Szép álmokat, Magyarország!

2019 szeptember 24 10:48 de.96 hozzászólás

Azt szokták mondani, hogy a választás a demokrácia ünnepe. Lehet, hogy miénkénél szerencsésebb országokban ez így van, mi azonban nem vagyunk szerencsés ország, itt 2010 óta Orbán Viktor és nertársai uralkodnak, ennél fogva a választás mifelénk nem ünnep, hanem kellemetlen kötelezettség, aminek senki sem örül, és amin jobb mihamarabb túl lenni.

Most Bajáról jöttek olyan hírek, amelyek a fenti állítást alátámasztják. A helyi önkormányzati újságban az ellenzéki képviselők fotóit photosoppal megdolgozták. Volt, akinek az orrát nagyobbították meg, másoknak a bőrét sötétítették, akadt olyan is, akit megkancsalítottak.

Ez nettó aljasság, másként mondva, gazemberség. Nem magányos elkövetőről van szó, hanem csoportosan, különös kegyetlenséggel elkövetett politikai garázdaság történt. Ezeket a manipulált fotókat ugyanis valaki kitalálta, engedélyezte, megcsinálta, kinyomtatta, terjesztette. És ne legyenek illúzióink, a tűzparancs a legfelsőbb szintről jött, ott nyomták a képzeletbeli pecsétet a leiratra, melynek lényege, hogy csak a halott ellenzéki a jó ellenzéki.

Jobb helyeken az olyan gazembereket, akik csúfot űznek az emberek demokratikus jogaiból, eltiltják a közügyek gyakorlásától. Öt évre tízre, örökre. Elrettentésül, nem mellesleg a társdalom egészséges részének védelme érdekében.

Egyelőre nincs gazdája a bajai bűncselekménynek, vélhetően nem is lesz. Sőt, nemcsak, hogy gazda nincs, de akik elkövették ezt a gazemberséget, még magát a tényt sem ismerték el. Az önkormányzat lapjánál azt mondják, hogy ők nem manipulálták a képeket, azaz, legalábbis e magyarázat szerint, az ellenzéki képviselők nagy orrúak, sötétbőrűek, kancsalok.

Mindenki gondoljon erről azt, amit akar, vagy, amit mer.

A társadalom jelen pillanatban tehetetlen ezekkel a gonosztevőkkel szemben. Nem az ellenzéknek kellene felháborodni ugyanis rajtuk és miattuk, hanem mindenkinek, aki demokratának tartja magát. Normálisnak. Vagy csak tisztességesnek. Esetleg embernek.

Egyre nehezebb ezt megérteni, mert egyre jobban belebonyolódunk a bennünket körülölelő és fojtogató mocsárba. Olyan mélyen vagyunk, és olyan reménytelenül, hogy már észre sem vesszük, hol vagyunk, Morális mélységekbe merültünk, ott van már az egész ország, azok is, akik még tiltakoznak ellene, de leginkább azok, akiket már semmi nem érdekel, mert elég nekik, hogy kapnak egy zsák krumplit, vagy, mint legújabban Józsefvárosban, nyolcezer forintot per kopoltyú.

Becsületünk az ára a választási krumplinak, gyermekeink jövője a nyolcezer forintért megvásárolt szavazatnak.

Szép álmokat Magyarország! Nem ígérhetjük, hogy könnyű lesz az ébredés.

Föld S. Péter


Illusztráció: Christoph Ennis

96 hozzászólás

  • Ó, nem ennyire fekete a fekete. Akad itt a KMH-n olyan is, aki relativizálja Aczél Györgyöt. A másik meg Petőfit és Adyt tűzi zászlajára a „baloldal” nevében, mint azt tette Aczél is.

    Szóval, fel a fejjel, a rendpártiak ismét előretörnek, jobbról és balról is, a liberális meg kukán néz maga köré.

  • A politika egy piszkos sport. Ez nem csak Magyarorszagon tortenik.

  • Nem szerencse kérdése: demmokratá nélküül a demokrácia nem működik.És ha még csak torzított fotók lennének!
    Egy úr megdöbbenve látta, hogy egy ismeretlen, nem is magyar hangzású névre érkezett a címére választási értesítő. Utánajárt: kiderült, hogy a tudta nélkül bejelentették hozzá az idegent. A 40 lakásos társasházban még öt lakástulajdonos járt így. Egy másik lépcsőházban meg a régóta üresen álló lakásba érkezett 18, a névjegyzékbe szóló felvételről az értesítés. Volt olyan is, hogy a lépcsőházban idegenek várták a postást, és elkérték tőle, a ki tudja kiknek szóló értesítést. Nem tudom, hogy lehetne lebuktatni a választás meghamisítására szövetkezett bűnbandát.
    Ennyit a „határon túli magyarok” szavazati jogáról.

  • Az ellenzék, ugye nem ellenség, csak más a véleménye? Jobb helyeken így van. Az ellenzék lejáratására/ellehetetlenítésére elkövetett, „orfacsaróan bűzlő” (bocs ha ez képzavar) akciók ugyan minősítik az elkövetőket, de a társadalmunk – akár rendvédelmi – akciói – ill. azok hiánya – sajnos a társadalmunk állapotát is.
    Nem gondoljátok, Emberek, akik még tudtok gondolkodni, hogy talán TENNI kellene valamit legalább a saját tevékenységi körötökben azért, hogy ez a mélyen elviselhető szint alatti társadalmi morál meggyógyuljon? Elment az országból több, mint fél millió, még gondolkodásra képes ember.Aki maradt még a szabadság szeretők és gondolkodni képesek közül, azok tegyék, amire még képesek.

  • Joe
    2019 szeptember 24
    11:51 de.

    „A politika egy piszkos sport.”

    Szerintem nem sport, hanem üzlet, bár a sport is az, de erre még sokan nem jöttek rá! 😀

  • Demokrácia Magyarországon (különös tekintettel a 45 év átkosra)?

    Majd ha, már Mo-is is négyszáz éve nyírják a gyepet.
    Addig is szép álmokat-:)

  • Drizari

    A liberális ha még csak ezek miatt nézne kukán maga elé!

    De sajnos a liberalizmus nevét is felhasználták, kihasználták az elmúlt esztendőkben, na ez már kemény …
    Vannak akik ma is teszik.

    Amúgy Tüske Zsófinak igaza is lehetne/van abban, hogy ha összehasonlítjuk a mai állapotokkal, főleg azzal amilyen irányba elmozdult a kultúra, akkor még az az átkos jobb is volt (?).

    De könyörgöm, ne az legyen már az alap, hogy melyik kevésbé átkos!

    Azért is nem citálnék én neveket, hiszen hogy Kádár jobb diktátor volt-e, mint Csauseszku ne az legyen már mérvadó. Sem hogy abban a rendszerben voltak olyanok is, akik a maguk helyen, a maguk módján …. Mint mondjuk Aczél …

    Mivel mind ezek a személyek a liberális demokráciát sajnos hírből se ismerték, ÉS SAJNOS ITT LÉPETT SZÍNPADRA ORBÁN, HOGY FELISMERTE, HOGY ÁM BLOKK A MAGYAR NÉP SE ISMERI. Úgy ahogy mondod, se jobbról, se balról …

    Hát nem pöcsölt, kihasználta! Tehette volna azt is persze, – ha az országért dobogott volna a szíve, – hogy minden erejét bedobva elkezdi a demokráciára tanítani a népet.

    De kérdezd meg Göllner Andrist, hogy járt ebbéli küldetésével – én nem felejtettem, ö mondta.

    Persze egy fecske nem csinál nyarat, sem magányos farkasok telet. De ha többen lennénk?

  • Egyébként és nem mellesleg, ha már a Csipkerózsika álmoknál tartunk – akkor vajh, lesz-e még valami herceg, aki eljövend?

    FSP erre nézve nem jövendölt semmit …

  • Még valamit erről a zsák krumpliról

    Itt brazilban már jóval korábban gyakorolták a 20-50 reál osztogatását (1500-3500 Ft) a választásokon, aztán amikor a a PT (MunkásPárt) éra eljött, akkor el kezdtek osztogatni – na nem krumplit, az drága! – hanem mandiókát, vagy egy-egy zsák kukoricát!
    A gyűléseken (demonstrációkon) való részvételéért 30 reál, + mortadellás zsömle dukált.
    Ez már a Luiz Ignáció Lula da Silva és később (a csak névlegesen regnáló) Dilma Rousseff időszaka (baloldal királysága) szocialista „demokratikus”(sicc!) kormány
    Rothadt fasiszták voltak, százszor nagyobb korrupció megvalósításával mint amit az Orbán valaha is el bír képzelni
    Strómanok – akiknek egy része már fogságban csücsül (de legalábbis eljárás alatt áll) olyan 150-200 milliárd reál tőkéjű vállalkozásokkal (10.000-15.000 milliárd forint).
    Nincs új a nap alatt …

  • Drizari, ha rám céloztál volna Aczél „relativizálásán” ne szégyenlősködj, írd ki nyugodtan. És nem relativizáltam, csak a tényeket írtam le.

  • talalom, ez nem is ritka jelenség, sokan írják, mondják el különböző fórumokon, hogyan is jártak – a fb.-is olvastam hármat – ám ez eddig jórészt vidéki falvakban fordult elő, de az említett három esetről a fővárosban, lakótelepen élő emberek számoltak be! A Célpont c. műsorban ( HÍR-TV, sajnos már megszűnt) egy idős házaspár számolt be róla, hogy házuk adás-vétele alkalmával derült ki, hogy oda 27-en vannak bejelentve, olyan nevek és emberek akiket nem is ismertek, sosem hallottak róluk, az ő családtagjaik, gyermekeik már nem élnek, a házat mindössze ketten tulajdonolták – férj és feleség, rajtuk kívül soha senki nem lakott /élt a megadott címen náluk.Totál nem értették, hogy lehetséges ez, az adásvételt bonyolító ügyvédjük szerint pedig majdhogy nem reménytelen az ügy, mert mire tisztázódnak a dolgok és helyreállítják a valós állapotokat, az adásvétel alighanem ugrott!

    Látható, hogy Magyarország a lehetőségek hazája – jól ki van ez találva! Először csak az állampolgárságot adjuk meg, majd kijelentjük a nemzet legfőbb megélhetési politikusának a szájával, hogy „nincs két féle állampolgárság” azaz aki kettős áp. az szavazhat is, holott az áp. megadása nem jár feltétlenül szavazati joggal is, arról külön rendelkeztek. Ám a jelek szerint mégis csak van többféle áp. mert a hazai lakcímmel rendelkező, de kint dolgozó, tanuló, családtagként kint élő személyek nem szavazhatnak „borítékban”, az ő állampolgári lehetőségeik a lehető legjobban „meglettek komplikálva” ám a valamikor lajstromba vett határon túlinak – függetlenül attól, hogy él -e vagy már meghalt, esetleg rég nevet változtatott, vagy más városba, országba költözött, netán a másvilágra – a maradék családtagjai vagy utcabelijei a nevére érkező borítékot nyugodtan visszaküldhetik anélkül, hogy bárki ellenőrizné annak valódiságát.
    Maga az NVI -t vezető Pálffy I. mondta – igaz nem magától hanem kissé kényszeredetten, többszöri kérdésre válaszolva – hogy a rendszer, a jelenlegi felállásban visszaélésekre adhat alkalmat, nekik azonban nincs lehetőségük az esetleges hibák és visszaélések kiszűrésére! Ám az erre rendeltetett állami szerveknek, azaz a kormánynak valamiért nem tűnik sürgősnek ennek kiküszöbölése. Tehát miről beszélünk? Most már csak ahhoz a fránya számítópépes rendszerhez kell imádkozniuk, hogy a megfelelő időben tegye már meg azt a szívességet, hogy ismét meghibásodik, ill. leáll és kész! Öt évig nyugodtan lehet tovább hülyíteni az arra fogékony réteget – a többi meg „így járt”

  • Választási csalásra épül fel itt minden.
    Mikor 10 éve hatalomra kerültek
    (akkor még valóban demokratikusan)
    Orbán azt találta mondani első örömében a mikrofonnak hogy :
    (nem szószerint idézem , csak a lényeget)
    „Kétszer veszítettünk, de ennek soha többé nem szabad előfordulnia”

    És lőn … 😀

  • Érdekes jelenség, hogy a fórumokon általában megvásárolható szavazókról olvashatunk, miközben az ezekről a zsák krumplival, rezsiutalvánnyal befolyásolhatókról írogatók magukat szilárd kiállású és jellemes embereknek tartják.

    Ezeket a „buta” embereket nem gondolják arra képesnek, hogy értsék: a szavazás titkos.

    Közülük többen abba se gondolnak bele, hogy aki bármilyen formában ellenkezett Aczél György (és a kommunista párt) irányvonalával, az bűncselekményt követett el, amiért börtönbüntetést kaphatott.

    Elfelejtik, hogy bármikor szabadon csak az utazhatott nyugati és tengeren túli országokba, akinek engedték, vagyis akik nem kerültek összetűzésbe a politikai hatalommal. Elfelejtették, hogy akiknek mindez nem tetszett és engedély nélkül mégis külföldre távoztak, azok szintén bűncselekményt követtek el, és az itthon maradt hozzátartozóik titkos megfigyelés alá kerültek.

    Nem veszik észre, hogy közben maguk is megsemmisítenének tőlük másképpen gondolkodókat. Ma éppen ez zajlik kormány és politikai szinten is, de nem fizikálisan, hanem egzisztenciálisan.

    Na ezért nincs ma demokrácia Magyarországon, és nagyon úgy néz ki, nem is lesz még több évtizedig. Ma szabad emigrálni, akinek nem tetszik, bűntelenül kiköltözhet az országból.

    Ha mégis marad, szabadon lehazaárulózhat bárkit, addig se foglalkozik azzal, hogyan lehetne demokratikussá tenni Magyarországot.

  • Még azzal toldanám meg, hogy amíg a szavazási átjelentkezésekkel, lakcímekre bejelentkezésekkel foglalkoznak, addig se annak kiötlésével, hogyan lehetne megváltoztatni a „közgondolkodást”? Ezzel betonozódott be évtizedekre a fideszes kétharmad.

    (pl. nem hallottam olyan esetről, hogy bárki rászólt volna egy valakit nyilvánosan lezsidózóra, vagy lekommunistázóra. Ez utóbbi nevetséges is, hiszen nincs betiltva a kommunista párt, vezetőjük Thürmer Gyula)

  • Na jó, nem mondom, hogy nem akadnak korlátolt észbeli képességű választókorú magyarok:

    https://index.hu/belfold/2019/09/25/ket_jobbos_cipot_lopott_a_ketballabas_cipotolvaj_meg_a_meret_sem_stimmelt/

  • Gabriel
    2019 szeptember 24
    9:06 du.

    20 usque 25 év telt el a szamizdat és a szarkeverés kezdetei óta, politikai és gazdasági szétesés az „eredménye” mindannak amit Magyarország kapott a rendszerváltással (maradjunk a hivatalos megnevezésnél: rezsimcsere volt csak M.O-n nem bombáztak, mint Jugoszláviában, az újfiúk beterpesztettek hogy könnyebb legyen a… na szóval „az” és a németek még mindig meg vannak szállva)

    ez a „liberálburzsoá kapitálistapistaságos izé” az életszínvonalra fatális hatással van és remény sincs javulásra ugyanúgy mint délamerikában leginkább a bolsonaróizmus, a nemzetközi tőke terjeszkedése és a nép meg fogja be a bagólesőjét és örüljön, hogy lyuk van a seggén.

    de azért csak folytasd az értelmetlen szájtépésedet… mert ha nem akkor kevesebb maradni röhögni való

    bruhaha

  • Gabriel
    2019 szeptember 24
    9:06 du.

    „Azért is nem citálnék én neveket, hiszen hogy Kádár jobb diktátor volt-e, mint Csauseszku ne az legyen már mérvadó.”

    Szerintem Csaucseszku valódi, szuverén diktátor volt, ezzel szemben Kádár csak annak látszó, szovjetek által irányított, kedélyesen adomázó stróman, aki kipróbálhatta a szelidített reform kisérleteket és rosszul álcázott megszorításokat. (Ezért lehettünk a „legvidámabb barak”!)(A magyar vicc irodalom legkiválóbb gyöngyszemei ezért Neki köszönhetők! 😀 )

  • Besancon
    2019 szeptember 25
    7:43 de.

    Kedves Besancom, nem akarlak elkeseríteni, de sokkal visszásabb ez a szavazási anomália, mert még az is szavazhat, aki nem rendelkezik magyar állampolgársággal! Példának okáért az az eus állampolgár is szavazhat, akinek magyarországi bejelentett lakása is van, sőt azok is akik migránsként vannak regisztrálva, de az a magyar állampolgárságú hajléktalan, aki híd alatt lakik és nincs oda bejelentve viszont nem!

  • Orsós Elemér
    2019 szeptember 25
    1:29 du.

    mielőtt bármi…szóval? akármi

    kérdésem hozzád:

    a D Trump az elnöki rendeletekkel kormányoz a kongresszus és a szenátus habzó szájjal tépi a gyeplőit és rágja a gittet

    az szerinted micsoda?

    (szerény megjegyzésem: az meg fasizmus és apartheid meg xenofóbia leöntve demagógia szósszal …tudod az olyan, mint a bölcsőzsír szarral keverve és árvalányhajjal díszítve)

    bruhahaha

    nyilatkozz, epedve várom

    másik megjegyzésem Andropov ugye egy hatalmas politikus zseni volt? másik megjegyzésem: Kádár körül hemzsegtek az igazi szakemberek és meg lettek konzultálva

  • Drizari:
    „Akad itt a KMH-n olyan is, aki relativizálja Aczél Györgyöt. A másik meg Petőfit és Adyt tűzi zászlajára a “baloldal” nevében, mint azt tette Aczél is.”

    Ez és egy másik kommentje, ahol azt hozza fel, hogy Ady nem tartotta be az ön szerint helyes polgár szexuális normákat és luesben halt meg, szerintem kissé – nem is kissé – bodás. Hogy Ady (vagy bármely más író, költő) annak idején luesben vagy leukémiában halt meg, számomra épp annyira érdektelen, mint az Ady halála után a rokonai és Csinszka közötti örökösödési per; ugyanis nem vagyok se boncmester, se patológus, de még csak jogtörténész se. Ady rám néhány tucat verset, és sok publicisztikát hagyott – a hagyatékának egyéb részeit illetően érdektelen vagyok, ahogy szifiliszével kapcsolatosan is – ezeket örökölje, aki akarja.
    Ady véleményem szerint a 20.szd. első másfél évtizedének talán az egyik legvilágosabban látó magyar koponyája, akinek néha szinte prófétikus meglátásokat fogalmazott meg. Csak egy példa: ez az írása az I. világháború előtt tíz évvel született:
    https://books.google.hu/books?id=iPEXYCnS9RYC&pg=PT952&dq=Ady+Endre+Sas+%C3%A9s+kakas+a+v%C3%B6r%C3%B6s+lobog%C3%B3kon&hl=hu&sa=X&ved=0ahUKEwiZ-Ibege3kAhUp2aYKHbudDWMQ6AEILTAA#v=onepage&q=Ady%20Endre%20Sas%20%C3%A9s%20kakas%20a%20v%C3%B6r%C3%B6s%20lobog%C3%B3kon&f=false

    ADY EMLÉKEZETE
    – Meghalt? Hát akkor mért ölik naponta
    szóval, tettel és hallgatással is?
    Mért békitik a símák alattomba’
    lány-duzzogássá haragvásait?
    Földön a magyar és földben a költő,
    dühödt markába rögöket szorít,
    melléről égre libbent föl a felhő,
    de tovább vívja forradalmait.

    A televény titokzatos honában
    izgat tovább, nem nyugszik, nem feled.
    Ezer holdon kiált és haragjában
    szeleket űz a Hortobágy felett.
    Szeleket, melyek úri passzióból
    a begyüjtött kis szénát szétszedik
    s a sülyedt falun fölkapják a hóból
    Dózsa népének zsuppfedeleit.

    Teste a földé. Földmívesé lelke,
    ezért koppan a kapa néhanap.
    Sírja három millió koldus telke,
    hol házat épit, vet majd és arat.
    Verse törvény és édes ritmusában
    kő hull s a kastély ablaka zörög, –
    eke hasit barázdát uj husában,
    mert virágzás, mert élet és örök.
    (József Attila)

    Ui.: Persze tudom, József Attila se bírt tisztes kispolgári szexuális erkölcsökkel, 2-3 évig kommunista is volt, ezen felül szkizofrén, tehát Ön szerint: passé, szó se essék róla többé.

  • Rodeo11
    2019 szeptember 25
    12:43 du.

    Ugye ez a téboly nem közveszélyes?
    Mondjuk én így is sajnállak, ezzel az állapottal már nemcsak valódi papír jár, hanem kezelés is szükségeltetnék.

    A Kádár rezsim harminc éve ment a levesbe, nem húsz.

    Mondom én hogy olyan vagy mint az a szerencsétlen japán-katona.

    LEJÁRT A KIKÜLDETÉSED, A BOMLASZTÁSÉRT NEM FIZETNEK TOVÁBB!
    Becsukták a III/I-7. ügyosztályt!

    A kommunista internacionalizmusnak is befellegzett. Gyógyulj ki.
    A fasiszta diktatúráknak is.

  • Orsós Elemér
    2019 szeptember 25
    1:29 du.

    Te Elemér, most akkor lőjem magam tökön örömömben, vagy csapjak fel hastáncosnak?
    De komolyan, melyiket óhajtod?
    De jó, hogy félre tudod vinni Te is a diskurzust a lényegről

    Nem olyan édes tökmindegy??!! – vagy még mindig nem értem …

    Az osztrák-magyar határ melyik oldalán volt tűzparancs a magyar állampolgárra?

  • ” Kádár jobb diktátor volt-e, mint Csauseszku ne az legyen már mérvadó.”
    Ez álságos duma. Mégis, milyen lehet az a „mérvadó”? Valami ezoterikus lény? Aki egyszerre képes megfelelni Boda M. és Geyza, Gábriel és Rodeo igényeinek? Akinek a rokonai, barátai, ismerősei fénnyel táplálkoznak szőrcsuhában járnak? Lehetőleg egyetlen saját gondolat se barázdálja az agyukat, csak az IGAZSÁG fénye sugárzik a homlokukról, hízelgő méz csorog az ajakukról, amikor az ő népük voksaiért esdenek?
    A mostani és a negyven évvel (1979) ezelőtti diktatúra között az a különbség, hogy akkor fokozatosan nyílott a világ,tágultak a lehetőségek, most meg keverik már a maltert a kolumbáriumunk zárókövéhez (Valóságosan is az Alkotmány utcába tervezett gigantikus síremléknél.)
    1982-ben olyan szakszervezeti törvényt fogadtak el,ami megalapozta a kollektív munkásönigazgatást. A Németh-kormány elsőként ezt szelídítette: naná, ember nem akadt volna, aki egy fillért is befeccöl egy olyan gazdaságba, ahol törvényekkel megtámogatva ellenőrizhető a kizsákmányolás mértéke.
    Több más törvény is a jogállam felé nyitotta volna az utat:más kérdés, hogy a bodák népének akkor sem volt túl nagy igénye erre.
    Megváltozott azonban a nemzetközi helyzet nem függetlenül attól, hogy a diktatúra – a proletárdiktatúra sem! – nem képes alkalmazodni a krízisekhez.

  • Az utazásról.Nekem olyan ismerősöm sem volt, akinek bármely ismerősétől megtagadták volna az útlevelet. A nagy többséget nem zavarta a háromévenkénti klauzúla: nem is lett volna pénzük ennél gyakrabban utazni.
    Egyébként is: a nyugati útlevél feltétele az MNB devizavásárlási engedélye volt. Turistacsoporttal (csoportos útlevéllel) annyiszor utaztál, ahányszor meg tudtad fizetni. A „meghívólevél” intézményével szintén. Ebben a meghívó vállalja,hogy ottléted idejére vállalja az ellátásod költségeit. Márpedig Magyarországon nincs olyan család, amelynek egy/több tagja, de legalább egy barát ne élne a Lajtán túl.
    Kádárt még Nyugaton is a „kompromisszumok robotosának” hívták. Politikus volt: ez volt a dolga.
    Ezekkel nem azt akarom mondani, hogy az „jó” diktatúra volt. Csak azt: nincs jó diktatúra,mert képtelen az evolúcióra. (Rodeó: az istákpisták ezért tudják mindig legyőzni a „népi” rendszereket.)
    Ha 1990-ben Kádár János ereje teljében, 30 évesen feltámad,akkor sem tudta volna folytatni ahol 1985-ben abbahagyta.
    Más kérdés, hogy az új lehetőségek között a legjárhatóbb utat találjuk-e meg? Szerintem nagyon nem. Csak egyetlen szempont. A jelenleg Magyarországon uralgó rezsim az ország egyetlen természeti kincsét, pusztítja, rombolja: a magyar embereket. Vagy ha úgy jobban tetszik: a nemzetet. A bodákat is: csak tessék elolvasni, micsoda kéjjel merül bele az irigy, ostoba dölyf kárörömébe.És nyíltan teheti: sőt, itthon ma ez az elvárás, az „élni hagyás” egyetlen módja.

  • talalom
    2019 szeptember 26
    5:59 de.

    „Csak azt: nincs jó diktatúra,mert képtelen az evolúcióra.

    (ezzel messzemenően nem értek egyet!!!)

    (Rodeó: az istákpisták ezért tudják mindig legyőzni a “népi” rendszereket.)”

    a kapitálistapistáknál jobban begyepesedett rendszereket el sem tudok képzelni

    ha te a „legyőzést” úgy érted ahogy tudom, akkor jobb, ha nem győzik le (az én példám Lybia, ott virágzó és állandóan fejlődő szocializmus volt, az, hogy a kapitálistapistáék mit mondtak a Kadhafy ról (gonosz aljas hazugságok) az engem hidegen hagy, és jobb ha tudod, hogy Obama a (és a vérengző Hillary) győzelmük után Obama kapott egy levelet Nelson Mandela tól, amelyben keresetlen szavakkal elküldte a jó édes anyukájába a szemét Obamát (semmi különbség a két párt között, jobb ha tudod) és abban többek között az van írva, hogy Kadhafy testvérem (SIC) volt a világon az egyetlen aki az apartheid börtönében szenvedve segített rajtam és a kiszabadulásom meg a mi forradalmunk győzelme is nagyrészt az ő segítségének köszönhető.

    NAMOST EBBŐL SOK MINDENT KI TUDSZ HÁMOZNI KAPITÁLISTAPISTÁÉKRÓL

    nem részletezem tovább tudd, hogy Obama meg próbálta titokban tartani a levelet, dehát a világban nincsenek titkok csak elferdített tények

    üdv.

  • talalom, egyedül küzdesz, és csodálom, hogy még nem adtad fel. Én a legteljesebb mértékben egyetértek veled, csak már nagyon elfáradtam a sok itteni dumabercitől…

  • Kővendég,

    orvosod elfelejtett meglátogatni?

  • talalom
    2019 szeptember 26
    5:11 de.
    a passzív igealakjaid helyett írjál állítóformát és akkor lesz valóság illata

    megváltoztatták a világot mert a világ önként nem akart arra az izére formálódni ami „nekik” megfelelt volna (a kizsákmányolás mértékére célzok)

    a munkástanácsokhoz képzett munkásfők is kellettek volna arról Németh Miklós és a hülye Kapolyi megfeledkezett és éppen ezért javítás helyett tönkretettek virágzó iparágakat (személyes tapasztalatom is)

  • Almási Alma
    2019 szeptember 26
    9:49 de.
    az MSM és NGO pontosan azt mondja amit te is akarsz olvasni, de… és itt egy ellenszavazat van elrejtve

    hahahaha

    ne add fel soha

  • Alma:
    Ha nagyon eleged van a sok hülye dumából,
    akkó vígasztalódjál az alábbi elektronikus mesével :

    Hol volt, hol nem volt,
    talán a T0 időben, volt egyszer egy szerény,
    azonban jól megméretezett négypólus, akit Örvény Áramnak hívtak.
    Áram egy szerényen berendezett dual-in-line tokban lakott. Szerénysége ellenére Áram szerette a komfortot,
    így transzduktori fizetéséből tellett hideg-meleg telítési áram bevezetésére is, amely zord időjáráskor
    felmelegítette zárórétegét.
    Áram már régebben ismerte Ionocskát, kihez
    átviteli karakterisztikája vonzotta. Ionocska kedves kis induktív tekercs volt, áramkörei mentesek a legcsekélyebb hibaszögtől. Áram rajongott érte, ami érthető, hiszen Ionocska remanens ferrit teste, szimmetrikus
    impedanciája és módfelett harmonikus félhullámai már a kiszolgált Leydeni Palack dielekrtikumát is átütötték
    ( és ez nem semmi )!

    Ionocska édesatyja, a népszerű Cosinus Fi, aki elismert ipari mágnes és nagy teljesítménytényező, már konkrét kapcsolást tervezett leánykája jövőjéről. Csak egy jól meghatározott névértékű, elismert kapacitással kívánt kapcsolatot létesíteni. Ámde most is közbeszólt a megbízhatósági valószínűség, már ahogy az gyakran történni szokott.

    Egy napon Ionocska pikofarádjával hazafelé tartott a fodrásztól – ahol a félhullámait rakatta be – midőn a pikofarád szűrőláncába beakadt egy fürészfog.
    Örvény Áram minimális futási idővel odasietett,
    és sikerült is Ionocska vadrezgéseit
    (még amplitúdómaximumuk előtt) lecsillapítania
    és egyenirányítania.
    Csatolási tényezőjük növekedtével Áram meghívta
    Ionocskát a Differenciál Klubba vacsorára. A Differenciál azonban reflexió miatt zárva volt.
    Nem tesz semmit – vigasztalta Ionocska, ma már
    több kiló Hertzet ettem, ügyelnem kell az erővonalaimra.
    Áram ürügyet talált, és Ionocskát körutazásra hívta Sztátorba. Az inflexiónál mindig rosszul leszek! -hárította el a csábító meghívást Ionocska. Végül mégis
    vállalkozott (ellentétben atyja intelmeivel )egy kisebb frekvenciamenetre a közeli szórt mezőben.

    A komplex sík felett lassan leereszkedett az este,
    csak az égen ragyogtak a csillag-delta kapcsolások. Csupán egy magányos oszcillátor röpködött a fejük felett,
    valahol szelíden csobogtak a rövidhullámok, és halkan zúgtak a reduktorok. A Wheatstone-hidnál Áram
    mágneses terébe vonzotta Ionocskát és ígyélvezték a modulációt….

    És ma is rezegnek, ha azóta le nem csillapodtak.

  • Orsós Elemér
    2019 szeptember 25
    1:29 du.

    Mondják hogy Kádár Jani bácsi nagyon jókat mulatott a róla szóló számtalan viccen.

  • Kösz Alma! De ez az egyetlen képességem:hogy világosan fogalmazzak. Ügyetlen vagyok és suta, nem tudok egyetlen polimer molekulát se elbontani, hogy csökkentsem a szeméthegyeket, vagy rákényszeríteni egy feketelyukat, hogy a benne lévő energiával a lakásomat fűtsem.
    De két dologban bízom. Az egyik, hogy a „dumamarciktól” is hallhatok olyasmit, ami érdemes a továbbgondolkodásra.
    A másik, hogy a sziklát se a vihar dönti le, hanem a vízcseppek állhatatossága. Úgy remélem, a butaság szikláíra is érvényes ez a tétel.

  • Rodeo11
    2019 szeptember 25
    4:14 du.

    Te most sarokba akarsz szorítani? Trump természetesen majdnem olyan veszedelmes diktátor mint Orbán! 😀
    Ezt akartad hallani?

  • Drizari
    2019 szeptember 26
    9:54 de.

    Kővendég,

    orvosod elfelejtett meglátogatni?

    ——————–
    Nyerőbb lett volna ha elmondod mivel nem értesz egyet – lehet, hogy velem együtt párakat érdekelt volna!

  • Gabriel
    2019 szeptember 25
    8:44 du.

    „Te Elemér, most akkor lőjem magam tökön örömömben, vagy csapjak fel hastáncosnak?”

    Ne haragudj, de magánügyekben modortalanság lenne tanácsot adni, ez legyen a Te szuverén választásod! 😀

    Egyébbként szerintem nem tökmindegy, mert Csaucseszkuval sokkal rosszabbul jártunk volna, mivel ő nem tulzottan respektálta a fékentartó szovjet -vagy bármilyen- befolyásolást, a rövid pórázt, de leginkább a nála okosabb tanácsadókat, ráadásul humorérzéke sem volt!

  • talalom
    2019 szeptember 26
    5:59 de
    „Csak egyetlen szempont. A jelenleg Magyarországon uralgó rezsim az ország egyetlen természeti kincsét, pusztítja, rombolja: a magyar embereket. Vagy ha úgy jobban tetszik: a nemzetet.”

    Et igaz, de ez nem a Fidesszel kezdődött -csak kiteljesedett-, hanem már az első MDF-es kormánnyal! Nem véletlen hogy az alapító Roszik Gábor már 1995-ben kilépett a pártból és felhagyott a politizálással, mert evangélukus papsága ellenére radikálisabb, elszámolásos rendszerváltásban hitt és sajnos Neki volt igaza!

  • Almási Alma
    2019 szeptember 26
    9:49 de.

    „talalom, egyedül küzdesz”

    Kedves Alma, ezt rosszul érzékeled, mert én nagyon sok mindenben egyetértek Vele, csak más szempontok alapján, mivel anno távolabb állhattam a tűztől és olyanokat is láttam , amit Neki -elkötelezettsége miatt- nem volt szabad!

  • Geyza
    2019 szeptember 26
    10:52 de.

    Nalátod, Csaucsaeszku meg a szadista securitátés pribékjeit mulatatta a róla szóló viccekért!

  • Besancon
    2019 szeptember 26
    1:26 du.

    Na igen..ez az „orvosod etc..etc..” duma olyan Bodás volt.
    Úriemberek között nem szokás az ilyesmi.

  • talalom
    2019 szeptember 26
    11:43 de.

    mikor a trópusokról származó vendégemet levittem (kifizettem egy teljes csoport árát és nekünk egyedül volt a vezetés) ott a vízcseppek csodái és kijövetkor az egyik gyerek kölcsönadta neki a ródliját, mert éppen nagy hideg Január volt sok hóval

    de arra az esetre amit te említesz, én Norma Főpapnő szavait szoktam használni:

    „nem tudjuk legyőzni még nagyon erős, de belülről rothad és már szétesőben van”

    bruhaha

  • Elemér! Igen, elkötelezett vagyok – sose sunnyogtam valamiféle bármitől való függetlenséggel.”nem volt szabad létni”? Ebben tévedsz. Igaz, kb.30 éves koromig sokmindent nem láttam: de ez inkább tájékozatlanság/tudatlanság volt, nem kényszer. Tűzközel? Inkább sortűzközel.

  • Bocs,elugrott. Nem, nem voltam ellenálló – valahogy mégis mindig úgy alakult, hogy ellenzéki/ellenség szerepben találtam magamat.

  • Találom

    Csak két kérdésem van, azok is csak „költőiek” lesznek (azzá válnak) hiszen úgy is tudom, hogy minek, de mégis

    Tőled is megkérdezem:

    A magyar/osztrák melyik oldalán volt tűzparancs a magyar állampolgárra?

    Olvasom a diskurzust Rodeioval köztetek, (másokat nem említek) hogy milyen csodálatos is egy olyan olyan világ, egy olyan társadalmi berendezkedés, ahol néhány önkényúr abszolút személyes hozzáállásától függ a Nyáj élete, gazdasága, kultúrája, tudománya – vagyis hogy minden.

    Persze, hogy az sem volt mindegy Csauszesku vagy Kádár.
    A Sakál is az MSZMP pártüdülőbe járt kipihenni a „fáradalmait” nem Csauszesku valamelyik dácsájára. Persze itt készült fel a következő bevetésre is.

    Sajnálom, hogy nincs szégyenérzet egy csepp sem azokban akik az önkényuralmi rendszereket tartják a társadalom optimális berendezkedésének, mint az evolúció legmagasabb fokú kiteljesedése.
    Úgy társadalmi, mint biológiai vonatkozásban. Így kell értenünk ugye?

    Persze azok, akik szerint azért jobb az önkényuralom, mert lehetne rosszabb is, mint mondjak – szellemi képességek, ajaj hol járnak ilyenkor?

    Olyan sok ész kell ahhoz, hogy felfogja valaki, hogy ha valami szarul működik, akkor nem az a megoldás hogy kidobjuk, hogy helyette egy valódi szart vegyünk, ami koncepciójában is hibás tervezés.
    Hanem mondjuk megjavítjuk.

    Üzenem Rodeio barátodnak, hogy költözzön haza, nem kell Kubába, lakjon Pesten. Vajh miért Kanadában éldegél?
    Csak nem jobb ottan?

  • Orsós Elemér

    Hát nem mondom, végül is naiv voltam, hogy „baráti segítséget kaphatok” ilyen intim ügyekben … kkkkkkkkk

    De, nem vetted észre az anakronisztikus voltát annak amit a Csauseszkuról mondtál.

    gondolom nem vagy ezzel egyedül

    Romániát a szovjet-haderő nem szállta meg, mivel „nem volt jogalapjuk”
    Hiszen a Román-kormány átállt a szovjethez, így nem is ment arra a „dicsőséges felszabadító” vöröshadsereg.

    Ebből következőleg nem bírhattak „testvéri segítséget” nyújtani.

    Ott nem volt mire hivatkozni, hogy az oroszok miatt van kommunizmus.

    Aminthogy Magyarországon ez jó ködösítés, szemfényvesztés volt, a Kádárnak meg kiváló hivatkozási alap.

    A nép 56-ban amúgy nem mellékesen nem az orosz katonákat igyekezett felkoncolni, hanem a magyar komcsikat.

    Mellesleg a Jani bácsid jól mulatott, (miért is ne, megtehette) – sokan nem annyira …. (még jó, hogy a magyar gyászában is vigadós fajta)

  • Találom

    Amúgy köszönöm a kedvező besorolásomat, nem kell olvassad a dumámat.

    Neked ez csak duma, de az a sok sötétség, amivel a fejedet a Foxi-Main teletöltetted az a Fényesség.
    Mint ahogy az ördög igazi neve is Lucifer, vagyis a Fényhordozó.

    Az meg hogy Magyarország ilyen állapotban van ahhoz se neked, se másoknak – akik az önkényuralmak fényességes, harcos angyalai, ugye semmi de semmi közük?

    Nemcsak hogy magától lett ilyen – hanem isten-bizony a dumamarciktól! – akiket helyből elutasítasz, leköpsz, megvetsz (egyelőre) – tehát egy szavukat se hallgatsz meg, tekintettel hogy ellene mond a nagy „Szentélyben” a marxista Székes-egyházban hirdettetnek.

    Nyilván, hogy nem akarod meghallgatni, Te sem és tömegesen a Többiek sem.

    nem ismétlem magam, minek? – maradok Kölcsey szavainál – balsors, akit régen tép …

    Kiket hívsz Te szégyenszemre dumamarcinak? Igen akik a szabadságot, az egyenlőséget óhajtják, azokat hívod dumamarciknak (jobb szó híján) akik úgyis hiába papolnak, mert itt Magyarföld nem holmi szabadok hazája, akik szabadon dönthetnek sorsukról, ez egy olyan föld, ahol igen uraságok (elvtársurak) voltak és lesznek mindig, akik mindig megmondják hogy merre az arra.
    Legfeljebb bégetnek, de ott puli, majd megmarja, ha kell még móresre is tanítja a renitens, bégető birkát.

    Hogyne, megengedte a Bácsi, az Apánk,hogy csoportosan, felügyelettel még el is bóklászhassanak néha

    Föld alá süllyednék, ha ilyet ki mernék a számon ejteni

    NEM ÉRZED, MENNYIRE AZ EMBERTÁRSAIDAT MEGALÁZÓ HELYEN ÁLLSZ?
    NEM ÉRZED, HOGY AZ EMBERI SZABADSÁG, AZ EGYÉNI SZABADSÁGJOGOK MEGGYALÁZÁSÁT HIRDETED?
    NEM ÉRZED, HOGY AZ EMBEREKET CSORDÁBA SOROLOD, KARÁMOKBA, AHOL MAJD MEGETETIK SZÜKSÉG SZERINT MINT TENYÉSZÁLLATOT?
    NEM ÉRZED, HOGY MENNYIRE LEALACSONYÍTOD AZ EMBERI ÖNBECSÜLÉST?
    NEM ÉRZED PERSZE, HISZEN EGYIKŐTÖK SEM TAPASZTALTA MEG A SZABAD VILÁGOT – AMIRŐL PETŐFI AZT ÍRTA, HOGY INKÁBB ÉHESEN ÉS FÁZVA, DE SZABADON…..
    És még valamelyik embertelen arcú itt azt írta róla, hogy Petőfi a vörös-csillagot hirdette….
    Istenem mennyi nyomorult elme …
    Mert amikor mindazokat megkapják amiket fentebb felsoroltam, akkor bégetnek csak igazán, aztán meg békésen kérődznek …
    A VAKSÁG BORZASZTÓ – A SZELLEMI VAKSÁG – ORBÁN UGYANÚGY A FOXI-MAXI KÉPZŐ SZELLEMÉBEN NEVELKEDETT, ÉS CSAK AZT VALÓSÍTJA MEG, AMIT ABBÓL TANULT

    Úgyhogy ne írj baromságokat, egyetlen kormány a rendszerváltásnak nevezett kupleráj után nem változtatott ezeken a fentieken. Egyetlen egy sem! Tehát nemcsak a mostani kormány rombolja az embereket:
    Hogy mered leirni a legnagyobb hazugságot:

    „”A jelenleg Magyarországon uralgó rezsim az ország egyetlen természeti kincsét, pusztítja, rombolja: a magyar embereket.””

    Ugyan ezt tette mindegyik előző, mert mindegyik előző az KÉZI-VEZÉRLÉSSEL” AKART URALKODNI. Ez a mocskos kommunista szó, milyen jól jellemzi a magyar politikát – a POLITIKUSOKAT!

  • Geyza
    2019 szeptember 26
    10:44 de.

    Ha mindez saját szerzemény, akkor le a kalappal, meg a gatyával

    Ha nem az amúgy isten-igazábúl, akkor is congratulation!

  • No kérem, David Sassoli (Európai Parlament elnöke) és Ursula von der Leyen (Európai Bizottság elnöke) csütörtökön (szept.26.) telefonon egymással beszélgetve megállapították, hogy a jogi bizottság (JURI) rosszul dolgozott, és hétfőn (szept.30.) tárgyalják ismét Trócsányi jelölését.

    A diplomácia nyelvén ez az üzenet azt jelenti a jogi bizottságnak, hogy ne kekeckedjenek, fogadják el Trócsányi jelölését. Szerintem.

    A hivatalos kifogás az, hogy az EP elnökéhez eljuttatott írásos elutasító vélemény nem felel meg a követelményeknek, mert nem tisztázza a képviselők aggályait, és nem fogalmazza meg világosan a javaslataikat.

    A jogi bizottságban biztosan zöldfülű ifjoncok ülnek, akiknek fogalmuk nem volt, milyen tartalmi követelményei vannak egy jelöltet elutasító döntést követő írásos „véleménynek”. Ja. Móricka szerint.

  • Gabriel
    2019 szeptember 26
    6:52 du.

    @gaga
    már megint tele van veled a cikk alja(!!!)
    sem a hollétemhez, sem a hogyan létemhez közöd nincsen, ismereteid rólam a nullánál kevesebbek!

    annyit muszáj megismételnem, hogy a sok habzó szájjal előadott „izéd” sohasem (SIC) szól azokról a rendszerekről amelyek nem az általad (bármi okból, de jogtalanul) leköpködött rendszereknél jobbak és miben jelenik meg a jobbságuk

    különös tekintettel és 12 szer aláhúzva a jelenlegi „csodálatias” Brazíliai Bolsonaro féle türemkedésről lenne jó hallani, mert ha nem tévedek, te benne élsz és ki ha nem te (tengermélyen le…m)

    de erről is hallgatsz és a többi rablómeséd egyre unalmasabb ugyanazok az „izék” ismételve számtalanszor csak a múlt változik nálad de az örökké és percenként

    bruhahaha

    bár várom kérdésemre a választ, meggyőződésem, hogy teljesen hiába

    (még egy megjegyzés? most már legalább két blogtagot nevezel közellenségnek és tudatlannak, bár ez sem teljesen bizonyos, valószínűleg van ebből egy gyűjteményed, mert ugye a fizika törvénye szerint a fény árnyék nélkül láthatatlan, sőt…)

  • Gabriel
    2019 szeptember 26
    7:56 du
    __________

    Sipákolsz, mint a sebesvalagú csirke… Szedd össze magad! Szó sincs semmiféle kommunizmusról, éppenséggel egyáltalán nem aktuális. Az ellen érvelj, ami fenyeget… Ez így, amit csinálsz, csak kofaasszonyos lefetyelés…

  • Almási Alma

    Nagyon is érdekes, tehát az amit leírtam az mégsem annyira súlyos?
    Furcsa …

    Ami fenyeget mondád, én pedig megkérdem: AZT KI HOZZA RÁNK?

    KIK MIATT VAN AZ HOGY EGY BEINDULTAK A SOVINISZTA, NACIONALISTA REFLEXEK EGYRE ERŐTELJESEBBEN A TÖBBI EURÓPAI ORSZÁGBAN IS?

    Egyszerű – az emberi SZABADSÁGJOGOK védelme és kiteljesítése helyett a SZABADOSSÁG került a zászlókra Európa-szerte.
    Ebbe a szabadosságba belefér minden erkölcstelenség is, belefér a forradalmi uszítás, amit Lukács elvtárs olyan ügyesen felvázolt – a társadalmak tudatos felbomlasztása, mint a kommunista hatalom-átvétel taktikája

    A kulturális átnevelés – a reakció erre már 100 évvel ezelőtt is a fasizmus volt.
    Most újra itt tartunk

    A tudás, igen itt kezdődik – aki részesedést vállal valamit az egyetemes tudásból, bármely kis szeletkét, az valamit tud, tudással rendelkezik, vagyis tudós valamiben.
    Bárkinek van valamiről valamilyen tudása – kinek erről, kinek arról – úgyhogy várom az okosságot ….
    (amit már hónapokkal előbb ígértél)

  • Rodeio

    ügyesen keversz itt, kitanultad a „megnyerés-taktikáját” – amivel aztán gyilkos pontossággal sújthatsz le azokra, akik a céljaid megvalósítását fenyegetik (jobban mondva a „párt” céljait)

    Bizony nagyon jól bejön ez általánosságban, hiszen látjuk a világ nyomorát, aminek a felszámolására az ajánlatod a még-több nyomor, szenvedés – könnyek és vér.

    Nálam nem gyere be!

  • Gabriel
    2019 szeptember 27
    7:35 du.

    Rodeó?
    LESÚJT ???
    Na ne röhögtessél..
    Csak egy nyamvadt kis antiszemita
    Orosz-Kínai szélsőbalos kettős űgynök.
    Mostanra már itt köznevetség tárgyává vált őkelme.

    Például azzal hogy
    szóban szidalmazza az Orbán-féle
    elnyomást, ugyanakkor az ÖSSZES, a mai
    világban megtalálható mocskos kis diktatúrát éljenzi,
    beleértve a köpedelem kínait és annak
    torzszülöttjét az Észak-korai
    tömeggyilkos mocskot is.

    Nem véletlen hogy Gurltiz
    barátkozni akart a kis antiszemita hazugság-géppel

  • Gabriel, amit te a gyilkos ideológiák kapcsán ekézel, az nem más, mint az emberi természet, ami mindig megtalálja magának a megfelelő elméletet, hogy írtsa maga körül azt, ami akadályozza a zavartalan egyeduralmában. Bárhová mész, mindig ebbe ütközhetsz.
    A mákonyos cumi nekünk is a „szabadság” volt, és tényleg: szabadon költözhetsz, szabadon vállalhatsz munkát, utazhatsz. Csak éppen pénz kell hozzá. Ha nincs, legelhetsz árvalányhajat, és éhezhetsz. elvehetik a sokszoros áron kifizetett lakásodat, és teljesen szabadon megfagyhatsz választásod szerint az árokparton, vagy a híd alatt.

    Nem feleltél arra, miként értékeled Bolsonarot.

    Végül hallgasd meg a Quimbynek ezt a számát, nem lehet kiegészíteni semmivel.

  • Gábriel: „Nálam nem gyere be!” 😀

    „Vörösváron építünk egy csárda,
    kitűzzük a nemzeti kokárda,
    aki nem tud jól magyart spricholni,
    annak nem lehet kocsma gyere be!”

  • Nagyon sajnálom, ha valaki nem képes felfogni, mi a különbség a csapba sz@arni és a sz@rba csapni között.
    Gábriel olvtársunknál nagyon beakadt valami. Hogy mi,az nem derül ki pontosan dühödt és logikátlan fejtegetéseiből. Most például a kommunisták bűne lett a soviniszták létezése. Eszerint tehát a komunistáknak ki kellett volna irtaniuk minden sovinisztát, hogy aztán olvtársunk a titokzatos Fényhozó segítségével kiirthassa a kommunistákat. Ebből nem nagyon világos, mi akadt be nála.
    Egy biztos: a Caps Lock mindenképpen.

  • Almási Alma (Gabrielnek):
    „Szó sincs semmiféle kommunizmusról, éppenséggel egyáltalán nem aktuális. Az ellen érvelj, ami fenyeget…”

    Gabriel úr szerint a fasizmus, a nácizmus nem több, mint preventív ellenforradalom a fenyegető kommunista, szocialista proletárforradalommal szemben.
    Mivel – helytállóan – úgy véli, hogy a Önnek sem rokonszenves se a „klasszikus”, se az újnácizmus, azt javasolja, hogy nem ezekkel, hanem ezek okaival, a szocialista, kommunista elméletekkel szemben kell föllépni.
    Gabriel nem áll egyedül ezzel a nézettel. Túl azon, hogy a maguk a „klasszikus” nácik – ők a szociáldemokráciát, a szocialistákat és a kommunistákat azonosítva valamiféle állítólagos „nemzetközi zsidósággal” – is hasonlóképp állították be magukat, a nem távoli múlt történészvitáiban pl. az 2016 nyarán elhúnyt Erich Noltke professzor (akit egy 1986-os írásától kezdve a német történésztársadalom jelentős része ha nem is nácibarátnak, de mindenesetre a Hitler-rezsim mentegetőjének tart) Gabrieléhez némileg hasonló nézetett vallott. (Állásponttól függetlenül Noltkének szerintem legalább öt olyan figyelemre méltó jelentősebb könyve van, melyeket érdemes elolvasni.)
    Gabriel nem akar s nem is képes szembenézni a kérdéssel, hogy – ha feltéve de meg nem engedve – a nácizmus nem lenne semmi több, mint preventív ellenforradalom a fenyegető nemzetközi szocializmus, kommunizmus ellenében, akkor ugyan mi az ok, ami a nemzetközi szocializmust, kommunizmust létrehozta? Csak nem maga a kapitalista rendszer, a tőkés világpiac? „- Á, dehogyis!
    – feleli erre a kérdésre Gabriel – hanem a rossz Marx bácsi, a még rosszabb Lukács György bácsi, Ernst Bloch bácsi, Karl Korsch bácsi, stb. (csupa olyan ember, aki egész életében alig mozdult ki a könyvtárakból) rendszerbomlasztó elméleti, forradalmi tevékenysége.”

  • Almási Alma:
    Gabriel álláspontjával kapcsolatosan talán érdemes még ma is elolvasni egy régi, 20 éves folyóiratcikket:
    https://epa.oszk.hu/01300/01326/00001/januar9.htm

  • Tüske Zsófia:
    „teljesen szabadon megfagyhatsz választásod szerint az árokparton, vagy a híd alatt.”

    No-no, ma már nem! Hajléktalannak lenni szigorúan tilos, kriminális cselekmény! A rendőr köteles figyelmeztetni az árokparton vagy a híd alatt élőt, és erről följegyzést készíteni; a negyedik ilyen figyelmeztetés alkalmával a rendőr a hajléktalant KÖTELES őrizetbe venni (nem úgy, mint holmi betörőt, rablót, stb, akit csak bizonyos feltételek fennállása esetén kell őrizetbe vennie) majd büntetőbíróság elé állítani, a bíró pedig gyorsított eljárásban végrehajtandó fogházra ítélni. Ebben az esetben a törvény szerint a hajléktalan esetleges ingóságait meg kell semmisíteni, kutyáját – ha esetleg van – a sintérnek átadni.

    A törvényt valamilyen szociális társadalmi szervezet előterjesztésére a Kúria felülvizsgálta és alkotmányosnak találta, megállapítva, hogy „a nincstelenség nem alkotmányos jog”.

  • Dr.Izaly!
    .11:26

    Meg olyan is akad, aki József Attila Favágók című sorait tűzi a zászlajára, mégpedig úgy, hogy kiemeli egy, az utsó szakasz első mondatát és asszogya:

    „Ejh, dönts a tőkét, ne siránkozz,
    Ne szisszenj minden szilánkhoz!…”

    Vagy egy másik, aki meg ezt tűzi ki a lobogóra:

    „Minden külön értesítés helyett
    Tőke és fasizmus jegyesek…”
    ˙

    Na, most monddmeg …!!! 😀

  • Sajnálom az országot, benne azt a kevés embert, aki békében szeretne élni.

    Visszatértünk a lényegre – mindenki aki válaszolt, megvédi a szocializmust a fasizmussal szemben.

    Arról tartva „rettentően tudományos okoskodást” hogy a fasizmus az mennyivel pocsékabb, mint a marxista szocializmus eszméi.

    Most aztán jól fel lettem világosítva, mintha nem úgy jellemezném mindegyiket, hogy az Önkényuralmi Rendszerek.

    Nem baj bogaraim, nektek sajnos ez való. Örüljetek, hogy rettenetesen okosak vagytok, az okosságon túl szociálisan érzékenyek is. (sicc!)

    Nem fogom ismételni önmagam, fárasztó az arrogáns beszédeteket hallgatni, amellyel foggal-körömmel véditek a demokratikus szabadságjogokkal szemben az önkényuralmakat.

    Hiszen nem ismeritek a szabadságjogokat, sőt irtóztok még a gondolatától is.

    Nyilván így NEM marad más mint acsarkodás, az egyiknek híve a másikra mutogat.
    Aki mégis kivüláll ezen az infantilis arrogancián? Hát az olyan számotokra nem létezik ….

    Csak külön Kővendégnek szólok, még mielőtt aljasul antiszemitizmusba is megpróbálna belekeverni a végén, hogy hogy kerül a csizma az asztalra?
    Nemár…! Há nincs más érv?

    Csak halkan ajánlanám figyelmébe Jean Jaurés szavait:
    „le courage consiste à aller vers l’idéal et à comprendre le réel ……… l’effort sublime du prolétarien international consiste à réconcilier les peuples à travers la justice sociale universelle”

    Nem is vártam mást. Mióta a volt csatlós államok visszakerültek Európába, az európai egyesülési folyamat jobbosok/balosok acsarkodása vált, mint amikor holmi parasztlegények csizmával berúgják a kocsmaajtót.

    Mert így is történt, két új fiatal generációt sikerült a kommunista agymosóknak felnevelni, akiknek nyilván csak két dologról volt szabadjuk tudni, hogy volt a rossz; – a fasizmus, és most meglett a mindenek netovábbja; – a Marxizmus.
    A sztálini háborús propagandánál tartottunk végig … meddig is? Meddig is voltak tele a mozik a „nagy hősies háborús filmekkel”?
    Nyilván, mint ahogy István kiirtotta annak idején a Tátosokat (írástudókat) ugyanúgy irtotta fizikailag a marxista hatalom azokat ki élők sorából, akiknek ennél a primitív alaptézisnél egy kicsit több ismeretük volt.

    Hogy miért irtották a tudást? Mert a falanszterben, az önkényuralmi rendszerben a GONDOLKODÓK HALÁLOS ellenségek – mármint a rendszerre nézve.
    Jean Jaurés-t ugyanúgy megölték, mint mindazokat a történelem során, akik szenvedélyesen hirdették a humanizmust és a békés szocialista társadalmi formációkat, mint ahogy köztük Jézust is.

    Jean Juares megvetette Marxot, – lelőtték, viszont a Rothchild megfinanszírozta(!) Lenin Auróráját, és Marx és nagytőkés Engels (a burzsoá) mauzóleumot kapott a “munkásmozgalom” Pantheonjában.

    Sajnállak benneteket szerencsétlen, gyermetegen naiv és behülyített barátaim.
    Balsors akit régen tép ……….

  • Kedves Kővendég! Elolvastam az általad idézett cikket. Természetesen valószínű, hogy az ott kifejtett logikával kapcsolatos Gábriel véleménye, de kötve hiszem, hogy ő ezt a saját fejével kidolgozta volna. Inkább azt gondolom, valahol hallott valamit rebesgetni:
    „szélsőség-szélsőség”
    „diktatúra-diktatúra”
    „gyilkos-gyilkos”
    Nem tartom valószínűnek, hogy Sztálint meg tudja különböztetni Rákositól, Rákosit Kádártól, Kádárt Fidel Castrótól. Mármit eszközök és eredmények szempontjából. Az ő logikája sokkal egyszerűbb, legalább is velem kapcsolatban. Mivel rólam tudni való, hogy volt a családomban kommunista – magam írtam le egy itteni cikkben – és mivel Antall József gyalázását, Szél Bernadett imádatát megpróbáltam vitatni nála, legcélszerűbbnek találta elővenni a komcsi-kártyát velem (valamint Rodeoval és talalommal) kapcsolatban. Engem ez nem háborít fel, inkább csak unom. Majd egyszer megjön az ő esze is, eszemben sincs meggyőzni őt bármiről. 😀

  • Tüske Zsófi

    Csak Neked külön,

    Mákot én a saját két kezemmel sokat vetettem. De soha nem fordult meg a fejemben semmilyen más felhasználási formája a jó magyar tradicionális kulinárián kívül.

    Nekem azok a „mákonyos” dolgok pedig, amiket itt pedzegetsz, a fentiekhez hasonlóan soha nem pedzegették meg a fantáziámat.

    Lehet hogy az Úr kikódolta belőlem, tudtomon kívül?

    (Bár nekem is volt egy „Évám” – bizony nem is piskóta)

    Ne keverjük a szociális igazságokat, a humanitárius cselekedeteket az álhumános hatalommániával és pénz-imádattal.

    Jézus x Judás

    Bolsonaro?

    Egy elnök, akinek első útja a beiktatása után a kis icipici, neve nincs gyülekezetébe vezet, (sajtó, kíséret stb hóbelevanc nélkül) és ott valóban térden-állva köszöni meg az úrnak, hogy felkente egy olyan szolgálatra, amit nem érdemelt ki, és megfogadja hogy mindent az országért és annak népéért fog tenni ami tőle telhető, mindez nyilván sem a „tradicionális, európai keresztényeknek”, sem marxista fanatikusoknak semmit nem jelent.

    Azóta valóban dolgozik – nem véletlenül NEM hívta meg Orbánt, és szóba sem kerül hogy odamenne, hiába loholt az ide a beiktatására.

    A korruptok és korrupció ellen harcol minden eszközzel, már amit a törvények, alkotmány lehetővé tesz – sajnos a korrupt kommunista korzsa hasonlóan szervezte át az igazság-szolgatatást ahhoz, amit most az Orbán-rezsim próbál felépíteni.
    Lehet, hogy kénytelen lesz Intervenciót (katonai hatalomátvételt) kihirdetni, ha másképp nem sikerül a magyarhoz hasonlítható (olyan Polt Péter/legfelsöbbbiróság) itteni korrupt bandát elmozdítani.
    A Brazilok jelentősen nagyobb része támogatja.

    Nyilván az internacionális korrupt maffia ami megszállta az ENSZ-ig bezárólag az összes nemzetközi szervezetet és a sajtót is dominálja, a legnagyobb fasisztának fogja hívni, aki hitleren is túltesz. (magyarhonban élen jár a mocskolódásban a 444 nevű hírportál, bár mások se kutyák)
    Nem számít, már mielőtt megválasztották volna kikiáltották fasisztának, tehát borítékolva volt.
    Viszont ami mindenek előtt a célja, az egyszerű: mindenkinek becsületes létkörülményeket biztosítani, a törvény-előtti egyenlőséget helyreállítani – mivel egyenlőeknek születtünk. Pont.
    Ha akarod, írok róla – bár nem hiszem, hogy szerencsés megosztani a KMH-ra járó jó-néhány troll-lal.

    DE: FONTOS – PONTOSAN AZ ELLENKEZŐ IRÁNYBAN MENETEL MINT ORBÁN ÉS SORTÁRSAI – NEM LEÉPÍTENI AKARJA, HANEM ÚJRAÉPÍTENI A LEROMBOLT PÁRTATLAN IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁST!
    a BRAZIL ALKOTMÁNY AZ ÚJ-MAGYARRAL ELLENTÉTBEN KIHIRDETI, HOGY AZ ÁLLAM LAIKUS, VAGYIS A VALLÁSOKTÓL ELVÁLASZTOTT, ÉS NEM TÁMOGAT SEMMILYEN VALLÁST, IDEOLÓGIÁT SEMMILYEN MEGKÜLÖNBÖZTETŐ MÓDON, VISZONT MEGTŰR, ÉS NEM KÉRDŐJELEZI MEG SEMELYIKNEK A LÉTJOGOSULTSÁGÁT.
    EBBŐL KIFOLYÓLAG NINCSENEK KATEGÓRIÁK – HANEM CSAKIS BEJEGYZÉSI FELTÉTELEK.

    Szerdán az ENSZ közgyűlésben tett nyilatkozata, mely szerint Brazil nemzetközi viszonylatban sem támaszt semmiféle preferenciát, az erről szólt, a brazil alkotmány erre kötelezi.

  • Kővendég
    2019 szeptember 28
    8:49 de.

    elérkezett a pillanat, amikor fenntartás nélkül egyetértünk!

    kérdésem megmarad (@gaga=gábriel) sohasem lesz képes válaszolni rá vak és céloksági hapcija is van azaz buta!

    MIÉRT KELL A SZOCIALIZMUS ELLEN KÜZDENI? csak nem azért, mert kiderült, hogy tényleg jobb és a K…-soknak nincs gyógyszerük más ellene, mint lebombázni???

    bruhahaha

    ja, a szocializmus nem az aminek a s….j @gaga lefesti, a többi ebből deriválódik
    @g-val nem érdemes szót cserélni… értéktelen !!!!

  • Almási Alma
    2019 szeptember 28
    2:55 du.
    váratlan, de NAGY KÖSZÖNET… pontosan úgy van

    közben Los Colchoneros … v Los Merengue élőben és ordítozok, mint bolond (ez néha igaz? mint Cyrano nál)

  • Gabriel
    2019 szeptember 28
    2:41 du.

    Jean Jaures idézeted azt jelenti
    #1.: egy árva szót sem értesz franciául
    #2.: azoknak akik nem tudnak franciául be próbálod magyarázni a mondás ellenkezőjét

    ez azt jelenti, hogy…. nem részletezem sokan elmondták de ez már sok

    szerencsétlen hisztérika

  • Almási Alma
    2019 szeptember 28
    2:55 du.
    kedves Álmaink Almája

    tények, manapság (az utóbbi 15-20 év) kapitálistapistáék -azok akik nem teljesen agyamentek- rájöttek, hogy a profitshare (a haszon megosztás) arányán változtatni kell! EZ -FELISMERTÉK- LÉTKÉRDÉS A TÚLÉLÉS FELTÉTELE! ELEINTE AZ ADÓKKAL OPERÁLTAK (USA KŐKORSZAK MARADT EZ ÉS EREDMÉNYTELEN) az semmiféle eredményt nem hozott arra, hogy legyen labour force azaz munkaerő bővített újratermelése, azaz egyre jobb minőségű és megemelt kapacitású munkaerő ebben én a tudósokat is beleértem!!! MERT ENÉLKÜL AZ EGÉSZ KETYERE SZÉTESIK ÉS IMPLODES!!!
    manapság már a valós profitmegosztás arányokat változtatják (nagyon óvatosan és rettegve a tőke tulajdonosaitól pedig azokat csak pofán kell baszni és sikoltozva rohannak haza az aranybilibe szarni)

    és látható az eredmény a social azaz társadalom az social azaz szociális és ezen nincs mit vitatkozni csak a számszerűsítés marad kérdés amit (HA ÉRTENEK HOZZÁ MEG TUDNAK ÉVENTE A KÜLTSÉGVETÉSBEN OLDANI)

    bruhahahaha

  • De hát akkor vegyük észre végre a különbségeket, és csináljunk rendet a fejünkben!

    Marx, Engels nem politikusok, hanem gondolkodók voltak, és ebből semmit sem von le az, hogy netán burzsujok is. Felállítottak egy elméletet, ami sok jó gondolatot hordoz, de az egész mégis ezer sebből vérzik. A kapitalista gazdaságra vonatkozó rész viszont nemcsak újszerű volt a maga korában, hanem a valóságot is elég jól leírja. Tudom, tudom, manapság már más elméletek vannak, de sajnos én úgy vettem észre, hogy ezek csak felületes módosítások, az alapok változatlanok. (Olyan ez, mint Darwin „érvénytelensége”: Darwin a fajok evoluciójáról beszélt, ma meg génekéről beszélünk, de attól még az evolució ugyanaz.)

    Lenin politikus volt, és kénytelen volt megtapasztalni, hogy a „kommunizmus” bevezetése a dolog jellegénél fogva (ezt majd mindjárt kifejtem) csakis diktatúrában történhet. Én úgy tudom, hogy ő próbált javítani ezen a kényszerűségen, de nem volt rá se lehetősége, se ideje. De az is lehet, hogy rosszul tudom (nem vagyok ideológus, se történész, se társadalomtudós, a marxizmust is csak úgy kényszerből, átalbotában tanultam az egyetemen, mert kötelező volt).

    Sztálinnak már csak a diktatúrához és a Szovjet-Orosz Nagyhatalomhoz volt köze, különösen az orosz cári birodalom módszereinek a kegyetlenségéhez.

    Rákosi is a diktatúrába keveredett bele, na meg Sztálinnak is kedvére kellett tennie.

    Kádár kezdeti lépéseit Rákosihoz hasonló kényszerek alatt tette. Később – a 60-as évek közepétől – megpróbált valami mást. A Szovjetunió ebben nem akadályozta, mivel 56 megmutatta, hogy a dolgok borotvaélen táncolnak Magyarországon. Kádár türelmes útkeresése sem járt sikerrel, mert Marx kommunizmusát a mai társadalmakban egyszerűen NEM LEHET diktatúra nélkül működtetni. Hogy miért? Mindjárt rátérek.

  • A kommunizmus ugyanis az egyes embertől ésszerűséget és olykor tudatos lemondást követel. Például, hogy ne akarjon harmincnyolc pár különféle csicsával díszített cipőt, még ha van is rá pénze, amikor praktikusan hat pár is tökéletesen elegendő. Hogy ki-ki vegye észre, hogy akármilyen gazdag is, „hat szelet rostélyosnál többet úgysem tud megenni egy nap alatt” (pontatlan idézet Mikszáth Új Zrínyiászából). Vagyis az igényeit mindenki tartsa kordában a társadalom teljes gazdagságát figyelembe véve, és a vállalkozásával se lépje túl az ésszerű kereteket, mert az a társadalomban másutt problémákat okoz.

    Hát ilyen, ugyebár nincs önként. Pedig pontosan erre lenne szükség, ha például a környezetvédelemre gondolunk.

    A mai társadalomszemléletünk arról szól, hogy „ide nekem mindenből minél többet”. Erről szólnak a reklámok, erről szól a termelés, erről szól a fogyasztói társadalom, a néhány év alatt elromló-elévülő kütyük világa, a mai jó közérzetünk, jólétünk(?).

    Hát látod, Gábriel, ha ebbe is belegondolnál, rájönnél, hogy pontosan erre az egyedi önfegyelemre, szemléletmódra volna mindenkinek szüksége, ha túl akarnánk élni a környezeti ártalmakat, a túlszaporodásunkat, más szóval a kihalásunkat.

    De nem fogjuk túlélni, mert ezeket a megoldásokat a technikától, háborúktól, népirtásoktól várjuk, márpedig amit a technika egy ponton javít, azt másutt elrontja. A társadalom nem tudja magát kiemelni a saját hajánál (tudományánál, technikájánál) fogva az örvényből, mint Münchausen báró. Legalább is nem valószínű.

    De ti csak reménykedjetek…

  • És akkor még nem is beszéltünk a hiúságról, a vetélkedésről és a hatalom igényéről – amelyek elsősorban férfibetegségek.

    Szóval úgy reménytelen ez az egész, ahogy van.

  • talalom
    2019 szeptember 28
    7:21 de.

    Óriási like!

  • Kezdek lassan ámulni, hogy mennyi amnéziás gyűlt itt össze, talán csak néhány disszidens ellenkezik itt a régi pártmunkásokkal, illetve még rosszabb a helyzet, ha sose voltak ők ilyen funkcióban.

    Szóval, eszembe jutott a szellemi-értelmiségi körökben hatalmas vitát kavaró egykori (1968-as) szociográfia, aminek elkövetője a (rövid ideig) személyesen is ismerősöm Végh Antal. Az anyaországban élő mai 70+ évesek tudják, kiről és miről is lenne szó, pontosabban erről az indulatokat generált szociográfiai írásáról.

    Akkortájt úgy alakult, hogy Végh Antal író együtt látogatott el Nyírbátorba az akkor még nem József Attila díjas költő Ratkó Józseffel, és a beteg magyar futballról írt könyveivel is közismertté vált írót meghívta Penészlekre a helyi tanácselnök (ma polgármester a megnevezése) Kovács György.

    Tette ezt annak reményében, hogy a sajtó bevonásával megkongassák a vészharangot a település (község) akkori állapota miatt, és így hívják föl a megyei vezetés figyelmét a gondokra.

    Talán a tanácselnök nem ismerte kellő mértékben Végh Antalt, mert ő egy olyan vitaindító (generáló) cikket rittyentett a Valóság c. folyóirat számára, hogy az egész ország zengett tőle. Mármint értelmiségi körökben, és felbolydultak a pártfunkcionárius káderek is. Még egy színdarab is íródott a történetről, amit bemutatott a tévé is, így aztán Penészlek és a környéki községek lakói is vitathatták azt, amit megírt Állóvíz címen Végh Antal.

    Mert megírta azt a hatalmas mélyszegénységet, amit talált 1968-ban (ez történelmi évdátum, Európában és Csehszlovákiában is, és Magyarországon az új-gazdasági mechanizmus beindításának éve is), sok tetves gyerekkel találkozott, italozó általános iskolásokkal, a lakosság többsége denaturált szeszt ivott, a pedagógusok között nagy volt a fluktuáció, akik menekültek a faluból. A lakosságból több mint négyszázan analfabéták voltak. Nem hihetetlen, hiszen aki 1908-ban született, az ekkor még csak 60 éves volt, és az 1910-20-30-as években a parasztgyereknek első a mezőgazdasági munka volt, nem a tanulás.

    „Ahol ellenséges nézet van, ott ellenségnek is lenni kell” – adtak hangot a felháborodásuknak egy pártbizottsági ülésen, és Orosz Ferenc akkori megyei első titkár (legvégül bulgáriai kulturális követ) egyenesen hadjáratot indított Végh Antal ellen, az írószövetségből is kiakarta záratni. A történetet ismerő ma 70+ évesei tudják, ez mégsem sikerült, kezdtek más szelek fújdogálni, a művészek szabadabb kezet kaptak, csak 1956-ról volt tilos bármit írni.

    Jó-jó, volt persze azért orrba-verés, de ezt el lehetett kerülni költői képekkel, hasonlatokkal, ebben az időben a lakosság művelt zöme megtanult a sorok között olvasni.

    De hogy érthetőbb legyen azok számára, akik minderről most hallanak először, azoknak feltétlenül ajánlom megnézni a Cinema 64 amatőrfilm stúdió tagjai által készített Vannak változások című 1978-as dokumentumfilmet, amit összehasonlításul készítettek visszamenve Penészlekre az ott élők körében. (csak itt jegyzem meg, több minden, ami a filmben elhangzik, a mai magyar falvakban is aktuális) és kicsit szokatlan lesz az operatőri technika:
    .

  • ˙

    A Francia Forradalom a . p o l g á r s á g . forradalma volt, mégpedig annak céljából, hogy . e l s ö p ö r j e . az útjából
    >a szabad vállalkozás, kereskedelem és az iparosodás<
    valamint az ezzel járó polgári ideálok és előnyök rendi és abszolutista e l l e n s é g e i t – az ő elnyomóit. Végsősoron az út szabaddá tétele érdekében a . p o l g á r s á g . [a csőcselék segítségével] kiirtott több-tízezer embert… Akkor ez volt a történelmi szerepe. Miről is beszélünk?!

    Gábriel a . h a z u g s á g . é s . c s ú s z t a t á s . nagymestere . e g y . m o n d a t b a n . képes összehozni Marxot és Jean Jaurest, sőt utóbbi galád meggyilkolását képes egybemosni Marxszal, mintha az orgyilkosság és Marx között bármi ok-okozati összefüggés lett volna. Micsoda álságos és sötét egy gondolatvilág tárul elénk belőle…
    H o l o t t . a z . i g a z s á g . a z, hogy Jean Jaures már hónapok óta a levegőben lógó – tőkés(!)indíttatású I.Világháború – minden oldalon szándékosan gerjesztett háborús propaganda és hangulat ellen szónokolt. Az ilyen pacifista megszólalásokat pedig a fegyverkezésben . é r d e k e l t . n a g y t ő k e – bérenc nacionalistái egyetlen országban, a szembenállókban ugyanúgy nem tűrtek meg és golyóval feleltek rájuk… Jaures-t is történetesen egy francia nacionalista Raoul Villain gyilkolta meg, akit az akkori francia rendszer bírósága érdekes mód' fölmentett a gyilkosság vádja alól… [A gyilkkost a Spanyol Köztársaság szabadságharcosai, amikor 1936-ban mint falangistát(!) foglyul ejtették, ők végezték ki.]

  • Almási Alma – „Mivel rólam tudni való, hogy volt a családomban kommunista – magam írtam le egy itteni cikkben – és mivel Antall József gyalázását, Szél Bernadett imádatát megpróbáltam vitatni nála, legcélszerűbbnek találta elővenni a komcsi-kártyát velem (valamint Rodeoval és talalommal) kapcsolatban..”

    ——————————————-
    A „komcsi kártya” jó kártya, látod bármikor elő lehet húzni, kivált ha az érintettek maguk is nyilvánvalóvá tettek dolgokat, ez kéznél van és tényleg a legegyszerűbb -vaskosabb érvek híján. Bár gabriel írásait már régóta nem olvasom teljes összefüggéseiben, mert mennyiségileg és terjedelmében is meghaladja az erre fordítható időmet ( és akkor még a tartalomról nem is szóltam) de néha beleolvasok, aztán vagy végig megyek rajta vagy félbehagyom, mert nincs türelmem a folyamatos ostorozásaihoz, következetlen letámadásaihoz, ami igen gyakran indokolatlan. Ahogy pl fentebb talalomot lerohanta, az rendesen kiakasztott. De azért az többször eszembe jutott, hogy vajon ki az, aki ennyire támadja magát a kommunizmus eszméjét, és benne a vélt vagy valós komcsikat? És miért?

    Mind Antall Józsefet, mind Szél Bernadettet illetően emlékezetem szerint egyetértettünk, de – mutatván, hogy én azért észreveszem a változást és értékelem a jót -:))) – megállapítom, hogy Dettike mostanság viselt frizurája (rövid haja) sokkal jobban áll neki!

    Az pedig nagy kár, hogy csak a választások megtörténte után 24 órával kezdett el „szabadon” gondolkodni – ezért sokat kell még tornáznia, hogy bizonyítson, ugyanakkor tagadhatatlan az az erőfeszítése és igyekezete amit pl a fóti gyermekek ügyében, vagy a határzónába zárt menekültek ügyében tesz. Szívós nő, húzós típus, tud és akar is dolgozni, esetenként jól lát és ismer fel összefüggéseket, ezért sem értem pl. azt a lila ködöt ami a 2018. áprilisa előtt az agyát elborította. De, hát ez már veszett fejsze nyele…

  • Gabriel
    2019 szeptember 28
    2:41 du.

    „Csak külön Kővendégnek szólok, még mielőtt aljasul antiszemitizmusba is megpróbálna belekeverni a végén, hogy hogy kerül a csizma az asztalra?
    Nemár…! Há nincs más érv?”

    —————————————–

    Te jó ég! Kővendég mint aljasul „belekeverő? „

  • ˙

    Kedves Geyza!

    Kíváncsi lennék rá, hogy hogy a fenébe nem reagált eddig

    ú j d o n s ü l t . j ó b a r á t j a . G á b r i e l . 2:41-es,

    még antiszemitizmustól és szélsőjobboldaliságtól sem mentes,

    eszeveszett köpetére. Pedig maga gyakran ostorozza és szereti

    legalábbis az ilyennek vélt olvtársainkat ostorozni…

    Igengyakran személyes unszimpátiát gyakorolva. Hogyan

    választahatott egy ilyen i n t r i k u s természetű mentort

    magának ? Mivel fogta meg magát ? Mondja…

    Geza!!! Maga valahol egy kissé nincs eltévelyedve ???

    Szerintem ha kicsit nem is, de nagyon…

  • Almási Alma
    2019 szeptember 28
    6:02 du.

    igen tisztelt és most már szeretett (remélem nem vagy Me Too-s?)
    Álmaink Almája

    nagy örömmel olvasom, hogy… szóval amit leírtál, mindet!
    a Marx és Darwin kapcsán tett megjegyzésed a végső tagló legyen a @gaga (gábriel) nyakán hordott üres gömbön!

  • Drizari
    2019 szeptember 29
    5:30 de.

    szvsz Végh Antal és tsai a megmondóemberek a társadalmi gőzerőt a hajókürtre vezették a dugattyúk helyett… nem sokat foglalkoztam velük, mert benne éltem a napi valóságban és a magam módjan tettem annak megváltoztatására NAGYON NAGY RÉSZBEN JOBB MUNKÁVAL ÉS ÖNKÉPZÉSSEL AMIT AZONNAL HASZNOSÍTOTTAM (a TIT -en angolt és a műszaki könyvtár angol nyelvűjeit és mindez majdnem ingyen mert volt ilyen képzés és a nagynéném aki akkor 50 feletti volt hívta fel a TIT re a figyelmemet ő is ott tanult angolt)

    ki kellett állni a létező fórumokon (azért lettek létrehozva, hogy az egységsugarú dolgozó megszólalhasson nyilvánosan is) és elmondani

    azok akik a sötétben kerengtek és a SZER meg a többi szar hangjait használták azok betegek lettek tőle nekem még a Templomban is elmagyarázták példabeszédekkel, hogy mi a jó és mi a rossz

    ennyit meg kívántam jegyezni

  • Kővendég
    2019 szeptember 28
    8:49 de.

    kösz! azaz megint egyetértünk (vagy ezt már írtam?)
    kieg neked ha nem olvastad amit másnak címeztem ugyanerről

    tegnap a világban milliók tüntettek az életükért csak Montréal ban több, mint 1,5 millióan a tv nem is tudta egyszerre egy képben mutatni még helikopterről sem

    mit akarnak:

    nem akarnak politikát (mint olyat)

    pragmatikussá váltak a sok hasbeszélés és rablómese okán és
    új gazdaságot
    új életet,
    új oktatást
    új egészségügyet

    amihez Álmaink Almája csodálatos soraiban le merte írni, hogy diktatúra kell

    igenám de NEM AZ A FAJTA DIKTATÚRA AMI LENIN UTÁN (MEGGYILKOLTÁK A KIS SZOCIALISTA ZSIDÓT MERT NEM VOLT CIONISTA!!!!) KIALAKULT, hanem az a fajta diktatúra ami a régi görögöknél már volt egyszer nem ugrik be a király neve aki (egy egész dinasztia volt nem egy személy) kényszerrel akarta bevezetni (és mitaggyisten Zeusz) sikeresen a demokráciát annak eredeti és igaz formájában mint néphatalom!

    A MAI RABLÓMESÉK DEMOKRÁCIÁRÓL HALVÁNY LILA ÁRNYÉKAI SEM ANNAK!

    és a fiatalok ezen a tegnapi milliós kivonulásokon (nem Hong Kong i stílusban!!! rombolva, ami a céljuk semmi más)

    a gazdasági körülmények átalakítását amit én soxor de reflekció nélkül erlmondtam: a szocializmus és a kapitálistapistaság semmi másban nem különbözik (a piacgazdaság szabályozott formája szüxéges),

    mint a profitmegosztási rátában… az újraelosztás a lényeg

    Álmaink Almája képekkel illusztrálja én a számokat szeretem

    a közösség vagy más szóval a társadalom (society) egészségesen is el tudja osztani a megtermelt javakat és okosan, tervszerűen

    minden háború a pénzért és a pénz miatt nem szüntetem meg a pénzt de elveszem azoktól akik nem a közös jóra költik

    és ehhez diktatúra szükséges a NÉP DIKTATÚRÁJA volt már ilyen Agora meg görög parlament Ó de görög

  • Rodeo, nem érdemeltem ki a dicshimnuszodat. A diktatúra bizonyos esetekben jólenne, de sajnos az egy nagyon kiélezett állapot, és szinte bizonyosan felborul előbb utóbb – értve ezen, hogy a diktátor előbb-utóbb majd maga felé hajtja a… javakat. Mikszáth azt írja, hogy Deák Ferenc egy hatalmas diktátor volt, aki viszont ismerte a maga gyengéit, és tett is ellene – bár az ő jó céljaihoz nem is fér kétség.

    Én a diktatúra helyett inkább azt mondanám, minden egyes embertől belátás és önuralom kellene. Csak úgy, kényszer nélkül. Ami csak álom. Egyszer volt egy ilyen sansz, amikor kitalálták a Mindenható Istent, aki bizonyosan megbüntet mindenkit, aki helytelenül viselkedik. Akkor egy ideig az emberek a túlvilágtól való félelmükben rendesen viselkedtek. Más kérdés, hogy ez az előírás szerű rendes viselkedés nem egészen az emberiség javáról szólt, hanem sokkal inkább a gyarló vezetők gazdagodásáról. Amire lassanként fény derült. Azóta (a középkor vége óta) a Mindenható isten büntetése már csak keveseket tart kordában.

    Én igazán nem tudom, hogy mi a megoldás, talán nincs is. Talán nevelés, önfegyelem… Kérdés, van-e ilyen tömeges méretekben? De talán a tudomány majd felfedezi a megfelelő géneket és beépíti a szervezetbe. És akkor leszünk egy nagyon célirányos hangyaboly… Fogadok, hogy ez se tetszik… 😀

  • Drizari
    2019 szeptember 29
    5:30 de.

    Hálásan köszönöm ezeket a képeket és a diagnózist, de nagyon sajnálom hogy, az akkori rózsadombi és pasaréti -felettébb intim, megközelíthetetlen tabu- állapotokról nem tudtál -mert nem lehetett- idézni, pedig a kontraszt még mellbevágóbb lehetett volna!

  • Szerintem Csuhaj Ildikó korrekt és mértéktartó összefoglaló tudósítást készített Orbán produkciójáról. Sokan falják szövegét, népszerű a jobboldal teljes spalettáján. Választási szlogenje: A kommunisták mind ott lesznek, legyünk ott mi is! Íme:

    http://www.atv.hu/belfold/20190929-orban-a-kommunistak-mind-ott-lesznek-legyunk-ott-mi-is/hirkereso

  • Almási Alma:
    „Természetesen valószínű, hogy az ott kifejtett logikával kapcsolatos Gábriel véleménye, de kötve hiszem, hogy ő ezt a saját fejével kidolgozta volna.”

    Kedves Alma, így van vagy sem, nem tudom, de nem is izgat különösebben. Én is onnét lopom a gondolataimat, ahol vannak – próbálnám máshonnét… Miért ne tenné ugyanezt más is? Amúgy sincs olyan sok „saját” gondolat; nálam sokka-sokkal nagyobb szellemeknél is jó, ha egész életükben egy- vagy kettő akad.

    Alma:
    „Inkább azt gondolom, valahol hallott valamit rebesgetni:
    “szélsőség-szélsőség”, “diktatúra-diktatúra”, “gyilkos-gyilkos”.”
    Lehetséges, még benne van a világszellemben. De már hátrál affelé, hogy a vörös gyilkos=gyilkos, a fehér, a barna, zöld gyilkos=a kereszténység és Európa megmentője, stb.
    Egyébként Gabriel valószínűleg rettenetesen haragszik az 1910-ben elhunyt dr. Robert Kochra, a tuberkulozis baktérium
    fölfedezőjére, mert a fölfedezést megelőzően a baktérium és így vele a TBC – nyilván éppígy nem létezett.

    Gabriellel szerintem nem is ez a probléma, nem ezért igyekszem
    vele a minimumra csökkenteni az eszmecseréket; inkább, mert időnként, még ha történetesen 60-70-80%-ban egyetértettem is vele, úgy válaszol, mint akit megharapott egy veszett jószág.

  • Almási Alma
    2019 szeptember 29
    12:04 du.

    kedves Álmaink Almája

    írtam egy meglehetősen hosszú pragmatikus elemzést de a Cenz Ura törölte, és ez inherens joga
    egyébként közeledik álláspontunk… számokat használj ez javaslatom érzelmek helyett

  • Kedves Föld S. Péter – megint egy remek megfigyelés !

    „Egyre nehezebb ezt megérteni, mert egyre jobban belebonyolódunk a bennünket körülölelő és fojtogató mocsárba. Olyan mélyen vagyunk, és olyan reménytelenül, hogy már észre sem vesszük, hol vagyunk…”

    Egy szép napon egy okos ember kijelentette, hogyha magadba körülnézel, akkor megismered a világot. Vagy fordítva !
    Értsük már meg végre, ahol béke lakozik, ott él a szeretet ! A szeretet imád osztozni velünk ha megengedjük. Ennek megértése nehezen jön. Viszont az akadályokat ennek a megértésére önmagunk rójuk magunkra. Az ember alkotmánya (karakterja, temperementuma, szelleme), szegény életmódja miatt gyengül, érzelmei zavarba ejtik, és gondolkodása zavaros lesz. Nagyszerű illúziókra és önzésre hajlamos, az ember felfújt egója elrejti valódi természetét.
    Értsük már meg végre, a bennünk élő szellem mindig egyetértésre, szeretetre sarkall – viszont az egónk pedig mindig arra hajhász, hogy megosztjon és szétvállasztjon bennünket.
    Értsük már meg végre, a béke és a viszály ellentétesek ! Ahol az egyik lakik ott a másiknak nincs helye ! Ahol az egyik megjelenik – a másik eltünik ! Tessék választani ! Hát nem egyszerű ?

  • Besnacon/Kővendég
    5:37

    Gábriel nem várt húzása Kővendég ellen, egy hosszan dühöngő akarnoki szövege[09.28/2:41] kellős közepén, sakknyelven szólva egy ravasz . r o s á l á s, mégpedig a maga alattomosságát egy megelőző sáncolással akarja elkendőzni, azaz megelőlegezni azt a logikus következtetést, hogy hamarosan ilyen és ehhez hasonló – erre utaló – szóhasználatokba, „célzásokba” kíván majd belekezdeni, de azokat olvasva senki ne gondolja ám majd azt, hogy ő mint általában véve csupán egy szociopata, még antiszemita is lenne…
    ÁÁÁÁ dehogy…!

    .

  • Drizari
    2,21

    Ez kommented egy kripto-FidSS kampánymenedzser reklám-szövege…

    Amúgy jellemző, hogy a jobboldal „spalettán” zabál… Leszedik az ablakról, oszt nosza. Híjjuk mög Kisgömböcöt is, hadd fogggyon!

  • „a bajtársak, szavak nélkül is tudják, hogy egy vérből valók” – harsogta Orbán a pártelnöki újraválasztása napján, mint Maugli a vadászó farkasok jelszavát: Egy vérből vagyunk, ti meg én!

    De ezt énekelte a P.Mobil is a Nélküled c. metálosított nótában, ami az Ismerős Arcok nevű nemzeti érzelmű zenekar szerzeménye : „Hogy történjen bármi, amíg élünk s meghalunk /
    Mi egy vérből valók vagyunk”

    A P.Mobilos verzió itt:
    .

  • A fönti videóhoz annyit fűznék még hozzá, hogy minden dunaszerdahelyi (ma Szlovákia) és sepsiszentgyörgyi (ma Románia) fodbalmérkőzés előtt elhangzik ez a nóta.

  • Cukihara
    2019 szeptember 30
    5:59 de.

    Helyes a meglátásod, eléggé kilóg a lóláb! De szerintem ez már nem teljesen tudatos, sanszos, hogy ösztönösen csinálja mert már túlságosan sajátjává vált ez az alapállás – vagy nem, ki tudja?

  • Cukihara
    2019 szeptember 30
    5:59 de.

    és még akit érdekelhet

    a @gaga alias Ł$ß-gábriel-t egyetlen dologgal lehet kikészíteni és egyúttal elnémítani: adni neki egy konkrét kérdést egy konkrét eseményről (dologról, könyvről, satöbö)

    attól sikítófrászt kap, kifogy a szuflája és napokra eltűnik

    kipróbált, tudományos módszer

    éppen néma (vagy már ápolják?)

    bruhahaha

  • Na, ha már Gabriel… Hagyjuk őt békén. Egyszerűen csak „ő itt a legokosabb”, és ehhez szükséges valami nagyon meghökkentő vélemény, hogy észrevegyük… Bocsánatos hiba…

  • Rode11
    5:59

    Pontosan ezt és még egy a legyet tűztem a tollhegyemre.

    A frusztrált, tettében csalódott „emigránsnál” kevés hazugabb és rohadtabb alak sétál a Föld színén. Távozásának fiaskói egyeseknél átvezetnek a hazaiak elleni – konkrétumok nélküli – vádaskodásban kiélt vagdalkozásba.

    Ennekl során jellemző rá még a szövetségest kereső tapogatózása is, minek során kulcsszavakkal, tartalmi csali nyilakkal próbálja elkábítani a maga kiszemelt áldozatait. Itt pl. a fenti szózatában többször is bedobta a szociális, nameg a szocialista szavak varázsosnak gondolt kulcsát például, hogy az ő munkások (na persze, nem mint osztály) iránti lojalitását tűzze a ragacsos légyfogójára. De papolt már itt a saját liberalizmusáról is, amellyel más, szabad gondolkozásu olvasó társainkra vetette volna ki a hálóját…

    Már jóval korábban próbálkozott Alma megszólításával, de sikertelenül, mert körünk fizikusa egyből átlátott a szitán.

    Ellenben nemúgy Geyza barátunk, akit valami delejes agygőzzel, vagy kéjgázzal, de sikeresen elkábított, és azóta is fogva tart. Mint haverok cseverésznek mindenféle témától idegen gépalakatrészekről, meg ételekről is stb, ha jól emlékszem… Feltűnő viszont, hogy e tévészerelő szakmunkás a Gábrielféle, tekergő tengerikígyó hosszúságú, amorf politikai témájú förmedvényeire mégcsak nem is reagál, holott másoknál éppen ezekre a témákra ugrik. Még az olyananokra se, ahol ennyire kilóg Gábriel lólába, vagyis ott se, ahol a favilla-lakó éppen az ő, Geyza neuralgikus politikai pontjait támadja. És lámcsak „műszaki” zsenink ezek iránt mégis méla hallgatásba burkolózik. Ilyenkor függetlent mimikrizik… A legkisebb, Gábor féle stiklit sem teszi a klaviatúrája hátára… Hát hogy van ez…?

    Asszem idefenn Schumacker-asszony is pontosan ezt az antagonizmust veszi górcső alá /5:31/, amikor mint te is írod, egy történelmi k o n k r é t u m, a Jean Juares-gyilkosság kapcsán leplezi le Gábriel általában is szemenszedett, de itt már konkrét hazugságait. Na, szóval még neki, SchumackerLadinek-nek is feltűnt az amúgy harcos és humoros természetű Geyza eme érthetetlen kábulata, ilyenkor tapasztalható szerény hallgatása Gábriel sötét üzelmeivel kapcsolatban…

    Egy szó, mint száz, a kettejük szellemi szövetsége nem értékelhető másképp, mint a Mario és a varázsló Cipolla-ja és az általa ügyesen hipnotizált pincérfiú zavarbaejtő kapcsolata. A regénybeli közönség előtt is érthetetlen ez látszat ragaszkodás, aminek mibenlétét, ezt a feloldhatatlan ellentmondást pontosan a fasizmus hipnotikus módszerein keresztül fejti meg. Miközben drasztikus, de teljesen evidens megoldást kínál Mario és a regény olvasója számára…

    Megjegyzem a ha mégis tévednék a tévés fiú e rejtélyesen hipnotikus állapota felől, akkor pedig nem a szellem, hanem jellemvilágáben kéne keresgélnünk, hogy is lett ő hirtelen balról jobbra áttérő szájtépő…

    😀

  • Bocsánat, válaszom az 1:16-nak szól. 🙂

  • Rodeo11
    2019 szeptember 29
    9:24 du.

    kedves Álmaink Almája

    írtam egy meglehetősen hosszú pragmatikus elemzést de a Cenz Ura törölte, és ez inherens joga
    egyébként közeledik álláspontunk… számokat használj ez javaslatom érzelmek helyett
    ________________________

    Kedves Rodeo, a világtársadalom alapjában roppant egyszerű, és például a környezetvédelem is pikk-pakk megoldhható lenne, ha volna egy olyan – minden országok feletti – szerv és szabály, amely mindenféle kőolajhasználó közlekedésre (vagy például magára a kőolajbányászatra) olyan magas adót szedne be, hogy mindenkinek elmenne a kedve a fölösleges utazgatástól, árúszállításról. Jó, a gazdagok utazzanak! A többiek meg szépen maradjanak a seggükön, a termelt áruikkal egyetemben. Ha meg akarják nézni a Milánói Dómot, nézzék meg interneten, ráadásul kisebb a fáradság és sokkal többet lehetne látni a lényegből, meg a szépségekből. Igaz, nem lehetne dicsekedni, hogy „tegnapelőtt Bombay-ban kávézgattam”… Mindjárt lenne helyben munkalehetőség, termelés, tiszta levegő, meg minden. Aki világot akar látni mégis, az menjen gyalog, vagy biciklivel. A tehenek meg nyugodtan finghatnának, amennyi csak tetszik, nem zavarnák meg a légkör fizikáját, termeléshez, helyi felhasználásra pedig bőven elegendő lenne a nap-szél energia, vagy urambocsá’ a fúziós energia.

    De hát ez, ugyebár, elképzelhetetlen… Ehelyett betiltjuk a szívószálat… 😀

  • Almási Alma
    2019 október 1
    7:15 de.

    kedves Álmaink Almája irodalmi vénád erőt és mókát adó bő vért ada vala ma megint és jó volt kávé előtt ideülni (ugye tudod a szívószál a világ második legfölöslegesebb izéje a Római Pápa „micsodája” után… és azt is, hogy nem hogy nem adóznak hanem állami támogatást kapnak, mert -pontosan a számok használatával kijött- többe kerül a kibányászásuk, mint amennyiért el lehet adni az USA palaolaja $60.00 allatti hordónkénti áron már nem kifizetődő és mint látod már hosszú évek óta 58/57 vagy azalatti… és akkor csodálkozol ha valami gonosz felrobbantja a szaúdi finomítókat hátha $100 fölé lehet tornászni cui prodest mondja a bölcs latin)

    bruhahaha

    éljen soká és vidáman Álmaink Almája