Legyél bátor, viselkedj hősként, menj el szavazni!

2019 október 13 8:49 de.76 hozzászólás

„A szavazás egy hősi tett mindenhol, ahol veszélyben van a demokrácia. Arra bíztatok minden budapesti polgárt, hogy legyen bátor, viselkedjen hősként, és szavazzon a lelkiismerete szerint.” Ezt üzente Scarlett Johansson a budapesti polgároknak, és nem azt, amit a kormányhoz közeli média állított, miszerint a színésznő Tarlós István főpolgármestert támogatná.

Az átlagemberek a mindennapokban hajlamosak azt gondolni, hogy velük bármit meg lehet csinálni. Ezért fontos a civil bátorság. Normális viszonyok között ezt szerencsére nem tudjuk, és jó is, hogy olyankor nem kell tudnunk. De vannak helyzetek, amikor az ember kockáztatni kényszerül, és szerencsére vannak olyanok – nevezzük őket hétköznapi hősöknek – akik akkor is megtesznek bizonyos dolgokat, ha tudják, hogy abból bajuk lehet. Életüket, egészségüket, szabadságukat kockáztatják. Máskor „csak” az állásukat, előmenetelüket, hivatali megítélésüket. Azt, hogy a fensőbbség nem tartja őket politikailag megbízhatónak.

Minden diktatúra félelmetes és ijesztő. Elsősorban azért, mert az egyes ember hajlamos azt gondolni: a diktátorok hatalma végtelen. Hogy örökké tart, és soha sem lesz vége – aki ma uralkodik, az lesz a Vezér holnap is.

Épp ez az elnyomók legfőbb eszköze, ez kezükben a csodafegyver: hogy félelmet keltenek, hatalmukat hatalmasnak és megingathatatlannak mutatják. Ha sokáig és hangosan sulykolják a hazugságokat, az egyszerű ember hajlamos azt hinni, hogy talán mégsem neki van igaza. Hogy egyedül van, vagy csak nagyon kevesek állnak mellette.

Pedig, sokan vagyunk, többen, mint gondolnánk. Sokan vagyunk, akik szeretjük a szabad választást – legyen szó pártról, párról, felekezetről, iskoláról.

Mindenről, ami szép, és fontos az életben.

76 hozzászólás

  • Eljen az o1g-diktatura!
    Sarlos 77. Eves lesz a kovetkezo valasztasokkor!
    Ma is csak 1 toketlen, impotens vén pitbull, 77 eves korara csak teljesen leepul mentalisan es fiziķailag! Mit vartok tole?

  • Föld S.Péter !

    Én élve a szavazati jogommal,önként mentem el szavazni,mint mások!
    Ugye ha nem tévedek? több lehetőség is volt? és ugye mindenki arra szavazott ,akire akart,és főleg szabadon(nem úgy mint régen…)

    Aztán Ille Pisti!

    Bár a másik cikk már sajna betelt….nem tudtan reagálni,így most itt kérdezem meg,hogy miért,milyen okból is megy a rendőrségre feljelenteni?….csak nen azért,mert jogosan reagáltam a mocskolódásaira?Ugye ezt nem tiltja a törvény?!
    Lehet,hogy kiborult,ideges,némileg „megzakkant”,de ugye ezzel,szakorvoshoz kell fordulni….ugyanezt tanácsolom a feltétlen híveinek is, akik hasonló „állapotban” vannak!

  • Amúgy Föld.S.Péter!
    Az,hogy maga mit is gondol,feltételez bárkiról,az ugye teljesen mellékes……
    Mindenki szabadon és főleg titkosan(!!!!) szavazhatott, ma este,de holnap már biztosan meglesz az eredmény,legyen türelemmel…..és pláne „feleslegesen” ne izgassa magát!
    Mellesleg az azért örvendetes,hogy az ellenzéki „kabarénak” vége lesz!

  • Apró kiegészítés:

    Én és a többség ,azért nagyon bízunk benne,hogy a 2-ik (Karácsony által több TV adásban és újságban) előadott „öszödi” beszédének,is
    meglesz a hatása…. ,és ugye jóval előbb mint a Gyurcsány féle 1-nek?!!!!!!!!!

  • Ahol nem gyoz a liberalis-globalista ideologia, ott mindig veselyben a democracia!

  • O1G666!

    Nem akarok feleslegesen vitatkozni(pláne egy fanatikus ellenzékivel…)csak halkan jegyzem meg,hogy az lehet,hogy a következő választáson Tarlós(aki ma 71 éves) 76 éves lesz(nem 77..),ugye ő értelmesen össze tudja foglalni az elmúlt éveket,és a programját a következő öt évre?míg szerencsétlen Karácsony 44 évesen(!!!) arra sem emlékszik,hogy előző nap,vagy az előző órában mit is mondott,vallott,hadovált…csupán arra,hogy mit is ígér jövőre felelőtlenűl,tájékozatlanul!
    Na ennyit egy jó műsor reklámja alatt……
    Ajánlom maga is figyelje a szavazás esti(és főleg a holnapi végleges) eredményeit!

  • talalom!

    Amit az „állítólagos” felbérelt ukrán szavazókról ír,az ugye egy mocskos hazugság(pláne azokkal kapcsolatban,akik nem is tudnak
    magyarul…)de én ezeb a fórumon,már sokkal szemben semmin sem csodálkozom,…
    Amúgy ne keserítse el az a tény,hogy a kinti „állítólag lefizetett”szavazók nélkül is a normális,józan szavazók szavazata
    lesz a döntő!
    Na magának is részvétem!

  • … akadozik a szerver …. nehezen tölthetők le a beérkezett választási eredmények … Borkai nyerni fog … mint a magyar fodbal válogatott … a bíró segítségével … a hosszabbításban nem adta meg az azeriak szabályos egyenlítő gólját … a visszajátszásban egyértelműen lehet látni, nem kezezett az azeri játékos, a melléről pattant be a laszti a gólvonalon túlra. Szóval, csupa jó hír Orbánnak.
    (azért nem semmi eredmény, bírói segítséggel nyerni a világranglista 110. helyezett fodbalcsapata ellen)

  • Joe!

    a demokrácia csupán ott van veszélyben ahol a liberális,ellenzéki
    ideológia győz…de ugye lehet tenni,tüntetni ellene?..!
    Lesznek akik ezt megteszik!….

  • Marcsi,

    Kiváncsian várom a trolltartód véleményét a narancsos buktáról….
    (Neked olyanod úgysincs)

  • Budapest ellenzéki győzelem, 19 (az összes) megyei közgyűlésben tarolt a Fidesz. Úgy tűnik, falvakban hatott az ingyen krumpli … pedig bírnának a falusiak maguknak is termelni … csak hát ugye elfelejtették a vermelés technológiáját, és elcsúfítani a szép gyepet?
    (tudtad, 100 éve lenézték azokat, akiknek füves volt az udvara? … mert azoknál nem volt baromfi, akik kicsipegették/kikapirgálták volna a gyepet … a többi területen meg vetemény …)

  • Boda ne hazudozzál összevissza.
    Karácsony sorra nyeri meg az álfüggetlen állampárti sajtóval szemben a helyreigazítási pereket.
    Azokról miért nem számolsz be ?
    Vagy csak az úgynevezett „hiteles információs forrásaidnak” az első oldalát szoktad beszopni ? El kell ám olvasni az apróbetús részeket is te idióta 😀

    Amúgy meg gratulálhatsz Karácsonynak : Ő lett Budapest főpolgármestere és a többi városban is feljöttünk szépen.

    A határmenti községekben -amint hallom- elszabadultak az indulatok : ” Mennyetek ti innen szavazni a jó kurva anyátokba” üvöltik a határokon átözönlő FIDESZ bérenc ukránoknak, akiket a helyiek sohasem láttak de most ők mondnák meg ki legyen a falu első embere.

    Nagy áltlánosságban a FIDESZ MINDENT bevetett idáig, ami kultúr-népeknél kimeríti a választási csalás fogalmát.
    És mégis egyre nehezebbé kezd válni a helyzete ! Holott a választási törvényt is úgy alakították hogy nekik a 48 % háromnegyedet hozzon. És megse !! JÖVÜNK KISANYÁM FELFELÉ MINT A TALAJVÍZ ! FELFOGOD VÉGRE TE OSTOBA IDIÓTA ??

  • Érdekes ez a választási törvény … jut eszembe Budapestről, a megválasztott közgyűlésükről….

    Szóval, a 23 kerületből megnyert 14-et (polgármester) az ellenzék, a Fidesz hét kerületben tudhat polgármestert, és nyert két kerültben független polgármester.

    Na most, a fönti eredmények alapján a Fidesz kapott pluszban 6 (hat) kompenzációs listás mandátumot, az ellenzék három (3) kompenzációs mandátumot. Jó, mi? 😀

    De így is az ellenzék került minimális fölénybe: a Fidesznek lett 13 mandátuma, az ellenzéknek 17, és 2 független. Ha utóbbi kettő szavazásnál a kormánypárt képviselői mellé áll, akkor is többségben az ellenzék.

  • Hn 1989-ben megfogadtam magamban, hogy MINDEN választásra elmegyek, és választok a meggyőződésem szerint. Nem mondom, hogy mindig jó szívvel választottam, de ma igen. Örülök, hogy sikerült megrendíteni a fideszt a nagyvárosokban. Persze most majd jön a bosszú, de hát másképp sajnos nem lehet, ki kell bírni, és ezt a mostani kormányt nemcsak elzavarni, de elszámoltatni is szükséges lesz. 2022-re van remény.

  • Mindenesetre megmutatkozott hogy el lehet takarítani a FIDESZ-t még az államilag kidolgozott választási csalásaik ellenére is.

    Kérdés hogy meddig ?
    Mert sajnos -mint hallom- Magyarországon jelenleg átmeneti állapot uralkodik :
    Szépen haladunk az önkényuralomból a nyílt diktatúra felé.

    Egy apró jelzés :
    Mészáros Lőrinccé (vagyi a tudjukkicsodáé) lett a teljes hírlap-terjesztés ! Vagyis csakis a FIDESZ-szócsöveket és hamishír-harsonákat fogják kihordani.

    Egyszerű ez kérem , akár az ágybaszarás 😀

  • Andrew_s
    2019 október 13
    4:37 du.

    Trolltartó 😀 Ez jó! :))

    Amúgy Marcsi ugyanazt fogja harsogni a kis agyával, mint Orbán. Azaz a félig teli poharat vázolja, hogy itt ennyi, meg ott annyi helyen győztek, és így többség meg úgy többség. Ami jó, mert nem látják, nem akarják érzékelni, hogy foszlanak, mint a bűzös hullák. A valóság az, hogy a TRENDET, a tendenciát kell itt is nézni, hogy bizony rohadt nagyot apadt a KORÁBBI eredményekhez képest a Fidesz Főúri Parázna és Korrupt Párt

  • Alma, az elszámoltatással egyetértek, de én lavinát látok ebben… 2022-ig gyökeres változások lesznek. Csak a fegyverek ne kerüljenek elő…
    Nagyon örülök, hogy így történt! Fábrinak tökéletesen igaza van, mind általában. Gratulálok hit barátaimnak is a győzelemhez, ez szerintem nagyon fontos volt. Örüljünk együtt!
    Marcsi mióta olvasok itt 8 éve, még egyetlen igaz, valós mondatot nem tudott ide beírni. Lehet,hogy ideje lenne lehúzni magát a WC-n.

  • A megyékben 19:0-ra nyert a fidesz – nyilván ezt nyomatja a 99 százalékos fölényben lévő kormánymédia.És teheti, hiszen nemcsak a külföldön élők, de az itthoniak között is kevesen tudják, hogy létezik Magyarországon egy nagy hagyományokkal bíró, de évtizedek óta kiüresedett lépcső: a megyei közgyűlés. Nincs hatásköre, nincs bevétele a megyének. Főként ’90 óta egyvalamire szolgál: az épp vesztes oldal szereplőinek nyújt szinekúrát, túlélési lehetőséget. Megszüntetése időről-időre felmerül – de nincs erő, ami fel merné vállalni az évszázadokkal ezelőtt a központi-királyi hatalom ellenpólusának, ellenőrének szánt megyerendszer felszámolását. Elhal magától: ezt jelzi az is, hogy a helyhatósági választásokon kívül soha szó se esik arról, mit tett vagy nem tett egy-egy megyei vezetés.
    Ezt a szintet vitte a kormányerő. (Nem mellékesen ukrán meg egyéb határon kívüli szavazókkal.)
    Van még 23 ún. megyei jogú város, ami nem feltétlenül megyeszékhely.(Nem is lehetne, hiszen Magyarországon csak 19 megye van.) Ezekből is a többség a kormánypárt kezében maradt: 13:10 arányban, ami a 2014-es 21:2-höz képest viszont jelentős változás.
    A fővárosnak különleges státusza van, külön törvény rendelkezik róla.
    Nem leszek meglepve, ha a parlament hamarosan megerősíti a megyék státuszát, elvéve a megyei jogú városok hatásköreit. Végül Budapestet betagozva a Pest megyei közgyűlés alá.
    Megteheti abban az országban, ahol a jogállam kabarétréfák célpontja, ahol a nemzeti bank elnöke kijelentheti, hogy neki nem célja a nemzeti valuta árfolyamának őrzése,ő az inflációt tartja szem előtt. Ez tényleg azt hiszi, hogy csak a banán lesz drágább, ha elérte a dollár a 300 forintot, az euró meg a 340-hez közelít?
    Na ugye, hogy ugye?

  • Almási Alma
    2019 október 13
    6:03 du.

    te is és mások is kihagynak (vagy nem is tudnak róla) olyan faktort a számításból, miszerint addig, amíg zavar van, addig a „rendszerrel” baj nincs, azaz most majd lesz egy időszak AMI AKÁR 10-12 ÉV IS LEHET! (SIC) amíg a rendszer marad hogy hogyan az a fenntartójának mindegy (lásd Délamerikát, aktuálisan Perú-t de sok minta van, minden egy kaptafára megy, nézz utána… akkor sem nyílt ki a szemed amikor a „gyurcsánybeszéd”-ből egy mondattöredéket „raktak” a nemzetközi média első oldalaira és ami utána van arról árva szó sincs?)

    nem lesz változás! ezt higgyétek el nekem… figyeljétek mi történik Ecuadorban, Brazíliában, stb és vedd már észre a „kurd” probléma újra melegítését, mint rágógumit

    ha O1G él addig nincs „gond”

    hahahahaha

  • nos, Boda most már – gyásza jeléül – valszeg megszaggatta ruháit, hamut szórt a fejére és megvagdosta arcát, mivel kurva nagyot bukott mind kerülete, mint a főváros fideszes aspiránsa.

    ne reménykedjetek, hogy ennek következtében visszavesz az arcából, esetleg belátja, hogy bigott rendszerimádata cseppet vakvágányra vitte, mert majd kitalálja, megmagyarázza, mi több, meg is cáfolja. hogy mit? bármit. Bodának ez nem esik nehezére.

  • Boda!
    Óriási eredmény ez a mostani, hiszen szembeszélben, a választási csalások ellenére, a szabad választás kritériumainak nem megfelelve érte el ezt a kisgyőzelmet az ország, nagyobbat Budapest!
    Üdvözlégy Magyarország!
    Üdvöz légy Budapest!

    TUD MŰKÖDNI AZ ÖSSZEFOGÁS!
    LEGYEN EZ A SZTENDERD!

  • Mi voltunk, vagyunk a MINDENNAPOK HŐSEI!

  • Boda Marcsi
    2019 október 13
    2:53 du.

    talalom!

    „Amúgy ne keserítse el az a tény,hogy a kinti “állítólag lefizetett”szavazók nélkül is a normális,józan szavazók szavazata
    lesz a döntő! ”

    ——————————————-
    Úgy van, remélem téged sem keserített el ez a tény – mivel hogy a tegnapi nap folyamán éppen ez történt ….! – már mint, hogy a normális, józan szavazók szavazata döntött ! :))))

  • Boda Marcsi
    2019 október 13
    12:44 du.

    Ille Pisti??? nocsak, nocsak, mi ez a becéző megszólítás? tán nem szerelmesedett belém?

    értelmezési gondjai vannak. a Boda Marcsi mint olyan c. facebook oldalamon idézetek egész sora található aszokból a becsületsértő kijelentésekből, amik magától származnak. ezek, bizony, nem vélemények, hanem becsületsértő megjegyzések, ahogy jelen hozzászólásában sem fukarkodik vele. ha nem tudja felfogni, miért azok, akkor nem nekem kell szakorvoshoz fordulnom.

    többször kértem, idézze ide, mik azok a bizonyos mocskolódások, de mind ez ideig képtelen volt rá. nos, én bizony pontosan tudom idézni a magáét. ezek az idézetek jelenleg közjegyzői hitelesítésre várnak, de ne izguljon, meg lesz az is.

    amúgy nekem nem híveim vannak, hanem olvasóim, de maga képtelen felfogni a különbséget.

  • „Méretes zakót kapott a fidesz de nem került a padlóra. Budapestet a bal-jobbik-liberális pártok vezetik majd öt évig remélhetőleg minden budapesti javára, vagy ha nem akkor mennek „ezek” is a levesbe.
    Vajon Orbánban van-e még, ill mennyi erő a harcra? (Először is le kell fogynia-:).

    Ps: A fidesz várhatóan vissza fogja állítani a kétfordulós választási rendszert, feldarabolandó a mostani színes együtt működést.

  • Írja egy tanult – ellenzékinek mondható – újságíró: „A fideszes politikus (Borkai Zsolt) azokban a választókerületekben aratta a legnagyobb arányú győzelmet, ahol néhány nappal a választás előtt a jobbikos egyéni jelöltek felrúgták az ellenzéki összefogást.”

    Szerintem ez az újságíró téves következtetést vont le a választási adatokból.

    Szerintem azért nyert, mert a 16 egyéni választókerületből 15-ben kizárólag fideszes önkormányzati képviselő nyert.

    Szerintem azért nyert, mert a győri választásra jogosult lakosok (101841 fő) közül csak 44989-en mentek szavazni.
    56852 lakos mélyen leszarta, ki a polgármesterük.

    Ja, és Borkai 19312 szavazatot kapott, első számú ellenfele (Glázer Tímea) 18671-et.

    Egy kommentelő írta Borkai fészbúkjára: Győr lett Magyarország segglyuka!

  • Drizari
    2019 október 14
    8:03 de.

    600 szavazattal nyert Borkai.
    De viszont kb 1600 HIBÁS SZAVAZÁS is volt
    Győrben.(Meg még ki tudja mennyi egyébb csalás.)

  • Tisztelt hozzászóló és szerzőtársaim!

    Javaslom, hogy Boda Marcsit – alias Boda Máriát – helyezzük szellemi karantén alá. Ami azt jelenti, hogy közel nyolc éves trolli működése jutalmául – megelégelve folyamatos sértegetéseit, hazugságait és elkötelezett orbánhitű megnyilvánulásait – ami, lássuk be, nem használ a KMH színvonalának – , valamint azt, hogy képtelen normális vitára, és a provokáción túl semmilyen érve nincs, mi több, képtelen állításait bármi féle bizonyítékokkal alátámasztani, jutalmazzuk teljes negligálással.

    Azaz, bármilyen nehéz is, de tartózkodjunk a kommentjei megválaszolásáról, véleményezéséről, bármi féle reakciótól, ezáltal kommunikációs búra alá zárjuk, amiből folyamatosan elfogy a levegő.

    C.A. a liberalizmus és a demokrácia elvei okán hivatalból nem gátolhatja meg véleménye közlését – elvégre véleményszabadság van – mi azonban ellehetetleníthetjük Boda létét. Igaz, hasonszőrűek kétségtelenül reagálni fognak hozzászólásaira, de az nem élteti. Ami élteti, az a folyamatos egyazászló lengetés, az orbánimádat és az ellentmondás mindennek, ami nem nertársi.
    Igazat kell adnom „tisztelturaiméshölgyeim” nick véleményének: érdemtelenül sokat foglalkozunk Bodával.

    Kérem tehát józanul gondolkodó társaimat a KMH-n, hogy kommunikációs szinten elimináljuk Bodát.
    Elhallgatni nem fog, csak akkor, mikor az általam indított becsületsértési eljárás bírósági határozata erre kötelezi – habár e felől is kétségeim vannak. Az eljárás már folyamatban van.

    Tehát kérem Önöket, Bodát felejtsék el. Higgyék el, nem lesz nehéz. Nem hagy különösebb nyomot a KMH világában. A seb pedig csak a hiúságán esik, lévén, hogy – bevallása szerint – ő sérthetetlen.

    Persze, lehet, hogy élő bizonyíték lesz arra a tézisre, hogy agy nélkül is lehet élni, de az is megéri 😀

  • Drizari
    2019 október 14
    8:03 de.

    HEHEHEEEHEHEEeeehehehehhheheheheeehhh..

    Mér’ ?
    Volt valamelyik
    ribbancnak felcsatolhatója ?

  • Rodeo11
    2019 október 13
    8:55 du.

    „hahahahaha”
    ______________

    Értelek. Tehát neked ez lenne a jó.

  • Ille István
    2019 október 14
    11:37 de.

    Igazad lehet ebben,
    csak van itt egy bökkenő:
    Nekem KI-TŰ-NŐ szórakozást jelent
    „ostorozni” ezt a büdösbanyát.És hát „ugye”
    a NER alatt oly kevés felhőtlen szórakozás jut annak
    akinek nem tellik kokainos-yachtos orgiákra az Adrián 😀 😀

  • Almási Alma
    2019 október 14
    11:48 de.

    élmesi élme eme versed neresre lett tekeredve

  • Ille!

    Ugye már eddig sem értettem,hogy miért is próbálkozik becsületsértési…perrel,amikor maga „PRÓBÁL” becsületembe gázolni,régóta(persze sikertelenül,megnézem ki is „vertyog”…?
    Én nem pazarolom magára az időm feleslegesen,mint a jelenlegi itthoni”moslékkoalícióra”sem:akik egymást írtják,ócsárolják,de a hatalom érdekében azért összafognak,csak lérdés,hogy kitöltik e
    a választási ciklust?????
    Sajnos a hibbant,buta és jellemetelen,és nem mellesleg hazaáruló Karácsony lett főpolgármester..(de ugye meddig??)
    Meg több pesti kerületben kitúrták a már több ciklusban bizonyított népszerű polgármestereket,akik nem most kezdtek ígérgetni…..kérdés ők is kitöltik a ciklust????
    Na térjen szépen észre(???ha van??),duguljon be….!
    Amúgy C.Á.ha több levelemre nem válaszolt(mert cáfolni nem tudta…) azért ban annyira korrekt,hogy a normális hangnemben írt hozzászólásomat leközli,mivel ez egy álllítása szerint egy”demokratikus hírlap”? ahol nem csak a bólógató fanatikusok véleménye jelenhet meg!
    Na erről ennyit,jobbulást a gyengélkedőknek!
    Mélységes megértéssel és szánalommal:
    Marcsi

  • Amúgy azoknak a „gyengébbeknek” akik nem olvasnak itthoni újságokat,nem néznek TV-t üzenem: a „moslékkoalíció” KIFEJEZÉS NEM tőlem,hanem egy újságból,egy szellemes újságírótól származik,amivel történetesen egyetértek!!!!
    Mindezt csupán” a nem írok,nem olvasok …)tájékoztatása végett
    közlöm!
    Pá!

  • Illéhez csupán gy kérdésem van: a „becsületét”…ugyan mikor és mivel sértettem meg?…..
    Csupán erre várok választ,ha lehet?…..(semmi másra!)

  • Kimaradt egy betű az „e”,(a gyebgébbek miatt írom)tehát helyesen egy kérdésre várom a válaszát Illének!

  • Boda Marcsi
    2019 október 14
    2:22 du.

    Ebből is kitűnik hogy te nem „újságokat” hanem csak szennylapokat olvasol.

  • Anúgy szerncsétlen Geyza!
    Nagy szegénységi bizonyítvány , ha neked csak az az öröm,ha engem
    „próbálsz” ostorozni…..,ki figyel oda egy ilyen nagyon szánalmas terhelt alakra?
    Én csak símán röhögök rajtad(meg ugye mások is,egyre többen…)
    többször írtam,hogy gyógyítasd magad,mert egyre rosszabb állapotban vagy….!
    Mindezt jó szándékkal írom!

  • Parács Péter&Pál

    ****
    A szavazás egy demokratikus államban nem „hősi tett”, hanem állampolgári jog. Azaz, relatív értelemben sem hősködés, hanem kvázi saját álláspont. Mitől lenne hősködésnek fogalmazni vagy „kiforgatni” a választópolgárok szabadon kinyilvánított ez irányú gesztusát?

    PP&P

  • Geyza!

    Én legalább olvasok(nem egy,hanem több újságot,és nem szennylapot),míg te semmit…..amit úgysem értenél az állapotod miatt…!Meg is látszik rajtad! Na ennyi a reklámok alatt!

  • Amúgy visszanézve se Andrew,se HunCanada fanatikus ,elvakult”bölcsességeire”mint normális és tájékozott pártokon kívűli
    nem kívánok reagálni! Ők csak ontják a hülyeségeiket,rágalmaikat ész nélkül…nincsenek képben és „észben”…!

  • Boda Marcsi
    2019 október 14
    2:22 du.

    Marcsikám, a „Moslékkoalíció” kifejezést a győri jobbikosok használták, akiket megvett a helyi Fidesz, hogy védje a tolvaj, pornós, parázna, család- és keresztényellenes polgármesterüket. Aki a maga példaképe, hisz egy tábort alkotnak.

  • Boda Marcsi
    2019 október 14
    4:34 du.

    „Amúgy visszanézve se Andrew,se HunCanada fanatikus ,elvakult”bölcsességeire”mint normális és tájékozott pártokon kívűli
    nem kívánok reagálni! ”

    Marcsi, azt kell mondjam hála Istennek, hogy nem reagál. Legalább így elkerüli, hogy hazugság jöjjön ki a száján, írás formájában.
    De hát már azzal hazudott, hogy ezt reagálta, hiszen reagált.

    Érdekes, amikor nem menő Fideszesnek lenni, egyből „PÁRTON KÍVÜLI”-nek tetszik lenni 😀 😀

  • Boda Marcsi
    2019 október 14
    3:36 du.

    HEHEhehhhehee ideges vagy te idióta heheheheheeehehehh

  • Boda Marcsi
    2019 október 14
    3:58 du.

    Jó,csak ahogy elnézem mindig
    a „használat” után olvasod őket.
    Na de miért állandóan a szaros oldalukat ??
    Bár..tökmindegy.A nem szaros oldalukon is csak a szarság van

  • Kedves Marcsi!

    Mindeddig bámulattal figyeltem azt a makacs együgyűségedet, amivel minden nap (a reklám nézése helyett) kiállsz itt azokért a gengszterekért, akik éppen a te jóhiszemű elvakultságodat lovagolják meg abból a célból, hogy Magyarországot kirabolják.

    Nem vagy egyedül, és amíg van energiátok itt (és másutt) csapkodni a vélt igazatok érdekében, addig ők kedvükre pancsikálhatnak az „igaz keresztény szex és kábítószer orgiában”, ahogy azt most már videón is megtekinthettük valamennyien. Te is…

    Szóval, Marcsikám, minden elismerésem. Eddig. Mert eddig még mondhattad, hogy te nem látsz semmit. De most már ez bajos. Persze tudom én, hogy mit követel tőled az önérzet és a hiúság, de azt hiszem, jobb lenne, ha megállnál egy pillanatra, és elgondolkodnál… Ahogy valamikor, 1990 környékén hirtelen ráébredtél, hogy nem jó helyen állsz. Szóval most is egy ilyen pillanat van.

    Ők – mármint Viktorék – nem tehetnek mást, harcolniuk kell az összeszedett vagyonukért, és talán az életükért is. A végsőkig. Félek, hogy nagyon csúnya idők járnak majd…

    De te még időben vagy, még megállhatsz. Találhatsz magadnak ezer mentséget. Kérlek ezért, a te érdekedben, MOST ÁLLJ LE. Nem kell semmit sem beismerni, semmit… csak HAGYD ABBA a pánikolást, a kapkodást és a kétségbeesett magyarázkodást. Rossz olvasni, nekem legalább is fáj.

    (Most itt éjjel fél kettő lesz mindjárt. Már kikapcsoltam a számítógépemet, aludni akartam, de a mostani szereplésed, és ezek a gondolataim annyira zavartak, hogy mégis visszakapcsoltam, hogy írjak neked. Kérlek, fontold meg…)

  • A többieknek, különösen Geyzának:
    Engedjétek el Marcsi torkát. Méltatlan ez a viselkedés hozzátok. Vesztett, és ez legyen elég. A sas nem kapkod legyek után…

  • A fórumon egy művelt és finom modorú úrihölgy az általa plagizált, túl szellemesnek aligha nevezhető „moslék-koalíció” kifejezéssel illette a jelenlegi ellenzéket (melyért egyébként én sem rajongok feltétel nélkül, de ez itt és most közömbös).
    Eszembe jutott egy régi, a nemzeti alaptantervbe tudtommal most beemelt (egyébként svábgyűlölő és antiszemita) magyar író, Szabó Dezső, aki, ha stílusa ma talán kissé avittnak tűnik is, írni azért – ellentétben például Vass Alberttel vagy Tormay Cécilevel – tudott. Nos, Szabó Dezső 1923-ban a Horthy-rezsimet görénykurzusnak titulálta, mondván, hogy a görény és az akkori nemzeti keresztény kurzus egyaránt sunyi, tolvaj és büdös – akárcsak a mai NER, teszem hozzá én.
    Arra gondoltam, mivel Szabó Dezső terminusa jól illik az Orbán-rezsimre is, egy hozzászólásban – a szerző nevét persze megemlítve – fölhasználom. Ám ember tervez, Isten végez; véletlenül a kezembe került egy régi újságcikk, melyet átfutva kiderült, hogy a „görény-kurzus” terminus felhasználásától el kell állnom – a görények becsületének védelmében.
    http://www.hocipo.hu/content/view/15210_vancsa_istvan_vonzasok_es_valasztasok_avagy_a_gorenykurzus

  • MINDENKINEK!

    ezek szerint felesleges volt a javaslatom, továbbra is életben tarjátok ezt a trollt!
    legyen ez a ti dolgotok, én köszönöm, de nem kérek ebből az élvezetből!
    persze, Boda ezt megfutamodásomként fogja kommentálni, de nem érdekel.
    igaz, nekem meg van az az előnyöm, hogy előbb-utóbb szembe fogok nézni vele. a tárgyaló teremben ugyanis lehetőségem lesz rá. kíváncsi vagyok, a szemembe fog-e merni nézni?

  • Illepityu 😀
    Ne vedd túl komolyan ezt az izékét itten.
    Rájöttem Chris azért tartja meg nekünk, hogy tudjunk rajta röhögni.Amint rugdaljuk és jajveszékel ahelyett hogy leborítana innen,

  • Chris : nem vagy Te egy kicsit szadi? 😀 😀 😀 😀 😀

  • Almási Alma
    2019 október 14
    7:34 du.

    Távol álljon tőlem az ilyesmi !
    Nem bántanám én őtet sohase !
    Szelíd lélek vagyok, mint távoli halk
    géppuska-szó a zodiákus felől.
    /A hangulatleírást Karinthytól származtattam ide./

    Én csak jobbítani szeretném őt, a magam cseppet sem bonyolult stílusában, persze so’sem hallgat rám. Ezért kell neki itten naponta kanosszát járnia.
    Szófogadatlan, engedetlen kisleá..izé..büdösbanya ez.

  • Ille!

    Maga csak fusson amerre akar,nem érdekel és az idióta,ok nélküli fenyegetései sem,meg ugye én csak regálok a „firkalmányaira”,amik megjelennek ……amit nem tud elviselni,tudom,hogy rám a legallergiásabb…..de ugye többen vannak, akik nem díjazzák… az meg ugye nem bűncselekmény (manapság!!!….)ha valaki más véleményen van?!!!!Maga még a kommunizmusban él?…!
    Maga próbált engem a fórumon kívűl (a favebookon!)is a hazugságaival,gyülölködésével a becsületembe gázolni(!!!)de ugye egy ilyen hazug,becstelen(!!!!)alak nem tud megsérteni!
    Ne bíróságra járjon,(ne ismételgesse önmagát),hanem egy jó szakorvoshoz,kezeltesse magát!

  • Amúgy én mindenki szemébe bátran nézek,de ugye a maga zavaros
    tekintetére nem vagyok kiváncsi,ami az elmeállapotát tükrözi…!
    Inkább arra koncentráljon,hogy egy tisztább pillanatában valami
    igaz,érdekes cikket írjon!

  • Ja,hogy a címnél maradjunk „légy bátor,menj el orvoshoz”mindezt (persze tegeződés nélkül)javaslom!

  • Nos Geyza (talán neki van ribancca?nocsak..)vagy HunCanada valahunnan… (aki úgy látja,hogy foszló hulla vagyok..)meg a hozzájuk hasonló fanatikus bunkók:
    Köszi,én jól vagyok élek itt megint sorra megnyivánulnak a „kedves,jó
    modorú és főleg megvetendő ,libsi kultúrával rendelekező lények…na csak égessék magukat tovább!!!!!
    Amúgy csak megsúgom,hogy a baloldal csak a fővárosban vezet(ameddig meg nem bukik a következő választások előtt…)
    a Fidesz országos szinten magasan vezet4
    Mivel én Pesten élek,sajnos nem örülök,de ugye ha már a régi komcsikat,szocikat is túléltem,talán a mostani „értelmiségi” balosokat is?
    Amúgy remélhetőleg valaki megtanítja Karácsonyt helyesen írni,beszélni,esetleg városnézésre is elviszik(hogy tudja mi hol van Budapesten,meg a volt kerületében…..
    De majd írok neki,hogy kérem a 20 e/Ft beigért fűtés-támogatást…mivel ugye a fűtési szezon már megkezdődött?…..
    Ha netán mégsem küldi azt is túlélem,mert szerencsére ki tudom fizetni a számláimat!
    Na pá,viselkedjenek…!

  • Boda Marcsi
    2019 október 15
    2:02 du.

    Jesszus, Marcsi, nem MAGA a foszló hulla! Te jó ég!!! Látja, ha ezt nem érti, akkor hogy akarja tisztán és igazan látni a magától akár csak 10 cm-rrel távolabbi és azon túli történéseket, a valódi világot? Te jó ég, maga tényleg azt hiszi, hogy magára írtam a „…foszlanak mint a bűzös hullák”?

    Ezt a Fideszre értettem, kiváltképpen az Önkormányzati
    eredményekre és a megszerzett (elvesztett) polgármesteri címekre valamint közgyűlési tagok tekintetében.

    Marcsi, azt mondja el, hogy magának miért kell egy dolgot minimum kétszer elmondani, hogy megértse, jól értse? Nem gondolja, hogy ez valami zavar az ön agyában, gondolkodásában? Tényleg kérdem, hátha maga tudja a pontos okokat erre. Ahogy Ön szokta mondani „ezen kéne elgondolkodni”. Nem igaz?

    Nem térek napirendre. Atyaúr ég, Marcsi!!! Maga döbbenet. Tényleg hálát adhat, hogy Önnel még szóba állnak emberek. Önnel, akinek még ez sem volt világos, hogy ki a „bűzös foszló hulla, a hasonlatban.

    Elhiszem, hogy ez a kudarc, amely visszaállította a 2010 előtti politikai térképet az önkormányzatiasság tekintetében megbolondítja a mindent relativizáló Fideszes embert, de magán ez nem kéne, hogy hasson, hiszen eleve ez a helyzet Magával.

  • Hát akkor nincs mit tenni, kedves Geyza, itt a KMH-n maradt a fórum romlása, lépésről lépésre, nem kis részben a te segedelmeddel…

    Bevallom, én például nem szeretek olyan társaságban forogni, amelyben egyeseket – csak azért, mert ostobák, hiúak és makacsok – lenéznek.
    Lassan le is vonom a konzekvenciákat…

  • Amúgy HunCanada!

    Én nem vagyok szellemmi csökkent,se a magukat meghazudtoló alak,mint itt többen,és ugye nem kell mindent kétszer mondani,mint maguknak sokszor jóval többször,hogy felfogják:
    Például azt,hogy mindíg jobboldali voltam(amit jó ideje a Fidesz képvisel)de párttag soha!!!!
    Aztán csak megjegyzem,hogy ma sem szégyen jobboldalinak lenni,országos szinten a Fidesz magasan vezet,míg BP.en csak azért győzött a baloldal,mert a Momentum mozgósította az egyetemistákat a baloldalikra történő szavazásra(olyanokat is akik eddig soha nem szavaztak…)Ezt biztos forrásból tudom…!
    De sebaj,nem elég megnyerni a választásokat,megszerezni HATALMAT….,azt meg is kell tartani,(méghozzá 5 évig!!!)
    Az,hogy első (Gyurcsány..) őszödi beszédnek (bár kissé megkésve
    végzetes következményei voltak….,úgy a második Karácsony Gergő beszédének”vallomásának” (nem bűnbánásnak!!!)is lesz hatása…(remélhetőleg hamarabb),
    akkor is ha sok egyszerű,tájékozatlan és buta embert(köztük leépült nyugdíjasokat)sikerült is ideig óráig a mostani ígérgetéseikkel megtéveszteni,előbb utóbb rájönnek,hogy csúnyán átverték őket……!!!!!!!
    Én békeszerető ember vagyok,aki nyugalomban szeretne élni(mint a többség),de nem tartom kizártnak,hogy lesznek még itt nemsokára számonkérések,tüntetések….Bár ne legyen igazam!

  • Boda Marcsi
    2019 október 15
    11:37 de.

    Hát ahogy elnéztelek
    ott az Örsön, a bankban,
    amint gyalogoltál kifele a
    türkizkék turkálos kis szvetteredben
    meg a fehér zokni-fekete szandál „kompozíciódban,
    hát bizoby eléggé zavarosnak tűnt a tekinteted amint
    kinézték kicsi apró kócos fejedból !

  • Almási Alma
    2019 október 16
    5:03 de.

    Ne légy naív,
    nem lehet ilyen „adminisztratív”
    módszerekkel szanálni egy ilyen aljadékot
    miont ez az OIM* . Mert majd jön valami Slapaj
    vagy Gyuri10 és elkezd vele bájologni, megadván neki
    a maradáshoz szükséges „erkölcsi obligót”.Már párszor pár
    helyen le lett játszva az ilyen „nemszólunk hozzá”
    dolog.Gykorlatilag tökéletesen hatástalan.
    A moderátor dolga szanálni az ilyent.

    *OIM = Oldal Idióta Marcsája

  • HunCanada!
    Mivel én magukkal szemben nem vagyok öntelt, tárgyilagos vagyok,lehet,hogy acfoszló hullát nem rám értette? én értettem félre,de ha netán mégis köszönöm jól vagyok és azok sem „foszló hullák” szerencsére akikre esetleg értik….!
    Na azt hiszem minden „lényeges”????…kérdésre,vádaskodásra válaszoltam,sőt több időt töltöttem itt mint szerettem volna,így
    most ha „megengedik” más,jobb és főleg tartalmasabb
    szórakozást választok,ezt javaslom maguknak is például:Jó film,némi újság,jó könyv és jó film…..talán ? hasznukra válik!
    Szép estét!

  • Boda Marcsi
    2019 október 16
    12:44 du.

    Jó MArcsi. Rendben. Velem lehet beszélni. Ha nem találja jónak a Fideszre a „foszlanak mint a bűzös hullák” kifejezést arra, hogy

    a korábbi 17 fővárosi FIDESZES polgármesterből 4-re foszlottak azok az Ön kedvenc pártcsaládba tartozó bűzös, család és keresztény ellenes, pornós, orgiás, paráznás és főleg korrupciós ügyektől hemzsegő kormánypártiak, akkor ezt minek lehet még nevezni, vagy Ön minek tudja nevezni?

    Hiszen a tény, hogy csökkennek – azaz foszlanak – polgármesteri mandátum szinten, és bűzlenek, a különböző család- és kereszténység ellenes bűneiktől.

    Szóval Ön, mégis milyen más hasonlattal írná ezt a helyzetet le, ha nem a „foszlanak mint a bűzös hullák?”

    Ez nagyon is találó hasonlat volt. Várom az Önét.

  • Geyza!

    Ha C.Á.nem is mindig tárgyilagos és nagyon baloldali,de ugye normális veled és a hasonlóakkal(többen is vagytok..) ellentétben!

    Ha te engem(szándékosan kisbetűvel a te…)”ribancnak” és „aljadéknak” nevezel az ugye téged mínősít,és ha én neveznélek
    téged „stricinek”,”mocsoknak”,akkor ugye nagyon fel lennél háborodva és valószínűleg akkor a hozzászólásom „moderálnák”…
    Maradjunk annyiban,hogy te egy erősen terhelt,fanatikus,tájékozatlan és bunkó alak vagy és az ilyen
    „lény” nem tud megsérteni,vígasztaljon az ,hogy nem vagy egyedül itt….
    Mellesleg becsületsértésért csakis én jelenthetnélek téged,és az egyik hasonló szinten lévő „főnöködet”,de akinek nincs
    becsülete annak ugye felesleges,nevetséges próbálkozás a más és főleg tényleg tisztességes emberek becsületébe gázolni……
    Amúgy az általad felsoroltakon kívűl mások is velem szimpatizálnak,és többen is lennének,ha bem üldöztétek volna el innen!
    Én mint régebben többször is írtam,csupán a kinti és itthoni félrevezetetteket kívánom tájékoztatni a valóságról,időt szakítok rá,meg ugye alacsony a vérnyomásom,így néha jót is tesz ha idekattintok….meg az sem mellékes,hogy jót lehet rajtatok röhögni,ha netán nincs egy jó és vidám film!
    Na pá,gyógyíttasd magad,jobbulást kívánok!

  • Kiegészítés!

    Ugye vannak „esetek” ,amikor az ápolt gondolja a a gondozóját bolondnak,….nos ilyenkor kap egy szurit…
    Bár felsőfokú pénzügyi végzettségem van és nem szakorvosi,ápolói,azért még
    meg tudom különböztetni a normális embereket a bolondoktól…!

  • Alma!

    Amúgy már régebbem is levonhatta volna a konzekvenciát…..
    Nos én sem szeretek olyan fórumban forgolódni,hozzászólni,amelyben egyeseket azért néznek le,mert
    igazat mondanak,nem ostobák,nem hiúak és főleg nem makacsok,és nem mellékesen nem cáfolhatók!

  • Amúgy Almácska!
    Ha pár pillantra meg is tévesztettél..de ugye nem tagadod meg önmagad?!!!!
    Az meg ugye egy naív és ballibsi kisebbsági ábrándozás,hogy 2022-re
    elűzitek a jelenlegi kormányt…..mivel? és kivel?,milyen alapon?,ki is támogatja?…..
    Na ne izgulj feleslegesen,addigra a ballibsik nullák lesznek,pihizz,van időd kijózanodni!
    mindezt a reklám alatt!
    Pá!

  • OIM*
    Kiafene az a „CÁ” akit folyton emlegetsz
    Nekem itten ne okoskodj rébuszokban ird le mit akarsz te idióta

  • Boda Marcsi
    2019 október 16
    2:52 du.

    Ne hazudj Boda
    nem tudsz kivonni egymásból
    kettő darab kétjegyű számot sem.
    A jól tejelő állásodat sem az állítólagos
    „végzettségednek” köszönhetted hanem annak hogy
    sűrűn,mélyen és csontig benyaltál a Kádári Államhatalomnak
    hogy el csaklizhassad a hivatali főnőköd iróasztalát,munkáját.
    Nem tudod letagadni, te magad lelkendezted itt el
    nagy büszkén az egészet mert azthitted
    majd megdícsérünk érte.
    Te idióta 😀

  • Amúgy, Marcsicska… Eszemben sincs téged megtéveszteni, minek az már? Viktorod rég megtette… Jól elbánt veled, szegénnyel… De én együttérzek veled, és nagyon szomorú is vagyok miattad. 🙁

  • Terhelt Geyza!

    C.Á: Christopher Ádám a fórum főszerkesztője,moderátora….
    rajtad kívűl ezt mindenki érti,de vannak hozzád hasonló szinten lévők is…..,akik más nála kissé ismertebb személyek nevének rövidítése alapján sem képesek azokat beazonosítani a hozzászólás,a téma alapján sem …,hogy kire is gondolok….(pld.a szintén észlény Besancon aki a B.L röviditésből sem jött rá,hogy Batthyány Lajosra gondoltam…)

    Aztán Almácska!

    Ugyan Viktor mivel is bánt el velem?…..semmiben!
    Országos szinten közel 2/3-dal győztek a jobboldali polgármesterek,meg ugye Orván 2022-ig marad,míg több baloldali
    kerületi polgármester,nem beszélve a tehetséges,észlény Karácsonyról….nem biztos,hogy kihuzza 5 évig….
    A tiltakozásokat,tüntetéseket majd a kényelmes karosszékemből
    nézem a TV-ben (pláne amikor a hazug felelőtlenűl igérgető Gergő ellen lázadnak,aki már most több „igéretét” visszavonta…

    De ugye a Momentum által lefizetett egyetemisták a sok buta, iskolázatlan,tájékozatlan (köztük sok nyugdíjassal)és főleg
    hiszékeny emberrel igen,akik majd megtudják,hogy milyen jól is jártak a drogos,ellenzéki tolvajbandával……!!!
    Na legyenek bátrak,viselkedjenek ,ha nehéz is….és főleg
    ne égessék még jobban magukat!
    Ne erőlködjenek süket válaszokkal!
    Pá!

  • Természetesen a szerencsétlen,megtévesztett,butácska,és hiszékeny
    kisembereket sajnálom,de majd csak kiállnak magukért……
    nekem nincs miért aggódnom,a tisztességes munkával(és nem pártmunkával!)
    megdolgozott nyugdíjamból szépen és segély nélkül is jól megélek,amit ugye ez a kormány továbbra is garantál?!!!!!
    Mellesleg részvétem többeknek… az állapotuk miatt!

  • Ille Pille”

    Egy „jószándékú” megjegyzésére elfelejtettem reagálni:

    Az lehet,hogy a kerületem tisztességes,bizonyított(!!!) és jó polgármestere most vesztett,de nem bukott(egyébként a képviselőtestület tagja maradt!!!),de ugye maga mint szuper-cikkíró és esetleg az új kétes …polgármester valószínűleg tényleg bukni fog!(a kurva jelzőt mellőzetem,ez a maga szótárában szerepel)
    Amúgy nem téptem a ruháimat sem…….nincs rá okom!
    Na moderálja magát (ha már nem figyelmezteti senki..)és főleg vizsgáltassa meg magát egy jó elmeszakértővel!……….

  • Boda , okt.17.12:41 -„..akik más nála kissé ismertebb személyek nevének rövidítése alapján sem képesek azokat beazonosítani a hozzászólás,a téma alapján sem …,hogy kire is gondolok….(pld.a szintén észlény Besancon aki a B.L röviditésből sem jött rá,hogy Batthyány Lajosra gondoltam…) ”

    Kedves Boda, nyilván hallottad a közmondást miszerint „a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát? ” Nos itt van erre a példa – mindig elfelejted, hogy bár te igen, az internet viszont nem felejt ! Segítségül annyit, hogy az idézetek a „Hazafiak voltak…” c. aradi vértanúkról megemlékező cikk alatt találhatóak. Ime:

    Boda Marcsi Illének
    2019 október 6
    2:08 du.

    „Annak ellenére,hogy a felsorolásában magyarok is szerepelnek…
    van akiket kihagyott (többeket)pld.B.Lajos és másokat.”

    – – – – – – –

    Besancon
    2019 október 7
    6:57 de.

    Boda
    okt.6.2:08

    „B. Lajos? Ő ki ? Kiskorú talán? Ha Batthyány Lajosra gondolsz, írd ki nyugodtan a nevét, ennyit talán megérdemel – ha pedig nem vagy benne biztos, vagy nem tudod hogy kell helyesen leírni (a nevekkel ugyanis már többször meggyűlt a bajod !) akkor nézz utána mielőtt megint oktatni kezdesz valakit!… ”

    Na, látod írhattam volna megszólításként, hogy „Terhelt Boda, vagy észlény Boda stb” főleg ha hozott anyagból kívántam volna dolgozni, de mint látod én senki testi /szellemi nyomorával nem kívánok élcelődni! Elég bajod lehet neked saját magaddal nélkülem is!
    Na, pá!

    Jut eszembe, te tényleg azt hiszed, hogy Geyza nem tudja beazonosítani az általad rendre használt CÁ-t? Hát ennyire ostoba még te sem lehetsz, pedig úgy tűnik, hogy de!
    Pontosan tudja – mint itt nagyjából mindenki – hogy miért ehhez a formához ragaszkodsz, akárcsak DT, vagy B. Lajos esetében! A továbbiakban viszont megfogadom Ille és sok más, itteni bölcs ember tanácsát!
    Na, most tényleg pá, ezúttal végleg!