az elsoben mint „fake news” jott az napvilagra.

    De ma mar lehetosegnek kell lennie, mert havonta 100 ezer del-hataron elfogottakat szukseges elszallasolni amig folyamodvanyuk eldontheto a birosagok altal.

    S mivel szamaiak megallasnelkul novekszik, s a Texasi elhelyezeseik tulerte a lehetosget.

    Tehat valahol szukseges elszallasolast talalni annak a tomegnek.

    S a birosagok is tul-terheleve a tobsegeikkel.

    Sot egyre tobben inkabb onkent visszamennek hazaikba.

  • BrunszvikTeri

    Tüske Zsófia 5:23

    Kissé kifacsart sorrendű következtetés az, hogy a magyarok azért kénytelenek a távolabbi népekkel „barátkozni, szövetkezni”, mert Magyarország a korábbi státuszánál fogva elnyomta őket, s azok ezért utálnak bennünket. Ez szerintem inkább fordítva van. Polgártársaink egy jelentős hányada eleve a gyökerein, neveltetés útján szívta magába az azok iránti lenézést, ha nem éppen gyűlöletet… Igen ez még mindig a hagyomány ereje, amelyet Trianon, aztán a rendszerváltás interferenciája csak felerősített.
    Mondom mindezt úgy, hogy közben eszembe jut az ún. Visegrádi Négyek alakulat, amelyet asszem’ Antall József hozott fedél alá, amely – ha igazak a szándékok – ellentmond a fenti logikának.
    Nem vagyok ellendrukkere az ügynek, de sokszor csodálkozom, az úgymond együttműködésükön… Bár nem hagyható figyelmen kívül, hogy azért Romániát, Szerbiát és Ukrajnát simán kihagytuk, aminek lehetett „stratégiai” megfontolása is, hsiz akkor még ezen országok helyzete és sorsa bizonytalan volt. Sőt Jugoszlávia szétbarmolásában 10ezer gépkarabély ingyen szállításával a horvátoknak tevőleg is részt vettünk…

    A cigányok kélrdésében 200, vagy 500 év secko jedno… Azonban, ha bárki rátekint a FORTEPAN 100 évnél is fiatalabb(!) fotóira, ott bizony Ők nemcsak ócska rongyokban, de mindannyian mezitláb láthatóak, mely úgymond’ „életmód” nem a saját választásuk volt, hanem a teljes társadalmi kirekesztettség szorította ebbe őket.
    Erre mondja MA IS sok álszent honffytárSSunk sóhajtva, hogy „hiába, ez az ősi kultúra diktátuma !
    Pedig ez a „bánásmód” csak folytatódik, ugyanis a feudalizmus pocsék beidegződéseként újra és újra termelődik a FideSS és kormányzata csak szítja a tüzet…
    Egy szintén a témába vágó fejlemény: Talán külhonba szakadt honfitársak még nem hallottak a MIÉP és a JOBBIK reinkarnációjaként feltámadt szélsőjobboldali MIHAZÁNK MOZGALOM-ról, amely épp a jövő héten készül a korábbi borsodi bakancsos felvonulásaikhoz hasonló hapeningre Törökszetmiklós cigánylakta negyedeiben… Az ottani lakosság a félelemtől máris fel van ajzva. Újra izzítják a gyűlölet lángját…
    Az állam és az egyház meg hallgat…

    .

  • BrunszvikTeri

    ui. a félreértés elkerülése végett:

    Természetesen nem a (cigány) lakosság izzítja a gyűlölet tüzét, hanem nyilas söpredék…

    Most újra alakítják a Mogyorgárdát –> új néven.

  • BrunszvikTeri
    2019 május 21
    3:41 de.

    Az lehet, hogy jól meg vagy áldva jószándékkal, amire valamennyi hozzászólásod bizonyiték.

    De van egy régi szólás:

    „A pokolhoz vezetö út jószándékkal van kikövezve”

    Elgondolkodtál már valaha ennek a mélyértelmü jelentésén?

    A lényeg, a Tüske Zsófinak cimzett hozzászólásodban csak a tények „bibisek”

    A V4 a V3-mal kezdödött, amikor még szlovákia nem létezett.
    Cseh és lengyel „elvtársainkkal” – leszámitva a 68-as dicstelen közszereplést – évszazadokon át hagyományosan „szorosak” voltak a kapcsolatok.

    Lásd csak mint egy példát a Jagello-házi II. Lajos Csele-pataki szereplését

    Hogy a többiröl ne is beszéljünk.

    A szlovák-cseh szétválás után sokáig stagnált is a „V3” mozgalom, eltelt egy idö, mire „V4” lett belöle.

    Az ukrán utalást sem igazán értem, de maradjunk annyiban, hogy Kárpát-ukrajna mint „kiérdemelt” hadizsákmány került a gyöztes hóditóhoz, vagyis a szovjet-birodalomhoz.

    Kárpátalján nemzetiségi kérdések csakis a Horthynak köszönhetöen lettek, miután utasitásba adta a zsidó honfitársaink kiirtását, akik kb 30%-at képezték a területnek.
    Nyilván az egyéb nemzetiségek elleni atrocitásokról már ne is beszéljünk.

    Amugy talán közismert itt a véleményem az Antall-Lezsák-Csurka fasiszta triumvirátusról, de a horvát kérdést sem értem, mivel a mesterséges Jugó-államalakulat Tito halálával széthullott, az hogy meddig tart az agóniája, pedig már csak „technikai kérdés” maradt.
    Mert a szerbek irtották a horvátokat addig is, amig fegyvertelenek voltak, csak nyilván addig „több sikerrel”

    Antall, Csurka már nagy valószinüséggel a Sátán tulvilági birodalmát erösitik – de a Triumvirátus ideológia atyja, ott ül Orbán közelében, árgus szemekkel örizvén annak minden lépését, hogy az teljeséggel betartsa az Antallnak tett fogadalmát

  • Más valami, amin nem átallana végre már elgondolkozni atyámfiai:

    Az Árpád-ház közel 700 évvel ezelött kihalt.
    Már az elsö „keresztény” királyunk is azon dolgozott – jelentös sikerrel – hogy a „turul” fö-uri réteget megsemmisitse.
    A házon belüli öt követö királyok jelentös többsége követte ebben e „nemes törekvésében”

    Ne is beszéljünk az elkövetkezö idökröl, amitöl kezdve többet magyar származásu király magyar trónon nem ücsürgött.
    Talán kivétel a félmagyar-félromán Hunyadi Mátyás (anyja Szilágyi Erzsébet)

    Az ugynevezett magyar, és sokat ócsárolt föuri rétegre már akkor sem volt igaz hogy magyar gyökerei lettek volna, nemhogy a trianoni idökben.

    Vagyis a föuri réteg gyökerei inkább eredeztek a környezö népekböl, mint a turulmadárból.

    Hát ezért kell ezerrel és bármilyen eszközzel bizonygatni hogy bizony tojásból keltünk, mert turul tojt bennünket, – bocs öket.

    Ma persze nem nevezzük ezt a réteget föuraknak – hanem ELIT-nek. Akiket persze éppen sokadszorra ujra kell termelni.

    Hogy igazibb legyen minden, akkor még akár kéznél is lesz egy jól bevált megoldás, kiirtjuk azokat akiknek nem tetszik a pofája

    Ez a jelen – és a jövö?

    Valakire csak kell támaszkodni nem? Valami külsö eröre.
    Ha ez a Putyin országa éppen? … hát ez jutott, igy esett.
    Most nem Hitler, most Putyin…

    Azért hatalmas az a bün, amit az idióta, infantilis Marx elkövetett. Mert másokat is vakká tesz, eltereli a látást a valóságról.

    Neki a történelemböl az ismeretei nullák voltak.
    NULLA!
    Mivel a történelem folyamán mindig a hatalomért folytak a harcok, nem pedig osztályharcolgattak.

    Az csak egy terelés volt az igazságról, amit nyilván a korabeli ELIT képviselöi diktáltak tollba a szerencsétlennek, ENGELSZ-EN keresztül.
    Hogy eltereljék a figyelmet az igazságról, a valóságról.
    Lehet, hogy a vadmarhája még el is hitte, a fanatizmus elvakít, és azt lát mindenböl, amit szeretne.

    De viszont pszichopataként nagyon ügyesen el birta adni az eszméit, és ez volt vele a cél.

  • Csak egy értelmezö kiegészités a fenti 8:43 bejegyzésemhez:

    A Föuri/Elit réteg más megfogalmazásban a Vazallussi réteg.
    Azok, akik közvetlenül kiszolgálják a „királyt”, vagyis távol tartják a plebszet, akik ezért cserébe az igazi haszonélvezöi a rendszernek.

    De ez soha nem jelenti azt, amit az együgyü Marx állitott, hogy ez a réteg ne lenne átjárható.

    Lásd Simicska/csere/Mészáros

    Gondolom a középkorból, vagy az horthista/rákosista idökböl nem kell példákkal statuálnom ennek a müködését?

  • talalom
    2019 május 21
    1:53 de.

    Zsófi! „… Márki-Zay nem volt fideszes – ő a Jobbikot preferálta mindig. Ő indította a Mi hazánk mozgalmat – nem tudom, most mit szól a törökszentmiklósi “vonuláshoz”
    ———————————————————————-

    talalom – Úgy tudom M.Z P. nem a Mi hazánk mozgalmat indította, hanem a Mindenki Magyarországa mozgalmat, alapította 2018-ban – sok sok értelmiségi, író, közgazdász, volt politikus, történész, jogász, még művészek is a tagjai a mozgalomnak, de szerencsére ők nem vonulnak sehova!

  • Jovo Vasarnap a magyrok szavaznak.
    S HA az elorelathato, ill. velt modon, a Fidesz az ossz-szavazatok 2/3-at nyerne, a tobbi nyolc (8) partok remenykedoi hazamhetnek sirankozva.

    Mert a szavazo lapon csupan a kilenc partok kozzul csupan egyre szavazhatmak.

    S a 2/3 az nem csak a tobbseg, de joval a tobbseget is meghaladja.

    Na, „talalom” egyszer mar allitotta, hogy szavazhatnak egyenekre is.
    De hogyan ?????

    S ha a Fidesz a szavazatok tobbseget kapna, mind a 21 kepviselok a Fodesz-kepviseloi lesznek.

    Amig a lakossagnak nincsen lehetosege szavazni 21 egyenre az osszes kozzul, egyenileg-nevszerint, csupan a szavazasok elleneben juthat barki is az EB-be, a Fideszen kivul.

    Vagy majd megaajandekozznak nehany vesztest is hogy ne sirjanak. Vagy mi mas lehetoseguk letezhetne ????

    De amodon a szavazok dobteseit figyelenkivul hagyva.

  • KEREKES GABRIEL

    Ebreszto !!!!

    A mul telmult orokre !
    Aki a multban el, a mukltban marad, az soha nem eri el a jovot !

    Gondolnal inkabba jovore ?

  • Mindenesetre azért, amint éppen olvasom,
    Mo.-ra százezrével települnek be külföldiek, főként Ázsiából:

    https://nepszava.hu/3036718_bevandorloorszagot-csinalt-orban-magyarorszagbol

    Köszönjük meg szépen a FIDESZ.-nek és a Nemzeti Ügyek Körmányának !

    Persze megértem én:
    Valakikkel csak le kell törni a hazai bérköveteléseket.
    Nomeg a kötvény-biznisz sem utolsó, amin ezermilliárdokat tettek egyesek zsebre, amikor meg majd jó sok év múlva vissza kell fizetni a pénzt, az adófizetőkre terhelik az egészet.

    Akárcsak Paks2 előnyteken ruszki hitelét,
    vagy a svindli kategóruába tartozó Budapest-Belgrád vasútvonal kínai hitelét, ami inkább Magyarország kínaiak általi kifosztásának nevezhető, az „arra érdemesek” zsebébe juttatott némi (jelentős) csúszópénzek fejében.

  • Tüske Zsófia
    2019 május 19
    5:07 de.

    Zsófi – tripla lájk!

  • MEA CULPA! (Maximálisan.) És kösz Besancon.
    Márki-Zay Péter valóban a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapítójaként szerepel, a Mi Hazánk-at meg a Jobbikból kivált, magukat „nemzeti radikálisnak” nevezőkből alakult, Toroczkay vezetésével.
    De Márki-Zay színrelépésekor említette, hogy leginkább a Jobbik – nyilván akkori – politikájával szimpatizál. Ami nem csoda, hiszen Magyarországon ma sincs konzervatív jobboldal – a soviniszta, irredenta, beszari, szájtépő mai kormányerők sikerrel verték szét még a kilencvenes években. A Vona vezette Jobbik adott ilyesmire reményt – bár a programjuk egyetlen pontjával sem értettem egyet.
    Ahogy nézem a Mindenki Magyarországa alapítói névsorát, látom: főként azok az értelmiségiek, akik a „függetlenség” hamis mítoszát kergetik. Keveset hallani róluk, pedig néhányan önálló köröket is alapítottak, pl. dr.Magyar György a Kard nevű csoportot. Lassan az emlékük is elenyészik a közéletben.
    Meg kéne nézni: vajon miért? Szerintem azért, mert ma Magyarországon az alapkérdés az, hogy a különböző elvek, elképzelések, tervek, kapjanak teret a közbeszédben, hogy a törvények a polgárok egyenjogúságát(és nem egyformaságát) biztosítsák, az állam pedig a közösség szervezeti kereteit adja, ne az erőszakos elnyomás eszköze legyen. Ez után jöhet vita, hogy e funkciók konkrétan hogyan valósuljanak meg: szociális piacgazdaságban, korlátlan szabadversenyben? A rétegek, csoportok közötti különbségek kiegyenlítésére kell-e a közösségi (állami)támogatás, vagy ráhagyhatjuk a „nyertes” egyének „jószívére?” Egyáltalán: hogyan dőljön el, ki lehet a nyertes, sikeres? A „mi kutyánk kölyke”, vagy az, akinek a teljesítménye (legyen ez fizikai vagy szellemi) mindannyiunkat gazdagítja?
    Ezeknek a kérdéseknek a megvitatására is csak akkor kerülhet sor, ha van jogállam, vannak emberi és állampolgári jogok. Ezért úgy gondolom, hogy most és itt elsősorban demokratikus koalícióra van szükség.

  • BrunszvikTeri

    „Kedves” Fából Vaskarika!
    8:10 – 8:43 – 8:51 (V.21)

    Engedd meg, hogy idő híján . e g y e l ő r e . csak annak nevezzelek, mely hasonló finom szavakkal te illetted Marxot.
    Hitler volt még az aki kb így szólott róla mint méltóságod.

    Most csupán az éppen rád, a te faragatlan (azaz bunkó) személyiségedre(?) jellemző, ám így önmagadra szórt, válogatatlan szitokszavaidat sorolom:

    – infantilis
    – együgyű
    – nulla
    – (a vadmarha most mellőzve; pedig a vadság igenjellemző rád, de . itt elméleti „eszmecsere” folyik)

    Na, most megyek vissza dolgozni, aztán az otthon, a gyerekek, stb kötelmek, s ha jut még rád időm, majd akkor kifejtem pszichoanalitikus elemzésemet majd rólad is és a fejedben lakozó káoszról is.
    ˙

    További kellemes ostorpattogtatást !

  • BrunszvikTeri
    2019 május 22
    7:24 de.
    Uramatyám, el sem tudom képzelni, hogy milyen szitkokat szórnál volna rá, ha Téged próbált volna kritizálni egy Marx nevű -általad talán érintettségből sejtetett- ősöd helyett! 😀
    (Mellesleg Marx Úr is bőven tehet arról, hogy sokan így vélekednek róla, mert sok mindenről tehet aminek nem kellett volna megtörténnie.)

  • Tüske Zsófia

    talalom, tévedsz, Márki-Zay fideszes volt, de a jobbik rábeszélésével indult Hódmezővásárhely polgármesteri választáson, amit meg is nyert. Hangsúlyozta, hogy MINDEN ellenzéki párt együttműködésére szükség van, ha orbánt és a csalással hatalomra jutó fideszt le akarjuk győzni.

    NEM Ő indította a Toroczkai/Tóth fémjelezte Mi hazánk mozgalmat, ő a Mindenki Magyarországa Mozgalmat alapította. A Mozgalom alapító tagjai: Dr. Márki-Zay Péter, Dr. Hadházy Ákos, Dr. Ábrahám Júlia, Dr. Bod Péter Ákos, Elek István, Dr. Kaltenbach Jenő, Kész Zoltán, Dr. Lengyel Róbert, Lukácsi Katalin, Dr. Magyar György, Dr. Mellár Tamás, Üveges Gábor.

    https://mindenkimagyarorszaga.hu/

    Azért ez egy kicsit más lista, mint a szélsőjobbos Toroczkai, Novák előd, Dúró Dóra és a Betyársereg magánhadsereg.

  • Tüske Zsófia

    talalom, ja bocsánat, látom, már korrigáltál.

  • Inkább Bibi
    2019 május 22
    10:18 de.
    ez a bejegyzés is hamarosan lejár mint egy átszállójegy, de azért megkérdezem:
    mi az Marx ból „következőleg” nem kellett volna, hogy bekövetkezzen?

    #1,2,3 sötöbö választ várok

  • BrunszvikTeri
    2019 május 22
    7:24 de.

    Sajnállak, de mindenki azt imád akit akar.

    Sajnos Marx sem volt nulla, hanem az ismeretei a történelemröl.
    Dehát téged amugy az ilyen apróságok nyilván nem érdekelnek, de valószinü hogy az imádatod az mindennél erösebbek, ugyanugy mint a fidesz hivöké, ezért kár szót fecsérelni.

    Még emlékszem, amikor a Beatless koncerteken a tini-lányok a összepisilték magukat.

    Hiába na, a Beatless egy imádnivaló zenekar volt.

    Hogy kegyed pedig a Marx-szó hallatán összepisili magát, még ilyen korban is, el tudom képzelni.

    Isten örizzen töle, hogy valaha is arra törekednék, hogy „imádott” legyek.

    Én sokkal jobban érzem magam renegátként.

    Nem szitokszavak amiket leirtam kedveském, hanem értékelés!

    Nehéz?

    Az emberi társadalmak jobbitásához való hozzájárulásának tárgykörében.

    Olyan módon, mint ahogy a próféták megitélése a bibliában.

    Ha az jött be amit megjövendölt, akkor istentöl jött a küldött, ha pedig az ellenkezöje, akkor bizony magától szólott a benne levö badarságokat.
    Ezt irták ott, abban a könyvben.

    Marx tézisei (jövendölései) csak népirtást, gyilkolást hoztak, igen, ugyanugy mint Hitleré

    Nincs más mit mondani.

    Köszönöm, de nem szükséges pszichoanalitikus elemzésekt tartanod itt senkiröl, én megköszönöm, de szintén nem tartok rá igényt.

    Marx köz-szereplöként kivánta felforgatni a világot – imigyen a téziseit minél tágabb körökben publikálta. Igy azokról való értéklésem nem egyenlö a te általad hangoztatottakkal – vagyis én nem a személyedet, mint magánszemélyt ócsároltam, mindössze arra hivtam fel a figyelmed, hogy a pokolhoz vezetö ut jószándékkal van kikövezve.

    Amit pedig észrevételeztem a megelözö bejegyzésedben, arra nem reagáltál.

    A másik bejegyzést pedig amugy nem neked szántam, ha tudtam volna hogy egy ilyen marxista fanatikus vagyy, bocs de még az azelötti, neked cimzett bejegyzésem sem szólok hozzád.

    Mert ugy sincs értelme – a fanatikus hivökkel nem lehet beszélgetni

    Higgy amit akarsz, csak annyi a baj, hogy nemcsak otthon teszed, hanem rá akarod kényszeriteni másokra az idolódat, az egész országra, köztük az én gyerekeimre is.

    Mi a különbség közted és az orbán között? Semmi, az egy fasiszta diktaturát eröltet a népre, te pedig egy komunistát propagálsz itt…

    Mind a kettö már letette az asztalra az eredményeit, százmilliók kivégzése, torturája, éhezések, háboruk – szeresd csak nyugodtan

  • Rodeo11
    2019 május 22
    5:52 du.

    „mi az Marx ból “következőleg” nem kellett volna, hogy bekövetkezzen?”

    Mondjuk az osztályharc lokálisból világméretűvé való sikeres kiszélesedése és jópár tizmillió „korszerűtlenül gondolkodó” ember idő előtti erőszakos halála. (Na persze lehet hogy, ezek a Kommunista Kiáltvány nélkül is spontán bekövetkeztek volna, de valószínű Marx úr fotekharcos és meccénás bűntársai nélkül az anyagi és emberi áldozatok száma nagyságrendekkel kevesebb lenne.)

  • Inkább Bibi
    2019 május 23
    9:58 de.

    a vietnami és a kóreai háborúkhoz mit szólsz, abban nem volt marx még tolatva sem csak… kis imperializmusz lakmusz bruhahahaha

    van még ilyened? és mi van Gázában?

    bruhahahaha azok is marx pedig hát a marx is zsidó

  • Az IMPERIALIZMUS az idegen orszagok katonai-erokkel valo elfoglalasait , bekebelezeseit es uramat jelenti !!!!

    Vajon hogyan lett egy kis saros falu egy 11 oras ido-zona tulajdonossa, leigazva es bekebelezve tobb mint 120 onnallo es fuggetlen nemzetisegeket.

    Nem is emlitve Crimiat, meg a Don-bast ???

    Hasonloan Tibet, Hong-Kong, Xing Yan-ban az Uygur nemzetet, s az allando fenyegetes Taiwan meghoditasa ???

    Az kegyetlen, kapitalista US meg Puerto Rico kovetelesei alapjan sem hajlando bekebelezni. Hm?????

  • Rodeo11
    2019 május 23
    10:54 de.
    Marxnak van olyanja, hogy Imperialista Kiáltvány? Erről nem tudtam!
    (És kb. annyira volt zsidó mint Soros.)

  • Elemér,
    (És kb. annyira volt zsidó mint Soros.)
    Ez egy pontos és sajnos igaz meghatározás.Egyenlőre csak a hajlamokban.Az eredeti indíttatás nem azonos,de Isten segítségével ez a második felvonás hamarabb fog bukni és kevesebb kárt fog generálni.
    A sorost ne írjuk nagy betűvel.Ugyan úgy,mint a @-ok nevét sem.

  • Inkább Bibi
    2019 május 23
    4:16 du.
    olvass Marx-ot, akkor megtudod, (jaa, hogy tudd, én olvastam) és ne a gyurkából informálódj mert sem nem 10 sem nem 0,1

    bruhahahaha

  • gyuri10
    2019 május 24
    11:41 de.

    Meg a tiedet sem.

  • Inkább Bibi Most már a zsidóságot is elveszitek a nektek nem tetsző emberektől, nemcsak a magyarságát? Miért is nem zsidók?
    Mind édesapjának, mind az édesanyjának rabbi felmenői voltak. Lehet egy nem zsidó rabbi? Ne legyetek már nevetségesek.
    Kikeresztelkedtek? Na és, csak így lehetett ügyvéd. Nem az Ő saruk, hanem az emberszerető keresztényeké. Vallás miatt elpusztulni, ostobaság. Nem gondolod?

  • Kenny:
    Bibis Elcsi a rencerváltás előtt ortodox komcsi volt.
    De kikeresztelkedett belőle heheheheheheeeeheheheehehehehe

  • kenny
    2019 május 24
    2:12 du.
    Úgy látom nem értetted meg a lényeget.

  • Rodeo11
    2019 május 24
    1:14 du.
    Isten ments’ hogy Marxot olvassak, így is elég elvetemült vagyok! 😀

  • kenny
    2019 május 24
    2:12 du.
    Nem vagyok biztos benne, mert még soha sem voltam zsidó, de úgy tudom, egy zsidónak nem elég csak genetikailag zsidónak lennie!

  • @-ka,
    sajnos a @-ot nem lehet kis @-cal írni,pedig te és az emeritus @ alaposan megdolgoztatok érte.

  • Geyza
    2019 május 24
    2:46 du.
    Soha nem voltam az „átkosban” még maszek sem, ami felért akkor a szigorú átvilágítások miatt egy piros könyvvel, mert csak a lojálisok lehettek lángos sütők vagy tv szerelők! 😀

  • Te bibis gondolkodású akárki!

    Marx nem megcsinálta, avagy feltalálta az osztályharcot. Az osztályharc hosszú évezredek óta nélküle is szakadatlan működött és funkcionált. Marx ősei is Júda, Szamária, vagy ‘stenments! éppen Galilea földjét túrták, amikor az osztályharc önmagától is működött.

    Ahogy Newton, avagy Halley sem föltalálták az üstökösöket, csak tudományos módszerrel és alapossággal tárták fel azok törvényszerű működését, pályájuk vonalát, minek alapján matematikai módszerekkel a róla elvezett üstökös a halála után 60 évvel valóban bekövetkező percre pontos érkezését képesek volt(ak) megjósolni.

    Ebbe bele kell nyugodnunk, még ha némely idealistáinknak ez nem is tetszik 😀

    KB

  • Inkább Bibi Az a baj, hogy nagyon is értem.
    Az emberek szinte mindig különbek akarnak lenni a másiknál.
    Az ortodox a nagyon zsidó, a neológ a kicsit zsidó az ateista pedig nem zsidó? Ugyan. Aki betért? Az kicsit sem zsidó, mégis zsidó? Aki nem tudja, hogy zsidó, az akkor nem zsidó? Amit nem tudunk az nincs? Szerintem ez butaság. A zsidó akkor is zsidó marad, ha kikeresztelkedik, akkor is, ha megírja a Tőkét, és akkor is ha megtagadja zsidóságát. Még akkor is, ha Sorosnak vagy Barenboimnak hívják. Ha Marx rabbi lesz mint ősei, akkor most zsidó lenne? Van ami elrendeltetik születéskor. Pont ahogy senki sem tudja levetni a magyarságát és el sem vehetik tőle. Lehet „európaiként” viselkedni, lehet levetni minden negatív „magyaros” viselkedési típust, de ez nem azt jelenti, hogy nem magyar, hanem azt, hogy más (remélem jobb) ember lett.
    A magyar persze rossz példa, hiszen keverékek vagyunk, lehet, hogy egyszerűen egy másik nép jó tulajdonsága felülkerekedett a rossz magyaron, vagy fordítva. Szerencsére az emberi lélek szabad, fejlődhet, tanulhat és levetheti rossz beidegződéseit és sokkal jobb ember válhat belőle mint szűk kis országa lakói, hiszen a környezet nagyban hozzájárul a fejlődéshez vagy az elbutuláshoz”. Attól még zsidó vagy magyar marad, csak sokkal jobb zsidó vagy magyar. Vagy magyar zsidó, hiszen miért ne lehetne valaki aki valaminek születik, de magáévá teszi egy másik nép kultúráját is? Neki még jobb, mert ki tudja mazsolázni a jó tulajdonságokat, és ellenállhat a rossznak. Ettől még zsidó vagy magyar marad. Ezt ember nem bírálhatja felül. Nem hiszem, hogy ehhez Menórával vagy turullal kell verni a mellet. Szándékosan nem írtam keresztet, mert nekem nagyon furcsa ez a turulos kereszténység. Sajnos.
    Azután persze tovább is mehetnék, hogy valaki mikor és hogyan lett zsidó. Mikor és hogyan csapódott a zsidó törzshöz, illetve a sok megszállás alatt mennyi egyiptomi, római és ki tudja még milyen vér keveredett. Úgy nagyjából egy nagy marhaság ezt a témát erőltetni.
    És akkor Szegedi Csanádról még nem is beszéltünk. Mind zsidónak, mind kereszténynek, mind magyarnak sz@r ember. Most mégis tenyerén hordozza a zsidóság egy része. Röhej.

  • Jurásek Fábián Sebestyén Nem vagyok Földes, de „fehér keresztény” létemre egy „nagyon” cigány barátom van, aki megtisztelt azzal, hogy az esküvői tanúm lett, és a mai napig mikor Magyarországra megyünk találkozunk, nyilvános helyen. Soha nem volt kellemetlen és soha nem szégyelltük. Igaz, nem kellett a szárnyam alá venni, mert Ő tényleg a saját lában áll. Leánya egy kimondottan takaros és okos leány, akinek viszont komoly hátránya van származásából, a becsületes fehér keresztények miatt. Ezért teljes gőzzel nyelveket tanul, hogy egyszer egy jobb világban élhessen.
    Két olyan igazi barátom maradt, aki a távolság miatt nem távolodott el, illetve nem a haszon reményében tartja velünk a kapcsolatot. Az 50%-a cigány.

  • Gábriel 6.05

    Ahogy Gordon Blue/3:58 is megmondta, tudományos tételek levezetett igazsága nem hit kérdése. Annak tartalmát csak tételesen, pontról pontra hivatkozva lehet megdönteni s nem légből kapott, pláne nem övön aluli primitív szitkok és átkok kíséretében, ráadásul tombolva lehet megcáfolni.

    Mert a te Terinek címzett primitív átiratod ezt a gyenge „harcmodort” próbálja érvényesíteni, őt súlyos szubjektivizmussal vádolva, holott, mint kiderült, ez a személyeskedő durvaság éppenséggel a te „érvrendszered” jellemzője. Vagyis a megtámadni kívánt személy – nem a nézetei – megalázását célzó primitív kinyilatkoztatás retorikus trükkjével. Mondhatnók, alattomos és aljas szisztéma ez, amely csak a te, ill. a hozzád hasonló szubjektumoknál lehet hatásos.

    Az, hogy Teri védelmébe veszi Marxot, te azt mint alapvető emberi hibát fordítod, véletlenül se a tételei, hanem rögtön a korrektül vitázó személyisége ellen.

    Itt már többen kértek téged arra, hogy tételesen add elő antitéziseidet példának okáért Marxszal kapcsolatban is, de te csak vagdalkozol, mert csak ezt a harcmodort ismered, hisz biztosan „nem adhatsz mást magadból, mint mi lényeged”.

    Minden esetre setét agrssszív stílusod nem ide, nem egy ilyen kultúrált oldal lapjaira illik, mint a Kanadai Magyar Hírlap…

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Akik itt a Kommunista kiáltvány című pamfletet úgy en bloc,

    harsogó gyűlölettel, ám tartalma részleteit teljesen mellőzve

    támadják, azok éppen annak alap tartalmát igazolják. )) 😀

  • Híveim! Ne dugjuk a fejünket a homokba!

    Megtudtuk Gábrieltől az igazságot: „Marx köz-szereplöként kivánta felforgatni a világot”, ennek következtében nem tekinthető embernek. De sőt, még zsidónak sem, ahogy Bibi rávilágított. A kérdés most már csak annyi, vajon cigánynak tekinthető-e? Charlie sajnos már nincs itt, ezért ebben a kérdésben csak találgathatunk. Nekem az a véleményem, hogy Marx még csak cigánynak sem tekinthető, pedig ők (vagy inkább „azok”?)- mint tudjuk – már a „bobonók” (by Bendeguz) szintjén vegetálnak.

    Kéretik a fórumtársakat, mostantól ehhez tartani magukat Marx ügyben.
    Köszönöm a megértésüket.

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2019 május 25
    8:10 de.
    Ezt jó lenne érthetőre kifejteni, mert így tényleg panflet, de hogy iránymutató kiváló izmus lehessen, logikusan meg kéne győznöd a veszteseket is! 😀