Az ember, aki nem engedett be a hivatalba

2019 június 18 9:46 de.6 hozzászólás

Épp az orrom előtt csukta be az ajtót. Az üvegajtó két oldalán álltunk: ő odabent, én odakint, a hivatalnak kinevezett ostromlott vár bejárata előtt. Az órám szerint még volt három perc, zárásig. Mondtam neki, hogy sajnálom, de nem tudtam hamarabb jönni. Különben is, csak egy csekket szeretnék feladni, azt hittem, még belefér.

Nem fér bele, mondja az ajtó túloldalán. Az ő óráján már 6 óra van, és az számít. Ebben speciel igaza volt: a hivatalban nem a mi óránk, nem a mi időnk érvényes.

Rendnek kell lenni, mondta magyarázatként az ember, aki nem engedett be a hivatalba. Akik odabent dolgoznak, azok is haza akarnak menni.

Évekkel ezelőtt egy üvegvisszaváltós nővel kellett vitatkoznom. Neki attól volt jó, hogy nem akarta visszaváltani az egyik üvegemet. Pedig az a palack is épp olyan volt, mint a többi húsz, amelyeket gond nélkül elfogadott, de ezzel az eggyel valamiért problémázott. Persze, nem az üveggel volt baja szegénynek. Nem is velem vitázott, hanem az egész elrontott életével. Talán nehéz gyerekkorára gondolt, lehet, most tudta meg, hogy megcsalta a férje. A gyerek megbukott a suliban, vagy nem neki, hanem az új kolléganőnek emelték a fizetését, pedig alig néhány hónapja van még csak ott.

Álltam a bezárt bejárat előtt, és közben valóban elmúlt 6 óra. Emberünk, láttam az üvegajtón keresztül, elégedetten nézett maga elé. Megint neki lett igaza, ismét megnyert egy kis csatát. Próbáltam haragudni rá, utálni őt, ahogyan az mifelénk normális üzemmenetben jogos elvárás, de nem sikerült. Eszembe jutott, hogy hazamegyek, előveszek egy doboz hideg sört, és elfelejtem az embert, aki nem engedett be zárás előtt. Miért is gondolnék rá többet, amikor nincs benne semmi érdekes.

Neki holnap is ugyanaz lesz, mint ami ma volt. Jönnek az emberek, levelekkel, csekkekkel a kezükben, délelőtt, délután, és lesz, aki éppen három perccel 6 óra előtt esik be. És holnapután megint, mindennap, ugyanúgy.

6 hozzászólás

  • a portásnak igaza van! legalább 20 perccel a zárás előtt be kell zárni a bejárati ajtót, hogy a dolgozók még munkaidőben befejezzék amit még aznap kell és szépen 1800 kor vegyék a cuccukat és menjenek a saját életükbe vissza

    a fogyasztói társadalom, meg le van szarva vegye meg az amazonnál, ebaynél, alibabánál, és a csekket egy 24/7 bank gépnél tolja be és ne zavarogjon, mindez helyett kellett volna sört innia jég hidegen

    a tökeim tele vannak a kizsákmányolással egymást zsákmányoljuk ki mert a szolgáltató az szolga és szolgál rabszolga e?
    swisschalet ban kérdeztem 2000 kor hogy még beleférek e (2100 a záróra) azt mondta a pincérnő igen, majd igyekszik és úgy lett de a kancsó sörömet (2,5 liter) túl gyorsan kellett megamba borítani de a többi jó volt

    sétáltam a környező parkban utána, hogy a TTC ne bosszantson fel az esti „szolgáltatásával” amely 2000 után akkor jön amikor neki tetszik, de az ára ugyanaz

  • Földes

    „Épp az orrom előtt csukta be az ajtót”

    Ilyen a „népszerűség” – esetleg felismert-:?

  • Rodeo! OK, igazad van. De akkor a nyitvatartási időt úgy kell kiírni, hogy 17:40
    Valaha a munkaidő úgy volt beállítva, hogy boltosnál, ügyintézőnél beleférjen a zárás, elszámolás, sőt a záráskor a boltban, hivatalban várakozókat még kiszolgálják. A műhelyekben is 20 perccel előbb leállhattunk, hogy letakarítsuk a gépet, elrakjuk a szerszámokat. (Normában dolgoztunk, nem volt jelentősége.) Csakhogy: a dolgozók már 00-kor ott álltak a bélyegzőóránál – megfürödve, átöltözve, a gép, szerszám meg maradt felibe-harmadába.
    Ezzel együtt is létezik a Föld által leírt jelenség, főként a rendszerváltás után egyáltalán,vagy csak kevéssé érintett rendszerekben: postánál, egészségügyben stb.

  • György Molnár

    Amerikában az ügyfél előveszi a pisztolyát és volt portás-nincs portás…..

  • talalom
    2019 június 18
    10:57 de.

    nem, azt kell kiírni, hogy a kapuk 1740 kor zárúlnak

    a kapitalizmusban nincs fürdés, sem fésülködés csak ledobom és kimegyek, majd ott tisztálkodok ahol tudok a szocializmus csökevényeinek ebben is vége… én, még fűzfa koromban dolgoztam teljesítményben és nagyon meg voltam elégedve magammal amikor az első borítékot megkaptam

    molnárgyurcsi: de utána azonnal jön a sarki rendőr és akkor nagyobb kutya élvezi a nemi élet örömeit lesz és egyik esetben sem lesz bemenetel

    az a lövöldözős életmód…hát vannak szituációk amikor nagyon röhejes

    lásd nemzetköz

    hahahaha

  • Na mit velt a kedves cenzor elfogadhatatlannak es torolni az automatikus elektromos fizetesi eszkoz javaslatan, a papir check postaza helyett ???????????????????