Vitathatatlan/ incontrovertible

2019 június 22 11:39 de.72 hozzászólás

Ezzel a címmel készült egy amerikai film, egy börtönbeli illegális ketrecharc volt a történet.

Nekünk is van ilyenünk, de nem illegális, hanem államilag szervezett. A ketrecharcos pedig Orbán Viktor. Ellenfelei válogatottak és mindig mások. Neki arra sincs szüksége, hogy a bandázs alá holmi ólomlemezeket csempésszen be. Puszta ököllel küzd, lássa mindenki, ő nem használ tisztességtelen eszközöket. Mármint, a nyílt színen nem.

Lássuk, mik is az Orbán-féle ketrecharc elemei.

  1. Orbán Viktor lebontja a demokráciát. Nem én mondom, a londoni Guardien írja, jelezve, hogy véget kellene vetni ennek a gyalázatnak. Persze, a Guardien biztosan Soros lapja. Vagy nem. Azonban kétségtelen, hogy úgy vélik, Orbánék az EU pénzein valósítják meg illiberális törekvéseiket, ami azért nem igazán korrekt dolog. Azon felül az EU új vezetésének meg kell mutatnia, hogy megvédi a demokráciát tagállamaiban is, ami, természetesen Orbanisztánban a belügyekbe való beavatkozást jelentené. Mármint, Orbánék szerint.
  2. A Guardian – ami, természetesen, valami rohadt ballib sajtótermék – szerint Magyarországon már régóta nincs demokrácia. A kormányzat által gyakran hangoztatott illiberális demokrácia, amit Orbán magáévá tesz, gyakorlatilag és logikailag értelmetlen kifejezés, de arra alkalmas, hogy Orbán hivatkozzon rá, mivel verbális alkotórésze a demokrácia szó.
  3. A Freedom House meglehetősen érdekes minősítésbe degradálta Orbanisztánt: hibrid rezsim. Nem igazán hízelgő, mert hát, érdemileg se nem demokrácia, se nem diktatúra. Tökéletesen alkalmas Orbán pávatáncára.
  4. A NER gyakorlatilag az egypártrendszer kivitelezője. Az állami adminisztráció a pártállam kedvezményezettjeit támogatja, tolja előtérben, látja el – uniós pénzekkel kitömött – megrendelésekkel.
  5. A Fidesz propagandájára fordítanak állami forrásokat, az NGO-kat ellehetetlenítik, a nem fideszes vállalkozásokat indokolatlan NAV-vizsgálatok görcseivel sújtják.
  6. A Fidesz lényegében lebontotta a független igazságszolgáltatás építményét.
  7. Úgy változtatták meg a választási törvényt, hogy a Fidesz 2014-ban a szavazatok 44%-ával jutott hozzá a parlamenti helyek 66%ához.
  8. Gyakorlatilag média kartellbe tömörítették a kormánypárti írott és elektronikus médiát, teljesen uralva ezzel – no, nem a piacot, hanem – a polgárok agyát.
  9. Az NGO-król szóló új törvény kiszorította Soros György Nyílt Társadalom alapítványát, és az ellene folytatott dühödt antiszemita kampány a korábbi idők leg aljasabb módszerei szerint folyik.
  10. Gyakorlatilag elüldözték a CEU-t, és lenyúlták a – független – MTA kutatóintézeteit, de ami a fő, vagyonát.

Mindezt arra hivatkozva, hogy de hát, még mindig van független média – ami eléggé el nem ítélhető, de nyugi, majd tesznek róla –  ráadásul az ellenzék – fene a pofáját – megszerzett 8 helyet az Orbanisztánnak járó 21-ből!

Mindehhez fűzném Kohn bácsi mondását: a fél igazság, bóher, az teljes hazugság!

72 hozzászólás

  • Tömör gyönyör, szellemes és fájdalmas, Pista!

  • a demokráciáról ugyanazt tudom mondani mint Szőr Dzsón Falstaff a becsületről:

    szó mely elszáll mint egy kis lehellet, semmi másra nem is jó, meg jó lenne ha Ille István nem a Guardien ből oktatna demokráciát (mert ott sincs lásd még Corbin) hanem olyan helyről ahol az tényleg létezik egyetlen egyet említs az már jó lenne betakarózni vele

    egyébként miben különbözik O1G a többi EU vezetőktől? nehogy azt mondd, hogy nem „az” van… mint fejtőbabot kifejtenéd?

  • Nadehaegyszerezkell a szittyáknak ??

  • Rodeo11
    2019 június 22
    11:50 de.

    Mennyit kapsz egy ilyen
    beröfögésért a kínai Titkosszolgálattól?
    Vagy netán Szentpétervárról vagy dotálva? A hamíshírgyárból?

  • Rodeo11
    én nem oktatok senkit, csak idézek. te is megtehetnéd, de valahogy nem jön össze neked.
    na, fuss +1 kört.
    ja, és, ha akarsz, vitatkozz Timothy Garton Ash-el. attól tartok, nem lesz nagy sikered 😀

  • Csak egy vélemény, esetleg ajánlat. Néhány fontos szó értelmezését a viktor és bandája tudatosan és állandóan az ellenkező értelmével használja és ezt verték sikeresen az idegen szavakkal hadilábon álló tájékozatlan támogatóik fejébe. Ezek az ellenkező jelentések köztudatba mentek és rövidítve, csúfolódva használtak. pl. ballib, libsik, liberók, ahelyett, hogy a BALOLDALI LIBERÁLIS, a konzervatív szabad elvű, szabad gondolkodású, haladó eszméket támogató egyént jelölő szó lenne használva.

    A viktor által gyakran emlegetett ”szabadságszerető magyarok” számára a liberális szó, azaz szabad elvű, káromkodásként használt, negatív szóhasználattá vált. A viktor egyik propaganda fegyvere a Fidesz hamis, hazug szótár kialakítása és általános értelmezéssé fejlesztése.

    Amikor kifejezéseket lerövidítve használunk, az legtöbb esetben negatív értelmet vesz fel. A kommunista komolyan értelmezhető fogalom, de a komcsi az lenéző. semmibevetést hordoz magában.

    Szerintem érdemes volna a köztudatba visszavezetni, korrekt, teljes szavakként kiírni, azokat a kifejezéseket, amiket a viktor és rablóbandája, a demagóg szóhamisítók ellenkező, vagy negatív értelmezéssel, agymosással az emberek fejébe vertek. Legalább az ellenzéki olvasók ne legyenek kitéve ugyanannak a hatalom alátámasztó agymosásnak.

  • Ille István
    2019 június 22
    1:39 du.
    így jár aki kritika nélkül „megídézi” a Timothy-t (is hahaha)

    én -még- nem vagyok ídézőgép, vannak saját gondolataim

  • Geyza
    2019 június 22
    1:14 du.

    gárgyula, ha úgyis tudod, miért kérdezed? csak nem irigyled?

    Yen Ő már megint félrecsúszott?

  • Senki nem kepes „lebontani” ami soha nem volt epulbe !

    A magyarioknak a „demokracia” nem egy elet-rendszer” hanem csak felevszazados propaganda szlogan volt.

    Az ami „lebontasra” szorul”.

  • Gyula Bognar
    2019 június 22
    2:18 du.

    Ezt az idiomát nevezik „Újbeszél-nyelv”.-nek

  • Ille István
    2019 június 22
    1:39 du.

    beleléptem a T.G.A. tweeter „account”-jára és elolvastam amit ott leír… hatalmas tévedésben van a „profe”!!!! O1G nincs egyedül ezzel a nemzeti csodával… de nem részletezem, mert a cenzor már egyszer már nem kedvelte a „meglátásomat” és nem akarom borzolni ugyanazzal még egyszer

    őgeyzaságát is invitáltam, hogy mutasson fel egy demokráciát és azt is miért az! most tőled kérem ugyanazt!!!

    semmi T:G:A… Ille legyen még akkor is ha illetlen lesz, elviselem, már annyi mindent kaptam… (Most Wagner Walkür-jét hallgatom teljes terjedelmében, a művet amelyet mindazok akik egy árva szót, sem egy árva ziffert sem ismernek belőle lesajnálnak és mondanak mindenféle izéket róla, pedig felismerhető benne a vátesz szava és a zene is „szól” és mintha a mai eseményeket festené le gazdag ecsetkezeléssel… felismerhetőek -szinte név szerint- a mai világpolitika „csepürágói” benne)

    és Karajan szereplőválasztása Wotan-ból fiatalembert csinált aki forradalmár létére téved és eszközei nem mindenben píszík de céljai szentek és „az” emberért szólnak elpusztítva a Wallhallát benne saját magát mert emberre van szükség és semmiféle asshole okra soha

    ugye te sem ismered?

  • Rodeo11
    2019 június 22
    3:16 du.

    picinyem, mióta vagytok ilyen bizalmas viszonyban Ash történész professzorral, hogy simán a keresztnevén említed?
    ami pedig azt illeti, nem gondolom, hogy olyan helyzetben lennél, hogy minősíts. véleményed, persze, lehet, de azért a helyedben meggondolnám, mikor és mit is mondok. na persze, ha vannak saját gondolataid.
    az idézet azonban – véleményem szerint – nem gépfüggő, inkább a széles körű tájékozottság ismérve.
    te se tudnál pl. Tacitust idézni a nélkül, hogy ne olvasnál tőle valamit.
    habár, nem gondolom, hogy az olvasás fő foglalatosságod közé tartozna.

    javaslom, maradj a megszokott mindentutálok módszerednél, az nem annyira kínos.

  • Ille István
    2019 június 23
    3:16 de.

    már megint eltaláltam! ugye mondtam: fox mindenfélét vartyogni de kérdésre nem válaszolsz, azaz nem tudod a választ (tacitus-szal vagy anélkül hogy oda ne rohanjak, Aristótelés nem ugrott be? esetleg Buddha?)

    jobb ha tudod „mindazt” beletettem tweeterre a Timothy nak, most prüsszög de még nincs jele, hogy leereszkedett volna az elefántcsont tornyából, ahol a sok ferde nézetét hullajtja… az, hogy most ő tanít téged és nem én az semmit sem jelent, mind a ketten tévedtek azaz te maradtál tudatlan, mert „csak” idézni vagy képes „szép” píszí állatságokat vagy -mint az látszik, nem is tagadhatod le- szépen ide is másoltad, még jó, hogy tucc ctrl+v-t lecsapni, már majdnem bendegizi mélységei

    hahahahaha

    Halle ban ragyogó napsütés és Goffin Federer küzdenek ott legalább van tét, de veled? csak lődd ki a babát totál fidex ner kompozíció cicc moll ban

  • Ille István
    2019 június 23
    3:16 de.

    Karinthyt meg úgy citálja ide
    ez a Radeo hogy b..ssza ki írni a forrást.
    A kis plagizatőr.
    Más tollával ékeskedik miközben baromságokat vartyog.

  • Rodeo11
    2019 június 22
    10:34 du.

    Nagyon kevés vagy te ahhoz
    hogy engemet „invitálj” bármire is.

    Ha szépen megkérhetnélek, írassad ide
    az öreganyádat vagy más rokonodat. Engem ne fárassz.

  • Rodeo11
    2019 június 23
    7:55 de.

    neked válaszolni? minek is?
    másoltam volna bármit is? komolyan? idézd már ide az eredetijét!
    Ash prof meg miattad prüsszög 😀
    komolytalan vagy. de mind1, fussál +1 kört 😀
    ja, és készíts be magad mellé egy tűzoltó lészüléket, arra az esetre, ha az a láng eszed tüzet fogna 😀 😀 😀

  • Picinyem Rodeo számtalan, segítek:

    Europe must stop this disgrace: Viktor Orbán is dismantling democracy
    Timothy Garton Ash
    kicsit hosszú, de talán be tudod emelni. de, ha kérhetem, szó szerint, mert klasszikusoktól csak úgy illik.

  • Ille István
    2019 június 23
    3:16 de.

    jól gondolod, egyáltalán nem tudok olvasni nem is törexek rá… az közel egy tucat nyelv a magyarral együtt meg csak időtöltés…olvasni? hát pénzet! esse’tunni?

    rengeteg „gondolatod” van, nem nyomasztanak?

  • Ille István
    2019 június 23
    2:40 du.

    a hamuka (ash) (vagy más szóval abbreviated: TGA) is egy a sok egyforma közül, nyomják a sódert az MI6 zsoldjában és píszímaxi az ugyanolyan, mint a foximaxi csak nyugatias

    ezt nevezem a kefe maximus nak amit az olyanok,mint ille geyza (alias gárgyula, és sok mindenki más bendegizi is beveszi, tövig de kilátszik a nyele, imádom a céloksági „társadalomtudósokat” van nekik agendájuk és abból egy jottányit sem engedhetnek vagy munka nélkül maradnak…

  • Ille !

    A cikkre: 5* és 🙂

    .

  • Rodeo
    11:50

    Történelmi emlékekből meríts!

    Mert mi is volt 30; 50; 75; 80 és 100, vagy stb évvel ez előtt ?

    Persze más kérdés az, hogy láthatólag Te már kapásból
    ellenszenvezel a demokráciával és ún „ellenérveid” eleve egy
    nagyadag cinizmussal megspékelt koncepciózus* hozzáállást
    képviselnek nagyfokú antidemokratikus elemet árasztva magukból.
    .

    .

    * Akármelyik demokráciáról essék is szó, Te rögtön a szkepticizmus handzsárját rántod elő, de nem hozol föl példákat álláspontod védelmére…

  • BrunszvikTeri

    Rodeo
    VI.22/11,50

    A TÉT a Horthy-rendszer restaurációja, vagy egy, az EU létrejötte óta követett sikeres demokratikus szisztéma közötti választás alternatívája.

    .

  • BrunszvikTeri

    Bognár Gyula!
    VI.22. / 2,18

    Minden szavaddal egyetértek. 🙂

  • BrunszvikTeri

    Geyza
    VI.22
    -5:15

    Itt nem egészen az „”újbeszél””-ről van szó, mert az csupán egy a lustaság, a modern sznobizmus, nameg természetesen a hamis fennköltség, „a jól tájékozottság” evolutív nyelvi megnyilvánulása… Nem.

    Ez, a Gyula által joggal korholt rövidítgetési trükk is a Roeggáns* propagandaminisztérium és egyes, abban érdekelt újságírók hamispénze, mely szavakat rendszeresen éppen az érthetetlenség fátylával bevont hazugságaik leplezésére váltanak be primitív tömegek átverésére.

    Bognár Gyulánk ezek közül, bocsánatos vétek gyanánt hagyta ki a szinte legtipikusabban orbanista MIGRÁNS [falusi és lumpen körökben csak így egyszerűen: MIGRÁNCS] névszót is amely, bár nem rövidítés, de idegeneseredetébe és hanzásába burkolva a magyar jobboldal [„a NER”] nyelvezetében ez ma annyit jelent, mint az Alfa és az Omega az Újszövetségben… – Nem értik, de azért csak fújják…

    Utóbbinak az ad mégis rövidítés jelleget, hogy ha tegyükfel, a valódi, a magyarul . m e n e d é k k é r ő t . használnák, hát bizony még az egyes írni és olvasnitudó hívük képes még lenne azt Jézus, valóban is egyik kulcsszavaként értelmezve segítő kezet nyújtani ezeknek, a szerintük amúgy elfajzott sehonnai vándoroknak…

    Üdvözlettel: BT

    * Roeggáns úgy, mint Goebbelsi [használd nyugodtan, nem perellek szerzői jog megsértése iránt] – egyébként az arroegancia tőszava.

  • BrunszvikTeri

    Rode0 11
    8,06

    Én is zenefan vónék, ha nem is hivalkodom vele, s ha megengeded. Mégis hagyjuk ezeket a „zenei” példákat, különösen a Wagner Rihárd dícséretét, mert én is olyat mondok, hogy Jajjj…

    Csak példának okáért, Reinhard Heindrich SS-OberStruma talán még nálad is nagyobb zeneszerető és ismerő volt, mi több, mármár perfekt muzsikus. Szülei zenetanárok voltak.

    Ez a szinte már majdnem kész hegedűművész, a Wansee-i Konferencia napirendjének és gyakorlati kivitelezésének egyik „alkotója”, mely tett egy az egyben a Mein Kampf egyenesági torzszülöttjeként vonult a világtörténelembe. Szóval e . m ű v é s z l é l e k . később a mesés, és az általuk, a náci hadigépezet által oly mesés szervezettséggel egyszerűen bekebelezett, ezertornyú Prága, az úgyszintén oly nagy Wagner rajongó Hitler által e szerepre kijelölt SS főparancsnoka volt…°

    E nemesen magára öltött művészi és a műveltség felsőfokú álcájában, ám álcázás nélkül volt ez a 180-as, szőke és kékszemű árjaisten a világ egyik legnagyobb tömeggyilkosa, akinek még halálában is° milliók vére tapadt azokhoz a hegedűhúron és vonófogáson edzett és oly kifinomult hegedűgyantás kezeihez.

    Szeressük hát a zenét K. Rode0, bár ez még nem feltétlen belépő a Valhalla, az ember életében elért és csak a bűntelen dicsőséghez lojális páholyaiba, sőt…

    .

    Dél-Tiroli köszöntéssel: johhoooódlihi-jooohóóóóóó!!! BT

    .

    ° Ezt az echte kultúrnáci Lóheringet Prágában az illegális ellenállás bírósága halálos ítélete alapján, a nyílt utcán partizánok végezték ki. Hitler személyesen kondoleált náci özvegy őnagysága és gyermekeinél ama pompás prágai katonai temetésen. [Még Goebbels is jelen volt; ő is szerette a germán legendavilágot.] De, hogy azalatt milyen zene szólt, arról viszont nem szól a fáma, viszont nagy valószínűséggel a Valkűrok lovaglása huzták az ágyútalpon vonszolt schneidig SS-hulla alá …

  • BrunszvikTeri

    utó…

    Különben is Wagnerben mint embert, egyedül a rejtői Wagner Urat szeretem… (14k autó) A zenéje az más lappra tartozik…

  • „A Guardian – ami, természetesen, valami rohadt ballib sajtótermék”

    Gyalázatos hamisítás: Csak ballib sajtótermék – rohadt nélkül-:)
    Azonban ez se semmi, ahogy a flaszteron mondanák.

  • BrunszvikTeri
    2019 június 24
    5:34 de.

    csak nem vagy fasiszta és betiltasz olvasmányokat hallgatványokat és a könyvmáglyákon sütögeted a szalonnádat…?

    undorító

  • voronyezs
    2019 június 24
    2:58 de.

    nem kell ellenérv! demokrácia nincs, amit ti annak neveztek az a fasizmus újabb változata az O1G rendszere is beleértendő mint alvállalkozás vagy kisfiók

    mivel sem te sem terike érveket nem mondtok hát én is mellőzöm azokat

    de terike különösen gusztustalan

  • BrunszvikTeri
    2019 június 24
    5:34 de.

    brühühü meg tojottaló hahó!

    mint már említém máshol (te is el vagy tévedve a radványi setét erdőben, de nagyon) akik kivégezték azok is fasiszták voltak és maradtak európából kiszabadult háborús lángok az utóbbi 150 évben fasiszta lángok, a világháborúkat is fasiszták vívták egymás ellen koszos anyagi érdekekért és ilyen seggségekbe csomagolva mint amivel te is megpróbálod az egyik fasisztát mosdati, szerencsenmosdatás

    nem szégyelled magad

    szegény Jézus és Buddha, Zarathusztra meg a többiek is mind fasiszták te szerinted, pedig nem! ők csak kommunisták voltak és maradtak és légyszíves ne tiltsd be a BWV244 et sem, mert abban meg nincsen feltámadás csak az élő áldozat fölötti örömtánc

    dehát az ilyenekkel mint te is vitatkozni? nem is vitatkozok csak mondom a magamét majd a cenzor eldönti, hogy comme’il faut vagy nem… fárasztóak vagytok ezzel a presstitute nyögeteitekkel

  • elvtaarsak az Úrban, ha ez itt így megy tovább és ille, brunszvikteri, voronyezs (hogy a cenzor miért törölte ki azt a bejegyzésemet miszerint Voronyezs egy város és nem agy madártani szakkifejezés, sohasem fogom megtudni?)

    ledemokráciáznak bárkit aki nem azt a csűrdöngölőt veri amit ők, akkor ennek (is) lőttek….

    én nagyon jó bodylotion t használok és már túl vagyok a 10. napi használaton ami a garancia szerint erős és ellenálló felhámot készít, azaz megvéd egyszerű karmolászásoktól is, korábban csak hempseed soap ot használtam azt manapság is még mert nagyon egészséges és ruganyos leszek tőle, de ezzel a Ló Sőn nel már teljes a védelmem és nem rosálok be semmitől

    e’vvan

  • Elvtársak : Hogy éltek ” Orbanisztánban ” ?
    Vagy nem is itt éltek? Bár még az országot nem keresztelték át – de bizonyára szeretnétek ( Nyilván azért nevezitek mindig „Orbanisztánnak ” , hogy szokják az emberek,terjesszék,hogy egyre több embernek tetszedjen.Hátha népfelkelés tör ki a név megváltoztatásáért
    üdvözletével

  • Talán nem árt tudni, hogy Reinhard Heydrich neve ez volt, és nem
    „Heindrich”. Hitler 1942-ben nem a SS prágai főparancsnokának, hanem – az RSHA-ban (Birodalmi Biztonsági Főhivatalban) betöltött legmagasabb vezetői tisztségének meghagyása mellett – a Cseh-Morva Protektorátus (Reichsprotektorat Böhmen und Mähren) protektorának (kb. kormányzójának) nevezte ki, nem utolsó sorban a csehországi ellenállás felszámolására. Nem kifejezetten partizánok végezték ki, hanem a korábbi csehszlovák hadsereg két, Nagy-Britanniába menekült, a SOE-nél külön a feladatra („Operation Anthropoid”) kiképzett, majd cseh területen ejtőernyővel ledobott tiszthelyettese, Jozef Gabčík és Jan Jan Kubiš önkéntesek. Végezetül: Heydrich temetése nem Prágában, hanem a berlini Invalidenfriedhofban történt. A többi stimmel.

    Egyebekben egyetértek Ille úr cikkével, Brunszvik Teri, Bánfi Miklós, Bognár Gyula, Geyza, Voronyezs kommentárjaival.

  • Rodeo11:
    „terike különösen gusztustalan”

    Szerintem viszont – bár kétségtelenül elég nagy és erős a mezőny, de – itt talán mégiscsak Ön a legundorítóbb sz.rjankó.

  • Brunszvik Teri:
    „A TÉT a Horthy-rendszer restaurációja, vagy egy, az EU létrejötte óta követett sikeres demokratikus szisztéma közötti választás alnternatívája.”

    Nem, szerintem sajnos nem, a tét rég eldőlt.
    A kérdés az, hogy a jelenlegi rezsim kénytelen megmaradni a fasizmusnak egy mutáns változatánál, vagy „előretör” a nácizmus mutáns változatáig. Ez szerintem elsősorban – a jelenleg túl sok jóval nem biztató – nemzetközi szituáció függvénye. Bár nem vagyok se próféta, se jós, de nem tartom kizártnak, hogy a rezsim majd csak aztán bukik majd meg, miután egy jelentős nemzeti katasztrófába vezette az országot. Komoly belső ellenállást jelenleg nem látok, bár az ilyesmi adott esetben elég gyorsan kialakulhat.

  • kedves cenzor, most láttam a CTV-ben a canadai álláspontot pontosan abban az ügyben amit töröltél innen… legalább a nehezen de azért mégis változó canadai álláspontig azért egészséges lenne beengedni, ha már olyan sokan félre vannak tájékozódva…bevallom engem is meglepett amit láttam de -mint az látszik- a világ változik… az itteni fejekben sem ártana sepregetni

  • Rodeo11
    2019 június 23
    3:36 du.
    most már értem! egy tucatnyi nyelv mellett valóban csekély az esély a gondolkodásra. úgy születtél, vagy valami segédeszközt használtál? ha jól tudom, van már olyan, hogy este gyanútlanul lefekszel, reggel meg arra ébredsz, hogy tudsz szuaheliul 😀 de fő idolod kissé vallásba szorult csemetéje is nyelveket beszél! te melyik orbáni dialektust bírod?

  • Ferenct
    2019 június 24
    8:06 de
    javaslom, ezen a héten nem menj ki a napra, állapotod csak rosszabbodna, ami, ugyebár, nem tenne jót neked 😀

  • BrunszvikTeri

    ˙

    fenti 8:34-es kommentem Rodeonak –> a Horthy cikkre írt 8,06-os kommentjének reakciója… Tévesen tettem ehhez a cikkhez.

    .

  • BrunszvikTeri

    Bocs’: nem 8,34, hanem —> 5,34

  • Rodeo 9:44

    Az én – szerinted madártani – beszámolóm, Ferect-testvér ama megszólíttatásomra adott válasz volt, formában és tartalomban úgymond’
    ” Voronyezs!(nomen est omen 😀 )”

  • Kővendég
    2019 június 24
    4:32 du.
    nahát? és még valami valódi tudományosat? vagy maradtok fasiszták?

  • Voronyezs
    2019 június 25
    3:14 de.

    az igaz lehet, de a te ornitológiai kampányszöveged az meg röhögény

  • Ille István
    2019 június 25
    2:24 de.

    válaszra méltatlan

  • BrunszvikTeri
    2019 június 25
    2:27 de.

    részemről veled e téma egyszer s mindenkorra való lezárásaképpen: Sir Georg Solti véleményével értek egyet aki büszkén és teljes erőbevetéssel és alázattal vezényelte műveit Bayreuth ban is, most fejeztem be vele és Placido Domingo val a Tannhäuser t … és a teljes Ringet számtalanszor és:
    Tannhäuser: Richard Wagner, Sir George Solti (Conductor), Vienna Philharmonic, Helga Dernesch, Christa Ludwig, Rene Kollo, Hans Sotin, Vienna Boys Choir, Vienna State Opera Chorus, Manfred Jungwirth

    neked a zenerajongásod kimerül a boci boci tarka ban azzal meg ugye aquila non captat muscas

    bye

  • Ille István
    2019 június 25
    2:24 de.

    fejtsd meg…(megj.: a világtörténelem valaha komponált zenéi közül az amit elvinnék magammal az Andromeda ködre)

  • Rodeonak agymenése lett hehehe

  • Rodeo11
    2019 június 24
    12:21 du.

    Efftassad neked az a jó … Tóthpéter

  • Rodeo11
    2019 június 25
    8:17 de.

    csak a ripost kedvéért: te meg az életre. te se tudod minősíteni az én véleményemet, és se a te életedet, de az én véleményem kevésbé környezetszennyező, mint a te életed. sajnos, a magad fajta mentális környezetszennyezést nem büntetik. még.
    Androméda-köd? mikor indulsz? R.I.P.

  • Ille István
    2019 június 26
    1:33 de.

    szerencsétlen…RIP? én oda élve fogok menni és viszem a cókmókot is… essetunni?

    ez meg olyan illés lett:
    „de az én véleményem kevésbé környezetszennyező, mint a te életed.”

    ezt meg honnan vetted? csak nem loptad?

    egyébként jó egészséget, hosszú életet és sok mókát kívánok neked is… és pukkadj meg

  • Rodeo11
    2019 június 26
    7:37 de.

    óvodás feleseléseddel nem sokban segíted elő, hogy bárki komolyan vegyen. még én is bedőltem neked, pedig jól érzékelhetően csak a mentális balhé kedvéért osztod itt az eszed.
    a magam részéről a jövőben ignorállak. különben sem volt eddig sem semmi értelme a veled való csevelynek, soha, semmit nem cáfoltál, csak Boda módra megfellebbezhetetlen ítéleteket hoztál. szar ügy az elbodásodás 😀

  • Kővendég
    2019 június 24
    4:51 du.

    Mélyen egyetértek. Egyébként Rodeo, meg a többiek már járják a haláltáncot… Ezért aztán egy ideje már csak olvasgatok itt, de nem írok…

  • Ille István
    2019 június 26
    9:58 de.

    csak hogy tudd, elolvastam, és nem akarok rá semmit sem mondani, sem most sem máskor, azaz soha: „illetlenítve” lettem

  • Almási Alma
    2019 június 26
    12:18 du.

    nagyon szép! még hogy haláltánc? most fejeztem be egy érdekes cikket a jövő energiaellátásáról, és most meg vagyok lepve… te mint fizikus tudhatnád…tehát neked nem is részletezem, a többieket meg meghagyom hitükben meg az MSM anyagainak nyeldeklésében

    és akkor te tudósnak tartod magad?
    nahát? hinni, hinni, hinni

  • Almási Alma
    2019 június 26
    12:18 du.
    rodeo nagy túlélő. nem csak a teste, de az elméje is kerekes székbe van kényszerítve. pótcselekvés az itteni tevékenysége. írni azonban érdemes, csak éppen nem nekik. tkp. sajnálom őket, elég kilátástalan a jövőjük.

  • Almási Alma
    2019 június 26
    12:18 du.
    amit írsz az antidemokratikus! másrészt miért rettegsz kiállni a pástra és megvitatni dolgainkat? vagy, mint a NER elbűvölt híve csak bizonyos hinnivalókat akarsz látni bárhol? dehát ez nem hitoldal (eddig reméltem!) hanem vitafórum, és hiába csípi a szemedet (most találtam egy NET rádiót mindenféle barokk -ot játszanak, most éppen: BWV1062 és csembalón nem zongorán) azzal, hogy szokásotokhoz híven lepocskondiázzátok azt aki ellentmond „nektek” (csak tudnám „kik” is vagytok?) és ezzel el is intézitek az ügyet… dehát mindenki lelki mélységei szerint vesz részt vagy kukkant és sikolt fel

    brühühü

  • Ille István
    2019 június 26
    1:56 du.

    tisztelt nagyérdemű olvasóink, Donald Trump-ot van szerencséjük másolva látni, két „nagy” lélek mikor egymásbaesik és hiányzik nekik a kerekük és senki sem akarja megtolni őket

  • Rodeo11
    2019 június 26
    2:38 du.

    Hm.
    Egy Kína-bérenc agent-provocateur
    sikoltozik a demokráciárt. Hová jutottunk ???

  • Almási Alma
    2019 június 26
    12:18 du.

    Világos DDDDDDDDD
    Olvasással zavarod Rodeo mester agymenéseit DDDDDDDD

  • Poliakoff
    2019 június 26
    6:58 de.

    Nem baj, majd jönnek a finnek !
    Azok rokonai a Magyar Népnek és így jót akarnak neki.
    Márpedig jelen pillanatban az tenne jót a sok birkának,
    ha életbe lépne végre a „Hetes Cikkely”
    Talán kicsit észhez térnének.
    Remélem nem csak duma!
    A finnektől.

  • Geyza
    2019 június 27
    3:29 de.

    érdektelen, ásííít, lapoz

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2019 június 27
    3:34 de.
    Te alaposan el vagy maradva egy-két brossúrával: a finnek már egyből, a bizonyító erejű Semino-jelentés után határozottan elhatárolódtak tőlünk, amit a kormány és a „Magyar Tudományos Akadémia” -ki tudja milyen alantas szándékból- még mindig makacsul eröltet! A „Hetes Cikkely” kiharcolásod után örömmel elbúcsúzhatnánk tűled sikeres aliyázásod alkalmából? Bár a Lehár-blogban levő törtetésed, behízelgésed ott sem tűnik túl sikeresnek, ezért kétlem, hogy örömmel fogadnának, ezért jobb, ha itt meghúzod magad a fixa idea cikkelyed erőltetése nélkül, mert az rád nézve is megalázó és hátrányos lehet, ha nem tudsz innen -a rágalmazottan szuperantiszemita Turulzáptojásszaglandból- időben elsomfordálnod!
    (Kérlek, hogy hozzám hasonló -kurvára önmegtartóztató, szalonképes píszi- stilusban méltoztass ezek után lenácizni!)

  • Poliakoff
    6:58

    A jelentés ugyan milyen Fide-SS birkákat zavarhatna meg ?!

    Maximum azokat, akik olvasni tudnak…

    Az „elitjüket” leszámítva, így is mind el vannak zárva az

    információtól.

  • Rodeo11
    2019 június 26
    2:38 du.
    ____________

    Nemrég egy eleven (nem internetes) társaságban is szóvá tették nekem, hogy „nem veszem fel a kesztyűt” bizonyos tagtársak ezerszer hangoztatott véleményével. Állítólag „mondatonként” kellene aprólékosan megválaszolni.

    Egy pillanatra meghökkentem, mert köztudott, hogy higgadt és rendületlen vitatkozó vagyok. El is gondolkodtam magamon, miért nincs mégse kedvem?

    A válasz egyszerű. A partner ugyanis nem állít semmit, csupán ismételgeti a maga blöffjeit… Rajtad mutatom meg, mert kiváló állatorvosi ló vagy.
    ____________

    Mi a vitatni való azon, hogy XY-nak agyhúgyköve van, vagy nincs? Esetleg agylúdtalpja? Mi vitatni való van azon, hogy buncsuhahaha? Vagy teszem azt azon, hogy „most találtam egy NET rádiót mindenféle barokk -ot játszanak, most éppen: BWV1062 és csembalón nem zongorán”…

    Hogyan lehetne kifejteni, hogy
    „miben különbözik O1G a többi EU vezetőktől? nehogy azt mondd, hogy nem “az” van… mint fejtőbabot kifejtenéd?”

    De az is érdekes, mit kéne hozzászólnom ehhez:
    „én -még- nem vagyok ídézőgép, vannak saját gondolataim”

    Aztán itt vannak ezek a brilliáns semmitmondások:
    „őgeyzaságát is invitáltam, hogy mutasson fel egy demokráciát és azt is miért az! most tőled kérem ugyanazt!!!”
    „és Karajan szereplőválasztása Wotan-ból fiatalembert csinált aki forradalmár létére téved és eszközei nem mindenben píszík de céljai szentek és “az” emberért szólnak elpusztítva a Wallhallát benne saját magát mert emberre van szükség és semmiféle asshole okra soha”
    „már megint eltaláltam! ugye mondtam: fox mindenfélét vartyogni de kérdésre nem válaszolsz, azaz nem tudod a választ (tacitus-szal vagy anélkül hogy oda ne rohanjak, Aristótelés nem ugrott be? esetleg Buddha?”

    És a rezümé? Az se semmi!
    „ezt nevezem a kefe maximus nak amit az olyanok,mint ille geyza (alias gárgyula, és sok mindenki más bendegizi is beveszi, tövig de kilátszik a nyele, imádom a céloksági “társadalomtudósokat” van nekik agendájuk és abból egy jottányit sem engedhetnek vagy munka nélkül maradnak…”

    HÁT ENNYI, kedves Rodeó, a „VÉLEMÉNYEIDRŐL”. Amikkel persze nem is készülsz vitára, mert nincs mit vitatni. Csak az állítólagos frenetikus, magamutogató ürességed világít…

    (De fátyolt rá… Nem szóltam volna, ha nem erőltetted volna, mert már a sok villogó mondatodtól is fáradt vagyok…)

  • Almási Alma
    2019 június 28
    6:43 du.

    kedves nagyérdemű, alma análizélt, és be tudta fejezni…

    jellemző, pontosan ilyen „esetekről” szoktam…és fogok, jelzőket beaggatni

    majd megint meganálozza

  • Almási Alma
    2019 június 28
    6:43 du.

    erre sem szó’ssz? mint ahogy a címzett sem,

    Rodeo11
    2019 június 28
    10:23 du.
    Bendeguz79
    2019 június 28
    4:17 du.

    a társadalmi “forradalom” az ugyanolyan szerepet tölt be, mint a természetben a viharok, a tsunami kat is beleértve, elsöpri és tönkreteszi azt, ami már értéktelen, és segít tisztán tartani a környezetet…

    e’ssetu’nni?

    az itt idézettből is a kötőszavakat emelted ki (szokásodhoz híven és ahogy én ott -is- kritizáltam az attitűdödet)

    erről beszélek:
    Rodeo11
    2019 június 26
    2:38 du.
    Almási Alma
    2019 június 26
    12:18 du.

    „amit írsz az antidemokratikus! másrészt miért rettegsz kiállni a pástra és megvitatni dolgainkat? vagy, mint a NER elbűvölt híve csak bizonyos hinnivalókat akarsz látni bárhol? dehát ez nem hitoldal (eddig reméltem!) hanem vitafórum, és hiába csípi a szemedet”
    „azzal, hogy szokásotokhoz híven lepocskondiázzátok azt aki ellentmond “nektek” (csak tudnám “kik” is vagytok?) és ezzel el is intézitek az ügyet… dehát mindenki lelki mélységei szerint vesz részt vagy kukkant és sikolt fel”

    de veled vitázni, olyan NER-es vagy és nem is tudok ellenszert javallani, mert nekem nem kell, és a te reakcióidat a az ellenszerre meg itt fenn láttam, hosszasan és az égadta világon semmit sem mondva, mintha geyza, kővendég, és a többi bájos, kedves akik „assziszikmagukról” és csak úgy dől belőlük a NER

    mintha O1G-t látnám a parlamentnek csúfolt csinnbummcirkuszban amint frappáns tőmondatokkal (lásd még geyzuskát) a babát lövi ki és azzal az egész téma el is leve intézve…(részéről, de a megalázott nem mer odamenni hozzá és pofánbaszni ököllel)

    itt meg „vitakultúra” van a blogon: „csak” pocskondia és letaglózom sej van,… és …nincs és sem…csak türemkedtek a semmivel azaz NER rel még a gizi is florida alsóról ugyanazt a passzátszelet fújja és amikor tények elé állítom, akkor eltűnik a következő délpiréz grammatikai tréfájáig…

    ja, és a világ végtelen és örökkévaló, még ha a „tudósok” meg is vesznek tőle

  • Almási Alma
    2019 június 28
    6:43 du.

    Hm..
    Érdekes…
    Roppant érdekes…
    Ahogy így olvasom ezekneka a
    gondolattörmelékeknek a „Rodeoi magaslatait”
    valahogyan mindig egy irodalmi mű jut az eszembe:
    ——————„Egy őrült naplója”——————-

    Egyébiránt pedig
    kinek van arra ideje és energiája
    hogy egy Boda vagy Rodeo stílusú idiótának
    minden egyes mondatát megcáfolja? Ugyan nem lenne nehéz
    de ha behoznak egy zsákban egymillió gombosűt,
    nem tudnád felemelni.
    Ez itt a problem.

  • Orsós Elemér
    2019 június 27
    8:14 de.

    Nem foglakozok a finnekkel.
    Csak éppen olvasom hogy mire
    készülnek mint az EU új soros elnöke.
    Ellenben ha nem akarsz náci vagy inkább félnáci
    színekben tündökölni, akkor gyorsan evezz ki a farvizükből

  • Rodeo11
    2019 június 27
    4:41 de.

    Nyugi kedves barátom Popriscsin,
    ha önhöz írok azt észreveszi.Nem kell
    sikolytozni mindenért még megsiketül a „nagyérdemmű”
    DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

  • még hogy egy őrült naplója…dehát a blog kezd felborulni és ez a la vida breve igaz nem Manual de Falla de így lehet megakadályozni, hogy a megtámadott félreugorhasson… én most ugrottam, nem nagyot, de… félre

    móka és kacagás meg vidámság

  • kedves cenzor, döntsd má’ el! hogy igen vagy nem… úgy tűnik tilos reagálni a hozzám eljutott izékre?