D-nap és Horthy nosztalgia a torontói Magyar Házban

2019 június 7 2:06 du.84 hozzászólás

75 évvel ezelőtt 150 ezer kanadai, amerikai és angol katona gyülekezett az angliai partokon hogy megkezdjék a normandiai partraszállást. D-nap a vég kezdetét jelentette a német fasisztákra és szövetségeseikre, a világháborút Hitler és csatlósai elveszítették. A további harc értelmetlen volt, de Horthy Budapesten Trianonra hivatkozva a Szövetségesek elleni harcra buzdított.

14 ezer kanadai vett részt a partraszállásban, 900-an már a francia partok elérésekor elestek és további 2000 került német fogságba. Justin Truedeau miniszterelnök is ott volt a mostani 75-ik évfordulóra szervezett D-napi ünnepségen; a kanadai média idős veteránokat méltatott, sok helyen tartottak megemlékezéseket. Ott voltak az EU vezetői, az angol királynő és Trump elnök is.

Trudeau a D-napi megemlékezésen.

És mi történt a torontói Magyar Házban?

A Magyar Harcosok Bajtársi Közössége június 2-án, vasárnap a Nemzeti Összetartozás Napján tartotta meg Hősök Napi Emlékünnepélyét. Arra gondoltam, hogy a Hitler ellen küzdő kanadai magyar katonákról emlékeztek meg, hiszen közölük sokan életüket adták hazájukért, Kanadáért. De nem.

Néhány horthysta magyar veterán, a Vitézi Rend birgerlis tagjai felsorakoztak és megkoszorúzták azt az emléktáblát amelyet a német fasiszták oldalán harcoló “magyar hősöknek” állítottak Torontóban a magyar adófizetők hozzájárulásával épített Magyar Házban. A magyar kormány nevében dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott mondott beszédet. A 62 éves Szili a politikai prostitució iskolapéldája. Miamiban nemrég a konzulátus által támogatott Wass Albert ünnepségen vett részt, most pedig vitézekkel koszorúzott.

A Magyar Harcosok Bajtársi Közössége és a Vitézi Rend tagjai Palkovits főkonzullal Torontóban.

Szili már 27 éves korában a Kommunista Párt (MSzMP) tagja volt Pécsett, 1989-ben az új MSzP alapító tagja, 1994-től országgyűlési képviselő majd a Parlament elnöke. 2005-ben köztársasági elnöki posztra jelölik de nem választják meg. 2010-ben kilép az MSZP-ből és a jobboldal felé kezd tendálni. Az utóbbi években nacionalista szólamokat hajtogat és ma már szélsőjobboldaliakkal ünnepel.

A torontói magyar ház vezetőinek jelentős része friss bevándorló, többségük soha nem élt Magyarországon. Romániából, Erdélyből érkeztek Kanadába. Talán nem is értik hogy a magyar diplomaták, többek között a torontói főkonzul, Palkovits Valér arra használja őket hogy egyfajta orbáni neo-Horthyzmust reklámozzanak Észak-Amerikában. Néhányuk persze jövedelmező üzleti kapcsolatokat is kiépített a budapesti rezsimmel. (Itt olvashatnak a torontói Magyar Ház vezetőiről.)

Szili Katalin és Palkovits Valér főkonzul Torontóban, 2019 június 2-án.

A torontói magyarok 75 évvel ezelőtt egészen másképpen gondolkoztak. A Kanadai Magyar Munkás 1944 augusztusi száma az Angliai Magyar Tanács programját ismertette, az követelte Horthy Miklós az ország „első számú háborús bűnösének” megbüntetését. Ha ma élnének meghökkenének a birgerlis horthystákon a mai Magyar Házban és azt kérdeznék, hogy hogyan engedték be ezeket a szélsőjobboldaliakat Kanadába?

A kanadai magyarok manapság az Orbán kormány offenzívájának alanyai, a torontói Magyar Házat Budapest egyfajta „előretolt lobbi támaszponttá” próbálja felfejleszteni. A Ház vezetői nagyon rossz úton járnak mert az észak-amerikai magyarok döntő többsége elutasítja az Orbán kormány mesterkedéseit.

Két évvel ezelőtt megkérdeztem a Magyar Házat arról az ominózus márványtábláról, eddig válaszra sem méltattak. (Erről itt olvashatnak.)

Lázár György




84 hozzászólás

  • Lázár (írja)
    „A további harc értelmetlen volt, de Horthy Budapesten Trianonra hivatkozva a Szövetségesek elleni harcra buzdított.”

    A „D-day” (normandiai partraszállás megkezdése) 1944. június 6-án volt. Horthy ekkor már több mint egy(!) éve tárgyalt sikertelenül a szövetségesekkel az előttük való magyar fegyverletételről. Ez a sikertelenség nem a magyarokon múlott, hanem a szövetségeseken (elsősorban az amerikaiakon) akik csak áltatták a magyarokat. Az egy hosszabb történet, hogy miért viselkedtek így a szövetségesek, de ma már tudjuk.

  • Az u.n.D-day, a Normandiai partraszallas 75-ik evforduloja tegnap volt.

    Meg annak megejgyzeset is torolte a HMH a hozzaszollasban.

    De ha arra celzott volna megemlekezni, meg utolag is a KMH, legalabb tartotta volna az akkori aldozatokra vonatkozo tiszteletet NE keverni azt mind ezzel a szelszoseges es egyoldalu propaganda terjesztesevel.

    Legyunk oszintek legalabb egyszer, mind aki eletet vesztette nem csak azon a napon a Normandiai partokon, de mind a kegyetlen haboru aldoztai voltak.

    Barki, barmi korulmenyek alapjan is kenyszerult resztvenni, de eletuket vesztettek, es a szerncsesebbek eletuket voltak kenyszerulve reszkirozni.

  • Nyilván a munkaszüneti nap miatt estek a megemlékezések vasárnapra – de azért rögzítsük.
    A D-napon, 1944. június 6-án kezdték meg a partraszállást Normandiában a szövetséges csapatok.
    A Nemzeti összebtartozás napjának meg június 4-ét jelölték ki, ami a Versailles-i Trianon nevű kiskastélyban az Antant és a Központi Hatalmak európai országai (Németország, Osztrák-Magyar Monarchia) közötti békeszerződés aláírásának napja, 1920-ban. (Az Olasz Királyság és a Román Királyság már korábban kiugrott a háborúból.Japánra meg nem emlékszem fejből.)
    A kanadai Magyar Ház és vendégei „magyarság-teljesítményéről inkább nem beszélnék.

  • Orsós Elemér

    „A 62 éves Szili a politikai prostitució iskolapéldája.”

    Mocskosul igaz, de sajnos ez az ősi foglalkozás az összes XX. századi pártok mértékadó prominenseire helyálló, mert majdminden átvedlett variánsuk az MSZMP köpenyéből bújt ki, ami nem lenne probléma, ha ezt nem lehetne folyamatosan -persze nem nyíltan-egymás pofájába vágniuk, magyarul, ha evvel nem tudnák egymást -kölcsönös leleplezés miatt- sakkban tartani! De mivel tudják, ezért az ő kompromisszumos kartellezéseik miatt nem lehet példának okádjunk radikális változásokat eszközölni, csak ha a dinoszauruszok sorsára jutnak! Jó példa erre a sok közül az összes eddig regnált kormány legnagyobb madárfogó lépesméze, az elszámoltatás beigérése, ami a fennti okok(kölcsönös érintettség!) miatt sorra ellehetetlenült!

  • azért én nem ünnepelném ezt a hekatombát fölösleges emberáldozat a seggség oltárán

    sajnálom a halottakat mert parancsra tették????

    de a háború maga egy köztörvényes bűn a többi belőle következik

    éljen a béke

  • Hajtsunk fejet a hősök (Halottak és még élők) előtt, akik szembeszálltak a Világtörténelem eddigi ismert legundorítóbb társadalmi berendezkedéseivel:
    A NÁCIZMUSSAL és a FASIZMUSSAL !

  • Göllner András

    Nem csupán a Tisza-Horthy-Orbán fajta önkényuralom “torontói” védelmezői, vitézei hanem az össz-magyarság nagy többsége is hamis, hazugságokkal telített történelmi tudattal menetel sajátos útján.

    A történelem hamisítás, az önámítás egy igazi Hungaricum, a „magyarságtudat” szerves része. Úgy belénk lett főzve, mint a paradicsom a lecsóba. Erről a receptről beszélt Bibó István, az egyik nagy kivételünk, aki szembe merte néztetni a magyarokat szánalmas játszmájukkal 75 évvel ezelőtt. Én inkább Ő rá emlékszem mint azokra, akik sorozatban átverték ezt a népet hazugságaikkal. Ime, 75 évvel ezelőtt írt sorai, melyek egy az egyben leírják annak az „átverésnek” a kottáját amiről Lázár György cikke beszél odafenn:

    „A magyar demokrácia válságban van. Válságban van, mert félelemben él. Az ország közhangulata ott tart, hogy élesen elválik egy kommunistabarát és egy kommunistaellenes részre. A (jobb oldal) sikeresen elérte, hogy Magyarország jelenlegi politikai atmoszférájának centrális kérdése a kommunistáktól való félelem legyen… és ezért hajlandó minden „nemzeti” erőt koncentrálni ezzel a veszéllyel szemben… Nagyfokú a közeledés a (jobb oldal) konzervatívabb szárnya és a reakció között, ami okkal hozza a másik oldalt a reakciótól való félelmének nem kevésbé nyugtalanító állapotába. A demokratikus reformpolitika közös tervének ma legnagyobb és legközelebbi akadálya a politikai atmoszféra végletessé válása, polarizálódása… Ez a végletesség nem hökken vissza attól sem, hogy az ország külpolitikai egységét, európai elhelyezkedését kockáztassa….Mindkét oldal őszintén meg van győződve, hogy páratlan önmérsékletet tanúsít, ezzel szemben az ellenfelének egyetlen szavát sem lehet biztosra vennie…A polarizálódás következménye és tünete a középpártok meggyengülése…S a két oldal sajtója ahelyett, hogy leintené ezeket a bárgyúságokat, és rámutatna a bajok tárgyi okára, buzgón folytatja a bajoknak azt a negatív pozícióharcát, tovább züllesztve, ezzel az országban amúgy is mélyponton lévő politikai közértelmiséget. Ha ez az ország nem tud kiszabadulni a félelemnek ebből a csapdájából, előbb-utóbb óhatatlanul kettészakad egy ostobán feltett alternatíva körül… A kettő között elsikkad minden nyugodt és biztos reformpolitika, és újból kátyúba jut, az oly nagy reményekkel megindult magyar demokratikus fejlődés.” („A Magyar demokrácia válsága”. (1945) Bibó István. Válogatott tanulmányok. op.cit. 364-401 oldalak)

    „A politikai és társadalmi zsákutcáknak ezen a sorozatán bukdácsolt végig a magyar nemzet attól a pillanattól kezdve, hogy az 1848-as forradalmi szabadságharca elbukott, egészen odáig, amikor a második világháború végén a maga fikciókból, feltevésekből, követelésekből és vágyképekből épült államépítményének a romjai között újból szembekerült a valósággal. Ez alatt a csaknem száz esztendő alatt, a magyar nemzet olyan politikai és társadalmi konstrukcióban élt, amelyekben a dolgokat a maguk nevén nevezni nemcsak hogy nem lehetett, hanem nem is volt szabad, ahol a tényeket nem az okok és okozatok egyszerű láncolatában, hanem azon kívül álló feltevések és várakozások jegyében kellett értelmezni és magyarázni ahol álbajokra kellett pazarolni jó erőket s ráolvasással gyógyítani valóságos bajokat… Minden eltorzulás, ami ez alatt az időszak alatt a magyar közösségi élet különböző területein megmutatkozott, valamilyen módon visszavezethető az alapvető politikai és társadalmi konstrukció hamisságára… A kiegyezéses, majd utóbb az ellenforradalmi magyar közéletben sem miniszter, sem községi jegyző, sem bankelnök, sem ipartestületi elnök, sem akadémiai elnök, sem tanfelügyelő nem lehetett olyan ember, aki döntő pillanatban nem volt hajlandó, vagy nem volt képes egy rendeletben, egy fegyelmi határozatban vagy egy pohárköszöntőben magáévá tenni a közösségi hazugságoknak azt a rendszerét, melyen az egész közélet felépült… Az egész helyzet a vezető rétegek politikai értelmességének a fokozatos romlását idézte elő, a nép politikai értelmességének a visszafejlesztéséről pedig gondoskodott a magyar politika… Klasszikus példája ez annak, hogyan nyűgözi le a politikában a félelem mechanizmusa az értelem mechanizmusát.” („Eltorzult Magyar alkat, zsákutcás Magyar történelem” (1948) Bibó István. Válogatott tanulmányok. Budapest. Corvina. 2004. 123-151 oldalak.)

    És nem utolsósorban ezek a szavak..

    „Különleges magyar jelenség, hogy ez az ország történetének legújabb kori szakaszában, képtelennek bizonyult arra, hogy saját helyzetének valóságos adottságait és az ebből adódó feladatokat meglássa. Más népek hasonló kritikus helyzetekben „ösztönösen” helyesebben, igazabban s a maguk közösségi érdekeinek megfelelőbben viselkednek. Nem az a lényeg ebben, hogy más népek csodálatos egységben és egyetértésben élnek, szemben a „széthúzó” magyarral. Hanem az, hogy a magyar nemzeti közösségben újból meg újból olyan módon vetődtek fel a döntő, az egész közösséget foglalkoztató és megosztó kérdések, hogy annak a következtében a közösség terméketlen, sehová sem vezető harcokba bonyolódott, és a valóságos feladatokkal, valóságos problémákkal szemben vakká lett. …A magyar alkat megzavarodásának jelenségei is elsősorban ezekben az összefüggésekben megdöbbentőek, hiszen nemzetünk, mely magamagáról helyesen vagy tévesen, de úgy tudta, hogy lovagias, bátor, könnyen lelkesedő, passzív ellenállásban erős, önérzetes, stb., néhány éve a szemünk előtt s az egész világ szeme előtt mutatott be a maga kialakult képétől határozottan eltérő vonásokat” (Bibó István. „Eltorzult Magyar alkat, zsákutcás magyar történelem” op cit.).

    Jöhet a Bendegrúz, a slapaj, az izraeli lábvízkereskedő, a Boda, és mindazok akik ebben az alúljáróban magyaroskodnak, ise lenn próbálják tisztára mosni népünk szennyesét.

  • A 62 esztendős Szili Katalin -probléma:

    Há meggyött az esze nekije.
    Jópár éve a Jobbik csontnáci akkori elnöke,
    bizonyos G. Zázrivecz, memmondota hogy kettőfajta
    magyarember létezik :
    1 Aki Jobikos
    2 Aki szintén jobbikos, csak még nem tud róla.

    Hát a 62 esztendős Sz. K. végre eljutott
    a megboldogodás lelki állapottyába.
    Felszabadultan lehet 1.számú csoportbéli jómagyarember

  • Rodeo11
    2019 június 7
    4:55 du.

    Tuggyuk kisöreg.
    Boldogan ünnepelnéd azt,
    ha MA a hitleri eszmék uralnák a Világot.
    De mivel leverték őkelmét és csatlósait, mint a büdösszart.
    így kénytelen vagy beérni a putyini neofasizmussal,
    vagy a gusztustalan és alattmos kínai
    hangyaboj-álszocializmus szellemi emlőivel.
    Azokat szlopálod cuppogva és kétpofára, mint valami jóllakott nagycsoportos.
    Ráadásul a Hitler által preferált Vágnerúr
    északi embertípust diadalmasító zengéire.
    Jobb lenne ha valami lélekkováccsal feldolgoztatnád magadat.

  • Erdély számlálója: Bánffy Miklós

    „Növekvő aggodalommal láttam – írja gróf Bánffy Miklós, hazánk egykori külügyminisztere (1921-1922) –, hogy dacára annak a szörnyű katasztrófának, ami népünket lesújtotta, senki nem akarta látni azokat a bűnöket, amik oda vezettek. ……
    Senki sem mondta: »Ezen az úton többé ne járj!« – Senki sem hívta föl nemzetünket arra, hogy önmagát is nevelnie kell, valódi helyzetét kell meglátnia. Össze kell fogjon végre és igazi erkölcsi egységet formáljon ki önmagában ahelyett, hogy tovább sodortassa magát valótlan álmok útján, és ismét csupa maszlagot szívjon magába vezércikkekben és szónoklatokban, önámító bókot és csillogó frázist. Azt kellett látnunk, hogy újra távolodunk el minden önkritikától, sőt minden valóságlátástól is, és ismét süllyedünk vissza abba az ideológiába, ami a világháború előtt uralkodott minálunk. Minden bajt és hibát csakis magunkon kívül kerestünk, és szemet hunytunk saját vétkeink fölött. Azt kellett látnunk, hogy a magyar jövőt egyedül a múltnak visszaállításában keressük.”

    Mindezek a példák, szavak nem lettek figyelembe véve – így 1945-ben hazánk újból a térdein találta magát, szétbombázva, eltiporva stb., stb.

    És ma ? 2019 ben a D (day) napján ? A birgerlis kanadai horthystáknak, mindezek dacára, még ma is nagy a szemtelen, pimasz pofájuk!

  • FERENC;

    Probalda a tenyeket felfedezni a Horthy probalkozsan a haborubol kiugrani amint tisztan latta az irast a falon.

    Horthy Moszkvaval egyedul lepet kapcsolatba a Romanok tetteit kovetni.
    De a nemet hirszerzes elott az lett titiok.
    Azert foglaltak el az orszsagot es meg Horthyt is az SS fogsagaban vette.

  • Well, Rodeo megjegyzese valoban meglepo.

    Aki mindeg a leheto leg-ocsarabb modon adja ragalmait, mist meg a „beke” hivenek mutatja magat.

    Haboruk az emberiseg LEGkegyetlenebb bunei !!!

    De mint minden haboruk az onzes es hatalomszerzes erdekeben folynak.

    Mint Hitler es Sztalin hodito celjaik fokent Lengyelorszag meghoditasa volt ahaboru kezdetenek okoz0ja.

    Mint a regi mondasa ket-kutha egy csontert .Lengyelorszag volt a ‘csont’.S a voros kutya lett a sikeres.

  • Ferenct
    2019 június 7
    2:30 du.

    Nem tudjuk

    Felvilágositanál, ha nem esnék nehezedre?

  • Rodeo11
    2019 június 7
    4:55 du.

    Te nagy f@szkalap, hazug hippokrata
    Aki amugy két részre osztja a társadalmat és egyiket a másik ellen,,gyilkolásra uszitja – de megvan írva, a nök Éva óta azért viselnek magas-sarku cipöt, hogy legyen mivel rátaposni az álnok kigyók fejére.

    Bár neked eddig csak a farkadra tapostak, úgy tünik

  • Geyza
    2019 június 7
    7:34 du.

    vannak lemezek amelyek lejárnak … ilyen @geyza is, le vagy maradva, a fasizmus és a nácizmus itt van közöttünk te is az egyik tőzsgyökeres gyökere vagy! ennek az „eszmének” az ürügyén folyik a világ „demokratizálása” bizonyos pofátlan útonállók által nem nevezem meg őket a világ felébredt és tesz ellenük… anyagi érdekekből eszmei baromságok hirdetésével operálnak de a szemműtétet is baltával csinálják

    ennyike…, csak neked, így hétvégére hogy két kábulatod között legyen miről elméláznod és könnyebben másszál ki az asztal alól

    agylúdtalpadra Dr Scholl nak vannak jó megoldásai húzd rá

    bruhahahaha

  • Bendeguz79
    2019 június 7
    8:39 du.

    gizi ez most azt jelenti, hogy győztem? és le vagy taglózva (is) ez a lengyel izé ez hogyan került a tányérra, a szemetes vödörből zabálsz? kézzel?

    na jó, hagylak kihűlni

    bruhahaha

  • „Klasszikus példája ez annak, hogyan nyűgözi le a politikában a félelem mechanizmusa az értelem mechanizmusát.” – Bibó megállapítása érvényes napjainkra is. Mármint a magyarországi magyarokra.

  • A háboru maga a borzalom…
    Bejött végre a jó idő. Kisgyerekeimmel kirándulást tettünk Budapest külső zöld területén, s bekeveredtünk egy szép temetőbe, a Solymár melletti „Angol Katonai Sirkertbe”. Szenzációsan gondozott. Meglepődve észleltük, hogy rengeteg kanadai katona alussza itt örök álmát. Elgondolkodtam… Alapfelállás: A háboruk katonai halottai mind hősök, itt is, ott is. De az ég szerelmére, mit kerestek a kanadaiak a Liberátor bombázókon, melyek porig rombolták le Budapestet. A POLGÁRI Budapestet elsősorban, nem a Várat,- sőt még a Gettót sem kimélve. Kanadának ki üzent háborut, Magyarország ? Jutnak eszembe még a franciák, akik ugyan a győztesek közé sorolódtak, de Párizsban egyetlen ház sem pusztult el a védelmi(?) harcokban… Felemelt kéz, és „Párizs nyilt város”.

  • Valahogyan elvarhato lenne egy UNC doctoratussatol ertelmezni, amikor „szovetsegesek”-nek nevezte az „axis” hatalmakat, amely nemet, olasz es magyar volt.
    Az az a ‘kozponti’ erok.
    Ok voltak europa kozepen.

    De a „szovetsegesek” (az Allies) a Szoviet, UK, Francia, Canada, Australiai es USA egyesuleset jelntette.

    Nem ohajtanam hasogatni a hajszalat, de amodon majd le-fasziztasa lehetne a „szovetsegeseknek” , az Allies-oknak, a kovetkezo fejezeteben.

  • A goálner féle szennyet még az izraeli lábvíz sem tudja lemosni
    Az aljadék nem képes átugrani a saját árnyékát.Ide piszkol alkalmanként.

  • D.Bernstein.

    Igen teved, s felremagyarazatat allitja!

    Hitler, Horty, Mussolini igen is uzentek hadat a „szivetsegeseknek”, nevszerint ellen 1941 decembereben.
    Japan amely nem uzent hadat, csak megtamadta a US-t Perl Harbor-ban.

    A „szovetseges” legierok egyszer bombaztak Budapestet, fokent a Kobanyai Messersmith uzemet, DE az felhivasra 1944 julis 4 en, mert Horthy visszautasitotta megallitani a „depostalasokat” a gazkamrakba.

    Budapestnek „szetbombazas” kovetkezmnye nem lett.
    De Horthy figyelembe vette azt, s megallitotta a deportalasokat, amig Eichman altal Szalasy nem lett az orszag fonoke es gyilkossa.

    A szovetseges legierok tobbszor atrepultek magyarorszagon a nemet hadokozlekedes, vasutak es Ploesti bombazasara.

    A Luftwaffe magyar repterekerol tamadta a kotelekeket.
    Mind azok akik eletuket aldoztak, s vannak Solymar melett eltemtve, tettek lehetove a gazkamrak megszunteteset!!!!!!

    Gyulolhet majd engem ezt irni, de talan meg a maga elodeinek az eletet is megmentettek.

    De ha nem is, remelnem hogy belatna a valosagot.

  • gyuri10
    2019 június 8
    8:15 de.

    Ne böfögj hangosan.
    Elég lesz ha csak félhangosan teszed.
    Akkor is pont annyira büdös,de legalább nem tudni kiből gyött ki

  • hehehe megvilágosodásom támadt Gurltizzel kapcsolatban:

    Ö egy ritka „öszvérje” a középeurópai (egyesek szerint nyugatázsiai) emberfajtának:

    Ő kéremszépen egy hungarista zsidó. (Feltéve ha tényleg az és nem csak megjátsza itt magát feltűnő módon, hogy lejárasson mindenkit akik a szívükön viselik Izrael jövőjét).

    Ezt a gondolatomat később még alaposabban ki fogom dolgozni.

  • FERENC;

    A maga altal kozolt „Index” allitasai semmi bizonyithato tenyeket nem nyujt.

    Sot teljessegeben valotlansagokat anti-western propagandat.
    Mint volt Stalin vi;lagszerti propagandaja a Hiroshim-an.

    Az allitas, hogy US kepviseloi Budapesten tervezett tancskozni Hirthy-val, lehettele, sot teljesen gyerekes elkepzeles.

    1944 marciusaban Hitler idezte Horthy-t a Salzburgi szallasara, ahol heves szobeli osszecsapasokba estek.

    Hitler a hatarnal feltartatta Horthy hazatereset amig az „Operation Margaret be-nem fejezodott.

    Horthy 1944-ben, a Romania kilepese utan lepett kapcsolatba Moszkvaval egy magyar katona-tiszt-kuldotte altal.
    De a nemet hirszerzes tudataba jott, s az „Operation Pamzer-Faust” altal Eichmant-Skorzeny, SS egysegekkel letartoztatta Horthy-t, s egyetlen fianak kivegzesevel zsarolta alairni lemondasat.

    Horthy-t az elorenyomulo US csapatok szabaditottak az SS kezebol.

  • Gollner; En elobb lehetnek a Romai Papa, mint maga barki magyar PM sajtofonoke valah is !!!!!

    Sajnos, magyarorszag szerncsetlensege abbol ered, hogy mindeg felkegyelmu-egomanic sodortak a nemzetet a pusztulas iranyaba.

    Mint akik ma is ugyan azon igyekeznek !!!!

  • Ferenct: És a románok hogy csinálták? A kiugrásról az oroszokkal kellett volna tárgyalni és nem egyezkedni a nyugatiakkal.

  • Béla István

    1) A magyarok (Horthy) úgy féltek az oroszoktól, mint ördög a szenteltvíztől – nem alaptalanul, mint később beigazolódott. Ezért csak akkor fordultak az oroszokhoz kiugrásilag, amikor már túl későn volt.
    2) A nyugatiak (az amerikaiak, D. F. Roosvelt) „eladták” Közép-Európát a bolseviki oroszoknak (Sztalinnak) Teheránban 1943-ban. A brit Sir W. Churchill ellenezte ezt, de akkor az usa „konferált”. Churchill igaza később beigazolódott, ami a bolseviki szennyet illeti. Tisztelet ezért Neki!

  • BELA ISTVAN;

    Horthy nem egyezkedett semmifele „nyugatiakkal”, talan remenykedett azon, de az lehetetlenseg volt.

    A weblapban kozoltek semmi tenyeket, asatokat NEM nyujt, de meg nem is hivatkozott adatokra.
    Csupan az iro elkepzelese alapjan feltetelezett US ellenes propaganda.

    De Horthyinak nem lett volna szuksege semmifele „egfyezkedesekre”, csupan nyilvanosan kijelenteni allaspontjat, utasitani a kormanyat es parancsot adni a hadseregenk azt kovetni.

    De arra tul ugyetlen es keptelen volt.
    A nemet hirszolgalat ugynokei mindenutt ott voltak.

    Persze az lenmyegeben lehetetlen volt, mert tul sokan a kormanyban es a hadseregben a regi pro-nemet gondolkodsok szerint kovettek mukodesuket.

  • tisztelthölgyeimésuraim

    Itt többek úgy, mint Ferenct, vagy Bendegőz a D-day alkalmából emlegetik a bolseviki szennyet, amit épp ezzel kapcsolatban felhozni nem más mint a vesztes fél leszármazottainak aljas, (neo)náci szellemiségű utórezgése.

    Tudniillik azon túl, hogy a partraszállás valóban egy nagy és hősi tett volt, de a D-nap éppen hogy majdnem KÉSVE következett be, ahhoz képest, hogy a II.Világháború menetét MÁR KÉT ÉVVEL KORÁBBAN(!) elsősorban a Sztálingrádi Csatában elsöprő győzelmet arató szovjet hadsereg változtatta meg. Az azt követő egyenes versenyfutás Budpesten át Berlinig valamint Sztálin megszámlálhatatlan diplomáciai levele a szövetségeseinek ráébresztette a nyugati vezetést, hogy most már, úgy látszik mégse falja fel egymást a német meg az orosz, hát lassan azért mégiscsak be kellene lépni, mielőtt még túlszaladnának az Atlanti óceánig…

  • Orsós Elemér

    D.Bernstein
    2019 június 8
    2:49 de.
    Bizony, bizony és felemelt kézzel lettek győztesek, igazságosztó sarcolók, majd EU mérvadók!

  • 1. A Központi Hatalmak (Német Császárság, Osztrák-Magyar Monarchia, Olasz Királyság, Román Királyság – e kettő úgy emlékszem 1916 táján kiugrott – az I. azaz ELSŐ világháborúban voltak az Antant ellenfelei (GB, USA, Franciaország, Oroszország). A II., azaz MÁSODIK világháborúban a Tengelyhatalmak (III. Német Birodalom, Magyar Királyság, Olaszország, Japán) álltak szemben a Szövetségekkel (GB, USA, Szovjetunió, Franciaország).
    2. Horthyék már 1943-ban, néhány hónappal a sztálingrádi vereség után megkezdték a tapogatózásokat az angolszász szövetségeseknél, az akkor semleges Törökországon keresztül, a Szentgyörgyi professzor vezette, nem hivatásos diplomata, hanem értelmiségi csoporttal. De a Magyar Honvédség magasrangú vezetői is részt vettek ebben „nem hivatalosan”, a Kállay kormány idején. A küldöttek mindenütt azt a választ kapták, hogy a szövetséges Szovjetunióval kell tárgyalniuk: Magyarország a szovjet érdekeltség területe.
    Az újabb kiugrási kísérletre már a német megszállás után történtek kísérletek, a román kiugrást (1944. augusztus 23.)követően, akkor már a szovjetekkel. A szovjetek azt a feltételt támasztották, hogy nem elég, hogy a magyar honvédség leteszi a fegyvert – részt kell venniük a németek elleni harcban is. A tárgyalók (Faragó tábornok, Dálnoki Miklós Béla, stb.) azonban nem kaptak felhatalmazást határozott válaszra. Mire a Legfőbb Hadúr bármire utasíthatott volna, már elkapták a fiát, átadta a hatalmat Szálasinak.

  • SchumackerLady

    DeoNight Bernstein 2:49

    A II.Világháborúban két fél harcolt egymással a Tengelyhatalmak és a Szövetségesek.

    Te álszent álarcos! Általánosításokkal nem megyünk semmire! Azon túl, hogy a háború valóban szörnyű, a képen szereplő kacagányos Horthy-siratók bűnös nagyapjai igenis, sőt ők csak igazán járultak hozzá ahhoz, ahogyan a háború Magyarország számára végül is alakult, pedig a mi szövetségünk a náci Németországhoz korántsem oly mély, mint a kanadai katonáké volt ehhez a szövetségesi kötelékhez.

    Tod’mit? Inkább „beszéld el fiadnak” de csak a valót és ne a hazugságot,amíg nem késő…: Kanadát, mint a Brit Nemzetközösség tagját bizony barátságosabb indokok fűzték a szövetségesi kötelékbe, mint pl. ami Magyarországot fűzte a náci Hitlerájhoz.

    És tudd meg, nem minden katona hős. A támadó háborút folytató agresszor katonái sehogyan sem hősök, hacsak át nem állnak a megtámadottakhoz ill. a védekezőkhöz… A honvédő háborúban harcoló „hon-védek” azok a hősök. A Solymári Katonai Temető lakói között a nácizmus és a semmivel sem jobb, hungarista hordák ellen harcoló kanadai katonák tehát valódi hősök voltak, mert harcuk az ő megtámadott anyaországuk és annak szövetségesei mellett az agresszor tengelyhatalmak ellen folyt.

    Ne játszd hát meg magad, te is tudod,hogy a szovjet civil lakosságnál többet a világon senki nem szenvedett, nyugaton pedig az angol városok szenvedték el a legnagyobb bombázásokat. Mit akarsz még ezzel, az összes katona hősiességét papoló gyilkosan hazug drámajátékoddal ?! Ezek szerint a gyerekeidet máris átverted, de minket nem tudsz átrázni úgy, mint az ártatlan gyermekeket. Kár értük…

    Különben is, miért kellett volna kímélni a felszabadításnak az utsó’ pillanatig ellenálló* Hitler-csatlós Budapestet…. ???

    Nem üdv!

    .

    Utóhang:
    – Én ott voltam, csak nem, mint Hitlercsatlós… 🙁

  • Bernstein 2:49. A Vörös Hadsereg többször felszólított Budapest „nyílt várossá” tételére: de a nyilas csőcselék nem engedte. Még február elején is lődözték a Dunába a zsidókat, meg koncolták föl az elkapott katonaszökevényeket, amikor a pesti külvárosokban már ott voltak a szovjet katonák, a német alakulatok meg régen távoztak. Mégis, mit várnátok? Párizs népe virággal fogadta a szövetséges katonákat, itt meg – mondom, szervezett német csapatok nélkül! – házról-házra kellett tusakodniuk.

  • FERENC irta;
    „..eladtak europat…”

    Az amerikai lakossag mind ket vilaghaboruban ellenezte a US katonai beavatkozasat az europaiak allando on-pusztitasaikba. Az europaiak keptelenek,ill. nem hajlnadok gyuloteik nelkul bekeben elni egymassal. Mi a feneert is aldozon a US sok embereletet meg oriasi vagyonokat masok esztlensegeire es verontasaik miatt ????

    Azert valasztottak meg Trumpot, aki velemenye hogy europa fizesse meg mind annak koltsegeit. Remelve majd akkor nem gyilkolnak egymast allandoan.

    A kovetkezo haboruban remelve magukra lesznek hagyva megoldani ,vagy meg-elozni esztelen kegyetlensegeiket.

    Hoztak maguk valaha is aldoaztokat masok szabadsagaert es bekejert, vagy epitetek valaha is ujja barmi mas nemzeteket is ???

    Meg sirankoznak es panaszkodnak hogy mind a szomszedos nemzetek, akiket meghoditottak fegyverekkel es uralatak evszazadokon at, hogy azok vegre szabadok es onalloak lehettek.

  • Bendegúz79 A saját érdekedben remélem, hogy nem veszed magad komolyan. Ne feszegesd miért választottátok meg Trumpot. Jobb ha nem tudja mindenki.

  • György Molnár

    Szili egy primitív korrupt kaméleon……És ezt akarták egyesek államfőnek, bár Schmitt sem volt jobb és Áder sem az….

  • mint már írám ugyanitt korábban gyűlölöm az ilyen ünnepeket, hekatombát ünnepelni? el kellene felejteni azután, hogy őszintén bevalljuk (még 75 év nem is olyan hosszú ha azt vesszük figyelembe, hogy a trójai háborúk értékelése sincs lezárva és vita folyik arról, hogy Offenbach látta e helyesen a Szép Helénában Kán-Kán közben vagy Homérosz?)

    piszkos anyagi érdekekből és hatalmi tébolyban egymásnak lettek ugrasztva jobb sorsra érdemes nemzetek és egyedeik az utolsó lehelletükig de azok akik hazahordták a zsét ebből ma államfőként és boldog csilliárdosként köpik pofán a D day t és annak szerencsétleneit akik még mindig nem tudják jobban tették volna ha otthon maradnak egy pofa sör mellett és a pihe puha ágyikóban ugye szerelmi életet éltek volna… és még gúnyosan píszít kiáltanak meg indokolják miért jó az azóta eltelt időben az újabb 25000000 élő áldozat ha nem is máglyán de heveny bombázásban és lövöldözésben

    a kurva annyukat „ezeknek” és RIP a halottaknak

    még mindig nincs olyan történelem oktatás amelyben bevallják?

    pár nappal Trudeau-nk kénytelen volt beilleszteni a „genocidium”-ot a beszédébe a közfelháborodás miatt mert ugye a mi csodás országunkban sem minden fenékig tejfel kényesebb macska kiköpné

  • még hogy Horthy nosztalgia? mintha bendegizit olvasnám pirézűl elkövetett agysérveiben!!!

    horthy egy selejtes (igen így kisbetűvel) lovastengerész aki fasisztaként a környező népek leigázását a nagy magyar lélek újjászületéseként próbálta eladni és a rangsorolt emberi lények osztályozása ugye sohasem vezetett dicső eredményre lásd még az Óh de testamentumban leírt (na jó nem a kőtáblán mert azt valahogy a Mojzes összekaristolta és szétharapta) borzalmak mintha ugyanaz lenne ott leírva mint a kis szarházi magyarország lovas heródese meggenocidiálja a környező népeket és dicső történelemként árulja a zsibvásáron meg a bolhapiacon két használt lúdtalpbetét között a ponyván

    bruhahaha

    nem merjük kimondani? de attól még van és hiába mondanak itt sokan személyemről idétlenségeket nem a hírnököt kell lelőni

    bár a régi görögök tréfásak voltak és a jó hír hozóját feláldozták élő áldozatként az istenek egyikének (mondjuk Mars) oltárán ezért mikor látták hogy egy sánta nyomorék battyog feléjük akkor győztünk és ebből maradt fenn a sántikálva jövő győzelem, a rossz híreket daliás lovas harcos hordta

    demokráciáról áradoznak sokan akik annak csak a lényegét sohasem értették de olyan jól hangzik a szó

    vannak nagy országok a világban a demokrácia föllegvárai canadától délre (we the norrth) és Mexico tól északra ahol már ki sem lehet mondani mert már azért is lelövi a sarki rendőr vagy a szomszéd aki éppen fasiszta vagy kukuluxklán

    essetunni?

    bruhahaha

  • SchumackerLady
    2019 június 8
    12:40 du.

    Egyébként pediglen,
    ellentétben az összes náci-szimpatizáns büdöstojás
    szemétkedéseivel, Sztálin IGENIS megkímélte Budapestet,
    amennyire a körülmények engedték !!

    A már beton talpazataikra felállított nehéz ostromágyúkat elvezényelte Berlin irányába és elrendelte Budapest közelharccal történő felszabadítását, ami rengeteg véráldozattal járt a Vörös Hadsereg részéről.

    Nemúgy mint pl. Berlin esetében !
    Meg lehet nézni a korabeli légifelvételeken, mi maradt Berlinből ! Szóval a balfasz hülyéknek inkább imába kéne
    foglalniuk a Bajszos Jóska nevét, hogy meghagyta Budapestet !

  • György Molnár
    2019 június 8
    2:24 du.

    Mo.-nak egyetlen egy Államfője volt : Árpibácsi !
    De őt ezek náci Goy-motor-izék (Fidesz-megrendelésre) megakadályozták a motorjaik túráztatásával,meg dudálással, mikor valami beszédet akart tartani.

    A rendőrség meg nem volt sehol.

  • Göllner András
    2019 június 7
    7:11 du.
    _________________

    Kedves Göllner András! A látlelet igaznak tűnik, és hát más gondolkodótól is (Máray, Ady, Kertész Ákos…) olvashattunk hasonló látleletet. Nekem ezzel két gondom van.

    Az egyik, és a fontosabbik: Egyik gondolkodó sem tud megoldást.

    A másik személyes tapasztalat. Igaz, én pesti lány vagyok, méghozzá apai ágon stájer-német ősökkel, de én bizony irmagját sem kaptam otthonról ezeknek a gondolatoknak, sem a papámtól vagy a testvéreitől, sem a nagyanyámtól. De ez hagyján. Anyai nagyapám Nagyváradról költözött Pestre még 1900-ban, Trianon után kérelmet is kellett benyújtania, hogy Pesten maradhasson. Ráadásul ők éppen az az érzékeny elszegényedett nemesi család voltak, akikre leginkább gyanakszik az ember (nagyapám pontosan két gyönyörű, hatalmas házat kártyázott el üres óráiban). Ennek ellenére az anyai nagyszüleim családjából sem kaptam soha ezt a „magyarosch” gondolkodást, pedig az a nagyanyám igazi parasztcsaládból származott. Talán mondanom sem kell, hogy nevelőanyám családja – amely részben nagyon vallásos lutheránus, más részében pedig elhivatott kommunista volt – irmagját sem vallotta a fent tünetileg leírt életérzéseknek. És tegyük hozzá, mindhárom családnak volt olyan tagja, aki zsidóval házasodott, illetve barátkozott. Ez mind 1945 előttre vonatkozik.

    De akkor ez most hogyan?

  • Szóval tényleg, hol voltak ezek a rengeteg sok „magyarok” a két világháború között? Vagy csak én voltam egy ilyen teljesen különleges nevelésű gyerek?

  • „Meg lehet nézni a korabeli légifelvételeken, mi maradt Berlinből ! ”
    Geyza, én 1964-ben voltam Berlinben egy hónapos egyetemi gyakorlaton. Akkor kezdték építeni az Alexander Platzot. Hát 5 perc sétára onnét egész városrészek voltak egy méter magasságig letarolva, vastag suhángok nőttek ki a romokból… 10 évvel a háború után.

    Mellesleg másodszor pedig éppen a fal lebontása előtti héten voltam egy konferencián ott. A Fridrichstrasse S-bahn állomás Kelet- és Nyugatberlin között pontosan ugyanúgy nézett ki, mint 64-ben, talán még az elválasztófal „ideiglenes” gerendái is ugyanazok voltak…

  • Valahol van is egy régi írásom erről… majd megkeresem…

  • Göllner András

    @ Gyuri10

    Kérlek halgass a Geyza barátunk jó tanácsára. A bűz ami a bibis szájadból árad és Ábrahám népének lejáratását szolgálja engem se érdekel. Kinem szarja azt le? Injább menj le alfába, vagy felcsútra a Bendgrúzzal diszkózni. Nektek nem idelenn hanem ott, a bugris farvizének sodrában a helyetek. Vidd a lavórodat. A Viktor jobban teljesít.

  • Göllner András

    @ Almási

    Nem kell az általam tálalt idézeteken sokat töprengeni. Csak emlékeztetőnek szántam Bibó szavait. Rájuk lehet feküdni Alma. Óvnak a felfázástól idelenn. A megoldás amit Bibó felkínált népének a fenti szavak keretében már rég elszállt. Egy rossz viccet csinált belőlükk a Magyar Nemzeti Szégyenfolt (MNSz), a felcsúti bugris, akinek a szennyesét mosogatja idelenn a bendegrúz, a gyuri10, a Boda marcsi, hogy csak egy pár nevet említsek azok a pelenkások közül, akik ebben az aluljáróban szorgalmaskodnak a MNSz érdekében. Van köztük kerestyén, Izraelita, lapátfogú, analfabéta, balfácán és olyan is aki Scholl papucsban jár és otthonkát hord. ÉN nem diszkriminálok Alma. Legyen résen Ön is. A fizikában a fizimiska nem oszt, nem szoroz, csak lábatlankodik. Arrébb kell állni ha bibis a szája.

  • Bocs, 20 évvel a háború után…

  • Kedves Göllner András, tudom, nevetséges, de gyakorlatilag nem tudtam aludni az éjjel, végigmentem az összes ismerőseimen gondolatban, és kerestem azokat a speciálisan rossz magyar gondolkodást.

    Igaz, ezek már a háború utáni élmények, hiszen akkor voltam gyerek, de alig találtam olyan ismerőst, aki megfelelt volna a Bibó féle leírásnak.

    Igen, tény, hogy négyszemközt vagy kis társaságban volt zsidózás, lazább, vagy néha erősebb formában is. Sokszor összekötve a kommunistázással, mert ugyebár „a kommunisták mind zsidók!”

    Érdekes, cigányozás viszont alig volt, még vidéken sem, ahol egész nyarakat töltöttem, és az ottani gyerekekkel játszottam. A cigányságot, az „uborkalopást” az emberek elnéző legyintéssel fogadták. Fiatal lány koromban sokat jártam teljesen egyedül az erdőben, mert térképrajzolás volt a hobbim. Minden különösebb aggodalom, és minden különösebb inzultus nélkül mentem végig faluvégi cigánysorokon sortnadrágban.

    Falun a Budapestiek iránt nem volt ellenszenv, ha megszálltam egy faluban, mindig szívélyesen fogadtak.

    Mellesleg, ha ma az utcán rámosolygok valakire, legtöbben kedvesen visszamosolyognak. Ha már nagyon fáj a lábam, és meg kell állnom, vagy nekitámaszkodnom egy falnak, fának, mindig rámkérdez valaki, hogy segíthet-e?

    Csak az interneten megy ez a borzalmas, névtelenségbe burkolózó gyalázkodás. Mivel én csak magyar fórumokra járok (kivéve a fizikát, de az nem személyes), meg is kérdezném Christophert vagy Göllner Andrást, vajon angol nyelvű környezetben (vagy német, spanyol, bármi) szintén hasonló mérgezett a légkör a politikai fórumokon?

  • Kedves ScumackerLady, kedves Natasa ! Leveledből kiderül, hogy kilencven felé jársz, ez sok mindent megmagyaráz. Szép kor, gratulálok, én csak a harmada vagyok. De azért hallottam pl. Drezdáról, ahol 1945 februárjában közel százezer védtelen gyereket és aggastyánt égettek el az angolszász terrorbombázók. Az akkori napalmmal. Csak remélem, hogy kanadai pilóta egyik gépen sem ült, aki rágógumirágás közben egy kioldó pedált nyomogatott…. és osztotta a halált, a poklot!

  • SchumackerLady

    D.Bernstein 3:40

    Sajnos a Háború márcsak ilyen. (Figyelő[SIC] után)
    Remélem abban is ilyen „álhumanista jólélek vagy”, hogy reméled, London agyonbombázásában (50’000 áldozat) nem vettek részt azok a németek de még drezdaiak sem… Nameg Leningrád (632’000 áldozat) szétbombázásában és kiéheztetésében sem…
    Szerinted előbb le kellett volna szállniuk, oszt megszámlálni őket…
    S ha mán itt tartunk, tudjuk, Hitler győzelme esetén előbb, vagy utóbb USA és Kanada is a saját földjén keveredik bele a világháborúba, ám addigra a fenevad katonailag annyira megerősödik. Német és japán tengeralattjárók folyamatosan már kritikus közelségben, veszélyesen közelítették meg az amerikai és kanadai partokat is…

    Az áldozatokat tehát először ne Drezdában, v. Budapesten, hanem a világ egyéb tengelyhatalmak által megtámadott és kiszolgáltatott tájain keresd…
    Egyszóval, ezek a kanadai, USA és angol bombázó pilóták hősök voltak… Sőt!!! Angol színekben, angliáért bizony még indusok is harcoltak…

  • SchumackerLady

    Méghogy Natasa ???????????????

    hahahahahahahahahahahahahaha 😀 hahahahahahahahahahahahahahaha

    SchL

  • Geyza
    2019 június 8
    4:41 du.

    György Molnár
    2019 június 8
    2:24 du.

    Mo.-nak egyetlen egy Államfője volt : Árpibácsi !
    De őt ezek náci Goy-motor-izék (Fidesz-megrendelésre) megakadályozták a motorjaik túráztatásával,meg dudálással, mikor valami beszédet akart tartani.

    A rendőrség meg nem volt sehol

    —————————–

    Geyza! Jó nyomon jársz, csak úgy vélem összemosol egy két apróságot – na nem eszmei inkább a kronológiai sorrendet illetően!
    Addig oké, hogy Mo-nak egyetlen államférfija volt: Göncz Árpád! ( államfó lehetett több is)

    Ám őt ,1992-ben nem a goy motorosok hanem a „kis apródok” akadályozták meg akkor beszéde elmondásában a Kossuth téren! Ezek a kis apródok vidékről és innen onnan összeverbuvált szedett vedett banda volt, akik a kisgazdák felügyelete és óvó védelme alatt vonatokkal és egyéb alkalmatos közlekedési eszközökkel jöttek Budapestre a balhé kedvéért!Nem maguktól kezdtek a füttykoncertbe, ez volt a feladatuk – Király B. Izabella akkori képviselőnő személyesen fogadta őket a parlament X bejáratánál,dagadó nemzeti kebellel, köszönetet mondva nekik a nemzeth ügyében tett szolgálatukért! Majd sok évvel később Boross Péter ( az egyik akkori felbújtó) nyilatkozta, hogy akinek „néhány hangoskodó sihedertől tele lesz a gatyája” az vizsgálja felül, hogy alkalmas e a feladatára! Utalva rá,hogy Göncz néhány percnyi várakozás után lement a színpadról, mert a nem szűnő füttykoncertet nem tudta, akarta túl kiabálni!
    A goy motorosok az ’56-ok emlékművének felavatásakor és koszorúzásakor Gyurcsány Ferencet akadályozták volna meg a méltó emlékezésben, azzal, hogy egyfolytában bőgették a motorjaikat – erre a megemlékezésre viszont az akkori ke. Sólyom László nem is jött el – valami kamu indokkal mondta le, de nagy valószínűséggel az előzmények után tartott az atrocitásoktól! ( 2006-ot írunk!)

  • Kedves D.Bernstein,
    ha alaposabban utána nézel a háború történelmi stratégiájának, megtanulhatod,hogy a drezdai bombázás a Couventry-i több tízezer angol halottat legyártó nácik által végrehajtott bombázásra volt Churchill válasza.Ha netán-tán lett volna kanadai résztvevő, annak ugyan úgy kitüntetés jár,mint a résztvevő angol pilótáknak akik ezzel is segítették tönkreverni a”felsőbb rendű”fenevadat. Vedd figyelembe,hogy a bombákra nem volt gyerekek címe felírva. Akik pedig a Couventry elleni merényletet elkövették,vagy parancsnokaik,gondolhattak volna arra,hogy a megtorlás sem lesz humánusabb,mint a németek támadása.
    Nézz utána,mert az egész még ennél is komplikáltabb.Churchill fantasztikus politikai és hadvezéri tudásáról szól.

  • D.Bernstein Szívesebben háborúznál úgy, hogy csak a határodon kívül pusztuljon ember és épület? Kényelmesebb lenne szó se róla, ülni a fotelben és számolni az összerabolt kincset. Ez volt az ártatlan németek szándéka. Számold már össze, hogy az ártatlan németek miatt, hány ember pusztult el? Drezdáért is kár volt igazad van. Talán nem kellett volna elkezdeni, nem ütnek vissza. A háromhónapos angol, zsidó, lengyel és orosz gyerek nem volt ártatlan?

  • „imádom” a hőseiteket!!!

    de legfőképpen azt, hogy ilyen mellékes dolgokkal a háború(k) lényegét, valós okait és kirobbanásának körülményeit senki soha sem ezen a blogon sem semerre a világban nem csinálja, mert akkor kiderülnének „dolgok” amiket egyesek szerint (tuggyukkik) nem szabad sohasem megnevezni

    és ugyanez a mellékvágány divatos minden más ügyben mert emez lábszagú és oudvás meg fósszilis és dilis

    a háborúnak nincsenek hősei csak áldozatai vannak a „szikológiáját” meg nem elemzem meghagyom a geyza féle pudvás agyú selejtes félremagyarázóknak de nincs ezzel egyedül

    sohasem lesz egy normális vita mint Kenny panaszolja mert a tudatosan félreinformált egyedek dagonyáznak abban amit kaptak és terjesztik, hogy a valóság milyen ki a frászt érdekel ha jól lehet baszni bárkit és jellemezni mindenféle izékkel és ezzel elterelni a „vitát” a lényegről arra, hogy a katonának milyen kapcája volt és hányszor csavarta a papírtalpú bakancsában a lábára

    mások anyagi érdekeiért

    és itt most a sok b…. vel kezdődő

  • gyuri10
    2019 június 9
    8:32 de.

    a csőrcsillnek egyetlen nagy hibája volt!!! élve született!

    a többi ebből következett és az aljassága meg a rohadtsága sok mindenki mással karöltve

  • SchumackerLady

    Bendegúz megszólított és

    Kételkedik abban, hogy manapság egy előző este benyújtott törvényt Orbáni előre lezsírozott pályán [értsd: 1/ Vezéri ötlet 2/ fidSS parl.farakcióvezető leosztja 3/ fidSS képviselő(i) egyéni[!] idítvány benyújtása, [mely plenárisan nem tárgyalandó] 4/ plenáris ülés: a vita elhagyásával 2/3-os „szavazás” ÉS KÉSZ IS a törvény. Pl. egy péntek este benyújtott . k é t . m u n k a n a p . elteltével, hétfőn, vagy kedden vita nélkül már elfogadást is nyert…

    Márpedig Orbanisztán Kormányzóság 2010. és 2014. között többezer törvényt és rendeletet így fogadott el, azaz többekközt addig törvénytelennek minősülő joghelyeket minősítettek át eképp „törvényessé”… Ügyészség gyakorlatilag a Vezér kézi irányításával működik, tehát egyáltalán nem nem az eredeti hivatásának és rendeltetésének megfelelően. – Orbán látszólag törvényesen azt csinál amit akar…

    A lényeg, először többségi szavazással a fékeket és ellensúlyokat törölték el. Majd az Alkotmányt eltörölve egy, ún. alaptörvényt hoztak létre és írd és mondd 8 éve már mindent ennek rendelnek „a többség” alá.

    Ily módon állítják azt, hogy itt minden törvényesen történik. Igen, csakhogy a maguknak megágyazott törvények szerint.

    – Ma éppen a legfelső bírói fórumok ellen folyik koncentrált, ill. fókuszált támadás… Ez Orbanini számára is a legkeményebb dió. Egy közigazgatási bíróságot akar az eddig viszonylag(!) szabad bíróságok föléhelyezni, amelyet már közvetlenül az orbánbeosztott igazságügyi miniszter igazgatna, s ahonnan már csupán 1 lépés lenne a közvetlen vezéri, kézi irányítás bevezetése. Egyelőre ez már az álmos EU-adminisztráció szemét is csípni látszik.

    Megj: 2010. és 14. között így, e módszerrel mintegy 4’000 törvényt, ill. rendeletet hoztak, vagy változtattak át az eredeti céljairól az addigitól ellenkező előjelűre…

    .

  • SchumackerLady

    Besancon

    1. Az Árpi-bácsi elleni 1992-es hangzavar provokációról Boross Péter belügyminiszter előre tudott és nem akadályozta meg sőt, mint írtad is, a vén csibész később még védte is.

    2. Az 56-os emlékmű avatásakor a náci motorosok nemcsak Gyurcsány Ferenc miniszterelnökbe folytották bele a szót, de annál inkább Kosáry Domokos Széchenyi díjas MTA elnökbe is.

  • gyuri10
    2019 június 9
    8:32 de.

    amig a Nadal izzad a Thiem től addig, csak neked:

    csőrcsill nélkül nincs II. világháború, és ma nem beszélnénk brexitről mert nem lett volna honnan exitálni bánatukban, hogy a csőrcsill anno hiába kavarta a szart és vitt a halálba közel 50 millió embert szerte a világban

    nem lenne € és nem lenne petro$ sem!!! viszont lenne DM

    de neked többet nem magyarázok erről (sem) mert sok minden más sem lenne viszont boldogság, jólét és nyugalom

    és itt a szokásos b-vel kezdődőm!!! a 12. hatványon!

  • SchumackerLady

    Ui

    Azt is (2.) Orbán szervezte, melynek a gyümölcseit mostanában szándékszik leszüretelni többek közt a Károlyi, a Nagy Imre szobor, a Kossuth tér, a Szbadság-téri Hazugság emlékművel satb…

  • KENNY;

    Hogy miert valsztotta meg az amerikai nep Trumpot, hat egyszeruen mindenki sajat erdekei celjabol, ill, a nemzeti kozozs celra, hat inkabb jobb ha tudjak !!!

    Mert a „politikusok” eljatszottak a nemzet minden erdekeit az u.n. valasztasi kampan-penz-adakozasokert.

    Trump belatta es igerte azokat az erdekeket vedeni.
    Sajnos nem igen sikereskedik azokkal.

    1.,Vissza-allitani a US ipari-termelesi kepesseget.
    2.,Vedeni a nemzetet a torvenytelen megaszallaok eleol.
    3.,Enyhiteni ugy az adok mint a burokracia kenyszeriteseit.
    4., Onallo, nem allami egszsegugyet mindenki szamara a leheto leg-alacsonyabb koltsegeken.
    syb.stb.

    A kozgazdasag a leheto leg-jobb allapotban az elmult 50 ev alatt!!!

    Ha az nem valtozik, Trump ujra ;essz valasztva a dolgozo munkasosztaly tomegei altal.

    Csupan az ingyen-elok es a kinai-termekeken jovedelmezo omportalok ellenzik.

  • Cipokeszitoholgy;
    (Kedvelem inkabb a mgyar-ertemu neveket a nemet helyett)!

    HA amit jelzet valosag lenne, maguknak 199 esztlen-birka kepviseloik vannak a parlamentben.

    Amiert senki mas nem vadolhato csak maguk !!!!!!!!

  • Cipokeszitoholgy;

    4 EZER torveny ??????????????????????????

    Hat nem csoda hogy a „torvenyeik” ertelmetlensegek es jelntektelenek.

    21 millios hazamnak 1845-toli ‘szuletesetol’ csupan 1013 torvenye letezik. S azok pontosan megszabnak minden szukseges alanyokon letezhero szuksegleteket.

  • Bendeguz79
    2019 június 9
    10:03 de.

    eltérítette az aipac meg a térdig érő passzátszél és az, hogy a hivatalos statisztika szerinti munkanélküliség mérőszáma 20% feletti és ez még növexik

    az egységsugarú proletár meg le van szarva mert…hát? csak!!!

    mert más lobby érdekek vannak meg a sok rablómese

    verébre nem jó ágyúval lőni, mert nem marad veréb és az ágyúgolyó meg kurva drága

    ja és az 1,2 trillió valós haszon megett 25 trillió derivatív sunnyog ami jellemző a nagy léggömb jellegű perverz és tök sikertelen usa gazdaságra a börze egy átvágás

    gizi mesélnél -elrebegnéd- hogyan lehet egy fizetős egészségügy óccó amikor a kórház az ágyhoz szállított egy azaz egy darab Aspirin ért $27,00 et számláz a biztosítónak az meg a biztosítottnak? ki tudod ezt fejteni bővebben azoknak akik még ilyet nem láttak közelről ahogy az egész gazdaság dübörög

    a krumplee mehetne golfozni lehet hogy akkor az egész nem lenne teletweetelve meg letweetelve

    essetunni

  • Besancon
    2019 június 9
    7:58 de.

    Igen, valóban!
    De ez a lényegen nem sokat változtat:
    ŐK megpróbálják mindenkibe belé fojtani a szót,
    aki nem tetszik nekik. Nemre, rangra, pozícióra való
    tekintet nélkül.Ezzel szemben mikor őket kussoltatják le, sipákolva keresgélik a „demokráciát” meg a „pluralizmust” !

  • Rodeo11
    2019 június 9
    9:34 de.

    Lassan már azt sem tudja mit ír.
    Csak pampog megállás nélkül.
    Közben meg hazudozik !
    Lebukott a HBO-val is

    Öreg már.
    Elfelejti mit írt
    korábban és így mindig lebuktatja magát
    DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

  • A két @-nak csak a neve nem azonos,de a szenny csatorna igen.

  • Javítás:A harmadik @ csatlakozott hozzájuk.Egymással versenyeznek a napi szennyvíz adagjukért.

  • rohadeo11,
    ne gondold,hogy bármilyen témában érdekel a véleményed.Szórakozz a hozzád illő @-okkal.
    Bruhaha hahaha…és így tovább.

  • SchumackerLady
    2019 június 9
    9:30 de.

    A vénhülye félkegyelmű Gurlitiz
    szerint én is a Goy motorosok közé tartozom,
    csakmert van egy chopperem. Ezek alapján minden
    Izrael Államban élő chopper motorral járó fickó is antiszemita és náci.

    https://www.gettyimages.co.uk/detail/news-photo/israeli-motorcycle-club-samson-riders-lead-a-convoy-of-news-photo/957899298

  • Göllner András

    Kedves Almási:

    Ne legyünk beképzeltek. A tájékozatlanság nem egy magyar betegség. Nem messze tőlem, több mint 60 millió amerikai úgy lenyeli elnökük összes hazugságát mint a kacsák a nokkedlit a feneketlen tónál. A 60-70 millió alúlinformált, meghülyített amcsi majdminden tagja roppant kedves, elnéző egymással szemben. Csak akkor nyílik ki a bicska a zsebükben, ha valaki azt meri állítani nekik, hogy a föld kerek, és a nap körül kering.

    Kedves Alma. Ne vegye rossz néven, ha azt mondom, hogy keveri a szezont a fazonnal. (Ezt már nem először mondom magának, de annyi baj legyen.) Hitler vagy Szálasi nyilasai, vitézei is imádták egymást, előzékenyek voltak egymás kicsinyeivel szemben. Katonáik, huszárjaik Fehérváron is jól elbántak a helyi jányokkal (ha jól tudom erről dalolt maga Viktorunk is egy You Tube videón nemrég. Esetleg valaki idelenn előtudja halászni a klippet, hogy mindnyájan láthassuk, hallhassuk a bugris szívből fakadó szeretetét.) Röviden, mi magyarok, roppant előzékenyek vagyunk a saját fajtánkkal, a volkische, nép-nemzeti, keresztyén vonulat tagjaival szemben. Csak a zsidó, cigány, homoszekszuális, liberális, testvéreinket küldtük a gázkamrákba a zuhany alá, hogy hozzáférjünk elkopzott ingatlanjaikhoz, cuccaikhoz.

    Hosszú ez a sztori Alma. Nagyon jól ismerem. Vidéki srác vagyok. Mezítlábas iskolákba jártam odahaza kiskoromban. Magyar elemibe irattam fiaimat amikor 1990-ben, hazaszeretettel fűtve haza vittem családomat. Ott kellet őket tájékoztatnom arról, hogy miért is hivják az egyiket a társaik parasztnak, a másikat buzinak, a harmadikat meg miért akarja egyik iskolatársa visszaküldeni oda ahol sohasem járt – Izraelba. Egyszerűen nem értették miért tekintik osztálytársaik rossz embernek a parasztot, a buzit, vagy a zsidót.

    Az etetéssel a gond, Alma. Ezért vagyunk mi magyarok képtelenek séta közben rágózni. Ahelyett hogy tanultunk volna egy fikarcnyit is abból a gyalázatos magatartásból amit a szent-korona tan égisze alatt, a hirhedt Arany Bulla birtokában műveltek Dózsa Györgyünkkel, egyszerű paraszt honfitársainkkal, mi évszázadok óta – és nagyrészt nyelvi elszigeteltségünknek köszönhetően – mindent beszopunk amit keresztény pásztoraink, dzsentri, nemes, bolsi, vagy bugris hóhányóink elénk tolnak az etető vályogba. Ez elől menekül száz ezrével külföldre a magyar ifjúság szine java, ezért kerülik ezt az alúljárót, ahol leginkább a pelenkás Orbánisták, Izraeli lábvízkereskedők és bende grúzok lökdösködnek, szemetelnek.

  • Bendegúz79 Örülök, hogy elégedett vagy, sajnos nem tudok osztozni az örömödben. Ráadásul annyiszor választjátok meg ahányszor akarjátok, nekem a hét is páros. Ha nektek ő kell, legyen, nem engem járat le.

  • SchumackerLady
    2019 június 9
    9:30 de.
    4. Sólyom köztársasági elnök meg lapult a palotájában – merhogy „szolidarított” a néppel. Sztem azóta ezerszer megbánta.

  • SchumackerLady

    Bendegúz Úr! 10:07-16

    Sajnos ebben a kérdésben egyet kell értenünk.

    Utószó gyanánt, viszont hadd világosítom fel, hogy SchumackerLady becenevem ihletője egy >Shoemaker-Levy< nevezetű, a Jupiter körüli pályára állt, majd az óriásbolygó gravitációjától előbb sok részre szakadt, majd abba becsapódó üstökös volt. E jelenségnek külön érdekessége volt, hogy részei szép sorjában és kisebb időközökben szinte "egyenletes" láncszerű sorban csapódtak be az óriásbolygó felszínébe, ahol az általa okozott robbanások nyomai még ma, 25 év után is láthatóak.

    Hogy nekem mi közöm van hozzá ?… Hát lényegében semmi, azon kívül, hogy akkor, 1994-ben végignéztem a NASA egyenes adását és a világ tudós és sajtótudósító gyülekezetét amint várták, majd megtekintik és ovációval fogadják a tudományos szenzációt, ill. a helyszíni közvetítést az előre kiszámított ütközés(ei)ről …
    [A szétszakadást nem jósolták meg.]

    És persze, bevallom, hogy akkor filhallással, a Levy-t félreértve Lady-nek hallottam 😀 , onnan kezdve nekem ez már csak Lady maradt, s egy alkalommal az internetre lépvén németes írással és szóköz nélkül, ezt választottam nickname-m gyanánt bár én elvből és szívből is inkább "a Lévikkel" szimpatizálok…

    Viszhall: SchL

  • SchumackerLady

    Bendegúz79

    Bocsánat, de elsiklottam az ön alábbi mondata fölött:

    „Hát nem csoda, hogy törvényeik értelmetlenségek és jelentéktelenek.”

    Téved Bendegúzuram.

    1./ Először is és helyesebben fogalmazva, a szó jogi értelmében e négyezerben n e m kimondottan törvényekről van csak szó, hanem törvényekről, törvénycikkekről és rendeletekről, azaz általában véve a parlament kompetenciájába tartozó . j o g s z a b á l y o k r ó l .

    2./ Hogy aztán ez az áterőszakolt 4’000 jogszabály* értelmes, avagy jelentős e, azt kinek-kinek:
    . . a./ az öntörvényű és teljhatalmú despota, vagy
    . . b./ a lakosság
    . . érdeke határozza meg.

    Eddig vagyonilag „a./”-nak száguld célegyenesben bricskája, míg a lakosság ekhós szekéren döcög valamilyen kanyargós útvesztő szurdokban az ismeretlen felé …

    .

    *És ezek között még nincs ott a Fid-SS vezette önkományzatok helyi rendeleteinek, módosításainak az e rövid 1-2 év alatt központi önkény direktíváira meghozott siserahada …

    +1
    Tudniillik a diktátor jogszabályi tekintete az elmúlt 9 évben mindvégig még a zsigereiben is minden erejével, tetteinek origójára, az uniós € milliárdokra koncentrált – csak a maga, a családja és udvaronc tányérnyalói javára…

    Irodalom: „Narancsbőr” ; oknyomozó riport(ok) az Orbán-vagyonok nyomában.

  • Lady! Ne bánkódj a Natasa miatt! Télen nem nagyon divatoztam – nyáron se,de télen végképp – meleg kendőt kötöttem, bélelt, rövidszárú csizmában jártam. Emiatt a gyárban a lányok elneveztek Natasának. Csakhogy: akkoriban ment a Háború és béke a moziban, amiben Natasa Rosztovát Audry Hepburn játszotta – én meg szerettem volna olyan légies szépség lenni, mint ő. Persze ez nem ment, de Audry miatt inkább becenévnek, mint csúfnévnek tartottam. Évtizedekig voltam Natasa az ismerőseimnek.

  • A világ egyik legszebb neve a Natasa, Natalja vagy Natalie kinek melyik tájszólás tetszik.

  • kedves cenzor, szép napokat! látom! szóval vannak érinthetetlenek? jobb tudni

  • Kedves Göllner András, talán ebben a nyelvi elszigeteltségben van valami… Ámbár… De ezt maga jobban tudja: abban a szép nagyvilágban nem zsidózik senki? (cigányozni persze nyilván nem, hiszen mit tudják ők… de fogadni mernék, hogy van helyette nekik való „másozás”).

  • fő-@ úr,
    a lábvíz elleni gyűlölködés már vipera méretűvé növelte.Minden esetre,ha sikerült az aluljáróba zavarni a többi kis @-cal együtt „akkor elmondhatjuk,hogy megállhatunk,mert itt van már a Kánaán”.

  • „Egyszerűen nem értették (a fiai) miért tekintik osztálytársaik rossz embernek a parasztot, a buzit, vagy a zsidót. – írta föntebb egy tanult vitatársunk.

    Hagyományból, kedves Göllner, hagyományból nézik rossz embernek. Intellektuálisan fogalmazva: hagyományőrzésből. A magyar hagyományból nézte le továbbá a bosnyákot, a svábot, a tótot, a cigányt és társait a 64 vármegye idején. A magyarnak vérében a gyűlölködés, modern kifejezéssel élve: genetikailag ilyennek kódolt. Aki magyar állampolgárban ez nem működik, az keverék. Annak felmenőiben biztosan található tót, sváb, zsidó, buzi, bosnyák, cigány, szláv, stb. a felmenő ági rokonságában.

    Jó, kivételek akadnak ugyan, mint volt Esterházy Péter, de hagyományőrzők kórusban őt is lezsidózták egy ünnepségen, amiről beszámolt egy szösszenetében.

    Kár rugózni ezen, az USA déli államai között is akadnak települések, ahol hagyományőrzésből nem tekintik embernek a négert. Az igazságszolgáltatásuk is így működik a mai napig, ha egy fehér lelő egy niggert, az önvédelem, ha ugyanezt teszi egy fekete egy fehérrel, az gyilkosság.

    Természetesen tenni kell az ilyen felfogások és magatartások ellen, de ez történelmi folyamat, némi pozitív változás csak több generáció múltán várható.
    .
    https://youtu.be/0-bWED2uGUw

  • cenzor? ennyire?

  • A fő-@ urat valóban oda szemeteltem az aluljáróba.A lábvizemből nem küldök neki,mert ha azzal mosakszik meg,még olyan tiszta lehet,hogy nem ragad oda le.Egy ennyire neki illő helyről pedig nem szeretném kivakarni.