Flatley: LORD OF THE DANCE 2019 – DANGEROUS GAMES a Tüskecsarnokban

2019 június 29 10:47 de.7 hozzászólás

2019 nyarán Magyarországon is folytatódik a világ legnépszerűbb tánc-show-jának, a Lord of the Dance-nek a sikersorozata! Az ír rendező és táncművész, Michael Flatley által koreografált produkció néhány éve teljes felújításon esett át. A Dangerous Games című új előadást európai turnéjuk kertében, 2019. június 26-án Szegeden, 27-én Szombathelyen, 28-án Budapesten a Tüskecsarnokban és 29-én a Tokaj Fesztiválkatlanban láthatják az ír tánc és muzsika szerelmesei.

Michael Flatley 2014-ben újra koreografálta és rendezte az eredeti produkciót, amelyet hatalmas sikerrel mutattak be a London Palladium színházban. A Dangerous Games azóta többször is körbejárta a világot, s nézők millióit kápráztatta el újra.

A show valójában egy, az ír folklór alapjaira épülő történet, a jó és a gonosz klasszikus meséje. Az események kibontakozása során a Kis Lélek segít a Lordnak, a Tánc Urának megvédeni a jó embereket Don Dorcha, a Sötét Nagyúr és serege ellen, miközben a nézők lehengerlő ízelítőt kapnak az ír és a kelta tánc mágiájából. 

A lélegzetelállító, új táncokat korszerű vizuális-, 3D- és fénytechnikával ötvözik, az új hangzásnak és a látványos kosztümöknek köszönhetően pedig egy igazán látványos és sodró lendületű előadás jött létre.

A színpadtól visszavonult Michael Flatley maga már nem szerepel a produkcióban, ám a nyitó jelenetben Flatley a kivetítőn egy utazásra hívja a nézőket, melyben bemutatja, hogy honnan is indult ő valaha, és hogyan lett belőle a világ egyik legnagyobb táncosa. A híres fináléban pedig virtuális mása is megjelenik a 3D technika segítségével, így a közönség újra és újra láthatja a legendát.

A 2019-es magyarországi turnéjuk alkalmával, Szegeden, Szombathelyen, Budapesten és Tokajban láthatják a Lord of the Dance fantasztikus, új verzióját.

Michael Flatley profi karrierje az 1980-as években kezdődött. A nemzetközi áttörést a ’94-es Eurovíziós Dalfesztiválon bemutatott, mára már legendásnak számító 7 perc jelentette, amely a két évvel későbbi Lord of the Dance produkciójában, a sztár megkérdőjelezhetetlen fő művében teljesedett ki. A megdönthetetlen rekordokat felsorakoztató káprázatos produkcióban 400 alkalommal a címszerepet maga Flatley táncolta 1998 júniusáig, aki egyébként több egyéni kategóriában is bekerült a Guinness Book of World Records-ba – mint a Legjobban fizetett táncos, a Legmagasabb összegre biztosított lábak (40.000.000$), vagy a Világ Leggyorsabb lába – (35 „tap”, azaz talajhoz érintés másodpercenként).

 (jegy.hu)

Fotók: Gergely Bea

 

7 hozzászólás

  • Bea, kösz, ez a stepdance és ami még belefér onnan északról, free irish whyskey nem volt hozzá? e.g.: Red Breast de a szünetben bizonyosan fogyott sok jeges árványvízzel

    csodálatos

  • Gergely Beatrix

    Köszönöm. Sajnos csak az első 3 számot fotózhattuk, de az előadást megnézhettük, csodálatos volt!

  • Gergely Beatrix
    2019 június 29
    11:35 de.
    nem véletlen, hogy a művészetek között kiemelt helyet foglal el a tánc, mint az ember egyik alapvető kifejezési formája!!!

    ezek a táncosok lebegnek…

    erről jut eszembe a nagy ballerina a cubaiak Lakatos Gabriellája Alícia Alonso… legenda két lábon… és ő vitatkozott a kollégabnőivel (akik legalább 30 évvel voltak nála fiatalabbak és k…a büszkék voltak magukra… és mondták Alícia nak, hogy te nem tudsz ekkorát ugrai, és átlendülni…meg hasonló szakkifejezések és akkor megszólalt Alícia: az lehet, de én lebegek… vita vége)

    ott voltam a Sacre bemutatóján Markó Iván halálos rettegésben táncolta ki az életét, ott lett világhírű… a többi mese… Róna Victor akkor már Páris aszfaltját taposta… (láttam ott gyalogolni) de a magyar balett ugye Pliszeckája nyomdokain…remélem még van…)

    ezek az írek meg tobzódnak, mert erre a ritmusra és erre az életstílusra ezt is lehet… de hogyan…

    kösz a képeket… óriási

  • tisztelthölgyeimésuraim

    ˙

    INKÁBB

    arról olvasnék ITT cikket, hogy a NEMZETI TÁNCSZÍNHÁZ

    társulatából egyre másra miért is RUGDALJÁK KI a társulati

    tagokat.

    Tudniillik arról van szó, hogy Budai Várbeli KARMELITA KOLOSTOR*

    – eddig a jeles kultúrintézmény nevét és társulatát hordozó –

    épületére MINISZTERELNÖKI HIVATALKÉNT szemet vetett VEZÉR által

    „kárpótlásul a táncosoknak felajánlott” Millenáris gyárépület

    horribilis évi bérleti díja bőven meghaladja még a kapott

    működési EMI hozzájárulás összegét is.

    Rossz-nyelvek szerint (ld: 24.hu) a folyamatos elbocsájtásokkal

    akarják KIVÉREZTETNI A NEMZETI Táncszínházat is.

    .

    * A felszámolt Karmelita Kolostort már a XVIII.században II.József nyilvánította táncszínházzá.

  • Orsós Elemér

    Imádom az ír sztepptáncot, de a magyar néptánc ezerszínűségétől mindig elérzékenyülök. Jó, lehet hogy ez fanatikus elfogultság, de szerintem nem véletlen a magyar néptánc világméretű népszerűsége sem!

  • tisztelthölgyeimésuraim
    2019 július 5
    6:10 de.

    Hát igen.
    Teljesen ledöbbentem mikor a minap hallottam róla.

  • ˙

    REMÉNY

    Reméljük, hogy a BREXIT az ír és skót fiúk, lányok táncán,

    illetve dudaszaván csusszan majd a feledés örök homályába !!!

    .