A Fidesz tarolt!

2019 május 30 2:31 du.76 hozzászólás

Habár a lakájmédia farok csóválva, nyáladzva ezt harsogja, van ezzel egy kis gond.

A kugliban – bocs, tekében – ami, mint tudjuk, ősi (kocsmai) nemzeti sportunk (habár én az egykori NDK egyik bányászvárosában is találkoztam vele, igaz, egy pályás betonvályús kivitelben, és a golyó is meglehetősen döcögősre kopott, a bábuállító meg permanens részeg volt), ősibb, mint a foci, a tarolás azt jelenti, hogy a gurító egy gurítással mind a 9 bábút ledönti.

A Fidesz – még a saját hírharsonái szerint is – mindössze 52%-ot szerzett. Persze, az, hogy „szerzett”, közelebb áll a valósághoz, mint az, hogy a szavazatok közül annyi esett rá. Fránya nyelv ez a magyar: a szerzéshez, mint olyanhoz, nem igazán tapad a tisztesség fogalma.

De vissza a taroláshoz. A taroláshoz, biza, nem elég 4,5 fa ledöntése. Én megvizsgálnám azt a 2%-ot . Igaz, felesleges. Azzal együtt sem lehet 2/3-nak kommunikálni. Ez, picinyeim, biza, bukás. Még a tekében is!

Azután itt van még a jusztis-kommunikáció.

Orbán figyelmébe ajánlom, mert mintha nem lenne tisztában.az elemi számtan fogalmaival. No, nem a 2×2=4 alapvető igazságával, hanem a több, kevesebb, kisebb, nagyobb, jobb, rosszabb mennyiség és értékpárjaival.

Az elemi számtant, úgy emlékszem, az ált. isk. alsó tagozatában a 2-3. évfolyamnak tanítják. Értelem szerűen a jogi egyetemen már nem, de – Orbán tárgybani képzettségét elnézve – talán nem ártana.

Ővezérsége ugyanis úgy véli, hogy nagyobb győzelmet arattak az EP-választáson, mint a múlt évben, idehaza. Most tekintsünk el attól az érzékeny kérdéstől, hogy ki felett, és mi célból, maradjunk csak az elemi fogalmaknál: kisebb, nagyobb.

Az előző választásban – aminek ugyan semmi köze nem volt az EP-hez, így meglehetősen nehéz sikerességét ahhoz mérni, ahogy a körtéét az almához se jó ötlet – a Fidesz – hogy miként, más kérdés – 2/3os győzelemhez (?) jutott.

Most meg 52%-ot izzadtak, loptak, csaltak össze, ami – szerinte – nagyobb, mint a 2/3ad. Érdekes számítás. Igaz, az egyik %, a másik meg harmad. Nem lehet egymáshoz vetni őket, de nem is érdemes. Ha a Vezér azt mondja, hogy az 52% nagyobb, mint a 2/3, akkor az úgy van.

Legfeljebb átírják az elemi számtan szabályait. Mi az nekik?

76 hozzászólás

  • Savanyú a szőlő … Akkor lehet, hogy a Kétfarkú kutyáék az igazi győztesek ?

  • Orsós Elemér

    A tévedések elkerülése végett és nem a magyarországi első helyezett védelmében, hanem csak úgy a tárgyilagosság kedvéért had jegyezzem meg hogy az EU-ban nem érvényesek a fidesz által, sőt még nála sokkal demokratikusabb franciák és angolok által a saját hazai választási rendszerükre legyártott sokkal nagyobb felszorzások sem, ezért a Fidesz által megszerzett 52 % a büdös életben nem lesz az EUban 2/3-ad, simán marad az 52 %, ami mellesleg az EU egészének csak jelentéktelen töredéke, a nagy kalapban nem oszt, nem szoroz! 😀

  • Én azt látom, hogy 2014-ben a fideszesek 12 képviselőt küldtek Brüsszelbe, az ellenzéki oldal kilencet.
    Most nyertek a fideszesek 13 képviselői helyet, az ellenzék nyolcat.
    Ez mintha minimális növekedést mutatna a fideszesek javára, és ugyanennyi a veszteség az ellenzéki oldalon.

  • ELEMER;

    Az EU-ban minden nemzet egyenloen azt a valasztasi rendszert alkalmazza.

    Az Angolok mar nem szamitanak mert Okotbetol NEM az EU tagjai.

    De a 21 magyar, vagy a 13 (eggyel tobb, de azert az elvtarsak panaszkodnak hogy nem lett az 16), de meg akkor is egy szem homok a tengerben, az EP 751-hez viszonyitva.

  • DRIZARI belatja hogy a meg egy kepiseltetse novekedese is „novekedes”.

    De a panaszok itten, s nem csak a hozzaszollok, hanem a cikkek szerzoi alatal is, hogy miert nem lehetet az legalabb a 14, ami lehetne az altaluk ohajtott 2/3.

    De a jo-kerdes, miert mindenki figyelen-kivul haftja az altalanos kibontakozasokat amit a 28 nemzet alatali eredmenyek muatat ??????????????????????????

  • Drizari
    2019 május 30
    4:31 du.

    Jól látod a számok nyelvén és lecsupaszítva ezt a történetet. A száraz igazság, hogy egyel bővült a Fidesz EP mandátumának száma. A siker az lett volna – és most vonatkoztassunk el attól, hogy milyen módszerekkel nyer sorra a Fidesz, ami egyáltalán nem tisztességes verseny sikere – szóval a siker az lett volna, a Fidesznek pedig kudarc, ha az ellenzék legalább egyet elcsíp a Fidesztől és nem az ellenzéki pártok egymástól mazsolázgatnak oda-vissza.

    Az pedig megint egy másik szempont, hogy a migránsriogatás mint olyan Európában nem lett népszerű – és nem lehet az emberekből hülyét csinálni Magyarországon kívül ilyen mértékben másutt az EU-ban, ha nincs egy adott kormány (ez esetben magyar kormány) kezében a média túlnyomó része. Így a szélsőjobb egyáltalán nem erősödött meg úgy Európában, ahogy Orbán azt elképzelte és most abban a helyzetben van, hogy két szék közül nem akar a pad alá esni. Salviniékkel semmiképpen sem szövetkezik a Fidesz, a Néppárt pedig felfüggesztette őket. Ezért simulna, nyalná, könyörögné vissza magát a Néppártba csúszómászó kígyóként, akár úgy is hogy mégsem állítják fel az EU szerte kifogásolt különbíróságokat Magyarországon. Amit eddig etalonnak kommunikáltak, és a tavalyi új kétharmad birtokában prioritásként szavazott meg a magyar Parlament. Inkább magukhoz elvtelenek és ezt is beáldozzák – csak ne szoruljanak az EP-ben teljesen perifériára, jelentéktelen frakcióba.
    Ilyen szempontból és nem a hazai vonatkozásában teljes kudarc Orbán politikája – ez abból is következik, hogy csak Magyarországon belül működik a leuralt média általi propaganda és néphülyítés, Európába nem ér semmit a szava, elvész a tömegben a migránsriogató, meg az álságok „Európavédő” hangja. Jelentéktelen figura lett belőle, amint kilép az Országhatáron kívülre.

  • Bendeguz79
    2019 május 30
    6:08 du.

    gizi, már megint „félrebeszélsz”!

    egy teljesen lefosztott gazdaság amely kibillent egyensúlyából és mint a veszett fejsze nyele zuhan miközben az egymás kirablása folyamatos, az ilyen „politikai” események ugyanolyan gittrágás mint a brexit az angoloknak (briteknek hahaha)nem az a bajuk, hogy politikailag be kellett simulniuk valami olyasvalamibe ami nem teljesen brit (levédiabsznád ugyanaz a ladik), hanem az, hogy a gazdaság nem pörög úgy ahogy azt remélték és a belügyeik a teljes brit idióta külpolitikát lenullázzák azaz a britek súlyukat veszítették a világban és a belügyeikben meg kiderültek dolgok és a gazdaság nem robog… hahahaha és ebből az kellene hogy következzen, hogy szabadabban új szüvetségeseket vagy partnereket találjanak nagy sebességgel amit pontosan a segg külpolitikájuk lehetetlenné tesz és ugyanez vonatkozik levédiabasznádra is egy elbaszott külpolitika és külgazdaság látszat eredményeket produkál, amivel a magyar gazdaság diverzifikálása nem jöhet létre (O1G egy seggfej a gazdasághoz is és a sameszai még nála is seggebbek lásd a Petya WC kefés frizurás agylúdtalpait ami persze a „maestro” „irányvonala”

    azaz nincs irányvonal kapkod mint Bernát a mennykő után és szarba tenyerel meg pofára esik a mészaros $ mészaros konzorciumok az nem levédiabasznádi gazdaság, hanem egy bohózat és zsebtolvajok klubja

    bruhahahaha

    te meg gizi nem veszed észre, hogy tök ugyanaz megy az usa ban is csak ott a rablott pénzek sok mindent -egyelőre- el képesek takarni meg a panem et circenses is ami levédiabasznádon nincs mert a foci nem jött be a stadionok nemzetközi vonalon nem üzlet és a feledés azaz pénzkidobás más szórakoztató ipar ami világméretű tömegeket vonzana az sincs

    és most a vizibusz összeütközött a szállodahajóval amit errefelé hirdetnek és sikerrel de az a magyar államnak és a vállalkozóknak keserű pohár mert nem sok bevétel van utasokkal beszéltem szép minden de mindent megkapnak a hajón azaz nem fogyasztanak a parton tehát csak füstkarikák

    de most a világ a nyelvére vette Budapestet bár ne tehette volna

    bruhahahaha

  • Huncanada és mindenki más. Felhívnám a figyelmet, hogy a különbíróságok felállítását csak bizonytalan időre ELHALASZTOTTA a magyarországi udvartartás. A tavaly elfogadott törvényt NEM VONTA VISSZA, és a „bizonytalan idő” is jelenthet két évet, de két napot is. Vagyis a klasszikus vicc szerint: Sztálin et. most visszadobta a labdát a gyerekeknek, holott közéjük is lövethetett volna. Ezt – vagyis a konkrét lövetést – egyébként megalapozza az SS-törvény, meg a gyülekezési törvény megbuherálása.

  • Parács Péter Pál

    Kedves talalom!

    Korábbi cikkben arról volt szó, hogy „cserélünk” e-mail-t. Én direkt, az Ön által felvetett témához korrekt módon el is küldtem egy cikk-hozzászólásban az enyémet, de arra a mai napig nem jött semmi.
    Szóval, …………….????
    PPP

  • Parács Péter Pál

    Ille István

    Az Ön eszmefuttatásából adódóan az a kérdésem, hogy mi a különbség, ha:
    1.) Magamról mondom, hogy taroltam vagy mások mondják ezt.
    2.) A „tarolás” szó másrészt nem azonos a „szerzés” szó relatív fogalmával sem.
    3.) Különösen nem kellene összekeverni egyiket sem a „győzelemmel” kifejezéssel.
    – A tarolás agresszivitást,
    – A „szerzés” pedig annyiban kapcsolódik a”győzelem”-hez, mint például egy focimeccsen az egyik csapat több gólt szerzett és ezért „győzött”.
    – Azt sem illik elfelejteni, ha több csapat játszik mondjuk egy kupamérkőzésen, akkor a résztvevők eredményességét súlyozott számtani átlagával is szokták értékelni.

    PPP

  • HunCanada,

    közömbös – belpolitikailag – Orbán viszonya a Néppárthoz. Ma már kormányhatározatokkal és miniszterelnöki rendeletekkel irányít, mint az volt a Kádári időkben. Nem egyszer előfordul, akár a törvényekkel szemben, pedig azokat is a fideszesek „alkották”.

    Mára perifériára szorult az ország a NATO-ban, az Interpolban, és az EU tagországok titkosszolgálatai közötti információcserében. Köszönhető ez az orosz jelenlétnek és az úgymond keleti nyitásnak, köztük a kínai szoros kapcsolatnak.

    Ez viszont már nagyon súlyos helyzet. Úgy tűnik, a mai magyar politikai kormányzati vezetők követik a történelmi hagyományokat a rossz oldalra való csatlakozásban.

  • talalom
    2019 május 31
    4:21 de.

    Határozatlan időre, bár a bizonytalan idő is majdnem ezt jelenti. De a határozatlan idő a pontos megfogalmazás. Ami klasszik sumákolás, mert ebbe bármit és mindent bele magyarázhat a kormánypárt és bármerre csűrheti majdan tovább ezt kénye és a kedve szerint ahogy a csillagok állnak, vagy éppen oly módon, hogy a vezérnek milyen épp a kedve, de leginkább a saját érdeke.

  • Illés a liberális ideológiájú KMH (tévednék?) színvonalát rontja – de nagyon.
    Felesleges közölni az irományait.

    Orbán és az ő fidesze Magyarországon győzött az EP választáson, viszont európai viszonylatban veszített, mivel a (szélső-) jobb-oldali voksok mennyisége elmaradt
    Orbán várakozásaitól. Meglátjuk, hogy Orbán hogyan jön ki ebből.
    Ennyi történt.

  • korrekció: Illés helyett Ille.

  • Talalom

    „Huncanada és mindenki más. Felhívnám a figyelmet, hogy a különbíróságok felállítását csak bizonytalan időre ELHALASZTOTTA a magyarországi udvartartás. A tavaly elfogadott törvényt NEM VONTA VISSZA, és a “bizonytalan idő” is jelenthet két évet, de két napot is. ”

    ————————————————
    Talalom, – itt az ok, ami miatt elhalasztotta a lényeges! A Fidesztől, na pláne Orbántól ne várja senki hogy egyenesen és nyíltan beismerje, ha valamivel túllőtt a célon, vagy, hogy egy elképzelése / akarata, nem kivitelezhető ezért vagy ezért! Sosem fogja beismerni, pedig néha talán hasznos lenne a számára. Itt most sunnyog, nem mond sem á-t sem bé-t mert pontosan tudja, hogy a Néppárti tagság mindennél fontosabb a számára, ezért még erre is hajlandó, ám azt is tudja, hogy ha a nemzetközileg sokat bírált közig. bíróságot továbbra is erőltetné, annyi lenne a Néppárti tagságnak.

    Amíg tehát tagja, nem lehet róla szó, ezért tanácstalan, hogy most melyik úját harapja! Magyarul, kelepcébe került, egyhamar nem hozhatja tető alá a hőn áhított szervezetet, mert ha most sikerül „hasmánt”visszakúszni a Néppártba nem meri kockáztatni, hogy végleg kiakolbólítsák! Majd szépen csendben elül a külön bíróság ötlete, lényeg, hogy egyelőre szó se essék róla, aztán majd elmúlik mint egy pattanás, míg végül igazán már senki nem foglalkozik vele!

  • Ferenct Ezzel az a baj, hogy Orbán az emberekkel játszik. Csak sötét parasztok meg gyalogok vagytok egy sakktáblán. Nem Ő bukik, hanem az ország.

  • Besancon
    2019 május 31
    12:46 du.

    inkább ezt nézd

  • Azzé arra kivi leszek, Bruxelles mit szól majd ahhoz hogy nem EU állampolgárok szavazataival csalták össze azt az ötvenkét százalékot ami normális választási szabályok szerint még a 35 százalékot sem érné el.

  • Besancon
    2019 május 31
    12:46 du.

    rengeteg izé után vagy helyett

    ez az ami „tarol”

    https://www.youtube.com/watch?v=pzlw6fUux4o
    BWV 1068 eredeti hangszereken

  • Ferenct:
    miből gondolod, hogy abban a helyzetben – főleg, színvonalon – vagy, hogy megítélhesd, minek közlése felesleges a KMH-n, és mi közlendő?
    azon felül, mi/ki felett is győzött a Fidesz, és mi a hozadéka?

  • PPP:
    csinos kis szofisztika, csak éppen semmi értelme.
    a tarolás az tarolás, függetlenül attól, hogy magamra mondom, vagy mások mondják rám
    a tarolás a győzelem egyik eleme (látszik, hogy nem tudsz tekézni).
    a szerzést illetően magad világítottad meg, mi is a helyzet. nem is értem, mi a bajod?
    utolsó érved teljesen értelmezhetetlen, minden esetre tudományosan hangzik 😀

    na most akkor tarolt a Fidesz, vagy győzött, esetleg megszerezte a győzelmet?

  • Kenny

    „Csak sötét parasztok meg gyalogok vagytok egy sakktáblán…”

    Nem tudom, hogy ön/te Magyarországról írsz-e, v. máshonnét, de 1) ha Mo-ról akkor te is paraszt vagy a sakktáblán, 2) ha nem Mo-ról, akkor ott vagy paraszt ahol élsz. Nincs több opciód.

  • HunCanada
    2019 május 30
    6:54 du.

    Erre a kitélre reagálnék:

    ” a siker az lett volna, a Fidesznek pedig kudarc, ha az ellenzék legalább egyet elcsíp a Fidesztől és nem az ellenzéki pártok egymástól mazsolázgatnak oda-vissza.”

    Már megbocsáss de valami félelmetes az ahogy „öfelsége ellenzékét” magad is olyan NAGYVONALUAN EGYBEMOSOD, mint az ország nagy része.

    (Nem merem már leirni azt az igazságot, hogy ez magyarbetegség, mert az Almási Alma mindjárt antimagyarnak sorol be, szemében már én vagyok a haza ellensége. Nyilván mióta a lelkének kedves Antallról kimondtam, hogy a fasiszta Horthy-rendszer visszacsinálója volt. – Vagyis a haza ellensége én vagyok, nem pedig az aki ujra a pokolba taszította az országot, – PERSZE a „FENSÉGES NÉP AKARATÁBÓL KIFOLYÓLAG” – amelyre a naccságos asszonyunk is voksolt, s mivel hogy sose tévedhetett – mármint politikát illetöen – ezért ma is védi az akkori álláspontját – mert Ö természetesen „nem szimpátiából” politizált, ó nem soha – csak „gyanusitottjai” vannak.

    Bocs, hogy belekeverek személyes dolgokat, de pont ezzel arra akarok rámutatni, hogy a politika amugy mennyire személyes motivumokon mulik.

    Hiszen végsö soron gipszjakab, vagy náncsinéni (bodamarcsi) voksol.
    Neki is egy van.

    Valahogy a hátam közepére sem kivánom sem Toroczkai betyárseregét, sem az eMeSZPé-sek ujabb populáris ámokfutását, akik csak ugyanugy a „szagra mennek” mint az Orbán-fiuk.
    Vagyis, hogy mi az amit még ki lehet menteni majd a közösböl – közben lenyomni ugyanazt a hippokrata, ámitó dumát mint Orbánék, hogy az ország érdekében lopnak, nyilván az elöadás kicsit más verzióban hangzik el – de magyarul korruptak velejéig.

    Nem emlékszel, miért csinálták ki Gyurcsányt Öszöd után?
    Nem tünt fel milyen egységesek voltak ebben a Fidesz maffiával?

    Vajon miért nem tudtak soha házon belül se kiegyezni egymással?
    Nyilván mert folyamatosan a koncon (vagy a jövöbenin) marakodtak, marakodnak.

    Hányszor mondjam el még, hogy amikor hatalmon voltak akkor is olajat szökitettek, ÁFÁ-ztak?

    Aztán hogy mára elértünk oda, hogy az Orbán mostmár direktbe, nyilvánosan és szemérmetlenül lop?

    Hiszen a kezében vannak EZEK az „ellenzékiek”

    Pintér volt a rendörfönök akkor tájt is ….

    Orbán felismerte hogy a magyarok jelentös része mennyire befolyásolható, és ami a lényeg, mennyire telve vannak sovinizmussal, igy kapva kapott az alkalmon, az „antalli örökségen” – ami a félfeudális, félfasiszta Horthy-rendszer ideológiai rendszerének a visszaállitása.
    Amit Antall nem tehetett még a kezdeteken, az Alkotmány ilyen szellemben való átirása, azt már ö kényelmesen megtette.
    (A sors keze, vagy Isten megakadályozta, hogy mindezt Antall tehesse meg, mert inkább nem képzelném azt a diktaturát, amiben ma élnénk)

    Az Orban egyszerübb volt, fiatal, tehát volt ideje, hogy a politikai terepröl „kipucolja” az ezt ellenzöket (saját csapatából is) – ugyhogy mára jött el az idö, amikor már semmi sem fogja a kezét.

  • Ma „nyeregbe” szállt Ferenc pápa, megtartotta miséjét Csíksomlyón, a történelmi (1567-től) székely keresztény zarándokhelyen. A búcsú azonban 1444-ig nyúlik vissza, IV. Jenő pápa buzdította a híveket, segítsék a templom felépítését, cserébe búcsút engedélyezett.

    Történelmi jelentőségű a pápai látogatás, először járt Székelyföldön. A protokoll szerint először ugyan pénteken Bukarestben mondott szent beszédet, de célja a csíksomlyói Nyeregtető volt, amin részt vett a román miniszterelnök és a magyar köztársasági elnök is.

    A pápa látogatása előtt készült az alábbi, figyelemreméltó interjú a helyi székelyekkel:
    .

  • Ferenct Ezt most jól megmondtad nekem. Egészen odavagyok. Egy cáfolat jobb lett volna. Olyan igazi, értékelhető cáfolat.

  • Gábriel, megint habzol, vérben forgó szemekkel? HunCanadához beszélsz, de engem piszkálsz… Szerinted ez nem sunyiság? 😀

  • Gabriel
    2019 június 1
    7:58 de.

    Köszönöm a hosszú írásodat. Én szerintem egyetértünk, de ezek szerint a fogalmazásom több értelmet nyert, amit redukáljunk arra amire én gondoltam.

    Amikor ezt írtam:

    ” a siker az lett volna, a Fidesznek pedig kudarc, ha az ellenzék legalább egyet elcsíp a Fidesztől és nem az ellenzéki pártok egymástól mazsolázgatnak oda-vissza.”

    A „siker” szót itt bármelyik önálló ellenzéki párt szemszögéből értettem, amennyiben úgy növekszik, hogy a Fidesztől vesz el mandátumot. Nem ez történt, sőt az ebben a tekintetben elvi síkon kormánypártra és ellenzékre osztott „játéktér” ellenzéki oldalának mérlege mínusz egy mandátum a négy évvel ezelőttihez képest is. Azaz vesztesség.

    A Fidesz növekedett mandátum számokban az előző EP választásokhoz képest, és ilyen értelemben a vele szemben álló ellenzék A-Z-ig egyetlen ellentétes póluson áll. (azért ellenzék mert a kormányhoz képest – opposite, opposition – másik ellentétes oldalán van. Ez a megfogalmazásom kulcsa lényegében)
    Ebben az értelemben és a példámra vonatkoztatva vettem nem is oly „nagyvonalúan”, hanem valid és elemzésre alkalmas értelemben egynek az ellenzéket, mint kormánnyal szembeni oldalt (opposite).
    A Fidesz egy 50% feletti vonal felett tartózkodik jelenleg, és mondhatni alatta bohóckodnak az ellenzéki pártok és csak egymástól mazsolázgatnak. Ennyit enged meg a többi pártnak jelenlegi politikai hatalmunk és annak berendezkedése, de valódi versenyre és valódi sikerre aligha tör bármely párt az ellenzékből egészen addig amíg a Fidesz egyben tudja tartani a 2,8 uszkve 3 milliós szavazótömbjét.

  • Kenny

    1) Mellébeszélsz.
    2) Mit cáfoljak?
    3) Magyarországon élsz, vagy nem? Ki vele-:)

    Fenntartom: Te is ott vagy paraszt (a sakktáblán) ahol élsz.

  • Ferenc Nem parasztoztalak le. Azt írtam, hogy Orbán mire használ.
    Te mint szekértoló a gyalog elnevezést érdemled ki. Hatáskörben nem tér el a paraszttól ugyan, de ha jó helyre teszed az X-et, akkor királyod udvaribolondja bayer kegyes az elnevezéssel. Értő olvasással elkerülöd az ilyen baklövéseket. Amúgy igazad van, egész nap a földet túrtam, fülig sáros vagyok. Igaz, jobban szeretem a kertész elnevezést, de a paraszt is megteszi. Abban viszont tévedsz, hogy mi itt parasztok lennénk. Helyzetünk itt inkább a tisztnek felel meg. Itt nem királyság van, itt tényleg számít valamit az ember.

  • Tüske Zsófia

    mit tagadjuk, a fidesz tényleg tarolt.
    és nem a ballipcsi média szerint, hanem mérvadó és független média szerint
    http://huppa.hu/reuters-1975-billio-forint-landolt-orban-haverjainal-es-csaladjanal/?fbclid=IwAR0wRoqEVA1U2p2W1Qjww49XEiB__aaRPTljVUS5Z1M3HlAdtrIOwJzTMbc

  • Gabriel
    2019 június 1
    7:58 de.
    nem bántam meg, hogy megfelelően beállítottam az egeremen lévő görgetőt, nagy sebességre! így -szinte- seperc alatt tudlak ki/be/rá/el-görgetni, és ezzel rengeteg munkát takarítok meg az „okos” bicskámnak, nem kell nyitogatódnia annyiszor látván a @#&$gábrielkerekes vagy karikás egyremegy: nicket…
    szegény alma, még majd sajnálom…

    bruhahahaha

    én még ennyi seggséget egyben … hát nagyon régen… még jó, hogy az idő múlik

  • Almási Alma
    2019 június 1
    10:43 de.

    Csak ennyi a kifogásod?

    Miért is sunyiság?

    Irtam neked egy hosszu választ, azt hiszem erre a kérdésedre is benne van ott.

    Hiszen nem a hátad-mögött van leirva, az lenne sunyiság.

  • HunCanada
    2019 június 1
    11:20 de.

    Igen, ahogy pontositod, igy valóban kissé más értelmet nyer a dolog, igy ebben tökéletesen egyetértünk.

    Hiszen az ellenzékben levöknek (opposit) egyáltalán nem kell és nem lehet egymással azonos megoldásokat kinálni a társadalom számára, hiszen akkor egyszerüen csak egymás másolatai (copy) lennének.

    A politikai kinálat akkor nyerö, ha tud „képviseletet” ajánlani egy valamilyen társadalmmi csoportnak.

    Szerintem egy párt sem vállalhatja be az egész társadalom képviseletét, hiszen akkor nem más, mint egy populista hazugsággyár.

    Amivel sajnos van szerencsénk találkozni. Ez sajnos a hatalomra való éhség.
    Ami inkább a közjavakhoz való hozzáféres jegyében valósul meg magyarországon és más populista berendezkedésu országokban is, elsösorban a volt kelet-európai gyarmatokon, valamint a latin-amerikaik többségében.

    Sajnos ezekben az államokban a jelentös többsége a mai genererációknak erre vevök.

    Ugy látszik, hogy a fiatalok többségében érik ennek a felismerése.
    Remélem ez magában hordozza a változás csiráját.

    Sajnos az idösebb generációk jó része ragaszkodik a régi (társadalompusztitó, suicid) eszmékhez, ki ehhez, ki ahhoz, mint ahogy az itteni pincében is látszik.

    Minden elmúlik egyszer, ahogy az öreg Salamon megirta.

    Az elözö irásod többi részével pedig már ugyis azonosultam.

    Az Ille István pedig sajnos ugyanugy nem látja a fától az erdöt, mint más „szabadharcosok”, ezért a vele vita is kár lenne.

    Mert nem nekünk választóknak kellene egymással harcolni és a politikusok kegyeiért.
    Hanem a politikusoknak kellene értünk, a választók kegyeiért harcolni.

    Az opposit oldalon már megvalósulni látszik, kitisztulnak a „kinálatok”

    Sajnos egyelöre a legpopulistább pártformáció egy tetö alá tudott hozni több egymással is teljesen ellentétes érdekeü csoportokat.

    Nyilván nem kis szerepet játszik ebben a „minél nagyobbat hazudjunk, annál jobb” ocsmány taktikája, a sok „ügyes” manöverezés, a megfelélemlités propagandája – vagyis az eszközök gátlástalan alkalmazása. Aztán ha már hatalmon is vannak, akkor a lehetséges elszámolás feltételéssé alakul.

    De legalább tisztul az oposit oldal, és az idö csak a közeli jövöben dolgozik nekik, hiszen még az óriás platánfák is kiöregszenek, az ember meg annál mulandóbb.

    Az uj generáció meg „az ágy alatt is felnö” ahogy mondták volt régen

  • Kenny

    Nincs értelem a társagásunknak mert más nyelven beszélünk még ha magyarul is írunk.

    1) Jól értettem, hogy nem parasztoztál (én se) a szó kulturális értelmében. Annál is inkább mert nagyra értékelem paraszti (földműves) munkát.
    2) Azzal, hogy a politikai sakktáblán tisztnek tartod magad, az mosolyogtató (másként: nevetséges és nem igaz)
    3) Anyagilag, szellemileg, politikailag független vagyok mindenkitől. Az Istenen kívül csak a tények és saját meggyőződésem determinálnak. Ha véleményem van Orbánról, Sorosról (mint két „patásról” azt közvetlen tapasztalati tények alapján teszem.
    3) Itt a KMH-n vannak olyanok, akik ha Orbánt nem utálják „gyárilag” az náci, fasiszta, soviniszta, antiszemita, cigány gyűlölő, nő gyűlölő és egyáltalán ördögtől való. Ezek közül egyik sem vagyok.
    4) Orbán politikai döntéseit nagyobb részt kritizálom mint egyetértek, jobb, ha tudod. Magyarországnak az lenne a jó, ha Orbán távozna a hatalom csúcsáról, de nincs alternatívája.

    ps: Nem hiszem, hogy Magyarországról írsz ezért a véleményedet nem tartom relevánsnak. Ismereteidet csak a „a baromira” független- és nem független médiából lehetnek nem a valóságos magyar életből.

  • Orsós Elemér

    Ferenct
    2019 június 1
    6:11 de.
    Ezt a főnévből melléknevet tévesztő „parasztot” határozottan kikérem magamnak a szorgalmas, okos és életrevalóan gondolkodó, de -tévesen- primitiv hülyének tartott földművesek védelmében! A parasztot melléknévként használni a legnagyobb tudatlan bunkóság vagy szándékos lealacsonyítás! Lehet restelkedni!

  • Ferenct Nem tudod ki vagyok, de nem vagyok releváns Ez tetszik.
    Nem nem tartom magam tisztnek a politikai palettán. Én egy senki vagyok. Csak van mellettem egy olyan, aki bizony itt tisztnek számít. (Tudod a világ nem politikából áll). Ezért nekem jó helyem van a sakktáblán, ha érdemtelenül is.
    Azt pedig Bendegúz és Boda átlagban hetente leírja hol élek, nem titok.

  • FERENC 6/2, 4;22 de.

    Meglatasa realisan es ertelmesen velhetonek tunik.

    Az Orben administracio nem tokeletes, de hat mi lenne tokeletes ?
    De az orszag korulmenyei es a lakossag let-lehetosegei jobb mint valaha is volt.

    De a problema nem az egyen, hanem az allamrendszer!!!

    Vannak akik remelnenek egy demokratikus allamrendszert, de amikor meg azt a szot is itten emlitem mind a Kennyhezvalo elvtarsak csak szidnak, atkoznak meg a szo emliteseert is.

    Persze azok nem a valosagot kritizaljak, csupan reg a fejukjbe vert propaganda atkozasaikat ismetelik.
    Azert soha egyettlen letezo tenyt nem kepesek nyujtani tobbszori kereseimre sem !

    Tehat mind a ragalmazasaik csak „falra borso”.
    Az nem fog semmifele valtozast okozni.

    Ezeknek csupan a gyalazkodasaik es gyulolet terjeszteseik ami tartja eletben oket.

  • GABRIEL;

    Az O-bortnak elkell fogyni, s kennek fertotleniteni , mielitt az uj-bort a hordoba lehetne tolteni.

    Mind a mult kedveloi elmuloban, s jovo-generacio mutatkozott a multheti szavazasoskon is.
    Az lessz a novekedo.
    Azzal a mult elkepzelsesi is majd eltunnek.
    A fiatalok logikusabbak !!!

  • Rodeo11
    2019 május 31
    4:48 du.

    Köszi, hogy átküldted, még nem hallottam, különösen ilyen remek előadásban, bár M,A-t eddig is nagyon szerettem. Ma du. volt egy kis szabadidőm, – míg a többiek tüntetnek a menettel – én nem tudtam menni így belefeledkeztem a csodás „Bach zongorába” és fejhallgatóval kizártam minden ide nem illőt! Aztán meghallgattam a másodikként küldött Airt-t Bachtól, amit nem lehet megunni, olyan csodálatos!
    Ám. amikor véget ért, néhány másodperc után elkezdődött Mozart Laudate Dominium – ja és Handel Hallelulája. ( ha nem állítom le időben akkor a következő felvételt indítja) Talán már írtam, hogy Handel az egyik nagy kedvencem, és volt idő, hogy a húsvéti körmenetet azért látogattam, mert a végén élő kórus énekelte a Halleluját – nem felvételről ment – és azt valami egészen felemelő hallani! Pár éve új pap jött, és valamiért rendre elmaradt Handel – hát azóta nem megyek a körmenetre! Viszont a Mozartot éneklő Barbara Hendricks mennyei hangon énekel – hallottam már több felvételen, de eddig nem tűnt fel, hogy milyen csodás és kristálytiszta a hangja – én legalábbis annak hallom, de a látvány gyakran megosztja a figyelmet, így most csukott szemmel csak a hangra figyeltem ! Talán már feltűnt, hogy vonzódom a színes bőrű és az egzotikus külsejű énekesnőkhöz, mert valami egészen különleges dolog van torkukban, de lehet, hogy csak az előadásmódjuk tér el a megszokottól (Grace Bumbry, Jessye Normann) és most Barbara H. egészen különleges! (Tudom, hogy Handel -ről hiányzik a két pont, de most valamiért nem tudom odavarázsolni, máskor meg rögtön sikerül – nézd el,amellett, hogy nem vagyok perfekt angol!-.))))

  • Ferenct
    2019 június 2
    4:22 de.

    ” Magyarországnak az lenne a jó, ha Orbán távozna a hatalom csúcsáról, de nincs alternatívája.”

    Szerintem közel 10 millió magyar ember között van alternatívája, ha nem ez lenne az emberek fejében, hogy „ááá úgy is mindegy, hisz úgy sincs senki más rajta kívül. maradjon hát egy klinikai eset a vezérünk” hozzáállás. Orbán nem 1 (egyetlen) Géniusz. Ha csak 0,001 %-a az országnak jobb nála (okosabb, erkölcsösebb, jó vezető), az is legalább 1000 fő. Biztos vagyok benne, hogy van nála legalább ennyi de inkább jóval több, aki tehetségét a nép szolgálatába állítja, ellentétben OV-val aki a tehetségét már rég csak saját köre gazdagodására és néphülyítésre használja, vagy inkább pazarolja el a kárunkra.

  • Bendeguz79 Kedves provokátor. Felhívom a figyelmedet, hogy kettőnk közül én élek jobb demokráciában. Te egy selejtes nagyhatalom polgára vagy, mert ők voltak hajlandók befogadni mikor menekültél. Akkor beszélj nekem és másnak demokráciáról, ha megtapasztalod, kedves Bendegúz elvtárs. Azért elvtársazol, hogy ne tudjuk te voltál az elvtárs? Tudom, hogy feladatot teljesítesz, de muszáj ilyen arcátlanul?

  • Besancon
    2019 június 2
    11:46 de.

    ä = alt+a

    én még nem hallottam Barbara Hendrix-et semmilyen műben! de (ha korod megengedi emlékezz Margaret Tynes ra aki Aida volt Szegeden, ott voltam!!! és a Jeesey Norman aki ugye NDK ba menekült a demokráciából és Kurt Mazur tanítványa (ha esetleg nem láttad volna keresd meg Karajan élettől búcsúzó utolső felvételét vele Izolda halála azt még a Kirsten Flagstaad is megirigyelhetné), Leontyne Price aki nyugdíjasként mikor a MET felhívta meg kell menteni a ma esti Aidát beteg lett a szoprán akkor megkérdezte ki Radames: Pavarotti! akkor annak gázsija +$1.00 amiért bemegyek azt a Dagadt Disznót kísérni… Grace Bumbry ugye Händelben és Vivaldi ban és Verdi és soroljam?
    Shirley Verrett mint Lady Macbeth Neyde Thomaz akitől van autogramom az Erkelben Éj Királynője volt

    Händel: Rinaldo Lascia que pianga Rosalind Elias vagy Gena Dimitrova

    és akkor ezzel mára…

    üdv

  • Tüske Zsófia
    2019 június 1
    3:48 du.

    http://huppa.hu/reuters-1975-billio-forint-landolt-orban-haverjainal-es-csaladjanal/?fbclid=IwAR0wRoqEVA1U2p2W1Qjww49XEiB__aaRPTljVUS5Z1M3HlAdtrIOwJzTMbc

    ————————————————————————

    Zsófi, szerintem az a gond – főleg – hogy az emberek nagy része értelmezni sem tudja, hogy mennyi az az 1,95 billió, hiába írja meg a mérvadó média, és amiről nem tudnak az nem is üti annyira szíven őket! Magamból indulok ki, mint átlagember, én sem tudom pontosan mennyi is az annyi, csak sejtem, hogy valami iszonyú nagy összeg lehet, a milliárdokig ugyanis még valahogy elboldogulok, de a billiók már számomra is felfoghatatlanok, illetve ha nagyon erőlködnék biztos megérteném. De eddig ennek nem volt apropója mert ilyen magasságokra a mindennapokban annak aki nem ezzel foglalkozott nem volt szüksége.

    Ám most hogy leírva látjuk /tom elszédülök még a gondolatára is, hogyan lehetséges ennyi pénzt a országból kilopni, ellopni úgy hogy bizonyára vannak itt hozzáértő emberek is, akik folyamatában látták /láthatták a dolgokat! Hozzáteszem azonban, hogy nálam ez nem számít felmentésnek, míg azt tapasztaltam, hogy a politikai / társadalmi létben kevéssé tájékozott, napi szinten azt nem követő egyének ezzel már nem is foglalkoznak, mert innentől meseszerű számukra a dolog. Azt még nagyjából értik, hogy ha a 150 milliós házat/lakást valaki a tizedéért szerzi meg, ha a csókosok közé tartozik, az mekkora piszokság, még a négymilliárdos dolgozószobán is kiakadnak néhányan – jóval kevesebben ! – de a pénzeknek az a szegmense amiről beszélünk már értelmezhetetlen számukra.

    Ezen az alapon tehát sose várjuk, hogy majd betelik a pohár és azt mondják a polgárok, hogy na eddig és ne tovább, ezért aztán akár az említett összeg dupláját is elsíbolhatják – ennél jóval közérthetőbb és általánosabb, mondhatni a nagy átlagot napi szinten érintő „szemléltető eszközökre” lenne szükség, hogy a Gizi nénik, meg a Béla bácsik ne érezzék úgy hogy „ez is valami, mert mégis csak adott valamit” ha kapnak 0.8 százalék kompenzációt amit ugyan nem adnak hozzá a nyugdíjukhoz, az év eleje óta felgyülemlett összeget ami jó esetben is pár ezer ft . ( kivéve a Bodáét) ne érezzék ajándéknak, bár még ebben sem vagyok biztos!

    A sorozatos kilakoltatásokon, a bedőlt hitelű és fizetésképtelen devizásokon, a hajléktalanok elleni akción, törvénykezésen, a lehetetlen eü-ön ami viszont mindenkit érint stb sem igazán vannak kibukva az emberek – dühöngenek,irkálják a véleményeiket itt is ott is, de pl egy egy hitelügyleti tüntetésen, netán a fogyatékos családtagok ápolási díja melletti demonstráción jó ha 150 ember összejön – pedig ennél biztosan többeket érint. Valami nagyon nem jól működik itt, és ezt Orbán és az enyveskezű bandája, családja érzékeli, ezért amíg engedik neki tovább folytatja a szabad rablást.

  • Kedves PPP! Már többször jeleztem: a megadott email nem működik: Többször próbálkoztam, hogy elküldjem az első 8 kérdést. ([email protected])
    Tehát: [email protected].
    Csak remélem most is, hogy visszanézel ide.

  • Kedves Bendeguz, írtál nekem egy kérdést a másik (lejárt) cikknél. Hát, ha már megfogtam a kezedet, nem engedem el teljesen, ezért most idemásolom a hozzászólásodat, és válaszolok.
    _____________________

    Bendeguz79
    2019 június 2
    11:06 du.

    OK ALMASI ALMA, kerem tegye felre mind a reszleteket, barmi nemu ragalmazasokat, s minden mast.

    Nagyon tisztban vaftok azzal hogy Maga hol all.
    S emelkszem mind amit is irt mostoha nyja altali nevelesen is.

    Csupan a egyszeru kerdesem volt, hogy MIERT, ill. hogy mi az ami vitte magat kovetni, tamogatni es sajat hiteve tett egy dogmat ami csupan a teljes es korlatlan vilagszerti hatalmat diktalt barmi mndon elerni a totalis diktaturat az egesz emberiseg folott.

    S az evszazad probalkozasai is csak hudarcot es hulla-hegyeket produkalt.

    Lenne hajlando elarulni azt ?????
    Semmi mast soha nem kertem magatol, sem “talalom”-tol.
    _______________________

    Nos hát: egyrészt nem ismerem, de nem is tartom különösképpen fontosnak magát a dogmát. Én abból indulok ki, hogy az emberiség problémája az egyének túlságos mohóságában gyökerezik. A jelentős túlszaporodásban, a mérhetetlen és javarészt értelmetlen fogyasztásban és a féktelen ellenségeskedésben van, ha kihalunk, az ezek miatt lesz. A tudomány és a technika is kétséges hatású, mivel elfedi a pillanatnyi bajokat (részben még orvosolhatja is), de közben újabb bajokat hoz létre.

    Ennek a helyzetnek egyetlen megoldása van szerintem, a visszafogottság, a kisebb igények, és az egymás iránti szolidaritás. Ez elsősorban az egyéni gondolkodás és az egyéni vágyak (a kultúra) gyökeres megváltoztatását igényli. A nevelőanyám magyarázataiból nekem úgy tűnik, az a bizonyos „kommunizmus” Marx által éppen erre lett kitalálva.

    Hogy a marxizmussal a gyakorlatban hogyan éltek vissza, az egy nagy lecke volt, és talán lehetne tanulni belőle, annál is inkább, mert speciel nekünk volt egy Kádárunk, aki egyet-mást megoldott ebből. Persze maradt még bőven megoldatlan kérdés.

    Én tehát voltaképpen az anyagi és hatalmi igények visszafogása, az emberi közösségek normális kialakítása mellett vagyok, amit sem a konzervativizmus, sem a liberalizmus nemigen akar megoldani, sőt, azt hiszem, nem tévedek, hogy ezek az elvek éppen fokozni óhajtják az ilyen lehetőségeket.

    Mellékkérdés a szabadság, amit én az egyének és az embercsoportok felelősségteljes visszafogottsága MELLETT tudok csak elfogadni.

    A konkrét személyes indittatásom pedig a neveltetésem. Engem úgy neveltek, hogy kevéssel beérjem, az élet aktivitására koncentráljak (sport, tudomány, kreativitás, közösség-szervezés, és természetesen mindezt ingyen, a saját kedvemből), és legfőképpen a felelősségvállalásra minden cselekedetemben. Én így is éltem, nem lettem sem gazdag, sem hatalmas főnök, de (leszámítva, hogy minden ízületem piszkosul fáj 😀 ) BOLDOG, KIEGYENSÚLYOZOTT EMBER. Viszont kétségtelen, hogy az idők múltával egy kissé magamra maradtam, különösen, mert manapság már az én viselkedésem „korszerűtlennek” tűnik.

    Hát ennyi, kedves Bendeguz. Remélem, nem okozott nyelvi nehézséget a válaszom megértése.

  • Tüske Zsófia

    Besancon: az a helyzet, hogy a magyaroknak lövése sincs arról, hogy az ország 300 millió dollár háborús jóvátételt kellett fizessen az oroszoknak, Csehszlovákiának és Jugoszláviának.
    Ausztria 726 millió dollár Marshall segélyt kapott, mi nem fogadtuk el.
    Most az Eu jóvoltából ideöntött pénzekből megfelelő befektetéssel kánaánt lehetett volna létrehozni, ehelyett négy leszakadó régió, négymillió létminimum alatt élő, aki lassan olyan állapotba került ember, aki már semmilyen értékelhető munkára nem alkalmas, lepusztult egészségügy és oktatás, a kultúra és a tudomány erőteljes rombolása, felszított gyűlölet és nepotizmus az eredmény.

  • Bendeguz79
    2019 június 2
    11:42 de.

    Igy van Bendeguz!

    Nekem öröm, semmi bajom, ez a teremtés rendje.

    Habár régi idökben az Idöseket az élettapasztalat bölcsekké tette, ezért is halgattak a fiatalok rájuk és tisztelték öket.

    Ma ugy tünik az idösebb generáció nem tanult semmit, és mindent elfelejtett.

    Viszont görcsösen ragaszkodik a kötelékekhez, pontosan azokhoz amelyek az életüket megkeseritették, amelyek szenvedéseket és nyomort hoztak rájuk.

    Nem keresik a fejlödést, az uj utakat, igy a fiataloknak valóban kötelességük kezükbe venni a jövöjüket

    A magyarországi öregek rezisztensé váltak, midenre ami más, Söt olyanok mint a strucc.

    Aki ezek ellen hadakozik, az maximum Dom QUijote lehet, azzá válik, mert ezek mind csak szélmalmok.

    Igaz a szél pedig hamarosan elfujja öket, de még az elött ujra a gyilkosokért kiáltanak, ki Sztálinért (Rákosiért/Kádárért) ki Hitlerért (Horthyért/Szálasiért)

    Fájdalmas

    Igyuk ki inkább az Ó-bort, mert az kellemes legalább

  • kedves cenzor!!!

    nem kellene e elgondolkodnod azon, hogy meglehetősen megfogyott a vitázási lehetőség a 7 napos „kikapcs” miatt, ma már csak 4 blog „él” pedig néhány bezáródottban vannak dolgok melyek kiegyenesített kaszára és felkapott kapára várnak bruhahaha

    ha a CTV meg merte tenni tegnap este, akkor te sem lehetsz (mindazonáltal legyen meg a te akaratod)… olyan comme’ il faut

    üdv innen a hűvösből, remélem semmi bajságos nem esett a tornádók kapcsán

  • Almási Alma

    Almási Alma
    2019 június 3
    12:42 du.

    Az a bizonyos azoknak van, akik pótszerre van szükségük

    Csak mert ahhoz hogy „tudósnak” tünjenek egy ráadásul ateista (marxista-leninista hitvilágban) ugy érzik, vagy ugy lettek nevelve, hogy szégyen Jézustól jövö üzenetet meghallgatni.

    Ugyhogy most nem szégyellik magukat, mert jólmegfeleltek a PÀRT elvárásának

    Amiket ide gagyogsz, mint marxi handabandát, azokat 2000 évvel ezelött egy Jézus nevü filozófus rég tanitotta.

    Bár felhivnám a tudós asszonyság becses figyelmét, hogy mindezek elött jónéhány ókori filozófus már ecsetelt.

    Marx szerepe ebben annyi volt, mint aki a 2 dolláros bankjegyböl ugy csinal husz-dollárost,hogy mögé rajzol egy 0-t.
    Hamisitónak is gagyi

    De hát akinek ilyen jut? Akinek ez a léc (sportoló? …. hmmmmm)

    ugyhogy ne oktasd te ki Bendeguzt arról, hogy mit jelentene a „társadalmi közmegegyezés” valamint az empátia, mivel a szerencsétlen ezt próbálja itt évek óta terjeszteni.

    De az orrukat magasan-hordó, gagyihamisitásokat istenitök nyilván ezt megvetik, mivel ez az ö általuk beképzelt pozicióikat sérti.

    És ettöl lesz kegyed butácskább mint bodamarcsi

    Aki dogmákat követ az nem tudós – soha nem is volt – attól persze még lehet jó technikus a szoros szakmájában

  • Gabriel
    2019 június 4
    10:23 du.
    tűkön ülve várom Alma reakcióját… röhögő izmaim már megfelelően kilazítva és a kellő mennyiségű espresso tejszínhabbal is elő van készítve

    bruhahaha

  • az usa elnöke jólöltözött arisztokraták körében,… úgy néz ki majom a köszörűkövön
    egy tweet erről

    „Trump dressed as if he’s a Downtown Abbey extra you’re never supposed to see in focus because the Wardrobe department knocked up his outfit in five minutes from some old tablecloths and a black sheet they found draped over a sofa”

    a Charles Királyi herceg öltözéke mellett még feltűnőbb

    bruhahaha

    és nem a ruha teszi az embert… de akkor „minek” öltözik?

  • Rodeio!

    igy együtt egyszerübb szétfröccskölni a szobában?

  • Kedves Rodeo, ez itt nem pankráció.

    Van nekünk egy nagyon kedves fórumtársunk, aki elmesélte, hogyan üldözték őt az átkosban, hogy fizikus professzorok akadémiai doktoriját írta szakmányban, miközben a minisztériumban tanulmányozta az írott pártutasításokat. Azt is írta, hogy rendszerváltáskor ő már azonnal látta, hogy itt milyen bajok lesznek, ezért a hazácskája szeretetét félretéve milyen fejvesztve menekült ki Brazíliába vagy hová… Ezeket mind ő írta sajátkezűleg. Nem szeretnék kételkedni benne. 😀

    Ahogy én tudom, voltak valóban tisztes seggnyalók, akik professzorok doktoriját írták szakmányban, de persze ehhez nem csak nagyon okosnak, hanem politikailag nagyon megbízhatónak is kellett lenni. Ismertem én is egy ilyen embert. Mégis mi lett volna, ha valami üldözött ellenzéki elkotyogja az igazságot az Akadémia folyosóján?

    Gyanítom, egy minisztérium irodáiban sem sertepertélhettek holmi megbízhatatlan elemek abban a gonosz rendszerben… 😀

    De a legnagyobb talány, amit Gábrielünk mindnyájunknak feladott, hogy vajon ki lehetett ő, ha a rendszerváltáskor – amikor ugyebár egyetlen komcsinak hajaszála se hullott, csupán a szovjet befolyás szűnt meg – sürgősen el kellett menekülnie a világ másik végére, dacára még annak is, hogy mennyire szerette a hazácskáját.

    De én nem töprengek ezen, és te se tedd, mert szerintem Gábrielünk egyszerűen dicsekszik. Szóval nem érdemes szót vesztegetni rá, és mostantól ezt nem is teszem. Keress más szórakozást, kedves Rodeo… Szöktetés a szerájból?

  • Almási Alma
    2019 június 5
    1:07 du.

    Entfűrung aus dem Seralio: akinek ennyi jó kevés azt érje gáncs és megvetés…

    de ugyanott Ozmin is … áll az akasztófa … te meg légy Constanza mint a Pí meghatározhatatlan de nem mellőzhető… én? legyek Pedrillo aki bort adott Ozminnak akiről ilyenformán ki is derült, nem bírja a gyűrődést… de ő is emberből van és

    cosi fan tutte

    bruhahaha

    azért ha már Őfensége Mozart akkor nekem Monostatosra hajaz ez a te „kedvenc” gábrieled amint Pamina (=Mariann) felpofozza

  • Almási Alma Mért pont a Szöktetés? Mit akartál sugallni ezzel a muszlim témával? 🙂

  • Rodeio

    Itt fentebb olvashattad Alma „leleplezését”
    A tárgy nem éppen valami mai id6okben szokásos, ujabb „béke-beli” emlékmü (tudod abból az idöböl, amikor 200 pengö fixel, az ember konnyen viccelt) hanem én magam vagyok.

    Ugyhogy most megfelelöen büszke is vagyok – persze hogy magamra!

    Hiszen általában halottakról szokott szólni az ilyesmi „lepel-lehuzás” élönek ritkán adatik meg!
    Csak keveseknek jutott ki ilyesmi „megtiszteltetés”
    Soroljak neveket? – milyen jó ilyen diszes társaságba tartozni!

    Ráadásul még fel is csigázott, aztán hamar lelohasztott …

    krkrkrkr

    Hiába na, csak igazi nöböl van, olyan firmányos

    Azt mondja, hogy talányos vagyok, tehát már kezdtem kihuzni magam, de aztán ahelyett, hogy beajálana, gyorsan lebeszél rólam 🙁 🙁 🙁

    Bár az a szerájos dolog engem csigázott fel….

  • Jurasek Fábián Sebestyén

    Kedves nem kedves ill-Ille István úr!

    A tények tények. Nem kell mellébeszélni… Az én felfogásomban csak az un. „Ellenzék” háza-táján történtek változások, miszerint a „szar” átrendeződött! Ennek fő nyertese a Fletóka (DK), aki miután belűről már egyszer kinyírta az MSZP-t, most kívülről is tönkreverte azt. Sajnos nagyon beteg dolog egy ilyen beteg embernek a térnyerése, mondhatnám a „Tudodki” megerősödött! Továbbá erősödött a Momentum személyében az SZDSZ utódpárt. Gyönyörű bevált páros az Ország potenciális tönkretételére. A Jobbik csak saját magát okolhatja, hogy esztelenül a saját fajtáját támadta, támadja és végleg lejáratta magát. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy normális emberek aránya nem csökkent!!! Ennyi.

  • Kedves ALMASDI ALMA;

    Nagyon meglepett valaszaval.
    Sejtettem, hogy ha instikalom, hogy vegre hajlando lenne valsaszt nyujtani, amiert igen koszonom.

    Az elso bekezdesevel 100000000%-ban megeggyezek!!!!!!!

    Persze mind az az egyen charackteren fugg.

    Lenne valami fokig a genetikai oroklese is?
    Vannak akik azt allitjak, amig masik bizonyitjak hogy mind az a neveles eredmenye.

    Egyenileg NEM hiszem pl. hogy zenei neveles produlakhatna egy Mozart masolatot.
    Csupan a tehetseg fokoztos fejlesztese az ohajatos es szukseges.
    Aki azt megtagadna, vagy ellenezne az igazan elmaradt.

    A tobbi meggyozodesei inkabb az u.n. „hit”-en alapszik.

    Ami a Marx elevet illeti, a Manifesto 10 pontjaban lerogzitetteket, az semmi mas mint Gingis-Khan hadainak adott parancsa volt.

    Persze mindenki a sajat ohaja,ill. gyulolete alapjan hatarozhatta meg ,hogy kit ohajtott meg-nevezni azoknak a „burzsoa-tarsadalmi-retegnek” a pusztatasuk celjabol.

    Reszmerol minden-nemu pusztitasokat elitelek !
    Ami javitasokra szorul ,azt javitani szukseges, de pusztitassal semmi pozitive nem el;erheto !!!

    Gingis-Khan, , Sulejman,stb, minden ellenallokat.
    Adolf Schickelburger meg fokent a zsidokat latta a tarsadalom elso-problemainak.
    Lenin,Trocliy, Stalin, stb. meg mind akiket gyuloltek, kezdve az elelemiszer-termelo parasztokkal.
    Rakosi a valassivezetokel, kepzett es gyakorlott szakemeberekkel kezdte, de tobb part-vezeto elvtarsait is meggyilkoltatott.
    Emlekszik hogyan kinoztatta Kadar Janost ?

    Kadar meg felakasztatta mind akiket Rakosi nem velt ellensegenek.

    Soroljam nemzetenkent az aldozatokat a vilagkorul???
    Maga bizonyara tudataban mindenikknek.

    A neveles a legjelentosebb az emberileny fejlodeseben.
    De annak feltele hogy mi a ‘neveles-tan-anyaga ?
    Hitler hatalmi-lehetosege is a szelszoseges es gyulolet „nevelesevel” (propagnada)erte-el celjat.

    De miert ohajtana, ill.valasztana azt a tomeg-kegyetlenseg es tomeg-pusztitas vilagszerti okatatasanak?

    Miert nem mint a regi bolcsesseg, emberiseg, humanis magatrtas oktatas lenne az emberiseg celja ????????

    Es minden egyeni magatartas a tarsadalmak egyuttmukodesenek lehetosege a kolcsonos elismeres, becsulet, mindenki masok egyenlosegenek elismeresen es annak betartasan fugg,ill mukodtetheto.

    Az ami mindenki egyenlo-jogainak az eleismerese a tarsdalmak, civi;lizaciok bekeneinek a fundamentuma.

    De a leg-alapvetobre nem reagalt, az hogy miert velne, vagy ohajtja ,hogy barmi is csupan az eroszak es kenyszer alatal lehetne elerheto ????????????????????

    S muert tette hitet egy elkepzelesbe, ami meg egy evszazados leg-veresebb es kegyetlenebb eroszak aran sem volt mukodtetheto sehol ezen a Foldin ??????????????

  • Gabriel;

    A „tanitas” alanyat, modszeret es celjat figyelmenkivul hagyta !!!!

  • Kenny
    2019 június 5
    3:36 du.

    ezért Kenny

    Osmin egy bekeseredett eunuch! már nem juthat neki „pampafű” sem hát még egy Blonde… ugye ő is elénekelhetné ehelyett, hiogy apu hod med be apu hod med be (de ha nem volt még viagra ugye nem eccerű, hiába tolja, húzni meg lehetetlen befelé..) és dühöng és akasztófát meg a kénköves ménküt is

    pedig Pedrillo „csak” kibaszott vele behúzta a csőbe bruhahaha

    O! wie will ich triumphiren!
    Wenn sie euch zum Richtplatz führen
    Und die Hälse schnüren zu;
    Hüpfen will ich, lachen, springen
    Und ein Freuden liedchen singen
    Denn nun hab’ ich vor euch Ruh.
    Schleicht nur säuberlich und leise
    Ihr verdammten Harems-Mäuse,
    Unser Ohr entdeckt euch schon;
    Und eh’ ihr uns könnt entspringen,
    Seht ihr euch in unsern Schlingen,
    Und erhaschet euren Lohn.
    O! wie will ich triumphiren

    és hogy a Deutsch ul nemtudók is élvezzék (Székely Mihály volt ebben nagyszerű)

    inglish:

    Oh, how I shall triumph
    When they conduct you to the place of execution
    And put the garrotte round your throats!

    I shall gambol, laugh and jump about
    And sing a song of delight,
    Since I am rid of you at last.

    No matter how softly and carefully you prowl,
    You confounded harem mice,
    Our ear is bound to detect you!
    And ere you can escape us
    You find yourselves caught in our snares
    And will get your just deserts.
    Oh, how I shall triumph …

  • Kedves ALMASDI ALMA;

    Nagyon meglepett valaszaval.
    Sejtettem, hogy ha instikalom, hogy vegre hajlando lenne valsaszt nyujtani, amiert igen koszonom.



    Gingis-Khan, , Sulejman,stb, minden ellenallokat.
    Adolf Schickelburger meg fokent a zsidokat latta a tarsadalom elso-problemainak.
    Lenin,Trocliy, Stalin, stb. meg mind akiket gyuloltek, kezdve az elelemiszer-termelo parasztokkal.
    Rakosi a valassivezetokel, kepzett es gyakorlott szakemeberekkel kezdte, de tobb part-vezeto elvtarsait is meggyilkoltatott.
    Emlekszik hogyan kinoztatta Kadar Janost ?

    Kadar meg felakasztatta mind akiket Rakosi nem velt ellensegenek.
    ______________________________

    Jessszus, kedves Bendeguz, EZTET mind én tettem? 😀

  • Jurasek Fábián Sebestyén
    2019 június 5
    3:51 du.

    Az agyadban édesapa.
    Abban rendeződött át a szar.
    Lejjebb került a szádhoz. Azért bűdös amit mondasz.

  • Rodeo11
    2019 június 4
    12:06 du.

    Megértelek én hogy kínos neked!
    Most tartogatnod kell magadban a szart.
    Tekintve hogy a rencer nem enged neki parttalan kifolyást.

  • Ferenct
    2019 június 1
    6:11 de.

    hogy a bánatos lóf..ba lehet egy hasonlatból ekkora sipákolást generálni?

    A „gyalogokkal” miért nincs bajod?

    Elvérge mégsem lehet azt írni a közismert hasonlatban hogy
    ti csak ( illetvi mi) csupa huszárok, bástyák meg királynők vagyunk a sakktáblán?

    Persze ha megakarsz sértődni, az más.
    Akkor most adok neked rá jó alkalmat , figyelj :

    Azt mondom hogy „Jó étel a babfőzelék”
    És most lehet baromira megsértődni ezen.DDDDDDDDDDDD

  • Kedves BENGIDIDDE!
    Instikálom, nekem leginkább a Gingis-Khanroly marcix valsaszot nyújtok… Kulonosen a valassi pusztatasok felakaszoválása nyeritte meg a teccésilegemet.
    ALAMISA ALAMA

    Remélem, végre érthető volt a válaszom, és nem nyaggatsz többet… 😀

  • Geyza
    2019 június 5
    5:43 du.

    csak azért, hogy tudd megláttam mit követtél el: nyasgem és ez minden egyéb mai izédre is az egyetlen reflexióm

    brühühühü

  • Bendeguz!

    Bendeguz79
    2019 június 5
    4:22 du.

    Nem, csak igy is teleirom az oldalakat, hogy vezethettem volna ezt most itt fel?
    Csak utalni akartam rá

  • Geyza
    2019 június 5
    5:43 du.

    bruhahahaha

    csak azoknak, akik értik ezt a „nyelve(ze)tet

    akik nem azoknak mindegy

    The Bank for International Settlements said last year that the “notional amount outstanding for derivatives contracts” was $542 trillion, although the gross market value was put at just $12.7 trillion. Others suggest it is $1.2 quadrillion or more.

  • Geyza
    2019 június 5
    5:52 du

    Akadnak, akik csak ugy gond nélkül személyükben sértegetnek másokat, na de ök róluk csunyát mondani??? Na de kérem!!

    Jajjaj

    Pedig hogy is szól a mondás?
    Nem az a legény aki adja, hanem aki állja …

  • Kenny
    2019 június 5
    3:36 du.

    nem tudod -véletlenül- hogy mike pompeo (pimpeo vagy pompass népszerűen) miért szereti a svájci csokoládét és sajtokat zárt ajtók mögött a svájci államvezetés legmagasabb tagjaival összezárva egy kies hotelban, már 3 napja és még nem unja, mialatt bilderberg is arrafelé lengedez meg Singapurban a Shangri-La?

    bruhahahaha

    a világ egyéb dolgai mennyire eltörpülnek hallván…?

  • Rodeo11 Véletlenül Székelytől is megvan.

  • Rodeo11 Nem tudom, elfelejtettek meghívni engem. Vesztettem a fontosságomból. Bár ha meggondolom, Putyin sem avat a dolgaiba. Ki érti ezt? 🙂

  • kenny
    2019 június 6
    3:08 de.
    én vele csak lemezről, de a felújítást azt láttam abban Bódy József volt Osmin és László Margit Constanza és ha jól tévedek Bartha Alfonz volt Belmonte a bemutatón Ágay Karola ott ült a Pro scenium páholyban már a zsebében a nemzetközi szerződésekkel ugyanarra Réti Dodi volt az igazi aki majdnem Pataki Kálmán lett de azután megelőzte a többi nem mellékes szereplőre nem emlékszem de hatalmas vidám este volt ás az Opera büféje is jó(SIC) (megjegyzésedre megjegyzem én nem vetem meg a bacchusi örömöket, és nem is rettegek tőlük ugye pont a Szöktetésben van egy együttes a kórussal megerősítve: Bacchus éljen éljen Bacchus…) a másik Osmin Gregor Jóska

    sok a tanulság ebben a Mozart ban is de ebben a hangfenoménekre alapozta szerencséjére (és a mienkre) az ősbemutatón is ilyen hangok álltak rendelkezésére

  • Alma:

    Minden világos:
    Az igazi neved : Almádi Dalma
    DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

  • Gabriel
    2019 június 5
    8:05 du.

    Mert gonosz ez a világ:
    Tele van kisebbrendűségitől gyötröttekkel.
    Mint pl. itt ez a hattyún lovagoló ál-entellektüel.