Az elkúrt ország

2019 december 16 3:57 du.107 hozzászólás

Két hete élek Ausztriában, a magyar határtól cirka 10 kilométerre, már nem vagyok magyar, igaz eddig sem voltam…

Sok éve Idegenné váltam saját országomban, olyanná, aki egyre jobban elvesztette kötődését, ahhoz a valamihez, amit úgy hívnak, szülőhaza.

30 éve még magyar voltam, vagyis annak tartottam magam, igaz már akkor is szégyelltem magam Ausztriában a magyarságom miatt, hiszen ha eldobott szemetet láttam, az magyar nyelvű volt, vagy amikor megjelent a Mariahilfer Straße egyes boltjaiban a kiírás „MAGYAR NE LOPJ!”

…de akkor még nem akartam elmenni, akkor még úgy gondoltam, Magyarország a korlátlan lehetőségek hazája.

Akkor még úgy gondoltam, majd tanulunk a sógoroktól, meg minden más népektől kultúrát, hiszen kinyílt a világ.

Már nem gondolom így!

Pár napja megkaptam az első osztrák rendszám táblámat az autómra, ültem a kocsiban és néztem a tartományi címert a táblán, a piros fehér keretet, és egyszerre volt fantasztikus érzés, de fájdalmas és dühítő is.

Ültem a kocsiban, simogattam a rendszám táblákat, nézegettem az osztrák forgalmit és nagyon torokszorító érzés volt, mint amikor egy szerelem elmúlik és fáj!

…és tudod, hogy nem így akartad, nem ezt akartad.

Eljutni odáig lélekben, hogy mindent feladj abban az országban, ahol éltél és ahol halni akartál, az nem egyetlen pillanat műve, hanem egy hosszú és fájdalmas agónia vége.

Az új, választott országomra naponta csodálkozok rá, hogy így is lehet? A középkori városokra, a várakra a hegytetőkön, a havas hegycsúcsokra és arra a nyugalomra, ami ebből az egész országból árad.

Mióta itt élek nem hallottam egy hangos szót, nem láttam veszekedést, ellenben láttam embereket, akik beszélgetnek egymással, bármilyen ügyintézést, vásárlást végeztem, kedvesen fogadtak, udvariasan bántak velem. Ez itt alap és úgy néz ki természetes.

Jó itt lenni!

…de azért rohadtul dühös is vagyok!

A párom tízen éve él Ausztriában, ő már osztrák állampolgár és elsősorban a gyerekei jövője miatt döntött úgy, hogy véglegesen elhagyja Magyarországot.

A gyerekei már itt Ausztriában jártak óvodába, iskolába és járnak még most is, ők is osztrák állampolgárok, 3 nyelven beszélnek anyanyelvi szinten, nem érzik magukat magyarnak, nem is akarnak ott élni.

Gondoljatok bele, 4 ember, aki már nem akarja, hogy legyen közük Magyarországhoz, 4 ember, aki elveszett Magyarország számára.

…és lehet számolni, hogy kinek, hány ismerőse hagyta el Magyarországot végleg.

Mennyi tudás, munkaerő, hagyta el az országot?

…és ez nem csak Orbán bűne, legfeljebb ő a legnyilvánvalóbb haza és népáruló, de a többi politikus és döntéshozó hasonlóan bűnös!

Elkúrták Magyarországot, nem kicsit, nagyon!

Lang Alex

107 hozzászólás

  • nem kell ezt annyira felfújni! elmentél, egészségedre, majd felfedezed ott is, hogy nem mézeskalács a kerítés de „jobb”…amikor az ember sokat utazik munka és kikapcsolódás meg ismeretek megszerzése miatt (okán) akkor sok mindenre kénytelen rájönni, az én tapasztalatom: mindenhol emberek élnek és ha én is az maradok akkor nem is olyan rossz, sőt… emlékeim Levédiabasznádról és a Magyar Népköztársaságról különfélék, 1993 ban már hidegen láttam mert ha nem akkor ordítanom kellett volna már kilátszott a lóláb… és a sok jót ami az emberben gyökeret ereszt és sejtjei részévé válik (gének??? hahahaha) azokat nem lehet… és hiába no az angolban nem lehet a „megy” „helyét változtatja” igének 117 féle variánsát használni, talán gizink lefordítja hogyan lehet angolul kuncsorogni vagy battyogni…

    láttam a MÜPA Orfeo újraköltését az azért még mindig, meg a Zenei Antikvárium kincsei (igaz Moszkvában is találtam 1892 es kiadásu Musszorgszkij kottát az ottaniban) és a Rózsavölgyitől nem messze lévő szövetüzlet…

    és Cinkotán az Akácos

    bruhahaha

    a zászlókat nem igen… lengetem… pedig a fényes szelek ugye…

  • „Orbán a korszak Hitlere, aki hazugságokat és nevetségesen nagyzoló, megalapozatlan álmokat hirdet, amivel becsapja a népeket: „Olyan Közép-Európát, ami nem csak beszállítója a nyugati gazdaságoknak, hanem a világ egyik legsikeresebb és legversenyképesebb térsége is. (…) Ahol mindenkinek van munkája, ahová visszatérnek a munkásaink, ahol az okoz majd fejtörést, hogy mit kezdjünk a Nyugat-Európából jelentkező munkavállalókkal. Ha összefogunk, ha együttműködünk, akkor lehetségessé válik.”
    Igen, ha összefogunk, minden lehet, a lényeg, hogy mindenki fogjon össze, rendelje magát Orbán alá, mert akkor eljön a Kánaán, sírva könyörögnek a nyugatiak munkáért Diósgyőrben. Orbán egy nagy Közép-Európai Birodalom vezetőjeként állhat a civilizált, kulturált, emberi értékeket tiszteletben tartó, felvilágosult Európával szemben.

    A sötétség, a butaság, az aljasság, a mocsokság, a geciség, a hazugság, a bűnözés fejedelme társakat keres öngyilkos projektjéhez. Egy fasiszta politikai ámokfutó szélhámos készül romba dönteni megint a térséget.”
    (Amerikai Népszava)

  • Göllner András

    Az hogy elkúrták – a felcsúti, vagy korábban, a Gerő, Rákosi, Kádár, Horthy, Tisza, hadd ne soroljam a szarjankókat – egy valami. De az, hogy ez a nép sorozatban hagyja hogy jól megkúrják a banditák, az megbocsájthatatlan. Ezért dobta be a taccsott a Márai is.

    Különben az Osztrákokkal én óvatosabban bánnék. Horthy is jó modort tanúsított, rend volt az országban a keresztény nemzeti kurzus alatt. Az osztrák is hajlamos a fasiszták mögé felsorakozni, akár a magyar. 1934-ben szarrá verték Bécset, üdvrivalgással nyalták a Führer fenekét. Az építészeik, zenészeik valamivel finomabbak mint a mieink, jobb az ökológiai beágyazottságuk, az osztrák parasztokat a Habsburgok nem züllesztették el olyan mélyen, mint a magyar nemesek a mieinket, az osztrákot kevesebb moslékkal etették mint a magyart, és ez mind máig érezhető.

  • Orsós Elemér

    Csak az utolsó mondat nem tetszett! Én így fogalmaztam volna:
    Elkurtuk Magyarországot, nem kicsit, nagyon!
    (Azért mert én is felelőséget érzek miatta, pedig én aztán tényleg nagyon pici porszem vagyok! 🙁 )

  • 🙂 Csak kalandvágyó vagy Alex, mondta Orbán mindenkinek aki migrált Nyugatra. „Nem is értem” miért nem Kelet felé nyitnak azok a magyarok, akik elhagyják százezrével az Országot. Lehet mégis jó / jobb hely az a Nyugat még mindig? Pedig tegnap Orbán azt mondta, hogy nemsokára nem fogunk tudni mit kezdeni azzal a sok Nyugat-európai munkavállalóval, akik Magyarországra akarnak jönni… 😀
    Jó írás volt, és sajnálom, mert igen ez az elmúlt 30 év elkúrásának összeredménye.

  • Sajnálom Lang úr feleségét, tíz évig békében élhetett, de most visszakapta a rendszámtábláját simogató Alexét…

  • Teljesen pontosan írta le érzéseinket a cikk írója!
    Megerősíthetem 700.000 magammal, akik rohadt migráncsként menekültünk el Magyarországról!
    Mert bárhogy is csűrjük-csavarjuk, de ez van!

  • Én az USA-ban élek majdnem pontosan 50 éve. Soha nem bántam meg, soha nem volt honvágyam, az USA a hazám évtizedek óta. Szívesen gondolok gyerekkoromra, tartom a kapcsolatot néhány régi iskolatársammal, ez minden, ami Magyarországot, a kellemesebb részét jelenti nekem.

    Ma már sajnos csak kritikával tudom illetni a sötét középkor felé hátráló, jogtiprásban és korrupcióban teljesen elmerült társadalmat, nem kívánkozom oda utazni, csak édesanyám miatt megyek nagyritkán. Ha eltávozik közülünk, az sem fog ösztönözni.

    Remélem lesz pozitiv változás, de biztos vagyok abban, hogy Magyarország soha nem lesz része a Nyugat-Európai civilizációnak, kultúrának és társadalmi fejlettségnek.

    Ahol az éjjel-nappal kivilágított Puskás Aréna jelenti a nemzet múltját, jelenét és jövőjét, de megszüntették a szociális hálót, nyomorba döntötték a lakosság tetemes részét, hogy alig 8 év alatt, 800 milliárdot dugjanak a sport klubbok Fideszes tulajdonosaik zsebébe az nem egy civilizált kormány és társadalom. Hogy ezt megtehesse egy kis felcsuti diktátor, ahhoz rengeteg embernek kell kiszolgálni a kormány által szervezett, védett és működtetett korrupciót és jogtiprást. A viktor magánhercegségének fenntartásához rengeteg magyar emberre van szükség.

    Nagyon orülök neki, hogy évtizedek óta nem kell semmiféle közösséget éreznem és vállalnom velük. Amerikai polgár vagyok.

  • Orsós Elemér

    D.Bernstein
    2019 december 16
    5:31 du.
    Sajnos az cseppet sem nevetséges hogy, az emberek ilyen sorsfordító lépésekre kényszerülnek!

  • Christopher Adam

    Két hét alatt nem múlik el a fájdalom. Az ahhoz nagyon rövid idő…és Lang Alex irásából valóban a fájdalom érezhető leginkább. De talán némi vigasz, hogy egy idő után – csaknem úgy, hogy az ember észre sem veszi – a trauma elmúlik és az élet halad tovább. Kár, hogy egy kevesebb mint tiz milliós ország vezetősége ilyen könnyen lemond értékes állampolgárairól.

  • Köszönöm – Christopher Adam
    2019 december 16
    7:04 du.
    a biztató és fénysugarat adó soraidat! Ugyan is elszomorodtam és teljesen leforrázva éreztem magam a hozzászólók olvasván…
    Sajnos nem lemond róluk, ha nem ösztönzi – kényszeríti a koncentrációs tábor elhagyására azokat akik rászánják magukat és el hagyják azt!
    Igen jó olvastad konventrációs tábornak írtam hazámat – azt külön nem kell leírnom hisz tudjátok egy ilyen táborán milyen az emberi élet!Nehéz, nagyon nehéz és mind nehezebbé teszik a „kápók” Jó – jó mondod – de ki működteti? Erre a kérdésre sokáig nem tudtam a választ konkrétan tegnap utamba került ez a videó – hallgassátok meg: https://www.youtube.com/watch?v=2SH8V16Y5E4&fbclid=IwAR2H8PaceMWSlZZmGr9bRfhXAVOxRKUwvH6jEiRe1AmLOeGlqwHwX6eBXkU A magyarországi jelen legi állapotát Géza fejedelemtől eredeztettem – itt olvashatsz róla: http://www.rubicon.hu/magyar/oldalak/997_februar_1_geza_nagyfejedelem_halala/ szóval csak azt akartam közölni veletek én már 70 év hez közeledve nem hagyom el szülőhazám – és családom se úgy neveltem – jóban – rosszban maradunk! De aki elment minden keserűség és fájdalmuk ellenére azt üzenem egy olyan országot amit pl. a cikk író dicsér – csak közös erővel tudunk megvalósítani ami a sajátunk és otthonunk LESZ ÚJRA…. – ezért ha eljön a pillanat haza kell jönnötök segíteni ezt meg tenni! Köszönöm, hogy elolvastál id. Kiss László Bázakerettyéről 2019. DECEMBER 17-ÉN REGGEL: 5:44 ÓRAKOR KÜLDÖM EL..!

  • D.Bernstein Vajh milyen lelki sivàrsàg kell ilyen cinikus böffeneteket leìrni?
    Tudod, a ròka összehúgyozza a borzvàrat, ès ìgy a tisztasàghoz szokott borz kènytelen elhagyni lakhelyèt. A ròka meg boldogan elfoglalja a bemocskolt vàràt, ès
    èl a mocsokban. Te olyan ròkaszerű vagy „kedves” D.

  • Rohamosan mùlni fog a fàjdalom. Aki tovàbb akar lèpni, tovàbb is tud lèpni.
    Előre kell nèzni, ès nem lesz gond. Honvàgy csak oda van, ahol jòl èrezte magàt az ember.

  • Rodeo11 De! Mèzeskalàcsbòl lenne a kerìtès, ha szüksègūnk lenne kerìtèsre. Nincs, ìgy csak sövènyūnk van.

  • Rodeo11
    2019 december 16
    4:23 du.

    mi van az Akácos utcával? mondja valamit ról, hadd tudjam meg én is! igaz, nem ott lakom, de kíváncsi vagyok a felemlítés okára.

  • Alex őszintenek tűnő cikkével és a kommentekkel is (kivétel természetesen D.Bernstein trollkodása)egyet lehet érteni. Sajnos az elmúlt több mint 1OO évben alig változott valami kis hazánkban, (a XX. szd. elején is kitántorgott vagy 1 millió ember, igaz még a békebeli Monarchiából). Mi mogyorók jól elvagyunk a hűbéres feudalista berendezkedéssel, és akinek ez nem igazán tetszett az mind el is húzott innen idővel, amikor tehette. Föleg vidéken a kisvárosokban és kistelepüléseken szinte reménytelen a helyzet, a mai kiépült kormánypropagandára támaszkodó kiskirályok mindent visznek. Hát mimárcsak az öregecskedő, kalandvágyból itthonélők eztet szoktuk meg, mit csináljunk – ez van.

  • Szerencsére azért merünk nagyot álmodni:))
    Matolcsy György szerint 2030-ig, a következő évtizedben céljaink világosak: a legjobb 5 ország közé kerülni Európában fejlettségben és életminőségben egyaránt, megközelíteni Ausztriát és elérni uniós átlagokat.
    A cél elérésének eszközeit 10 pontban foglalta össze. A felsorolás élén a teljes versenyképességi fordulat áll. Ezt követik a világszínvonalú oktatás és egészségügy, illetve közlekedési infrastruktúra.
    Ide sorolta még a teljes újraiparosítást és a jegybanki innovációkra épülő pénzforradalmat. Ugyancsak szerepel a szükséges eszközök között a sikeres népesedési fordulat :))
    https://444.hu/2019/12/16/matolcsy-igen-mi-visszuk-at-a-szerelmet-a-tulso-partra

  • Orsós Elemér

    Mellesleg kedves Alex nagyon jól csinálta, mert bagatell 10 kilométerre a határtól még akár gyalog vagy kerékpárral is úgy jöhet át akár naponta többször is, mint itt egy másik faluba olcsón megebédelni, bevásárolni, fogat csináltatni vagy osztrák igazolványt és EUROt lobogtatva akcentussal osztrákkodni. Ezt én a legnagyobb jóindulattal sem nevezném emigrálásnak, csak okos leleményességnek! 😀

  • Sodró lendületű írás, és elgondolkodtató. Valamiért erről az Oscar-díjra jelölt Akik maradtak short list-je jutott eszembe. Szakemberek érdemesnek találták a története, színészi játéka és mondandója okán a lehetséges győztes egyikének beválogatni a tíz legjobb idegen nyelvű film közé.

    A film cselekménye hetven évvel ezelőtti környezetben játszódik. Alex mostanáig bírta, közel nem olyan körülmények között, mint volt 1948-49-ben és az utána következő években. Mikor és hol csúszott ennyire félre a magyar társadalom? Tényleg, erről csak Orbán Viktor tehet? Vagy a pakliban ez benne volt hetven éve is?

    Akik maradtak … maradtak ’48 és ’56 után, maradtak ’68 után és maradtak 1989 után is. Ezután sokan jöttek vissza, és sokan telepedtek le határon túlról is. Politika formálóvá váltak. Tevőlegesen és szavazataikkal. Segítették az anyaországot olyanná válni, amilyenné az itthon-maradtak maguk is akartak.

    (ha nem így lenne, Orbánék nem lennének ma parlamenti párt)

  • Jah, és majd’ felejtettem! Fönti szöszögésemhez mellékelni ezt a világslágert!:
    .

  • Nah, itten van a világsláger! :
    .

  • Na, ja.
    „Elkúrt ország” by Gyurcsány Ferenc & co.

  • T.C.Adam !
    Régen veszélyes mutatvány volt ha valaki disszidált… Most, a hülye is elhagyhatja hazáját, azt mond amit akar…
    -Tudod, én, öt év után végre itthon vagyok, ehhez kell kurázsi, mert akár hazának alkalmatlan Kanadát is választhattam volna…
    – Bevallom, teher volt hogy nem voltam hazátlan, mert rohadtúl kinzott a honvágy…

  • T.C.Adam !
    Régen veszélyes mutatvány volt ha valaki disszidált… Most, a hülye is elhagyhatja hazáját, azt mond amit akar…
    -Tudod, én, öt év után végre itthon vagyok, ehhez kell kurázsi, mert akár hazának alkalmatlan Kanadát is választhattam volna…
    – Bevallom, teher volt, hogy nem voltam hazátlan, mert rohadtúl kinzott a honvágy…

  • Ritkán értek egyet Orsóssal: de most nagyon. Bizony: elkúrTUK ezt az országot – ha egyáltalán el van… Mentség persze adódik, ezer. De a felelősség közös, ha nem is azonos súlyú. Bár harminc éve mi, az itt élők választjuk a döntéshozókat. És igaz, hogy e kicsiny beszélgetőkörben többségben vagyunk, akiket fojtogat a ner pállott bűze, de októberben a korbánypártok megszerezték a szavazatok többségét – a teljes összefogással szemben is. Kilenc évi, a társadalom számbeli többségét kizsigerelő gátlástalan uralgás után is.
    1953-ban, amikor egzisztenciák millióit tették tönkre az államosítással, kulákok, „rekciósok” ezrei ültek börtönben, falun szó szerint beverték az embereket a téeszbe (ami miatt annyira nem volt termelés, hogy már fontolgatták, hogy vissza kell hozni az élelmiszerjegy-rendszert), – kussban volt az ország. Mi ütötte ki a biztosítékot? Hogy Bernben Puskásék elestek a világbajnoki címtől. Az aranycsapatot hozó vonatról a külső vágányokról menekítették ki a sportolókat, mert a pályaudvaron lincselésre kész, feldühödött (forradalmi?) tömeg várta az aranylábúakat.
    Ez egy ilyen ország. Ezt ismerte föl egy galád, álnok csapat, élén egy „ügyes” manipulátorral, aki nem átallja az őrnagy tetemét ízekre szedni,mutogatni, ha úgy véli, kaphat néhány százezer voksot cserébe.
    Ez egy ilyen ország? És? Ide születtem, itt nevelkedtem-ehhez a magyar állam semmit, még családi pótlékot sem tett hozzá, sőt elvette a család megélhetését is. Egyet mégis: hagyta, hogy tanuljak – nem akkor, nem úgy és nem ott, ahol szerettem volna. De legalább – törvénnyel! – lefogta a kisfőnökeim kezét, amikor fenyegettek, hogy nem túlórázom vizsgaidőszakban. (Igaz, még egy nyomorult Kiváló Dolgozó-m sincs.)
    Ez egy ilyen ország? Szerintem nem rosszabb – nem is jobb – a többinél. Őszintén örülök, ha honfitársaim megtalálják számításukat más országokban, más népek között. De talán nem kéne már két lépéssel a határ túloldaláról ócsárolni az ittmaradtakat.
    Sokaktól hallom: még a relatív szegénységnél is rosszabb a lehúzó, vicsorgó közhangulat. Igen, én is érzem. Ezért egyszemélyes „mosolygás” akciót indítottam: vásárlásnál, hivatalban rámosolygok a kedvetlen, unott, agresszív ügyintézőre. Igaz, a legtöbben egyelőre úgy veszik: mit vigyorog ez az imbecillis? És mégis: gyorsabban elintézi az ügyemet, kedvesebben segít a vásárlásnál.
    Nem kérdés: csepp a tengerben. Nagy baj, hogy a bodaságok ülik torukat – élükön egy gátlástalan, tisztességtelen gazemberrel, aki gondolkodás nélkül szakadékba viszi a hazámat és a nemzetemet. Ezellen csak itthon tudunk bármit tenni.

  • Ille István
    2019 december 17
    1:17 de.
    Pityu, Akácos utcáról szó sem leve említvén!!! Akácos nevű kocsma kellemes kerthelyiséggel, a Kerepesi út dombról lemenő részén ahová a Mátyáskertből (az meg a Mátyásföldi HÉV megállóval szemben (van/volt, ahol a Kossuth Lajos utca ami egy gyönyörű fasortól keletre) gyalogoltunk dalolva, némi korsó sörök és sörfalatkák után, de a HÉV megálló másik oldalán a Pestre menő oldalon a sarki kisbüdös is jó volt de kert nélkül… ott lehetett hubit korsó sörrel, tudod a gyorsító töpörtyűs pogácsával, még valamire kíváncsi vagy? a Margit utcán gyalogoltunk haza annak az volt a baja, hogy nem volt hol leülni bruhahaha

    Kenny nagyon jól mondja és én is úgy látom ha nincs mire akkor minek nosztalgiázni…de a nosztalgia is szebb ha nem kell fidexezni és tűrni a sok seggfej nagyképű senkiségét felfuvalkodottan assziszik

    na ennyi most te jössz, Cinkotai Nagyicce?

  • slapaj
    2019 december 17
    7:02 de.

    zsuzsi, a haza ott van ahol jól érzem magam és én elég könnyen teszem ezt… szerte szana 35 országban

    tanulj zsuzsi

    miért nem a „demokrácia fellegvárába” költöztél és lettél volna boldog meg vidám bruhahaha

    és mi bajod Kanadával (nem tökéletes mert tökéletes dolgok nem léteznek az „anyag” maga is tökéletlen ez létének lényege és ezért képes mozgásra változásra

    tanulj az anyagtól miből vagy (Madách után szabadon ott Luci Feri aszongya a hozzád hasonlóknak)

  • Na nem, bárkire nem mosolygok! Pláne hivatalban nem, és a közjogi főméltóságok egyikére se! Megválogatom, kivel vagyok barátságos és szívélyes, és kivel hűvös távolságtartó.

    Ez a mindenkire vigyorgás alázkodó magatartás, ami túlélő üzemmód. Művelője jelzi, ő egy senki porszem, így tessenek rá tekinteni, vagyis békén hagyni, nem bántani.

    talalom, nem ajánlom „mosolygás” akciódat, pláne akkor nem, ha valóban változtatni akarsz a jelenlegi állapotokon! Tudd, kire mosolyogsz, és kivel szemben érezteted a tartásod!

  • „talalom” lenyegeben ramutatott a tenyekre.

    Minden nemzet olyan mint a lakossaga.Hiszen lakossai nelkul nem letezik a nemzet.

    S az allamhatalom (kormany) mint a nep ,amibol a kormanya letezik. Igen, az atkozott kormanyuk sem a holdrol, vagy valami mas vilagrol erkezett, hanem a lakossainak a termeke.

    Mint a mondas: olyan a madar tolla es csore is mint maga a madar.

    P.S. Az elemiszer jegyrendszer nem csak beszed volt hanem valosag is. S annak okaert nem Rakosi gazdasag-politikajat (a szocializmust), hanem magukat az elelmiszer teremeloket (parasztokat-kulakokat) vadolta szeretet apukajuk.

  • Nos csak röviden!

    L.Alex „böffentett” egy szégyenletes cikket,de ugye minek és kinek?
    Ő eddig sem volt MAGYAR(!) és régebben írta is,hogy elmegy,szerencsére megtette…..(nem fog hiányozni),remélhetőleg pár hasonló egyedeket is elvitt magával?….
    Mellesleg ugye a magyarok nem arról híresek,hogy lopnak,(minden országban vannak tolvajok és ugye itthon manapság a többség nincs is rászorulva) hanem sok más pozitív dologról!
    Amúgy gondolom azt is hallotta,hogy egyre többen jönnek haza „nyomorba” a nyugati országokból?….
    Azt is közölte távozása előtt,hogy többé nem ír…..kár,hogy megszegte az ígéretét!

  • talalom
    2019 december 17
    7:38 de.
    Margitka, sok puszit és őszinte szeretettel saját kezüleg készített egyszerű ajándékokat kívánok Karácsonyra, az új esztendőre meg a mostanihoz hasonló optimista elszánságot!
    Megjegyzem, Mindenkinek ugyanezt kívánom aki még képes ebben a szándékosan szétzilált országban normálisan(befolyásoló izmusok nélkül!) gondolkodni!

  • slapaj. Igazad van, a hülye is el tud jönni. Az igazi hülye pedig visszamegy, mert nem tud létezni a párt segítő keze nélkül.

  • Nem mellesleg D.Bernstein és ferenct!
    Tökéletesen egyetértek,remélem ti is olvassátok a véleményem?!

  • talalom Kedves Találom Látod én nem értek egyet veled és Orsóssal. Úgy viselkedtek mint Pangloss mester, minden világok legjobbikában. A magyar nép áldozat, véletlen lett náci, majd nyilas, majd szolgálta Rákosit most pedig a Fideszt. Véletlenül van tele az ország Turullal, Vass-sal, és véletlenül masíroztok vissza a Horthy korszakba. Csupa ártatlan jószándékú ember, aki véletlenül lett mocsadék. Mese ez, ne haragudj.
    Ahhoz, hogy valaki vazallus legyen, ahhoz nem véletlen kell, hanem szolgalelkület.
    Az mellébeszélés, hogy oda születtünk, nem mi választottuk, nem lehet kötelező érvényű balszerencse.
    Szép az is, aki kimenekült az ne szidja visszafelé az országot. No de Alex és szerénységem is már jóval azelőtt ostorozta, hogy távozott volna. Most, hogy biztonságban vagyunk a véletlenül „mocsadékká váltaktól”, most ne merjünk rosszat írni, tessék a Kanadai Hírlapban reggel hattól-nyyolcig Hozsannázni, kettőtől négyig visszasírni a honvágytól? Milyen időszámítás szerint tegyük? Vagy egyszerűen úgy gondolod, aki kint van fogja be a pofáját, de akkor miért is van a KMH, miért írtok ide? Azért van ez az ellenzéki újság, hogy a szőnyeg alá seperjük több száz év disznóságát, ami most megint eltemeti az országot? Az is mese, hogy erről Orbán tehet. Egy fecske nem cinál ilyen mocsarat egy országból. Ahhoz nagyon sok vazallus kell.
    Még egy apróság ami zavar. Már sokadszor dicsekszel vele, hogy nincs egy Kíváló dolgozó érmed sem. Ezt nem értem. Édesanyám egész életében dolgozott mint az állat, hogy eltartsa két gyermekét. Szakmája csúcsán volt, és mível teljesítménybérben dolgozott, így sokszor a lusta vagy elfoglalt előkészítők munkáját is elvégezte, hogy enni tudjon adni gyerekeinek. Ezt tudta folyamatosan 16 órán keresztül, egyetlen szelet üres kenyérrel, amít a zsebéből evett meg. Ezért kapott vagy hat Kíváló dolgozói érmet, amít úgy gondolom kurvára nem kell szégyellnie. Én büszke vagyok rá! Ha mindenki annyit dolgozik a szocializmusban, annyit tesz a hazájáért mint Ő, akkor tényleg levertük volna a kapítalizmust. Miután a többség nem ezt csinálta hanem ingyen élt, így ott vagytok, ahol vagytok. Az pedig már az ország szégyene, hogy ennyi munka után nekünk kellett eltartani, mert a nyugdíja a hideg vízre sem volt elég, kellett a pénz kanadai ösztöndíjakra. Ja kérem, a házőrzőket etetni kell, a lánc sincs ingyen. Sajnálom, hogy kényelmetlen az, hogy a szabadultak nem rajonganak börtönükért, és ennek hangot adnak. Akkor nincs más hátra, megszűntetni a KMH-t, vagy kitiltani a sok mocskos gyökértelen hazaárulót, aki merészel rosszat mondani minden világok legjobbikáról. (Gyökértelen, mert ott hagyta a sok gyökeret :). Remélem továbbra is barátod, Kenny.

  • Valóban elkúrt ország Magyarország. Vajon kinek juthatott eszébe ilyen agyament cselekedet? Pedig járhatott iskolába, mert írni tud.

    A makói zsidó emlékjel Dávid-csillagot idéző talapzatára találta írni: Zsidók gyilkosok

    forrás: https://24.hu/belfold/2019/12/17/makoi-zsido-emlekjel-rongalas/

    Gyakorlott írástudónak tűnik az elkövető:

    https://www.delmagyar.hu/wp-content/uploads/2019/12/+otf/922w/P1180071.jpg

  • Bendeguz79
    2019 december 17
    8:56 de.

    gizi KEDVES ÉS NAGYON TISZTELT CENZ URA ugye megbocsátod és bebocsátod, nem tudom másképpen mondani!!!

    te pudvásagyú agysérves seggfej, a jegyrendszer amit te annyira útálsz az PONTOSAN OLYAN MINT A FOODSTAMPS
    dögölj már meg (és a Bérkocsis utcai gangok sokkal elegánsabbak, mint a prériken felállogatott lakóparkok)

    essetunni? hogy a demokratikus ….csapna fültövön

    bruhahaha

  • Drizari
    2019 december 17
    2:44 du.

    mikor a síelésre arrafelé utazókat beterelték (önkéntesen SIC) Auschwitzba én bennmaradtam a buszban, Jerevánban viszont sokáig hallgattam a gyászzenét az egymillió örmény emlékére… én már csak ilyen maradok

    bruhahaha

    Mi Lai ban nem voltam, pedig ugye? és Abu Graib ban sem, pedig ott jártam mindkettőnek a közelében …

  • Boda Marcsi
    2019 december 17
    12:23 du.

    Neked?
    Véleményed??
    Na ne röhögtessél
    még kiesik a vesekövem
    heheheheehehe véleménye van neki HEHEHEEEHEHE az idiótája…

  • Száz szónak is egy a vége – akinek füle van, hallja !!

    „Egy fasiszta politikai ámokfutó szélhámos készül romba dönteni megint a térséget.”
    (Amerikai Népszava)

  • Bendeguz79
    2019 december 17
    8:56 de.

    még annyit gizi, a jegyrendszer jobb volt, mint a foodstamp, mert a jegyen lévő dolgokat ha kő kövön nem maradt akkor is megkapta az egységsugarú állampolgár, a foodstamp meg adható azaz éhen is dögölhet

    a beszolgáltatás meg (hátha eszedbejut) terményforgalmi adó, csak sokkal kisebb százalékos arányban, mint a ti terményforgalmi és egyéb kombinált adócímén kifosztjátok az egységsugarú kistermelőt

    gizi, ha nem tudsz valamit akkor kérdezzél, én hajlandó vagyok neked is oktatást tartani (tanulni tanulni mondá Lenin a Vlagyimír Iljics)

    mégis csak szégyen, hogy itt maradsz agyhalottan

    bruhahaha

  • Orsós Elemér

    kenny
    2019 december 17
    12:27 du.

    Te valami fatális tévedés áldozata vagy: természetesen lehet tévedni, lehet rosszat írni, nagyon csúnya építő kritikát is, DE valótlant, kárörvendésből vagy rosszhiszeműségből átkozmetikázottat nem illik! Sőt mindenkinek ellentmondó saját véleményt is lehet írni, de annak elfogadtatását sem ildomos másokra kényszeríteni! Csak azért figyelmeztetlek nagyon tapintatosan ezekre, mert Te már többször hangoztattad a liberalizmus melletti feltétlen elkötelezettségedet!

  • Göllner András

    @ Kenny

    Ez az utolsó futam amit most egylélegzettel ide raktál ritka jó volt. Gratulálok. Hogy Szabó Gábor mit szólna hozzá, nem tudom, de azt igen, hogy Charlie Parker megmozdult odalenn.

  • kenny
    2019 december 17
    12:27 du.

    kedves Kenny, hadd fussak neki mégegyszer előre is bocsánatot kérve tőled és az Igen Nagyra becsült és Rettegett Cenz Urától, de ezt nem tudom kihagyni! egyetértettem már a Margitkának írottjaiddal ami -ugye- Messieur Órr Sós nak is ellent aszondott!

    személyes tapasztalatom szerte szana a világban (utána számoltam nem tévedés a 35 ország (+/-2)), hogy a jézusi szeretet és a rasszizmus nemléte(SIC, nem mindenkiben van ez!!!) hegyeket mozgat meg és az emberek (pláne az eccerűek, akik igennel/nemmel? ez jó/az rossz döntésekkel operálva élnek és nagyon emberien bármilyen szociális körülmények között (ez is nagyon fontos: voltam baráti családnál akiknek az otthonuk (igazi otthon) kötegelt pálmalevelekből falazva cölöpökkel megerősítve és a tető is hasonló, és a nagy rettenetes hideg egyenlítői afrikai „télben” a kecske a radiátor, és ahol vidáman voltunk, mert értettük egymást (azért is hívtak meg és azokat akiket nem hívták ezt sohasem tudták meg, és orvosdoktor mondta róluk lesajnálva: ezek amolyan bozótnégerek(SIC) és nem rogyott rá a firmamentum)

    engem követtek, mint császárt és törzsfőnököt és bárki bármi mást mert mondani nekik egyszerűen azt mondták neki: ezt márpedig a Ródeo11 mondta és mi aszerint folytatjuk (mert kiderült, hogy az mindig, kivételek nélkül, hibátlan és könnyű megoldást adott)

    namost az olyan emberszabásúak, mint „az az” orvosdoktor azok nem is vannak tudatában, hogy alúlmúlják a poloskákat mert a poloska léte az, hogy vért szív és azt a forrást megkeresi élete árán is de „ezek” beszari selejtes balfaszok, mint minden bully, a bully bármijére egyetlen megfelelő válasz van (én ezt régóta gyakorlom) iszonyúan és várakozás nélkül pofán kell baszni, hogy a baobab adja neki a másikat akkor nyüszítve elrohan, és többé (legalábbis velem) már nem próbálkozik

    MINDEZ NAGYBAN ÁLLAMOK VONATKOZÁSÁBAN IS EREDMÉNYES, DE AZ AZ ÁLLAMKA AMELY MAGA IS BŰNÖS ÉS CINKOS AZ ERRE NEM KÉPES (lásd: Bundeska jövőre már építi nem építteti az érdekelttel, hanem ő építi saját költségén assziszi akkor a bully megnyugszik ami sohasem volt karaktere a na mit is??? az LNG FOGADÓ KIKÖTŐT, hogy a demokrácia fellegvára kibaszhasson vele még inkább )

    és ez szerte szana igaz(!!!) nem nevezek másokat mert most már akkor törvénybe iktatva le lennék antizva és szemételve ami heveny csuklást okoz nekem

    üdv, megjegyzem én ezt 1987 előtt is alkalmaztam a Magyar Népköztársaságban és eredményesen (87 utáni izékről csak a legendáriumot ismerem, meg az 93-as pár hónapos kéjutazásom oda, ideje alatti „ismereteket”)

    bruhahaha

  • Nekem egy gyötrelem volt végigolvasni a hozzászólásokat. Here emberek okfejtései, akiket csak az a jólét érdekel, amit nem ők teremtettek meg. Beleülnek a készbe Nyugaton (ahol az alapot az teremtette meg, hogy hosszú éveken át kizsákmányolták gyarmataikat). Itthon rüheltek keményen dolgozni hazájukért, s „hol a munka hadd kerüljem ” volt a jelszavuk.
    De a későbbiekben visszavonulok a KMH adta (néha gyermekien naiv) „írásainak” (blődségeinek) olvasásától, – s átadom majd a pálcát kis arany feleségemnek, aki keményen de óriási örömmel küszködik a harmadik kis poronttyal, Sárával. (Egyébként jellemző, hogy a férfi kommentelők közül egyetlenegy uriember akadt, aki gratulált és örömét fejezte ki….)

  • Jók vagyunk tehetségeink elüldözésében, a szülőhazából kiűzésüknek. Hagyományaink egyike. Tradíció. Pl. a Nobel-díjasaink zöme idegen országoknak hoztak dicsőséget, közülük csak néhány bírt maradni, ritka kivétezettek ők, a magyar államhatalom kivétezettjei.

    A fönti kipcsak videóban látni és hallani Orbán Viktort, közben éghet az ember arca. Most viszont egy olyan embert mutatok be, aki nagy vesztesége Magyarországnak.

    Itthon divattervezéseiről volt híres, a világban is. Ma külföldön él, Barcelonában. Ott vett magának lakást, ott is alkot, egy teljesen új területen. A helyiek nem ismerik, a műveit mégis veszik-viszik, köztük sok külföldi turista. Úgy ítélte, egy ember élete oly rövid, hogy neki nem éri meg tovább Magyarországon élnie. Szánd rá idődet, és nézzed, hallgassad kendőzetlen szókimondását. Idén volt 61 éves:
    .
    https://youtu.be/62oO-mGm9m4

  • Hm. Gondoltam, hogy lesz ellenvetés.
    Drizari! Miután kis pont vagyok, nem is találkozom a mai nagyhatalmú urakkal, így a mosolygás nem megalázkodás. Inkább együttérzés, jóindulat a hajszolt hivatalnok, a kizsigerelt, lenézett eladó felé. Miért kellene a napjainkat, munkánkat úgy tölteni, hogy minden percben ellenséges támadásra számítunk, ezért, megelőzésképpen mogorvák, durvák vagyunk?
    Kenny! Tudom, nem tudlak – nem is akarlak – meggyőzni. Jól döntöttetek, sikeresek vagytok, jól érzitek magatokat a befogadó országban. Nincs ezzel probléma. De ezt a Pangloss mestert nagyon igazságtalannak tartom. Hiszen nem teszek mást itt sem, mint bírálom a fennálló rendszert, galád, cinikus, lelkiismeretlen urait, sötét ostobaságba merevedett híveiket. (Ugye, hogy ugye?)
    Csakhogy: más a bírálat és más a ócsárlás, ami a tehetetlenség egyik kifejezője is. Elég változatosan tudok káromkodni, szidalmazni – de ez szerintem intim magánügy. (A verbális maszturbációt meghagyom a bayerzsótiknak, meg a bodáknak.) Ha beszélgetni akarok, meg akarom értetni a magam álláspontját, akkor tényeket kifogásoljak, érveljek.
    És. Meg ne sértődjetek (meg fogtok), de ez a „mocsárország, bunkó nép” ugyanannak az éremnek a másik oldala, mint az ország szégyenletes miniszterelnöke, amikor mimagyarok szabadságszeretetéről, meg kiválóságáról zengedez.
    Ja.Kiváló Dolgozó. Természetesen nem tartom szégyennek. De elég gyakran váltottam munkahelyet, pályát, szakmát. Mindig önszántamból, nem küldtek, sőt többnyire marasztaltak. Kifejtették: a munkámmal nincs baj – hanem a viselkedésem! A satunál is, később meg a szerkesztőségben is. Rávágtam az ajtót a nagyvállalat személyzetisére, nyilvánosan kiröhögtem a párttitkárt, amikor valami hülyeséget mondott. Az egyik helyen a tudomásomra jutott: ez a titkár kifejezetten megtiltotta, hogy bármilyen csekély hivatalos elismerést kaphassak. (Aztán fuldoklott a dühtől, amikor az ötödik nívódíjamhoz gratulált.)
    Természetesen nem voltam ellenálló – csak valahogy nem feleltem meg az elvárt szocialista embertípusnak, bár akkor is, most is szocialista a felfogásom.

  • Orsós Elemér

    Drizari
    2019 december 17
    2:44 du.

    Nem primitiv írásmód, tehát aljas provokáció!

  • Találom A mocsárban megterem az iris és houttuynia,ettől még mocsár a mocsár. A virágok ettől még szépen virágoznak, becsületükre legyen mondva. A bírálat és ócsárlás határa szubjektív. Mindenki máshol látja. Nekem az a bajom, hogy itt néhányan felmentitek a magyar népet, pedig nélkülük az Orbán kormány nem virágozhatna.
    Az ócsárlás a tehetetlenség jele? Hát mit tudsz tenni a „bodaizmus” ellen? Tudtál egy lumennyi fényt is beletölteni a fejecskéjébe? Igen, tehetetlen vagy a feneketlen sötétséggel szemben, csak a hiú remény éltethet. Minden tiszteletem a Sziszifuszi erőfeszítésért. Én inkább lovakat tanítok imádkozni, több a sikerélmény.

  • Orsós Elemér

    D.Bernstein
    2019 december 18
    4:22 de.
    (Egyébként jellemző, hogy a férfi kommentelők közül egyetlenegy uriember akadt, aki gratulált és örömét fejezte ki….)

    Úgy hiszem én voltam az az elvetemült, de ne nagyon hangoztasd, mert így is sokan haragszanak rám! 😀
    (Mellesleg még másodjára is ugyanazokat kívánom!!! )

  • Találom Mosolygás. Ebben teljesen veled vagyok. Mikor kijöttünk, az első ami megfogott, hogy mindenki mosolygott a másikra, szólt hozzá egy-két kedves mondatot. Vadidegenek. Ez azóta is rabul ejt, bárhol és bármikor kedvesen mosolyoknak rám, és szólítanak meg, hogy vagyok. Sosem éreztem megalázkodásnak, miért is alázkodna meg nekem az utcán egy járókelő? Itt nem ellenségként tekintenek az emberek rám, nem gondolják, hogy létezésemmel Őt akarom bosszantani. Igen mosolyogni kell, mert ha körülötted mindenki mosolyog, nehéz mogorvának maradni. Nekem sem sikerült. 🙂 A segítőkészség a csillagos ég, addig nem engednek amig nem tudnak segíteni. Ha kell, bevonnak másokat is. Sajnos Magyarországon savanyú a szőlő, többször olvastam, nem is őszinte az a mosoly, nekem ne hazudjon jókedvet, volt aki egyszerűen idiótának nevezte azt, aki megszólította Őt pár kedves szóra (Angliába szakadt bumfordi honfitársunk). Ha a gyerekek állandóan kedves, mosolygó és segítőkész felnőttek között nő fel, akkor nekik alapprogram lesz ez a fajta viselkedés. Nem érzem, hogy nekünk bárkinek meg kellene alázkodnunk például Magyarországon, mégis mindenkivel kedvesek és udvariasak vagyunk. Talán nem véletlen, hogy a morcos „tele a hócipőm” eladótól is kedveséget kapunk vissza (jó, nem mindig). Mindenki szereti, ha emberként kezelik, és tényleg igaz, amilyen az adj Isten, olyan a fogadj Isten. Mosolyogj egy jobb világért.

  • talalom,

    a „kis pontok” együtt éreztek a túlhajszolt hivatalnokokkal 1944-ben is, szegények alig győzték leltározni a rekvirált javakat, rádiókat, kerékpárokat, szőnyegeket, porcelánkészleteket, festményeket, üzlethelyiségeket, és persze lakásokat.

    A „kis pontok” sajnálták a túlhajszolt hivatalnokokat az ötvenes években a kitelepítéseknél, a kiskereskedések államosításainál, megannyi munka volt velük, nem is beszélve egy gyár leltározásáról és értékei „társadalmi tulajdonba” vételükről, fárasztó munka volt na.

    Aztán ugye, sok gondot okozott nekik az életben marad zsidók, akik voltak olyan pimaszok, hogy visszajöttek, ráadásul a szovjet elvtársak elengedték a doni hadifoglyokat, meg a bányákba hurcolt „málenkij robotosokat”, gondot okozott újra nyilvántartásba venni őket, ráadásul a zsidók nem átallottak szombatozni, amikor a becsületes keresztények mind dolgoztak a gyárakban a háborús jóvátételen.

    Aztán ugye, itt volt még többek között egyik példának említve a háborús sebeket kapott makói neológ (na baszki, mi az hogy neológ?) zsidó templom, s lévén, hogy sikerült eltüntetni a makói zsidókat, így hát renoválás helyett lerombolták azt 1965-ben.

    Mind-mind, köszönhetően a „kis pontoknak”, rendben lezajlott, manapság ugyan, mint azt látni lehet a makói zsidó emlékjelnél, ami pont a lebontott templom helyén áll, ezért is emlékjel, akadnak még, akik emlékeztetnek rá, hogy ki merre meddig és hogyan. Ezen dolgoznakk itt a KMH oldalain egy-ketten is, akiket már rég ki kellett volna innen rekeszteni, mert amit művelnek, az már nem szólás- és véleményszabadság.

    De te talalom, mosolyogj rájuk is, légy velük kedves. 🙂

  • D.Bernstein Szomorú sorsod lehet, hogy csak te, egyedül te dolgozol a világban. Mit mondjak, így jártál.
    Te kifejezted örömödet az unokámért? Gyászodat édesanyámért? Nem? Akkor milyen alapon reklamálsz?
    Még egy apróság. Felsorolnád Írország gyarmatait akikből meggazdagodott? Elég egy szűk felsorolás.

  • Orsós Elemér Ki mint él úgy ítél. Sajnálom, ha kárörvendő és rosszhiszemű vagy, de ezt ne vetítsd ki rám. Már többen próbálkoztak itt, hogy lehazugoztak, de erre még bizonyítékot senki sem tudott szállítani. Igaz, elég csak mondani, a rágalom életre kell, igaz? Már Rossini is megénekelte. 🙂

  • Orsós Elemér

    kenny
    2019 december 18
    3:14 du.
    Hol vádoltalak meg? Csak egy baráti intelem volt! Kinek nem inge, ne vegye magára!

  • Orsós Elemér Nem hiszem, hogy sokan haragszanak rád. Azért mert nem értünk veled egyet, az nem jelent egyenesen haragot. Amíg nem szidod Beethovent, nincs harag. 🙂

  • bruhahaha, Dec. 17,3;49 d.u.

    ” ..te pudvasagyu agyserves segfej…dogolj mar meg…”

    Wauu, you are all heart, de vigyazz ‘aki masnak vermet as..’!

    ” ..a jegyrendszer pontosan olyan mint a FOODSTAMP…”

    Uram Isten, mifele bolygon leteznel te ????

    A „jegyrendszer” ami volt Magyarorszagon ,Pesten 1944-ben es 1952-53-ban anelkul nem kaphattal semmi elelmiszert, s csupan a jegyben meghatarozott mennyiseget, de azert is fizetnei kellett am, nem volt ingyen!!!
    A jegyrendszer korlatozta es korlatozza ma hogy a szegeny Cubaik mennyit ehetnek.

    Persze az nem csak a rizs, bab, cukor, de meg a gyufa, es a fa-szen is korlatozva a jegyrendszerrel.
    Azert ottan mindenki sovany. Persze az „egeszseges” !!!!

    A „FOODSTAMP” azt ingyen kapod az alacsony jovedelmuek aranyahoz, s annak ertekeben ingyen kapod az elelmiszereket, s csupan elelmiszerket vasarolhatsz azzal.

    Az regen mint „cupon” volt,azert a nev „foodstamp” ma hitelkartyaban van.

    Persze, bizonyos vertarsaid fel-aron bevaltjak cocain-ert. S a cocain-os szedi a foodstamp 100%-os ertekeben a keszpenzt erte.

    Azt a USDA bevaltja 100%-os ertekeben keszpenzert.

    Igen, kerdezlek most mint ismetelted soraidban;

    Hol szedtted mind az a sok esztelnsegedet ???
    Vagy hol vesztetted ertelmedet, ha valaha is lett volna nemi ????

    Talan az nagyon nehez „35 nyelven”, fokent „pirezul” es „hottentottan” !!! Hm???????????????????????????????

  • Orsós Elemér
    2019 december 18
    1:42 du.

    Ugyan maraggyá’ mán..
    Minap kiderült hogy a D Brennstein egy pasas.
    Véletlenül felköhögte itten.Hazudik mint
    a mesterei akik ide akkreditálták őt

  • Lennenekk talan olvasok akik olvasnak a ‘sorok kozott’ ?

    Avagy ertelmezik amit a cikk iroja valoban kifejez celzatlanul is ?????

    Mint Alex irta cikkeben;

    „Jo itt lenni.”

    Nem irta JO ITT ELNI.

    Barhol is lenni vagy ELNI az nagyon kulombozo tenyeket vagy valosagot jelent.

    Hiszen az nem csoda am, hiszen 10 kilometerre Burganlandban mag magyarorszag szagatol sem menekult.

    De ne add fel hited es batorsagod Alex !!!!!

  • kenny
    2019 december 18
    3:10 du.

    Hazugság az élete ennek a
    D Bránstájnnak.Hol pasas hol spíné..
    Amiket idehord azoknak is kb annyi lehet
    a valóságtartalma mint amiket magáról állít itt.

  • D.Bernstein
    2019 december 18
    4:22 de.

    Nem kell hogy szenvedtessed magadat itten.
    El is mehetsz valami JOBB oldalra.A nácik közé.
    Persze..ha ebből élsz..hogy itt kellemetlenkedsz..
    De akkor ne nevezzed „heréknek” azokat akik VALÓDI munkát végeznek és az mellett irnak időnként ide SAJÁT véleményt.
    Mert neked láthatólag olyan nincsen.

  • Orsós Elemér Azért ez a „baráti” erős túlzás, be kell látnod.

  • Bendeguz79
    2019 december 18
    4:09 du.

    gizi, szóval azt állítod, hogy nálatok olyan nagy a nyomor, hogy nulla fizetés ellenében adakoznak a nagyon gazdagok az élet végső stádiumában leledző egységsugarú „NEKIMÁRMINDENMINDEGYAREMÉNYEISMEGHALT” azaz valami ócska babkonzerv helyett, valami zamatos kábítószerrel (the frozen hammer he can’t afford) tűri a végső azaz a reménytelenség legvégső fokát (földrajból -is- megbuktál)

    mialatt a szocializmus biztosította a munkából élőknek, minimális és affordable price-on az alap élelmiszereket, mert ugye a demokrácia fellegvára csinált köréje vasfüggönyt, hogy ne kaphasson semmi jót Kánaánéktól, csak rideg tréfákat a SZER recsegőből…azután ez javult és már nem bírta a demokrácia elviselni, hogy ezek ott pofátlanul jól élnek immár jegyrendszer nélkül és a bőség kosarából mindenkinek jut, mialatt NÁLATOK A DEMOKRÁCIA FELLEGVÁRÁBAN MAI NAPIG ÉHEN HALNAK AZOK AKIK NEM FAGYNAK MEG AZ UTCÁN ALVÁS KÖZBEN, MERT SEM LAKÁSUK SEM ÉLELMISZERÜK NINCS, MERT „EZEK” MÁR FOODSTAMP et sem kaphatnak, mert nem tudnak érte menni

    e’ssetu’nni

    gizi minden beszólásoddal bebizonyítod, hogy pofátlan tényferdítő agylúdtalpas senkiházi vagy, aki itt trollkodik…

    igaz e hogy küldtetek demokráciát a kies Afgán hegyek közé de nem fért be, de meg vannak pecsételve, na nem élelmiszer pöcséttel, hanem másfajta pöcsét használtok arrafelé de még nem sikerült betolni, mert puha(???????????)

    bruhahaha

  • Drizari 2:58. Kikérem magamnak!Nem azért, mert anno nem volt módom se mosolyogni, se mást,hiszen meg se születtem, a felmenőim között meg nincs se hivatalnok, se rendőr, se csendőr, de még vasutas se. Ennek ellenére tudom a felelősségemet, ami a tudatlanság közönyének feltörésében van.
    Ugyanakkor „bírom” az olyan alakokat, akik bátran gorombáskodnak a portással, a magasságos oszt.vez.hely színe előtt meg összeugranak, mint a forró vízbe dobott gyapjúgatya.

  • talalom Sajnálom, ha megbántottalak, sosem akarlak bántani.

  • Geyza Tudod kedves Geyza, „D úr vagy hölgy” csak abban hibázik, hogy olyanokat ugat meg, akik tán sokkal többet tettek a hazájukért mint ő valamikor is fog. Nagy a szája, de csak egy fedezetlen csekk ezidáig. Egyetlen büszkesége a három gyerek, de az csak akkor lehet majd valóban a büszkesége, ha embert nevel belőlük. Addig csak a szaporodási ösztön érvényesült nála. (Édesanyám négyet szült, sosem verte vele a mellét, magának szülte nem másnak).
    Ez a beül a készbe is egy nagyon ostoba szélsőjobbos találmány, hiszen mindenki úgy kezdi „nyugaton”, hogy beleül a készbe. Vagy oda születik, vagy oda hívják, hogy segítsen továbbfejleszteni, vagy egyszerűen oda viszi a munkaerejét és tudását, hogy tovább virágozzon az a társadalom, amelyik képes volt magának egy élhető országot építeni. „D úr vagy hölgy” az irigység és vagdalkozás hibájába esett. Nekem mindegy, hogy nő, férfi vagy családi vállalkozás, az ostobaság amit ide szór. Félek belepusztulna napi 21-24 óra munkába, valamiért nem hiszem, hogy annyit dolgozik. Nem írogatna ide utána ilyen magas röptű kommenteket. Én legalábbis 24 óra után csak aludni vágytam volna, de sokszor nem tehettem. Igaz, havi 360 órát csak pár évig csináltam, általában 280-300 óránál abbahagytam. Ma már a törvény sem engedné, bár az emberséges kormányunk megcsinálta a kiskaput a további kizsákmányoláshoz. Még annyit, sokan tévesztik a balekságot a hazafisággal. Rabszolgaként szolgálni az „urakat” nem hazafiság, hanem ostobaság, és a szekértolást sem nevezhetjük hazafiságnak. Szerintem. „D” úr hazafisága akkor lenne valóban az, ha varázsszóra belekerülne a mézesbödönbe, de Ő hazafiságból kimászna belőle, és visszamászna a szegénységbe küzdeni. Amíg ez nem történik meg, addig csak irigy handabanda. Sajnos.

  • Orsós Elemér

    Kenny
    2019 december 18
    5:43 du.

    De bizony, mert még sajnos akkor sem vagyok haragtartó, ha indokolt lenne! 😀 (Egyébbként tényleg csak -igaz sunyi- célzások voltak, mert ha, ellenséges lennék az sokkal jobban felháborított volna! 😀 Máskülönben meg Neked is észre kellene venned hogy, mindig csak a hülyeségen jár az agyam, nekem örömömre szolgál hogy, gyárilag ilyen vagyok, mert nagyon sok depressziótól megmentett már ez a nyavalyám és a mosolygós, tréfálkozós vásárlást, ügyintézést, orvoslátogatást én is már gyermek korom óta alkalmazom nagyon jó eredménnyel! Azon kívül -hogy fokozzam szerénységem és megcáfoljam szófukarságomat- nem csak az összes „B” betüs nagy zeneszerzőt imádom Bartókig bezárólag, hanem az összes nem XXII. századit is. (Berg, Schönberg, Kurtág de főleg ezek a mai trendi hangszer nélküli digitális zajok már nem jönnek be! Sorry!))

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2019 december 18
    4:18 du.
    Vedd tudomásul hogy, Magyarországnak nem szaga, hanem kellemes rezeda illata van! 😀 (Forsytenek van Szaga!)

  • „Minap kiderült hogy a D Brennstein egy pasas.
    Véletlenül felköhögte itten.”
    Na és, Geyzám, manapság mindegy az, akár még szülhetett is… (átoperálás előtt)

  • talalom,

    te csak „kis pont” vagy, úgyhogy ne ugrálj! Mosolyogj. 🙂

  • „D.Bernstein”

    Sajnalom hogy reagalasaimat a „Ms.”-nek cimeztem. Csupan mert elozo megjegyzeseben, kedves neje jelezte varakozasat a kis Sarah erkezese elott.

    Orulok olvasni hogy minden kivalloan ment a varva-vart esemnnyel.
    Kivanva mind a leheto legjobbakat.
    Baruch ha Shem.

  • Orsós Elemér Valahogy mégis mindig belekerül egy csúnya szúrás az ellenzék felé, amit most egy kemény rágalom formájában adtál elő. Nem csak én látom ám! Mindegy, ugorjunk.
    Schönberg ugyan kitalálta a saját zenéjét ami valószínüleg Neked nem tetszik, de sokkal többet komponált a régi stílusban. Nem írnám le a helyedben. Például Ligetit sem, aki szerintem Bartók és Kodály méltó utódja, fantasztikus képességekkel, csodálatos zenével. Például a zene 100 metronómra. Fantasztikus hangszer nélküli zene.

  • Almási Alma
    2019 december 19
    8:07 de.

    Hajja szépasszony.
    Nem röhögtettyük Géjjzabátsit,
    me még kiköpöm a vastüdőmet.Vagy vesekövemet.
    Mindegy 😀

  • Kenny
    2019 december 18
    1:33 du.

    Szerintem nem most bas..baltáztuk el, hanem akkor amikor még egy , korrekt, valódi rendszerváltás előtt elhajtottuk a ruszkikat és a tankjaikkal együtt a hatalmas jól prosperáló piacukat is, mert ők biztos nem tűrtek volna meg a határukon egy véres polgárháborút, de egy valódi polgári átalakulást nagyon valószínű igen! Oszt mégis mire mentünk vele hogy, a tankok helyett bejöttek a bankok? Egyáltalán nem azt mondom hogy, kár volt kizavarni innen a tankokat, de azért nem kellet volna kisöpörni még a hasznosat is utánuk!

  • Nos nem mimdegy,hogy D.Bernstein férfi vagy nő?….Én nem emlékszem arra,hogy a neméről írt volna…de a hozzászólásai tetszettek,ülnek!
    Ja és arra sem emlékszen,hogy pld.HunCanada közölte volna,hogy milyen nemű is(amikor egyszer rákérdeztem)az ugye „titok”(meg esetleg az is,ha netán többnemű….)
    Nagyon szánalmas,amikor egyesek tartalmas és valós vélemény helyett ilyen megjegyzéseket tesznek…..
    Az tény,hogy sajnos vannak mindkét nemből itt szánalmas,mocskolódó idióták szép számmal!
    Elolvasom amit írnak,aztán lapozok…..még szerencse,hogy a a neten nem lehet fertőzést kapni….!

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2019 december 19
    8:07 de.

    Kedves Alma és Geyza, Nektek is figyelmetekbe ajánlom a ginkgo biloba tabletta szedését és jótékony memória serkentő hatását, mert én még határozottan emlékszem, hogy a szülőszobába vonulása előtt jelezte hogy, egy darabig most a férje fog kommentelni helyette, de majd ha belerázódik az anyaságba visszaveszi tőle a pennát! 😀

  • Kenny! Nem bántottál meg – vagy csak nem vettem észre. Úgy hiszem, barátok vagyunk, de ne aggódj, nem fogok a nyakadba borulni, hogy ments meg. Hanem azt nem garantálom, hogy ha a magyarországi helyzet így kulminálódik, nem fogok akár nálad, akár Chrisnél vagy Bánfinál kuncsorogni, hogy a fiamat segítsétek. Nem járnátok rosszul vele, lelkiismeretes, szorgalmas ipse, ráadásul angolul is elég jól tud.De egyelőre ez a veszély se fenyeget: az istennek se akar innen távozni, hiába kapacitálom.

  • kenny Dec.18, 3;10 du. soraiban D.Bernstein-hez irta;

    „Felsorolnad Irorszag gyarmatait…”
    „Eleg egy szuk felsorolas”.

    Ketsegtelenyl Berstein megjftzese a a volt gyarmatosito nemzetekere hivatkozott soraiban.

    De jelen hazad is a vileg LEGhatalmasabb gyermatossito hoditoja volt. A Nap soha nem hunyt le a birodalmon (1945-ig).
    Henry VIII uralma altt lett teljes resze Nagy Britannianak.
    Volt tobb fuggetlensegi probalkozasaik a XIX es a XX szazadban is, de 1922-ig nem letezett fuggetlen onallo Irland.

    Felttucat evszazadokon at az Ir, Scot fiatal legenyek jelentettek a Royal Navy legenyseget, s a „Red-coats-okat.
    Tehat nem csak resztvevoi de igen jelentosen hozzajarultak a gyarmati birodalom epiteseben.

    Hasonloan mint a magyarok is a Habsburg birodalom epitesen. Persze az csak helyi, ill. kornyeki birodalom volt. Ugy mint a magyarkiralyok hatalmai a szomszedos nacikon 1918-ig

    Na, s mit jelentene meg ma is a KANCELLAR-(birodalmi)miniszterseg?

    Remelnem az eleg „szuk” emlekeztetes lenne ?

  • Idézet gyuri feritől a szerző írásával :”Elkúrták Magyarországot, nem kicsit, nagyon!”
    Igen ők voltak hosszú éveken át!évtizedeken át !
    Csak ugye mindig egyszerűbb az éppen hatalmon lévők nyakába varrni mindent,pláne ha ez a zorbán – ha van köze hozzá ha nincs
    üdvözletével

  • Amúgy az is nagyon szánalmas,ha valaki elfelejti (pláne két hét után?)
    hogy hol is van (ha lenne?…)a hazája!
    Sebaj,jó,hogy elment!

  • Orsós Elemér Hosszú lesz. Igen, én is olvastam. Csak azt nem tudom ki fizeti, hogy feltétlenül jelen legyen itt a család egy tagja, hiszen gyakorlatilag csak trollkodnak. Ez olyan fontos nekik? Arra van a jobboldalnak több tízezer embere, náluk ügyesebbek is.
    Az oroszok elzavarása egyértelműen politikai húzás volt szerintem. Populáris és értelmetlen. A módja sem tetszett nekem, voltak bármilyen gonoszok is, az itt szolgáló katonákkal csúnyán bántunk. Nem értettem miért nem lehetett nekik egy kis időt adni, amíg elhelyezik azt a rengeteg katonát. Az orosz katonákat amúgy sem kezelték ember módjára, nem volt szép még beléjük rúgni. Nem hiszem, hogy ne lehetett volna megoldani, de jó tőkét lehet kovácsolni belőle, még annak is, aki semmit nem tett ennek érdekében, csak utánuk rázta az öklét.
    Sajnos megint csak ír példát tudok mondani, minden oka megvan az íreknek gyűlölni az angolokat, mégis példamutató kereskedés folyik a két ország között. Az írek Angliában olyan jogosítványokkal rendelkeznek, mint a született angolok. Ez nem lehetne így, folyamatos köpködés közben. Persze van határ, egy ír képvielő felvetette a visszalépést a Brit Nemzetközösségbe, de megúszta az elmegyógyíntézetet (egyenlőre).
    Az akkori orosz piac tudomásom szerint szinte nulla volt, nem voltak fizetőképesek. Nem tudom mennyi időnk lett volna megvárni, míg tudnak vagy akarnak fizetni, de 200 milliós piac azért nem olyan rossz, mégha szegény is. Kérdés mennyire megbízhatóak. Azt sem értem, miért kell nektek minden szomszéddal összeveszni. Barátsággal és tárgyalással sokkal jobb helyzetet lehetne teremteni a határon túli magyaroknak is, és kereskedni is jobban lehet barátokkal mint ellenéggel. Trianon állandó felemlegetése, a szomszéd országok határainak állandó kétségbe vonása, az állandó ökölrázás öngyilkosság. Ha mind a 15 kiképzett magyar katona egészséges, akkor is mennyi esély van egy kiterjedt közép-európai háború megnyerésére? Ezt ráadásul a világgal is el kell fogadtatni, nem fogják. Rendszerváltást én nem láttam, hatalomátmentést figyeltem meg. Gyakorlatilag fordított McCarthy féle boszorkányüldözés van, a kommunisták üldözik az ellenzéket. Tudnék példát mondani, de nem fogok mert könnyű lenne rájuk ismerni, van így is elég bajuk. Amit viszont ma az oroszokkal művelnek, az nonszensz. Ha Gyurcsány ilyet csinálna, minden sajtó 20 centis betűkkel hozná, hogy hazaáruló, „mongyon le”. Égne a TV, és megint összezúznák Budapestet, Boda asszony teljes megelégedésére. Bár úgy tudom neki ez már kevés, ő az ellenzék teljes eltaposását szorgalmazza, természetesen csak keresztényi módon.
    Az a rendszerváltó hajó elment harminc éve, más megoldást kell keresni. Mondjuk egy rendszerváltást? Kível? Fideszesek és álruhás Fideszesek vannak, néhány ellenzékivel. Az MSZMP él és uralkodik, csak több pártra szakadt. Komolyan mondom, akkor indultunk el, mikor minden reményünk elszállt. Okos ember tudja mikor kell feladni. Azért az valamit jelent, hogy a 30 évből minimum a felét beteg miniszterelnök töltötte ki, de azt betegezik aki nem volt az. Furcsa ország. Nem tudom észrevetted e, egyetlen „érve” van ma már a jobboldalnak. A hazafiság. Ha nem alkudsz meg a hatalommal, nem vagy hazafi. Ha nem hjbókolsz, nem vagy hazafi. Ha élni akarod az életedet, nem vagy hazafi. Ha pedig elmész oda, ahol kellesz és megbecsülnek, akkor még hazaáruló is vagy. Ez nagyon kevés. Most tényleg eltűnök, holnap jön az unokám, és sokáig maradnak. 🙂

  • Bendeguz79
    2019 december 19
    11:18 de.

    gizi

    kedves és igen nagyon tisztelt Cenz Ura ezt a kettőt tanulságként, miszerint nem csak egyetlen elkúrt ország létezik az elkúrás mértéke attól is függ, mekkora az az „eszköz” amivel elkúrják (bruhahaha)

    ott a Demokrácia Fellegvárában a madám aki egyébként pelosi (azaz hajas ez meg latin) nem adja át a rengeteg dokumentumot ami az impiccselésük alapja a szenátusnak, mert ugye …hát ezt már nem nevesítem de hatalmi rétegek meg vannak osztva, mint az láccik… van viszont circenses NBA, NHL, NFL…, (az MLB most szünetel mert mint a cserebogár rejtekre megy télen)

    szóval mint tudjuk van panem helyett foodstamp de az is hiánycikk de van cirkussz, méghozzá csinnbumm

    ilyet még a demokrácia nem is látott

    valaki azt merte mondani hogy a demokraták (ők márcsak ilyenek) leszarják azt a 63000000 (hatvanhárom millió) választó egységsugarú polgárt akik Trump ot akartak és még akarják…heteken belül indúl a sétahajó a Léthe vizén az új választások, és tele van jégheggyel

    essetunni

    bruhahahaha

    szóval a világ tele van elkúrt országokkal

  • Bendeguz

    Ez a rodeio piréz, mert nem hím – persze ha nem nő neki – semmi másért nem rázza itt magát, hogy csak kiélje magamutogatási vágyait. Dicsekvő

    Lehet hogy ezért is volt (és ma is talán) a „becsületes” nemtelen foglakozása besúgó (elhárító, kém) – persze számítástechnikusnak álcázva

    Szóval akinek a saját nemét illetően eltorzulnak a nézetei, mit vársz attól?

  • Orsós

    Maradjunk a Cavintonnál – az még dicsőíti is kis hazánk gyógyszerészeti érdemeit – sajnos nem túl sok más van

  • bruhahahahah;

    „termekforgalmi ado”.
    Hat az meg micsoda, hol almodtad azt, vagy hol a vilagon letezhetene, vagy letezett is az valaha ?

    A US-ban jovedelmi adobol van a szovetsegi kormany koltsegei fedezve.
    Az onkentes es on-bevallas alapjan.

    Oriasi az OROKLESI-ADO, mert a cel hogy mindenki onmaga teremtse meg kovedelmet a kepessege alapjan, NEM orokolve.
    (Vajna Timea majd azt megobbenve tanulja meg !)

    Magyarorszafon volt, mint a dicso szovietben a „beszolgaltatas” amit meg Nagy Imre is „begyujtes”-nek nevezett.
    De eroszakkal elkoboztak a parasztoktol meg a vetomagot is.
    Azt meg Almasi is jelezte mar itten megjegyzeseben.

    Azert okoztt Matyi bacsid elelmiszer hianyt es a jeftrendszert rem gyorsan par ev alatt.(talalom is bevalotta azt.)

    Az USA-ban barki kaphat szukseglete alapjan foodstamp-et az elelmiszer szuksegletere.
    Kaphat „housing subsidy”-t lakasaert fizetni,
    „Medicair”-t ami fozet egeszsegi koltsegeot,
    S a havi „Welfare” check”-et minden mas koltsgeit fedezni, fokent akiknek tobb torvenytelen gyeremkeik vannak.S azon okbol nem dolgoznak.
    Mind az evi egy trillio dollar folotti kiadasunk.

    Na de miert panszkodsz?
    Mar parszor irtem, hogy mi itten ehezunk, nyomorgunk, utcakon lakunk, fagyunk, az eh-halal aldoztait miliokra megy.

    Tehat miert panaszkodsz?
    Miert nem tapsolsz, tancolsz, unnepelsz azon?????

    Oh, keptelen vagy emlekezni hogy azt mar irtam parszor.

  • Boda Marcsi
    2019 december 19
    12:17 du.

    Az hogy TE mire emlékszel, az indifferens.
    Egy idióta emlékei nem számítanak.
    Az viszont sokat számít hogy fenntemlített Brennerstein
    hazudott de lebuktatta magát.Csakúgy mint te is,ezerszer.
    Vagy talpnyalód, bizonyos Gurlitíz.

  • Gabriel
    2019 december 19
    8:27 du.

    „Orsós

    Maradjunk a Cavintonnál”

    Az még túl erős nekem! 😀

  • kenny
    2019 december 19
    5:43 du.

    Kedves Kenny, kiugrok a bőrömből hogy, végre van valami amiben nagyon hasonló a véleményünk! 😀 Mellesleg ezt a ruszkizós kommentemet már feladás után néhány órával Chris-szel vissza akartam mondatni, de most már örülök hogy, nem sikerült, mert megmondom őszintén, nem ilyen reakcióra számítottam! 😀
    Kellemes ünnepeket és göndörkacajos unokázást kívánok!

  • Na megint eltünt… (véletlenül)a hozzászólásom!
    Az „emberszabásunak ” tűnő Geyzának válaszoltam,de mint írtam én
    emberekkel szoktam társalogni,akiknek emberi eszük is van…nagy különbség!
    D.Bernsteint félreértették(a feleségéről írt)és az értelmesebbek fel is fogták,hogy nem nő!
    Amúgy a mamóriám jó,nem iszom el az eszemet a kocsmában mint ő,és azt írok amit gondolok nem azt amit „tollbamondanak”……
    Mindezt a reklám alatt!

  • Orsós Elemér
    2019 december 19
    1:00 du.

    Almási Alma
    2019 december 19
    8:07 de.

    Kedves Alma és Geyza, Nektek is figyelmetekbe ajánlom a ginkgo biloba tabletta szedését és jótékony memória serkentő hatását, mert én még határozottan emlékszem, hogy a szülőszobába vonulása előtt jelezte hogy, egy darabig most a férje fog kommentelni helyette, de majd ha belerázódik az anyaságba visszaveszi tőle a pennát! 😀

    ——————————————–
    Nem gondolom, hogy „ginko biloba” kellene bárkinek is ahhoz, hogy néhány hónap távlatából emlékezzen bármire – nyilvánvalóan az itt rendszeres jelleggel előfordulókra gondolok, mint az általad megszólított Alma vagy Geyza! Én személy szerint úgy vettem észre, hogy minden lényeges dologra emlékeznek, sőt Geyza egyenesen irigylésre méltó memóriával rendelkezik, amennyiben apró, jelentéktelennek tűnő momentumok is rögzülnek a tudatában – ez látható amikor visszaidéz dolgokat, netán „szembesít” valakit valamivel! Ne aggódj Elemér, nem te vagy az egyetlen aki emlékszik bizonyos dolgokra, legfeljebb nem mindenki tette szóvá a Bernstein néven forgó furcsaságokat, mert annyira azért nem fontos!

    Személy szerint én sem értem, hogy miért van szükségük erre a „kettős jelentkezésre” hiszen bármelyikük írhat a saját nevében úgy is hogy más- más néven jelentkeznek, nem kitétel, hogy egy családból csak egyetlen néven oszthatják az észt, és az ír, aki épp ráér (?) de hát ők tudják! Eszembe sem jutna, hogy ha valami oknál fogva akadályoztatva vagyok, és néhány hétig nem tudok hozzászólni a cikkekhez, akkor a férjemet bízzam meg vele, hogy „tartsa melegen a vasat” mert nem biztos, hogy a mi véleményünk mindenben egyezik, és ő ugyanazt mondaná valamire mint én – más a stílus, más a szóhasználat, és nyilván más a téma iránti érdeklődés, mélység stb, ha neki van mondanivalója valamiről akkor azt majd ő leírja a saját nevében, ha akarja, de köze nincs ahhoz, hogy én mikor mire miképp reagálok, vagy miként nem, ám ha a feladat teljesítése ezt kívánja Bernsteinnéktől, hát legyen ! -:))))

  • Gabriel
    2019 december 19
    8:25 du.

    @gaga gagaga
    kkk

    én meg szívből jövő kívánságaimat küldöm mind a kettőtöknek: neked gaga és a nálad sokkal drágább gizinek az elkövetkezendő ünnepek alkalmából… és az elkövetkezendő 2020 ra is, szocialista piréz kispajtási üdvözlettel maradtam blogtárs a KMH-n ami önmagában egy kiváltság, és engem nagy büszkeséggel tölt el, hogy a Nagy Gaga és a még nagyobb Gizi leereszkedik onnan a magasból és rólam rebegnek, egészen belerendültem, most napokig nem fogok … mert ezt azután igazándibúl meg tényleg és nahát meg a …
    szóval legyen nektek is ugyanaz

    kkk + bruhahaha amit gizi írt az teljesen enciklopédikus meg kategórikus és gizis

  • Gabriel
    2019 december 19
    8:25 du.
    nem!
    kkk

  • Most, hogy ettől a témától is hamarosan búcsúzunk, szeretnék még egyszer visszatérni a cikkre és a szerzőjére. Leszögezem, ahogy már írtam is, hogy semmiféle előítélettel nem rendelkezem sem az ország elhagyást, sem a „hazaszeretetet”, sem egyéb misztikus vallási vagy ősmagyarsági véleményeket és érzelmeket illetően. Ezek mind magánügyek. De ha már a szerző elénkbe tárt valamit, ami nem rám tartozik, akkor engedtessék meg, hogy a kérdéseimet elmondjam a KONKRÉT leírtakkal kapcsolatban.

    1. Szerző megsértődött, mert valakik csúnyán beszéltek vele, és el akarták zavarni Magyarorszgról. Kérdem én, kik lehettek ezek? Nyilvánvaló NER politikusok, illetve az általuk fizetett trollok, ki más? Fideszdrukker parasztnénike (van ilyen? :o) Felsőmocsoládról nyilván nem. De vajon miért érinti ez olyan érzékenyen a mi hősünket? (Még fontoljuk meg azt is, hogy – állítólag – ő maga nem olvassa az itteni hozzászólásunkat, azaz nem érdeklik őt a mi véleményünk, mellőzni tudja. Nyilván, mert mi alapvetően nem vagyunk trollok.)

    2. Na tehát, gondolt egyet és megmutatta, hogy ő IGENIS kiment Ausztriába. Ahol jó dolga van, tejbe-vajba fürösztik, nem úgy, mint minket, szegény liberálbolsi idevalósiakat. Egyetlen problémája a honvágy, de az is csak inkább olyan halványlila ábránd a részéről… Vagyis: Mit is akar mondani ez a szerző minekünk? (Akiknek tulajdonképpen nem is kiváncsi a véleményére, hiszen NEM OLVASSA…)

    Válaszokat mindenki képezzen magának a saját vérmérséklete szerint. Én mosolygok… 🙂

  • GABRIEL:

    Yeah, dying for attention. A szellemi kuzdelme a felismerttetesert.
    Mint az a bunozo aki teglat kenyszerult dobni a Mona Lisa festmenyere, hogy valami modon kepet es nevet a hirekbe jutassa.

    MAS;l
    Na de miert tilos itten bruhahanak valaszolva informaciot nyujtani a US welfare system mukodesenek alapjarol ???

    Mas 2;
    A magyarorszagi hirek alapjan Orban beteg.
    De mind a kancellariai allamtitkarsag nema annak reszletein.
    Lehetseges hogy csak egy idojarassal osszefuggo esemeny?
    De lehet talan sulyosabb is?

    Hiszen mind a mediaikban kozolt kepek alapjan mind a ‘vezetoik’ az igazi cardio-vascular veszelyek letet mutatjak arckifejezeseik. Az igazi puffadt „LDL”-es arcaik.
    Vagyonaikat, joleteiket hajszalereik eldugaszolasaval kell nekik bizinyitani. Az a magyaros mod.

  • Orsós Elemér

    Besancon
    2019 december 21
    4:35 de.

    Igazad van, tényleg nincs jelentősége hogy, ki írja a kommenteket, ezért még jogos méltatlankodást megelőzendő, elnézést kérek Tőlük!
    (Azt hiszem, most már ezentúl jobban összeszedem és mérséklem magam, mert úgy látom én vagyok e fórum legmitugrászabb hiperaktivja!)

  • Almasi Almacskanak igaza van abban hogy a cikk holnap zarul,tehat zarjuk azzal a remnnye;, hogy meg Alxenek is kivanhatjuk a boldogsganak megtalalasat.

    Sajnos nagyon elkeseredetten irta sorait. Remelve azt mind majd a hatamoge teheti.

    Nem tortent semmi serthetes azzal, lehet barkinek is az eletben megelegedetlensege.
    Remljuk mindannyian boldog ,bekes jovot szamara ,es mindenkinek.

    Bioldog minden napokat mindenkinek.
    Bar mit is unnepelnetek.

    Mint a deli mondas; „Bless your heart!”

  • Bendeguz79
    2019 december 21
    1:09 du.

    most már egyre inkább epedve várom, hogy elmagyarázzad az olvasónak

    gizi, mivel a foodstamp-on nem kényelmes aludni pláne ha az aszfaltra van teregetve… és mindez persze a welfare szent nevében meg ugye friss hír: +16.4% a hajléktalanok száma Californiában

    bruhahaha
    „California homelessness ‘at crisis level’ with uptick of %16.4 percent this year – HUD”

  • Gabriel
    2019 december 19
    8:25 du.
    @gaga

    Bendeguz79
    2019 december 21
    1:09 du.

    gizi így ünnepek előtt én még emléxek ami úgy 18 éves korban meglehetősen izgalmas (szökőévben születtem December 32-dikén)

    Budapest kies utcáin járkálván és a Corvin-ba készülve (imádtam az ottani dobálóst) a Nemzeti sarkán volt egy újságárus aki rikkancs is volt és a napi híreket hangosan ajánlva a kedvencem (belémvésődött)

    MEGSZŰNT A NYOMOR!!!

    sok emlékkel és az ünnepekre való tekintettel maradtam csak nektek kettőtöknek:
    Pirézeusz Montrezlő Hinci Kyrie De André the socialist alumni

    bruhahaha

  • Almási Alma
    2019 december 21
    11:22 de.

    Álmaink Almája nagyon boldog mindenfélét neked!
    nem értek veled egyet ebben(???)
    mindenki menjen szerte szana és méresse meg magát! mert otthon …hát az sem akármi de idegen országban 12000 km re délre (kis kanyarral) és a nyelvet sem beszélve és elérni a 3. napon, hogy a tenyerükön kezdenek hordozni, mert(???)én nem ismerem azt a tettet (fogalmat és egyebet), hogy rasszizmus, én körbefogtam az egész törzset egy nagy hatalmas öleléssel, és mosollyal közéjük ültem a porba (nem fingtam!!!) és elkészítettük a fél marhából ami ott hevert előttünk és a kiscsajok hordták a viaszos papírpohárban a sört a hordóból hogy jobban vágjon a kés (megmutattam nekik, hogyan kell jól kifenni kis kalapács és üllő meg a reszelő… és utána aprítottuk…, és gulyás lett belőle, még a Ker tanácsos nagy megrökönyösödésére is… és még ízlett is és mind az összesen 120 helyi barátom és a többi magyar legalább 15-en akik csak a szájukat tátották amíg én a többiekkel aprítottam és kavartam.. .. és ők sem hitték csak mikor megkóstolták akkor

    és azután ha azt mondtam volna nekik, hogy toljuk el az egész épületet vagy ássuk fel Namíbiát akkor mentünk volna együtt és fel lett volna ásva

    mint már írám:

    a szeretet és az egyetértés (én ott tanultam meg évekkel később a portugál hódítók jelszavát, nem az övék, ők is tanulták valakitől)

    azon a földön ahová érkezel tégy úgy, ahogy látod ahogy ott teszik

    nem írom portugálul pedig csodaszépen hangzik

    szeretettel neked és akinek még gondolod minden jót és sok mosolyt

  • Újra idegurult a rothadt paradicsom?
    Már kezdtem örülni,hogy ketch-up lett valami hordó tetején.

  • mint nézegetem és bánatosan a drága, aranyos, és Bájos Cenz Ura gábrielt bármi mennyiségben mint a bodánszkáját is, valamint a bende gizit ezek elárasztották és most ki is vagyunk öntve miattuk… (én ügyeskedek és görgetek szorgalmasan) miután személyeskedő sértegetésbe fordult a gábrielgizi és arra még reagálni sem lehet, mert..

    de azért maradok…muszáj!

    egyébként még akkor is ha Ontario ban fekete karácsony lesz mindenkinek kivétel nélkül kívánok mindenfélét (remélve, hogy egyenként mindenki kikapja a rávonatkozót)

    mivel itt még olcsó szaloncukrot sem kapni…majd beöltözök Gyed Maróz nak és a tükörben átadom…

    heppi nyú jír, alzó heppi Xmashed (én potatóban szeretem sok tejföllel)

    bruhahaha

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2019 december 22
    4:56 du.

    Kedves Gyuri, békés ünnepeket!
    Már vannak igaz barátkozásra mutató jelek, mert Köves Slomo és Toroczkai tegnaptól együtt táncolhatnak a chanukia és a kettős kereszt között a Nyugati téren! 😀 Az is felettébb örvendetes hogy, a jobbik már elvárt VIP törzsvendég a Spinóza házban és az is milyen megható hogy, a jobbik, a DK és a Momentum milyen bájos testvéri szeretettel ölelkezik! 😀 Ilyen bíztató jelek hatására már Nektek is illene baráti békecsókot váltani! 😀 😀 😀

  • Kedves Elemér,
    a köves slomo féle rabbik úgy tartoznak hozzánk,mint a szegedi csanád féle tanítványai.Ilyen szinten nem kell azért csókolódzni még a mai jobb vagy bal csőcselékkel sem,mert ahogy Heltai Jenő mondta:”Kis nép vagyunk egy csőcselékünk van”.
    Egyébként Neked is kellemes ünnepeket kívánok a chanuka és a karácsony egybeesése alkalmából. Mindenkinek egy tisztességesebb Boldog Új Évet Kívánok:Gyuri.

  • Orsóskám.
    Gurltízzel csókolozzon csak a Bodamarcsi.
    Kb pont egymásnak valóak hehehehe

    Olvastad Boda 2014.-es véleményét a cionizmusról?

    Illepityu tette ide ki mert akkoriban ő moderátorkodott itt de ezt törlés után visszatette elrettentő példának.

    Hogy miféle egy patkány ez a Boda.
    Szóval nem véletlen hogy a Gurllal falják egymást.

    Előbb-utóbb összenő ami összetartozik.

  • Orsós Elcsi:
    Most látom csak:

    A Boda naprakészen PONT 2014 karácsonya előtt tette ki aljas befingását ide: Dec. huszadikán.

    A Gurltiz nevú MÁS pedig úgy tett mintha nem látta volna.

  • Rodeo11
    2019 december 23
    12:54 de.

    Naésasztán Kínában fehér Karácsonyt rendel holnapra a Kínai Kommunista párt?

    Gondolom azt is ellopják a fehérembertől.

  • Geyza
    2019 december 23
    11:09 de.

    Én akkor a KMH-nak még a bögyörőjében sem voltam! 😀

  • gyuri10
    2019 december 23
    9:40 de.

    Mi a problémád Köves Slomóval?
    Ő a FIDESZ kitartottja, akárcsak te aranyapám.