Csótány stílus

2019 június 6 2:52 du.58 hozzászólás

Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium vezetője kedden este 10 óra tájban benyújtotta a Magyar Tudományos Akadémia kutatóhálózatának kiszervezéséről szóló törvényjavaslatot. A kiszervezés ebben az esetben azt jelenti, hogy a kormány elvenné a Magyar Tudományos Akadémiától a teljes kutatóhálózatát, mindemellett arra is kötelezné az Akadémiát, hogy a vonatkozó vagyonelemeket adja át ingyenes használatba az újonnan létrehozott, Eötvös Loránd Kutatási Hálózat néven futó szervezetnek.

Most nem a törvénytervezet sokak által vitatott tartalmáról kívánunk megemlékezni, hanem a módszer aljasságára hívnánk fel a figyelmet. Nemcsak arról van szó, hogy a magát kulturális bizottságnak nevező grémium fideszes nímandjai megalázták az akadémia nemzetközi hírű tudós elnökét, hanem arról is, hogy Palkovics miniszter este 10 órakor nyújtotta be a törvénytervezetet. Olyan időpontban, amikor a magyar polgárok többsége már az esti alváshoz készülődik, az újságok túl vannak a lapzártán, egyszóval minden fronton lankad a figyelem. Nem véletlen, hogy a betörések és a nagyobb rablások többségét is többnyire az éj leple alatt, a jótékony sötétség védelmében követik el.

Emlékszünk még a Szabadság téri megszállási emlékmű történetére. Azt is éjszaka emelte a helyére a kormány, nem voltak ünnepi beszédek, se történészek, se politikusok nem méltatták a szobor nagyszerűségét. Mintha az urak érezték volna, hogy mekkora sunyiság az, amiben részt vállaltak,

Nagy Imre szobrát is éjszaka vitték el a Vértanúk teréről. Nyilván rossz volt a lelkiismeretük a forradalom vértanújának elszállítását elrendelő elvtársaknak, nem akarták, hogy még nagyobb balhé legyen. Maradt a szégyen, amit egyhamar nem mosnak le a századok. Pedig, 30 évvel ezelőtt, amikor a jelenlegi miniszterelnök, Orbán Viktor június 16-án, Nagy Imre újratemetésének évfordulóján kiűzte az oroszokat a Hősök terén, nem éjszaka volt, hanem nappal. Azokat az oroszokat küldte haza nagy bátran Orbán, akik államközi megállapodás keretében már javában úton voltak, hogy elhagyják Magyarország területét.

Ilyenek ezek az urak, álságosak és akár a csótányoknak, nekik is a sötétség az igazi terepük. Éjjel leplezni le egy szobrot, sötétben elvinni a helyéről egy másikat, este 10-kor törvénytervezetet benyújtani – ez az ő terepük, ebben tudnak kiteljesedni.

A parlament aztán majd szépen megszavazza az elétolt tervezetet – az akadémiai törvény nem kétharmados, egyszerű többség is elég az elfogadásához – Áder János köztársasági államfő pedig szokás szerint aláírja.

Éjjel, vagy nappal, számára egyre megy. Még az sem kizárt, hogy minden hullámhosszon.

Föld S. Péter
58 hozzászólás

 • Judith Kopacsi

  Ne sértegessűk a csótányokat azzal, hogy ezt a gárdát annak hivjuk. Minősithetetlenek. Vétkeik sorozata megbocséjthatatlan. A számonkérés, ha van Isten, nem maradhat el.

 • Persze az allitolagos javaslat koztudatrahozasa a 10 es a 11 orai hirekben a legnagyobb tomeget elerheto bejelentes.

  De nema a cikk a Parlament mukodesi szablyainak reszltein!
  Vajon miert ???

  Hanyszor kell publikalni a koznyilvanossag elott mielot a meghatarozott bizotsag azt napirendjere is tuzheti?

  Mennyi idotartalom ugy a “pro”, mint a “con” meglatasok kifejezseinek az illetekes bizotsag elott?

  S az allmai TV es minden hir-mediak nem kozlik a bizotsagi szavazatat a Parlament teljes ulese ele nyujtani a donteseieket a javaslaton???

  Miert alig letezik nyilvanos adatlehetoseg a magyar alla-hatalom rendszeren es mukodesen????

  S miert nema a KMH a leg-szuksegesebb informaciok kozlesen????

 • Judith Kopacsi
  2019 június 6
  3:38 du.

  Csak azt
  mi már nem érjük meg.
  Vagyis a mi szempontunkból
  ez az állapot örökké el og tartani.

 • Geyza
  2019 június 6
  4:57 du.

  én még megérem, most jöttem haza a nagy “józsdából”® be fog köszönteni a Nagy Kán’ ‘A ‘Án- us_que a térdig érő passzátszél fogja hozni de akkorra már a KMH lesz a hivatalos lapunk a Népszabi helyett és a Lúdas Matyi val karöltve balettozunk a bőségbe bele mert visszaszerezzük (hogy mit azt még nem tudom én sem, de vissza fogjuk…ni)

  essetunni?
  le vagy maradva a kis kék könyvvel és a 47. brosúrával

  bruhahaha

 • Ráadásul van a törvényben egy érdekes kitétel. A kutatóhálózat cégei kisebbségi tulajdonosként beszállhatnak magáncégekbe. Ha itt innovációs produktum keletkezik, az a magáncéget illeti meg.
  Lehet tippelni, melyik magáncégbe száll be egy(jórészt közpénzből működő) kutató cég, nyilván a kutatóhálózatot felügyelő udvaronc – fedőnevén innovációs miniszter – útmutatására.

 • GEYZA;

  A vilagon semmi nem tart orokke !

  Meg maga a vilag sem !

  10-15 ev-mulva mind a mult es a mai esemenyek orokke elfelejtettek lesznek.

  A kovetkewzo generacio nem lessz hajlando a mult ostoba csokevenyeit elfogadni.
  A legutolso szavazasok is tisztan bizonyitottak azt europa-szerete minden nemzetekben.

  Az itteni vaszarik nem hajlandok a valosagot elismerni, csupan az elavult partok ABC-leves nev-roviditeseivel almodoznak a multukra !

  Az egyeni szabdsag, nem dogmai elekepzeleseken alapszik, hanem alapveto biologiai tenyeken.
  Mindenki onallo , szabad es korlatozatlan lehetosegekkel ohajt elni.

  Az onkeny-urelmak evszazadaionak vege !

  A nepi-onkormanyzate a jovo.
  Az az demokracia eletbeli gyakorlasa, nem csak propaganda szlohankent.

  Aki azt nem hinne, vagy nem ohajtana, az nem ebbe a vilagba tartozik !!!

 • Ahogy valaki fogalmazott hamarosan elindulnak a fekete autók! Nos a tudomány fellegváráért már elindultak.
  Ja és mint ismert az akadémia tudós elnökét a parlamentben durván meg is alázták!
  Mindeközben ez a dagadt retardált törpe a mellét veri, hogy a Kárpát medence milyen sokat adott a világnak!

 • Egyértelmű, hogy fejtől bűzlik a hal

  csattanos válasz azoknak, akik azt hitték, hogy a fideszes honatyák otrombasága túllihegés lenne

  Azt követően, hogy Palkovics az éj leple alatt benyújtotta a tárgyalásokat semmibe vevő törvény javaslatot és a kulturális bizottság fideszes tagjai megalázták az elnököt Lovász László világhírű matematika professzor az MTA elnöke megpróbált kapcsolatba lépni Orbánnal. Az azonban nem állt vele szóba, csak azt üzente, hogy „ebben az ügyben megbízik Palkovics László innovációs miniszterben – így vele folytassák a vitát.”! =))
  Igaz, hogy ez ahhoz képest érdemi válasz, mintha egyszerűen kellemes pünkösdölést kívánt volna! =))

 • Rodeo, Bendeguz, Gabriel, Marcsi, Geyza, széthülyéskedtétek AZ EGÉSZ KMH-t.

  kenny, talalom, ti még küzdötök?

 • Auróra Boreálisz

  Föld S Péter

  Csak szerény kiegészítésként említeném még meg a l e g a l j a . FidSS . s u n y i s á g . poklából az I.Magyar Köztársaság elnökének, Gróf Károlyi Mihály szobrának és emlékművének az éj leple alatt történt ledöntését és eltávolítását. Előtte két és fél méteres textil-kerítéssel vették körül a 70 koros fától* kellemes sétateret, közparkot… (Károlyi, mint egy hulla, elszállítása előtt még két napig hevert a Kossuth Lajos tér porában…)

  .

  * Ezzel egy időben e fákat is úgy irtották ki, mint gyalogosokat szokás területszerző nagy kataklizmákban: rövid idő latt, teljes létszámukban…
  A favágás amúgy is beteges mániája ennek a, magát korábban még zöldpártként(!) aposztrofáló hazaffyas FidSS oligarchiának. De, gondoljunk csak a Liget-projekt elnevezésű, valójában összeesküvésre és Budai-Vár-bevételi akcióra, vagy Orbán vejének Tiborcz Istvánnak egy Felcsút-környéki szegényasszony kárára, az ő akácosa ellen elkövetett önkényes és törvénysértő tarvágó, durva erdőirtásra és ezer köbméter fa ellopására az ő drága apósától kapott nászajándék vörös-traktorral, és annak pótkocsijával…
  Senki nem tudja azt sem, hogy az így kivágott közparki fák, mint köztulajdonok úgy konkrétan kinek is a vagyonát, v. bevételét gazdagítják.
  [irodalom: Ferenczi Krisztina: Narancsbőr, stb.]

 • Auróra Boreálisz

  UI

  A textil kerítés, természetesen mint paraván, az avatatlan pesti szemektől volt hívatott védeni a Károlyi emlékpark hullahegyét…

  Magam egy ezen talált lyukon készítettem fényképet az így a FidSS által mégiscsak mártírrá tett Károlyi Mihály bronztetemről…

 • Auróra Boreálisz

  Ki tud róla?

  Az USA-ban – legálisan tartott fegyverrel – újra tömegmészárlást hajtott végre egy csótány… – Évente kb. 3000 áldozat.

 • Auróra Boreálisz

  Judith Kopácsi!

  Rég hallattál magadról. Jó volt látni és olvasni igaz szavaid.

  Én azt hiszem, még Pestről ismerlek 🙂

  Szeretettel: A B

 • Auróra Boreálisz

  Talalom

  És akkor még a rendkívül értékes ingatlanokról már nem is beszélve… Azok is valahogy mind becsúsznak az ő lajbizsebeikbe …

 • tisztelthölgyeimésuraim

  ˙
  VEZÉRE
  ÉJJELI
  EDÉNYE

  Arról már nem is beszélve, hogy ezek az “é j j e l . b e n y ú j

  t o t t”, és reggelre már meg is szavaztatott törvények, v.

  rendeletek mind a >t á r g y a l n i . n e m . k ö t e l e z

  ő< antidemokratikusok alá tartoznak, mivel azt(at) a Vezérünk .

  a u t o k r a t i k u s . direktívái szerint, egyéni és lentrű

  gyüttment, démoszi, azaz állításuk szerint demokratikus

  képviselői javaslat gyanánt kell értelmezni a fid-SS par-lement

  frankciójának …

  Ez tehát Orbanisztán titokzatos éjjeli edénye, melyből

  csipegetve és merítve bizony így lesz még a világon bárhol

  törvénytelen is, törvényes. 🙁

  .

 • István Berecz

  És ezt a pestiek egyszerüen tudomásul veszik.Talán még egyet is értenek a modszerrel.Szégyen.

 • Má’ megint báncsák a Magyart! Úz völgyében (Románia) lévő első világháborús magyar katonai temetőbe betörtek a magyarokkal élőlánccal körbevett sírok közé román szélsőségesek, és kiszaggatták a magyar sírok fakeresztjeit. Szijjártó mára bekérette a román külügyminisztert, aki felsőbb utasításnak engedelmeskedve nem jelent meg a magyar külügyminiszter előtt – zengenek a híradások a konfliktusról.

  E közben a második világháborúban ugyanitt elesett román katonáknak állítottak románok emlékkereszteket, amit a magyarok bezsákoltak. Erre fölháborodtak a románok, és történt ami történt. Íme:

  https://scontent.fotp1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/61908700_2750921541644658_6097161119867076608_n.jpg?_nc_cat=109&_nc_ht=scontent.fotp1-1.fna&oh=9d71ab409440edb71c60e397d7eebbde&oe=5D8BB403

 • Amúgy különben ez történt, nem zsákolás:

  http://www.youtube.com/watch?v=i8h2UixScJ0

 • No még egyszer a jó hírt:
  .

 • ALMASI:

  Gabriel , Marcsi egy arva betut sem irtak itten.
  Hat mirol beszel maga ?

 • INOVACIOS MINISZTERIUM?

  De egy szot sem olvashatunk azon, nem csak ezen cikkben, hanem meg az egesz talalhato web-kutatasokban, hogy mi INOVACIkat ert el az allami burokracia ???

  Az majdnem fizikai torveny, hogy amibe barmi allambuokracia beleuti az orrat az csupan kudarcokat eredemnyez es oriasi koltsegeket jelent az adofizeti lakossaiknak.

  Na ha az teves lenne igen szertenem olvasni valami sikeres erdemeny elereset, vagy felfedezeset s annak alkalmazasat.

 • Földes, Kopácsi

  Kérem, ne csótányozzanak (és ne is patkányozzanak), ha kulturáltsági szintjük ezt megengedi.
  Fontolják meg.

 • György Molnár

  Áder maga a sötétség, már 42 évvel ezelőtt is látszott……

 • Almási Alma Szerény eszközökkel és még szerényebb sikerrel. Ha valakinek elég a fekália a csoki helyet, mivel tudod meggyőzni? Úgy is megmagyarázzák, hogy benned van a hiba, a csoki drága, egészségtelen sorosista álnokság a kereszténység elpusztítására.

 • Almási Alma
  2019 június 7
  2:36 de.
  mi nem tetszik “drágám”? nem lehet -sok mindent- humor nélkül felfogni és a karikírozás az meg szónoki erény…

  mondanál egy darab konkrétumot csak a miheztartás végett, hogy legyünk mi is fizikusnők mint Dürrenmatt nál

  bruhahaha

 • Drizari
  2019 június 7
  9:59 de.
  kiöntött a “drizári®” hajóvonták és uszályok találkozása tilos valamint a pontyokat csiklandozni és a békákat elhallgattatni

  egyébként én gyorsan tudok görgetni kiváló egerem van

  bruhahaha

 • Kerdeznem kell az itteni mindent-tudi olvasokat, mivel en soha nem hallottam, sem talalhato szotarokban sem, hogy mit jelent a “CSOTANY” magyarul ????

 • Bendeguz79
  2019 június 7
  1:09 du.

  gizi!
  nézzél tükörbe

  cockroach

  bruhahahaha

  és még mit nem tucc gizi?

 • AB;

  A bunozok torvenytelen fegyverekkel gyilkoljak aldozataikat.

  Hat mennyivel elfogadhatobb az altalad ?

  S ahol csak az allamhatalom koveti el a gyilkossagokat, az jovahagyhatobb ???

 • Almási Alma
  2019 június 7
  2:36 de.

  Alma ne alattamoskodj, ne intrikálj szokásod szerint. Már nem élünk a kádár-érában, ahol ez volt a módi.

  Hol látsz itt a cikk alatt beirást tölem?

 • THU;

  Allitja, hogy a magyar-parlamentnek egy u.n. miniszter benyujthat egy torvenykerest keso esete, s az ejszakafolyaman a napfelkelte elott azt jogos torbennye letesitik?

  Ha azt ohajtotta volna allitani, egyszeruen NEM hiszem el !

 • Gábriel, Bendeguz, meg még aki esetleg nem tud olvasni… Ezt írtam (ellenőrizzétek!):

  “Almási Alma
  2019 június 7
  2:36 de.

  Rodeo, Bendeguz, Gabriel, Marcsi, Geyza, széthülyéskedtétek AZ EGÉSZ KMH-t.

  kenny, talalom, ti még küzdötök?”
  __________________

  AZ EGÉSZ KMH-t !!!!!!!!
  Minden cikket…

 • Gabriel, remélem, hogy még sok alkalmat találsz az aljaskodásra…

 • Alma! Muszáj, különben feladjuk ezt a helyet is. Csak nem akarsz nekik örömöt okozni: na,ezek is elhallgattak?!
  Szívesen látnám gyakrabban a kanadaiak – Kopácsi, Petényi Judit, Garay-É Eszter szavait, írásait. Szeretem Révay, Bea tudósításait – sokszor tőlük értesülök budapesti kulturális eseményekről.
  Azon meg ne edd magad, miket beszélnek össze-vissza a felsoroltak. Engem is legyilkosoztak, (B79),félreérthetetlen célzást tettek anyukám vélt foglalkozására (Rodeo). Tényleg nem tudom, miért akadtál be Gábrielnek, hogy sérteget: hagyd a francba.

 • Csótány, vagy svábbogár – kitinpáncélos rovarfaj,repülni nem tud, de gyorsan fut. Éjszakai életet él, nappal meleg, nedves,sötét helyen húzódik meg. Konyhai, vagy más szerves hulladékkal táplálkozik. Szívós, jól bírja az éhezést (akár hetekig),sőt sok más rovarra végzetes méreggel szemben is ellenálló. Életmódja miatt lakásban, emberi táplálék közelében fertőzést terjeszt.

 • “talalom” a mar lezert cikkevel megjegyzeseben june 8,5;03 de.irta;

  ” B-79-cel nincs mit tenni,konkret vernaci.”

  Mar tobb mint ket eve teszem itten megjegyzeseiemet, de kivetelnelkul predikalaom ami az itteni hozzaszollok tbbsege csupan gyuloletes ocsarkodaasait hozza.

  Ami kivetelnelkul;

  1., Az Alkotmanyos Koz-tarsasag, allamhatalom csupan a lakossag szabad hatarozata alatal jovahagyott alkotmasny alapjan.

  2., Minden meberi leny egyenlosege, s korlatozhatatlan, elzalogosiyhatatlan jogaik es lehetosegeik biztositasa az allamhatalom szigoru tiltasa altal.

  3., Minden koztisztviselok valasztasa, a legkisebb falu sinteretol, az allamfoig, nev-szerint, egyenileg a szabadversenyzes alapjan a szavazolakossag tobbseg hatarozata altal.

  4.,Minden polgar korlatozhatatlan jogat barmi alami koz-pozicioert korlatlan lehetosege biztositva.

  5., A szavazolakossag dontesei alapjan biztositott kozvetlen torvenyhozas jagat es alkotmany modositasi jogat a lakossag tobbseg szavazata altal.

  6., Az europai adorendszer,a “value-aded-tax” eltorleset.

  7., A vagyonadok rendszret annak ertekei alapjan egyenloen adoztatva.

  8., A valalati-adok megsemmisiteset, az osztalek egyenlo adoztatasa.

  9., Az egyeni-adoztatast csupan a letszokseglet feletti osszegeken.

  10., Alkotmanuosan tiltani a letszukseglet, elelmiszerek, medicine (AFA) adoztattasat.

  11. A szavazolakossag “vissahivo-valasztas” jogat.

  12. Az allamhatalom altali tulajdonozast,beavatkozasat es reszvetelet tiltani a kozgazdasagban,

  13., Megszunteteni az allamhatalom-altali bank es penzrendszert.

  14. A Jury rendszeret, a Habeas Corpus, Ex-Post-Facto Alkotmanyos biztositasa mindenki szamara.

  Na akinek az “vernaci”-nak, vagy barmi szelszoseges es gyakorlohatalannak tunne, az bizonyara elemzavarral szenved.

 • talalom
  2019 június 8
  1:42 du.

  “erre” nem emléxek!!! pontosítanál? és ha bebizonyítod? akkor ezer bocs… érdekes változások, erővonal átcsoportosulások figyelhetők meg a KMH-n, és előnyére… mintha te meg én ugyanabban a bárkában vagy tutajon …más más evezővel vagy csákjával víze válogatja…

  Alma a szétverést te hogyan érted? nem lehet mindent 4. általános iskolás komolysággal házi feladatként dolgozat formájában… vagy ha igen az a dög unalom

  é,, mint írám a liberalizmus elvei alapján senkit sem lőnék le hadd mondja, jobb tudni kik és mit és főleg hogyan amiből néha az is kiderül, hogy miért…most, hogy “a” Serena régen kiesett és nem kaptunk tőle újabb kioktatást hogyan lehet csimpánzként milliókat keresni és kiutáltatni a másik teniszezőt a sajtószobából mert most ő nem akar várni… és az umpire állandó tévedése mikhez vezet (Roland Garros ról beszélek) és Dominic Thiem ledominálta a Nole-t már nyugodtabban nézem majd a mi Canadai Jurassic parkunkat hétfőn nagy kosárlabda (panem et circenses nagyon fontos a valóság eltakarására nem mint halotti lepel hanem a 7 fátyolból így lehet 7000 fátylat csinálni és lengetni… Raptorék alkotnak kell mert a konzik nagyon büdösek kezdenek lenni és egyre többet lopnak, és közben azt mesélik az milyen jó az egységsugarú proletárnak a jövedelmi problémákat taxinggal nem lehet megoldani de jól hangzik (lásd még bende gizi agyhúgyköveit színesben) mialatt a dolgozó nem kap olyan munkát amiből jövedelme lehetne hanem csak van neki +C$0,25 je kétévenként heti 37 óra megalázkodásért de a gazdaság dübörög NEM ISMERŐS A RABLÓMESE?

  na minden jót és fogadd szeretettel a medvebocsaimat

  bruhahahaha

 • Almási Alma
  2019 június 8
  1:07 du.

  Most mér ostorozol alig járok már ide…

 • talalom, nem “akadtam be” Gabrielbe, törődik vele a fene. Legfeljebb érdekesnek tartom az életútját itt a fórumon a bűbájoskodástól az aljaskodáson át a vérvicsorgásig…

 • Christopher Adam

  Alma,

  Mindig kellemetlennek találtam a “rendőr” szerepét és élt bennem az a remény, hogy az emberek alapvetően képesek az önszabályozásra. Van azért olyan társadalom, társaság vagy közösség ahol ez létezik. A magyar – úgy látszik – nem ilyen. Feltehetően Orbán is a magyar “néplélek” e sajátosságát fedezte fel és használta ki. Arról van szó, hogy minden vita fekete-fehér személyeskedő gyűlölködéssé fajul, vitapartnerből véres ellenség lesz, az ellenségek sem a kibékülésre, sem pedig a békés és elegáns szakításra nem képesek, arra viszont sokkal inkább, hogy folytassák a destruktív harcoskodást. Moderátorként elképesztően fárasztó dolog ez — szerkesztőként pedig elkeserítő.

 • Kedves Christopher, megértelek, és szerintem nem is kell semmit se csinálni. Inkább csak azért szólaltam meg, mert valahogy rossz passzban vagyok.

  Kedves Rodeo, el tudod képzelni, hogy az általad minden cikknél negyvenkétszer elsütött nagyonvicces “buncsuhahaha”, meg a többi könyökön kijövő poén mennyire unalmas? Én díjazom a humort, de könyörgöm, minden vicces poénból csak egyet! (na jó, kettőt… de nem harmincegy és felet!)

  Geyza, te meg ugyanezt Marcsi témakörben vagy képtelen magadban tartani. Akkor aztán persze jön a “válasz”, attól kódul aztán a téma…

  Na, igérem, ez az utolsó korholó hozzászólásom. Ezen nem Christophernek kell változtatnia, hanem mindenkinek saját magának…

 • Christopher Adam
  2019 június 8
  6:25 du.

  +Alma

  ne bosszankodjatok! a “vitát” meg a beírást nem kell bántani, már írám máshol a KMH -n, hogy az ad lehetőséget a megismerésre ahol parttalan, nagy csodálkozásomra kitörölted a Bibó ról beírtomat (sem hosszű sem sem sértő nem volt “csak” kétségbe vontam Bibó mindenhatóságát és azt, a tényt hogy ott beszél demokrácia hiányról vagy annak “alkalmazott” változatáról ahol demokrácia sohasem létezett mert nehogy má’ a horthy éra és előtte utána “az” legyen talán nem tetszett a demokratikus centralizmusról beírt tényfeltáróm? először ismerd meg (itt Kanadában az lehetetlen, nem olvasni kell róla, benne kellett volna élni és ma emlékezni) pedig senki sehol sem tett említést a máshol ugyanerről beírtjaimról mert…(?) pedig szerettem volna olvasni róla

  Alma, a róla szóló unalmas? hát még az amit te is ostorozol (meglepetésemre) az maga milyen dögletes? mint egy automata imamalom szajkózza a papagájkommandó jellegű ….it (nevezd bárminek) és vannak néhányan akik ellenem szóló inherens ellenszenvüket teregetik és a babával a mosóvizet is kiöntik…
  a sokszínűség jobb, mint a píszí és az annak álcázott pudvás semmitmondás amit én örökké ostorozni fogok, majd kitalálok valami más “emoticont” az aláhúzázára

  akkor hogy b… legyen kac kac

 • Bendeguz79
  2019 június 8
  3:10 du.

  gizi: 1…14 az egy sorozat önellentmondás, más szóval a nihil!

  a 8. kat kifejtenéd? teljes részletességgel? (így -én- baromságnak olvasom!

  mindez akkor sem lehetséges, ha az államot mint önmagunk fölé önként rángatott szaros lepedőt fogjuk értelmezni?!!!

  az adózás az egy hasznos dolog a gyakorlat és a számadatok teszik haszontalanná és eredménytelenné lásd az usa adózási rendszerét mely a világon az egyik legeredménytelenebb az össznépi jólét megteremtésére kizárólag a tulajdonosok a tőke tulajdonosainak előnyeit szolgálja azaz a gazdaság nem fejlődik senkinek sem fűződik személyes érdeke önként “betenni” amit be kellene tenni, ezért van az ami az erőszak és az érdekvédelem ellentmondásaként az erőszak győzelme és a bérrabszolgaság

  $14,05/h bérért + 2 évenkénti + $0,25/h “béremelésért” senki sem megy dalolva a munkahelyre … és az lesz ami van és egyre rosszabb és ez pontosan a profitshare mértékének gyalázatos számadatai

  és nem a mindenki által kiröhögött és semmibe vett amendmentek röhögényei nap mint nap és a fasizmus szép csendben üli torát

  mivel Alma nem szereti nincs br…a van kac kac…, a következő bömbölményedhez lesz majd másik sikoly

 • a rend őreiről és amikor túltengenek

  ezek régi történetek velem estek meg

  kedves barátaim meghívtak Thanksgiving hosszú hétvégére és a kényelmes vezetés okán éjfél előtt közelítettem meg a Niagara Falls i határátkelőt a “túloldalon” a fószer kinyittatta a csomagtartómat mert ugye lehetett benne egy zsebbenhordható tank is de szépen ki volt porszívózva és kongott az ürességtől majd fazon megkérdezi miért nincs benne semmi…

  más alkalommal hivatalos úton egyik délután átléptem a határt Sarniánál és néhány órával később (dolgom végeztével) Windsornál jöttem vissza…a kanadai oldalon géppisztolyt fiofgtak rám és parancsot kaptam, maradjak 25 méterre a kocsitól és az elkobzott kocsikulcsokkal kinyitottak mindent ami nyitható volt de újfent semmit sem találtak én meg álltam ott az éjszakában mint Paff a bűvös sárkány… majd a hisztérika (az egyik közeg) megkérdezte amit először is meg kellett volna tennie, hogy miért nincs benne semmi? hát azért (lelkem bogaram gondoltam) mert én voltam a küldemény és a jövevény is és a csomagtartóból vagy a kesztyűtartóból nem tudok kocsit vezetni és akkor puffogott még valamit és 45 percet elrabolva az életemből elengedett gyanús pillantások közepette

  mivel ez hosszú évekkel ezelőtt volt el tudom képzelni minő tortúra ma átlépni a határt és repülni egy szardíniás dobozban amibe annyi ülést zsúfolnak, hogy csak cipőkanállal lehet betüremkedni és veszély esetén ott sül meg a fizető utas aki fenntartja ezeket az útszéli rablókat a kis megtakarítottjából vagy hitelből a 12. hitelkártyája utolsó lehelletével mert Biri várja Kansas alsón egy lötty kávéra és chattre

  b…..a

  íme az államhatalom rettegése, mint a demagográcia nyersen pácolás nélkül

 • Chris!Ez tényleg így van? Csak a magyar fórumozók ilyen türelmetlenek? Azt hittem,többé-kevésbé másutt is így van, hiszen végülis olyanokról is szó van, akik nem tanulták meg sem szóban, sem írásban kifejezni magukat. És ez még iskolai végzettségtől sem nagyon függ. A frontális oktatás erre nem alkalmas. Ismerek olyat,aki hibátlan esszét kanyarít pl. Petrarca költészetéről, de nem képes megindokolni, hogy miért tetszik, vagy nem tetszik neki egy hétköznapi intézkedés. Csak “tudja”, hogy mi a jó. Az igaz, hogy ez a magabiztosság az ismeretek csökkenésével egyenes arányban nő.
  Viszont: meggyőződésem, hogy vitatkozni meg lehet tanulni felnőtt korban is – sőt nagyon fontos. Bibó olyasmit is írt valahol, hogy a demokrácia demokraták nélkül nem működik. Meggyőződésem, hogy egy ilyen fórumon, – ahol nemcsak a hivatalosságok hallathatják a hangjukat, mód van ilyesmire. Igaz, mindig hajlamos voltam sziszifuszi üzemmódban működni. (Most meg már időm is van rá.)
  Most pl.kíváncsi vagyok,össszejön-e PPP-vel az interjú. Én már hetek óta megfogalmaztam az első 8 kérdést, de az általa megadott postafiók visszaverte a leveleimet.Most elküldtem az újra – várok. Bizonyára most sincs elég ideje
  Ja, áll az ajánlatom: segítek a hsz-ek keelésében. Nem admin. módban. Csak elsőként elolvasom,javítom az elütéseket, kizárólag a trágárságokat húzom ki, és Te eldöntöd, mehet-e?

 • Rodeo! Akkor bántottad Anyukámat, amikor azt állítottam, hogy a devizaalapú hitelesek legalább hamrmadrészben felelősek, hiszen anno annak a haszonnak a reményében vállalták ezt a fajta hitelt, hogy jól járnak. Évekig így is volt: tehát a “segítségnél” nemcsak a kárt, hanem a realizált hasznot is számítani kell. (Nem az a “szociálisan érzékeny”, aki a leghangosabbnak ad a közösből.)
  A dolog nincs elfelejtve. Ha netán találkozunk, számíthatsz arra, hogy pofán csaplak egy szívlapáttal. Akkor rendben lesz. Nem szokásom évekig magamban durcizni – ez valószínűleg a proli szocializációmból adódik.

 • Alma:

  Nem értem miért van szükség olyan “elemekre”
  akik ezerszer elvicsorogják hogy az itteni cikkek értelmetlenek,
  semmi szükség rájuk, az ide járó emberek lúzer vesztesek, nem is magyarok hanem Sorosbérencek vagy mik, és egyáltalában az egész ami itt folyik szar.

  Egy “peer-top eer” társaságban az ilyet nem engedik leülni a törzsasztalhoz.

  Nem hiszem el hogy az elműlt 10 éva alatt Chris nem tudott összegyűjteni elegendő anyagot OIM* fröcsögéseiből, a társadalomtudományi kutatásához.

  A laborban, ahol tanulmányozzák pl. a szart , a munka végén kidobják a trágyat, vagyis a tanulmányozás tárgyát.

  Rodeoról már ne is bestzéljünk az undorító állandósult szélsőbalos propagandájával.

 • Almási Alma
  2019 június 8
  5:05 du.

  “talalom, nem “akadtam be” Gabrielbe, törődik vele a fene. ..”

  ————————————————————-

  Szerintem talalom fordítva értette !

 • talalom
  2019 június 9
  3:47 de.

  akkor nem megyek a közeledbe… de a témához: “az” a hitel eleve csapda volt, de csak azok tudták akik létrehozták törvénytelenül!

  azt meg természetesnek tartom, hogy ha valakinek hitelre van szüksége a rendelkezésére álló információk alapján a legkedvezőbbet választja (megjegyzem: magam részéről már nagyon régen feasibility study azaz hatékonysági szeánszot is szoktam csinálni és nagyon soxor rá kellett jönnöm, hogy jobb, ha nem veszem meg az akármit

  szóval tőled marad a szívlapát még bocsok ellenében is, hát akkor igaz a mondás: fehér ember nem felejt (én is fehér ember vagyok)

 • talalom –

  “Most pl.kíváncsi vagyok,össszejön-e PPP-vel az interjú. Én már hetek óta megfogalmaztam az első 8 kérdést, de az általa megadott postafiók visszaverte a leveleimet.Most elküldtem az újra – várok. Bizonyára most sincs elég ideje”

  ————————————

  Természetesen a te dolgod, hogy vársz- e és mire, de szerintem kezdettől fogva kilógott a lóláb! Parács a maga módján egy “naiv provokátor” – feltűnően “naiv” beütésekkel – látszólag! Tudod itt azért elég sokan elég sokakkal leveleznek, írogatnak, vélemény cserélnek privátban, anélkül, hogy különösebben tudnánk róla, közünk lenne hozzá stb.

  Kétszer megjelent Parács logójával hsz – úgy tűnt annak szánta – de minden szöveg nélkül ! Később neheztelően panaszkodott, hogy nem tud veled kapcsolatba lépni, de nem derült ki mit is tett ennek érdekében! Miközben te napi szinten megtalálható, fellelhető vagy valamelyik vagy több cikk alatt is, addig ő gyakorta eltűnik, csak esetenként van jelen és a “neheztelő felvetésére” adott válaszodra sem reagált – ezek szerint privátban sem, hiszen ha minden igyekezete ellenére sem ér célt a kísérlete, hogy egy megadott email ( nyilvánosan megadott) ellenére kapcsolatba lépjen veled, akkor jó esetben kérhette volna Christopher segítségét, ha a saját emailját ( a jót!) nem akarta nyilvánosan megadni – ez még valamilyen szinten érthető i lenne! Szerintem a sorrend:

  1. P. miután személyes megvitatásra kerültek volna dolgok közöttetek, kérésedre megadott egy rossz emailt neked( nem működő) talán akarva, talán akaratlan
  2 .”Várta a jelentkezésedet” ami érthető okoknál fogva nem sikerült
  3. Ezt szóvá téve “szemrehányt” – jól érzékeltetett csalódással
  4. A tisztázó hsz-d után megint eltűnt – most bizonyára töri a buksiját, hogy mit lépjen!

  Így kívülállóként ez jön le – ha mégsem ez a helyzet, és csak a rossz indulat beszél belőlem, mert Parács egyszer csak felbukkan az éji homályból, ontja a működő emaileket, válaszokkal és kérdésekkel halmoz el, de legalább is elvárhatóan saját és kerek mondatú véleményeket bocsát rendelkezésedre a kérdéseid kapcsán, nagyjából úgy ahogy Kovács írna Molnárnak ha egy dolgot megkívánnának vitatni, na akkor esküszöm, megkövetem őt is téged is meg egyáltalán a félvilágot – de nekem nem úgy tűnik, hogy erre egyhamar sor kerülne!
  Persze, a remény hal meg utoljára !-:)))

 • Találom Az én tapasztalatom az, hogy a magyar politikamentes csoportokban kiszórják a durva és kötekedő elemeket. Több csoportnak vagyok a tagja, kert, tó, vasút, zene stb, kedves és segítőkészek az emberek zöme. A nemzetközi csoportoknál is ez a tapasztalatom. Nálunk még a politikai oldalakon sincs trágár veszekedés, a szóhasználat emberi marad. Igaz, mindenki adja (adhatja) a nevét. Ellenben a külföldi magyar csoportokban sűrűn előfordul a nemtelen hangnem. Elsőre nagyon meglepett, mikor egy angol audio oldalon csak kedves kommenteket olvastam, a kritikák célratörőek és nem bántóak és megalapozottak. Hamar megszoktam. Szemben a magyarok “szar”, ” hülye vagy ilyet venni”, “akkor se venném ha lopnám a pénzt”, “nekem nincs de ilyen szar nem kéne”. Mikor valakit csak azért gyaláznak földig, mert x márkájú autót vett? A márka azért mindegy, mert vegyél bármilyen autót, lesz aki szerint idióta barom vagy, aki lopott pénzből vásárol. Néha tényleg úgy érzem, a magyar nem beszélgetni akar az interneten, hanem gyalázkodni, attól érzi jobban magát. Mondom, kivéve a speciális csoportokat, ahol egy a hobby. Ott ritka a gyalázkodás, bár előfordul néha. Persze nem vagyok mérvadó, mert csak magyar és angolnyelvű csoportoknak vagyok a tagja. Azt viszont látom, lehet kulturáltan is beszélgetni magyarul, csak nehéz. Most már azt vettem észre, hogy a liberálisokat is megfertőzte a vírus, egyre több magát liberálisnak tartó ugrik nekem, ha merészelek ellentmondani. Beérett a gyűlöletvetés, lehet aratni.

 • talalom
  2019 június 9
  3:47 de.

  Majd szójjál ha csöre van töltve a szívlapát,
  mert én is rúgnék párat a pácinsbe.

 • Bendeguz79! (2019 június 7 1:09 du.)

  A Magyar értelmező kéziszótár szerint a csótány:
  1. svábbogár, 2. az egyenesszárnyúak egyik rágcsáló, lakásokban élő alrendje

  Egyéb forrásokból még a következőket lehet megtudni (a teljesség igénye nélkül, ahogy szoktuk volt hajdan mondani):

  “Az egyik legelterjedtebb kártevő rovarfaj, az emberek körében jelentős közutálatnak örvend.”

  “A konyhai csótány, közönséges csótány, konyhai sváb, vagy svábbogár …”

  ” … undorkeltésük miatt pszichés visszatetszést is kelthetnek.”

  “A csótány megjelenése azonban gyakran eredményez lelki sérülést. Pánikrohamot, hallucinációt, kényszerképzetet. Megszűnik az otthon nyújtotta biztonságérzet.”

  “Sajnos egy nagy tévhit, hogy takarítással megelőzhető a csótány megjelenése. A legtöbben csak akkor látják be, hogy ez tévedés, mikor a saját bőrükön tapasztalják meg ezt a problémát.”

  Nos, ennyivel tudtam hozzájárulni ahhoz, hogy jobban megértsd a cikket.

  Egyébként Bangóné hatalmasat tévedett: a csótánynak hat lába van, a patkánynak pedig csupán négy; ennek az alapvetően téves helyzetértékelésnek szerintem beláthatatlan következményei vannak/lesznek … – Pedig mindkettő egyformán undorító.

 • Rodeo! Meg van bocsátva – de nincs lekvittelve. Márpedig én sem írásban, sem szóban nem fogom Édesanyád foglalkozását feltételezni, így marad a szívlapát.
  Azt írod: “…azt meg természetesnek tartom, hogy ha valakinek hitelre van szüksége a rendelkezésére álló információk alapján a legkedvezőbbet választja…”
  Ha neked egy 100 ezer forintos órát 20 ezerért ajánlanak, nem nézel utána, mi lehet a baj az órával? Ok, írtad, hogy Te igen. De aki örömmel belement a jó üzletbe, az ne számítson arra,hogy majd én odaadom neki a 80 ezret. Persze sántít a párhuzam. De aki 2003-ban felvette a hitelt, majd 7 évig fizette a jó kamaton, az ne lepődjön meg, ha beüt a figyelmeztetés: az árfolyamváltozások kockázatát teljes egészében ő vállalja. Mert figyelmeztettek: szóban is, a szerződésben is, sőt újságokban többször az akkori kormányból is. Tudom, mert én is akartam felvenni, de elálltam. Tudod miért? Mert volt egy kikötés: a hitel csak forintban (valutában) törleszthető, devizában nem. Hoppá! A forint árfolyama romlott 2010 óta kb. 80 %-kal. A részletek meg 200-300 %-kal nőttek. Ha devizában törleszthetnének még így is pénzüknél maradnának. Csakhogy a nemzetközi pénzkereskedelemben másképp számolnak: hogy hogy, azt részleteiben nem tudom, nem vagyok közgazdász. Csak számoltam: ha nem engednek devizában fizetni, azt jelenti: csűnyán át akarnak verni. Ez a bankok felelősség-harmada.
  A harmadik harmad az államé/kormányé, mert kötelessége lenne a polgárait megvédeni a hibás döntésektől. El tudod képzelni, hogy 2006 után az a kormány megtiltja a devizalapú hiteleket? Látom-hallom: ez a kormány irigyli a kisembertől az olcsó hitelt,mert nyerészkedni akar a magas forintkamatokon! (Holott azok jórészt a Járai vezette MNB-től függtek. Érdekes módon az MNB 2010 óta 2-3%-on tartja az alapkamatot, miközben ezt a reálfolyamatok nem támasztják alá.)
  Kenny! Én is beszélgetek más fórumokon (persze csak magyaron, hiszen angolul nem tudok.)Nem tapasztalom az általad említett irigységet,rosszindulatot. Igaz, ezek olyan öreges, nosztalgia oldalak: Józsefváros régi fotókon, a legvidámabb barakkról, ilyesmik. Persze azt látom, mennyi a hamis nosztalgia: és a magam módján igyekszem helyretenni. Mégsem bántanak: sokan kedvelik a dumámat.
  Ennek ellenére azt mondom: segíteni kell az otthonukat vesztett családokon – de a felelősség harmadrészét vállalniuk kell, hiszen ők “hasznot” realizáltak.

 • valami megkeveredett: Kennynek szóló válaszom fele belekeveredett, és automatikusan elküldte a rendszer. Nem baj, majd folyt. köv. Most Ti jöttök!
  Még egy: nem működik a gmail-fiókom, valamit kavart a Google (vagy a Chrome),de nem tudom mit, mert ANGOLUL! közlik. Én meg csak egy korlátos öregasszony vagyok, aki úgy közlekedik a neten, mint valami aknamezőn. A face profilom – most még él: a saját nevemen, de a keresztnév elöl: Margit Rátesi Üdv.

 • talalom
  2019 június 9
  3:18 du.

  a szívlapátért jutalomból, ha elküldöd az angolt lefordítom, ha nincs gúgli fordítód ami angolról magyarra meglehetősen pontosan fordít

  ezt most láttam meg:
  talalom
  2019 június 9
  3:07 du.

  szeretsz lapátolni? te mint irodalmár tudhatnád, hogy a kiszólás: “k…d” az csak “ő”-rá nem vonatkozik kizárólag arra akinek ez címezve van és a magyar nyelv lejtmenete teszi félremagyarázottá!!! spanyol “hijo de puta” (portugal: filho da mãe) nem jelent semmit a drága jó felmenőről, kizárólag arról szól, akinek címzik és ezt a spanyolban tudják is, az angol “Sonofabitch” (ejtsd: szonovabics) a felmenőjét titulálja szukakutyának amely köztudottan keresi a párját és mindenféle trükköt megragad, hogy az magáévá tegye ez a természet rendje… és az angol nyelvterületen sem értik ezt a kedves és igentisztelt felmenőjére, hanem arra a “r********re” (cenzor miatt írom rejtjelesen… már csillagokat lát a …szóval azzaimtól is dehát: libera me)

  szóval akkor deal? vagy no deal?

 • talalom
  2019 június 9
  3:07 du.

  akkó’, Margit veselkedjünk neki a hitelkérdésnek, mégegyszer!

  az az ajánlat amely egy olyan devízában jeleníti meg a kamatokat és költségeket amely devízához a hitelnyújtónak l*******sz köze sincs, az alapállásban gyanús!!! tehát nem nyúlok hozzá, még kesztyűvel sem!

  ezután a trükkök erdeje várható és leginkább az, hogy “bedöntik” a HUF-ot mert a bevételeik megsoxorozódnak és kiadásaik meg nincsenek ez már így van -eleve- szabályozva (ha belenézel a mészaros&mészaros könyvelésébe, mármint abba amit csak ő lát senki más, abból kéken fehéren ki is derül, hogy hol van a dög elhantolva)

  csak ezen az azóta eltelt időben O1G és bandája csilliárdokat kaszáltak hát még a többi

  egyet nem értek, az elkobzott ingatlanokkal a bankok mit kezdenek, mert ugye vevő nincs rá és álltában magától szétesik ez az ingatlanok sorsa: felveri a gaz és lehámlik a vakolat és megrohad belülről kifelé, majd szétesik, vevő nincs rá mármint olyan aki leblendöli a zsét és beköltözik vagy bérbe adja mert az a bér ami ennek alapján számolható senki által nem fizethető

  itteni példa és ebbe fognak csődbe menni a nagyvállalkozók, építenek bármit hogy majd el lesz adva de…mint látom két szép szememmel, nincs vevő, és hiába az ingatlan ügynökök trükkjei, a vadi új akármi ott áll és az idő vasfoga már ki is kezdte, mert itt is a jövedelmi viszonyok inkább iszonyok és a bérből fizetésből élők nem engedhetik meg maguknak (az angolt egyébként gúnyosan a: cantaffordman-nek csúfolják)

  és akkor ez ott kies levédiabasznádon a stadionok kies főggyén ahol egyetlen nemzetközi meccset nem játszottak üzleti célból, csak pántlikázzák és telefingják, a lengyelek legalább csináltak ifi futball VB-t olyan amilyent de volt, míg O1G még megyei 3. osztályt sem képes azaz üzleti érzéke a lopásban kimerül

  az meg ugye???

  na jó, erről ennyit, azért kifenheted a szívlapátot szív küldi szívnek szívesen alapon, és lemoshatnád, mégis olyan zsenánt ha összekoszolod vele a porcelán nadrágomat

This site is protected by Comment SPAM Wiper.