A mi szentünk

2019 szeptember 20 10:02 de.90 hozzászólás

Minapában Orbán Viktor a parlamentben valódi hegyi beszédet intézett híveihez, minek lényege a kereszténység, azon belül is a magyar kereszténység felsőbbrendűsége volt. Hogy mitől másabb egy magyar kereszténysége,mint pl. egy olaszé, vagy spanyolé, a fene se tudja, de a mi házi szentünk igen. Mármint asziszi-hogy-szent Viktor.

Elődje, az a bizonyos Ferenc, Assisiból, szintúgy maga köré gyűjtötte az állatokat, és prédikált nekik.
A mi szittya szentünk valami hasonlót tesz, csak állatainak választéka szűkösebb.

Vannak, ugyebár, a birkák, fajtabesorolásuk szerint NER-tagok, vagy fideszesek. Ám ahogy a mellékelt fotón is látni, akad a birkák közt is kételkedő. Az egyik jól láthatóan kérdezi a másikat: te, a mi assziszink, szerinted, tudja, mit beszél?

Azután ott vannak a teknősök. Egy hindu vallási vélekedés szerint a Földet – ami tudva lévően lapos – négy elefánt tartja a hátán. A NER kénytelen három teknőccel megelégedni, név szerint Lázár, Rogán és Semjén nevezetű vastag páncélú kétéltűvel. A negyedik, bizonyos Kósa, elkopott, de a helyzet nem változott: a statika törvénye szerint – lásd a suszter székét – a három alátámasztási pont a legstabilabb. Legfeljebb időnként cserélik.

Ott van még a harcias kiskakas, a DK-törzsből, aki azon morfondírozik, hogy bele csípjen-e a szent seggébe, és, ha igen, azt helyből, vagy nekifutásból tegye?

Nem egyszerű ma szentnek lenni…

90 hozzászólás

  • olyan jó ezt tisztes távolról „szemlélni” bár senki sohase’ higgye, hogy máshol nem ugyanúgy van, egyébként is a NER egy ócska plágium…van ahol ugyanezt a bullshitet nemzetbiztonságnak keresztelik és pápáját is kinevezik, igaz „azt” a pápát lehet cserélgetni mint zoknit (azért még az a „zokni” -boltonszaga- van kurva bidesch) vagy kamásnit, de végül is a kettő ugyanaz és másik beceneve meg ugye NATO… ami már a Déli sarkot is áttelepítette északra vagy csak lusta nicket változtatni…,
    mindegyik hitre van alapozva és a perselypénzből él

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kedves Nem kedves Ille István úr!

    Hát még ne adta fel az internacionalita-kommunizmus-szocializmus-liberalizmus átkos terjesztését? Hát úgy kell önnek!

  • To whom….
    Hétfőn reggel befekszem a kórházba, egy nekem SZENT ügy miatt. Gondoltam, még utoljára ránézek a KMH-ra, valami kultúrát magamba szívok. S kaptam ezt a gyermekded 15 sort a 3 teknőccel. Kár! De hát EZ VAN… (Még jó, hogy a pozitív bruhaházást már nem fogom olvasni.)

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2019 szeptember 20
    10:23 de.
    J.F.S.
    most mi átkos? a terjesztés?

    vagy

    a kommunizmus? (a kommunizmus az az izé amire a kapitálistapistáék usalandiában community tax-ot szednek az IRS fegyvereivel minden egységsugarú állampolgártól, de ez napi $10000 bevétel felett nem műxik)

    vagy

    az internacionalizmus (másképpen globalizmusnak is becézik ha -esetleg- nem tudnád vala)
    vagy

    a szocializmus amit lehet socialhegemony nak is becézni?

    vagy

    a liberalizmus ami (liberame szabadíts meg … a gonosztól) létalapja a kapitálistapistaságnak és még egy cerkófmajmot is elnökké lehet koronázni mint az élet narancsszínű császárát?

    essetunni?

    és mit akartál „aszondani”
    gyötör a kétség sohasem fogom megtudni tőled Bözsi?

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2019 szeptember 20
    10:23 de.

    jól vagy? egyáltalán, tudod, miről beszélsz?
    de, ha tudod, hát tegyél ellene valamit.
    ja, hogy nem tudsz? pech. akkor kénytelen leszel együtt élni vele 😀

  • Na megint egy tartalmas?….alaptalanul uszító cikk,……amiben a szerzőnek fogalma sincs a kereszténységről, sem arról, amit esetleg látott, fél füllevagy hallott csak fogta magát és „véleményt” írt,arról amiről gőze sincs! Gratulálok,csak így tovább!

  • J.F.Sebestyén!

    Ille már azt sem tudja ,mit is terjeszt….,de ugye szorgalmasan ***MODERÁLVA***!

  • Christopher Adam

    Boda Marcsi,

    Őszinten szólva, a sok-sok év alatt egyetlen egy kommentet sem írt, amelyben Krisztus tanításainak akár halvány nyomait is olvashattuk volna.

  • C.Á!

    Hát ledöbbentem,ugyan mi moderálni való volt azon,hogy egy normális hozzászólóval egyetértettem?….aki és megsúgom többen mások sem díjazzák Illét?!!!!!

    Amúgy ha másokon nem is,de magán igencsak csodálkozom (már csak a származása,a családja miatt is….ha szegény Figyelő még élne,biztosan észrevételezné…)
    Mellesleg ha nem is jelent meg,továbbra is fenntartom a hozzászólásom,vélenényem ,akár Illét,akár a fórumot illetően….és sokadszorra kételkedem abban,hogy ez a fórum demokratikus lenne…amire nem tudnak hitelt érdemlően válaszolni,azt egyszerűen moderálják…törlik!
    Na ez ugye nem érv,hanem megfutamodás?!!!!
    De sebaj,felfogtam és ugye továbbra is jól vagyok,nincs kisebbségi érzésem,és nem mellesleg nem a vesztes,szánalmas baloldalnak drukkolok a normális,tájékozott és főleg tárgyilagos többséggel együtt!!meg ugye én magával szemben itthon élek…!
    Ha ezt a hozzászólásom leközli,akkor elimerem,hogy korrekt!

  • Ms.Bernstein;

    Kivanva mind a legjobbakat, konnyuu szulest, boldog es egeszseges babacskat es boldogsagot az egesz csaladnak.

    P.S.
    A termeszetes szules rendszerint a tele-hold idejen indulva.
    Remelve oby-gen-istje nem teved, mert az utolso par het ,sot napok is jelentosebb a babnak mint az elotte levo par-honap.

    Baruch ha Shem !!!

  • ja és maga,meg főleg Ille ugyan mit is írt Krisztus tanításairól?…..
    Én hívő keresztény vagyok és pontosan ezért ítélem el a Fórum
    és egyes szerzők vallásgyalázó,a híveket ócsárló cikkekeit!!!!

  • RASID;
    Igen tetszik az az eszak koreai plakat kepvaltoztatasaval.

    De a weboldalon kuldott kepen az inkabb Brezsnyev a szemoldopke hianyaval nez ki.

  • Christopher Adam

    Boda Marcsi,

    Ne idiótázza a szerzőket és ne állítson olyat, hogy bértollnokok — akkor nem lesz moderálva. Nincsen itt senki megfizetve, a honlap fenntartása pedig havi $115, amit zsebből fedezek.

  • D.Bernstein
    2019 szeptember 20
    10:56 de.

    Könnyű szülést és kiváló egészséget kívánok mindhármótoknak! (Mert a férjednek is!)

  • Chris,
    Jehosua ben szentlélek tanításaiból semmit nem citálhatott a Boda Marcsi,mert nem tud ivritül.Ami pedig nem ivritül van írva azt kb.200 évvel az Ő születése után egyes tanítványai írták görög nyelven.A további fordítások is csak annyira hitelesek, mint ahogyan Mózes fejének tudástól és isteni sugallattól sugárzását is szarvnak fordították le.Sugár ivritül KEREN.Szarv is Ivritül KEREN egy betű eltéréssel.Ezért a Pietro di Vinkoli templomban is Mózes szobrán szarvval képezték ki a fejét. Lévén,hogy Michel Angeló sem tudta a Szentírás nyelvét.A fordítások pedig jó vagy rosszindulattal,de így néznek ki. Szóval,a valóság igazi megértéséhez az eredeti nyelven kell olvasni és megérteni is. Ezért van az,hogy a magasabb rangú katolikus papok ivritül olvassák a Tórát.Ők tudják az igazságot de az nem mindig fér össze a Konstantin által meghatározott dogmákkal.Viszont ma már hála a Teremtőnek máglyára sem küldenek a dogmák tagadásáért.Bár a felekezetek közti vita továbbra is fennáll.

  • C.Ádám!

    Köszönöm a válaszát és korrektségét!
    Fáradt vagyok,bővebben majd holnap válaszolok,írok!
    jó éjt mindenkinek!

  • Marcsit úgy nevelték, hogy ha templomba bemegy és meghallgatja a papot, meg néha gyón is, akkor Ő már azt hiszi „hívő keresztény” – hisz templomba jár. Csak éppen Krisztus tanításaiból és a Bibliából nem merít egy betűt sem, sőt tagadja amit kommentjeinek százai bizonyítanak. Éppen ezért az, hogy Ő hívő lenne, az a legnagyobb vicc tőle, mert tetteiben sehol nem tükröződnek a Krisztusi tanítások, még nyomában sem.
    Marcsi maga nem hívő keresztény, hanem ájtatosan vallásos. A vallásosság és a kereszténység két külön fogalom. Többet érne azzal, ha a Bibliát tanulmányozná, Jézus tanításait követné – és tetteiben ez visszatükröződne annál mint, hogy néha beül egy templomba, oszt maga részéről ezzel ki is merült a „hívő kereszténység”.

  • Boda Marcsi
    2019 szeptember 20
    1:10 du.

    mit is terjesztek? attól tartok, csak kigúnyolom Szent Viktort – mert a maga fajta hívőknek kétségtelenül szent – ez pedig aligha minősül terjesztésnek!

    node, hogy egy kis fényt hozzak abba a mély sötétségbe, ami a koponyáján belül honol:
    https://magyarnarancs.hu/belpol/orban-a-magyarok-kuldetese-hogy-megmutassak-a-vilagnak-milyen-a-kereszteny-szabadsag-eszmenyere-epitett-elet-122946

    most akkor elő tűt és cérnát: erre varrjon gombot!

    hívő keresztényként (?) halovány fogalma sincs se az Írásról, se a krisztusi tanításokról, ami azért komoly hiányosság. jómagam nem ócsárlom a hívőket, csak tükröt tartok eléjük. nem az én hibám, ha nem tetszik nekik, amit benne látnak.

    ami pedig a kommenteket illeti: maga eddig még soha nem írt hitelt érdemlőt, mi több, pont maga volt az, aki igazolás, válaszadás elől gyáván megfutamodott, ha arra kérték, ugyan, idézne már ide valami forrást! legtöbbször ehhez se ideje, se kedve nem volt, ám kétségtelen, inkább a tudása hiányzott hozzá.

    cáfolni magát annyit jelent, mint a ködöt pofozni.

  • Christopher Adam
    2019 szeptember 20
    2:51 du.

    Boda szerintem nem is azt állította, hogy Te fizetnél engem – aki, mint lássuk be, megfizethetetlen vagyok – hanem, hogy az ellenzék.
    az ellenzék, mint olyan, en bloc. mivel egyik párt sem képes kitermelni a rávalót, hát összedobják 😀

    egy korábbi, Bodához szóló válaszomban bevallottam, hogy karakterenként fizetnek. a fenti 15 sorral – by Jurásek elvtárs – nem sokat kerestem, de élveztem 😛

    most és itt a nagy nyilvánosság előtt bevallom: a KMH valóban nem fizet nekem honort!
    aki pedig bebizonyítja, hogy bármely médium bármit is fizet nekem a rezsim és Orbán lejáratásáért, annak megígérem, hogy a Hősök terén, trombitaszó és esti kivilágítás mellett, ünnepélyesen kinyalom a s….t!

  • Tanuljatok sggnyalást Boda Marcsitól…

    „C.Á.!
    …és sokadszorra kételkedem abban,hogy ez a fórum demokratikus lenne…amire nem tudnak hitelt érdemlően válaszolni,azt egyszerűen moderálják…törlik!”

    Két hozzászólással lejjebb:

    „C.Ádám!
    Köszönöm a válaszát és korrektségét!
    Fáradt vagyok,bővebben majd holnap válaszolok,írok!
    jó éjt mindenkinek!”

    Vajon milyen lesz a holnapi „bodaválasz”?
    😮

  • Boda Marcsi
    2019 szeptember 20
    2:12 du.

    Te csak mocskolódi jársz ide.
    Azt sem tudod mi van körötted.

  • Almási Alma
    2019 szeptember 21
    4:15 de.

    ami azt illeti, a hitelt érdemlő állításokban Boda erősen szűkölködik 😀 hányszor kértük már,ugyan, nevezné meg forrásait, de hiába. ahogy jómagam is sokszor kértem, idézze már ide, melyek is azok a soraim, amik bármit/bárkit is gyaláznának, becsmérelnének, de valahogy ez se sikerült neki! most is állítja, hogy fenti soraimmal uszítok, és vallást gyalázok, de képtelen ide másolni azokat, pedig csak ctrl-c, ctrl-v kérdése az egész, de még arra sem képes 😀

    Boda amúgy arra is képtelen, hogy ha segget nyal, azt következetesen tegye 😛

  • Almási Alma
    2019 szeptember 21
    4:15 de.

    Álmaink Almája… olyan jó, hogy van boda(???!!!???) addig sem foglalkoztok a világ valóságával csak álmokról szóló merengések tagadásának tagadásával a dialektika megtagadásával

    számomra boda=használt rágógumi (és én életemben kétszer rágóztam: először és utoljára)

    a boda a kapitálistapista demagográcia szülötte és arra való, hogy ő legyen a panem et circensesből a circenses (ma indegno)

    bruhahaha

  • Ille István
    2019 szeptember 21
    2:41 de.

    „azt” pedig úgy szoktuk mondani, hogy: estifény

  • Ille István
    2019 szeptember 21
    2:41 de.

    bocsi, kimaradt: beka behu azaz kávéborogatóan letaglózó, de mint írám Álmaink Almájának: a bodaítis az számomra használt rágógumi, de aggyál neki… a többiek is akik rászánják az időt és a teret (mindkettő végtelen tehát van miből?) kérdésem mikor élveztek?
    van itt olyan és a Cenz Ura beengedte, mert szereti tanulmányozni bizonyos egyedek mire képesek és arra mi a „reakcijó®” „azokabizonyosak®” bárhová bebiggyesztik a Kommunista Kiáltványt és azt, hogy halovány lila fingjuk sincs Marx lényegéről és azt részletesen bidézetekkel®

    szóval minden jót, és így tovább

    addig én Rossini nyitányokat hallgatok

  • Nos se Alma a fa alatt,se Valahun…Canada,(akinek se hite,se becsülete,de prédikál…) a leépült Geyza meg pláne,de Ille tagadása…meg a hasonlók véleménye,károgása sem érdekel,én vállalom amit írok,többek közt abban is biztos vagyok,hogy a hozzászólásom többször nem véletlenül,nem jelent meg……de ezúttal C.Á-nak megköszöntem,hogy mégis …engedélyezte,ill.válaszolt!
    Gyuri 10.nek köszi(!!!), igaza volt…,hogy nem értek az említett nyelven,de szerencsére a hiteltelen,mocskolódó népséget tökéletesen megértem……
    A „senkiknek” továbbra sincs semmi mondanivalóm,sajnálom és mgvetem őket!
    Na Pá!

  • Még egy mondat: C.Á-NAK UGYE nem mondja komolyan,hogy az itteni
    vallás és hozzászóló gyalázók Krisztus tanításai alapján élnek,vagy írnak?vagy esetleg hívők lennének?…….
    Ez ugye kissé valószínütlen állitás,mint az is,hogy itt egyes szerzők,és híveik netán”hittanórát” tartanának?….ez ugye mind a
    fórumtól,mind tőlük nagyon messze áll…..de ugye nem is ez a céljuk?……!

  • C.A.
    „…a honlap fenntartása pedig havi $115, amit zsebből fedezek.”

    Tiszteletre méltó, de akkor miért teszi?

  • C.Ádám!

    Eddig úgy tudtam,hogy a moderálást azokkal szemben érvényesítik
    akik bunkó és alpári stílusban írnak…..nos én egyikük közé sem tartozom,csupán józan és tárgyilagos vékeményt írtam!!!(TALÁN NEM BŰN?….
    Másrészt fogadalmam ellenére..HunCanadának:
    Milyen érzés hazug,rágalmazó,Istentagadónak lenni?
    Én nem vagyok fanatikus keresztény,de szerencsére az ilyen jellemtelen ,hit és ész nélküli alakoknál mint maga azért sokkal különb vagyok4
    Duguljon be a hasonlókkal együtt,mert csak tovább égeti magát…!
    mindezt a rövid reklám (és pisilés…mellett!
    Érezze magát megtisztelve,hogy egyáltalán válaszra méltattam…!

  • Boda Marcsi
    2019 szeptember 21
    2:02 du.

    Marcsi kérdi:
    „Még egy mondat: C.Á-NAK UGYE nem mondja komolyan,hogy az itteni
    vallás és hozzászóló gyalázók Krisztus tanításai alapján élnek,vagy írnak?vagy esetleg hívők lennének?…….”

    Miért kéne mondani, nem mondta senki, ellenben Önnel aki mániákusan mindig idehazudja, hogy „hívő keresztény”. Ez a különbség, ha másokhoz akarja magát hasonlítani. Még egyszer tehát. Mások nem kérkednek (mert cselekszik azt), ön pedig napi szinten szóval és nem tettel állítja, hívő voltát, pedig egyfolytában mást cselekszik. Ezért egy képmutató ájtatos álkeresztény maga, amely sokkal rosszabb.

  • Boda Marcsi
    2019 szeptember 21
    1:52 du.

    ismételten kérem, idézze ide hiteltelen és mocskolódó, vallást tagadó soraimat! nem nagy etwas, tán még maga is képes rá!
    a sokkal különb létét meg kellő módon illusztrálja, hogy közli velünk, köszöni szépen, a veséje jól működik, és vizelettartási gondjai sincsenek 😀

  • Amit Boda Marcsi ír H.Canadának,
    megsokszorozva vonatkozik geyzára.Én az ő ideírásait nem nevezem hazugságoknak,mert nem akarom vérig sérteni.Csupán mocskolódó kitalációknak nevezem a moderátor utólagos engedelmével.

  • Boda Marcsi
    2019 szeptember 21
    3:41 du.

    „..HunCanadának:
    MMilyen érzés hazug,rágalmazó,Istentagadónak lenni?”

    Honnan tudjam? De adok egy tippet: Ha saját magát megkérdezné, és nyilatkozna róla, akkor megtudnám. Tényleg ossza már meg milyen érzés.

    Meg azt is ossza meg, hogy mivel rágalmaztam és mivel tagadtam Istent?! Ha már állít valamit, kérem árulja már el, mert ha tőlem ugyan ezeket megkérdezné, én tudok magától idézni bodamarcsiságokat példaként a rágalmazásaira, Istentagadásaira napi szinten.
    De Ön csak lotyog a semmiről. Ez a maximum amit tud. Hazudni, üres szavakat lotyogni és nézni a propaganda TV-t, és elhinni amit ott párhuzamos világként magának legyárt a rendszer.

    Szóval üres lotyogás marad megint amit idehazudik, vagy van gerince alá is támasztani állítását (tudja a rágalmazásról, meg az Istentagadásról)?

  • gyuri10
    2019 szeptember 22
    7:29 de.

    Hogy ki hazudik az kérdéses.
    Meséld el hogyan nyertél 1956 szeptemberében a csepeli Dunaágon egy kajak-kenu aranyérmet.

    Merthogy ezzel próbáltál Tüske Zsófia előtt „menőzni”.

    Sajnos abban az évben és hónapban nem volt semmiféle kajak-kenu verseny a csepeli Dunaágon.

    Aztán hogy volt mikor te -saját állításod szerint- rendszeresen tankkal mentél Ramallahba bevásárolni ?

    Aztán hogy volt az , hogy TE aktívan résztvettél az 1956.-os eseményekben, amiket erősen tagadsz mostanában ? Figyelő leírta milyen web-lapon nagyképüsködtél ezekkel.
    A saját magad állítása szerint a „hőstetteid” miatt kaptál soron kívüli gyorsított eljárással állampolgárságot már 1957.-ben egy meg nem nevezett külföldi országban, amint írtad. Itt és te magad. Kár tagadni.

    Aztán meg pár hónappal később azt írod itt hogy tégedet még 1957.-ben elhurcoltak a Gyorskocsi utcai rendőrfogdába, ahol
    ÉN VERTELEK TÉGED !!! merthogy rámismertál az itteni szövegeimből. 😀 😀 rámismert a barom !!! 😀
    Az nem zavarja az idiótáját hogy ’57-ben még egészen kicsi gyerek voltam 😀

    Mikor megkérdeztük tőled hogyan tudtál egyidejűleg két helyen lenni, azt hazudtad hogy elhitted Kádár dumáját az amnesztiáról, azért jöttél haza.

    Aztán elfelejtetted az egészet és pár hónap múlva azt írod hogy tégedet a MAROS UTCAI rendőrkapitányságon én vallattalak, mert rámismertél itt. Mikor megkérdeztem hogyan tudtál egyidejűleg kettő rendőrkapitányságon fogoly lenni, azt hazudtad hogy sohasem irtál a Gyorskocsi utcáról és hogy a Marosutcában csak lelkileg kínoztalak én tégedet hehehehe..

    Ezek után nem világos, ha itthon feketeseggű lettél, hogyan tudtál ismét külföldre távozni és miképpen lettél izraeli állampolgár.

    Mert a hatvanas években disszidálni nemigen lehetett másképpen, csak útlevéllel kinntmaradni. TE kispofám az elmondottak alapján semmiképpen nem kaphattál útlevelet, de még határsávi beléőt sem.*

    Szóval..hazudozás az életed.

    Illének pl. azt hazudtad hogy elvből nem jössz Magyarországra.
    Igy aztán pár hónapja el sem akata hinni hogy állandóan itt esz a fene tégedet, mikor pár levelet váltottam vele rólad.

    Sorolhatnám még a bebukásaidat.
    Ha hazudozásra adod a szenilis fejedet, jobban tennéd ha felírnád miket hordasz össze, nehogy lejárassad magadat.
    De…mostanra már mindegy. Leégtél akár a Reichstag 😀

    * Határsávi belépő
    Régen, a Kádár-rendszer keményebb éveiben,
    csak olya személyek közelíthették meg az Osztrák határ pár kilométeres körzetét, akik vagy ott laktak, vagy a Belügyminisztériumtól kértek HATÁRSÁVI BELÉPŐT.
    (Azthiszem ez a Yugo határszakaszra is érvényes volt.)

  • Almási,ne erőlködj….én korrekt vagyok és megfelelően reagálok
    az egyes válaszokra!

    Aztán mint írtam,nem vagyok bigott vallásos,a Bibliát sem olvasom
    naponta,de hívő keresztényként kifogásolom az olyan (se,hittel,se becsülettel,se tudással nem rendelkező)lényeket akik kínjukban,csupán tehetetlen politikai dühükben másokat akár Orbánt,akár engem vallásra hivatkozva ócsárolnak.Az a legfőbb
    bajuk,hogy egy keresztény vallásu embert választott az ország(2/3-dal és egymás után 3x)aki megszilárdította az országot,MAGYAR!!!!a családon férfi és nő kapcsolatát érti,megvédi az itt élőket a migráns csőcseléktől…és még sorolhatnám,velem meg az
    a legnagyobb gondjuk,hogy kapásból,bizonyíthatóan,tényekkel cáfolom az uszító,valótlan állításaikat.
    Ez részükről érthető,mivel a hazaáruló,többszörösen leszerepelt,lecsúszott balliberálisok feltétlen híveik!
    Sebaj lesz többeknek még rosszabb is ……csak így tovább..!
    Persze Tüske szerint van kivétel: egy „tisztességes” pap akad a bűnöző Donáth „atya személyében….!
    MELLESLEG H.C-nak felhívom a figyelmét,hogy több újság,több csatorna létezik,kapcsolgasson…..meg ha hazaszalad nézzen,halljon,tapasztaljon!
    De ha ezentúl biblia órát tartanának,szóljanak,le ne maradjak róla…..vicces lenne….!

  • Marcsi írj: „velem meg az
    a legnagyobb gondjuk,hogy kapásból,bizonyíthatóan,tényekkel cáfolom az uszító,valótlan állításaikat.”

    Igen Marcsi, magával az a legnagyobb baj, hogy „kapásból” és „bizonyíthatóan” cáfol. 😀 😀 Kapásból, és bizonyíthatóan… 😀 😀

    Maga még semmire nem válaszolt évek alatt. Nem, hogy kapásból hanem sehogy sem, helyette mindig elmaszatolja a témát. )Most sem válaszolt a fentebbi kérdésemre, ami annyi volt, hogy ha állít valamit azt támassza alá – ma sem tudta ezt a kis feladatot megoldani.
    a +Bizonyíthatóan”-ra így már nincs is értelme beszélni. Hogy nem sül le az arcáról a bőr, amikor hozzáér a billentyűzetéhez. Bármilyen szót rak össze a betűkből, hazugság sül ki belőle.

  • Boda Marcsi
    2019 szeptember 22
    10:47 de.

    ezzel csak az a baj, hogy Orbánt soha, senki nem választotta meg, vagy maga talán találkozott a nevével bármelyik listán is? Orbánt MEGBÍZÁST kapott az államfőtől kormányalakításra.

    a másik, hogy az a 2/3 sem igaz, csak a manipulált választási törvények köszönhető, és egyedül a parlamenti képviseletre érvényes.

    a harmadik meg az, hogy még soha, egyetlen alkalommal se cáfolt meg semmit, pláne nem bizonyíthatóan, a tényei meg propagandahazugságok.

    Orbánnak mellesleg nincsen semmilyen vallása, amúgy is az, hogy keresztény, az nem vallás. nota bene, ha katolikus lenne, bűnben élne, mivel a Tízparancsolatból legalább hármat naponta megsért.

    ismételten kérem, idézze ide azokat a bizonyos ócsárlásokat, valamint, ha lehet, fejezze be mások sértegetését, mert valakit hazaárulónak minősíteni nem vélemény, hanem büntetendő cselekmény!

  • OIM* és a „korrektség”…nohiszen… 😀

    *OIM = Mint tudjuk.

  • hehehe idióta OIM* kapcsolgat, válogat a TV meg a rádió-csatornák között.
    Holott mindből ugyanaz a bűzös csatornalé folyik.
    Dehát..aki a diznyóól szarszagát szereti…

    *OIM = Oldal Idióta Macája

  • Amúgy a reklám alatt röviden:

    Valahun.Canada nekem jogom van Isten nevét a számra venni sokkal inkább,mindenkinek segítek akinek tudok,senkinek nem ártok,mint sok(esetleg ÁVH-ás leszármazottak, komcsik,vagy csak terhelt leszármazottjaik)mert ugye keresztény vagyok és
    ráadásul más tiszteséges vallást,és annak szintén tisztességes híveit is becsülöm,és nem mellékesen nem megbízásból írok véleményt!
    Sőt a hit nélküli,de tisztességes emberekkel sincs bajom!
    Isten majd igazságosan ítélkezik……addig is a betegeknek,félrevezetetteknek jobbulást,jó orvost kívánok !

  • Christopher Adam

    Boda Marcsi,

    A leszármazottakat miért ostorozza? Õk miért felelnek apjuk, esetleg anyjuk bûneiért?

  • Na az utolsó hozzászólásom törlöm,közben az előző mégis…megjelent.
    C.Á!

    Én senkit nem ostorozok,de egyes leszármazottak ugyanolyan jellemtelenek,hazugok mint az őseik,amit ugye elítélek….de az azért nagy szerencse,hogy semmilyen hatalmuk nincs a megtorlásra
    napjainkban…..!

  • Boda Marcsi
    2019 szeptember 22
    1:54 du.

    Maga nagyon el van tévedve – mondjuk nem csoda. Attól, hogy segít mindenkinek akinek tud (mondjuk ez is megkérdőjelezhető) attól még sem Krisztus tanait, sem a Bibliát nem tekinti életében sorvezetőnek – ezt napi szinten TETTEI bizonyítják. Márpedig hívő keresztényként – aminek hazudja magát – pontosan Krisztust és a Bibliát kéne követnie minden percben.

    Ön azt írja: „más tiszteséges vallást,és annak szintén tisztességes híveit is becsülöm,és nem mellékesen nem megbízásból írok véleményt!
    Sőt a hit nélküli,de tisztességes emberekkel sincs bajom!”

    Isten azzal teszi az embert próbára amit nehezére esik megtenni. De maga csak az ön szerint „tisztességes” emberekkel áll szóba. Ez nem nagy kunszt. Legyen irgalmas egy részeges hajléktalannal, egy cigánycsaláddal akik nem dolgoznak, (ezen embereket rendszeresen említi, mint akit megvet) tegyen jót azzal -vagy csak legyen egy jó szava ahhoz, aki esetleg Önt bántja. Biztos ismerős, hogy ha megdobnak kővel, dobj vissza kenyérrel. Na Önnél ez a legelemibb keresztényi dolog sem működik, mert Ön csak azt dobja „meg kenyérrel”, aki önnek kedves. Ez nem keresztényi. De hát soha az életben nem fogja fel, hogy mi az a kereszténység, mert ön mindig is össze fogja téveszteni a vallásossággal, ami önnél ez egy ájtatosságban csúcsosodik ki.

    Egyben igaza van: „Isten majd igazságosan ítélkezik”.

  • C.Á!

    Ugye a „génekről”az utódok nem tehetnek,de talán felnőtt emberként elgondolkozhatnának egy cseppet a felmenőikkel
    kapcsolatban……ha már jóvá tenni nem is tudják azok „tetteit”és
    nem kéne a példájukat követni?…..Ismerek olyan embert,aki erre
    képes volt(bevallotta a multjukat..).és ezért becsülöm is!

  • HunCanada
    2019 szeptember 22
    2:15 du.

    Boda felett szerintem a jóisten se ítélkezhet, mivel ő nem Isten , hanem a NER gyermeke. torzszülött, igaz, de mégiscsak az.

    amúgy Isten nevének a szájára vételével van némi gondom: Isten ugyanis a langyosakat kiköpi. Boda azonban langyosnak is kétes, hite meg kizárólagosan fideszes hit, amihez, lássuk be, az Istennek semmi köze!
    amúgy Boda rendszeresen kővel dobál. a magam részéről teljesen keresztényietlenül nem kenyérrel, hanem egy nagyobb darab kővel dobom vissza. elég öreg már ahhoz, hogy ne tudjon elhajolni előle, előbb-utóbb telibe verem a pofáját!

    igaz, azt írja, őt mi nem tudjuk megsérteni – azért és egy vidia korongos flexel megpróbálnám – mi több, nem is érdeklik a hozzászólásaink.

    ezzel csak az a gond, hogy debizony, érdeklik! ugyanis ezen hozzászólásokon keresztül tud kilépni a nyilvánosság elé, mivel egyébként a kutyát sem érdekli beszűkült, csökött élete. sajnálatos módon azonban se érvrendszere, se szókincse nem változott sok év óta, ezért kétségtelen, mi vezényli: a folyamatos bizonyítási vágy! vegyetek észre NERtársak, főleg, NER vezetők, én a ti hívetek vagyok, itt lengetem a zászlót, hát csak megérdemlek némi figyelmet?

    nem, Bodának pénzbeli elismerésre nincs szüksége – bár bevallása szerint szerény körülmények közt élő, de a rendszerrel teljes mértékben elégedett nyugdíjas – ő erkölcsi elismerést óhajt, hiszen mindig bátran, nyíltan és megalapozottan nyilvánít véleményt, miközben a tudjukkik hazát árulnak, mocskolódnak, uszítanak és hazudnak!
    a 30 ezüstjét már régen megkapta, most a prémiumért áll sorba.

    kereszténysége amit fennen hangoztat, felettébb kétes. igaz, vannak zsidó ismerősei is, találkozott rendes cigányemberrel is, sőt, egyszer ételt is vitt a kapujuk mellett csövező hajléktalannak – ami azért kérdéses, mert a II. János Pál tér, ahol lakik, nem éppen hajléktalanokban gazdag terület, ráadásul a házkapuk sem alkalmasak a behúzódásra – ám hite korlátozott: Orbánban hisz, a Fideszben, de fenntartás nélkül.

    szerintem Jézus cselekedeteire is gyanakvással tekint. Orbán még nem igazolta le.

  • Hagyjátok már szegény Bodkodát ugye! Ő egy hiteles, korrekt ugye! És a rendes embereket ugye értékeli ugye? Ugye nem nézi, kiféle-miféle, csak rendes legyen ugye! De azért ugye a származást számon tartja ugye. (Tényleg Chris: Neked miféle „származásod” van?)
    Geyza! Igen, a jugó határra is volt határsávi. Anyu már februárban elkezdte intézni, hogy vakációra mehessünk a szüleihez, és elkísérhessenek. (300km-es vonatút Pestről, többszöri átszállással.) De ketten sose kapták meg, csak egyikük: sőt volt, hogy egyikük se, így a 16 éves nővérem vigyázott ránk. És nem volt vicc: Zalaegerszegen felszálltak a rédicsi vonatra a határőrök: akinek nem volt határsávija, leszállították, az állomáson meg elkísérte a másik egyenruhás. Valamikor a hatvanas években szüntették meg.
    Egyébként: a nemrégiben elfogadott SS-törvényben is benne van. 8 kilométernél közelebbre nem mehetsz a határhoz BELÜLRŐL külön engedély nélkül, mert migránstámogatás bűnébe esel, ami azonnali hatósági intézkedéssel jár. Nincs részletezve, hogy melyik határhoz, így bármikor lefoghatnak Hegyeshalom vagy Párkány felé közelítve is. A diktatúra törvényei be vannak tárazva. Bármikor, bárki ellen bevethetik a terror eszközeit is.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙

    BŐRTÖKÖN ÁLLÓ SZENT
    szakrális népi opus

    Az Ille [1:08 és 2:33]által itt fentebb leközölt, 5-ös méretű * bőrglóbuszon álló szent szobra éppen e futball-labda-posztamens révén bizonyítja az alany, a modell mélységes kereszténységét.

    Tudniillik eddig műalkotásokon és kf. más népi háziszentségeken is Máriát Holdsarlón, vagy ritkábban napkorongon állva csak a 12.századtól ábrázolják, melynek szakrális előképét a Napba-öltözött asszony, avagy a Magyarok Nagyasszonya fogalom adja. Ez utóbbinak viszont a jóval korábbi időkre visszavezethető pogány istenanya ábrázolások az ősi formái…

    Ergo, egy új hagyományként támadott a gipsz-kertitörpe kultusz jó ízlésű magyar rajongó tábora és művészköre hívei között ez, az Orbánt a felcsúti focicsapat és akadémia sárga kék mezébe bujtatott és lába alatt egyfajta globális hatalmi szentségre emelő, fenkölt kompozíció. A remekmű szerkezete a focit mint földgolyót, illetve az azon álló „világ urát”, azaz egy globális posztamensen taposó hőst testesít meg. Mindez visszautal a pogány, ősmagyar hagyományra is amely a csodaszarvast gyakran ábrázolta gömbön állva is…

    ))) 😀 (((

    .

    * A műalkotáson ábrázolt labda FIFA szabvány szerinti mérete garantáltan pontos, mert Orbán 5-ös fejmérete alapján történt azonosítás útján lett meghatározva – 1,2 bar közötti átlag pszichés állapota által kiváltott kőkemény fejnyomást figyelembe véve…

  • talalom:
    „a nemrégiben elfogadott SS-törvényben is benne van. 8 kilométernél közelebbre nem mehetsz a határhoz BELÜLRŐL külön engedély nélkül, mert migránstámogatás bűnébe esel, ami azonnali hatósági intézkedéssel jár. Nincs részletezve, hogy melyik határhoz, így bármikor lefoghatnak Hegyeshalom vagy Párkány felé közelítve is.”

    Nem kell ahhoz Hegyeshalom vagy Párkány felé menni, a ferihegyi repülőtér, sőt a Belgrád-rakparti nemzetközi hajóállomás is az EU-külső határa. Igy rendőrségi határozattal ezektől is kitiltható nyolc kilométerre és hat hónapi (de korlátlanul hosszabbítható) időtartamra bárki (természetesen akkor is, ha ott van a lakása, vagy a munkahelye), aki egy migránst segít. Nincs rögzítve, mi jelent segítséget (pl. angolul vagy franciául megkérdezi tőlem valaki, merre van a Lánchíd, és én megmondom? No, de mi van, ha az a fránya migráncs magyarul kérdezi, mert megtanult magyarul?). Ez a rendőrségi határozat ugyan bíróság előtt megtámadható, de azt tartalmilag a bíróság nem vizsgálhatja, hanem kizárólag azt, hogy a hatáskörrel rendelkező rendőri szerv hozta -e meg, vagy sem.

  • talalom
    2019 szeptember 23
    5:39 de.

    Így igaz !
    Ez a „szép új világ”
    A Keresztény Szabadság.

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2019 szeptember 23
    6:57 de.

    Naon vigyázzzzá’ , me’ minnyá röhögök…

  • Boda: „Valahun.Canada nekem jogom van Isten nevét a számra venni sokkal inkább,mindenkinek”

    hát nem, nem így van.
    Az már akkor kiderült, hogy fogalmad sincs a szentmise liturgiájáról, amikor itt verted a melledet, hogy te tisztességes vagy és jársz templomba.

    Ahogy a katekizmussal sem vagy tisztában, amit az elsőáldozásra készülő 6-7 éves gyerekeknek kell tudni, hogy áldozhassanak:

    „Hogyan szól Isten tízparancsolata?
    Isten tízparancsolata így szól:
    1. Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!
    2. Isten nevét hiába ne vedd!”

    és ez még csak az első parancsolat a tízből.
    így nem csoda, hogy a harmadik parancsolatot sem ismered: Szeresd felebarátodat, mint saját magadat!

    324. Ki a felebarátunk?
    Minden ember felebarátunk, akár jóakarónk, akár ellenségünk.

    ami Donáth Lászlót illeti: rá a nyolcadik parancsolat vonatkozik:

    „Mire kötelez minket Isten nyolcadik parancsolata?
    Isten nyolcadik parancsolata arra kötelez minket, hogy igazat mondjunk, védjük
    felebarátaink becsületét, mindenkiről tisztelettel és szeretettel beszéljünk.
    Ki vétkezik Isten nyolcadik parancsolata ellen?
    Isten nyolcadik parancsolata ellen az vétkezik, aki hazudik, vagy felebarátja becsületében kárt tesz.
    Ki vétkezik hazugsággal?
    Hazugsággal az vétkezik, aki nem mond igazat azért, hogy félrevezesse felebarátját, akinek pedig joga van az igazsághoz.”

    Forrás: http://www.ppek.hu/konyvek/Magyar_katolikus_katekizmus_1995_1.pdf tanulmányozd, és térj meg, ha már kereszténynek tartod magad.

    Egyébként az Alapjogi Charta szerint: „(1) Minden gyanúsított személyt mindaddig ártatlannak kell vélelmezni, amíg bűnösségét a törvénynek megfelelően meg nem állapították. (2) Minden gyanúsított személy számára biztosítani kell a védelemhez való jogának tiszteletben tartását.”

    Tehát rád Jézus szavai közül Mt.23,27 vonatkozik:
    „Jaj nektek, farizeusok és írástudók, ti képmutatók! Fehérre meszelt sírokhoz hasonlíttok, amelyek kívülről szépnek látszanak, de belül tele vannak a halottak csontjaival s mindenféle undoksággal. Így ti is kívülről igazaknak látszotok az emberek szemében, de belül tele vagytok képmutatással és gonoszsággal!”

  • FERENC;

    Hogy „miert teszi”?

    Mert anyagi erdeke is fenntartani a lapot, aminek fenntartartasaert kap (azt kb. ket-eve irta ) hogy kap havi 5 ezret a OCF-tol. Akkor a havi lap fentartasa $ 74 volt.

  • Tüske Zsófia
    2019 szeptember 23
    2:01 du.

    Pedig Zsófia, joga van hozzá.
    Az már máskérdés hogy szegény Isten nagyokat csuklik mikor az ostoba banya fel-fel emlegeti őt.

  • Tüske Zsófia
    2019 szeptember 23
    2:01 du.

    huh, ez telibe talált! habár kétlem, hogy Boda ebből bármit is felfogna.
    a „fehérre meszelt sír” pedig találó, beltartalma nélkül is. Boda amúgy sem egy vizuális élmény, de ebben a formában egyenesen elborzasztó!

  • Tüske Zsófia
    2019 szeptember 23
    2:01 du.

    Így ti is kívülről igazaknak látszotok az emberek szemében, de belül tele vagytok képmutatással és gonoszsággal!”

    ——————————–

    Egyetértek a szép és értelmes levezetéseddel, azzal a hangyányi különbséggel, hogy Boda szerintem még kívülről sem látszik „igaznak” az emberek szemében. Hiába tolat oda rendre a templomba vasárnaponként ( vagy bármikor) mert aki belül ennyire mocskos és rosszindulatú, annak szerintem az egész lelke kiül az ábrázatára. Ennek az embernek még a lélegzete is hazugság, a szomorú, hogy már rég nincs tudatában ennek sem, ösztönösen állít valótlanságokat, azaz hazudik, mert olyan sötét hogy, fel sem fogja, ezzel naponta mond ellent a keresztényi magatartásnak! Esetében sajnos nem mentség, hogy „megvezetett, félre informált, meg párhuzamos valóságban él, mert ezt vetítik neki… stb ” mint azt az olyan jóindulatú elmék mint HunCanada feltételezik, mert aki ennyire nem használja a saját fejét, ítélőképességét, aki ennyire nem érzi a valószínűségnek semmilyen formáját – vagy ha igen, azt élből elveti az ármánykodás érdekében – az már nem pusztán téved, hanem rendre bűnt követ el!

    Ezek után itt veri a mellét és hirdeti, hogy ő mekkora keresztény, csak mert templomba jár – hát attól még senki nem lett keresztény!
    Amit ez az őskeresztény itt Donáth Lászlóról és Annáról levágott, anélkül, hogy bármi közelebbi ismerete vagy konkrét bizonyítéka lenne – nem beszélve a már általa legyalázott többekről – az minden határon túlmegy.

  • Christopher Adam

    B79:

    Egy hónapra elbúcsúzunk Öntől. Október 24-ig ne is próbáljon kommentet küldeni, mert törölni fogom.

  • Christopher Adam
    2019 szeptember 24
    10:28 de.

    Chris, most itt zokogok, milyen tréfák maradnak, ha a gizi nem lesz? ki kellene akasztani a szárító kötélre csipeszekkel, hadd szellőzzön, már olyan pudvás lábszaga volt… ott Floridában (ott még nem jártam) milyen szelek fúnak? vagy küldjél neki FEEBREEZ-t valami erőspaprikaaromával
    bruhahaha

  • rendben, B79 hazudik, személyeskedik, tiltást kap.
    de mit kap Boda, aki válogatás nélkül vádaskodik, hazudozik, sérteget, rágalmaz és ócsárol bárkit, aki nem idoljának és a NER-nek híve?
    persze, csínján kell őbodaságával bánni, mivel ez esetben véres kardként hordozná körbe a liberális önkényről szóló tirádáit, és a demokrácia eltaposásáról delirálna.
    de hát nem is kellene eltiltani, szolgáljon elrettentő példaként, milyen is egy NER hívő , és szókincsét illetően a NAT nyelvtani példatárába illeszteni.
    vegyük tudomásul, hogy itt mindenki hazaáruló és hülye, csak ő villamos.
    mindezt a reklámszünetben, természetesen, ráadásul pisilés mellett.

  • Ille István
    2019 szeptember 24
    2:57 du.

    Asszem Bodát láttam ma az örsvezértéri CIB fiókban három és félnégy között.

    Legalábbis ezen a néven futtatta magát az előjegyzési fali nagy képernyőn.

    Egy lepusztult csiricsárén öltözött nyanya, fekete trapézosan bájos naciban, fehér zoknival és valamilyen fazontalan szandállal, törtfehér valaha sportkabátnak nevezett ballon szerű háromnegyedes kabátban,alatta türkizkék pullover. Igen rövidre vágott ösz hajában nagylányosan viselt vastagkeretes olvasószemüveg. Mindehhez egy meglehetősen nyúzott kerekded kalács-szerű fizimiskát visel a kb. egyhatvanas őnagysága

    Aztán persze lehet hogy nem ő volt, de szereintem de 😀 😀

  • Geyza, tételezzük fel, hogy Isten képben van, boda felől is. és mivel nem lehet megvesztegetni, azt fogja kapni tőle, amit megérdemel.

  • Mi legyen Marcsival? Az én fiatalkoromban volt egy mondás, ami most tökéletesen illik rá:
    „Jól beszél, csontot neki!”

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Rodeo11/JurasicFark
    09.20.11:53/ 10:23

    MULTIK ÉS NACIK

    Rodeo részéről tökéletes megközelítése az internacionalizmus fogalmának, hogy a kapitalizmus internacionalizmusánál e g y e l ő r e – még mindig – nem létezik nagyobb és jobban organizált nemzetek fölötti érdekszövetség. Ez pedig nem más mint a
    m u l t i – n a c i o n a l i s t a . óriáscégek által alaposan és gondosan és jól, évszázadok alatt fel- és kiépített globális kapitalizmus.

    Finomabb jólelkek kényeskedő, nicknevén globalizmusnak becézett n e m z e t e k – f e l e t t i . gazdasági-hatalmi textúra, amelynek első számú célpontja ma már a saját nemzetétől szinte megközelíthetetlenül távol élő ország(ok) munkásosztálya, annak tagjai a helyi komprádor burzsoá, vagy egy államkapitalista hivatalnokréteg útján történő jólszervezett kizsákmányolása.

    Politikai és tőkés – tulajdonosi – szempontból előny, hogy az érintett, tőle fényévekre lakó, táv-kizsákmányolt dolgozó napi szinten mégcsak nem is érzékeli az ő kizsigerelésének tényét. Szemben a „belföldi”, a helyi munkásosztállyal, amely egy társadalmon belül, egy légtérben látja az égbekiáltó különbségeket ember és ember, életszínvonal és életszínvonal között… Részben e felismerés veszélye is ösztönzi a tőkét a külföldi munkaerő importálására.

    Éppen ezért a globalizmus „rendszerében” a tőkésosztály „saját” országa munkásosztályát egyfajta kizsákmányolás-mentes jóérzésben ringathatja és teszi is, tudniillik a globális profitból a gazdasági mechanizmus csatornáin neki is le-leszivárgó, juttatott morzsákkal…

    Csak ez, a néhány évtizede kialakult és egyre tökéletesedő tőkés gazdaság, ez az történelmi állapot – a globális kapitalizmus – teremti meg a továbblépés távolabbi feltételeit. A dolgozók és a szakszervezeteik segítségére van ebben az egyre tökéletesedő és gyarapodó kommunikációs sztráda is, az INTERNET, mint az őket is összekötő eszköz. Ennek segítségével . l e s z . k é p e s . megalapozni a hatékony, m u n k á s s z o l i d a r i t á s t, illetve különböző nemzetek (országok) szervezett munkásainak, a távoli, immár úgyszintén . m u l t i n a c i o n á l i s 😀 összefogását, és együttműködését, azaz az
    i n t e r n a c i o n a l i z m u s t.

    Üdvözlettel: THU

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    JurasicFark!

    Az internacionalizmus nem bolsevik találmány.

  • Ille István, Bodának még annyi esze sincs, hogy azzal tiltakozzon, ő nem katolikus (a katekizmust más felekezetek nem fogadják el.
    Jézus nem feledkezett el a bodafélékről:

    „Óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik báránybőrbe bújva jönnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok. Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Tüskebokorról szednek-e szőlőt, vagy bogáncskóróról fügét? Így minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt terem. Nem hozhat a jó fa rossz gyümölcsöt, a rossz fa sem hozhat jó gyümölcsöt. Amelyik fa nem terem jó gyümölcsöt, azt kivágják, és tűzre vetik. Tehát gyümölcseikről ismeritek meg őket.

    Nem mindenki megy be a mennyek országába, aki ezt mondja nekem: Uram, Uram, hanem csak az, aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát. Sokan mondják majd nekem azon a napon: Uram, Uram, nem a te nevedben prófétáltunk-e, nem a te nevedben űztünk-e ördögöket, és nem a te nevedben tettünk-e sok csodát? És akkor kijelentem nekik: Sohasem ismertelek titeket, távozzatok tőlem, ti gonosztevők!”

  • Besancon, Boda orbán-hívő, a fidesz a vallása és Habony meg Rogán az ő prófétája. A szentírás helyett a Ripostot és az origót olvassa és annak az igéit hirdeti.
    Jézushoz és a kereszténységhez köze nincs semmiben

  • Geyza
    2019 szeptember 24
    6:10 du.

    Te jó ég Geyza, te ilyen megfigyelő vagy?
    Én eddig azt hittem, hogy erre csak a nők képesek, azok közül sem mindenki, de hogy egy pasi ilyen részletebe menően képes legyen leírni valakinek a külsejét, pontosabban egy nőnek a megjelenését, viseletét stb a legapróbb részletekig, az igen -igen meglepő! Tudod ha a férjemet kérdezem egy valakivel való összetalálkozás, vagy valamilyen eseményen való megjelenés után , hogy mi volt rajta, mit viselt, azaz, hogy nézett ki? – akkor arra némi gondolkodás után az a válasz, hogy „hát mit tudom én, valami ruha biztos, mert az csak feltűnt volna ha meztelen….” és (bár az utóbbiban nem vagyok biztos) mindig megállapítom, hogy halott ügy egy pasit arra biztatni, hogy X vagy Y hölgy viseletét, ruházatát elmesélje!

    Ezért aztán most meg is szeppentem rendesen, esküszöm ezután kettőzött figyelemmel leszek az öltözékem és megjelenésem tekintetében, hátha valahol véletlenül összefutunk, te vesébe látó tekintettel „rám ismersz” és majd jól kiszerkesztesz itt, hogy fel volt szaladva a harisnyámon a szem, vagy valami ilyesmi! -: )))))

    Még ilyet, tisztára ki vagyok idegileg – legalább annyira mint a kakukk a közkedvelt „Süni és barátai” c. Csukás István féle esti mesében! Erről a kakukkról azt kell tudni, hogy a „magyar hangja” Hernádi Judit, egy kicsit zilált fejjel és néhány szál tépett tinccsel a fején időről időre kiugrik a faliórából, és rendre nem ért semmit a világból, meg abból amit a barátai beszélnek, neki mindent újra el kell mondani, és igencsak ki van idegileg mindentől ! Csuda helyes és tanulságos mese, mi a férjemmel és a húgommal nagyon kedveltük, amikor csak elcsíptünk egy- egy epizódot valahol mindig megnéztük, és amikor Trócsányit ( a jelenlegi EU. aspiránst) megláttuk, egyként megállapítottuk, hogy tiszta kakukk !

    Azóta oda – vissza egyikről a másik jut eszünkbe! -.)))))))))

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2019 szeptember 25
    4:33 de.

    Ez szuper volt, könnyen érthető és ráadásul kurva nehezen megcáfolható! (Engedelmeddel elmentem!)

  • Geyza:
    „Asszem Bodát láttam ma az örsvezértéri CIB fiókban három és félnégy között.”

    Te Geyza, az írt részletes személyleírás alapján biztos, hogy Boda volt, nem inkább én lehettem? 🙂 A nagy szakállam bezzeg nem tűnt fel neked?
    A Boda családnév egyébként meglehetősen gyakori. Egyesek szerint szerint szláv, mások szerint türk eredetű, és már az Árpád korban is előfordult. Én nem tudom, különösebben nem is érdekel.

    Olvasgatásaim során egyszer találkoztam a Boda névvel. Boda György államvédelmi ezredes 1953-ig Rákosi testőrségének a parancsnoka volt; 1953.január 4-én a Rákosi-villában Rákosi utasítására ő tartóztatta le Péter Gábort, az ÁVH parancsnokát.
    Egy meg nem erősített adat szerint a szóbeli utasítás úgy szólt, hogy ennek során „szökés közben” lője is agyon Péter Gábort (ez Rákosinak marha jól jött volna, mert akkor minden szart rákenhetett volna a halott P.G.-re); Boda ezr. ennek nem tett eleget, ezért Rákosi két-három hét múlva kirúgta, de nem csukták le, valami civil munkahelyen dolgozott tovább. Így volt, nem így volt, nem tudom. 1956 október végén öngyilkos lett.

  • Besancon
    2019 szeptember 25
    9:57 de.

    Aki pilóta , annak lennie kell jó megfigyelőképességének.
    Hogy tudhassa mitől kenődött fel valami hegyoldalra!
    ( Ha úgy alakul.)

  • Besancon
    2019 szeptember 25
    9:57 de.
    De komolyra fordítva:
    Reklámfotós is vagyok (csak úgy kereset-kiegészítés.képpen).
    Műszaki képek, családi fotók, butikoknak reklámok stb..
    Sok szép csaj megfordult a kis ” stúdiómban”.
    Emiatt aztán kialakul ez a megfigyelőképesség, az öltözékre vonatkozólag.

    Cirka 300 000 fotó van már mögöttem és három legyilkolt Sony félprofi digit-kamera.

  • Besancon:

    Lehet hogy csak 200 000 fotó..asszem ilyen számok tekintetében már nem számít. Különben is hogy a francba tudnám összeszámolni utólag. Nem tartom meg őket ! A megrendelő mindig magával viszi CD-n , én pedig az orra előtt törlöm a gépeimről a képeit.

  • Geyza
    2019 szeptember 24
    6:10 du.

    én is CIB-es vagyok, de még soha nem olvastam a nevem a kivetítőn, csak a sorszámom, és a fogadó ablak számát. lehet, hogy Boda ott is kivételezett személy? ámbár a II. János Pál pápa teréhez – ahol lakik – akad közelbbi CIB fiók is 🙂

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Kedves Orsós Elemér! 1:02

    Örülök érdeklődő egyetértésednek. 🙂

    Az anyag elmentése pedig, számomra kimondottan megtisztelő igyekezet…

    Tisztelettel: THU
    ˙

    .

    Ui: Ez a téma és tartalom korunk és a jövő kulcsa. Érdemes továbbgondolni…

  • Ille István
    2019 szeptember 26
    4:12 de.

    Be kell írni pár karaktert a konzolon, mire kirak a kis képernyőre egy sorszámot amit meg kell jegyezni és mutatja hogy milyen karaktareket adtál meg.
    Pár betűt ugyebár, amit az ember nem felejt el.
    Mikor rádkerül a sor, a nagy fali képernyőn megjelenik a sorszám, a nehány karakter amit te adtál meg és hogy melyik pulthoz kell menni.

    Namármost az öreglány igy adta meg a pár karaktert : „Boda”
    Gondolom annyira ostoba lehetett hogy a saját nevét volt kénytelen megadni, minden mást elfelejtene.

  • Azért az érdekes és főleg magáért beszél,hogy egyes normális modorban írt hozzászólásokat(mint az enyémet is többször nem közlik),míg más valótlan hazug,modortalan hozzászólókét igen… mint a +még terhelt,szerencsétlen Geyzáét is…
    Csak közlöm,hogy az Örs vezér tér környékén sem jártam régóta!
    Kapd be G. a gyógyszered….vagy ami használ?!
    Amúgy Illének is (aki sokban hasonló,a híveihez…)üzenem,hogy semmi kapcsolatom nincs a CIB bankkal…..

    Na neki is jobbulást kívánok…ő is kapjon be valamit……!Ne erőlködjenk,mert még „büdi” lesz!

  • Mellesleg nagyon „hizelgő”ez a fokozott érdeklődés. irányomban…….a tájékozottságukról már nem is beszélve!
    Ha netán hasonló szinre süllyednék,leépülnék,mint itt páran(amire
    remélhetőleg nem kerül sor),
    javaslom bátran kérdezzék meg a bankom nevét,a számlaszámom,sőt
    esetleg a PIN kódom is!
    Na jót röhögtem megint,de biztosan nem utoljára!

  • Geyza
    2019 szeptember 25
    6:40 du.

    Besancon
    2019 szeptember 25
    9:57 de.
    De komolyra fordítva:
    Reklámfotós is vagyok (csak úgy kereset-kiegészítés.képpen)

    ——————

    Na, látod, ezt nem tudtam! A pilóta múltadról, repülős „érdekeltségeidről” a hadászati és műszaki érdeklődésedről, híradási és egyéb zajkeltők és számítógépek iránti szakértelmedről igen – de hogy fotózol is, pláne szép lányokat, azt tényleg nem !

    Én eddig azt hittem, a világon „egyedülálló vagyok” azon tulajdonságommal, hogy látok valakit és még évekkel később is eltudom mesélni mi volt rajta, milyen színű, kb milyen anyagból, milyen kiegészítőkkel, smink, frizura stb és egyáltalán milyen volt az összhatás! Nálam ez úgy működik, hogy nem memorizálom az összetevőket, csak megnézem, lefényképezi az agyam, és mikor kell, előhívom a szóban forgó képet és kész! Tehát viszonylag jó a megfigyelőképességem és a memóriám – de nekem azt dobta a gép, ezzel szemben azt gondolom műszaki területen majdhogynem analfabéta vagyok, a matek/ fizika és egyéb reáltudományok mindig is távol álltak tőlem – nagy erőfeszítést, figyelmet és kötelességtudatot kívánt, hogy a gimiben azért hozzam a formám!

    De hát nem vagyunk egyformák….! -:))))

  • Almási!

    Ne aggódj én nem csontot szopogatok,hanem finom husikat,jó kaját eszem,de az önhibájukon kívüli nélkülözőket,több nem iszákos és nem mocskos
    hajléktalant eddig is segítettem!
    Szólj,ha ilyenről tudsz,de akkor is ha valakinek nem telik az agybaj elleni gyógyszerre(ha van ilyen?sajnos van!)szívesen küldök pénzt,ha kell,ugyanis megtehetem(több számlám és plusz megtakarításom is van)szerencsére nem nélkülözöm!

  • Boda Marcsi
    2019 szeptember 26
    2:24 du.

    Tudod kit érdekel az a büdös PINkód !
    Nekem aranyom jó a gyomrom,
    de azért van amitől még én is undorodok 😀

  • Besancon
    2019 szeptember 26
    2:47 du.

    ” -Igen- , válaszolta Vanek úr a komód alsó fiókjából, ahol momentán lakott az utóbbi hetekben. És közben többször sírva fakadt.- tudok hegedülni , titkos akciókról is,meg mindent..én rendkívül sokoldalú katona vagyok..- Azzal vígasztalásképpen magába tömött egy vajas süteményt.”

    /Idézet Rejtőtől, nem szó szerint.Me’ má’ van 14 éve is annak hogy utoljára olvastam a „14 Karátos Autót.”/

  • Boda Marcsi
    2019 szeptember 26
    2:07 du.
    „Csak közlöm,hogy az Örs vezér tér környékén sem jártam régóta!
    Kapd be G. a gyógyszered….vagy ami használ?”

    Ez csak egy olcsó kifogás, mert fogadni mernék hogy, fog még arra járni!

    (két öreg sváb ül -hogy spóroljanak a petróval- a sötét szobában:
    -Püdös van Szepi, finkottál?
    -Nem én!
    -Akkor ki?
    -Hát a kutya!
    -Nincs is ittpenn!
    -Majd pejön!)

    A fennti -megtörtént- példázat alapján Geyzának igaza lehet! 😀

  • Geyza:
    „Gondolom annyira ostoba lehetett hogy a saját nevét volt kénytelen megadni, minden mást elfelejtene.”

    No és? Én ha meg akarom tudni a nevemet, akkor előveszem a személyi igazolványomat és egy tükröt. Az igazolványon lévő fotót a tükör segítségével összehasonlítom az arcommal, majd leolvasom az igazolványon lévő nevet, és akkor már tudom – kb. 30 másodpercig. Néha még így is tévedek, összekeverem az igazolvány rovatait, és tévedésből úgy mutatkozom be, hogy „- A központi lakossági nyilvántartó vagyok.” 🙂

  • Geyza
    2019 szeptember 26
    9:24 de.

    ez valahol máshol lehetett, mert a CIB-nél ilyen nincs, illetve, csak akkor, ha előzetesen időpontot kértél a személyes ügyintéződnél. Boda ostobasága pedig – lásd a követő hozzászólásait – teljesen nyilvánvaló, nem is kell bizonyítani. valóban nem járhatott az Örs vezér terén, mivel az neki már egy másik földrész.

    a PIN-kódja pedig teljesen érdektelen, könnyű kitalálni, mivel szellemi képességei alapján nem lehet bonyolultabb, mint 1111. ugyanez a kódja a kábel tv-jéhez is, mi több, a kapunyitója is ezzel működik 😀

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    „Az internacionalizmus nem bolsevik találmány.”

    Nem bizony. Legalább annyira keresztény „találmány”, mint bolsevik. Legalább Pál apostolhoz, ha ugyan nem korábbra datálható.

  • Kővendég
    2019 szeptember 25
    4:05 du.

    volt egy Boda József is, hadnagyi rangban.
    http://www.osservatorioletterario.net/avh-avo-promunkatarsak.pdf
    Boda Györgyről Pünkösti is írt egyet-mást, Boda Józsefről meg olyan adatot találtam, miszerint ÁVH-s kém lett volna:
    „Az ügyet egy Boda József nevű volt internált árulta el, aki mint ÁVH besúgó beépült a szervezetbe.

    A Magyar Földalatti Front 1950 tavaszán alakult, főleg volt politikai rabokból, internáltakból, volt tisztekből, altisztekből, értelmiségiekből. A szervezetet Floszman kezdeményezte és ő volt a vezetője egészen a letartóztatásáig. Célja a szervezetnek a magyar függetlenség helyreállítása, demokratikus, nemzeti alapon, melyet részben politikai, részben katonai vonalon kívánt elérni. Alapvető törekvésük volt, hogy a különböző ellenállási mozgalmakat nagyobb akcióegység céljából közös irányítás mellett egyesítsék. így kerültek kapcsolatba a Független Magyarok Ellenállási Blokkjával, (Boda József is részt vett a megbeszéléseken), és a két csoport egyesült is. „

  • Kővendég
    2019 szeptember 27
    1:51 de.

    Pontosssan !
    Mintahogyan az is „meglehet,
    hogy Murphy Törvényeit sem Murphy
    írta, hanem csak egy ember akit Murphynak hívtak”.

    /Részlet Murfi Törv.Könyv.-jéből/

  • Orsós Elemér
    2019 szeptember 26
    4:32 du.

    Jó választ adott a banya,
    de menten kiderítem az igazságot is,
    erre mérget vehet a hazudós ostoba liba.

  • Ille Pityu :

    Mondom !! :
    Be kell írni pár karaktert.
    Ami lehet a neved is, de saját nevét csak ostoba
    ember plakátozza ki , főleg egy bankban. Dehát OIM* ..

    *OIM = Ostba Impertinens Marcsi