Játsszunk!

2019 augusztus 17 10:34 de.100 hozzászólás

Mert, kérem, a magyar alapvetően játékos nép, azaz homo ludens. Persze, leginkább csak homo, de korántsem sapiens. Neme: ember. Törzse: gerinchúros, habár ezen anatómiai megállapítás országvezetőinknél – majdnem azt írtam: országvesztőinknél – , fideszes frakciótagoknál és híveiknél erősen vitatható.

De azért csak játsszunk. Játsszuk azt, hogy Magyarországon demokrácia van. Ami, ugyebár, a demos, vagyis a nép uralmát jelenti. Ezzel csak az a gond, hogy ma Magyarországon minden van, csak nem a nép uralma. Van azonban állami szintű korrupció, van oligarchák és csókosok által birtokolt ország, van autokrata országvesztő, és van fanatikus hívek és agymosott pórok tömege.

Játsszuk azt, hogy Magyarország köztársaság. Nos, nem az. Legközelebb, némi demokráciával elegyest a Népköztársaság elnevezés és államforma állt hozzá, ám lassan elkopott belőle a nép. Ahogy az „igazság” elejéről az „i”. Maradt a köztársaság, vagyis a res publica. Ezzel csak az a baj, hogy ennek elsődleges jelentése: államhatalom, állami szolgálat, államvagyon, az állam java. Ez, biza, jól utolérhető a jelenlegi rezsim működésében, különösen úgy, hogy Orbán egymaga a nép – demos – és az állam. Ráadásul alapelve: közösködünk, ami az enyém, az a tiéd is, a tiéd az enyém is, és ami az enyém, ahhoz végső soron semmi közöd! A respublica – így, egybe írva – valahol a sor végén kullogva jelenti azt: köztársaság.

Mára már csak Magyarország maradt. Elnevezésnek jó, hiszen korábban sem nevezték másképpen, legalább is a korabeli térképeken és annalesekben így említik. Ám egyébként meglehetősen kétes név, még eredete sem biztos.

Játszunk most a szavakkal: a demokrácia ellentéte a zsarnokság. Orbán esetében ez azért barokkos túlzás lenne. Én inkább szarnokságnak nevezném, az jobban illik hozzá és rá.

Most játsszunk azzal, milyen is a magyar. Eltekintve teljesen alaptalan fajmagyarkodásától, szittya származás rögeszméjétől és beteges hazaffyságától, mondjuk, érdekes fajta. Annál is inkább, mert mások, felkent képviselői és önkéntes védelmezői mondják meg neki, jó magyar-e, és egyáltalán, magyar-e?

A magyar, mondjuk úgy, finoman, hogy meg ne bántódjon, azon felül, amit Kertész Ákos oly találóan megfogalmazott, um. zsigerileg alattvaló, elfogadó nép is. Csendben elfogadja, hogy folyik a híg, barna bélsár a nyakába – magyarul: fos – de van még remény, ha az egyszer összeáll, szar lesz belőle, amit legalább – szilárdabb halmazállapotának köszönhetően –lapátolni lehet.

Elfogadja, hogy gyermekeik jövőjét teszik tönkre, hogy unokáikat is eladósítják, hogy az egészségügyet halálgyárként működtetik, hogy a korrupció mára már bocsánatos bűn, nem számít, hogy milliárdok mennek el falábú focistákra, kongó stadionokra, kormányzati agymosásra, magán repülőzésekre, a magyar nép mindezt elfogadja. Mint ahogy azt is, hogy kőbunkó, arrogáns, modortalan „elit” hízik a pénzéből szép gömbölyűre.

Noch dazu, az elfogadók közül is kiemelkedik a hívek hada, kik ugyan se a történelmet, se a helyesírás szabályait még hírből sem ismerik, de hozsannáznak a csuti pávatáncának, istenítik személyét és leborulnak nagysága előtt. Igaz, ők nem is elfogadók, ők egyenesen igénylik ezt az országrombolást. A fene se tudja, mi hasznuk van belőle, de lelkesen lengetik az egy-a-tábor-egy-a-zászlaját.

Azonban az elfogadók java csak hallgat. Ki a közöny, ki a félelem miatt. Ki pedig úgy gondolja, a Disznófejű Nagyúr szava szent, akarata megkérdőjelezhetetlen.

De legalább nincsenek migráncsok.

100 hozzászólás

  • István! Számomra ez a legjobb írásod, mióta olvastam bármit Tőled., ami jónéhány év már. Nincs is mit kommentálnom.

  • István,
    az utolsó sorod:BINGÓ.
    Kertész Ákos a mondásában mindössze egy vesszőt és két té betűt tévedett.Egyébként az egészhez semmi közöm.Minek pofázok bele? Nem is tudom.

  • Azt vajon mivel magyarázzák az orbánhívők, hogy 1998 óta veri vissza a Fidesz az ügynöktörvényt. Mindenfajta hozzászólás vagy magyarázat nélkül szavazza le, hogy az országgyűlés napirendre vegye a rendszerváltás előtti ügynökök listáit és jelentéseit nyilvánosságra hozó törvényjavaslatot. Az LMP 19 alkalommal kezdeményezte az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát, de a korábbi besúgókat, MSZMP- és KISZ- vezetőket is sorai között tudó Fidesz a mai napig nem kér ebből. (Persze a kérdés álnaív 🙂

  • Legfeljebb továbbra is sírva vigadunk a testvéri török, türkmén és a letelepedési kötvényes kinai, orosz és arab baráti, egyúttal „kompatibilis” migráncsokkal 🙂

  • U.I. Úgy gondoltam,hogy a szimpátia és a Barátság kötelez.

  • Idézzünk pontosan: „GENETIKUSAN alattvaló….röfög… és zabálja a moslékot.”

  • talán nem tartozik szorosan e játékhoz, de vegyük figyelembe, hogy az Orbán által bálványozott anno-ban – 1945 előttre gondolok, Horthyval, Gömbössel, nota bene, Szálasival elegyest – legalább voltak magyar arisztokraták.

    most meg helyettük kleptokraták vannak, „nemességüket” Orbántól kapván.

  • Gyula Bognar
    2019 augusztus 17
    2:40 du.

    nekem könnyű volt e játékot megfogalmazni, én ugyanis valszeg nem vagyok gyökös magyar. persze, a fideszes nomenklatúra szerint amúgy sem, de azt leszarom 🙂

    miből következtetek erre? családnevem nem ősmagyar, se nem foglalkozásnév, se nem származásnév, se nem ragadványnév, ahogy a magyar családnevek többsége az.

    ille, illa, illud ugyanis latin, jelentése meglehetősen tág. aki akarja, itt utána olvashat.
    https://dictzone.com/latin-magyar-szotar/ille%2C%20illa%2C%20illud%203
    én szeretem az első értelmezés szerint használni 😀
    kétségtelenül nem ősmagyar.

    ráadásul, ameddig meg tudtam kutatni a családfámat, valszeg némi kék vér is csörgedez ereimben, ugyanis dédanyám egy Szombathely-környéki grófi uradalomban volt un. belső cseléd, és a környék uráról köztudott volt, hogy kedveli a szemre való cselédlányokat.

    persze, annak idején a „megesett” lányok saját családnevükön anyakönyvezették a gyermekeiket, így ennél meg is szakadt a kutathatósági lánc…

  • Ille

    Melyik magyar moslékzabáló?

  • Ferenct
    2019 augusztus 18
    8:06 de.

    leköteleznél, ha pontosítanád érdeklődésed tárgyát, mert ez így nekem nem jön be 😀

  • gyuri10
    2019 augusztus 17
    7:11 du.

    Látom hétről hétre romlasz:
    A ” barátság” szó nem főnév, kisbetűvel írandó.
    Csakúgy mint a mai hozzám intézett Leharblog-béli hazugságtirádáidban a „tőlünk” kifejezés.

    Inkább a saját nevedet írnád nagybetűvel.
    Így csak még inkább nevetségessé válsz.

    Nade ha néha-néha fordulnának elő ilyenek,
    hát istenem ..elírta.Naddolog..
    Csakhogy nálad ez a tendencia.

  • Ille István
    2019 augusztus 18
    4:52 de.

    TE nem is vagy tős-magyar ???
    Nahát..többé nem is állok Veled szóba 😀 😀 😀 😀

  • Illepityu:

    Méghogy nincsenek migráncsok?
    Mennyé’ végig a Dohány-utcán.
    Tisztára kezd olyanná válni a volt zsidó-negyed, mint valami elfuserált Casbah.

    (Na jó, annyiara azzé még nem, de ha a pénzes „migráncsokon” múlik, akkó hamarosan. Az ott lakók meg csak hápognak.)

  • A kép alapján mégjobban megerősödött bennem a meggyőződés:
    Jelen hazai kurzus
    CSAK MEGLOVAGOLJA AZ IZRAELI -IRÁNYVONALAT !

    Más szóval kihasználja, mint eddig még mindent és mindenkit.
    Az antiszemitizmus per-pill háttérbe van szorítva.
    De majd elemi erővel fog kitörni abban a minutában, hogy a Hatalom érdekei már nem tartják szükségesnek az Izraellel való látszat-barátságot.

    De addig is Iránt segítik valami homályos atomenergetikai együttműködéssel.

    Milyen álságos „barát” az kérdem én, aki szemtől szembe belemosolyog Izrael arcába, a háta mögött pedig
    -nyilván jó pénzekért cserébe-
    segíti őt az „atom-lekváros üvegben való vájkálásban” ??

    /Idézet kedvenc írómtól, Dicki Marcinko.-tól/

  • Oh come on Rasid, mivel probalsz hencegni most?

    De legalabb hagynad elodeid bekeben, kulonosen akik ma mar nem kepesek allitasaid ellen vedeni magukat.

    Az igen ILLE-tlen am !

    Hat nem a „szemlyi kultusz”-t probalod imitalod azzal ????

    S hogy a feneben tudnad, hogy nem egy janicsar, vagy a Khan harcossa let volna-e, meg ha az ismert valosagot nem lennel hajlando elfogadbi ?

  • Ille

    Az írásba idézés („azon felül, amit Kertész Ákos oly találóan megfogalmazott”) extrapolálása miatt kérdeztem miszerint „… a genetikusan alattvaló, dagonyázó, röfögő moslékot zabáló magyarok…” közül minden magyarra értelmezhető a „moslék zabálás”?

  • Ille István:
    „ameddig meg tudtam kutatni a családfámat, valszeg némi kék vér is csörgedez ereimben, ugyanis dédanyám egy Szombathely-környéki grófi uradalomban volt un. belső cseléd, és a környék uráról köztudott volt, hogy kedveli a szemre való cselédlányokat.”

    János bácsi, az öreg urasági kocsis kora hajnalban rendbehozza, megeteti, megcsutakolja a lovakat, és közben felsóhajt: „- Istenem, mit vétettem én ellened?! Az apám gróf volt, a fiam is gróf, csak én vagyok ilyen nyomorult kocsis.”

  • Geyza:
    „Méghogy nincsenek migráncsok?”

    Egyetértünk, már hogyne lennének; például itt vagyok mindjárt jómagam. (Jó, nem éppen első nemzedékes migráncs vagyok, nem újmigráncs, hanem ómigráncs. És? Ez mit számít? Semmit. Ráadásul eszem ágában sincs asszimilálódni. A felmenőim egy része megpróbálta, szerintem enyhén szólva is fölöslegesen. Én lusta vagyok disszimilálódni – meg hát tudom, hogy az se lenne sikeres -, de asszimilálódni még kevesebb kedvem van. )
    Egyébként ebből a szempontból néha te is gyanus vagy nekem… jó, jó, nagyritkán megpróbálsz egy rendes ungarische nemzethy álarc mögé bújni, de nem teljes eredménnyel. 🙂

  • Ferenct:
    „dagonyázó, röfögő moslékot zabáló magyarok…” közül minden magyarra értelmezhető a “moslék zabálás”?”

    Az idézett szöveget – legalábbis szerintem – nem a szavak fizikai, hanem szellemi értelmében kell érteni. (S így sokkal keményebb a kijelentés.)

    Nem, természetesen nem minden magyarra érvényes az állítás, de nem kevésre teljesen helytálló. Mentségükre szólhat, hogy a szellemi moslékot részben a külvilág részben a külvilág zúdítja elébük, részben az általuk szabadon választott politikai vezetők, azok ideológia-gyártói, szellemi komisszárjai és technokratái próbálják finom és egészséges szellemi táplálék gyanánt – nem kevés sikerrel ám! – lenyomni a torkukon.

  • ” De legalabb nincsennek migransok!” Irta a szerzo.

    Dehogy nem !!!
    Mer a het-torzs tagjai, a magyarok „migransok” voltak mind!!!

    Sot menekulok am, a szlavok szaporodtak es terjedtek, na meg a Vikingok is allanddoan zaklattak a Don es a Donyec kozotti nepeket, mivel kersekedtek sot gyakran haboruztak is Byzantummal.

    Mivel rokonaik a Hunok mar a Karpatmedenceben voltak, hat nem csak megszallok, hanem mint ‘latogatok’ is lettek.

  • Kővendég
    (Ille)

    Köszönöm az Ön értelmezését, ha Kertész Á. is így gondolta akkor egyet értek!

  • Bendeguz79
    2019 augusztus 18
    11:15 de.

    attól tartok, időzavarban vagy, ráadásul milyen állításokról beszélsz?
    nomeg, egy janicsár, vagy egy mongol ivadéka latin néven anyakönyveztetett volna? ugyan, Benedeguz, kezdesz komolytalan lenni 😀

  • Ferenct
    2019 augusztus 18
    12:56 du.

    az extrapolálás ismeretlen dolgokra következtetés a meglévő ismeretek alapján. mesélj, mi ismeretlen a kertészi definícióban? vagy csak számodra ismeretlen? akkor javaslom neked Lenin intenciójának megfogadását: tanulni, tanulni, tanulni.

  • Kővendég
    2019 augusztus 18
    4:09 du.

    Tévedsz
    Szeretem a hazámat de nem vok nacionalista.
    Magyarnak tartom magamat és nem foglakozom a származásommal.
    Tudom honnan származom és mindig is fel fogom emelni a szavamat az antiszemitizmus ellen.
    ÉN kritizálhatom a saját hazámat irónikus hangnemben (árvalányhajland , stb.) és kritizálhatom a zsidóság hülyeségeit is annélkül hogy antiszemita vagy „magyarellenes” lennék.
    Ha ugyanezt olyasvalki teszi akinek fogalma sincs a dolgok mélyén rejlő problémákról, azt elküldözgetem a halál f..szára.

  • Ferenct

    Majd én megválaszolom Ille(9:01) és Kertész Ákos nyílt leveles kérdésfölvetését, ill. kijelentését >az egyes moslékzabáló magyarokról< József Attila kíméletlen iróniájával
    [sztem' Kertész is innen vette]:
    .

    …"Láttam a boldogságot én,

    Lágy volt, szőke és másfél mázsa.

    Az udvar szigorú gyöpén

    imbolygott göndör mosolygása.

    Ledőlt a puha lágy tócsába,

    hunyorgott, röffent még felém –

    ma is látom, mily tétovázva

    babrált pihéi közt a fény"…

    /Eszmélet 1933-34./

    A költő, vátesz a kortársakon kívül már előre és élesen látja, ismeri a magyarság fideszválasztó langymeleg pocsolyában fetrengő két és félmilliós táborát is.

    .

  • Kővendég 1:35 )))))))))))))))) 😀 ((((((((((((((((((

  • ˙

    CIDRI ! ZSÁKOS BÁ’ !

    Az illusztráció „a zsákos-bácsit” ábrázolja.
    „Oh! Irgalom atyja ne hagyj el.” *

    Már gyermekkorunkban is ezzel ijesztgettek bennünket. Ki gondolta volna, hogy majd egyszer, már meglett őszes fejjel is ettől a zsákos szörnyetegtől kell majd újra irtóznunk …
    .

    .

    * Arany János Ágnes asszony

  • Poliakoff
    2019 augusztus 17
    6:11 du.

    „Azt vajon mivel magyarázzák az orbánhívők, hogy 1998 óta veri vissza a Fidesz az ügynöktörvényt. Mindenfajta hozzászólás vagy magyarázat nélkül szavazza le, hogy az országgyűlés napirendre vegye a rendszerváltás előtti ügynökök listáit és jelentéseit nyilvánosságra hozó törvényjavaslatot.”

    Erre a kérdésre nagyon passzol annak az alapviccnek a csattanója, amiben a cigányprímás felesége megkérdezte a férjétől, hogy miért nem tagadta le a pártitkárnak hogy, a múlt rendszerben a burzsujoknak bazsevált!
    (Aki még nem hallotta a viccet, azoknak elmondom a csattanót: -nem lehetett, mind ott volt!)

  • Geyza
    2019 augusztus 19
    6:53 de.

    „Szeretem a hazámat de nem vok nacionalista.”

    Sajnos tévedsz, mert ma már a patriótát is ezzel a hamisan pejorativ jelzővel illetik, pedig eredetileg nem nácit jelentett! (Én már szálltam ezért agymosottakkal késhegyre menő vitába!)

  • Geyza:
    „Szeretem a hazámat de nem vok nacionalista.”

    Nem mondtam, sőt mi több, nem is gondoltam (hisz nem szoktam ugyan annak az ellenkezőjét mondani, de amit gondolok, nem föltétlenül és nem mindig mondom ki teljes egészében), hogy nacionalista vagy.
    Egyébként is, magyar nacionalizmus már elég régen nem létezik, etnicizmus igen, de a kettő ugyanaz, inkább ellentétei egymásnak.
    Azt a kis szurkálódást is csak azért engedtem meg magamnak, mert kétszer-háromszor használtál olyan jelzőt, ami tőlem (enyhén szólva) idegen; „rongyfejű arabok”. Nézd, láttam már életemben arabot, ilyet is, olyat is, amolyat is; biztosíthatlak, egyiküknek sem volt rongyfeje. Éppúgy nem, mint ahogy a sok román között akikkel ilyen-olyan kapcsolatban voltam (pedig közülük egyet-kettőt láttam egészen közelről, cipő, harisnya nélkül is), egyetlen szőrös talpat sem láttam.

  • Kövendég:

    Hát nem rongyfejűek?
    Hát mit hordanak a fejükön állandón?
    Tán még abban is alszanak.És lenézik azokat akik nem viselnek a fejükön rongy-csomót.

  • Kövendég:
    Előbbihez:
    Mindig hangoztattam csak nem figyeltél:
    Én EURÓPAI ÚNIÓS állampolgárnak gondolom magamat !
    Csak éppen mostanában mintha megakarnának fosztani ettől a státuszomtól.

  • Geyza:
    „Magyarnak tartom magamat és nem foglakozom a származásommal.”

    Úgy hiszem, arról, hogy a saját felfogásom szerint mi a különbség a „szülőföld” (földrajzi és emberi) és a „haza” (tisztán politikai) fogalma között, egyszer már elég hosszan írtam, pillanatnyilag nincs időm elismételni.

    Azt hiszem, a méltán (vagy méltatlanul) elfeledett egykori francia baloldali filozófus-drámaíró, Jean-Paul Sartre
    Réflexions sur la question juive című, az 1950-es években megjelent tanulmányáról szintén írtam már, ahol szerző – egyebek mellett – azt fejtegeti, hogy „ki a zsidó”, mi teszi zsidóvá az embert? Végül arra a – szerintem igen bölcs – belátásra jut, hogy „zsidó az, akit a szomszédja zsidónak gondol”.
    „Zsidó” alatt itt természetesen érthetünk pirézt, cigányt, arabot, migránst, stb. „A szomszédja” pedig az illető szűk és tágabb társadalmi környezetét kell érteni.

  • Orsós Elemér
    2019 augusztus 19
    2:38 du.

    Ne keverjük a szezont a f..szommal.
    Egészen mást jelent a patriotizmus és mást a nemzeti-szocializmus.
    A kettőnek köze sincsen egymáshoz, csak éppen a nácik szeretik pengetni a patriotizmus „húrját” az emberek lelkében.
    (V.ö: : „Fatherland” stb..)
    Az egyszerű orosz vöröskatona is szerette a hazáját és kész volt érte meghalni.Vagy az angolok .
    A fanatizált németek a náci eszmékért (nomeg a beígért ukrán termőföldecskéért és a szláv rabszolgákért) haltak meg,addig addig amíg már késő lett.
    Ugyanis nekik senki nem veszélyeztette a hazájukat.
    Aztán mikor késő lett, ugyan elmúltak a fejükből az eszmék de muszáj volt tovább harcolni a nagy semmiért.

  • Geyzának!
    A 2019 augusztus 19 3:25 du.-i válaszomat elgépeltem, egy „nem” tagadószó kimaradt. Itt az elgépelt rész helyesen:

    „Egyébként is, magyar nacionanizmus már elég régen nem létezik, etnicizmus igen, de a kettő nem ugyanaz, inkább ellentétei egymásnak”

  • Ille

    A „tanulni, tanulni, tanulni” – szlogent nem Lenin mondta mint azt korábban neki tulajdonították-:)

    Ille: tanulni soha nem késő – nem Lenin szerint.

  • Kővendég:
    Nyugi !! Megértettem úgy is !
    Tudod..pontosan 20 éve űzöm az „on line csevegést”
    Jópár éve pl. volt egy baráti körünk, akikkel megbeszéltük
    hogy nem javítunk ki semmit, akinek nincs annyi esze hogy megértse a TÉMÁT amiről eklépesztő gyorsasággal pörgött a chat, az ne vegyen benne részt. Csak feltartja az értetlenkedéseival.

  • Geyza
    2019 augusztus 19
    3:52 du.

    „Ne keverjük a szezont a f..szommal.
    Egészen mást jelent a patriotizmus és mást a nemzeti-szocializmus.

    Na Geyzám, most alaposan beletrafáltál, mert én is ezt mondtam: a nacionalizmus nagyon kurvára nem egyenlő a nemzeti szocializmussal, amivel előszeretettel szeretnék ex catedra azonosítani!
    Köszönöm a segítséget!

  • Kővendég:

    Képzeld el:
    Volt olyan est (ami hajnalig tartott hehe )
    hogy ki volt mondva : csakis rímbe szedve lehet társalogni.
    Képzelheted mik születtek ott.Eltettem pár elképesztő agyszüleményt, ha érdekel kirakok egyet kettőt

  • Kővendég
    2019 augusztus 19
    3:52 du.

    Ezt elmagyarázhatnád, mert szerintem az Erdélybe, Kárpátaljára, Újvidékre, Vajdaságba, Rábavölgybe, Őrvidékbe, Felvidékbe szakadt magyarok magyar nemzetbe tartozását elfogadni nem etnicizmus!

  • Geyza
    2019 augusztus 19
    3:52 du.
    Geyzám, szerintem a fanatizált németek nem nacionalisták hanem nácik voltak!

  • Geyza:
    „Hát nem rongyfejűek?
    Hát mit hordanak a fejükön állandón?”

    Nos, nyugodtan nevezhetsz engem is rongyfejűnek, hiszen télen-nyáron kalapban vagy sapkában járok. Egyébként
    elég sok arabot láttam, látok, a legtöbb férfi nem hord semmit a fején, legföljebb valami kipa-szerűséget, illetve iszlám ünnepen, mikor a mecsetbe, imaházba mennek, egy hosszú, fehér kaftán-szerűséget. Ami a fejükön van, nyugodtan beválna a kipának, a fehér köpeny takhrikhinek.

    Geyza:
    „Tán még abban is alszanak.”

    Akárcsak az igazán jámbor, vallásos zsidók.
    De ehhez meg kinek mi köze?

    Geyza:
    „És lenézik azokat akik nem viselnek a fejükön rongy-csomót.”

    Stimmel, akárcsak a mélyen vallásos, jámbor zsidók azokat a zsidókat, akik az utcán, otthon, stb. fedetlen fejjel
    járkálnak, tartózkodnak. (A nem-zsidókat nem nézik le a fedetlen fejért, mert azoknak csak a hét noahikus parancsot kell betaniuk ahhoz, hogy „részük legyen az eljövendő világból”, a többi 613 tórai és számos rabbinikus szabályt és minhágot nem.)

    No, Geyza, kár a szóért, a „rongyfejűzés” (akárcsak a románok „szőröstalpuzása”) egyértelműen a lebecsülés kinyilvánítása. Addig nincs is ezzel olyan szörnyű nagy baj, ha te vagy én (akik soha nem leszünk olyan izraeli politikai vagy katonai poszton, ahol ez komoly politikai vagy katonai kárt okozhatna) becsüljük le az arabokat. (Legföljebb éppoly ostoba és gusztustalan bunkóságunk kinyilvánítása, mint a „mocskos zsidózás”.)

  • Ferenct:
    „Köszönöm az Ön értelmezését, ha Kertész Á. is így gondolta akkor egyet értek!”

    Kertész Ákost (azon túl, hogy egy-két könyvét) olvastam, személyesen nem ismerem, vele soha kapcsolatban nem voltam, így azt, hogy ő hogy gondolta, nem tudhatom biztosan. (A gondolatolvasás tantárgyból már az iskolában is gyönge voltam.) Amit írtam, az tehát az én értelmezésem, nem az övé.

    Ha megengedi, még egy mondat a témához. Kertész Ákos nyílt levelét közvetlenül a megjelenése után olvastam és – bár volt már némi ifjúkori tapasztalatom a magyar (szélső)jobboldal viselkedéséről Kertész Imre Nobel-díja kapcsán – némileg meglepett a kialakult balhé. Nekem ugyanis az első olvasásra világos volt, hogy a nyílt levél
    a magyarországi (valós, vagy akkor már csak a szerző képzeletében létező) szervezett baloldalnak szóló felhívás, figyelmeztetés. No, meg is lett az eredménye, kapott ám Kertész Ákos akkorákat, az éppen döglődő, magát szervezettnek hívő úgynevezett „baloldaltól”, hogy még…

  • Geyza 10.45

    Úgy, ahogy papírra vetetted: ! 🙂 !

  • Jichak Perlmutter

    Geyza és Kővendég eszmecseréjéhez 🙂 :

    .

    Egy ember, aki például az egész életén át a felmenői, illetve a saját hazájában üldöztetésben – „kellemetlen” bántásban, illetve hátrányos (szűkebb* és széles társadalmi körben sőt, hivatalos, néha kultikus**) megkülönböztetésben is – részesült, s akit most meg bizonyos,”magukat igazi zsidónak” minősítő >ön-felkentek< részéről, az őt elpusztított rokonaival egyetemben a zsidóság elszáradt gallyának aposztrofálnak, az az ember ezt az igazságtalan, sőt embertelen megkülönböztetést és . ö n k é n y e s . j o g f o s z t á s t . úgy állampolgári, mint teljes emberi joggal kéri ki magának.

    Mert kedves hölgyeim és uraim. a z . azért . m é g s e . j á r j a, hogy csak a szenvedésben lennénk egyenlő sorsra érdemes, "hitsorsosok", szeretetben és testvériségben pedig csak úgymond'csupán száraz gallyak – a lehullott avar …! Ez utóbbi metafórát a legfinomabban minősítve is bizonyos soviniszták szélsőséges nacionalizmusaként kell aposztrofálnunk, mely nézeteknek nem volna helye az Emberiség és a Föld sójának minősített kiválasztott nép soraiban…

    Tehát, egyetlen országban élőkre privilegizált, azaz kisajátított, kizárólagos zsidó múlt önkényes és nacionalista, és épp ettől megosztó alapvetése méltatlan a két-három évezreden át mégiscsak egy mentális közösségben egymástól távol élők s mégiscsak egy tömbben küzdő írástudó ősök szelleméhez.

    Ebben az egyetemes küzdelembenaz ortodoxia ,mint a szabadabban gondolkodó "neológia" mint éppúgy megfértek egymás mellett, miközben tanulságul mindkét szárny rengeteg mártírt adott a jövőnek, s a világnak. Sajnálatos mártíromságukkal mégis gazdagították a jövőt és nem azért, hogy végül is az egyik csoport a másikat, csak úgy ex-has, pillanatnyi politikai meggondolatlanságból, fondorlatból kiindulva tagadja ki a közösségből a maga megélte[!] zsidóságából.

    Ezért bizony már Maimonidész és Joseph Süss is forognak a sírjukban…

    Fentieknek megfelelően igazat adok Gezának, mikor a fasiszta Orbán – valójában kárörvendő, ezt én teszem hozzá, hogy machiavellista – Netanjahu-hoz dörgölődzését hozza föl két hamis próféta pillanatnyi összefogása példája gyanánt.
    ˙

    .

    * Ilyen szűkebb köri kellemetlenség pl.: Társaságban az illető jelenlétében bizonyos hamiskás összemosolygások, vagy éppen hirtelen elhallgatások, mondatvégek lenyelése, avagy bizonyos tények éppen az alany elől való folyamatos elhallgatása, eltitkolása, stb…
    ** Kultikus pl.: A zsidóság "istengyilkosságban" való vérvádjának az újra és újra napirendre kerülő keresztény dogma.

  • Kővendég!
    3,52

    Méghogy a nacionalizmus már rég nem létezik? Meghogy etnicizmus?

    Csak menj végig a parkoló kocsik háta megett, és figyeld a „nagymagyarország” matricákat…

    De nézd vissza a Csíksomlyói szabadtéri miséket a maguk árpádsávos zászlóerdeivel.

    Oszt gondolj vissza Nyírő József hamvaira amelyeket kormánytényezők táskájában csempésztek át a román határokon, hogy lesz, ami lesz akár hősöket (ha kell mártírokat) is produkálunk a román határok el nem ismeréseként…

    Menj el a „Tusványosi Szabadegyetemre” s hallgass meg egy pár ottani előadást és jól nézd meg magadnak az előadókat is…
    (Mellesleg ugyanaz a nézetrendszer, mint a Horthy időkben volt)

    A román nép mesterségesen szított lenézése nem csillapszik annak ellenére hogy Horthyt is nem kis részben a románoknak „köszönhették”.

    Sólyomlászló pávatánca az esztergomi Szetistvánhídon etnicizmus volt, vagy nacionalizmus ?

    *

    Nacionalizmus és etnicizmus között majdnem annyi a különbség, mint jonathán és starking alma között…

    Lehtséges, hogy a kakasok harca egy-egy szemétdomb birtoklásáért csupán etnicizmus, de bizonyos nemzetközileg meghatározott, történelmi határtok el nem ismerése és követelése – mégha burkoltan is – nacionalizmus.

  • “GENETIKUSAN alattvaló….röfög… és zabálja a moslékot.”

    Érdekes módon Kertész Ákos nem akkor (Horn Gy. idején) jött rá erre, mikor a baloldalnak volt 2/3-a.

  • Bendeguz79
    2019 augusztus 18
    11:15 de.

    gizi ti vagytok a világ tönkretevői

    Trump Regime Opens US National Forests to Plunder by Private Timber Companies

    azaz: kirabolják, 3000 év fatermését 6 év alatt kiírtják és utána?

    a hangyák sokkal okosabbak, de lehet az amőbák is mert azok már több szá millió év óta élnek az ember meg…most lesz kiírtva…

    nagyon szeretném látni a yachtjaikon csücsülő asshole okat amint a butler mondja neki: Uram, nincs több ivóvíz a Föld ön

  • Bendeguz79
    2019 augusztus 18
    9:32 du.

    ezt hun-rokonságot honnan szedted? melyik gepida mesekönyvben olvastad? 😀

  • Ferenct
    2019 augusztus 19
    4:00 du.

    nem Lenin mondta volna? honnan tudod? tanulmányoztad Lenin munkásságát?
    igazad van, tanulni sohasem késő. okosabbtól meg pláne nem. csak azt nem érem, akkor te miért nem teszed?

    amúgy nem vagyok azonos Kővendéggel, még zárójelben sem 😀

  • Kordon Blued

    A „nacionalizmust” (=patriotizmust) definiálná?

  • Kordon Blued:
    „Nacionalizmus és etnicizmus között majdnem annyi a különbség, mint jo nathán és starking alma között…”

    Szerintem ez óriási tévedés.
    A klasszikus (történelmileg a 19.század közepétől kb. 1918-ig jellemző) magyar nacionalizmus azt mondta (alappal vagy alaptalanul, ma teljesen mindegy), hogy a magyar kultúra és civilizáció magasabbrendű az oláh, a tót, a rác, stb. kultúránál és civilizációnál, tehát te, oláh, tóth, rác, stb. nemzetiségű ember olvadj be, asszimilálódj a magyar nemzetbe, próbálj magyarrá válni.
    A mára jellemző etnicizmus nem állít ilyen követelményt
    a más etnikumhoz tartozó ember elé, épp ellenkezőleg. Egyszerűen pl. azt mondja: „- Te bosnyák nem vagy szerb! Kotródj vagy meghalsz!”

    De hogy én is hozzak fel példát.
    Egyszer vettem a fáradtságot, és komolyan szóba álltam egy derék (a beszélgetés során aztán nem nacionalistának, hanem etnicistának mutatkozó) honfitársunkkal. Nagyon reménykedett és kardoskodott az 1918-ban megszünt Ausztria-Magarországtól elcsatolt területeknek a „mindent vissza!” a „legyen úgy, mint régen volt” jelszavak szerinti visszacsatolásáában, „természetesen” kizárólagos magyar szupremácia mellett.
    Mondtam néki, hogy nekem semmi ellenérzésem nem lenne egy, akár a valahai Monarchiánál jóval nagyobb föderációval szemben.
    – De kizárólagos magyar szupremácia? És mit kezdenének ezzel az erdélyi románok? – kérdeztem.
    – Ők nem számítanak. Elzavarjuk őket.
    – És ha nem akarnak elmenni?
    – Akkor meghalnak! – így az őszinte, nyílt etnicista válasz.

  • Tisztelt Jichak Perlmutter!
    Köszönöm a hozzászólását. Azért nem reagálok rá, mert nem érzem, hogy a felhozott dolgokban lenne közöttünk bármiféle komolyabb nézeteltérés, vita.

  • Geyza
    2019 augusztus 19
    4:08 du.

    Kővendég:

    Képzeld el:
    Volt olyan est (ami hajnalig tartott hehe )
    hogy ki volt mondva : csakis rímbe szedve lehet társalogni.

    ————————————-

    Mi annak idején különböző főneveket ragoztunk „igévé”valahogy így:

    – tegnapelőtt gasszárú ciptem én
    – tegnap gasszárú ciptél te
    – ma gasszárú cip ő

    -tegnapelőtt lactepertem én
    -tegnap lactepertél te
    – ma lactepert ő

    és így tovább, van még jó néhány de nem mind jut eszembe!
    Azóta másoktól is hallottam ilyesfajta ragozást, lehet, hogy nem is mi találtuk ki? Mindegy akkoriban jó dilinek tűnt! -:))))

  • Orsos Elemer:
    „szerintem az Erdélybe, Kárpátaljára, Újvidékre, Vajdaságba, Rábavölgybe, Őrvidékbe, Felvidékbe szakadt magyarok magyar nemzetbe tartozását elfogadni nem etnicizmus!”

    Én különbséget teszek a kulturális értelemben és a politikai értelemben vett magyar nemzethez tartozás között.

    Nem érzem szükségét annak, hogy mások helyett eldöntsem, a szó kulturális értelmében vett magyar nemzethez (is) tartoznak -e, vagy sem. Ugyan, ha akarja, miért ne lenne a szó kulturális értelemben vett magyar nemzethez (is) tartozó ember – az Ön álta felsorolt populációkon kívül is –

  • Orsos Elemer:
    „szerintem az Erdélybe, Kárpátaljára, Újvidékre, Vajdaságba, Rábavölgybe, Őrvidékbe, Felvidékbe szakadt magyarok magyar nemzetbe tartozását elfogadni nem etnicizmus!”

    Én különbséget teszek a kulturális értelemben és a politikai értelemben vett magyar nemzethez tartozás között.

    Nem érzem szükségét annak, hogy mások helyett eldöntsem, a szó kulturális értelmében vett magyar nemzethez (is) tartoznak -e, vagy sem.
    Ugyan, ha akar, miért ne lenne a szó kulturális értelemben vett magyar nemzethez (is) tartozó ember – az Ön által felsorolt populációkon kívül is – akinek a nagyszülője 100 esztendeje vándorolt ki Burkina Fasoba, ő maga ugyan soha nem járt Magyarországon, ám kb. társalgási szinten magyarul, és elsjátitotta a magyar kultúra bizonyos alapjait?

    A politikai értelemben vett magyar nemzethez tartozás más ügy. Szerintem a politikai értelemben a magyar nemzethez az tartozik, aki magyar állampolgársággal (is) bir.

  • Elnézést kérek mindenkitől, figyelmetlenségem miatt a 2019 augusztus 20 2:19 du.-i kommentem eleje külön is kiment.

  • Ille István

    Egy jótanács: Ne erőlködj

  • geyza,
    Én már többször is mély megbánással bocsánatot kértem a mongoloktól.

  • Ille István

    A fenti mondat helyesbítése: „Ne erőlködjön”.
    Elnézést!

  • Ferenct
    2019 augusztus 20
    2:30 du.

    ne aggódj, nem erőlködöm. nekem ez csak könnyed ujjgyakorlat.
    amit viszont nem értek: tölthetnéd az idődet értelmesebben is, minthogy velem kötözködsz. sok energiád megy el rá, ráadásul teljesen feleslegesen, semmire se mész vele.
    persze, ha ez pártfeladat, az más: teljesíteni kell! ha önként vállalt, akkor meg sajnállak. nem lehet könnyű az életed 😀

  • Kővendég
    2019 augusztus 20
    2:19 du.

    Szerintem is! Köszönöm a -nekem legalábbis- szimpatikus véleményét!

  • jani nem kellene itt Kertész Ákos ellen röfögni, hanem el kellene olvasnod a szocializmus alatt megjelent könyveit. Ő inkább az emberi tulajdonságokat állította pellengérre és nem holmi baloldali kétharmadot szolgálta, mint ti a fidesz seggének tisztán tartásával.

  • jani
    2019 augusztus 20
    5:42 de.

    Akkoriban még volt némi tartása a nemzettársaknak.

  • Besancon:

    Eztetetet itten Hazai Lámpa őnagyságának követtem el,
    de nem tudta értékelni :

    Az új morál

    “Moralite Exigee” hirdetem útfélen
    Punciszobor álljon fenn a Kossuth téren!
    Mellette egy phallos,márványból ‘hogy illik,
    Olyan ami elõzõbe pontban bele illik.

    Legyen itt új erkölcs,mindenen át lépünk
    Tapsikol is hozzá jól meghülyült népünk
    Éljenek a gyilkosok! Éljen a vén Horthy!
    (Kádárista lózungos, aki mást mer szólni.)

    / 2016 01 29 du.félötkor /

  • KORDON BLUED
    2019 augusztus 20
    4:50 de.

    Egyébként átlag minden 12.-ik autón van Nagymagyarország matrica, némelyiken stilizált nyilaskereszttel összekonbinálva.

    Direkte meg szoktam nézni milyen figurák ülnek ezekben -átlagosan lepukkant és füstölgő- autókban.

    Hát mit ne mongyak : eléggé sanyarú pofák.Vagy kigyúrt baromarcú kopaszok.

  • Jichak Perlmutter
    2019 augusztus 20
    4:20 de.

    Azthiszem Netanyahu nagy csalódás számomra.
    Úgy gondoltam (és azt olvastam mindig) hogy Izraelben elképzelhetetlenek az állami szinten megvalósított lopkodások és hatalom-technikai manőverek.
    Lassan változott meg a véleményem róla, sok mindent hozzá olvastam.
    Sajnálom hogy ez így alakult.

  • Orsós Elemér
    2019 augusztus 19
    4:15 du.

    Tuggya fene.
    Nem voltam ott.Szerencsére.
    A faterom volt ott. De az amerikaiak kiszabadították.
    Fel is van írva a neve az USA által vezetett
    Holocaust-túlélők listájára.

  • Rodeo11:
    „kirabolják, 3000 év fatermését 6 év alatt kiírtják és utána?
    a hangyák sokkal okosabbak, de lehet az amőbák is mert azok már több százmillió év óta élnek az ember meg…most lesz kiírtva…”

    Ugyan már, mire ez az aggályoskodás?! Mr Trump egyértelműen megmondta, hogy klímaváltozás nincs, de ha netán mégis van, az semmiféle problémát nem jelent. Engem teljesen meggyőzött. És nem csak Mr Trump győzött meg, hanem pl. a csernobili tájról mostanában készült kisfilmek; a növények jól vannak, az állatok visszatértek. No problem, a Föld köszöni szépen, elég jól meglesz emberek nélkül is, sőt…

  • Ferenct
    2019 augusztus 19
    4:00 du.

    Ki monta akkó?
    Kollontáj asszony , vagy ki ?

  • Besancon :

    Alvilágból jöttem ide, kezemben a fáklya
    Oy nagy itt a félhomály: nem látszik a lángja
    Kattintanék elemlámpát, nem találták még fel,
    Ezért inkább ajó francba húznék már innét el..

    /Géjjza , valamikor a múlt században../

  • Válaszom Gyurkának arra hogy töredelmesen bevallotta sűrűn bocsánatot kért a mongoloktól hogy a magyarok népével analogizálta őket megsértvén a dicső mongol hagyományokat, géniuszt és tudományt :

    Gyuri10: áporodott a gondolatvilágod.

  • Kedves mongolok,
    geyza szerinti „áporodott gondolatvilágom”miatt már sokkal előbb kellett volna töredelmesen bocsánatot kérnem Tőletek.Mielőtt a Ti Hazátokat degradáltam.Nem szeretném ezentúl hozzátok hasonlítani a dunamentieket,akiket kétszer szabadítottatok fel 1945-1956-ban.

  • Kővendég
    2019 augusztus 21
    11:24 de.

    a narancsszínű bohóc ott a Fehér Házikóban pofára esett…nem eladó Grőnland (sem) mégis ez az idióta mit gondolt, mennyit kellene érte fizetnie és elfogadnának e $t érte? azon túl, hogy már a fél világot (vagy többet) bitorolják, most még ez is kell neki …tud ez gondolkodni? van e neki agya? (nekem vannak ötleteim… egyik: megkapja Grőnlandot Texas és California ellenében, szabad bejárással az egész USA területére minden dán és vámmentesen és bérmentve utazik „haza”)

    hahahaha

  • gyuri10
    2019 augusztus 21
    3:38 du.

    Te most csevegni akarsz velem?
    Ritkábban fog sikerülni.
    Te büdös Iránbarát disznó 😀

  • Rodeo11
    2019 augusztus 21
    5:50 du.

    mintha Alaszkát is hasonló módon vette volna meg az USA 1867. okt. 18-án, hektáronként 5 centért. na persze, az eladó Oroszország volt.

    lehet, hogy ez lebegett Trump szemei előtt?

  • Geyza
    2019 augusztus 21
    7:49 de.

    Besancon:

    Eztetetet itten Hazai Lámpa őnagyságának követtem el,
    de nem tudta értékelni :

    ———————————————–

    Az ám, hová tűnt hazai lámpa? Szinte egyik napról a másikra tűnt el!

  • Ille

    – Sok beszédének sok az alja – fogalmazzon tömören
    – Kötözködés? Csak néha nem értek egyet ha megengedi, ha nem.
    – Semmilyen megbízott nem vagyok. Ön pártmegbízott?
    – „Könnyed új gyakorlat” – ez a paplan alá való, nem ide-:)

  • Ferenct
    2019 augusztus 22
    3:48 de.

    – ugye, megbocsájtod, ha nem a te stilisztikai elvárásod szerint írok?
    – nem, fiacskám, a stílusod nem az egyet nem értés, hanem a kötözködés, ezen az sem segít, ha magyarázod.
    – igazad lehet, asszem, benned senki nem bízna meg 😀 de nem hagylak kétségek közt vergődni, még a végén álmatlan éjszakáid lesznek miattam: nem vagyok pártmegbízott, csak rühellem ezt a jellemtelen, gerinctelen, kleptokrata bandát, amit jelenleg kormányzatnak hívnak, és irritál a fideszesek bamba hite. ha pedig nem tetszik, amit róluk írok, hát gondolom, nem tehetsz mást, mint megtanulsz együtt élni vele.
    – hogy mi, hova való, attól tartok, nem a te kompetenciád meghatározni.

  • Besancon
    2019 augusztus 22
    2:48 de.

    Ne fessed az ördö..izé..a lámpafényt a falra mert…

  • gyuri10
    2019 augusztus 21
    3:38 du.

    Nagyon belehullott
    Gyuri10 nicknév ebbe a
    mongoloid idiotizmusba. De
    miért nem megy el valami pszichiátriára?
    Ma már csodákra képes az orvostudomány : seperc
    alatt kioperálnák a homloklebenyéből az otromba dudort..

  • Ille István
    2019 augusztus 22
    12:29 de.
    hahaha

    tévedések vígjátéka

    az az 5 cent ma hány trillió?

  • Ille

    Tömörebben, mert ez így szófosás

    ps: A személyeskedés az érvek hiánya

  • Kővendég
    11:24

    A Csernobil környéki külvárosokba és falvakba visszaszivárgott több-ezer helyi lakos is békésen éli, a szó biológiai értelmében elvadult öregségét. Olyformán önellátók, mintha a szibériai tajgán, vagy Alaszkában élnének. De úgyszólván – még ennyi idő múltán is – egészségesek. Köztük az akár 80-90 éves agg emberek is…

  • Geyza
    7,58

    Fontos, hogy anno, még a duzzogós, és vesztes választási korszakában a Felcsúti Kisgömböc is ilyen soviniszta nagymagyar, vagy mélymagyar matricát hordott „verdája”* farán.

    Kár, hogy a tusványosi útjain nem teszi ki ezt a provokatív jelképet az állami gképkocsi-konvoj hátsó fertályaira, hogy végre már jól megverjék – legalább a románok ! Rettentő a türelmük. 🙁

    .

    *Verda: cigány eredetű szó gépkocsit, ill.motoros járművet jelent.

  • KORDON BLUED
    2019 augusztus 23
    7:13 de.

    hehehehehe igen…

    Hozzám viszont pár éve odajött az IKEA mélyparkolójában egy máléképű kissé elhízott huszonéves leányzó, aki a fején egy csökött lófarokra hajazó kese színű varkocsot viselt és örömködve egy ilyen Trianoni Magyarországos nyilaskaresztes matricát tartott a kezében.
    Hogy fel is ragassza nekem ha akarom.

    Mondtam neki
    -Ne fáradjon aranyoskám, MSzP szavazó vagyok

    Hát erre nem lekókadt a vigyor a kalácsképéről ?
    Mondom neki :
    -Most miabaj? Kedvét szegtem valamivel ?

  • KORDON BLUED
    2019 augusztus 23
    7:13 de.
    Gondolod hogy, a jó románok ha trianon után nem ennyit kapnak, hanem ugyanennyit veszítenek mint mi, miáltal -szintén jogosan- visszaszorultak volna Besszarábiába, nem ugyanígy viszonyulnának? Szerintem: de! A szlovákokról meg ne értekezzünk, mert ők meg lehet hogy előbb itt voltak, mint mi, ezért bőségesen kárpótolva lettek!

  • Orsós Elemér
    2019 augusztus 23
    9:26 de.

    Asztajó román hétszencségit neki !
    Hát a szlovákok mán előbb itt vótak?
    Há’ hogy ?
    Hát a Kárpátia nem a kárpátiaiké vót mindégis ??!

  • DonGolo
    2019 augusztus 23
    6:34 de.

    Ellenálló nép az orosz ! (Vagy ukrán, mindegy)
    Na hallod, ? Ha kibírták a Magyar-Szovjet Barátságot is… 😀

  • Orsós Elemér: tekintve, hogy az első vh-ban Románia az antant oldalán állt, bár csak 1916-ban lépett be a háborúba, de mégis ott állt, ahol a békefeltételeket szabták, megkapták Erdélyt. A másodikban meg a román király, Mihály és főleg az ő okos édesanyja ügyes húzással kiiktatták a nácibarát Antonescut a politikából és átengedték a szovjet Vörös Hadsereget Románián harc nélkül, így sokkal jobb helyzetbe kerültek a végelszámolásnál, mint a lovastengerész és bárgyú környezete. Azonban mi is ott voltunk, de a vesztes oldalon. Így a felelősséget máshol keresni, mint a saját térfelünkön nem lehet. Tetszik-e ez neked vagy sem, a románok jobban átlátták a lehetőségeket és képesek voltak előre gondolkozni. És ezen a magyarok lenéző szőröstalpú politikája sem segít.

  • Tüske Zsófia
    2019 augusztus 23
    12:53 du.

    Pedig Sztálin VILÁGOSAN MEGÜZENTE az elmeroggyant Horthynak
    hogy maradjon ki a Szovjetúnió elleni háborúból és akkor igencsak jól járhat Magyarország.

    Nefeledjük : akkor még Románia csapatokat küldött Hitler oldalán a Szovjetúnió ellen.

    De persze az -idézlek- „bárgyú” magyar „tényezők” (korabeli idiótikus kifejezéssel élve) elvakultságukban és rablási mohóságukban semmit meg nem értettek Sztálin világos üzenetéből.

    Most meg ugyanazok a szardarabka nácik, akik akkor romlásba vitték az országot, úton-útfélen ócska irredenta eszméket fröcsögnek.Amiket egyébként nem lenne szabad, tekintve hogy Magyarország aláírta a II Vilhábot lezáró békeszerződést és abban vállalta hogy SOHA nem engedi meg hogy területéről irredenta és fasiszta eszmék terjedjenek.
    Dehát..a náciknak az államközi szerződések mindig is csak papírrongyok voltak.

  • Tüske Zsófia
    2019 augusztus 23
    12:53 du.
    Igazad van, de ne tévesszük össze az ügyes politizálást a pofátlan gerinctelenséggel, amit az igazságos és jóságos Antant átverésével és behízelgéssel valamint soha be nem tartott, aláírt nemzetközi kötelezettségek elsumákolásával értek el! Igaz megtehették, mert a számonkérés minimuna is elmaradt a nagylelkű, számító adományozók lelkiismeretlensége, de inkább szándékos, előre megtervezett -Közép-Európa térségének megerősédését ellehetetlenítendő- ránk kitüntetetten pofátlan egyoldalu megszorításai miatt!

  • Tüske Zsófia
    2019 augusztus 23
    12:53 du.

    Zsófi mivel a másik cikk már lejárt itt köszönöm meg az oda beírtjaidat a gazdaság és Fekete János stb témában (egy -minden valószínűség szerint- megtörtént eset… Fekete János svájci bankártársaival beszélgetett kölcsönökről és mikor sikeresen befejezték a svájci megkérdezte: és mi a biztosítékom arra, hogy visszakapom a szerződött összeget, Fekete János: szavamat adom rá… és a svájci: az tökéletesen megfelel, … és természetesen létrejött a szerződés)

    az különösen ritka, ahogy te a 40 év biztonságot csak úgy odatetted (persze az volt!!! nagy ritkaság mai napig az egész világon) és kellett hozzá közel 12 év a rendszer tönkretétele után (sohasem leszek hajlandó rendszerváltozásnak nevezni) ahhoz hogy teljesen szétverjék… idegen érdekek nagyrészt közrejátszottak

  • Geyza
    2019 augusztus 23
    11:10 de.
    Minden előfordulhat, még az is hogy, a kárpátiak 25000 évvel ezelőtt csak visszvándoroltak a Szíriuszból, mert addigra kiismerték a hátrafelé nyilazó kalandozásaikat!

  • Orsós Elemér, emlékeztetnélek a magyar-jugoszláv örökbarátsági szerződésre, amit 1940. decemberében írtam alá, 1941 februárjában ratifikáltak, majd 1941 márciusában a magyarok megszegtek.
    Nemigen kellene felháborodni, a másik fél gerinctelensége és az ellenünk szóló pofátlan megszorítások miatt.

  • hát, Geyza, mi ilyen szűklátókörű idiótákat választunk magunknak és mi is lassan de biztosan elhülyülünk.
    Kis ország vagyunk csőcselékünk csak egy van. – mondta a 45-ös vicc. csak sajnos, a valóság egyáltalán nem vicc.

  • István,
    köszönöm,hogy már Neked sem írhatok.Lehet,hogy jobb is ez így! De ha ez így van,hát privát levelekkel és cikkekkel sem foglak zavarni.Tudod,hogy mindennek van egy vége,csak a kolbásznak van kettő.Gy.

  • Tüske Zsófia.
    Ez a mondás,hogy „kis ország vagyunk,egy csőcselékünk van” Heltai Jenő(Benjamin Zeév Herzl unokatestvére) mondta.Ha idézünk valamit,ami ráadásul örökzöld igazság is illik megnevezni a szerző nevét.Nehogy véletlen tévedés csússzon be,hát elárulom azt is,hogy Benjamin Zeév Herzl azonos Theodor Herzllel a zsidó állam megálmodójával egyik alapítójával.

  • Orsós Elemér
    2019 augusztus 24
    2:46 de.

    Állítólag
    a Japppán Tudósok
    már tervezik a Hátrafelé-Nyilazó Robotot.
    Piros-Fehér-Zöld színben fogják gyártani,kivehető
    kerek Középrésszel. Mert több Államok is vannak kéremszépen
    Akiknek ez a Zászló-színük.Például valami Arabok is.
    Nehommá’ HáFeNyiRo* nélkül maraggyanak, nemiga ?.. : )
    Üzlet az Üzlet..

    *HáFeNyiRo = Hátrafelé Nyilazó Robot.

    U.I.: A többi nagybetűs szavakat is tessenek szent borzongással ízlelgetni.

  • Rodeo: ha engem kérdezel (bár én nem vagyok gazdasági szakember) az országnak ott került kés a torkára, hogy Antall a semmihez nem értő haverjait rakta kormányba. Ő maga egy döglött könyvtárban múlatta napjait 1990 előtt, ahol sem olvasó nem volt, sem megfelelő technika. Húsz évvel Antall halála után sem volt online katalógusa és digitalizálás sem. (mondjuk az Igazságügy-minisztériumban sem, Dávid Ibolya minisztersége idején) Ezek aztán kiálltak a porondra és osztogatták a közvagyont 1990-94 között. Ennél nagyobb rablást csak orbánék csináltak.