Hazafiak voltak a nélkül is, hogy Magyarország az ő hazájuk lett volna

2019 október 6 8:26 de.112 hozzászólás

Az aradi vértanúk.

Nem azért, de mégis, a rohadt nagy kisajátító nemzethy büszkeségünkhöz:

Aulich Lajos – német

Damjanich János – szerb

Dessewffy Arisztid gróf – magyar

Kiss Ernő – örmény

Knezić Károly – horvát

Láhner György – német

Lázár Vilmos – örmény

gróf – német

Nagysándor József – magyar

lovag – osztrák

Schweidel József – magyar

Török Ignác – magyar

Vécsey Károly gróf – magyar

A java idegenszívű import, hogy azt ne mondjam, illegális bevándorló – legalább is a mai kormányzati állásfoglalás szerint. Mégis lehajtott fővel, félárbocra eresztett nemzeti lobogóval tisztelegnek előttük, ami azért, lássuk be, elég anakronisztikus.

Megtették, mit megkövetelt a haza? Egy örménynek mitől lett volna hazája Magyarország, pláne, hogy az még önálló sem volt? Egy német grófnak mi érdeke fűződött egy idegen ország szabadságharcához?

Nézzünk szembe a jelen kor valóságával: ennek a kormánynak – hangsúlyozom, a NÉP minden tiszteletét megérdemlik az életüket szabadságunkért áldozó külhoniak – semmi erkölcsi alapja nincs a vértanúk előtti tisztelgésre! Nem csak a miatt, mert közülük egy sem vállalna be ilyen áldozatot – Rezsiszilárdnak amúgy is dupla kötél kellene, hogy elbírja, Orbánt meg nem zsámolyra, de székre kellene állítani – de azért, mert ők korántsem szállnának hadba a nemzet szabadságáért, amint ezt putyini ölebként nap, mint nap bizonyítják.

Mert kérem, a gazdasági elkötelezettség is a rabság egyik formája. Ami érdekes, ahogy Orbán a maga pávatáncát járja a német autógyártók és pl. Paks II. közt.

Miként kapcsolódik ez az aradi vértanúkhoz? Sehogy. Ők ugyanis hazafiak voltak a nélkül is, hogy Magyarország az ő hazájuk lett volna.

Ám jelen nagyjaink csak hazaffyak, és a hazát csak annyiban értékelik, hogy benne és általa tudnak gyarapodni.

„A kivégzést követően elrettentésül az elítéltek tetemét közszemlére tették ki. Október 6-án este az agyonlőtt tábornokokat a sáncárokban, a felakasztott vértanúkat pedig a vesztőhelyen földelték el. Mivel a kivégzettek ruhái a hóhért illették, ezért a felakasztottak testét levetkőztetve a bitófa tövébe helyezték, majd melléjük döntötték a bitófák oszlopait.”

Figyelsz, Orbán Viktor?

112 hozzászólás

  • Ille István!!!

    szóval a Putyin a közellenség? mit is csinált? és miért közellenség?

    és mit adott az EU és mit adott az USA 1945 óta?
    légyszíves schlagwortokban sorold fel és írd be ide

    nem írok erről többet, mert akkor hosszú oldalak lennének és a Cenz Ura nem tűrné(???)
    ébredjetek már fel ebből a delíriumos rémálomból amit belétek plántáltak a netuggykik és mint holmi gábrielek csak mondjátok, mondjátok valóságalapja nulla vagy kevesebb

    bevettétek a csalit és lenyeltétek és most nem tudjátok kiköpni de piszkálja a gigátokat és vagdalkoztok

    te is fiam Bruto? hahahaha

  • Ille

    „Figyelsz, Orbán Viktor?”

    Orbán figyelmeztetése az akasztására?! Ez durva.

    Az ilyen megjegyzések mélyítik az „árkokat” ami már most is túlságosan mély és széles. Ne legyen több akasztás Magyarországon soha többé! Senki ne akarja sem Gyurcsányt, sem Orbánt de senkit sem felakasztani.
    Az akasztás (v. egyéb erőszak) a politikai impotencia jele.
    A politikai konfliktusokat politikai eszközökkel kell megvívni.

    ps: „Ma te akasztasz, holnap téged akasztanak”

  • Természetesen az összes kivégzett tábornoknak Magyarország volt a hazája. Ugyanúgy, ahogy az ország lakosságának kb. a felét kitevő különböző nemzetiségieknek is. Ille egyéb szövege is ízléstelen.

  • Göllner András

    Kedves István: A legnagyobb baj az, hogy a nagybetűs NÉP-eket a világ minden táján, és évezredek óta olyan könnyű átverni mint egy kacsát kinn a feneketlen tónál egy galuskával. A Magyarnak csak annyit kell mondani, hogy Hazám, hazám, és az könybelábadt szemmel még egy disznót is beültett a parlamentbe. Amerikába, 63 millió ember még akkor is a hamis szőke bombázóra fog szavazni ha az fejbe lövi a nagymamáját New York főutcáján. A politika mindíg is arról szólt, ki tudja jobban meghülyíteni a népét, hogy majd abból politikai tőkét kovácsoljon magának. Ezért vette a kezébe az O1G a sajtót, ezért veri szét a közoktatást, mert azok az útjába állnak ennek a logikának.

    A volt ateista KISZ titkárok, akik ma Magyarország élén, anti-kommunista, kereszténykedő, hazafiaskodó, nemzetvédő álarcok használatával fosztogatnak, a fent ábrázolt formulát a Kádár rendszer idején tanulták ki. Mese nincs, Pisti. Anderson meghallt.

  • Ille!

    Már megint nagyot égett….Természetesen voltak más nemzetiségűek is akik harcoltak 1948-ban a magyar szabadságharcban(hála nekik)de ugye
    többnyire a magyarok álltak ki a hazájukért,akik később hősi
    halált is haltak érte!
    Talán ha „járt” iskolába…. és netán „beugrana”pár név a hősi
    hallottak közül róluk is szót ejtett volna..
    Nos a megemlékezés az ünnepről és róluk szólt!

  • Szteem vérmagyart
    amúgysem nagyon lehetne még nagyítóval
    sem találni itten.Mindenki valakinek a valakije.

  • Annak ellenére,hogy a felsorolásában magyarok is szerepelnek…
    van akiket kihagyott (többeket)pld.B.Lajos és másokat.
    Magától egyébként csak ennyi várható el…,meg az,hogy tehetetlen kínjában uszítson a kormány ellen!(erre szakosodott…)

  • voronyezs
    2019 október 6
    2:54 de.

    ott szabad európában írott megszólalásodra:
    igen, magamban biztos vagyok! ha nem csak szavakkal, hanem számokkal is repülsz kedves „madarasshy” akkor azonnal kiderülne (hogy beborult a kamion az árokba?), hogy azokban a rendszerekben amelyekben pénz létezik ott a profit elosztási ráta dönti el, hogy az kommunizmus, szocializmus vagy kapitálistapistaság (és akkor az imperiálisságot ki is hagytam) PROFITRÁTA, PROFITSHARE

    a többit nem mondom, mert -valszeg- tudod, ha meg nem, ide nem fér bele

    bruhahaha

  • egy nemzeti ünnepről mindíg a hatalmon lévő kormány
    kötelessége megemlékezni,de ugye az sem mellékes,hogy például
    március 15-ről a dicső ellenzék „elfelejtkezett” a szocik alatt,sőt még ünnepelni sem lehetett büntetlenül…..
    Na a támáról és magáról ennyit!

  • Én licitálok O1G vesztőhelyi ruháira!
    1.000,-!

  • A kidöntött bitófára 2.000,-
    A közszemlére hagyott meztelen testéről készült fotosorozatert újabb 1.000,1 a licitem!

  • Béla István

    Ilie I.: hibás a felsolás, két név hiányzik: Leiningen-Westerburg Károly, Poeltenberg Ernő. Ha jól emlékszem.

  • Rodeo
    2:20

    A lényegben egyetértek veled, csak egy a bökkenő. Mégpedig az, hogy jelenleg az elosztás [ti. a nemzeti, vagy népi profit, v.a GDP-é] elosztás – ha igaz – kollektív, ám a döntések többségében egyéniek…

    De ezen túl is, évtizedek óta és még ma is a gyártás során a termelőeszköz (külföldi) tulajdonosával közösen gyakorolt – már bocs’,de mégiscsak kizsákmányolás során keletkezett profit nagy hányada a tőkésnél marad és nem Kínában…

    Ha majd Kína ezt, a multi*, vagy bilaterális ellentmondást képes lesz feloldani, v. felszámolni egy tök’kínai tőkésosztállyal, majd akkor is csak kínai kapitalizmusról beszélhetünk és semmi esetre szocializmusról. Hiszen az csak az gazdaságtörténeti, illetve történelmi pillanat, v. állapot lenne, amelyben lényegében a nyugat manapság leledzik. Ehhez addig is még végig kell járniuk a nemcsak a technológiák, de a saját előállítású eszközök és licenciák megvételének és elsajátításának a „békés” útját, amely folyamatot csakis konvergenciaként határozhatjuk meg. Ezen túl is rengeteg emberi és szemléletbeli probléma vár még megoldásra, mely ösvényeken rendre, egyenként és türelemmel végig kell gyalogolniuk…

    És még egy: Anno, Leninék bevezették NEP néven híressé vált Új Gazdasági Mechanizmust, melynek során visszaadtak gyárakat, vállaltokat a tőkés tulajdonosoknak, sőt tőkéseket helyeztek magas állásokba is, stb. melynek sajnos hamarosan „Sztálin fellépése” vetett véget…(stb.) Tekintettel arra, hogy a történelem lépcsőfokai mindenképpen(!) végigjárandóak, a Kinai KP. is immár évtizedek óta járja és gyakorolja ezt a maga NEP-jét. Nekem úgy tűnik, hogy eredményesen halad a… (?…) felé. 🙂

    Üdvözlettel: -V-
    ˙

    .

    * Multilaterális; mert a globális termeltetési bizniszben nemcsak egyetlen tőkés ország az érdekelt.

  • Geyza
    okt.6
    7: 39

    A SZER-rel kapcs.cikk lapzárta előtt pár perccel érkezett utsó’

    kirohanásodra az alábbiakat válaszolom:

    Óceánon, vagy folyón hajózni más navigációt, más tudást és más

    vezetési stílust és technikát igényel.

    Kétmilliárd ember egyben-tartása a békés építés érdekében nem

    ugyanaz a feladat, mint a 10, de még a 300 millióé sem azonos

    azzal.

  • Boda
    2019.okt.6.2:20

    „de ugye az sem mellékes,hogy például
    március 15-ről a dicső ellenzék “elfelejtkezett” a szocik alatt,sőt még ünnepelni sem lehetett büntetlenül…. ”
    ———————————————————————-

    A „szocik alatt a dicső ellenzék….?” Vajon melyik és milyen ellenzékre gondolsz te botcsinálta történész? Csak nem azokra a „szocikra” (MSZMP) akinek egykori tagjai ma ott ülnek és kereszténykednek a te dicső pártodban? tömegestől?
    A nemzeti ünnep kifejezés egyébként mást jelent – október 6. max. megemlékezés lehet, mert mi a fenét is ünnepelnél tizenhárom aradi vértanú halálának évfordulóján?

  • Boda
    okt.6.2:08

    „van akiket kihagyott (többeket)pld.B.Lajos és másokat..”

    ———————————————–

    B. Lajos? Ő ki ? Kiskorú talán? Ha Batthyány Lajosra gondolsz, írd ki nyugodtan a nevét, ennyit talán megérdemel – ha pedig nem vagy benne biztos, vagy nem tudod hogy kell helyesen leírni (a nevekkel ugyanis már többször meggyűlt a bajod !) akkor nézz utána mielőtt megint oktatni kezdesz valakit!
    A cikk úgy kezdődik, hogy Az aradi vértanúk: felsorolás – Batthyányit pedig itt Pesten végezték ki golyó által. A mellényét melyen ott láthatóak a golyó ütötte lyukak, megtekintheted a Nemzeti Múzeum egyik üveg-vitrinjében!

    Továbbá érdekelne, hogy kik azok a „többek ill. mások” akiket a szerző kihagyott a felsorolásból – ha ugyanis olyan pontosan tudod, hogy többen kimaradtak, rögtön mellékelned kellett volna a hiányzók neveit !
    Ille ugyanis két vértanúnak csak a nemzetiségét és a címét jelezte, de ha te megint olyan rohadt okos akarsz lenni, akkor előzékenyen megírhattad volna, hogy a német gróf alighanem Leiningen Westerburg Károly, az osztrák lovag pedig Poeltenberg Ernő, és ennyi. Legjobb esetben rákérdezel, mi az oka, hogy a két cím és nemzetiség mellett nincs név – Ille vagy valaki más, pedig megválaszolja. Bele betegednél, ha egyszer félre kéne tenned azt a külvárosi „jól tájékozott” Maca stílusodat?

  • És Jozef Bem nevét se felejcsük ki azoknak a sorából akik nagyon sokat tettek a Hazáért.
    Bár ő nem tartozott az aradi vértanúk közé.

    De merem állítani sokkal de sokkal többet tett mint számos korabeli magyar „potentát” akik nélkül talán győzedelmeskedhetett volna az 1848-49 -es polgári DEMOKRATIKUS forradalom.
    Ha Bem apó elfogadja Kossúth első ajánlatát a magyar forradalmi hadak főparancsnoki tisztjére.

    Bemnél szerényebb és nagyszerűbb embert
    keveset hordott hátán a Föld:

    Azt mondta Kossúthnak,
    mielőtt elfogadná a nagy tisztséget,
    had legyen a legnagyobb veszélynek kitett országrész honvédségének, a teljesen széjjel züllött
    Erdélynek a parancsnoka.

    ÉS mit tesz Isten, meg Bem zsenialitása :
    A semmiből, a túlerő ellen fényes győzelmeket kovácsolt.

    Sajnos már nem lehetett az egész Magyar Honvédség parancsnoka, mert közben az áruló főurak Görgeyvel az élen kissé elárulták a Forradalmat.

    Álljon itt apámnak egy,
    a Görgeyről megírt balladája,
    mely kifejezi ennek a „forradalmi álstratégának” az utóéletében kifejtett tevékenységét azon a kis szőlőbirtokon
    amit a Forradalom leverése után Ferencjóskától kapott,
    minekutána a valódi tábornokokat kivégezték
    vagy elüldözték:

    „Görgey Arthúr
    Szart túr”

  • Voronyezs
    2019 október 7
    4:06 de.
    köszönettel vettem eme soraidat, hozzátenném: a tőke szabad áramlása azaz nemzetek, országok nélkülisége -szerény véleményem szerint- megszüntetendő és egyfajta nemzeti és regionális tervgazdálkodás szükséges, mert különben igaza lesz annak „tudósnak” aki már a Marsra költözést javasolja a földi források kimerülése okán (pazarlás és kapzsiság ugye tudod a vadonatúj gyártmányok nagyon jelentős része a gyárból a megsemmisítőbe vándorol, nincs piac… )

    mialatt a kínai (is) tervgazdálkodik és ez nagyon jó eredményekhesz vezetett

    nem akarom tovább nyújtani de továbbra is a lényeg a profit megosztási ráta megváltoztatása azután a pénz nélküli társadalom létrehozása és mindez -akár- globális tervgazdálkodással amiben a mai monopóliumok már nem létezhetnek

    mint Madách írja
    VEZESS ÚJ UTAKRA LUCIFER

  • Voronyezs
    2019 október 7
    4:29 de.

    Lehetségeshogy ebben igazad van.
    Bár minek annyi embert egyben tartani?
    Minek kellett a parányi Tibetet lerohanni és beterelni a nagy büdös népi akolba?

    Nézd.
    Engemet igazából nem érdekelne hogy gagyival ársztják el a Világot, még jó is abból a szempontból hogy talán a komoly gyártókat valamiféle „racionalizálásra” kényszerítsék
    (sajnos inkább tönkre szoktak menni mert nem lehet versenyezni egy államilag dotált és rabszolgamunkával előállított ingyen kiszállított termék árával, mégha az egyszer (sem) használható).
    Dehát mindenkinek a maga döntése az hogy mit vásárol meg.

    Az sem zavar engem hogy lassan 300 millió kamerával kémkednek a saját állampolgárai..pardon..alattvalóik után.
    De az már kuvvául zavar hogy világuralomra törnek !!!
    Hányingerem van ettől az alattomos csirkefogó tolvaj bandától.

    Attól hogy valami marha nagy, még nem biztos hogy jó.
    Ha megkérdezel 100 nőt hogy mire vágynak inkább
    a 18 centire, vagy esetleg a 18 méteresre, asszem egyértelmű válaszokat fogsz kapni.

  • Besancon
    2019 október 7
    6:57 de.

    Ez az idióta
    türkizkék-mellényes
    banyedli még a nem bonyolult
    Donald Trump nevet sem tudja leírni. DT-nek írja,
    nehogy hibát ejtsen ezekben a fránya ánglius szavakban 😀

  • Rodeo, most láttam a „Brexit” cikkhez írt aggodalmaskodásaidat velem kapcsolatban. Mivel ott már nem válaszolhatok – és egyébként is a válasz nagyon hosszúúúúúúúú… – lehet, hogy írok egy válaszcikket, ha Chris is úgy akarja. De pár napot várnod kell, mert egyelőre még a dodonai kérdéseidet sem értem pontosan, inkább csak sejtem, hogy mi bajod van tulajdonképpen… 😀

  • Tüske Zsófia

    Geyza, Görgeyt ekézték itt igazságtalanul hosszú élete során eleget, hagyjuk őt már békében nyugodni. Emlékeim szerint itt is kielemeztük, miért nem volt áruló.

  • Besancon (Bodának):
    “szocik alatt a dicső ellenzék….?” Vajon melyik és milyen ellenzékre gondolsz te botcsinálta történész?

    Kedves Besancon! Tudjuk, hogy Boda művelt, széleslátókörű úriasszony, aki – veled vagy velem (akinek csak az „apanyelvem” magyar) ellentétben – pontosan, jól és szépen tud fogalmazni.
    Tehát amikor „a szocik alatt a dicső ellenzék”-re utal, akkor nyilvánvalóan az MDF-re, a Fideszre, a KDNP-re, esetleg a Jobbik-ra utal, senki másra.
    Én ugyan nem emlékszem, hogy ezek a formációk 2010 előtt megfeledkeztek volna március 15-éről, de hát Boda tájékozottabb nálam, sok csatornát néz, tehát e kérdésben kénytelen vagyok hinni neki. 🙂

  • Geyza (Bodáról):
    „Donald Trump nevet sem tudja leírni”

    No bumm! Én meg a minap véletlenül Trampnak írtam. És?
    Tudod, az egyszeri rendőr is így volt, amikor jegyzőkönyvet kellett fölvennie, mert egy ló összeesett és elpusztult a Rabindranáth Tagore utcában. Félórát kínlódott a költő nevének helyes leírásával, aztán odaszólt a bámészkodóknak: – Húzzák már át ezt a dögöt a szomszéd utcába!

  • Almási Alma
    2019 október 7
    11:51 de.

    kösz Álmaink Almája azt, hogy komolyan vetted! minden tréfa akkor igazi ha komolyan vesszük…
    én meghívnálak Dodonába hogy találkozzál Sziszifusszal de az utazási irodám még nem válaszolt…

    az általam bömbölményezett izéket elküldtem másnak is (igaz vele sok X éve ismerjük egymást még pendelyben) és azt mondta az amit én írtam világos de nem képes megérteni Álmaink Almája eme eltévelyedését mert téged másként ismert meg a KMH-ból

    már régen nem rágom a körmömet az olyan geyzás mikor kirohan és lekopik neki és nincs kéznél a manikűrkészlete, de vedd úgy: reverenciával várom, bármit is rax össze, mert a brexit nyitó opus-át nem lehet egy lapon említeni a benne elkövetett capriccio iddal

    babérkoszorú a díj

    bruhahaha

  • Almási Alma
    2019 október 7
    11:51 de.

    Álmaink Almája

    Aristótelés Aiskylos + Platón és:
    https://qubit.hu/2019/10/06/igaza-volt-arisztotelesznek-abban-hogy-nem-minden-ember-alkalmas-allampolgarnak?_ga=2.139548723.1631873541.1570388251-464532773.1437727458

    azért bonyi az utazás mert időutazás lenne hogy megdumcsizzuk Platónnal és Aristótelés szel és és némi Medoq meg kecskesajt füstölt sonkával és mannával lenne az asztalon kristály korsóban és ezüst tányérokon Hermés meg ott huncutkodna

  • Geyza!
    Miért tartanám Görgeyt „árulónak”? Mit árult el? Pechje volt,
    mert Haynauék nem akasztották föl, sőt, még le se csukták, így ideális nemzeti bűnbak lett. Ennyi.

    Ami az aradi vértanukat illeti, azért talán nem kell elfelejteni, hogy kivétel nélkül a Habsburgokra felesküdött hivatásos katonatisztek voltak a császári hadseregben, akik átálltak a (Habsburg szemmel nézve) „lázadók” oldalára. A szabadságharcot 1849-ben leverték. Ilyen esetben azóta se szokták az ellenség oldalára átállt hivatásos tiszteket megjutalmazni.(A felakasztásuk viszont úgy az akkori, mint a későbbi korok szokását sérti; a hivatásos katonatiszteket ilyen esetben nem akasztják, hanem főbelövik.)
    Batthyányi Lajos kivégzése viszont egyértelműen ok nélküli volt,
    őt, legalábbis szerintem még Habsburg szemmel nézve sem lehetett volna lázadónak minősíteni.

  • Na a sötét Besancon és a szintén sötét,(de még bunkó is…)Geyza
    féléknek időpocsékolás érdemi,hiteles választ adni,mert ugye nem értik?……Sebaj!
    Amúgy természetesen a moslék komcsi,szocikra gondoltam március 15-t illetően,akikre ugye minden hasonló korú,mint én emlékszik….,csak az elvakult(netán akkori? elvtársak,vagy leszármazottjaik amnéziásak….!)
    Na elmentem,részvétem,de inkább jogos megvetésem,mint a szerzőnek,mind a hiveinek!Amúgy Béla István is írt kritikát a „tévedhetetlen és nagyon bölcs és főleg jellemes llének”
    Részemről ennyi,az antimagyar fanatikusokkal való értelmetlen vitatkozás helyett hasznosabb,értelmesebb kikapcsolódást,programot találtam!

  • Mellesleg olyan időkről és azokról beszéltem,(MÁRC.15!)Amiben
    a jelenlegi fideszesek uyge nem játszottak szerepet!!!!!!!!
    Mindezt a gyengébbeknek írom!

  • Igen, sok idegen harcolt a Magyar foradalom oldalan. A remeny az volt hogyha Magyaroknak sikerul, akor majd nekik is. De hat ez semmifele keppen nem azt jelenti hogy jo otlet minden bevandorlo hulamot nyilt karokal fogadni. Sok tortenelmi pelda, Magyar es Vilagszerte azt tanit hogy legtobb esetben sulyosan okkozhat az oshonos nepnek. Epp azert harcoltak a kulfoldiek a Magyarok oldalan, hogy legyen minden nemzetnek egy hazaja. Sajnos, leg tobb baloldali politikus Europaban azert harcol hogy Europai nemzetek es kulturak helyet, Afrikai es Arab hazaja legyen egesz Europa.

  • A reklám,alatt!

    Szerencsétlen Besancon, Csak haljan jegyzem meg,hogy a régi szép
    (márc.15 ünneplésát,sőt a kokárda kitűzését is szankcionalizáló)
    időkben a 70-es 80-as években ORBÁN,aki ma 56 éves…(ma és a kormány tagjai 10-en ill,huszonévesek voltak…….így és más okból sem tartozhattak
    a mocskos komcsikhoz,szocikhoz….de még a felmenőik sem voltak
    nemzetellesek,aljasak…..!
    Hát nagy az Isten állatkertje……és mint Bangóné mondta,sok a patkány Magyarországon ….persze nem a jobboldalon,de az is tény hogy
    írtják őket,de többen (az ellenzéki pártok..) egymást is!

  • Azt kihagytam,hogy SZERENCSÉRE(!!!)egymást is írtják!

  • Boda Marcsi
    2019 október 7
    4:07 du.

    Ne hazudozzál már ekkorát.
    Soha nem szankcionálták a kokárda kitűzését.
    Egy nagyobbakat és nagyobbakat hazudozol itt össze.
    A moslék ezek szerint TE MAGAD vagy aranyoskám 😀 😀 😀 😀

  • Tüske Zsófia:
    Én nem tudom mert nem voltam ott.
    A faterom, aki hadtörténész volt és két témában kutatott:

    1 Hunyadi János és kora
    2 az 1848-49 -es forradalom és szabadságharc.
    (mindezt 1954 előtt, csak a félkegyelmű Bodának mondom)

    na szóval ő állította hogy Görgey nettó hazaáruló volt.
    Márpedig én , hogy Zoránt idézzem :
    „Hiszek apámban”

  • Ferenct és jani!

    Tökéletesen egyetértek a hozzászókásaikkal:

    Az akasztást elítélem,nem helyeslem,nem díjazom (és szerencsére kiment a divatból…helyette „némi”önkritikát ,visszavonulást javaslok!

    Nem mellesleg Ille szövege,cikke valóban izléstelen(sőt undorító)

    Hát ha van agyuk,talán észhez térnek?….!

  • Amúgy a mellesleg agymosott és többnyire szánalmas Geyza Bem tábornokról
    írt hozzászólásával egyetértek!!!kivételesen józanul nyilvánult meg,ami nála ritka eset,de dícséretes!

  • Mellesleg Geyza : ilyen késői órában talán „elnézed”,hogy egy jó film után esetleg pongyolában írtam a hozzászólásom?…gondolom
    ilyenkor már te sem „frakkban” fogadod a válaszokat?…..!

  • Boda Marcsi
    2019 október 7
    2:36 du.

    Nesze neked te ócska szemétláda
    szívből remélem nemsokára te is ide fogsz jutni :

    https://nepszava.hu/3052698_a-hodmezovasarhelyi-korhazban-orvoshianyra-hivatkozva-nem-tartjak-indokoltnak-a-75-ev-felettiek-gerincrontgenjet

  • jani
    2019 október 6
    11:07 de.

    természetesen NEM Magyarország volt a hazája m9ndegyiknek, ahogy a Monarchia sem számít hazának. ízléstelen lenne a szövegem? produkáljon ízlésesebbet.

  • Béla István
    2019 október 6
    3:59 du.

    jól emlékszik. nyomdahiba lehet. tudja, táblázati formában történő közléskor ez előfordul. az átküldött .docx fileban minden esetre szerepel.
    most jobb?

  • Boda Marcsi
    2019 október 7
    2:36 du.

    tkp. teljesen értelmetlen magával kapcsolatban bármi féle válasz közlése, nem valószínű, hogy áthatol azon a vastag – ám narancsszínű – sötétségen ami a koponyájában honol, de azért mégis, csak, hogy érezze a törődést:
    maga folyamatosan elmegy, a reklámszünet alatt osztja az eszét, állandóan tartalmasabb, értelmesebb kikapcsolódást talál, de mégis itt eszi a fene – amúgy magával, husikám, senki nem vitatkozik, nem üti meg azt a szintet, csak szimplán a földbe döngölik, de még azt sem képes felismerni. Béla István NER-társ nem kritikát írt, hanem észrevételt tett. tudja, husikám, mi a különbség?
    amúgy nem is tudtam, hogy beszél lengyelül. az ile ugyanis lengyelül kérdőszó: ile kostujet – azaz, mibe kerül?
    de ne is izgassa magát, változatlanul nem kompetens a megítélésemben, pláne nem égési üzemmódomat illetően 😀

  • Ferenct
    2019 október 6
    10:50 de.

    lehet, hogy elkerülte a figyelmedet, de a) Magyarországon már elég régóta nincs halálbüntetés, b) hogy senki nem akarná Orbánt, vagy Gyurcsányt felakasztani, azért az barokkos túlzás, c)érdekes meglátás: a politikai konfliktusokat politikai eszközökkel kell megvívni. akkor arról az orbáni kijelentésről mi a véleményed: ” ha legyőzted ellenfeledet, ne habozz azt meg is semmisíteni” ?

  • Joe!
    3:01

    Miféle őshonos népről handabandázol? Fogalmazványod egy ócska logikai bukfenc. 😀

    Hisz’ csak ezer éve annak, még a honfoglalás idején [Pannoniában] kik is laktak itt, azaz kik is voltak itt az őshonosok? Hát vagy a római telepesek maradványai, vagy a még általuk leigázott, különböző romanizált népek szintén maradványai, oszt azok közül is a szlávoknak nevezett földművelő népek vitték a prímet… (pl Szvatoklup népe), na-meg az akkor kb velünk egy időben

    Ez mutatkozik meg abban is, hogy e magyar nyelvsziget szinte idegen ékként nyúlik be a szláv tengerbe. [Pl. A feleségem, aki oroszból érettségizett Szlavóniában egy horvát anyókával csak oroszul beszélgetett, ugyanezt tájékozódás céljából Vroclávban is megtette ismeretlen járókelőkkel…]

    Másfelől kedeves Joe, „nyelvében él a nemzet”, s ahogy elnézem a magyar helyesírásodat – azt a soronként kettőt – te is . c s a k . egy bevándorló lehetsz ama sok közül valahol a nagyvilágban, még akkor is, ha az a nagy-nagy hazaffyúi szép-szíved még mindig ide húz…

    Ti.ahhoz, hogy valóban és igazi hazafi legyél, ahhoz minimum idehaza kéne élned, részt venned a magyar életben, gazdaságban és nem utolsó sorban még az adófizetésben is és stb…

    Egyszóval, ahogy a költő írta őspennájával erre a nagy magyar égre, hogy „itt élned s halnod kell !”

    Na! Az ég legyen veled! -V- 🙂

  • Bocs’ egy kiegészítés, mert kimaradt innen: „…velünk kb. egy időben” ide vetődött többi szintén szerteszét bolyongó nép, avarok, gótok, gepidák, szászok, stb.stb. – a vlahokról már nem is beszélve ))) 😀 (((

  • Orsós Elemér

    Boda Marcsi
    2019 október 7
    4:07 du.

    Az értéktelen, néphülyítő filmek alatt!

    „Szerencsétlan Besancon,csak haljan jegyzem meg,hogy a régi szép
    (márc.15 ünneplésát,sőt a kokárda kitűzését is szankcionalizáló)
    időkben a 70-es 80-as években ORBÁN,aki ma 56 éves…(ma és a kormány tagjai 10-en ill,huszonévesek voltak…….így és más okból sem tartozhattak
    a mocskos komcsikhoz,szocikhoz….de még a felmenőik sem voltak
    nemzetellesek,aljasak…..!”

    Szerencsétlen Marcsi, de bizony azokhoz tartoztak, mégpedig komoly KISZ vagy családi párt érintettség által -ami még az eltüntetett dokumentumok nélkül is bizonyítható, mert emlékszünk rá- nekik a kitűzött kokárda csak álca vagy csalétek provokáció volt! Szerencsétlen Marcsi, a fennti szövegnek olyan saját mundér mosdatási szaga van, mint a pinty! 😀 😀 😀

  • Geyza!

    Tévedsz.

    Görgeyt érintő fatális téveszméid tisztázása érdekében ajánlom szíves figyelmedbe:
    Pusztaszeri László: Görgey Artúr a szabadságharcban, című [Magvető 1984.] 775 oldalas objektív „vitairatát”… Objektív, mivel rengeteg korabeli adatot, iratot és jegyzőkönyvet idéz, illetve vonultat fel a tábornok konkrét ténykedését illetően annak szolgálati évei, a Szabadságharc alatt.
    Azt csak megjegyzem, hogy az események szerencsétlen összjátéka, valamint a közte és Kossuth közti személyes unszimpátia az udvar számára kellő lehetőséget szolgáltatott arra, hogy a magyar közvélemény előtt egy tökéletes bűnbakot faragjanak belőle… Erre szolgált az is, hogy mégcsak meg sem vádolták és így el sem ítélték…

    Csak úgy mellesleg az aradi 13-at katonai esküszegéssel, árulással és felségsértéssel vádolták meg, illetve ítélték el tekintettel a Kossuth meghirdette Habsburg-trónfosztás miatt is.
    ÉS Görgey a trónfosztást követően is, még jócskán, vagyis hosszú ideig a hadsereg főparancsnokaként(!) szolgálta a hazát.

    Üdvözlettel: -V-

  • Ui

    A trónfosztás miatt az Isaszegi [erre emlékszem, de a helységnév nem biztos] főparancsnoki és vezérkari gyűlés hajszál híján . f ő t i s z t i . l á z a d á s b a . torkollott, ugyanis a Habsburg Házra esküt tett parancsnokokat váratlanul érte ez a „radikális” fordulat, illetve tudván ennek várható, jogilag is alátámasztható következményeit [ld. majd Arad], többen féltek az esetleges későbbi felelősségre-vonástól, ezért többek-közt lemondással fenyegettek. Görgey az ő nevükben is hiába tiltakozott Kossuthnál; a kocka el volt vetve…

  • @ Voronyezs. „Csak ezer eve”. A Sioux nep Amerikaban, „Csak” ezer eve lakik ahol ma talalni a maradek kulturat. Kerem szeppen gyere el es magyarazd el nekik hogy ok nem oshonos nep! Vagy ez a logica csak Magyarokrol evenyes?

    Nagyon sajnalom, nem volt alkalmam Magyar nyelv iskolaba jarni. Ez soksor a helyzet olyan videken ahol Magyarok vagy Osztrakok helyetuk dontotek hogy bevandorlo neppet fogagyanak. Ugyhogy en jobban tudom mind te, milyen fontos az anya nyelv hasznalat a kultarai megmaradas erdekeben. Sajnos, soksor aszt akadajozak nehany esetben. Nagyon orvendek hogy neked volt erre alkalmad. Es aszt remenyem hogy szaz ev mulva masoknak is lesz erre alkalmuk. De hat a balliberalis banda inkabb aszt akarja hogy szaz ev mulva mindenki Arab nyelven tanulyon es beszelyen Europaban.

  • Voronyezs : Ha te mondod ,, …

  • Boda te idióta !!

    Hát KISZ-titkár volt az Orbán !
    Még ennyit sem tudsz? Vagy nekünk,
    VALÓBAN jól tájékozottaknak akarsz itt szeminériunokat tartani?

    Az ÖSSZES mostani FIDESZ főember mint az MSzMP nevű
    (akkori) Állampárt hátsójából jött elő !
    És most megvalósítják azt,
    amit ott tanultak.

    Azzal az apró különbséggel hogy az MSzMP idején
    csak apró stikliket lehetett megcsinálni a „kebelbelieknek”.
    Pl. vállalati teherautóval, pár zsák cementet és egy rakás téglát elvitetni a kis hétvégi vityilló építéséhez.

    Nemám hogy héttornyos kastélyokat emeltetni az adófizetők pénzén, ami ma dívik!

  • Orsós!
    1/
    Én nem értéktelen és néphülyítő filmeket hanem jó filmeket és híreket nézek (töténelmi,kaland,krimi,vígjáték stb…kategória),mert ha kizárólag a fórumot olbasnám egyedüli programként,akkor ugye olyan korlátolt lennék mint itt többen…
    2/
    Amúgy próbálja meg értelemezni, amit írtam és főleg számolni….
    Ugye én a 60-as 70-es évek „tiltott” márc.15 ünnepéről beszéltem,amikor
    a mai jobboldal tagjai (de főleg Orbán!!!)nem követhetett el
    semmi szégyenleteset a koránál fogva sem,(tizen,huszonévesek kehettek…)és ugye az sem érv,hogy esetleg akkor valaki KISZ vagy párttag volt(többnyire
    tévedésből,esetleg kényszerből…….(és az utóbbiból sokan ki is léptek, és nem véletlenül!
    Amúgysem akkor,sem később nem kellett szerencsére sehová belépnem,tusztességes munkából éltem mindig!!!!!
    Persze a 72 évem alatt sokat tapasztaltam (sajnos már az iskolában általánosban… is a vallásom miatti hátrányos megkülönböztetés miatt ,így a volt rendszer iránti megvetésem azóta sem változott!!!

    Eddig az értelemesebb és tárgyilagos hozzászólóhoz soroltam,akkor is ha időnként nem értettünk egyet!

    Próbáljon meg elgondolkozni!
    Üdvözlettel:Marcsi

  • Ferenct!

    Üdvözlön a hozzászólását,igaza van,de ugye Ille Pille arra sem emlékszik,amit ír.(csak ész nélkül uszít)…….,azt meg pláne képtelen felfogni,hogy a jellemtelen ,leszerepelt ellenfelet tényekkel, bizonyítékokkal, hazugságaik leleplezésével lehet megsemmísíteni,amit ugye sem a jog,sem a törvény nem tílt!
    Amúgy az akasztás kiment a divatból és ha Gyurcsány szerencséjére meguszta,akkor ugye a vétlen és hazaszerető Orvánnak végképp nincs miért félnie?……!

    Orsós!
    Mind az előző,mind a mostani hozzászólásom egy nagyon szinvonalas kívánságműsor alatt írom,amiben többek között Bessenyei F.Máté P.,Domján E. és mások szerepelnek,akik ugye
    nem az értéktelen műsorok körébe tartoznak?….ezt követően egy
    szintén szinvonalas és jó filmet nézek,így mára búcsúzom!

    A témáról mára ennyit!
    Pá mindenkinek!

  • Geyza idióta!

    ” én is csak halkan közlöm”(mint szoktad írni),hogy tény Orbán első gimnazistaként 15 évesen, de csupán fél évig volt KISZ -titkár…..Vajon mit követhetett el szegény?
    De te vagy a szüleid ugyan mikor?és mit ténykedtetek?akár később,mondjuk pártitkárként?……!
    Persze nem vagyok rá kíváncsi,csupán sejtéseim vannak…..
    Mindezt a reklám alatt,és mivel normális igaz választ nem tudsz írni, így nem is várok,egy ilyen jellemtelen,hiteltelen alaktól!

  • Geyza
    2019 október 8
    11:04 de.

    KISZ titkár nem lesz ám akárkiből, azért ott komcsi mód meg kellett felelni és Orbán meg is felelt a címért, mint ifjú komcsi.
    Ha nincs rendszerváltás, Orbán jó eséllyel az MSZMP központi bizottságának főtitkáraként vezetné ma is ugyan így az Országot. Olyan nagyon nem sok minden változott, hacsak az nem, hogy egy látszatdemokráciában, látszatellenzékkel egypártrendszerben vezére és irányítója a pártállami gépezetnek.

  • Joe
    2019 október 8
    8:50 de.

    „De hat a balliberalis banda inkabb aszt akarja hogy szaz ev mulva mindenki Arab nyelven tanulyon es beszelyen Europaban.”

    aszt akarlya? 😮

  • Boda Marcsi
    2019 október 7
    5:39 du.

    Sem a legénytriasztó pongyolád, sem a szaros bugyid
    nem érdekel itt senkit sem, fogd már fel.
    Kár ezekre hivatkoznod minduntalan.

    Lehet hogy valamikor (saját állításod szerint)
    a Kárpátok Claudia Cardinale.-ja voltál,
    de ezt egy idő óta már nem teheted

  • Újabb hányinger
    a Népköztársaságból
    De majd jönnek a helyi
    Csájnaszindrómások és kimagyarázzák ezt (is).

    https://nepszava.hu/3052931_meghuztak-a-kinai-sarkany-bajszat-rogton-be-is-tiltottak-a-south-parkot

    Mint tudható, minél durvább egy diktatúra,
    annál kevesebb benne a humorérzék.
    De ti csak éljenezzétek tovább
    Hajrá fijjúgg !

  • Joe
    2019 október 8
    8:50 de.

    Az a baj a Sziu-néppel, hogy elfelejtettek államot alapítani.
    Momentán lassabban civilizálódtak mint más népek.
    De még ez sem lett volna akkora baj, csakhogy elfelejtettek ügyvédet fogadni, mikor az USA rendre megsértette az általa is aláírt szerződéseket az indiánok területével kapcsolatban.
    Ha skalping helyett beperelték volna az adott hivatalt, ma előrébb tartanának.

    Tudomásom szerint volt / van olyan indián törzs
    (talán Kanadában?)
    akik amellett hogy harcoltak, volt ügyvédjük . Ezek átvészelték az embertelen időket.

  • Geyza:
    „A faterom, aki hadtörténész volt és két témában kutatott:
    1 Hunyadi János és kora
    2 az 1848-49 -es forradalom és szabadságharc.
    (mindezt 1954 előtt, csak a félkegyelmű Bodának mondom)
    na szóval ő állította hogy Görgey nettó hazaáruló volt.
    Márpedig én , hogy Zoránt idézzem :
    “Hiszek apámban” ”

    Természetesen jogod van hinni édesapádban, de ez a jog egyáltalán nem zárja ki, hogy bizonyos tartalmi kérdésekben tévedett, és így eseleg te is tévedsz. (Néhai édesapám bizonyos véleményeinek helyességében én is hiszek, más véleményeinek a megalapozottságában viszont nem.)
    Talán azt is figyelembe kell venni, hogy a történelem, annak kutatása és oktatása úgy a múltban mint a jelenben bizonyos vonatkozásokban ancilla politicae. Magyarországon pedig 1948-54 között – lehet, hogy ezzel most meglepetést okozok – a Révai József által kidolgozott és irányított politikai-történeti ideológia nacionalista volt, lényegében a korábbi magyar dzsentri-nacionalista ideológia fejreállítása.
    (Ez természetesen nem azt jelenti, hogy akár akkor, akár most a jó történészek hivatalból hazudnának. Nem akarnak hazudni, de pontosan tudják, hogy ha nem az asztalfiókjuknak akarnak kutatni – márpedig ennek a szakmának az egyik alapelve: „publish or perish!” -, akkor melyik témához nyúlnak hozzá és hogyan, s melyiket hagyják meg a múltbéli vagy a jövőbeli kollégáknak. (Hála a sorsnak, hogy nem történész, hanem állatgondozó vagyok!)
    Annak idején Révaiék úgy határoztak, hogy a Kiegyezés utáni magyar nacionalizmust is befogják a szocializmusért küzdő harci szekérbe, ennek kapcsán fenntartották az „áruló Görgey” legendáját. Pedig ha Görgeynek stratégiailag talán egyáltalán felróható, akkor legföljebb az, hogy az 1848.október 10-én nem lépte át az osztrák határt. Ám nem is szólva arról, hogy ezt október 18-ig maga Kossuth is erélyesen ellenezte, nagyon súlyos katonai, katonapolitikai és politika érvek szóltak ellene.

  • Tüske Zsófia

    Geyza, nem akarom azt a Görgeyvel kapcsolatos vitát újranyitni, ami egyszer itt már megjelent, nyilván mindkét álláspontot képviselő félnek megvannak a maga érvei és ellenérvei. A hivatalos álláspont – az iskolában is ezt tanultuk – hogy Görgey hazaáruló volt, de a helyzet az, hogy Világosnál nem nagyon tehetett mást, minthogy leteszi a fegyvert, már, ha nem akarta volna az utolsó emberét is feláldozni. Nekem ezt ludovikás sógorom mondta, (sőt azt is, hogy Kossuth női ruhában menekült, hóna alatt az ország pénzével) így kénytelen voltam elfogadni az ő érveit.

  • Tüske Zsófia

    muris azt látni, hogy az orbáni propagandagépezet hogyan fordítja át a tényeket a híveinek a fejében, másra mutogatva, ha a”mocskos” kommunistákról beszél, holott egyetlen olyan ősfideszes nincs, akinek ne lett volna szoros kapcsolata a hajdani állampárttal. És ez nem csak bodára jellemző, bár ő lelkesen köpködi az állandó jelzőit, hanem még értelmes és művelt emberekre is. Utoljára nővérem egyetemi tanár, elkötelezett fideszes, gimnáziumi osztálytársnőjének esett le az álla, mert elmeséltem neki a legfőbb fideszes prominensek felmenőinek kötődését az MSZMP-hez. Az idős hölgy igen elkötelezett katolikus, emeritus fizikaprofesszor, de sosem hallott arról a tényről, hogy Kövér családja három generációra visszamenőleg kommunista, orbán apja párttitkár volt, Kásler miniszter egyenesen a szegedi egyetem hallgatói párttitkára volt, az eltolcsy kétkabátos Matolcsy funkci volt a Kádár-rendszerben is, bár családja két kapura játszott, mert náci is akadt a felmenői között. Valahogy a miséken csak dícsérték az egyháznak bőven tejelő Orbánt. Hát, így állunk.

  • Joe
    8:50

    Nem tudom, hogy hol élsz… ?
    Szavaidból és mentalitásodból én úgy veszem ki, hogy az USA-ban, v. Kanadában… Egyszóval olyan szövetségi(!) államban, ahol mindenki úgy élheti meg és gyakorolhatja a nemzeti identitását, ahogyan akarja, illetve ahogy az neki megfelel, kivéve a nacionalista szélsőséget, a nemzeti sovinizmust és fasizmust. Bár több helyen visszaélve a szólásszabadsággal ott még azt is „szabadon” űzik és próbálják gyakorolni…

    Az Európai Unió is egy ilyen szövetség. Egyelőre még nem hatalmi állam, melynek polgára mégis úgy éli meg az ő „nemzeti(es)ségét” ahogy neki, illetve EU-s polgártársainak az megfelelhet. Ráadásul Várnától Dublinig, és Helsinkitől egészen Athénig szabadon utazhat és közlekedhet. Úgy és azzal kereskedhetik amit a szaktudása és a törvények lehetővé tesznek számára. Ráadásul teszi, teheti ezt ott, ahol akarja, s amit a „pénztárcája” megenged nekije…

    Gondolj csak bele, az angol királyi családban megjelent az első, „úgyszólván színes” hercegnő, tehát lehetséges, hogy a távolabbi jövő a tejeskávé színű embereké, de ha az a jövő az emberiség számára boldog lesz, ki a francot érdekel ez az evolúciós állomás. Kár tehát ezen fortyogni…

    „…Akinek ennyi jó kevés,
    azt érje . g á h á n c s .
    é h é s . m e g v e t é s”
    (Mozart)

    Üdvözlettel: -V- 🙂

  • Az általános szókincsről.

    2.500 szó egy 6 éves gyerek szókincse, 3.000 Arany János Toldi-ja, Katona József Bánk bánja, 3.500-5000 szó az átlag ember aktív szókincse.

    Juhász Gyula, Jókai Mór, Petőfi Sándor, Shakespeare jóval 10.000 feletti szókinccsel rendelkeztek, ennél nagyobb szókincs birtoklása nem köthető személyekhez, csak szótárakhoz.
    850 szó a basic english, 920 az eszperanto alapja.

    Egyes természeti népek ennél kevesebb szóval is megoldják a kommunikációt, de a prímet minden bizonnyal Boda Marcsi viszi.
    Ő erősen 100 alatti, minimalista – hogy ne mondjam, primitív – szókincsével – amit évek óta használ, igaz, néha variálja, de a keretből soha nem lép ki – tökéletesen megoldja a kommunikációt környezetével. Mi több, elmekórtani orvosi értekezéseket is képes összeállítani belőle, tökéletes jellemrajzokat fogalmaz meg általa, és megcáfolhatatlan tényeket sorol fel mindössze max. két tucat szó használatával. Egyszerűen zseniális!

    Igaz, mélyen szántó politikai elemzéseihez akár három tucat szót is felhasznál, de környezetleíró tevékenysége esetén ismét visszatér az egy tucatnyi sztenderdjéhez.

    Kétségtelen, nem egy Jókai Mór, de a feladata teljesítéséhez ez a visszafogott szókincs is tökéletesen elégséges.

    Csak attól tartok, ez által be is szűkül, bár ezt meglehetősen nehéz lesz így észre venni nála. Évek óta ebben az állapotban leledzik.

  • Boda – azzal hogy fújtatsz mint a nemes paripa, okádsz és másokat „moslékozol” még nem tetted helyre azt a nyilvánvaló tényt, hogy érdemben nem válaszolsz semmire, miután nem is tudsz! Úgy akartál sokadszorra is kioktatni másokat , hogy fogalmad sincs miről írsz. mit kérsz számon másoktól, pl a szerzőtől, ám olyan mérhetetlenül ostoba vagy, hogy fel sem fogod, így aztán a fentiek nem is zavarnak!

    Továbbra sem derült ki, hogy ki az a B. Lajos(?) és kik voltak a „többek” akiket a cikk írója „kihagyott” – azóta tudod valószínű, hisz ketten is pótoltuk, a szerző pedig leírta Béla Istvánnak írt rövid válaszában, mi lehet az oka. De te csak fontoskodjál azzal a hatalmas tárgyi tudással ami benned honol, minden okod megvan rá!

  • Engemet kuvvául nem érdekel ki mit hord össze a Görgeyről.

    Ami a tény :

    Amíg sokakat felakasztottak és Batthyányt agyonlövette Ferencjóska, addig fennt nevezett álforradalmár szép kis szőlőt kapott hogy öreg napjait ottan morzsolgathassa le békében.

    Továbbá a „kiegyezést” is hazaárulásnak tartom.
    Ha nincs „kiegyezés” , nincs Trianon sem.
    A csehek például nem „egyeztek ki” Ausztriával, nem is szerepelt a Birodalom titulusában Bohémia, mégis volt jelentős nehézipara és más java amihez állítólag Magyarországnak ki kellett „egyeznie” a Császárral.

    Szócséplés az egész, hagyjatok vele békén.
    Elnondtam a véleményemet és alá is támasztottam azt.
    Az elmélet-gyártás meg nemérdekel.

    Forradalmat csinálni nem lehet úgy ahogyan itt próbálták a korabeli hatalmasságok.
    Ha Görgey hozzáállását vesszük, akkor akár elkezdeni sem lett volna érdemes.

    Kossúthnak el kellett volna zavarnia a halál f..ára ezt a közepes képességű ámde önmagát kitűnöen adminisztráló karrirerisát.

  • Besancon
    2019 október 9
    6:26 de.

    hehehehe „nemes paripa”

    Beugrott nekem egy kép azokról a pompás, öklömnyi fejű arabs paripákról, akik (amik) felszegett fejjel fújtatnak hehehehe

    Bodának is öklömyi feje van. De a paripák nem viselnek türkizkék kinyúlt turkálós pulóvert 😀 😀

  • Illepityu:
    Úgy tartják, ezidáig a legtöbb magyar szót Arany Jancsi ismerte és tudta is használni.

    De angolból sem volt uccsó.

  • Voronyezs
    2019 október 9
    2:58 de.

    happy end a szöktetésben? Szelim basa jóságos Ozmin végre berughat és a többiek meg ugye… manapság ez már nem divat… ma van vicsorgás meg … elfelejtik a másik mondást: akit baráti kéz vezet az a véghetetlen éjben sem téved el

  • Orsós Elemér

    Boda Marcsi
    2019 október 8
    11:22 de.

    Kedves Marcsi, én csak 3 évvel vagyok fiatalabb! Lehet hogy nem ugyanabban a Magyarországban éltem mint Kegyed? 😀

    (((Mellesleg csak 33 évig volt Budapesten lakásom, de jóformán csak aludni jártam haza, mert út-, vasút- és mélyépítőként bejártam az egész országot, úgy hogy -nyughatatlan természetem és nem a feltételezett léhaságom vagy alkalmatlanságom miatt- legalább 20 munkahelyem volt, tehát nem egy helyre gyepesedtem le és ezáltal sokkal többet láttam és hallottam belőle mint egy odagyökerezedett budapesti, ezért aztán engedje meg nekem hogy, ha értelmesebbnek nem is, de -szerénytelenség nélkül- tárgyilagosabbnak, tájékozottabbnak, sőt élettapasztaltabbnak tarthasssam magam, legalábbis Kegyednél! 😀 !)))

  • Besancon
    2019 október 9
    6:26 de.

    Boda, mint nemes paripa? ez a hét vicce 😀 igaz, fújtatni fújtat, de csak, mint egy igásló, elvégre nehéz terhet húz.okádni se politikai érzületből okádik, csak savtúltengése van, és a reflux kikészíti.

  • 2019 október 8
    3:01 du.
    U.I.Ha tökösen,minden faire play tagadás ellenére megjelentetitek
    tehettek a hajtókátokra egy sokszínű kokárdát!

    2019 október 8
    2:39 du.
    Chrisnek és a Bát-Jámi nagybácsijának külön is kívánok SANA-TOVÁT
    és GMÁR HÁTIMÁ TOVÁT:Gyuri10 valódi néven:אורי הכהן.
    Kár,hogy gyávaságotokból kifolyólag ezt nem jelentetitek meg. Éljen a magyar baloldal szabad(tégla)sajtója!

  • B. Lajos = Bokros Lajos… 😀 😀 😀

  • Geyza
    2019 október 8
    5:42 du.

    Boda Marcsi

    „Lehet hogy valamikor (saját állításod szerint)
    a Kárpátok Claudia Cardinale.-ja voltál,
    de ezt egy idő óta már nem teheted…”

    ———————————————————
    Honnan tudod? Láttad te mostanában C.C.-t ? Én igen -:))))
    Hát azt a külsőt – így ismeretlenül is – bőven megelőlegezhetjük Bodának!

    Az persze megvan, hogy nyolcvan akárhány évesen senki nem festhet úgy, mint anno fénykorában, de C.C. nem pusztán megöregedett, hanem valami egészen extrém módon fordult ki önmagából – a valamikori nagy idolokhoz képest (G.Lollobrigida, C. Deneuve, S.Loren na pláne V.Lisi stb) alig lehet ráismerni.

  • 1/Besancon a gyengébbek kedvéért :Batthyányi Lajost em
    lítettem…
    2/Orsós: attol még,hogy nem volt „20” munkahelyem mint neked(ami
    természetesen a te dolgod…) én is több helyeb dolgoztam,és ugye ettől nem „gyepesedtem be”…ez ugye nem munkahelytől függ…!
    Én a saját tapasztalataim,véleményem írtam le,nem érte,,hogy miért is vagy ezért ennyire ellenséges,fölényes?….eddig normális voltál!
    3/Ille (Besancon): amúgy én nem vagyok „paripa” és nem fujtatok,sőt nem „fuldoklok”…..mint itt több feleslegesen lihegő ,ellenzéki felbérelt fanatikus,(akiket csupán sajnálni,megvetni tudok)”csak szólók”(mint az észlény Geyza mondá…),hogy feleslegesen erőlködnek….!
    4/Már előre is részvétem a hétvégi választások várható eredménye miatt….
    5/Ami a választást illetima mi kerületünben a jelenlegi polgármester biztos győztes,ami pedig az ütődött Karácsonyt illeti,hát több felmérés szerint sincs semmi esélye Tarlóssal szemben,pláne ha a napi „kabaréjáról” értesülünk a TV.több csatornáján,meg a piszok nagy „ellenzéki” támogatottságáról…
    6/Én továbbra is biztonságban vagyok,a megdolgozott nyugdíjam
    miatt,aki ugye régen sem volt, és most sem tagja egyetlen pártnak sem!(ezt kb.100x leírtam!)
    Hát ennyi!
    4/

  • Gyuri10, nem tudom, mi az oka, de egyre nehezebben értlek meg. Mi ez a zagyvaság már megint? (Ja, és ha lehet, mellőzd a héber (ivrit) szövegeket, úgysem érti senki, tán még te sem…

  • gyuri10
    2019 október 9
    10:52 de.

    Miva’ öreg ?
    Büdös lett neked a Lehárblog?
    Hogy eltűntél róla mint szürkeszamár a ködben?
    Netán fel lettél kérve hogy többé ne mocskolódjál rajta?
    Akárhogyis de csak javít azon a kitűnő oldalon ha nem éktelenkedsz ott 😀 😀 😀

    Mindenkinek ajánlom, ha elsőkézből akar valós infókat Izraelről, látogasson oda. Elég beírni a Gugliba
    hogy ” leharblog” és máris jönnek felfelé a
    jobbnál jobb cikkek 😀

  • Almási Alma
    2019 október 9
    11:04 de.

    B. Lajos = Bokros Lajos… 😀 😀 😀

    ——————————————
    Mit nem mondasz? -: )))))

    Egyébként nem lepne meg, hiszen B.M. a történelmi tényeket, időket, helyszíneket és főleg a szereplőket meglehetős önkényességgel kezeli – akár ez is beleférne!

  • Besancon
    2019 október 9
    11:46 de.

    hehehe nem tudhatom 😀 😀
    nem nézegetek mostanában ilyeneket 😀 😀
    Az érdeklődési köröm az alábbi kedves idős „hölgyek” felé fordult és ezek képeit nézegetem inkább a plasztika sebész kése alatt megöregedett idolok helyett 😀 😀

    Íme egy kb. 110 éves szépség.
    Az illető a kies USA-béli Cincinnatiban
    látta meg anno a napvilágot. És társaival együtt nagyban hozzájárult az USA szuperioritásához a Világ gépiparában.

    http://www.kepfeltoltes.eu/images/2019/10/09/146Horizontal_milling_mac.png

  • Boda Marcsi
    2019 október 9
    12:33 du.

    1/Besancon a gyengébbek kedvéért :Batthyányi Lajost em
    lítettem…

    ————————————
    Senkit nem említettél – nem véletlenül kérdeztem rá kétszer is! Mostanára szedted össze magad, hogy miután láttad leírva, úgy gondoltad nem tévedhetsz nagyot, tényleg róla lehet szó – ám nem figyeltél, most is becsúszott egy hiba a neve leírásába! Nem jön ez neked össze Boda!

  • Nos az utolsó részletes válaszom véletlenül sajnos töröltem,de a lényeg:
    1/Batthyányi Lajosról írtam….Besanconnak…..
    2/Orsósnak meg azt,hogy bár nem volt „202 munkahelyem,azért nem vagyok begyepesedett….mindig informálódtam……egyébként nem értem mitől ilyen magaviztos és főlényes?
    3/ Ille,Besancon : én nem vagyok paripa és nem fújtatok,pláne olyan kétségbesetten,mint maguk és a szánalmas ellenzék és nem is fuldoklok…mint itt páran
    4/Már előre is részvétem az itteniekbek a hétvégi választások eredménye miatt
    5/ ami a kerületünket illeti a mi polgármesterünk (3 ciklus óta) van a pozíciójában,és sokat adott,mind az aktívaknak,mind a nyugdíjasoknak, nem csak csak felelőtlenük,pláne fedezet nélkül ígérget,mint a a szerencsétlen az állítólagos”szövetségesei” …által támogatott idióta Karácsony
    akinek Tarlóssal szemben ugye semmi esélye?…..(ezt még a normális baloldaliak is állítják)
    6/Utoljára és sokadszorra(kb.100 x) írom,hogy sem régen nem voltam,sem most sem vagyok egyetlen párt tagja sem,és nem a sok politikából esetleg „nyolc általánossal”nyugdíjazottak” közé
    tartozom,hanem a végzettségemnek és a beosztásomnak megfelelő
    ellátásban részesülök,amiből tisztességesen megélek,így engem a
    hiteltelen,hazug,felelőtlen.leszerepelt ígérgetők nem tudnak megvenni „kilóra”!
    Az eltünt hozászólásom jobb volt,de remélhetőleg ezt is megértik??…

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2019 október 9
    7:54 de.

    „Továbbá a “kiegyezést” is hazaárulásnak tartom.
    Ha nincs “kiegyezés” , nincs Trianon sem.”

    Szintúgy gondolom!
    Ez szerintem sem „kiegyezés” inkább túl gyámoltalan behódolás volt, mert sokkal nagyobb függetlenséget el lehetett volna érni szemérmeskedés helyett jogos zsarolással a bukott, nagy anyagi és területi veszteségeket okozó háborúitól(Solferinoi csata 1859-ben, majd a königgrétzi csata 1866-ban) legyengült Habsburgoktól, ezzel szemben csak a hurkot lazíthattuk meg egy kicsit a nyakunkon, aminek egyenes következménye volt az I. világháborúba való belekényszeríthetőségünk is!

  • Orsós Elemér

    Ille István
    2019 október 9
    10:26 de.

    Már bocsánat, de a paripa nem nemes, hanem nemtelen, ugyanis ivartalanított csődör! 😀

  • Orsós!
    Bocsi az elütésért nem 202.hanem csak…20 munkahelyet írtál…,de ugye kicsit fárasztó és bosszantó volt újra megírni a lényeget,az előző hozzászólásomból(természetesen az én hibám,hogy
    véletlenül töröltem!Amúgy mind Besancon,mind Gezya a külsőmre vonatkozó mocskolódásaikkal csak magukat minősítik ezek a bunkó”szépfiúk” …..akiknek fogalmuk sincs,hogy is nézek ki,annak ellenére,hogy 72éves vagyok nem kell szégyenkeznem!…de sebaj,az ilyen bunkók nem tudnak megsérteni,meg ugye szerncsére én sem látom őket!……

  • Nocsak mégis megjelent az első hozzászólásom,amiről AZT AZ ÉRTESÍTÉST KAPTAM,hogy véletlebül töröltem….
    Na kétszer is fáradtam a válasszal,így remélhetőleg az erősen terheltek…..
    is megértik,felfogják a véleményem???!
    Na pá a gyengébbeknek,ma már túl sok időt töltöttem itt,mostantól
    értelmesebb szórakozást választok!

  • Kővendég
    2019 október 7
    1:15 du.

    „Besancon (Bodának):
    “szocik alatt a dicső ellenzék….?” Vajon melyik és milyen ellenzékre gondolsz te botcsinálta történész?
    ……… stb
    Tehát amikor “a szocik alatt a dicső ellenzék”-re utal, akkor nyilvánvalóan az MDF-re, a Fideszre, a KDNP-re, esetleg a Jobbik-ra utal, senki másra.
    Én ugyan nem emlékszem, hogy ezek a formációk 2010 előtt megfeledkeztek volna március 15-éről,…..”
    ———————————————————————

    Kedves Kővendég – túl jóindulatú vagy, és ezúttal a valószínűség szerint gondolkodsz! B. érvelése több szempontból sem stimmel, de ezt úgysem értené, mert nem is akarja! Kb 3 percig kellene egy, csakis egy dologra figyelni és utánagondolni, máris rájönne mekkora baromságokat „bír összehozni” – vagy nem!

    Hogy miért és mi célból váltott témát – az okt.6.-i aradi vértanúkról hirtelen, minden átmenet nélkül a márc.15-i megpróbáltatásokra, nem tudni, miután én az előző témát illetően szóltam hozzá és tettem fel neki kérdést! Nyilvánvalóan terelt, mellébeszélt. Ám ha megnézed a két alábbi idézetet, rögtön világos, hogy ő bizony nem a 2010 előtti szocikról és „dicső ellenzékről” azaz az általad fentebb felsorolt formációkról beszél ! Na de hát dicső ellenzék a pártállami időkben? Ahogy fentebb taglalta a 60-as, 70-es, 80-as években? Azért kérdeztem rá, mert eleve ettől a képzavartól tartottam!

    „Amúgy természetesen a moslék komcsi,szocikra gondoltam március 15-t illetően,akikre ugye minden hasonló korú,mint én emlékszik….,csak az elvakult(netán akkori? elvtársak,vagy leszármazottjaik amnéziásak….!)”

    „Mellesleg olyan időkről és azokról beszéltem,(MÁRC.15!)Amiben
    a jelenlegi fideszesek uyge nem játszottak szerepet!!!!!!!!
    Mindezt a gyengébbeknek írom!”

    Számomra mindebből az világos, hogy B. – ahogy írni szokta – „nem jegyzi” a 2010- előtti világot, nem képződik le az agyában, hogy a 1990-es rendszerváltás és Orbán 2010-es hatalomra kerülése között eltelt 20 év, ami már nem a „moslék és szemét szocik” uralma alatt telt, fogalma sincs milyen kormányok és pártok léteztek, ki mit akart mit képviselt -és nagyon úgy tűnik, hogy a pártállami idők végét tök összemossa az azt követő évekkel! Mindez nem is lenne olyan nagy baj, hisz vannak így jó néhányan, nem mindenki kel-fekszik a politikával, ha nem épp ő lenne az aki mindig a „gyengébbek kedvéért” írja 120.-ik alkalommal is ugyanazt a sötétséget!

    Szóval lesz melója HunCanadának, ha a munkájához alapos elemzést szeretne B.M. illetően!

  • Orsós Elemér
    2019 október 9
    1:51 du.

    Hát kb… 🙁

  • Orsós Elemér
    2019 október 9
    2:00 du.

    Akkó abból készül a jóféle kóbász ?

  • Szerencsétlen és főleg értetlen Besancon !én a mai ellenzékre utaltam és a régi uralkodására….sajnálatos,hogy nem fogta fel?…és ugye nem szocik alatti a mai jobboldalra….akik ugye manapság fölényben,többségben vannak!
    Na rázza meg a „bogyóját” ha netán nem értett meg!!!!(Remélhetőleg nem én írtam tévesen? ha igen akkor természetesen korrigálom)
    Néha előfordul,hogy a „szövegeik, miatt kiakadok,….valamint az időhiány miatt tévedek,esetleg sietek,de ugye annyira sötét és hülye sem vagyok,hogy az ilyen…. baloldaliakkal egyetértesek!
    Majd visszalapozok,ha lesz időm!Most nem érek rá!

  • Besancom:
    „túl jóindulatú vagy, és ezúttal a valószínűség szerint gondolkodsz!”

    Kedves Besancon!
    Hiába tagadnám, kétségtelenül van bennem némi hajlam egy gyilkos fegyver, az irónia használatára. Talán enyhítő körülmény, hogy – legalábbis a szándék szintjén – soha nem használom velem egzisztenciálisan vagy érzelmileg függő helyzetben lévőkkel szemben; ezenkívül is akadnak, akiket áthatolhatatlan pajzs, a butaság óv e fegyver hatásaitól.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Véleményem szerint itt a KMH-n túl sokat foglalkoztok BodaMárival, miközben sokkal-sokkal értékesebb, tartalmas témák megvitatását hagyjátok ki… KÁR !!!

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Véleményem szerint itt a KMH-n túl sokat foglalkoztok
    Boda Márival, miközben sok esetben a cikk kárára sokkal-sokkal értékesebb és tartalmas témák megvitatását hagyjátok ki… KÁR !!!

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Az ismétlésért elnézéseteket kérem

  • Tájékoztatásul: március 15-ét az iskolában mindig megünnepeltük: szavaltunk, énekeltünk, ünneplő ruhában mentünk, kokárdával!(1954-1962) A hatvanas évektől meg a KISZ szervezte a Forradalmi Ijúsági Napok (FIN) eseményeit.(FIN: március 15. és 21., valamint április 4.) Munkaszüneti nap csak április 4-e volt, de a hatvanas évek második felétől 15. iskolaszüneti nap volt.
    Nem tartom nagy erénynek, ha valaki süketen és vakon éli az életét, csak azt nézi, honnan csörgetnek be egy kis pénzt a zsebébe.

  • T.hölgyeimésuraim:

    csak halkan közlöm,hogy ennek a „hazafias” fórumnak nem én okozok kárt,hanem a híveik…
    Aztá talalom!
    Én tudom mit beszélek sokakkal ellentétben….
    Mint egy iskolában kezdő munkavállaló megdöbbenve hallottam,egy tanártól(ő mesélte,hogy a fiát inzultus érte,mert több más fiatallal meg akartak emlékezni március 15-ről,nNem hinném,hogy egyedi eset lett netán ünnepelni…..nem hinném,hogy egyedi eset lett volna….!
    Amúgy sem süket,sem vak nem vagyok,a nyugdíjamból élek,nekem nem „csöpögtet” pénzt egy párt sem a zsebembe,mint itt esetleg többeknek……
    Erről ennyit!

  • talalom
    2019 október 10
    10:12 de.

    Munkaszüneti nap csak április 4-e volt, de a hatvanas évek második felétől 15. iskolaszüneti nap volt.

    ——————————————

    Ez bizony így volt – iskolás, ill. gimis koromban március 15.-én a nővéremmel és a barátnőnkkel rendre bementünk a múzeumkertbe, gyakran a Nemzeti Múzeumba is – és arra emlékszem, hogy óvodás csoportok is jöttek a de. folyamán a maguk készítette kis papírzászlóikkal, amiket a lépcső előtti szobor körül ültetett virágok közé tűzdeltek, majd az óvónénivel közösen elénekelték az „esik eső karikára…. ” c. örökbecsűt és elégedetten elkocogtak ebédelni. Akkoriban nem volt divat a a félméteres kokárda, a miénk is olyan szerény méretű átlagos volt, anyukám a kabátunk hajtókájára varrta, mert a biztosítótű gyakran kikapcsolódott. Nevezetes volt ez a nap egyébként is, hiszen ezen a napon vettük fel először a tavaszi kabátunkat ( ma talán már nem is emlékeznek erre a fogalomra) és szurkoltunk hogy milyen idő lesz, mert volt, hogy majd megfagytunk, de a „hagyományt” nem adtuk fel!

  • Tüske Zsófia

    talalom,

    azért a Kádár korban voltak olyan március 15.-i megmozdulások, amit rosszul tűrt az akkori hatalom.
    az alábbi összeállítás Ungváry Krisztián munkája, jó hosszú, de ha valakinek van kedve elolvasni, érdekes.

    https://hvg.hu/itthon/20060311marc15

    „Elterjedt, ámde téves vélekedés, hogy a Kádár-rendszer konszolidálódása, 1964 után már nem került sor politikailag motivált börtönbüntetésre ellenzékiekkel szemben. Azt, hogy ez az állítás minden alapot nélkülöz, éppen a március 15-éket követő kegyetlen megtorlások sorozata is bizonyítja. Bár más „jeles dátumok” mint például október 6. és 23. alkalmából is előfordult, hogy egyesek önálló megemlékezéseket szerveztek, a legtöbb látványos rendőrségi eljárás március 15.-hez köthető.”

    Ami Bodának a kokárdával kapcsolatos megjegyzését illeti, az nem volt alap nélkül való, ahogy az a cikkből is kiderül:

    „Központi utasítás volt arra, hogy a munkásőrség és az Ifjú Gárda tagjai „az olyan személyeket, akik feltűnően nagy, vagy a hagyományos kokárdánál feltűnőbb nemzeti színű szalagot viselnek, beszéljék rá annak levételére. A szalag levétele után távolítsák el a helyszínről, adatainak egyidejű feljegyzésével.” Az intézkedés már megszületése pillanatában jogsértő volt, mert az Ifjú Gárda csupán a KISZ egyik szervezete volt és nem rendelkezett igazoltatási joggal, de ez a „gulyáskommunizmus” működtetőit nem zavarta.”

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2019 október 9
    3:56 du.

    Bezony, meg a kikiszolgált sörös lovakból!

  • Kiegészítés:amúgy a 60-as évek végéről,és a a 70-es évek elejéről beszéltem,írtam….
    Jó éjt,minden hiteltelen,minden fanatikus,meg minden szánalmas….ellenzékinek sőt még a hazug uszítóknak is….!
    Elmentem aludni!
    Pá!

  • Orsós Elemér

    talalom
    2019 október 10
    10:12 de.

    Igen, ez így volt, csak a 20 cm-nél nagyobb átmérőjű kokárdásokkal problémáztak! (Persze ezt azok is tudták, akiket erre beszerveztek! 😀 )

  • Boda Marcsi
    2019 október 9
    1:27 du.

    „a végzettségemnek és a beosztásomnak megfelelő
    ellátásban részesülök”

    mit is végzett? ének- és zeneszakot Ungváron? mi is volt a beosztása, iskolapénztáros?
    tessék mondani, az ellátása a pszichiátriai kezelését is fedez? esetleg az ideológiai tovább képzését?

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2019 október 10
    3:07 de.

    ez csak a szociális érzékenységünk miatt van. Bodát – aki nem Mária, csak Marcsi, bár inkább Marcsa – ugyanis ez élteti, különben csak a tartalmas filmek világa, és a jól működő veséje maradna meg neki 😀

  • Boda Marcsi
    2019 október 10
    11:47 de.

    Jé, véletlenül igazat beszélt Marcsi, csak nem fejezte be a mondatát.

    „csak halkan közlöm,hogy ennek a “hazafias” fórumnak nem én okozok kárt…” írja Ön.

    Valóban Marcsi, maga nem a fórumnak, hanem az Országnak okoz kárt a szavazataival, amivel támogat egy velejéig romlott, erkölcstelen, korrupt és tolvaj bűnszövetkezet mert kap rezsiutalványt, és krumplit. Hát vagy mert csak szerelmes a pocakos Viktorba. Maga a megtestesült hazát cinkostársként eláruló bólogató Marcsi.

  • Tüske! Nem az írtam, hogy senkit nem ért inzultus, hanem azt hogy nem volt tilos megünnepelni március 15.-t. Persze, hallottunk ilyesmiről – de nekem spec. még olyan ismerősöm se volt,akit igazoltattak volna, mert kokárdát viselt, vagy letűzött egy nemzetiszínű zászlót a Múzeumkertben, vagy a Petőfi szobornál.
    De ne legyünk álszentek! Akik már éltünk, tudjuk: akkor is előszeretettel furakodtak az emlékezők közé kétes szándékú soviniszták és irredenták. Más kérdés, hogy a mocskos szájú úszítók mára a hivatalos hazzaffyság felkent szószólói lettek.

  • Ille István
    2019 október 11
    3:29 de.

    Boda Marcsi
    2019 október 9
    1:27 du.

    “a végzettségemnek és a beosztásomnak megfelelő
    ellátásban részesülök”

    —————————
    Én eddig úgy tudtam, hogy jobbára mindenki a „végzettségének és a beosztásának” megfelelő ellátást kapja miután a fizetését, illetményét is ez határozta meg, márpedig ez a nyugdíjszámítás egyik alapja! Ám hogy a későbbi generáció mit és minek alapján kap majd valamit – már ha kap – az a jövő zenéje!

  • Pityu,
    Eredetileg ugye Mária vagyok,a barátaimnak Marcsi,magának meg ugye Marcsa…de ki nem tojja le a süket próbálkozását?…..
    Én biztosan:az ilyen szerencsétlen,hiteltelen,modortalan, selejtes „ürge” mint maga és a hívei nem tudnak megsérteni…nincsenek azon a szinten,…!
    Amúgy ne rám pazarolja az amúgy kevés energiáját,hanem koncetráljon(ha még KÉPES?…)a hétvégi szavazásra!

  • Na ja.
    A ” Mária” egy szép női név.
    De ez itten csak egy Marcsa.
    Saját magát aposztrofálja annak
    és mint tudható : „Nomen est omen”

  • Tüske Zsófia

    talalom, vitatkozz Ungváry Krisztiánnal, én csak a történész tanulmányát hoztam ide.

  • Boda Marcsi
    2019 október 11
    12:06 du.

    köszönöm a tájékoztatást, így pontosítani tudom a rendőrségi feljelentésben a nevét, mert lehet, hogy Boda Marcsiként nem találták volna meg.
    idézett hozzászólásáért is hálás vagyok, mert gazdagítja a bizonyítékok sorát.
    amúgy honnan tudja, hogy kevés energiám van?
    van még hely a lábán? csak, mert már annyiszor lábon lőtte magát 😀
    miből gondolja, hogy magát bárki is meg akarná sérteni? az igazság közlése nem sértés, a mellett egyikünknek sincs gyémántbetétes flexkorongja, habár a maga bőrén minden bizonnyal az is kicsorbulna! igaz, nekem van egy 3000W-os láncfűrészem, esetleg azzal megpróbálnám…

  • Boda Marcsi,

    szólíthatom így? mert azért a barátja nem igazán vagyok 😛
    szóval, javaslom, olvassa el ismét (az ismétlés a tudás anyja, bár úgy gondolom, magánál mostoha anyáról lehet csak szó) – vagy, ha elkerülte volna a figyelmét, hát frissen – a szókincséről szóló tanulmányomat.

    nem reménykedem, hogy annak hatására bővülni fog, de mégis, tudja, a lepényhal…

    ja, és javaslom megfogadni az általános érvényű mondást: „Le style est l’ homme même” – Georges-Louis Leclerc, Buffon grófja.

    habár, hogy stílusa lehessen, először emberré kellene válnia, ahhoz pedig a NERtárs-i mivoltától még hosszú az út.

  • Ille!

    Én ember vagyok és a stílusomat még senki nem kifogásolta..Aztán
    általában meg szoktam érteni amit írnak (főleg ha értelemesen,és igazat ..)
    Magának azzal van gondja,ha valaki kritiztálni merészeli cikkét(főleg a sületlenségeit),és ugye ezzel nem én vagyok egyedül?!!!!!
    Azt javaslom,ha nem jut eszébe érdekes téma,várjon,keressen…..és készüljön fel,vagy maradjon csöndben és be pótolja mások „ócsárlásával”,mit szokta….!

    Üdv.Marcsi

  • Tüske 2:26/ Talalom 10:12

    9 és 10 éves koromban én – mégcsak nem is a Kádárkorban, hanem előbb is – mint úttörő kürtös részt vettem a Nemzeti Múzeum lépcsőjén megtartott március 15-i ünnepségen.

    A „kötelező” öltözék tartozéka nemcsak a vörösnyakkendő, de a nemzetiszín kokárda (méret nélkül) is része volt…

    Úgy, hogy kár itten ilyeneket hadoválni, hogy hivatalosan tilos volt… Legföljebb a hőzöngő, nacionalistákat és irredentákat vegzálták…

    .

  • Aki ezt a cikket írta ritka nagy csúsztató! Az aradi 13 egytől egyig Magyarországi illetőségű volt, itt születtek, csak az akkori kisebbségek tagjai voltak, nem pedig bevándorlók! Egy kivételével, de az is az osztrák hadseregben szolgált! Nem kellene szándékosan összemosni és félremagyarázni a múltat és a jelent!