Orbán Viktor elvtárs egy napja

2019 november 15 9:48 de.41 hozzászólás

A szocialista magyar nép fénylő csillaga, pártunk és népünk atyja, Orbán Viktor Mihály elvtárs, a szocialista ember prototípusa néha pihenni is szokott.

Igen, kedves olvasóim, még ez a tökéletes és fáradhatatlannak tűnő ember is szokott néha pihenni, hiszen neki is 24 órából áll a nap, még ha nekünk úgy is tűnik, hogy fáradhatatlan és sokszor helyettünk is építi a szocialista világot.

…de hogyan is néz ki Orbán Viktor Mihály elvtárs egy napja, hogyan és mikor pihen a MSZMP KB. elnöke a párt főtitkára?

Engem, Bercsik Andrást ért, az a hatalmas megtiszteltetés, hogy elkísérjem egy napján rajongva szeretett vezérünket.

Reggel 07:00-kor parkolt le a csendes és puritán Cinege utcában a szolgálati Csajka, melynek első ülésén ott ültem én, a sofőr mellett, várva népünk vezérére Orbán elvtársra.

Természetesen nem kellett órákat várakoznunk, hiszen abban a pillanatban, ahogy a sofőr levette a gyújtást és a motor leállt, már nyílt is a kapu és már jött is ő, a maga közvetlen emberi módján, odaintve nekünk, majd ült be a hátsó ülésre egy hangos – „Jó reggelt elvtársak!” köszönéssel.

Ennél jobban nem is indulhatott a napunk, ezen a gyönyörű november 7-én, amikor az egész ország a Szovjet szocialista forradalomra emlékezett meg.

Miközben az autóval haladtunk előre az ébredező városon, Orbán elvtárs a reggeli híreket olvasta, vajon mit láthatott, milyen rossz hírt olvashatott, amikor magas homlokán összegyűltek a ráncok?

Már majdnem a Moszkva térnél jártunk, amikor Orbán Viktor Mihály elvtárs rám mosolyodott és megkérdezte, hogy miben segíthet nekem?

Kedves olvasó, nem tudom leírni, szavakba önteni, hogy ez számomra milyen megtiszteltetés volt ott és akkor, de mivel állandó olvasóim tudják, hogy gerincem acélos és a hatalom előtt sem hajol meg soha, bátran szemébe néztem Orbán elvtársnak és arra kértem meséljen az életéről.

– Mire kíváncsi Bercsik elvtárs?

– Mindenre, mesélne a 89-90-es évekről, a Fideszről?

– Nos, bár nem tegnap volt, és azt hittem az aktuál politika jobban fogja érdekelni, de szívesen. Tudja

Bercsik elvtárs még én is követek el hibákat, és ez egy olyan időszaka volt életemnek, viszont okulásul elmesélem az utókor számára.

1989-90-ben olyan volt a világpolitikai helyzet, hogy mindannyian azt hittük, hogy Gorbacsov megengedő politikája a Szovjetunió és a Varsói szerződés széteséséhez fog vezetni, valamint a KGST megszűnéséhez. Nem volt véletlen, hogy pár hithű kommunista társammal, Kövér elvtárssal, Simicska elvtárssal, Áder elvtárssal és sorolhatnám még a neveket, megalapítottuk a Fideszt, hogy ellensúlyozzuk azt az ideológiai hígulást, ami a KISZ-ben tapasztalható volt akkor.

– Itt gondolom a Gyurcsány féle vonalra gondol. – vetettem közbe magam is visszaemlékezve arra az időszakra.

– Igen, a Gyurcsány Ferenc elvtárs által képviselt nyugatos politika talán jobban beleillett az akkori eseményekbe, de feladását jelentette mindannak amit a szocializmus képviselt.

– Végül Gorbacsov meghalt, és Jelcin elvtárs nem engedte szétesni a Szovjetuniót és a Varsói szerződés tagállamait. – segítettem be a múltidézésbe a magam egyszerű módján.

– …és milyen jól tette! Tény, hogy ezután Magyarország nehezen talált vissza a szocializmus útjára, hiszen Németh Miklós, majd az őt követő Horn Gyula is, inkább a Szovjetuniótól való elszakadás irányába vezette az országot. – Orbán elvtárs eltűnődve kinézett az ablakon – de tudja ki ártott legtöbbet a szovjet – magyar barátságnak?

– Gyurcsány elvtárs? – kérdeztem szinte félve.

– Látom jó újságíró maga Bercsik elvtárs! – kérdezni is mer! Igen, Gyurcsány elvtárs volt az, aki megfeledkezve az egykori KISZ-ben tanultakról, mindent elkövetett, hogy másolva, majmolva a nyugati példát, javasolta például a közös valutát a KGST országai részére.

– Ez végül is a rubel lett!

– Igen, mert Gyurcsány elvtársnak is voltak jó gondolatai, mert semmi nem fekete, vagy fehér!

– … és arról mi a véleménye Orbán elvtárs, hogy eltörölték a KGST országok közötti határokat, így egy személyi okmánnyal bárhová lehet utazni a szocialista országok között, akár még Kubába, vagy Kínába is.

– Szerintem ez is jó dolog volt, de rá kellett jönnünk arra, hogyha túlságosan követjük a nyugati utat, elkényelmesedünk és észre sem vesszük, felzabálnak minket az imperialisták!

– Brüsszel!

– Igen, Brüsszel! Talán még emlékszik Bercsik elvtárs 2006-ra, amikor Öszödön, Gyurcsány elvtárs fel akarta számolni az MSZMP-t. Az Brüsszel miatt volt!

– Tényleg?

– Ezért kellett akkor nekem utcára vinnem a valódi elvtársakat, hogy egy újabb forradalommal biztosítsuk be a szocializmus melletti elköteleződésünket.

– …, igen, emlékszem azokra a forradalmi napokra, ott harcoltam én is maga mellett Orbán elvtárs!

– Tudja ez miért van Bercsik elvtárs?

– Nem.

– Ez azért van, mert magában és bennem is utcai harcos vér folyik, amolyan kipcsak vér! Mi bátran harcolunk az elnyomó zsarnokság ellen, mi nem rombolunk, mi felépítjük a jövő szocialista világát!

– Orbán elvtárs, kérdezhetek még valamit?

– Persze, bátran!

– Ennyi küzdelem után, élvezve Putyin elvtárs kitüntető barátságát, hogyan tudja elfogadni azt, hogy Gyurcsány elvtárs a mai napig ott ül a parlamentben, hiszen ő a maga ellenzéke!

– Értem Bercsik elvtárs a kérdését és meg is válaszolom. A sas nem kapkod legyek után, Gyurcsány elvtárs az én lelkiismeretem, amikor neki nagy a hangja, valamit rosszul csinálok, amikor meg sem szólal évekig a parlamentben, akkor pedig jó úton halad a szocializmus építése!

– Köszönöm az interjút Orbán elvtárs!

– Szívesen Bercsik elvtárs, de ha már itt van, jöjjön velem és kísérjen fel a tribünre, nézze meg felülről is az én hálás népem!

Lang Alex

41 hozzászólás

  • Lőfegyverek és egyéb gyilkolószerszámok nélküli háború kezdődött Magyarországon. Íme:

    https://index.hu/kultur/2019/11/15/emmi_muzeum_tamogatas_ellenzeki_polgarmester/

  • Magyar földön
    Magyar lófasz
    Magyar seggbe.

  • HAHAHA, ez egy nagyon tehetségtelen Föld S. plágium volt, amit én a szinvonalas Péterünk helyében kikérném magamnak! 😀

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2019 november 15
    11:29 de.

    Hát ecsém,
    a TE agyadban nem kell
    kelteni a zavart.Zavaros az magától is.

  • Amúgy az igaz,egyetértek:Magyar hazába magyar embereket!
    A cikk többi „idióta szellemeségére” nem kívánok reagálni,és
    sietve távozom,hogy el ne kapjam egyesek súlyos,gyógyíthatatlan elmebaját!
    Bízzák magukat sürgősen a gondozóikra!

  • Ez a zavaros-agyú
    azt képzeli,itten megnézi
    bárki is a mocskos kis linkjeit.Nem
    képes felfogni a barom, hogy akik idejárnak,azok
    azzé járnak ide mert undoruk van az állami ál-közmédiáktól
    és azok kapcsolt részeitől. Lehetséges hogy esetenként
    felrakvalós infót is, de a sok szar között
    a francnak sincs kedve válogatni.
    Az uccán heverő kutyaszarban sem
    fogok egy villával turkálni,
    hogy hátha van benne egy
    gyémántgyűrű 😀

  • Kiegészítés: magyar embereket és gyereket természetesen!
    Mindezt a gyengébbek kedvéért…..!
    Egyébként ha a szerző cukkolásnak,viccnek szánta a cikket,az más…de sajnos úgy értelmeztem,hogy komolyan és „sajnos,kritikus állapotban írta”?!

  • A kedves szerzőt szeretném felhomályosítani: Gorbacsov igaz,hogy megöregedve,de még ma is él Amerikában.

  • Orsós Elemér

    Jurásek Fábián Sebestyén
    2019 november 15
    11:29 de.

    Kedves Uram, türelmesen várom azon magyar tulajdonú magyar cégek névsorát akik szanaszét verték a régiót! 😀 😀 😀 D: D:

    „Fájdalmas látnom, hogy Magyarországon nem Ellenzék van, hanem ellenség…”

    Mégnagyobb fájdalom hogy, ez vice-versa igaz!

  • Kiváncsi vagyok, hogy ki fog tapsikolni Alex alkotásán….

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Geyza!

    Szellemi szinted felfoghatatlanul alacsony és talán nem csak azért mert nem vagy hajlandó értelmes emberek gondolatait meghallgatni vagy elolvasni… Mindenesetre ténykedésed jól minősíti azokat is aki itt „baloldali érzelmű” íróknak titulálják magukat, mert hozzájuk illő közönségre lelnek a Geyza-ban!
    Nekem veled semmi dolgom meg itt orbánozó írócskákkal se nagyon(önmagukat minősítik!), csupán arra szeretném felhívni az esetleg értelmes ide tévedő olvasók figyelmét, hogy lehet másképpen is gondolkozni, ill. akik a jelenlegi országvezetést kívánják ledönteni (valós jó alternatíva nélkül!), azok csak maguk alatt és többi normális ember, normális állampolgár alatt vágják a fát! És én ebből a világból nem kérek (a link egy fontos videóbeszélgetéshez vezet, még olvasni sem tudni hozzá Geyza!: https://www.youtube.com/watch?v=MdTPwH3yEf0

  • D.Bernstein
    2019 november 15
    4:17 du.

    közöd? amúgy mintha említettem volna, Lang A. nem foglalkozik a hozzászólásokkal.

  • Orsós Elemér
    2019 november 15
    12:43 du.

    attól tartok, nem tudsz különbséget tenni a plágium és a persziflázs között.

  • D. Bernstein: a jázminok…

  • Orsós Elemér

    Ille István
    2019 november 16
    3:33 de.

    Na jó igazad van, legyen persziflázs, DE elképesztően Föld S. stilusában, ami viszont plágium! 😀 (Viszont nem olyan nagy balfas.zság, mint egy senki orsóst plagizálni! 😀 )

  • JichakPerlmutter,

    sőt, a kerékpárokat és az autóikat is be kellett szolgáltatniuk, nemcsak a rádióikat. A boltjaikat is. Ez utóbbi miatt leszabályozták a vásárlásaikat is, így:

    http://www.csillagoshazak.hu/sites/csillagoshazak.hu/files/images/galleries/fpl004.JPG#overlay-context=

  • Kerületi novella verseny 10-14 éves úttörőknek (1969).
    9. helyezett: Lang Alex.

    A pályamű címe: „Magyar hazába magyar gyerekeket”

    Értékelés: Ügyes vagy Alexke, legközelebb talán jobb lesz, ne keseredj el.
    Mindenesetre gondolkodj el a kőmíves szakmán 8.elvégzése után.

  • Drizari
    2019 november 16
    11:27 de.

    szeretnélek emlékeztetni, hogy mindez a mai napig folytatódik, igaz nincsen sárga csillag és nem a zsidókkal csinálják, de nagyon sokakkal és mostanság a zsidók is az elkövetők között vannak.., sohase’ feledd ezt, amikor agnoszkálsz, és emlékezz Heródes katonáira amint minden újszülött fiúgyermeket … és a vér csak folyt, anyák zokogtak … Afrika, Délamerika Central Amerika Caribbean, Délázsia, Délkelet Ázsia… több, mint 50 ország

    A FÖLD PEDIG FOROG Galileo Galilei: Eppur sí muove

    sohase’ feledj el semmit! és ne legyen ilyen szűk látószöged, soha! az már bűn!!!

  • gyuri10
    2019 november 15
    10:58 de.

    Mert ő nem trágár.
    Ő aztán nem! Mindig más a trágár.
    Legalábbis ezt hazudozza Ráhelnek, akihez
    sírva szokott vánszorogni ez a szemétláda mikor
    megtépázzuk a rohadt kis lelkét.Lehet megírom emilben Lehárnak miket irogatsz itten kontra az ottani hazudozásaidra.
    Had lássa ki is vagy te valójában barátocskám.

  • Orsós Elemér
    2019 november 16
    9:39 de.

    „plágium: olyan szellemi alkotás amit a szerző egy másik műről másolt és azt a saját nevén közölte.” (Idegen Szavak Gyűjteménye)

  • Tüske Zsófia

    Jurá(se)k : Szakács Árpád, mi? a magyargárdás sötét lakáj, gajdicsottó embere,aki feljelentésének hatására kirúgták Pröhle Gergelyt a Petőfi Irodalmi Múzeum éléről és a helyébe kinevezte Kásler a kis tőkés/századvéges határontúli Demeter Szilárdot….

    mégis, mi lenne, ha itt nem osztana meg bármire is bizonyítéknak 888-as habonyi mérgező cikket?

    legyen a magáé thürmer gyula. szép kis társaság, akik némi baksisért a kedves édesanyjukat is engednék meghágni, hogy szaporodjék a Magyar.

  • Tüske Zsófia

    Boda: szüljél, hazaffyas kötelességből. senki nem gátol meg benne. orbánviktorral minden lehetséges.

  • Ferenct
    2019 november 16
    2:53 du.

    Hány órát vájkáltál könyékig
    a NET szemettyében ezért a semmi ki infó-morzsáért?
    Nincs jobb dolgod? Remélem most boldog vagy hogy egy hajdani
    gyereket megpróbáltál dehonesztálni.Mindig tudtam hogy szemétláda vagy. Báyerzsótiék farvizéről.

  • Nézem a csehek idén készítette 6 részes sorozatát, Eszmélet címen. A neten is nézhető HBO GO mától leadta mind a hat részt. A történet két idősíkon játszódik, 1977-ben és 1989-ben. Az előbbi év középpontjában a Charta ’77 mozgalom, az utóbbi évé sejthető.

    Szerintem nálunk mára teljesen elfelejtődött a Charta ’77, mi is volt a célja, kik vettek benne részt. Magyar vonatkozása, hogy több mint 250 értelmiségi 1979-ben levelet írt alá, amiben kérték Kádár Jánost, hogy tegyen diplomáciai lépéseket a Charta ’77 mozgalom tagjainak érdekében. A levél másolatát elküldték Losonczi Pálnak, az Elnöki Tanács Elnökének is. (a levél tartalmát és az aláírók neveit a Szabad Európa rádiójában beolvasták)

    Nálunk az aláírók között Csoóri Sándor költő, Iványi Gábor Lelkész, Tamás Gáspár Miklós filozófus, Solt Ottilia szociológus, Krassó György közgazdász, közülük említve néhányat. Még Hegedűs András volt miniszterelnök is aláírta. Mondanom se kell, hogy az aláírók mindegyike belügyi megfigyelés és vegzálás alá került.

    A névsorban viszont hiába keresnéd Tállai András, Lezsák Sándor, Harrach Péter, Szanyi Tibor neveit, ismét csak néhány nevet említve. Viszont aláírta Sulyok Mária színész is, a nagy hazaffy Béres Ilona nem. Na jó, Pécsi Ildikó sem. De egy benzinkútkezelő, aki amúgy ráérő perceiben filozófus volt, ő igen. Őt Hamburger Mihálynak (1941-2005) hívták, s akinek életútját ajánlom Almási Alma figyelmébe:

    http://nol.hu/archivum/archiv-373816-187263

    Ja igen, és még: Hamburger néhány társával összegyűjtötték, kiket bocsátottak el az aláírás miatt, vagy más okokból, így állt össze egy izgalmas tabló a Kádár-korszak retorzióiról, az addig nem ismert vidéki megtorlásokkal egészítve ki a képet. 1980-ban megalakult a munkájukat elvesztett, illetve a kirúgott kutatókat támogató két szervezet, a Muki és a Kuki, amely segéllyel, illetve más nevén végzett munkával segített a munka és kereset nélkül maradtakon.

  • Orsós Elemér

    Ille István
    2019 november 16
    10:55 du.

    Köszönöm a helyreigazítást, sajnos van még mit tanulnom! Azon elenyésző számú kivételek közé tartozom, akik soha a büdös életben még senkire nem haragudtak a jobbításukért, sőt! 😀

  • Géza

    „Akinek van humora az mindent tud. Akinek nincs humora az mindenre képes”

    Te az utóbbi vagy mert semmilyen humort nem mutattál eddig az – alpári bunkóságon kívül.

  • Ferenct
    2019 november 17
    8:38 de.

    Tőlem láttad ezt a mondást pár hónapja.
    Azzal a különbséggel hogy én a forrást is megjelöltem.
    Nem pont neked írtam véletlenül?
    Kontraviccnek szaga van…/Városi mondás/

  • hehehe
    akárhányszor látom
    ezt a „felvezető képet” a szöveggel,
    nekem mindig így gyön le: ” Mapgar hafába mapgar gyereket.
    De tudjuk : az ösmogorik kurtyogva felypítettek

  • Ferenct:
    Előbbihez:
    A te „humorod” meg olyan mint a „hal esernyő nélkül”.

    /Egy Mörfi mondás után szabadon/

  • Géza

    Lábszagú, ne erőlködj.
    Helyesen: Murphy-:)

    ps: Törődj bele, h. nem te fújod a passzátot itt. Esetleg csak fatornyos kis falucskádban, ha egyáltalán.

  • Ferenct
    2019 november 17
    8:38 de.Reméljük ” rávilágításod” alapján nagyon kedves barátunk nem fog a mostanitól még mélyebbre süllyedni!Bár ezt nála sosem tudni!
    Üdvözlettel.

  • Drizari
    2019 november 17
    5:09 de.

    Almási Almának ajánlod?
    A NER, bocsi, akartam mondani a PÀRT hű lánykájának? (későbbi nagyasszonyának?)

    Hiszen tőle magától hallhattuk az életfilozófiáját:
    „mindenkinek meg kell bocsátani, hiszen csak tették a dolgukat,
    Viszont a lelkük mélyén jó emberek voltak.”

    A diktátorok, farizeusok, besúgók, pártkatonák, hűséges hivatalnokok … mind, mind.

    Hisz Ö maga közéjük tartozott, (közvetlenül saját szájából) még vonalasabban persze a közvetlen felettesei, akik amikor mint hűséges PÁRT-fejesek akadémikusságig vitték, – milyen szép is volt tőlük! – nem feledkeztek odaadó alattvalóikról, akarom mondani volt beosztottjaikról.

    Így működött ez a NER-ben, akarom mondani a PÁRT-ban, és ma is ennek módjára működik minden.

    Csak ma Orbán-elvtársnak, akarom mondani Orbán Úrnak hívják a mindenki atyját.

  • Gabriel
    2019 november 17
    7:41 du.
    @gaga

    sikerült kikászálódnod „alóla”? (rágtad?) nem akármi, pedig be voltál hordva avarral

    hahahahaha

  • tóth péter és Ferenct,
    nem kell azon studírozni,hogy félnótás barátotok fog vagy nem fog „mélyebbre süllyedni”.A legalsó szinten már réges régen landolt.Azóta néha próbálkozik a felemelkedéssel,de ilyen alacsonyan már nem kaphat hátszelet sem. Üdvözlettel.

  • Gabriel,

    nem tudom, hogy Almási Alma milyen politikai funkciót töltött be a proletárdiktatúra idején, de ez mindegy. Hamburger Mihály is kommunistaként kezdte életpályáját, aztán felismerve annak valódi arcát, változott a „hite”. Ilyen felismerés részese volt a francia Yves Montand énekes-színész is, aki eleinte lelkes híve volt a kommunizmusnak, aztán 1968-ban megváltozott és emberjogi aktivista lett. Magyarországon (mily érdekes) 1957-ben adott koncertet.

  • Drizari
    2019 november 18
    8:11 de.

    a BB-t kihagytad (Brigitte Bardot ő is harcolt, keményen… amikor ráért)

    hahahaha

    most sárga mellényben járnának, és borogatnának (na nem a dagadt bokájukat hanem a… szóval azt)

    és akkor…
    azt olvasom, hogy a Molotov koktéllal és esernyővel felfegyverzett hongkongi aktivisták ma már úgy viselkednek mint mikor a hangyabolyba forró vizet öntesz egy lavórral de az esernyőjével takarja azt ami nincs is neki: ARCA na az nincs… mert nem arra szerződtették Hóli Vudiban mindjárt a CIA mellett NSA-ból nyersen és sok sok fakaurival

    olyan jó látni az élő képeket amint ….bef….nak a csapdába vagy a bugyiba?

    hahahahaha

  • Gábriel! Osztogatod a névjegyedet? 😀

  • gyuri10
    2019 november 18
    7:47 de.
    Találó és valóban ez az igazság— csak az ember nem mindig veszi észre,de köszönettel vettük a figyelemfelhívásodat

  • A „bölcs”cikkírónak kiegészítésül,csak annyit üzenek,hogy a magyar nép normális(és tapasztalt…)többsége nem szocialista,mint ahogy Orbán sem,(akinek ha nem is tetszik a levitézlett
    és nem véletlenül lecsúszott ellenzéknek)akinek még „fénylik a csillaga” jó pár évig!!
    Na erről ennyit,aki nincs képben ne erőlködjön feleslegesen és főleg nevetségesen!