Tarlós próbál nem fideszesnek látszani

2019 június 26 8:04 de.11 hozzászólás

Néhány nappal ezelőtt Tarlós István még lekicsinylően nyilatkozott az ellenzéki előválasztásról. Amikor az Index az Óbudai Pedagógusnap után arról kérdezte, hogy mit szól Kálmán Olga feltűnéséhez és esetleges indulásához, a regnáló főpolgármester mindössze annyit válaszolt: Semmit. Néhány nappal később sem volt sokkal beszédesebb, Kálmán Olgáról azt mondta, hogy semmi nem jut az eszébe róla, Kerpel-Fronius Gáborról azt, hogy nem ismeri, és olyan embert sem ismer, aki ismerné. Egyedül Karácsony Gergelyt volt hajlandó ismerni, róla viszont csak rosszat mondott.

Ehhez képest, Tarlós a keddi Magyar Nemzetben hosszú levélben fejtette ki a véleményét az előválasztás kapcsán. Természetes, hogy a hivatalban lévő főpolgármester igyekszik meggyőzni a közvéleményt arról, hogy ő a legjobb választás, csakhogy Tarlós főpolgármester levelének lényegét nem az ellenlábasoknak való vitatkozás alkotja, hanem az, hogy bizonygassa, ő mennyire önálló. Kevésbé függ Orbántól, írta Tarlós a levélben, mint Kálmán Olga, vagy Karácsony Gergely Gyurcsánytól.

Ebben a mondatban van egy adag gyurcsányozás, ami amolyan biztonsági játék, a híveknél mindig bejön. Ám a fősodor talán mégsem ez, hanem, hogy Tarlós főpolgármester azt a látszatot igyekszik kelteni, hogy ő nem a Fidesz embere. Azt bizonygatja, hogy ő független, harcol Orbánnal Budapestért, miközben a budapestiek közül egyre többen látják, hogy ennek épp az ellenkezője igaz. Mert bár a kormánnyal valóban kötött egy sor megállapodást a főpolgármester, Orbán ezek közül csak azt hajlandó betartani, amit jónak lát.

És az is sokak számára nyilvánvaló, hogy Tarlós nem jó gazdája Budapestnek. Sőt, valójában egyáltalán nem gazdája a fővárosnak, inkább amolyan helytartója, aki időről időre beszámol a valódi gazdának a dolgok állásáról. És, egyáltalán nem mellesleg, közben hagyja hogy a kormány kedvére kirabolja Budapestet. Azt a várost, amely a magyar nemzeti össztermék közel negyven százalékát adja, de ennél az összegnél jóval kevesebbet kap vissza a közösből. Tarlós tétlenül nézte, hogy elűzik Budapestről a CEU-t, tönkre teszik a Magyar Tudományos Akadémiát, az 56-os Intézetet, betonnal vetik be fű helyett a Városligetet, és kiirtották az összes fát a Kossuth téren.

Ez az, amit nem lehet eltitkolni a budapestiek elől, és a mostani levélben Tarlós főpolgármester ezért igyekszik azt bizonygatni, hogy ő önálló, önjáró, neki Orbán nem parancsol. Ezért írta a levelet a Magyar Nemzetben, és nem azért, hogy az ellenfeleivel vitatkozzon. Tarlós főpolgármester ugyanis, akárcsak kenyéradó gazdája, Orbán miniszterelnök, már régóta nem vitatkozik senkivel. Ebből kifolyólag írhat Tarlós főpolgármester akárhány és akármilyen hosszú levelet a Magyar Nemzetbe, ameddig nem áll ki vitára ellenfeleivel, senki nem mossa le róla a számára egyre kényelmetlenebbé váló bélyeget, hogy ő nem a budapestiek, hanem a Fidesz embere.

11 hozzászólás

 • Dehogynem, Tarlos nyilatkozott elemzve Kalman Olga javasolt programjain az INDO radioban parnapja.

  Ugy a torvenyes kovetelmenyek ,mint a koltsegeket illetoen.

  Sot tettem is annak megjegyzeset masik portalon.

  Persze az apro reszleteket, mint a fakivagasokat es parkirozok aszfaltozasat nem emlitve, mivel nem elek ottan, s azokat nem latom naponta.
  Csupan az alatalanos alapvetoket jegyezve.

  De mint a mondas: “leg-jobb versenyzo legyen a nyertes”.

  Persze mind a “legjobbnak eloiteltek” is kovetnek el hibakat , s tevedenek igen gyakran !!!!!!!!

 • adalbert george

  petyke ! talàn mégse kellene ennyire mellé beszélni !?, a lényeg a fontos!, nem?

 • Tarlos Istvan NEM Fideszes, sot bio-ja alapjan soha nem is volt !

  A KDNS es az MSZP nek volt tagja, de mindketott elhagyta ideologiauk miatt.

  Tehat nem egy egyen aki a “szel-fuvasaval megy”!

  S mint politikailag “fuggetlen” az az part-nelkulli polgartmester.

  Vajon mi aktoznivalot talalhatna abban barki is???

 • Ez a Földes ismét ökörségeivel jön. Kimondott ludas matyis. Tarlós egykoron egy kemény SZDSZ-es volt, aki nem szégyellte a főpolgármesteri stábját feltölteni egykori jóképességű balos munkatársaival.
  Gyurcsűny ismét jókorát bakizott. Kitalálta Kálmán Olgát s Karácsonyt akarta “felemelni” Olgácska helyettesévé. (Gergő legalább emlékszik még az Ohm törvényére…)
  Ez a mai baloldal ….

 • Bendegúz

  Jó lesz, ha tudja, Tarlós SZDSZ-es volt, annak előtte pedig az MSZMP-nak(!) volt a tagja.

  Az SZDSZ-ből . s a s s z é z o t t . át a Fid SS-be. Az neki jobban fizet…

  Amúgy az egész Fid SS tele van ilyen, korábban MSZMP-s káderekkel.

  Egy igazi napraforgó. 😀
  ˙

  Jelmagyarázat:
  MSZMP: Magyar Szocialista Munkáspárt
  SZDSZ: Szabad Demokraták Szövetsége
  FIDESS: Fiatal Demokraták SSövetsége

 • Orsós Elemér

  Nos, ez a Tarlósra is jellemző látszatelhatárolódás általánosan helytálló, főleg mert az amnéziás Fidesz, az Mszp és a Dk egyaránt megpróbál nem MSZMP jogutódként látszani, pedig bizonyíthatóan azok, a gazok! Ippeg ezért -legalább hagyomány tiszteletből és célszerőségből- nem kéne elvetni az ősanyapárt jó és követendő pozitiv hagyatékait, amikre még az akkor berzenkedő túlélők is visszamutogatva hálásan emlékeznek, mert bizony-bizony olyan is volt! Bőven!

 • Igen, Tarlósnak az a “szexepilje” régóta hogy ő nem FIDESZ-es.
  Csakhát nehezen megy neki..nem kéne erőltetnie.

 • Bernstein mink itten komáljuk Föld S írásait.
  De téged senki nem kényszerít arra hogy olvassad.Ha
  egyáltalán elolvasod és nem csak úgy “zsigerből”véleményezed

  Tudod Bernstein..
  ezek az írások nem agynélkülieknek íródnak.
  Igen Bernstein , rád céloztam ezzel DDDDDDDDDDDDDDDD

 • adalbert george
  2019 június 26
  11:12 de.

  Hátakkó..talán domborítsad ki a lényeget.
  Ha akkora nagy ismerője vagy a kérdésnek.

 • Tarlos gratulalt a gyoztes Karacsony-nak.

 • Tarlós az első pillanattól játszotta a vergődő kacsát, amely arról szólt, hogy Ő mennyit vitázik, harcol a Vezérrel méghozzá a budapetiekért.

  “HAZUGSÁG, SZEMTELEN HAZUGSÁG,
  MIT MILLIÓK CÁFOLNAK MEG.”

This site is protected by Comment SPAM Wiper.