Justin Trudeau és a rasszizmus — A kormányfő bocsánatot kért

2019 szeptember 19 8:16 de.63 hozzászólás

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök „mélységesen sajnálja”, hogy 2001-ben egy „Arábiai éjszakák” nevű rendezvény során barnára festette az arcát, nyakát és kezeit, illetve Aladdin jelmezbe öltözött. Az amerikai Time magazin hozta le szerdán a botrányos fotót a kanadai szövetségi választási kampány kellősközepén. Nehezen lehet elképzelni annál megalázóbb és visszataszítóbb cselekedetet az angolszáz világban, mint amikor egy fehér ember feketére vagy barnára festi be arcát, hiszen ez az amerikai minstrel show-kra emlékeztet, amikor a tizenkilencedik században és a huszadik század első felében fehér színészek és zenészek komikusnak szánt jelenetekben és feketére festve csúfolták az afrikai amerikaiakat. Gyomorforgató jelenetek voltak ezek. (Ime egy példa.)

Aligha mentség, hogy Justin Trudeau rasszista cselekedete tizennyolc évvel ezelőtt történt. Trudeau már akkor is majdnem harminc éves volt — tehát felnőtt férfi, akinek tudnia kellett volna, hogy amit tesz, az minimum ízléstelen és maximálisan sértő. Trudeau ekkor tanárként dolgozott a vancouveri West Point Grey Academy nevű magániskolában.

(Trudeau 2001-ben barnára festette arcát egy vancouveri magániskola rendezvényén.)

Amiután a Time magazin napvilágra hozta a fotókat, Trudeau azonnal bocsánatot kért. A következőket mondta:

„Nem lett volna szabad ezt tennem és ezt tudnom kellett volna. De nem tudtam és ezt igazán sajnálom. Felelősséget vállalok döntésemért. Nem hittem akkor, hogy amit teszek az rasszista jellegű cselekedet. De ma beismerem, hogy ez rasszista tett volt és mélységesen sajnálom.”

A fotót egy Michael Adamson nevű vancouveri üzletember küldte be a Time szerkesztőségének.

Amiután nyilvánosságra került az ominózus fotó, Trudeau beismerte, hogy korábban – Jean-de-Brébeuf gimnazistaként – szintén barnára festette arcát és afró frizurával a Day-O Banana Boat c. dalt énekelte.

Andrew Scheer konzervatív miniszterelnök-jelölt szerint innentől kezdve Trudeau kormányfőnek alkalmatlanná vált. „Engem is mélységesen megrázott amikor tudomást szereztem Justin Trudeau cselekedeteiről. A barnára festett arc a nyílt gúny és rasszizmus példája. 2001-ben is rasszista volt és ma is az. Ez az ítélőképesség teljes hiányát jelzi egy olyan emberben aki alkalmatlan arra, hogy egy országot vezessen”–nyilatkozta Scheer.

Jagmeet Singh, a pandzsáb családba született baloldali Új Demokrata Párt vezetője egyenesen a kisebbségekhez tartozó kanadai gyerekekhez szólt, amiután tudomást szerzett a fotóról:

„Lehet, hogy ezek után úgy érzed majd, hogy fel kell adnod a Kanadába, illetve a saját magadba vetett reményedet. Azt akarom, hogy tudd: értékes vagy, számítasz és szeretnek.”

Justin Trudeau politikai üzenetének jelentős részét pont az érzékenységre, a progresszív politikára és az antirasszizmusra fókuszálta. Sőt: eddig a kampányban a Liberális Párt kiméletlenül kutatta a konzervatív jelölteket és múltjukat, keresve olyan eseteket amikor rasszista, homofób vagy egyéb érzéketlen mondatok hangzottak el — ezzel okozva kellemetlenséget a legnagyobb ellenzéki pártnak. Innentől kezdve hiteltelenné vált ez a stratégia.

Még a botrány előtt a CBC honlapján közzétett utolsó halmozott pártpreferenciás adatok szerint a következő szinten álltak a pártok:

  • Konzervatív Párt: 34,4 százalék
  • Liberális Párt: 34,2 százalék
  • Új Demokrata Párt: 13,5 százalék
  • Zöld Párt: 9,7 százalék
  • Bloc Québécois: 4,4 százalék
  • Kanadai Néppárt: 2,7 százalék

A fenti adatok alapján Éric Grenier elemző becslése szerint a Liberális Párt szerezné a legtöbb mandátumot a következő parlamentben és Trudeau ismét kormányt alakítana. Valószínű, hogy a nyilvánosságra került fotó jelentős hatást gyakorol ezekre a számokra.

63 hozzászólás

  • a bruhaha tipikus esete!
    a turbán, (ez utóbbi különösen tetszik amint a Szingh naponta akár többször is más színű törülközőt csavar a fejire, milyen divatos, igaz kockása meg csíkosa nem volt de majd csak lesz…, Dolce y Gabbana? Paco Rabanne? Drake?) ÉS KIFÉSŰLHETNÉ A KÓCOT AZ ÁLLÁN

    kipa, hájdzsáb, burka és a többi jelmezek azok xenophobok!!!

    TUDATOSAN MEG AKARJÁK MUTATNI, MENNYIRE MÁSOK IS ŐK, MINT AZ ÖSSZES TÖBBI HÜLYE AKI ILYEN JELMEZBE NEM BÚJIK BELE, BÁR NEKEM VANNAK ÖTLETEIM ÉS DÚS FANTÁZIÁM HOZZÁJUK

    a Justin bekente magát csokoládéval vagy korommal az meg egy tréfa és aki ma ebből politikai témát kovácsol az meg… (na nem mondom ki…) elegem van ebből a PC-ségből dolgozzunk adjunk jól fizető munkát a dolgozónak és hagyjuk élni… a vallási szimbóleumaikat meg a templomaikban hordják mert azok mind egytől egyig xenophóbia

  • Üdv

    Nem hiszem, hogy a feketék vagy a liberálisok ezek után tömegesen fognak a konzervatívokra, vagy az új demokratákra szavazni. A legérintettebb helyen -Ontario- az emberek látják mit művel a konzervatív vezetés. Ők egészen egyszerűen szegényellenesek. Mindenki felfogja mi a tét, mindenki tudja, hogy Trudeau a „hibái” ellenére is elkötelezett a rasszizmus minden formája ellen.

  • Göllner András

    Már régóta sejtettem hogy az emberek megőrültek, ez most már végkép bebizonyosodott. Jaj annak aki jelmezbálba merészkedik menni. Jaj annak aki netán Jézusnak öltözik. Ő rá majd azt kenik, hogy anti-Szemita. És aki a falra festi az ördögöt az mi? Liberális Hitler Jugend? Szerintem az a legbiztonságosabb, ha mindenki le megy kutyába. Abból nem lesz baj ide lenn. Én lementem spárgába a Gyuri Bácsinak. Malcájt. 🙂

  • Ha egy ilyen bohóc-bálon Münchausen-bárónak öltözöm akkor automatikusan szentté válok, de legalábbis én leszek az „igazságmondás” szimbóluma?
    Merthogy ANTI-HAZUDOZÓ mivoltomat mutatom ki vele?
    És ahhoz meg hogy kegyesnek látszódjak ördögnek kell öltözzek?

    A bolondságnak nincsenek határai

    Úgyhogy legközelebb fehér-embernek fogom magam maszkírozni, akkor nem leszek rasszista …

    Ez az, hogy a politika színpadán az egész nem más mint egy nagy cirkusz.

    Ahol a választópolgár semmi más mint az igazi bohóc.

    Mert bevállalja a szerepet.

    Csak van ennek mélyén egy elgondoltató tény!

    Ki is osztja a lapokat, ki csinál pojácát a politikusból is és a választópolgárból?

    A MÍDIA! Az újságírás/TV/Internet fizetett munkásai!

  • Andras B. Gollner:

    Vajon megjegyzese onbevallasat, vagy a felvilagosodasat jelenti ?

  • 2001-ben? Nevetséges. Magyarországon 1970-ben festette be magát „feketére” Házi Erzsébet és Radnai György a többi magyar szereplővel együtt a Porgy és Bess előadására.

    Tavaly, végül arcfestés nélkül se, sőt, született négerek nélkül se engedte a jogutód újra bemutatni ezt az operadarabot, hivatkozva az „all-black cast”-ként emlegetett szabályozásra.

    (európai színházakban/operaházakban az 1980-as évektől kezdve sehol nem látható a darab)

    http://www.youtube.com/watch?time_continue=142&v=8oH3_tTR55s

  • Göllner András

    @ Gabriel

    Így van.

  • Göllner András

    @ Bendegaz

    Igazítsd meg az álarcodat. Pojácákkal nem csevegek idelenn.

  • Manapság már MINDENKI hülye?

  • Kislánykoromban mindig volt az iskolai álarcosbálon 1-2 cigánylánynak öltözött kislány. A legnagyobb sikere mégis annak a cigány osztálytársunknak volt, akit a szülei megtanítottak néhány jellegzetes táncmozdulatra is.
    Itthon is dívik a lejáratásnak ez a módszere. Magyarországon viszont inkább az illető nemi identitását firtatják. Sajnos a rasszizmus gyanúja inkább hozna, mint vinne voksokat. Megvádolták már Vona Gábort, a Jobbik volt elnökét, hogy melegbárban látták. Ugyanezt sejtetik – néha direktben – Kocsis Mátéról, a volt MIÉP-es,kb. 15 éve viszont fideszes, volt józsefvárosi polgármesterről. Kocsis jóképű fiatalember, és azért kellett megválnia a polgármesterségtől, mert országgyűlési képviselő lett, de magas sarzsit kapott a fideszben is.
    A helyében én kiálltam volna: na és, ha buzi lennék, már nem lennék jó polgármesternek-képviselőnek? (Mindig jelentős többséggel választották meg.)
    Direkt hoztam jobboldali személyek lejáratására példát. Az ellenzéki, baloldali, liberális politikusokat, választókat ugyanis a kormányerő nem lejáratni, hanem elpusztítani akarja. Mit lehet mondani a féreg, csótány, gazdatesten élősködő típusú megnevezésekre? Semmit, hiszen ez nem a lejáratás eszköze, hanem a dehumanizálás jól bevált módszere, aminek a következménye minden esetben a fizikai erőszak. Nem lejáratás – a legaljasabb uszítás.
    J. Trudeau esetét innen nem tudom megítélni, nekem egyáltalán nem tűnik rasszistának egy farsangi álarc. Vagy akkor az Othello-t játszó fehér bőrű színész is rasszista? Úgy tűnik, nem igazán válik be a zavart mentegetőzés. Talán célravezetőbb lenne egy, a hamis, álszent beidegződéseket támadó válasz.

  • Gollner B. Andras;

    Sajnalom, de bizonyitekaid alapjan kenyszerulten vissza-vonom a feltetelezett remrnyeimet !!!

    Mert ugy a feltelezett „bevallast”, mint remenyteli „felvilagosodast” tisztan ellen-bizonyotottad.

    Mint a mondas, ‘ven kutya nem talul semmi ujat’.

  • talalom
    2019 szeptember 19
    1:07 du.

    tökéletesen egyetértek!

    „Talán célravezetőbb lenne egy, a hamis, álszent beidegződéseket támadó válasz.”

    viszont a media nem adja fel a koncot! az a hülye Colin de Mello a CTV-ből (ő a CTV ontarioi parlmenti főtudósítója képzeld a többit ha ez ennyire kavarja) az okostelójára feltette a képeket (ugye egy USA ürge küldte be a vancouveri szennylapnak, az meg rögtön beindította a szarrágást) és Toronto utcáin mutogatja és „kérdez” az egyik idióta mulatt sofőr hisztérikusan: ez egy szégyen és az ilyenek mindenre képesek mondja…

    IGEN, ALMA kivéve bennünket itt ezen a cikk hozzászólóit a gizi az meg ugye sem nem szoroz sem nem oszt

  • Tengeri vihar egy kanál vízben! 😀

  • na, hogy mik vannak?

    https://index.hu/kulfold/2019/09/19/rasszista_uzenetu_fotoi_miatt_magyarazkodhat_justin_trudeau/

    álarcosbál, Halloween meg tréfa, móka az nem lehet de van a PC hülyeség tobzódása

  • Bendeguz79
    2019 szeptember 19
    1:18 du.

    gizi …
    mintha Dr Göllner már közölte volna veled, hogy:
    aquila non captat moscat

    tebelőled meg nem lesz vén kutya, az lenne a bölcs öreg Bundi ra vonatkozó legnagyobb sértés és napokig nem állna szóba velem, pedig per tu ban vagyunk, egyébként

  • Percek elott megjelent hir, hogy harmadik peldat talaltak PM Trudeau ellen a „fekete arc” esetevel.

    Hasonloan ment a Trump elleni allitas is az oroszokkal valo osszeszovetkezesen.

    Na meg Kavanaugh elleni ragalmak is.

    Sot nem csak hogy a Legfelsobb Borosaghoz valo jelolesekor egy magyar CIA unkokajanak allitasai is bizonyitatalanna valt.

    De a hetvegen a NYT (New York Times)kozlot egy allitast, hogy egy no allitotta hogy 30+ evvel ezelott Kavanaugh a nokezebe tette z micsodajat.

    De az allitott holgy szava alapjan arra a holgy nem is emelekszik.

    A NYT bocsanatot kert az olvasoitok es a vadlottol a ketnap utan.

    De a kovetkezo napon az ujsagiro a fonoket es a foszerkesztot vadolta azert.

    „talalom” meglatasa a Trudeau ugyon nagyon meglepoen jozan.
    De az a mai P.C. elmeletekkel ellentetes am !!!

  • Göllner András

    @ Almássy

    Van egy pár kivétel. de a nagy számok törvénye szerint a válasz – igen. Ne tessék szomorkodni. Van kiút. Tessék a Bendegrúzhoz fordulni, ő majd elárulja a titkot. Mindent megfejt. Száraz babban utazik.

  • Göllner András
    2019 szeptember 19
    6:47 du.
    azért ezt mégsem, kiömlött a kávém… még hogy házaló, a gizi?
    himpellér és nepper a „száraz bab” az mindent visz

  • félelmetes mérteket ölt ez a…izé… lehet, hogy én nem értem a „blackface” -el kapcsolt ideológiákat, muszáj leírnom, mint olyan aki évtizedig élt közös életet a színesbőrüekkel sohasem fogom megérteni, mit is reklamálnak ma Kanadában a színesbőrüek…!

    az ismert, hogy rengeteg rasszista alapon elkövetett politikai és gazdasági bűntett írható a kezdeti gyarmatosítók rovására akik később tulajdonosai lettek a területnek és mindennek ami rajta van embert is beleértve de ez a kapitálistapista imperialista politika megvalósulása szerte a világban aminek én nem voltam és nem vagyok részese (miután fehér létemre választani akartak…nem mondom meg minek)

    azok a képek számomra megmaradnak álarcosbálnak és iskolai házibulin csinált tréfának és abszolút semmi közük sincs ahhoz a hadjárathoz amivel összekapcsolja a média! most csámcsognak

    AZ A NAGY BAJOM AZ EGÉSSZEL, HOGY MÉG 30 NAP VAN HÁTRA AHHOZ, HOGY AZ ORSZÁG -LEGALÁBB- A KÖVETKEZŐ 4 ÉVRE ELDÖNTSE MIT IS AKAR ÉS AKKOR EGY ILYEN TYUXAR ÚGY ELTERELI AZ EGÉSZET ABBA AZ IRÁNYBA AMELYBEN A KONZIK KIRABOLJÁK A NÉPET, A NEW DEMOKRATÁK HAMIS ÁLARCBAN ELHITETIK A NÉPPEL, HOGY „VELETEK VAGYUNK VIETNAM” ÉS CSŐDBE VISZIK AZ ORSZÁGOT MINT TETTÉK AZT ONTARIOBAN MINT MOST A KONZIK …A ZÖLDEK JÓ ÖTLETEIHEZ NINCS PÉNZ MERT A PÉNZ AZONNALI PROFITOT AKAR ÉS NEM ÁLDOZ EGY BÜDÖS VASAT SEM HOLNAP UTÁNI PROFITRA

    maradna a liberálisok zűrös de egészséges kormányzása visszasírom Jean Chretien -t dehát majd most az a sok megvezetett és tapasztalatlan fiatal összekavarja

    és lesz egy röhögő harmadik aki felkavarta a szaros bili tartalmát és elviszi a babaruhát

  • Ha ez az, ami szenzációs híreket eredményez egy választás során – arról, hogy ki mi bolond, tréfás dolgokat csinált a múltban –
    ez nem más, mint egy szánalmas, olcsó laktató étel a plebsznek.
    Ez a politikai korrektség szélsőséges hülyesége. Emberek! Ébresztő ! Rasszizmus szándékkal jár ami Justin Trudeau közelébe sem jön !

  • Nanananana B79! Azért nem ugyanaz egy álarcosbálon négernek öltözni, vagy egy országos választáson egy idegen állam titkosszolgálati segítségét igénybe venni a rivális megrágalmazása érdekében. A gyanú szerint pedig Trump és stábja ezt tette.

  • Helyesebben: manapság már MINDENKI meghülyül. Idézem:

    Mégiscsak van Isten, így öregkoromra rádöbbentem – mondta Nagy Feró a Spirit Showban, a Spirit FM reggeli műsorban.”

    Vagyis alig akad itt Magyarországon, aki nem hülyül meg. Mondják, a fiatal – egyetemet végzett – fideszes államtitkárok anyatigris módjára védik a fidesz-kormányt.

  • Diaszpórás magyaroknak: és ki is az a Nagy Feró? Egy ma 73 éves egykori punk és hard rock zenész, aki nagyon szeretett énekelni, a Beatrice nevű banda babos-kendős frontembere, s akinek a gyengéje valóban az éneklés volt. Egy kis ízelítő 1980-ból, nem kell végighallgatni, elég csak az első énekprodukciójáig:

    http://www.youtube.com/watch?v=UzDXDcjervk

  • talalom
    2019 szeptember 20
    2:58 de.
    egyre nagyobbra becsüllek, még bízol a gizi megingathatóságában? szerintem csak föllökni lehet…Ő „a” Megrögzött Piréz Ano Mália

    bruhahaha

  • Pityi Palkó
    2019 szeptember 20
    1:00 de.

    kedves Pityi
    igen, a METO és az összes NGO abból a célból lett létrehozva, azzal a ténnyel, hogy egyetlen kanadainak sem jutott ez a mószer eszébe és az usa kies tájairól került a TIME MAGAZIN című szennylap karmai közé az belügyekbe való jogtalan beavatkozás, aljasság és… Justin „annyit” kapott a Trumplitól és eltűrte bánatomra de még lehet olyan mint az apja vagy Jean Chretien… és ez van az „ügy” mögött… az az izé amely a legnagyobb szövetségesét hagyja nyakig szarban az mindenre képes és a mostani szaudi akció rá az eklatáns példa…utólag meg még van pofája és odamegy meg is magyarázza: minden nagyon szép, minden nagyon jó, csak a torka kicsit véres, de azért vegyél még abból a „tortából” (nincs mása amit ajánlani tud)

  • Drizari
    2019 szeptember 20
    8:08 de.

    Hűű! Ezt kár volt! Amikor anno saját magát nevezte álszerényen a „nemzet csótányának”, valójában evvel a -hozzá képest bájos- csótányokat sértette vérig és ezzel a hanggal inkább a nemzet csótány riasztója címet érdemelte volna! 😀

  • Majdnem sirasra kenyszeritett a miniszter-elnok tegnap a hirekben latni ismetelten, majdnem minden utca sarkon a sajto tagjai elott nagyon szomoruan bocsanatkozott,

    De bevalotta hogy „race-ista” volt.

    Csupan azt csodallom, hogy amikor iskolatanar volt, miert nem egy African-Canadai tanulojanak adta a reszt az iskolja szindarabjaban???????????

    Na de mar ma-reggelre 17 masik „race-ista”-nak itelheto eseteket talalt a sajto.

    Meg Gollner is „orulet”-nek velte amit abbol csinal a bal-oldali sajto, sot „talalom” is ellenzi.

  • Drizari

    Volt más is abból az időből – hasonló műfajban

    Ezeket kedveltem is

  • Gabriel,

    de neki legalább volt/van énekhangja.

  • Gabriel
    2019 szeptember 20
    11:02 de.

    Ezer szerencéjük/énk hogy nem a fővárosban futottak be és nem is nagyon vágytak ide, mert akkor az itteni állampárt finanszírozott, elkényeztetett riválisok úgy kicsinálták volna Őket, mint a pinty! Mindenki jó, de szerintem a szóló gitáros magasan viszi a prímet. (Szegény korán elment RB Kapitánnyal össze lehetett volna ereszteni egy gitár párbajra!)

  • Drizari
    2019 szeptember 20
    7:48 de.
    Helyesebben: manapság már MINDENKI meghülyül. Idézem:

    “Mégiscsak van Isten, így öregkoromra rádöbbentem – mondta Nagy Feró a Spirit Showban, a Spirit FM reggeli műsorban.”

    naná, hogy rádöbbent… úgy tíz-tizenöt éve távoztam idő előtt a tabáni koncertről, amikor Nagy Feró lépett fel a Ricével. Nyilvánvaló, hogy a hangjából többé már nem fog megélni és az is, hogy a hajdani közönsége, a munkásfiatalok, mint társadalmi réteg, többé már nem létezik. Kénytelen ezért a pénzforrás – orbán – közelébe húzódni és a kedvére tenni.

    az egyetemet végzett fiatal államtitkárok pedig értelmesek: pontosan tudják, hogy a megélhetésük érdekében szeretniük kell a Mestert, különben is, rendszerint a Pázmányon végeztek, ahol oktatóik már az elején a megfelelő sínre állítják őket.
    Végül is, ha megnézed a Fényes szelek c. Jancsó-filmet, láthatod, minden diktatórikus hatalom a befolyásolható fiatalokat célozta meg. Akik aztán később kiábrándulnak és vagy kilépnek, vagy köpenyt fordítanak.

  • Gabriel: az Edda a befutását Slamónak – Slamovits Istvánnak köszönheti. (meg persze Pataky szervezőképességének) Nem hiszem, hogy Budapesten megették volna őket, a vidéki indulás a Quimbynek sem volt hátrányos, akik egy dunaújvárosi gimnáziumi zenekarból lettek azok, akik, mert már tinédzserként is tehetségesek voltak. Igaz, ők később, a kilencvenes években lettek népszerűek, de mind a mai napig az élen vannak, pedig a tagoknak van más, a zenén kívüli foglalkozásuk is.
    Slamó nem volt rossz gitáros, de azért Radics Bélával nem mérhető össze szerintem. Ma ezt a színvonalat Tátrai Tibor képviseli, aki úgy indult, hogy Radics roadja volt.

  • A témánál maradva …. szóval, megnéztem a TV csatornák mai műsorát (neten nézhető a magyar sport M4) a hétvégi autóverseny időmérő edzései miatt, ekkor fedeztem föl a szintén neten nézhető DunaTv magyar idő szerint 15:25 órakor kezdődő 1955-ös filmjét, az Egy pikoló világos címűt.

    Az egyik magyar videomegosztón meg is találtam, és elkezdtem nézni. Kezdő képsorai az akkori „Népköztársaság útjáról” indul egy autóban ülve, behajtunk a Hősök tere körforgalmába, kijövünk jobbkanyarral a Dózsa György útra és rendőri karjelzéssel balra be a Szondy utcába … gk. forgalom nincs, parkoló autók nincsenek … belátni teljes hosszában a Szondy utcát, és nemcsak a filmforgatás miatt, tényleg nincsenek szgk-k.

    De tényleg a cikk témájához tartozik ez az 1955-ös utcakép, mint a 2001 Trudeau-hoz, szóval itt állhat az az egykori háborús sebeket viselő munkás bérház, ahol a két főszereplő (Ruttkay Éva és Bitskey Tibor) szerepe szerint lakott. Néztem tovább a filmet: a főhős srác bevonul 3 éves sorkatonai szolgálatára. Juli magára maradva a Schubert Éva játszotta „könnyű nőcske” társaságába kerülve a jampecektől megtanult, és az akkori „szocialista erkölccsel” ellentétes rock and rollt kezdik táncolni a gyár női öltözőjében, meg is kapják mindketten emiatt korholásukat a többi lelkes szocialista brigádtag lánymunkástól …

    Szóval, miért is ez a rövidke korleírás 1955-ből? Mert idézek szintén 1955-ben elhangzott rádióbeszédekből:

    „A rock and rollnak el kell tűnnie. Ezután nem sugárzunk több rock and rollt. A rock and roll obszcenitása olyan eszköz, amellyel a fehér embert és gyermekeit a nigger szintjére lehet süllyeszteni. Ez egyértelműen nigger zene.

    Itt, Jersey Cityben, az a véleményünk, hogy ez a ritmus tele van dinamittal, és nem akarjuk, hogy ez a dinamit felrobbanjon. Hallottunk az incidensekről szerte az országban, és ugyanez várható a Jersey City-i koncerten is. Megkértem a rendőrfőnököt, Laurence Whipple urat, készítsen jelentést a helyzetről.

    Az irodám nagyon alapos vizsgálatot végezett ezekről az úgynevezett programokról. Felvettük a kapcsolatot számos helységgel, Hartforddal, Connecticuttal, Ausbury Parkkal, Hobokennel, és úgy találjuk, hogy ezek a programok nem tesznek jót a közönségnek. Ezért úgy határoztunk, hogy betiltjuk őket.” – hangzott el mindez 1955-ben az USA-ban az Elvis Presley koncertkörútjáról. (forrás: This Is Elvis film 1981, eredeti képben és nyilatkozókkal)

    Nem vitatva, a 2001-es „Arábiai éjszakák” rendezvényén barnára festett arccal megjelenve, jelenthetett kissé áthallást az amerikai minstrel show-kra, de ezek a 19. században és a 20. század első feléig működtek, és nem utána, és főleg nem 2001-ben, mint ahogyan Elvis Presley se rontott le zenéjével és énekével a niggerek szintjére a fehér embereket, sőt, a zenéjüket fölemelte az afro-amerikaiak szintjére.

    Trudeau nem rasszista, ellenben ez a Michael Adamson nevű vancouveri üzletember és az amerikai Time magazin szerkesztősége idióta.
    Nem különben idióta ez az Andrew Scheer konzervatív miniszterelnök-jelölt is. Ott élve állampolgárként, biztosan nem szavaznék rá.

  • Elemér

    Hát bizony így volt.
    Erdős Péter köre akit beengedett, az zenélhetett …

    A szocializmus az az „egyenlőség társadalma”, nem?? 🙂 🙂

    vagy mija fene …

  • Gabriel,

    érdekes élettörténetű ember Erdős Péter: 1944-ben Borban dolgoztatták vasútépítésen, itt találkozott Radnóti Miklóssal, megjár két koncentrációs tábort, 39 kilósan szabadul, oktatja a színművészetin Psota Irént és Szinetár Miklóst, újságíró a Szabad Népnél, kémkedés vádjával 3 évre börtönbe kerül, kiszabadulása után tanúskodik Kádár rehabilitációs tárgyalásán, 1956 elején Rákosi-ellenes izgatásért felfüggesztett börtönre ítélik, Vásárhelyi Miklós mellett dolgozik, a szovjet megszállás után a jugoszláv katonai attasé lakásán él menedékjoggal, 57 tavaszán föladja magát, rá bő egy évre szabadul a börtönből (33 éves) és a Szerzői Jogvédő Hivatalnál lesz osztályvezető, 1968-tól (43 éves) válik a Hungaroton lemezkiadó nagy-hatalmú és önként cenzúrázó menedzsere.

    Munkássága elismeréséül elnyeri az egyik zenekar tetszését, akik megírják és előadják Erdős Péter című zeneszámukat. Az 1979-ben tinédzserekként alapított zenekar addigra megír és előad több politikai töltetű dalt, és jutalmul 1983-ban közösség elleni izgatás és más népcsoportok elleni uszítás (ennek alapja a „szovjet atom is atom” dalszöveg-részlet volt) vádjával, 1,5–2 évet töltenek börtönben. Érdekes módon több művük mégis fönnmarad, hallgassátok a CPg (Come on Punk group) egykor ki nem adott dalai közül az Erdős Péter munkásságára emlékezőt:
    .

  • Gabriel
    2019 szeptember 21
    9:30 de.

    Úgy látom jogos megfásultságodig Te is itt éltél! 😀

  • Drizari
    2019 szeptember 21
    5:07 de.

    Egyetértünk, Trudeau szerintem sem rasszista,viszontag túlságosan beszari fősodor idomítható.

  • Tüske Zsófia:
    „az egyetemet végzett fiatal államtitkárok pedig értelmesek: pontosan tudják, hogy a megélhetésük érdekében szeretniük kell a Mestert,”

    Erre személyes példát is tudok. Egy ismerősöm, kifejezetten tehetséges ifjú, amint – megérdemelten – megkapta a PhD-t, tájékoztatott, hogy ő ugyan – „de ez maradjon közöttünk”- mondta – a legkevésbé sem híve a rezsimnek, utálja az egészet, de most belép a KDNP-be. Ugyanis ma már nyilvánvaló – véli -, hogy a rezsim még legalább három évtizedig fennáll majd; ő pedig, bár nem karrierista, de az életében szakmailag szeretné „valamire vinni”. Ennek pedig szerinte feltétele a teljes politikai lojalitásnak legalább az „eljátszása”.

  • Fontos egyezmény aláírására gyűlnek össze október 23-án hétfőn a máltai Vittoriosában a francia, német, olasz és a máltai belügyminiszterek, akikhez csatlakozna Spanyolország és Görögország is.

    A dél-európai partokra érkező (igazolványok nélküli) bevándorlók szétosztásának kvótájáról egyeznének meg olyan formában, hogy számszerinti fogadásuk már a partraszállásuk előtt eldőljön. Ezzel szeretnék az olaszok elkerülni az egyedül rájuk háruló rendkívül macerás és költséges, hosszantartó eljárási folyamatot, amiben megállapítják az illegális tengeri határszakaszokon érkezők menedékkérő és (az illegálisnak minősülő) gazdasági bevándorló mivoltát.

    A felsorolt aláíró országok ezzel egyben segítenék a családos (feleség-gyerekek-nagyszülők-stb) embercsempészek jövedelemforrását is, és a szedett-vedett lélekvesztőkben utazókat összeszedő (kimenekítő?) hajók költségeinek (plusz üzemanyag-élelem-ivóvíz-stb) enyhítését. Ugyanakkor az anyaországokon is könnyítenének, mert helyben nem kell őket tovább tanítani, munkát adni, orvosi ellátásukra költeni, börtönökben őrizni, stb.

    Én csak üdvözölni tudom ezt az „azonnali kvótavállalást” a déli tengerpartokkal rendelkező országoknál, habár ebből a sorból a németek kissé kilógnak, de állítólag Berlin már eddig is ígérgette az olaszokhoz törvénysértő módon érkezők 25 százalékának átvételét.

    Ám mivel nem képzelhető el a magyar tenger (Balaton) partjainál ilyen tengeri mentőhajók kikötése, így hétfőn az aláírók maradjanak szigorúan az „azonnali kvótavállalás” megnevezésnél, és ragaszkodjanak is hozzá.

  • Persze bakiztam egy hatalmasat, *szeptember 23. hétfő lesz az a találka …

  • Drizari
    2019 szeptember 22
    3:37 de.

    el nem tudod képzelni, mennyire utálom a képmutatást és az aljas ájtatosságot!
    ez a röffentyű a világ legpofátlanabb izéje lesz sok minden más mellett

    a résztvevők vigyék haza a harci kecskéiket: szíriából lybiából, yemenből, szomáliából, +++ és építsék újjá azt amit porig romboltak jogtalan háborúval egyik ország sem támadott meg senkit sem, de őket tönkre teszik és szüntessék meg a világ legnagyobb koncentrációs táborát gázában
    fizessenek kártérítést a szenvedőknek, és kérjenek bocsánatot

    és akkor nem kell ilyen pofátlan aljas szemétséggel a píszí seggségüket felmutatni
    milyen rohadt egy banda ja amíg el nem felejtem az usa állja a költségeket pontosan akkora mértékben mint amennyi a fegyvereladásaiból származott ezekre a háborúkra és akkor Jugoszlávia szétbombázását nem is említettem meg a németek mai napig való illegális megszállását

    minő szemétség?

  • Rodeo11,

    ami szerintem biztos: néhány arab országban „polgárháború” zajlik, egyik nagyhatalom se folytat valamelyik arab államban direkt támadó háborút, mint azt tette az USA Szaddám Huszein rezsimje ellen. Menekültek tehát valóban lehetnek. Az is biztos, hogy van néhány afrikai ország, ahol népcsoportokat irtanak ki, menekülnek tehát innen is.

    A baj csak az, hogy a menekülők zöme (és persze az illegális gazdasági bevándorlók) elsősorban muzulmán vallású, méghozzá mindennapi vallásgyakorló muszlimok. A vallásuk azonban abszolúte nem kompatibilis az Európai Unió országainak kultúrájával. Ezért fordulhatott elő, hogy az Unió területén eddig elsősorban másodgenerációs muszlimok hajtottak végre halálos áldozatokat követelő merényleteket Allahra hivatkozva.

    Ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy melyik nagyhatalom mely országokat támogatja, mert pl. egyelőre Európát nem zavarja Észak-Korea kínai támogatása sem.

  • éljen bodamarcsi, csak olyanokat kell írni, mint ő és akkor meg is jelenik, egyébként meg gábriel… isz

    bruhahaha

  • DRAZIRI sept.22, 3;00 fu soraira;

    Competable vagy nem, az nem igen szamit, de HA szabad vallas-gyakorlas lehetne az nem lehetne kerdes !

    De ma a dilema, hogy tobb ezer europai ISIS-ok ,harcosok es tamogatoik, felesegeik, ,gyermekeik, stbk. fogva tartva vannak az ISIS kudarcai utan, de mind haza ohajt menni.

    Egyetlen hazajuk sem hajlando visszzafogadni oket, de Trump kijelentette hogy szabadon fogjak majd oket engedni.

    S mit gondolsz hova fognak mind menni ???

  • Mr.Trudeau bizonyara remenykedik hogy a „fekete arc” nem lessz ellene tartva a szavazok altal.

    De lasd mi tortent, vagy talan majd tortenhet Israelban a NEM demokratikus szavazasi modszer alapjan.

    Ot honap alatt ketszer volt szukseges szavazni, de talan meg harmadik szavazasra is szukseg lehet.

    Mert sem a Likud, sem a Kek-Feher nem kapott elegendo szazalaku szavazatokat gyozelemikre, ill kormany lehetosegre.

    Az Aarbok most a Ganz-t tamogatnak,de ha Lieberman , a volt nightclub-bouncer-el barmely (Netanyahu vahu Ganz) nem all ossze, csak a harmadik valsztas lehet az egyedulli lehetoseg.

    Persze a harmadik valszatas is lehet am mint az elso ketto eredemnye.

    Amig a nep nem hatarozhat, s a politikusok nem kepesek alkuikkal hatarozni, hat mi lehetne majd a megoldas az europai NEM-demokratikus maszlag eseten???

    S hogyan lehetne demokratikus a ket vagy harom politikus dontese a nep hatarozataval szemben ???

  • Almási doktornö!

    Almási Alma
    2019 szeptember 23
    5:49 de.
    „”Hurrá!
    Gábriel beírásai elérték azt a hosszúságot, hogy most már minden lekiismeretfurdalás nélkül továbbgörgethetem olvasás helyett!””

    – Valóban így működött ez a szocialista hazához és a népéhez hűséges tudós-társadalom tagjainál, hogy abban voltak igazán nagy TUDÓSOK, hogy hogyan ne merüljenek bele „holmi megtévedt”, alázatos gondolkodó szövegeinek az elolvasásába, és arról annak tartalmának ismeretében mondjanak véleményt!

    Merthogy a végén még maguk is a REVIZIONIZMUS KÉNGŐZÖS MOCSARÁBA SÜLLYEDHETTEK VOLNA, ÉS A KAPITALISTA UTAT VÁLASZTOTTÁK VOLNA!

    Bizony, fennállt a veszélye!
    Így maradtak a belső utasítások és a külső intrikák … ÉS MINDEN KRITIKA EZZEL A FORDULATTAL INDULT:

    MI, A TUDÓS TÁRSADALOM TAGJAI ….

    P.s.
    bocsánat, hogy itt hozom le ezt a szöveget, de úgy érzem nagyon illeszkedik az ideológia eszmecserék világába, még-ha egy másik világ is Kanada.
    Pontosan ezért kellene megőrizni a szabadság, az elfogulatlanság szellemét, ami csakis a liberalizmushoz köthető.

    Minden más, legyen az jobbról, balról elfogult másokkal szemben, a tényeket kifordítja, meghamisítja, eltérő színekben tünteti fel, ebből igyekszik politikai tökét kovácsolni a maga számára!

  • Drizari

    Nagyon érdekes lehet Aczél György és Erdős Péter viszonya, hiszen az ugyan köztudott volt, hogy Kádár Jánost mintegy baráti szálak fűzték Kádár Jánoshoz.

    De ennek ellenére viszont egyáltalán nem számított ennyire megbízhatónak a PB többi tagja szemében.

    Viszont mégis teljesen szabad-kezet tudott adni Erdős Péternek, aki gyakorlatilag a zenei élet területén szinte egyedül dönthetett karrierrekröl, süllyesztőkről. Főleg a fent általad bemutatott életrajz alapján még annyira hihetetlenebbnek is számít.

    Nem mellesleg a fent említett banda is a kedvenceim közé tartozott, mai napig is szívesen hallgatok Hazel O’Connor-t is, sőt Nina Hagen-t is

    Tudom, hogy lázadók voltak – Ebbe a körbe tartoztam.

  • Gabriel
    2019 szeptember 23
    1:00 du.
    ____________

    Hát… te csak tudod, hogy vót ez… 😀

  • Almási Alma

    Tudod Alma, van egy szint ameddig az ember el tudja magával hitetni azt amit akar. Még azt is hogy a tej fekete, ha a körülmények úgy kívánják …

    Csak mindenkinél máshol van ez a szint, aztán olyan is van, aki nemcsak hogy nem képes sem magának sem másnak egyfolytában és egész életében hazudni, hanem még meg is gyűlöli a hazugságot.

    Aztán olyan is van, aki hamar (értsd egész fiatalon) képes kinyitni a szemét, és helyből elutasítja a sok mocskot, a lelket romboló ájtatos, álszent ámítást …

    Persze van akinek a „normális” az már nem igazság, hiszen sohase ismerte meg azt, mert másba született…
    Sajnálom…
    A többit rád bízom … ítéld meg magad

  • Kővendég: a helyzetleírás pontos, sajnos. Ahogy a szociban volt 800 ezer (?) párttag, akik később elmondásuk szerint „belülről bomlasztottak” így az a történet a jelenben is ismétlődni látszik.
    Hát sebaj, minden tévútra van orvosság. Már Kónya Imre is megmondta – nyíltabban, mint a belülről bomlasztók, hogy egyszer köpönyeget fordítani nem bűn.
    Csak éppen itt az ettől támasztott szélvihar a munkaképeseket és a gerincesebb fiatalokat kirepíti az országból.

  • Gabriel, lehet mindenkit fekete-fehérnek látni, de nem érdemes.
    Megvédeném Aczél Györgyöt: számtalan bűne mellett bármelyik mai kultúrpolitikust a szőnyeg alá küldi műveltségben és a kulturális munkája eredményeképpen. Egyrészt benne működött a tudásvágy, ami a hazaiakból ma valahogy kihalni látszik. Autodidakta módon szerezte a tudást, ezért meg is becsülte azt. Másrészt, amíg ma a sötét hülyeség jellemzi a királyi médiát (remekül mutatja ezt be itt ennek terméke, Boda) addig Aczél alatt színvonalas kulturális műsorok voltak a tévében, megjelenhetett az országban a kortárs nyugati irodalom színe-java elérhető – 20-30 ft-os áron, amit bárki meg tudott fizetni – a színházakban igényes műsorok mentek kiváló színészekkel és a kulturális intézmények nem fulladoztak adósságban annak ellenére, hogy a színház- és koncertjegyek nem jelentettek tételt egyetlen háztartás számára sem. Alig valamivel kerültek többe, mint a mozi. Nem beszélve arról, hogy a művelődési házakban rendszerint igényes kultúrprogram volt – ma meg a művelődésszervezőket (leánykori nevük népművelő volt) rendszerint kilökték közmunkásnak, az intézmény takarítását is tőlük várták el és amilyen gyorsan csak lehetett, átjátszották a fidesz-csókosoknak, akik ettől kezdve milliókért tették ott szakértelem nélkül a semmit. A könyvtárakat már nem is említem. A rendszerváltás után a Csepel Művek lakosság számára is integrált könyvtárát nem tartotta fontosnak fenntartani az elprivatizált új tulajdonos, a százezres állomány egy részét elkótyavetyélték, a többit az utcán hordta el a szél…. és ez csak egy volt a sok közül, a vasas szakik darabonként összerakott könyvtára ugyanilyen sorsra került – szóval utálhatod te tiszta erőből a marxizmust, a szocializmust és a diktatúrát, mint olyat, de az, akiket-amit ideszartak helyette, az a cipője talpáig sem ér fel Aczél életművének.
    Ma népművelés helyett néphülyítés folyik és egyetlen fidesznyik kultúrpápa fejében sincs a töredéke sem annak, amilyen tudást régen egy olyan melós birtokolt, aki rendszeresen látogatta a gyári szakszervezeti közművelődési könyvtárat és esetenként a szakkönyvtárban is előfordult.
    És ezen az sem változtat, hogy voltak írók, akiket parkolópályára küldött Aczél, és voltak olyanok, akiket dédelgetett de azok később hátba szúrták (mint Csurka pl) Aczél is ember volt, esetenként elfogult, zsidó volta miatt elkötelezett a kommunizmus mellett, de a tudást megbecsülte és elérhetővé akarta tenni az ország egyszerű lakosai számára is.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Drizari,Gabriel,Rodeo,Orsós,stb-k!

    Nemtom’, de én már akkoriban azt a Petrovics bandvezért is csíptem, és csípem még ma is, aki ilyen számokat írt, mint

    „…Ha majd minden rabszolga-nép
    Jármát megunva síkra lép
    Pirosló arccal és piros zászlókkal
    És a zászlókon eme szent jelszóval:
    „Világszabadság!”
    S ezt elharsogják,
    Elharsogják kelettől nyúgatig,
    S a zsarnokság velök megütközik…”

    – Meg olyat is ellantozott ez a jó fej, Petőfire magyarosított srác, hogy

    „…Habár fölül a gálya
    S alul a víznek árja,
    Azért a víz az úr.”

    – Ugyanakor nagyon bírtam még azt az Ady nevű váteszt is, aki pedig ilyesfajta „nótákkal” piszkálta a múlt konzervált szellemeit, kőszobrait és viaszfiguráit – persze mikrofonok, erősítők és hangágyúk nélkül – ám rémhatásosan:

    Sohse hull le a vöröscsillag
    Nap, Hold, Vénusz lehullot régen
    S ő döjföl a keleti égen.

    Sohse vörös a hulló csillag:
    Rózsás, lila, zöld, kék, vagy sápadt
    Szeszélye az égi világnak.
    Hulló csillag hullj, hullj rogyásig
    Ezer eséssel, ezer jajjal:
    Egy csillagból is jöhet hajnal.

    Vörös csillag ragyogj, trónolj,
    Mióta ember néz az égre
    Vörös csillag volt a reménye.

    – Ezek a fejek nem voltak egy Patakik, vagy Nagyferók, Cpg-k, esetleg a ma szintén nagynak számító kossuth-díjas 😀 K.Á-kosok sem, de talán nagyobb léptékben gondolkodtak és szóltak mint amaz üvöltő dervisek.

    )))))))))))))) 😀 (((((((((((((((((

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2019 szeptember 24
    5:19 de.

    Ady valószínű nem annyira sötétvörös csillagról álmodott, mint amit kezdetben mi is kaptunk! 😀

  • Elemér!

    Így igaz, Ady 1907-ben írta ezt a versét, akkor még messze nem volt a vörös-csillag kisajátítva a kommunista diktatúrák által

    Gondolod, hogyha tudta volna, hogy mit fog jelenteni a vörös-csillag, mikor mindezt ha Sztálin magáévá teszi megírta volna ezt a verset??
    Rögtön ninja-dobócsillagként vágta volna Lenin hátába

    Más, Ady költő volt, abszolút híve a szabadságnak, vagyis a liberalizmusnak.

    Mint tudjuk, fiatalon vitte el a vérbaj, nem véletlenül imádta a párizsi éjszakákat, a bohéméletet, hasonlóan valamennyi kollégájához.

    Ha valaki tinédzser korában nem lázadó, ifjú férfiú korában nem pragmatikus, és idős korára nem képes szintézist vonni a világ ideológiáiról, akkor az vagy ostoba, vagy minek élt!

    Ez az új-marxista duma nagyon avétos!

  • Tüske Zsófia

    Milyen jó példaként lehet kezelni a válaszod nekem Aczéllal kapcsolatban.
    Mint az a bizonyos állatorvosi ló úgy demonstrálja a Magyarországi állapotokat.
    Ha már kettőnk között is ilyen módon (letámadásosan) folyik az eszmecsere, a véleményeinket harciasan cseréljük, akkor ne csodálkozzon senki, hogy miért ilyen az ország állapota.

    A politikai csatatér lovagjainak sikerült, amit elterveztek – bevonták az egész országot az „üsd-vág, nem az apád” mozgalomba, hiszen úgysem hallgatja végig senki a másikat, (nem is olvassa végig) nem is akarja megérteni, hanem egyszerűen ha valami olyasmiről hall bármit is a másiktól, amiről úgy érzi, hogy az az ö kompetencia-körébe esik, akkor ugrik rá.

    Had kérdezzelek, hol írtam én olyasmit Aczél Györgyről, amitől MEG KELLENE VÉDELMEZNI?

    Pusztán pontosan annyit jegyeztem meg, amit Te részletesen is ecseteltél, hogy mennyi sok mindent nagy szabadságfokkal megtehetett, annak ellenére hogy a PB tagjai folyamatosan rossz szemmel nézték, amire még talán az sem magyarázat, hogy tényleges baráti kapcsolatot ápoltak Kádár Jánossal.

    Söt annyira „túlment a politbürón” hogy még a pontosan Drizari által prezentált – nem éppen jó káderre passzoló – „mozgalmi” múlttal rendelkező Erdős Pétert is teljes szabadsággal hagyhatta működni egy annyira fontos pozícióban.
    Amúgy egy szó kritikát sem írtam sem azelőtt sem azután sem pro, sem kontra Erdős Péterről sem, csupán azt jegyeztem meg, hogy a szovjetféle szocializmus így épül fel, hogy valakit kineveznek, aztán onnantól övé a terep.

    Na ja, kedves Zsófi, sajnos már tényleg nem egyszerű
    (csak Jézus)

  • Elemér!

    Hogy félre ne értsd, az utolsó mondatom, vagyis az avétos duma nem Téged illet, hanem pontosan azt jellemzem vele, amit Neked is címeztek!

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2019 szeptember 24
    5:19 de.

    mivel a Nagy Hatalmas Porrongy engem rendszeresen töröl… nem tudom miért vagyok hivatkozási alap?
    igen, mint írám Bolivia elnöke nyilatkozta tegnap, hogy számukra a szocializmus a fejlődés útja (és minden egyéb „javaslatot” tenger mélyen le…. mert a nép döntött úgy)

    namost ha a Nagy Porrongy megint leporol akkor minek fárasszam magam?

    bruhahaha

    ennek sincs semmi köze a Justin Trudeau kampányához amit mindenki meg akar …ni

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Orsós Elemér 1:27 🙂

    Melyik a sötétebb piros ?

    Petőfi piros zászlói,
    (és világszabadsága),

    vagy Ady vörös csillaga ?

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2019 szeptember 25
    5:04 de.

    Szerintem egyik sem sötét, csak megtapasztalások miatt kissé jóhiszeműen idealista, mert Ők még CSAK az elméletet ismerhették. Ha ŐK is megélhették volna a kiteljesedést, lehet hogy, azt kikérik Maguknak. (Én legalábbis remélem!)

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2019 szeptember 25
    5:04 de.

    Megtapasztalások híján, nem miatt! Pardon!

  • Gabriel
    2019 szeptember 24
    6:47 du.@gaga

    ez a legújabb múlt? vagy csak újabb és várható tollaid alól még vadonatújabb de az sem a legújabb? az örökké változó múlt amely nem tud ezellen semmit sem tenni, és néhányan el is hiszik…én nem, én benne éltem és nem hallgatom meg azt, hogy én hogyan éltem, olyannak a tollából akinek halvány lila fogalma sincs rólam de dús és gonosz fantáziája van neki

    bruhahaha

  • Gabriel:
    „Kádár Jánost mintegy baráti szálak fűzték Kádár Jánoshoz.”

    Nos, ezt elhiszem. (Csak tréfálok, ez szimpla elgépelés, velem gyakran előfordul, hiszen a lónak is négy botlikja van, mégis megláblik.)

  • Szörnyű amikor meg-vénhedt f@szik úgy viselkednek, mint begolyózott tizenévesek.

    Ezeket úgy hívják, hogy INFANTILISOK!

    Sajnos nem csak az ország van tele velük, hanem ide a pincébe is idejárnak bomlasztani, infantilis hülyeségeket írogatnak.

    Na ebből kifolyólag az országot két opportunista, számító, hataloméhes vadbarom csataterévé változtatták, mivel betömörültek mögéjük, mint hibbant követők, – A NEMZET CSÓTÁNYAI

    Nem elég még ebből?
    Gyurcsány és Orbán bandák! Legyen már elég az uszításból …

    Tudom, hogy most fogják ellenem ordítani tele torokból – hogy én uszítok!

    Ezek már csak ilyenek